Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Έσκασε τη "βόμβα" ο Νικολόπουλος: Νέο «ξε-ΚΙΝΗΜΑ» με σύγχρονο Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα

Έσκασε τη "βόμβα" ο Νικολόπουλος: Νέο «ξε-ΚΙΝΗΜΑ» με σύγχρονο Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα- Μίλησε για  «Ν.Δ. του 21ου αιώνα»-ΦΩΤΟ Δημιουργία, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, ενός δικτύου ανταλλαγής σκέψεων και ιδεών
«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μετατρέψει την μεγάλη και λαϊκή κεντροδεξιά παράταξη σε προσωπικό του μαγαζάκι, ούτε να ακολουθήσει την μοίρα του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο Βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, o οποίος σήμερα Τετάρτη, μία μέρα πριν την εκλογή του νέου Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποίησε συγκέντρωση στελεχών και πολιτικών φίλων του στην Πάτρα, παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία που ο ίδιος, μαζί με άλλα στελέχη ξεκινάει, για την αναγέννηση του χώρου της ευρύτερης κεντροδεξιάς στην Ελλάδα.

Πέρασε (1-0) από την Καλλιθέα η Κόρινθος

Η Καλλιθέα είχε την υπεροχή, αλλά τελικά ηττήθηκε 1-0 από την Κόρινθο στο Ελ Πάσο.
Η αθηναϊκή ομάδα ήταν φλύαρη και τη φλυαρία αυτή εκμεταλλεύτηκε η Κόρινθος που επικράτησε 1-0 στη σημερινή φιλική αναμέτρηση  στο Ελ Πάσο. Το μοναδικό γκολ σημείωσε στις καθυστερήσεις ο Παππάς με πέναλτι.
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά αγωνίστηκε με την Καλλιθέα ο Βραζιλιάνος στόπερ, Μάρσιο Πίκολο.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Μιχελής, Στούμπος (46' Σεμπέκος), Πλάτανος (85' Κάσσος), Αρβανίτης, Ρουσάκης (80' Δημητρίου), Κατσικογιάννης (46' Σταύρου), Καλτσάς (60' Φουντουκίδης), Ντα Σίλβα (63' Χαροντάκης), Ματσούκας (46' Πίκολο), Ατματζίδης (46' Φαρινόλα), Μαρουκάκης.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Μέλκας (46' Δημαράκης), Ντερτιλής (72' Φαφούτης), Φίλης (72' Κουρούπης), Παπαευθυμίου (60' Παππάς), Ουζούνογλου (72' Πεχλιβανόπουλος), Σπυρόπουλος (60' Κάλφας), Λουμπαρδέας, Λίνο (60' Κατσίκης), Σαμπάνης (72' Αμπαδιωτάκης), Τσουβαλτσίδης (60' Μακρής).

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ... ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ - Επέστρεψε στον Παναιγιάλειο 11 χρόνια μετά ο Λαζανάς

Επέστρεψε στον Παναιγιάλειο 11 χρόνια μετά ο Λαζανάς









Σε πάτρια εδάφη επέστρεψε ο Γιάννης Λαζανάς. Ο 32χρονος φορ είπε το «ναι» στην πρόταση του Παναιγιάλειου και έντεκα χρόνια μετά επιστρέφει στην ομάδα της γενέτειράς του για να αποτελέσει το... βαρύ πυροβολικό της. Ο ψηλόσωμος φορ ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία του από τους «μελανόλευκους», όπου έπαιξε την τετραετία 1997-2001.

Ακολούθως αγωνίστηκε σε Πατραϊκό (2001-03), Αρη (2003-05), Καλλιθέα (2005-06), Ατρόμητο (2006-08α), Ιωνικό (2008-08β), Αναγέννηση Καρδίτσας (2008β-09α) και Απόλλωνα Σμύρνης (2009α-2011), μετρώντας συνολικά 313 επαγγελματικές συμμετοχές και 64 γκολ (δεν υπολογίζονται αυτά της Δ' Εθνικής).

Πρεμιέρα με τα βιβλία στο χέρι για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων στις 11 Σεπτέμβρη

Με τα βιβλία στο χέρι θα φύγουν από τα σχολεία τους οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων στις 11 Σεπτέμβρη, αφού χθες ολοκληρώθηκε η παραλαβή των 92 τευχών που απαιτούνται για να ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα.
Μετά από μια δύσκολη χρονιά που ολοκληρώθηκε με? φωτοτυπίες, το υπουργείο Παιδείας επιδεικνύει παραδειγματική συνέπεια στο θέμα των βιβλίων.

Νέα εισφορά ύψους 1% θα επιβληθεί στις συντάξεις όσων έχουν λάβει εφάπαξ!

Νέα εισφορά ύψους 1% θα επιβληθεί στις συντάξεις όσων έχουν λάβει εφάπαξ!
Και νέα μείωση θα δουν στις συντάξεις τους όσοι ασφαλισμένοι έχουν... πάρει εφάπαξ! Συγκεκριμένα, οι ασφαλισμένοι αυτοί, ασχέτως του ταμείου στο οποίο υπάγονται, θα δουν μια εισφορά της τάξης του 1% να επιβάλλεται στις συντάξεις τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Έθνος», η επιβολή της εισφοράς αυτής έχει κλειδώσει και θα αφορά όλους τους συνταξιούχους που έχουν πάρει βοήθημα από τα ταμεία πρόνοιας.
Αρχικά, η κυβέρνηση φέρεται να εξέταζε το ενδεχόμενο να επιβάλλει τη συγκεκριμένη περικοπή μόνο σε όσους έχουν πάρει αυξημένο εφάπαξ σε σχέση με τις εισφορές που έχουν καταβάλει. Ωστόσο τώρα το μέτρο γενικεύεται και η νέα εισφορά θα επιβληθεί στο σύνολο των συνταξιούχων που έχουν πάρει εφάπαξ, ακόμα και εάν αυτό ήταν χαμηλότερο από τις εισφορές που έχουν καταβάλει.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η επιβολή της εισφοράς θα γίνει σε περίπου 800.000 συνταξιούχους! Μάλιστα, η επιβολή της εισφοράς αυτής του 1% θα είναι ανεξάρτητη από τις άλλες περικοπές που αναμένεται να επιβληθούν στις συντάξεις.
Κύκλοι της κυβέρνησης επισημαίνουν πως το μέτρο θα ληφθεί για λόγους... δικαιοσύνης και όχι τόσο για δημοσιονομικό σκοπό.

eklogika.gr

Η ολλανδική πρόταση στον Στουρνάρα για να "ανασάνει" η χώρα - Εξετάζουν προκαταβολική εκταμίευση των δόσεων


- Αυτό συμφέρει την Ελλάδα που θα δει την δόση των 6,5 δισ. πιο γρήγορα στα κρατικά ταμεία
- Ο ολλανδός υπουργός πρότεινε στον Γ. Στουρνάρα να μην λένε την λέξη επιμήκυνση στο εξωτερικό
- Με αυτή την πρόταση το νέο πακέτο βοήθειας δεν χρειάζεται έγκριση από τα κοινοβούλια των χωρών
- Το θέμα συζητήθηκε και στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών


Μία νέα εξέλιξη που φαίνεται πως συμφέρει την Ελλάδα ήρθε μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ολλανδίας, Μπεν Κνάπεν το απόγευμα της Τετάρτης στο υπουργείο Οικονομικών.

Η λέξη που προέκυψε είναι frontloading και σημαίνει εμπροσθοβαρής εκταμίευση των δόσεων της τρέχουσας δανειακής σύμβασης προκειμένου να διευκολυνθεί η ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε και στη σύσκεψη των τριών πολιτικώφν αρχηγών και οι ίδιες πληροφορίες αναφέουν πως οι χώρες του Βορρά εξετάζουν το ενδεχόμενο να παρουσιάσουν στο εσωτερικό των χωρών τους, την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος ως εκταμίευση του ήδη συμφωνημένου ποσού που προβλέπει το τελευταίο μνημόνιο.

Ουσιαστικά αυτό σημαίνει πως δεν θα χρειαστεί νέα έγκριση από τα κοινοβούλια των χωρών, αλλά και ούτε νέο πακέτο βοήθειας που θα χρειαζόταν σε μία κανονική επιμήκυνση.

Για την Ελλάδα αυτό σημαίνει πως θα έρθουν οι δόσεις πιο γρήγορα και ιδιαίτερα η περιβόητη δόση των 6,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν τα χρέη του δημοσίου και φυσικά να δοθεί χρήμα στην αγορά που κυριολεκτικά έχει στεγνώσει.

Μάλιστα, ο ολλανδός υπουργός προτείνει ουσιαστικά στην ελληνική ηγεσία να σταματήσει τα περί επιμήκυνσης, τα οποία είναι οι λέξεις απαγορευτικές για τους βορειοευρωπαίους γιατί σημαίνει μεγαλύτερο χρηματικό πακέτο. Έτσι ο ολλανδός υπουργός που σύμφωνα με πληροφορίες γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό πολιτικό σύστημα, πρότεινε ευθέως στον υπουργό Οικονομικών, κ. Στουρνάρα να χρησιμοποιήσουν τον όρο frontloading που σε απλά ελληνικά σημαίνει πιο γρήγορα τα χρήματα από ότι είχε αρχικά καθοριστεί.
newsit.gr

Χαριτωμένα δίδυμα 11 μηνών χορεύουν ταυτόχρονα! video


Το έχουν δει από τις 8 Αυγούστου πάνω από 700.000 άνθρωποι στο YouTube. Τα πιο χαριτωμένα δίδυμα χορεύουν ταυτόχρονα όταν ακούνε τον μπαμπά τους να παίζει κιθάρα!
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ

Έρχεται ο Ενζονζί για τον Ολυμπιακό!


Ο θηριώδης αμυντικός μέσος της Μπλάκμπερν είναι ο εκλεκτός της διοίκησης των “ερυθρόλευκων” για να καλύψει το κενό στα χαφ. Πλήρης συμφωνία για τον δανεισμού του 24χρονου άσου που έρχεται την Πέμπτη στην Ελλάδα για να υπογράψει.
Αντι-Μιραλάς περιμέναμε, αμυντικός χαφ έρχεται. Ο Ολυμπιακός συμφώνησε με την Μπλάκμπερν για τον δανεισμό του 24χρονου Κονγκολέζου (με γαλλική υπηκοότητα), Στίβεν Ενζονζί.

Για τον θηριώδη μέσο (ύψος 1,93) είχαν ενδιαφερθεί τόσο η Στόουκ όσο και η Νόργουιτς αλλά οι Πειραιώτες κέρδισαν την μάχη για την απόκτηση του και ο παίκτης αναμένεται την Πέμπτη στην Ελλάδα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Ο Ενζονζί, που παίζει στην Μπλάκμπεν από το 2009 έχοντας 86 συμμετοχές και 5 γκολ,θα αγωνιστεί ως δανεικός στον Ολυμπιακό ενώ θα υπάρχει και οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι.


newsit.gr

"Βράζουν" στην Κόρινθο για το κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών - Έκαναν και μήνυση!


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κατοίκων της Κορίνθου, μία εβδομάδα μετά την επιχείρηση "Ξένιος Ζευς" ενώ σήμερα το πρωί έγινε στο Επιμελητήριο Κορινθίας σύσκεψη, για το 6ο Σύνταγμα πεζικού της πόλης στο οποίο φιλοξενούνται παράνομοι μετανάστες.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν βουλευτές της Κορινθίας, οι ενώσεις αστυνομικών όλης της Πελοποννήσου, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, ο δήμαρχος Κορίνθου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας και ο προϊστάμενος της υγειονομικής υπηρεσίας.

Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν, για άλλη μία φορά, τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση μετέτρεψε, με συνοπτικές διαδικασίες, ένα ενεργό στρατόπεδο σε κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί έθεσαν θέματα ασφάλειας του στρατοπέδου και ελέγχου της υγείας των μεταναστών που κρατούνται,
ενώ υπογράμμισαν ότι η λειτουργία του κέντρου, αποδυναμώνει τις υπηρεσίες της αστυνομίας σε όλους τους νομούς, αφού μετακινούνται αστυνομικοί καθημερινά για την φύλαξη του στρατοπέδου Καλογερόγιαννη απ' όλη την περιφέρεια.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Κορίνθου, το Επιμελητήριο Κορινθίας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Κορινθίας και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος κατά παντός υπευθύνου, για την μετατροπή του 6ου Συντάγματος Πεζικού σε κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.

Ο εμπορικός κόσμος καταγγέλλει μη τήρηση της νομιμότητας σε ότι αφορά τη λειτουργία του χώρου ως κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών κι αναφέρει ότι σύμφωνα με το νόμο δεν μπορεί να μετατραπεί στρατόπεδο σε κέντρο φιλοξενίας, ούτε επιτρέπεται παράλληλη χρήση.
newsit.gr

Στουρνάρας:"Το πακέτο έχει κλείσει - Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ" - Βενιζέλος - Κουβέλης ψάχνουν πως θα χρυσώσουν το χάπι!

- Βενιζέλος: "Θα απαιτηθούν νέες θυσίες και περικοπές"
- Κουβέλης: Όλα είναι ανοικτά - Θα γίνει νεα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών
- Δεν έκλεισε το θέμα των ειδικών μισθολογίων
- Δυο ώρες κράτησε η σύσκεψη - Θα γίνει και νεα

Την εντύπωση ότι οι κύριοι Κουβέλης και Στουρνάρας ήταν σε δυο διαφορετικές συσκέψεις και όχι στην ίδια έδωσαν οι δυο πολιτικοί οι οποίοι βγήκαν με διαφορά λίγων λεπτών από το Μέγαρο Μαξίμου. Από την άλλη, ο κ. Βενιζέλος έκανε δηλώσεις από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και επιβεβαίωσε ότι μένουν μόνο τεχνικές λεπτομέρειες τις οποίες θα επεξεργαστούν τα επιτελεία των τριών κομμάτων.

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Το πακέτο κλείδωσε

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι το βασικό σενάριο έχει οριστικοποιηθεί και μένουν ένα ή δυο ελάσσονα ζητήματα ανοικτά. "Συνεχίζουμε τις διαβουλεύσεις. Το πακέτο έχει κλείσει. Τα υπόλοιπα είναι τεχνικής φύσεως", είπε χαρακτηριστικά.
Όταν ρωτήθηκε για τα ειδικά μισθολόγια, είπε: "Τα συζητάμε ακόμα", ενώ έβγαλε και είδηση λέγοντας ότι στο βασικό σενάριο δεν υπάρχουν μειώσεις στις συντάξεις του ΟΓΑ.
βασικό αντικειμενο μας ήταν να προσδιορίσουμε τα επόμενα βήματα για να εμφανιστουμε ενωπιον του εληνικου λαου και ναπουμε οτι υπαρχει συμφωνημενο σχεδιο που μας βγαζει απο το τουνελ δηλαδη να μπει τελος στην καταστροφική συζητηση

Βενιζέλος: Δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες για τα μέτρα
- Κουβέλης: Δεν έχει κλείσει τίποτα

Πιο γενικόλογος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είπε ότι το ζητούμενο είναι να δώσουμε αισιοδοξία και προοπτική στον ελληνικό λαό. Αυτό, είπε, θα γίνει όταν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για να αποκτήσουν νόημα τα "περιβόητα" μέτρα.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα απαιτηθούν νέες θυσίες και περικοπές, αλλά πρέπει να αισθανθεί ο λαός ότι πιάνουν τόπο.

Κάλεσε τους πολίτες να είναι επιφυλακτικοί στα σενάρια που ακούγονται και πρόσθεσε ότι δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες για τα μέτρα γιατί χρειάζονται επεξεργασία σε επίπεδο επιτελείων.

Ωστόσο, νωρίτερα, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Κουβέλης είπε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των μέτρων για τα 11,5 δισ. "Γίνεται προσπάθεια να αποφευχθούν οι οριζόντιες περικοπές με τις οποίες είμαι κατηγορηματικά αντίθετος.Πρέπει να προστατευθούν τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, είτε αφορούν μισθούς, είτε συντάξεις", είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: "Λέμε όχι στις οριζόντιες περικοπές, λέμε όχι σε άλλο μάτωμα της ελληνικής κοινωνίας."

Πρόσθεσε ότι συενχίζεται η προσπάθεια για τα ειδικά μισθολόγια και θα υπάρξει και νεα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Όταν ρωτήθηκε για τις συντάξεις του ΟΓΑ, είπε ότι δεν πρέπει και ΔΕΝ θα περικοπούν.

newsit.gr

Θεατρική παιδική παράσταση «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων»

                
aliki
Στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας αναβάθμισης του παιδικού Θεάτρου ο Γιάννης Λιούμπης και οι συνεργάτες του παρουσιάζουν το διαχρονικό παραμύθι του Κάρολ Λιούϊς «Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ».
Σάββατο 1 Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης ώρα 9:00 μ.μ..
Είσοδος 8€
Είναι ένα παραμύθι πού όποτε παίζεται γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και προσφέρει απλόχερα σε κάθε παιδί γέλιο , χαρά μα και συγκίνηση...Τα μηνύματα του έργου είναι πολλά και ενδιαφέροντα. Το συγκεκριμένο έργο , είναι διασκευασμένο σε μορφή μιούζικαλ !
Συντελεστές του έργου: Η Σκηνοθεσία και η διασκευή είναι του γνωστού δημοσιογράφου Γιάννη Λιούμπη , πού είναι και η ψυχή της ομάδας. Την εκπληκτική μουσική του έργου έχει συνθέσει ο αξέχαστος μουσικός Άκης Λυμούρης , οι στίχοι των τραγουδιών είναι της Ερης Παπαιωάννου οι χορογραφίες είναι της Ελια Λωρέντη , τα σκηνικά φιλοτέχνησε ο Χάρης Σεπεντζής και τα κοστούμια επιμελήθηκε η Δήμητρα Λινάρδου.
Παίζουν αλφαβητικά οι επαγγελματίες ηθοποιοί : Νίκη Αναστοπούλου ,Βανέσα Αραπάκη , Σπύρος Κατηφώρης , Κωνσταντίνος Λαχανάς , Στέλλα Πηλιούνη ,Μαρία Συμεών , Μαρία Χαλεπλή, Θάνος Χαμπέρης και σε ένα χαρακτηριστικό ρόλο ο Γιάννης Λιούμπης.
Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-15 χρονών , αλλά βλέπετε ευχάριστα από όλες τις ηλικίες.

Διενθές Φεστιβάλ Κρουστών

Μια γιορτή των Κρουστών στην Ελλάδα που τα τελευταία χρόνια, ακολούθησε μια πορεία περνώντας από την Αθήνα το 1998, την Λευκάδα 1999 - 2001, την Πετρούπολη 2003, το Κομμένο της Άρτας 2008 – 2011 και από το 2012 στον νομό Κορινθίας.
Σε αυτή την πορεία έχουν περάσει από την “ΚΡΟΥΣΤΟΠΑΝΗΓΥΡΙ” μεγάλοι καλλιτέχνες, δημιουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχουν παρακολουθήσει μαθήματα, σεμινάρια, και έχουν συμμετάσχει σε εργαστήρια εκατοντάδες μαθητές από όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας, έχουν διδάξει δεκάδες σημαντικοί καθηγητές Έλληνες και ξένοι, έχουν παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις μερικές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.
Με την ενεργή υποστήριξη των ανθρώπων και των φορέων του νομού ξεκινάμε ένα δημιουργικό και πολιτιστικό ταξίδι στο νομό Κορινθίας δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μεγάλη επισκεψιμότητα και οικονομική δραστηριότητα της περιοχής καλώντας το διεθνές κοινό για καλλιτεχνικό τουρισμό που φέτος θα ξεκινήσει από τις 2 Σεπτέμβρη και θα κορυφωθεί στην Εμπορική Έκθεση στη Σωληνουργία στις 30 Σεπτέμβρη. Ο νέος αυτός πολιτιστικός θεσμός που ξεκινάει στο νομό υποστηρίζεται και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, το Επιμελητήριο Κορινθίας, την Συνεταιριστική Τράπεζα, τους Δήμους Βέλου - Βόχας, Κορίνθου, Λουτρακίου, Νεμέας, Ξυλοκάστρου/Ευρωστίνης, Σικυωνίων και το Κέντρο Νέων Κορίνθου.
Σε όλη αυτή την διάρκεια θα γίνονται, Συναυλίες, Παραστάσεις, Δρώμενα, Εργαστήρια, Μαθήματα, Σεμινάρια, Clinics, Master Glass, Εκθέσεις τέχνης και περιβάλλοντος, παράλληλες δράσεις, εκδρομές, κατασκήνωση κλπ όπου εκτός από καλεσμένους καλλιτέχνες όλων των ειδών της τέχνης κυρίαρχο ρόλο θα παίζουν οι ντόπιες καλλιτεχνικές δυνάμεις και δημιουργοί.
Βασικός στόχος της ΚΡΟΥΣΤΟΠΑΝΗΓΥΡΙΣ είναι να δημιουργηθούν υποδομές στον Νομό και ερεθίσματα σε νέα παιδιά για να βρουν την όποια καλλιτεχνική τους κατεύθυνση και διαδρομή.
Η είσοδος στις περισσότερες ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ και ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ είναι με ΕΛΕΥΘΕΡΗ όπου θα έχει είσοδο θα είναι συμβολική από 3€ έως 7€.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής
Νίκος Τουλιάτος

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: "Ζήσε Μάη μου" για την "Ολυμπία" και την "Ιόνια" Οδό - Τεράστια ποσά ζητούν από το Δημόσιο οι Κοινοπραξίες, για "καυτή πατάτα" μιλά ο Χατζηδάκης

