Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ο "θάνατος του εμποράκου" - Λουκέτο σε 68.000 επιχειρήσεις απο τις αρχές του 2011


Δεκάδες είναι τα καταστήματα που καθημερινά κατεβάζουν ρολά σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με έρευνα του ΕΘΝΟΥΣ, απο τις αρχές του 2011 μέχρι τον περασμένο Απρίλιο, 68.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο, καθώς δεν είχαν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ενώ υπάρχουν φόβοι οτι μέρχι το τέλος του 2012 άλλες 67.000 επιχειρήσεις θα κλείσουν.

Πρόκειται για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλέον αδυνατούν να καλύψουν βασικές υποχρεώσεις για μισθούς, πρώτες ύλες, ενοίκια, φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και ΔΕΚΟ.

Ολοι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το πρώτο εξάμηνο του 2012 για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ήταν το χειρότερο από την έναρξη της κρίσης πριν από τρία χρόνια και οι προοπτικές διαγράφονται ακόμη πιο δυσοίωνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου περίπου 1 στις 4 επιχειρήσεις βρίσκεται σε αδυναμία να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να βάλει λουκέτο.
Παράλληλα 1 στις 2 επιχειρήσεις αντιμετωπίζει δυσκολίες στην έγκαιρη καταβολή μισθών προς τους υπαλλήλους της, περίπου το 30% οφείλει ενοίκια, ενώ πάνω από 3 στις 10 έχουν καθυστερημένες οφειλές σε ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ), αλλά και υποχρεώσεις σε προμηθευτές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παραδοσιακοί εμπορικοί δρόμοι στην Αττική ερημώνουν αφού στη θέση που τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν υγιείς επιχειρήσεις σήμερα αντικρίζει κανείς μόνο άδεια καταστήματα.

Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη έρευνα της ΕΣΕΕ στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην οδό Σταδίου, είναι πλέον κλειστά δύο στα πέντε καταστήματα. Στην Τσακάλωφ, τη Χαρίλαου Τρικούπη και την Εμμανουήλ Μπενάκη είναι κλειστά ένα στα τρία καταστήματα, ενώ στον Πειραιά, στην οδό Νοταρά, έχουν βάλει λουκέτο δύο στα πέντε καταστήματα - το ίδιο και στη Γούναρη.

Ο Πειραιάς παρουσιάζει αντίστοιχη εικόνα με το κέντρο της Αθήνας, αφού το 27,3% των καταστημάτων στους κεντρικούς δρόμους είναι κλειστά. Επιπλέον, ο Πειραιάς παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση των λουκέτων, αφού σε σύγκριση με πέρυσι τα κλειστά καταστήματα στο σύνολο των επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.
Δραματική είναι η εικόνα με έρημους εμπορικούς δρόμους, όχι μόνο στη συμπρωτεύουσα που βιώνει τις επιπτώσεις της κρίσης, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπως το Ηράκλειο, ο Βόλος και η Πάτρα.

Την ίδια ώρα, εκτιμάται οτι το πρωτοφανές κύμα λουκέτων στην αγορά θα φέρει τρομακτική απώλεια 260.000 θέσεων εργασίας τους επόμενους δώδεκα μήνες, σύμφωνα με έρευνα της MARC σε συνεργασία με το Ινστιτούτο μικρών επιχειρήσεων της ΓΣΒΕΕ.

Για το δεύτερο εξάμηνο του 2012 προβλέπεται απώλεια 110.000 θέσεων μισθωτής εργασίας, ενώ εκτιμάται ότι χάθηκαν 78.000 θέσεις μισθωτής εργασίας τους πρώτους έξι μήνες του χρόνου.
Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι το 65,1% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα και δηλώνουν ότι θα μειώσουν προσωπικό θα ήταν διατεθειμένες να διατηρήσουν θέσεις εργασίας, εφόσον υπήρχε μια επιδότηση του εργασιακού κόστους.

Σοκ προκαλεί και η διαπίστωση ότι περίπου 190.000 επιχειρήσεις δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν κίνδυνο κλεισίματος το επόμενο δωδεκάμηνο.

