Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Δημάρχου…ανδραγάθημα


Του Θανάση Νικολαΐδη

ΑΠ’ τους υπουργούς και τους βουλευτές στους τ. νομάρχες και σημερινούς περιφερειάρχες, για να σταθούμε στους (καποδιστριακούς) δημάρχους. Δεν είναι όλοι τους αρνητικά μοντέλα (κανένας τους δεν πρέπει να είναι)-δεν κάνουμε στατιστική.

ΔΕΝ βρίσκεις σημερινό δήμαρχο αισιόδοξο. Τέλος τα χαμόγελα τυλιγμένα με κονδύλια κεντρικά, τέλος και η προοπτική. Και πότε άδειασαν τα ταμεία; Υπάρχουν οικογένειες βολεμένες και ομοταξίες συγγενών. Διορισμένοι από αναίσχυντους δημάρχους του παρελθόντος της αταξίας και της ........
ασυδοσίας. Τους (ανα)γνωρίζεις απ’ το κοινό τους…επώνυμο.

ΤΙ άλλο κάνανε δήμαρχοι (και μη ζητάς το ποσοστό τους); Τα γνωστά και μυστικά τους κόλπα και κολπάκια της οικονομικής διαχείρισης. Με την κλίκα και τους έμπιστους κι ο καθένας το μερδικό του. Με κομματιασμένα και μη…κομματισμένα «έργα». Είναι, βλέπεις, το χρήμα γευστικό, αλλά και άοσμο. Είναι και οι (προσυνεννοημένες) προσφορές εργολάβων άχρωμες.

ΝΑ φύγουμε απ’ τους δημάρχους και την ιστορία τους, κρατώντας μόνο τη (σημερινή τους…κλάψα. Πως επίκειται «καταστροφή» και κατεβαίνουν τα ρολά, χωρίς, ωστόσο, κανένας τους να παραιτείται. Είναι, βέβαιο, δεν τους τρομάζει η «μαύρη» προοπτική και μόνο η…μαύρη ψήφος τρομάζει. Οι διαθέσεις των ψηφοφόρων και η σκέψη μιας πιθανής αντιδημοτικότητας. Αυτό τους αναστατώνει. Γι αυτό και οι δηλώσεις και η στάση τους είναι ευθυγραμμισμένες με την πλειοψηφία των δημοτών. Για να γίνει και πλειοψηφία ψήφων!

ΝΑ πάμε στον δήμαρχο Κορίνθου και το χθεσινό του ανδραγάθημα. Κόβει το νερό του «Κέντρου», μη πλυθούν και ξεδιψάσουν οι λαθρομετανάστες! Αμετανόητος και πείσμων ο Δήμαρχος, επιμένει κι εμείς του λέμε πως η απανθρωπιά πάει μαζί με τη δίψα του για ψήφο.

ΚΑΙ για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης μιλήσαμε και γράψαμε, και η πρότασή μας είναι σαφής. Μας στους φόρτωσαν οι συνεταίροι κρατώντας τα εδάφη τους…παρθένα (και οι Γερμανοί τους…Άριους) κι είναι μονόδρομος για ‘μας. Επαναπροώθηση των λαθρο στις πατρίδες τους, το συντομότερο. Με διαδικασίες πολιτισμένης χώρας και με ανθρώπινη συμπεριφορά. Με ένα πιάτο φαΐ απ’ το υστέρημα του έλληνα με τις χίλιες ξεχασμένες αρετές, αλλά μ’ εκείνην της πατροπαράδοτης φιλοξενίας απλωμένη και ακατάργητη. Σε δυστυχισμένους είτε πονηρούς που βρέθηκαν στην πατρίδα μας.

ΥΠΑΡΧΕΙ τεράστια απόσταση και ο κ. Δήμαρχος την κάλυψε αστραπιαία, αιφνιδιαστικά και…αποτελεσματικά. Με καύσωνα, κι εμείς πάμε…θάλασσα. Με τους τριγύρω «σταύρωσον» και τη λοξή ματιά στον ψηφοφόρο. Αρρώστια και αυτή με φάρμακο την…ψήφο.
EΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Σε "εμπόλεμη" κατάσταση η Κόρινθος - Νέος αποκλεισμός του στρατοπέδου - Προπηλάκισαν τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κόλλια

Δεύτερη μέρα αντιδράσεων στην Κόρινθο για τη μεταφορά και την εγκατάσταση των παράνομων μεταναστών στο στρατόπεδο της πόλης.

Μια πόλη που βράζει για δεύτερη ημέρα, η Κόρινθος καθώς συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κατοίκων για τους 393 μετανάστες που έχουν εγκατασταθεί στο στρατόπεδο που έχει μετατραπεί σε κέντρο κράτησης,

Δυνάμεις της αστυνομίας στέκονται παρατεταγμένες έξω από το στρατόπεδο ενώ λίγο μετά τις 7 ξεκίνησε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων. Παρόντες και Χρυσαυγίτες με τη γνωστή μαύρη περιβολή τους και αντιπροσωπεία 6 βουλευτών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλης τον Ηλία Παναγιώταρο.
Αρχικά επικρατούσε σχετική ηρεμία, ωστόσο τα πνεύματα άναψαν όταν το στρατόπεδο επισκέφτηκε ο βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ  Κώστας Κόλλιας προκειμένου να επιθεωρήσει τους χώρους. Σύμφωνα με το Mega, οι συγκεντρωμένοι του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή με προπηλακισμούς, συνθήματα και μπουκάλια, ενώ ένα άτομο τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι.

