Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Π. Τατούλης: Ικανοποίηση για την διάθεση 2.100.000€ για την αποκατάσταση της παλαιάς Εθνικής Οδού Τρίπολης Καλαμάτας



Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ερωτώμενος από δημοσιογράφο σχετικά με την απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.Σταύρου Καλογιάννη για την διάθεση 2.100.000€ για την αποκατάσταση κατολίσθησης της παλαιάς εθνικής οδού Τρίπολης – Καλαμάτας στην έξοδο του οικισμού Δερβενίου δήλωσε:

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας  για την υλοποίηση της δέσμευσης της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΜΕΔΙ σε ότι αφορά την αντιμετώπιση  των κατολισθητικών φαινομένων που παρουσιάστηκαν στην  παλαιά εθνική οδό Μεγαλόπολη – Καλαμάτας στην έξοδο του Δερβενίου. Η  Περιφέρεια Πελοποννήσου πριν περίπου ένα χρόνο  απευθυνόμενη στη ηγεσία του ΥΠΟΜΕΔΙ ζήτησε την χρηματοδότηση της οριστικής αποκατάστασης των απαιτούμενων παρεμβάσεων σύμφωνα με υφιστάμενη μελέτη που είχε συνταχθεί με ευθύνη του ΥΠΟΜΕΔΙ και η οποία παρέμενε ανενεργή επί διετία, αφότου είχε παρουσιασθεί το φαινόμενο.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ



Ο
O νέος Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής κ. Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης, αμέσως μετά την εκλογή του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το μήνυμα της σημερινής εκλογικής διαδικασίας είναι μήνυμα ενότητας της Παράταξης. Η εντολή είναι να τα αλλάξουμε όλα. Να τα αλλάξουμε όλα και να βοηθήσουμε την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά να αλλάξει την Ελλάδα. Η Νέα Δημοκρατία είναι μία ιστορική Παράταξη. Έρχεται από πολύ μακριά και φιλοδοξεί να πάει πολύ μακριά. Γι’ αυτό, η εντολή που πήραμε θα τηρηθεί στο ακέραιο. Πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε και συγκεκριμένα θέματα πολιτικής για τη Νέα Δημοκρατία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εκλέκτορες για την τιμή που μου έκαναν. Να συγχαρώ τους ανθυποψηφίους μου, γιατί κάναμε έναν καλό αγώνα, που δείχνει τη σοβαρότητα και της εκλογικής διαδικασίας και της Παράταξης, την οποία υπηρετούμε. Θα έχουμε άμεση συνεργασία, στο μέλλον, για το καλό της Παράταξης και της Ελλάδος».

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Α. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ



Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ, κ. Αντώνη Σαμαρά,

κ. Αντιπρόεδρoι,

κ. πρώην Πρωθυπουργέ, κ. Καραμανλή,

κ. Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων,

κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Συναντόμαστε σήμερα εδώ, στη συνεδρίαση της Πολιτικής μας Επιτροπής, με τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση σε πολύ συντομότερο χρόνο από όσο ορίζει ακόμα και το Σύνταγμα. Οι πολιτικές εξελίξεις, ο αγώνας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο αγώνας του κόμματος, οδήγησε στο να διαμορφωθούν οι σημερινές πολιτικές συνθήκες, οι οποίες αναθέτουν στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, να πράξει αυτό το οποίο έπραξε στην ιστορία της. Να πράξει ό,τι το εθνικό, ό,τι το συμφέρον για το λαό και να κρατήσει την Ελλάδα, στην Ενωμένη Ευρώπη, στη ζώνη του ευρώ, εκεί στη μεγάλη δημοκρατική οικογένεια, στην οποία την οδήγησε ο ιδρυτής μας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Θέλω με τη σειρά μου να σας ευχαριστήσω για την απόλυτη στήριξή σας, στα δύο χρόνια στα οποία διετέλεσα γραμματέας του κόμματος. Για την καθημερινή, στενή μας συνεργασία, για την απόλυτη εμπιστοσύνη σας. Και θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον υπουργό Επικρατείας τον κ. Δημήτρη Σταμάτη και τον Γενικό Γραμματέα τον κ. Μπούρα, για τη συνεργασία την οποία είχαμε, για τη συγκρότηση των εκλογικών συνδυασμών. Των συνδυασμών που οδήγησαν στη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Και να ευχαριστήσω επίσης, τις κυρίες και τους κυρίους υποψηφίους βουλευτές μας και να συγχαρώ όσους εξελέγησαν. Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην παράταξή μας, στη Νέα Δημοκρατία, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου και στους ηγέτες της, γιατί μου προσέφεραν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες να ξεκινήσω και να συνεχίσω την πολιτική μου διαδρομή.

Εκφράζω, βεβαίως, την ευγνωμοσύνη μου, στον Αρκαδικό λαό, ο οποίος με την εμπιστοσύνη του με τιμά, μου δίνει το δικαίωμα να τον εκπροσωπώ στη Βουλή των Ελλήνων και να συμμετέχω στην κυβέρνηση της χώρας. Διαβεβαιώνω τους συμπατριώτες μου ότι θα είμαι πάντα κοντά τους.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους γραμματείς που συνεργαστήκαμε, τα στελέχη των γραμματειών, τους προέδρους των νομαρχιακών μας επιτροπών, τα στελέχη και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ.

Και θέλω τέλος, σε ιδιαίτερο προσωπικό τόνο, να ευχαριστήσω τη γενιά της ΔΑΠ ΝΔΦΚ με την οποία ξεκινήσαμε και αγωνιζόμαστε για τις αξίες και τις ιδέες της παράταξής μας και είμαστε σήμερα στην πολιτική, τους αγωνιστές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της δικής μου γενιάς

Αλλαγή σελίδας στη ΝΔ

Η εκλογή νέου Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί ουσιαστικά τον πρόλογο της μελλοντικής απεικόνισης ενός πολιτικού σκηνικού το οποίο αλλάζει, έστω και… υπογείως. Το υπονόησε ευθέως ο Αντώνης Σαμαράς, όταν αναφέρθηκε στην Ελλάδα μετά την κρίση, και όσα θα πρέπει να γίνουν τότε. Ανοίγοντας τη συζήτηση για τη Νέα Δημοκρατία μετά την κρίση, ώστε να παραμείνει πολιτικά κυρίαρχη σε μια χώρα ταλαιπωρημένη.

