Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Παρούσα στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο η ιερή και παγκόσμια πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας

Αυτή τη φορά στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, η ιερή και παγκόσμια πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας θα είναι παρούσα!
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοργανωτές προσκάλεσαν και επισήμως χθες το Δήμο μέσω του προσώπου του Δημάρχου κ. Θύμιου Κοτζιά, αναγνωρίζοντας (έστω και αργά) τον ρόλο που θα πρέπει να έχει η κοιτίδα του Ολυμπισμού κατά τη διοργάνωση των κορυφαίων αυτών αγώνων.

Έτσι οι αθόρυβες, μεθοδικές και ουσιαστικές κινήσεις του Δημάρχου τελευταία, ανάλογες με το κύρος και τον συμβολισμό που εκπέμπει η Ολυμπία έφεραν αποτέλεσμα.
Ο κ. Κοτζιάς είναι ήδη στην Αγγλία με τη δημοτική σύμβουλο Κατερίνα Μυλωνά και συγκεκριμένα είχε επαφές στην πόλη του Γκρίνουιτς στο πλαίσιο της επικείμενηςαδελφοποίησης με την Αρχαία Ολυμπία...
patrisnews.com

Με Ραπίντ Βιέννης ο ΠΑΟΚ - Με Νιουκάστλ ο Ατρόμητος

Το εμπόδιο της Ραπίντ Βιέννης θα κληθεί να ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ για να βρεθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στις 23 Αυγούστου στην Τούμπα και μια βδομάδα αργότερα (30 Αυγούστου) ο επαναληπτικός στη Βιέννη.
Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί πριν από 40 χρόνια στο Κυπελλούχων, με τους Θεσσαλονικείς να αποκλείονται λόγω των εκτός έδρας γκολ (0-0 και 2-2).
Αντίθετα πολύ πιο υψηλό είναι το εμπόδιο που βρέθηκε στον δρόμο του Ατρομήτου. Οι Περιστεριώτες θα υποδεχθούν στις 23 Αυγούστου την Νιουκάστλ και μία εβδομάδα αργότερα θα αντιμετωπίσουν τους "ανθρακωρύχους" στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ".

Έρχεται η εφεδρεία – Τι είπαν στην σύσκεψη Στουρνάρας και Μανιτάκης


- Μόλις 630 εκατομμύρια ευρώ θα κερδίσει το ελληνικό δημόσιο
- Θα τηρήσουμε όλες τις εγγυήσεις του Συντάγματος και την ισχύουσα νομιμότητα είπε ο Μανιτάκης
- Τα μέτρα θα είναι έτοιμα μέχρι το τέλος Αυγούστου

Το θέμα συζητήθηκε στην σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του Γιάννη Στουρνάρα και του επιτελείου του και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη.

Τα μέτρα, θα είναι έτοιμα στα τέλη Αυγούστου αλλά όχι αναλυτικά, αφού θα εξειδικευτούν από κοινού με την τρόικα.

Σύμφωνα πάντως με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, παρότι έχουν ήδη βρεθεί και αποφασιστεί μέτρα αξίας 7,5 – 8 δισ. ευρώ, 1 δισ από αυτά έχει επιστραφεί ως απαράδεκτο από την τρόικα.

Ο ίδιος ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όταν ρωτήθηκε για το κατά πόσο το μέτρο της εφεδρείας μπορεί να κριθεί αντισυνταγματικό απάντησε ότι, η αντισυνταγματικότητα της εφεδρείας θα συζητηθεί όταν γίνει η ρύθμιση, προσθέτοντας ότι τότε θα συνταχθεί έτσι ώστε να τηρεί όλους τους νόμους μηδέ εξαιρουμένου και του συντάγματος.

Επεξεργαζόμαστε όλες τις δυνατότητες και όλα τα σενάρια είπε ο κ.Μανιτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, τονίζοντας ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι πάνω στο τραπέζι στο πλαίσιο της νομιμότητας και της συνταγματικότητας.

«Το σχέδιο της εφεδρείας θα προχωρήσει», είπε χθες στο Reuters ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Την προηγούμενη φορά απλά δεν εφαρμόστηκε», πρόσθεσε.
«Αυτό είναι ένα μέτρο που μπορεί να μη φέρει δραματικές και άμεσες εξοικονομήσεις (δαπανών), αλλά θα προσδώσει αξιοπιστία σε όλες τις προσπάθειές μας για μεταρρυθμίσεις», είπε δεύτερος αξιωματούχος που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος.
Το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να παρουσιάσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου στους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο το θέμα της εφεδρείας αναμένεται να δημιουργήσει τριγμούς, καθώς ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά διαφωνούν με το μέτρο, αναφέροντας ότι θα τηρήσουν τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους.
Σύμφωνα με το πρώτο πρόγραμμα εργασιακής εφεδρείας που εισήγαγε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2011, περίπου 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα έβγαιναν σε εφεδρεία, λαμβάνοντας το 40% των αποδοχών τους για έναν χρόνο. Τελικά αποχώρησαν μόνο 6.500 υπάλληλοι, κυρίως λόγω συνταξιοδότησης, και λίγες εκατοντάδες ήταν αυτοί που εντάχθηκαν στο μέτρο της εφεδρείας.

newsit.gr

Εντολή Σαμαρά για κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Άγιο Όρος – Καίει για τρίτη μέρα! - Αναζωπυρώθηκε η φωτιά και απειλεί μονές



Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των αρμόδιων κρατικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Άγιο Όρος, μετά από σχετική εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ.

Συγκεκριμένα από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει κινητοποιηθεί κάθε διαθέσιμο πυροσβεστικό μέσο ενώ παράλληλα υπάρχει βοήθεια και από τη Σερβία καθώς στο Άγιο Όρος υπάρχει και το σέρβικο μοναστήρι, η μονή Χιλανδαρίου. Μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει και για τις αντιπυρικές ζώνες.
Στην περιοχή μεταβαίνει ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θ. Καράογλου και ο στρατός επικουρικά παρέχει ό,τι ζητηθεί.
Μάλιστα το Γ΄ Σώμα Στρατού βρίσκεται σε επιφυλακή ενώ ο διοικητής του κ. Μπασιακούλης και πεζοπόρα τμήματα βρίσκονται ήδη στην περιοχή.
Επίσης βοηθούν δύο Σινούκ ενώ δυνάμεις του στρατού συμβάλλουν και στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και στην κατάσβεση.

Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τις άμεσες ενέργειες αντιμετώπισης των συνεπειών της πυρκαγιάς αντικείμενο σύσκεψης με τον Υπουργό Υγείας


Τις θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε αναγνώριση του έργου που επιτέλεσαν όλες οι δομές του κράτους για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αλλά και την πλήρη στήριξη τη κυβέρνησης στον σχεδιασμό του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για άμεσες ενέργειες αποκατάστασης του περιβάλλοντος και αποζημίωσης των αγροτών και κτηνοτρόφων, μετέφερε ο Υπουργός Υγείας και Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος στην συνάντηση των δύο αντρών στην Τρίπολη με θέμα την αντιμετώπιση των σφοδρών συνεπειών των πρόσφατων πυρκαγιών στην Πελοπόννησο.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτης Μπούρας, και Τρίπολης κ. Ιωάννης Σμυρνίωτης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Ανδρέας Πουλάς, Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Θανάσης Ρούμπος, ο Περιφερειακός Διοικητής της Αστυνομίας κ. Ηλίας Γεωργόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΠΕΝΤΕΣΚΟΥΦΙ ΜΕ ΗΡΩΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΥΡΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ 15 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

f12 ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΠΕΝΤΕΣΚΟΥΦΙ ΜΕ ΗΡΩΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΥΡΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ 15 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ
Δραματική η χθεσινή νύχτα στην ευρύτερη περιοχή του Σπαθοβουνίου όπου πριν 30 περίπου ώρες ξέσπασε η μεγάλη φωτιά και με την βοήθεια των ανέμων πήρε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Η στροφή των ανέμων σε νότιους λίγο πριν νυχτώσει , έφερε το μεγάλο μέτωπο στην περιοχή πεντεσκούφι.
Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχυμένες από Αθήνα και από άλλους νομούς της Πελοποννήσου και προσπαθούν να κρατήσουν το τεράστιο μέτωπο 15 περίπου χιλιομέτρων ώστε να μην εξαπλωθεί ακόμα περισσότερο.
Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες βρίσκεται συνεχώς στο μέτωπο της φωτιάς μαζί με τους αξιωματούχους της Πυροσβεστικής και συντονίζουν επί τόπου την μάχη κατά της μεγάλης φωτιάς . Σε συνομιλία που είχαμε μαζί του λίγο πριν τα μεσάνυχτα μας περιέγραψε και ο ίδιος την δραματική κατάσταση που υπάρχει στο Πεντεσκούφι.
Όπως μας είπε η καταστροφή είναι τεράστια και οι ελπίδες όλων είναι να μην δυναμώσουν τη νύχτα οι άνεμοι στην περιοχή ώστε να μπορέσουν οι επίγειες δυνάμεις να “κρατήσουν” την φωτιά περιμένοντας με το πρώτο φως της ημέρας τα αεροπλάνα .
Αν όλα πάνε καλά τότε με την επέμβαση των πυροσβεστικών αεροπλάνων υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι σύντομα εντός της σημερινής μέρας θα τεθεί η φωτιά τουλάχιστον υπό μερικό έλεγχο.
Με την προϋπόθεση πάντα ότι δεν θα υπάρξει σημαντική ενίσχυση των ανέμων!
Λίγο πριν νυχτώσει το μεγάλο φωτεινό σύννεφο καπνού που δημιουργήθηκε από την αναζωπύρωση της φωτιάς ήταν ορατό σε όλη την παραλιακή Κορινθία.
Αξίζει να σημειώσουμε από νωρίς χθες το μεσημέρι διακόπηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Εθνικής οδού Κορίνθου-Τρίπολης και η κυκλοφορία διεξάγετο από την παλαιά εθνικό οδό Κορίνθου-Καλαμάτας μέσω Χιλιομοδίου.
Αργά το βράδυ γύρω στα μεσάνυχτα η κυκλοφορία στον Ν.Α.Α.Κ.Τ.Κ. από το 84,500 χλμ. (ΚΟΜΒΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ) έως το 100 χλμ. (ΚΟΜΒΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ), αποκαταστάθηκε και διεξάγεται κανονικά και στους δυο κλάδους κυκλοφορίας.
Άμεση ενημέρωση για τις αιτίες και τα πορίσματα των πυρκαγιών ζητά με επιστολές του από τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ο Πέτρος Τατούλης
Άμεση ενημέρωση για τα πορίσματα των αρμοδίων υπηρεσιών για τις πυρκαγιές, καθώς και την απόδοση των ευθυνών στους υπαιτίους ζητά με επιστολές του στους Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κο Δένδια Νικόλαο και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κο Ρουπακιώτη Αντώνιο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με αφορμή την εκδήλωση των πυρκαγιών στην Πελοπόννησο.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στις επιστολές προς τους δύο νέους Υπουργούς ζητά την παρέμβαση και την άμεση συνεργασία τους προκειμένου να διερευνηθούν τα συχνά περιστατικά εκδήλωσης πυρκαγιάς που παρατηρούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κα τα οποία απειλούν ανθρώπινες ζωές και καταστρέφουν περιουσίες συμπολιτών μας.
“Η πολιτεία θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυστηρή προς τους υπαίτιους των πυρκαγιών για τον κίνδυνο που προκαλούν στις ζωές των συμπολιτών μας, αλλά και για την καταστροφή των περιουσιών τους εν μέσω οικονομικής κρίσης, κάτι που αποτελεί και το τελειωτικό πλήγμα στους πληγέντες συμπολίτες μας” σημειώνει στις επιστολές του ο Πέτρος Τατούλης καταλήγοντας ότι “Πέραν των κινδύνων αυτών η κινητοποίηση των επίγειων και εναέριων μέσων για την κατάσβεση των πυρκαγιών αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό κόστος που επιβαρύνει τη χώρα μας τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που αντιμετωπίζουμε”.

