Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Αν η Βούλα Παπαχρήστου.….

Αν η Βούλα Παπαχρήστου.….

ΑΝ Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ έλεγε σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ, ότι οι Ελληνες είναι Τεμπέλιδες και Διεφθαρμένοι θα είχε κερδίσει επάξια μια θέση στους Μεγάλους Στοχαστές....


ΑΝ Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ έγραφε ότι ο Κολωκοτρώνης είχε γκόμενο φυσικά και θα είχε χιούμορ και θα γινόταν ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ.






ΑΝ Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ έγραφε για συνωστισμούς και ότι «Οι κλέφτες (σ.σ.n.με μικρό “Κ”!) συγκροτούν ένοπλες ομάδες, κάνουν επιθέσεις σε εμπορικές αποστολές, σε κρατικούς (σ.σ.n.οχι Τούρκους) αξιωματούχους” θα γινόταν ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ γιατί όχι και Αρχηγός.
ΑΝ Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ έπλεκε το εγκώμιο του ακροδεξιου Βορίδη, εξυβριζε τον Χριστόδουλο και οδηγούσε Φεράρι θα ήταν σίγουρα ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ.
ΑΝ Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ήξερε τι εκπροσωπει το αρχαίο πνεύμα αθάνατο και τα ολυμπιακα ιδεώδη θα έβγαζε κι αυτή 1.000.000,00εκ € στο εξωτερικό και θα ήταν φίλη και με τον Χριστοφοράκο…. (εδω)
αλλά δυστυχώς η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ είναι μια κοπέλα σαν εμάς, του κοινούς Ελληνες (γι αυτούς) που αφιέρωσε την ζωή της τα τελευταία 10 χρόνια για να είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες……
Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ είναι για όλους του Ελληνες ήδη Ολυμπιονίκης γιατί, εμείς που “δεν ξέρουμε” από Ολυμπιακά Ιδεώδη, αρκούμαστε σε ένα κλάδο ελαίας και δεν θαμπωνόμαστε από το χρώμα του χρυσού….
ΥΓ-Τελικά όμως, τους πείραξε το tweet με το ανέκδοτο που “προσεβαλε” την χώρα ή το άλλο tweet της ιδίας για τον Ακη; Τον Ακη που τιμά την χώρα και το πολιτικό σύστημα;
tweet 23 jul
βούλα Παπαχρήστου ‏@papaxristoutj
Να δεις τελικά που την πισίνα στον κορυδαλό την φτιάξανε..για να πέζει με τα υποβρυχιά του ο Άκης!!!:-p
netakias.wordpress.com

KONDYLOFOROS

«Χίλια Μπράβο» στο κύριο Ι. Κούβελο και σε όλους τους αρμόδιους!!!!

