Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Πρόκριση για Βραζιλία, ισοπαλία για τη Νέα Ζηλανδία του Μπαρμπαρούση

O Κώστας Μπαρμπαρούσης (δεξιά) εν δράσειO Κώστας Μπαρμπαρούσης (δεξιά) εν δράσει 
 









Λονδίνο
Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι μεταξύ της Αιγύπτου και της Νέας Ζηλανδίας, στο πλαίσιο του Γ' ομίλου του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών. Οι Νεοζηλανδοί προηγήθηκαν με τον Κρις Γουντ στο 17ο λεπτό, για να ισοφαρίσουν οι Αιγύπτιοι στο 40' με τον Μοχάμεντ Σάλαχ.

Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και ήταν από τους διακριθέντες της Νέας Ζηλανδίας, με την οποία αγωνίστηκε, ως αλλαγή, ένας ακόμη ομογενής, ο Αλεξ Φενερίδης της Οκλαντ Σίτι.

Αίγυπτος: Ελσχενάβι, Ελντίν, Αμπουτρίκα (88' Μοχσέν), Χεγκάζι, Φατί, Μετεάμπ, Σάλαχ (88' Αχμέντ), Ραμαντάν, Γκομάα, Χασάν, Νενί (68' Μαγκντί).

Νέα Ζηλανδία: Ο' Κιφ, Πέιν, Χογκ (63' Μούσα), Σμιθ, Νίλσεν, Μπαρμπαρούσης, ΜακΓκλίντσεϊ, Σμελτζ, Γουντ, Ρόχας (83' Χόβιεσον), Τόμας (89' Φενερίδης).

Η τρόικα δεν θα φύγει αν δεν «κλείσει» το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ

O εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν εξήγησε ότι θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα και γιαυτό θα μείνει έως ότου παραλάβει τον κατάλογο των μέτρων
Ασφυκτικές είναι οι πιέσεις που ασκούνται στην κυβέρνηση συνεργασίας προκειμένου να προχωρήσει στη λήψη μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ στη διετία 2013 - 2014. Σε αυτό το πλαίσιο, η τρόικα άλλαξε τον προγραμματισμό της και όπως διαμηνύθηκε -από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν- στον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα δεν πρόκειται να φύγει από την Αθήνα εάν δεν «κλείσει» το πακέτο. Ο Γ.Στουρνάρας θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων το πρωί της Δευτέρας, ενώ το απόγευμα συγκαλείται σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών για τα «αγκάθια» του πακέτου.

Θα "χτυπήσει" 40αρια η θερμοκρασία την Δευτέρα - Πότε θα έρθει λίγη δροσιά!


ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Στην Ήπειρο τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
ΆΝΕΜΟΙ: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 και στα ανοιχτά τοπικά 7 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 21 έως 39 βαθμούς κελσίου στα νησιάκαι στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα ναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες στα ορεινά της Θεσσαλίας.
ΆΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα νατολικά βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ με μικρή ενίσχυση τη νύχτα.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 22 έως 40 κια τοπικά 41 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος
ΆΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα νατολικά μέρι 5 μποφόρ με μικρή ενίσχυση τη νύχτα.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 27 έως 40 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Πάντως σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων ανάσα δροσιάς θα πάρουμε από την Τετάρτη και μάλιστα όπως λένε ο Αύγουστος θα είναι σχετικά δροσερός σε σχέση με τον Ιούλιο. Το μόνο που απομένει τώρα είναι να το διαπιστώσουμε το επόμενο διάστημα!

H Χρυσή Αυγή γιά την μήνυση Πνευματικού κατά του Βουλευτή Κορινθίας Μπούκουρα,

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου
Προ ημερών ο κ. Πνευματικός αποκαλούσε τον κ. Μπούκουρα «φοβισμένο ανθρωπάκι». Σήμερα κλαίγεται δημοσίως και δηλώνει ότι τον χτύπησε ένα «φοβισμένο ανθρωπάκι»; Τόσο γελοίοι είναι οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ. Και από την δική μας πλευρά έχουν υποβληθεί μηνύσεις.

Τα "παραθυράκια" στο Σύνταγμα για προσλήψεις στο Δημόσιο - Οι τρεις περιπτώσεις που επιτρέπονται προσλήψεις συμβασιούχων


Σε τρεις περιπτώσεις το Σύνταγμα επιτρέπει να προσλαμβάνονται σε οργανικές θέσεις μονίμων υπαλλήλων στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα συμβασιούχοι για την κάλυψη απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών....
υπό τη βασική όμως προϋπόθεση ότι θα έχει προηγηθεί η έκδοση νόμου ο οποίος θα καθορίζει τη διάρκεια των συμβάσεων αυτών (ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου), η οποία δεν μπορεί να είναι μεγάλη, ενώ παράλληλα, ρητά απαγορεύεται η μονιμοποίηση των συμβασιούχων ή η μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Αυτό αποφάσισε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με αφορμή την επεξεργασία σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που αφορά «την οργάνωση και λειτουργία υπηρεσίας πρώτης υποδοχής» (αλλοδαπών).

Κορινθία:''Έβγαινα από τη φυλακή μου, μόνο για ραντεβού με πελάτες''!

