Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Aδίστακτος τρομοκράτης και μάλιστα ηγετικό στέλεχος ο 29χρονος θεολόγος; - Ένα προς ένα τα λάθη που έκανε - Πως "έκαψε" ο ίδιος τον εαυτό του


Αυτό που βλέπουν μετα βεβαιότητας οι διωκτικές αρχές είναι μια προσπάθεια ανασύστασης τρομοκρατικής ομάδας. Από την άλλη εντυπωσιάζει πραγματικά το γεγονός ότι τα βήματά του δείχνουν έναν απίστευτα απρόσεκτο άνθρωπο ο οποίος εκτός από τα στοιχεία που άφησε στον τόπο του εγκλήματος, δεν θέλει εκπροσώπηση από δικηγόρο, έγραφε ασταμάτητα σε facebook και twitter και δεν έκανε καμία προσπάθεια να κρύψει ούτε τα πιστευω του, ούτε όσα είχε κάνει και όσα σκόπευε να κάνει...

Ο 29χρονος Αναστάσιος Θεοφίλου, δεν είναι καινούριο πρόσωπο για τους αστυνομικούς και τους είχε απασχολήσει κατά τη διάρκεια των ερευνών για την εξάρθρωση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Ο πτυχιούχος της Θεολογίας ταυτοποιήθηκε από το βιολογικό υλικό που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος ως ένας από τους τρεις ληστές του υποκαταστήματος της Alpha Bank το πρωί της Παρασκευής 10ης Αυγούστου.

Ο Θεοφίλου και δύο άτομα τα οποία αναζητούνται, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και φορώντας καπέλα, είχαν εισβάλει στο υποκατάστημα της τράπεζας και πήραν 45.000 ευρώ από τα ταμεία. Κατά την έξοδό τους επιχείρησε να τους καταδιώξει ο 53χρονος οδηγός ταξί Δημήτρης Μίχας, τον οποίο και δολοφόνησαν εν ψυχρώ.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο Θεοφίλου είναι αυτός που με τέσσερις σφαίρες εκτέλεσε τον 53χρονο οδηγό όταν προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει.

Τα λάθη του:

Κινηματογραφική απόδραση κρατουμένου στις φυλακές Ναυπλίου


Κρατούμενος στις φυλακές Ναυπλίου απέδρασε κατά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο
Σύμφωνα με τα στοιχεία ο καρτούμενος είναι Αλβανός και απέδρασε με τη βοήθεια ομοεθνών του κατά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Ναυπλίου. Οι ομοεθνείς του τον περίμεναν και με το που έφτασε το μεταγωγικό των φυλακών άρχισαν τους πυροβολισμούς και άρπαξαν τον κρατούμενο.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει κυνηγητό για τη σύλληψη τόσο του κρατουμένου όσο και των συνεργών του.

newsit.gr

"Η Ελλάδα έτοιμη να συναντήσει τους χρηματοδότες της".Βίντεο από το Reuters

"Η Ελλάδα έτοιμη να συναντήσει τους χρηματοδότες της", μεταδίδει το Reuters σε ρεπορτάζ του σχετικά με τις επαφές που θα έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τα επόμενα 24ωρα.

Δείτε στο βίντεο τι μεταδίδει το μεγάλος ειδησεογραφικό πρακτορείο για την ελληνική κρίση και τις επαφές Σαμαρά.



onalert.gr

Ο Αγορανομικός Κώδικας είναι του 1946! - Αλλάζουν όλα

Ο τίτλος μπορεί να φαίνεται υπερβολικός αλλά δεν είναι καθόλου! O Αγορανομικός Κώδικας συντάχθηκε το 1946 και έκτοτε συμπληρώνεται και βελτιώνεται με αγορανομικές διατάξεις- για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις νέες μορφές δυσλειτουργίας και στρεβλώσεων στην αγορά.

Σήμερα, 66 χρόνια μετά κρίνεται αναγκαία σύμφωνα με γνωμοδότηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η αναμόρφωσή του.

Και ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίστηκε με τον Άξονα!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν και τίποτε δεν έχει διαψευστεί τόσες πολλές φορές όσο η περίφημη ρήση του Ουμπέρτο Έκο σύμφωνα με την οποία «τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις», αυτές τις μέρες διαπιστώσαμε ότι διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν τα δυνατά τους να διαψεύσουν και αυτοί με τη σειρά τους τον Ιταλό συγγραφέα.

Σε καμιά χώρα από αυτές που βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης χρέους η αντιπολίτευση δεν συμπεριφέρεται με αυτόν τον επικίνδυνο τρόπο.

Καμιά αντιπολίτευση δεν ρίχνει τόσο πολύ λάδι στη φωτιά την ώρα που η πολιτική ηγεσία του τόπου τους προσπαθεί να εφαρμόσει ένα σχέδιο διάσωσης.

Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ ή κατά της φοροδιαφυγής;

Μετά τις πολλές και διάφορες απόψεις στον ΣΥΡΙΖΑ για το αν πρέπει να χρεοκοπήσουμε ή όχι, η περίπτωση της Ύδρας άνοιξε ως φαίνεται και άλλο πεδίο δόξης λαμπρόν για τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατ' αρχήν φάνηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την όλη επιχείρηση αλλά και με την πάταξη της φοροδιαφυγής μετά το σχόλιο του βουλευτής του Θοδωρή Δρίτσα ο οποίος είπε:

"Μια απλή διαδικασία φορολογικών ελέγχων μετατράπηκε από την κυβέρνηση σε ένα σώου επίδειξης αυταρχισμού. Διμοιρίες των ΜΑΤ μεταφέρθηκαν δύο φορές στο νησί, το ίδιο και πολυμελή συνεργεία της Οικονομικής Αστυνομίας. Εντελώς αυθαίρετα επιχειρήθηκε να αποκλειστεί η Ύδρα από την ακτοπλοϊκή σύνδεση και μάλιστα με απόφαση ναυτιλιακής εταιρείας και όχι κάποιας κρατικής υπηρεσίας".

