Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Κήπος: Εργασίες Σεπτεμβρίου στα φυτά μας

Ο Σεπτέμβριος μπήκε για τα καλά, το φθινόπωρο είναι εδώ και τα φυτά μας χρειάζονται τη φροντίδα μας. Ορισμένες εργασίες
kiposπου πρέπει να κάνουμε στον κήπο μας το Σεπτέμβριο:

1.Λιπαίνουμε τα φυτά με το κατάλληλο λίπασμα ανάλογα με το φυτό.Πρέπει να αποφεύγουμε την λίπανση τις πολύ ζεστές μέρες.

2.Κλαδεύουμε τα χρυσάνθεμα αφαιρώντας τις κορυφές.Μαζεύουμε τα πεσμένα φύλλα, διότι εκεί μπορεί μα συγκεντρωθούν τα επιβλαβή έντομα.

3.Μεγάλη προσοχή θέλει ο δάκος της ελιάς.Για να αποφύγουμε, αν θέλουμε τα ραντίσματα με εντομοκτόνο, μπορούμε να βάλουμε δακοπαγίδες.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
 
ilialive.gr

'Εφοδος της Χρυσής Αυγής σε πανηγύρι της Ραφήνας

Προανάκριση διενεργείται από τις αστυνομικές αρχές για την έφοδο ομάδας της Χρυσής Αυγής στους πάγκους μικροπωλητών χτες το βράδυ στη Ραφήνα, η οποία βιντεοσκοπήθηκε απο τους ίδιους και κάνει το γύρο του κόσμου μέσα από την ιστοσελίδα του κόμματος.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα, περίπου 40 μέλη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τους βουλευτές Γερμενή και Ηλιόπουλο και κρατώντας ελληνικές σημαίες, εισέβαλαν στο χώρο με τους πάγκους των μικροπωλητών, που έχουν στηθεί για το πανηγύρι της Παναγίας Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα, ζητούσαν άδειες λειτουργίας και προξένησαν φθορές σε πάγκους μικροπωλητών, που δεν διέθεταν.
Στη συνέχεια οι βουλευτές έκαναν δηλώσεις τονίζοντας ότι οι έφοδοι αυτές θα συνεχιστούν σε όλη την Ελλάδα για την πάταξη του παραεμπορίου, εφόσον δεν παρεμβαίνει το επίσημο κράτος, ενώ όλη η ομάδα αμέσως μετά συμμετείχε στην περιφορά της εικόνας.
Από αστυνομική πηγή, διευκρινίστηκε ότι αυτή η ενέργεια αντίκειται στο νόμο και είχε επικοινωνιακό σκοπό, ενώ, σε ότι αφορά τους ελέγχους, είχαν γίνει απο το πρωί χτες απο την Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και είχαν επιβληθεί πρόστιμα σε όσους δεν είχαν άδειες, όπως προβλέπεται απο το νόμο.
  Επισημαίνεται επίσης ότι το συγκεκριμένο αδίκημα σύμφωνα με το νόμο είναι πταίσμα και δεν προβλέπεται η σύλληψη του παραβάτη στο πλάισιο της αυτόφωρης διαδικασίας και παραπομπή του στο δικαστήριο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως το… Tea Party της Ελλάδας

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα των ΗΠΑ δεν αποκαλείται τυχαία GOP, δηλαδή Grand Old Party. Η ιστορική διαδρομή του αποπνέει σεβασμό, ενώ παρά τις συντηρητικές απόψεις που διαχρονικά υποστήριζε, έβρισκε πάντα τον τρόπο να τις μπολιάζει με πινελιές σύγχρονων εξελίξεων ανά εποχή. Και να προσφέρει στις ΗΠΑ έναν πραγματικό σημαντικό Πρόεδρο, με πιο πρόσφατο και ηχηρό παράδειγμα, εκείνον που έληξε ως νικητής τον Ψυχρό Πόλεμο. Τον Ρόναλντ Ρέηγκαν. Για τις προεδρίες των δυο Μπους, ας το αφήσουμε καλύτερα.
Δυστυχώς για τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι Ρεπουμπλικανοί δεν είναι σήμερα εκείνο το κόμμα. Έχουν παραδοθεί στις υστερικές δοξασίες του Tea Party, με αποτέλεσμα να αγκαλιάσουν μια ατζέντα υπερ-συντηρητισμού, που θα έκανε ακόμη και όσους έζησαν ως ηγέτες τον Ψυχρό Πόλεμο, να αισθάνονται άβολα.
Κάπως έτσι, ο Μπαράκ Ομπάμα και οι Δημοκρατικοί εμφανίζονται ως η μόνη σοβαρή και αξιόπιστη λύση για τις ΗΠΑ, δηλαδή για την τελευταία εναπομείνασα υπερδύναμη του πλανήτη, έστω πριν από την οικονομική κρίση. Μια εξέλιξη διόλου κολακευτική για τη Δημοκρατία και την επιβίωσή της.
Το Tea Party, ως ακραία έκφραση συντηρητισμού και πάθους για τον λαϊκισμό, δεν συναντάται φυσικά μονάχα στα… πολύ δεξιά της αμερικανικής πολιτικής. Μπορεί να βρει κανείς κόμματα και πολιτικούς φορείς με τη νοοτροπία του Τea Party, σε πολλές άλλες χώρες. Και μάλιστα, σε ιδεολογικά ετερογενείς περιοχές.
Στην Ελλάδα του 2012, το Tea Party της χώρας είναι ο… ΣΥΡΙΖΑ. Το διαπιστώνει αυτό κανείς ακούγοντας τον Αλέξη Τσίπρα και τα υπόλοιπα κορυφαία στελέχη να επιδίδονται σε ρεσιτάλ ρητορικής υστερίας. Μια ωδή στον λαϊκισμό, που φυσικά έχουμε ξαναζήσει στην Ελλάδα στα χρόνια της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ, θα περίμενε ωστόσο κανείς να έχει μπει στο χρονοντούλαπο.
Οι αναφορές στην Αργεντινή, στην Ελλάδα της δραχμής, οι απειλές για… πεζοδρόμιο, με κοινωνική έκρηξη και κινητοποιήσεις που θα σταματήσουν κάθε προσπάθεια αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, καταδικάζοντας τη χώρα στο τέλμα και την αδράνεια, ειδικά τη στιγμή που η Ευρώπη και… ο Ντράγκι δείχνουν αποφασισμένοι να βγουν από το δικό τους αδιέξοδο, είναι επιεικώς αυτοκαταστροφικές.
Είναι εθνικά επιζήμιες. Επικίνδυνες. Βγαλμένες από μια άλλη εποχή, που όλοι θα θέλαμε να αφήσουμε πίσω. Ιδέες από «κατεψυγμένα» μυαλά, λες και ακους τον… νοσταλγό του Ψυχρού Πολέμου Μιτ Ρόμνεϊ, και τους πιο διαπρεπείς εκπροσώπους του Tea Party.
Εκείνους που, για να μην ξεχνιόμαστε, λίγο έλειψε να οδηγήσουν το περσινό καλοκαίρι την οικονομία των ΗΠΑ στη χρεοκοπία, όταν δεν δέχονταν την επέκταση του ορίου δανεισμού, που ζητούσε ο Μπαράκ Ομπάμα. Στις ΗΠΑ, οι δυνάμεις του λαϊκισμού και εραστές της χρεοκοπίας, απέτυχαν. Στην Ελλάδα δεν θα έχουν διαφορετική τύχη. Στο χέρι μας είναι…
statesmen.gr