Για τους τέσσερις "παγωμένους" αυτοκινητόδρομους, μεταξύ των οποίων η "Ολυμπία" και η "Ιόνια" Οδός μίλησε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Χατζηδάκης. Ο Υπουργός μίλησε και για τις σχετικές διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς, όπως είπε, "για τα υπόλοιπα, όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν, δεν παρουσιάζουμε χρονοδιαγράμματα για να μην τα τηρήσουμε. Σας είπαμε ότι μέχρι 30 Σεπτεμβρίου θέλουμε να έχουμε καταλήξει σε μια συμφωνία-πλαίσιο με τους παραχωρησιούχους, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει μια περαιτέρω συζήτηση με τις τράπεζες".
"Τώρα δε θα μπω σε λεπτομέρειες", είπε ο κ. Χατζηδάκης, "γιατί είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις, αλλά αφήστε με να απαντήσω, δεν προτίθεμαι να μην σας απαντήσω. Λοιπόν, το πρώτο που δεν είναι μυστικό, είναι ότι το σκηνικό το οποίο έχουμε σήμερα πόρρω απέχει από το σκηνικό του 2007 όταν υπεγράφησαν αυτές οι συμβάσεις και στο χώρο των δημοσίων έργων και στο χώρο των τραπεζών και στο χώρο της οικονομίας γενικότερα
Δύο πράγματα είναι δεδομένα: Το ένα είναι ότι υπάρχουν δημόσιες -δεν είναι μυστικό- διεκδικήσεις των παραχωρησιούχων προς το Ελληνικό Δημόσιο, λόγω των καθυστερήσεων και λόγω του ότι δεν έγιναν οι απαλλοτριώσεις στην ώρα τους και τα λοιπά και λόγω του ότι οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι το δημόσιο δεν τήρησε διάφορες συμφωνίες. Ως προς το ύψος δεν είμαι έτοιμος να σας δώσω αυτή την ώρα συγκεκριμένο αριθμό, αλλά πάντως δεν είναι ευκαταφρόνητο το ποσό.
Και δεύτερον, όντως είναι ενδεχόμενο ή βέβαιο ότι μπορεί να υπάρξει ένα χρηματοδοτικό κενό. Τον προσδιορισμό του χρηματοδοτικού κενού επακριβώς θα τον ξέρει κανένας όταν οι τράπεζες αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν στο έργο ή δε θα συμμετάσχουν.
Πάντως εκείνο το οποίο ξέρω και πάλι δε νομίζω ότι σας λέω κάτι που δεν μπορούσατε να το φανταστείτε, είναι ότι ήδη υπάρχουν επιστολές τραπεζών, είναι 41 τράπεζες αυτές που εμπλέκονται στη διαδικασία, οι οποίες πράγματι κάποιες από αυτές έχουν αμφιβολίες για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία.
Από την αρχή ξεκαθάρισα στη Βουλή ότι πρόκειται για «καυτή πατάτα», ξεκαθάρισα τους κινδύνους που υπάρχουν σε περίπτωση μη πραγματοποιήσεως του έργου και ξεκαθάρισα και τις δυσκολίες τις οποίες θα συναντήσουμε στο δρόμο προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα έργα. Λέω όμως και είμαι βέβαιος ότι συμφωνούν οι πάντες, ότι αξίζει αυτή η προσπάθεια, διότι πέραν της όποιας καλυτέρευσης που θα υπάρξει στο επίπεδο των υποδομών και της ποιότητας της ζωής, θα συμβάλλουν και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας", κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης που εστάλη στο thebest.gr.

thebest.gr.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Το καινούργιο ενημερωτικό πρόγραμμα της ΝΕΤ

Συμβαίνει τώρα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής! Αυτές τις ώρες, συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ για να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις σχετικά με τις ενημερωτικές εκπομπές που πρόκειται να βγουν στον αέρα.

Εκτός των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, τα στελέχη της κρατικής ραδιοτηλεόρασης θα αποφασίσουν και το τι θα γίνει στην πρωινή ενημερωτική ζώνη, καθώς πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι καινούργιες εκπομπές.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, στόχος της καινούργιας διοίκησης της ΕΡΤ είναι το πρόγραμμα της ΝΕΤ να είναι από το πρωί μέχρι το βράδυ με ζωντανές εκπομπές που θα καλύπτουν την ειδησεογραφία. Το αν τα καταφέρουν ή όχι, έχει να κάνει βέβαια και με το ότι το προσωπικό της ΕΡΤ έχει μειωθεί κατά πολύ με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να βγουν στον αέρα πολλές εκπομπές. Το σίγουρο πάντως είναι ότι η ενημέρωση στη ΝΕΤ θα ξεκινά από νωρίς το πρωί και θα έχει ως εξής:

Το καθημερινό πρόγραμμα θα ξεκινά λοιπόν στις 6 το πρωί, με τον Κώστα Αρβανίτη και τη Μαριλένα Κατσίμη που δεν θα παραμένουν όμως, μέχρι τις 10, αλλά μέχρι τις 8 όπου θα παραδίδουν σκυτάλη στο Γιώργο Κουβαρά και τη Μάριον Μιχελιδάκη που θα παραμένουν on air για το επόμενο δίωρο. Στη συνέχεια, από τις 10 έως τις 12, θα βγαίνει ξανά στον αέρα το «Συμβαίνει τώρα» που μετά από την αποχώρηση της Μαρίας Σαράφογλου, την παρουσίαση θα αναλαμβάνουν ο Βασίλης Μπεσκένης και η Ανθή Σαλαγκούδη. Αν και τη συγκεκριμένη εκπομπή την παρουσίαζε ένας δημοσιογράφος, η καινούργια διοίκηση της ΕΡΤ θέλει να ακολουθήσει την τακτική των δύο παρουσιαστών στις ενημερωτικές εκπομπές και για αυτό αποφάσισαν ότι ναι μεν θα κρατήσουν τον τίτλο, αλλά θα αλλάξουν τα δεδομένα. Άλλωστε, όπως είπαμε, στόχος τους είναι να βγάζουν καθημερινά live από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές.

Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες του Newsit, δεν αποκλείεται μεταξύ των άλλων θεμάτων που θα συζητηθούν τώρα στο ΔΣ της ΕΡΤ να είναι και το θέμα με τον Αιμίλιο Λιάτσο. Το σίγουρο είναι ότι και οι δύο πλευρές, δηλαδή και η διοίκηση της ΕΡΤ αλλά και ο γνωστός δημοσιογράφος έχουν συμφωνήσει και το μόνο που απομένει είναι η τυπική απόφαση του ΔΣ ώστε ο Αιμίλιος Λιάτσος να αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ.
newsit.gr

Ξύλο και χημικά στην πορεία της ΠΟΕ ΟΤΑ -Απορριματοφόρα προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο της αστυνομίας - Διαδηλωτές σήκωσαν περιπολικό στα χέρια



Στην οδό Σταδίου κινείται αυτή την ώρα η πορεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ που ξεκίνησε επεισοδιακά όταν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να κάνουν πορεία με περίπου 10 απορριματοφόρα.
Διμοιρίες των ΜΑΤ αλλά και κλούβες έκλεισαν τον δρόμο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση. Τα οχήματα ανέβαιναν στα πεζοδρόμια αλλά και πήγαιναν αντίθετα στους δρόμους για να σπάσουν τον κλοιό. Κάποια στιγμή οι διαδηλωτές επιχείρησαν ακόμα και να σηκώσουν με τα χέρια περιπολικό για να ανοίξουν τον δρόμο! Τότε έγινε χρήση χημικών από τα ΜΑΤ και έγιναν μικροσυμπλοκές.
Λίγο πριν τις 11.00, δυο απορριματοφόρα επιχείρησαν να ξεκινήσουν παρά τις απαγορεύσεις της αστυνομίας. Τότε απεργοί κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του αστυνομικού που είχε βγεί από το περιπολικό και τον έσπρωξαν. Τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση του Προεδρου της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλου.
newsit.gr

«Το καράβι έχει αρχίσει να γυρίζει», ΚΑΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ

«Το καράβι έχει αρχίσει να γυρίζει», σχολίασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την χθεσινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον οποίο επισκέφθηκε προκειμένου να τον ενημερώσει για τις επαφές του στο εξωτερικό και τις συνομιλίες του με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Ο κ. Σαμαράς έσπευσε να προσθέσει πως «αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι έχουμε λιγότερο όγκο δουλειάς ή πιο εύκολη δουλειά, γι' αυτό και πρέπει να τρέξουμε και τρέχουμε».

Σήμερα το πρωί ο κ. Σαμαράς ενημερώνει τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση κ. κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, ενώ την Παρασκευή θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.

Συνεδριάζει την Παρασκευή, 31 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι, το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Την ανάγκη προσήλωσης στο εθνικό συμφέρον υπογράμμισε και χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ενώ ειδικά το θέμα των ειδικών μισθολογίων, διαβεβαίωσε μιλώντας στο Mega, ότι «καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασωθούν οι μισθοί των μάχιμων ένστολων... Μιλάμε για τη δικαιότερη κατανομή βαρών. Είναι μια δύσκολη δοκιμασία και προσπαθούμε η κοινωνία μας να την περάσει με τον δικαιότερο τρόπο».

Σχετικά με την εφεδρεία, σημείωσε πως σε κάθε περίπτωση αναζητείται ο τρόπος να προστατευθούν με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο όσοι χρειαστεί να αλλάξουν καθεστώς. «Ακόμα και εκεί», διευκρίνισε, «δεν υπάρχει απόφαση. Πρώτα απ' όλα αριθμός δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί και η μορφή που θα πάρει αυτό το καθεστώς, αν καταλήξουμε σε αυτήν την επιλογή, δεν έχει οριστικοποιηθεί».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γνωστοποίησε επίσης, ότι μέσα στο φθινόπωρο θα προχωρήσει η πρώτη αποκρατικοποίηση, επισημαίνοντας ότι στόχος δεν είναι αποκλειστικά και μόνο τα ταμειακό όφελος, αλλά και «το μήνυμα που στέλνεις διεθνώς, ότι η ελληνική οικονομία αλλάζει, ότι αξίζει να επενδύσεις στην Ελλάδα».

Μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι έτοιμο και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Υψώστε αντρίκεια φωνή αντί να τρώτε καρπαζιές εν σιωπή!..

Γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης
 
ΝΑ ΦΥΓΕΙ, να πάει στον αγύριστο αυτός ο καταραμένος Αύγουστος του 2012, ένας από τους χειρότερους που έζησε η δόλια πατρίδα, αλλά και ο ελληνισμός εν γένει, στους δέκα τελευταίους αιώνες...

ΚΑΝΕΙΣ δεν περίμενε θριαμβευτική επιστροφή του πρωθυπουργού από το μαρτυρικό ταξίδι του στην Ευρώπη. Όλοι όμως τρέμουν τον ερχομό του «μαύρου Σεπτέμβρη». Αυτή τη φορά, εντελώς αβέβαιοι αν θα τον αντέξουν, όπως άντεξαν όλες τις αυγουστιάτικες και σεπτεμβριανές εθνικές τραγωδίες της ιστορίας. Να τις θυμίσω;

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2004: Ο μεγάλος θρίαμβος αλλά μαζί του και το πελώριο σκάνδαλο των Ολυμπιακών της Αθήνας, που μυρίζει κάθε μέρα και περισσότερο, καθώς, πολύ αργά δυστυχώς, ξεσκεπάζεται η βρωμιά του με τις θηριώδεις σπατάλες και τα σκουληκιασμένα ακίνητα.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1999: Το κραχ του χρηματιστηρίου που οδηγεί αμέσως μετά στο μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών, αφού σε ελάχιστο χρόνο 100 δισεκατομμύρια ευρώ άλλαξαν χέρια και πήγαν «από τους πολλούς στους ελάχιστους»..

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1988: Το σκάνδαλο Κοσκωτά, με κορωνίδα εκείνον τον «κουτσονόμο» του μακαρίτη Κουτσόγιωργα που τσέπωσε 2.000.000 δολάρια, αλλά και έστειλε τον Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο, από το οποίο και απαλλάχθηκε με μία μόνο ψήφο...

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1922: Η αιματηρή σελίδα της μικρασιατικής καταστροφής, με την άτακτη υποχώρηση του ελληνικού στρατού και εν συνεχεία την πυρπόληση της Σμύρνης και την καταφυγή 1.500.000 Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην ντροπιασμένη πατρίδα.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1071: Δεινή ήττα του Βυζαντινού αυτοκράτορα Ρωμανού Δ’ στη μάχη του Ματζικέρτ με τους Σελτζούκους Τούρκους. Ήταν η απαρχή της πτώσης του Βυζαντίου, που ολοκληρώθηκε στις 29 Μαΐου του 1453 με την άλωση της Πόλης.