Δείτε το video του Mega από τη νέα ένταση έξω από το στρατόπεδο:

Η Μέρκελ έπρεπε να “διαβάζει” διαδίκτυο. Όχι εφημερίδες…

Το πόσο «ξένη» με τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα είναι η Άνγκελα Μέρκελ, διεφάνη και από την παραδοχή της ότι διαβάζει καθημερινά τον ελληνικό Τύπο, προκειμένου να ενημερώνεται για το τι συμβαίνει στην Αθήνα, και ποιές τάσεις επικρατούν στην κοινή γνώμη.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος όφειλε να γνωρίζει ότι στην Ελλάδα του 2012 ο έντυπος Τύπος δεν εκφράζει, ούτε φυσικά καταγράφει πειστικά τις τάσεις της κοινωνίας. Κυρίως βέβαια, δεν επηρεάζει τις εξελίξεις, στον βαθμό που αυτό συνέβαινε τις προηγούμενες δεκαετίες.
Δυστυχώς για το δημοσιογραφικό λειτούργημα, οι Έλληνες σταμάτησαν να διαβάζουν εφημερίδες. Και με λιγοστές εξαιρέσεις, που λειτουργούν απλώς επιβεβαιωτικά για τον κανόνα του συμπεράσματος, οι περισσότερες εκδόσεις απευθύνονται σε μια άλλη εποχή. Εγλωβισμένες σε ξεπερασμένα στερεότυπα, και βολοδέρνοντας σε ξεπερασμένο λόγο. Αλλά και τους κομιστές του λόγου αυτού.
Η Άνγκελα Μέρκελ όφειλε να γνωρίζει ότι στη σημερινή Ελλάδα, οι opinion leaders βρίσκονται στο διαδίκτυο. Εκεί στρέφονται οι Έλληνες για να πληροφορηθούν τι συμβαίνει, και αναζητώντας προωθημένες απόψεις, που εκ των προτέρων γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να συναντήσουν στα παλαιά, τα «συστημικά» ΜΜΕ.
Στο διαδίκτυο, ακόμη και στα social media, δηλαδή κυρίως στο «εγκεφαλικό» Twitter, η Άνγκελα Μέρκελ θα έπρεπε να αναζητεί την Ελλάδα που έχει αγανακτήσει. Την Ελλάδα που έχει πεισμώσει. Την Ελλάδα που δεν το βάζει κάτω και αντιστέκεται.
Αν το έκανε, αν «διάβαζε» σωστά, ίσως και να πολλαπλασίαζε τις πιθανότητες να κατανοήσει τον ψυχισμό των Ελλήνων. Και επομένως, να διαγνώσει την κατάλληλη στρατηγική που θα έπρεπε να ακολουθήσει απέναντί μας.
statesmen.gr

Εν αρχή ην… η τρόικα

Μας πληροφόρησε ότι ενημερώνεται καθημερινά για το τι γράφει ο ελληνικός Τύπος, υπονοώντας ότι έχει πλήρη γνώση των διόλου κολακευτικών για την ίδια και τη Γερμανία συναισθημάτων που τρέφει ο ελληνικός λαός.
Η Άνγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε προβλέψιμη στις δηλώσεις που έκανε με τον Αντώνη Σαμαρά, μετά την ολοκλήρωση της κρίσιμης συνάντησής τους στην Καγκελαρία. Ίσως επειδή πλέον σκέφτεται και μιλά πρωτίστως με το βλέμμα στο εσωτερικό της Γερμανίας, λόγω των εθνικών εκλογών που έχει μπροστά της, τον Σεπτέμβριο του 2013. Σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα, δηλαδή.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος διαβεβαίωσε ότι η ίδια και η Γερμανία επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα αποδειχτούν συνεπείς αρρωγοί σε αυτή την προσπάθεια. Δεν παρέλειψε ωστόσο να επισημάνει ότι όλα εξαρτώνται από την Ελλάδα, και την πρόοδο που θα σημειώσει η χώρα μας στους τομείς τους οποίους προβλέπει το Μνημόνιο.
Η Άνγκελα Μέρκελ είχε να πει μια καλή κουβέντα και για τον Αντώνη Σαμαρά, δείγμα του πόσο άλλαξαν τα πράγματα για την Ελλάδα από την εποχή του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου, τότε που κανείς από τους δυο προαναφερθέντες πρώην πρωθυπουργούς, δεν είχε τη δυνατότητα να σταθεί στο εξωτερικό, σε μια τόσο σημαντική συνάντηση. Ο Αντώνης Σαμαράς έσπασε και αυτό το εμπάργκο.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος ωστόσο, αναγόρευσε και πάλι, για πρακτικά πολιτικούς λόγους την τρόικα σε… ανώτατη αρχή, από την οποία εξαρτώνται οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα, επομένως και το μέλλον της Αθήνας.
«Το θεμέλιο για όλες τις αποφάσεις είναι η έκθεση της τρόικας. Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, και κατέστησα σαφές στον κ. Σαμαρά ότι υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν», ήταν τα λόγια της Άνγκελα Μέρκελ, μια αποστροφή της οποίας έδειξε ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος αντιλαμβάνεται το πραγματικό πρόβλημα που τείνει να δημιουργηθεί στην Ευρώπη, δεν αισθάνεται ωστόσο ακόμη απόλυτα έτοιμη να το πει φωναχτά: «Πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε η πλειονότητα των πολιτών σε Ελλάδα και Γερμανία να βλέπουν τα πράγματα με την ίδια οπτική», τόνισε με νόημα.

statesmen.gr

ΤΕΛΕΤΗ ΜΝΗΜΗΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Η Χρυσή Αυγή θα τιμήσει και φέτος με μία λιτή τελετή τους      αθάνατους Ήρωες των Θερμοπυλών.     
 Θα βρεθούμε και φέτος εκεί, στο αιώνιο πεδίο του Ελληνισμού,          όπου μέσα σε λίγες ιερές στιγμές πολέμου, γράφτηκε με χρυσά          γράμματα στην αιωνιότητα το όνομα ΕΛΛΑΔΑ.
 Καλούνται όλοι οι Έλληνες να δώσουν το παρόν, στο μνημείο          του Βασιλέως Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, αυτό το Σάββατο στις          7μμ.
 ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επίσκεψη Κινέζων μαθητών στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη




 «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί εσείς, η νέα γενιά της Κίνας, θα αποτελέσετε τους καλύτερους πρεσβευτές της Πελοποννήσου και της Ελλάδας στη χώρα σας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απευθυνόμενος στους μαθητές από την πόλη Ναντζίνγκ πρωτεύουσα της επαρχίας Jiangsu, νικητών των μαθητικών αγώνων με τίτλο «Καλωσορίζοντας την Ολυμπιάδα νέων του Ναντζίνγκ – Εορτάζοντας 40 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Κίνας» και τους αξιωματούχους που τους συνοδεύουν στο ταξίδι τους στην Πελοπόννησο, κατά την επίσκεψή τους στην έδρα της Περιφέρειας την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012.
Οι μαθητές εξέφρασαν το θαυμασμό τους στον Περιφερειάρχη για το φυσικό κάλλος των τοπίων της Πελοποννήσου, τη φιλοξενία των ανθρώπων της, ενώ στάθηκαν στο πρωτοφανές γεγονός ότι σε ένα τόσο μικρό μέρος συγκεντρώνεται τόσο μεγάλη ποσότητα αρχαιολογικών ευρημάτων που υποδηλώνει το εξαιρετικά πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα.
Ο Περιφερειάρχης, αφού συνεχάρη, δια μέσω του αρχηγού της αποστολής και μέλους της Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Τσάνγκ, την Κίνα για τις επιτυχίες της στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τόνισε ότι η Ελλάδα και η Κίνα αποτελούν την κοιτίδα του Δυτικού και Ανατολικού πολιτισμού, στοιχείο που ισχυροποιεί τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.
Ο κ. Τσάνγκ δήλωσε την ευγνωμοσύνη της αποστολής για τη φιλοξενία, η οποία πραγματοποιείται επ’ ευκαιρία των 40 χρόνων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας – Κίνας. Κάλεσε, τέλος, τον Περιφερειάρχη να επισκεφθεί το Ναντζίνγκ, όπου έχει προγραμματιστεί για το 2014 η διεξαγωγή της 2ης Μαθητικής Ολυμπιάδας.

Π. Τατούλης: Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να μετατραπεί η Πελοπόννησος σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών λόγω πολιτικής ατολμίας της κεντρικής κυβέρνησης


«Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στην κεντρική κυβέρνηση σε συνθήκες αιφνιδιασμού να μετατρέψει την Πελοπόννησο σε depot ανθρώπινων ψυχών για να καλυφθούν λογικές πολιτικής ατολμίας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96 σχετικά με την έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την ξαφνική μεταφορά λαθρομεταναστών στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου λέει ναι στη δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων χώρων φιλοξενίας λαθρομεταναστών και μπορεί να συμβάλλει σε αυτό, υπό την απαραίτητη ωστόσο προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και θα γίνουν σεβαστές συγκεκριμένες συνθήκες, πάντα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και αφουγκραζόμενοι την τοπική κοινωνία» πρόσθεσε ο κ. Τατούλης.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και αποφάσεις που αφορούν τόσο δύσκολα και ευαίσθητα ζητήματα, όπως αυτό της λαθρομετανάστευσης, δεν θα πρέπει να λαμβάνονται ερήμην των δημοτικών και περιφερειακών αρχών και της τοπικής κοινωνίας. Το ζήτημα αυτό απαιτεί ξεκάθαρες, ολοκληρωμένες και ρεαλιστικές  πολιτικές, ποιοτικές συνεργασίες και αλληλοσεβασμό των θεσμών. Η κρισιμότητα των περιπτώσεων αυτών δεν αφήνει κανένα περιθώριο λαϊκισμού, ακραίων συμπεριφορών και κυρίως πολιτικών αιφνιδιασμών».  

Ν. Δένδιας προς Χρυσή Αυγή: «Τάγματα εφόδου στη χώρα, δεν θα γίνονται ανεκτά»

Ν. Δένδιας προς Χρυσή Αυγή: «Τάγματα εφόδου στη χώρα, δεν θα γίνονται ανεκτά». Κατά του δικαιώματος δημόσιας συνάθροισης αλλοδαπών τάχθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής
          
Σκληρή κόντρα μεταξύ του υπουργού δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Η. Κασιδιάρη, ξέσπασε στη Βουλή. Αφορμή για το θέμα ήταν ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Κασιδιάρης σχετικά με τη διαμαρτυρία Πακιστανών για τη δολοφονία συμπατριώτη τους. Στο πλαίσιο της ερώτησης, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής καταφέρθηκε κατά του δικαιώματος δημόσιας συνάθροισης για τους αλλοδαπούς, υποστηρίζοντας ότι «το Σύνταγμα προβλέπει το δικαίωμα συνάθροισης Ελλήνων και όχι αλλοδαπών»!
«Τάγματα εφόδου στη χώρα, καπηλευόμενα τα εθνικά σύμβολα, δεν πρόκειται να γίνονται ανεκτά. Οτιδήποτε τέτοιο θα συντριβεί» απάντησε ο υπουργός, Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας.

