Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

«Ο καραγκιόζης ψαράς» - Απόψε στο Δερβένι



Σήμερα Πέμπτη 26 Ιουλίου στις 9:00 το βράδυ στο Θεατράκι Γυμνασίου Δερβενίου, παράσταση καραγκιόζη από το Θέατρο σκιών του Ανάργυρου Αθανασίου με το έργο: «Ο καραγκιόζης ψαράς».
Είσοδος 5 €
Λίγα λόγια για το έργο
«Ο Καραγκιόζης Ψαράς»: Ο Χατζηαβάτης πείθει τον φίλο του τον Καραγκιόζη να του μάθει να ψαρεύει και να παρακαλέσουν τον Βεζύρη να τους δώσει την επαγγελματική άδεια ψαρέματος. Ο Βεζύρης τους παραχωρεί την άδεια, ο Καραγκιόζης μαζί μεν Χατζηαβάτη παίρνουν τα κατάλληλα σύνεργα και τον απαραίτητο εξοπλισμό και ξεκινούν για την περιοχή του Φάρου όπου είναι καλός ψαρότοπος. Εκεί όμως θα δουν θάλασσα βρόμικη και τα ψάρια λιγοστά αλλά και τη Βεζυροπούλα να κάνει τη συνηθισμένη της βαρκάδα. Μια ξαφνική κακοκαιρία θ’ αλλάξει την τύχη του Καραγκιόζη... Ο λαϊκός μας ήρωας περιμένει μικρούς και μεγάλους να τους διασκεδάσει με τα αστεία του.

Η νύχτα που... η ρέντα εγκατέλειψε όλους τους τζογαδόρους!

Μαζεύτηκαν και άρχισαν να ποντάρουν τα χρήματά τους - Η βραδιά όμως δεν ήταν κατάλληλη και αυτό το κατάλαβαν λίγο αργότερα...
Δώδεκα άτομα, εννέα Έλληνε, μία 43χρονη Μολδαβή, ένας 34χρονος Γερμανός και ένας 24χρονος Αλβανός, συνελήφθησαν χθες βράδυ (24-07-2012), από αστυνομικούς της ασφάλειας Κορίνθου για παράνομα τυχερά παιχνίδια, τα οποία διεξάγονταν σε καταστήματα στην Αρχαία Κόρινθο και το Λουτράκι, ενώ αναζητείται ακόμη ένας 43χρονος Έλληνας.
Ειδικότερα, στην Αρχαία Κόρινθο, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα, ιδιοκτησίας του 43χρονου, που αναζητείται, όπου συνέλαβαν την αλλοδαπή ως προσωρινά υπεύθυνη. Στο κατάστημα είχαν εγκατασταθεί και τεθεί σε λειτουργία 4 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι περιείχαν κατάλληλο λογισμικό πρόγραμμα και ήταν συνδεδεμένοι σε δίκτυο με κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή, για τη διενέργεια του παράνομου τυχερού παιχνιδιού «Φρουτάκια».

Κατασχέθηκαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, όπως επίσης και μικρό χρηματικό ποσό που θεωρήθηκε ότι προέρχεται από τη διενέργεια του παράνομου τυχερού παιχνιδιού.
Στο Λουτράκι, οι αστυνομικοί αφού πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα ιδιοκτησίας ενός 62χρονου Έλληνα, συνέλαβαν τον ίδιο θεωρώντας τον ως υπεύθυνο για τη διενέργεια του τυχερού παιχνιδιού «Texas Poker Holdem». Κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο κατάστημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άγνωστο χρηματικό ποσό, παιγνιόχαρτα και μάρκες.
newsit.gr

Από τη Νεράτζα και συμμαθητής του Μπεγλίτη ο νέος Α/ΓΕΣ Κ.Γκίνης !


Μια μέρα γεμάτη ένταση η σημερινή στις ΕΔ και φαίνεται ότι κάποιοι έχουν αποφασίσει να παίξουν για τα καλά με τα νεύρα όσων ζήταγαν “αποκεφαλισμό” των “Αρχηγών του Μπεγλίτη”.
Να αναφέρουμε λοιπόν μια μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια για τον νέο Α/ΓΕΣ Κ.Γκίνη. Ήταν συμμαθητής με τον πρώην ΥΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη!
Το πλήρες βιογραφικό του:

Ημερομηνία Γεννήσεως: 1 Οκτωβρίου 1957
Τόπος Γεννήσεως: Νεράντζα Κορινθίας
Οικογενειακή Κατάσταση: Έγγαμος με ένα παιδί Εκπαίδευση
• Παρακολούθησε το σύνολο των Σχολείων του Πυροβολικού Μάχης.
• Απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου.
• Απόφοιτος της Σχολής Εθνικής Αμύνης.
• 1979 Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, βαθμός Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού.

Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά, ΓαλλικάΣταδιοδρομία

Έχει υπηρετήσει ως Επιτελής στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Υπηρέτησε επίσης στην Ελληνική Στρατιωτική Αντιπροσωπεία στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και σε ειρηνευτικές αποστολές στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Γενικός Επιθεωρητής Στρατού και της Διοίκησης της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ, κατόπιν απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας.

2011
Διοικητής στη ΧΙΙ-Μ/Κ-ΜΠ ‘’ΕΒΡΟΥ’’.

2010 - 2011

Διευθυντής Α’ Κλάδου του ΓΕΣ.

2009 - 2010

Διευθυντής της Διευθύνσεως Επιχειρήσεων του ΓΕΣ.

2008 - 2009
Διοικητής 80 ΑΔΤΕ.

2006 - 2008
Διευθυντής Συντονισμού Επιτελείου του ΓΕΕΘΑ.

2005 - 2006
Διοικητής Διεύθυνσης Πυροβολικού στη XVI-Μ/Κ-ΜΠ ‘’ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ’’.

2004 - 2005
Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τα έτη 2004-2005.Προγενέστερες Θέσεις

Διοικητής Υπομονάδων και Μονάδας Πυροβολικού Μάχης.

Επιτελής στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Υπηρέτησε στην Ελληνική Στρατιωτική Αντιπροσωπεία στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και σε ειρηνευτικές αποστολές στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Διαμνημονεύσεις Μετάλλια Του έχουν απονεμηθεί όλες οι διαμνημονεύσεις και τα μετάλλια που προβλέπονται από τον βαθμό του.

