Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Κώστας Καλαντζής: Καλώ όλους τους Δημοτικούς συμβούλους να ψηφίσουν κατά συνείδηση και χωρίς δισταγμό για το καλό του τόπου

Με αφορμή την αυριανή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα γίνει απόψεστην Νεμέα για την διαχείριση των απορριμάτων ο πρώην Δήμαρχος Νεμέας Κώστας Καλαντζής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς τους δημοτικούς συμβούλους αλλά και τους υπόλοιπους συμπολίτες του. -Καλώ όλους τους Δημοτικούς συμβούλους, σήμερα Παρασκευή 07/09/12 να ψηφίσουν κατά συνείδηση και χωρίς δισταγμό για το καλό του τόπου αν δεν θέλουν να γραφτεί το όνομα τους με ανεξίτηλα γράμματα στην μαύρη σελίδα της Νεμέας. Επίσης καλώ τον Εμπορικό Σύλλογο αλλά και τους άλλους φορείς της Νεμέας να κάτσουμε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι και να βρούμε την πιο ενδεδειγμένη λύση για το καλό της περιοχής μας. Η Νεμέα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει ο σκουπιδότοπος όλης της Κορινθίας. Και κλείνει με της εξής φράση: H Nεμέα είναι γνωστή παγκοσμίως και αν δεν διαχειριστούμε σωστά το μείζων θέμα των σκουπιδιών κινδυνεύουμε να χάσουμε την φήμη μας. Ας αναλογιστούμε όλοι λοιπόν τις συνέπειες των παραπάνω και ας πράξουμε τα δέοντα......
korinthostv.blogspot.gr

Γυαλιά-καρφιά τα έκαναν οι λαθρομετανάστες στο στρατόπεδο Κορίνθου

Στο στρατόπεδο Κορίνθου εξεγερθήκαν οι λαθρομετανάστες Οι λαθρομετανάστες έκαιγαν στρώματα και κατάστρεφαν τα πάντα γύρο τους Άμεσα μεγάλη δύναμη των ματ και κατάφεραν να καταστείλουν την εξέγερση...
korinthostv.blogspot.gr

Ζαχάρω: Διπλή ληστεία στην Κοστομέρα – Χτύπησαν και έδεσαν τα θύματα τους οι ληστές

Μόλις μια μέρα μετά τη ληστεία στο Μπισχινόκαμπο Ζαχάρως, δύο νέα κρούσματα στον οικισμό Κοστομέρα αυτή τη φορά έρχονται να προκαλέσουν μεγάλη ανησυχία. Σύμφωνα με τις πρώτες
πληροφορίες του ilialive.gr τέσσερις δράστες μπούκαραν σε δύο διπλανά σπίτια μέσα στη νύχτα υπό την απειλή πιστολιών και μαχαιριών

Στην πρώτη περίπτωση μπήκαν στο σπίτι 54χρονου που ακινητοποίησαν, χτύπησαν, έδεσαν και στη συνέχεια κλείδωσαν μέσα στην τουαλέτα του σπιτιού πάντα με την απειλή όπλων και στη συνέχεια έψαξαν όλο το σπίτι για να πάρουν το ποσό των 1500 ευρώ, δύο ρολόγια και χρυσαφικά.

Στη συνέχεια μπήκαν στο διπλανό σπίτι ιδιοκτησίας 77χρονου, τον οποίο ακινητοποίησαν και χτύπησαν μαζί με τη σύζυγό του. Αφού έκαναν άνω κάτω όλο το σπίτι πήραν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, μια κυνηγετική καραμπίνα και χρυσαφικά.

Περίπου στις πέντε τα ξημερώματα η σύζυγός του 77χρονου κατάφερε να λυθεί και να καλέσει την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί της Ζαχάρως ήταν αυτοί που βρήκαν δεμένο και το πρώτο θύμα της ληστείας τον 54χρονο και αφού έσπασαν την πόρτα της κλειδωμένης τουαλέτας για να μπουν τον απελευθέρωσαν.