Νέοι τομεάρχες στο ΠΑΣΟΚ και πρόγραμμα σύγκλισης οργάνων

Νέοι τομεάρχες στο ΠΑΣΟΚ και πρόγραμμα σύγκλισης οργάνων
          
«Αλλαγή φρουράς» στα όργανα του ΠΑΣΟΚ . Τους υπεύθυνους τομέων όρισε με απόφασή του ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγ. Βενιζέλος, ενώ ανακοίνωσε ένα πυκνό πρόγραμμα πολιτικής ανασυγκρότησης των οργάνων του ΠΑΣΟΚ
Αναλυτικότερα τα νέα πρόσωπα έχουν ως εξής:

Υπάρχουν και όρια…

Τα οποία προφανώς οι Γερμανοί θεωρούν ότι οι ίδιοι προσδιορίζουν, επομένως μπορούν και ανά πάσα στιγμή να τα μετακινούν, κατά το δοκούν. Πως αλλιώς να περιγράψει κανείς το σημερινό πρωτοσέλιδο της Bild, με το οποίο καλεί τον Αντώνη Σαμαρά να δεσμευτεί ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει όλα τα δάνειά της προς τη Γερμανία, δημοσιεύοντας μια “εγγυητική επιστολή” σε αρχαιοελληνική γραμματοσειρά. Ακόμη κι έτσι βέβαια, οι Γερμανοί θυμίζουν στην ανθρωπότητα από πόσο μακριά έρχεται ο ελληνικός πολιτισμός. Την ίδια περίοδο που οι Αρχαίοι Έλληνες ανακάλυπταν τη γλώσσα βέβαια, είναι περιττό να θυμήσουμε τι… παρήγαγε η γερμανική κουλτούρα.
STATESMEN.GR

Συνάντηση Σαμαρά - Ολάντ - Όλο το πρόγραμμα

Στο μέγαρο των Ηλυσίων θα υποδεχτεί αύριο ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάνττον Έλληνα πρωθυπουργό.
Ολάντ και Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους θα κάνουν μία κοινή δήλωση, τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η γαλλική προεδρία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται αύριο στο Μέγαρο των Ηλυσίων στις 10:30, τοπική ώρα (11:30, ώρα Ελλάδος) για μία συνομιλία τριών τετάρτων της ώρας. Η κοινή δήλωση των Αντ. Σαμαρά και Φ. Ολάντ προγραμματίζεται να γίνει στις 11:15 τοπική ώρα (12:15, ώρα Ελλάδος), προσδιορίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Αλλαγή κλίματος; Πάνω από 3 ώρες έμεινε ο Α. Σαμαράς στην Καγκελαρία! - Μέρκελ: Σου δίνω χρόνο - Έχω πειστεί ότι προσπαθείτε!




Με πολύ καλά λόγια για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά και τονίζοντας πολλές φορές ότι η χώρα μας παραμένει αναξιόπιστη, η Άνγκελα Μέρκελ ξεδίπλωσε τις θέσεις της Γερμανίας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αντώνη Σαμαρά. Η συνάντηση των 2 κράτησε περισσότερο από μια ώρα και ξεκίνησε με χαμόγελα και από τους δυο.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος δίνοντας "προσωρινή χάρη" στην Ελλάδα είπε ότι πληροφορήθηκε τι κάνει ακριβώς η νεα ελληνική κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι είναι πεπεισμένη ότι η νεα ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να ξεπεράσει την κρίση.

"Θα κρίνουμε την Ελλάδα από τις πράξεις της. Περιμένουμε την έκθεση της τρόικας. Το ίδιο και ο Γάλλος πρόεδρος. Πέντε χρόνια σε αυτή την έρημο την οποία διανύουν οι Ελληνες, χρειάζονται υποστήριξη από όλους μας. Ξέρουμε ότι το ευρώ είναι κάτι παραπάνω από νόμισμα είναι μια ιδέα", είπε χαρακτηριστικά.

Παραμένει σε "εμπόλεμη" κατάσταση η Κόρινθος - Νέος αποκλεισμός του στρατοπέδου

Δεύτερη μέρα αντιδράσεων στην Κόρινθο για τη μεταφορά και την εγκατάσταση των παράνομων μεταναστών στο στρατόπεδο της πόλης
 

Δεύτερη μέρα αντιδράσεων στην Κόρινθο για τη μεταφορά και την εγκατάσταση των παράνομων μεταναστών στο στρατόπεδο της πόλης.

Μια πόλη που βράζει για δεύτερη ημέρα, η Κόρινθος καθώς συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κατοίκων και των μελών της Χρυσής Αυγής για τους 393 μετανάστες που έχουν εγκατασταθεί στο στρατόπεδο που έχει μετατραπεί σε κέντρο κράτησης,

Αυτή την ώρα βρίσκονται παρατεταγμενες δυνάμεις της αστυνομίας έξω από το στρατόπεδο ενώ είναι σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων. Παρόντες και Χρυσαυγίτες με τη γνωστή μαύρη περιβολή τους που χειροκροτήθηκαν κατά την άφιξη τους. Ανάμεσα στα μέλη της Χρυσής Αυγής και ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος.Ο δήμαρχος της πόλης, Αλέξανδρος Πνευματικός που "ηγείται" των κινητοποιήσεων χαρακτήρισε νωρίτερα "ντροπή της δημοκρατίας" την απόφαση του Υπουργείου να μεταφέρει τους παράνομους μετανάστες στο στρατόπεδο. Χθες ωστόσο είχε να αντιμετωπίσει και ο ίδιος την οργή των κατοίκων καθώς στη θυελλώδη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατηγορήθηκε από πολίτες ότι "γνώριζε και αδράνησε" φέρνοντας τους δημότες προ τετελεσμένου.Ο δήμαρχος κατήγγειλε πως χθες το βράδυ κάποιοι από τους μετανάστες απέδρασαν ενώ ισχυρίστηκε πως ακούστηκαν πυροβολισμοί από το στρατόπεδο.