Μια νέα πορεία για την οικονομία

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr: Οι περικοπές στις οποίες αναγκάζεται να προβεί η κυβέρνηση είναι επίπονες αλλά θα είναι οι τελευταίες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Σαμαράς είπε ότι οι οριζόντιες περικοπές είναι άδικες ενώ υποσχέθηκε διόρθωση των σκληρών αυτών περικοπών, μόλις η οικονομία της χώρας αρχίσει να εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα πρέπει να ανακτήσει την εθνική της αξιοπιστία, να εξασφαλίσει ρευστότητα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, καθώς η καταπολέμηση της ανεργίας είναι ο ύψιστος στόχος.
Με την επόμενη δόση θα ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θα υπάρξει ρευστότητα στην αγορά καθώς και θα πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, όπως είπε.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, που φέτος θα παραμείνει μόνο μερικές ώρες στην έκθεση, τόνισε την κρισιμότητα της τρέχουσας περιόδου ως προς την προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση. «Φέτος είναι μια χρονιά διαφορετική, βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «δεν ήρθα για να εξαγγείλω αυτά που έχουν ήδη εξαγγελθεί… ήρθα να σας πω ότ παρά τις δυσκολίες που έχουμε, δίνουμε τα μέσα στη βόρεια Ελλάδα να απελευθερώσει το δυναμισμό της».
«Δεν εγκανιάζουμε μόνο τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά εγκαινιάζουμε μια νέα πορεία για την οικονομία», είπε ο κ. Σαμαράς.
statesmen.gr

Οι νοσταλγοί της δραχμής

Η φράση «I see dead people» είναι μια από τις πλέον ιστορικές ατάκες της νεώτερης φουρνιάς κινηματογραφικών ταινιών, χαρακτηρίζοντας μια δεκαετία στη διάρκεια της οποίας το Χόλιγουντ προσπάθησε να κάνει ένα περισσότερο θεαματικό βήμα για να απεικονίσει με πειστικότητα την πραγματική ζωή.
Στην Ελλάδα του 2012, της μεγάλης σύνθεσης και πολυεπίπεδης κρίσης κατ’ αντιστοιχία, αν γυρίσει κανείς το κεφάλι του και κοιτάξει γύρω του, πίσω και μπροστά του, δεν θα δει «dead people», αλλά νοσταλγούς της δραχμής. Σχεδόν σε κάθε επαγγελματικό χώρο. Σε κάθε γειτονιά. Πολλές φορές, και σε κάθε σπίτι.
Η επιστροφή στη δραχμή φυσικά, δεν μπορεί να σταθεί σοβαρά ως συζήτηση για το μέλλον του τόπου. Μιας και, πολύ απλά, θα σημαίνει ότι η χώρα δεν έχει μέλλον. Ότι η εθνική διαδρομή θα έχει διακοπεί, βιαστικά, άγαρμπα και βίαια, σε ένα μελαγχολικό παρόν αυτοκταστροφής. Αυτοχειρίας.
Κι όμως… Μπορεί κανείς να ακούσει ή και να διαβάσει, από πολιτικούς και δημοσιογράφους, που εκ των πραγμάτων έχουν τη δυνατότητα δημοσίου βήματος για να εκφέρουν τις απόψεις τους, θέσεις και υπονοούμενα για το… όχι και τόσο αρνητικό ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή.
Σε αντίθεση με τον μέσο πολίτη, που λόγω ελλειπούς ενημέρωσης ή ακόμη και τσαλακωμένης ψυχραιμίας εξαιτίας της δύσκολης καθημερινότητας που βιώνει, δεν έχει τη δυνατότητα να σταθμίσει σωστά τα δεδομένα, και να τα αξιολογήσει πλήρως και σε βάθος του χρόνου, οι νοσταλγοί της δραχμής στον δημόσιο βίο, κάθε άλλο παρά «αθώοι» είναι.
Γνωρίζοντας ότι μπορούν να επηρεάσουν, ή ακόμη και να κατευθύνουν μια κοινωνία σε απόγνωση, επομένως και σε σύγχυση, δεν διστάζουν να τζογάρουν με την εθνική χρεοκοπία, και όχι μόνο την οικονομική, που θα συνεπαγόταν για την Ελλάδα μια επιστροφή στο νομισματικό καθεστώς της δραχμής.
Αυτά τα… νεο-CDS, θα πρέπει να εντοπιστούν, να απομονωθούν, και να υποδειχθεί δημοσίως ο εθνικά διαβρωτικός ρόλος τους. Για να βάλει η ίδια η ελληνική κοινωνία φρένο… κερδοσκοπίας, στα πιο «άρρωστα» κύτταρά της. Που δεν εννοούν να καταλάβουν ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, και οι ίδιοι μένουν πίσω. Στις πιο σκοτεινές σελίδες της εθνικής αφήγησης που προηγήθηκε.