ΝΑ ΦΥΓΕΙ, λοιπόν, να πάει στον αγύριστο και ο φετινός καυτός Αύγουστος των 42 βαθμών Κελσίου, καθώς επί των ημερών του λαμπάδιασε η δόλια πατρίδα με χίλιες και πλέον πυρκαγιές, αρκετές από τις οποίες είναι έργο εμπρηστών, ημεδαπών και αλλοδαπών, όπως κατήγγειλε ο Νίκος Δένδιας.

ΝΑ ΦΥΓΕΙ, για να μη ζήσουμε και άλλα περιστατικά όπως αυτά της Πάρου, με δράστες τον Πακιστανό βιαστή από τη μία και τον θεολόγο τρομοκράτη από την άλλη. Ούτε και άλλες γκάφες της πολιτείας όπως αυτή των «ανθρωπιστών» της Δικαιοσύνης που χορηγούν «πενθήμερες» σε... τετράκις ισοβίτες!

ΝΑ ΦΥΓΕΙ για να ξυπνήσουν από τη θερινή ραστώνη τους οι «λεβέντες» που μας κυβερνούν. Ώστε, αφού ξύσουν από πάνω τους τα κομματικά λέπια, να χτυπήσουν αλύπητα τη φοροδιαφυγή, να στείλουν μερικά «βαριά ονόματα» στον Κορυδαλλό, να απαλλάξουν εντελώς τη χώρα από τους λαθρομετανάστες (για τους οποίους περιέργως δεν ιδρώνει το αυτί της τρόικας, αλλά ιδρώνει το αυτί της Αριστεράς), να ζωντανέψουν πάση θυσία την ημιθανή Αγορά και... το σπουδαιότερο:

ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ να υψώνουν φωνή αντρίκεια, περήφανη και αδιάλλακτη στους ξένους δανειστές, καταγγέλλοντάς τους δημοσία ότι όλη τους η έγνοια δεν είναι άλλη από το πώς θα περισώσουν και πώς θα αυγατίσουν τα κέρδη τους, όπως αυτά τα 62 δισ. της Γερμανίας. Γιατί ως τώρα ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Βενιζέλος, ούτε ο Κουβέλης, ούτε κανένας άλλος από το γκουβέρνο, τόλμησαν να υψώσουν φωνή στους ξένους αφέντες...

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, όλοι τους έδωσαν και δίνουν την εικόνα του καρπαζοεισπράκτορα, του δουλοπρεπούς υπηρέτη που καταπίνει ταπεινά τα φαρμακερά εμέσματα της κάθε Μέρκελ, του κάθε Σόιμπλε και («θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου») εκείνου του Ασιάτη αντικαγκελάριου, ενώ καμιά κρατική υπηρεσία δεν βρέθηκε να στολίσει με διαψεύσεις και με αγωγές τις ξένες φυλλάδες που συκοφαντούν την Ελλάδα και καταστρέφουν συνειδητά τον τουρισμό της...

ΝΑ ΦΥΓΕΙ, λοιπόν, να πάει στον αγύριστο ο φετινός Αύγουστος, ο χειρότερος της μεταπολεμικής εποχής, να φύγει και αυτή η χρονιά της μεγαλύτερης κρίσης της ιστορίας μας. Και τότε, εδώ είμαστε! Οι Έλληνες θα δείξουν ακόμη μια φορά στους ξένους «προστάτες» ότι, κι αν έχασαν τα λεφτά τους, κι αν έχασαν την ελευθερία τους, δεν χάνουν, ούτε θα χάσουν το θάρρος τους! Όπως δεν θα χάσουν ποτέ εκείνη τη μαγική δύναμη επιβίωσης που έχουν κληρονομήσει από τον Οδυσσέα, να ξεπετάγονται κάθε φορά από τις στάχτες τους και να στήνουν θεόρατα μνημεία δημοκρατίας και πολιτισμού!..

Από τη Real News
elzoni.gr

Η αλήθεια για τη συμφωνία με τη Ζήμενς

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μου είναι αδύνατον να προσδιορίσω (έστω και κατά προσέγγιση) πόσοι τόνοι μελάνης, σάλιου, φαιάς ουσίας, εργατοωρών, χαρτιών φωτοτυπικού που μεταφέρονταν με καροτσάκια (120 χιλιάδες αντίγραφα σελίδων έθεσαν εκτός λειτουργίας τα φωτοτυπικά μηχανήματα του Εφετείου και με εννέα εκατομμύρια αντίγραφα «άναψαν» τα φωτοτυπικά της Βουλής) έχουν καταναλωθεί για την υπόθεση της Ζήμενς.

Μπροστά τους μοιάζει ανάξια λόγου η προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον γερμανικό κολοσσό.

Ως γνωστόν, η υπόθεση αποκαλύφθηκε στη Γερμανία το 2006, ο Μ. Χριστοφοράκος παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2007, έκτοτε δημιουργήθηκε ένας απίθανος όγκος δικογραφιών στην Ελλάδα και στη Γερμανία και τελικώς έπιασε δουλειά η εξεταστική.

Με τα γνωστά ατελέσφορα αποτελέσματα.

Η χώρα του… διαρκούς “Εμφυλίου”

Η σημερινή επέτειος τερματισμού των εχθροπραξιών του Εμφυλίου Πολέμου στην Ελλάδα, με την κατάληψη του Γράμμου από τις δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού το 1949, και την εν συνεχεία παράδοση του ΕΛΑΣ (και του οπλισμού του), προκαλεί την Ιστορία, την εθνική μνήμη και την κοινή λογική, να εγκαταλείψουν τους καθωσπρεπισμούς και τις στρογγυλεμένες προσεγγίσεις. Και να κοιτάξουν κατάματα τον καθρέπτη της εθνικής πραγματικότητας.
Αν θέλουμε λοιπόν να σταματήσουμε να ξεγελάμε, ή τουλάχιστον να προσπαθούμε, τον ίδιο τον εαυτό μας, θα πρέπει να παραδεχτούμε, στον πυρήνα μιας κρίσης η οποία έχει υπερβεί τα όρια της οικονομίας, αγκαλιάζοντας σχεδόν κάθε πτυχή της κοινωνικής δραστηριότητας και του αυτοπροσδιορισμού μας, ότι ο Εμφύλιος δεν τελείωσε σαν σήμερα το 1949.
Η Ελλάδα εξελίχτηκε στη χώρα ενός… διαρκούς Εμφυλίου. Όχι μονάχα σε πολιτικό και ιδεολογικό, αλλά ακόμη και σε προσωπικό-ατομικό επίπεδο. Το «εμείς» είχε διαχρονικά… συμπληρωματική σημασία για τη χώρα μας, στο dna της οποίας μοιάζει να είναι αέναα καρφιτσωμένο το σαράκι του διχασμού.
Αυτό το «εμείς» βέβαια, δεν κερδίζεται με… νερουλές προσεγγίσεις κατάργησης των υπαρκτών μεταξύ μας διαφορών. Κερδίζεται μέσα από επιθετική ζύμωση, από μάχη ιδεών και προτάσεων, πάντα αντικρίζοντας στον μακρινό ορίζοντα, τον κοινό στόχο της εθνικής ευημερίας.
Από την οποία δεν μπορεί να εξαιρεθεί κανείς. Δεν μπορούν στην εθνική ευημερία να υπάρξουν εκπτώσεις. Ή διαχωρισμοί μεταξύ σε «νικητές» και «ηττημένους». Αφήστε που, με τη διαδρομή της χώρας στις δεκαετίες που ακολούθησαν, και κυρίως στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, του… πολυ-πολιτισμικού ΠΑΣΟΚ και της εθνικής «λεηλασίας» από όσους κατηγοριοποιήθηκαν ως «ηττημένοι» του Εμφυλίου, προφανώς και η έννοια απέκτησε προχωρημένη σχετικότητα…
 
MANOΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Η “εθνική εκκρεμότητα” με το Μνημόνιο

Μια εθνική, κοινωνική αλλά και προσωπική καθημερινότητα που μοιάζει πλέον μονότονα προσανατολισμένη στην οικονομική κρίση και τις συνέπειές της, οδηγεί αναπόφευκτα στο να παραμεριστούν άλλες σημαντικές παράμετροι της ελληνικής αφήγησης. Με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, την έρευνα που ξεκινούν από τη Δευτέρα οι οικονομικοί Εισαγγελείς για το Μνημόνιο.
Μια έρευνα η οποία δρομολογήθηκε μετά την κατάθεση του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Παναγιώτη Ρουμελιώτη, σε συνέχεια των σχετικών δηλώσεών του για εκ των προτέρων γνώση του… άσκοπου του Μνημονίου.
Μια έρευνα η οποία εξελίσσεται σε εθνική εκκρεμότητα της χώρας με το μέλλον που έρχεται. Γιατί, όσα προηγήθηκαν την προσφυγής της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, η μη διαπραγμάτευση που συνόδευσε την υπογραφή του καθώς και τις κατά καιρούς επικαιροποιήσεις του, αποτελούν συνισταμένες αγανάκτησης, για μια κοινωνία η οποία απώλεσε προ πολλού τον ανέμελο προσανατολισμό της.
Ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών προτιμήσεων, η «όλη κοινωνία» ζητά από το «όλον ΠΑΣΟΚ» την απόδοση… λογαριασμού, για εκείνη την «περίεργη» περίοδο. Και όχι φυσικά μονάχα για ιστορικούς λόγους, ή για παροδική εκτόνωση, με την επιστροφή της μνήμης στη στρατηγική που χάραξαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με τη σύμφωνη γνώμη, την ανοχή ή ακόμη και την αδιαφορία του υπόλοιπου ΠΑΣΟΚ.