Η 27χρονη ξέσπασε σε λυγμούς στο αστυνομικό τμήμα και μίλησε για τα όσα ζούσε τους τελευταίους μήνες, στα χέρια του Αλβανού σωματέμπορου... Τα όσα ζούσε η 27χρονη αποκαλύφθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου (28-07-2012), όταν αστυνομικοί οδήγησαν στο τμήμα την ίδια, αλλά και τον Αλβανό που την κρατούσε φυλακισμένη και την ανάγκαζε να εκδίδεται.
Η νεαρή είχε φτάσει στη χώρα μας πριν από δύο μήνες, αλλά από την πρώτη μέρα, κατάλαβε τι την περίμενε. Ο 33χρονος της πήρε τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, τη φυλάκισε στο σπίτι του και την ανάγκαζε να εκδίδεται καθημερινά.
Τα ραντεβού κλείνονταν σε ξενοδοχεία των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας. Αστυνομικοί που έμαθαν τα όσα συνέβαιναν κατάφεραν να παγιδέψουν τον προαγωγό. Έκλεισαν ερωτικό ραντεβού και συμφώνησαν να του δώσουν τα 400€ που ζητούσε για την ερωτική συνεύρεση.
Αργά το βράδυ, ο 33χρονος μετέφερε την 27χρονη στο ξενοδοχείο του ραντεβού και όταν ο αστυνομικός - που το έπαιζε πελάτης - του έδωσε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, του πέρασε χειροπέδες.
Στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, ως μέσα για την διευκόλυνση της μαστροπείας ενώ στην κατοχή της 27χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο. Στο τμήμα, η 27χρονης είπε στους αστυνομικούς, ότι φοβόταν να μιλήσει γιατί ο 33χρονος απειλούσε πως θα την σκοτώσει
Ο 33χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ενώ σε βάρος της 27χρονης, σχηματίσθηκε δικογραφία πταισματικού χαρακτήρα, για παράβαση Νόμου περί εκδιδομένων προσώπων.
 
amanpoiare.blogspot.gr
 

Το νέο πολιτικό βίντεο της Κατερίνας Μουτσάτσου. Ύμνος στις ηθικές αξίες που διαβρώνει η κρίση (Video)

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζει η Ελληνίδα ηθοποιός, Κατερίνα Μουτσάτσου, την προσπάθειά της να υπερασπιστεί την εθνική αξιοπρέπεια εν μέσω οικονομικής κρίσης που πλήττει στο σύνολο της σχεδόν όλη την Ε.Ε. Το νέο βίντεο που ανήρτησε το πρωί της Κυριακής από την Αμερική - όπου και ζει το τελευταίο διάστημα - έχει τον τίτλο "Ωδή στη χαμένη χαρά", παραφράζοντας τον τίτλο της 9ης Συμφωνίας του Μπετόβεν, "Ωδή στη Χαρά", η οποία έχει χρησιμοποιηθεί ως ύμνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπό τη μουσική υπόκρουση της Ωδής και των κυμάτων, η Κατερίνα βρίσκεται σε μια παραλία και γράφει στην άμμο τις αξίες της Ένωσης και του Ευρωπαϊκού - Ελληνικού Πολιτισμού. Λέξεις όπως Δημοκρατία, Αλληλεγγύη, Έθνη, Αξιοπρέπεια αλλά και Δουλειές, Κοινωνική Περίθαλψη, βλέπουμε να τις... σβήνει η θάλασσα. Μόνο μια λέξη δεν μπορεί να σβηστεί, HELLENES (Έλληνες...). Υπενθυμίζουμε ότι στο πρώτο πολιτικό της βίντεο, η Κατερίνα Μουτσάτσου απαντούσε οργισμένα με τίτλο "Είμαι Ελληνίδα" σε όλες τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν από Ευρωπαίους και ξένους στους Έλληνες και επεσήμανε ότι: "Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος, ούτε κλέφτης, δεν πίνω ούζο κάθε λεπτό της ζωής μου, δεν λέω όπα κάθε δευτερόλεπτο...Η χώρα μου είναι Δημοκρατία, η αλήθεια είναι ότι εφηύρε τον όρο, μιλάω αγγλικά και άλλες πέντε γλώσσες όπως πολλοί συμπολίτες του...εφηύραμε τη Δύση...Αν σήμερα χρωστάω, παρεμπιπτόντως δεν είμαι η μόνη, είναι γιατί η χώρα μου εφηύρε την έννοια της ελεύθερης αγοράς...Πιστεύω στην ελευθερία, για αυτό όταν χρειάζεται διαδηλώνω...Πιστεύω στη χαρά της ζωής, έχω κάθε δικαίωμα, δεν είναι κακό...Το όνομά μου είναι Κατερίνα και είμαι Ελληνίδα".

Δείτε το νέο βίντεο με τίτλο Occupy E.U.
Κατερίνα Μουτσάτσου - Ode to Lost Joy από lpage2424

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗ ΣΟΥ ΜΕ ΣΔΙΤ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Τη Δευτέρα 30-7-2012 και ώρα 12.00 στη έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Τρίπολη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της αναθέτουσας αρχής με τους εκπροσώπους των προεπιλεγμένων εταιρειών για το διαγωνισμό του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΣΔΙΤ» προκειμένου να ενημερωθούν και να ετοιμαστούν για την καλύτερη διεξαγωγή του Ανταγωνιστικού Διαλόγου.

'' ΜΑΣΤΙΓΑ'' ΤΑ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ...

 
Τα καρδιαγγειακά νοσήματα ευθύνονται σήμερα για περισσότερους από 17 εκ. θανάτους σε ολόκληρο τον κόσμο. Όπως προκύπτει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο αριθμός αυτός αποτελεί πάνω από το ...
30% της παγκόσμιας θνησιμότητας και ως το 2025 αναμένεται να ανέλθει στα 25 εκ.
Το έμφραγμα του μυοκαρδίου παραμένει η κύρια αιτία θνητότητας , με τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και να τονίζουν την ανάγκη άμεσης κλήσης για πρώτες βοήθειες και έγκαιρης άφιξης του ασθενούς στο νοσοκομείο, η οποία κρίνεται χρονικά προβληματική, καθώς οι εμφραγματίες ή το περιβάλλον τους καθυστερούν πολύ να ειδοποιήσουν το Ε.Κ.Α.Β.
Ταυτόχρονα παρατηρείται από έρευνες που έχουν γίνει ότι, στις χώρες όπου '' μπαίνει '' το ΔΝΤ, τον τελευταίο καιρό σημειώνεται ραγδαία και ανησυχητική αύξηση του ποσοστού εμφραγμάτων, η οποία είναι συνέπεια του '' φονικού '' συνδυασμού ύπαρξης των οργανικών παραγόντων κινδύνου και της ψυχολογικής καταρράκωσης που έχει επιφέρει στον πληθυσμό η έντονη οικονομική δυσπραγία από τα σκληρά μέτρα του ΔΝΤ.
 