Τσίπρας:Καλύτερα να γινόμασταν Αργεντινή - ΝΔ: Ο αντίστοιχος Τσίπρας έφυγε με ελικόπτερο! ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ - ΒΙΝΤΕΟ


"Καλύτερα να γινόμασταν Αργεντινή. Γιατί εκεί οι άνθρωποι μπορεί να πείνασαν στην αρχή αλλά τουλάχιστον διατήρησαν την αξιοπρέπειά τους. Εδώ και θα πεινάσουμε τελικά και θα έχουμε χάσει την αξιοπρέπειά μας."

Η δήλωση αυτή, βγήκε από τα χείλη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην Ώρα του Πρωθυπουργού. Ο κ. Τσίπρας απευθυνόταν στον κ.Στουρνάρα κατά τη διάρκεια ερώτησής του για την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η απάντηση ήρθε από τη ΝΔ. «Ο κ. Τσίπρας εύχεται η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, όπως η Αργεντινή. Του θυμίζουμε ότι ο αντίστοιχος “Τσίπρας” στην Αργεντινή εγκατέλειψε τη χώρα του με ελικόπτερο».

Προσοχή στη μετακίνηση στη ΝΕΟ Κορίνθου - Πατρών τη Δευτέρα


Ολιγόωρες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Ν.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών την ερχόμενη Δευτέρα 10.09.2012 το βράδυ από 22:00 μέχρι τις 06:00 το πρωί της επόμενης μέρας, κατά τη διάρκεια της οποίας:
- το ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα μεταξύ του Α/Κ Σελιανιτίκων (Χ.Θ. 182+700) και του Α/Κ Ρίου (Χ.Θ. 206+310), θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών.
- το ρεύμα προς Αθήνα δεν επηρεάζεται και θα λειτουργεί κανονικά.
Σε περίπτωση αδυναμίας εκτέλεσης των εργασιών λόγω έκτακτων περιστατικών, αυτές θα υλοποιηθούν κατ’ αναλογία το βράδυ της Τρίτης 11.09.2012.
Οι ρυθμίσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης από την Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ.
Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.

Αιμοδοσία στο Ξυλόκαστρο την Κυριακή και την Τετάρτη

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης καλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου «Οι φίλοι της ζωής» την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012 από τις 09:00 π.μ. έως τις 13:30 μ.μ. και την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012 από τις 16:00 μ.μ. έως 20:00 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου, Αγ. Βλασίου 20
 

Με εντολή Σαμαρά στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους οι αποκρατικοποιήσεις


Τέλος στις διαδικασίες που επέτρεπαν την απευθείας ανάθεση νομικών συμβουλών σε ιδιωτικά γραφεία για τις αποκρατικοποιήσεις, βάζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Με εντολή του, ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος απέστειλε σήμερα επιστολή στον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την οποία ζητείται η νομική συνδρομή του ΝΣΚ στις αποκρατικοποιήσεις, προκειμένου να μειωθεί η δαπάνη του Δημοσίου για παροχή νομικών υπηρεσιών από τρίτους.

Η επιστολή έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εάν το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει τη δυνατότητα να «καλύψει» νομικά τις αποκρατικοποιήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων και οργανισμών, στις οποίες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση, έτσι ώστε να μειωθεί η σχετική δαπάνη του Δημοσίου για παροχή νομικών υπηρεσιών από τρίτους.

Σημειωτέον ότι στην προσπάθεια σας αυτή αρωγός δύναται να είναι εξειδικευμένοι δικηγόροι από όλους τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, μέσω του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών».

Τα στοιχεία για τους παχυλούς μισθούς στελεχών και συμβούλων του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων που δεν έχει κάνει καμία αποκρατικοποίηση ήρθαν στο φως μετά από σχετική ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξαφνικά όλη η χώρα που στενάζει από τα δυσβάσταχτα μέτρα είδε πως κάποιοι αμοίβονται με μισθούς ... θεόρατους για να μην έχουν αποτελέσματα... (δείτε εδώ τα ... νούμερα που “παίζουν” σε κάποιες θέσεις).
newsit.gr

ΠΑΣΟΚ σε Στουρνάρα: Δεν θα δεχθούμε οριζόντιες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα και δώρα!

Δυο 24ωρα πριν την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και η αντιπολίτευση εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται. Και μάλιστα με τις ευλογίες Βενιζέλου.