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός
Επιτέλους μια φορά κάποιος ενήργησε όπως έπρεπε… Το αμάρτημα μεγάλο ώστε να επιφέρει την «θανατική» ποινή… Και μια και στην Ελλάδα έχουμε λύσει όλα τα άλλα προβλήματα με κάθε είδους αμαρτωλούς, παράνομους, κλέφτες, φοροφυγάδες, απατεώνες, λαμόγια, ψεύτες και κάθε είδους άλλο τρωκτικό, τα έβαλαν τώρα και μία κοπέλα, 21ος ετών και εξάντλησαν πάνω της όλη τους την αυστηρότητα.
Φυσικά αναφερόμαστε στην αθλήτρια του μήκους Βούλα Παπαχρήστου η οποία έκανε ένα πραγματικά άσχημο και ρατσιστικό σχόλιο για το οποίο χωρίς να την γνωρίζουμε είμαστε σίγουροι ότι δεν........
αντιλήφθηκε καν τι έγραψε. Θα το θεώρησε ένα ευφυολόγημα σαν αυτά που λένε πολλές φορές οι παρέες και γελάνε χωρίς να γίνεται κανείς ούτε ρατσιστής ούτε τίποτα. Δεν πρέπει καν ως αστεία να λέγονται, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Μάλιστα η αθλήτρια ζήτησε συγνώμη, λέγοντας το αυτονόητο ότι αθλήτρια και δεν έχει ανάμιξη με τα πολιτικά κλπ. Και μόνον αυτό δείχνει την σύγχυση στην οποία ευρίσκεται γιατί κανείς δεν την κατηγόρησε ότι κάνει πολιτική κλπ.
Και αντί οι υπεύθυνοι να την συνετίσουν ως «δάσκαλοι», να την διδάξουν και να μάθει από το σφάλμα της προτίμησαν να την «θανατώσουν»… Γιατί για έναν αθλητή, η μη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ έχει κερδίσει με το σπαθί του αυτό το δικαίωμα είναι θάνατος…. Αλλά ποιος το σκέπτεται αυτό; Ποιος σκέπτεται την συντριβή του αθλητή; Την ψυχική ζημιά που θα υποστεί για κάτι που δεν προβλέπει ο νόμος την «θανατική» ποινή…
Βέβαια το πιο ωραίο είναι και το ποιος πήρε την απόφαση…. Ο αναμάρτητος ο Κύριος Ισίδωρος Κούβελος, ο σύζυγος της άλλης αναμάρτητης, της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη….. Δηλαδή αυτός με το 1.000.000 ευρώ που δεν δήλωσε και όλα τα υπόλοιπα στο Πόθεν Έσχες έκανε ένα λάθος…. Η Παπαχρήστου στο... απόσπασμα... Αυτή δεν δικαιούται να κάνει ένα λάθος; ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ...
Διογένης ο Κυνικός
 
EΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Σαμαράς - Βενιζέλος - Κουβέλης - Πρέπει να γίνουν πειστικοί γι' αυτά που έρχονται! - Για το νεο τσεκούρι σε μισθούς, συντάξεις, υγεία

- Συναντώνται στις 14.00 - Στις 17.30 συνάντηση Σαμαρά - Μπαρόζο
- Από το πρωί η τρόικα συναντάται με Στουρνάρα
- Αποφασίζονται:
- Αναδρομικές μειώσεις στους μισθούς ΔΕΚΟ - Μεγάλες μειώσεις στα Σώματα Ασφαλείας
- Συζητείται ακόμη και πλαφόν 1.800 στις συντάξεις - Κλιμακωτές μειώσεις από τα 1.000 ευρώ και πάνω
- Πλαφόν και στις ασθένειες ... ως 1.500 ευρώ - Άγριες περικοπές στα επιδόματα

Ο Τσίπρας “διαβάζει” Γιώργο

Πριν από μερικούς μήνες, και με εφαλτήριο τη θυελλώδη πολιτική άνοδο των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, που τον έφεραν σε ρόλο (σχεδόν) ισότιμου διεκδικητή της εξουσίας, πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι άρχισαν να βλέπουν στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, έναν… κλώνο του Ανδρέα Παπανδρέου, φυσικά με τις προφανείς… ατέλειες ως προς τη μίμηση συμπεριφοράς και ρητορικής.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αυτή τη συζήτηση να «τρέξει». Στο κοινό στο οποίο απευθύνεται άλλωστε, η σύγκριση με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ αποτελεί… παρασημοφόρηση που δεν επιδέχεται συγκρίσεων και στάθμισης. Έστω κι αν για την υπόλοιπη κοινωνία, σηματοδοτεί ακριβώς τα αντίθετα.
Όσο περνά ο καιρός ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει προδιάθεση να μοιάσει σε ακόμη έναν επίγονο της πολιτικής οικογένειας που κυριάρχησε στον χώρο της Κεντροαριστεράς για περισσότερο από μισό αιώνα: Τον τελευταίο του Οίκου των Παπανδρέου, τον Γιώργο Παπανδρέου.
Εξόχως χαρακτηριστική της παραπάνω μιμητικής προδιάθεσης ήταν η αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, περί «δημόσιας διαβούλευσης» της πρότασης νόμου που σχεδιάζει να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διαγραφή χρεών υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Μια πρόταση που θυμίζει τη «συμμετοχική Δημοκρατία» για την οποία μιλούσε με πάθος και συνέπεια ο Γιώργος Παπανδρέου, με τα γνωστά, στρεβλωτικά αποτελέσματα, και τις αρνητικές επιπτώσεις στη μορφή και το περιεχόμενο της διακυβέρνησης, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη για την Ελλάδα περίοδο.
Κανείς δεν θα διαφωνήσει με την πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να ανοίξει διάλογο με την ελληνική κοινωνία, για τόσο σημαντικά θέματα. Η μεθοδολογία της στόχευσης ωστόσο στερείται ρεαλισμού. Και αποκαλύπτει ότι ο σημερινός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ είναι όντως μπολιασμένος με παπανδρεϊκό dna. Επενδύει στην πρόσκαιρη δημοσιότητα, τον εντυπωσιασμό, τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας.
Το λάθος που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας είναι ότι η συγκεκριμένη στρατηγική αφορά μια άλλη εποχή. Απευθύνεται σε μια άλλη κοινωνία, περισσότερο αφελή και πρόθυμη να ενδυθεί τον ρόλο του… θύματος. Η Ελλάδα ξεπέρασε το ΠΑΣΟΚ. Και τους κλώνους του…