statesmen.gr

Ένα προς ένα τα μέτρα που θα μας πονέσουν! Όλο το σενάριο για το πως θα βρεθούν τα 11,66 δισ! - Έρχεται λαίλαπα σε μισθούς, συντάξεις, παιδεία


- Μειώνονται τα δώρα όλων των δημοσίων υπαλλήλων
- Περικοπές δώρων σε ΟΛΕΣ τις επικουρικές συντάξεις
- Αύξηση των ελάχιστων αναγκαίων ενσήμων για να βγει κανείς στην σύνταξη από 4.500 σε 6.000!
- Παγίδα στις συντάξεις του ΟΓΑ - Δεν μειώνονται αλλά αυξάνονται οι εισφορές για την υγεία!
- Αυξάνονται τα εισιτήρια των συγκοινωνιών κατά 25%!
- Δίδακτρα θα πληρώνουν οι αιώνιοι φοιτητές
- Καταργούνται τα εποχιακά επιδόματα - Επανέλεγχος σε όλα τα άλλα

Μια πραγματική λαίλαπα είναι αυτή που περιμένει τους έλληνες πολίτες αν δει κανείς τα μέτρα που εξετάζονται και έχουν πέσει στο τραπέζι. Παρακάτω ακολουθουθεί το σενάριο για την εξοικονόμηση των 11,66 δις και το οποίο είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΝΑ ΤΟΜΕΑ

Επανεξελέγη πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γ. Παπανδρέου

Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν βέβαια ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία...

Παμψηφεί και δι' ανατάσεως των χειρών επανεξελέγη πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γιώργος Παπανδρέου, στο περιθώριο του 24ου Συνεδρίου της οργάνωσης που διεξάγεται στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.
Η διαδικασία της εκλογής αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή δι' ανατάσεως των χειρών, καθώς ο κ. Παπανδρέου ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία.

Η κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ - Κόντρα σε Άρσεναλ ,Σάλκε και Μονπελιέ ο Ολυμπιακός - Κλήρωση για... χαμόγελα!


Στο Μονακό χτυπάει αυτή την ώρα η καρδιά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπου έγινε η κλήρωση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αν και η πρόκριση κρίνεται στο χορτάρι η τύχη... ήταν στο πλευρό του Ολυμπιακού που κληρώθηκε στον Β΄ομίλο του Τσάμπιονς Λιγκ με Άρσεναλ, Σάλκε και Μονπελιέ!

Ξανά κόντρα στην Άρσεναλ, ξανά κόντρα σε γερμανική ομάδα, ξανά με γαλλική. Η κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ξύπνησε στον Ολυμπιακό αναμνήσεις από την περσινή του πορεία στην διοργάνωση. Δείτε όλους τους ομίλους.

Η κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ:

1ος ΟΜΙΛΟΣ: Πόρτο, Ντιναμό Κιέβου, Παρί Σεν Ζερμέν, Ντιναμό Ζάγκρεμπ

2ος ΟΜΙΛΟΣ: Άρσεναλ, Σάλκε, Ολυμπιακός, Μονπελιέ

3ος ΟΜΙΛΟΣ: Μίλαν, Ζενίτ, Άντερλεχτ, Μάλαγα

4ος ΟΜΙΛΟΣ: Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Άγιαξ, Ντόρτμουντ

5ος ΟΜΙΛΟΣ: Τσέλσι, Σαχτάρ, Γιουβέντους, Νόρτσελαντ

6ος ΟΜΙΛΟΣ: Μπάγερν Μονάχου, Βαλένθια, Λιλ, Μπάτε Μπορίσοφ

7ος ΟΜΙΛΟΣ: Μπαρτσελόνα, Μπενφίκα, Σπαρτάκ Μόσχας, Σέλτικ

8ος ΟΜΙΛΟΣ: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπράγκα, Γαλατασαράι, Κλουζ

Το προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού

Διακοπτό: Νερό στο... κρασί της αρχίζει να βάζει η ΕΡΓΟΣΕ

Ενδείξεις κάμψης της αδιαλλαξίας της ΕΡΓΟΣΕ στο θέμα των έργων της νέας σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Κιάτου-Ροδοδάφνης, που έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στην κοινωνία του Διακοπτού, διαφάνηκαν την Τετάρτη, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην περιοχή ο υπεύθυνος μελετών και κατασκευών της ΕΡΓΟΣΕ, Αθανάσιος Καπένης.Το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ βρέθηκε στην περιοχή, προκειμένου να επιθεωρήσει την πορεία του έργου, ύστερα και από τις εντονότατες διαμαρτυρίες των κατοίκων της κωμόπολης, που έχουν προχωρήσει σε αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα, αντιδρώντας στα... τείχη που υψώνονται μέσα στον οικισμό, τα οποία μετατρέπουν σε... ελεύθερους πολιορκημένους εκατοντάδες πολίτες της περιοχής. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Καπένης είχε στα γραφεία του εργοταξίου, στο Διακοπτό, σχεδόν τετράωρη συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων με εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων, όπως ανέφερε στο attacktv.gr το μέλος της Χρήστος Βλαχόπουλος.

