Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Σε εξέλιξη η κρίσιμη σύσκεψη στο Μαξίμου για το πακέτο των 11,5 δισ. - Οι ενστάσεις της τρόικας για τα μέτρα


Ολοκληρώθηκε στις 18:20 το πρώτο ραντεβού του Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας. Λίγο πριν τις 19:00 οι πολιτικοί αρχηγοί έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου για την κρίσιμη σύσκεψη στην οποία θα μετάσχει και το οικονομικό επιτελείο. Οι τρεις πολιτικοι αρχηγοί καλούνται μεταξύ άλλων να διαλύσουν και τα σύννεφα στις σχέσεις τους.

Σύμφωνα με τον Γ. Στουρνάρα η τρόκια έχει ενστάσεις για μέτρα περίπου 2 δισ. ευρώ. Αύριο θα δεχθεί την τρόικα ο πρωθυπουργός ενώ ζητούμενο παραμένει να "κλειδώσουν" τα μέτρα μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε θα συνεδριάσει το Eurogroup στην Κύπρο. Την Παρασκευή, άλλωστε, αναμένεται να κατατεθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού και στόχος του Μαξίμου είναι σε αυτό να περιληφθεί το περίγραμμα των μέτρων.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βέβαια δεν πήρε την απάντηση που περίμενε από τον κ. Σαμαρά στην προτροπή να προηγηθεί η σύσκεψη της κορυφαίας συνάντησης με την τρόικα. Και δεν ήταν τυχαία η κλιμάκωση της αντίδρασής του. Πρώτα «υπενθύμισε» δημοσίως ότι η κυβέρνηση δεν είναι μονοκομματική, άρα ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη της έγκυρης ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα, μετά πληροφορήθηκε τα περί διαρροών από το Μαξίμου, εξερράγη και έδωσε εντολή για την άτυπη ενημέρωση με τον γνωστό δεκάλογο.

Εγκυρότατες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ήθελε πολύ να επικρατήσει μια διαφορετική κουλτούρα συνεργασίας στο νέο πολιτικό σκηνικό. «Είναι αφελείς όποιοι προσδοκούν άμεσα πολιτικά οφέλη που νομίζουν ότι θα τα κεφαλαιοποιήσει η ΝΔ - η πορεία της χώρας θα είναι δύσκολη και χρειάζεται διορατικότητα και στρατηγικός σχεδιασμός», τόνισε στον «δεκάλογο», αν και εκτιμά ότι η παράταση (ο ίδιος επέμενε) θα δοθεί τελικώς μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής στη χώρα.

Είναι γεγονός ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να αποδειχθεί σταθερή η κυβέρνηση συνεργασίας, να ψηφιστούν τα μέτρα αφού όμως εξεταστούν και οι «κόκκινες γραμμές» που προτείνει, όπως και η ΔΗΜΑΡ.

Δεν συζητά αλλαγή στη σύνθεση της κυβέρνησης, ούτε το σενάριο να αναλάβει ο ίδιος (και ο κ. Κουβέλης) ευθύνες αντιπροέδρου. Και δεν πρόκειται να σταματήσει -επισημάινει συνεργάτης- να χτυπά καμπανάκια προς το Μαξίμου, όταν διαπιστώνει ότι η συνεργασία των τριών αντιμετωπίζεται ως «κηδεμονία».

Οι ενστάσεις της τρόικας για τα μέτρα


Η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα ολοκληρώθηκε, μετά από 2,5 ώρες. Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε «η τρόικα έχει αναμενόμενες ενστάσεις για κάποια μέτρα που δεν τα πολυκαταλαβαίνουν και θέλουν να τα εξειδικεύσουμε». Ερωτηθείς δε, «εάν στην περίπτωση εξειδίκευσης υπάρχει ενδεχόμενο να απορριφθούν από την τρόικα», απάντησε «ναι», προσθέτοντας, πάντως, ότι «το πακέτο πρέπει να "κλειδώσει" το συντομότερο δυνατόν». Αξίζει να σημειωθεί πως το οικονομικό επιτελείο προσήλθε στη συνάντηση με φακέλους, στους οποίους υπήρχαν μέτρα άνω των 17 δισ. ευρώ, προκειμένου, μετά από τις ενστάσεις και αντιρρήσεις της τρόικας, να προκύψει «καθαρό» αποτέλεσμα 11,9 δισ. ευρώ για τη διετία 2013- 2014. Ερωτηθείς ο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου, εάν το ύψος των ενστάσεων της τρόικας είναι 2 δισ. ευρώ, απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας: «κανένα σχόλιο».