FIMOTRO

Οκτώ χρόνια χωρίς τις ατάκες και το χαμόγελο της Ρένας Βλαχοπούλου


Συμμετείχε σε περίπου 120 παραστάσεις στο θέατρο από το 1939 έως το 1994 και 26 ταινίες από το 1951 έως το 1985. Στην ιδιωτική της ζωή όταν κάποιος της ζητούσε να αφηγηθεί κάτι κωμικό, ένιωθε προσβεβλημένη και αυτό γιατί αυτομάτως την υποτιμούσαν από καλλιτέχνιδα σε καραγκιόζη. Τότε σε αυτές τις περιπτώσεις απαντούσε με το μοναδικό κερκυραϊκό της τρόπο: "Μωρή αϊ στο διάολο που μου ζητάς πρωινιάτικα να σου πω κάτι κωμικό! Τι κωμικό; Πάω να ψωνίσω"!

Βαθιά θρησκευόμενη, γενναιόδωρη με τους νέους ηθοποιούς, αγαπούσε τα ζώα, ήταν μανιώδης καπνίστρια και το χόμπι της ήταν το ψάρεμα και η μαγειρική.

Αυτή ήταν η Ρένα Βλαχοπούλου!

Διαβάστε περισσότερα στο Zappit.gr

Οι Ελληνικές συμμετοχές της Κυριακής


Σε 12 αγωνίσματα της δεύτερης ημέρας των Ολυμπιακών Αγώνων θα υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον με τον Άρη Γρηγοριάδη και τις Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου να κλέβουν την παράσταση.
Πλούσια σε ελληνικές συμμετοχές είναι η 2η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Στο Ιτον Ντόρνεϊ ρίχνεται στη μάχη μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες της χώρας μας για μετάλλιο στη φετινή διοργάνωση. Η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου, οι επί τριετία πρωταθλήτριες κόσμου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας, αγωνίζονται στις 12:50 στη δεύτερη προκριματική σειρά, με αντιπάλους τα πληρώματα της Ολλανδίας, της Αυστραλίας, της Βραζιλίας, των ΗΠΑ και του Καναδά. Οι δύο πρώτοι προκρίνονται απευθείας στους ημιτελικούς της Πέμπτης (2/8), ενώ οι υπόλοιποι πάνε στα ρεπεσάζ της Τρίτης.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδάνης αγωνίζονται στις 13:30 στην τρίτη σειρά, μαζί με τις βάρκες της Δανίας, της Ουγγαρίας, της Κούβας και της Νορβηγίας, με στόχο επίσης την απευθείας πρόκριση στους ημιτελικούς της Πέμπτης.

Στις 12 το μεσημέρι αρχίζει τις προσπάθειές της στο Ολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών. Η μόνη εκπρόσωπος της χώρας μας σε ομαδικό άθλημα αντιμετωπίζει στη «Γουότερ Πόλο Αρίνα», στο πλαίσιο του Α΄ ομίλου την πανίσχυρη Κροατία, σε ένα ματς που είναι ευκαιρία για τον Ντράγκαν Αντριτς να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα.

Περίπου στις 13:15 θα αγωνιστεί αύριο ο Άρης Γρηγοριάδης, στην 5η προκριματική σειρά (6η διαδρομή) των 100μ. ύπτιο. Ο Ελληνας κολυμβητής, με την 11η επίδοση ανάμεσα στους συμμετέχοντες, έχει ως ελάχιστο στόχο την πρόκριση στους βραδινούς (22:28) ημιτελικούς, όπου θέλει να διεκδικήσει την είσοδό του στον τελικό.

Στις 11:30 αρχίζει στη «Νορθ Γκρίνουιτς Αρίνα» ο προκριματικός γυναικών της ενόργανης γυμναστικής, με τη συμμετοχή της Βάσως Μιλλούση. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί το πρωί, στο πρώτο από τα συνολικά πέντε γκρουπ, με διπλό στόχο: αφενός θα κυνηγήσει την καλύτερη δυνατή συνολική βαθμολογία, ώστε να διεκδικήσει θέση στον τελικό του σύνθετου ατομικού, που θα γίνει την Πέμπτη, αφετέρου θα εκτελέσει ένα αρκετά απαιτητικό πρόγραμμα στη δοκό, όπου έχει ελπίδες να προκριθεί στον τελικό της 7ης Αυγούστου.

Στη μάχη ρίχνεται και ο Χρήστος Τσακμάκης, που συμμετέχει στον προκριματικό του C1 στο κάνοε/καγιάκ σλάλομ, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στο «Lee Valley White Water Centre». Ο Ελληνας πρωταθλητής, που ήταν έβδομος στο ίδιο αγώνισμα στο Πεκίνο, θέλει αρχικά να περάσει στον ημιτελικό της Τρίτης (31/7) και στη συνέχεια να διεκδικήσει πρόκριση στον τελικό. Ο Τσακμάκης θα κάνει την πρώτη του κούρσα στις 15:51 και τη δεύτερη στις 18:08.

Η Αθηνά Δούκα αγωνίζεται στις 11:00 στον προκριματικό των 10μ. αεροβόλου πιστολιού (ο τελικός γίνεται στις 13:45 στην εγκατάσταση «Royal Artillery Barracks»), ενώ στον δεύτερο γύρο του απλού ανδρών στο πινγκ πονγκ αγωνίζονται ο Καλλίνικος Κρεάνγκα (15:30) και ο Παναγιώτης Γκιώνης (17:30).

Τέλος, αρχίζει στο Γουέιμαουθ και η ιστιοπλοϊα, με δύο κατηγορίες που έχουν ελληνική συμμετοχή. Πιο συγκεκριμένα, στα Finn ξεκινά τις προσπάθειές του ο Γιάννης Μιττάκης και στα Star οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας. Και στις δύο κλάσεις είναι προγραμματισμένες για αύριο από δύο ιστιοδρομίες.