statesmen.gr

Ζάχολη και Μαύρα Λιθάρια τιμούν Αγ. Παρασκευή και Άγιο Παντελεήμονα


Σήμερα πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Αγ. Παρασκευής στα Κουνιάνικα της Ζαχολης (Ευρωστίνη) όπου παραβρέθηκαν πλήθος κόσμου. Η Αγία Παρασκευή είναι ιστορική εκκλησία και χρίστηκε , καταρχάς λασπόκτιστος περίπου το 1830 ενώ ανοικοδομήθηκε εκ θεμελίων το 1963. Ξεχωρίζει το ξυλόγλυπτο τέμπλο του 1838 και το καμπαναριό της, το οποίο είναι λιθόχτιστο εξαιρετικής τέχνης, οικοδομημένο σύμφωνα με το βυζαντινό ρυθμό το έτος 1880 από ηπειρώτες τεχνίτες.

Αύριο πανηγυρίζει ο ενοριακός Ναός του Αγίου Παντελεήμονα στα Μαύρα Λιθάρια . Απόψε στις
19.30  θα ψαλει αρχιερατικός Εσπερινός από τον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. κ. Διονύσιο.

Χάντμπολ ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ Α1 Εθνική Κατηγορία.

Η. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Απαράδεκτος ο αποκλεισμός της πρωταθλήτρ​ιας Παπαχρήστο​υ

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου
Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Θέμα: « Απαράδεκτος αποκλεισμός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αθλήτριας Παρασκευής Παπαχρήστου»
Η Βούλα Παπαχρήστου, Ελληνίδα πρωταθλήτρια τριπλούν, αναπαρήγαγε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, σκωπτικό σχόλιο από τα χιλιάδες που κυκλοφορούν σε ιστότοπους καθημερινά, το οποίο συλλήβδην, από τα κατεστημένα ΜΜΕ, κρίθηκε ως «ρατσιστικό».
Αυτή η «ετυμηγορία», που υπέθαλψαν με ανακοινώσεις τους υποκριτικά, όλα τα κόμματα της αριστεράς, είχε ως αποτέλεσμα τον πρωτοφανή στα χρονικά του Ολυμπισμού, αποκλεισμό  πρωταθλήτριας από τη συμμετοχή της στους Αγώνες του Λονδίνου, με απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της ίδιας που σε  πολύκροτη υπόθεση εμπλοκής μονίμου μέλους της σε ποινικό αδίκημα, δεν εξέδωσε ούτε ανακοίνωση.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Ποια φυσικά πρόσωπα και ποιο όργανο αποφάσισε τον αποκλεισμό της πρωταθλήτριας, στερώντας τη χώρα μας από ένα πιθανό μετάλλιο; Με ποια διαδικασία ελήφθη η απόφαση και σε ποια συγκεκριμένη διάταξη βασίστηκε;
2) Με ποιον ερμηνευτικό κανόνα κρίθηκε, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ε.Ο.Ε.,  ότι «…οι δηλώσεις (της) αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού»; Υιοθετεί η Ε.Ο.Ε. τα περί «ρατσιστικού» σχολίου και αν όχι, γιατί την απέβαλε;
Ο Ερωτών Βουλευτής