Θέμα εκλογικού νόμου θα θέσει ο Βενιζέλος στη συνάντηση με Σαμαρά και Κουβέλη


Θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου προτίθεται να θέσει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, προς συζήτηση, στην αυριανή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες.
Στο θέμα αναφέρθηκε ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, μετά την αποχώρηση των δημοσιογράφων. Πάντως, δεν ανέφερε αν θα καταθέσει και συγκεκριμένη πρόταση και ποια θα είναι αυτή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προτίθεται να θέσει και ορισμένα άλλα θέματα, όπως αυτό των αποκρατικοποιήσεων, για τις οποίες εκτιμά ότι πρέπει να υπάρξουν ορισμένες κατευθύνσεις, ειδικά σε ότι αφορά «ευαίσθητες επιχειρήσεις» όπως η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ κλπ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στην επιλογή της μη συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην καθημερινή διακυβέρνηση, διότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει μια ευρύτερη θεώρηση των πραγμάτων, ενώ έδωσε έμφαση στην καθημερινή παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, με έμφαση σε όσα αποφασίζονται σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με τη συμφωνία και των τριών «εταίρων» στην κυβέρνηση.
newsit.gr

Ένσταση στο Εκλογοδικείο απειλεί με "καραμπόλα" 15 βουλευτές


Στο Εκλογοδικείο κατατέθηκε ένσταση η οποία εάν γίνει δεκτή θα επιφέρει «καραμπόλα» η οποία «ακουμπά» 15 βουλευτές (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) δέκα εκλογικών περιφερειών της χώρας, ενώ παράλληλα θα ανακηρυχθούν πέντε αναπληρωματικοί βουλευτές στη Β' Αθηνών από το χώρο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Και όλα αυτά γιατί οι βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουλίου 2012 έγιναν σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού του 2001 και όχι με την τελευταία του 2011.

Ειδικότερα, δύο εκλογείς της Β΄ Αθηνών με την ένστασή τους στρέφονται κατά 15 βουλευτών (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς) διάφορων εκλογικών περιφερειών και ζητούν να ανακηρυχθούν στην εκλογική τους περιφέρεια (Β' Αθηνών) επιπλέον πέντε βουλευτές οι οποίοι σήμερα είναι αναπληρωματικοί (βουλευτές) από το χώρο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Αλλαγές στην Παιδεία: Έως τον Δεκέμβριο οι θητείες των πρυτάνεων

Τροποποιήσεις επέρχονται στον νόμο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προκειμένου τα πανεπιστήμια να λειτουργήσουν ομαλά από την προσεχή ακαδημαϊκή χρονιά, όπως προέκυψε από τις πολύωρες σημερινές συσκέψεις του υπουργού Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλου, με εκπροσώπους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που έληξαν αργά το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Παιδείας, παρατείνεται ως τις 31 Δεκεμβρίου 2012 η θητεία των νυν πρυτανικών αρχών, που έληγε στις 31 Αυγούστου, αλλά μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πρέπει σε όλα τα πανεπιστήμια και σε 8 ΤΕΙ να εκλεγούν τα νέα Συμβούλια Διοίκησης. Οι εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν με ευθύνη των πρυτάνεων και των προέδρων ΤΕΙ. Αν, όμως, παρατηρηθεί κωλυσιεργία τόσο οι πρυτάνεις, όσο και οι πρόεδροι ΤΕΙ θα παραπέμπονται για παράβαση καθήκοντος. Σημειώνεται ιδιαίτερα ότι την ευθύνη για την ολοκλήρωση των εκλογών θα έχουν οι πρυτάνεις και οι πρόεδροι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και επειδή το προηγούμενο διάστημα παρατηρήθηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια εκλογών ματαίωσή τους, λόγω καταλήψεων και κινητοποιήσεων, τώρα θα επιτρέπεται, όπου κριθεί αναγκαίο, να γίνεται η εκλογή με επιστολική ψήφο, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις θα διεξάγεται κανονικά με κάλπες.

Σημειώνεται ότι η Σύγκλητος έχει την ευθύνη των ακαδημαϊκών θεμάτων και τα Συμβούλια Διοίκησης τα οικονομικά και διοικητικά.

Δικαίωμα υποψηφιότητας τόσο για τη θέση του πρύτανη, όσο και του προέδρου ΤΕΙ, έχουν και όσοι σήμερα κατέχουν αυτές τις θέσεις, ενώ έως 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν εκλεγεί οι κοσμήτορες και οι προϊστάμενοι τμημάτων ΤΕΙ με τον νέο νόμο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας προτίθεται ακόμη να αυξήσει το ωράριο διδασκαλίας των καθηγητών, ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών, θα γίνει και η ανασυγκρότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που τής είχε δοθεί το όνομα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ». Το νέο σχέδιο ανασυγκρότησης θα έχει διαφορετικό όνομα και θα περιλαμβάνει συγχωνεύσεις, καταργήσεις τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Πρώτα απ΄όλα, όμως, θα συγκροτηθεί Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ), ενώ κάθε αλλαγή θα γίνεται κατόπιν εκτενούς διαλόγου. Και αυτή η διαδικασία προβλέπεται να ολοκληρωθεί ως τον επόμενο χρόνο, έτσι ώστε οι υποψήφιοι της επόμενης χρονιάς να συμπληρώσουν το νέο μηχανογραφικό, που θα προκύψει από την ανασυγκρότηση ολόκληρης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

newsit.gr

Το Σεπτέμβρη η έκθεση της τρόικας, πρόταση νέας βοήθειας φέρνει ο Μπαρόζο;

Το Σεπτέμβρη η έκθεση της τρόικας, πρόταση νέας βοήθειας φέρνει ο Μπαρόζο;
«Η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα το Σεπτέμβριο και μόνο τότε θα προετοιμάσει την τελική αξιολόγηση για την υλοποίηση του προγράμματος. Είναι πολύ πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα πιο πριν», ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μάλιστα ο εκπρόσωπός της τόνισε ότι για το ομόλογο που λήγει στις 20 Αυγούστου θα βρεθούν τεχνικές λύσεις για την αποπληρωμή του, ώστε η Ελλάδα να μην αντιμετωπίσει προβλήματα χρηματοδότησης.

Σχέδιο νόμου για ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Σχέδιο νόμου για ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ
          

Σχέδιο νόμου που περιλαμβάνει προτάσεις για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη, το μεσημέρι στη Βουλή ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Το σχέδιο νόμου, περιλαμβάνει μεγάλο μέρος από τις σχετικές προεκλογικές εξαγγελίες για το θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, διανθισμένων με τεχνικές και νομικές λεπτομέρειες.
Το σχέδιο νόμου του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι και τις 3 Αυγούστου. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, είπε ότι η πρόταση αφορά τη ρύθμιση κάθε κατηγορίας δανειακής υποχρέωσης νοικοκυριών προς τις τράπεζες, τις εταιρείες στις οποίες οι τράπεζες έχουν εκχωρήσει τις απαιτήσεις τους και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Αφορά, δηλαδή, στεγαστικά δάνεια, επισκευαστικά δάνεια, προσωπικά/καταναλωτικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες και όρια υπεραναλήψεως. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση αποτελεί μια κοινωνικά δίκαιη, οικονομικά ορθολογική και πολιτικά ρεαλιστική πρωτοβουλία.