24ωρη απεργία σε όλες τις τράπεζες τη Δευτέρα

Την προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργιακής κινητοποίησης στις τράπεζες, για αυριο, αποφάσισε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας.
Η ΟΤΟΕ απαιτεί την εφαρμογή μίας άλλης πολιτικής, που θα αφορά στη λειτουργία των τραπεζών στις νέες συνθήκες, που διαμορφώνονται στη χώρα μας, η οποία θα επικεντρώνεται:

Στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και της ανάπτυξης.

Στη στήριξη των κοινωνικών αναγκών, με την ανακούφιση των ελληνικών νοικοκυριών.

Στη δημιουργία προϋποθέσεων προστασίας και ενίσχυσης της απασχόλησης στη χώρα.

Στην υπεράσπιση των συντάξεων, των μισθών και των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Στην κατεύθυνση αυτή και για τους λόγους αυτούς που αφορούν τις παραγωγικές δυνάμεις και όλους τους πολίτες αυτής της χώρας, χωρίς εξαιρέσεις, η ΟΤΟΕ ζητά:

«Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να γίνει για όλες τις τράπεζες, χωρίς διαχωρισμούς και εξαιρέσεις, συμπεριλαμβανομένων και των κρατικού ενδιαφέροντος τραπεζών Αγροτικής και Ταχ. Ταμιευτηρίου, οι οποίες ιστορικά στηρίζουν την αγροτική οικονομία και τη λαϊκή αποταμίευση, με στόχο το τραπεζικό σύστημα, στο σύνολό του, να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη, τις κοινωνικές ανάγκες και την απασχόληση.

Η δημιουργία Δημόσιου Πυλώνα Τραπεζών είναι επιτακτική και άμεση ανάγκη, προκειμένου να διασφαλίζεται η εξισορροπητική παρέμβαση του κράτους στη λειτουργία του συστήματος και η αποφυγή αθέμιτων πρακτικών σε βάρος της οικονομίας, της υγιούς επιχειρηματικότητας και των κοινωνικών αναγκών.

Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις τράπεζες με ειδική ρήτρα για την απασχόληση, είναι όρος που δεν αφορά μόνο στο κοινωνικό αγαθό της εργασίας, αλλά και στην εύρυθμη και δυναμική λειτουργία του συστήματος στις νέες συνθήκες, που απαιτούν ουσιαστική παραγωγική και ψυχική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στις τράπεζες, στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας.

Η ΓΣΕΕ πρέπει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες κινητοποίησης όλων των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της, προκειμένου τώρα, που διαμορφώνεται το νέο status στις τράπεζες, να μην επικρατήσουν οι ψυχρές λογικές των οικονομικών συμφερόντων της τρόικας και όσων εκ των τραπεζιτών αναζητούν ευκαιρίες, στο μέσο της οικονομικής κρίσης, αποκόμισης υπερκερδών».
newsit.gr

Λουκέτο σε 4 πανεπιστήμια και 150 σχολές

Ενα βήμα πριν απο την κατάργησή τους βρίσκονται τέσσερα περιφερειακά πανεπιστήμια και δεκάδες σχολές ανώτατης και ανώτερης τεχνολογικής εκπαίδευσης, σύμφωνα με το σχέδιο με την κωδική ονομασία “Αθηνά”.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Εθνος της Κυριακής, απο την επόμενη κι όλας ακαδημαϊκή χρονιά, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, και τα πρώτα λουκέτα θα μπουν το μεσα στο 2013.

Πρώτα στη λίστα είναι τα πανεπιστήμια Στερεάς Ελλάδος, Δυτικής Ελλάδος, Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, ενώ θα χρειαστεί να συγχωνευθούν σχολές και στα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου, Αιγαίου, Θράκης και Θεσσαλίας.
Στην ίδια φάση του σχεδίου αναδιοργάνωσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, περισσότερα από 150 τμήματα χαμηλής έως ανύπαρκτης ζήτησης από τους υποψηφίους, θα κλείσουν. Η σάρωση θα αφορά όλα τα ΑΕΙ αλλά και τα ΤΕΙ, για τα οποία το φοιτητικό ενδιαφέρον έχει εκλείψει εδώ και χρόνια.

Ψηλά στην ίδια λίστα είναι και περίπου 60 τμήματα ΤΕΙ με χαμηλή ζήτηση και ποσοστά αποφοίτησης σχεδόν μηδενικά. Εντατικά θα μελετηθούν οι σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τουρισμού, Ιχθυοκαλλιεργειών, Υδατοκαλλιεργειών, Ανθοκομίας, Βιολογικών Καλλιεργειών και άλλες που στέκονται... ασθενώς στον χάρτη των τεχνολογικών ιδρυμάτων, και οι περισσότερες από αυτές θα κλείσουν.

newsit.gr

Φτιάχνει νέο κόμμα ο Λοβέρδος;

Την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης προσπαθούν να… συναντηθούν πολιτικά, ώστε το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά να βρεθούν κάτω από την ίδια κομματική στέγη, φαίνεται ότι στον χώρο της Κεντροαριστεράς βρίσκονται σε εξέλιξη πολύ πιο βαθιές ζυμώσεις.
Όπως δημοσιεύει σήμερα ο «Τύπος της Κυριακής», στην Ιτέα στο σπίτι του Κώστα Θάνου, ενός εκ των στενότερων διαχρονικών συνεργατών του Κώστα Σημίτη, με αναφορές στον εκσυγχρονισμό, υπήρξε συνάντηση στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Έκτορ Νασιώκας. Μόνο που, και εκεί βρίσκεται η είδηση, στη συνάντηση βρέθηκε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, πυροδοτώντας φήμες ότι υπάρχουν σκέψεις να ηγηθεί ενός νέου εγχειρήματος στον χώρο της Κεντροαριστεράς, «σβήνοντας» το ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση διατύπωσαν την κοινή εκτίμηση ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος και το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ανοικοδόμησης του χώρου της Κεντροαριστεράς. Και τα βλέμματα όλων πλέον στρέφονται στον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος επέλεξε να μην αντιπαρατεθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στη μάχη για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά να τον στηρίξει.
Παρόλο που οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι ο άλλοτε υπουργός Υγείας ήταν δημοφιλέστερος του τότε αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Παπαδήμου. Τόσο εντός, όσο και εκτός ΠΑΣΟΚ.

statesmen.gr

Προσοχή στις τρικλοποδιές

Δυστυχώς η Ελλάς πάσχει τις πιο πολλές φορές από μικρά προβλήματα. Τα μεγάλα, όσο φοβερά κι αν είναι, τα ξεπερνάει. Τα μικρά είναι ακριβώς οι τρικλοποδιές που την κάνουν και σκοντάφτει.