Τι αντιπρότειναν οι εκπρόσωποι της εταιρείας
Οι κάτοικοι εμμένουν στη θέση τους υπέρ της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής στο ύψος του Διακοπτού, ωστόσο το ενδιαφέρον είναι ότι ο εκπρόσωπος της ΕΡΓΟΣΕ ήρθε κομίζοντας αντιπρόταση, βάσει της οποίας θα μπορούσαν να εξεταστούν κάποια ανοίγματα στα πανύψηλα τοιχία, τόσο σ' εκείνα που ήδη έχουν ανεγερθεί όσο και σε αυτά που υπολείπονται. Πάντως, δεν άφησε περιθώριο για μεγάλες αλλαγές, λέγοντας ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για εκτεταμένες τροποποιήσεις στα σχέδια.
Πάντως, σε μια πρώτη συγκέντρωση που είχαν οι περισσότερο θιγόμενοι περίοικοι, αποφάσισαν να μην δεχτούν την αντιπρόταση της ΕΡΓΟΣΕ. Μάλιστα, πιθανότατα εντός της Πέμπτης να κατατεθούν και τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του έργου, στο Πρωτοδικείο Αιγίου.
Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο κ. Καπένης επέσεισε τον κίνδυνο απώλειας των ευρωπαϊκών κονδυλίων που διατίθενται για το έργο, προειδοποιώντας πως θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2014. Οι εκπρόσωποι των κατοίκων, από την πλευρά τους, υπενθύμισαν ότι ανάλογες προειδοποιήσεις ακούνε από το 2002, αλλά το έργο έφτασε να ξεκινήσει μόλις το 2008...
Εξάλλου, από τη συζήτηση προέκυψε ότι το ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί από το Δημόσιο για τις απαλλοτριώσεις στο Διακοπτό ανέρχεται στα εφτά εκατ. ευρώ, ενώ για το σύνολο των υπό απαλλοτρίωση εκτάσεων, μέχρι το χείμαρρο Σελινούντα, αγγίζει τα 45 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των κατοίκων, όσο στοίχιζε συνολικά η νότια χάραξη είναι το κόστος μόνο για την απαλλοτρίωση των εκτάσεων για τη χάραξη που υλοποιείται σήμερα.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Με 34 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Μεταξύ άλλων έγινε ενημέρωση από τον Δήμαρχο για τα οικονομικά των Δήμων, την απελπιστική κατάσταση τους και το έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Ελήφθη ομόφωνη απόφαση για την εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ Ξυλοκάστρου. Ενώ προ ημερησίας διατάξεως ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο ότι εγκρίθηκαν χρήματα για την καλυτέρευση της οδικής παράκαμψης προς τη Μονή Παναγίας Κορυφής Καμαρίου, λόγο της καθυστέρησης των έργων της Ολυμπίας Οδού και την σχετική επιστολή αίτηση του Δήμου. Δεν έλειψε και η σχετική ένταση και προς το τέλος της συνεδρίασης αποχώρησε ο αρχηγός της μειοψηφίας, Δημήτρης Σκούρας.  
 

OI ΑΡΧΗΓΟΙ THΣΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ


Μετά από ψηφοφορία των ποδοσφαιριστών της ομάδας, οι αρχηγοί της Κορίνθου για την σεζόν 2012-2013 είναι:
1. Σπυρόπουλος Παρης
2. Παππας Τακης
3. Φίλης Βασιλης
4. Παπαευθυμίου Παναγιωτης
Παράλληλα ανακοινώνονται και τα νούμερα που θα φορούν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας:
2 Φαφούτης Χρηστος
3 Φίλης Βασιλης
4 Χάριτος Νικος
5 Δανιήλ Βαγγελης
6 Σπυρόπουλος Παρης
7 Νικολόπουλος Θανασης
8 Λουμπαρδεας Νικος
9 Eduardo Lino
10 Da Sliva Felipe
11 Λιουρας Γιαννης
14 Παπαευθυμίου Παναγιωτης
15 Γιαννακουλης Θανασης
16 Τσατσοπουλος Δημητρης
17 Ουζουνογλου Θανασης
18 Κουρουπης Θεόφιλος
19 Μακρης Δημητρης
20 Ντερτιλης Αλεξανδρος
21 Κατσίκης Παναγιωτης
22 Σιδηρόπουλος Σάββας
25 Τανης Κωστας
26 Βαγγέλης Θωμάς
27 Αμπαδιωτάκης Μανώλης
28 Παππας Παναγιωτης
31 Μέλκας Ηλίας
32 Τσουβαλτσιδης Χριστόφορος
45 Κάλφας Νικος
71 Πεχλιβανοπουλος Γιαννης
77 Σαμπάνης Μάκης
78 Τεντώνης Στελιος
91 Δημαρακης Βαγγελης
93 Λουβρης Μανώλης
99 Σαμπράκος Φωτης
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΩΝ
Η ΠΑΕ Κόρινθος είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του Δημήτρη Μακρή. Ο Δημήτρης είναι 24 ετών, αγωνίζεται ως δεξί χαφ και έχει περάσει από Λεβαδειακό και Φωκικό ενώ πέρσι αγωνιζόταν στην Δάφνη Ερυθρών.
Η ΠΑΕ Κόρινθος είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του Γιάννη Πεχλιβανόπουλου Ο 18χρονος αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός προέρχεται από τις ακαδημίες της Ιντερ Μιλάνου.
Η ΠΑΕ Κόρινθος ανακοινώνει την απόκτηση του Μανώλη Λουβρη. Ο Μανώλης είναι 19 χρονών και προέρχεται από τον Αστέρα Τρίπολης

Θέμα εκκλησιαστικής περιουσίας και μισθών των ιερέων βάζει η ΔΗΜΑΡ


Επιμένει η πλευρά της ΔΗΜΑΡ να λέει ότι δεν έχουν κλείσει τα μέτρα. Αντί τεχνικών θεμάτων όπως υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών η ΔΗΜΑΡ επιμένει ότι το πακέτο μέτρων είναι ακόμη υπό διαμόρφωση και υπό συζήτηση.

Όπως είπε μάλιστα ο εκπρόσωπος του κόμματος "Ακόμα δεν υπάρχει κάποια τελική συμφωνία. Είμαστε σε μια διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη κι εκτιμώ ότι στο τέλος της άλλης εβδομάδας μπορεί αυτή να έχει ολοκληρωθεί"

Όλα παίζονται ως τη ΔΕΘ λοιπόν, ωστόσο μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα” ο κ. Α. Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε πως το κόμμα του έχει καταθέσει τις διαφωνίες της σχετικά με "την κατάργηση των δώρων για τους συνταξιούχους του δημοσίου, αλλά και για το ζήτημα της περαιτέρω περικοπής στις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων".

Για να τονίσει μάλιστα ότι τίποτα δεν έχει κλείσει ακόμη σε κρίσιμα ζητήματα σημείωσε πως υπάρχει συνεχής ανταλλαγή σημειωμάτων με τον κ. Στουρνάρα και πως η ΔΗΜΑΡ δίνει έμφαση "στο τι μπορεί να γίνει με τη σπατάλη, με τον περιορισμό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, και, βεβαίως, με τα εξοπλιστικά προγράμματα".