Μετά τις δηλώσεις και τις διαρροές για εκνευρισμό του κ. Βενιζέλου λόγω έλλειψης ενημέρωσης, σήμερα με μια επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, 4 στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ. Και λένε ότι είναι σφόδρα αντίθετοι στις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και μάλιστα τις χαρακτηρίζουν οριζόντιες.

Τη επιστολή απέστειλαν τα στελέχη του κόμματος Φίλιππος Σαχινίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Γιώργος Κουτρουμάνης και Χρήστος Πρωτόπαπας.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται η βασική πρόταση του ΠΑΣΟΚ για παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τουλάχιστον δύο χρόνια (έως 31/12/2016), «ώστε η προσαρμογή να επιτευχθεί με πιο ήπιο τρόπο, πιο φιλικό για την ανάπτυξη και τους πολίτες», ενώ παρουσιάζονται οι αντιρρήσεις του Κινήματος για τα προτεινόμενα από το οικονομικό επιτελείο μέτρα, καθώς επίσης και οι προτάσεις της παράταξης.

«Το ΠΑΣΟΚ σεβάστηκε την επιλογή του πρωθυπουργού να εξειδικευθούν και να αποφασιστούν πρώτα στο σύνολό τους μέτρα 11,5 δισ. ευρώ και μετά να τεθεί από την κυβέρνηση στους εταίρους μας το ζήτημα της παράτασης», αναφέρεται και σημειώνεται, πως «με δεδομένο ότι η ισχύουσα δανειακή σύμβαση προβλέπει ρητά ότι σε περίπτωση βαθύτερης ύφεσης (όπως συμβαίνει τώρα), ανοίγει η συζήτηση για παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής, θεωρούμε ότι η παράταση θα επιβεβαιωθεί από τους εταίρους μας το αργότερο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 18/10/2012».

Συνεπώς, σημειώνεται στην επιστολή, ναι μεν τώρα εξειδικεύονται και αποφασίζονται στο σύνολό τους μέτρα 11,5 δισ. ευρώ, αυτά όμως μπορούν και πρέπει να εφαρμοστούν όχι σε δύο (μέχρι το 2014), αλλά σε τέσσερα (μέχρι το 2016) χρόνια.

Κεντρική θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ότι απλώνοντας τα μέτρα σε τέσσερα, αντί για δύο χρόνια, «μπορούμε να επιδιώξουμε, μέσα από τη μείωση της ύφεσης, την αύξηση του ΑΕΠ και των εσόδων, την αποφυγή κοινωνικά επώδυνων μέτρων, κυρίως της τρίτης και τέταρτης χρονιάς, άρα να μειώσουμε σημαντικά τις επιπτώσεις τους για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες».

Οι βασικές αντιρρήσεις

Τρεις βασικές αντιρρήσεις για τα προτεινόμενα μέτρα, εκφράζει το ΠΑΣΟΚ:

Στη Φούλαμ ο Καραγκούνης!


Στην Πρέμιερ Λιγκ θα αγωνίζεται από δω και στο εξής ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας καθώς συμφώνησε με τη Φούλαμ για διετές συμβόλαιο και το μόνο που μένει είναι οι υπογραφές.
Ο Γιώργος Καραγκούνης ταξίδεψε στο Λονδίνο και συζήτησε με τους ανθρώπους της Φούλαμ το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Αγγλία.

Οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία για διετές συμβόλαιο και το μόνο που μένει για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή είναι ο Καραγκούνης να περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Υπενθυμίζεται πως ο 35χρονος άσος είχε μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, ενώ για το γεγονός πως δεν είχε ομάδα δεν έχει κληθεί από τον Φερνάντο Σάντος για τα δύο πρώτα παιχνίδια των προκριματικών του Μουντιάλ.
 

 

Ηλεία: Πανδαιμόνιο για την παπαδιά στα δικαστήρια -Έτρεχαν να την προλάβουν!

Διπλάσιος ο κόσμος που την περιμένει έξω από το δικαστικό μέγαρο Ηλείας Πύργου, σε σχέση με την προηγούμενη Τετάρτη - βίντεο...
Με χειροπέδες στα χέρια και αυτή τη φορά, χωρίς να έχει σκυμένο το κεφάλι, η 43χρονη παπαδιά μπήκε από την πίσω πόρτα στο δικαστικό μέγαρο, για να αποφύγει τους οργισμένους κατοίκους της περιοχής που την περίμεναν στην είσοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συγκεντρωθεί γύρω στα 300 άτομα, που από νωρίς το πρωί, ρωτούσαν για την ακριβή ώρα της άφιξής της...
Όταν έγινε γνωστό ότι η παπαδιά μπαίνει από την πίσω πόρτα, επικράτησε για λίγο πανδαιμόνιο. Δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και κάτοικοι άρχισαν να τρέχουν για να την προλάβουν...