 Παναγιώτης Κανελλόπουλος, 1902-1986, Έλληνας πολιτικός

Μια νέα προσπάθεια του Chevalier Web Radio...στηρίζει τους νέους καλλιτέχνες και τις δημιουργίες τους

Μια νέα προσπάθεια του Chevalier Web Radio - http://cwr-webradio.com/live/index.php , για τους νέους καλλιτέχνες - δημιουργούς την οποία στηρίζουν δυναμικά οι μουσικές μας σελίδες

Το Chevalier Cafe Bar στο Ξυλόκαστρο : http://www.chevalier-cafe.gr/ , οι μουσικές του σελίδες στο facebook (Μούσική Σκηνή Chevalier – Rock Club) και το Chevalier Web Radio : http://cwr-webradio.com/live/index.php , θέλουν να στηρίξουν συστηματικά και συνεχιζόμενα τη δουλειά των νέων καλλτεχνών. Από την 1η Αυγούστου 2012 ξεκινάμε οργανωμένη προβολή και παρουσιάσεις νέων καλλιτεχνών, διαμορφώνοντας κατάλληλα το Πρόγραμμα του Chevalier Web Radio : http://cwr-webradio.com/radio-schedule/ . Σε όλη τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας και με τη βοήθεια σας, θα δημιουργήσουμε ζωντανές «live» εκπομπές με τους μουσικούς μας παραγωγούς, συνεντεύξεις – αφιερώματα και μουσικές αναζητήσεις. » Η ζωή είναι στο Chevalier Web Radio …………. είσαι μέσα» ……………. ελάτε μαζί μας να γνωρίσουμε τις σκέψεις, τα όνειρα, τις προσπάθειες και το αποτέλεσμα της δημιουργίας νέων ανθρώπων, γιατί η μουσική μας ενώνει και μας εμπνέει.

Χρυσή Αυγή κατά Ζακ Ρογκ

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου
Οι ανιστόρητοι και αλαζόνες Ευρωπαίοι παράγοντες κάνουν κάθε πολιτισμένο άνθρωπο να γελά με τις άθλιες δηλώσεις τους. Υπό μία έννοια έχει δίκιο ο Ζακ Ρογκ καθώς τα σύγχρονα Olympic Games, των πολυεθνικών και του εμπορίου, δεν έχουν καμμία σχέση με το Αθάνατο Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα.

Σύλληψη 48χρονου στην Ακράτα για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (28-7-2012) το μεσημέρι, στην Ακράτα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 48 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορία, ενήργησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 48χρονου στην Ακράτα όπου βρήκαν και κατάσχεσαν : • Μια συσκευασία κάνναβης βάρους 26 γραμμαρίων.
• Εβδομήντα σπόρους κάνναβης.
• Ένα δενδρύλλιο κάνναβης φυτεμένο σε γλάστρα.
• Ένα κενό κουτί με υπολείμματα κάνναβης.
• Μια κυνηγητική καραμπίνα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων

“ΤΙΣ ΑΡΠΑΞΕ” Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΑΛΕΚΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Χ.Α ΣΤΑΘΗ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑ

cf80cebdceb5cf85cebcceb1cf84ceb9cebacebfcf83 cebccf80cebfcf85cebacebfcf85cf81ceb1cf83 ΤΙΣ ΑΡΠΑΞΕ  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΑΛΕΚΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ  ΤΗΣ Χ.Α ΣΤΑΘΗ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑ

Κάπου θα ξέσπαγε αυτή η σκληρή κόντρα ανάμεσα στον Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κορινθίας Στάθη Μπούκουρα και τον Δήμαρχο Κορινθίων Αλέκο Πνευματικό.

Είχαν προηγηθεί πολλές λεκτικές αψιμαχίες το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στους δύο πολιτικούς άνδρες.

Και για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος .. ο δήμαρχος Κορινθίων είχε προκαλέσει ακόμα και την ανδρισμό και την γενναιότητα του Βουλευτή.

Τον είχε αποκαλέσει επανειλημμένα δειλό και ότι φοβάται να κυκλοφορήσει μόνος του και κυκλοφορεί πάντα με μπράβους Χρυσαυγίτες.

Στα πρόσφατα θερμά επεισόδια του εορτασμού της επετείου της μάχης των Δερβενακίων ,εκεί που το “άγημα” της Χρυσής Αυγής φώναξε το σύνθημα “αλήτες , προδότες πολιτικοί ”την στιγμή που κατέθετε στεφάνι ο Βουλευτής της Ν.Δ Νίκος Ταγαράς και ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέκος Πνευματικός και ενώ ο βουλευτής δεν απάντησε στα συνθήματα , ο δήμαρχος Κορινθίων πήρε το μικρόφωνο και απευθυνόμενος στα μέλη της Χ.Α και τον Βουλευτή τους τους είπε:

Ο φασισμός; δεν θα περάσει. Είστε φοβισμένα ανθρωπάκια με έναν δειλό Βουλευτή!”

Σήμερα Σάββατο απόγευμα συναντήθηκαν τυχαία οι δύο άντρες στην φωτιά που είχε ξεσπάσει στη θέση “Πάτημα Εξαμιλίων”.