statesmen.gr

Φιλικό μοίρασμα τερμάτων

Σε φιλικό αγώνα στο Ξυλόκαστρο, ο Αστέρας Δερβενίου αναδείχθηκε ισόπαλος με τον τοπικό Ηρακλή με σκορ 2-2. Τα τέρματα για τον Αστέρα πέτυχαν οι Αναγνωστόπουλος και Πρίφτης.
Αύριο Κυριακή 9/9, στις 16:30 στο Γήπεδο Ξυλοκάστρου ο Αστέρας για την Α΄φαση του Κυπέλλου Κορινθίας θα αντιμετωπίση (εκτός έδρας ) την Αναγέννηση Κιάτου.

*   Ο Πανευρωστινιακός πήρε πρόκριση στα χαρτιά καθώς πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Κορινθίας με 3 - 0 α.α. , εκτός έδρας, εις βάρος του Εθνικού Ξυλοκέριζας  

Μπεθάνης: «Στόχος της Κορίνθου… η Ευρώπη!»

Πλάνο οκταετίας για την Κόρινθο με απώτερο στόχο τη συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά κύπελλα έχει για την ομάδα ο Πάνος Μπεθάνης.
Ο πρόεδρος του συλλόγου μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τόνισε πως υπάρχει μεγάλη όρεξη και υπομονή για να γίνει κάτι καλό στη νέα προσπάθεια της «Μπάρτσα».
Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο Πάνος Μπεθάνης:
Για την απόφασή του να αναλάβει τα ηνία της Κορίνθου: «Εμείς που έχουμε μείνει στο εξωτερικό κι έχουμε πετύχει κάποια πράγματα έχουμε κάποια ευθύνη απέναντι στη χώρα μας, για να τη βοηθήσουμε με κάποιες επενδύσεις. Μία από αυτές ήταν στην ομάδα. Όταν αποφάσισα να επενδύσω στην πόλη και την ομάδα της Κορίνθου, η ομάδα έπαιζε στη Γ’ Εθνική και μέχρι να υπογράψω βρέθηκε στη Δ’ Εθνική. Η κερδοφορία θα αργήσει να έρθει. Θα γίνουν άσχημα πράγματα, αλλά θα τα ξεπεράσουμε. Έχουμε όρεξη και υπομονή».
Για τους στόχους για τη νέα σεζόν: «Δεν έχουμε αγωνιστικούς στόχους για μια χρονιά. Στόχος μας να βγει η ομάδα μας στην Ευρώπη μέσα σε οκτώ χρόνια. Ο μεγαλύτερος στόχος για τη φετινή χρονιά είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά παράλληλα να έχουμε μία ενδεκάδα με 6-7 νεαρούς ποδοσφαιριστές. Δεν μπορούμε να έχουμε βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους ταυτόχρονα».
Για τους εξωαγωνιστικούς στόχους: «Θέλουμε να περάσουμε κοινωνικά μηνύματα, όπως να δίνονται ευκαιρίες στους νέους, να έρχονται οικογένειες στους αγώνες, αλλά και πολλές γυναίκες στο γήπεδο. Σύνθημά μας είναι πως το ποδόσφαιρο είναι γυναικείο άθλημα, αλλά το παίζουν άνδρες (γέλια). Πέρυσι σε ντέρμπι είχαμε 1.500 θεατές, εκ των οποίων 700 ήταν γυναίκες. Θέλουμε να φέρουμε την οικογένεια στο γήπεδο και να διασκεδάζει στους αγώνες όπως θα έκανε αν πήγαινε στο θέατρο ή στο τσίρκο. Από τη στιγμή που ο Έλληνας καταλάβει τη δυναμική των πολλών, τα κέρδη θα είναι πολλά. Όσο είμαι εγώ πρόεδρος δεν θα μιλήσουμε για διαιτησία και τον αντίπαλο. Η μαζική αναγνώριση σού φέρνει την επιτυχία κι όχι οι 1.000 φανατικοί. Όμως αυτό δεν γίνεται μέσα σε μια μέρα. Θέλει χρόνο».
Για το πρόβλημα με τις υποδομές και τα σχέδια για δημιουργία γηπέδου: «Η κατάσταση είναι άσχημη στις υποδομές και γίνεται χειρότερη λόγω κρίσης. Η ομάδα μας έχει κάνει προπόνηση σε εννιά διαφορετικά γήπεδα και εννιά διαφορετικές πόλεις. Έχουμε αρκετά εμπόδια, αλλά θα τα ξεπεράσουμε. Μοναδική λύση είναι να φτιάξουμε ένα δικό μας γήπεδο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, με ιδιωτικά κεφάλαια. Πρέπει οι λύσεις να βρίσκονται από ιδιώτες και μετά να ζητάμε τη βοήθεια της Πολιτείας».
Για το πόσο δύσκολο είναι να εφαρμοστούν οι ιδέες του στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Δεν πρόκειται να απογοητευτώ γιατί δεν φθείρομαι. Είμαι τόσο μακριά, που όταν ο κόσμος λέει κάτι άσχημο ή με αποκαλεί Αμερικανάκι δεν το βλέπω και δεν με ενοχλεί».