"Έχουμε πολλή δουλειά" φέρεται να δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ ο Πολ Τόμσεν έκανε λόγο για μια "καλή συζήτηση".

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η ελληνική πλευρά παρουσίασε, επίσης, τις βασικές υποθέσεις του λεγόμενου «μακροοικονομικού σεναρίου», το οποίο αφορά κυρίως την ύφεση και την ανεργία, που κινούνται ανεξέλεγκτα και συνδέονται με την έκθεση βιωσιμότητας του χρέους.

Για το πακέτο των μέτρων θα υπάρξει μια πρόγευση στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, που θα δημοσιοποιηθεί έως την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ ο κ. Στουρνάρας θα παρουσιάσει τα μέτρα, στη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 14 Σεπτεμβρίου, στη Λευκωσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν πληροφορίες για ενστάσεις της τρόικας στα ισοδύναμα μέτρα και επιμονή στις απολύσεις στο Δημόσιο, στην εφαρμογή των μειώσεων μισθών και των ελαστικών ρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, στο κλείσιμο ΔΕΚΟ, στην περικοπή δώρων και επιδομάτων στον δημόσιο τομέα και της 13ης και της 14ης σύνταξης για τους συνταξιούχους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
newsit.gr

Tεστ γνώσεων και δεξιοτήτων για 650.000 δημοσίους υπαλλήλους – Σε “διαθεσιμότητα” όσοι δεν περάσουν τα τεστ


Γραπτό τεστ και βαθμολόγηση των τυπικών προσόντων και του προσωπικού φακέλου θα περιλαμβάνει η αξιολόγηση του προσωπικού στην οποία θα υποβληθούν σταδιακά από φέτος όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι (ακόμα και αυτοί που πέρασαν μέσω ΑΣΕΠ), σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Με βάση τα νέα μειωμένα οργανογράμματα των κρατικών δομών αλλά και τις ανάγκες σε προσωπικό, αμέσως μετά την αξιολόγηση θα ξεκινήσουν σαρωτικές μετακινήσεις προσωπικού ανά την επικράτεια, από φορείς που καταγράφουν πλεόνασμα σε υπηρεσίες όπου υπάρχουν ελλείψεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Έθνος της Κυριακής” θα προηγηθεί η αξιολόγηση όσων υπαλλήλων υπηρετούν σε υπουργεία που έχει οριστικοποιηθεί το οργανόγραμμά τους (μετά τον Νοέμβριο) καθώς και μεγάλων κατηγοριών εργαζομένων στο Δημόσιο, όπως για παράδειγμα όσοι έχουν προσληφθεί εκτός διαγωνιστικών διαδικασιών (π.χ. ΑΣΕΠ). Στόχος της συγκεκριμένης επιλογής είναι να πραγματοποιηθεί σταδιακά η διαδικασία προκειμένου να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα.

Ο βίος και η πολιτεία της παπαδιάς - Τι λέει ο γιος του δολοφονημένου ιερέα


Στο φως της δημοσιότητας έρχεται σήμερα το χρονικό της γνωριμίας της με τον άτυχο παπά, αλλά και το φωτογραφικό άλμπουμ του γάμου και της κοινής της ζωής με τον άτυχο ιερέα. Συγκλονίζει η μαρτυρία του μεσαίου γιου του ζευγαριού, ενώ ο πρώην εραστής της αδειάζει τη 43χρονη.

Η γνωριμία, ο γάμος και τα "σημάδια"

Οι δυο τους, γνωρίστηκαν στο Μαρούσι, όταν ο παπάς ήταν 23 ετών και η Θεοδώρα μόλις 16. Αμέσως, αποφάσισε να τη χρίσει πρεσβυτέρα.
Σύντομα ο παπάς χειροτονήθηκε, και οι δυο τους έμειναν στα Πυρά Φωκίδας, όπου έφτιαξαν το σπιτικό τους.

Πολλοί ήταν όμως εκείνοι που δεν είδαν με καλό μάτι αυτό το γάμο αφού θεωρούσαν πως η 16χρονη τότε Θεοδώρα, είχε δείξει σημάδια, όπως γράφει η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" που φέρνει στο φως φωτογραφίες από την κοινή ζωή και το γάμο του ζευγαριού.