Όμως ο επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης είχε άλλη άποψη για την υπόθεση της Ύδρας:

Έγραψε στο twitter: "Το δίκιο του Υδραίου φοροφυγά μου είναι απεχθές. Όσο μεγαλύτερη η φοροδιαφυγή, τόσο αγριότερη η περικοπή μισθών, συντάξεων. Καθαρές κουβέντες". Για να γίνει μάλιστα πιο ξεκάθαρος συμπλήρωσε: "Όχι στη μνημονιακή πολιτική, την ασυλία των ισχυρών, την άδικη φοροκαταιγίδα. Αλλά και καμία ανοχή στην προκλητική φοροδιαφυγή τύπου Ύδρας."

Σήμερα πάντως, ο Μανώλης Γλέζος έδωσε νεα διάσταση στις απόψεις περι φοροδιαφυγής τονίζοντας σε ανακοίνωσή του:

"Εδώ και ένα χρόνο έχω καταγγείλει ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάρου και δημοσίως ότι έχουν κατασκευαστεί 1300 πολυτελείς κατοικίες ιδιοκτησίας αλλοδαπών, οι οποίες ενοικιάζονται μέσω διαδικτύου 750 ευρώ ημερησίως. Το ΣΔΟΕ δεν έχει ακόμα επέμβει. Η φοροδιαφυγή στην πιο ακραία μορφή της.
Μήπως επειδή η κυβέρνηση συγκαλύπτει ζητήματα όπως αυτό, αποφάσισε να καταφύγει σε εκστρατείες τύπου Ύδρας;"

Χωρίς αποφάσεις η συνάντηση Σαμαρά Μέρκελ


Σύμφωνα με τον γερμανό υφυπουργό Οικονομικών Σ.Κάμπετερ ''δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις για περαιτέρω παραχωρήσεις προς την Ελλάδα κατά την συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Άγκελα Μέρκελ την ερχόμενη Παρασκευή''.
«Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να συζητηθεί σοβαρά αυτή την εβδομάδα», τόνισε σε συνέντευξή του προς τη Γερμανική Ραδιοφωνία ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ, προσθέτοντας ότι «ζητούμενο δεν είναι να ληφθεί μια απόφαση σε διμερές επίπεδο, αλλά οι αποφάσεις να ληφθούν στο πλαίσιο μιας συντεταγμένης και διάφανης διαδικασίας στην Ευρώπη».

«Η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της»

Στην ερώτηση εάν η Γερμανία θα παρηγορήσει τον Σαμαρά την Παρασκευή, σε περίπτωση που ο τελευταίος ζητήσει «περισσότερο χρόνο, περισσότερα χρήματα και ίσως ένα τρίτο πακέτο βοήθειας», ο κ. Κάμπετερ υπογράμμισε ότι «το θέμα δεν είναι η παρηγοριά, αλλά και οι δύο πλευρές να τηρήσουν αυτά που έχουν συμφωνήσει».
Και αυτό θα το κρίνει η τρόικα στην έκθεσή της που θα είναι έτοιμη στον Σεπτέμβριο. Τότε θα ληφθούν οι αποφάσεις, επισήμανε ο γερμανός υφυπουργός.

Ο κ. Κάμπετερ δεν θέλησε να απαντήσει στο ερώτημα εάν είναι δυνατή η παραχώρηση περισσότερου χρόνου και περισσότερων χρημάτων στην Ελλάδα.
«Όλα αυτά είναι εικοτολογίες…Η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», είπε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός, τονίζοντας ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι σχετικές πιέσεις προς την Αθήνα.

Πηγή Deutsche Welle

Τραγικός ο Ολυμπιακός .Φιλική ήττα στη Νάπολη

Στο τελευταίο τους φιλικό οι “ερυθρόλευκοι” παρουσιάστηκαν ασύνδετοι, χωρίς αγωνιστικό πλάνο με πολλά προβλήματα στην άμυνα και αστοχία στην επίθεση, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα με 3-0 από τη Νάπολι. Καλοί στο ντεμπούτο τους Μασάδο και Γκρέκο.
Αρκετούς λόγους για προβληματισμό προσέφερε στον Λεονάρντο Ζαρντίμ το τελευταίο φιλικό της ομάδας του πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων. Ο Πορτογάλος τεχνικός δοκίμασε ξανά πολλά σχήματα και πρόσωπα ωστόσο μπορεί να είναι ικανοποιημένος μόνο από πολύ καλή συνύπαρξη των Μασάδο και Γκρέκο οι οποίοι στην πρώτη τους εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία.

Από κει και πέρα ξεκινούν όμως τα αρνητικά. Τα αμυντικά κενά ήταν τεράστια, το σχέδιο της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο -αν μη τι άλλο- θολό, ενώ και οι επιθετικοί βρέθηκαν σε κακή μέρα με αποτέλεσμα να μην αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν σχεδόν ακίνδυνος. Η Νάπολι -που αγωνίστηκε χωρίς τον σούπερσταρ της, Καβάνι-ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έπαιξε στο μισό γήπεδο τους “ερυθρόλευκους”, ενώ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζεμαϊλί στο 24΄.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι “παρτενοπέι” έφτασαν και σε δεύτερο γκολ όταν μετά από εξαιρετική αντεπίθεση και επέμβαση του Κάρολ στο σουτ του Βάργκας, ο Χάμσικ πήρε το ριμπάουντ και πλάσαρε από κοντά.

Η είσοδος των Γκρέκο και Ιμπαγάσα στο ματς βελτίωσε την κυκλοφορία της μπάλας, ωστόσο ο Κοντρέρας δεν μπόρεσε να συμμαζέψει τα αμυντικά κενά. Στο 59΄ήρθε και το τρίτο γκολ της Νάπολι όταν μετά το κόρνερ ο Γκαμπερίνι ανενόχλητος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι έριξαν στροφές και ο Ολυμπιακός δημιούργησε 2-3 καλές ευκαιρίες χωρίς ωστόσο να καταφέρει να μειώσει.

Νάπολι (Ματσάρι): Ροζάτι, Μπρίτος, Αρόνικα, Βάργκας, Μάτζιο, Χάμσικ, Τζεμαΐλι, Ινσίνιε, Καναβάρο, Καμπερίνι, Ινλέρ.

