Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Όσο... ζει, ελπίζει! Aστέρας Τρίπολης-Μαρίτιμο 1-1

Ε«Χ»ασε την ευκαιρία ο Αστέρας!
Ένα... φθηνό λάθος στέρησε στον Αστέρα Τρίπολης την νίκη επί της Μαρίτιμο (1-1) όμως ακόμη και έτσι έχει δικαίωμα στο όνειρο της πρόκρισης στην ρεβάνς της Πορτογαλίας! Τρίτο ευρωπαϊκό ματς αήττητοι οι Αρκάδες!
Αν και προηγήθηκε με τον Ράγιο, ο Αστέρας δέχτηκε την ισοφάριση από τη Μαρίτιμο μετά από ένα λάθος του Ουσέρο και αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 στην Τρίπολη.
Φαίνεται πως το 1-1 του…πάει. Στο τρίτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας του, ο σύλλογος της Αρκαδίας έφερε ξανά το ίδιο σκορ, αυτή την φορά κόντρα στην πορτογαλική Μαρίτιμο που φάνηκε σαφώς ποιοτικά ανώτερη από την Ιντερ Μπακού.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη μπορεί να πήρε προβάδισμα με το υπέροχο γκολ του Ράγιος, όμως ο Φιντέλις ισοφάρισε για τη Μαρίτιμο και πλέον η υπόθεση πρόκριση θα είναι αρκετά δύσκολη για τον Αστέρα σε μια εβδομάδα στο Φούντσαλ της Μαδέιρα.

Ο βροχερός καιρός που υπάρχει στην Τρίπολη από την Τρίτη επηρέασε την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου.

Ο Σάκης Τσιώλης παρέταξε τους Αρκάδες, με τον Μπαντή στο τέρμα, τον Τσαμπούρη δεξιά, αριστερά και στο κέντρο της άμυνας οι Κουρμπέλης και Χουανίτο. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Ουσέρο και Αλβάρες, ενώ δεξιά βρισκόταν ο Ναβάρο, αριστερά ο Φραγκουλάκης και πίσω από τον Περόνε, ο Ράγιος.

Στα πρώτα λεπτά η Μαρίτιμο είχε την κατοχή και την καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και μόλις στο τέταρτο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Σάμι έκανε την σέντρα, ο Έλντον τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον Μπαντή αλλά η μπάλα βρήκε και το δοκάρι και έφυγε άουτ. Ο Σάκης Τσιώλης έδωσε εντολή στους παίκτες του να χτυπήσουν σε αντεπιθέσεις

Ο Αστέρας προσπάθησε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του με συνεχείς εσωτερικές αλλαγές από τον Τσιώλη που εντόπισε πρόβλημα στην ανάπτυξη αλλά και επιθετικά.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους Αρκάδες ήρθε στο 43' όταν το ξαφνικό σουτ του Ναβάρο πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Σαλίν.
Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Τσιώλης έδωσε στον Σανκαρέ να κάνει το ντεμπούτο του στον Αστέρα με τον Ράγιος να περνάει στα άκρα, κάτι που έφερε το πρώτο γκολ στο ματς!
Στο 48' μετά από σέντρα του Ναβάρο και τραγική έξοδο του Σαλίν, ο Ράγιος πήρε την μπάλα, πέρασε τον αντίπαλο πορτιέρο και με σουτ ανάμεσα σε τρεις παίκτες έκανε το 1-0!!! Από σέντρα του Ράγιος, ο Περόνε λίγο έλλειψε να πετύχει το 2-0 στο 55'.
Όμως η πορτογαλική ομάδα ανέβασε στροφές και στο 64' ο Μπαντής είπε «όχι» με τα πόδια σε προσπάθεια του Ρομπέρζ. Μεγάλη φάση για την Μαρίτιμο που απείλησε ξανά στο 67' με τον Χουανίτο να διώχνει την κεφαλιά του Φιδέλις με τον Μπαντή εξουδετερωμένο.
Δυστυχώς όμως ο Αστέρας δέχτηκε την ισοφάριση στο 71' μετά από ένα τραγικό λάθος του Ουσέρο στο κέντρο του γηπέδου. Ο Φιδέλις έφυγε στην πλάτη της άμυνας, κέρδισε την κόντρα από τον Χουανίτο, και με σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Κουρμπέλης (67' Εγκον), Χουανίτο, Πιπίνης, Αλβάρες, Ουσέρο (86' Μπακασέτας), Ναβάρο, Φραγκουλάκης (46' Σανκαρέ), Ράγιος, Περόνε.