Φιλική... τριάρα στον Π.Α.Ο. Κόκκινου
Χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, η Κόρινθος επιβλήθηκε 3-0 του Π.Α.Ο. Κόκκινου, σε φιλική αναμέτρηση στο γήπεδο του Συνοικισμού.
Το 1-0 πέτυχε με πέναλτι, ο πολύ καλός Βασίλης Φίλης, μετά από ανατροπή του Τσουβαλτσίδη, από τον Γεωργίου. Λίγο αργότερα, ο Παναγιώτης Κατσίκης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με κεφαλιά για το 2-0, εκμεταλλευόμενος σέντρα του Κάλφα.
Το τελικό 3-0, διαμόρφωσε με κοντινό πλασέ ο Μακρής, μετά από σέντρα του Χατζόπουλου, ο οποίος όσο αγωνίστηκε, ήταν μόνιμη «πηγή» κινδύνου από αριστερά.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Δημαράκης, Ντερτιλής, Φίλης, Ματεντζίδης, Παπαευθυμίου, Ουζούνογλου, Λουμπαρδέας, Τσουβαλτσίδης, Νικολόπουλος, Σαμπάνης, Ντουντού (30ʼ Μακρής)
Έπαιξαν και οι: Τεντώνης, Κατσίκης, Κάλφας, Λούβρης, Σιδηρόπουλος, Ντα Σίλβα, Παππάς, Χατζόπουλος

Σαμαράς στη ΔΕΘ: Αυτές είναι οι τελευταίες περικοπές και προσπαθούμε να μην είναι οριζόντιες - Χτυπάμε γραφειοκρατία και φοροδιαφυγή


- "Με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια θα βγούμε από την κρίση"
- "Βρεθήκαμε πολύ κοντά στην έξοδο από την ευρωζώνη"
Επίσκεψη- εξπρές στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, για τα εγκαίνια της 77ης ΔΕΘ.


Κατα την είσοδό του είχε μια ολιγόπλεπτη συναντηση με μέλη της ομοσπονδίας παραπληγικών που τον περίμεναν. Του έδωσαν ένα φάκελο με τα αιτήματά τους, ζητώντας να μην καταργηθούν τα επιδόματά τους. "Θέλουμε να ζήσουμε, έχουμε δικαίωμα στη ζωή” του είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και ο κ. Σαμαράς του απάντησε "θα κάνω ο,τι μπορώ".
«Στις μεγάλες δοκιμασίες βγαίνουν νικητές όσοι δεν φοβούνται την αλήθεια» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στα εγκαίνια της 77ης ΔΕΘ, το πρωί του Σαββάτου.
Η χώρα θα βγει από την κρίση με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια, σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς είπε ότι η πρώτη αλήθεια που οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι η Ελλάδα βρέθηκε κοντά στην έξοδο από το Ευρώ.
«Αυτή η προσδοκία της δραχμής παρέλυε την οικονομία μας. Το εκτός Ελλάδος λόμπι της δραχμής φάνηκε να κερδίζει τη μάχη, η Ελλάδα θα πέθαινε και θα πάθαινε πεθαίνοντας όσα καμία χώρα δεν έχει αντιμετωπίσει σε καιρό ειρήνης.
Αυτό έπρεπε να το αποτρέψουμε και το κάναμε. Και για να αποτρέψουμε την καταστροφή έπρεπε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας» συνέχισε ο κ. Σαμαράς.
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η εφαρμογή των διαρθωτικών αλλαγών και η περικοπή του ελλείμματος είναι βήματα για την ανάκτηση της αξιοπιστίας.
Ο κ. Σαμαράς αναγνώρισε ότι πολλές από τις περικοπές είναι επώδυνες, αλλά «δεν γίνεται αλλιώς». Επανέλαβε ότι είναι τα τελευταία μέτρα που λαμβάνονται και ότι οι περικοπές είναι προσωρινές.
«Μόλις ανακοπεί η πτωτική πορεία θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες, των χαμηλοσυνταξιούχων, αλλά και των ενστόλων».
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι αυτές θα είναι και οι τελευταίες περικοπές που θα γίνουν και ότι προσπαθούν να μην γίνουν οριζόντιες περικοπές. Είπε ακόμη ότι τα μέτρα θα είναι προσωρινά.
Σε ότι αφορά την φοροδιαφυγή είπε ότι “εντοπίσαμε μεγάλους φοροφυγάδες και τους ζητάμε να πληρώσουν, και θα πληρώσουν. Χτυπάμε δύο μεγάλα σκάνδαλα. Την γραφειοκρατία και τη φοροδιαφυγή”, είπε.
Λίγο μετά τις 10.00, περίπου 100 άτομα που κρατούσαν σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, αλλά εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις. Μετά απ΄αυτό οι διαδηλωτές αποχώρησαν, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Ο πρωθυπουργός, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς, θα συναντηθεί με τους τρεις φορείς που συνενώνονται (ΔΕΘ- Helexpo- ΟΠΕ) και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Το πρόγραμμά του δεν θα περιλαμβάνει ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς το Σάββατο το βράδυ και συνέντευξη Τύπου την Κυριακή, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, δεδομένου ότι μερικές ημέρες μετά, στις 14 Σεπτεμβρίου, θα συνεδριάσει το Eurogroup για την αξιολόγηση της έκθεσης της τρόικας για την Ελλάδα.


Τι άκουσε ο Φούχτελ στην Τρίπολη από τους πολίτες


Επίσκεψη στην Αρκαδία και συγκεκριμένα στην Τρίπολη πραγματοποίησε ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, όπου και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη.
 

Στο δήμαρχο, με δάκρυα στα μάτια…

Η ατάκα ειπώθηκε πριν από μερικές ημέρες αλλά τη θύμισε σήμερα στη στήλη αυτοδιοικητικός e-αναγνώστης της σήμερα.


Την είπε ο δήμαρχος της Καλαμάτας Π. Νίκας κατά την ομιλία του στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ την περασμένη εβδομάδα και, ομολογουμένως, έκανε εντύπωση: «Έρχονται στο γραφείο μου καθωώς πρέπει δημότες με δάκρυα στα μάτια και ζητάνε μερικά ευρώ για να αγοράσουν λίγο ψωμί. Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς οι δήμαρχοι όταν δεν έχουμε τη δυνατότητα να βρούμε δουλειές σ' αυτούς τους ανθρώπους;».

