Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

ΕΡΓΟΣΕ: Συμπληρωματική σύμβαση 4,5εκ.ευρώ για να ολοκληρωθούν τα έργα στις σήραγγες Τράπεζας και Πλατάνου

Σε συμπληρωματική σύμβαση προχώρησε η ΕΡΓΟΣΕ με την Κοινοπραξία J.P-ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ που έχουν αναλάβει την κατασκευή στις μεγάλες σήραγγες Τράπεζας και Πλατάνου. Η κίνηση αυτή κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Το ποσό με το οποίο θα υπογραφεί η νέα σύμβαση είναι 4.395.195,70 (ποσό χωρίς ΦΠΑ) ευρώ και η υπογραφή θα γίνει στις 17 Αυγούστου 2012 στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ. Να θυμίσουμε πως στα έργα που γίνονται στο τμήμα της Πελοποννήσου από το Κιάτο μέχρι τη Ροδοδάφνη Αιγίου έχουν σταματήσει δύο μεγάλες εργολαβίες δεκάδων χιλιομέτρων από την εταιρεία Μηχανική. Τα έργα που διεξάγονται αυτή τη στιγμή εκτός από αυτά στις σήραγγες Τράπεζας και Πλατάνου είναι στη Σήραγγα Αιγίου καθώς και στο τμήμα Διακοπτό-Ροδοδάφνη που περιλαμβάνει και την κατασκευή όλων των σταθμών από το Κιάτο μέχρι το Αίγιο.
ΕΡΓΟ ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΠΛΑΤΑΝΟΥ

Το έργο «Κατασκευή Σήραγγας Τράπεζας, Πλατάνου και γέφυρας Λαδοπόταμου στο τμήμα Κιάτο - Αίγιο της Σιδηροδρομικής Γραμμής Υψηλών Ταχυτήτων Αθηνών - Πατρών» υπογράφηκε στις 28/9/2006. Ο αρχικός προϋπολογισμός του είναι 100,5 εκ ευρώ ενώ η ανάδοχος Κοινοπραξία είναι η J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. - ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. Αρχικός χρόνος υλοποίησης ήταν 36 μήνες που όμως, όπως και τα περισσότερα έργα, δεν ήταν εφικτή.
Στο έργο περιλαμβάνεται η κατασκευή: Της σήραγγας Πλατάνου για διπλή γραμμή μήκους 2292,9 m με 2 στοές διαφυγής συνολικού μήκους 645m και Cut &Cover εισόδου και εξόδου συνολικού μήκους 33μέτρων.
Η σήραγγα Πλατάνου ξεκινά από τον οικισμό Πλατάνου, διέρχεται κάτω από τη Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών και καταλήγει στην περιοχή της Τράπεζας, πλησίον της οδού με κατεύθυνση τα Καλάβρυτα και τη γέφυρα του ποταμού Λαδοπόταμου η οποία θα συνδέσει την έξοδο της σήραγγας Πλατάνου με την είσοδο της σήραγγας Τράπεζας. Η σήραγγα Τράπεζας περνάει κάτω από τον οικισμό Τράπεζα και στην έξοδό της (πλευρά του Διακοπτού) περνάει κάτω από τη Νέα Εθνική Οδό.
Στην ίδια εργολαβία συμπεριλαμβάνεται επίσης: Της γέφυρας του ποταμού Λαδοποτάμου μήκους 109,50 μέτρων. Την σήραγγα Τράπεζας για διπλή γραμμή μήκους 2.748,12m με 2 στοές διαφυγής συνολικού μήκους 398m και Cut &Cover εισόδου και εξόδου συνολικού μήκους 34.51 μέτρων.
Πηγή: ypodomes.com

Ο Γιώργος Τόλιας από τον Πανευρωστινιακό στον Αστέρα Δερβενιου

Από τον Αστέρα Δερβενίου ανακοινώνεται η ένταξη στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας του Γιώργου Τόλια, περσινού πρώτου σκόρερ του Πανευρωστινακού στο πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας.
Ο Γιώργος Τόλιας συμμετέχει κανονικά από την αρχή στη προετοιμασία της ομάδας για τη φετινή περίοδο.
Οι προσπάθειες της Διοίκησης του Συλλόγου συνεχίζονται για την ενίσχυση της ομάδας με τουλάχιστον έναν ακόμη παίκτη.