Το επόμενο τρίμηνο εκτιμάται ότι θα κλείσουν 11.000 επιχειρήσεις και μέχρι το τέλος του έτους θα έχει μπει λουκέτο συνολικά σε 67.000.
newsit.gr

ΔΕΡΒΕΝΙ : 4o Συναπάντημα Ευρωστινίων

sinapantema.evrostinion

Tο Θεατρικό Εργαστήρι παρουσιάζει «Το παραμύθι χωρίς Όνομα»

paramithi-xoris-onoma
Το Σάββατο 4 Αυγούστου στις 9:00 το βράδυ στο Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης στο Ξυλόκαστρο, το Θεατρικό Εργαστήρι θα παρουσιάσει το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το παραμύθι χωρίς Όνομα» σε σκηνοθεσία Γιώργου Καρβουντζή.
Είσοδος Ελεύθερη.
Το 1959 ανεβαίνει στο Νέο θέατρο από τον Βασίλη Διαμαντόπουλο και τη Μαρία Αλκαίου, σε ελεύθερη διασκευή από τον Ιάκωβο Καμπανέλλη το “Παραμύθι χωρίς όνομα” της Πηνελόπης Δέλτα.
Ένας ρεμπεσκές βασιλιάς, που τον ενδιαφέρει μόνο το φαγητό, το πιοτί και ένας υπνάκος, μια κατεστραμμένη οικονομικά χώρα με μισογκρεμισμένα ανάκτορα και ένα ρομαντικό βασιλόπουλο που ονειρεύεται να φέρει αξιοπρέπεια και ειρήνη. Ο λαός πεινάει, υποφέρει, μοιρολατρεί, χωρίς να κάνει προσπάθειες να αλλάξει τη θέση του αλλά ταυτόχρονα επιδεικνύει υπερβολική... πονοψυχία, αφήνοντας ελεύθερους τους κλέφτες με την δικαιολογία ότι πάντοτε υπάρχουν και άλλοι που έκαναν χειρότερα!!!
Γραμμένο πριν από εκατό και πλέον χρόνια μοιάζει με σύγχρονη, ελληνική, πολιτική αλληγορία. Στο έργο κυριαρχούν η ποίηση, η σάτιρα, η αδρή δραματικότητα που χαρίζουν συγκινητική ομορφιά και ζωντάνια. (Πάσα ομοιότητα με τη σημερινή Ελλάδα των σκανδάλων και των μνημονίων είναι εντελώς συμπτωματική!!!)
Η επιθυμία του Καμπανέλλη να συνδέει τις σκηνές στα έργα του όχι με αφήγηση αλλά με τραγούδι, οδήγησε στη σύνθεση από τον Μάνο Χατζιδάκι αλλά και στη συγγραφή από τον ίδιο, των οκτώ εμβληματικών τραγουδιών που προσδίδουν ιδιαίτερο τόνο στην παράσταση.
“Και επειδή η Πηνελόπη Δέλτα ένοιωθε βαθύτατα Ελληνίδα, το Παραμύθι της είναι ένας ύμνος για την Ελλάδα”(Ιάκ. Καμπανέλλης)
Το μεσημέρι της Τρίτης 29 Μαρτίου 2011, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, η μεγαλύτερη μορφή του νεοελληνικού θεάτρου, σε ηλικία 89 ετών, προφανώς... μην αντέχοντας άλλο το μεγάλο μας τσίρκο, μετοίκησε στην Γειτονιά των Αγγέλων……
kampanellis

ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης «Οι Φίλοι της Ζωής» μετά από αίτημα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», προγραμμάτισε δύο έκτακτες αιμοδοσίες στα γραφεία του Συλλόγου, Αγίου Βλασίου 20 στο Ξυλόκαστρο,
το Σάββατο 04-08-2012 από 10:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.
και από 17:30 μ.μ. έως 21:00 μ.μ.
και την Κυριακή 05-08-2012 από 09:00 π.μ. έως 13:30 μ.μ.

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης καλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία.
Να είστε παρόντες για να προσφέρουμε ΑΙΜΑ ένα Δώρο Ζωής για το νοσοκομείο
«ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».
Τέλος παρακαλούμε τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων να ενισχύσουν την προσπάθεια μας.
ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ
«ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ

Υπενθύμιση: Ματαίωση Θεατρικής Παράστασης «ΙΠΠΗΣ» του Αριστοφάνη

Σας ενημερώνουμε ότι η θεατρική παράσταση από το Κ.Θ.Β.Ε. και το Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ «ΙΠΠΗΣ» του Αριστοφάνη που ήταν να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Αυγούστου στο Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης, ματαιώνεται.
Σας κοινοποιούμε το e-mail που εστάλη στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
«ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ ΜΑΣ.
ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΙΠΠΗΣ" ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΑΣ.
ΖΗΤΟΥΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ
ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ»