sfedona.gr

Κόντρα στη Μάλαγα ο Παναθηναϊκός!


Το εμπόδιο της Μάλαγα θα κληθεί να ξεπεράσει ο Παναθηναϊκός για να βρεθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η κλήρωση των πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ:

Γύρος μη πρωταθλητών

Μπράγκα-Ουντινέζε
Σπαρτάκ Μόσχας-Φενέρμπαχτσε
Μάλαγα-Παναθηναϊκός
Γκλάντμπαχ-Ντιναμό Κιέβου
Λιλ-Κοπεγχάγη

Γύρος πρωταθλητών
Βασιλεία-Κλουζ
Χέλσινγκμποργκ-Σέλτικ
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Ιρόνι Κιριάτ Σμόνα
ΑΕΛ-Άντερλεχτ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Μάριμπορ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ποιες πόλεις της Ελλάδας θα… ψηθούν

Λίγο πριν το τέλος του μήνα σε αρκετές πόλεις της χώρας ετοιμάζονται να τραγουδήσουν με… αλλαγμένους τους στίχους του Πυθαγόρα, το «πήρε φωτιά το κορδελιό, καίγονται τα μορτάκια».
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μπορεί να το τραγουδούν ως «πήρε φωτιά ο φούρνος μου, καίγομαι για τα λεφτάκια». Και να σας εξηγήσουμε τι εννοούμε… Πριν από αρκετούς μήνες, πρώτα στο Newsit, σας αναφέραμε ότι επιστρέφει στο τηλεοπτικό τοπίο το «Κάτι ψήνεται». Τα στελέχη του ALPHA αποφάσισαν να γυρίσουν καινούργια επεισόδια του ριάλιτι μαγειρικής, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του κατάφερε να σημειώσει υψηλές τηλεθεάσεις και να «ψήσει» τους αντιπάλους του, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι τα βραδινά κεντρικά δελτία ειδήσεων των υπόλοιπων σταθμών.

Αξίζει να αναφέρουμε μάλιστα ότι έχουν προβληθεί 445 επεισόδια του «Κάτι ψήνεται», όπερ σημαίνει ότι στο ριάλιτι μαγειρικής έχουν λάβει μέρος ισάριθμα άτομα. Ο μικρότερος συμμετέχων ήταν 15 ετών και ο μεγαλύτερος 75, ενώ έβαλαν φωτιά στους φούρνους, στα τηγάνια και στις κατσαρόλες τους οδηγοί ταξί, φορτηγών, κομμώτριες και ζογκλέρ αλλά και αρχιτέκτονες και δικηγόροι. Κι όπως φαίνεται, πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να λάβουν μέρος στα καινούργια επεισόδια.

Όπως θα έχετε δει μάλιστα, τους δύο τελευταίους περίπου μήνες, προβάλλεται από τον ALPHA τρέιλερ, με το οποίο καλούνται όσοι ενδιαφέρονται, να δηλώσουν συμμετοχή. Έως τώρα λοιπόν, υπάρχουν χιλιάδες συμμετοχές, από όλη την Ελλάδα, καθώς πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να μαγειρέψουν αλλά και να κερδίσουν βεβαίως, βεβαίως και το χρηματικό έπαθλο. Το τηλεφωνικό κέντρο υποδοχής μηνυμάτων της εκπομπής έχει πάρει κυριολεκτικά φωτιά και τα στελέχη της εταιρείας παραγωγής, μελετούν αυτή την περίοδο σε ποιες περιοχές της Ελλάδας θα κάνουν γυρίσματα. Ποιες είναι αυτές οι περιοχές λοιπόν που θα «ψηθούν» και θα γίνουν τα γυρίσματα του ριάλιτι μεγαιρικής;

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, οι περιοχές που θα… ψηθούν είναι πολλές, αφού στόχος των υπευθύνων είναι το «Κάτι ψήνεται» να… περιοδεύσει ανά την Ελλάδα. Έως τώρα, επικρατέστερες είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Καρδίτσα, ο Βόλος, το Ναύπλιο και η Λάρισα! Οπότε, αν είστε στις συγκεκριμένες περιοχές και έχετε δηλώσει συμμετοχή, ετοιμάστε τα σύνεργα μαγειρικής σας, γιατί σύντομα μπορεί να λάβετε τηλέφωνο από τους υπεύθυνους της εκπομπής ότι θα είστε από τους διαγωνιζόμενους. Τα γυρίσματα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 27 Αυγούστου με σκοπό τα πρώτα επεισόδια του «Κάτι ψήνεται» να βγουν στον αέρα τον Οκτώβριο με Νοέμβριο. Άντε λοιπόν και καλά… ψησίματα!

Γρηγόρης Μελάς

Δεν είχε όρεξη για σεξ και ανέβηκε στην ταράτσα να γλιτώσει!

Δεν είναι όλες οι ώρες για να κάνεις τρελίτσες. Και έτσι για να γλιτώσει από τις ορέξεις του αναγκάστηκε να ανέβει στην ταράτσα.
Ο λόγος για μία... αγελάδα που δεν είχε ερωτική διάθεση ανέβηκε σχεδόν σε ταράτσα πολυκατοικίας στη Σιβηρία για να γλυτώσει από έναν...ερωτευμένο ταύρο.
Η αγελάδα βρέθηκε στην κορυφή της σκάλας πενταώροφου κτιρίου στο Λεσογκόρσκ και μουγκάνιζε ασταμάτητα, ενώ ο ερωτύλος ταύρος είχε μείνει στο ισόγειο.
"Ο ταύρος ήταν πολύ ερωτευμένος και...τριγύριζε την αγελάδα από την περίοδο της θερινής βοσκής. Προσπαθώντας να του ξεφύγει η αγελάδα έτρεξε μέσα στο κτίριο και ανέβηκε ως τον πέμπτο όροφο.
Οι τοπικές αρχές κάλεσαν την πυροσβεστική, η οποία χρειάστηκε λίγα λεπτά για να απομακρύνει τον ταύρο και να κατεβάσει την αγελάδα.
 
newsit.gr

Νέα τραγωδία στην Πάρο:Αδίστακτοι ληστές εκτέλεσαν εν ψυχρώ ταξιτζή που προσπάθησε να τους σταματήσει - Η συμμορία με το ταχύπλοο πίσω από τη ληστεία;


Μια δολοφονία εν ψυχρώ σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Νάουσας συγκλονίζει την Πάρο, που ζει μια ακόμη τραγωδία μετά τη φρικιαστική επίθεση από 19χρονο Πακιστανό στη 15χρονη Μυρτώ, στη Χρυσή Ακτή.

Τα όσα εκτυλίχθηκαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής έξω από το υποκατάστημα της Alpha Bank στη Νάουσα της Πάρου συγκλονίζουν την κοινή γνώμη. Ένας πολίτης έπεσε νεκρός γιατί με αυτοθυσία άκουσε τις εκκλήσεις υπαλλήλων της τράπεζας και έτρεξε πεζός να κυνηγήσει τους ληστές.

Ήταν τρεις (ο τέταρτος τους περίμενε στο αυτοκίνητο για να διαφύγουν) και ήταν ένας. Αλλά δε δίστασαν να τον δολοφονήσουν εν ψυχρώ. Τον σκότωσαν σχεδόν εξ επαφής. Αυτό δείχνουν τα τραύματά του.
Το θύμα, ένας οδηγός ταξί που η μοίρα τον έφερε να βρίσκεται έξω από το υποκατάστημα όπου έγινε η ληστεία, φέρει διαμπερή τραύματα στον πνεύμονα και στα πλευρά. Πέθανε ακαριαία. Θύμα ο 53χρονος Δημήτρης Μίχας, πρώην σύζυγος της μιας από τις κόρες της Βίκυς Μοσχολιού.

Οι ληστές μπήκαν στο υποκατάστημα στις 08:20 το πρωί της Παρασκευής. Φορούσαν καπέλα τζόκεϊ και γυαλιά ηλίου για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους. Απείλησαν τους υπαλλήλους με πιστόλια και πήραν από τα ταμεία άγνωστο χρηματικό ποσό. Όταν βγήκαν, οι υπάλληλοι έτρεξαν πίσω τους, φωνάζοντας "πιάστε τους, μας λήστεψαν". Ο άτυχος Δ.Μ. ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και το πλήρωσε με τη ζωή του.