ΜΑΡΙΤΙΜΟ (Πέδρο Μάρτινς): Σαλίν, Μπρίγκελ, Ρομπέρζ, Ζοάο Γκιγέρμε, Ρούμπεν, Μιράντα, Λουίζ, Ντανίλο Ντίας (87' Ιγκορ Ρόσι), Σάμι, Έλντον (73' Αντόνιο), Φιδέλις (82' Αντίλσον).

Nαι στη διατήρηση των Ειρηνοδικείων Δερβενίου και Ξυλοκάστρου

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΡΙΘ. 13/2012 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
Στο Ξυλόκαστρο και στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, συνεδρίασε σε δημόσια συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, σήμερα την 20/7/2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20.00 ύστερα από πρόσκληση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με αριθμό 13381 και ημερομηνία 16.7.2012 που επιδόθηκε σε κάθε έναν Δημοτικό Σύμβουλο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Νόμου 3852/2010.

΄΄Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης εκφράζει την έντονη διαφωνία του για τη παύση λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Ξυλοκάστρου (μετά το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Δερβενίου) και τη λειτουργίας μιας Δ.Ο.Υ. στην Κόρινθο και ζητά την διατήρησή της

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΡΙΘ. 13/2012 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
Στο Ξυλόκαστρο και στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, συνεδρίασε σε δημόσια συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, σήμερα την 20/7/2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20.00 ύστερα από πρόσκληση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με αριθμό 13381 και ημερομηνία 16.7.2012 που επιδόθηκε σε κάθε έναν Δημοτικό Σύμβουλο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Νόμου 3852/2010.

Υποστολή σημαίας! - Φεύγει από τον Παναθηναϊκό ο Καραγκούνης


Εμφανώς συγκινημένος ο παίκτης-σύμβολο των "πρασίνων" ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ομάδα μετά από πέντε χρόνια. "Ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό. Ενδεδειγμένη λύση το εξωτερικό", τόνισε.
Μη μπορώντας να κρύψει την συγκίνηση του ο αρχηγός του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας ανακοίνωσε πως δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της καρδιάς του. Ο Καραγκούνης που ξεκίνησε την καριέρα του στην ακαδημίες της Παιανίας το 1993 έφυγε το 2003 για να αγωνιστεί στην Ίντερ και την Μπενφίκα πριν επιστρέψει το 2007.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Novasport FM, ο 35χρονος μέσος τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

"Σεβαστή η απόφαση του προπονητή. Στα 20 χρόνια που παίζω ποοδόσφαιρο δεν έχω δώσει αφορμή. Έγραφαν ότι ζητούσα εγγυήσεις για να παίζω κάτι που δεν ίσχυε.

Η μοναδική εγγύηση είναι η δουλειά μου. Αυτά είναι όλα η δουλειά μου. Ποτέ δεν ειπώθηκε αυτό το πράγμα. Έβλεπα από πέρυσι πως η διοίκηση ήθελε να με κρατήσει.

Ένιωσα πολύ αγάπη από τον κόσμο. Έκανα ότι μπορούσα για να βρούμε μία λύση. Θα έπρεπε όμως να ειπωθούν αλήθειες από την αρχή και να τελειώσεις το θέμα πιο νωρίς.

Ο κύριος Αλαφούζος κάνει μία τεράστια προσπάθεια παρότι δεν τον έχω γνωρίσει προσωπικά, όμως ο κόσμος θα πρέπει να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια.

Επί της ουσίας δεν έχει έγινε καμία συζήτηση για τα οικονομικά. Δεν έχω μιλήσει όλο αυτό τον καιρό για τα οικονομικά αν και θα μπορούσα.

Όταν ήρθα από την Μπενφίκα έκανα παραχωρήσεις στο οικονομικό, αλλά πίστεψα στην ομάδα και στο όραμα του γηπέδου επειδή είμαι Παναθηναϊκός.