statesmen.gr

Αίτημα τροποποίησης περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία του έργου Νέα σιδηροδρομική γραμμή Κορίνθου – Πατρών στο Δερβένι , συζητά απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Συνεδριάζει σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 και ΩΡΑ 20:00  το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
  1. Περί συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στην Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης.
  2. Περί έκτακτου συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. με θέμα «Τα οικονομικά των Δήμων».
  3. Λήψη απόφασης για την υποστήριξη της πράξης « Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Πρόνοιας στο Νέο Δήμο Ξυλοκάστρου» του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
  4. Αίτημα τροποποίησης περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία του έργου Νέα σιδηροδρομική γραμμή Κορίνθου – Πατρών στο τμήμα από χλμ θέση 47+600 έως ΧΘ 59+068 (περιοχή Δερβενίου).
  5. Έγκριση μελέτης βιοκλιματικής ανάπλασης της παραλιακής ζώνης της πόλης του Ξυλοκάστρου από Κούστα έως Ρουβέρα.
  6. Αξιοποίηση Πρότυπου Πάρκου Αναψυχής-άθλησης στο Σύθα, απόσυρση όλων των οχημάτων, σκουπιδιών, μπαζών (αίτημα μείζονος μειοψηφίας) , εξ αναβολής.
  7. Πρόταση για την αξιοποίηση των υπόλοιπων χρημάτων από το κληροδότημα Γ. Κρινάκου, μετά την κατάργηση της σύμβασης του έργου «Ανάπλαση Αποθηκών Φραντζή» (αίτημα μείζονος μειοψηφίας), εξ αναβολής.
  8. Συζήτηση για τα έργα της παραλίας, μεταφορά αμμοχάλικου, εμπλουτισμός ακτών, μικρά έργα προστασίας Σαραζενέτ (αίτημα μείζονος μειοψηφίας), εξ αναβολής.
  9. Άμεση αποκατάσταση ζημιών από θεομηνία στον χείμαρρο Σύθα. (αίτημα μείζονος μειοψηφίας), εξ αναβολής.
  10. Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου για το επιβληθέν πρόστιμο των 150.000€ από το Υπουργείο Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, για εκτέλεση παράνομων έργων από τη Δημοτική Αρχή, κατά παράβασης του Ν. 2791/01, περί αιγιαλού και παραλίας (αίτημα μείζονος μειοψηφίας), εξ αναβολής.
  11. Επιλογή Τραπεζικού Ιδρύματος για συναλλαγές του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
  12. Έγκριση έκθεσης εσόδων-εξόδων προϋπολογισμού β΄τριμήνου έτους 2012.
  13. Έγκριση μίσθωσης χώρων για parking οχημάτων.
  14. Έγκριση πρότασης τροποποίησης ρυμοτομικού σχεδίου Ξυλοκάστρου.
  15. Προσφυγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης για την Υπηρεσία «Μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σχολικής περιόδου 2012-2013.
  16. Αίτημα για αναγνώριση δημοτικών οδών σε τμήμα του οικισμού Μ.Σ. Τρικάλων.
  17. Έγκριση επιστροφής ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος.
  18. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  19. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  20. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  21. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  22. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
  23. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
  24. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
  25. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
  26. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
  27. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
  28. Έγκριση ΠΟΠ του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ»
  29. Έγκριση ΠΟΠ του έργου «ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΜΕΝΩΝ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ».
  30. Έγκριση ΠΟΠ του έργου «ΤΣΙΜΕΝΤΡΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΑ Τ.Δ. ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ»
  31. Έγκριση ΠΟΠ του έργου «ΤΟΙΧΙΑ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ Τ.Δ. ΜΑΝΝΑΣ»
  32. Έγκριση ΠΟΠ του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ (ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ) ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ».
  33. Έγκριση ΠΟΠ του έργου «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΣΤΑ Τ.Δ. ΡΕΘΙΟΥ, ΠΕΛΛΗΝΗΣ, ΔΕΝΔΡΟΥ ΚΑΙ Α.Μ.Κ.Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ».
  34. Έγκριση ΠΟΠ του έργου «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΣΤΑ Τ.Δ. ΚΑΡΥΩΤΙΚΩΝ, ΖΕΜΕΝΟΥ & ΘΡΟΦΑΡΙΟΥ».

Ο Κ. Κόλλιας ζητά άμεσα την αποζημίωση των καταστροφών από τις πυρκαγιές

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την αποζημίωση των καταστροφών που υπέστησαν παραγωγοί σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, στην παραγωγή τους, αλλά και σε αγροτικό εξοπλισμό, λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Δυστυχώς, ο νόμος που πέρασε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για τον ΕΛΓΑ δεν προβλέπει αποζημιώσεις για ζημιές προκαλούμενες από φωτιά, παρά μόνο στην περίπτωση του ζωικού κεφαλαίου. Η φυτική παραγωγή, το κεφάλαιο και ο εξοπλισμός παραπέμπονται σε άλλες διαδικασίες, είτε δηλαδή στα ΠΣΕΑ είτε στις κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεις.
Εξέθεσα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον αρμόδιο Υπουργό, καθώς χιλιάδες παραγωγοί έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή, άλλοι έχουν χάσει μέρος του φυτικού κεφαλαίου ή και του εξοπλισμού, γεγονός το οποίο υπονομεύει κάθε μελλοντική δυνατότητα να ανακάμψουν οι καλλιέργειές τους. Ζήτησα την τοποθέτησή του ως προς το πώς προτίθεται να ενεργήσει το Υπουργείο για να περισώσει το μοναδικό μέσο βιοπορισμού των αγροτών μας, τις εκμεταλλεύσεις τους.
Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: το πρώτο, όπως προανέφερα, είναι η ένταξη των πυρκαγιών στα ζημιογόνα αίτια του ΕΛΓΑ, προκειμένου να αποζημιωθούν και τώρα και στο μέλλον οι απώλειες στο φυτικό κεφάλαιο, την παραγωγή και τον αγροτικό εξοπλισμό. Αυτή βεβαίως θα ήταν και η προσφορότερη λύση, πλην όμως προσκρούει σε κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η δεύτερη λύση είναι να επιδιώξουμε ως χώρα την καταβολή ενισχύσεων στους παραγωγούς μέσω της διαδικασίας των ΠΣΕΑ.
Καλώ τους παραγωγούς της Κορινθίας που επλήγησαν από πυρκαγιές να αναγγείλουν άμεσα τις ζημιές τους στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ, προκειμένου να εκτιμηθεί η καταστροφή και να ετοιμαστεί κατά το δυνατόν ταχύτερα ο φάκελος προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κυρίως όμως απαιτείται η συνδρομή της πολιτείας, ώστε, μέχρι την καταβολή των ενισχύσεων, να μπορέσουν οι αγρότες μας να επιβιώσουν. Τέλος, ιδιαίτερα για τους αγρότες που έχουν μεγάλο ποσοστό ζημιάς, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για δανειακές διευκολύνσεις, χαμηλότοκα δάνεια με μακρά περίοδο χάριτος, και τακτοποίηση υποχρεώσεων ή δανείων προηγούμενων ετών, είτε είναι ληξιπρόθεσμα είτε εξυπηρετούνται.
Πλήττοντας την αγροτική μας παραγωγή, οι πυρκαγιές έχουν πλήξει έναν ζωτικό πυλώνα ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας…»

Στις 9 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση της ομάδας της Κορίνθου – Σήμερα φιλικό με την Καλλιθέα στο Ελ Πάσο.

Η ΠΑΕ Κόρινθος ανακοινώνει ότι την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 θα γίνει η παρουσίαση της ομάδας (Τεχνικού επιτελείου και νέων αποκτημάτων) και της νέας φανέλας στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Αθλούπολης.
Παράλληλα ξεκινάει η έναρξη της αποκλειστικής συνεργασίας της ομάδας της Κορίνθου με την Αθλούπολη σε επίπεδο ακαδημιών και θα γίνει και η παρουσίαση της ομάδας Νέων της Κορίνθου που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Football League. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
-Σήμερα Τετάρτη 29 Αυγούστου στις 18:00 η Κόρινθος θα δώσει άλλο ένα δυνατό φιλικό προετοιμασίας, με αντίπαλο την Καλλιθέα στο Ελ Πάσο.
-Η ΠΑΕ Κόρινθος είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση με την μορφή δανεισμού του 22χρονου στοπερ Σπύρου Ματεντζίδη απο την ΑΕΚ. Ο υψηλόσωμος αμυντικός θα είναι κάτοικος Κορίνθου για ένα χρόνο.
 -Η ΠΑΕ Κόρινθος είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του Αλμπερτ Ρούσσου. Ο 16χρονος μεσοεπιθετικός της Εθνικής Παίδων προέρχεται από το Διαγόρα Ρόδου».

59 δαπανηρά στρατόπεδα στην Πελοπόννησο !!!

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο δημοσιεύτηκε στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος» και αφορούσε στα στρατόπεδα που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα και κατά πόσο αυτά είναι χρήσιμα.
Σ’ αυτό αναφέρεται ότι σε όλη την επικράτεια λειτουργούν περισσότερα από 500 στρατόπεδα ενώ μόνο στη Πελοπόννησο είναι ενεργά 59 !
Αναλυτικά το άρθρο του Δημήτρη Ρίζου:
«ΟΤΑΝ μιλάμε για περιστολή της κρατικής σπατάλης, δεν μπορεί να πάει ο νους σας στα Στρατόπεδα που διατηρούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας... Και που είναι τόσο δαπανηρά!..
Ε, λοιπόν, μην το θεωρήσετε υπερβολή αν σας πούμε πως αυτά τα Στρατόπεδα ξεπερνούν συνολικά τα... πεντακόσια (500)!!!
***
ΑΝ σας ρωτούσαν, θα θυμόσασταν τα Στρατόπεδα στην Τρίπολη, στην Κόρινθο, άντε στη Θεσσαλονίκη και στον Εβρο...
Και όμως...
* Μόνο στη Μακεδονία υπάρχουν και λειτουργούν... 127 Στρατόπεδα!..
* ...Και μόνο στην ΑΣΔΕΝ (στα νησιά μας) έχουμε άλλα 124 Στρατόπεδα!..
***
ΜΕΤΡΗΣΤΕ τώρα τις δεκάδες άλλα Στρατόπεδα, που πληρώνουμε εμείς οι φορολογούμενοι:
* Στην Ηπειρο 46 Στρατόπεδα!..
* Στο Δ’ Σώμα Στρατού, στη Θράκη, 41 Στρατόπεδα!..
* Στη Θεσσαλία 54 Στρατόπεδα!..
* Στην Πελοπόννησο 59 Στρατόπεδα!..
Υπολογίστε και άλλα 100 περίπου σε άλλες περιοχές της Ελλάδας!..
Απίστευτο;
***
ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ τώρα πόσο στοιχίζει η λειτουργία αυτών των 500 Στρατοπέδων.
Τα 9 στα 10 από τα οποία σε καιρό ειρήνης είναι παντελώς άχρηστα!
ΟΡΘΩΣ, λοιπόν, μέσα στα γενικά μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση είναι και η κατάργηση των περιττών Στρατοπέδων...
...ΑΡΚΕΙ να μη μας πούνε ότι κατάργησαν... 10 ή 20 ή 100!..
...Και άφησαν ανέγγιχτα τα άλλα 400!!!»

isthmos.gr
 

Αλλαγές στα δρομολόγια του Προαστιακού λόγω κλοπής καλωδίων

Τροποποιούνται τα δρομολόγια του Προαστιακού, μέχρι νεοτέρας, λόγω κλοπής καλωδίων ηλεκτροκίνησης, που διαπιστώθηκε την Κυριακή, μεταξύ των σταθμών Κινέττας και Αγίων Θεοδώρων.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα δρομολόγια τού Προαστιακού από Κιάτο προς Αεροδρόμιο και αντίστροφα, θα αναχωρούν κάθε 2 ώρες, καθώς στο σημείο που υπάρχει το πρόβλημα οι συρμοί κινούνται σε μονή γραμμή.

Κανονικά και ανά 20 λεπτά θα εκτελούνται τα τοπικά δρομολόγια στο τμήμα Αεροδρόμιο - Άνω Λιόσια και αντίστροφα.

Για τους επιβάτες που έχουν προορισμό/άφιξη την Πάτρα, λόγω της αλλαγής των δρομολογίων, σε ορισμένες περιπτώσεις θα υπάρχει αναμονή μιας ώρας στο σταθμό τού Κιάτου.

Τα συνεργεία τού ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση της βλάβης που έχει προκληθεί, ενώ συνεχίζονται και οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Περίεργο περιστατικό εμπρησμού στο στρατόπεδο Κορίνθου (video)

Εμπρηστικό μηχανισμό έριξαν άγνωστοι δράστες λίγο μετά τα μεσάνυχτα μέσα στο στρατόπεδο Κορίνθου, με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά τα δέντρα εντός του στρατοπέδου.