Αυτόπτες μάρτυρες μας ενημέρωσαν ότι Βουλευτής και Δήμαρχος αντάλλαξαν πρώτα κάποιες φιλοφρονήσεις με αιχμηρότερες αυτές του δημάρχου Κορινθίων.

Κάποια στιγμή τα πράγματα αγρίεψαν και οι δύο άντρες ήρθαν στα χέρια.

Τότε ο βουλευτής με μιά κίνηση που θα την ζήλευε και πρωταθλητής της; Ελληνορωμαϊκής πάλης άρπαξε τον δήμαρχο από την μέση και αφού τον στριφογύρισες στον αέρα τον πέταξε κάτω στο έδαφος. Εκεί πέσανε και οι σχετικές… ψιλές!

Όλη η σκηνή εξελίχθη μπροστά στα μάτια πάρα πολλών ατόμων που βρίσκονταν στο χώρο της φωτιάς ανάμεσά τους και αστυνομικοί και πυροσβέστες.

Υπήρχαν και καμιά δεκαριά μέλη της Χρυσής Αυγής αλλά ο βουλευτής Μπούκουρας τους ζήτησε να μην εμπλακεί κανείς στο επεισόδιο γιατί ήθελε να ξεκαθαρίσει σε προσωπικό επίπεδο τους λογαριασμούς του με τον Αλέκο Πνευματικό.

Τόσο ο Βουλευτής όσο και ο δήμαρχος προσήλθαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου και κατέθεσαν ο έναν εναντίον του άλλου μηνύσεις. Όπως φαίνεται στα δικαστήρια θα παιχθεί ο δεύτερος γύρος της αντιπαράθεσης. Εκτός κι αν μέχρι να γίνουν οι δίκες, μεσολαβήσουν -πολύ πιθανό- και άλλοι πολλοί γύροι!

sfedona.gr

Μίκης Θεοδωράκης: Το κείμενο Κασιμάτη πρέπει να φτάσει σε κάθε Έλληνα!

Πιστεύουμε ότι το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας μας αποτελεί τον βασικό στόχο της κρίσης των Μνημονίων. Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου μας παρέδωσε στο ΔΝΤ και στην Τρόικα, το δημόσιο χρέος μας ήταν 360 δισ. Ευρώ δηλαδή το 130% του ΑΕΠ...



Τα χρήματα αυτά σε σχέση με τα οικονομικά μεγέθη της Ευρώπης αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό. Ολόκληρη η ελληνική οικονομία ανέρχεται στο 2% της ευρωπαϊκής. Τα δημόσια χρέη των μεγάλων χωρών (ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία κλπ.) υπολογίζονται σε τρισεκατομμύρια Ευρώ. Με την Τρόικα το δημόσιο χρέος φτάνει σήμερα γύρω στα 500 δισ. Ευρώ, ενώ υποτίθεται ότι η παρέμβασή της έγινε για να ξελασπώσουμε.

Τελικά αποδεικνύεται ότι ο στόχος τους είναι να μας ρίξουν ακόμα πιο βαθειά στη λάσπη της οικονομικής εξάρτησης, γιατί όπως προανέφερα, επιδιώκουν κατά βάση να μας καταντήσουν όσο γίνεται περισσότερο εξαθλιωμένους και ανίκανους να αντισταθούμε.

Για το πόσο μεγάλος είναι ο άγνωστος πλούτος της χώρας, κανείς δεν μας είπε ακόμα τα επίσημα στοιχεία. Μόλις προχθές ένας ειδικός για την ΑΟΖ μου αποκάλυψε ότι νοτίως της Κρήτης τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων υπολογίζονται σε 3 τρισεκατομμύρια Ευρώ. Όταν τον ρώτησα για την αξία των μεταλλευμάτων, μου είπε ότι υπολογίζει ότι είναι πολύ μεγαλύτερη. Στην δεκαετία του ’70 ασχολήθηκα με το θέμα των κοιτασμάτων του Αιγαίου. Τότε έμαθα από πηγή του Υπουργείου Εξωτερικών ότι κάτω από το Αιγαίο υπάρχει μια «θάλασσα πετρελαίου», που όμως οι Αμερικανοί την έχουν κατατάξει στα στρατηγικά τους αποθέματα και γι’ αυτό είναι απαγορευμένο ακόμα και να μιλάμε για το θέμα αυτό.

Αναφέρθηκα σε δύο μόνο ενδεικτικές πηγές του δημόσιου πλούτου. Εύκολα θα μπορούσε κανείς να υπολογίσει «δια γυμνού οφθαλμού» τις υπόλοιπες πηγές πλούτου: τη γη μας, την πράσινη ενέργεια, το φυσικό κάλλος, την αρχαία κληρονομιά, τις τουριστικές δυνατότητες και φυσικά την εργατική δύναμη του λαού μας σε όλους τους τομείς.

Αυτός ο τεράστιος ανεκμετάλλευτος πλούτος πρέπει να γίνει η έπαλξη για το ξεκίνημα μιας οργανωμένης συλλογικής προσπάθειας με στόχο την πλήρη αξιοποίησή του σε συνεργασία με όσους έχουν την οικονομική και τεχνολογική δυνατότητα γι’ αυτό. Η βάση αυτής της συνεργασίας θα πρέπει να είναι το σύστημα της κοινοπραξίας, δηλαδή της δίκαιης και ισοδύναμης προσφοράς της κάθε πλευράς και με βασικό όρο ότι δεν παραχωρείται ούτε ένα χιλιοστό από τα εθνικά μας δικαιώματα.

Όποιοι θελήσουν να συνεργαστούν μαζί μας, θα το κάνουν με βάση τα νόμιμα και δίκαια οφέλη που θα αποκομίσουν από τη συμμετοχή τους στην κοινή προσπάθεια.