Κατσιφάρας προς Φούχτελ: Η εκκρεμότητα Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων παραμένει


Μια δίκαιη ρύθμιση για το τις αποζημιώσεις επιζώντων και οικογενειών θυμάτων από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων ζήτησε από το γερμανό υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Χανς Γιοακίμ Φούχτελ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη συνάντηση που είχαν, αργά χθες, σε αίθουσα της «Αχαΐα Κλάους στην Πάτρα. «Πρέπει να αναφερθώ και σε μια ακόμα εκκρεμότητα. Στη Δυτική Ελλάδα υπάρχει η μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων που αποτελεί το σύμβολο του Ολοκαυτώματος. Η ύπαρξη και μόνο των Καλαβρύτων, κρατάει πάντα ζωντανό τη ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων, ζήτημα που οφείλει να πάψει να υφίσταται ως εκκρεμότητα προκειμένου να καταλήξει σε μια δίκαιη ρύθμιση», σημείωσε στην ομιλία-καλωσόρισμα προς το γερμανό αξιωματούχο ο περιφερειάρχης.
Κατά τ' άλλα, ο Απ. Κατσιφάρας παρουσίασε τις βασικές αναπτυξιακές προοπτικές αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Περιγράφοντας τα βασικά χαρακτηριστικά της περιφέρειας, ο Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρθηκε στη διαχρονική της υστέρηση με όρους κατά κεφαλήν ΑΕΠ, στην ύπαρξη ισχυρού πρωτογενούς τομέα, στη σημασία της ως πύλης εισόδου-εξόδου προς την Ευρώπη, στη θέση της στο παγκόσμιο πολιτιστικό γίγνεσθαι λόγω της Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και στις δυνατότητές της λόγω της ύπαρξης σημαντικών ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων. Νωρίτερα, παρουσίασε συνοπτικά το αναπτυξιακό προφίλ της Δυτικής Ελλάδας, με ιδιαίτερη αναφορά σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.
Παράλληλα, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην επικείμενη έναρξη των ερευνών για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην Περιφέρεια, στο ώριμο, καθώς το χαρακτήρισε έργο της κατασκευής Αυτοκινητοδρομίου και σε μια σειρά από αναπτυξιακές δυνατότητες, σε μια Περιφέρεια που, καθώς υπογράμμισε, «βρίσκεται σε αναζήτηση της παραγωγικής της ανασυγκρότησης», ενώ αναφορά έκανε και στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων όπως και στο μεταναστευτικό το οποίο χαρακτήρισε πρόβλημα με ευρωπαϊκή αναφορά και διάσταση.
Ειδικότερα, ιδιαίτερη έμφαση στη εισήγησή του έδωσε ο περιφερειάρχης σε δύο ακόμη μείζονες εκκρεμότητες, πέραν των αποζημιώσεων για τα Καλάβρυτα, τις οποίες έθεσε ως εξής:
  • «Πρόκειται για τους δύο ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους, την Ολυμπία και την Ιόνια οδό. Τα έργα ξεκίνησαν αλλά η κρίση κατέστησε τα εργοτάξια ανενεργά και άφησε τα έργα ημιτελή. Για εμάς, η επανέναρξη των εργασιών και η προοπτική της ολοκλήρωσης των δύο αυτοκινητοδρόμων, αποτελεί άμεσο στόχο».
  • «Εξίσου σημαντικό είναι το βάρος της λαθρομετανάστευσης. Χιλιάδες απόκληροι συνωθούνται στο λιμάνι της Πάτρας αναζητώντας διέξοδο προς την Ευρώπη και προς τη Γερμανία. Το πρόβλημα μας ξεπερνά, οι μετανάστες ζουν με όρους ανθρωπιστικής κρίσης και οι πολίτες υποφέρουν με την κοινωνική συνοχή να απειλείται σοβαρά».
Ταυτόχρονα, ο Απόστολος Κατσιφάρας προχώρησε σε μια γενικότερη εκτίμηση της κατάστασης που βρέθηκε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας: «Τα αίτια αυτής της κρίσης έχουν διεθνή χαρακτήρα. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο συνδέονται με σοβαρά ελαττώματα στην αρχιτεκτονική του ευρώ αλλά και με τα σοβαρά ελλείμματα στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Ασφαλώς υπάρχουν και οι δικές μας ευθύνες, αλλά ανεξάρτητα από την διάγνωση για τις αιτίες του προβλήματος, ένα είναι το βέβαιο. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια βαθιά ύφεση που απειλεί όχι μόνο τις αναπτυξιακές μας προοπτικές αλλά και την ίδια την κοινωνική μας συνοχή, ακόμα και τις δημοκρατικές μας κατακτήσεις. Προσωπικά ανήκω σε αυτούς που δεν πιστεύουν ότι η απάντηση στην βαθιά ύφεση μπορεί να προκύψει από την μονομερή εφαρμογή αυστηρών περιοριστικών πολιτικών που απλώς μειώνουν τα διαθέσιμα εισοδήματα των πολιτών και ωθούν την οικονομία βαθύτερα στην ύφεση.
»Ωστόσο ανεξάρτητα από τις δικές μας συζητήσεις, ανεξάρτητα από τη δική σας ευπρόσδεκτη συμβολή, οφείλω να μεταφέρω ένα κοινό αίσθημα που το συναντώ καθημερινά ανάμεσα στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας. Είναι ο φόβος για το αύριο, το άγχος και η ανασφάλεια που γεννά στους ανθρώπους η ολοένα εντεινόμενη βαθιά ύφεση. Αυτά τα αισθήματα μερικές φορές γίνονται ανεξέλεγκτα αφού όλο και περισσότερα νοικοκυριά δυσκολεύονται να ζήσουν ή ζουν στο όριο της φτώχειας».

