Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Μετωπική θανάτου στα Μαύρα Λιθάρια Δερβενίου

Ένας νεκρός και ένας ακρωτηριασμός ο τραγικός απολογισμός


Λίγο πριν τις 8 σήμερα το πρωί, στο 60 χλμ στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών ακριβώς πάνω από το λιμανάκι των Μαύρων Λιθαριών (όρια Αχαΐας - Κορινθίας) δύο οχήματα κινούμενα προς Αιγείρα και Δερβένι αντίστοιχα, συγκρούστηκαν σφοδρά μετωπικά, με αποτέλεσμα τον θάνατο του ενός οδηγού και τον ακρωτηριασμό κάτω άκρου του άλλου οδηγού.
Ακολούθησε διακοπή της κυκλοφορίας για μία και πλέον ώρα, έως ότου δηλαδή καθαρίστηκε το οδόστρωμα και απομακρύνθηκαν τα κατεστραμμένα οχήματα.
Aξίζει να σημειώσουμαι ότι ο θανών οδηγός είχε χάσει πριν μερικές ημέρες και αδελφό του.
Η φωτογραφία στάλθηκε από αυτόπτη μάρτυρα.

Διεθνής διασυρμός από το Der Spiegel με αφορμή τα επεισόδια στην Ύδρα - "Αναγκαία η εξοικονόμηση 14 δισ"


Η Ελλάδα πρέπει κατά τα έτη 2013 και 2014 να εξοικονομήσει "έως 14 δισ. ευρώ", έναντι 11,5 δισ. ευρώ που αναφέρονταν έως τώρα, εκτιμά σήμερα το περιοδικό "Der Spiegel".
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αναθεώρηση προς τα άνω του συνολικού ποσού, προς εξοικονόμηση, "αποτελεί μια αναγκαιότητα, μετά τους τελευταίους χρονικώς ελέγχους που διενήργησε, στην Αθήνα, η τρόικα".

Η εξήγηση, που δίνεται από τον συντάκτη του δημοσιεύματος, είναι ότι έως σήμερα, τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις είναι κατώτερα των αναμενόμενων από την τρόικα, όπως είναι και τα δημόσια έσοδα. Επίσης σύμφωνα με το δημοσίευμα, τυπικό παράδειγμα του πνεύματος φοροδιαφυγής που κυριαρχεί στην Ελλάδα είναι και τα σημερινά επεισόδια στην Ύδρα.

Έτσι το περιοδικό καταλήγει πως "για την Ελλάδα είναι αναγκαία μια συνολική εξοικονόμηση ανώτερη των 11,5 δισ. ευρώ".

Δείτε το βίντεο




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα ένταση στην Ύδρα - Με αποδοκιμασίες και συνθήματα υποδέχτηκαν τους αστυνομικούς

"Κλείδωσαν" μέτρα 10,8 δισ. ευρώ

Γιούνκερ: «Τεχνικά δυνατή η έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ αλλά ανυπολόγιστος ο κίνδυνος»


newsit.gr

Πέθανε ο πρώην Δήμαρχος Ακράτας Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος

Πέθανε σε ηλικία 92 ετών ο πρώτος δήμαρχος του "Καποδιστριακού" Δήμου Ακράτας Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος. Ο 92χρονος ήταν ιατρός στο επάγγελμα και ιδιαίτερα αγαπητός στην Αιγιάλεια και στη Δυτικη Κορινθία για την προσφορά του στην τοπική κοινωνία ως γιατρός αλλά και ως αιρετός.Ο Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος διετέλεσε δήμαρχος Ακράτας την τετραετία 1998-2002, μετά τη συνένωση με το Νόμο "Καποδίστρια" το 1997 των Δήμων Ακράτας και Νωνάκριδος με τις Κοινότητες Αμπέλου, Βαλιμής, Βουτσίμου, Καλαμιά, Παραλίας Πλατάνου και Πλατάνου. Τελευταίος πριν το Σχέδιο "Καλλικράτης", τον διαδέχθηκε ο Παναγιώτης Μελής ο οποίος παρέμεινε δήμαρχος Ακράτας για το διάστημα 2002-2010. Ο Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος είχε αποκτήσει με τη σύζυγό του Χρυσούλα, δύο παιδιά και πολλά εγγόνια τα οποία υπεραγαπούσε. Η κηδεία του θα γίνει Κυριακή 19 Αυγούστου στις 5 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην παραλία Κραθίου. Η οικογένεια θα δεχθεί συλλυπητήρια και θα προσφέρει καφέ στο Dolce.
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ...


ΤΟΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΓΚΙΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑ
Ο τριαντάχρονος εκτελεστής που πιάστηκε στο Μοναστηράκι και σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ είναι ο δολοφόνος του οδηγού ταξί στην Πάρο, ονομάζεται Τάσος Θεοφίλου και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είχε υποστηρικτικό ρόλο...
στη Γιάφκα της Συνωμοσίας Πυρήνων της φωτιάς στο Αγρίνιο. Τότε που τον ίδιο ρόλο είχε παίξει και μια συντρόφισσα του που τους παρακολουθούσαν και τους δυο αλλά δεν τους έπιασαν ποτέ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον εξετάζουν και για τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες ενέργειες (δολοφονίες; Σ. Γκιόλια, Ν. Σάββα κλπ).
 
FIMOTRO

Πυρκαγιές: Σε «πορτοκαλί» συναγερμό αύριο η Κορινθία


Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για αύριο, Κυριακή 19 Αυγούστου, τρεις περιφέρειες της χώρας και επτά περιφερειακές ενότητες, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Αναλυτικότερα, στον «πορτοκαλί» συναγερμό βρίσκονται οι:
  • Περιφέρεια Αττικής (περιλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Σάμος, Ικαρία και Χίος - εδώ για τη σημερινή μεγάλη φωτιά)
  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Ευβοίας (περιλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)
  • Ν. Αιγαίου (Κυκλάδες)
  • Βοιωτίας
  • Φθιώτιδας
  • Αργολίδας
  • Κορινθίας ( Υπο έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Αγιος Χαράλαμπος Κορινθίας. Επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Ήδη σε εξέλιξη από τις 16:30 βρίσκεται μια νέα δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πάνόραμα Κεχριών Κορινθίας. Επι τόπου επιχειρούν 24 πυροσβέστες, με 11 οχήματα και δύο αεροσκάφη. )
  • Λακωνίας
Η ΓΓΠΠ, έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν, άμεσα, τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής 30χρονος για τη δολοφονία του οδηγού ταξί στην Πάρο

Στη σύλληψη ενός 30χρονου προχώρησαν το Σάββατο οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, κρίνοντας ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που πυροβόλησε και σκότωσε τον οδηγό ταξί έπειτα από ληστεία τράπεζας στην Πάρο.
Σύμφωνα με το Mega, ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη στην Αθήνα και οι αρχές εκτιμούν ότι έχουν στα χέρια τους στοιχεία βάσει των οποίων μπορεί να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, ο 30χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, για άλλη υπόθεση.

Newsroom ΔΟΛ

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ τα μεσάνυχτα στη Λυκοποριά

Σεισμός εντάσεως 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, αναστάτωσε στις 00.22 μετά τα μεσάνυχτα την Δυτική Κορινθία
Ο σεισμός είχε επίκεντρο 10 χιλιόμετρα βόρεια της Λυκοποριάς και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Κρυμμένος... "χρυσός" στις ράγες του τρένου στην Πελοπόννησο

Σημαντικά έσοδα μπορεί να αποφέρει μελλοντικά στον ΟΣΕ η τουριστική αξιοποίηση γραμμών που έχουν τεθεί εκτός δικτύου επειδή η εκμετάλλευσή τους δεν ήταν οικονομικά συμφέρουσα. Το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από το κοινό για το τρενάκι του Πηλίου, την γραμμή που συνδέει το Κατάκολο με την Ολυμπία, την διαδρομή του οδοντωτού από το Διακοφτό στα Καλάβρυτα, αλλά και το Τρενάκι της κοιλάδας του Νέστου, δηλαδή τις μόνες τουριστικές γραμμές που λειτουργούν στη χώρα, επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για έναν ανεκμετάλλευτο πόρο που οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι μπορούν να αξιοποιήσουν όπως κάνουν εδώ και πολλά χρόνια ομοειδείς εταιρείες σε άλλες χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο, γράφει σήμερα το euro2day.gr.