Πανελλήνιο ρεκόρ πέτυχε ο Φιλιππίδης με 5.76μ στο επί κοντώ

 
Από τους Ολυμπιακούς κυνηγούσε την επίδοση ο ΦιλιππίδηςΤις... υψηλές πτήσεις του συνεχίζει ο Κώστας Φιλιππίδης καθώς λίγες ημέρες μετά την έβδομη θέση που κατέλαβε στον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Ειδικότερα, με άλμα στα 5.76 που έκανε στο μίτινγκ στίβου του Λαντάου της Γερμανίας, ο Έλληνας επικοντιστής κατέρριψε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ που ήταν 5.75μ., που είχε ο ίδιος με 5.75 από 2005 και τα επόμενα χρόνια είχε ισοφαρίσει δύο φορές (στο περυσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νταεγού και τον Αύγουστο του 2008).

Ο Φιλιππίδης πέρασε με την πρώτη τα 5.41, με τη δεύτερη προσπάθεια τα 5.61, με την πρώτη τα 5.71 και με την τρίτη τα 5.76.

Ο Γερμανός Μπιορν Οτο, «ασημένιος» Ολυμπιονίκης το Λονδίνου, ξεπέρασε τα 5.81 και ο συμπατριώτης του Ράφαελ Χολντζέπε, «χάλκινος» στο Λονδίνο, να μένει στα 5.71.
Newsroom ΔΟΛ

Συνελήφθη 34χρονος στην Κόρινθο για οφειλές προς το Δημόσιο που υπερβαίνουν τα -3.400.000- ευρώ.

Συνελήφθη, σήμερα (16-8-2012) το πρωί, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 34χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 3.428.966,55 ευρώ. . Ο 34χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Reuters: Νέο «κούρεμα» 70-100 δισ. σχεδιάζει η ΕΚΤ


- Συνεχίζεται η σεναριολογία περί απομείωσης του ελληνικού χρέους
- Τι φοβάται η ΕΚΤ σε περίπτωση νέου κουρέματος του χρέους μας
- “Τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας είναι φρικτά” τονίζει ευρωπαίος αξιωματούχος
- Ποια είναι τα σενάρια που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters

Νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ – Απο την τσέπη τους πληρώνουν τα φάρμακα στην Κορινθία


Χωρίς πίστωση δίνουν φάρμακα τις τελευταίες ημέρες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, οι φαρμακοποιοί σε 14 νομούς της χώρας, ενώ αυξάνονται οι φαρμακευτικοί σύλλογοι που αποφασίζουν να σταματήσουν την πίστωση, εξαιτίας της καθυστέρησης που παρατηρούν στην εξόφλησή τους από τον οργανισμό.

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς συνολικά 117 εκατ. ευρώ για συνταγές του Μαΐου και 145 εκατ. ευρώ για συνταγές του Ιουνίου. Οι ασφαλισμένοι ήδη καταβάλλουν τοις μετρητοίς την αξία των φαρμάκων τους, στις 14 αυτές περιοχές της χώρας.

Εξάλλου, από τις 10 Αυγούστου έχουν σταματήσει την πίστωση προς τους ασφαλισμένους-ασθενείς οι Φαρμακευτικοί
Σύλλογοι Εύβοιας και Φλώρινας και από τις 16 Αυγούστου οι Σύλλογοι Γρεβενών, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων, Λασιθίου, Μαγνησίας, Κορίνθου, Αργολίδας και Κυκλάδων. Στις 20 Αυγούστου σταματούν την πίστωση και οι Σύλλογοι Κέρκυρας και Κοζάνης και από τις 22 Αυγούστου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης.

Σημειώνεται ότι από 1 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρθεί η πίστωση από όλους τους φαρμακοποιούς της χώρας, καθώς πιθανότατα αυτό θα αποφασίσει η γενική συνέλευση του κλάδου στις 25 Αυγούστου, έπειτα από σχετική προτροπή του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Σε δηλώσεις του ο υπ. Υγείας Α. Λυκουρέντζος κάλεσε τους φαρμακοποιούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται.
newsit.gr

Αίγιο: Ανήλικοι πετούσαν πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα

Δύο ανήλικοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς σε χωμάτινο παράδρομο της νέας εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου, γιατί πετούσαν πέτρες σε διερχόμενα οχήματα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δύο 15χρονοι, καθώς και ένας ακόμη 14χρονος, ο οποίος αναζητείται, πετούσαν πέτρες σε διερχόμενα οχήματα, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν φθορές σε δύο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα, καθώς και σε ένα λεωφορείο του Κ.Τ.Ε.Λ. Αχαΐας.

Οι ανήλικοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, που περιπολούσαν στην περιοχή, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Αναλογικό σήμα τέλος και για τα κρατικά κανάλια!

Από την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012 διακόπτεται η αναλογική μετάδοση της ΝΕΤ, της ΕΤ1 και της ΕΤ3 από το Κέντρο Εκπομπής Υμηττού, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΡΤ, η ψηφιακή μετάδοση της ΝΕΤ, της ΕΤ1, της ΕΤ3, της ΕΡΤHD και πέντε ραδιοφωνικών προγραμμάτων της ΕΡΑ (NET FM, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑ ΣΠΟΡ και Kosmos) από τον Υμηττό συνεχίζεται κανονικά από τον δίαυλο 52 (722 MHz). Οι τηλεθεατές της Αττικής, για να λαμβάνουν επίγειο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, πρέπει να διαθέτουν τηλεοπτική συσκευή με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG 4, αλλιώς θα χρειαστεί να προμηθευτούν εξωτερικό ψηφιακό δέκτη MPEG 4.
Η αναλογική μετάδοση των τριών καναλιών της ΕΡΤ –ΝΕΤ (δίαυλος 34 UHF), ΕΤ1 (δίαυλος 56 UHF και 11 VHF) και ΕΤ3 (δίαυλος 5 VHF)– από το Κέντρο Εκπομπής Πάρνηθας συνεχίζεται κανονικά.


Χρήσιμες πληροφορίες για το ψηφιακό σήμα της Digea - Media

Αναλογικό σήμα ΤΕΛΟΣ! Tι πρέπει να κάνετε - Media

Βρήκαν το πτώμα του στη Μάνη μετά από 5 μήνες!


Η εξαφάνιση του 63χρονου από τη Μ. Βρετανία είχε δηλωθεί στις 12 Μαρτίου...
Το πτώμα βρέθηκε την Τρίτη, στο Εξωχώρι, στη Δυτική Μάνη, μέσα σε κοίτη φαραγγιού.
Το βρήκε ένας πολίτης και ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση.
Σύμφωνα με την αστυνομία, όπως προκύπτει από το ρολόι και τα ρούχα που φορούσε, το πτώμα πιθανότατα ανήκει στον 63χρονο.
Συμμετείχε ως δρομέας, σε αγώνα ανώμαλου δρόμου (35) χιλιομέτρων, που γινόταν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας (περιοχή Ταϋγέτου).
Από την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση, εκτιμάται ότι ο θάνατος του προκλήθηκε από ατύχημα.
Παραγγέλθηκε η νεκροψία-νεκροτομή του πτώματος και η λήψη βιολογικού υλικού για εξέταση προς ταυτοποίηση. Γίνεται προανάκριση από το Α.Τ. Καρδαμύλης και την Υπ. Ασφ. Καλαμάτας.

newsit.gr

ΥΠ.ΟΙΚ: ΑΠΟ 1/9 ΜΕΙΟΝ 10% ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ


Τις περίμεναν, και ήρθαν μετά την περικοπή στους πόρους της Αυτοδιοίκησης*. Ο λόγος για τις μειώσεις** στις αντιμισθίες των αιρετών, που σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα μειώνονται κατά 10% από 1/9/12, και σε καμία περίπτωση οι μεικτές αποδοχές δημάρχων, περιφερειαρχών ή γενικών γραμματέων δεν υπερβαίνει τα 5.000 ευρώ (μαζί με τα επιδόματα κτλ.), ποσό άλλωστε που είναι και ο μεικτός μισθός -σύμφωνα με τα νέα δεδομένα- του γενικού γραμματέα υπουργείου και του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης.
Σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών (ΑΔΑ: Β4ΓΩΗ-ΧΘΩ), από την 1η Σεπτεμβρίου ο μισθός τους αναλυτικότερα διαμορφώνεται ως εξής (και ανάλογα ακολουθούν οι αντιμισθίες των αιρετών) από περίπου 5.850 που είναι σήμερα:

Σε... εφεδρεία επίορκοι και ανεπαρκείς δημόσιοι υπάλληλοι


Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπήκαν οι επίορκοι και ανεπαρκείς δημόσιοι υπάλληλοι, προκειμένου να είναι αυτοί πρώτοι που θα περάσουν στην εργασιακή εφεδρεία, επί του συνόλου των περίπου 40.000 ατόμων που θέλει να «βγάλει» εκτός Δημοσίου, προκειμένου να της «βγουν τα νούμερα», κατά τη ρήση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Τα άτομα αυτά, σύμφωνα με τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, ανέρχονται σε περίπου 2.800 άτομα (κατηγορούνται και έχει εκδικαστεί η υπόθεσή τους στο Α/Βάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο για σοβαρά πειθαρχικά αδικήματα που επιφέρουν απόλυση, καθώς οι ενέργειές τους εμπίπτουν στο Ποινικό Δίκαιο). Όπως σημείωσε, δε, ο γενικός επιθεωρητής, τα στοιχεία με τους υπαλλήλους αυτούς, κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τα έχει ήδη στείλει στον υπουργό Αντώνη Μανιτάκη.

aftodioikisi.gr

Χανιά: Φουλ οι «μηχανές» για να είναι έτοιμο το γήπεδο για τον Πλατανιά

«Πυρετός» εργασιών επικρατεί στο Δημοτικό Στάδιο Περιβολίων που θα αποτελέσει την έδρα του Πλατανιά Χανίων στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Ο χώρος του σταδίου είναι πραγματικό εργοτάξιο και στόχος του εργολάβου είναι το γήπεδο να είναι εγκαίρως έτοιμο ώστε να προλάβει την πρεμιέρα της ομάδας των Χανίων στη διοργάνωση (αγωνίζεται κόντρα στον Πανθρακικό).

Ο αγωνιστικός χώρος μετακινήθηκε προς την πλευρά της παλιάς εξέδρας η οποία στο σύνολό της θα καλυφθεί από σκέπαστρο. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα και γίνεται η διαμόρφωση των βοηθητικών χώρων του γηπέδου. Παράλληλα, τοποθετήθηκε η βάση πάνω στην οποία θα στηθεί μια ακόμα μεταλλική εξέδρα ανατολικά του γηπέδου, ενώ γίνεται η τοποθέτηση νέων κιγκλιδωμάτων και διαμορφώνονται οι τέσσερις πύλες εισόδου στο γήπεδο. Ο φωτισμός του γηπέδου θα ενισχυθεί από υποσταθμό της ΔΕΗ, ενώ η συνολική απόδοση του φωτισμού θα είναι 152.000 Watt, με φωτιστικά τόσο στους υπάρχοντες πυλώνες όσο και σε ειδικές βάσεις πάνω στο σκέπαστρο.
Την ίδια ώρα, διαμορφώνεται η αίθουσα Τύπου, ενώ στο γήπεδο θα τοποθετηθούν νέα δημοσιογραφικά θεωρεία για τον ηλεκτρονικό και γραπτό Τύπο. Τέλος, κάτω από την κεντρική εξέδρα διαμορφώνονται ιατρείο για τους φιλάθλους, ιατρείο για τους ποδοσφαιριστές, αίθουσα αντιντόπινγκ κοντρόλ κ.ά.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ποιος... διαφεντεύει τα δάση;

Η ερώτηση απλή. Η απάντηση;

Επίσης απλή, θα πείτε κάποιοι, και θα πάει το μυαλό σας στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
Αμ, δε!!! Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι η απάντηση, μετά τη μεταφορά της Ειδικής Γραμματείας Δασών εκεί.
Σε όλα τα φυσιολογικά κράτη του κόσμου τα δάση ανήκουν στο... περιβάλλον, στη χώρα ετούτη ανήκουν στη γεωργία και στην κτηνοτροφία.
Και όπως λένε και ο τέως υφυπουργός ΠΕΚΑ και νυν γραμματέας της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για θέματα ΥΠΕΚΑ Βασίλης Κεγκέρογλου, που κατήγγειλαν και το θέμα, «θα αποτελέσουμε μια ακόμα κακοφωνία στα προφανή και αυτονόητα της παγκόσμιας κοινότητας».
Πολλώ δε μάλλον όταν στα περίπου δυόμισι χρόνια που πέρασαν «έγινε σημαντική πρόοδο σε λιμνάζοντα για δεκαετίες θέματα, όπως η κατάρτιση και κύρωση δασικών χαρτών, η προώθηση του κτηματολογίου στις δασικές περιοχές, η περιβαλλοντική αδειοδότηση δημοσίων και ιδιωτικών έργων, η κωδικοποίηση της νομοθεσίας, η λήψη μέτρων προστασίας κ.ά.».
Σημείωση στήλης: Μην ανησυχείτε, κύριοι του ΠΑΣΟΚ. Με τη βοήθεια του Θεού, της Μεγαλόχαρης και των συν αγίων, θα τον ξεπεράσουμε και αυτόν το σκόπελο, στην περίπτωση που «ματαβαλτώσουν» θέματα που αφορούν στο περιβάλλον. Αμήν!

aftodioikisi.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λαφαζάνης, με σημερινές του δηλώσεις, εύχεται τη χρεοκοπία της χώρας.
Λίγες εβδομάδες πριν, ζητούσε απροκάλυπτα την έξοδό μας από το ευρώ και την Ευρώπη.
Ούτε ο Eλληνικός λαός, ούτε η κυβέρνηση θα του κάνουν τη χάρη.
Τέτοιες, όμως, δηλώσεις αποτελούν ντροπή».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το ότι ο κ. Τσίπρας ονειρεύεται την Ελλάδα της δραχμής, είναι δεδομένο.

Το ότι ο κ. Λαφαζάνης εύχεται τη χρεοκοπία της χώρας, είναι και αυτό δεδομένο.

Οι εσωτερικές τους διαφωνίες, δεν απασχολούν τον ελληνικό λαό». 

ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ για οινοποίηση στο ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ


Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, ανακοινώνεται ότι:

«Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 1807/52350/04-05-2012 απόφαση του Υ.Π.Α.Α.Τ, όσοι παραγωγοί έχουν τεμάχια ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑΣ, που δεν έχουν ενεργοποιήσει δικαιώματα ενιαίας αποδεσμευμένης ενίσχυσης και επιθυμούν να διαθέσουν την παραγωγή τους για οινοποίηση, να προσέλθουν στην Υπηρεσία μας προκειμένου να γίνει καταχώριση στο ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ των τεμαχίων αυτών με κωδικό 11078.

Επειδή πλησιάζει η συγκομιδή σταφυλιών, πρέπει όσοι ενδιαφέρονται να οινοποιήσουν την παραγωγή τους να υποβάλλουν αίτηση προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1.      Για φυτεύσεις μετά το 1987, άδεια φύτευσης.
2.      Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρεται «το έτος φύτευσης του τεμαχίου και ότι δεν έχει ενεργοποιήσει δικαιώματα ενιαίας αποδεσμευμένης ενίσχυσης»
ΤΕΜΑΧΙΑ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ 11078 ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ»

  
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΕΛΑΓΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013


Από το τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας ανακοινώνεται ότι:

«Η Υπηρεσία μας δέχεται αιτήσεις από ενδιαφερόμενους επαγγελματίες αλιείς οι οποίοι επιθυμούν να εφοδιαστούν με ειδική άδεια αλιείας μεγάλων πελαγικών ειδών ( ξιφίας, τόνος ) για το έτος 2013 .
            Οι αιτήσεις θα υποβληθούν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012 και θα συνοδεύονται από τα παρακάτω δικαιολογητικά:


·         Ημερολόγιο αλιείας ετών 2008-2011 από όπου θα προκύπτει η ετήσια παραγωγή των παραπάνω ειδών ( τόνου, ξιφία ).
·         Υπεύθυνη δήλωση του πλοιοκτήτη ότι δεν ασκεί άλλο επάγγελμα εκτός της αλιείας και δεν συνταξιοδοτείται. Δεν απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του πλοιοκτήτη αλιευτικού σκάφους που φέρει το εργαλείο γρι-γρι (PS).
·         Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.
·         Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
·         Επικυρωμένο αντίγραφο ατομικής άδειας αλιείας πλοιοκτήτη σε ισχύ και βεβαίωση αρμόδιας Λιμενικής Αρχής για το χρόνο πρώτης έκδοσης της άδειας ( σε περίπτωση που αυτό δεν φαίνεται από την άδεια ).
·         Φορολογική δήλωση του τρέχοντος οικονομικού έτους, έντυπο Ε1 και Ε3 εάν υποβληθεί .
·         Έγγραφα του σκάφους ( άδεια αλιείας , άδεια εκτέλεσης πλόων ή πρωτόκολλο επιθεώρησης , πιστοποιητικό καταμέτρησης, έγγραφο εθνικότητας )
·         Βεβαίωση από Σύλλογο Επ. Αλιέων.»


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Καταδρομικό « Έλλη», ένα ιστορικό έγκλημα ! Πούλησαν για παλιοσίδερα το τορπιλισμένο καράβι. Ποιός έδωσε την εντολή ;

















Κάθε φορά πού εορτάζουμε την Κοίμηση ( και όχι τον θάνατο ) τής Θεοτόκου, το μυαλό των περισσότερων Ελλήνων πάει ασφαλώς στην Τήνο αλλά και στον τορπιλισμό τής «Έλλης» από το Ιταλικό υποβρύχιο…

















Καταδρομικό "Έλλη".