Η ΕΛ.ΑΣ διαψέυδει τα περι απόδρασης, τέσσερις μετανάστες πακιστανικής καταγωγής ωστόσο μεταφέρθηκαν στα εξωτερικά ιατρεία του τοπικού νοσοκομείου μετά από συμπλοκή μεταξύ τους. Δύο δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν ενώ δύο παρέμειναν για νοσηλεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ σκοπεύει προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα να σταματήσει τη μεταφορά επιπλέον μεταναστών τουλάχιστον για τις επόμενες ημέρες.
Δείτε το video από την εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου "ΣΚΑΙ στις 7"



Υπάρχει αύριο κίνδυνος πυρκαγιάς

Καύσωνας και ισχυροί άνεμοι μπορεί να είναι δίδυμο... κόλασης και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς.

Ο συναγερμός είναι ιδιαίτερα αυξημένος (επίπεδο 4) σε
Αττική
Βοιωτία
Εύβοια (κεντρική και νότια)
Αργολίδα
Ηλεία (Πύργος, Αρχαία Ολυμπία, Ανδραβίδα, Δ. Πηνειού)
Κορινθία
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Το μπλοκάκι του Γιουνκέρ


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
«Η Ελλάδα έχει πρόβλημα αξιοπιστίας», μας είπε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας – και ήταν αυτή η μοναδική επικριτική φράση που χρησιμοποίησε.

Προφανώς όχι χωρίς λόγο. Διότι μπορεί εδώ στην Ελλάδα να ξεχνούμε εύκολα τα αίτια των δεινών μας, αλλά κάποιοι, αυτοί που μας χρηματοδοτούν, κρατούν σημειώσεις.

Ως γνωστόν, η Ελλάδα οδηγήθηκε στην «αγκαλιά» του Μνημονίου – αφού προηγουμένως είχε με την ψήφο της οδηγηθεί στην αγκαλιά του Γ. Παπανδρέου, για να μην ξεχνιόμαστε – τον Μάιο του 2010.

Φυσικά, αναλαμβάνοντας μια σειρά δεσμεύσεις, τις οποίες ουδέποτε εκπλήρωσε.

Ας ρίξουμε μια πρόχειρη ματιά στις… σημειώσεις του Γιουνκέρ (που υπενθυμίζω ότι βάσει του μνημονίου, ως επικεφαλής της ευρωζώνης, είναι ο εκπρόσωπος της τριμερούς των δανειστών):

Δεν έχουν τον Θεό τους! Νεα πρόκληση από την Bild! Έφτιαξε εγγυητική επιστολή με τίτλο: "Κύριε Σαμαρά υπογράψτε εδώ!"


- Καλεί τον κ.Σαμαρά εξ' ονόματος του ελληνικού λαού να δεσμευθεί ότι θα αποπληρώσουμε όλα τα χρέη!
- Του ζητάει να εγγυηθεί ότι δεν θα επιβαρυνθεί στο ελάχιστο ο γερμανικός λαός
- Απαιτεί ακόμα και την πώληση νησιών!

Είναι μια από τις γερμανικές εφημερίδες στην οποία επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς να δώσει συνέντευξη λίγες ημέρες πριν το ταξίδι του στην Γερμανία. Είναι μια εφημερίδα που μας έχει συνηθίσει στις προκλήσεις αλλά αυτή τη φορά το παράκανε.

Η εφημερίδα Bild σε μια προσπάθεια να εξευτελίσει τον έλληνα πρωθυπουργό έφτιαξε μια εγγυητική επιστολή με αρχαιοελληνική γραμματοσειρά και ζητάει από τον κ. Σαμαρά να την υπογράψει!
Στους όρους καλει τον έλληνας πρωθυπουργό να δεσμευθεί ότι:

- "Από την οικονομική βοήθεια για τη χώρα μου, δεν θα προκληθεί στο Γερμανό φορολογούμενο καμία ζημιά"

- "Η Ελλάδα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Συμπεριλαμβάνεται η πώληση των ακατοίκητων νησιών εάν είναι απαραίτητο"

- "Η Ελλάδα αναγνωρίζει όλα τα χρέη και στα κατάλληλα χρονικά διαστήματα με τους τόκους ανατοκισμού θα τα αποπληρώσει"

Αφορμή για το νέο προκλητικό δημοσίευμα αποτέλεσε η προσωπική υπόσχεση και εγγύηση που έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνεντεύξεις του σε γερμανικά και γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει τα δανεικά. Στο δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρεται σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης που σχολίαζαν ότι ο κ. Σαμαράς δεν έπρεπε να δώσει συνέντευξη στη Bild.
newsit.gr

Το έφερε Τούμπα ο ΠΑΟΚ


Ούτε οι εικόνες ντροπής πριν τη σέντρα του αγώνα, ούτε το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ πτόησαν τον ΠΑΟΚ που επικράτησε με 2-1 της Ραπίντ, αν και αγωνίστηκε για 20 λεπτά με 10 παίκτες και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Europa League.
Στο τέλος της ημέρας οι άνθρωποι του Δικεφάλου του βορρά έχουν αγωνιστικούς λόγους να χαμογελούν, όμως σίγουρα δεν μπορούν να ξεχάσουν τα σοβαρά επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρα, περίπου μισή ώρα πριν τη σέντρα του ματς. Ο ΠΑΟΚ που κινδυνεύει με βαριά καμπάνα έκανε σούπερ ανατροπή και έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι θα προκριθεί και φέτος στους ομίλους του Europa League.