60 τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου σε όλη τη χώρα- Πάτρα και Μεσολόγγι στις «κόκκινες» περιοχές του χάρτη

60 τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου σε όλη τη χώρα- Πάτρα και Μεσολόγγι στις «κόκκινες» περιοχές του χάρτη Αττική και Βόρεια Ελλάδα στο στόχαστρο του ιού
Εντείνεται η δραστηριότητα του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας. Η Αττική και η Βόρεια Ελλάδα φαίνεται ότι βρίσκονται στο… στόχαστρο του συγκεκριμένου ιού των κουνουπιών καθώς σε αυτές τις περιοχές καταγράφεται και ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου. Αυξάνονται όμως συνεχώς και οι περιοχές της χώρας όπου εκδηλώνονται σποραδικά κρούσματα του ιού. Ξάνθη, Καβάλα, Μεσολόγγι, Πάτρα είναι μερικές από τις «κόκκινες» περιοχές του χάρτη το τελευταίο διάστημα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), έχουν καταγραφεί συνολικά μέσω του δικτύου νοσοκομειακής / επιδημιολογικής παρακολούθησης 60 κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου σε όλη τη χώρα. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για σοβαρά περιστατικά λοίμωξης του κεντρικού νευρικού συστήματος, όπως εγκεφαλίτιδες και μηνιγγίτιδες.

Λόγω επιπλοκών που εμφάνισαν μετά τη μόλυνσή τους με τον ιό τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 20 Ιουλίου. Μέχρι και χθες περί τους 15 ασθενείς νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι πέντε βρίσκονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η επέλαση του ιού θα συνεχιστεί έντονη τις επόμενες δύο εβδομάδες, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν συνέβαλαν στην αύξηση των πληθυσμών των κουνουπιών μέσω των οποίων γίνεται και η μετάδοση του ιού του Δυτικού Νείλου. Ωστόσο, η κύρια δεξαμενή του ιού στη φύση είναι τα πτηνά, ιδίως τα περιστέρια.
«Ο ιός του Δυτικού Νείλου κυκλοφορεί σταθερά τα τρία τελευταία χρόνια στη χώρα μας, συνεπώς εκτιμούμε ότι η εξάπλωσή του στις διάφορες περιοχές της επικράτειας θα συνεχιστεί. Θα είμαστε αντιμέτωποι με τον ιό όχι μόνο το επόμενο διάστημα –και για όσο συνεχιστούν οι καιρικές συνθήκες, όπως υψηλή θερμοκρασία και υγρασία, που ευνοούν τον πολλαπλασιασμό των κουνουπιών - , αλλά και τα επόμενα χρόνια» αναφέρει στο protothema.gr ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Αθανάσιος Τσακρής. Ο ειδικός επισημαίνει ότι είναι σημαντικό για την αναχαίτιση του ιού του Δυτικού Νείλου οι πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση και να τηρούν τα ατομικά και τα οικιακά μέτρα προστασίας από τον ιό.
Τον μεγαλύτερο κίνδυνο έχουν οι ηλικιωμένοι καθώς και οι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς –σε αυτές τις δύο κατηγορίες ο ιός προκαλεί συνήθως λοίμωξη του κεντρικού νευρικού συστήματος. Ωστόσο, η πλειονότητα των ανθρώπων που μολύνονται με τον ιό δεν εκδηλώνουν καμιά απολύτως λοίμωξη (είναι ασυμπτωματικοί). Ποσοστό 20% εμφανίζουν ήπια συμπτώματα γριπώδους συνδρομής και μόλις το 1% παρουσιάζουν εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση.

thebest.gr

Στο τραπέζι η πρόταση για καταβολή του ΕΚΑΣ μόνο στους άνω των 65 ετών

Tο πακέτο μέτρων οδηγεί σε θυσίες, επαναλαμβάνει ο υπουργός Εργασίας, διαβεβαιώνοντας όμως ότι θα πιάσουν τόπο και θα επιμεριστούν δίκαια.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Επενδυτή» του Σαββάτου, ο Γ.Βρούτσης επαναφέρει την «πρόταση-σενάριο» για καταβολή του ΕΚΑΣ μόνο στους άνω των 65 ετών, υπενθυμίζοντας πάντως ότι ήδη ισχύουν αντικειμενικά-εισοδηματικά κριτήρια.
Σε ερώτηση για το αν θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης, εκτιμά ότι κάτι τέτοιο θα είχε αμφίβολο δημοσιονομικό αποτέλεσμα. «Είναι όμως ώρα να κάτσουμε να δούμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να διορθωθούν στρεβλώσεις στο εσωτερικό τους» διευκρινίζει.
Διαβεβαιώνει επίσης ότι δεν θίγονται οι συντάξεις των 700 ευρώ, κάνοντας μάλιστα λόγο για διαστρέβλωση των όσων είχε πει παλαιότερα για το θέμα.
Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα περάσουν τα μέτρα από τη Βουλή, ο κ. Βρούτσης εκτιμά ότι η κρισιμότητα της κατάστασης θα υπερβεί κάθε προσωπική στρατηγική.
newsit.gr