Δημοσκόπηση VPRC: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, πίσω δύο μονάδες η ΝΔ, Τρίτη και «διψήφια» η «Χρυσή Αυγή»

Δημοσκόπηση VPR, Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, πίσω δύο μονάδες η ΝΔ, τρίτο κόμμα η Χ.Α!
Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά μετεκλογικά σε δημοσκόπηση, με τη ΝΔ να ακολουθεί με δύο μονάδες διαφορά και την Χρυσή Αυγή να «παγιώνεται» στην τρίτη θέση
με αυξανόμενο ποσοστό που αγγίζει το 12% . Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ελλάδα αύριο», το 76% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε «λάθος κατεύθυνση».
Αναλυτικότερα, η εκτίμηση εκλογικής επιρροής των κοινοβουλευτικών και μη κομμάτων το Σεπτέμβριο, καταγράφεται ως εξής:
ΝΔ 28%, ΣΥΡΙΖΑ 30%, ΠΑΣΟΚ 7,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%, Χρυσή Αυγή 12%, ΔΗΜΑΡ 4%, ΚΚΕ 6%, Δημιουργία Ξανά 1%, ΛΑΟΣ 1,5%, Οικολόγοι Πράσινοι1,5%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,5%, Κίνημα Δεν πληρώνω 0,5%, Πειρατές 0,5%
Το 85% των πολιτών δηλώνει ότι σε σχέση με πέρσι έχει χειροτερεύσει η προσωπική οικονομική τους κατάσταση και μόνο το 13% ότι έχει παραμείνει στάσιμη. Το 61% πιστεύει ότι τον επόμενο χρόνο η κατάσταση θα χειροτερεύσει και το 14% ότι θα βελτιωθεί.
Στη δημοσκόπηση καταγράφεται η έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών, το 76% των οποίων πιστεύουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση ενώ μόνο το 10% είναι ικανοποιημένο με τον τρόπο που η συγκυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας.
Ως προς τη δημοφιλία των αρχηγών, πρώτος ο Φώτης Κουβέλης με 45%, ενώ ακολουθούν ο Α. Τσίπρας, ο Α. Σαμαράς και ο Π. Καμμένος
(Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση)
eklogika.gr

Εκπομπές που αγαπήσαμε! - Σε Πρώτο Ενικό η ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα

Μια εκρηκτική γυναίκα , η ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα ,σε μια εκρηκτική συνέντευξη σε Πρώτο Ενικό ανοίγει την καρδιά της στη Φαίη Μαυραγάνη. Χωρίς δισταγμούς λέει ότι « ζούσα μια πολύ έντονη ζωή ήμουν ένα είδος τρόπαιου για τους άλλους. Ήμουν το παιδί του έρωτα , δεν ήξερα τι σημαίνει αγάπη. Μέσα στη δόξα τους οι άνθρωποι χάνουν τον μπούσουλα».



Δείτε την εκπομπή Σε Πρώτο Ενικό πατώντας  ΕΔΩ

Focus Web TV

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ 1912-13: Ο Ελληνικός θρίαμβος έγινε 100! Αφιέρωμα


Πολλές φορές έχουμε γράψει στο Onalert ότι η κρίση που περνά η χώρα είναι μεγάλη,δύσκολη,δραματική. Έχουμε γράψει όμως ότι μπορεί να αποδειχτεί και ευκαιρία για να διορθωθούν πολλά απ΄ αυτά που έγιναν λάθος, ειδικά τη περίοδο της ιστορίας μας που ονομάζουμε “μεταπολίτευση”.
Γυρνώντας πίσω στην εξαιρετικά πλούσια και πάντα ενδιαφέρουσα ιστορία αυτού του Έθνους, θα διαπιστώσουμε ότι υπήρξαν πολύ δυσκολότερες στιγμές, που όχι μόνο ξεπεράστηκαν αλλά τελικά οδήγησαν σε θριάμβους και εθνική ανάταση. Μέχρι την επόμενη τραγωδία που δυστυχώς πάντα και κυρίως από λάθη Ελληνικά έρχονταν.

Οι νικηφόροι Βαλκανικοί Πόλεμοι του 1912-13 είναι μία από τις αποδείξεις που τεκμηριώνουν την άποψη ότι τίποτα δεν μπορεί να γονατίσει αυτή τη χώρα. Πάντα φθάνοντας στο σημείο μηδέν αποδεικνύεται ότι τα εθνικά ψυχικά αποθέματα είναι ανεξάντλητα.
Τότε το 1912 η Ελλάδα οι πολίτες και οι πολιτικοί της κατατρέχονταν ακόμη από τη βαριά ήττα του πολέμου με την Τουρκία το 1897. Μέσα στο γενικό κλίμα απογοήτευσης και κατάπτωσης ξεπήδησε ο Ελ.Βενιζέλος ο οποίος επέλεξε να “παίξει” τολμηρά και να αγνοήσει τις φοβίες και τα κόμπλεξ που επικρατούσαν εκείνη την εποχή. Η επιλογή του να συμμαχήσει με τη Βουλγαρία ήταν απόφαση σοκ για τα δεδομένα της εποχής. Αλλά αποδείχτηκε πέρα για πέρα ορθή.

Για να κάνει τις τολμηρές επιλογές ο Βενιζέλος δεν στηρίχτηκε στους “φοβισμένους” διπλωμάτες της εποχής αλλά στον Ελληνικό Στρατό, ο οποίος από το 1909 και το Γουδή είχε βελτιώσει με πολύ γρήγορους ρυθμούς το επίπεδο εκπαιδεύσεως με την άφιξη ξένων (Γαλλικών) εκπαιδευτικών αποστολών, είχε ανανεώσει και εκσυγχρονίσει τον εξοπλισμό του, και είχε διοικητικά αναδιοργανωθεί με την βελτίωση του συστήματος των προαγωγών των αξιωματικών. Ταυτόχρονα τέθηκε σε εφαρμογή και το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του στόλου με αποκορύφωμα την αγορά του Θωρηκτού «Αβέρωφ».

Η ήττα του 1897 είχε οδηγήσει σε μελέτη και σε συμπεράσματα για το πως πρέπει να αναδιοργανωθούν οι ΕΔ της χώρας και πως και με τι πρέπει να εξοπλιστεί. Κάτι πολύ επίκαιρο σήμερα.
Με την κατάλληλη προετοιμασία και την απαραίτητη αποφασιστικότητα και υπεροπλία ,η ηττημένη Ελλάδα του 1897 ,μπήκε στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912 και θριάμβευσε.