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, για ρατσιστικό σχόλιο, η πρωταθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου!

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, για ρατσιστικό σχόλιο, η πρωταθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου, ανακλήθηκε από την Ολυμπιακή αποστολή, παραπέμγθηκε στη Δικαστική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ
          

Με τον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς αγώνες, πλήρωσε το ρατσιστικό χιούμορ η πρωταθλήτριας στο τριπλούν και μέλος της ελληνικής αποστολής, Βούλα Παπαχρήστου, μετά από απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Είχαν προηγηθεί η δημόσια δήλωση συγνώμης από την ίδια την αθλήτρια και τις καταγγελίες ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, για τη συμμετοχή της στην αποστολή και την εκπροσώπηση της χώρας μας.

Ε.Δ: Αναταραχή από την παραίτηση Ζαζιά- «Εξισορρόπηση» με τον Κ. Γκίνη, αρχηγό ΓΕΣ

Αναταραχή στις Ένοπλες Δυνάμεις από την επιστολή παραίτησης Ζαζιά, «εξισορρόπηση» με τον Κ. Γκίνη, αρχηγό ΓΕΣ. Τι δήλωσανο υπουργός, κόμματα
          

Νέος αρχηγός ΓΕΣ ανέλαβε ο αντιστράτηγος Κ. Γκίνης, μετά την παραίτηση του Κ. Ζαζιά που με επιστολή του αποκάλυπτε ότι στις κρίσεις των Ε.Δ υπήρχε θέμα «ηθικό». Όλοι κάνουν λόγο για κυβερνητική επιλογή επαναφοράς αποστράτων, την οποία η καυστική επιστολή του παραιτηθέντα αρχηγού Ζαζιά ανέτρεψε. Την ύπαρξη τέτοιας πρόθεσης από μέρους της κυβέρνησης, διέψευσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Όλα δείχνουν ότι ο σάλος που προέκυψε, αντέστρεψε ειλημμένες αποφάσεις της τελευταίας στιγμής. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κάνουν λόγο για κομματικές κρίσεις, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση μιλά καταστρατήγηση νόμιμων διαδικασιών...
Αναλυτικότερα:

Έρχεται νέο μαχαίρι σε συντάξεις, εφάπαξ και επιδόματα για να βγουν οι περικοπές € 11,5 δισ.

Έρχεται νέο μαχαίρι σε συντάξεις, εφάπαξ και επιδόματα για να βγουν οι περικοπές € 11,5 δισ.. Σήμερα θα παραδοθεί στους πολιτικούς αρχηγούς η λίστα με τα μέτρα
          
Σε νέες περικοπές σε συντάξεις, εφάπαξ και κοινωνικά επιδόματα φαίνεται ότι μετατρέπεται το «όχι οριζόντια μέτρα» της κυβέρνησης, καθώς το κυβερνητικό επιτελείο καταλήγει σε αυτό το οποίο φοβούνταν όλοι εξ αρχής, ότι δηλαδή οι περικοπές των 11,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία, δεν βγαίνουν με άλλο τρόπο. Μάλιστα, οι περικοπές κατά τα φαινόμενα θα είναι μεγαλύτερες του αναμενομένου, καθώς, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, το πλαφόν στις συντάξεις θα πέσει ακόμη πιο κάτω από τα 2.400 ευρώ που υπολογιζόταν και αναμένεται εν τέλει να είναι κοντά στα 2.000 ευρώ.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς καλείται να έχει οριοθετήσει τις περικοπές άμεσα, ώστε να δώσει σήερα, Τετάρτη, τα μέτρα στους πολιτικούς αρχηγούς και εν συνεχεία να παρουσιαστούν στην τρόικα αύριο, Πέμπτη. Όμως, μέχρι και χθες, Τρίτη, το βράδυ, ο κατάλογος με τα μέτρα εξακολουθούσε να είναι ανοιχτός, καθώς τα 11,5 δισ. δεν έβγαιναν χωρίς να γίνουν πρόσθετες περικοπές σε συντάξεις, εφάπαξ και επιδόματα. Ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης φέρεται να ήταν από τις συγκεκριμένες δαπάνες να εξοικονομηθούν 4 δισ. ευρώ, αλλά εν τέλει οι περικοπές θα αυξηθούν κατά 1 δισ. ευρώ και θα φτάσουν στα 5 δισ. ευρώ.
Μετά τη συνάντηση που θα έχουν με τον κ. Στουρνάρα, τα στελέχη της τρόικας θα έχουν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο, τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο και τους υπουργούς Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο, Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.
Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, ο πρώτος κύκλος της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη 31 Ιουλίου. Οι επικεφαλής της τρόικας θα αναχωρήσουν αφήνοντας στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια που θα ολοκληρώσουν τη συλλογή στοιχείων για την αξιολόγηση του προγράμματος έως τις 8 Αυγούστου. Οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα στις 24 Αυγούστου για να ολοκληρωθεί η αξιολόγησή τους. Από το περιεχόμενο της έκθεσης θα εξαρτηθεί και η εκταμίευση της επόμενης δόσης από τον μηχανισμό στήριξης, ύψους 31,5 δισ. ευρώ, την οποία θα λάβει η χώρα τον Σεπτέμβριο.
Πριν από την εκταμίευση, θα επικαιροποιηθεί το μνημόνιο 2, από το οποίο προκύπτουν τα μέτρα ύψους 3 δισ. που θα πρέπει να ληφθούν εντός του έτους και οι περικοπές 11,5 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη διετία (2013 – 2014).