 

H 43χρονη συνοδευόταν από τους δικηγόρους της, ενώ λίγο νωρίτερα μπήκε από την πίσω πόρτα ο εραστής και δολοφόνος του ιερέα, που κατάφερε να περάσει απαρατήρητος...
Ηλεία:Ο δολοφόνος του ιερέα και εραστής της παπαδιάς,έπαιρνε επίδομα αναπηρίας!
Άτομο με ειδικές ανάγκες είναι -σύμφωνα με το κράτος- ο 41χρονος που πυροβόλησε τον άτυχο ιερέα στους Κρουνούς. Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται ο 41χρονος είχε πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος πριν από αρκετά χρόνια και τραυματίστηκε στο χέρι.

Σύμφωνα με το ιατρικό πόρισμα, δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το τραυματισμένο χέρι του για την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας και γι'αυτό του έδιναν επίδομα. Σύμφωνα με το patrisnews.com, η αστυνομία αναμένεται με συμπληρωματική της έκθεση να συμπεριλάβει το γεγονός στη δικογραφία.

Την ίδια ώρα έρχονται στο φως νέα στοιχεία, για τη ζωή και τα σατανικά σχέδια της παπαδιάς (διαβάστε το σχετικό άρθρο)

newsit.gr

 

Η Μέρκελ και η “άβολη αλήθεια” για την Ελλάδα

Αν “διαβάσει” κανείς το πρόσωπο και τη συμπεριφορική κινητικότητα της Άνγκελα Μέρκελ τις τελευταίες εβδομάδες, δεν θα έχει παρά ελάχιστες αμφιβολίες για την ουσιώδη αλλαγή της Καγκελαρίου. Αλλαγή απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και συνολικά σε σχέση με την οπτική θεώρηση των πραγμάτων, αναφορικά με το μέλλον της ευρωζώνης, αν όχι της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το χθεσινό ψυχογράφημα ήταν το πλέον εύγλωττο: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχώρησε πολλά βήματα παραπέρα από όσα επέτρεπε να σκεφτούμε η μέχρι πρότινος στρατηγική της Γερμανίας. Και μονάχα η Bundesbank διαφώνησε. Το «αγαπημένο παιδί» της Μέρκελ, ο Γενς Βάιντμαν.
Είναι προφανές ότι αυτό τον ρόλο έπρεπε να διαδραματίσει η γερμανική κεντρική τράπεζα. Ώστε να έχει η Άνγκελα Μέρκελ την ευχέρεια να αξιοποιήσει μια τέτοια στάση στο εσωτερικό της Γερμανίας, και σε επίπεδο πολιτικής επικοινωνίας της… αναστροφής της στρατηγικής στόχευσής της, ενόψει και των βουλευτικών εκλογών του 2013.
Είναι επίσης προφανές ότι η Άνγκελα Μέρκελ αποφάσισε να ηγηθεί μιας σταυροφορίας διάσωσης της ευρωζώνης και ευρύτερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την προϋπόθεση της πολιτικής ολοκλήρωσης. Που αναπόφευκτα περνά μέσα από την οικονομική αρμονία και… κηδεμονία των «αδύναμων κρίκων» της ζώνης του κοινού νομίσματος.
Τα προφανή δεν σταματούν εδώ, και το επιβεβαιώνει η «Die Zeit», με το σχετικό δημοσίευμά της. Η Άνγκελα Μέρκελ έχει επίσης αποφασίσει την πολιτική στήριξη της Ελλάδας, τσουρουφλίζοντας κάθε σενάριο εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη. Και κάπου εδώ, πλησιάζουμε στην «άβολη αλήθεια».
Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία της γερμανικής εφημερίδας, η Καγκελάριος δεν θέλησε να κάνει το επόμενο βήμα, που θα συνεπαγόταν πιθανότατα την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, επειδή κανείς δεν μπορούσε να της διασφαλίσει την επαρκή διαχείριση των συνεπειών μιας τέτοιας εξέλιξης.
Η επανάληψη του ντόμινο που προκάλεσε η κατάρρευση της «Lehman Brothers» στις ΗΠΑ, τον Σεπτέμβριο του 2008, τρομάζει ακόμη και μια πρώην Ανατολικογερμανίδα, η οποία γεννήθηκε στη… λάθος πλευρά του Τείχους. Επειδή το παράδειγμα της «Lehman» έδειξε ότι το πραγματικό πρόβλημα εστιάζεται στην ψυχολογία. Στην απώλεια της εμπιστοσύνης, που οδηγεί στην απώλεια της ψυχραιμίας. Και από εκεί στο χάος. Όχι στη… θεωρία του, αλλά στην πράξη.
Μπροστά στο ενδεχόμενο να μην μπορεί να διαχειριστεί το χάος λοιπόν, και μάλιστα στην πορεία για τις εκλογές του 2013, η «Άντζι» προσέγγισε τις παραμέτρους της πραγματικότητας που είχε μπροστά της, ορθολογικά. Ίσως μάλιστα αυτή η εξέλιξη να συνιστά κέρδος μεγαλύτερο ακόμη και από την ίδια την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Μια Γερμανία η οποία θα παραμερίσει τα ιστορικά απωθημένα επικυριαρχίας, και θα εναγκαλισθεί την πραγμάτωση του οράματος των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, είναι μια Γερμανία την οποία η Ευρώπη μπορεί να συγχωρέσει. Ενδεχομένως και να… αγαπήσει ακόμη.