Το ΓΕΕΘΑ ετοίμασε με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τους Βαλκανικούς Πολέμους ένα εκλπηκτικό αφιέρωμα που περιλαμβάνει ντοκουμέντα,έγγραφα,φωτογραφίες και οπτικό υλικό. Αξίζουν συγχαρητηρία σ΄ όσους ασχολήθηκαν μ΄ αυτό το αφιέρωμα.

Στηριζόμενοι στα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, ξεκινάμε από σήμερα να θυμόμαστε τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13.

Για να μην ξεχάσουμε ποτέ ότι το “η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει”,μάλλον δεν προέκυψε τυχαία.

Ξεκινάμε λοιπόν με τις αποφσιστικές μάχες που έκριναν τον πόλεμο

Το παρακάτω κείμενο είναι απόσπασμα από το βιβλίο «Επίτομη Ιστορία των Βαλκανικών Πολέμων 1912 – 1913» ΓΕΣ/ Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού

Μάχη Σαρανταπόρου και Απελευθέρωση Σερβίων


















onalert.gr

Στη φυλακή η παπαδιά και ο εραστής της

"Θα ζητήσουμε να μην προφυλακιστεί" είχε πει νωρίτερα ο δικηγόρος της παπαδιάς Απόστολος Λύτρας...

Ωστόσο μετά την απολογία της στον ανακριτή, τόσο η ίδια όσο και ο εραστής και συγκατηγορούμενός της, κρίθηκαν προφυλακιστέοι και πήραν το δρόμο για τη φυλακή.

"Είμαι αθώα"!
Αυτό δήλωσε η ίδια, περνώντας κάποια στιγμή μπροστά από τους δημοσιογράφους, στο δικαστικό μέγαρο
"Δηλώνει αθώα. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό το έγκλημα. Είναι ένα έγκλημα ερωτικού πάθους. Η ζήλια όπλισε το χέρι του συγκατηγορούμενού της. Δηλώνει, ξαναλέω, αθώα. Με τον συγκεκριμένο είχε μία εξωσυζυγική σχέση μόλις 3,5 μηνών, τον έχει δει τέσσερις φορές όλες κι όλες και σε καμία περίπτωση δεν έχει καμία ανάμειξη στο συγκεκριμένο έγκλημα" είπε ο κύριος Λύτρας στους δημοσιογράφους, που βρίσκονταν στο δικαστικό μέγαρο του Πύργου.

Εκεί, όπου το πρωί, μπήκε από την πίσω πόρτα η κατηγορούμενη, για να αποφύγει το συγκεντρωμένο και... οργισμένο πλήθος.

Τα "ρίχνει" όλα στον εραστή της
Όπως είπε ο δικηγόρος της, η γυναίκα υποστηρίζει ότι για όλα ευθύνεται ο εραστής της και η ζήλια του. Μάλιστα λέει, ότι ο εραστής της την απειλούσε!
"Τη ζήλευε σε παθολογικό βαθμό, την εκβίαζε, την απειλούσε και τη φόβιζε ότι αν δε φύγει μαζί του, θα σκοτώσει τον άντρα της" είπε ο δικηγόρος της.

Ωστόσο διευκρίνισε, ότι για αυτές τις "απειλές" δεν είχε ενημερώσει την αστυνομία η παπαδιά, γιατί δεν περίμενε ότι αυτά που της έλεγε ο εραστής της, θα τα κάνει πράξη.

Το "φονικό" ραντεβού κλείστηκε για να... μιλήσουν ο παπάς με τον εραστή
Αυτό τουλάχιστον μετέφερε ο δικηγόρος της παπαδιάς στους δημοσιογράφους. Ότι δηλαδή, οι δύο άνδρες θα βρίσκονταν για να συζητήσουν και ότι σε καμία περίπτωση, η παπαδιά, δεν ήξερε πως ο εραστής της θα σκότωνε τον άντρα της.
Μάλιστα, σύμφωνα με το δικηγόρο της, ο εραστής της την απείλησε μετά το έγκλημα και γι' αυτό είπε τα όσα είπε στην πρώτη της κατάθεση και όχι την αλήθεια.

"Έκανε δεσμό με τον λάθος άνθρωπο που η ζήλια του όπλισε το χέρι" κατέληξε ο δικηγόρος της.

newsit.gr

Κηδεύτηκε ο ιερέας που δολοφονήθηκε από τη γυναίκα του και τον εραστή της

Η κηδεία του άτυχου ιερέα που δολοφονήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 3/9/2012, από τον εραστή της γυναίκας του με ηθικό αυτουργό την ίδια έγινε χθες το απόγευμα στο Μαρούσι. (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)
Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 52χρονου ιερέα, Θανάση Αυγερόπουλου στο κοιμητήριο του Αμαρουσίου. Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς, φίλοι, αλλά και χωριανοί του άτυχου ιερέα, οι οποίοι κατέφθασαν στην Αθήνα κατά τις πρωινές ώρες από το χωριό Μαυρολιθάρι Φωκίδος.
«Γιατί να σε χάσουμε έτσι; Αδερφέ μας, έφυγες πολύ άδικα», ήταν τα λόγια που του σιγοψιθύριζαν με δάκρυα στα μάτια τα αδέρφια του.
Τραγικές φιγούρες οι τρεις γιοι του και η αδελφή του Έφη Αυγεροπούλου η οποία ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία της παπαδιάς μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο στον ΣΚΑΙ στην εκπομπή της Τετάρτης 5/9/2012. (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση). Τραγική εικόνα, ο 30χρονος γιος του, ο οποίος δε μπορούσε να πιστέψει τον άδικο χαμό του πατέρα του που προήλθε έπειτα από σατανικό σχέδιο της ίδιας του της μάνας. Πλήθος κόσμου με δάκρυα στα μάτια συνόδεψε τον ιερέα στην τελευταία του κατοικία.
«Χάσαμε τον παπά μας», έλεγαν μεταξύ άλλων οι συγχωριανοί του θύματος που παραβρέθηκαν στην κηδεία του.
Θυμίζουμε ότι παράκληση της οικογένειας ήταν αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού, όπως και έγινε.
Επιθυμία της οικογένειας ειναι να μη δημοσιοποιηθούν φωτογραφίες από την εξώδιο ακολουθία που έγινε στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο κέντρο του Αμαρουσίου.