Ρύθμιση "ανάσα" για όσους χρωστούν στο δημόσιο - Πληρώστε τα χρέη σας σε 48 δόσεις από 100 ευρώ


- Νέα εγκύκλιος του υπουργείου για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών
- Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν όλες οι οφειλές παρελθόντων ετών αρκεί να έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες
- Δεν προβλέπεται χρηματικό πλαφόν για την υπαγωγή

Έτσι έρχονται ρυθμίσεις πολύ ευνοϊκότερες από τις υπάρχουσες που προβλέπουν εκπτώσεις σε πρόστιμα και προσαυξήσεις αλλά και πολλές και μικρές δόσεις.

Με σχετική εγκύκλιο, αλλάζουν παλαιότερες διατάξεις και δίδεται η δυνατότητα εξόφλησης σε 45 δόσεις, με μείωση των προσαυξήσεων ως και 100% εάν γίνει εφάπαξ καταβολή του ποσού ή 50% αν η εξόφληση γίνει σε 45 δόσεις. Θα υπάρχει όμως δυνατότητα και για 48 δόσεις αλλά χωρίς καμία μείωση των προσαυξήσεων.

Σέντρα στις 25 Αυγούστου ελέω τηλεόρασης και αίτημα για προσωρινές άδειες. Με ισχύ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου

Κανονικά το τριήμερο 25-26-27/8 θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, όπως προκύπτει από τη συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής που βρίσκεται σε εξέλιξη. Στην απόφαση αυτή έχει οδηγήσει η άρνηση του συνδρομητικού καναλιού της NOVA για αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος και πλέον ΑΕΚ, Άρης, Πανιώνιος και ΟΦΗ αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα με τη συμμετοχή τους αφού δεν έχουν φορολογική ενημερότητα.

Η πρόταση για την αναβολή έγινε από τον Άρη και συμφώνησαν και οι άλλες ΠΑΕ, ωστόσο η συνδρομητική τηλεόραση η NOVA που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα ήταν αρνητική.

Έτσι η διοργανώτρια αρχή οδηγήθηκε στην απόφαση να διεξαχθεί κανονικά η πρώτη αγωνιστική της Super League με τρεις ομάδες να αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Αυτές είναι η ΑΕΚ, ο Άρης και ο ΟΦΗ, ενώ Κέρκυρα, Πανιώνιος και Πλατανιάς ενημέρωσαν στην συνεδρίαση πως θα τακτοποιήσουν όποιες εκκρεμότητες έχουν.

Ωστόσο, η Σούπερ Λιγκ αποφάσισε να σταθεί στο πλευρό των ομάδων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα τους.

Έτσι, καλεί την ΕΠΟ να εκδώσει δελτία στους παίκτες με τους οποίους έχουν συμφωνήσει οι ομάδες με ισχύ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να επιτρέψει στην συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα, και πάλι με ισχύ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Από εκεί και πέρα η Σούπερ Λίγκα ξεκαθαρίζει ότι εάν υπάρξει ομάδα που μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου δεν έχει εξασφαλίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, τότε θα τις επιβληθούν οι κυρώσεις... Μάλιστα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι ποινές θα έχουν αναδρομική ισχύ, με ανάκληση των δελτίων των παικτών αλλά και ταυτόχρονα να χάνονται όλοι οι βαθμοί που έχει κερδίσει η ομάδα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

«Κάποιες ομάδες έχουν σημαντικά προβλήματα και εμείς προσπαθούμε να βρούμε λύσεις», τόνισε ο Γιάννης Μώραλης και συνέχισε: «Το στοίχημα για εμάς φέτος είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με 16 ομάδες και να τελειώσει με 16 ομάδες».

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής έκανε γνωστό ότι οι υπεύθυνοι από Πλατανιά, Κέρκυρα και Πανιώνιο δηλώνουν σίγουροι ότι μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 15ης Σεπτεμβρίου θα έχουν εξασφαλίσει τις ενημερότητες. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το βάρος πέφτει επάνω στις ΑΕΚ, ΟΦΗ και Άρη για να έχουν εξασφαλίσει την φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

«Έχουμε κάνει πολλές προσπάθειες. Εάν δεν βρεθεί λύση θα επιβληθούν στις ομάδες οι ποινές που ορίζει ο Νόμος», τόνισε.
Newsroom ΔΟΛ

Κλήτευση του Παπούλια στη δίκη του στη Χάγη ζητά ο Κάρατζιτς

Ο Κάρατζιτς δικάζεται κατηγορούμενος για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
Ο Κάρατζιτς δικάζεται κατηγορούμενος για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
 
Χάγη
Ο πρώην πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς ζήτησε σήμερα από τους δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία να καλέσουν να καταθέσει στη δίκη του ο Έλληνας Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας, σύμφωνα με κείμενο που υπέβαλε στο δικαστήριο.