Δεν θα έπρεπε να γίνεται αναφορά στα χρήματα, επειδή έχω αποδείξει ποιος είμαι και τι έκανα στο οικονομικό για να φορέσω και πάλι τη φανέλα της ομάδας. Είτε έπαιζε για 3.000 ευρώ τα πρώτα χρόνια είτε για 1 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια πάντα τιμούσα το συμβόλαιο μου.

Δεν ήθελα πριν το παιχνίδι με την Μάδεργουελ να πάρω αυτή την πρωτοβουλία. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή γιατί δεν ήταν καλό για μένα να βρίσκεται στον αέρα το θέμα.

Θέλω να πιστεύω πως η διοίκηση προσπάθησε για το καλύτερο, όμως ορισμένα πράγματα δεν ερμηνεύθηκαν σωστα και φτάσαμε μέχρι εδώ.

Είναι μία δύσκολη στιγμή μετά από 16 χρόνια. Θέλω να παίξω ποδόσφαιρο, να συνεχίσω. Είναι μία δύσκολη απόφαση, έχω οικογένεια και τρία παιδιά, το εξωτερικό φαντάζει αυτή τη στιγμή ως ενδεδειγμένη λύση.

Θα δούμε μέχρι τις 31 Αυγούστου. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις διοικήσεις, τους συμπαίκτες μου σε όλους τους ανθρώπους στην Παιανία για όσα έχουμε περάσει.

Ήταν μεγάλη μου τιμή που φόρεσα την φανέλα του Παναθηναϊκού όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά την περίοδο 2002/03. Ήταν μία από τις καλύτερες εποχές στην ιστορία του Παναθηναϊκού".

Στο κόκκινο η εγκληματικότητα - 50% αύξηση των φόνων μετά από ληστείες

Εφιαλτικά είναι τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα για το πρώτο εξάμηνο του 2012, που δείχνει ότι η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο.
Σε γενικές γραμμές, το Α΄ εξάμηνο του 2012, καταγράφονται διακυμάνσεις στη συχνότητα διάπραξης συγκεκριμένων αδικημάτων, που παρουσιάζουν επιμέρους αυξομειώσεις, με βάση τις τοπικές συνθήκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε Περιφέρειας, ενώ παρατηρείται μείωση σε ορισμένους δείκτες εγκληματικότητας, που επηρεάζουν το περιβάλλον ασφάλειας (ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις).

Ειδικότερα, το εξάμηνο του 2012 διαπράχτηκαν (2.021) λιγότερες κλοπές και διαρρήξεις και (269) λιγότερες ληστείες, σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2011.

Άνετη νίκη του ΠΑΟΚ στο Ισραήλ με 2-0

Χωρίς να ιδρώσει ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 της Μπνέι Γιεχούντα στο “Ραμάτ Γκαν” και πρέπει να σκέφτεται ήδη την κλήρωση για τα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ.
Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν φανερή η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Ο ΠΑΟΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο στο πρώτο ημίχρονο δεν δημιούργησε κάποια μεγάλη ευκαιρία. Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Γιώργου Δώνη ανέβασαν στροφές και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με την ωραία ατομική προσπάθεια του Γεωργιάδη στο 62΄. Μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ ήταν ακόμα καλύτερος και δέκα λεπτά αργότερα μετά την εξαιρετικά συνεργασία των Πέλκα και Ρομπέρ ο Αθανασιάδης από κοντά έγραψε το τελικό 2-0.
ΜΠΝΕΪ ΓΙΕΧΟΥΝΤΑ: Εγιενούγκμπα, Μόρι, Γκαλ, Αζούζ, Εντρι, Ιβασκεβίτσιους, Ναούμ (67’ Αγκάγεφ), Γκαλβάν (Λεβί), Εντλόβου, Μενάσε (46’ Αμπού Ζαίντ), Μαρίνκοβιτς.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ετο, Κουμάλο, Κατσικάς, Λίνο, Γεωργιάδης (82’ Σαλπιγγίδης), Λάζαρ (75’ Κάτσε), Γκαρσία, Ρομπέρ, Γιάννου (71’ Πέλκας), Αθανασιάδης. 