eklogika.gr

Η αρχή του τέλους για τη Μέρκελ

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς χαρακτηριστικά γνωρίσματα… Νουριέλ Ρουμπινί, να προσομοιάζει δηλαδή με προφήτη των μελλούμενων εξελίξεων, για να διαγνώσει ότι το βασικό πρόβλημα της Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Αναμένοντας την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, που θα λύσει τα χέρια του σημερινού ενοίκου του Λευκού Οίκου, και θα του επιτρέψει να στρέψει την προσοχή του στο πως θα… στριμώξει πολιτικά και οικονομικά το Βερολίνο, η Γερμανίδα Καγκελάριος, για την οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει μπροστά της εκλογές προσωπικής πολιτικής επιβίωσης, τον Σεπτέμβριο του 2013, πήρε μια πρόγευση του πόσο αποτελεσματικά αλλά και… εύκολα, μπορεί να κινηθεί ο μηχανισμός της υπερδύναμης. Και να συνθλίψει τον αντίπαλο που έχει στοχοποιήσει.
Ο πρώτος… υπαινιγμός ήταν η δημόσια προτροπή του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ προς το Βερολίνο, να ελαφρύνει την πολιτική πίεσης που ασκεί στις αδύναμες χώρες της ευρωζώνης, με τη ρητή προειδοποίηση ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα συσσωρευτεί μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό κόστος, το οποίο θα επιβαρύνει και τη Γερμανία.
Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε ο (αμερικανικών συμφερόντων) Οίκος Αξιολόγησης Moody’s, που υποβάθμισε την προοπτική του δημοσίου χρέους της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου, από σταθερή σε αρνητική.
Κι αν οι δηλώσεις Γκάιτνερ έρχονται σε συνέχεια αντίστοιχων παρεμβάσεων του παρελθόντος, τόσο από τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ όσο και από τον ίδιο τον Μπαράκ Ομπάμα, η επιθετική κίνηση του Οίκου Moody’s, δείχνει… τι μπορεί να συμβεί.
Αν, όπως εύλογα πιθανολογείται, μετά τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου, οι Οίκοι Αξιολόγησης από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, αρχίσαν να «τσαλακώνουν» τη γερμανική οικονομία. Που θα βρεθεί τότε, στην απόλυτα δυσχερή θέση να προσπαθεί να μην διολισθήσει στο σημείο στο οποίο το ίδιο το Βερολίνο οδήγησε τις πλέον αδύναμες χώρες της ευρωζώνης. Όπως την Ελλάδα.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Όλα όσα οι δανειστές γνωρίζουν

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Για να βρεθούμε στην – υποχρεωτικά αναγκαία – θέση να αναγνωρίζουμε την πραγματικότητα, πρέπει κατ’ αρχήν να μην βάζουμε ανάποδα τους πόλους.

Και επομένως, να δεχόμαστε τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα ως τέτοια, χωρίς να προσπαθούμε να τα ερμηνεύουμε με τρόπους που μας βολεύουν.

Έχουμε και λέμε:

Η τρόικα έχει από χθες επιστρέψει στην Αθήνα – φαίνεται πως επ’ αυτού συμφωνούμε όλοι.

Η Ελλάδα έχει να πληρώσει ένα ομόλογο ύψους 3,1 δις ευρώ που βρίσκεται στην ΕΚΤ, στις 20 Αυγούστου, και χρεολύσια ύψους 193 εκ ευρώ για το «πετράδι του στέμματος» (της χρεοκοπίας), που είναι ο ΟΣΕ, στις 13 Σεπτεμβρίου.

Οι δανειστές έχουν διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι χρήματα θα δοθούν όταν θα έχουν στα χέρια τους την έκθεση της τρόικας – και αυτό δεν θα συμβεί πριν από τα τέλη Αυγούστου.

Μέχρις εδώ – φαντάζομαι – συμφωνούν όλοι.

"Η μάχη της σοδειάς" - Στυμφαλία

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ BIILL CLINTON ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Η ιστορία ξεκινά το 1992…
Ο κυβερνήτης του Arkansas που η καταγωγή του ήταν από το Hope που σημαίνει στα Ελληνικά ελπίδα.
Τότε όλοι κατηγορούσαν τον William Jefferson Clinton ότι κάπνιζε μαριχουάνα στο πανεπιστήμιο για να του αποτρέψουν την υποψηφιότητα του προέδρου των Η.Π.Α
Ο μικρότερος Έλλην κοινοτάρχης (26 ετών), πρόεδρος της κοινότητας Σπαθαραίωντου νομού Θεσπρωτίας Βασίλειος Τζίμας, όπου στην κοινότητα του είχε βαφτίσει η Θέτιδα από την αχίλλειο φτέρνα τονΑχιλλέα και τον είχε κάνει αθάνατο.
Ο πρόεδρος της κοινότητας βάφτισε τον Bill Clinton στα αθάνατα νερά της Στυγός και τον έκανε αθάνατο απέναντι στις καταγγελίες του Αμερικανικού τύπου, όπου η αχίλλειος φτέρνα του Clinton ήταν η μαριχουάνα στο πανεπιστήμιο.
Το ψήφισμα της κοινότητας κατέγραψε ότι ο Clinton θα λάμψει ως ένας παγκόσμιος ηγέτης που θα ασχολείται με την ειρήνη, την ανάπτυξη και τον έκανε επίτιμο Έλλην πολίτη.
Ο Βασίλειος Τζίμας μετέπειτα παραβρέθηκε στην ορκωμοσία τελετής του προέδρου των Η.Π.Α σαν ξένος ηγέτης και επισκέφτηκε το Arkansas και το HOPE γενέτειρα του Clinton.
Σήμερα οι 2 αυτοί άντρες συναντήθηκαν και ο Clinton δεν ξέχασε τον αγαπητό του φίλο Βασίλειο Τζίμα, και του δήλωσε στην συνάντηση που είχαν στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια ότι αυτές οι κινήσεις απέδωσαν καρπούς και ότι ο Clinton αισθάνεται ότι είναι Έλληνας πολίτης μετά από την κοινή τους έξοδο από το Μ. Βρετάνια.
Ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Βασίλειος Τζίμας ευχαριστεί τον Clinton για την Ελληνική του συνείδηση η οποία μπορεί να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο.

Κώστας Έλληνας

Ομιλία Ν. Γ. Μιχαλολιάκ​ου στην Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Αύριο στις 1:30 μ.μ. ο Γενικός Γραμματέας        του Κινήματος, Νικόλαος Μιχαλολιάκος θα προβεί σε ενημέρωση της        Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Λαϊκού Συνδέσμου στην αίθουσα της        Γερουσίας στην Βουλή. Θα επακολουθήσει σύσκεψη της        Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

H Χρυσή Αυγή για επίσκεψη Μπαρόζο
Ο επίτροπος Μπαρόζο ήταν ο πρώτος ευρωπαίος παράγοντας που ζήτησε να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Έρχεται στη χώρα μας ως επικυρίαρχος και δε σέβεται την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Ο κ. Σαμαράς να αφήσει στην άκρη το χτίσιμο του προσωπικού του προφίλ και να ξεκινήσει επιτέλους τη σκληρή διαπραγμάτευση που είχε αναγγείλει προεκλογικά.

Για την συνάντηση Στουρνάρα με τρόικα
Δυστυχώς οι εκβιασμοί της τρόικα φαίνεται πως πιάνουν τόπο στα ανδρείκελα της τριμερούς μνημονιακής συγκυβέρνησης. Η χώρα έχει ανάγκη από μια αληθινά εθνική ηγεσία που θα ακολουθήσει επιθετική πολιτική έναντι των δανειστών.