Οι δολοφόνοι του μπήκαν στο αυτοκίνητο όπου περίμενε ο συνεργός τους και εξαφανίστηκαν. Το αυτοκίνητο, το οποίο είχαν νοικιάσει από γραφείο στην Αθήνα, το εγκατέλειψαν στην περιοχή Αμπελάς. Το έκαψαν για να καλύψουν τα ίχνη τους. Εκτιμάται πως διέφυγαν από την Πάρο με ταχύπλοο. Άλλωστε, η περιοχή που επέλεξαν να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητο βρίσκεται απέναντι από τη Νάξο.

Αμέσως έκλεισε το λιμάνι της Παροικιάς και το λιμενικό ξεκίνησε έρευνες στη θαλάσσια περιοχή. Έτσι, βρέθηκε λίγες ώρες μετά τη ληστεία εγκαταλελειμμένο σκάφος σε ακτή της Νάξου, απέναντι από τον Αμπελά της Πάρου. Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., στην Πάρο μεταβαίνει κλιμάκιο εξειδικευμένων αξιωματικών της Ασφάλειας, έχει ήδη διατεθεί ένα ελικόπτερο καθώς και ενισχυτικές δυνάμεις και μέσα, όπως αστυνομικοί σκύλοι και μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ από την Αττική και από γειτονικά νησιά.

Η αστυνομία τονίζει πως η επιλογή της ημέρας που αποφάσισαν να κάνουν τη ληστεία δεν ήταν καθόλου τυχαία. Είναι Παρασκευή και στο νησί έχει πολύ κόσμο. Μπορούσαν να χαθούν εύκολα.
Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι πως ο μόνος τρόπος για να διαφύγουν οι ληστές και από τη Νάξο είναι να κρυφτούν σε κάποια εξοχική κατοικία που έχει αποθήκη και στη συνέχεια να βρουν τρόπο να πάρουν το πλοίο της γραμμής.

Ο τρόπος που έγινε η ληστεία, ο αριθμός των δραστών και η διαφυγή με ταχύπλοο παραπέμπουν στη ληστεία που είχε γίνει πάλι σε υποκατάστημα της Alpha Bank στις Σπέτσες, στις 16 Ιουλίου.
Οι δράστες εκείνης της ληστείας ήταν τρεις άνδρες και μια γυναίκα. Μπήκαν στην τράπεζα οπλισμένοι με καλάσνικοφ και διέφυγαν με ταχύπλοο. Στην Πάρο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες ήταν όλοι άνδρες.
newsit.gr

Πέθανε ο θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης Γιώργος Λαζαρίδης

Ο Γιώργος Λαζαρίδης
Ο θεατρικός συγγραφέας, δημοσιογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός του θεάτρου και του κινηματογράφου, Γιώργος Λαζαρίδης έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης σε ηλικία 85 χρόνων.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1927 και ξεκίνησε τη συγγραφική του δραστηριότητα το 1948, δημοσιεύοντας χρονογραφήματα, κινηματογραφικές και θεατρικές κριτικές, δοκίμια και σχόλια σε εφημερίδες της Aθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Nέας Yόρκης, αλλά και στον κινηματογραφικό Aστέρα, το μόνο κινηματογραφικό περιοδικό της εποχής.

Tην ίδια χρονιά συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Nίκο Tσιφόρο και τον Aλέκο Σακελλάριο ως βοηθός σκηνοθέτη. Ταυτόχρονα άρχισε να γράφει σενάρια για τις εταιρείες Σπέντζος Φιλμ, Aνζερβός, Φίνος Φιλμ και για τη δική του εταιρεία.

Aπό τότε ως σήμερα ο Γιώργος Λαζαρίδης έγραψε κωμωδίες, δράματα, θρίλερ, επιθεωρήσεις και έβαλε την υπογραφή του ως παραγωγός, συγγραφέας και σκηνοθέτης σε πολλές κινηματογραφικές, θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές, που στο σύνολό τους ξεπερνούν τις πεντακόσιες.

Yπήρξε ακόμη θεατρικός παραγωγός και ιδρυτικό μέλος του Oργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης των δικαιωμάτων των Δημιουργών Oπτικοακουστικών Έργων και παράλληλα μέλος του ΔΣ. Επίσης, υπήρξε πρόεδρος του Oργανισμού Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων των Θεατρικών Συγγραφέων και Πρόεδρος της Eταιρίας Θεατρικών Συγγραφέων.

Αποτέλεσμα δικών του προσπαθειών ήταν, μεταξύ άλλων, η διαφύλαξη έως και σήμερα του χώρου του θεάτρου «Μετροπολιτάν», στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, το οποίο γλίτωσε από την ανοικοδόμηση με Προεδρικό Διάταγμα.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης έγραψε περισσότερα από 60 θεατρικά έργα, από τα οποία ξεχωρίζουν «Ο τρελός του Λούνα Πάρκ», «Οδός Ευκαιρίας», «Δώδεκα μήνες καλοκαίρι» καθώς και μεγάλο αριθμό επιθεωρήσεων.

Στα βιβλία του συμπεριλαμβάνονται τα «Αννα, Μαρία Καλουτά, από το θρίλερ στον θρύλο», «Ελήφθη Όβερ», «Το Χόλλυγουντ της πλατείας Κάνιγγος», «Φλας Μπακ, μια ζωή σινεμά» κ.α

Ο Λαζαρίδης ήταν ακόμη παραγωγός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος περισσότερων από 200 ταινιών, μεταξύ των οποίων «Η Χιονάτη και τα εφτά γεροντοπαλλήκαρα», «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος», «Ποιος Θανάσης», «Λαός και Κολωνάκι».

Τέλος έγραψε σενάρια για την τηλεόραση.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στις 11:00 από το κοιμητήριο Χαλανδρίου. Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν σε άπορες οικογένειες και φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φαντασμαγορική βροχή από αστέρια θα φωτίσει τον ουρανό το Σαββατοκύριακο. Το θέαμα των Περσειδών

Έναν ακόμη Αύγουστο οι Περσείδες θα εμφανιστούν στους ουρανούς του πλανήτη, προσφέροντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

Το αποκορύφωμά τους, με έως 100 «πεφταστέρια» ανά ώρα, αναμένεται τη νύχτα του Σαββάτου 11 Αυγούστου και της Κυριακής 12 Αυγούστου με μια «βροχή» μετεώρων που θα είναι ορατή, αν κοιτάξει κανείς στον ουρανό σε κατεύθυνση βορειανατολική- και εφόσον δεν υπάρχουν σύννεφα.

Επειδή συμβαίνουν στην καρδιά του καλοκαιριού, παραδοσιακά οι Περσείδες θεωρούνται η βροχή διαττόντων που συνήθως έλκει τους περισσότερους παρατηρητές στο βόρειο ημισφαίριο από κάθε άλλο ανάλογο φαινόμενο.

Όσο πιο καθαρός είναι ο νυχτερινός ουρανός, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα πιο εντυπωσιακό θέαμα.

Σημειωτέον ότι τον φετινό Αύγουστο η επόμενη πανσέληνος θα είναι στις 31 Αυγούστου, ενώ στις 17 Αυγούστου υπάρχει Νέα Σελήνη, πράγμα που σημαίνει ότι, αντίθετα με το περσινό καλοκαίρι, η λάμψη του φεγγαριού δεν θα αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα για τις παρατηρήσεις του νυχτερινού ουρανού.

Οι Περσείδες ονομάστηκαν έτσι επειδή φαινομενικά προέρχονται από μία περιοχή ανάμεσα στον αστερισμό του Περσέα και της Κασσιόπειας.

Στην πραγματικότητα προκαλούνται από τα σωματίδια σκόνης και άλλα υπολείμματα που αφήνει πίσω της η τεράστια ουρά (μήκους δεκάδων εκατομμυρίων χιλιομέτρων) του κομήτη 109Ρ/Σουίφτ-Τατλ, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1862 από τους Αμερικανούς Λιούις Σουίφτ και Όρας Tατλ από τους οποίους και πήρε το όνομά του.

Τα μετέωρα («πεφταστέρια») είναι μικροί διαστημικοί βράχοι που εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα υπό χαμηλή γωνία πρόσπτωσης και φαίνονται να καίγονται αργά. Καθώς πλησιάζουν προς το έδαφος με ταχύτητα γύρω στα 60χλμ/δευτερόλεπτο και διαλύονται από την τριβή και την υπερθέρμανση, αφήνουν φωτεινά ίχνη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-Μ

Ο Χρήστος Παπασταμόπουλος προπονητής της παιδικής ομάδας του Αστέρα Δερβενίου .

Από τον Αστέρα Δερβενίου ανακοινώνεται οτι προπονητής της παιδικής ομάδας για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 θα είναι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Αστέρα, Χρήστος Παπασταμόπουλος.

Κρίμα κι άδικο! - Πικρός αποκλεισμός για τον Αστέρα Τρίπολης



Η ομάδα της Τρίπολης ήταν πολύ καλύτερη από την Μαρίτιμο, έχασε τις ευκαιρίες με το τσουβάλι αλλά έμεινε στο 0-0 με τους Πορτογάλους και ολοκλήρωσε αήττητη την πρώτη ευρωπαϊκή της περιπέτεια.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και επέβαλε τον ρυθμό της από το ξεκίνημα. Σαν αποτέλεσμα αυτού ήταν να δημιουργήσει αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή της Μαρίτιμο.

Όσο περνούσε η ώρα τόσο οι Αρκάδες ανέβαζαν στροφές, ενώ από το 69΄ και μετά εγκαταστάθηκαν έξω από την περιοχή των Πορτογάλων. Σε εκείνο το σημείο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Φερέιρα για σκληρό μαρκάρισμα στον Ουσέρο.

Ο Αστέρας Τρίπολης εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα, όμως είχε την ατυχία να πέσει πάνω στο εξαιρετικό βράδυ του τερματοφύλακα της Μαρίτιμο, Σαλίν. Στην σημαντικότερη ευκαιρία τους οι Αρκάδες σημάδεψαν το δοκάρι του Σαλίν με τον Ναβάρο στο 80ο λεπτό.