Άμεση ήταν η επέμβαση πυροσβεστικών οχημάτων, τα οποία έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο.


korinthostv.blogspot.gr

Δέκα Προτεραιότητες για την Ανάπτυξη και τον Πολίτη

Image

Συνέντευξη Τύπου υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη


Στις αρχές Αυγούστου σας ενημερώσαμε για τις προτεραιότητες του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, που αφορούσαν διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας μας.
Θεωρώ ιδιαίτερα θετικό για τη χώρα μας ότι εκείνες οι εξαγγελίες χαιρετίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στοιχείο που και αυτό με τη σειρά του επιβεβαιώνει τη σταδιακή αλλαγή κλίματος απέναντι στη χώρα μας, όπως σημείωσε και ο Πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς.
Τις προτεραιότητες αυτές έχουμε ήδη ξεκινήσει να υλοποιούμε και στην πορεία θα σας ενημερώνουμε για την εξέλιξη καθεμίας από αυτές. Ασφαλώς έχουμε ακόμα πολύ δρόμο και πολλή ανηφόρα μπροστά μας.
Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε δέκα ακόμα προτεραιότητες του Υπουργείου μας.
Προτεραιότητες που δεν σχετίζονται άμεσα με διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας, που όμως δεν είναι λιγότερο σημαντικές.
Είναι πρωτοβουλίες για να καλύψει η Ελλάδα το χαμένο έδαφος, είναι πρωτοβουλίες απολύτως αναγκαίες που αφορούν άμεσα και τους πολίτες. Δράσεις που έπρεπε να έχουν ήδη γίνει και οι οποίες εκφράζουν την αποφασιστικότητά μας, για να αλλάξει η Ελλάδα.
Διότι αυτός είναι ο στόχος μας. Να βγάλουμε την Ελλάδα από τη σημερινή κρίση, να ανακτήσουμε ως χώρα την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία μας.
Δεν θα το πετύχουμε με λόγια. Ούτε με υποσχέσεις, ούτε με αναθέματα. Λόγω της κρίσης και των αντικειμενικών προβλημάτων που δημιουργεί είχαμε παρασυρθεί στο να υπερκαταναλώνουμε συνθήματα, υποσχέσεις και αφορισμούς. Αναλύαμε την κρίση, αντί να σχεδιάζουμε πώς θα την υπερβούμε.
Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να τελειώνουμε με τα λόγια και να αρχίσουμε όλοι – και ιδίως εμείς οι πολιτικοί – να δουλεύουμε περισσότερο. Να βάλουμε συγκεκριμένους στόχους και να τους πετύχουμε.
Οι προτεραιότητες που θα παρουσιάσουμε σήμερα είναι τέτοιοι στόχοι.
Συγκεκριμένοι, εφικτοί και μετρήσιμοι. Και θα προσπαθήσουμε να τους υλοποιήσουμε όλους στο ακέραιο.
Όλες έχουν δύο βασικές συνισταμένες: Την ανάπτυξη της χώρας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Η υλοποίησή τους θα βελτιώσει την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Θα συμβάλει στη σταδιακή αλλαγή των πραγμάτων. Και στην παρούσα φάση, αυτό θα είναι ένα μεγάλο κέρδος για όλους μας.
Για την παρουσίασή τους έχουν χωριστεί σε δύο ενότητες: πρώτη είναι η ενότητα που αφορά τις Υποδομές, τις Μεταφορές & τα Δίκτυα και η δεύτερη αφορά το πλαίσιο της Ανάπτυξης και της Ανταγωνιστικότητας.

Συγκεκριμένα:

Διαβάστε αναλυτικά τη σημαντικήσυνέντευξη τύπου, εδώ.
 

H Siemens δικαίωσε τον Τσουκάτο, γι αυτό η ζημιά δεν ήταν πρωτίστως Οικονομική!

"Χαῖρε, ἀμνοῦ καὶ ποιμένος Μήτηρ· χαῖρε, αὐλὴ λογικῶν προβάτων"
Ακάθιστος Υμνος
netakias


Η νίκη της Siemens από τον συμβιβασμό , ήταν και μια μεγάλη νίκη του Εκσυγχρονισμού απέναντι στον σκοταδισμό και την οπισθοδρόμιση.
Απέναντι σε όσους πιστεύουν ακόμη σε ιδεοληψίες, όπως είναι η ηθική κι η δικαιοσύνη.


Οπως είχε αποκαλέσει, πολύ σωστά ο Παναγιώτης Λίακος (Δημοκρατία 22/9/2011) τον Τσουκάτο "πολεμιστή του Φωτός".


Οι καλοί Εκσυγχρονιστές που πιστεύουν στην Οικονομία και την εταιρία, εναντίων των συντηρητικών Τρολ, που πιστεύουν στην Δικαιοσύνη, στην Πατρίδα και την ηθική (όχι ως ηθικολογία αλλά ως άξονα κοινωνική συνοχής)
Ε, λοιπόν ηττηθήκαμε κι όχι Οικονομικά, αυτό είναι το έλασσον, αλλά Κοινωνικά.


Και το έκανε μια Τρικομματική κυβέρνηση, η όποια πίσω από το προσωπείο της πολυφωνίας της, τρομάζει με την ομοιογένεια της!
Από τον "Ακροδεξιό"Βορίδη, στο "Δεξιο"Αδωνι,στο "εκσυγρονιστή"Μπένυ, στο "σοσιαλιστή" Γιωργάκη,στον "Αριστερό"Φώτη,στην "αθρησκη"Ρεπούση,στον "προοδευτικό"Ψαριανό η γραμμή για την Siemens, την ΑτΕ, ΕλΤα ήταν τρομακτικά....ομοιογενείς !


Ιδεολόγοι στο βήμα της βουλής, "ρεαλιστές" στις συμφωνίες της ελιτ!


Ω! Τι παραπλανητική λέξη ο "ρεαλισμός"


Οταν ο εκμαυλισμός πολιτικών, η εξαγορά συνειδήσεων, οι συμφωνίες του Δημοσίου κάτω από το τραπέζι, η προκλητική εξομολόγηση του Τσουκάτου και του Μαντέλη, ότι πήραν βαλίτσες από την εν λόγω εταιρεία, η φοροδιαφυγή αυτών των ποσών.....


....είναι απλώς μια  υπογραφή και όλα παραγράφονται.....
....κι όλα γίνονται νόμιμα.....!


...κι όλα γίνονται σύννομα....!


...αλλά χάθηκε στο δρόμο το ευνομον....!


Φοροδιαφεύγει κακώς, για 2 € ένας περιπτεράς ή αναγκαστικώς ένας άνεργος, τότε σου κουνάνε το δάκτυλο λέγοντας "Μαζί τα Φάγαμε"


Διαβρώνεις όλο το Πολιτικό σύστημα και σου στρώνουν κόκκινα χαλιά για να κάνεις την ζωή σου στην Γερμανία ο Χριστοφοράκος κι ο Γιούγνκ, στην Ν.Αμερική ο Καραβέλας, στο απυρόβλητο η ίδια η εταιρία.


Ποιος έχει τώρα από αυτούς το ηθικό και πολιτικό ανάστημα να μιλήσει για φοροδιαφυγή....;;


Το θράσος θα το έχουν....


αλλά όχι το έρεισμα στην Κοινωνία να το επιβάλλουν...
Το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος δεν είναι σκόρπιες λέξεις, διέπει το βαθύτερο νόημα συγκρότησης μιας κοινωνίας πολιτών, κι όχι υπηκόων.
Ειμαστε ελεύθεροι πολίτες γιατί επιλέγουμε να είμαστε κι όχι γίδια στο μαντρί.
Η ηθική ως συνείδηση και το δίκαιο ως αίσθημα δικαιοσύνης είναι προυπόθεση και θεμέλιο του συλλογικού βίο.
Χωρίς ντροπή και χωρίς δίκαιο οποιαδήποτε μορφή κοινωνικής συμβίωσης είναι απλώς Αδύνατη!
Το καθεστώς ή αδυνατεί να το καταλάβει ή εσκεμμένως το προκαλεί ή απλώς είναι bussiness as usual !
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Πρωταγόρας - ΠΛΑΤΩΝ
Η Κρίση του Πολιτισμού μας - Ε.Π.Παπανούτσου (1978)
http://netakias.wordpress.com/2012/08/28/siemens/

Π. Τατούλης: Δεν υπάρχει μέλλον και προοπτική αν η υγεία παραμείνει στην κεντρική κυβέρνηση


«Δεν υπάρχει μέλλον και προοπτική αν η υγεία παραμείνει στην κεντρική κυβέρνηση. Επέμεινα στην άποψη ότι από 1-1-2013, σύμφωνα και με τις προβλέψεις του Καλλικράτη, η ευθύνη θα πρέπει να περάσει στις αιρετές Περιφέρειες, γιατί εμείς μπορούμε να διαχειριστούμε τα ζητήματα που την αφορούν καλύτερα, δημιουργώντας παράλληλα τις συνθήκες για την ανάπτυξη οικονομίας κλίμακος» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην τοποθέτησή του για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, για τη βελτίωση των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης, που υπερψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με αυξημένη πλειοψηφία.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε το σώμα και για το αποτέλεσμα των συζητήσεων με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Λυκουρέντζο, αποτέλεσμα των οποίων είναι η πιλοτική μεταφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου της αρμοδιότητας αρχικά για ένα χρόνο.
Ο κ. Τατούλης έθεσε προ των ευθυνών τους τις δημοτικές αρχές αναφορικά με τη διαχείριση του κωδικού του ΕΣΠΑ, «τον οποίο βρήκαμε μηδενικό και καταφέραμε να τον αξιοποιήσουμε ωριμάζοντας πολύ γρήγορα έργα για ένταξη, παρά το γεγονός ότι δεν μας βοήθησαν οι δημοτικές αρχές στο επίπεδο που αναμενόταν».

ΔΗΜΟΙ: 15 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΕΞΟΔΩΝ, ΑΥΞΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ




Μείωση του τιμολογίου της ΔΕΗ, διευκολύνσεις και μειώσεις επιτοκίου στα δάνεια, πληρωμή των δημοτικών υπαλλήλων από το κράτος, φορολογική αποκέντρωση και καθολική χρήση της δημοτικής ενημερότητας, ΕΣΠΑ για την Αυτοδιοίκηση είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, μερικές από τις 15 προτάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ τις οποίες θα κρίνει το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, στην έκτακτη συνεδρίασή του την Τετάρτη, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στις 29 Αυγούστου, προκειμένου να «περάσουν» και στο Έκτακτο Συνέδριο στις 30 Αυγούστου, ώστε να τις εγκρίνουν οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης.
Πρόκειται για ένα συνολικό σχέδιο που έχει ως στόχο την εξοικονόμηση πόρων και την αύξηση των εσόδων των δήμων. Αφορά δε τόσο θεσμικά θέματα που δεν έχουν οικονομικό κόστος για το Δημόσιο (για παράδειγμα η καθολική χρήση δημοτικής ενημερότητας ή η διαδικασία μισθολογικής δαπάνης δήμων από Ενιαία Αρχή Πληρωμών) αλλά, κυρίως, οικονομικά με μικρότερο ή μεγαλύτερο κόστος.