VIDEO...Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στη Ν.Ε.Ο. Κορίνθου –Πατρών και συγκεκριμένα λίγο μετά τον κόμβο του Κιάτου και στα Καρυώτικα

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σήμερα στις 2:00 το μεσημέρι ταυτόχρονα σε δύο σημεία στη Ν.Ε.Ο. Κορίνθου –Πατρών και συγκεκριμένα λίγο μετά τον κόμβο του Κιάτου και στα Καρυώτικα αντίστοιχα. Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, η φωτιά επεκτάθηκε ταχύτατα και έγινε ανεξέλεγκτη. Η Τροχαία αναγκάστηκε λόγω της κατάστασης που επικρατούσε να κλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για να μην κινδυνεύσουν πολίτες. Στο δύσκολο έργο των πυροσβεστών ήρθε να προστεθεί και μία άλλη κρίσιμη παράμετρος. Ο δυνατός άνεμος οδήγησε τη φωτιά ακόμα και μέσα στις αυλές σπιτιών! Τουλάχιστον δέκα σπίτια απειλήθηκαν άμεσα από τη φωτιά και αν δεν επενέβαινε άμεσα η πυροσβεστική και τα εναέρια μέσα, τα πράγματα σίγουρα θα ήταν πολύ άσχημα. Τελικά η εύστοχη και καίρια επέμβαση όλων των δυνάμεων αποσόβησε τα χειρότερα στην περιοχή και οι περιουσίες των πολιτών σώθηκαν… Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο γύρω στις 3:30 το μεσημέρι


goldnewspress.blogspot.gr

2 Αυγούστου αρχίζει η προετοιμασία του Αστέρα Δερβενίου

 
 Η Έναρξη προετοιμασίας του Αστέρα Δερβενίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Αυγούστου ενώ η ομάδα ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με το προπονητή τερματοφυλάκων Βασίλη Πουλακίδα.

Η ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ
Στις 18 Σεπτεμβρίου 2012 κληρώνει (σε σχέση με την κλήρωση του λαϊκού λαχείου) η λαχειοφόρος που διοργανώνει ο Αστέρας Δερβενίου με στόχο την οικονομική ενίσχυσή του, εν όψη της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο κάθε λαχνός κοστίζει 2,5 ευρώ και αντιπροσωπεύει πέντε (5) αριθμούς. Οι λαχνοί είναι διαθέσιμοι από τους ανθρώπους του συλλόγου.
Η επιτυχία της λαχειοφόρου είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την υλοποίηση των στόχων της ομάδας. Ακόμη και μικρά ποσά βοηθούν την ομάδα να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Τα δώρα που κληρώνονται κατά σειρά είναι:
1ος αριθμός: Τηλεόραση PANASONIC TX-L32C42
2ος αριθμός: Φωτογραφική μηχανή SONY DSC-W390
3ος αριθμός: Ασύρματο τηλέφωνο PANASONIC KX-TG8061
Κερδίζουν οι λαχνοί που έχουν τα τέσσερα τελευταία ψηφία από τους τρείς πρώτους αριθμούς του Λαϊκού Λαχείου της 18ης Σεπτεμβρίου 2012.

laxnos kalokairi 2012

Κατσιφάρας: Ναι στις έρευνες πετρελαίου αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον

«Ο στόχος και η πολιτική μας συνοψίζονται στο να προχωρήσουν οι έρευνες και ελπίζουμε, η εκμετάλλευση να γίνει με όρους πλήρους σεβασμού στο περιβάλλον και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών».
Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με αφορμή την προοπτική εντοπισμού εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων στην Περιφέρειά Δυτικής Ελλάδας.
Στο πλαίσιο της ημερίδας του Τεχνικού Επιμελητηρίου, για τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ως προς την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Δυτικό Πατραϊκό Κόλπο, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας σημείωσε ότι «η οικονομική θέση από πλευράς παραγωγικής δομής και Ακαθάριστου Προϊόντος επιτρέπει σοβαρά σενάρια διαφυγής από την υστέρηση γρήγορων ρυθμών ανάπτυξης»
Πρόσθεσε δε, ότι θα λάβει σοβαρά υπ' όψιν τις απόψεις των ειδικών και θα προχωρήσει με γνώμονα την πλήρη προστασία του περιβάλλοντος, τις ανάγκες των οικοσυστημάτων και την προστασία στις ήδη υπάρχουσες δραστηριότητες.

Το νέο “κούρεμα” και η… δραχμή

Το ρεπορτάζ του Reuters για το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, όπως… ευγενικά περιγράφεται το «κούρεμα», έρχεται να επιβεβαιώσει τις διαπιστώσεις οικονομολόγων και διεθνών παραγόντων που, ακόμη κι αν δεν έχουν άμεση σχέση με την ευρωζώνη ή το ελληνικό πρόβλημα, κατανοούν ωστόσο πλήρως την ύπαρξη υπόγειων ρευμάτων. Που μπορούν να μετατραπούν σε… φουρτουνιασμένη θάλασσα, και να προκαλέσουν μια ανεξέλεγκτη απώλεια της όποιας ισορροπίας επιχειρούν να αποκτήσουν οι διεθνείς αγορές, σε μια εποχή προϊούσας και σύνθετης οικονομικής κρίσης.

Ό, τι δεν έκαναν οι προκάτοχοί του…

Η χθεσινή πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά να βγάλει… στη σέντρα τους διεθνείς παράγοντες που, σε μόνιμη σχεδόν βάση, «παπαγαλίζουν» την προοπτική χρεοκοπίας της Ελλάδας, εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και επιστροφής στο καθεστώς της δραχμής, δείχνει τη διαφορά στρατηγικής του Πρωθυπουργού από τους προκατόχους του.
Σε αντίθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Λουκά Παπαδήμο, ο Αντώνης Σαμαράς ακολουθεί επιθετική στρατηγική, σε μια προσπάθεια να βγει η Ελλάδα από τη… γωνία, από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει. Και γνωρίζει πολύ καλά ότι, για να συμβεί κάτι τέτοιο, η σημερινή ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει συγκεκριμένο και συγκροτημένο σχέδιο.
Το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να βρίσκεται τον Σεπτέμβριο σε θέση μάχης έναντι των Ευρωπαίων εταίρων της χώρας. Να έχει δρομολογήσει μέχρι τότε την προώθηση συγκεκριμένων μέτρων, στο πλαίσιο των απαιτήσεων της τρόικας, που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να διαπραγματευτεί από θέση ισότιμου συνομιλητή, την προοπτική αλλαγών στο Μνημόνιο.

statesmen.gr

Οι πρώτοι φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδωσε στη δημοσιότητα τους πρώτους φορείς του δημοσίου οι οποίοι συγχωνεύονται ή καταργούνται, στο πλαίσιο των σχετικών δεσμεύσεων που προκύπτουν για την κυβέρνηση από το Μνημόνιο.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για 21 φορείς ή ομάδες φορέων, που αποτελούνται από 213 νομικά πρόσωπα σε ολόκληρη τη χώρα, η συγχώνευση των οποίων οδηγεί σε 9 ομάδες φορέων, αποτελούμενες από 34 νομικά πρόσωπα. Στους οργανισμούς αυτούς απασχολούνται συνολικά περίπου 5.000 εργαζόμενοι, και επιδοτούνται μέχρι σήμερα από τον κρατικό προϋπολογισμό με 40 εκατομμύρια ευρώ.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης επανέλαβε ότι το πλεονάζον προσωπικά δεν θα απολυθεί, αλλά θα μετακινηθεί σε άλλη θέση εντός δημοσίου, κατά προτίμηση αντίστοιχη των προσόντων του.
Η λίστα με τους φορείς έχει ως εξής:

Αναβάλλεται η εκλογή Γραμματέα της ΝΔ

Σε αναβολή οδηγείται η μεθαυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, από την οποία θα εκλεγόταν ο διάδοχος του Ανδρέα Λυκουρέντζου στο ανώτατο κομματικό αξίωμα. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αιτιολογώντας τη στη βάση του βεβαρημένου προγράμματος που θα έχει τις επόμενες μέρες ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λόγω της έλευσης στην Αθήνα του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, της συνάντησης με τους εκπροσώπους της τρόικας, αλλά και της σύσκεψης κορυφής με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, για τη χάραξη της περαιτέρω στρατηγικής της κυβέρνησης.

Στο Τελ Αβίβ ο Πέτρος Τατούλης με στόχο Ισραηλινούς τουρίστες

Το Τελ Αβίβ θα επισκεφτεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, μετάαπό πρόσκληση που δέχτηκε από τον Πρέσβη του Ισραήλ κ. Άριε Μέκελτ με τον οποίο συναντήθηκε την Τρίτη 24 Ιουλίου στην πρεσβεία της χώρας στην Αθήνα. Η επίσκεψητου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ετήσιας εκδήλωσης που διοργανώνει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε μετά το τέλος της συνάντησης, αποδεχόμενοςτην πρόσκληση, ότι αυτή η επίσκεψη θα αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για τηνπροώθηση της συνεργασίας μεταξύ του Ισραήλ και την Περιφέρειας Πελοποννήσου ηοποία αποτελεί ελκυστικό προορισμό υποδοχής Ισραηλινών τουριστών στααπαράμιλλου φυσικού κάλλους τοπία της. Ο Πέτρος Τατούλης αναφερόμενος στοστρατηγικό σχεδιασμό της πρώτης αιρετής διοίκησης της Πελοποννήσου υπογράμμισεότι το Ισραήλ αποτελεί ένα κρίσιμο μέγεθος για την τουριστική προβολή τηςΠεριφέρειας. "Η επίσκεψη μου στο Τελ Αβίβ θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρίανα παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία που κάνουν την Πελοπόννησο το σημαντικότερο τουριστικόπροορισμό της Μεσογείου, αλλά και ένα τόπο για επιχειρηματικές επενδύσειςμακράς πνοής" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απευθυνόμενος στον Ισραηλινό πρέσβη.       
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης κοινή υπήρξε η διαπίστωση του κ. Τατούλη και του κ. Μέκελ, ότι «οι δυνατότητες συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου καιτου Ισραήλ, στους τομείς της αγροτικής οικονομίας, του τουρισμού, του πολιτισμού και της ενέργειας είναι ιδιαίτερα ελκυστικές επιχειρηματικά και παρουσιάζουνσυγκριτικά πλεονεκτήματα για βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα, ανάπτυξης καιαμοιβαίου οφέλους».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αναφορικά με τη συνεργασία στον τομέα τηςαγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας, σημείωσε την αυξημένη τεχνογνωσία, αλλά και τις καινοτομίες που έχει να επιδείξει το Ισραήλ, οι οποίες  όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μπορούν να βρουνεφαρμογή στα ιδιαίτερα εδάφη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στον τομέα του πολιτισμού ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Ισραηλινός Πρέσβης διατύπωσαν την κοινή άποψη ότι «η Μεσόγειος αποτελεί ενιαίο πολιτιστικάχώρο» και ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου από κοινού με το Ισραήλ έχουν τηδυνατότητα ανάδειξής του, αλλά και δημιουργίας σύγχρονου πολιτιστικούΜεσογειακού αποθέματος».
Ο κ. Τατούλης κάλεσε τον Πρέσβη κ. Μέκελ να επισκεφθεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου και να γνωρίσει από κοντά τον τόπο και τους ανθρώπους της, μια πρότασηη οποία έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από τον Ισραηλινό Αξιωματούχο.
Για τη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και τηςαγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας η οποία θα οργανώσει ανταλλαγές εκπροσώπων των δύο πλευρών, θα καθορίσει ταχρονοδιαγράμματα και τους στόχους, αλλά και θα προετοιμάσει την επίσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη στο Τελ Αβίβ και του κ. Μέκελ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου .

11 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 του Πολιτιστικού Συλλόγου Mεσινού




Ιωάννης Γ. Λαλιώτης
 24 Ιουλίου 9:56 μ.μ.

11 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

 Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Επιτροπή Αιμοδοσίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Mεσινού σας καλεί να συμμετάσχετε στην 11η Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας που διοργανώνει το Σάββατο 28 Ιουλίου 2012 από 9.00πμ – 13.00μμ στην Αίθουσα του Συλλόγου σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρίου Πάτρας.
 Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς, τους Εθελοντές Αιμοδότες που έχετε συμμετάσχει σε κάποια από τις προηγούμενες Αιμοδοσίες που έχει διοργανώσει ο Σύλλογος. Η προσφορά σας είναι μοναδική και ανεκτίμητη. Προσφέρατε κάτι πολύτιμο από τον εαυτό σας, δίνοντας Ζωή σε συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη. Εμείς σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που δείξατε στα όργανα του Συλλόγου που έχουν την ευθύνη της λειτουργίας και διαχείρισης της Τράπεζας Αίματος, προσφέροντας αίμα για το Σύλλογό μας.
 Σας περιμένουμε λοιπόν και σας προτρέπουμε να φέρετε μαζί σας και κάποιον από το συγγενικό ή φιλικό σας περιβάλλον, που δεν είχε μέχρι τώρα τη χαρά να προσφέρει Αίμα, ώστε να γίνει κι αυτός Εθελοντής Αιμοδότης.
 Απευθυνόμαστε επίσης σε σας, που δεν μοιραστήκατε μέχρι τώρα μαζί μας αυτή την εμπειρία και σας καλούμε να νοιώσετε τη χαρά της προσφοράς στον συνάνθρωπό σας, μέσα από μία διαδικασία ανώδυνη και ακίνδυνη, στην οποία μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18 έως 65 ετών. Σε ένα γνώριμο και φιλικό περιβάλλον, με την υποστήριξη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρίου, σας καλούμε να δώσετε ΖΩΗ σε όλους αυτούς που έχουν ανάγκη από την προσφορά σας. Για να καλύψετε τις ανάγκες της οικογένειάς σας σε αίμα, αν χρειαστεί. Για να νοιώσετε κι εσείς τη χαρά της προσφοράς.
 Παρακαλούμε τους Νέους μας να προσφέρουν Αίμα, προσφέροντας Ζωή σε Νέα παιδιά που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία, σε Νέα παιδιά που τραυματίζονται σε Τροχαία Ατυχήματα, σε Εγκύους με προβλήματα στη διάρκεια του Τοκετού. Να προσφέρουν Αίμα σε αυτούς που μόχθησαν για να απολαμβάνουμε εμείς τις ανέσεις της σύγχρονης εποχής και σήμερα, απόμαχοι πλέον της ζωής, ζητούν τη βοήθειά μας.
 Υπενθυμίζουμε την ηθική υποχρέωση που ανέλαβαν απέναντι στους Εθελοντές Αιμοδότες του Συλλόγου, αυτοί οι οποίοι ευεργετήθηκαν από το Τμήμα Αιμοδοσίας. Υπήρχε Αίμα όταν το χρειάστηκαν Συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα, γιατί κάποιοι το προσέφεραν στις προηγούμενες Εθελοντικές Αιμοδοσίες που διοργανώθηκαν. Είναι ΧΡΕΟΣ τους να κάνουν το ίδιο για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν και άλλοι συνάνθρωποί μας. Θεωρούμε λοιπόν αυτονόητη την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους.