Νέα συνάντηση την Παρασκευή των πολιτικών αρχηγών για τις αποκρατικοποιήσεις - "Κλείνει" η λίστα των μέτρων μέχρι την Κυριακή


Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με θέμα τις αποκρατικοποιήσεις θα πραγματοποιηθεί αύριο. λίγες ημέρες μετά τη προηγούμενη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα, κάτι που διεφάνη από τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου, ο οποίος λίγο μετά σημείωνε με νόημα πως αναγκάζεται να δεχθεί για να μην πάει η χώρα σε εκλογές.

Η νέα αυτή συνάντηση αποτελεί ένα τεστ για την συγκυβέρνηση καθώς η τελευταία τους συνάντηση έγινε σε τεντωμένο σχοινί. Μπροστά στο ενδεχόμενο νέων εκλογών και ολοκληρωτικής κατάρρευσης της χώρας οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί έκαναν πίσω και συμφώνησαν στο πακέτο μέτρων των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά με τις ρωγμές πλέον στο κυβερνητικό σχήμα να είναι εμφανέστατες.

Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Βουλής με τον οποίο συζήτησε την επιτάχυνση του νομοθετικού έργου, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες θα τεθεί επί τάπητος και σε νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την Τρίτη. Σύμφωνα με τις ίδιες με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε στη Βουλή με το οικονομικό επιτελείο, μόλις ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον τρόικα.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης του υπουργού οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας τέθηκαν τα ισοδύναμα μέτρα για τα ειδικά μισθολόγια και τη ρύθμιση για τις δόσεις εξόφλησης του φόρου εισοδήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα αυτά θα συζητηθούν και στη νέα συνάντηση που θα έχει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με την Τρόικα την Κυριακή οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί ένας πρώτος κύκλος συζήτησης και προσδιορισμός μέτρων από τα 11,5 δισ. ευρώ που πρέπει να περιλαμβάνει το συνολικό πακέτο.

Ο Πώλ Τόμσεν, όταν ρωτήθηκε πως πήγε η συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών είπε χαμογελαστός: «Ήταν μια εξαιρετική συνάντηση».

Κύκλοι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης αναφερόμενοι στη σημερινή συνάντηση σημειώνουν ότι "είχαμε μια εκτεταμένη συζήτηση για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012 και για τον προσδιορισμό των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ". Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι χρειάζεται μεγαλύτερη εξειδίκευση κάποιων από τα μέτρα που έχει προτείνει η ελληνική πλευρά και αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.

Ειδικότερα, μεγάλο βάρος αναμένεται να δοθεί τις επόμενες ημέρες στον προσδιορισμό των ισοδύναμων μέτρων προκειμένου να αποφευχθούν κατά το δυνατόν οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια καθώς και των μέτρων που θα καλύψουν τις απώλειες εσόδων στον προϋπολογισμό από τη ρύθμιση καταβολής του φόρου εισοδήματος σε 10 μηνιαίες δόσεις που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Επίσης θα συζητηθούν τα ισοδύναμα μέτρα της εξισωτικής αποζημίωσης που θα επιστραφεί στους κτηνοτρόφους.

Ο προσδιορισμός και η οριστικοποίηση του συνόλου των μέτρων που θα περιλαμβάνονται στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ θα γίνει το Σεπτέμβριο παράλληλα με την κατάρτιση της έκθεσης αξιολόγησης της οικονομίας από την Τρόικα.

newsit.gr

Ελληνας νικητής στις προκριματικές εκλογές στο Τέξας

 Με μεγάλη διαφορά κέρδισε το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, ως υποψήφιος ομοσπονδιακός βουλευτής της 7ης εκλογικής περιφέρειας του Τέξας, ομογενής, Τζέιμς Κάργας.
Όπως αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας», ο ομογενής πολιτικός αναμετρήθηκε με την Lissa Squiers και κέρδισε με διαφορά 15%, είτε 1641 ψήφους.

Οι προκριματικές εκλογές διεξήχθησαν την Τρίτη το βράδυ, ενώ τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» ο εκπρόσωπος του ομογενή υποψηφίου, Φρανκ Σεντίτα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα των προκριματικών, το θεώρησε αναμενόμενο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα κερδίσει και τις γενικές εκλογές.