statesmen.gr

Η δεύτερη ευκαιρία…

Η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στον επίλογο του Συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος στη Σάρλοτ είχε ξεκάθαρη στόχευση, δομή, περιεχόμενο και κορύφωση. Ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου, με συναισθηματική και πολιτική προίκα από τις ομιλίες της Μισέλ Ομπάμα, του Τζούλιαν Κάστρο και του Μπιλ Κλίντον που είχαν προηγηθεί, έπρεπε να ξαναπιάσει το νήμα με την ελπίδα. Το νήμα με την προσδοκία αλλαγής που τον έφερε στην εξουσία πριν από τέσσερα χρόνια, και του επέτρεψε να επικρατήσει του Τζον ΜακΚέιν στις προεδρικές εκλογές του 2008.
Απέναντι στον Μιτ Ρόμνεϊ, ο Μπαράκ Ομπάμα έμοιαζε από την αρχή να έχει εύκολο έργο. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών δεν είναι επικοινωνιακός, δεν είναι δημοφιλής, δεν έχει «πέρασμα» σε κρίσιμες εκλογικά κοινωνικές μάζες, δεν μπορεί καν να πείσει, πόσο μάλλον να συναρπάσει, το ίδιο το κόμμα του.
Ο πραγματικός αντίπαλος του Μπαράκ Ομπάμα ωστόσο, είναι η απογοήτευση για τη δική του θητεία. Για όσα δεν έκανε, ή δεν πρόλαβε να κάνει, αυτά τα πρώτα τέσσερα χρόνια. Και δευτερευόντως, οι παιδικές ασθένειες που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν την αμερικανική οικονομία.
Η νίκη του Ομπάμα στις εκλογές του 2008, στηρίχτηκε σε μια επική αξιοποίηση των social media, και στο γεγονός ότι κατάφερε να… σύρει μέχρι τις κάλπες, κοινωνικές ομάδες που είτε δεν συνήθιζαν να ψηφίζουν, είτε δεν ψήφιζαν Δημοκρατικούς. Πολλοί από αυτούς δηλώνουν σήμερα απογοητευμένοι, και επομένως αναποφάσιστοι ή διστακτικοί, ως προς το κατά πόσο θα ξαναφτάσουν μέχρι την κάλπη, για να δώσουν στον Μπαράκ Ομπάμα μια δεύτερη ευκαιρία.
Γι’ αυτό και η ομιλία του Αμερικανού Προέδρου, ήταν εστιασμένη στο κεντρικό πολιτικό μήνυμα της καμπάνιας του: Forward… Να δώσει το στίγμα της πορείας μπροστά, να ξεκαθαρίσει ότι δεν ξέχασε όσα υποσχέθηκε και δεν έκανε πριν από τέσσερα χρόνια, να χαράξει μια ορατή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη «δική του» Αμερική, και εκείνη που ονειρεύεται ο Μιτ Ρόμνεϊ.
Ήταν μια… reloaded διασκευή του «I have a dream», του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Επικαιροποιημένη και δομημένη κατά τέτοιο τρόπο ώστε να απαντά στις ανησυχίες και τις αναζητήσεις πληθυντικών κοινών της αμερικανικής κοινωνίας. Που πρέπει να πάει μπροστά. Όχι πίσω. Χωρίς κανείς να μένει πίσω. Γι’ αυτό και ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε μια «δεύτερη ευκαιρία»…