Η Ραπίντ είχε ξεκάθαρα αμυντικούς προσανατολισμούς και είχε κλειστεί στα καρέ της. Το κακό όμως για τον ΠΑΟΚ έγινε στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία των Αυστριακών.Ο πιο επικίνδυνος παίκτης τους ο Άλαρ, με ωραία προσπάθεια νίκησε την άμυνα του δικεφάλου και τον Γλύκο στο 24'.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Αθανασιάδης έχασε τεράστια ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα όταν βρέθηκε μόνος του απέναντι από την εστία μετά την πάσα του Ρομπέρ, αλλά αστόχησε, ενώ και στο 62΄ στάθηκε άτυχος όταν η κεφαλιά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Όμως 7 λεπτά αργότερα ο επιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν πιο τυχερός. Μετά τη σέντρα του Λόρενς (στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα) ο Αθανασιάδης έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα της Ραπίντ.
Ο ρυθμός ήταν με το μέρος των γηπεδούχων όμως στο 73΄ ο Λάζαρ είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες.
Ο ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε ούτε από την αποβολή και στο 83΄ ο Κατσικάς με πανέμορφο σουτ έδωσε τη νίκη και το προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κατσικάς, Λίνο, Κουμαλο, Γεωργιάδης (68' Λόρενς), Ρομπερ (46' Φωτάκης), Λαζάρ, Κάτσε, Έττο, Αθανασιάδης, Γιάννου (46' Σαλπιγγίδης).
Ραπίντ Βιέννης: Κενιγκσχόφερ, Σονλέιτνερ, Κάτζερ, Γκέρσον, Σιμπελσμπέργκερ, Χέικινεν, Χόφμαν (77' Κούλοβιτς), Ιλντίζ, Γκροζουρεκ (65' Σράμερ), Μπουργκστάλερ, Άλαρ (82' Μπόιντ).

Προβοκάτσια το video με τους Αλβανούς που καίνε ελληνική σημαία στα Καλάβρυτα

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Ελλάδα το video που δημιούργησαν Αλβανοί και που ισχυρίζονται οτι είναι γυρισμένο στις 21/08/2012 σε πλαγιά του Χελμού.
Πυροβολούν με καλάζνικοφ την Ελληνική σημαία, βρίζουν χυδαία και απειλούν. Το προκλητικό βίντεο υπογράφει η ομάδα ''Motorristat Fierak Albanian Stunt''.
 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Νewsit ανώτερος αξιωματούχος της Ιnterpol που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του "το video σύμφωνα με την εμπειρία μου έχει πιθανότατα γυριστεί στο Κόσσοβο".
Οπως δήλωσε στο Newsit o Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς "το video που αναρτήθηκε προχθές στο διαδίκτυο είναι ιδιαίτερα προσβλητικό για τους Καλαβρυτινούς και για τους Ελληνες γενικότερα. Είναι καταδικαστέο και αποκρουστέο. Πρέπει οι δράστες, οι εκγληματίες αυτής της ανάρτησης να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν αυστηρά όπως προβλέπουν οι νόμοι της χώρας μας για τις προσβολές του μεγαλύτερου συμβόλου της χώρας μας, δηλαδή της ελληνικής σημαίας.

Το video αυτο απο την έρευνα που κάναμε δεν έχει γυριστεί εδώ στα Καλάβρυτα και στο Χελμό. Από την πληροφόρησή μας έχει γυριστεί στο εξωτερικό, πιθανότατα στην Αλβανία ή στο Κόσσοβο. Αλλά όπου και να γυρίστηκε προσβάλλει τους Ελληνες .

Κάποιοι Αλβανοί που ζουν σε κοινότητα των Καλαβρύτων και συγκεκριμένα στην Κλειτορία και στη γύρω περιοχή, πήραν αυτό το video που ήταν αναρτημένο στο εξωτερικό και το ανάρτησαν στο youtube (το οποίο κατέβασε το video ως ανάρμοστο). Αυτή η συμπεριφορά τους είναι αποκρουστέα και δεν έχει καμία σχέση με τα Καλάβρυτα" είπε τέλος ο κύριος Λαζουράς.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που είχε το Newsit από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας της οποίας πρώτο μέλημα ήταν να κατέβει το video από το youtube, τα ηλεκτρονικά ίχνη της ανάρτησης εντοπίστηκαν στην Αλβανία. Για το θέμα δεν υπάρχει καμία σύλληψη, συνεχίζεται η έρευνα σε συνεργασία με την Ιnterpol ενώ έχει σχηματιστεί και δικογραφία.

newsit.gr
 

Πνευματικός: Γνωστά τα καραγκιοζιλίκια του Μπούκουρα

«Ο συγκεκριμένος κύριος συνεχίζει, τα γνωστά σε όλους πλέον, «καραγκιοζιλίκια» του, προκείμενου να ανέβει το ποσοστό της Χρυσής Αυγής».

Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός, αναφερόμενος στο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ευστάθιο Μπούκουρα.
Αφορμή στάθηκαν τα επεισόδια μεγάλης έκτασης που σημειώθηκαν το πρωί στην Κόρινθο κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης προκειμένου να συγκεντρωθούν οι περίπου 600 λαθρομετανάστες που συνελήφθησαν, στο στρατόπεδο της Κορίνθου (6ο Σύνταγμα Πεζικού).
Προσθέτει, δε, ότι ο ίδιος είναι «κάθετα» αντίθετος στη μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών και τονίζει ότι η δημοτική αρχή είναι διατεθειμένη να κλιμακώσει τις αντιδράσεις της στο συγκεκριμένο θέμα.
Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του δημάρχου Κορίνθου, Αλέξανδρου Πνευματικού, στην aftodioikisi.gr εδώ

Απόψε είναι...



Απόψε ξεκινά το 4ο και όλα είναι έτοιμα...

- Μουσική (www.ziriafestival.gr)

- Μια μεγάλη παρέα

- Επίσκεψη στο σπήλαιο του Ερμή με τη βοήθεια των πλέον έμπειρων σπηλαιολόγων (δεκτές συμμετοχές από 3 ετών έως ...103)

- Προβολή 170 μοναδικών φωτογραφιών της χλωρίδας της Ζήρειας

- Επίσκεψη στη χαράδρα Φλαμπουρίτσα

- ...ότι τραβάει η όρεξή σας στα γύρω χωριά και λαγκάδια

- reset...