Η ΔΗΜΑΡ ωστόσο φαίνεται να ρίχνει νέα χαρτιά στο τραπέζι και αυτά δεν είναι άλλα απ' την εκκλησιαστική περιουσία και το θέμα της μισθοδοσίας των ιερέων.
"Νομίζω ότι πρέπει να δούμε και τα θέματα που σχετίζονται και με την εκκλησιαστική περιουσία και με τα μισθολογικά των κληρικών. Σίγουρα και σε αυτή τη φάση, πολύ περισσότερο σε αυτή τη φάση, δεν μπορεί και ο χώρος αυτός να είναι έξω από τις περικοπές. Πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ώστε να μην υπάρξει κανένα ζήτημα με το 13ο και το 14ο μισθό", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ.
newsit.gr

Ονειρευτήκαμε το διάστημα, ανακαλύπτουμε ξανά την Αυστραλία



Γράφει ο Γιώργος Μαρνέλος

Στο μικρό χωριό του 1969, o δάσκαλος ξεκίνησε τη σχολική χρονιά τον Σεπτέμβρη με το τρομερό νέο ότι ο άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι και κόλλησε ένα πρωτοσέλιδο, νομίζω της Βραδυνής , στον πίνακα.
Κάτι ακούγαμε οι μικροταξίτες, στα υστεροπανήγυρα του Ιούλη πως οι Αμερικανοί κατέκτησαν το διάστημα, οι γιαγιάδες έλεγαν πως αυτές είναι φήμες δαιμονικές και ορισμένοι αφηγούνταν γλαφυρά πως τα πεφταστέρια θα πλακώσουν τους ανθρώπους για το θράσος τους.

Ήταν μια παιδική ψύχωση αυτό το επίτευγμα και πέρασαν πολλοί μήνες να ομαλοποιηθούν οι φαντασιώσεις κάτω από την Πανσέληνο και να πάψουν οι φόβοι πως μπορεί να πέσει κάποιος από κει ψηλά.

Πέρασαν 43 χρόνια από τότε και ο Νιλ ΄Αρμστρονγκ δεν είναι πια ζωντανός θρύλος. Η καρδιά που δούλευε με 220 σφυγμούς και πετούσε σε ταχύτητες πενταπλάσιες του ηχοφράγματος, εκεί που σταματάει η διάχυση του φωτός και βασιλεύει το σκότος, χειρουργήθηκε και δεν άντεξε.

Σ’ ένα μικρό χωριό του 2012, εκεί που ακόμη υπάρχουν ασυγχώνευτα σχολεία οι δάσκαλοι δεν θα μπορούν να συγκινήσουν τα παιδιά με κανένα τρομερό νέο .Ακόμη κι αν παίξουν στο διαδίκτυο το μουσικό κομμάτι ενός συγκροτήματος, που σε πρώτη εκτέλεση εκπέμφθηκε από ραδιοφωνικό σταθμό στον Άρη, το δράμα είναι πως δεν θα ‘χουν ούτε φέτος πίνακες μαρκαδόρου.

Τα χρόνια της ανθρώπινης προσεδάφισης στη Σελήνη στις μεγάλες τάξεις έλεγαν κάποιοι έλεγαν πως σε 50 χρόνια, μπορεί και οι Έλληνες να το έχουν καταφέρει. Ένας απ ‘αυτούς εργάζεται εδώ και 25 χρόνια στη ΝΑSΑ, αλλά η τότε χουντοκρατούμενη χώρα είναι τώρα σφιχταγκαλιασμένη από το ΔΝΤ και τους θεματοφύλακες του ευροπλαισίου.

Από τότε δεν αξιώθηκε να κατασκευάσει ούτε αυτοκίνητο και τώρα οι μη προνομιούχοι πολίτες πνίγονται ένας- ένας χωριστά για να μην πνίξει, δήθεν όλους, η δίνη του χρέους, της ανεργίας και της ύφεσης.

Τα 11, 5 δις δεν κόβονται δυστυχώς από κει που περισσεύουν και οι Έλληνες δεν αποικούν το διάστημα όπως ονειρεύονταν τα παιδιά πριν 45 χρόνια, αλλά ξαναμεταναστεύουν στην Αυστραλία.
newsit.gr

"Πραγματικοί φασίστες με πραγματικά μαύρα πουκάμισα κουνούν σβάστικες και δολοφονούν εθνικές μειονότητες στην Αθήνα"


Η Χρυσή Αυγή απασχολεί και πάλι τον ξένο Τύπο με την Βρετανική Independent να φιλοξενεί στις σελίδες της ένα άκρως ενδιαφέρον δημοσίευμα με αφορμή τις επιθέσεις κατά μεταναστών στην Ελλάδα.
Δεν αποτελεί ρητορεία η σύνδεση μεταξύ Χρυσής Αυγής και ναζισμού, γράφει με έμφαση η εφημερίδα και τονίζει: "Πραγματικοί φασίστες με πραγματικά μαύρα πουκάμισα κουνούν σβάστικες και δολοφονούν εθνικές μειονότητες στην Αθήνα".

Γράφει η συντάκτης του άρθρου: "Καθώς η βία κατά των μεταναστών και των εθνικών μειονοτήτων αυξάνεται στην Ελλάδα, υποστηρικτές του ακροδεξιού κόμματος Χρυσή Αυγή έχουν αρχίσει να απειλούν με επιθέσεις μίσους κατά ομοφυλοφίλων και ανθρώπων με αναπηρίες".

Και διαπιστώνει: "Και όμως σε όλη την Ευρώπη τούς αντιμετωπίζουν ως ένα απλό σύμπτωμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα".

"Τα μαχαιρώματα, οι ξυλοδαρμοί και οι επιθέσεις με μοτοσικλέτες έχουν γίνει φαινόμενο ρουτίνας, τόσο που σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, οι μετανάστες φοβούνται να βγουν έξω μόνοι τους", λέει σε άλλο σημείο το άρθρο και τονίζει ότι η επαναφορά ρατσιστικών συναισθημάτων έχει υπάρξει στρατηγική για να αποσπαστεί η προσοχή ενός πικραμένου έθνους από την κυβέρνηση και την κρίση των δημοσίων δαπανών.

Παίρνοντας σαφή θέση ο Independent γράφει: "Οι τακτικές της Χρυσής Αυγής είναι απλά βίαιες, διαχωριστικές και αρρωστημένα ρατσιστικές. Και οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ευρώπης δείχνουν διατεθειμένες να το ανεχτούν αυτό ως κοινωνικό κόστος για τη συναίνεση μιας συνεχιζόμενης λιτότητας. Αυτή τη φορά, η Ευρώπη πρέπει να θυμηθεί ότι το κόστος της περίθαλψης του ρατσισμού είναι πιο σκληρό και πιο δαπανηρό από οποιοδήποτε εθνικό χρέος".
newsit.gr

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ


Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο οποίος επικράτησε με 301 ψήφους έναντι 186 του Νικήτα Κακλαμάνη. Ο τρίτος υποψήφιος Θεοφάνης Λαμπρόπουλος, έλαβε 13 ψήφους.