Ο Τζέιμς Κάργας, θα αναμετρηθεί στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου με τον νύν Ρεπουμπλικανό, Τζοπ Κούλμπερσον.

newsit.gr

Κ. Χατζηδάκης: Χρονοδιάγραμμα δράσεων για ανάπτυξη - απασχόληση

Το χρονοδιάγραμμα των δράσεων του υπουργείου Ανάπτυξης παρουσίασε ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης - Ικανοποίηση εξέφρασε η Κομισιόν
  
Τις προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης παρουσίασε ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης. Όπως ανέφερε, πρώτη προτεραιότητα στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος των δράσεων του υπουργείου είναι τα μεγάλα οδικά έργα και η επανέναρξη των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων. Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, θα δημιουργηθούν άμεσα 30.000 θέσεις εργασίας και έμμεσα 60.000 θέσεις.
Δεύτερη προτεραιότητα είναι η επιτάχυνση απορρόφησης του ΕΣΠΑ, το οποίο θα επιτευχθεί με απλοποίηση των διαδικασιών, αναθεώρηση του προγράμματος και διαρκή επόπτευση 181 μεγάλων έργων. Ακολουθούν οι ιδιωτικοποιήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO, οι οποίες, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Χατζηδάκης, θα γίνουν «με φροντίδα για τους φορολογούμενους και μέριμνα για τους εργαζόμενους».
Η προσέλκυση επενδύσεων με νέο νόμο, ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών, είναι τέταρτη προτεραιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης. Χαρακτηρίστηκε μάλιστα από τον υπουργό ως προϋπόθεση για την ανάταξη του κλίματος εμπιστοσύνης. Ως πέμπτη προτεραιότητα κρίνεται η Εθνική Στρατηγική Εξαγωγών, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, «το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο αποτελεί βασική αιτία της κρίσης».
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, ενώ ο υπουργός δεσμεύτηκε για διαρθρωτικές αλλαγές για την ομαλή λειτουργία της αγοράς. Επιπλέον, προανήγγειλε μεταρρύθμιση για τις Δημόσιες Συμβάσεις, με στόχο μεγαλύτερη διαφάνεια και εξοικονόμηση δαπανών, καθώς και την αξιοποίηση των 37 περιφερειακών αεροδρομίων και διαμόρφωση του σχετικού ρυθμιστικού πλαισίου. Προτεραιότητα αποτελεί και η απελευθέρωση αγοράς στις Υπεραστικές Επιβατικές Οδικές Μεταφορές ΚΤΕΛ .

Ικανοποίηση της Κομισιόν
Τη δέσμευση της κυβέρνησης για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις επιδοκίμασε με ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ τονίζει πως η Ομάδα Δράσης (Task Force) για την Ελλάδα θα παρέχει τη στήριξή της όπου αυτό θεωρηθεί χρήσιμο.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:
«Οι δέκα προτεραιότητες διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες ανακοινώθηκαν σήμερα από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, αποτελούν ένα σαφές μήνυμα της δέσμευσης της ελληνικής κυβέρνησης να επιτύχει την τόσο αναγκαία αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει την πρωτοβουλία αυτή.
Η προώθηση αυτών των προτεραιοτήτων θα συμβάλλει ουσιαστικά στις ευρύτερες μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες η Ελλάδα έχει δεσμευθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας, και οι οποίες θεωρούνται αναγκαίες για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Απομένει, επομένως, η οριστική υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων της χώρας που αφορούν σε μεταρρυθμίσεις, εναρμονισμένες και με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έμφαση στους κανόνες της Ενιαίας Αγοράς.

eklogika.gr

Προσωρινή έξοδο των χωρών του νότου από το ευρώ προτείνουν οικονομολόγοι

Προσωρινή έξοδο των χωρών του νότου από το ευρώ προτείνουν δύο οικονομολόγοι μμε άρθρο τους στους Financial Times
          