A.A.Z.

Ένταση επικράτησε στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κορινθίων.

 Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορίνθου για την μεταφορά 400 περίπου λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο Κορίνθου
Το παρόν έδωσαν οι τέσσερις βουλευτές Κορινθίας, φορείς της πόλης καθώς και κάτοικοι της περιοχής. Επίσης παραβρέθηκε και ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης ο οποίος και τοποθετήθηκε για το σοβαρό αυτό πρόβλημα
Ο Π. Μπεγλίτης στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορινθίων για να «δικαιολογηθεί» ο ίδιος κάποια στιγμή άρχισε να τα «ρίχνει» στον Κ. Κόλλια και τον Β. Νανόπουλο για τις ενέργειές του να κρατήσουν το στρατόπεδο ανοικτό, φρενάροντας υποτίθεται τις διαδικασίες που ο ίδιος είχε δρομολογήσει!!! (να αποδοθεί ο χώρος στην τοπική κοινωνία)
 Όσοι άκουσαν αυτά που έλεγε ο κ. Μπεγλίτης το μόνο που έκαναν ήταν να εξαγριωθούν ακόμα περισσότερο μαζί του! Οι κάτοικοι της περιοχής τα έχωσαν (όχι άδικα) στον Π. Μπεγλίτη την ώρα που πήγε να μιλήσει θεωρώντας τον υπεύθυνο που έκλεισε το στρατόπεδο το οποίο αυτή τη στιγμή έχει μετατραπεί σε κέντρο μεταναστών.
 
Α. Πνευματικός: «Ρε να πεις την μάνα σου και τον πατέρα σου»
Κάποιος από τους κατοίκους μίλησε απότομα και στον δήμαρχο Κορινθίων κ. Α. Πνευματικό αποκαλώντας τον «ρε». Ο κ. Πνευματικός του είπε: «Ρε να πεις την μάνα σου και τον πατέρα σου» και ακολούθησε πανδαιμόνιο.

Στο μεταξύ όπως αναγράφει το fedona.gr , πληθαίνουν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέκος Πνευματικός όχι μόνο γνώριζε για την μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών , αλλά είχε συμφωνήσει κιόλας. Μάλιστα κάποιοι επιμένουν μετά βεβαιότητος ότι ο Αλέκος Πνευματικός έχει συνυπογράψει επί πρωθυπουργίας Παπαδήμου για την άσχημη για την πόλη εξέλιξη αυτή.
Οι πληροφορίες αυτές ισχυροποιούνται ακόμα περισσότερο όταν ο Αλέκος Πνευματικός εδώ και καιρό “κάνει το κορόιδο” στις πληροφορίες για την σημερινή εξέλιξη χωρίς αν υπάρχει πουθενά μια δήλωσή του για διάψευση των πληροφοριών αυτών!
Ακόμα και πριν λίγες μέρες δεν συμμετείχε στην σύσκεψη του Επιμελητηρίου , αδιαφορώντας προκλητικά στην σοβαρή και ενδεδειγμένη πρωτοβουλία του προέδρου του Επιμελητηρίου Βασίλη Νανόπουλου. Ούτε  παρουσιάστηκε στην έκτακτη σύσκεψη με όλους τους Βουλευτές και φορείς στο Επιμελητήριο.
Αντίθετα εκεί ήσαν παρόντες και έδειξαν το πραγματικό ενδιαφέρον τους ο Κώστας Γιώτης και ο Ηλίας Χριστάκης από την αντιπολίτευση μαζί με αρκετούς συνεργάτες τους.

Πάντως ο Δήμαρχος Κορίνθιος εκτεθειμένος μπροστά στις ραγδαίες αυτές εξελίξεις αναγκάστηκε να καλέσει το χθεσινοβραδυνό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο ήταν “εκρηκτικό” από κάθε άποψη και “εφιαλτικό” για την στάση του Δημάρχου και της παράταξής του.
Αυτά σε γενικές γραμμές έγιναν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με το καυτό θέμα του στρατοπέδου της Κορίνθου…που μετατράπηκε τελικά σε κέντρο μεταναστών.

Σε ανακοινωσή της η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου καταγγέλλει τη μετατροπή του στρατοπέδου Κορίνθου κυριολεκτικά μέσα σε μία νύχτα σε ναζιστικής έμπνευσης στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου ήδη έχουν φυλακιστεί 400 μετανάστες. Καταγγέλλουμε το ρατσιστικό πογκρόμ «Ξένιος Δίας» που ξεκίνησε και στην πόλη μας και δήλώνουμε ξεκάθαρα: κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά. Αρνούμαστε να ξαναζήσουμε τη φρίκη του φασισμού. Είναι βολικό για εκείνους να τρωγόμαστε μεταξύ μας, να κατηγορεί ο ένας τον άλλο. Λέμε όχι στον κοινωνικό κανιβαλισμό. Να πολεμήσουμε την εξαθλίωση, όχι τους εξαθλιωμένους»!
Επίσης ο  Δημήτρης  Σιάτος πολιτευτής τού Νομού Κορινθίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες καταδικάζει την απόφαση  για το κλείσιμο του στρατοπέδου της Κορίνθου και την μετατροπή του συγκεκριμένου χώρου από στρατόπεδο νεοσυλλέκτων σε στρατόπεδο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών».