Ολυμπιακός (Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης (74’ Μοδέστο), Χολέμπας, Παπάζογλου (46’ Κοντρέρας), Σιόβας, Φέισα (46’ Ιμπαγάσα), Μανιάτης, Μασάδο (74’ Μοδέστο), Αμπντούν (46’ Γκρέκο), Λυκογιάννης (46’ Μήτρογλου), Τζεμπούρ (84’ Βλαχοδήμος).

Αποχωρούν από την Ελλάδα οι κυπριακές τράπεζες

Με ταχύ ρυθμό οι κυπριακές αρχές προωθούν το σχέδιο απαγκίστρωσης του κυπριακού τραπεζικού συστήματος από την ελληνική αγορά, επιφέροντας νέες αλλαγές και στον ελληνικό τραπεζικό χάρτη.

Πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» Κύπρου φέρουν την Alpha Bank να διαπραγματεύεται την ανταλλαγή δανειακών χαρτοφυλακίων με την Τράπεζα Κύπρου και τη MIG να αποκτά το ελληνικό δίκτυο της Λαϊκής Τράπεζας, δηλαδή τη Marfin Egnatia.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και οι ίδιες οι κυπριακές τράπεζες (καταρχήν η Λαϊκή Τράπεζα και εν συνεχεία η Τράπεζα Κύπρου) προσπαθούν να απομονώσουν τα στοιχεία ενεργητικού των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και να μειώσουν έτσι τον «ελληνικό κίνδυνο». Τα δίκτυα στην Ελλάδα λειτουργούν με τη μορφή υποκαταστήματος, με αποτέλεσμα όλες οι ζημιές από τα επισφαλή δάνεια να γράφονται απευθείας στη Λευκωσία.

Οι συζητήσεις μεταξύ της Alpha Bank και της Τράπεζας Κύπρου αφορούν στην ανταλλαγή δανειακών χαρτοφυλακίων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο που συζητείται αφορά στην απορρόφηση από την Τράπεζα Κύπρου μεγάλου ποσοστού των στοιχείων ενεργητικού της Alpha Bank στην Κύπρο (κυρίως χορηγήσεις) και αντίστοιχα απορρόφηση από την Alpha Bank του δανειακού χαρτοφυλακίου της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα.

Για να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη των εποπτικών αρχών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Εξάλλου, μια εξαγορά των λειτουργιών της Λαϊκής στην Ελλάδα από τη MIG ή τον Ανδρέα Βγενόπουλο προσωπικά, θα έδινε μια λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λαϊκή, λόγω της τεράστιας έκθεσής της σε επισφαλή δάνεια στην ελληνική αγορά. Κάτι τέτοιο, μάλιστα, θα μπορούσε να δώσει μια τεράστια ανάσα στην τράπεζα, αφού θα αποτελούσε «ουσιαστικό άλμα προς την εξυγίανση», σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας.

Τη στρατηγική συρρίκνωσης της παρουσίας των κυπριακών τραπεζών στην ελληνική αγορά επιβεβαίωσε ο ανώτερος διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Σπύρος Σταυρινάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε πρόσφατα στη Λευκωσία με κλιμάκιο της ΟΤΟΕ και των συλλόγων εργαζομένων των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.
«Μας έγινε σαφές ότι το σχέδιο θυγατροποίησης και συρρίκνωσης των κυπριακών υποκαταστημάτων στην Ελλάδα, αποτελεί επιδίωξη της Κεντρικής Τράπεζας», δήλωσε στην «Καθημερινή» Κύπρου ο γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων της ΟΤΟΕ, Σωτήρης Σαξώνης.

newsit.gr

Ο Αστέρας Δερβενίου άρχισε τις φιλικές "πεντάρες" - Στη 1 Σεπτεμβρίου το τουρνουά "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ 2012"


Στο πρώτο του φιλικό αγώνα για τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Αστέρας Δερβενίου νίκησε τον Πανκαμαριακό με 5-2.
Δύο τέρματα για τον Αστέρα πέτυχε ο νεαρός Βυζάς, ενώ από ένα οι Μυργιώτης, Πρίφτης και Πεθαίνος. Ο προπονητής του Αστέρα κ. Χριστοδουλόπουλος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του κόντρα σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο.
Επόμενο φιλικό τη Τετάρτη 22/8 στην Αρχαία Κόρινθο με αντίπαλο τον Ηρακλή Λεχαίου.

ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Από την ομάδα του Αστέρα Δερβενίου ανακοινώνεται
Λόγω έλλειψης διαιτητών (ημερίδα ΕΠΟ), το τουρνουά "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ 2012" που είχε αρχικά προγραμματιστεί να γίνει τη Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου μετατίθεται για το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου,
με τη συμμετοχή των ομάδων: Αστέρας Δερβενίου, Ατρόμητος Χιλιομοδίου και Πέλοπας Κιάτου. Οι αγώνες θα έχουν διάρκεια 45 λεπτών και στο τέλος θα απονεμηθούν αναμνηστικά κύπελλα στους συμμετέχοντες.

Επιδίωξή μας είναι αυτό το τουρνουά να διεξάγεται κάθε χρόνο τη πρώτη Κυριακή του Σεπτέμβρη στα πλαίσια της προετοιμασίας των ομάδων.
Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:
1/9 17:30: Αστέρας Δερβενίου - Πέλοπας Κιάτου
1/9 18:30: Πέλοπας Κιάτου - Ατρόμητος Χιλιομοδίου
1/9 19:30: Αστέρας Δερβενίου - Ατρόμητος Χιλιομοδίου

Μετωπική σύγκρουση νταλίκας - Ι.Χ. αυτοκινήτου στη Ν.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Σοβαρά τραυματίστηκε 68χρονος

φωτό αρχείουΆνοιξε πριν λίγη ώρα το ρεύμα προς Πάτρα της Ν.Ε.Ο.  Κορίνθου - Πατρών το οποίο ήταν κλειστό λόγω τροχαίου που σημειώθηκε στη 1 τα ξημερώματα κοντά στο Αίγιο. Σύμφωνα με την αστυνομία Ι.Χ. αυτοκίνητο που κινείτο στο ρεύμα προς Αθήνα συγκρούστηκε μετωπικά με νταλίκα που είχε επικαθήμενο και κινείτο στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά ο 68χρονος οδηγός του Ι.Χ. ενώ αυτή την ώρα καταβάλλονται προσπάθειες να απομακρυνθει από το οδοόστρωμα το επικαθήμενο της νταλίκας, που οδηγούσε ένας 43χρονος.