Τα σημάδια όμως δεν τα έβλεπε ο άτυχος ιερέας ο οποίος αγαπούσε τη μητέρα των τριών του γιών.

Στο χωριό, το σούσουρο γύρω από την παπαδιά ήταν έντονο, μιας και πολλοί την ειρωνεύονταν για την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, τα αχαλίνωτα πάθη, τη μυστική της ζωή και τις περίεργες απουσίες της.

Η απολογία της παπαδιάς

Η 43χρονη παπαδιά από τη μεριά της υποστηρίζει ότι αιτία του άγριου φονικού ήταν η παθολογική ζήλια του δράστη, ο οποίος δεν άντεχε να την μοιράζεται ερωτικά με τον άτυχο ιερέα.

"Μου έλεγε να μην κάνω έρωτα με το γουρούνι, εννοώντας το σύζυγό μου (..) Φοβόμουν μην κάνει κακό σε μένα και στα παιδιά μου. Από την πρώτη στιγμή της σχέσης μας μισούσε θανάσιμα τον σύζυγό μου και όποιον με πλησίαζε", είπε στους αστυνομικούς η 43χρονη παπαδιά.

Τι λέει ο γιος - "Ο δράστης μου είχε "προαναγγείλει" το έγκλημα!"

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ο Τύπος της Κυριακής» ο 40χρονος αγρότης είχε "προαναγγείλει" στο μεσαίο παιδί του πατέρα Αθανάσιου τον τόπο του εγκλήματος αλλά και το όπλο που θα χρησιμοποιήσει!

«Ο Νίκος μου είπε μια μέρα που τον είχα συναντήσει στην ταβέρνα της μητέρας μου ότι το χόμπι του είναι το κυνήγι και ότι έχει δύο κυνηγετικά όπλα. Είχε έρθει στο χωριό για το πανηγύρι ενόψει της γιορτής της Παναγίας και θα έμενα στον ξενώνα μας. Μου είπε ότι στην περιοχή του Σαμικού έχει ένα χωράφι με ελαιόδεντρα εκεί όπου υπάρχει μια πινακίδα σε σχήμα χελώνας», εξομολογήθηκε στην κατάθεση του ο 25χρονος γιος του ιερέα.
Μάλιστα όπως είπε μέχρι την ημέρα που του συστήθηκε ο δράστης στα Πυρά, τον συναντούσε παντού, σε ταβέρνα στη Ζαχάρω, σε καφετέρια στην Αρχαία Ολυμπία, κατά τη διάρκεια των διακοπών που έκανε με τη μητέρα του και τον αδελφό του.

Τι λέει ο πρώην εραστής
: "Ηθελε να τον βγάλει από τη μέση"

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ίδια εφημερίδα ο Γιάννης Μιχόπουλος, ο πρώην εραστής της παπαδιάς και συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε αυτήν και τον 40χρονο αγρότη που δολοφόνησε τον ιερέα, εξομολογείται ότι η παπαδιά του είχε πει ότι ήθελε να βγάλει από τη μέση τον άντρα της. Μάλιστα κάποιες φορές του έλεγε ότι ο άντρας της τη χτυπούσε χωρίς όμως να έχει δει ο ίδιος κάποιο σημάδι στο σώμα της.

Η παπαδιά ενίσχυε οικονομικά και τον πρώην εραστή της όταν ήταν στη φυλακή δίνοντας του συνολικά 2.300 ευρώ. Ωστόσο, όταν έκανε σχέση με το δράστη, του ζητούσε πίσω τα χρήματα και έβαζε τον νυν εραστή να χτυπάει τον πρώην!
newsit.gr