Παρά την πίεση, οι Πορτογάλοι άντεξαν και κράτησαν το μηδέν πανηγυρίζοντας στο τέλος την πρόκριση στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Αστέρας Τρίπολης ολοκλήρωσε αήττητος την πρώτη του ευρωπαϊκή περιπέτεια και πλέον συγκεντρώνεται στις εγχώριες διοργάνωσεις.

Μαρίτιμο (Πέδρο Μάρτινς): Σαλίν, Μπρίγκελ, Γκιγέρμε, Ρομπέρζ, Φερέιρα, Λουίζ, Ντανίλο (60’ Αντόνιο), Μιράντα, Έλντον (73’ Ρόσι), Σάμι, Φιντέλις (77’ Αντίλσον).

Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Πιπίνης, Χουανίτο, Αλβάρες (61’ Μπακασέτας), Ουσέρο (74’ Φραγκουλάκης), Ναβάρο, Ράγιος, Περόνε.

Α-Ν-Ι-Κ-Η-Τ-Ο-Σ! Έγραψε ιστορία ο Γιουσέιν Μπολτ

Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ έτρεξε τα 200 μέτρα σε 19,32 και έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που κάνει το νταμπλ. Στην Τζαμάικα πήγαν και τα τρία μετάλλια, στο πιο γρήγορο 200αρι που έχει γίνει ποτέ.

Ο Τζαμακαϊνός υπεραθλητής επέβαλε από την εκκίνηση το νόμο του, άφησε πίσω τους αντιπάλους του -κυρίως τους συμπατριώτες του- και τερμάτισε με χρόνο 19':32''. Δεν κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ του, καμαρώνει όμως για το δεύτερο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στα 200 μέτρα, κάτι που ουδείς άλλος σπρίντερ είχε επιτύχει στο παρελθόν. Όπως στο Πεκίνο το 2008 έτσι και στο Λονδίνο το 2012, ο Μπολτ είναι ο "άνθρωπος-αστραπή", ο ανίκητος σπρίντερ, ο ολυμπιονίκης των ολυμπιονικών!Η κούρσα των 200 μέτρων στον ολυμπιακό στίβο του Λονδίνου θα μείνει στην ιστορία και για έναν επιπλέον λόγο: Και στις τρεις θέσεις του βάθρου θα ανέβουν Τζαμαϊκανοί. Ακριβώς πίσω από τον Μπολτ τερμάτισαν οι συμπατριώτες του Γιόχαν Μπλέικ και Γουόρεν Γουίρ.

Αναλυτικά
Γιουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα) 19.32
Γιόχαν Μπλέικ (Τζαμάικα) 19.44
Γουόρεν Γουέιρ (Τζαμάικα) 19.84
Γουάλας Σπίρμον (Η.Π.Α.) 19.90
Τζουράντι Μαρτίνα (Ολλανδία) 20.00
Κριστόφ Λεμέτρ (Γαλλία) 20.19
Άλεξ Κινόνες (Εκουαδόρ) 20.57
Ανάσο Τζομποντγουάνα (Νότιος Αφρική) 20.69

“Κλείνει” και Σκιλασί ο Ολυμπιακός!

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός της Άρσεναλ βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τους “ερυθρόλευκους” και εκτός απροόπτου θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Μέλμπεργκ στο ρόστερ των Πειραιωτών.

Μετά το “ναυάγιο” με τον Κανού και την οριστικοποίηση της μεταγραφής του Μασάδο, στον Ολυμπιακό έχουν στρέψει όλες τους τις προσπάθειες στην απόκτηση κεντρικού αμυντικού ο οποίος θα προορίζεται για την βασική ενδεκάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι “ερυθρόλευκοι” έχουν καταλήξει στον Σεμπάστιαν Σκιλασί και βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές τόσο με τον παίκτη όσο και με την Άρσεναλ.

Οι “κανονιέρηδες” έχουν τον 32χρονο στόπερ στη λίστα με τους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές και αξιώνουν περίπου 1 εκατ. ευρώ, ενώ ο Σκιλασί εμφανίζεται θετικός να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Το κασέ του δεν ξεπερνά τις 850.000 ευρώ και όλα δείχνουν πως θα αποτελέσει την επόμενη και τελευταία μεταγραφή των Πειραιωτών.

Εφεδρεία: Επιμένει ο Σαμαράς - Ρουπακιώτης: Ζήτημα συνταγματικότητας

Αποφασισμένη να προχωρήσει στην εφεδρεία 40.000 υπαλλήλων εμφανίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, και αυτό παρά τις αντιρρήσεις της ΔΗΜΑΡ, που εκφράστηκαν διά μέσω του προέδρου της Φώτη Κουβέλη, μετά την τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης, αλλά και του υπουργού, προερχόμενου από τη ΔΗΜΑΡ Αντώνη Μανιτάκη (ο οποίος θα κληθεί να την εφαρμόσει). Αντιρρήσεις εξεδήλωσε και το ΠΑΣΟΚ, διά μέσω του αρμόδιου τομεάρχη Γιώργου Ντόλιου, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον Α. Μανιτάκη και είπε πως η εφεδρεία δεν προβλέπεται στην Προγραμματική Συμφωνία.
Αντίθετος και ο υπουργός Δικαιοσύνης
Από την πλευρά του, το έτερο στέλεχος της κυβέρνησης που τοποθετήθηκε από τη ΔΗΜΑΡ στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Αντώνης Ρουπακιώτης, έθεσε -με δηλώσεις του στο ΒΗΜΑfm- ζήτημα αντισυνταγματικότητας του μέτρου της εφεδρείας.
«Πρέπει να σας πούμε με ένα τρόπο κάθετο, αποφασιστικό και πλήρη ότι εμείς είμαστε αντίθετοι στο καθεστώς της εφεδρείας. Απολύτως αντίθετοι. Εννοώ εγώ ως υπουργός Δικαιοσύνης με τη νομική σκέψη την οποία έχω πιστεύω ότι είναι μια δέσμη διατάξεων η οποία δεν οδηγεί πουθενά, πέραν από το ότι έχει επιβαρύνσεις συνταγματικού χαρακτήρα. Είναι αναποτελεσματικό το μέτρο, πέραν από την αναποτελεσματικότητα, μέχρι τώρα έχουν κριθεί σ ένα μεγάλο βαθμό, από τα δικαστήρια ότι οι διατάξεις της προσκρούουν και σε αντισυνταγματικές διατάξεις και αρχές», είπε χαρακτηριστικά.
Για το αν θεωρεί ο ίδιος αντισυνταγματικό το καθεστώς της εφεδρείας, ο υπουργός είπε ότι «η εφεδρεία μπορεί να ελεγχθεί για την συνταγματικότητα ή την αντισυνταγματικότητα της. Και, δεύτερον, ότι τα δικαστήρια έχουν δεχτεί σειρά αιτήσεων για τη διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων κι έχουν δικαιώσει αυτούς που έχουν προσφύγει».
Τι μετέδωσε το Reuters
Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων στο Reuters, η κυβέρνηση θα επαναφέρει ένα νέο μοντέλο του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας για 40.000 δημοσίους υπαλλήλους στην προσπάθειά της να επιτύχει περικοπές δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ την περίοδο 2013-14.
«Το σχέδιο της εφεδρείας θα προχωρήσει», είπε στο πρακτορείο ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Την προηγούμενη φορά απλά δεν εφαρμόστηκε», πρόσθεσε. «Αυτό είναι ένα μέτρο που μπορεί να μην φέρει δραματικές και άμεσες εξοικονομήσεις (σ..σ: δαπανών), αλλά θα προσδώσει αξιοπιστία σε όλες τις προσπάθειές μας για μεταρρυθμίσεις», ανέφερε άλλος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να παρουσιάσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου στους πολιτικούς αρχηγούς.

aftodioikisi.gr

«Δώστε εσείς, και βλέπουμε εμείς...»


Αυτή ήταν η απάντηση των αρμοδίων της κεντρικής κυβέρνησης, όταν αντιπεριφερειάρχης περιοχής που έγινε αποκαΐδια από τη φωτιά και κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ρώτησε να μάθει τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις των πολιτών, τις εκ του νόμου προβλεπόμενες.
«Από πού να τα βρούμε, όταν έχουν μειωθεί δραματικά οι πόροι προς την Αυτοδιοίκηση;», αναρωτήθηκε, μιλώντας με τη στήλη.

Πελοπόννησος / Φωτιές: Σύσκεψη τώρα στην περιφέρεια, με συμμετοχή Λυκουρέντζου

Σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στη Τρίπολη, για έναν πρώτο απολογισμό της καταστροφικής μανίας της πυρκαγιάς στην Αρκαδία -που καίει για τέταρτη ημέρα σήμερα-, πραγματοποιείται, στις 12 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, αρμόδιων αντιπεριφερειαρχών, δημάρχων, τοπικών φορέων και τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας, βουλευτή Αρκαδίας Ανδρέα Λυκουρέντζου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πάνω από 40.000 στρέμματα δάσους και αγροτικής γης έχουν γίνει στάχτη. Σπίτια και αγροικίες έχουν καεί, ελαιόδεντρα έχουν γίνει στάχτη. Τα περισσότερα δέντρα είχαν φυτευτεί μετά τη φωτιά του 2007 και αυτή η δεύτερη φωτιά θα είναι το καθοριστικό «χτύπημα».
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χωριά στην Αρκαδία - Αναζωπυρώσεις σε αρκετές εστίες
Το μεγάλο πύρινο μέτωπο που καλείται να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική είναι αυτό στη Μεγαλόπολη. Εδώ οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, αλλά στην περίπτωση του χωριού Μαλωτά (όπου η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη) ήταν η αιτία να μην καούν σπίτια.
Οι φλόγες είχαν πλησιάσει στην είσοδο του χωριού, αλλά την τελευταία στιγμή ο άνεμοι άλλαξε φορά και η φωτιά απομακρύνθηκε!
Συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις των πυρκαγιών τόσο στην Αρκαδία, όσο και στο Σπαθοβούνι Κορινθίας, ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο του ελέγχου και της κατάσβεσης.
Σοβαρότερη είναι η αναζωπύρωση της φωτιάς που έχει σημειωθεί από τα Μαλλωτά προς την Παλαιόχουνη, στην κατάσβεση της οποίας συμμετέχουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, προκειμένου να την ελέγξουν.
Με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από αίτημα των τοπικών αρχών και της περιφέρειας Πελοποννήσου, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές και τα χωριά της Αρκαδίας που επλήγησαν από την πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης από το Ανεμοδούρι Μεγαλόπολης.
Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη και εδώ. Έχουν καεί σπίτια κι αγροικίες, έχουν γίνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα ελαιόδεντρων. Τα περισσότερα από αυτά είχαν φυτευτεί μετά τη φωτιά του 2007. Μόνο στο Λεοντάρι έχουν καεί επίσης εκατοντάδες αιγοπρόβατα και βοοειδή, ενώ όσα έχουν καταφέρει να επιζήσουν δεν έχουν να φάνε, αφού κάηκαν οι ζωοτροφές!