«Έχασε» τη μάχη με το θάνατο ο Γιάννης Βάκρινος

 «Έφυγε» από τη ζωή ο Αιγιώτης επιχειρηματίας Γιάννης Βάκρινος ο οποίος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Αθήνας, μετά από σοβαρό ατύχημα που είχε με το αυτοκίνητό του, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του από το Ξυλόκαστρο τα ξημερώματα της 26ης Ιουλίου. Ο 55χρονος Αιγιώτης τραυματίστηκε βαρύτατα σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στη νέα εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου. Ο Γιάννης Βάκρινος επέστρεφε στο σπίτι του στο Αίγιο από το Ξυλόκαστρο, όταν υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες το αυτοκίνητο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες. Από τη σφοδρή πρόσκρουση το όχημά του μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών και ο ίδιος ανασύρθηκε βαρύτατα τραυματισμένος. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Κορίνθου, αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο νοσοκομείο ΚΑΤ της Αθήνας. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε εσωτερική αιμορραγία, καθώς είχε υποστεί ρήξη σπλήνα, και αμέσως τον έβαλαν στο χειρουργείο.
Πριν από λίγες μέρες είχαν «γεννηθεί» ελπίδες, καθώς είχε βγει από την καταστολή, ότι θα ανακάμψει και θα βγει νικητής από τη δύσκολη μάχη που δίνει για να κρατηθεί στη ζωή. Ο πρώην παίκτης του τηλεοπτικού παιχνιδιού «Φάρμα» και επιχειρηματίας, Γιάννης Βάκρινος, έδωσε 20 μέρες μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, καθώς υπέστησαν τραύματα ζωτικά του όργανα όμως τελικά δεν τα κατάφερε. Η κηδεία του θα γίνει αύριο το απόγευμα (20/8/2012) στις 5.30μ.μ. στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης - Αγίας Άννας Συνοικισμού Νικολάου Πλαστήρα στο Αίγιο.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ξεκίνησε από το Ξυλόκαστρο η 10η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Αιμοδότες
«Η φλόγα της αγάπης, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς ξεκίνησε και φέτος από το Ξυλόκαστρο. Την ιδέα της λαμπαδηδρομίας εμπνεύστηκε και υλοποίησε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου το 2002 και από τότε έγινε ο σημαντικότερος θεσμός, ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και διάδοσης της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας».
Με αυτά τα λόγια χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος την έναρξη της 10ης λαμπαδηδρομίας στην πλατεία του Αγ. Βλασίου και αφού ευχαρίστησε και έδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρο κ. Χρ. Πρωτόπαππα και στα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου αλλά και στους χιλιάδες εθελοντές αιμοδότες, κατέληξε με τη φράση «Το αίμα είναι ζωή, δώστε αίμα, δώστε ζωή με το αίμα σας».

Παιδική θεατρική παράσταση «Ο Τζιμ το τζιτζίκι και η συμμορία του μονόφθαλμου τυφλοπόντικα» του Ευγέ

jim.01
Την Τετάρτη 22 Αυγούστου στις 9:00 το βράδυ, στο ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης, παιδική θεατρική παράσταση «Ο Τζιμ το τζιτζίκι και η συμμορία του μονόφθαλμου τυφλοπόντικα» του Ευγένιου Τριβιζά.
Είσοδος 10€.
Μια σπαρταριστή ανατροπή του παραδοσιακού μύθου από τον ‘ποιητή παραμυθιών’ και “μετρ των ανατροπών” ΕΥΓΕΝΙΟ ΤΡΙΒΙΖΑ

Mουσικοχορευτική εκδήλωση με τον Παναγιώτη Λάλεζα, Παναγιώτη Τσόγκα και την Ελένη Δεήση

bouzouki
Την Δευτέρα 20 Αυγούστου στις 8:30 το βράδυ στο Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης στο Ξυλόκαστρο, μουσικοχορευτική εκδήλωση με τον Παναγιώτη Λάλεζα, Παναγιώτη Τσόγκα και την Ελένη Δεήση, από την Ερανική Επιτροπή Αγ. Μακαρίου.
Είσοδος 10 €.

Το πρόγραμμα των κινηματογραφικών ταινιών στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο "Το Διάλειμμα" στο Δερβένι.


19/8 – 26/8/2012, Ώρα έναρξης: 10:00 μ.μ.
Κυριακή 19 - Δευτέρα 20/8

“Ανεμοδαρμένα ύψη”

Δείτε ποιές εφορίες κλείνουν στην Πελοπόννησο

Σχέδιο ριζικής αναδιάρθρωσης του φοροεισπρακτικού και φοροελεγκτικού μηχανισμού ενεργοποιεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιχειρώντας την άμεση «αναστήλωση» των εσόδων του προϋπολογισμού.
Με βάση το σχέδιο, μέχρι το τέλος του έτους 117 εφορίες κατεβάζουν «ρολά», περισσότεροι από 3.000 υπάλληλοι των ΔΟΥ που καταργούνται ή συγχωνεύονται θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά με τον φορολογικό έλεγχο και τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής ενώ μέσω τραπεζών θα γίνονται σύντομα οι πληρωμές κάθε είδους φόρου και τέλους, εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο προκειμένου να μπει οριστικό «λουκέτο» στα ταμεία των εφοριών και τέλος στις ουρές και την ταλαιπωρία των φορολογουμένων.
Με επείγουσα απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας ξεμπλοκάρει έπειτα από πολλούς μήνες το σχέδιο «Καλλικράτης» στις εφορίες, που αποτελεί μνημονιακή δέσμευση. Από τις 287 Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, ο σχεδιασμός προβλέπει ότι θα παραμείνουν τελικά σε λειτουργία περίπου 80, με τις 30 από αυτές να βρίσκονται στην Αττική. Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο που ξεκίνησαν οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις έχουν καταργηθεί 50 εφορίες.
Σύμφωνα με την “Ημερησία” το σχέδιο του υπουργείο Οικονομικών για την αναδιάρθρωση των εφοριών προβλέπει:

ΚΕΔΕ: Οι γενικές συνελεύσεις των ΠΕΔ, πριν από το έκτακτο Συνέδριο στις 30/8


Για το πρόγραμμα των γενικών συνελεύσεων των περιφερειακών ενώσεων δήμων της χώρας, πριν από το έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αθήνα, στις 30 Αυγούστου, για τα μειωμένα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, ενημερώνει με επιστολή του ο πρόεδρος των δημάρχων της χώρας Κώστας Ασκούνης τα μέλη του δ.σ. και τα μέλη του εποπτικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ.
Όπως σημειώνει, «για την ΠΕΔ Ιονίων Νήσων, ο πρόεδρος αυτής, δήμαρχος Κέρκυρας Ι. Τρεπεκλής θα αποφασίσει σε ποιες περιφερειακές συσκέψεις θα παραβρεθούν (Πάτρας ή Ιωαννίνων)», ενώ οι όποιες «οργανωτικές λεπτομέρειες του προγράμματος θα οριστικοποιηθούν κατόπιν συνεννόησης με τους επικεφαλής των παρατάξεων».
Αναλυτικά το πρόγραμμα των περιφερειακών συσκέψεων των δημάρχων:
  • Δυτικής Ελλάδας, Πάτρα, Τρίτη 21 Αυγούστου, ώρα 11:00, Πολυχώρος ΠΟΛΙΤΕΙΑ, Ακτή Δυμαίων 84.
  • Πελοποννήσου, Τρίπολη, Τρίτη 21 Αυγούστου, ώρα 18:30, «Αποστολοπούλειο» Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.
  • Αττικής, Αθήνα, Τετάρτη 22 Αυγούστου, ώρα 10:30, ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, αίθουσα «Ευρώπη», Πανεπιστημίου 52.
  • Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 23 Αυγούστου, ώρα 16:30, δημαρχείο Θεσσαλονίκης, «Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων».
  • Δυτικής Μακεδονίας, Κοζάνη, Παρασκευή 24 Αυγούστου, ώρα 11:00, ΚΟΒΕΝΤΑΡΙΟ κτήριο
  • Ηπείρου, Ιωάννινα, Παρασκευή 24 Αυγούστου, ώρα 17:30, ξενοδοχείο DU LAC (δίπλα στη Λίμνη)
  • Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δράμα, Σάββατο 25 Αυγούστου, ώρα 10:30, νέο δημαρχείο Δράμας (αμφιθέατρο), Βερμίου 2 & 1ης Ιουλίου (γωνία).
  • Στερεάς Ελλάδας, Λαμία, Δευτέρα 27 Αυγούστου, ώρα 11:00, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων, Λεωνίδου 9111 (πάνω από το δημοτικό πάρκινγκ).
  • Θεσσαλίας, Λάρισα, Δευτέρα 27 Αυγούστου, ώρα 18:30, κτήριο ΔΕΥΑΛ, οδός Τυχερού (τέρμα).
  • Κρήτης, Ηράκλειο, Δευτέρα 27 Αυγούστου, ώρα 11:00, Πολυχώρος Δήμου Ηρακλείου (πρώην Λαχαναγορά)
  • Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Αθήνα, Τετάρτη 29 Αυγούστου, ώρα 20:00, ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, Πανεπιστημίου 52.

Όπου λαλούν πολλοί... επισπεύδοντες

Τον έχρισε επισπεύδοντα υπουργό για τα σκουπίδια, και επειδή είναι... καλό παιδί του έδωσε και μια Διυπουργική Επιτροπή να έχει να πορεύεται.

Ο λόγος για τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ Σταύρο Καλαφάτη, που πήρε το «στέμμα» του επισπεύδοντα και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος του έκανε και μια... Διυπουργική Επιτροπή για την Παρακολούθηση Εφαρμογής του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΦΕΚ 2312/τ. Β'/09.08.2012).
Στην Επιτροπή, που θα ελέγχει τον ΕΣΔΑ και τους ΠΕΣΔΑ (εθνικό και περιφερειακούς σχεδιασμούς για τη διαχείριση απορριμμάτων αντίστοιχα), μετέχουν:
  • ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, που πιάνει «πόστο» αντεπισπεύδοντα,
  • ο υπουργός Ανάπτυξης & Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης (αυτός είναι και αντι-αντεπισπεύδων), και
  • ο υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας (αυτός έχει τίτλο από άλλο μετερίζι, αυτό του «Ξένιου Διός»).
Με λίγα λόγια, για να καταλαβαίνουμε τι γίνεται, με τα σκουπίδια ασχολούνται: (1) ο επισπεύδων, (2) η Διυπουργική Επιτροπή, (3) βάλτε μέσα και το Υποδομών & Ανάπτυξης λόγω ΣΔΙΤ, (4) οι περιφέρειες λόγω ΠΕΣΔΑ, (5) οι δήμοι λόγω ΦοΔΣΑ κτλ. κτλ. κτλ.
Ήτοι, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, «όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι, αργεί να ξημερώσει»...

aftodioikisi.gr

Χίος: Ζημιές σε σπίτια, 70.000 στρέμματα παρανάλωμα του πύρινου εφιάλτη


Ζημιές σε αγροικίες στην περιοχή του χωριού Αυγώνυμα, το οποίο εκκενώθηκε, προκάλεσε η μεγάλη φωτιά που μαίνεται για δεύτερη ημέρα στη Χίο, υποβοηθούμενη από τους ανέμους έντασης έως και 8 μποφόρ που πνέουν στο νησί. Χιλιάδες στρέμματα με μαστιχόδεντρα, ελιές και πεύκα έχουν καεί -οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 70.000 στρέμματα γης-, ενώ οι περιοχές έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η κατάσταση στο νότιο τμήμα του νησιού είναι καλύτερη από το Σάββατο, με τα τρία τέταρτα του μετώπου να ελέγχονται. Ωστόσο, στο κεντρικό και βόρειο τμήμα τα πράγματα εξακολουθούν να είναι δύσκολα.
Από τα ξημερώματα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενισχυμένες και από δυνάμεις που κατέφθασαν από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές. Συνολικά, για την κατάσβεση συνεχίζουν να επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 32 οχήματα, 71 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 50 εθελοντές, 79 στρατιώτες. Από αέρος, επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, αν και το έργο της κατάσβεσης με τα εναέρια μέσα θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο λόγω των δυνατών ανέμων.

ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ
Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το πρωί της Κυριακής στην περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Η πρώτη φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Δρύαλος στη Μέσα Μάνη και η δεύτερη εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι στο Σκουτάρι Γυθείου, και καίει δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση και καλλιέργειες. Οι φωτιές δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές, ενώ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με επίγεια και εναέρια μέσα και με την συνδρομή πολιτών καταβάλουν προσπάθεια να τις θέσουν υπό έλεγχο.
Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και στην περιοχή Σκουτάρι Λακωνίας, καίγοντας χαμηλή βλάστηση. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 πυροσβεστικά οχήματα και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη. Αλλη φωτιά ξέσπασε αργά το μεσημέρι στην περιοχή Δρύαλος Λακωνίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 πυροσβεστικά οχήματα και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Πυρκαγιά και στην περιοχή Γαλίφα Ηρακλείου Κρήτης. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 πυροσβεστικά οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Πανόραμα, στις Κεχριές Κορινθίας.

ΠΗΓΗ, φωτογραφία: ΑΜΠΕ, ΕΡΤ

Πυρκαγιές:Σε «πορτοκαλί» εγρήγορση η Κορινθία

 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα, Δευτέρα 20 Αυγούστου, για τρεις περιφέρειες της χώρας και εννέα περιφερειακές ενότητες, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Αναλυτικότερα, στον «πορτοκαλί» συναγερμό βρίσκονται οι:
  • Περιφέρεια Αττικής (περιλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Σάμος, Ικαρία και Χίος)
  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (πλην Π.Ε. Μεσσηνίας)
  • Σποράδες (Π.Ε. Μαγνησίας)
  • Π.Ε. Κυκλάδων (Ν. Αιγαίου)
  • Π.Ε. Εύβοιας (περιλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)
  • Π.Ε. Βοιωτίας
  • Π.Ε. Φθιώτιδας
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗ ΧΙΟ


«Για δεύτερη μέρα πυροσβέστες, πιλότοι, άνδρες του στρατού με τη συνδρομή και του Λιμενικού Σώματος, δημοτικοί υπάλληλοι και απλοί πολίτες δίνουν μια απέλπιδα μάχη απέναντι από το πύρινο μέτωπο που κατακαίει τη Χίο.
Ταυτόχρονα πληθαίνουν οι καταγγελίες για εγκληματική αδράνεια στην πρόληψη από πλευράς της κεντρικής Τοπικής Διοίκησης, πριν από την έναρξη της επικίνδυνης θερινής περιόδου, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο δεν έγινε σωστή διαχείριση της αντιμετώπισης της φωτιάς από την ώρα που ξέσπασε η πρώτη εστία της.
Ήδη, στελέχη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Χίο, καταγράφουν τις καταγγελίες που γίνονται δημόσια στα ΜΜΕ (πολλές από τους ίδιους τους πυροσβέστες), συλλέγοντας παράλληλα και όλα εκείνα τα στοιχεία που θα συμπεριληφθούν στο φάκελο «Χίος» που θα κατατεθεί τάχιστα στη Βουλή για Κοινοβουλευτικό Έλεγχο.
Την όλη αυτή διαδικασία συντονίζουμε από κοινού με την Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βουλευτή Μίκα Ιατρίδη και το Γραμματέα του ίδιου τομέα Σπύρο Γαληνό.
Φεύγοντας από την Κεφαλλονιά, όπου και εδώ επισκέπτομαι περιοχές που πρόσφατα επλήγησαν από μεγάλες πυρκαγιές, θα επισκεφθώ και τη Χίο, όπως ήδη έχει εξαγγελθεί από χθες».

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Αναρχικός ο δολοφόνος της Πάρου
Ο εκτελεστής της Πάρου ανήκει στην ένοπλη πτέρυγα της άκρας      αριστεράς, η οποία εδώ και δεκαετίες δολοφονεί εν ψυχρώ αθώους      Έλληνες πολίτες. Παρ' ότι ο δράστης ήταν πασίγνωστος στις Αρχές      και είχε επανειλημμένως προσαχθεί για υποθέσεις τρομοκρατίας,      κυκλοφορούσε ελεύθερος για να διαπράττει ληστείες και δολοφονίες.      Η οργάνωση "Πυρήνες της φωτιάς" είναι αυτή που το 2009 κατέστρεψε      με βόμβα μεγάλης ισχύος τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στην      Αθήνα.