Το πολιτικό μανιφέστο του Λοβέρδου

ΠΗΓΗ: protothema.gr : Όσοι περίμεναν την εκδήλωση μιας πολιτικής κίνησης από πλευράς του Ανδρέα Λοβέρδου δεν διαψεύστηκαν. Αυτή έγινε. Μόνο που συντελέσθηκε σε ανύποπτο χρόνο χωρίς τυμπανοκρουσίες ή εντυπωσιασμούς.
Με απόλυτη διακριτικότητα κυκλοφόρησε μόλις χθες στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις «Ίνδικτος» το νέο βιβλίο του Ανδρέα Λοβέρδου με τίτλο «Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση».
Μέσα στις 122 σελίδες του πυκνού σε νοήματα και επίκαιρες προτάσεις βιβλίου, οι θέσεις του ‘Ελληνα πολιτικού δεν αποτελούν σαφώς ιδρυτική διακήρυξη πολιτικού φορέα. Συνιστούν, ωστόσο, καθαρή πολιτική ενέργεια καθώς θέτουν επείγουσες προτεραιότητες για το μέλλον της χώρας.
Με στοχευμένο λόγο δεν περιγράφει μόνο τις προθέσεις του αλλά αναπτύσσει και την πολιτική λύση που προτείνει κατοχυρώνοντας έτσι ένα διακριτό ιδεολογικό και πολιτικό προφίλ. Οι θέσεις του, άλλωστε, δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία αλλά συνέχεια των παρεμβάσεών του σε θεσμικό, πολιτικό και κυβερνητικό επίπεδο.
Όπως αναφέρει στον Επίλογο του βιβλίου, μετά την πρώτη δημοσιοποίηση των θέσεων του για τη Νέα ‘Ελληνική Ανόρθωση το Φεβρουάριο του 2012, « έκανα την τελευταία μου απόπειρα να κινητοποιήσω δυνάμεις σε μια κοινή προσπάθεια , περιμένοντας στη συνέχεια και τις ενέργειες άλλων, για μια συλλογική πορεία. Η αναμονή μου, όμως, λαμβάνει, τέλος».
Και καθώς το βιβλίο περιέχει τη βούληση για την άμεση εκπόνηση εθνικού σχεδίου εξόδου από τη κρίση, η συλλογική υλοποίηση του οποίου θα αποτελεί τη βάση για την αναγκαία πολιτική δουλεία, στον πυρήνα του πάλλεται ένα πρελούδιο -όπως ο ίδιος επισημαίνει -αταλάντευτου αγώνα με καθαρούς στόχους.
Επικεντρώνεται στην Ευρώπη ως ακρογωνιαία στρατηγική επιλογή του ελληνισμού, περιγράφει τις διαδικασίες ανασύνταξης του κράτους, αναλύει τις ριζοσπαστικές αλλαγές στις ρυθμίσεις της αγοράς και τις διαρθρωτικές αλλαγές στο πεδίο του κοινωνικού κράτους, ενώ θίγει και το πρόβλημα της μετανάστευσης.
Εντοπίζει, ακόμα, την ανάγκη της χώρας για τη δημιουργία ενός συμμετοχικού, ευρωπαϊκού μεταρρυθμιστικού, ριζοσπαστικού, σοσιαλδημοκρατικού πολιτικού υποκείμενου. Που δεν θα κρύβεται πίσω από τις κυβερνήσεις, θα υπερβαίνει το αρχηγικό, αυταρχικό προσωποπαγές κόμμα και θα κατοχυρώνει τις τάσεις με εκπροσώπησή τους στην ηγεσία του.
Γίνεται αντιληπτό ότι οι διατυπωμένες θέσεις του Ανδρέα Λοβέρδου λαμβάνουν χαρακτήρα πολιτικού μανιφέστου, αν και σπεύδει να διευκρινίσει πως δεν πρόκειται για πρόταση προγράμματος πολιτικού κόμματος. Αναμένεται όμως ότι θα πυροδοτήσουν συζητήσεις στο χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς ενώ ενδεχομένως θα προκαλέσουν αντιδράσεις από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Το Πρώτο Θέμα διέτρεξε τις σελίδες του βιβλίου, απέκτησε γνώση του περιεχομένου του και σημειώνει ενδεικτικά αποσπάσματα:
ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ«Η Ελλάδα έχει ανάγκη την εκπόνηση και την εφαρμογή , εδώ και τώρα, ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση και θεμελίωσης της ευημερίας και της αξιοπιστίας»
«Το εθνικό σχέδιο δεν πρέπει απλώς να εκπονηθεί. Πρέπει να εφαρμοσθεί αμέσως και με επιτυχία».
«Το χρέος για την ανάπτυξη βαραίνει τις πλάτες των πολιτικών. Δυστυχώς αυτό δεν έχει συνειδητοποιηθεί ευρέως»
«Αυτό όμως που δεν έγινε πρέπει να γίνει χωρίς καθυστερήσεις , …είναι το σημαντικότερο σήμερα πολιτικό ζητούμενο για την Ελλάδα και τους πολίτες της»
« Θα αγωνιστώ για να καταρτιστεί , επιτέλους, και να εφαρμοστεί το εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Η πίστη μου σε αυτό που επιχειρώ είναι ακλόνητη!»
ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ «Προτεραιότητες της πολιτικής επιβάλλεται, εδώ και τώρα , να γίνουν οι ανάγκες της Ελλάδας και των πολιτών της κι όχι οι ανάγκες των κομμάτων και των στελεχών της»
« Όλες αυτές οι πολιτικές πρέπει να γκρεμιστούν στο Καιάδα της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας. Τα παθήματα πρέπει επιτέλους να γίνουν μαθήματα»
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ « Αν δεν κάνουμε τη ρήξη κι αν δεν πετύχουμε στον αγώνα μας , η μόνη προοπτική για τη Ελλάδα θα είναι η καθολική φτώχεια, η γενίκευση της εγκληματικότητας και η εξαθλίωση»
ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
« Η Γ Ελληνική Δημοκρατία ολοκλήρωσε το κύκλο της και πρέπει να ενταφιαστεί με τρόπο πανηγυρικό».
« Η μάχη πρέπει να δοθεί εδώ και τώρα και να θεμελιωθεί στην αναθέωρηση του Συντάγματος που θα αποτελέσει την αφετηρία της Δ Ελληνικής Δημοκρατίας»
 