 Απευθυνόμαστε σε όσους θέλουν αλλά δεν μπορούν να προσφέρουν το Αίμα τους, καλώντας τους να γίνουν εν δυνάμει Αιμοδότες, αφού μπορούν να προσφέρουν εξ ίσου, προσεγγίζοντας νέους Εθελοντές Αιμοδότες.
 Γιατί η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι ΚΑΘΗΚΟΝ και πρέπει να εκπληρωθεί.
 Γιατί η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

 Το Δ.Σ του Συλλόγου
 Ιωάννης Γεωργ. Λαλιώτης

Λήστεψαν 84χρονο στον Πύργο Κορινθίας -Τρόμος στα εξοχικά

Εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα οι εισβολές σε σπίτια έχουν ... μεταναστεύσει στην επαρχία και ειδικά σε περιοχές με εξοχικά
Αυτή τη φορά οι ληστές “χτύπησαν” σε σπίτι ζευγαριού στα Αηδόνια Κορινθίας. Μισή ώρα μετά τις τρεις οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι. Πριν προλάβει να συνέλθει από το σοκ το ζευγάρι οι τρεις ληστές τους επιτέθηκαν και άρχισαν να τους χτυπούν. Οι δράστες άρπαξαν 100 ευρώ, τα κινητά των θυμάτων, αλλά και το αυτοκίνητό τους το οποίο χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν.Παρά τις αναζητήσεις της αστυνομίας οι ληστές παραμένουν άφαντοι.
Eπίσης σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες της korinthiannews.gr σήμερα το πρωί στις 10.30 στον Πύργο Κορινθίας, τρεις άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε οικία 84χρονου και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ περίπου. Οι δράστες διέφυγαν και αναζητούνται. Την προανάκριση έχει αναλάβει το ΑΤ Ξυλοκάστρου

Επίσης συνελήφθησαν, στις 23-7-2012 σε δύο περιπτώσεις, στην Kόρινθο και στο Λουτράκι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου και του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 59 και 53 ετών, αντίστοιχα, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, σε βάρος του 59χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 307.724,22 ευρώ, ενώ σε βάρος του 53χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο ύψους 172.885,77 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου
Τέλος συνελήφθη, χθες (24-7-2012) το πρωί, στην Κόρινθο , από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 43χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους 202.517,39 ευρώ.
Ο 43χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Όλα τα ονόματα των επιτροπών της Βουλής!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο χωρίς εκπλήξεις η διαδικασία ανάδειξης των νέων Προεδρείων των διαρκών επιτροπών της Βουλής. Τα προεδρεία είναι διακομματικά, με τις θέσεις ναμοιράζονται στα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Αναλυτικά η σύνθεση των προεδρείων:

Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων:
Πρόεδρος :Γιώργος Καλαντζής (Ν.Δ) Αντιπρόεδρος: Χρήστος Αηδόνης (ΠΑΣΟΚ) Γραμματέας : Βασίλης Υψηλάντης (Ν.Δ)

Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (Ν.Δ) ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Άντζελα Γκερέκου (ΠΑΣΟΚ) ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μαρία Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ)

Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αντώνης Μπέζας (Ν.Δ) ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιάννης Μιχελογιαννάκης (ΔΗΜΑΡ) ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Χρήστος Γκόκας (ΠΑΣΟΚ)

Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δημήτρης Κρεμαστινός (ΠΑΣΟΚ) ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιώργος Κωνσταντόπουλος (Ν.Δ) ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Οδυσσέας Βουδούρης (ΔΗΜΑΡ)

Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κυριάκος Βιρβιδάκης (Ν.Δ) ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θεοδώρα Τζάκρη (ΠΑΣΟΚ) ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γιάννης Πανούσης (ΔΗΜΑΡ)

Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιώργος Βλάχος (Ν.Δ) ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιάννης Δριβελέγκας (ΠΑΣΟΚ) ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ασημίνα Ξηροτύρη (ΔΗΜΑΡ)

Απαγόρευση κυνηγιού για μια πενταετία στο Φωκά της Κορινθίας

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου, απαγορεύεται, για μια πενταετία (μέχρι την 31η Αυγούστου 2016) το κυνήγι όλων των θηραμάτων στην περιοχή Φωκάς της Κορινθίας, με σκοπό την προστασία της πανίδας της περιοχής.
Το Δασαρχείο Κορίνθου, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει η περιοχή Φωκά πρόκειται να εκδώσει, άμεσα τη σχετική Αστυνομική Απαγορευτική Διάταξη Θήρας

Υπό έλεγχο φωτιές στην Λαύκα και στο Κρυονέρι

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που  εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Λαύκα της Στυμφαλίας , όπου κάηκαν 2 στρέμματα. όπως και από φωτιά που προκλήθηκε στο  Κρυονέρι η οποία τέθηκε υπο

Αιτήσεις πρόσληψης μέσω του ΣΕΠΕ – ΟΑΕΔ στο Internet

 
 Αιτήσεις πρόσληψης μέσω του ΣΕΠΕ   ΟΑΕΔ στο Internet
Σε εφαρμογή τίθεται το νέο Πληροφοριακό Σύστημα (ΠΣ) ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα εργοδοτών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, να υποβάλλουν μέσω διαδικτύου αιτήσεις (π.χ. πρόσληψης προσωπικού) χωρίς να μεταβαίνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Σε εφαρμογή τίθεται το νέο Πληροφοριακό Σύστημα (ΠΣ) ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα εργοδοτών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, να υποβάλλουν μέσω διαδικτύου αιτήσεις (π.χ. πρόσληψης προσωπικού) χωρίς να μεταβαίνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Με το νέο αυτό ηλεκτρονικό σύστημα, μειώνονται οι διοικητικές επιβαρύνσεις των επιχειρήσεων και το κόστος συμμόρφωσης των εργοδοτών, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση περισσοτέρων από 25 εκ. ευρώ γραφειοκρατικού βάρους ετησίως.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η διασύνδεση του νέου ηλεκτρονικού συστήματος με το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής, ενώ, παράλληλα, αποδεσμεύεται σημαντικός αριθμός υπαλλήλων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας από τα αντίστοιχα διοικητικά καθήκοντα, και επικεντρώνονται στον κυρίως ελεγκτικό και συμφιλιωτικό τους ρόλο.
Από 1/1/2013 θα είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή για όλους τους εργοδότες.
 