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

«Νέος Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας εξελέγη ο κ. Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εξέδωσε η κεντρική εφορευτική επιτροπή, από τους 586 εγγεγραμμένους ψήφισαν 509. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 500 και τα άκυρα – λευκά 9.

Ο κ. Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης έλαβε 301 ψήφους (60,2%).

Ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης έλαβε 186 ψήφους (37,2%).

Ο κ. Θεοδόσιος Λαμπρόπουλος έλαβε 13 ψήφους (2,6%)». 


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Γεννήθηκε το 1959 στην Κρήτη.

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια του Reading (masters) και London School of Economics (Msc) σε θέματα Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, Στρατηγικής και Ασφάλειας στην Ευρώπη και Πολιτική Ευρωπαϊκής Ιστορίας.

Δημοσίευσε τις μελέτες: «Προβλήματα Δημοκρατίας» (2000), «Ελληνική Οικονομία σε κρίση. Μία πολιτική προσέγγιση» (1989), και «Συγκριτική Μελέτη της Πολιτικής του Ελευθέριου Βενιζέλου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Κυπριακό Ζήτημα μέχρι την Ανεξαρτησία της Κύπρου» (1986). Ξεκίνησε την πολιτική του δράση ως μέλος της ΟΝΝΕΔ το 1974 και διετέλεσε Πρόεδρος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Μεγάλη Βρετανία.

Το 1990 πολιτεύθηκε για πρώτη φορά και εξελέγη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ηρακλείου. Από τότε εκλέγεται συνεχώς στις εκλογές του 1993, 1996, 2000, 2004, 2007 και 2009.

Επίσης, συνέταξε το κείμενο απόφασης της Ελληνικής Βουλής για το Μάαστριχτ, η οποία αποτέλεσε την ελληνική συμβολή στη διακοινοβουλευτική διάσκεψη των Ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων στη Ρώμη. Καθώς και την πρόταση του Ελληνικού Κοινοβουλίου για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Μάαστριχτ.

Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας κατέθεσε 5 προτάσεις νόμου: «Για τη διαφάνεια των οικονομικών των κομμάτων και υποψηφίων Βουλευτών», «Για τη διαφάνεια στην ανάθεση των Δημοσίων Έργων», «Για τη διαφάνεια στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ», «Για τη διαφάνεια στον τρόπο διεξαγωγής και παρουσίασης των δημοσκοπήσεων», «Για την προβολή των υποψηφίων βουλευτών από τα ΜΜΕ κατά την προεκλογική περίοδο».

Διετέλεσε Γενικός Εισηγητής για τον προϋπολογισμό του 1995 και του 2010 και υπήρξε ο εισηγητής της Βουλής των Ελλήνων για τη Συνθήκη του Μάαστριχ.

Διετέλεσε Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, από το Μάρτιο του 2004 έως το Σεπτέμβριο του 2007. Είναι μέλος της ειδικής διαρκούς επιτροπής ευρωπαϊκών υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.

Από το 2007 εκπροσωπεί την Ελλάδα στη διακοινοβουλευτική διάσκεψη του Συμβουλίου της Ευρώπης και είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνοαραβικής φιλίας.

Το 2009 τοποθετήθηκε ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Φοιτητική στέγη - Τι πρέπει να ξέρετε για να μη την πατήσετε


Mειωμένα τα ενοίκα φέτος τουλάχιστον 15% με 20%. Πόσο κοστίζουν οι γκαρσονιέρες και τα δυάρια σε όλες τις μεγάλες φοιτητουπόλεις της Ελλάδας. Στροφή στη συγκατοίκηση έφερε η οικονομική κρίση. Τι πρέπει να ξέρουν οι φοιτητές πριν νοικιάσουν σπίτι. Τι λέει στο Νewsit o πρόεδρος των Κτηματομεσιτών και ο πρόεδρος των Ενοικιαστών.
Μάχη για ένα σπίτι σε καλή κατάσταση με χαμηλό ενοίκιο δίνουν οι φοιητητές που πέρασαν σε σχολές μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Γκαρσονιέρες και δυάρια είναι ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων των φοιτητών αλλά δεν είναι και λίγοι οι φοιτητές που ενώνουν τις δυνάμεις τους και τα πορτοφόλια τους για να βρουν σπίτι.

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΗ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά παρατηρειται στροφή στη συγκατοίκηση καθώς τα περισσότερα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και λεφτά δεν υπάρχουν. Είναι συχνές λοιπόν οι περιπτώσεις που φοιτητές αναζητούν συγκάτοικους για να νοικιάσουν μεγαλύτερα σπίτια στα οποία οι τιμές έχουν πέσει πολύ περισσότερο απ΄ ότι στα δυάρια και στις γκαρσονιέρες.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηματομεσιτών, Γιάννης Ρεβύθης "υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά στη φοιτική στέγη απ΄ότι ζήτηση λόγω της οικονομικής κρίσης με αποτέλεσμα τα ενοίκια να έχουν πεσει 15% με 20%. Υπάρχει μεγάλη στροφή στη συγκατοίκηση που ξεκίνησε πέρυσι αλλά ιδιαίτερα φέτος δύο, τρεις ακόμη και τέσσερις φοιτητές μαζί επιλέγουν να συγκατοικήσουν για να μειώσουν τα έξοδά τους. Οι φοιτητές θα πρέπει να ρωτούν και για τα κοινόχρηστα ενός σπιτιού πριν το νοικιάσουν και θα πρέπει να υπογράφουν συμβόλαιο και όχι να κάνουν προφορικές συμφωνίες".
ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΟΙΤΗΤΟΥΠΟΛΕΙΣ

Τέλος τα δώρα για μισθωτούς και συνταξιούχους στο Δημόσιο – Ακολουθεί ο ιδιωτικός τομέας

- 1.000 ευρώ το χρόνο η απώλεια για όλους στο Δημόσιο
- Θέμα χρόνου να πέσει στο τραπέζι το “τσεκούρι” και στον ιδιωτικό τομέα
- Σκληρή μάχη μεταξύ των κομμάτων για τη μεγάλη μείωση

Ένα... αντίδωρο έμεινε στο Δημόσιο και αυτό όλα δείχνουν ότι κόβεται. Μπορεί να είναι σημείο τριβής μεταξύ των τριών κομμάτων της κυβέρνησης όμως όλα δείχνουν ότι η πρόταση του οικονομικού επιτελείου είναι η επικρατέστερη.