Σαρανταοκτάωρη προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο 45χρονος που συνελήφθη χθες από άνδρες της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής.

Ο 45χρονος κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Ανεμοδούρι Μεγαλόπολης κι έχει προκαλέσει τεράστια καταστροφή.


ΠΕΛ/ΣΟΣ-ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: 5+2 ΧΩΡΟΙ ΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Το «νερό στο αυλάκι», προκειμένου να δοθεί λύση και στο πρόβλημα της προσωρινής διαχείρισης των σκουπιδιών βάζουν οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου μετά την ασφυκτική πίεση της περιφέρειας. Συγκεκριμένα, παρά τις αρχικές αντιδράσεις, χθες αργά το βράδυ, ο ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου αποφάσισε και χωροθέτησε 5+2 μονάδες διαχείρισης των απορριμμάτων με κομποστοποιητές και δεματοποιητές.
Η λεπτομέρεια στην απόφασή τους «κρύβεται» στα ανταποδοτικά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τα όσα αποφάσισαν, ο δήμος που θα «φιλοξενήσει» τη μονάδα δε θα καταβάλλει ούτε σεντ για τα ανταποδοτικά, σε αντίθεση με το δήμους που θα μεταφέρουν τα απορρίμματά τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο τόνος θα στοιχίσει στην «τσέπη» κάθε δήμου από 60-80 ευρώ.
Όπως είναι φυσικό η Π. Πελοποννήσου, με ανακοίνωση της, χαιρετίζει την απόφαση των δημάρχων για χωροθέτηση και τονίζει πως η απόφασή τους κινείται στο πλαίσιο της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων, μια διαδικασία η οποία «αποτελεί σημαντικό βήμα προσαρμογής στις απαιτήσεις του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) και της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας». Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει, οι θέσεις της χωροθέτησης «θα αποτελέσουν σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΠΕΣΔΑ τις θέσεις των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων όπου οι δήμοι θα μεταφέρουν τα απορρίμματά τους και θα τα παραδίδουν στο σύστημα επεξεργασίας».
Παράλληλα, όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, o περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης απέστειλε επιστολή στην επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη, ζητώντας της να ελέγχει εάν υπάρχουν ενεργοί ΧΑΔΑ στην περιφέρεια, οι οποίοι έπρεπε να κλείσουν από 30/6.
Πού θα γίνουν οι μονάδες του ΦοΔΣΑ
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα υπάρξουν πέντε επιπλέον μονάδες διαχείρισης των απορριμμάτων, πέραν του Δ. Πύλου και του Δ. Ερμιονίδας, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr:
  1. Στο νομό Αργολίδας, στο Δήμο Άργους-Μυκηνών (συν τη μονάδα με το δεματοποιητή στο Δ. Ερμιόνης).
  2. Στο νομό Αρκαδίας, στο Δήμο Τρίπολης, όπου είναι και η έδρα του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου και του προέδρου του, δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη (για την κάλυψη του Δ.Τρίπολης, καταρχήν).
  3. Στο νομό Κορινθίας, στο Δήμο Νεμέας (πρόθεση εξυπηρέτησης και άλλων δήμων, με την προϋπόθεση ανταποδοτικού οφέλους και επιστροφής του RDF).
  4. Στο νομό Λακωνίας, στο Δήμο Ευρώτα. και στη θέση Σκάλα. (πρόθεση του δήμου είναι η εξυπηρέτηση και άλλων Δήμων με ανταποδοτικά οφέλη).
  5. Στο νομό Μεσσηνίας, στο Δήμο Καλαμάτας (εδώ οι προτάσεις των μεσσήνιων δημάρχων για τους χώρους), όπου είναι και η έδρα του προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου, δημάρχου Παναγιώτη Νίκα (συν τη μονάδα στο Δ. Πύλου)
Στις μονάδες, θα λειτουργεί κομποστοποιητής για τα οργανικά υλικά, τα οποία -αφού γίνουν κομπόστ- θα μπορούν να πωληθούν ως λίπασμα, ΚΔΑΥ - ανακύκλωση υλικών (σίδερα, πλαστικά, γυαλί κτλ). Τα ανόργανα υλικά θα γίνοται «πέλετ», τα οποία και αυτά μπορούν να πωληθούν στη βιομηχανία ως καύσιμη ύλη. Στο σημείο αυτό, το ρόλο του θα παίζει και ο δεματοποιητής μέσω του οποίου τα «χρήσιμα» σκουπίδια θα γίνονται δέματα και θα μπορούν να αποθηκεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Τι ζητεί ο ΦοΔΣΑ από τον Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Συμμετοχή του προέδρου και αντιπροέδρου του ΦοΔΣΑ σε όλες τις διαδικασίες του διαγωνισμού, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
  • Η προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται με κομποστοποίηση, ανακύκλωση και δεματοποίηση του RDF και σε καμία περίπτωση μόνο με τη δεματοποίηση σύμμεικτων.
  • Η προσωρινή διαχείριση να γίνεται σε επίπεδο νομού και σε δύο μονάδες ανά νομό, με την υποστήριξη μηχανολογικού εξοπλισμού που θα αγοραστεί ή θα ενοικιαστεί από την περιφέρεια ή το ΥΠΕΚΑ.

Νέο σχέδιο για εφεδρεία αλλά με... λίφτινγκ για τους δημόσιους υπαλλήλους

Νέο σχέδιο για εφεδρεία αλλά με... λίφτινγκ για τους δημόσιους υπαλλήλους. Θα είναι σε εφεδρεία για διάστημα τριών ετών με απολαβές που θα μειώνονται σταδιακά
          
Μια νέας μορφής... εφεδρεία φέρεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση προκειμένου να μπορέσει και να εξασφαλίσει περικοπές στο δημόσιο, αλλά και να μην ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις. Το σχέδιο αυτό, φέρεται να περιλαμβάνει την απομάκρυνση υπαλλήλων από το δημόσιο, οι οποίοι θα τίθενται σε καθεστώς εφεδρείας για ένα διάστημα τουλάχιστον τριών ετών ώστε να μη βρεθούν αμέσως στην ανεργία. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εφεδρείας, θα προβλεφθεί ποσοστό αναπλήρωσης του μισθού ανά έτος, που θα περιορίζεται σταδιακά. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα «Τα Νέα», στο σχέδιο θα αποτυπώνεται με σαφή τρόπο δημοσιονομικό όφελος 1,2 δισ. ευρώ που προκύπτει από το μέτρο.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ήδη, στο πρώτο πακέτο των 21 φορέων που ανακοινώθηκαν και αναμένεται μέσα στον μήνα να εκδοθούν οι κανονιστικές ρυθμίσεις για την κατάργηση ή συγχώνευσή τους, απασχολούνται περισσότεροι από 5.000 εργαζόμενοι. Με ορίζοντα το 2015, η εφεδρεία θα ισχύσει και για άλλους 30.000 ώστε να καλυφθεί ο στόχος των 150.000 λιγότερων δημόσιων υπαλλήλων.
Ωστόσο, άγνωστο παραμένει αν η τρόικα θα αποδεχθεί το μέτρο της εφεδρείας και δεν θα επιμείνει στις απευθείας απομακρύνσεις υπαλλήλων με στόχο την άμεση μείωση του μισθολογικού κόστους στο δημόσιο. Επιπλέον, πρέπει να ξεπεραστούν και οι αντιρρήσεις των κυβερνητικών εταίρων, αφού τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ εμμένουν στην αντίθεσή τους με την πρόταση για την εφεδρεία.

eklogika.gr

Σενάρια για τη μείωση των συντάξεων από τα 700 ευρώ εξετάζει η κυβέρνηση

Σενάρια για τη μείωση των συντάξεων από τα 700 ευρώ εξετάζει η κυβέρνηση. Υπό συζήτηση το ενδεχόμενο κατάργησης της 13ης  και 14ης σύνταξης
          
Εναλλακτικά σενάρια, για τη μείωση των συντάξεων από τα 700 ευρώ αλλά και για την αύξηση του ελάχιστου απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης για τη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης από τα 15 στα 20 χρόνια, φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «τα Νέα», το πρώτο σενάριο προβλέπει:
• μείωση 3% για συντάξεις από 700-1.000 ευρώ
• μείωση 5% για συντάξεις από 1.000-1.400 ευρώ
• μείωση 10% για συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ
Αντίστοιχα, το δεύτερο σενάριο προβλέπει:
• μείωση 2% για συντάξεις από 700-1.000 ευρώ
• μείωση 3% για συντάξεις από 1.000-1.300 ευρώ
• μείωση 5% για συντάξεις από 1.300-1.600 ευρώ
• μείωση 10% για συντάξεις από 1.600-2.000 ευρώ
• μείωση 15% για συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ
Σε ό,τι αφορά τον ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης, η πρόταση για αύξησή του από τα 15 στα 20 χρόνια εξετάζεται ως εναλλακτική της αύξησης του ορίου ηλικίας στα 66 ή 67 έτη, η οποία αντιμετωπίστηκε αρνητικά από τους πολιτικούς αρχηγούς.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Το Έθνος», η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει το να προβεί σε ψαλίδι ύψους 35% στις διπλές συντάξεις χηρείας και θυγατέρων από την 1η Ιανουαρίου 2013. Υπολογίζεται ότι από το μέτρο αυτό θα πληγούν περίπου 400.000 συνταξιούχοι που λαμβάνουν δεύτερη σύνταξη και οι οποίοι είναι κυρίως γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι και πανεπιστημιακοί. Τις μεγαλύτερες απώλειες στην περίπτωση αυτή θα τις έχουν περίπου 60.000 συνταξιούχοι που λαμβάνουν υψηλές συντάξεις, λόγω ασφάλισης σε δύο «ευγενή» ταμεία.
Επίσης, υπό συζήτηση παραμένει το ενδεχόμενο κατάργησης της 13ης και 14ης σύνταξης, όπως και ο επαναπροσδιορισμός του ύψους των κατώτατων συντάξεων με βάση τα έτη ασφάλισης, καθώς και την εισοδηματική-περιουσιακή κατάσταση του δικαιούχου.
Σημειώνεται ότι σήμερα, η κατώτατη σύνταξη σήμερα (πλην ΟΓΑ) υπολογίζεται σε 486 ευρώ, από τα οποία τα περίπου 200 ευρώ αντιστοιχούν στη συνεισφορά του κράτους. Η μείωση θα προέλθει από τα 200 ευρώ του κράτους, η χορήγηση των οποίων, μάλιστα, ενδέχεται ακόμη και να καταργηθεί για όσους έχουν εισοδήματα και από άλλες πηγές.