statesmen.gr

Επτά συναντήσεις σε δύο μήνες: Αλήθεια ποιος είναι ο ιδανικός αριθμός;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Το γεγονός ότι την ημέρα που για πρώτη φορά ήλθε μια πραγματικά καλή και ελπιδοφόρα είδηση από την Ευρώπη – και μάλιστα από έναν από τους δανειστές μας, την ΕΚΤ - στην Ελλάδα επιδιδόμαστε σε γκρίνιες εσωκομματικής κατανάλωσης, αποδεικνύει ότι δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την επαρχιώτικη εσωστρέφειά μας.

Ειλικρινά, δεν γίνεται αντιληπτό για ποιο λόγο πρέπει στην (πτωχευμένη) χώρα μας να ανάγεται σε μείζον ζήτημα πότε θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, αν αυτή θα γίνει πριν ή μετά τις συναντήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και πόσο συχνά πραγματοποιείται αυτή η συνάντηση.

Αυτό που συνέβη με τον Ντράγκι και τις αποφάσεις του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αποτελεί πραγματική κοσμογονία.

Η «κλίκα του Νότου» - όπως αποκαλούν στο Βερολίνο τις νότιες χώρες, κατηγορώντας τις πως, μέσω του Ιταλού Ντράγκι, έχουν «καταλάβει» την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα - επικράτησε κατά κράτος της Γερμανίας.

FESTIVAL “ΚΡΟΥΣΤΟΠΑ​ΝΗΓΥΡΙΣ” στην Δημοτική Αγορά Κορίνθου στις 14 Σεπτεμβρίου

                                            
   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “ΚΡΟΥΣΤΟΠΑΝΗΓΥΡΙΣ”

         Στα πλαίσια του Φεστιβάλ “Κρουστοπανήγυρις”, σας ενημερώνουμε πως η συναυλία της Βασιλικής Καρακώστα που ήταν για τις 8 Σεπτεμβρίου στο Camping Blue Dolphin , μεταφέρετε στην Δημοτική  Αγορά Κορίνθου στις 14 Σεπτεμβρίου και ημέρα Παρασκευή, στις 21:30 – 00:00.
Η συναυλία συμπεριλαμβάνει στο α' μέρος την συναυλία κιθάρας με τον Κώστα Ρίσκα, κομμάτια Piazzolla, Lobos, Dyens. Και στο β' μέρος την παράσταση “ΚΥΚΛΟΡΥΘΜΙΚΑ” με την Βασιλική Καρακώστα φωνή,  ακουστική κιθάρα, cajon και τους Αλέξανδρο Μπουντούνη τσέλο cajon, φωνή και Λυδία Μπουντούνη βιολί και φωνή.

Είσοδος Ελεύθερη.


Από το Γραφείο Οργάνωσης του
Φεστιβάλ “Κρουστοπανήγυρις”
Τηλ. Επικοινωνίας : Κέντρο Νέων Κορινθίας 27410 29980

FESTIVAL

Για Σαμαρά - Ρομπάι η Χρυσή Αυγή

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Να πάψει να επαιτεί ο κ. Σαμαράς, να τηρήσει τις προεκλογικές τους      δεσμεύσεις και να αντιμετωπίσει επιθετικά τους τοκογλύφους. Τα      λεφτά του πακέτου δε μας τα χαρίζουν, αλλά μας τα πουλάνε και      μάλιστα πανάκριβα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕ​ΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩ​Ν ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