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ

Τρίπολη: Αύριο εγκαινιάζεται έκθεση του Γ. Μπάρδη αφιερωμένη στη μνήμη του Θύμιου Κρακατσάνη

Αύριο στις 8.30 το βράδυ στην αίθουσα Τέχνης Κούρος στην Τρίπολη θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης γλυπτικής του Γιάννη Μπάρδη. Η έκθεση που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Θύμιου Κρακατσάνη, θα εγκαινιαστεί από τον πρόεδρο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής Ευάγγελο Ποτάκη και από τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του 71ου συνεδρίου της ΠΟΑ.

Εκδηλώσεις για την επέτειο της μάχης στα Δερβενάκια

Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της μεγάλης νίκης των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων στα Δερβενάκια  πραγματοποιήθηκαν σήμερα στα Δερβενάκια. Στις 10.00  τελεστεικε δοξολογία στο παρεκκλήσι του Αγίου Σώστη και στη συνεχεία, επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του ανδριάντα του Αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη .Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης  έγινε κατάθεση στεφανιών .Η τελετή θα κλείσει με χορευτικές εκδηλώσεις απο το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Βασιλείου του Δήμου Κορινθίων.
ΝΙΝΑ ΚΑΣΙΜΑΤΗ / ΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΙΣ

Καλαμάτα: Ανατροπές στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

epim. mess
Ανατροπές επέρχονται στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, μετά και την χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του Δ.Σ. στην οποία συζητήθηκε η πρόταση έκπτωσης κατά του προέδρου Δημήτρη Αδαμόπουλου και του οικονομικού επόπτη Παναγιώτη Τζανετέα για παραβίαση της επιμελητηριακής νομοθεσίας. Η διοίκηση με ψήφους 19 υπέρ και μόλις 2 κατά, έκανε δεκτή την πρόταση και ως εκ τούτου θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να εκλέξει νέο πρόεδρο και όργανα.
ert.gr

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Σουζάνε Λόταρ

Στα 51 της χρόνια, έφυγε από τη ζωή η Γερμανίδα ηθοποιός Σουζάνε Λόταρ. Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας, Κρίστιαν Σετς, οι οικείοι της δεν πρόκειται να δώσουν διευκρινήσεις σχετικά με τα αίτια του θανάτου της καλλιτέχνιδας. Η Λόταρ γεννήθηκε στο Αμβούργο, στη βορειοδυτική Γερμανία. Οι γονείς της ήταν επίσης ηθοποιοί. Η ίδια έμεινε γνωστή στους φίλους του κινηματογράφου, ως η «μούσα» του βραβευμένου σκηνοθέτη Μίχαελ Χάνεκε.
Οι συμμετοχές της στης ταινίες του Χάνεκε: «Funny Games» («Παράξενα παιχνίδια») και «Η λευκή κορδέλα» αποτελούν σημείο αναφοράς στο ταλέντο και το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό της «αποτύπωμα». Αυτό, χάρη στο οποίο η Λόταρ περιγράφεται από το Γερμανικό Τύπο ως μια «ακραία ηθοποιός» που έδινε τα πάντα στη δουλειά της. Ο σύζυγος της, Ούλριχ Μίε, με τον οποίο συμπρωταγωνίστησε και στη μεγάλη οθόνη, πέθανε από καρκίνο το 2007.
AΜΠΕ

«Κλείστε την Παπαχρήστου σε ένα δωμάτιο με Αφρικανούς!»