Σ. Κεδίκογλου: Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου τα μέτρα
Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, θα τεθούν υπόψη των πολιτικών αρχηγών και θα ανακοινωθούν περί τα τέλη Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, o κ. Κεδίκογλου είπε ότι «όλοι πρέπει να θυσιάσουμε κάτι για να ανακτήσουμε όσα χάσαμε. Δεν υπάρχει εναλλακτική υλοποιήσιμη πρόταση». Απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι προτάσεις της κυβέρνησης θα έχουν την «τύχη» που είχαν και οι παλαιότερες προσπάθειες περιορισμού των δαπανών, ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι αυτή τη φορά προωθούνται και οι απαραίτητες δομικές αλλαγές.

Και νέο ρεκόρ για την ανεργία στην Ελλάδα το Μάιο - Διαμορφώθηκε στο 23,1%

Και νέο ρεκόρ για την ανεργία στην Ελλάδα το Μάιο – Διαμορφώθηκε στο 23,1% από 22,6% που ήταν τον Απρίλιο και 16,8% που ήταν το Μάιο του 2011
           
Και νέα σημαντική αύξηση σημείωσε το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα το Μάιο, όταν και διαμορφώθηκε στο 23,1% (σημειώνοντας νέο ρεκόρ) από 22,6% που ήταν τον Απρίλιο. Η αύξηση αυτή, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, δεδομένου ότι το Μάιο είναι η εποχή που ανοίγουν οι εποχιακές θέσεις εργασίας λόγω της τουριστικής περιόδου και θεωρητικά τα πράγματα σε ό,τι έχει να κάνει με την απεργία θα έπρεπε να είναι αν όχι ελαφρώς καλύτερα, τότε να έχουν παραμείνει στάσιμα.
Το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα βρίσκεται σε μια τροχιά διαρκούς αύξησης, η οποία μοιάζει πολύ δύσκολο να ανασχεθεί. Σημειώνεται ότι μέσα σε έναν μόλις χρόνο, έχει σημειωθεί αύξηση της τάξης των 6,3 ποσοστιαίων μονάδων, καθώς τον Μάιο του 2011 ήταν στο 16,8%! Αντίστοιχα, τον Απρίλιο του 2012, το ποσοστό της ανεργίας είχε διαμορφωθεί στο 22,6%.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) σε σύγκριση με το Μάιο του 2011 οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 311.041 άτομα (αύξηση 37,2%) και κατά 34.141 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (αύξηση 3,1%). Συνολικά οι άνεργοι στην Ελλάδα το Μάιο του 2012 ήταν 1.147.372 άτομα.
Αντίστοιχα, οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 320.540 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2011 (μείωση 7,7%) και κατά 593 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (μείωση 0,02%) και εκτιμάται ότι ανήλθαν σε 3.816.912 άτομα.
Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 11.170 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2011 (αύξηση 0,3%) και μειώθηκαν κατά 306 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (μείωση 0,01%). Συγκεκριμένα, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.361.131 άτομα.
Όπως ίσχυε και στις προηγούμενες έρευνες, έτσι και τώρα, το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στα άτομα ηλικίας 15-24 ετών (54,9%) και ακολουθούν τα άτομα ηλικίας 25-34 ετών (31,6%). Στις γυναίκες το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε σε 26,8% από 20,4% που ήταν το Μάιο του 2011, ενώ στους άντρες αυξήθηκε σε 20,3% από 14,2%.
Στη σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται πως, στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης της διάχυσης και παρουσίασης της στατιστικής πληροφορίας, και προκειμένου να υπάρχει εναρμόνιση με τον τρόπο παρουσίασης των μηνιαίων εκτιμήσεων από τη Eurostat από τον Ιανουάριο 2012 η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει στα δελτία τύπου της τους μηνιαίους δείκτες ανεργίας εποχικά προσαρμοσμένους, για τα άτομα ηλικίας 15 - 74 ετών.

eklogika.gr

Η Ιφιγένεια στη χώρα του… Χότζα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αυτόν τον καιρό την εμφάνισή τους κάνουν διάφορα σενάρια – με κυρίαρχο αυτό για μια Ελλάδα σε ρόλο Ιφιγένειας – που στην ουσία περιγράφουν τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα.

Η πληροφορία ότι η τρόικα θα επιστρέψει για να παραμείνει στη χώρα μας ολόκληρο τον Σεπτέμβριο – με αποτέλεσμα να ετοιμάσει την έκθεσή της τον Οκτώβριο – συνδέεται με την προοπτική να μην εκταμιευτεί η δόση των 31,2 δις εγκαίρως.

Προφανώς, πρόκειται για πίεση των δανειστών, ώστε να εξευρεθεί αξιόπιστο πακέτο περικοπών (θηριώδους ύψους 14,5 δις ευρώ για το 2012, 2013 και 2014).

Αν υπάρξει πρόβλημα με τα 31,2 δις, τότε οι τράπεζες δεν θα ανακεφαλαιωθούν, με αποτέλεσμα να συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο η ήδη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Όχι στη στέγαση λαθρομεταν​αστών σε Αστυνομικέ​ς Σχολές
Ούτε στην Αθήνα ούτε στην Θράκη, αλλά στις χώρες προέλευσής τους      να επιστρέψουν άμεσα όλοι οι λαθρομετανάστες. Αν πράγματι      στεγάζονται σε αστυνομικές σχολές με αποθήκες οπλισμού, οι      αρμόδιοι γι΄αυτήν την απόφαση οφείλουν να παραιτηθούν άμεσα.

Για την επερχόμενη οικονομική λαίλαπα
Ο επερχόμενος διασυρμός των οικονομικά ασθενέστερων Ελλήνων, τη      στιγμή που δεν κόβεται ούτε ευρώ από τις χορηγίες προς τα κόμματα,      αποδεικνύει την υποκρισία όχι μόνο των κυβερνώντων, αλλά ολόκληρου      του πολιτικού συστήματος.

Σαρώνει η ανεργία
Σαρώνει η ανεργία, καταδικάζοντας κυρίως τους νεότερους Έλληνες.      Μόνο η εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου που θα επιδοτήσει την      Ελληνική παραγωγή μπορεί να δώσει λύση στο αδιέξοδο.

Για την δολοφονία στην Πάρο
Οι εν ψυχρώ εκτελέσεις Ελλήνων αποτελούν πλέον καθημερινό      φαινόμενο. Πόσο αίμα αθώων πρέπει να χυθεί για να ξυπνήσουν οι      κυβερνώντες; Άμεση λήψη σκληρών κατασταλτικών μέτρων για την      πάταξη της βαριάς εγκληματικότητας, που σε κάθε περίπτωση πηγάζει      από τη λαθρομετανάστευση.

Λαθρομεταν​άστες εμπρηστές
Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Σοφικό Κορινθίας και Πικέρμι      που προκλήθηκαν από λαθρομετανάστες, αλλοδαπός είναι και ο      εμπρηστής του Αγίου Όρους. Οι ξένοι καίνε κυριολεκτικά τη χώρα και      οι κυβερνώντες στήνουν επικοινωνιακά πανηγύρια για να κοροϊδέψουν      τον ελληνικό λαό. Μόνη λύση η άμεση απέλαση όλων των      λαθρομεταναστών.

«ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΈ; ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΟΙ;» - ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΖΑΒΑΡΑ


Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, απηύθυνε σήμερα Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012, την εξής δημόσια επιστολή στον αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού και βουλευτή ΝΔ Κώστα Τζαβάρα:

«Κύριε Υπουργέ,

Ως γνωστόν έχω αναλάβει και την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Σάμου, όπου οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν εξέλεξαν βουλευτή.

Επειδή η Βουλή είναι κλειστή αυτές τις πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου, δεν θα ακολουθήσω τη διαδικασία της κοινοβουλευτικής Ερώτησης, αλλά - και λόγω του επείγοντος της υπόθεσης - προτιμώ να σας απευθύνω δημόσια επιστολή, ώστε:
*Και εσείς να δράσετε άμεσα

*Και οι Έλληνες πολίτες να μάθουν γιά μία ακόμα φορά, το τρόπο που λειτουργεί το ελληνικό κράτος με την ανοχή των πολιτικών.

Και μιλάμε για το αθάνατο Ελληνικό κράτος, που ξαναχτύπησε αυτή τη φορά στη Σάμο.

Με βάση ηλεκτρονικό μήνυμα που μου απέστειλε σήμερα ο πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Σάμο, δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, ο ίδιος ενημερωθήκε από το τουριστικό πρακτορείο ByShipTravel, (εκφράζοντας την διαμαρτυρία του) για τις γραφειοκρατικές συνθήκες που εξακολουθούν να υπάρχουν και μας κρατούν πολλά χρόνια ακόμα πίσω, στη προσπάθεια που γίνεται για την προσέλκυση τουριστών στη Σάμο.

Ένα κομμάτι της προσπάθειας αυτής που έχει πολύ καλά αποτελέσματα τα τελευταία 3-4 χρόνια, είναι να γίνει το νησί της Σάμου σταθμός κρουαζιέρας με την έλευση καλής ποιότητας κρουαζιερόπλοιων.