Μακάρι οι εταίροι μας σ’ αυτές τις κοινοπραξίες να είναι Ευρωπαίοι ή Αμερικανοί. Θα συνεργαστούν όμως μαζί μας ισότιμα και τίμια χωρίς αυτά τα πονηρά και επαίσχυντα μέτρα και μεθόδους που χρησιμοποιούν σήμερα, λες και είμαστε ένας κατώτερος λαός, βασικά ηλίθιος, που δεν καταλαβαίνει τις αληθινές τους προθέσεις. Που είναι οι ίδιες και χειρότερες απ’ αυτές που εφαρμόσανε την εποχή της αποικιοκρατίας και το γεγονός αυτό αποτελεί ντροπή για κράτη που θέλουν να θεωρούνται πολιτισμένα.

Το κείμενο Κασιμάτη πρέπει να φτάσει σε κάθε Έλληνα. Αποκαλύπτει το κατάμαυρο μέλλον που μας περιμένει, αν δεν βγούμε από τον ασφυκτικό κλοιό που μας έχει τυλίξει και μας πνίγει. Πρέπει να σπάσουμε τον σιδερένιο κλοιό. Να κάνουμε ρήγμα. Και το Κ.Α.Π. δείχνει τον δρόμο.

Η διέξοδος είναι η συσπείρωση γύρω από το θετικό όραμα της εθνικής ανάπλασης βασισμένης επάνω στην ελληνική πραγματικότητα. Την αξιοποίηση του πλούτου της χώρας από μας τους ίδιους. Δεν κυνηγάμε χίμαιρες αλλά κάτι που μας ανήκει και δεν το γνωρίζουμε. Το γνωρίζουν όμως οι άλλοι και θέλουν να μας το κλέψουν. Επομένως πρέπει να κάνουμε δύο κινήσεις:

Η πρώτη είναι να κόψουμε τα χέρια των ληστών με τη γραβάτα.

Η δεύτερη να πάρουμε με τα δικά μας χέρια και να κρατήσουμε αυτό που μας ανήκει. Να το αξιοποιήσουμε και πάνω του να χτίσουμε την Πατρίδα που μας αξίζει.

Αθήνα, 24.7.2012

Μίκης Θεοδωράκης

Το άρθρο του κ. Κασιμάτη, μπορείτε να διαβάσετε πατώντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο:
"Κάτω από μια επικίνδυνη διακυβέρνηση – οι άμεσοι κίνδυνοι για την Ελλάδα και η απάντηση στο μεγάλο δίλημμα"
ramnousia

kontiloforos.blogspot.gr

Έκτακτο σχέδιο Σαμαρά 40 ημερών


Πληροφορίες κάνουν λόγο για συναντήσεις Σαμαρά με Μέρκελ και Ολάντ στα τέλη Αυγούστου. Σχέδιο 40 ημερών για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας και τη συνέχιση της χρηματοδότησης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ έχουν εκπονήσει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών.
Βασικός στόχος να εξασφαλίσουν κατ’ αρχήν το «πράσινο φως» από την τρόικα. Γι’ αυτό και επιδιώκουν τα μέτρα των 11,6 δισ. να χαρακτηριστούν υλοποιήσιμα, αν και για ένα κρίσιμο κομμάτι τους εκφράζονται διαφωνίες από την πλευρά των δύο άλλων κυβερνητικών εταίρων. Η κινητικότητα της Ελλάδας πάντως έρχεται ως απάντηση στη δραματική προειδοποίηση που απηύθυνε ο κ. Μπαρόζο, λέγοντας στον κ. Σαμαρά ότι «αυτή τη στιγμή κάποιες χώρες φλερτάρουν με σχέδιο για “βόρειο” και “νότιο” ευρώ». Ως εκ τούτου, η Ελλάδα όχι μόνον δεν μπορεί να θέσει τώρα επισήμως το αίτημα για επιμήκυνση, αλλά πρέπει να δώσει άμεσα δείγματα γραφής για επαναφορά του προγράμματος εντός τροχιάς.

Στουρνάρας στην «Κ»

«Ο δρόμος είναι μακρύς. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή προκειμένου να ανακτηθεί ο χαμένος χρόνος».

Συναντήσεις Σαμαρά με Μέρκελ και Ολάντ

Στις 25 και 26 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συναντήσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι. Οι συγκεκριμένες επαφές του πρωθυπουργού έχουν πλέον «κλειδώσει», ενώ ο κ. Σαμαράς προγραμματίζει εν συνεχεία συναντήσεις με τον επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν–Κλοντ Γιουνκέρ, την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Περισσότερα στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Προς ενιαία παράταξη ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Ατυπες διεργασίες για την ίδρυση μιας νέας πολυσυλλεκτικής Κεντροαριστεράς

Του Κωνσταντινου Zουλα
Μπορεί να ηχεί παράδοξο, αλλά ο «αποδιοπομπαίος» ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πλέον ως το ιδανικό πολιτικό μοντέλο για το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, με την έννοια της συνειδητοποίησης πως μόνον αν συνενώσουν στο εγγύς μέλλον τις δυνάμεις τους έχουν ελπίδες να μην εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη της χώρας.
Η προλογική διαπίστωση μόνον αυθαίρετη δεν είναι. Η ιδέα της ίδρυσης μιας νέας πολυσυλλεκτικής κεντροαριστερής παράταξης, στην οποία θα ενταχθούν κάπως σαν... συνιστώσες το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, οι Οικολόγοι και άλλες συγγενείς δημοκρατικές δυνάμεις, όχι μόνον ομολογείται ως αναγκαία λύση από στελέχη και των δύο κομμάτων, αλλά ατύπως έχουν αρχίσει και οι σχετικές διεργασίες. Διότι μπορεί να πέρασε «στα ψιλά» την εβδομάδα που διανύσαμε, αλλά ο κ. Βενιζέλος, μεταξύ των συναντήσεων που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς και την τρόικα, συνέστησε μια άτυπη πενταμελή επιτροπή που επί της ουσίας έχει ακριβώς αυτό τον στόχο. Οι κ. Π. Κουκουλόπουλος, Π. Ευθυμίου, Κ. Σκανδαλίδης, Μίμης Ανδουλάκης και Νίκος Ανδρουλάκης, που την αποτελούν, έλαβαν την εντολή να παρουσιάσουν συντομότατα μια πλατφόρμα έναρξης προγραμματικού διαλόγου με όσα κόμματα ή και πολιτικούς φορείς ανήκουν στο λεγόμενο ριζοσπαστικό Κέντρο και την ευρύτερη Κεντροαριστερά.