Οι συνήγοροι του κατηγορούμενου έχουν ξαναζητήσει να καταθέσει ο Κ.Παπούλιας στη Χάγη. «Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι ο πρόεδρος Παπούλιας έχει πληροφορίες που μπορούν να υποστηρίξουν πραγματικά» υποστήριξε η υπεράσπιση του Κάραζιτς. Ο Κ.Παπούλιας ήταν υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους του πολέμου στη Βοσνία.

Ο πρώην πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας κατηγορείται για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για το ρόλο που διαδραμάτισε στον πόλεμο της Βοσνίας (1992-1995), κατά τον οποίο έχασαν τη ζωή τους 100.000 άνθρωποι και εκτοπίστηκαν 2,2 εκατομμύρια.

Η υπεράσπιση του πρώην πολιτικού ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας προτείνει ο Κάρολος Παπούλιας να κληθεί να καταθέσει στο διεθνές δικαστήριο στις 26 Μαρτίου του 2013.

«Λόγω των θρησκευτικών και ιστορικών δεσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Σέρβους, ο πρόεδρος Παπούλιας ήταν ένας από τους λίγους διεθνείς συνομιλητές στους οποίους οι Σέρβοι της Βοσνίας είχαν εμπιστοσύνη και με τους οποίους μπορούσαν να μιλήσουν με απόλυτη εμπιστοσύνη», επισημαίνεται στο κείμενο της υπεράσπισης του Ράντοβαν Κάρατζιτς.

Ο πρώην πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, ο οποίος συνελήφθη στο Βελιγράδι το 2008, θεωρεί ότι η κατάθεση του προέδρου της Ελλάδος θα συμβάλει στο να αποδειχθεί η αθωότητά του στην υπόθεση του βομβαρδισμού αγοράς στο Σαράγεβο, στις 5 Φεβρουαρίου του 1994, από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους 67 άνθρωποι, σύμφωνα πάντα με το κείμενο της υπεράσπισης του κατηγορούμενου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό 

ΣΧΟΛΕΙΑ-ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ: ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ 2013

Ένα χρόνο αργότερα θα μεταφερθεί τελικά η αρμοδιότητα του καθαρισμού των σχολικών μονάδων στους δήμους. Αυτό προβλέπει άρθρο του νόμου για τα ΑΕΙ που ψηφίστηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την 1η Αυγούστου. Ποια θα είναι η επιπλέον επιβάρυνση για τους δήμους, με δεδομένους τους μειωμένους ακόμη και κατά 50% ΚΑΠ μέχρι το τέλος του χρόνου; Το ότι τις όποιες συμβάσεις συνάψουν θα τις πληρώνουν μέσω ΚΑΠ, ενώ σήμερα καλύπτονται από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (το οποίο βρίσκεται στη λίστα των υπό κατάργηση Οργανισμών).
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση για το άρθρο 6 του Ν. 4076/2012 (νόμου για τα ΑΕΙ):
«Με το παρόν άρθρο ρυθμίζεται το ζήτημα της σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου του προσωπικού που απασχολείται για τον καθαρισμό σχολικών μονάδων για το διδακτικό έτος 2012-2013, που δεν καλύπτονται από προσωπικό καθαριότητας, που υπηρετεί σε οργανικές θέσεις.
»Με την εν λόγω ρύθμιση παρατείνεται για ένα έτος η αρμοδιότητα των οργάνων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αντιμετώπιση των αναγκών καθαριότητας των σχολικών μονάδων και επιπροσθέτως παρέχεται η δυνατότητα στο Υπουργείο Εσωτερικών να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες κατά τρόπο ώστε οι οικείοι Δήμοι να είναι σε θέση από το διδακτικό έτος 2013-2014 και εφεξής να αναλάβουν την αρμοδιότητα σύναψης των εν λόγω συμβάσεων».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 6 ΝΟΜΟΥ Ν. 4076/2012

aftodioikisi.gr

Τότε που τα λεωφορεία έβγαζαν… κέρατα για να γίνουν τρόλεϊ!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν δεν κάνω λάθος, ήδη από το πρώτο μνημόνιο, η Ελλάδα είχε συμφωνήσει σε ένα σχέδιο αποκρατικοποιήσεων – το οποίο δεν τηρήθηκε ποτέ.