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Mουσική βραδιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γελινιατίκων «Ο ΕΡΜΗΣ»

notes.01
Την Παρασκευή 27 Ιουλίου στις 9:30 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Γελινιατίκων, μουσική βραδιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γελινιατίκων «Ο ΕΡΜΗΣ».
Είσοδος Ελεύθερη.

Mουσική βραδιά «Σεργιάνι στο Ελληνικό Τραγούδι»

music
Την Παρασκευή 27 Ιουλίου στις 9:00 το βράδυ στο Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης στο Ξυλόκαστρο, μουσική βραδιά με τίτλο: «Σεργιάνι στο Ελληνικό Τραγούδι», από την χορωδία του Μουσικού και Μορφωτικού Συλλόγου «Ο Αυλός».
Μαέστρος : Θεμιστοκλής Δράμης.
Είσοδος Ελεύθερη.

Οδηγίες προς οφελουμένους κοινοφελούς εργασίας

ΤΟ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ ανακοίνωσε τους πίνακες κατάταξης της υπ' αριθμ. ΚΟΧ 5.1003/1/2012 ανακοίνωσης σύναψης συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση της πράξης «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - Περιφερειακή Ενότητα (Νομός) Kορινθίας» στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Κατά των πινάκων κατάταξης επιτρέπεται στους υποψηφίους η άσκηση ένστασης μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριών (3) εργάσιμων ημερών η οποία αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησής τους.
Επομένως, οι ωφελούμενοι μπορούν από την Τρίτη 24/7/2012 έως και την Πέμπτη 26/07/2012 να καταθέσουν ένσταση κατά των αποτελεσμάτων. Η ένσταση κατατίθεται με συστημένη επιστολή απευθείας στο Α.Σ.Ε.Π. (Πουλίου 6, Αθήνα, Τ.Θ. 14307, Τ.Κ. 11510) και όχι στα γραφεία του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
Οι προσληπτέοι, σε κάθε περίπτωση, οφείλουν εντός δέκα (10) ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, δηλαδή έως τις 02/08/1012, να αποστείλουν με συστημένη ταχυδρομική επιστολή στη διεύθυνση:
ΙΝ.Ε/Γ.Σ.Ε.Ε ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (για την ΠΕ Κορινθίας)
Σπάρτης 8, 22100, Τρίπολη
(Υπ’ όψιν κκ Παπαδολιά Θανάση, Αποστολόπουλου Νίκου)
τα ακόλουθα:
  1. Το έντυπο αποδοχής θέσης (Υπόδειγμα 1), με το οποίο αποδέχονται εγγράφως τη θέση εργασίας.
  2. Την υπεύθυνη Δήλωση αποδοχής της θέσης (Υπόδειγμα 2), σύμφωνα με το οποίο δηλώνουν υπεύθυνα ότι δεν εργάζονται , ότι δεν συμμετέχουν σε κανένα άλλο πρόγραμμα και η κάρτα ανεργίας τους είναι σε ισχύ
  3. Μία φωτοτυπία οποιουδήποτε εγγράφου που αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου ΙΚΑ (βιβλιάριο ασθενείας, βεβαίωση ΙΚΑ κλπ)
  4. Μία φωτοτυπία της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τραπεζικού λογαριασμού της Εμπορικής Τράπεζας (οι προσληπτέοι, εάν δεν έχουν, θα πρέπει να ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό στην Εμπορική Τράπεζα)
Ξυλόκαστρο 24 Ιουλίου 2012

Αισθητική αναβάθμιση στο Πευκιά Ξυλοκάστρου και το Δασάκι στα Σαρανταπηχιώτικα

dasaki katharismos 014Αισθητική αναβάθμιση - προστασία δασών στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης καθώς ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός και η κοπή ξερών χόρτων στο  Πευκιά του Ξυλοκάστρου και το Δασάκι στα Σαρανταπηχιώτικα. Έγινε μεγάλη προσπάθεια και καλή δουλειά !!

Νέο απορριμματοφόρο όχημα
DSC02974
Νέο απορριμματοφόρο όχημα για τις ανάγκες της αποκομιδής των απορριμμάτων απέκτησε ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Θέατρο σκιών του Ανάργυρου Αθανασίου - «Ο καραγκιόζης ψαράς» - Ξυλόκαστρο & Δερβένι

karagiozis.psaras
Την Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 9:00 το βράδυ στο Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης στο Ξυλόκαστρο και την Πέμπτη 26 Ιουλίου στις 9:00 το βράδυ στο Θεατράκι Γυμνασίου Δερβενίου, παράσταση καραγκιόζη από το Θέατρο σκιών του Ανάργυρου Αθανασίου με το έργο: «Ο καραγκιόζης ψαράς».
Είσοδος 5 €
Λίγα λόγια για το έργο
«Ο Καραγκιόζης Ψαράς»: Ο Χατζηαβάτης πείθει τον φίλο του τον Καραγκιόζη να του μάθει να ψαρεύει και να παρακαλέσουν τον Βεζύρη να τους δώσει την επαγγελματική άδεια ψαρέματος. Ο Βεζύρης τους παραχωρεί την άδεια, ο Καραγκιόζης μαζί μεν Χατζηαβάτη παίρνουν τα κατάλληλα σύνεργα και τον απαραίτητο εξοπλισμό και ξεκινούν για την περιοχή του Φάρου όπου είναι καλός ψαρότοπος. Εκεί όμως θα δουν θάλασσα βρόμικη και τα ψάρια λιγοστά αλλά και τη Βεζυροπούλα να κάνει τη συνηθισμένη της βαρκάδα. Μια ξαφνική κακοκαιρία θ’ αλλάξει την τύχη του Καραγκιόζη... Ο λαϊκός μας ήρωας περιμένει μικρούς και μεγάλους να τους διασκεδάσει με τα αστεία του.