Ένα σχέδιο το οποίο προβλέπει την προσωρινή έξοδο από το ευρώ, αλλά με τρόπο προστατευμένο και συντεταγμένο, για τις χώρες του νότου, παρουσίασαν ο πρόεδρος του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo, Χανς - Βέρνερ Ζιν και ο Φρίντριχ Σελ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Το σχέδιο, παρουσιάστηκε με άρθρο των κ.κ. Ζιν και Σελ στους Financial Times. Αυτό που προτείνουν είναι να δοθεί στις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσχέρειες η δυνατότητα εξόδου από το καθεστώς των συνδεδεμένων μελών της ΟΝΕ και να τους επιτραπεί να υιοθετήσουν προσωρινά το δικό τους νόμισμα με την επιλογή να επιστρέψουν στο ευρώ σε μεταγενέστερο στάδιο.
Οι δύο οικονομολόγοι, προτείνουν η έξοδος των χωρών από την ΟΝΕ να γίνει με τρόπο που θα περιορίζει τις υπερβολικές διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών στην εσωτερική αγορά. Συγκεκριμένα, προτείνουν την επιστράτευση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Συναλλαγματικών Ισοτιμιών II (διαδέχθηκε το παλαιό Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα) στον οποίο ήδη βρίσκονται η Δανία, η Λετονία και η Λιθουανία κράτη που δεν έχουν ακόμα υιοθετήσει το ευρώ.
Αναφέρουν, μάλιστα, ότι όλες οι χώρες που έχουν υιοθετήσει το ευρώ από το 2000, ενέταξαν για διετή περίοδο (προ εντάξεως) τα νομίσματά τους στον Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών καθορίζοντας μια κεντρική ισοτιμία έναντι του ευρώ για την οποία προβλεπόταν κανονικό περιθώριο διακύμανσης ± 15 % γύρω από την κεντρική ισοτιμία. Όπως υποστηρίζουν, ο μηχανισμός αυτός θα μπορούσε να επεκταθεί και για τις χώρες που εγκαταλείπουν το ευρώ και η υπαγωγή σε αυτόν θα οδηγούσε σε ελεγχόμενες νομισματικές υποτιμήσεις, αλλά και σε σταδιακές ανατιμήσεις όταν η οικονομίες καθίστανται ανταγωνιστικότερες και εύρωστες.
Σύμφωνα με τους δύο οικονομολόγους, ο Μηχανισμός Συναλλαγματικών Ισοτιμιών θα μπορούσε να γίνει έτσι ένα είδος «χώρου εκπαίδευσης» για την επιστροφή των κρατών στην Ευρωζώνη και να δώσει στις χώρες που έχουν πληγεί μια λύση ρεαλιστική και αξιόπιστη και την ελπίδα επιστροφής στο ευρώ.

eklogika.gr

Αύριο τα δελτία Κοινωνικού Τουρισμού- Η εγκύκλιος για τους δικαιούχους

 Ξεκινά η διάθεση των δελτίων Κοινωνικού τουρισμού την Παρασκευή. Η εγκύκλιος για τους δικαιούχους
          
Ξεκινά αύριο Παρασκευή, η διάθεση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού, τα οποία προσφέρουν διακοπές έξι ημερών στους δικαιούχους.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τις 31 Μαϊου 2013 και η διάθεση των δελτίων θα γίνεται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.
Για να δείτε την αναλυτική εγκύκλιο για τους δικαιούχους του προγράμματος, τις προϋποθέσεις κατάθεσης αιτήματος και τις παροχές πατήστε εδώ.

Απόφαση για την ενίσχυση οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα και παιδιά στο σχολείο