Από τη στιγμή που αποφασίστηκε ο αποκλεισμός της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το θέμα με το ρατσιστικό tweet πήρε διαστάσεις.
Προκάλεσε σάλο στα διεθνή ΜΜΕ και «άναψε» τη συζήτηση για το αν έπρεπε να αποβληθεί από τους Αγώνες του Λονδίνου ή όχι. Άλλοι είπαν πως ο αποκλεισμός της δεν έχει καμία σημασία, άλλοι επικρότησαν. Άλλοι πάλι, πρότειναν κάτι ακραίο. Τι; Να της επιτρέψουν να πάει στο Λονδίνο αλλά να την κλείσουν στο ίδιο δωμάτιο με Αφρικανούς αθλητές...

Σφραγίζει την πρόκριση ο Αστέρας


Ο Αστέρας Τρίπολης μετά το 1-1 που απέσπασε στο Αζερμπαϊτζάν από την Ίντερ Μπακού, έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην τρίτη προκριματική φάση του Europa League.
Στις 20.00 ο Αστέρας δίνει το δεύτερο ευρωπαϊκό ματς της ιστορίας του και θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Σε περίπτωση πρόκρισης η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στον τρίτο προκριματικό γύρο την Πορτογαλική Μαρίτιμο. Ο Σάκης Τσιώλης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και αναμένεται να παρατάξει τους: Μπαντή,Τσαμπούρη, Πιπίνη, Χουανίτο, Μπαρτολίνι, Ουσέρο, Αλβάρες, Φορμίκα, Ναβάρο, Ράγιος, Περόνε.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 20.00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την NOVA

Το ΠΑΣΟΚ… δεν τα βρίσκει με τον εαυτό του

Εδώ και πολύ καιρό, έχει διαπιστωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί το κεντρικό πολιτικό πρόβλημα του τόπου. Ένα πρόβλημα το οποίο δεν λύθηκε με τις διπλές εκλογές της 6ης Μαϊου και της 17ης Ιουνίου, καθώς στα… επεισόδια που ακολούθησαν, αποδεικνύεται ότι η Ιπποκράτους βρίσκεται σε αποπροσανατολισμό και κρίση πολιτικής ταυτότητας.
Όλοι διαπιστώνουν ότι… το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να τα βρει με τον εαυτό του. Δεν έχει καταφέρει να αποδεχτεί, επομένως και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα τα οποία προέκυψαν μετά τη μετατροπή του από το βασικό κόμμα εξουσίας της Ελλάδας, σε απλή… συνιστώσα της Κεντροαριστεράς. Η δε συμμετοχή του στην κυβέρνηση Σαμαρά, προκαλεί νέους κλυδωνισμούς και απαιτεί ευαίσθητες ισορροπίες, που κάθε άλλο παρά εύκολο να τηρηθούν μοιάζουν.
Η χθεσινή μέρα ήταν αποκαλυπτική του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχείρησε ουσιαστικά να κρατήσει αποστάσεις από τον Αντώνη Σαμαρά, στην κυβέρνηση του οποίου συμμετέχει, τη στηρίζει και ουσιαστικά συναποφασίζει τη στρατηγική της. Μια μόλις μέρα μετά την αποστροφή ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε στο μέλλον να έχει περισσότερο ενεργή και πολιτική συμμετοχή στην κυβέρνηση αυτή.
Ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο τελευταίος των λεγόμενων κορυφαίων, που δεν έχει αποστασιοποιηθεί, αλλά αντιθέτως συνεχίζει να δίνει την προσωπική μάχη του για το μέλλον, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία, δηλαδή τον βασικό κυβερνητικό εταίρο του ΠΑΣΟΚ, ότι προωθεί «δικά της παιδιά».
Όσο το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να περιδιαβαίνει στη συγκεκριμένη παραζάλη, αδυνατώντας να τα βρει με τον εαυτό του, τόσο πιο εύκολο θα είναι για τον λαϊκισμό, κεντρικός κομιστής του οποίου στην παρούσα χρονική συγκυρία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, να βρει ωφέλιμο χώρο για να αναπτυχθεί.

statesmen.gr

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ανάχωμα στο… μπαμ

Το σενάριο που διαδραματίζεται στη Συρία τους τελευταίους μήνες, δεν ξενίζει ούτε διεκδικεί… πρωτοτυπία, σε σχέση με αντίστοιχες παραστάσεις από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, σε διεθνές πάντα επίπεδο, και αναφορικά με την ανατροπή πολυετών καθεστώτων σε χώρες-διακομιστές συμφερόντων.
Η ανατροπή του Σαντάμ Χουσεϊν στο Ιράκ, η Αραβική Άνοιξη που έστειλε στη φυλακή τον Χόσνι Μουμπάρακ στην Αίγυπτο, το τραγικό τέλος του Μουαμάρ Καντάφι στη Λιβύη… Ένα σενάριο διαρκείας, που τείνει να επαναληφθεί και στη Συρία. Έστω κι αν τα δεδομένα είναι ελαφρώς διαφοροποιημένα. Έστω κι αν η Ρωσία του Πούτιν, είναι πολύ πιο αποφασισμένη και παρεμβατική από τη Ρωσία των Πούτιν-Μεντβέντεφ.
Είναι προφανές ότι το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ στην ηγεσία της Δαμασκού, έχει εισέλθει στην ανάγνωση της τελευταίας σελίδας της ιστορικής διαδρομής και ανθεκτικότητάς του. Όσο κι αν ο Σεργκέι Λαβρόφ σπεύδει να αφιερώσει τον χαρακτηρισμό «τρομοκράτες» σε εκείνους που επιχειρούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Συρίας, την ώρα που η Αλ Κάιντα πολλαπλασιάζει την παρουσία της σε μια χώρα κρίσιμη για την ισορροπία της ευρύτερης περιοχής.
Ίσως η πιο σοβαρή χθεσινή εξέλιξη να ήταν η ευθεία προειδοποίηση που απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άμπι Λίμπερμαν, για την άμεση και σκληρή απάντηση του Τελ Αβίβ, στην περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθεί ότι τα χημικά όπλα της Συρίας περνούν στον έλεγχο της Χεζμπολάχ του Νασράλα.
Μονάχα η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, λειτουργεί στην παρούσα συγκυρία επιβραδυντικά για τις δραματικές εξελίξεις. Αν και κανείς δεν θέλει να σκεφτεί τι θα συμβεί μετά την τελετή λήξης. Ή, ακόμη χειρότερα, αν κατά τη διάρκεια των Αγώνων, υπάρξει στο Λονδίνο τρομοκρατικό χτύπημα, σαν και εκείνο που εκδηλώθηκε πρόσφατα στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας.

statesmen.gr

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για τις 26.7.2012


Αυξημένος είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για σήμερα Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr).
Συγκεκριμένα αφορά τις παρακάτω Περιφερειακές Ενότητες:
  • Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, Ζακύνθου (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων)
  • Αχαΐας, Ηλείας (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος)
  • Μεσσηνίας, Λακωνίας (Περιφέρεια Πελοποννήσου)
  • Χανίων (Περιφέρεια Κρήτης)
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Η ΑΙΓΕΙΡΑ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Με τον πανηγυρικό Εσπερινό αρχίζουν σήμερα στην Αιγείρα οι εορταστικές εκδηλώσεις γιά τον πολιούχο της Άγιο Παντελεήμονα.  Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί λιτανεία της Ιερής Εικόνας του πολιούχου Αγίου , ενώ για 32 συνεχή χρονιά, η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" θα συνοδεύσει την λιτανεία ,αποδίδοντας μουσικά τη "Marcia Trionfale" και το θρησκευτικό εμβατήριο "Άγιος Αλέξανδρος", καθώς και το εμβατήριο "Colonel Bogey".
Η λιτανεία θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 9 μ.μ., παρουσία του πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη κ. Καλλίνικου .
Τη Παρασκευή 27 Ιουλίου θα προεξάρχει της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων καί Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ενώ θα ψάλλουν ο καθηγητής Βυζαντινής μουσικής και ιεροψάλτης εξ Αθηνών κ. Γρηγόριος Κακούρης και ο ιεροψάλτης Γεώργιος Ζίζηλας!
Παρακαλούνται και προσκαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί της Ανατολικής Αιγιάλειας και των περιχώρων της όπως τιμήσουν με τη παρουσία τους τον εορτασμό.