Αν επίσης δεν κάνω λάθος, η κυβέρνηση που συμφώνησε σ’ αυτό το σχέδιο με τους δανειστές της ήταν νόμιμα εκλεγμένη – και μάλιστα με δέκα μονάδες διαφορά.

Αν και πάλι δεν κάνω λάθος, την μεγαλύτερη εκλογική δύναμή της εκείνη η κυβέρνηση (Παπανδρέου, για να μην ξεχνιόμαστε), που θα τα άλλαζε όλα (για να μην ξεχνιόμαστε), άντλησε τον κύριο όγκο των ψήφων της από τον δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ.

Και αν ξανά-μανά δεν κάνω λάθος, οι δανειστές υπήρξαν από την αρχή ξεκάθαροι: Για να δανείσουν τα χρήματα απαιτούσαν συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και αποκρατικοποιήσεις.

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, οποίος ανέλαβε και την κοινοβουλευτική εκπροσώπη της Κεφαλλονιάς, θα επισκεφθεί το νησί Κυριακή και Δευτέρα 19 & 20 Αυγούστου 2012.

Θα έχει συνεργασία με τους πολιτευτές, συντονιστές και τον Τομεάρχη του Κινήματος επι οργανωτικών θεμάτων της εκεί εκλογικής περιφέρειας Μάκη Πετράτο, προκειμένου να καταγραφούν και να ιεραρχηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν την Κεφαλλονία και που θα πρέπει να προωθήσει προς επίλυση ο Τέρενς Κουίκ είτε με κοινοβουλευτικές διαδικασίες είτε  με ενέργειές του στα αρμόδια Υπουργεία.

Επίσης ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα έχει συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Σπυρίδωνα, τον Δήμαρχο Αλέκο Παρίση και παραγωγικούς φορείς του νησιού, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Ξενοδοχειακός κλπ.
Επίσης, για την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη διεκπεραίωση των θεμάτων των έξι εκλογικών περιφερειών που έχει αναλάβει υπό την κοινοβουλευτική του ευθύνη ο Τέρενς Κουίκ, όρισε ως συντονιστές του ανά περιφέρεια, εκ μέρους του Πολιτικού Γραφείου του τους εξής συνεργάτες του:
ΛΕΣΒΟΣ Βαγγέλης Παπαγεωργίου
ΧΙΟΣ  Αλεξία Στούπη - Βαγγέλης Παπαγεωργίου
ΣΑΜΟΣ  Αλεξία Στούπη
ΚΕΡΚΥΡΑ Τίνα Αλεξανδρή - Κώστας Μεϊμάρης
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ Ευαγγελία Εγγλέζου
ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ευαγγελία Εγγλέζου - Κώστας Μεϊμάρης

Σημειώνεται ότι ο Βαγγέλης Παπαγεωργίου, με την ιδιότητα του Δικηγόρου, θα συνεργάζεται και με  τις εκλογικές περιφέρειες για θέματα Διαφάνειας, αλλά και ειδικότερα με τη Χίο, όπου οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα διερευνήσουν τον βίο και πολιτεία ορισμένων, που το όνομά τους έχει εμπλακεί σε φήμες για σκάνδαλα δημοσίων έργων και όχι μόνο.

Όχι στην επαχθέστερ​η φορολογία, τις περικοπές και την εφεδρεία

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Η σκληρή φορολογία, οι περικοπές και η εφεδρεία μόνο ύφεση και      συρρίκνωση της οικονομίας θα επιφέρουν. Μόνη λύση η ενίσχυση της      πρωτογενούς παραγωγής, που θα βασίζεται στην εργασία των Ελλήνων      και όχι των λαθρομεταναστών.

Οι δύο επιλογές Σαμαρά
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος ή θα απαιτήσει να δοθεί ένα τέλος τώρα      στην διόγκωση του ελληνικού προβλήματος, με μερική διαγραφή του      χρέους και περιορισμό της αποπληρωμής του μέχρι η χώρα να      επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης ή θα πάει στο Βερολίνο και το      Παρίσι για διακοπές.

