Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Τα χασισόδεντρα στον Πύργο έφταναν τα 2,5 μέτρα! ΦΩΤΟ - Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.


Εντοπίστηκε, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, σε δύσβατη δασική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Πύργου Κορινθίας, φυτεία με 201 δενδρύλλια κάνναβης.

Ο χώρος της φυτείας μπήκε σε διακριτική παρακολούθηση για αρκετό χρονικό διάστημα, από Αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, πλην όμως κανείς δεν πήγε στο χώρο για να... περιποιηθεί τα δενδρύλλια...
Έτσι, χθες το μεσημέρι, οι Αστυνομικοί ξερίζωσαν και κατέσχεσαν τα δενδρύλλια, τα οποία είχαν ύψος από 0,4 έως 2,5 μέτρα.

Στον χώρο της φυτείας, υπήρχε αυτοσχέδιο σύστημα ποτίσματος ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα 44 ξεριζωμένα και αποξηραμένα δενδρύλλια, ύψους από 0,4 έως 0,7 μέτρα.
Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο κάνει το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, που καλλιεργούσαν τη φυτεία.

Απίστευτο θράσος των Τούρκων: "Η Ολυμπιακή φλόγα είναι δική μας" - Κούβελος: “Να μάθει ιστορία ο Ερντογάν”



Σε μία προκλητική κίνηση προέβη η Τουρκία η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει ότι η Ολυμπιακή Φλόγα, το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, της ανήκει και θα πρέπει να της επιστραφεί!

Τους παραπάνω απίστευτους ισχυρισμούς υποστήριξε από το Λονδίνο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζαγκ Ρογκ.

Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι σε κοντινή απόσταση από την Αττάλεια, υπάρχει ένα βουνό με το όνομα Όλυμπος, στην περιοχή της αρχαίας Λυκίας, όπου το έδαφος πυρακτώνεται με φυσικούς τρόπους, λόγω ύπαρξης μεθανίου στο υπέδαφος κι ανάβουν για χιλιάδες τώρα χρόνια. Μάλιστα αναφέρουν πως σύμφωνα με τον τοπικό μύθο αυτή είναι η περιοχή είναι η αρχική πηγή της Ολυμπιακής Φλόγας, που καίει στην Αρχαία Ολυμπία!

Αυτό σημαίνει πως οι Τούρκοι έχουν τη δική τους άποψη για την Ιστορία, αφού όπως είναι παγκοσμίως γνωστό, η Ολυμπιακή Φλόγα είναι αναπαράσταση της κλοπής φωτιάς του Δία από τον Προμηθέα και οι ρίζες της βρίσκονται στην αρχαία Ελλάδα, όπου μια φωτιά κρατούνταν άσβεστη κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο υπουργό της Τουρκίας για την Νεολαία και τον Αθλητισμό, Σουάτ Κίλιτς σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (1/8) από το Λονδίνο μίλησε για τη συνάντηση Ερντογάν με τον Ζαγκ Ρογκ και έκανε ειδική αναφορά στο αίτημά τους για την Ολυμπιακή Φλόγα.

“Ο πρωθυπουργός εξήγησε στον Ζαγκ Ρογκ ότι η Τουρκία είναι η ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας και θέλουμε πίσω στη χώρα μας. Ανέφερε επίσης, ότι ο ίδιος ο Ζακ Ρογκ και τα μέλη της ΔΟΕ έχουν δικαίωμα να φέρουν πίσω την Ολυμπιακή Φλόγα στις ρίζες της. Η Ανατολία περιμένει τη Φλόγα της”, ήταν οι προκλητικές δηλώσεις του.

Να σημειώσουμε ότι αντιπροσωπεία της Τουρκίας βρίσκεται στο Λονδίνο, καθώς μαζί με τη Μαδρίτη και το Τόκιο διεκδικεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Η απάντηση από την ελληνική πλευρά ήρθε δια στόματος Ισιδώρου Κούβελου. Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου του 2012, πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας τόνισε χαρακτηριστικά: “Να μάθει πρώτα ιστορία ο κ. Ερντογάν και μετά να μιλήσει”
newsit.gr

"Τσεκούρι" στα προνοιακά επιδόματα - Ποιά από τα 89 θα υποστούν το άγριο "ψαλίδισμα" - Τα δύο σενάρια για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

Από ηλεκτρονικό κόσκινο θα περάσουν συντάξεις και προνοιακά επιδόματα προκειμένου να εντοπιστούν όλα εκείνα τα επιδόματα "μαϊμού" και οι παροχές που ενώ τις λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι δεν τις δηλώνουν.

Ειδικά στα 89 επιδόματα πάσης φύσεως που δίνουν τρία διαφορετικά υπουργεία και συγκεκριμένα το υπουργείο Εργασίας, υπουργείο Οικονομικών και το Υγείας εκτιμάται ότι θα υπάρξουν όχι απλά σοβαρές περικοπές, αλλά πολλοί φοβούνται ότι δεν θα μείνει τίποτα.

Το κόστος των πάσης φύσεων επιδομάτων που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας ανέρχεται σε 6,8 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο εκ των οποίων τα 2 δισ. ευρώ είναι για τα επιδόματα του ΟΑΕΔ και τα υπόλοιπα αφορούν τα προνοιακά επιδόματα.

Σύμφωνα με την μελέτη του ΟΟΣΑ που έχει υπόψιν του και το υπουργείο Εργασίας τα επιδόματα τα οποία προτίνεται να υποστούν περικοπές και να λαμβάνονται στο εξής με αυστηρά εισοδηματικά, αλλά και περιουσιακά κριτήρια είναι:

- Τα πολυτεκνικά επιδόματα
- Τα τριτεκνικά επιδόματα
- Ισόβια σύνταξη μητέρων με πάνω από 4 παιδιά
- Επιδόματα αναπηρικών συντάξεων
- Επίδομα ειδικού καθεστώτος ΟΑΕΔ
- Επιδόματα ομογενών, οι οποίοι οι περισσότεροι δεν ήρθαν να απογραφούν

Μπροστά σε αυτό το μαχαίρι ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Στάθης Ανέστης δήλωσε ότι με το ψαλίδι στα επιδόματα θα έρθουν μειώσεις στις συντάξεις έως και 50%.

Την ίδια ώρα στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν ότι όλα τα σενάρια που υπάρχουν στην μελέτη του ΚΕΠΕ και αφορούν σε περικοπές συντάξεων και περικοπών, καθώς και αύξηση των ορίων ηλικίας είναι στο τραπέζι των διαβουλεύσεων και τονίζουν ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των δύο κομμάτων.

Αναφορικά με την αύξηση των ορίων ηλικίας στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται δύο προτάσεις:

- Αύξηση από τα 65 χρόνια στα 67 χρόνια
ή
- Αύξηση από τα 65 χρόνια στα 66 χρόνια

Κοινωνικός Τουρισμός - ΟΛΑ τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Ξεκίνησε σήμερα στα ΚΕΠ όλης της χώρας η διάθεση των εισιτήριων κοινωνικού τουρισμού για την περίοδο 2012 - 2013.
Δείτε ποια δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίσετε.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» προσφέρει 6ήμερες διακοπές σε όλη την Ελλάδα και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου 2013.
Οι 81.200 δικαιούχοι μπορούν να προμηθεύονται τα δελτία στα ΚΕΠ, καθημερινά εκτός από αργίες, μέχρι να εξαντληθούν τα 76.200 δελτία που θα διατεθούν συνολικά.
Οι προϋποθέσεις χορήγησης των παροχών έτους 2012-2013, είναι οι εξής:
Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι το ατομικό (στην περίπτωση των μεμονωμένων δικαιούχων) ή το οικογενειακό (για τις λοιπές των περιπτώσεων) φορολογητέο εισόδημα των δικαιούχων με βάση τα στοιχεία της οικείας Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με την παράγραφο περί δικαιολογητικών της παρούσης, να μην υπερβαίνει τα αναγραφόμενα ποσά του παρακάτω πίνακα:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΤΟΓΑΝ


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:

«Για μια ακόμα φορά η Τουρκία προκαλεί την Ελλάδα και τους Έλληνες. Αυτή τη φορά με τις ανιστόρητες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ταγίπ Ερτογάν σχετικά με την Ολυμπιακή Φλόγα.
Συνιστούμε στον Τούρκο πρωθυπουργό να μην ξεπερνά τα όρια της θρασύτητας και για ιστορικά θέματα που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.
Η Ολυμπιακή Φλόγα είναι ελληνική με κοιτίδα την αρχαία Ολυμπία, όπως και η Έφεσος είναι ελληνική όπως και η Μίλητος είναι ελληνική, για να του υπενθυμίσουμε ελάχιστα παραδείγματα της πολιτισμικής μας κληρονομιάς από τους αρχαίους Έλληνες που θέλει δε θέλει ουδέποτε θα μπορέσει να καπηλευτεί.  
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούμε όχι απλά τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, αλλά τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να δώσει την πρέπουσα απάντηση στον Τούρκο ομόλογό του χωρίς καθυστέρηση μέσα στις επόμενες ώρες».

H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ XΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Απογοήτευση και μόνο μου προκαλεί η χωρίς λόγο προσωπική επίθεση που μου έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας με ανακοίνωση του, επειδή κατέθεσα ερώτηση (και όχι επερώτηση όπως ανακριβώς ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ) για την κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Καλώ τον ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας αντί να προσφεύγει σε επικοινωνιακά παιχνίδι εις βάρος του Νοσοκομείου Κορίνθου, να συζητήσουμε μαζί για το πως μπορούν αυτά να επιλυθούν.Για αυτό και ήμουν ο μόνος Βουλευτής που χαιρέτησε την παρουσία του Βουλευτήτου ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας κ. Ζαχαριά και της πρωήν Βουλευτού κας Θελερίτη κατά την διάρκεια της ανοιχτής συζήτησης που διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων τουΝοσοκομείου Κορίνθου.

Δεν σκοπεύω να απαντήσω στα ειρωνικά σχόλια του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας για υποτιθέμενες δηλώσεις που ουδέποτε έκανα ή ότι δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ λόγω της προεκλογικής μουεκστρατείας.

Όλοιμας έχουμε βαρεθεί τις ανούσιες πολιτικές κόντρες. Παρακαλώ τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει τις προσωπικές επιθέσεις που δεν βοηθούν πουθενά και να συνεργαστείώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε μαζί με την διοίκηση του Νοσοκομείου και τους εργαζόμενους τα αληθινά προβλήματα.

Οι ΧΑΔΑ Πελοποννήσου δεν θα ξανανοίξουν στην πορεία του έργου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων με ΣΔΙΤ


Με πλήρη συναίνεση για την προσπάθεια που κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον Διεθνή Διαγωνισμό για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, ολοκληρώθηκε  η συνάντηση μεταξύ του αναπληρωτή Υπουργού  Περιβάλλοντος κ. Σταύρου Καλαφάτη με  εκπροσώπους της ΠΕΔ Πελοποννήσου και του  ΦΟΣΔΑ Πελοποννήσου με την συμμετοχή εκπροσώπων της αιρετής Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας- Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων

Στην συνάντηση  είχαν προσκληθεί και παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, ως εκπρόσωπος της αιρετής Περιφέρειας Πελοποννήσου  και ο κ. Μανώλης Αγγελάκας, ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα αναλάβει τα καθήκοντα του ως Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας- Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων

Οι εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών αποδέχθηκαν την τελική λύση για την οριστική διαχείριση των στερεών αποβλήτων από την αιρετή Περιφέρεια και δήλωσαν ότι στηρίζουν την προσπάθεια  ενώ ταυτόχρονα εξέφρασαν την αγωνία τους για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων.

Η  εκπρόσωπος της αιρετής Περιφέρειας αναφέρθηκε στον καινοτόμο  και πρωτοποριακό τρόπο που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια τα ζήτημα μέσω του Διεθνούς διαγωνισμού με ΣΔΙΤ και ανταγωνιστικού  διαλόγου και επανέλαβε για ακόμα μια φορά την πρόθεση της Περιφέρειας  να συνεργαστεί με τις δημοτικές αρχές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην προσωρινή διαχείριση μέχρι την τελική επιλογή του αναδόχου.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικολάκου  ζήτησε από τον  νέο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης να υπάρχει συνεργασία έτσι ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες να λειτουργούν πιο σύντομα και αποτελεσματικά για την έγκριση των   ΜΠΕ όπου αυτές απαιτούνται.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας  και Πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Παναγιώτης Νίκας  ζήτησε την παράταση της λειτουργίας των ΧΑΔΑ κάτι το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από τον κ. Καλαφάτη,  ο οποίος επεσήμανε ότι από 30/6/2012 έχουν κλείσει  οι ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο  ενώ στόχος του Υπουργείου είναι την 1/1/2013 να μη λειτουργεί  κανένας ΧΑΔΑ στη Χώρα.

Οι υπόλοιποι Δήμαρχοι που παρευρέθηκαν (Τρίπολης, Κορίνθου, Σπάρτης, Νεμέας, Ευρώτα Πύλου – Νέστωρος, ) εξέφρασαν την αγωνία τους  για το μεταβατικό στάδιο μέχρι την οριστική λύση και ζήτησαν την αρωγή των υπηρεσιών της Περιφέρειας  και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Καμιτζής ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έχει κάνει η Περιφέρεια,  ζητώντας ακόμα όμως περισσότερη  βοήθεια καθότι  το μεγαλύτερο πρόβλημα από όλους τους Δήμους το αντιμετωπίζει ο Δήμος Ερμιονίδας, με δεδομένο ότι συμπληρώνεται η διετή λειτουργία του δεματοποιητή και ζητώντας από όλους τους παρευρισκόμενους φορείς την συνδρομή τους για την άμεση επίλυση του προβλήματος.

 Ιδιαίτερη αναφορά έγινε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο ζήτημα της μείωσης του υπολείμματος που όπως επεσήμανε ο υπεύθυνος για την "Ανακύκλωση - Κομποστοποίηση" στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κ. Λάμπρος Μπούκλης,  μειώνει σημαντικά το κόστος διαχείρισης, το οποίο αποτελεί  και έναν από τους βασικότερους στόχους  της Περιφέρειας Πελοποννήσου  και  αποβαίνει εις  όφελος των πολιτών.

«Αναγκαία, νόμιμη και συμφέρουσα» η πώληση της ΑΤΕ λέει ο Στουρνάρας

 Αναγκαία, νόμιμη και συμφέρουσα η πώληση της ΑΤΕ λέει ο Στουρνάρας, γιατί επελέγη η πώληση της ΑΤΕ εξηγει ο Προβόπουλος, καταγγελία για υψηλόβαθμο στέλεχος της ΑΤΕ ότι έβγαλε στο εξωτερικό 10 εκατ. ευρώ
«Αναγκαία, νόμιμη και συμφέρουσα» για την ελληνική οικονομία χαρακτήρισε τη μεταβίβαση της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Είχε προηγηθεί η ενημέρωση από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλο, ο οποίος επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι εάν δεν μεταβιβάζονταν, η Αγροτική Τράπεζα θα είχε οδηγηθεί σε κλείσιμο και εκκαθάριση.
Έντονη ήταν η κόντρα του υπουργού Οικονομικών με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος υποστήριξε ότι η εκποίηση τις Αγροτικής Τράπεζας συνιστά πλήγμα στην παραγωγική ανασυγκρότηση τις χώρας και επιδεινώνει την ύφεση στην ελληνική οικονομία, επικαλούμενος μάλιστα ότι και στη Γερμανία το 20% του τραπεζικού συστήματος, ανήκει στο δημόσιο. Αντιδράσεις υπήρξαν και από άλλα κόμματα.
Αναλυτικότερα:

Εκτός ΝΔ ο Νίκοs Νικολόπουλος

Εκτός Νέας Δημοκρατίας τέθηκε ο πρώην υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος, μετά από μια ανάρτηση στο twitter, που ασκούσε κριτική στην ηγεσία της Παράταξης και την κυβέρνηση.
Η ανάρτηση είχε ως εξής:«Εμφανές το στρατηγικό αδιέξοδο. Η σημαία της επαναδιαπραγμάτευσης “όνειρο ήταν” την λησμονήσαμε.Ο λαός ξεπνεομένος τι να περιμένει; Την τροϊκανή επιείκεια ή την τιμωρία;».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τον Βουλευτή Αχαΐας κ. Νίκο Νικολόπουλο.

Παράλληλα, με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ν.Δ. κ. Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή τον Βουλευτή κ. Νίκο Νικολόπουλο, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

ΜΠΑΜ από το anatropinews.gr του Κοτρώτσου ! 60.000 ευρώ για facebook και twitter από τον Π. Τατούλη!

"Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σπαταλά απίστευτα χρήματα στο… Ιντερνετ, μέσω πρόχειρων διαγωνισμών, κατατμήσεων και αναθέσεων, χωρίς να προκηρύσσει τακτικό διαγωνισμό.
Ετσι, δεν προσκαλούνται και δεν προσέρχονται εταιρείες που θα μπορούσαν να κάνουν πολύ χαμηλότερες προσφορές, ώστε να βγει ωφελημένο το Δημόσιο…
Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια θα διαθέσει καταρχάς το ποσό των 59.450 ευρώ για… δημιουργία σελίδων στο Facebook, στο Τwitter και στο Google+.
Ενώ δηλαδή ακόμα και οι μαθητές του Δημοτικού φτιάχνουν σελίδες στο Facebook, η Περιφέρεια διενήργησε… πρόχειρο διαγωνισμό, με προϋπολογισμό κοντά 60.000 ευρώ και με τον βαρύγδουπο τίτλο «Εκπόνηση και Υλοποίηση Στρατηγικού Σχεδίου για την Προβολή της Πελοποννήσου ως Τουριστικού Προορισμού στα Social Media»!
Προσήλθαν λοιπόν 3 εταιρείες που πρόσφεραν αντίστοιχα 59.450 ευρώ, 89.500 ευρώ και 81.300 ευρώ… κι έτσι όλα είναι νόμιμα."

Αυτά αναφέρονται στο anatropinews.gr ενώ σε άλλες ιστοσελίδες υπάρχει και άλλο σχετικό υλικό.

Σε πρόσφατες δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου σήκωσε το γάντι σε ό,τι αφορά τις αμφισβητήσεις επί των ποσών και των διαδικασιών και δήλωσε ότι θα κινήσει κάθε νόμιμη διαδικασία για να προστατεύσει την περιφερειακή αρχή.
Το πρόβλημα όμως είναι πιο σύνθετο. Τους υπόλοιπους που λοιδορούνται άμεσα ή έμμεσα ποιος θα τους προστατεύσει ;

Diaprisios.GR

Η ρητορική της “ακρωτηριασμένης” Ελλάδας

Επιλέγοντας ένα… ανφέρ στην πολιτική επικοινωνία, που αξιοποιεί το σασπένς της αβεβαιότητας για τις προθέσεις κάποιου, ώστε να ενδυναμώσει την προσδοκία και αλλά και τα αποτελέσματά τους, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε ήδη από χθες την ελληνική κοινωνία, ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, η αναταραχή θα σεργιανίζει «αγκαζέ» με την προσπάθεια της χώρας να σταθεί στα πόδια της και να μην καταρρεύσει.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που στη δεδομένη ιστορική και χρονική συγκυρία για την Ελλάδα, εδραιώνεται ως ο κατεξοχήν θεματοφύλακας του λαϊκισμού, επιτρέποντας να βρουν καταφύγιο στην Κουμουνδούρου δυνάμεις και πρόσωπα που επί δεκαετίες ταλαιπώρησαν τον τόπο, αφήνοντας βαριά, αρνητική κληρονομιά στην εθνική διαδρομή και ταυτότητα, υπέκυψε στους «σκληρούς», που βιάζονται να γεμίσουν την επικράτεια με… πλατείες Ταχρίρ, για να θυμηθούμε την αλησμόνητη ρήση του πολιτικού μέντορα του σημερινού ηγέτη της Ανανεωτικής Αριστεράς.
Όλοι φυσικά γνωρίζουν ότι μια τέτοια συμπεριφορική προσέγγιση της εθνικής πραγματικότητας, είναι αυτοκαταστροφική. Και οδηγεί με βίαιο και άγαρμπο τρόπο στη διάσωση, επομένως και στη διαιώνιση των παθογενειών και των στρεβλώσεων που έφεραν την Ελλάδα στο σημερινό αδιέξοδο. Στο χείλος του γκρεμού, παραδομένη σε μια βαθιά κρίση εθνικού προσανατολισμού.
Πρόκειται για τη ρητορική της εθνικής χρεοκοπίας. Που υπερβαίνει την οικονομική, αγκαλιάζοντας την πολιτική και κοινωνική, την ηθική χρεοκοπία του τόπου. Η ρητορική μιας Ελλάδας πολλαπλώς «ακρωτηριασμένης». Απέναντι σε αυτή τη ρητορική, που μας θυμίζει ότι η αναμέτρηση με τον λαϊκισμό είναι μπροστά μας, κανείς δεν μπορεί να μένει σιωπηλός. Ούτε αδρανής.

statesmen.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ MAΣΤΟΓΡΑΦΙΑ 4-5-6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012


ΕΚΤΑΚΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤO :

-ΜΕΣΙΝΟ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

-ΚΑΛΙΑΝΝΟΙ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
-ΤΙΤΑΝΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Σικυωνίων και την Ευγενική Υποστήριξη της AVON.

Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου είναι το νέο σύμβολο ζωής στην ενημέρωση, την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Με την υποστήριξή σας θα συνεχίσει την πορεία της, με απώτερο στόχο να εξασφαλίσει δικαίωμα στην έγκαιρη διάγνωση για κάθε Ελληνίδα, ταξιδεύοντας την αξία της ζωής όσο πιο μακριά γίνεται!

Με εντολή του Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Γ. Λαλιώτης

Τα “κλειδιά” στον Χατζηδάκη

Η προβολή που έλαβαν και οι θετικές εντυπώσεις από τις Βρυξέλλες που συνόδευσαν τις χθεσινές εξαγγελίες του Κωστή Χατζηδάκη για την προώθηση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, με μορφή δέσμευσης, στο αναπτυξιακό κομμάτι της οικονομίας, επιβεβαιώνουν ότι στον υπουργό Ανάπτυξης έχουν δοθεί ουσιαστικά τα… κλειδιά της προσδοκίας ανάκαμψης της οικονομίας.
Ο Κωστής Χατζηδάκης έχει επιφορτιστεί με το «ξεμπλοκάρισμα» της αναπτυξιακής προοπτικής της οικονομίας, έτσι ώστε να κινηθεί χρήμα στην αγορά, να δοθούν κίνητρα και πόροι, να υπάρξουν πρωτοβουλίες που θα δείξουν ότι η ελληνική οικονομία αρχίζει να βγαίνει από τη στενωπό μιας βαθιάς και σύνθετης κρίσης.
Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Στουρνάρας έχει αναλάβει τον… αμυντικό ρόλο της περιστολής των δαπανών, ώστε και τα δημόσια οικονομικά του κράτους να νοικοκυρευτούν, αλλά και να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της τρόικας, που περιμένει εδώ και πολλούς μήνες να δει μια ελληνική κυβέρνηση με σχέδιο και αποφασιστικότητα.
Ο Κωστής Χατζηδάκης βέβαια έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της εκ των έσω γνώσης των Βρυξελλών, καθώς υπηρέτησε στο παρελθόν επί σειρά ετών ως ευρωβουλευτής, στην καρδιά της πολιτικής και… γραφειοκρατικής Ευρώπης.
statesmen.gr

Γιατί πρέπει να μείνουμε στο τραπέζι

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στο εσωτερικό και στο διεθνές μέτωπο οδηγούν σε μια σειρά από εύλογα ερωτήματα:

Πού πάμε; Βαδίζουμε σωστά; Υπάρχει σχέδιο; Είναι βέβαιο ότι θα παραμείνουμε στο ευρώ σε περίπτωση που ληφθούν τα μέτρα των 11,5 δις ευρώ;

Κι’ ακόμη: Με δεδομένες τις αποκαλύψεις περί ΔΝΤ και γνώσης από την αρχή ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, μήπως τελικά πηγαίνουν χαμένες οι θυσίες;

Υπάρχει διαπραγμάτευση ή ήταν προεκλογικό πυροτέχνημα;

Μήπως τελικά υποκύψαμε στις πιέσεις των εκπροσώπων των δανειστών – και πέραν τούτου ουδέν;

Υπάρχει τελικά αυτός ο «ευρύτερος στρατηγικός σχεδιασμός»;

"Ολοκληρωμένο Σύστημα Καθημερινής Πρόβλεψης Κινδύνων Εκδήλωσης Πυρκαγιάς"


Από τα μέσα Αυγούστου Σύστημα Πρόβλεψης Κινδύνων τίθεται σε πιλοτική λειτουργία προκειμένου να δοκιμαστεί στην πράξη και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα έχουν καθημερινή ενημέρωση με αναλυτικούς χάρτες πρόβλεψης της επικινδυνότητας.

Στο πλαίσιο των εργασιών του ευρωπαϊκού έργου PROTECT, αναπτύχθηκε ένα Ολοκληρωμένο Σύστημα Καθημερινής Πρόβλεψης Κινδύνων Εκδήλωσης Πυρκαγιάς. Το Σύστημα αποτελεί ένα εξειδικευμένο λογισμικό το οποίο αξιοποιεί, αφενός, τις προγνώσεις του Αμερικανικού Συστήματος Πρόγνωσης GFS (Global Forecast Systems) και αφετέρου, τα καθημερινά στοιχεία των μετεωρολογικών σταθμών που βρίσκονται εγκατεστημένοι εντός της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η κοινωνία της Πελοποννήσου πρέπει να απομονώσει τους παραμυθάδες και τους λαϊκιστές

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ                                                  Τρίπολη, 03/08/2012
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΜΑΝΗΣ.

Οι     απόπειρες  δημιουργίας  εντυπώσεων  με κατευθυνόμενες  προσπάθειες  παραπληροφόρησης   από  συγκεκριμένες  πηγές  δεν  είναι  κάτι  πρωτόγνωρο  για  τη  Περιφέρεια   Πελοποννήσου. Γνωστοί  «παροχείς»   ανυπόστατων  ψευδολογιών  και ανύπαρκτων    σεναρίων  διοχετεύουν  εντέχνως  στους  πολίτες  ευφάνταστες  ιστορίες  με  αντικειμενικό  στόχο  να δημιουργούν  « θολά  νερά »  ώστε  να  «ψαρεύουν»  υπο  καλύτερες προϋποθέσεις  και  να  δημιουργούν  ελεγχόμενο  πανικό  στους  ανύποπτους  αποδέκτες-πολίτες  αυτού  του  τόπου.
Στα  πλαίσια αυτών  των  ενεργειών  εντάσσεται  και  η  κακόγουστη σεναριολογία  ότι  δήθεν  η  Περιφέρεια  Πελοποννήσου  ιδιωτικοποιεί  τα  νερά  και   « ξεπουλά » τους  υδάτινους πόρους  της  Περιφέρειας  στην  ΕΥΔΑΠ  ΑΕ  και  κατ ‘επέκταση   στους  ιδιώτες  εν  όψη  της  πιθανής  επικείμενης  πώλησης  της. Και  αυτό  απορρέει , πάντα κατά  τους ανεύθυνους  «παραμυθάδες »,  με  αφορμή  την υπογραφή της  προγραμματικής  σύμβασης  ανάμεσα στη  Περιφέρεια  Πελοποννήσου  και  την  ΕΥΔΑΠ   ΑΕ, που  πραγματοποιήθηκε  στο  πρόσφατο  παρελθόν.
Η  προγραμματική  βέβαια  αυτή  σύμβαση για  τους  γνωρίζοντες  την  Ελληνική ,  έχει συγκεκριμένο  περιεχόμενο και  χρονικά  πλαίσια και  αποσκοπεί  καθαρά  στην  παροχή  τεχνογνωσίας   σε  θέματα   ύδρευσης, διαχείρισης και  αποχέτευσης  για  τα  οποία η  ΕΥΔΑΠ  τεκμηριωμένα  διαθέτει  και  εγνωσμένη εμπειρία και  γνώσεις  και  μπορεί  εκ  του  ασφαλούς  να  μελετήσει  συναφή  θέματα  που άπτονται και  καλύπτονται  από  την συγκεκριμένη  προγραμματική  σύμβαση προς  όφελος  και  μόνον της Περιφέρειας  Πελοποννήσου.
Από  κανένα  σημείο  της  προγραμματικής  σύμβασης  δεν  προκύπτει  ότι  η  ΕΥΔΑΠ  θα διαχειρίζεται  «εν λευκώ »  τους  υδάτινους  πόρους   της  Περιφέρειας Πελοποννήσου  και ότι  εκχωρούνται  δικαιώματα  ενός  αγαθού που  ανήκει  αποκλειστικά στους  πολίτες. Και  αυτό  προέκυψε  και  από  την  τοποθέτηση  του  παρευρισκόμενου  στην ενημερωτική  συγκέντρωση  του  Συλλόγου   σας  Προέδρου του  ΠΕ.ΣΥ.  Πελοποννήσου  αλλά   και  του  κ. Σαμπατακάκη,   εγνωσμένης  αξίας  επιστήμονα  Γεωλόγου  που  ανέπτυξε το  θέμα  της  διαχείρισης  του  υδάτινου  δυναμικού  της  περιοχής.