Απόφαση για την ενίσχυση οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα και παιδιά στο σχολείο. Η διαδικασία για την πληρωμή και τα κριτήρια. Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα
Τα κριτήρια που απαιτούνται και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών που έχουν χαμηλά εισοδήματα και παιδιά που πηγαίνουν στο δημοτικό και στο γυμνάσιο, περιγράφονται σε απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.
Το ποσό που προβλέπεται ως ενίσχυση για κάθε παιδί-μαθητή υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ανέρχεται στο ποσό των 300 ευρώ ετησίως. Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Σταϊκούρα, δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., που έχουν ανήλικα τέκνα που φοιτούν σε δημόσια σχολεία υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ.
Ως υποχρεωτική εκπαίδευση, νοείται η φοίτηση του μαθητή στις τάξεις του δημοτικού σχολείου και του γυμνασίου. Η εισοδηματική αυτή ενίσχυση παύει να καταβάλλεται μετά το πέρας της υποχρεωτικής εκπαίδευσης του μαθητή και σε κάβε περίπτωση με την συμπλήρωση του 16ου έτους της ηλικίας του.
Όπως αναφέρεται, επίσης, στην απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, με τη λήξη του σχολικού έτους οι δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις στο διευθυντή του οικείου σχολείου, ο οποίος εκδίδει ειδική βεβαίωση. Οι αιτήσεις διαβιβάζονται στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία μετά την συγκέντρωση όλων των δικαιολογητικών από τα σχολεία που υπάγονται στη χωρική αρμοδιότητα αυτής, εκδίδει τη σχετική απόφαση ανάληψης υποχρέωσης, συντάσσει την κατάσταση πληρωμής, ελέγχει την πληρότητα των δικαιολογητικών και τα προωθεί στις οικείες Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου για την έκδοση του σχετικού χρηματικού εντάλματος.
Απαραίτητη για την διαδικασία είναι η βεβαίωση του διευθυντή δημόσιου σχολείου πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από την οποία να προκύπτει η εγγραφή του μαθητή σε τάξη υποχρεωτικής εκπαίδευσης και η κανονική παρακολούθηση των μαθημάτων κατά το σχολικό έτος που έληξε.
Ακόμη, απαραίτητο είναι το αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση ή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του ίδιου έτους (Έντυπου Ε1) αν κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης δεν έχει παραληφθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την Εφορία.
eklogika.gr

«Εξαιρετική» η συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας ... Δεν κόβονται 30 ευρώ από τον ΟΓΑ!

Εξαιρετική η συνάντηση Στουρνάρα- τρόικας για τα μέτρα, θα ανακοινωθούν στε τέλη Αυγούστου, Δεν κόβονται 30 ευρώ από τον ΟΓΑ, έρχονται και νέα πρόσθεταφορολογικά  μέτρα;
Τα εύσημα του επικεφαλής της τρόικας Πολ Τόμσεν , ότι η δίωρη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Στουρνάρα, υπήρξε «εξαιρετική», προϊδεάζει για την προσπάθεια και των δύο πλευρών, να κλείσει επιτυχώς το πακέτο των μέτρων ύψους 11, 5 δις. που εξετάζονται.
Αποφάσεις για μέτρα που εξετάστηκαν και «έκλεισαν» δεν διέρρευσαν, ενώ τα τελικά μέτρα, με βάση τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Στουρνάρα, θα δοθούν στη δημοσιότητα στα τέλη Αυγούστου.
Η τρόικα πάντως, παραμένει στην Ελλάδα για λίγες ακόμη ημέρες, είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ματίας Μορς.
Όπως έγινε γνωστό, με απόφαση του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά –και πιθανότητα με παρέμβαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Κουβέλη, καθώς το ανακοίνωσε στην Κοινοβουλευτική του ομάδα πριν διαρρεύσει από το πρωθυπουργικό γραφείο, δεν θα περικοπούν τα τριάντα ευρω από την κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ που αφορά στο 60% των ασφαλισμένων του.
Σύμφωνα με πληροφορίες για τη σύσκεψη του κ. Στουρνάρα με την τρόικα, το σχόλιό της για την παρουσίαση των μέτρων είναι ότι χρειάζεται περαιτέρω εξειδίκευση σε κάποια από αυτά. Στη συζήτηση, δεν τέθηκαν τα θέματα του ομολόγου που λήγει τον Αύγουστο, ούτε τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου που βρίσκονται στο «όριο» λόγω μη καταβολής της προγραμματισμένης δόσης από την διοίκηση Ε.Ε, ΕΚΤ και ΔΝΤ.
Με τους επικεφαλής της τρόικας ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί εκ νέου την Κυριακή και στη συνέχεια το κλιμάκιο θα αναχωρήσει από την Ελλάδα, όπου θα επιστρέψει περί τα τέλη του μήνα. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, συνάντηση των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με τον πρωθυπουργό θα πραγματοποιηθεί και αύριο και την Κυριακή, προκειμένου να προωθηθούν μείζονος σημασίας θέματα της κυβερνητικής συνεργασίας.

Η στάση της κυβέρνησης
Σύμφωνα με τις εντολές που έλαβε από τον πρωθυπουργό μετά τη σύσκεψη με τους αρχηγούς ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας, θεωρείται βέβαιο πως παρουσίασε στην τρόικα, προτάσεις με τις οποίες στόχος είναι να αποφευχθεί η λήψη οριζόντιων μέτρων. Επίσης, σε αυτό το σκέλος των διαπραγματεύσεων, δεν πρόκειται να τεθεί θέμα επιμήκυνσης της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας. Άλλωστε, η διαπραγμάτευση για το θέμα αυτό δεν θα γινόταν ούτως ή άλλως με τα στελέχη της τρόικας, αλλά σε επίπεδο αρχηγών.
Οι κυβερνητικοί εταίροι φέρονται να έχουν συμφωνήσει στο να επεκταθεί το ενιαίο μισθολόγιο και στις ΔΕΚΟ με αναδρομικό χαρακτήρα, να συνδεθούν τα κοινωνικά επιδόματα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, να μειωθούν τα εφάπαξ, να μπει λουκέτο σε δεκάδες δημόσιους οργανισμούς, καθώς επίσης και να γίνει προσπάθεια ώστε να αποφευχθούν ι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια.
Από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, υπάρχουν αντιδράσεις σε ό,τι έχει να κάνει με την επιβολή πλαφόν €2.400 στις συντάξεις, τη μείωση των συντάξεων από €1.400 και πάνω, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, την κατάργηση των δώρων Πάσχα και επιδόματος αδείας (που έχουν απομείνει) σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.
Έρχονται νέες φορολογικές παρεμβάσεις;
Παράλληλα, αίσθηση έχει δημιουργήσει η εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα προς τους δημόσιους φορείς, που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν και νέες φορολογικές παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα ο κ. Σταϊκούρας ζητά από τους δημόσιους οργανισμούς -στο πλαίσιο της διαδικασίας κατάρτισης των προϋπολογισμών τους έως και το 2016- «να λάβουν υπόψη τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις για τις αποδόσεις των μέτρων που νομοθετήθηκαν σε τρεις δόσεις από το κοινοβούλιο (Ιούνιος 2011, Οκτώβριος 2011 και Φεβρουάριος 2012), καθώς και τις όποιες άλλες τυχόν παρεμβάσεις για τα έσοδα γίνουν έως την ημερομηνία υποβολής των προτάσεων των υπηρεσιών (20 Αυγούστου)».

eklogika.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑ


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Είχα προειδοποιήσει με Επίκαιρη Ερώτηση, με προσωπικές μου τηλεφωνικές επαφές με τους κ.κ. Βενιζέλο, Κουβέλη, Μαυραγάνη, αλλά και με συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις μου, ότι με την έναρξη του Αυγούστου θα άρχιζαν οι συλλήψεις για πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες που χρωστούν στο Δημόσιο και τα Ταμεία.

Ταυτόχρονα, ζητούσα (και εξακολουθώ να ζητώ) να γίνει άμεσα η ρύθμιση αυτών των ληξιπρόθεσμων οφειλών με τουλάχιστον 60 δόσεις για να αποφευχθούν και οι χειροπέδες και οι κατασχέσεις και οι αυτοκτονίες.

Πλην όμως, η μνημονιακή συγκυβέρνηση δεν αντιδρά.

Πληροφορούμαι ότι σήμερα ο μνημονιακός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναγκάστηκε να παρέμβει ο ίδιος προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος πατέρας επτά παιδιών που συνελήφθη στο Ηράκλειο Κρήτης για χρέη 5.000 ευρώ!
Φοβάμαι, ότι αν ο κ. Σαμαράς δεν καταργήσει το «νόμο Τόμσεν» που επιβλήθηκε το Φεβρουάριο του 2012, τότε σε καθημερινή βάση θα πρέπει να αντιμετωπίζει άπειρες τέτοιες περιπτώσεις, που ίσως είναι και το λιγότερο. Διότι το χειρότερο (και ας μη θεωρηθεί λαϊκισμός ή μακάβριο) θα πρέπει μέσα στο προσωπικό του ενδιαφέρον για τον Έλληνα πολίτη να συμπεριλάβει και την αποστολή στεφανιών σε εκείνους που μπροστά στο αδιέξοδο θα πολλαπλασιάσουν τις αυτοκτονίες στη χώρα μας».