Η πρόταση περιλαμβάνει οριζόντια περικοπή 13ου και 14ου μισθού, των δώρων δηλαδή σε όλους τους μισθωτούς, αλλά και αντίστοιχο τσεκούρι στις συντάξεις, επικουρικές και κύριες.

Κάπως έτσι στις απώλειες για τους συνταξιούχους από 2% ως και 20% θα προστεθεί η απώλεια των 250 ευρώ του Πάσχα και του καλοκαιριού, αλλά και τα 500 ευρώ των Χριστουγέννων, ό,τι είχε απομείνει δηλαδή από τα δώρα.

Η μείωση των εξόδων του κράτους θα είναι μεγάλη η τρόικα θα ικανοποιηθεί και μάλλον κανείς δεν σκέφτεται σε αυτό το σημείο ποιες θα είναι οι συνέπειες απώλειας 1.000 ευρώ για χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους κάθε χρόνο.

Την ίδια ώρα είναι ανοιχτή η συζήτηση και για τα εργασιακά του ιδιωτικού τομέα. Τα δύο τελευταία χρόνια αν και ο μέσος όρος των μισθών του ιδιωτικού τομέα ήταν αρκετά χαμηλότερος από αυτόν του Δημοσίου οι μειώσεις ακολούθησαν αυτές του δημοσίου, ξεπερνώντας κατά πολύ το 30%.

Έτσι η κίνηση για κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα ακολουθηθεί από μια αντίστοιχη κίνηση και στον ιδιωτικό τομέα, όπου βάσει της νέας νομοθεσίας η τελική απόφαση είναι του κράτους.

Ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με βάση τη δύσκολη κατάσταση όλων των Ταμείων έχει πέσει η πρόταση (από τώρα) για κατάργηση των δώρων και στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα.

Παράλληλα στον ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ετοιμάζονται για νέα πλήγματα, ειδικά οι εποχικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στην οικοδομή που λαμβάνουν εποχικά επιδόματα.

newsit.gr

Ποιοι θα πάρουν επίδομα για πετρέλαιο θέρμανσης και πότε


Kριτήρια βάζει το υπουργείο για να λάβει κάποιος το περιβόητο επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης
Δεν είναι βέβαιο ότι θα εκταμιευτούν όμως τα 120 ευρώ που θα είναι το επίδομα τον Οκτώβριο οπότε και ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” το πιο πιθανό είναι ότι οι δικαιούχοι θα λάβουν το βοήθημα περί τον Ιανουάριο.

Ποιοι δικαιούνται επίδομα θέρμανσης
Χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα οι οποίοι ζούν σε περιοχές της χώρας στις οποίες η μέση θερμοκρασία κατά τους μήνες Οκτώβριος-Απρίλιος είναι πολύ χαμηλή, είναι δικαιούχοι του επιδόματος.
Επιπλέον οι πολίτες αυτοί θα πρέπει να μένουν σε σπίτι μικρότερο από 100 ή 150 τετραγωνικά (ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί).
Ανοιχτό είναι και το ζήτημα του τρόπου καταβολής του επιδόματος. Εαν δηλαδή θα γίνει εφάπαξ ή σε δόσεις των 60, των 40 ή των 30 ευρώ.
newsit.gr

Είναι αλήθεια! Ουδείς αναμάρτητος!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν ανήκω σ’ αυτούς που πέφτουν ξεροί μόλις ειπωθεί μια καλή κουβέντα για την Ελλάδα.

Αντίθετα, θεωρώ ότι πρέπει πάντα να ψάχνουμε τι κρύβεται πίσω από το προφανές.

Είναι όμως γεγονός ότι αυτές τις μέρες, μετά τις επαφές Σαμαρά στο εξωτερικό, πλήθυναν οι δηλώσεις υπέρ της χώρας μας.

Κοιτώντας σε δεύτερο επίπεδο, πίσω από το προφανές δηλαδή, μπορούμε να πούμε πως οι υψηλού επιπέδου αυτές επαφές δημιούργησαν το υπόβαθρο, έστησαν τη βάση που οι ξένοι ηγέτες χρειάζονταν ώστε να αποτολμήσουν δηλώσεις υπέρ της χώρας μας και υπέρ της παραμονής της στο ευρώ.

Αντώνης Σαμαράς: Αυτό το πακέτο πονάει αλλά είναι το τελευταίο - Αντίπαλός μας το λόμπι της δραχμής

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓ​ΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ



Φίλες και φίλοι,

Μέλη της Πολιτικής μας Επιτροπής,


            Στις κρίσιμες ώρες που περνάει ο τόπος μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε την πηγή της πολιτικής μας δύναμης, που λέγεται παράταξη, κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

            Οφείλουμε να είμαστε, βεβαίως, προσηλωμένοι στα κυβερνητικά μας καθήκοντα…

            Αλλά δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τον «κυβερνητισμό»! 

            Οφείλουμε να πολιτευόμαστε χωρίς κομματικές παρωπίδες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

            Αλλά οφείλουμε, ταυτόχρονα, να μην ξεχνάμε την πολιτική εκείνη δύναμη που μας έδωσε τη νίκη, που είναι το κόμμα μας! Τον πολιτικό οργανισμό που αποτελεί το δίαυλο με τον οποίο φτάνουν οι θέσεις μας στο λαό, αλλά και η φωνή του λαού σε μας.

            Σας το λέω τώρα που είναι ακόμα νωρίς. Που μόλις έχουμε συμπληρώσει δέκα βδομάδες στην διακυβέρνηση: ότι το πρώτο που δεν πρέπει να κάνουμε – και δεν θα το κάνουμε – είναι να χάσουμε την επαφή μας με την κοινωνία.

            Γι’ αυτό χρειαζόμαστε το κόμμα μας, που διακριτικά αλλά δραστήρια, θα μας διασφαλίσει αυτή τη συνεχή επαφή. Πρέπει το κόμμα να το αναδιοργανώσουμε. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να εκλέξουμε το νέο Γραμματέα του. Και να αναδιατάξουμε τις δυνάμεις. Αφού τώρα πια άλλαξε ο ρόλος μας στην Πολιτική - από αξιωματική αντιπολίτευση γίναμε κυβέρνηση – και άρα άλλαξαν τα καθήκοντα και οι προτεραιότητες του κομματικού μας οργανισμού.

            Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να κάνουμε το πρώτο βήμα: Να εκλέξουμε το νέο μας Γραμματέα. Πάνω στον οποίο θα πέσει και η πρωταρχική ευθύνη να αναδιοργανώσει και να αναδιατάξει τις δυνάμεις μας. Δυνάμεις, που μια ζωή έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να σκέφτονται για το καλό του τόπου, να αποφασίζουν για το καλό του λαού και να κερδίζουν πάντα μάχες για το καλό της Πατρίδας μας.

Επιστολή παρέμβαση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Εμείς αλλάζουμε. Η Ευρώπη;




Image

Επιστολή παρέμβαση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ
στη νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP)


Εμείς αλλάζουμε. Η Ευρώπη;

Σήμερα και ενώ η οικονομική κρίση στην Ευρώπη συνεχίζει να επηρεάζει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων έχουμε όλοι μας αντιληφθεί πως το ζήτημα της Ελλάδας δεν ήταν παρά τα απόνερα ενός ευρύτερου προβλήματος. Ενός ευρωπαϊκού προβλήματος με ισπανική, ιρλανδική, ιταλική, κυπριακή και φυσικά ελληνική διάσταση. Αν και η Ελλάδα βρίσκονταν σε λάθος δρόμο για πολλά χρόνια, οι
πραγματικές αιτίες της κρίσης δεν πρέπει να περιοριστούν μόνο στο το ελληνικό χρέος ή το υπερβολικό έλλειμμα.

Ναι, κανείς μας, δεν το αρνείται. Φταίξαμε. Ζήσαμε πάνω από τις δυνατότητες μας, όμως ξεκάθαρα πλέον, η συνταγή που μας δόθηκε ήταν λάθος και τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Η σκληρή λιτότητα έχει φέρει για πέμπτη συνεχή χρονιά την ύφεση ενώ η ανεργία ξεπερνά το 23%. Μέσα σʼ αυτό το σχεδόν καταθλιπτικό κοινωνικό περιβάλλονκαλείται η δική μου γενιά να επιβιώσει και να αλλάξει το τοπίο. Ξέρουμε πως πριν ζητήσουμε οτιδήποτε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, πρέπει να συγκρουστούμε με τους ίδιους μας τους εαυτούς. Να σπάσουμε νοοτροπίες που μας χρεοκόπησαν και να αλλάξουμε συμπεριφορές που μας οδήγησαν στην καταστροφή. Όμως πρέπει να
πάμε παρακάτω. Να δώσουμε το έναυσμα για μία νέα Ελλάδα που θα παράγει και θα λειτουργεί ορθολογιστικά.

Παρʼ όλα αυτά ο δρόμος αυτός δεν είναι εύκολος. Υπάρχουν πολλοί που θα ήθελαν για δικούς τους λόγους, την χώρα μας ταπεινωμένη και τον ελληνικό λαό με σκυμμένο το κεφάλι. Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα που Έλληνες ή ελληνικά σύμβολα (ακόμα και αρχαία) έχουν γίνει αντικείμενα χλευασμού από Μέσα και πολιτικούς, οι οποίοι αδυνατούν ωστόσο να αντιληφθούν ένα πράγμα. Στην αρχή ήταν η Ελλάδα, μετά η Πορτογαλία και η Ιρλανδία αλλά αύριο μπορεί να είναι η δική τους χώρα. Οι Έλληνες δεν ήμασταν οι παρίες της Ευρώπης επί τόσους αιώνες αλλά βασικός της κορμός.

Δε μπορεί λοιπόν η σημερινή κρίση να αμαυρώνει την ιστορία του λαού μας. Δηλαδή αν αύριο ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσχέρειες, θα ξαναγίνουμε η χώρα των Αρχαίων και του Πολιτισμού; Τόσο εύκολα μπορούν να ξεχνάνε ορισμένοι; Ας είμαστε λοιπόν πιο ψύχραιμοι.

Η Ελλάδα οφείλει να κάνει βήματα μπροστά και να υλοποιήσει όσα έχει δεσμευτεί, όμως πλέον πρέπει και η Ευρώπη να αντιληφθεί το λάθος της «θεραπείας» που μας χορήγησε και να στρέψει την πολιτική της προς την ανάπτυξη. Η Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά εδώ και 2 περίπου μήνες, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη προς τους Ευρωπαίους, πως κάτι αλλάζει στη χώρα μας. Η διάθεση για ρήξεις και αλλαγές είναι ξεκάθαρη και πιστεύουμε πως σύντομα θα αποδώσει τα πρώτα αποτελέσματα στην αξιοπιστία της χώρας μας διεθνώς. Όμως όταν όλο αυτό θα έχει περάσει,
οφείλουμε ως Ευρωπαϊκή Ένωση να αξιολογήσουμε την πορεία μας και κατά πόσο συνεχίζουμε να έχουμε στο κοινό μας dna το όραμα του Monnet και του Schuman για μια Ευρώπη της συνοχής και της αλληλεγγύης.

Να είστε σίγουροι πάντως, πως εμείς ανεξάρτητα από ότι περάσαμε και περνάμε θα συνεχίσουμε να είμαστε περήφανοι ως Έλληνες αλλά και ως Ευρωπαίοι διότι πιστεύουμε πως μπορεί από την αρχαία Ελλάδα να ξεκίνησαν όλα ωστόσο στην Ευρώπη είναι το μέλλον όλων μας.


* Το κείμενο αποτελεί την ελληνική απόδοση της επιστολής - παρέμβασης  του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου προς τη νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP). Το αγγλικό κείμενο είναι διαθέσιμο από εδώ.

onned-korinthias.gr

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ «ΕΝΕΣΕΙΣ» Η ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΔΗΜΩΝ



Έπειτα από δυόμισι ώρες διαβουλεύσεων, η ΚΕΔΕ -το διοικητικό συμβούλιο της οποίας συνεδριάζει εκτάκτως τώρα- δεν πήρε ουσιαστικές απαντήσεις επί των προτάσεων της (ζητεί 813 εκατ. ευρώ*) για τα οικονομικά των δήμων από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα και με τα όσα είπε ο πρόεδρός της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης. Ο Πρωθυπουργός, σε ένα έντονο αρνητικά κλίμα λόγω των επεισοδίων με την ΠΟΕ-ΟΤΑ**, σύμφωνα με τα όσα είπε αμέσως μετά ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά προηγούμενη ανάρτηση της aftodioikisi.gr, «δίνει» στους δημάρχους συνολικά 513 εκατ. ευρώ*** (τα 224 εκατ. ευρώ της ΣΑΤΑ συν τα υπόλοιπα 75 εκατ. ευρώ συν 213,8 των παρακρατηθέντων - τα τελευταία, από τον Οκτώβριο, μετά τη δόση των 31 δισ. ευρώ).