Διήμερη επίσκεψη στην Κέρκυρα πραγματοποιεί από σήμερα (Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012) ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει και τη συγκεκριμένη Εκλογική Περιφέρεια υπό τη βουλευτική του εποπτεία.
Θα έχει συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου, το Δήμαρχο Γιάννη Τερπεκλή και το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κκ. Νεκτάριο.
Επίσης, θα έχει συνεργασία με τους Πολιτευτές και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων νήσων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ προκειμένου να καταγραφούν τα τοπικά προβλήματα τα οποία θα πρέπει ο Τέρενς Κουίκ να προωθήσει είτε με διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου είτε στα αρμόδια Υπουργεία.
Αύριο, Σάββατο στις 2 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.
Με αφορμή αυτή την επίσκεψη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε την εξής δήλωση:

«Πηγαίνω στην Κέρκυρα τις ίδιες μέρες που θα βρίσκεται εκεί ο Εκπρόσωπος της Γερμανικής Kommandantur στην Ελλάδα Χανς Γιοακίμ Φούχτελ. Είναι ένας ακόμα σταθμός μιας μεγάλης περιοδείας που έχει ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα, νομίζοντας ότι μπορεί να κλέψει τα τελευταία ασημικά της Ελλάδας.
Του διαμηνύω ότι για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ένα ανεπιθύμητο πρόσωπο το οποίο έχει «φυτέψει» η Άγκελα Μέρκελ στη χώρα μας αντιγράφοντας αποικιοκρατικές νοοτροπίες.
Θα συνιστούσα σε όλους εκείνους που τους στρώνουν τα κόκκινα χαλιά να θυμηθούν το πολύ απλό: «φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας».
Επίσης, συνιστώ οι προσκυνημένοι στον Φούχτελ να διαβάσουν πολύ προσεκτικά τη χθεσινή ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κέρκυρας.
Η ΕΛΛΑΔΑ δεν ξεπουλιέται, επειδή το θέλει το 4ο Οικονομικό Ράιχ. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, παρά τα Μνημόνια που υπέγραψαν Παπανδρέου Βενιζέλος και Σαμαράς με τους τοκογλύφους, εκχωρώντας την Εθνική μας κυριαρχία, ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο,  σχετικά με τα χρήματα που έχουν εκταμιευθεί από τα κρατικά ταμεία για την οικονομική στήριξη του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (Σ.Α.Ε.), κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Γραμματέας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού Τέρενς Κουίκ.
Ορμώμενος από την ηλεκτρονική επιστολή που έλαβε από την ομογενειακή εφημερίδα Ελληνοκαναδικά Νέα που εκδίδεται στην περιφέρεια Κεμπέκ του Καναδά, ο Τέρενς Κουίκ διατυπώνει και ερωτήματα σε σχέση με τα κομματικά «καπελώματα» σε σημαντικές ομογενειακές οργανώσεις.

Σας επισυνάπτουμε το κείμενο της Ερώτησης:

«Ο θάνατος του δημαρχάκου», 63 χρόνια μετά…

Όταν το 1949 ο Άρθουρ Μίλερ έγραφε το παγκοσμίου φήμης θεατρικό του «Ο Θάνατος του Εμποράκου» είναι πασιφανές ότι ούτε καν θα του είχε περάσει από το μυαλό ότι θα μπορούσε παραλλαγμένο να αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση που θα επικρατεί στην ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση 63 χρόνια μετά.


Κι όμως, όπως λέει και στην δραματική επιστολή του προς της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Δίου - Ολύμπου Γ. Παπαθανασίου εκείνος προτίθεται να υποβάλλει την παραίτηση του πριν το «θάνατο του δημαρχάκου».

ΚΕΔΕ: ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Τον πήχυ των 40 δήμων που, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη, θα κηρύξουν στάση πληρωμών το Σεπτέμβριο... τετραπλασιάζει για τον Οκτώβριο ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Δ. Τσιαντής που επεξεργάστηκε και τα σχετικά στοιχεία. Με δήλωσή-βόμβα στην aftodioikisi.gr ο κ. Τσιαντής κρούει ακόμη πιο δυνατά τον κώδωνα του κινδύνου που είχε «χτυπήσει» κατά τη συνάντησή της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό ο Κ. Ασκούνης, λέγοντας ότι αν συνεχιστεί η σημερινή υποχρηματοδότηση περισσότεροι από ένας στου οκτώ δήμοι (ποσοστό 12%) δεν θα έχουν να πληρώσουν μισθούς και προμηθευτές:
«Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση οι μισοί δήμοι (σ.σ. περίπου 160) θα έχουν άμεσο πρόβλημα ρευστότητας τον Οκτώβριο εάν δεν ληφθούν υπόψη οι προτάσεις της ΚΕΔΕ και οι 15 προτάσεις της οικονομικής επιτροπής της ΚΕΔΕ», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ.