Aνεβασμένες οι βάσεις σε σχολές που ''δίνουν'' δουλειά

Οι βάσεις στις νομικές σχολές θα ανέβουν έως και 350 μόρια, στα τμήματα φιλολογίας έως 200 μόρια, ενώ στις παιδαγωγικές σχολές η άνοδος μπορεί να ξεπεράσει και τα 300 μόρια Τέλος στην αγωνία των μαθητών που διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις θα μπει τη Δευτέρα, οπότε και αναμένεται να ανακοινωθούν οι Βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για το 2012.
Όπως όλα δείχνουν άνοδος αναμένεται να υπάρξει στο 1ο επιστημονικό πεδίο, στα παιδαγωγικά και στις νομικές σχολές. ενώ πτωτική θα είναι στο 2ο και 4ο.Την ίδια ώρα στα περσινά επίπεδα θα είναι οι βάσεις σε ιατρικές και οικονομικές σχολές.
Παράλληλα εκτόξευση των βάσεων αναμενεται σε δεκάδες σχολές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, τα οποία έχουν προοπτικές για επαγγελματική εξασφάλιση των αποφοίτων τους, δείχνουν τα τελευταία στοιχεία Οι βάσεις στις νομικές σχολές θα ανέβουν έως και 350 μόρια, στα τμήματα φιλολογίας έως 200 μόρια, ενώ στις παιδαγωγικές σχολές η άνοδος μπορεί να ξεπεράσει και τα 300 μόρια.
Το αυξημένο ενδιαφέρον για τις Αστυνομικές και Στρατιωτικές σχολές ανεβάζει τον πήχη έως και 1.000 μόρια.
 
amanpoiare.blogspot.gr

Αλ. Πνευματικός: Αφύλακτο το στρατόπεδο της Κορίνθου. Δηλώσεις του δημάρχου Κορινθίων στον ΣΚΑΪ.

Αποφασισμένος να αποτρέψει με κάθε μέσο τη μετατροπή του στρατοπέδου της Κορίνθου σε κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός την επομένη των επεισοδίων. «Θα κάνουμε ό,τι δυνατόν για να αποτρέψουμε την καταστροφή» ανέφερε, ερωτηθείς για το αν θα κόψει το ρεύμα ή το νερό από το στρατόπεδο.
 Ο δήμαρχος Κορινθίων δήλωσε ότι το στρατόπεδο της Κορίνθου είναι αφύλακτο, σημειώνοντας μάλιστα ότι μπήκε και βγήκε από αυτό ανενόχλητος, καταγγέλλοντας παράλληλα πως έχει πληροφορίες ότι από αυτό δραπέτευσαν ήδη 30 λαθρομετανάστες. «Στο κέντρο της πόλης είναι το στρατόπεδο. Δεν είναι καθόλου φυλασσόμενος ο χώρος χθες αφύλακτος μπήκα μέσα και βγήκα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Διαφωνούμε να γίνει κέντρο φιλοδοξίας ένα ενεργό στρατόπεδο στο κέντρο της πόλης σε επαφή με πυκνοδομημένες γειτονιές. Δεν έχει προδιαγραφές για κέντρο φύλαξης και ποτέ δεν θα τις αποκτήσει» πρόσθεσε ο κ. Πνευματικός. Σημείωσε ότι ο δήμος συνεργάζεται με την κυβέρνηση για τη δημιουργία μεγάλων φυλακών στην Κόρινθο σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης. «Δε λέμε πάντα ‘όχι’ λέμε ‘όχι’ στις ετσιθελικές ενέργειες υπουργών» υποστήριξε. «Πρόκειται για ψεύτικο Ξένιο Δια χθες. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που ήρθαν από το κέντρο της Κορίνθου» σημείωσε.

Πληροφορίες για πυροβολισμούς τραυματίες και αποδράσεις

Καταγγελίες για πυροβολισμούς και αποδράσεις από το στρατόπεδο Κορίνθου όπου χθες πραγματοποιήθηκαν συμπλοκές ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και μέλη της Χρυσής Αυγής με αφορμή τη μεταφορά μεταναστών σε αυτό, έκανε στο πρωινό του Ant1, ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός.
Όπως γνωστοποίησε ο κ. Πνευματικός, στο στρατόπεδο Κορίνθου όπου φυλάσσονται οι παράνομοι μετανάστες στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», έπεσαν δύο πυροβολισμοί και δραπέτευσαν 30 αλλοδαποί.
Την είδηση των πυροβολισμών επιβεβαίωσε και κάτοικος της περιοχής που ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για φωτοβολίδες, που έπεσαν νωρίτερα, αλλά πυροβολισμοί. Άλλος κάτοικος ανέφερε πως υπάρχουν και τραυματισμοί μεταναστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης.
Τελικά με παρέμβαση της το πρωί στο Mega η πρόεδρος του Νοσοκομείου ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε κανένας τραυματίας απο σφαίρα ή μαχαίρι αλλά 4 τραυματίες απο ξυλοδαρμό…!
Επίσης ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ διεψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρξαν αποδράσεις..!

Σε «εμπόλεμη κατάσταση» η Κόρινθος
Στο μεταξύ εν μέσω έντασης έγινε απόψε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορίνθου παρουσία βουλευτών του νομού, αντιπεριφερειαρχών, περιφερειακών συμβούλων και αρκετών κατοίκων της πόλης, με αφορμή τη λειτουργία κέντρου φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στο στρατόπεδο Καλογερογιάννη.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ανέβηκαν οι τόνοι της συζήτησης, ενώ υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ αιρετών και αλληλοκατηγορίες για τον τρόπο με τον οποίο έχουν τοποθετηθεί στο πρόσφατο παρελθόν, σχετικά με την λειτουργία του στρατοπέδου.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε, με δηλώσεις του νωρίτερα, ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, με αφορμή την κράτηση παράνομων μεταναστών στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού, που εδρεύει στην πόλη.
Ο δήμαρχος υποστήριξε πως «η Κόρινθος είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», ανέφερε ότι «με δική μου εντολή, ήδη, δεν γίνεται και δεν θα γίνει στο μέλλον καμία αποκομιδή σκουπιδιών», ενώ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διακόψει άμεσα την υδροδότηση του 6ου Συντάγματος Πεζικού.