statesmen.gr

“Καμπανάκι” από την Όλγα

Καμπανάκι κινδύνου για το μέλλον της χώρας κρούει η Όλγα Κεφαλογιάννη, με συνέντευξη που παραχωρεί στη «Real News». Η υπουργός Τουρισμού χαρακτηρίζει «τελευταία ευκαιρία» για την Ελλάδα την κυβέρνηση Σαμαρά, με την κοινοβουλευτική συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας με νόημα ότι δεν έχει κανείς το δικαίωμα να τη σπαταλήσει.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη σχολιάζει ότι απαιτείται εθνική πειθαρχία προκειμένου να ψηφιστούν από τη Βουλή τα μέτρα που ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση, και προσθέτει ότι η ίδια έχει ζητήσει από βήματος Κοινοβουλίου να υπάρξει ένα μίνιμουμ συμφωνίας κοινωνικής ειρήνης, προκειμένου να αποφεύγονται τα σοβαρά επεισόδια κάθε διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας.
Η βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, που στις εκλογές του Μαϊου μετακόμισε στην πρωτεύουσα από το Ρέθυμνο, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μελλοντικής σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο, ενώ εμφανίζεται αισιόδοξη για την ανάκαμψη του τουρισμού, μετά τις φετινές καταστροφικές επιδόσεις του κλάδου.
statesmen.gr

Μεγάλα σκορ στην πρεμιέρα του Κυπέλλου Κορινθίας

Γιά τη Α' φάση στο Κύπελλο Κορινθίας 2012-2013 , στους αγώνες που διεξήχθηκαν το Σαββατοκύριακο σημειώθηκαν τα παρακάτω αποτελέσματα: 

Εθνικός Ξυλοκέριζας - Πανευρωστινιακός 0 - 3 α.α.
Έλλάς Βέλου - ΠΑΣ Κύψελος 1 - 1 4-2 πεν
Ποσειδώνας Κυρά Βρύσης - ΠΑΟ Λουτράκι 1 - 6.
Παννεμεατικός - ΠΑΣ Κλένια 3 - 3 4-2 πεν 
Τεννεάτης Αθικίων - Αγ. Θεόδωροι 3 - 3 3-5 πεν
Προοδευτική Περιγιαλίου - Ολυμπιακός Άσσου 0 -3 α.α.
Πανσολυγειακός - Αστέρας Κορίνθου 3 - 0 α.α.
Δάφνη Εξαμιλίων - Σαρωνικός Γαλατακίου 1 -3
Ολυμπιακός Λουτρακίου - Άρατος Βασιλικού 8 - 2
Αναγέννηση Κιάτου - Αστέρας Δερβενίου 1 - 4
Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Κόρινθος '06 6 - 1
Θύελλα Πετρίου - ΑΟ Σπαθοβουνίου 0 - 1
Ηρακλής Λεχαίου - Νέοι Στιμάγκας 3 - 1
 ΑΟ Ζευγολατειού - Πανκαμαριακός 1 - 3