Μάλιστα στην ίδια δήλωσή του εφιστά την προσοχή στην Πολιτεία τουλάχιστον να μην αφήσει να πάρει η «μπάλα» της κρίσης και τους υγιείς δήμους: «Θα πρέπει η Πολιτεία να προσέξει "με ένα άλλο μάτι" αυτούς τους δήμους που είναι "υγιείς" και πλήττονται από αυτήν την κατάσταση, πληρώνοντας τα σπασμένα των άλλων, αλλά και τη γενικότερη υποχρηματοδότηση».


Αρχή με το Δήμο Έδεσσας
Να σημειωθεί ότι και η aftodioikisi.gr με συνεχή ρεπορτάζ της από τον περασμένο Μάιο (όταν, δηλαδή, οι μηνιαίοι ΚΑΠ ήταν κοντά στα 150 εκατ. και όχι στα 100 που είναι σήμερα) έχει αναδείξει το φάσμα της χρεωκοπίας στο οποίο βρίσκονται οι δήμοι: Την αρχή έκανε ο Δήμος Έδεσσας, ακολούθησε ο Δήμος Περάματος, ενώ λίγο αργότερα ο ιός της χρεοκοπίας χτύπησε τους δήμους της Ηπείρου.
Παράλληλα με δηλώσεις τους στην aftodioikisi.gr είχαν χτυπήσει καμπανάκι οι δήμαρχοι Αρχανών - Αστερουσίων, Θέρμης, Καλυμνίων και Μεσσήνης, ενώ στις αρχές Αυγούστου με ρεπορτάζ της η aftodioikisi.gr επισήμανε ότι «Αυξάνονται και πληθύνονται τα λουκέτα στους δήμους» αλλά και ότι οι δήμοι βαδίζουν προς το «μοντέλο της Ιταλίας», δηλαδή, να μην πληρώνουν τους μισθούς των υπαλλήλων τους.

Focus στο Ρεμπέτικο με την Χαρούλα Λαμπράκη.

Οι ‘ΡΕΜΠΕΤΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ’ Ο Βαγγέλης Ιωαννίδης ( μπουζούκι– τραγούδι),η Αγγέλα Καρδάση(τραγούδι),ο Χρήστος Σιώπης ( κιθάρα –τραγούδι) και ο Ανδρέας Κοντογεωργίου ( μπαγλαμάς – τραγούδι) μαςπαρουσιάζουν τον Βασίλη Τσιτσάνη. Καλεσμένη στο στούντιο η Χαρούλα Λαμπράκη.


Δείτε την εκπομπή Σε Πρώτο Ενικό πατώντας  εδώ

focuswebtv.gr 

Εκπομπές που αγαπήσαμε! Ο Μητσικώστας και οιφάρσες που ξεβράκωσαν το «σύστημα»

Αν και δεν χρειάζεται συστάσεις ,24 χρόνια στη «πιάτσα»ως  σατιρικός κωμικός,τηλεπαρουσιαστής, ηθοποιός,ραδιοφωνικός παραγωγός ,σκηνοθέτης και συγγραφέας τηλεοπτικών σειρών.
Ο Γιώργος Μητσικώστας επιστρέφει δυναμικά και μιλάει γιαόλους και για όλα σε μια μοναδική συνέντευξη σε «πρώτο ενικό» στη ΦαίηΜαυραγάνη. Για τα αθώα χρόνια που πέρασαν και την κρίση ,τις πετυχημένες φάρσεςπου απείλησαν κυβερνήσεις και έδειξαν τη σαθρότητα της πολιτικής ζωής ,τονπόλεμο και τις διώξεις που υπέστη επειδή έκανε απλά και σωστά την δουλεία του. 



Δείτετην εκπομπή Σε Πρώτο Ενικό πατώντας  εδω

Focus Web TV