Για πρώτη φορά το γερμανικό κρουαζιερόπλοιο BERLIN θα προσεγγίσει για μερικές ώρες τη Σάμο τη Δευτέρα 13 Αυγούστου στις 4.30 το απόγευμα.

Στο πλοίο αυτό θα επιβαίνουν υψηλού επιπέδου τουρίστες, οι οποίοι μέσω της εταιρίας εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφθούν για 1 ώρα το Αρχαιολογικό Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο του Ηραίον.

Λόγω όμως του ωραρίου (απογευματινό) και της δυσκολίας που υπήρχε με τους υπαλλήλους που θα πρέπει να απασχοληθούν αυτή την εξτρα ώρα στους συγκεκριμένους αρχαιολογικούς χώρους, οι Γερμανοί τουρίστες πέραν των εσόδων με τα εισιτήρια που θα κοπούν, δήλωσαν πως αναλαμβάνουν και το κόστος υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων!

Η εταιρεία έστειλε έγγραφο στην ΚΑ Εφορία  Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων στη Σάμο, γνωστοποιώντας την πρόθεση των επιβατών του πλοίου και η απάντηση δια στόματος της προϊσταμένης της υπηρεσίας κυρίας Βιγλάκη ήταν απίστευτη:

«Δεν είναι δυνατό να ικανοποιηθεί το αίτημα γιατί ….δεν έχει υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση που καθορίζει την υπερωριακή απασχόληση των υπαλλήλων»!!!

Το μόνο που μπορεί να προκαλέσει αυτή η εξέλιξη είναι  ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ.

Κύριε Υπουργέ, ζητώ την άμεση παρέμβασή σας για να λυθεί το θέμα αυτό στη Σάμο, που δεν έχει την πολυτέλεια να διώχνει τουρισμό και μάλιστα σε μία περίοδο, όπως της φετινή, όπου ο τουρισμός  έχει δραματική μείωση.

Και να μη ξεχνάμε ένα βασικό αξίωμα. Ο ευχαριστημένος τουρίστας και θα ξανάρθει και θα διαφημίσει τη πατρίδα μας σε συμπολίτες ή φίλους του.

Ο απογοητευμένος θα κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Στο χέρι σας να διαλέξετε τί θα πράξετε ως απάντηση στην επιστολή μου.


Τέρενς Κουίκ

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

«ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Η ΛΟΓΙΚΗ ΜΕ ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ»


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ο οποίος έχει και την κοινοβουλευτική ευθύνη για την εκλογική περιφέρεια της Σάμου, έκανε την εξής δήλωση:
«Αργά σήμερα το απόγευμα, Τετάρτη 9 Αυγούστου 2012, δόθηκε λύση στο θέμα που κατήγγειλα με τη δημόσια επιστολή μου προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα, σε σχέση με το κρουαζιερόπλοιο Μπερλίν και την απογευματινή λειτουργία, για μία μόνο μέρα, του Αρχαιολογικού Μουσείου της Σάμου και του Ηραίου αρχαιολογικού χώρου.

Πληροφορήθηκα ότι υπήρξε παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργείου προς την ΚΑ Εφορία Αρχαιοτήτων η οποία είχε ως αποτέλεσμα, με την επίλυση των γνωστών γραφειοκρατικών αναχωμάτων, να δώσει τη δυνατότητα στους υπαλλήλους, φύλακες και επιτηρητές, να εργαστούν πέρα από το ωράριό τους ώστε και οι δύο αυτοί αρχαιολογικοί χώροι να δεχθούν τους ξένους τουρίστες που θα καταπλεύσουν στη Σάμο.

Μάλιστα, το σημαντικότερο είναι ότι οι υπάλληλοι αυτοί, με την προφορική επίλυση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, αποφάσισαν να εργαστούν αφιλοκερδώς μη αποδεχόμενοι την καταβολή των υπερωριών τους που τους έδιναν οι Γερμανοί τουρίστες, οι επιβαίνοντες του κρουαζιερόπλοιου Μπερλίν.

Τους συγχαίρω για την αντίδρασή τους.

Από κει και πέρα, όμως, το Υπουργείο Πολιτισμού θα πρέπει να δώσει μία οριστική λύση, ώστε κυρίως τη θερινή περίοδο με τις αυξημένες απαιτήσεις του τουρισμού και οι αρχαιολογικοί χώροι να μένουν ανοικτοί όλες τις ώρες που πρέπει, αλλά και οι υπάλληλοι να έχουν τις νόμιμες υπερωριακές απολαβές τους όπου χρειάζεται.

Τέλος, οφείλω να καταγράψω και την εντυπωσιακή αντίδραση των Ελλήνων της Γερμανίας.

Μόλις πληροφορήθηκαν από το διαδίκτυο το τι συνέβαινε στη Σάμο, «έσπασαν» τα τηλέφωνα τόσο στο Υπουργείο, όσο και στις αρμόδιες Αρχές της Σάμου, ζητώντας να μην δίνουμε δικαιώματα στους Γερμανούς και μάλιστα τέτοιες εποχές που η Ελλάδα υποφέρει από τα Μνημόνια που απαίτησαν οι πολιτικοί τους.

Ο δικαιολογημένος εγωισμός των Ελλήνων της Ομογένειας και το φιλότιμο των εργαζομένων στους αρχαιολογικούς χώρους της Σάμου έδωσαν μαθήματα σε ένα πολιτικό κατεστημένο που πελαγοδρομεί μέσα στο τέλμα της δικής του γραφειοκρατίας».

Πέτρος Τατούλης: Όταν αυτοοργανωνόμαστε γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί ακόμα και όταν δεν έχουμε αρμοδιότητες για την κατάσβεση των πυρκαγιών

«Πρωταρχικό μας μέλημα, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάσβεσης της καταστροφικής πυρκαγιάς στην περιοχή της Μεγαλόπολης, είναι να αντιμετωπιστούν άμεσα οι επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών, στο περιβάλλον, στην κτηνοτροφία και στην αγροτική οικονομία σε μια πολύ επιβαρυμένη περιοχή» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για το αντικείμενο της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με συμμετοχή του Δημάρχου Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτη Μπούρα, της Αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου και των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης έθεσε με έντονο τρόπο προ των ευθυνών τους τις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες σε παρόμοια περιστατικά έχει παρατηρηθεί «με διάφορα προσκόμματα να αφήνουν ελεύθερους τους εμπρηστές, με αποτέλεσμα η ατιμωρησία αυτή να οδηγεί σε επανάληψη των φαινομένων με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες, αλλά και το τεράστιο οικονομικό κόστος που συνεπάγεται η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, ιδίως σε μια τόσο δύσκολη χρονική συγκυρία». Για το λόγο αυτό, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, έχει σταλεί από χθες επιστολή του προς τους Υπουργούς Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αναφερόμενος στην έκδοση αποφάσεων για την ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού και κήρυξης έκτακτης ανάγκης των πληγεισών περιοχών εκ μέρους του, αλλά και των υπολοίπων αρχών, ο κ. Τατούλης τόνισε ότι αυτές παρότι συνεπάγονται μεγάλο κόστος γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή και πάντα με γνώμονα το εθνικό δημόσιο συμφέρον. «Για το λόγο αυτό απευθύνω έκκληση σε όλους να τηρούν αυστηρά τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης τέτοιων φαινομένων, γιατί διαφορετικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές θα κινείται δικαστικά εναντίον τους» δήλωσε με έμφαση ο Περιφερειάρχης.

Δεδομένων των δυσβάσταχτων οικονομικών συνεπειών των πυρκαγιών ο κ. Τατούλης πρόσθεσε «πρώτο μας μέλημα είναι η αποκατάσταση των υποδομών και η απόδοσή τους γρήγορα στους πολίτες. Αυτό όμως πρέπει να γίνει σε δύσκολες συνθήκες, όταν οι ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) είναι μειωμένοι και για την Περιφέρεια και για τους Δήμους κατά 60% και όταν η Τράπεζα της Ελλάδος με «σταλινική» συμπεριφορά υπεξαίρεσε 1,5 εκατομμύρια ευρώ από την περιουσία της Περιφέρειας σε καταθέσεις. Εμείς αφενός θα κινηθούμε δικαστικά ενάντια σε αυτή την αυθαίρετη πράξη της Τράπεζας της Ελλάδος και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αφετέρου θα συνεχίζουμε να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις όπως κάνουμε μέχρι σήμερα». Ανέφερε επίσης ο Περιφερειάρχης και το παράδειγμα για την καταπολέμηση των κωνωποειδών, για την οποία το Υπουργείο είχε υποσχεθεί ότι θα συνδράμει με 500.000 ευρώ και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα, ενώ το πρόγραμμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης από την πλευρά του εξέφρασε την απόλυτη συμφωνία του με τις θέσεις του Περιφερειάρχη και, αφού ευχαρίστησε όλους όσους συμβάλλουν στην καταπολέμηση της πυρκαγιάς, ιδιαίτερα το πυροσβεστικό σώμα και τις εθελοντικές οργανώσεις, τόνισε την αναγκαιότητα λήψη μέτρων για την επόμενη μέρα, για τις ανθρώπινες περιουσίες, το περιβάλλον, την κτηνοτροφία και τη γεωργία.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε επίσης τη χαρά του για την εναρμόνιση των αποφάσεων του ΦΟΔΣΑ με την πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τις προβλέψεις του ΠΕΣΔΑ, «το οποίο θα οδηγήσει στην εξάλειψη των κινδύνων εκδήλωσης πυρκαγιών από τους κλειστούς ΧΑΔΑ, από τους οποίους προέρχεται το 30% των πυρκαγιών ανά έτος».

Ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε τέλος ιδιαίτερα το πυροσβεστικό σώμα για τις ηρωικές του προσπάθειες και την αυτοθυσία που έχει επιδείξει, αλλά και τις εθελοντικές οργανώσεις που άμεσα συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης και για τις οποίες δόθηκε ήδη εντολή να ενισχυθούν οικονομικά προκειμένου να αναπληρώσουν τις υποδομές τους.

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης την πιλοτική λειτουργία δορυφορικού συστήματος πρόβλεψης πυρκαγιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και την παράλληλη αξιοποίηση των συστημάτων των τέως νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων. Ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε επίσης και τη ΔΕΗ, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στις ανάγκες, αλλά έψεξε και τη συμπεριφορά του ΜΟΡΕΑ, ο οποίος για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν απών, παρά το ότι θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά.