17ο Open Tουρνουά Τένις Ξυλοκάστρου

sithas xylokastro
Φέτος θα πραγματοποιηθεί το 17ο τουρνουά τένις στις εγκαταστάσεις του ομίλου Ο.Α. Ξυλοκάστρου από τις 4/8/2012 έως τις 12/8/2012.
Οι διαθέσιμες κατηγορίες είναι:
Άντρες 35-
Άντρες 35+
Γυναίκες
Διπλά αντρών
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 2/8/2012 και ώρα 18:00:
μέσω e-mail στο oaxylokastrou@gmail.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
μέσω τηλεφώνου στo 6946234133
Η χρηματική εισφορά είναι 20€ για μία κατηγορία και 5€ ευρώ για κάθε επιπλέον κατηγορία. Όλοι οι συμμετέχοντες στο πρωτάθλημα θα λάβουν μέρος σε κλήρωση για κάποια δώρα.
1ος νικητής 35-: χρηματικό έπαθλο 100¤
1ος νικητής 35+: 1 ρακέτα prince
1η νικήτρια: 1 ρακέτα prince
2οι νικητές: δωροεπιταγές των 50¤
Κλήρωση και δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες
Η κλήρωση για τον καθορισμό του ταμπλό των αγώνων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Αυγούστου και ώρα 21:00. Η κατάρτιση των seeded αθλητών/-τριων θα γίνει βάση παλαιότερων αποτελεσμάτων του τουρνουά και πανελλαδικής βαθμολογίας, όπως αυτή φαίνεται στην ιστοσελίδα της ΕΦΟΑ.
Ενημέρωση αγωνιζόμενων:
Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων θα αναρτώνται καθημερινά σε πίνακα και στην ιστοσελίδα του ομίλου. Οι αγωνιζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για την κλήρωση και την ώρα του αγώνα τους από την Παρασκευή 3 Αυγούστου από την ιστοσελίδα του ομίλου και στο τηλέφωνο 6946234133. Οι αγωνιζόμενοι οφείλουν να ενημερώνονται έγκαιρα με δική τους ευθύνη για την ημέρα και ώρα τέλεσης του αγώνα τους.

Διακήρυξη Διαγωνισμού για Ανάπλαση παιδικών χαρών Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Ανακοινώνεται ότι ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προκηρύσσει διεθνή ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό για την υπηρεσία: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ», συνολικού προϋπολογισμού 311.176,47 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23%.
Ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού: 11 Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα Τρίτη και ώρα λήξης παραλαβής των προσφορών η 10:00.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν γνώση των τευχών της δημοπρασίας στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.xylokastro.gov.gr).
Τεύχη Δημοπράτησης

Στο δρόμο της φυγής για ... διακοπές οι εκδρομείς του Αυγούστου - Έκτακτα μέτρα απο την Τροχαία στους δρόμους

Στο δρόμο της φυγής για ... διακοπές οι εκδρομείς του Αυγούστου - Έκτακτα μέτρα απο την Τροχαία στους δρόμους Για τη διευκόλυνση των οδηγών


Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και αστυνόμευσης για την ασφαλή έξοδο και επιστροφή των εκδρομέων του καλοκαιριού, ενόψει και του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου, λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία.
Ειδικότερα, οι βασικοί άξονες του σχεδιασμού προβλέπουν:

ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ


Παρακολουθούσα τις συγκινητική συνέντευξη του Ηλία Ηλιάδη χθες βράδυ στην ΕΡΤ, διάβαζα τα σχόλια όσων δήλωναν «εθνικά υπερήφανοι» για το πρώτο μετάλλιο και αναρωτιόμουν πόσο ψηλά ή χαμηλά έδειξε η βελόνα του ελληνόμετρου των πατριδοκάπηλων που εσχάτως λυμαίνονται την ταλαίπωρη ελληνική κοινωνία…

EΠΙΚΑΙΡΟ 104 χρόνια πριν ( 1908) : Άνταπόκριση του Ζαχαρία Παπαντωνίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η επίσημη Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1908 στο Λονδίνο περιγράφεται σε μακρά ανταπόκριση του συγγραφέα Ζαχαρία Παπαντωνίου, με ημερομηνία δημοσίευσης την 10η Ιουλίου (παλαιό ημερολόγιο) στην εφημερίδα «Εμπρός» των Αθηνών.
Ήδη από τις πρώτες αράδες ο Έλληνας απεσταλμένος υπερπροβάλλει τον βροχερό καιρό του Λονδίνου και την λασπουριά του σταδίου ως ενισχυτικά της άποψης ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να τελούνται μόνον στην Ελλάδα. Κατόπιν, ο εστέτ Παπαντωνίου συγκρίνει το αγγλικό στάδιο με το Καλλιμάρμαρο για να το υποβιβάσει αισθητικά, αν και του απονέμει μια θετική κρίση για την λειτουργικότητά του, για να προσθέσει όμως δογματικά: «Αλλ' αυτό δεν σημαίνει τίποτε. Είναι πράξις, δεν είναι τέχνη.» Στο τέλος της ανταπόκρισής του, αφού μιλήσει για τους 2.000 αθλητές της παρέλασης -«σώματα πυργούμενα ορθά, κήπος κρίνων της σαρκός, δάσος μυώνων και γραμμών»- θλίβεται για την εμφάνιση της ελληνικής ομάδας που τη βρίσκει ασύμμετρη, μικρή και φτωχή.