Τα 15 θέματα (και οι επεξηγήσεις τους) είναι τα εξής:

Δ. Γορτυνίας: «Smart» προβολή του τουριστικού προϊόντος


Την εφαρμογή (application) για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones) που ετοιμάζει ο Δήμος Γορτυνίας, με σκοπό την τουριστική προβολή του, παρουσίασε η δημοτική Αρχή, στη Βυτίνα, στην επιτροπή διαβούλευσης, το περασμένο Σάββατο. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στους επισκέπτες της περιοχής, αλλά και μέσω της τουριστικής δικτυακής πύλης (portal), η οποία εξελίσσεται παράλληλα και θα είναι έτοιμη μέχρι την έναρξη της χειμερινής τουριστικής περιόδου.
Εγκαθιστώντας την εφαρμογή στο κινητό του, ο επισκέπτης μπορεί, μέσα από μία εύχρηστη κεντρική οθόνη να βρεί χώρους διαμονής και εστίασης, να ενημερωθεί για τα αξιοθέατα και τους χώρους διασκέδασης, ή να πάρει χρήσιμες πληροφορίες όπως βενζινάδικα, ιατρεία, σημεία πώλησης τοπικών προϊόντων, αλλά και να ενημερωθεί για δραστηριότητες που γίνονται σε διάφορα σημεία της Γορτυνίας. Μέσα από την οθόνη του κινητού του μπορεί να επικοινωνήσει, να κάνει κράτηση και να οδηγηθεί στο σημείο που θέλει μέσω GPS. Επιπλέον μπορεί να βάλει κριτήρια, όπως την χιλιομετρική απόσταση για να επιλέξει ανάμεσα σε προορισμούς που δέν απέχουν πολύ από το σημείο που βρίσκεται.
Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για όλους τους τύπους κινητών (iphone, android, windows) και θα λειτουργεί και αυτόνομα (χωρίς επαφή με το δίκτυο) και με σύνδεση, ώστε να υπάρχει συνεχής πληροφόρηση, ακόμα και σε σημεία που το κινητό «δεν πιάνει». Η εφαρμογή παίρνει τα στοιχεία από την κεντρική βάση δεδομένων, από την οποία θα τροφοδοτείται και το portal του δήμου, ώστε να υπάρχει ενιαία και ομοιόμορφη πληροφόρηση. Η κεντρική βάση δεδομένων έχει ήδη ενημερωθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό και δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην ορθότητα και αξιοπιστία των δεδομένων. Μέσα από την οθόνη της εφαρμογής μπορεί ο χειριστής να συνδεθεί με την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου ή εστιατορίου που επιλέγει ή ακόμα να ενημερωθεί ζωντανά για δραστηριότητες, όπως εκδηλώσεις, την ώρα που πραγματοποιούνται.
Για την πιο άμεση ενημέρωση, ακόμα και σε δύσβατα σημεία (μονοπάτια, φαράγγια), όπου δέν υπάρχει κάλυψη από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, το κινητό θα μπορεί να συνδεθεί με το μητροπολιτικό ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi) που ετοιμάζει ο Δήμος Γορτυνίας.

Ημερίδα για την υδάτινη λεκάνη και το παγκοσμίας φήμης νερό Λουτρακίου


Η ανάδειξη της παγκόσμιας φήμης και της ποιότητας του φυσικού μεταλλικού, του ιαματικού & του θαλασσινού νερού Λουτρακίου ήταν το θέμα του 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου που διεξήχθη στις 26-8-2012, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, με πρωτοβουλία του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων (με το Συνέδριο έκλεισε το 4ήμερο εκδηλώσεων με θέμα το «Σταυροδρόμι των Νερών».
Θεματικές ενότητες του Συνεδρίου:
  • Διαφύλαξη & μαχητική διεκδίκηση του κοινωνικού χαρακτήρα των ΔΕΥΑ, με εισηγητή το Χ. Δοσσαρά (πρόεδρο ΔΕΥΑ Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων), ο οποίος ανέφερε ανάμεσα σε άλλα, το μοντέλο των υδάτινων πόρων, το νερό ως αγαθό & η εμπορευσιμότητά του, τη σημασία της μείωσης άσκοπης κατανάλωσης, αλλά και τη σημασία του θεσμικού πλαισίου των ΔΕΥΑ.
  • Η υδρογεωλογική δραστηριότητα του ΙΓΜΕ στην ευρύτερη περιοχή Λουτρακίου και τα αποτελέσματά της, με εισηγητές τους Κ .Παπαδόπουλο & Β. Ζοράπα (υδρογεωλόγοι ΙΓΜΕ), οι οποίοι ενημέρωσαν για τα όρια, τη δομή & τη λειτουργία του υδροφορέα της λεκάνης Λουτρακίου, τους παράγοντες επιρροής της ποιότητάς του, την υπογραφή του υδροφορέα στο νερό και τον κύκλο του νερού για τη δημιουργία του υδροφορέα. Οι δύο επιστήμονες σημειώθηκαν ότι τα επίπεδα του χρωμίου (Cr) είναι κάτω από τα όρια ποσιμότητας, γεγονός που οφείλεται σε πετρωματικές ιδιότητες & όχι σε εξωγενείς παράγοντες.
  • Η διαχρονική λειτουργία των υπηρεσιών ύδρευσης της ΔΕΥΑΛ-Π, με εισηγητή τον Α. Μαστραντωνάκη (μηχανολόγο μηχανικό, γενικό διευθυντή ΔΕΥΑΛ-Π Λουτρακίου-Περαχώρας), ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά το ρόλο και το έργο της ΔΕΥΑΛ-Π στο δήμο, δεδομένα & στατιστικά γεωτρήσεων καθώς και μέτρα αξιοποίησής τους, το ρόλο της αύξησης των οικιστικών αναγκών αλλά και προτάσεις για λήψη νέων μέτρων προστασίας του δικτύου ύδρευσης.
  • Τα υπόγεια υδατικά συστήματα του δήμου στο Σχέδιο Διαχείρισης Υδατικών Πόρων Υ.Δ. Αττικής, με εισηγητή το. Ν. Σιδέρη (γεωλόγο-γεωτεχνικό ΝΑΜΑ), ο οποίος ενημέρωσε περαιτέρω για το φυσικό υπόβαθρο των υπογείων υδάτων και την ποιοτική τους κατάσταση, για περιοχές και παράγοντες επιβάρυνσης του υδροφορέα της λεκάνης Λουτρακίου, για την ποιοτική κατάσταση του νερού στην περιοχή των Γερανείων, καθώς & για την ένταξη του υδροφορέα στο διαμέρισμα της Αττικής & όχι σε αυτό της Κορίνθου .
  • Η παραγωγή πόσιμου νερού με αφαλάτωση, με εισηγητή το Γ. Βακόνδιο (μηχανολόγο μηχανικό, γενικό διευθυντή ΔΕΥΑ Σύρου), ο οποίος παρουσίασε το ρόλο της απουσίας του νερού στο Δήμο Σύρου, δεδομένα και στατιστικά αφαλάτωσης και μέτρα αξιοποίησής της, το ρόλο της αντίστροφης όσμωσης, τις φουντάνες, την άλμη (μη εκμεταλλεύσιμο θαλασσινό νερό) καθώς και τη συμβολή του τηλε-ελέγχου παραμέτρων από το κινητό τηλέφωνο!
  • «Νερό: Προνόμιο ζωής & ίασης», με εισηγήτρια την Π. Ράπτη-Λύρα (ιατρό ενδοκρινολόγο), η οποία τόνισε το ρόλο και τη σημασία του νερού σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας (υγεία, θρησκεία, φύση, κοινωνικά δρώμενα κ.λπ.), αποκαλύπτοντας τους δεσμούς του νερού που υφαίνουν την ιστορία αυτού του τόπου και τους δρόμους της ετυμολογίας των λεκτικών συμβόλων για το νερό, καταλήγοντας στην πρόταση για δημιουργία Ινστιτούτου Μελέτης Νερού στο Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων.
  • Συστήματα διαχείρισης υδατικών πόρων, με εισηγητή το Γ. Παπούτσογλου (διευθυντή Εταιρικής Ανάπτυξης & Τεχνικών Πωλήσεων Pipelife Ελλάς Α.Ε.), ο οποίος παρουσίασε τις τεχνολογικές εξελίξεις υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος ( έα γενιά σωλήνων ύδρευσης, νέα συστήματα αποχέτευσης & όμβριων κ.ά.) .
«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε ακόμα πιο εντατικά τις ενέργειες μας για να διατηρήσουμε αμείωτη την υψηλή ποιότητα, ακεραιότητα και φήμη του νερού μας. Το νερό για μας είναι το πολυτιμότερο αγαθό, είναι η ψυχή μας και θα το διαφυλάσσουμε με όλες μας τις δυνάμεις», δήλωσε κλείνοντας το Συνέδριο ο δήμαρχος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης.

Ένταση στην πλατεία Καραϊσκάκη - Προσπαθούν να εμποδίσουν την πορεία με απορριματοφόρα

Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στην προσυγκέντρωση των εργαζομένων στους δήμους στην Πλατεία Καραϊσκάκη.
Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν κλείσει τα γύρω στενά προκειμένου να μην κάνουν πορεία ΚΑΙ με τα απορριματοφόρα προς το υπουργείο Εσωτερικών.
Οι δήμαρχοι ελπίζουν, για την επίλυση των οξυμένων οικονομικών προβλημάτων τους, στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η οποία γίνεται μετά από αίτημα της ΚΕΔΕ. Τα αποτελέσματα της συνάντησης θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο θα συνέλθει στις 3 μετά το μεσημέρι. Οι τελικές αποφάσεις για την περαιτέρω στάση της Αυτοδιοίκησης θα ληφθούν αύριο (Πέμπτη), στο έκτακτο συνέδριο που συγκαλεί η ΚΕΔΕ.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΠΕΔΑ, οι δήμοι Αττικής διεκδικούν, την τήρηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για διατήρηση των ΚΑΠ τουλάχιστον στα 2,7 δισ. για το 2012, χρηματοδότηση των απαραίτητων αναπτυξιακών έργων από το ΕΣΠΑ, μετά και την συρρίκνωση μέχρι σημείου ουσιαστικής κατάργησης της ΣΑΤΑ και περάσπιση των Αυτοδιοικητικών θεσμών και λειτουργιών από τον ευτελισμό και την απαξίωση .

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι δήμοι της Αττικής ζητούν την ενεργητική συμπαράσταση των πολιτών, καθώς «το κόστος από την αδυναμία λειτουργίας των δήμων στην οποία οδηγούμαστε με ευθύνη της κυβέρνησης θα πληρώσουν οι πολίτες της Αττικής, που θα στερηθούν λειτουργίες κοινωνικής υποστήριξης και υπηρεσίες απαραίτητες για την καθημερινή εξυπηρέτησή τους και ποιότητα της ζωής τους».
newsit.gr

Συνάντηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη - Που θα δοθεί μάχη και για ποιούς


Στο γραφείο του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου έμειναν 2 ώρες οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης προκειμένου να κλείσει το πακέτο των 11,5 δις.

Οι τελικές αποφάσεις, είτε ειπωθεί σήμερα, είτε όχι θα ληφθούν στη σημερινή συνάντηση.

Τι θα αποφασισθεί

- Απόφαση να μην γίνουν περικοπές σε όσους υπηρετούν στην “πρώτη γραμμή”
- “Τρέμουν” τις αντιδράσεις βουλευτών για τις μεγάλες μειώσεις

Μόνο 12.000 από τους 200.000 υπαλλήλους του Δημοσίου που υπάγονται στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια φαίνεται πως σώζονται από τη νέα λαίλαπα περικοπών που προβλέπεται στα μέτρα των 11,6 δισ. ευρώ

Όλα δείχνουν πως οι μάχιμες μονάδες των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων δεν θα “πειραχθούν” μισθολογικά από τα νέα μέτρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες όσοι υπηρετούν σε θέσεις και μονάδες της ΕΜΑΚ, της Πολεμικής Αεροπορίας, στα ΟΥΚ, τα ΕΚΑΜ, αλλά και στη ΔΙΑΣ την Άμεση Δράση, τη ΔΕΛΤΑ τη “Ζ” ή στα υποβρύχια του ΠΝ και τα ελικόπτερα του Στρατού δεν θα υπαχθούν στις νέες μειώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε συνομιλίες του ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να έχει πει “δεν δέχομαι μειώσεις σε αυτές τις μονάδες” και έτσι φαίνεται το θέμα να έχει κλειδώσει.

Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι το σχέδιο περικοπών από ^% ώς και 20% σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες υπαλλήλων του Δημοσίου που υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια θα ισχύσουν στο ακέραιο.

Οι τελικές αποφάσεις, είτε ειπωθεί σήμερα, είτε όχι θα ληφθούν στη σημερινή συνάντηση των τριών αρχηγών των κομμάτων της κυβέρνησης.

Ωστόσο οι τρεις έχουν ανοιχτά ζητήματα. Κυρίως η ΔΗΜΑΡ αντιδρά στη νέου τύπου εφεδρεία που αφορά σε περίπου 40.000 υπαλλήλους του Δημοσίου και που κατά τη ΔΗΜΑΡ οδηγεί πολλούς σε ουσιαστική απόλυση.

Παράλληλα υπάρχουν αντιδράσεις για τις μειώσεις των προνοιακών συντάξεων του ΟΓΑ ύψους 30 ευρώ το μήνα, ωστόσο θα πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα ύψους 400 εκατομμυρίων για να μην γίνει αυτή η μείωση.

Τρίτο αγκάθι για τους αρχηγούς είναι το ύψος από το οποίο θα ξεκινήσουν οι μειώσεις των συντάξεων (διαβάστε εδώ) εαν δηλαδή θα είναι τα 600 ή τα 700 ευρώ, ενώ θα εξεταστεί το σενάριο κάποιες από τις μειώσεις να ξεκινήσουν από τα 1.000 ευρώ και πάνω.

Οι τρεις αρχηγοί όμως έχουν το βλέμμα στραμμένο και στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες όπους ήδη υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις για τις νέες οριζόντιες περικοπές σε όλα τα επίπεδα ιδιωτικού και κυρίως δημοσίου τομέα.
newsit.gr
 

Ο Αντ1 μετακομίζει

«Τα μάζεψα τα πράγματα και φεύγω από το Μαρούσι», φαίνεται ότι τραγουδούν αυτές τις μέρες στον ΑΝΤ1.

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν και στο τηλεοπτικό τοπίο, φέρνουν για ακόμα μία φορά ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα, όχι μόνο στο πρόγραμμα των σταθμών αλλά και στη λειτουργία τους. Έτσι, όπως φαίνεται, σύντομα το μεγαλύτερο δυναμικό του ΑΝΤ1 θα μετακομίσει στα «ΚΑΠΑ STUDIOS», σε μία προσπάθεια του σταθμού να εξοικονομήσει χρήματα.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στις επόμενες δέκα με δεκαπέντε μέρες, αλλά όπως όλα δείχνουν οι περισσότεροι αστέρες του σταθμού θα βγάλουν την επόμενη σεζόν από τα καινούργια τους γραφεία που θα είναι στα «ΚΑΠΑ STUDIOS».
Σκοπός των υπευθύνων του σταθμού είναι το… συμμάζεμα και η οικονομία, αφού έτσι θα είναι στον ίδιο χώρο ό,τι έχει να κάνει με το πρόγραμμα και τη λειτουργία του σταθμού.

Έτσι λοιπόν η διεύθυνση προγράμματος και η διεύθυνση ειδήσεων με όλο το ανθρώπινο δυναμικό που βρίσκεται εμπρός και πίσω από τις κάμερες θα μεταφερθεί στα «ΚΑΠΑ STUDIOS», στα Σπάτα. Οπότε όλες πλέον οι εκπομπές, ενημερωτικές και ψυχαγωγικές αλλά και τα δελτία ειδήσεων, πρόκειται να βγαίνουν από εκεί, ενώ στις εγκαταστάσεις του Αμαρουσίου πρόκειται να μείνουν μόνο οι διοικητικές υπηρεσίες του σταθμού.

Να σημειώσουμε ότι την ίδια τακτική του… συμμαζέματος στις ίδιες κτηριακές εγκαταστάσεις, πραγματοποίησε και ο ALPHA που αντίστοιχα, το πρόγραμμα και ο ενημερωτικός τομέας μετακόμισαν από το κτήριο της Κάντζας στο «Studio Pro».

newsit.gr

Εκτός ομίλων Champions League ο Παναθηναϊκός - Αποχαιρέτησε...αμαχητί

Εκτός ομίλων Champions League ο Παναθηναϊκός
Το μεν πνεύμα πρόθυμο? η δε πρόκριση (όπως αποδείχθηκε) είχε χαθεί στην Ισπανία.
Ο Παναθηναϊκός ήθελε, πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει τη Μάλαγα κι εκείνη με το 0-0 που απέσπασε στο ΟΑΚΑ του πήρε το εισιτήριο για το Champions League.
Αγχωμένοι και ανεξήγητα επιφυλακτικοί οι «πράσινοι», δεν μπόρεσαν να φτιάξουν ευκαιρίες και πλέον μεταφέρουν τα ευρωπαϊκά τους όνειρα στο Europa League.

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Βελάσκες, Πίντο, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Κατσουράνης(71’ Μαρίνος), Ζέκα(46’ Μαυρίας), Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος, Φορναρόλι(73’ Τοτσέ)
Στον πάγκο: Καπίνο, Σεϊταρίδης, Πετρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος

Μάλαγα (Πελεγκρίνι): Καμπαγέρο, Γκάμεθ, Γουέλιγκτον, Ντεμικέλις, Καμάτσο, Χοακίν, Τουλαλάν, Μονρεάλ, Ελισέου, Ίσκο, Φαμπρίς(63’ Χουάνμι)
Στον πάγκο: Καμενί, Σέμπα, Ντούντα, Μπουονανότε, Σάντσεζ, Πορτίγιο

Μπορεί το “τριφύλλι” να έμεινε εκτός ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως, η ευρωπαϊκή του… περιπέτεια δεν σταματάει εδώ, καθώς την Παρασκευή θα μάθει τους αντιπάλους του σε αυτούς του Γιουρόπα Λιγκ.

Έτσι, οι “πράσινοι” διατηρούν τις ελπίδες τους για διάκριση στην Ευρώπη, σε μία διοργάνωση που αναμένεται να τους δώσει 6 εκατ. ευρώ. Αυτομάτως η ΠΑΕ θα εισπράξει 140.000 ευρώ, ενώ η συμμετοχή στους ομίλους πριμοδοτείται ανεξάρτητα από αποτελέσματα με 1,3 εκατ. ευρώ (η νίκη να πριμοδοτείται 200.000 ευρώ και την ισοπαλία 100.000 ευρώ στη φάση των ομίλων).

Στα έσοδα δεν υπολογίζεται το market pool, ένα ποσό που δίνει η UEFA για εμπορικούς λόγους σε κάθε χώρα και μοιράζεται στους εκπροσώπους της ανά διοργάνωση.

Το "τριφύλλι" θα βρεθεί πιθανότατα στο β’ γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση της Παρασκευής, ενώ θεωρητικά έχει ελπίδες ακόμη και για το πρώτο. Πάντως, ο Παναθηναϊκός θα αποφύγει σίγουρα ομάδες όπως η Αθλέτικ Μπιλπάο, η Νάπολι, η Στουτγκάρδη, η Μέταλιστ και η Ρούμπιν Καζάν.

Ηλεία: Στις φλόγες ο νομός - Στάχτη πάνω απο 500 στρέμματα σε τέσσερις πυρκαγιές

Τις μαύρες μέρες του 2007 θύμισαν στον τόπο οι φλόγες που ξεπηδούσαν σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές από το πρωί της Τρίτης και εντάθηκαν μέχρι το βράδυ. Οι δυνάμεις
της Πυροσβεστικής διασπάστηκαν για να αντιμετωπίσουν πυρκαγιές αρκετά μεγάλες σε Σπαρτουλιά Λασιώνα, Γεράκι Αμαλιάδας, Μέλισσα και Αρετή Λεχαινών.

Σε κάποια στιγμή η κατάσταση άρχισε να γίνεται αποπνικτική στην πόλη της Αμαλιάδας όπου άρχισε να «βρέχει» στάχτες, ενώ ο ουρανός είχε σκοτεινιάσει. Τελικά αργά το απόγευμα βρέθηκαν σε ύφεση τα περισσότερα μέτωπα πυρκαγιών στη βόρεια Ηλεία.

Ποιο δύσκολο έργο είχαν οι πυροσβέστες στο Χάνι Σπαρτουλιά στη φωτιά που εκτεινόταν έως την Αγ. Κυριακή. Εκεί το έργο συντόνισε ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Νίκος Νικολακόπουλος, που επί τρεις ημέρες αντιμώπιζε εκεί την κατάσταση. Εμπρησμοί από την Κυριακή έως την Τρίτη κυρίως βραδινές ώρες, ενώ το μέτωπο που μαινόταν χθες αφορούσε σε αναζωπύρωση από το βράδυ της Δευτέρας. Να σημειωθεί πως στην πυρκαγιά δεν είχαν πρόσβαση τα πυροσβεστικά οχήματα και έτσι η αντιμετώπιση έγινε κυρίως από αέρος και με πεζοπόρα τμήματα. Μέχρι αργά το βράδυ είχαν καεί περί τα 200 στρέμματα δασικής έκτασης με χαμηλή βλάστηση.

Στο Γεράκι η πυρκαγιά τέθηκε αργά το απόγευμα υπό μερικό έλεγχο, αφού έκαψε πρώτα 200 στρέμματα δασικής έκτασης. Μικρή πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή του Χαβαρίου σε καλάμια, αλλά κατασβήστηκε άμεσα. Επικεφαλής ήταν εκεί ο διοικητής της Π.Υ. Αμαλιάδας κ. Στασινόπουλος.

Στη Μέλισσα Λεχαινών το μέτωπο που ήταν μεγάλο με πολλαπλές εστίες πυρκαγιάς, παρουσίασε ύφεση με τη συνδρομή από αέρος και των αεροσκαφών Canadair και PZL, αλλά και των επίγειων δυνάμεων

Μικρή δύναμη παρέμενε στην περιοχή του Κοτυχίου, μεταξύ Αρετής και Μπρινιά, όπου η φωτιά έκαιγε μεγάλη έκταση με καλάμια και βάλτους.

Νωρίτερα μια φωτιά σε παραποτάμια έκταση στα Καλυβάκια, έκαψε μόλις 2 στρέμματα με καλάμια, ενώ νωρίς το απόγευμα υπήρξε άλλη μια σε καλάμια στο Χάβαρι.

Συνολικά περισσότεροι από 100 πυροσβέστες με περίπου 35 οχήματα συμμετείχαν στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών που καίνε στη βόρεια Ηλεία, ενώ ενισχύσεις ήρθαν από τη Ναύπακτο, την Ακράτα, την Χαλανδρίτσα και την Κυπαρισσία καθώς και δυνάμεις της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν οι δήμοι με υδροφόρες, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύργου και απλοί πολίτες με τρακτέρ ή άλλα μέσα.

Να σημειώσουμε ακόμα πως ο Γενικός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας κ. Δεσινιώτης ήρθε με την έναρξη των πολλαπλών πυρκαγιών στο νομό, ενώ στα μέτωπα βρέθηκε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Αλεξόπουλος.
ilialive.gr