Ο διαδικτυακ​ός φίλος της Δούρου και του Στρατούλη
Απ’ ότι φαίνεται ο δολοφόνος της Πάρου Αναστάσιος Θεοφίλου διέθετε      και προφίλ σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης με το καλλιτεχνικό      ψευδώνυμο Tassios Thita. Είχε και δικό του ιστολόγιο      (paranoiriko.blogspot.com) όπου δημοσίευε ιδεολογικά και      λογοτεχνικά κείμενα. Μέχρι και φανταστική συμπλοκή με τα ΕΚΑΜ είχε      συγγράψει, με τον κεντρικό ήρωα – που μάλλον ταυτίζεται με τον      συγγραφέα – να… γαζώνει αστυνομικούς με ούζι, ενώ παράλληλα      αναλύει τις φιλοσοφικές του ανησυχίες σε γκόμενα του      αντιεξουσιαστικού χώρου.     
 Το πιο ενδιαφέρον σημείο της υπόθεσης αφορά δύο από          τους διαδικτυακούς του φίλους, τα προβεβλημένα στελέχη και          βουλευτές του Σύριζα Στρατούλη και Δούρου. Πράγματι        στα προσωπικά προφίλ και των δύο στο facebook φιγουράρει ως        φίλος ο Tassios Thita. Δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη απόδειξη        για την ταύτιση απόψεων μεταξύ ένοπλης και κοινοβουλευτικής        αριστεράς. Την επόμενη φορά που θα μιλήσουν οι Συριζαίοι για        οτιδήποτε να θυμηθούν πρώτα τα παιδιά τους (Βούτσης) και τα        διαδικτυακά φιλαράκια τους (Θεοφίλου). Όλα τα ρεμάλια της άκρας        αριστεράς, που εδώ και δεκαετίες έχουν αιματοκυλίσει την        ελληνική κοινωνία, διαπρέποντας σε ληστείες και δολοφονίες.
 Από κόμμα των αφγανών και των πακιστανών, τώρα ο Σύριζα        γίνεται και επισήμως κόμμα των τρομοκρατών. Και στις δύο        περιπτώσεις μιλάμε για δολοφόνους Ελλήνων πολιτών, που δεν        κρύβουν την αγάπη τους για τη συμμορία της Κουμουνδούρου. Ο        πρόεδρος των πακιστανών ευχαρίστησε δημόσια προ ημερών τον        Σύριζα λίγο πριν απειλήσει τους Έλληνες με τζιχάντ. Ο εκτελεστής        της Πάρου δεν έκρυψε ποτέ την  αγάπη του για τα δύο κολλητά        στελέχη του Τσίπρα. Δεν είναι τυχαίο πως όλους αυτούς τους        ενώνει ένας ακόμη κοινός τόπος, το απόλυτο μίσος για τους        Έλληνες και κυρίως τους Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής
Συριζαίος τρομοκράτη​ς
Οπαδός του Σύριζα είναι τελικά ο εκτελεστής της Πάρου και μάλιστα      θεωρεί ανίκανο τον ελληνικό λαό επειδή δεν εξέλεξε τον Τσίπρα      πρωθυπουργό. Σε περίπτωση πρωτιάς του Σύριζα μάλιστα, ο εν λόγω      τρομοκράτης θα ζητούσε να μετατραπεί ο... φόνος ακροδεξιών σε      πλημμέλημα!
Ποια μέτρα δεν έλαβε ο Στουρνάρας
Φτώχεια, ύφεση και ανεργία οι άμεσες συνέπειες των νέων μέτρων.      Καμία πρόβλεψη για αναδιάταξη της εθνικής μας παραγωγής, που θα      εξασφαλίσει νέες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες και θα οδηγήσει      μεσοπρόθεσμα στο πολυπόθητο πρωτογενές πλεόνασμα

Για τις συναντήσει​ς Σαμαρά με Μέρκελ-Ολά​ντ
Οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τους δανειστές οφείλει να βασιστεί      στις εξής αρχές: δεν εκχωρούμε την εθνική μας κυριαρχία, δεν      ξεπουλάμε τον εθνικό μας πλούτο και κατοχυρώνουμε πρωτίστως την      ευημερία του ελληνικού λαού.     

Φυλάκιση των εμπρηστών, διώξεις για όσους δεν πράττουν το καθήκον τους
Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής και      του Ελληνικού Στρατού, οι φωτιές καίνε ανεξέλεγκτα την ελληνική      γη, αποδεικνύοντας ότι η πολιτεία μας είναι ανοχύρωτη απέναντι σε      κάθε απλή ή ασύμμετρη απειλή. Να επιβληθούν άμεσα βαρύτατες ποινές      στους εμπρηστές και να διωχθούν όσοι παράγοντες δεν έπραξαν στο      μέγιστο το καθήκον τους αυτές τις κρίσιμες ώρες.
 ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - Γραφείο Τύπου

15η Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας Λεωνιδίου, 25 Αυγούστου 2012,Πλάκα Λεωνιδίου‏

* Τοις ποίων ρήμασι πειθόμενοι μωρέ;



Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Δεν σε αναγνωρίζω ρε φίλε. Δεν σε αναγνωρίζω ρε άνθρωπε Ελληνα του διαβόητου 21ου αιώνα. Ούτε συμπολίτη θέλω να σε πω, ποτέ σύντροφος άλλωστε δεν ήσουν, εκείνο δε το συνάνθρωπε, εκείνο το ρε πατριώτη, κάπου κάπου σου κόλλαγε και δεν μετάνιωνα την καλημέρα που αντάλλασσα μαζί σου. Ησουνα περήφανος για την προσφυγική καταγωγή σου. Κι ο διπλανός μας ακόμη περισσότερο, εκείνος που ανδρώθηκε στις γερμανικές αλυσίδες παραγωγής αλλά έμεινε λεύτερος, έλεγε, στο πνεύμα. Αμ εκείνη την άλλη τη φιλενάδα μας, την κοσμοπολίτισσα, που της άρεσε η έθνικ μουσική κι έκλαιγε με τα παιδάκια στα φανάρια και για τη δυστυχισμένη καντηλανάφτισσα, τη Ρουμάνα χήρα που δεν είχε στον ήλιο μοίρα, όχι μόνο δεν την αναγνωρίζω, αλλά δεν θέλω να την ξέρω.
Σας κοιτάω και βλέπω φάτσες τραβηγμένες απ΄ το μίσος. Μια φανατίλα, καλά κρυμμένη πίσω απ΄ το μικροαστισμό σας, έχει ποτίσει ακόμα και τις ρυτίδες των βλεφάρων σας. Το μάτι σας γέμισε απ΄ εκείνους τους κόκκους σκιάς που σπάνε το φως της καλοσύνης, και το δείχνουν όπως είναι, μάτι θεριού πεινασμένου και ματαιόδοξου, μάτι απαίδευτο στο κάλλος. Μόλις δείτε ή ακούσετε πως κάποιος άθλιος ψωροκασίδης, ντυμένος στα μαύρα Ελληναράς, χτύπησε, έσφαξε, έλιωσε έναν όποιον αλλοεθνή, αλλόθρησκο, αλλόδοξο, αλλόχρωμο, μετανάστη, που όμως να μην είναι ματσωμένος τουρίστας που αφήνει γερό πουρμπουάρ, λάμπετε. Γυαλίζει εκείνο το φοβισμένο σκατόψυχο, που έλεγε κι η γιαγιά μου, εγώ σας. Θεριεύει σα μουσολίνικο λοφίο φτιαγμένο από χιτλερικό μουστάκι και στολίζει το καθαρό σας κούτελο σαν κέρατο βερνικωμένο. Θυμώνετε με κάθε ψίθυρο ότι το θύμα ήταν άνθρωπος και δη απόκληρος και δυστυχισμένος, ξωπεταμένος από θεούς κι ανθρώπους, κι είχε κι αυτός κάπου μια μάνα ή ένα παιδί που τον κλαίνε. Στ΄ αρχ... σας, μολογάτε. Να μην ερχότανε. Να μην περιέφερε το σκούρο δέρμα του, ο λιγδιάρης, ο διαφορετικός, ο οπωσδήποτε γι' αυτό το λόγο κλέφτης, φονιάς, απατεώνας.
Σας ξεσκάτισε τη μάνα. Σας μάζεψε τον κήπο. Εφτυνε το γυαλισμένο αυτοκίνητο να μην σας το ματιάσουνε έτσι που το είχε γλείψει κι άστραφτε το χρήμα σας. Κράτησε τα χωράφια και την επιδότησή σας ζωντανά. Χρόνια τώρα, πάνω από δυο δεκαετίες. Εκανε πόρτα στο μαγαζί. Επλυνε γονατιστός και σκάλες και βρωμιές. Σας έβαψε το σπίτι. Κάθε μπουκιά λαδιού και κάθε κόκκος φράουλας έχει μια σταγόνα απ΄ τον ιδρώτα του. Τον ιδρώτα του μετανάστη. Το ακαθάριστο εθνικό σας προϊόν έχει ένα μεγάλο ποσοστό τοις εκατό απ΄ το αίμα του. Εσείς οι Νεοέλληνες, οι φωναχτεροί. Οχι όλοι. Οι μπουρδελοκάφτες, τα πρωταθλητάκια του πισώπλατου μαχαιρώματος, οι κουραδόμαγκες του μόχθου του άλλου, τα φασισταριά της διπλανής πόρτας, εσείς δεν ήσασταν που γινόσασταν έξαλλοι όταν σας έλεγαν τον πατέρα τουρκόσπορο και τη μάνα παστρικιά;
Εχει και αλήτες και φονιάδες ανάμεσό τους, λέτε. Σίγουρα έχει. Οπως έχει κι ανάμεσό μας. Παιδεραστές, λαμόγια, βιαστές, φονιάδες. Ράτσα καθαρή από έγκλημα πού θα την βρείτε ωρέ ρατσιστές, φυλή ανώτερη της τάξης των τιμολογημένων ηλιθίων από επιλογή; Εσείς που δεν μπορείτε να καταλάβετε μήτε γράμμα απ΄ την προτροπή του ποιητή: «Τη ρωμιοσύνη μην την κλαις...νά τη πετιέται από 'ξαρχής. Αντριεύει και θεριεύει. Και καμακώνει το θεριό με το καμάκι του ήλιου...». Καβαλάτε μια μηχανή, με μαύρο μπλουζί φτιαγμένο από παιδιά δούλους στο Μπαγκλαντές, ένα λοστάρι, μια κάμα μαχαιριού δουλεμένη από μετανάστες πάλι, κάπου στην κεντρική Ευρώπη των δανειστών και κυνηγάτε ως δράκους κάτι αφύλαχτα αδύναμα ανθρωπάκια του θεού χωρίς στον ήλιο μοίρα. Κι ύστερα πάτε στη μάνα ή την γκόμενα να σας πλύνει τη ρατσιστική αδρεναλίνη απ΄ τα σώβρακα που βρέχονται γιατί δεν βρήκατε αντίσταση κι ήταν εύκολο το φονικό... Σιγά ρε πατριδοκάπηλοι και πατριδοκλέφτες. Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, λέει ο εθνικός Σολωμός, που δεν ήξερε και καλά τα ελληνικά, είναι η ελευθερία. Οχι από τα σπαρμένα πτώματα Ιρακινών, Πακιστανών, Πολωνών, Αλβανών, των εξαθλιωμένων θυμάτων των καπιταλιστών χορηγών σας... Μάσκες Ελλήνων γεμίσαμε κι η χώρα αιματηρός καρνάβαλος κατάντησε. Τοις ποίων ρήμασι πειθόμενοι μωρέ;
* Ω! ξειν αγγέλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.

ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΕ​ΤΑΙ ΤΟ ΔΕΣΠΟΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ

Συμπολίτη της Κορινθίας μας, καλή σου ΄μέρα

Δεσποτικό της Κορίνθου : Καθρέφτης γεμάτος αναμνήσεις

Κτίριο Εκκλησιαστικό, επιβλητικό. Αγέρωχο. Με στυλ αρχοντικό. Με φινέτσα μεγαλοαστική. Αλλά και με την είσοδό του κλειστή. Σφαλισμένη ! Με εντονότατα τα στοιχεία του της εγκατάλειψης. Της φθοράς

Το παρατηρείς για χρόνια σιωπηλό. Ριγμένο στην αδράνεια. Τυλιγμένο σφιχτά  με τα ατέλειωτα πορτοκαλιά του δειλινά. Με τις βαθειές του δαγκωματιές πικρίας. Με τις σταθερές ελληνοχριστιανικές του αναφορές

Το βλέπεις όμως σήμερα να αναστηλώνεται ! Να δέχεται παρεμβάσεις στους τοίχους του. Στην μεγάλη βαρειά καφετιά δρύινη θύρα του. Στα εσωτερικά ανηφορικά σκαλοπάτια του. Στα ψηλά μπαλκόνια του. Στον ονειρικό κήπο του. Στις γεμάτες επιείκια, κατανόηση και ανοχή αίθουσές του

Το καταλαβαίνεις πως αφήνει το νου του να πλανιέται γλυκά στο μέλλον. Πως προσδοκά Ανατολές αμέτρητες. Κατακόκκινες. Σαν αίμα. Πως περιμένει τον νέο του ένοικο, στητό, ολόρθιο. Παπαδάκια επίσης λεπτά, σαν κλαράκια ελιάς. Βήματα ακόμα βαριά, σταθερά. Ψυχές φλογερές. Προσευχές αγνές. Σκέψεις συνετές. Αποφάσεις στοχαστικές. Φιγούρες Ιερατικές ψηλές, σοβαρές. Μέτωπα ασκητικά

Το νιώθεις πως τα άστρα μαρτυρούν το ζύγωμα και της δικής του Αυγής !

NEO ΑΘΛΗΤΙΚΟ SITE

NEO ΑΘΛΗΤΙΚΟ SITE
http://proodos-football.webnode.gr/