Ο ιδεολογικός λόγος που εκπέμπει η ανταπόκριση του Ζαχαρία Παπαντωνίου θα πρέπει να ιδωθεί μέσα στην ιστορικότητά του. Είναι το 1908. Οι Ελληνες, με προεξάρχοντα τον Παλαμά, παρά την καταστρεπτική αποκοτιά του 1897, πιστεύουν στην αναγέννηση της μικρής, φτωχής πατρίδας τους. Ετοιμάζονται, οικονομικά από την τότε σφριγηλή εμποροαστική τάξη και στρατιωτικά από ανήσυχους οραματιστές, για τα μεγάλα και καθοριστικά άλματα του 1909 και του 1912-13.


Σ' αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να δούμε και να κρίνουμε τη ματιά του Παπαντωνίου στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, το 1908.


Ακολουθεί η ανταπόκριση του Παπαντωνίου με περικοπές. Μιχάλης Ν. Κατσίγερας

«Καυτό» Σαββατοκύριακο , 40αρια από Δευτέρα

Ακόμα και 42 βαθμούς προβλέπουν για την Τρίτη και την Τετάρτη οι μετεωρολόγοι

Η θερμοκρασία τραβάει και πάλι την ανηφόρα. Κι όσοι έχουν παραμείνει στις πόλεις, θα γεμίσουν τις παραλίες.

Το Σάββατο και την Κυριακή, ο υδράργυρος θα... φλερτάρει με τους 40 βαθμούς, από Δευτέρα όμως θα τους «πιάσει» κιόλας. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα την Τρίτη και την Τετάρτη, όταν το θερμόμετρο θα δείξει τουλάχιστον 42 βαθμούς.

Όσο για την πολυαναμενόμενη «ανάσα δροσιάς»; Μην την περιμένετε πριν από την Πέμπτη!

Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική ΠελοπόννησοςΚαιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος και μονό τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΑττικήΚαιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυριακή 05-08-2012 και Δευτέρα 06-08-2012Καιρός: γενικά αίθριος και σχετικά ζεστός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Η μέγιστη τιμή στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 39 και τη Δευτέρα τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη 07-08-2012 και Τετάρτη 08-08-2012
Καιρός: αίθριος και ζεστός.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε υψηλά επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 41 και πιθανώς τοπικά τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη 09-08-2012
Καιρός: γενικά αίθριος και ζεστός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά όπου ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή κάμψη στα βόρεια. Στα υπόλοιπα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Στον... αέρα η συμμετοχή της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα


Η Κυβέρνηση δεν πρόλαβε να περάσει από τη Βουλή την τροπολογία για την χορήγηση προσωρινής φορολογικής ενημερότητας - Στο "χέρι" της ΕΠΟ και του υπουργείου πολιτισμού πλέον η απόφαση για τους “κιτρινόμαυρους”, αλλά και για τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν το ίδιο πρόβλημα.
Ο Ανδρέας Δημητρέλος (αντιπρόεδρος πλέον της ΠΑΕ) περίμενε μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής την ψήφιση της τροπολογίας από τη Βουλή, σύμφωνα με την οποία θα επιτρεπόταν στον αρμόδιο υπουργό να χορηγήσει με υπουργική απόφαση προσωρινή φορολογική ενημερότητα.

Αυτό όμως δεν έγινε επειδή η κυβέρνηση, λόγω χρόνου (κλείνει η Βουλή τον Αύγουστο) δεν πρόλαβε να περάσει το νομοσχέδιο. Αυτό σημαίνει ότι η ΑΕΚ, προς το παρών δεν έχει εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα, κάτι το οποίο δεν της επιτρέπει τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα και φυσικά την πραγματοποίηση μεταγραφών.

Με τη Βουλή να ανοίγει ξανά στις 27 Αυγούστου και το πρωτάθλημα να ξεκινά δυο μέρες νωρίτερα τίθεται πλέον σοβαρό ζήτημα συμμετοχής της Ένωσης στη διοργάνωση…

Για να αλλάξει αυτό, θα πρέπει άμεσα η ΕΠΟ και το υπουργείο αθλητισμού, με έγγραφό τους προς της Ε.Ε.Α να μεριμνήσουν ώστε να ανασταλεί η διαδικασία έκδοσης των αδειών μέχρι να ανοίξει και πάλι η βουλή ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Μόνο έτσι, οι ομάδες που δεν έχουν εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα.
newsit.gr