Ενδεικτικό μάλιστα της σημασίας που προσδίδει ο κ. Βενιζέλος στην επιζητούμενη αυτή σύγκλιση είναι ότι η συγκεκριμένη επιτροπή συνεδρίασε κιόλας δύο φορές και δεσμεύθηκε ώς τις 19 Αυγούστου να συντάξει δύο πλήρεις εισηγήσεις. Μία που θα απευθύνεται προς τη ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους, περιγράφοντας τις προγραμματικές θέσεις επί των οποίων τα δύο κόμματα θα προσκληθούν σε εφ’ όλης της ύλης διάλογο, και ακόμη μία, η οποία θα αποσταλεί σε γνωστούς φορείς ή και σε κινήσεις πολιτών («Μπροστά», «Νέοι Μεταρρυθμιστές», «Π80», «Πολιτεία 2012», «Πρωτοβουλία Β» κ. λπ.) με ακριβώς την ίδια στόχευση. Να αρχίσει μια ανοιχτή συζήτηση σε τακτικά fora και με συγκεκριμένους εκπροσώπους από κάθε πλευρά οι οποίοι θα έχουν ως κεντρική τους στόχευση την κοινή κάθοδο στις επόμενες εκλογές -όποτε κι αν γίνουν- εφόσον βέβαια συμφωνούν με το γενικό πλαίσιο που θα ορίσει το ΠΑΣΟΚ. Κατά πληροφορίες μάλιστα, ειδική πρόσκληση θα αποσταλεί και σε συγκεκριμένα πρόσωπα που βρίσκονται εκτός πολιτικής, όπως οι κ. Αλ. Παπαδόπουλος και Νίκος Χριστοδουλάκης, καθώς εκτιμήθηκε ότι θα μπορούσαν να συμβάλουν τα μέγιστα στην προσπάθεια ανασύστασης του κεντροαριστερού χώρου.

Το αν όλα τούτα θα έχουν απτό αποτέλεσμα, μένει να αποδειχθεί. Υπογραμμίζεται ωστόσο ότι ανάλογοι προβληματισμοί διατυπώνονται και στη ΔΗΜΑΡ. Ακόμη και στενοί συνεργάτες του κ. Κουβέλη παραδέχονται ήδη ότι το κόμμα τους είναι πολύ δύσκολο να βγει εκλογικά αλώβητο από την επιλογή της συμμετοχής τους στην κυβέρνηση. Και ως μόνη λύση προκρίνουν και εκείνοι τη σύσταση μιας ευρύτερης κεντροαριστερής παράταξης στην οποία οι μετέχοντες σχηματισμοί θα διατηρήσουν την κομματική αυτονομία τους, αλλά θα διεκδικήσουν από κοινού την ψήφο.

Διαβάστε περισσότερα στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Γ. Βρούτσης: «Δεν θίγονται οι χαμηλές συντάξεις»

Ο υπουργός Εργασίας, δήλωσε -μεταξύ άλλων- ότι οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά το επόμενο διάστημα.

Δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων για το επόμενο διάστημα, διαβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σε κυριακάτικη εφημερίδα και σημειώνει πως για την επίλυση του προβλήματος στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης χρειάζεται «πολιτική τόλμη και αποφασιστικότητα», προκειμένου να γίνει σωστή μεταρρύθμιση και όχι «μερεμέτια».
Ο υπουργός δηλώνει πως τα μέτρα εξοικονόμισης 11,5 δισ. ευρώ για φέτος, «αποφασίστηκαν με πνεύμα δικαιοσύνης» και κάνει σαφές πως «δεν θίγονται οι χαμηλές συντάξεις». Σε ό,τι, δε, αφορά τα προνοιακά επιδόματα, τονίζει πως «όσο κατακριτέες είναι οι οριζόντιες περικοπές, άλλο τόσο είναι και οι οριζόντιες παροχές».
Πηγή: ΑΜΠΕ

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ καταδικάζει την βίαιη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής του νομού μας κ. Μπούκουρα και ομάδας συνοδοιπόρων του κατά του δημάρχου Κορινθίων κ. Πνευματικού, που αποτελεί συνέχεια των απειλών που είχε εκτοξεύσει δημόσια η Χρυσή Αυγή κατά του δημάρχου κατά τη διάρκεια της τελετής στα Δερβενάκια την Πέμπτη 26 Ιουλίου. Απαιτούμε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας να παρέμβει άμεσα, εφόσον η λεκτική βία της Χρυσής Αυγής μετατρέπεται σε σωματική που δεν γνωρίζει κανένα όριο και στρέφεται πλέον όχι μόνο κατά των συνηθισμένων θυμάτων των επιθέσεών της –των μεταναστών- αλλά και εναντίον του οποιουδήποτε αντιτίθεται στην αντιδημοκρατική και εκφοβιστική της δράσης. Είναι έξω από κάθε έννοια δημοκρατίας η δράση αυτών των παραβατικών ατόμων που ελέω εκλογικού νόμου ορκίζονται βουλευτές και όσων βρίσκουν προστασία δίπλα τους. Να αποδοθούν άμεσα ευθύνες και να οδηγηθούν στηδικαιοσύνη.
Καλούμε τους κορίνθιους πολίτες να σταθούμε, όλοι μαζί απέναντι στις εκτός νόμου, φασιστικές και ρατσιστικές πρακτικές της Χ.Α, γιατί το μέλλον μιας κοινωνίας χτίζεται μόνο μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Το «αυγό του φιδιού» έχει πλέον εκκολαφθεί.