Στη συνάντηση, ο Πρωθυπουργός είπε στους δημάρχους πως έχει λύθηκε το πρόβλημα με τον ΟΑΕΔ και τα 200 εκατ. ευρώ, και άμεσα θα ξεκινήσει το πρόγραμμα της αυτεπιστασίας. Για τους, δε, παιδικούς σταθμούς, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο από τα συν 20 εκατ. από τις περικοπές που πρότεινε ο υπουργός Εργασίας να τους δώσει άλλα 10 εκατ., δηλαδή συνολικά 30 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα, δε, με τον υπουργό -πέραν αυτών- όπως αποκάλυψε, με κοινή υπουργική απόφαση υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών θα υπάρξει επιμήκυνση και ρύθμιση των χρεών των υπερχρεωμένων δήμων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, μάλλον η επιμήκυνση για τα παλιά δάνεια από τα 5 χρόνια που είναι σήμερα θα πάει σε 8 και για τα νέα σε 10 χρόνια, πράγμα που θα ανακουφίσει τους δήμους κατά 90 εκατ. σε αποδόσεις. Για τη μείωση του επιτοκίου κατά 1% τοις εκατό και περίοδος χάριτος κατά 1 χρόνο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τους είπε ότι θα τους απαντήσει, αφού το συζητήσει με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ο Αντώνης Σαμαράς ειδικότερα για το ζήτημα του κλασικού χρηματοδοτικού εργαλείου των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) και της διάθεσή τους από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους υπογράμμισε:

ΚΕΔΕ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ: Ή ΤΩΡΑ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ 'Η ΛΟΥΚΕΤΟ










«Κόκκινη γραμμή» στην απόδοση των οφειλομένων παρελθόντων ετών (σ.σ.: 214 εκατ. ευρώ), από σήμερα και όχι από τον Οκτώβριο (τελικά η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα πίσω και διαθέτει 35 εκατ. ευρώ) , όποτε και αναμένεται (;) η χώρα μας να πάρει την επόμενη δόση των 31 δισ. ευρώ και θα μπορούν να αποδοθούν έτσι πόροι στους δήμους, βάζουν οι δήμαρχοι μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (εδώ).
Αυτό, κατέστη σαφές, στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, από τους επικεφαλής του Αυτοδιοικητικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ), πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη και της Ανεξάρτητης Δημοκρατικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης (ΝΔ), δήμαρχο Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη, οι οποίοι δείχνουν να αποδέχονται «σιωπηρά» τη μη διεκδίκηση των μη εγγεγραμμένων στον Προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να συμπτίπτουν με την κυβέρνηση, τουλάχιστον, σε αυτό το σημείο, στο ποσό που τους δίνει: τα 513 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί πως οι δήμαρχοι βάζουν ως «όριο» για τη στοιχειώδη λειτουργία των δήμων, καθώς, όπως λένεκ, σε διαφορετική περίπτωση θα μπει αναγκαστικό λουκέτο, τους ΚΑΠ που έπαιρναν πριν από τη μείωση κατά 30%, δηλαδή το ποσό των περίπου 135 εκατ. ευρώ. Και το ποσό αυτό, όπως λένε οι δήμαρχοι, μπορεί κάλλιστα να επιτευχθεί από τα 96 εκατ. ευρώ Σαμαρά-Σταϊκούρα ( ξεκαθάρισαν ότι από εδώ και πέρα αυτό θα είναι το ύψος των ΚΑΠ, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών να επισημαίνει ότι ήδη έχει υπογράψει για τη δόση του Αυγούστου) συν τον επιμερισμό διά πέντε του ποσού των 214 εκατ. ευρώ από τα οφείλομενα Παρελθόντων Οικονομικών Ετών (ΠΟΕ), ήτοι περίπου 43 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, σε μια προσπάθεια να τονίσει τη δραματική κατάσταση πολλών δήμων, έκανε λόγο -όπως και στη συνάντηση με Σαμαρά- για 40 ΟΤΑ που θα κλείσουν το Σεπτέμβριο επειδή δε θα μπορούν να πληρώσουν μισθούς και να διατηρήσουν τις κοινωνικές τους δομές...
Περισσότερα στο http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/22542

38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 20:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΛΟΙΣΒΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΟΡΙΝΘΟΥ  

Οι γάτες και οι σκύλοι κάνουν καλό στην υγεία

Διάφορες έρευνες που είδαν το φως της δημοσιότητας τα προηγούμενα χρόνια κατηγόρησαν τις γάτες σχεδόν για τα πάντα: από την πρόκληση καρκίνων μέχρι ψυχικές διαταραχές.
Ωστόσο, νέες έρευνες δείχνουν πως οι γάτες έχουν θετική συμβολή στην ανθρώπινη υγεία, καθώς μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνων και άλλων ασθενειών.
Ενδεικτικά, έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Biology Lettersκατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση ανάμεσα στον καρκίνο του εγκεφάλου σε μεσήλικες και την κατοχή κατοικίδιας γάτας.

Παρόμοιο ήταν το συμπέρασμα της ερευνήτριας Μαριόν Βιτκόκ του ερευνητικού κέντρου Tour du Valat στη μεσογειακή Γαλλία, η οποία επισημαίνει πως όχι μόνο δεν υπάρχει σύνδεση, αλλά ο κίνδυνος εκδήλωσης καρκίνου του εγκεφάλου είναι μειωμένος στους ιδιοκτήτες γατών.
Ο λόγος της θετικής επίδρασης των κατοικιδίων στην ανθρώπινη υγεία δεν έχει ακόμα διακριβωθεί.
Ωστόσο, ολοένα και περισσότερες έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα κατοικίδια κάνουν καλό στην υγεία όπως η πρόσφατη που δείχνει ότι τα σκυλιά προστατεύουν τα βρέφη από λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Πλήθος άλλων ερευνών αποδεικνύουν τα οφέλη των κατοικιδίων στην ψυχική υγεία, ειδικά στους μαθητές, τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους με χρόνιες ασθένειες.


diadromi.com