Νέα Δημοκρατία: «Επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ η επιστροφή στη δραχμή»


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τα εσωτερικά μαχαιρώματα ανάμεσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, δεν απασχολούν κανέναν Έλληνα.
Αντίθετα με αυτούς, τη Νέα Δημοκρατία, την απασχολεί η παραμονή της χώρας στο ευρώ».  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΣΤΟΝ FLASH ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑ​ΦΟ Κ. ΠΑΡΡΑ

Επίσης από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣYΡΙΖΑ Δ. Στρατούλη στο ραδιόφωνο του Flash, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Τρίτος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε 48 ώρες, ζητάει τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή.
Από τον  κ. Τσίπρα δεν  υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση.
Είναι φανερό, ότι η χρεοκοπία της χώρας και η επιστροφή στη δραχμή, αποτελεί  την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ». 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Τ. ΚΟΥΡΑΚΗ ΣΤΗ ΝΕΤ FM

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ένας ένας, με δηλώσεις τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτουν το πραγματικό σχέδιο του κ. Τσίπρα: Τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή.
Δεν πιστεύαμε ποτέ, ότι οι Έλληνες βουλευτές, έστω και ως συνιστώσες κομμάτων, θα εύχονταν τη χρεοκοπία της χώρας μας.

Ντροπή».

Οριστικό "λουκέτο" σε 150 Σχολές- Tο σχέδιο "Αθηνά" συμπαρασύρει ΑΕΙ και ΤΕΙ και της Δυτικής Ελλάδας

Οριστικό "λουκέτο" σε 150 Σχολές- Tο σχέδιο "Αθηνά" συμπαρασύρει ΑΕΙ και ΤΕΙ και της Δυτικής Ελλάδας Δύο πανεπιστήμια -Στερεάς Eλλάδας και Δυτικής Eλλάδας- έχουν δύο τμήματα το πρώτο και τρία το δεύτερο
Ξανα στο προσκήνιο η αλλαγή του χάρτη των ΑΕΙ και ΤΕΙ με κλείσιμο πάνω από 150 σχολών άλλα και λουκέτα σε ολόκληρα Ιδρύματα, που εξετάζει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, πρόκειται για τμήματα που δεν έχουν ζήτηση από τους νέους φοιτητές, τμήματα με ασαφές γνωστικό αντικείμενο, ομοειδή τμήματα που είναι σκορπισμένα σε ολόκληρη τη χώρα, τμήματα με αλληλοκαλύψεις αντικειμένων κ.ά. Μαζί υπάρχουν προτάσεις ακόμη και για συγχωνεύσεις ή και καταργήσεις ολόκληρων ιδρυμάτων και κυρίως περιφερειακών, όπως έγραψε προ ημερών το thebest.gr.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η συζήτηση για το σχέδιο «Αθηνά» -όπως ονομάστηκε- στην ανώτατη εκπαίδευση έχει ανοίξει εδώ και αρκετά χρόνια και οι εκάστοτε υπουργοί υποσχέθηκαν ότι θα κινήσουν τις σχετικές διαδικασίες, αλλά κανείς δεν το έκανε.
Σήμερα στην Ανώτατη Εκπαίδευση λειτουργούν 499 τμήματα. Από αυτά τα 286 ανήκουν σε ΑΕΙ και τα 213 σε ΤΕΙ. Από το 1999 έως το 2009 ιδρύθηκαν περίπου 100 νέα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Πολλά εξ αυτών δεν έχουν σαφώς ορισμένο γνωστικό αντικείμενο, ενώ άλλα είναι συναφή με τμήματα που υπήρχαν ήδη στα ίδια Ιδρύματα. Είκοσι τέσσερα ΑΕΙ είναι διάσπαρτα σε 36 διαφορετικές πόλεις και 16 ΤΕΙ σε 40 πόλεις και κωμοπόλεις.
Από τα πανεπιστήμια, όσα βρίσκονται σε Αττική, Πάτρα, Iωάννινα, Κέρκυρα και Χανιά λειτουργούν σε μία πόλη, ενώ τα υπόλοιπα «απλώνονται» σε δύο έως έξι πόλεις.
Η διασπορά των τμημάτων είναι μεγάλη. Για παράδειγμα, το Αριστοτέλειο έχει 40 τμήματα σε 3 πόλεις. Το Θράκης 20 τμήματα σε 4 πόλεις, το Αιγαίου 17 τμήματα σε 6 πόλεις, το Κρήτης 17 τμήματα σε 2 πόλεις και το Θεσσαλίας 16 τμήματα σε 4 πόλεις. Δύο πανεπιστήμια -Στερεάς Eλλάδας και Δυτικής Eλλάδας- έχουν δύο τμήματα το πρώτο και τρία το δεύτερο.
Η πανεπιστημιακή κοινότητα είναι διχασμένη, καθώς υπάρχουν αυτοί που επιθυμούν το σχέδιο “Αθηνά” και στην ανώτατη εκπαίδευση αλλά και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο, αλλά και χωρίς ουσία, αφού τουλάχιστον οικονομικά δεν πρόκειται το κράτος να βγει κερδισμένο.