«Όταν αυτοοργανωνόμαστε γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί, για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαχειρίζεται με τις δικές της δυνάμεις τα προβλήματα που παρουσιάζονται, έστω και αν δεν έχει πάντα την αρμοδιότητα όπως συμβαίνει με τα δάση» κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης.  

Η απόφαση του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου ενισχύει το διεθνή διαγωνισμό της Περιφέρειας για τα απορρίμματα


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου χαιρετίζει την χθεσινή απόφαση του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου με την οποία αποφασίστηκαν οι θέσεις για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων. Η σημαντική αυτή απόφαση βάζει τέλος στην άγονη και επικίνδυνη τακτική της παράνομης απόρριψης των απορριμμάτων σε Χώρους  Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) και αποτελεί σημαντικό βήμα προσαρμογής στις απαιτήσεις του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) και της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας.

Συγχρόνως, αναδεικνύει την ορθότητα του σχεδιασμού και της επιμονής της Περιφέρειας τόσο στο θέμα της παύσης λειτουργίας των ΧΑΔΑ ως απαίτηση για την νόμιμη προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων, όσο και στην ταχύτατη και έγκαιρη δημοπράτηση του έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων σε επίπεδο Περιφέρειας.

Ο διαγωνισμός, που θα ολοκληρωθεί στους επόμενους 6-8 μήνες, θα δώσει λύση όχι μόνο στην οριστική διαχείριση αλλά και στην προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων. Καθίσταται λοιπόν σαφής η σημασία της χθεσινής απόφασης του ΦοΔΣΑ να προχωρήσει άμεσα στη χωροθέτηση των θέσεων προσωρινής διαχείρισης (κομποστοποίησης και δεματοποίησης) σε συμμόρφωση  με τις απαιτήσεις του ΠΕΣΔΑ, αφού αυτές οι θέσεις θα αποτελέσουν σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΠΕΣΔΑ τις θέσεις των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων όπου οι Δήμοι θα μεταφέρουν τα απορρίμματά τους και θα τα παραδίδουν στο σύστημα επεξεργασίας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναμένει ως επόμενο βήμα του ΦοΔΣΑ την ταχύτατη αδειοδότηση και λειτουργία της προσωρινής διαχείρισης και την ουσιαστική συμμόρφωση με την νομιμότητα και την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων.

Δειγματοληπτικούς  ελέγχους στους ΧΑΔΑ Πελοποννήσου ζητά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου από την Ειδική  Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Δειγματοληπτικούς  ελέγχους για την τήρηση των αποφάσεων και για την υφιστάμενη κατάσταση των  Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που είναι κλειστοί από τις 30 Ιουνίου 2012, ζητά με επιστολή προς την επικεφαλής της Ειδικής  Γραμματείας Επιθεώρησης  Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μαργαρίτα  Καραβασίλη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Από τις 30 Ιουνίου 2012, και σε εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί, όλοι οι Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι κλειστοί σημειώνει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην επιστολή του υπογραμμίζοντας την συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση της πολιτικής για τους ΧΑΔΑ. 
Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει ο Πέτρος Τατουλης προς την Μαργαρίτα Καραβασίλη, η Περιφέρεια  Πελοποννήσου  καλεί τους αρμόδιους ελεγκτές να προβούν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους στους ΧΑΔΑ και να ενημερώσουν σχετικά τις υπηρεσίες για την τήρηση των αποφάσεων και για την υφιστάμενη κατάσταση τους, προκειμένου η Περιφέρεια Πελοποννήσου να προβεί  στις προβλεπόμενες ενέργειες στην περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) - Αντώνης Κλαδούχος : Η κατάσταση είναι δραματική ! ! !

Την σύγκλιση έκτακτου συνεδρίου, την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 με θέμα «τα οικονομικά των Δήμων» αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε.
Οι νέες περικοπές στους πόρους των Δήμων κατά 29%, που έρχονται σαν συνέχεια των περικοπών κατά 60% που έχουν υποστεί οι Δήμοι την τελευταία τριετία, οδηγεί στην οικονομική κατάρρευση και στην παύση της λειτουργίας των Δήμων.
Οι Δήμοι έχουμε συνεισφέρει τα μέγιστα στην δημοσιονομική προσαρμογή.
Οι Δήμοι, στεκόμαστε, στο πλευρό στων συμπολιτών μας, προσπαθώντας να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Σηκώνουμε το βάρος της κοινωνικής πολιτικής του Κράτους. Όμως με τις νέες περικοπές, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών), οι προσφορές φαγητού, ρούχων, παπουτσιών και άλλων ειδών, αναγκαστικά θα κλείσουν και θα λείψουν κρίσιμες και αναγκαίες υπηρεσίες από το πιο ευάλωτο τμήμα της κοινωνίας.
Η κατάσταση είναι δραματική ! ! !
Γι’ αυτό στις 30 Αυγούστου συγκαλείται έκτακτο συνέδριο για τα οικονομικά των Δήμων.
Πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά, γιατί οι επιπτώσεις για τους συμπολίτες μας – ιδιαίτερα τους οικονομικά ασθενέστερους – θα είναι πολύ μεγάλες.

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Αντώνης Κλαδούχος

Συναυλία – αφιέρωμα Λευτέρης Παπαδόπουλος «Χρόνια Χελιδόνια»

papadopoulos
Το Σάββατο 11 Αυγούστου στις 9:30 το βράδυ στο Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης στο Ξυλόκαστρο, συναυλία – αφιέρωμα Λευτέρης Παπαδόπουλος «Χρόνια Χελιδόνια».
Η ορχήστρα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ξυλοκάστρου παρουσιάζει ένα μουσικό ταξίδι στο έργο του μεγάλου Έλληνα στιχουργού.
Ερμηνεύουν : Ερμίνα Γκιολή – Διονύσης Λογοθέτης
Είσοδος Ελεύθερη.

Θεατρική παράσταση «Ιφιγένεια εν Αυλίδη» του Ευριπίδη στο Ξυλόκαστρο

ifigeneia
Την Παρασκευή 10 Αυγούστου στις 9:30 το βράδυ στο Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης, θεατρική παράσταση «Ιφιγένεια εν Αυλίδη» του Ευριπίδη με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Στέλιο Μάινα, Ιωάννα Παππά, Μάνο Βακούση, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου κ.α. Σε ρόλο κορυφαίας η Ρένα Αντωνοπούλου. Σκηνοθεσία Θέμης Μουμουλίδης.
Είσοδος 20 € / 15 € φοιτητικό μαθητικό – άνεργοι.
Την ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ εν Αυλίδι του Ευριπίδη, παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2012, η 5η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ, σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας.
Η ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ εν Αυλίδι, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής πραγματείας, είναι κείμενο βαθύτατα πολιτικό, ένα ειρωνικό και ταυτόχρονα τραγικό σχόλιο πάνω στο θέμα της πολιτικής σκοπιμότητας. Η Ιφιγένεια σύμβολο κάθε θυσίας, είναι το εξιλαστήριο θύμα των πολιτικών σκοπιμοτήτων κάθε εποχής.
Η Ιφιγένεια δεν θυσιάζει μόνο τη ζωή της, αλλά κυρίως, θυσιάζει, την αθωότητα της καθώς καλείται σχεδόν ακαριαία, να συνειδητοποιήσει το ανελέητο του κόσμου αυτού.
«Η παράσταση επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του κειμένου, μέσα σε ένα ποιητικό εικαστικό περιβάλλον, με την σύγχρονη μουσική επεξεργασία του Κ. Βήτα.

YΑ Market www.yokiattitudes.com στο ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΕΙΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

ektheseis.zografikis
10-12 Αυγούστου
YΑ Market www.yokiattitudes.com
Μια τριήμερη γιορτή καινοτομίας και πρωτοπορίας.
Χειροποίητα ρούχα, T-Shirts, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης & κοσμήματα από την ομάδα του
Ωράριο Λειτουργίας: 21:00 - 01:00 μ.μ.
Ισόγειο - Αριστερή Είσοδος

Εκθέσεις Ζωγραφικής & Χειροποίητων Αντικειμένων Τέχνης στο Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δερβενίου

ektheseis.zografikis
27 Ιουλίου- 8 Αυγούστου
«Της Φύσης παιχνιδίσματα & της θυγατέρας ποιήματα»
Καίτη Μυλωνά - Κων/να Χατζήμάρκου
Χειροποίητα αντικείμενα τέχνης & κοσμήματα εμπνευσμένα από τη φύση & φτιαγμένα απ' τα πλούσια υλικά της.
Ωράριο Λειτουργίας: 12:00 - 14:00. & 20:00 - 23:00
Ισόγειο - Αριστερή Είσοδος
1-15 Αυγούστου
Γεωργοπούλου Βασιλική
Έκθεση ζωγραφικής σε κεραμίδι, πέτρα & καμβά.
Εγκαίνια Σάββατο 4 Αυγούστου, 9 το βράδυ.
Ωράριο Λειτουργίας: 19:00-23:00
1ος Όροφος
3-18 Αυγούστου
«Παραμυθένιες πινελιές»
Νάντια Τζελέπη
Ζωγραφική σε ύφασμα & χειροποίητο κόσμημα.
Ωράριο Λειτουργίας: 20:00 -23:00
Ισόγειο Δεξιά Είσοδος
10-12 Αυγούστου
YΑ Market www.yokiattitudes.com
Μια τριήμερη γιορτή καινοτομίας και πρωτοπορίας.
Χειροποίητα ρούχα, T-Shirts, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης & κοσμήματα από την ομάδα του
Ωράριο Λειτουργίας: 21:00 - 01:00 μ.μ.
Ισόγειο - Αριστερή Είσοδος
16-18 Αυγούστου
«ΜΕΛΑΝΘΙΟΣ» Πολιτιστικός Εικαστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος με έδρα το Κιάτο.
Ομαδική Έκθεση εικαστικών με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, ψηφιδωτό, ντεκουπάζ & κόσμημα.
Ωράριο Λειτουργίας: 12:00-21:00