Το...ταξίδι ξεκίνησε ιδανικά - Με ανατροπή...άλωσε τη Λετονία η Ελλάδα(VIDEO)


Η Εθνική βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ τους Λετονούς που προηγήθηκαν με το πέναλτι του Τσάουνα και έκανε μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Η είσοδος του Σαμαρά και το πανέμορφο γκολ του Σπυρόπουλου άλλαξαν τα δεδομένα του ματς ενώ ο Γκέκας χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του Σάντος. Η νίκη με 2-1 ήταν το ιδανικό ξεκίνημα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην προσπάθεια πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και η Εθνική ξεκίνησε με το δεξί. Μπορεί να μην εντυπωσίασε με την απόδοση της στη Ρίγα αλλά κρατάει το πολύτιμο τρίποντο που τη βάζει εξ αρχής σε θέση οδηγού στον όμιλο μαζί με τη Βοσνία η οποία "διέλυσε" με 8-1 το Λιχτενστάιν. Στο άλλο ματς του ομίλου η Λιθουανία και η Σλοβακία έμειναν στο 1-1.
Η Εθνική μετά το πρώτο πεντάλεπτο όπου οι Λετονοί μπήκαν επιθετικά, είχε τον έλεγχο του ρυθμού και δημιούργησε ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.
Οι κεφαλιές του Γκέκα πέρασαν άουτ, ενώ οι προσπάθειες των Μήτρογλου και Κατσουράνη δεν είχαν αποτέλεσμα. Η μεγαλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος ήρθε στο 34' όταν το πλασέ του Μανιάτη σταμάτησε στο δοκάρι.
Η Λετονία περίμενε την Εθνική μας και έψαχνε την αντεπίθεση και τελικά τη βρήκε.
Στο 40' ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έκανε πέναλτι στον Φέρτοφς και ο Τσάουνα νίκησε τον Καρνέζη, ανοίγοντας το σκορ.
Ο Σάντος έριξε στη μάχη τον Σαμαρά αντί του Μήτρογλου και η εικόνα της Εθνικής μας ήταν σαφώς βελτιωμένη.
Ο επιθετικός της Σέκτικ δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα των Λετονών, ο Μανιάτης έχασε σημαντική ευκαιρία, ενώ ο Φορτούνης με απευθείας εκτέλεση κόρνερ σημάδεψε την εξωτερική πλευρά του δοκαριού.
Στο 57' ήρθε η ισοφάριση για την Ελλάδα. Ο Σπυρόπουλος με εξαιρετικό μακρινό σουτ βρήκε δίχτυα και άνοιξε το δρόμο της νίκης. Τα χαμόγελα “πάγωσαν” με τον τραυματισμό του Σαμαρά αλλά 1 λεπτό μετά την αναγκαστική αλλαγή του Σάντος ο Γκέκας πήρε την ασίστ από τον Κατσουράνη και έδωσε τη νίκη στην Εθνική.

Λετονία (Αλεξάντρ Στάρκοβιτς): Βάνις, Κλάβα, Γκορκς, Κριάουκλις, Λάιζανς (80' Γκάουρακς), Ιβάνοβς, Φερτόβς (75' Ρούγκινς), Τσάουνα, Βισνάκοφς (75' Βερπακόφσκι), Λουκανόβς, Ρούντεβς.

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Μανιάτης, Φορτούνης (80' Χολέμπας), Μήτρογλου (46' Σαμαράς, 68' Νίνης), Γκέκας.

7ος όμιλος

Λιχτενστάιν - Βοσνία / Ερζεγοβίνη 1-8 (61' Κρίστεντ - 26', 31' Μισίμοβιτς, 33', 40', 83' Ιμπίσεβιτς, 46', 64', 81' Τζέκο)
Λιθουανία - Σλοβακία 1-1 (18' Ζαλιούκας – 41' Σαπάρα)
Λετονία - Ελλάδα 1-2 (41' πεν. Τσάουνα – 57' Σπυρόπουλος, 69' Γκέκας)

Η βαθμολογία

1. Βοσνία/Ερζεβοβίνη 3 (8-1)
2. Ελλάδα 3 (2-1)
3. Σλοβακία 1 (1-1)
4. Λιθουανία 1 (1-1)
5. Λετονία 0 (1-2)
6. Λιχτενστάιν 0 (1-8)

Η 2η αγωνιστική

11/09/12 Βοσνία / Ερζεγοβίνη - Λετονία 21:00
11/09/12 Σλοβακία - Λιχτενστάιν 21:15
11/09/12 Ελλάδα - Λιθουανία 21:45

newsit.gr

Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης οι εργαζόμενοι


Θεσσαλονίκη

Την 77η ΔΕΘ εγκαινιάζει το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα παραμείνει για λίγες μόνο ώρες στη Θεσσαλονίκη. Επί ποδός βρίσκονται συνδικαλιστικοί φορείς και πολιτικά κόμματα για τα συλλαλητήρια που προγραμματίζονται το απόγευμα. Στους δρόμους 3.000-3.500 αστυνομικοί.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς θα τελέσει στις 10 το πρωί τα εγκαίνια της έκθεσης και αμέσως μετά θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των υπό συγχώνευση εταιρειών HELEXPO και ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός θα κάνει επίσκεψη-αστραπή στην φετινή ΔΕΘ, καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε η καθιερωμένη ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς το βράδυ του Σαββάτου, ούτε η συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Κυριακής.