thebest.gr

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑΣ ΣΤΗ ΝΕΜΕΑ (VIDEO)

Το μέγεθος της καταστροφής είναι μεγάλο, κυρίως στις καλλιέργειες της σουλτανίνας, όπου εμφανίζεται απώλεια της παραγωγής άνω του 50% και το ποσοστό αυτό αναμένεται να ανέβει καθώς μέρα με τη μέρα η σήψη των σταφυλιών προχωράει. Η άκαιρη βροχόπτωση έχει πλήξει εξίσου και άλλες περιοχές του Δήμου Νεμέας και οι ζημιωθέντες παραγωγοί σπεύδουν να δηλώσουν τις ζημιές στους στον ΕΛ.Γ.Α, απελπισμένοι από την αναπάντεχη αυτή καταστροφή..


korinthostv.blogspot.gr

Ζητά να παραμείνει τμήμα των ΔΟΥ Κιάτου και Ξυλοκάστρου


 

 

Επιστολή του Β. Νανόπουλου στον υπουργό

Θέση για τις ενέργειες που δρομολογούνται αναφορικά με το κλείσιμο των ΔΟΥ Κιάτου και Ξυλοκάστρου πήρε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Β. Νανόπουλος στέλνοντας επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό. Στη σχετική επιστολή ο κ. Νανόπουλος αναφέρει τα εξής: «Αξιότιμε κε Υπουργέ, Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε τις ενέργειες που δρομολογούνται για το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ Κιάτου Κορινθίας και Δ.Ο.Υ Ξυλοκάστρου. Μετά και αυτή την συγχώνευση όλοι οι κάτοικοι της Δυτικής Κορινθίας θα συνωστίζονται να εξυπηρετηθούν στην Δ.Ο.Υ Κορίνθου.
Αντιλαμβανόμαστε και συμμεριζόμαστε βέβαια την ανάγκη μείωσης των λειτουργικών δαπανών του κράτους και την περιστολή των δημοσίων δαπανών, παράλληλα όμως προτείνουμε να διατηρηθεί τμήμα της Δ.Ο.Υ Κιάτου και Ξυλοκάστρου και να μειωθεί στο ελάχιστο η ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας πολιτών και επιχειρηματιών στην εφορία. Προτείνουμε επίσης να γίνονται ηλεκτρονικά όλες οι συναλλαγές και αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικών ενημερότητας από δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και Τράπεζες προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες, οι οποίοι και λόγω της οικονομικής δυσπραγίας δεν έχουν την δυνατότητα να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις και να επωμίζονται και άλλα έξοδα.
 
korinthianews.blogspot.gr

Θανατηφόρο τροχαίο στο Δερβένι ( Μαύρα Λιθάρια)

Τραγωδία στην άσφαλτο.
Πριν από λίγη ώρα σημειώθηκε ένα σφοδρό τροχαίο στο 60 χλμ Κορίνθου Πατρών στο ύψος του Δερβενιου.
Υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς και εγκλωβισμένους. Η φωτογραφία στάλθηκε από αυτόπτη μάρτυρα.
http://www.enikos.gr/

Πυρκαγιές σε Κορινθία και Χίο


Σε εξέλιξη είναι δύο πύρινα μέτωπα σε Κορινθία και Χίο.
Στην πρώτη περίπτωση, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αγιος Χαράλαμπος Κορινθίας.
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στη Χίο, ξέσπασε τη νύχτα πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αγιος Μάρκος - Καρυές, στο κεντρικό τμήμα του νησιού. Οι φλόγες καίνε πεύκα και μαστιχόδεντρα.
Στο σημείο βρίσκονται 17 οχήματα της πυροσβεστικής με 75 πυροσβέστες, 30 εθελοντές, 30 άτομα πεζοπόρο, 79 στρατιώτες, ενώ απο αέρος επιχειρούν 8 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.
Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Χίου δεν απειλούνται οικισμοί ενώ το έργο της κατάσβεσης είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς στην περιχοή πνέουν άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ.
Ωτσόσο, δύο χωριά, η Βέσσα και το Λιθί εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους.