Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Επιτέλους δίχως τηλεόραση


«Εν αρχή ην ο λόγος…Το μέσο είναι το μήνυμα»

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Εδώ και χρόνια ήθελα να πετάξω την τηλεόραση απ΄ το σπίτι και έβρισκα την αντίσταση της γυναίκας μου και του γιου μου. Σήμερα, αρνούμενος να αγοράσω τον αποκωδικοποιητή, ένιωσα επιτέλους ελεύθερος από τους ενοχλητικούς αποβλακωτές που έμπαιναν καθημερινά στο σπίτι μου απρόσκλητοι.

Εχει γίνει κατανοητό ακόμη και σε έναν εξαρτημένο απ’ το χαζοκούτι, πως η τηλεόραση, εκτός του ότι δεν προσφέρει τίποτα σημαντικό στη ζωή μας, προκαλεί και ανήκουστες βλάβες στο μυαλό και στην υγεία μας. Όταν πρωτοεμφανίστηκε η τηλεόραση υπήρξαν πολλοί, οι οποίοι πίστεψαν πως ανακαλύφτηκε ένα.........

Μεσσηνία: Στην εντατική βρέφος που καταπλακώθηκε από τηλεόραση!


Οι κωφάλαλοι γονείς του, το πήγαν σε νοσοκομείο με συμπτώματα υπνηλίας - Οι γιατροί έκριναν ότι το αγγελούδι, πρέπει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας...
Όλα έγιναν την περασμένη Πέμπτη (19-07-2012), στο σπίτι της οικογένειας στην Καλαμάτα. Ένα βρέφος, μόλις 20 μηνών, καταπλακώθηκε από την τηλεόραση του σαλονιού και οι γονείς του, το μετέφεραν γρήγορα στο νοσοκομείο της πόλης. Εκεί οι γιατροί, μόλις ενημερώθηκαν για το ατύχημα, έκαναν στο μωρό μαγνητική τομογραφία και διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Οι γιατροί είπαν στους γονείς ότι δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το περιστατικό στο νοσοκομείο τους. Έτσι, με τη συναίνεση των γονέων αποφάσισαν να γίνει άμεσα διακομιδή του παιδιού στην Αθήνα με την συνοδεία αναισθησιολόγου και γιατρού, όπου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του "Αγλαΐα Κυριακού".

Εκεί θα υποβληθεί σε λεπτή χειρουργική επέμβαση από τους ειδικούς, με την ελπίδα ότι η κατάσταση της υγείας του θα βελτιωθεί. Δίπλα στο βρέφος παραμένουν από την πρώτη στιγμή οι γονείς του, που αγωνιούν για την πορεία της υγείας του παιδιού τους...


 

Η φλόγα έφτασε στο Λονδίνο μετ' εμποδίων - Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ


Η Ολυμπιακή φλόγα ολοκλήρωσε το μακρύ ταξίδι της και έφτασε στο Λονδίνο. Στη διαδρομή της πάντως βρέθηκαν και εμπόδια. Άγνωστος άντρας προσπάθησε να την κλέψει όμως η αστυνομία τον πρόλαβε. Ο 17χρονος άνδρας συνελήφθη πάνω στην προσπάθειά του να πάρει τη δάδα μέσα από τα χέρια της γυναίκας, την ώρα που εκείνη βρισκόταν στην πόλη Gravesend.

Ο νεαρός πετάχτηκε αστραπιαία και βρέθηκε μία ανάσα από τη γυναίκα, όμως απέτυχε η απόπειρά του λόγω της έγκαιρης παρέμβασης των αστυνομικών, οι οποίοι προστάτευσαν τη γυναίκα και της επέτρεψαν να συνεχίσει την πορεία της.

Έρχονται αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας - Πότε θα ξεκινάει η διαδικασία κατάσχεσης


- Καταργείται το αυτοκόλλητο σήμα
- Η πληρωμή θα γίνεται στις τράπεζες ή ηλεκτρονικά
- "Φακέλωμα" στο ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου για όποιον χρωστάει τα τέλη
- Το υπουργείο θα ξεκινάει διαδικασίες κατάσχεσης αν δεν έχεουν πληρωθεί τα τέλη


Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εξήγησε όλες τις αλλαγές που θα γίνουν σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός προανήγγειλε την κατάργηση του αυτοκόλλητου σήματος, κι έτσι οι οδηγοί πλέον δε θα το εφοδίαζονται κατά την πληρωμή των τελών.

Πώς θα γίνεται η πληρωμή;

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι φορολογούμενοι θα μπαίνουν στο taxisnet και πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους θα εκδίδουν έναν κωδικό. Με τον κωδικό αυτό, στη συνέχεια θα μπορούν να πληρώσουν τα τέλη τους είτε στην τράπεζα είτε ηλεκτρονικά. Η απόδειξη που θα παίρνουν θα αντικαθιστά το αυτοκόλλητο σήμα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, το υπουργείο Οικονομικών θα έχει πλήρη εικόνα ποιοι έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας και ποιοι όχι. Η διασταύρωση για την πληρωμή των τελών θα γίνεται από το Κέντρο Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών. Στην περίπτωση που τα τέλη κυκλοφορίας δεν έχουν πληρωθεί, αμέσως το υπουργείο θα ξεκινάει τις διαδικασίες κατάσχεσης.

Μιλώντας πρόσφατα σε συνέδριο, ο υφυπουργός Οικονομικών είχε αναφερθεί στην κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, τη θέσπιση ειδικής νομοθεσίας για τις εξωχώριες επιχειρήσεις, την υλοποίηση πλήρως ενημερωμένου ηλεκτρονικού περιουσιολογίου το 2013, την απλοποίηση του κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και την ενοποίηση του μηχανισμού ελέγχων. Επιπλέον, ο κ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των φορολογικών αρχών και τελωνειακών με κατάλληλο προσωπικό και άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό.
newsit.gr

 

Η Task Force του Σαμαρά

Κάθε πρωθυπουργός έχει την ευχέρεια να επιλέγει τους συνεργάτες του. Όπως και τη δομή λειτουργίας του κυβερνητικού σχήματος το οποίο, ο ίδιος πάλι έχει επιλέξει για να πορευτεί μαζί του στην καθημερινή διαχείριση της εξουσίας.
Η Κυβερνητική Επιτροπή, η σύνθεση και η λειτουργία της, είναι ένας τέτοιος επιμέρους τομέας… ενδιαφέροντος, που δείχνει τις προθέσεις του εκάστοτε πρωθυπουργού, για τη στρατηγική διαχείριση της καθημερινότητας.
Κάπως έτσι, ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησε στην ανασύνθεση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Δημιουργώντας ένα ευέλικτο σχήμα, μια Task Force, για τον καλύτερο συντονισμό του κυβερνητικού έργου, και τη χάραξη της πολιτικής της κυβέρνησης.
Στη νέα Κυβερνητική Επιτροπή λοιπόν, θα συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυταρής, καθώς και ο υπουργός Επικρατείας και πολιτικός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης.

Εμμανουήλ Ζερβός  / statesmen.gr

Ο Σόιμπλε “μπέρδεψε” τη Γαλλία με την Ελλάδα

Όταν η Ελλάδα απέκτησε κρίση δανεισμού, εκτός από κρίση χρέους, στα τέλη του 2009, εξαιτίας των άστοχων κινήσεων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η ευρωζώνη άρχισε να συνειδητοποιεί ότι τα απόνερα αυτής της άβολης πραγματικότητας θα ήταν μάλλον δύσκολο να μην αγγίξουν την ίδια τη σταθερότητα του κοινού νομίσματος.
Από εκείνη την περίοδο, έχει περάσει πλέον αρκετός χρόνος κάποια δεδομένα ωστόσο παραμένουν κοινά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η μόνιμη πρόθεση της Γερμανίας να επιβληθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη, ακόμη και σε χώρες θεωρητικά και σχεδόν… ισότιμες με εκείνη, όπως είναι η Γαλλία.
Η αλλαγή φρουράς στα Ηλύσια Πεδία, με τον μάλλον “άχρωμο” σε σχέση με τον Νικολά Σαρκοζί, Φρανσουά Ολάντ, συνοδεύτηκε από την περαιτέρω επιδείνωση των δημοσιονομικών μεγεθών του Παρισιού. Μια χώρα που, για να μην ξεχνιόμαστε, μέχρι και πριν από μερικούς μήνες, διατηρούσε αξιολόγηση “ΑΑΑ” για την οικονομία της. Όπως δηλαδή συμβαίνει ακόμη, με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία.
Σε αυτό το παιχνίδι εξουσίας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει κεντρικό ρόλο. Ο Γάλλος ομόλογός του, Πιέρ Μοσκοβισί άλλωστε, δεν έχει το απαραίτητο ειδικό πολιτικό βάρος για να αποτελέσει αντίπαλο δέος, στον ισχυρότερο αυτή τη στιγμή παράγοντα της οικονομίας σε ολόκληρη την ευρωζώνη.
Ο Σόιμπλε, ο οποίος δεν δίστασε πριν από μερικές εβδομάδες να απευθύνει νουθεσίες και σε αυτόν ακόμη τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, παραχώρησε αυτή τη φορά συνέντευξη στη Le Figaro, για να στείλει το έμμεσο μήνυμα ότι θεωρεί τη Γαλλία… περίπου Ελλάδα.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Γαλλία θα λάβει τις σωστές αποφάσεις για τις δομικές μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει ανάγκη η οικονομία της. «Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στη Γαλλία», τόνισε χαρακτηριστικά. Λες και μιλούσε πατερναλιστικά, για ένα… προβληματικό παιδί, που έχει ξεφύγει από τον ίσιο δρόμο.

Του ίδιου αρθρογράφου / statesmen.gr

Γιατί η ΕΚΤ “πυροβόλησε” την ελληνική οικονομία

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μην δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο για την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, τουλάχιστον μέχρι να συντάξει η τρόικα την έκθεσή της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ήρθε αιφνιδιαστικά, όχι όμως και απρόσμενα.
Εδώ και αρκετό καιρό έχει διαπιστωθεί ένα mind game από την πλευρά των δανειστών της Ελλάδας, με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης Σαμαρά να ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση επιμέρους όρων του Μνημονίου, καθώς οι Βρυξέλλες προβάλλουν ως αντίβαρο την προϋπόθεση να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της Αθήνας για σημαντικές δημοσιονομικές περικοπές.
Τα «γκρίζα» νέα από τη Φρανκφούρτη, εκεί όπου βρίσκεται η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εντάσσονται ουσιαστικά στη στρατηγική της πολιτικής ηγεσίας των εταίρων της χώρας μας, για ένα τελευταίο… στρίμωγμα, πριν συμφωνήσουν με το αυτονόητο. Προτού δηλαδή κάνουν δεκτό το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να απαλυνθεί ένα μέρος από τις διαβρωτικές συνέπειες που έχει για την ελληνική κοινωνία το Μνημόνιο.
Επιβεβαιώνει ωστόσο και κάτι ακόμη: Πόσο κομβικός είναι ο ρόλος της ΕΚΤ στη διαχείριση, επομένως και στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης χρέους της ευρωζώνης. Αν η κοινή λογική… επικρατήσει της Γερμανίας, και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα γίνει περισσότερο ευέλικτη και παρεμβατική, στα πρότυπα της αμερικανικής Fed, η ευρωζώνη θα έχει μια ευκαιρία στην ελπίδα. Διαφορετικά…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ/ statesmen.gr

Η Χρυσή Αυγή για την παραίτηση του οικονομολό​γου του ΔΝΤ, Πίτερ Ντόιλ

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου
Η καταστροφική πολιτική του ΔΝΤ με στόχο την διάλυση της Ελλάδος και της Ευρωζώνης δεν αποτελεί πλέον σενάριο συνομωσιολογίας. Ποινικές ευθύνες τώρα για τους πολιτικούς του κυκλώματος Παπανδρέου που άνοιξαν την "κερκόπορτα" της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους.

Προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στη Στυμφαλία

Ο Θανάσης Παπασημάκης νέος τεχνικός στον Ηρακλή Ξυλοκάστρου


Μετά από μια απογοητευτική σεζόν στην Α’ Κατηγορία, όπου ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου, δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό, οι άνθρωποι του συλλόγου, έχουν ξεκινήσει τις ενέργειές τους, για να μπορέσουν να επαναφέρουν την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία.
Έτσι ανέθεσαν αυτή την προσπάθεια, στον Θανάση Παπασημάκη, ο οποίος εδώ και λίγες ημέρες, είναι ο νέος τεχνικός του Ξυλοκάστρου.
Ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, που δείχνει την δουλειά του χωρίς «τυμπανοκρουσίες».
Τα τελευταία χρόνια έχει εργαστεί σε Πέλοπα Κιάτου, ενώ και στην Προοδευτική Περιγιαλίου, βοήθησε τα μέγιστα για να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία.
Από εκεί και πέρα, έχουν για την ώρα αποκτηθεί οι Κώστας Τακουμάκης και ο Χάρης Κόνδης, οι οποίοι έμειναν ελεύθεροι από τον Πανκαμαριακό και σύντομα θα υπάρξουν και νέες ανακοινώσεις, για την ενίσχυση του συλλόγου.
apopsi24.gr