H A΄ φάση του Κυπέλλου θα συνεχιστεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου με τους αγώνες:
Φωκάς Αρχ. Κλεωνών - ΑΟ Λεχαίου
 Άρης Βοχαϊκού - Στυμφαλίς Λαύκας
  Ασπρόκαμπος - ΑΟ Σολομού
  Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Ταρσινά '97
 Γαλάζιου Νέοι - Θύελλα Κ. Διμηνιού  
 Ισθμιακός - ΑΣ Λουτράκι
Αγ. Γεώργιος - Αετός Κρυονερίου

και θα ολοκληρωθεί την  Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου με τον αγώνα
Παμφενεατικός - Πέλοπας Κιάτου

Μέχρις στιγμής προκρίνονται στην επόμενη φάση οι ομάδες:   Πανευρωστινιακός, Έλλάς Βέλου, ΠΑΟ Λουτράκι , Παννεμεατικός, Αγ. Θεόδωροι , Ολυμπιακός Άσσου, Πανσολυγειακός, Σαρωνικός Γαλατακίου , Ολυμπιακός Λουτρακίου , Αστέρας Δερβενίου , Ατρόμητος Χιλιομοδίου, ΑΟ Σπαθοβουνίου , Ηρακλής Λεχαίου και Πανκαμαριακός .
 

Πολύνεκροι τραγωδία στο Μπράλο

Τραγωδία σήμερα το μεσημέρι στο 11ο χιλιόμετρο της οδού Θερμοπυλών - Ιτέας στο Μπράλο, όταν ιδιωτικό αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε χαράδρα βάθους 150 μέτρων.Από την ομάδα της ΕΜΑΚ Λαμίας είχαν ανασυρθεί έως τις πέντε το απόγευμα νεκρά 4 άτομα, τρεις γυναίκες και ένας άντρας.
Όπως έγινε γνωστό το όχημα βρέθηκε στο γκρεμό όταν οδηγός του έχασε τον έλεγχό του. Βοσκός είδε το όχημα να πέφτει στο βάθος του γκρεμού και ειδοποίησε την αστυνομία. Μια ώρα αργότερα πυροσβέστες και αστυνομικοί, εντόπισαν το αυτοκίνητο και ανέσυραν τα πτώματα.

Πρόκειται για τρεις γυναίκες και έναν άνδρα. Πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία μετέφεραν με σκοινιά τις τέσσερις σορούς από το βάθος του γκρεμού σε ασθενοφόρα.

Όπως έγινε γνωστό οι 3 γυναίκες είχαν πεταχτεί έξω από το αυτοκίνητο και βρέθηκαν σε διάφορα σημεία του γκρεμού, ενώ ο άντρας, πιθανότατα ο οδηγός, βρέθηκε εγκλωβισμένος μέσα στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο από τα θύματα είναι καθηγητές και κατάγονται από την Κίρρα Ιτέας. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οδηγός του αυτοκινήτου είναι 52 ετών και μεταξύ των θυμάτων είναι η σύζυγός του, ηλικίας 49 ετών.

Οι αστυνομικοί ερευνούν για τα στοιχεία και των υπολοίπων θυμάτων του τροχαίου δυστυχήματος.

Συνελήφθη 32χρονος ο οποίος ομολόγησε ότι έβαλε 21 φωτιές σε μια εβδομάδα στη Μεσσηνία. Σε ύφεση η φωτιά στη Μάνη

Συνελήφθη σήμερα, από άνδρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής, με την αυτόφωρο διαδικασία, ένας 32χρονος Έλληνας, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό κατ' εξακολούθηση.
Ο 32χρονος είναι ο εμπρηστής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή Λόγγος, στο Δώριο του δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία.
Ο συλληφθείς κατά την απολογία του, ομολόγησε συνολικά 21 πυρκαγιές, που έβαλε σε περιοχές των δήμων Τριφυλίας και Οιχαλίας, στη Μεσσηνία, από τις 3 Σεπτεμβρίου έως και χθες.
Ο εμπρηστής θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Στο μεταξύ, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στο χωριό Κρήνη (Παλοβά) λίγο έξω από το Γύθειο, στην ανατολική Μάνη.
Η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και των κατοίκων της περιοχής, περιόρισε γρήγορα το καταστροφικό έργο της φωτιάς.
Αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και στο σημείο παραμένουν δυνάμεις μέχρι την πλήρη κατάσβεση.

Εύβοια
Η πυρκαγιά στην Εύβοια εκδηλώθηκε στις δέκα το πρωί σε χαμηλή βλάστηση στην θέση Πλατανιστό Λυγιά αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή οι φλόγες πέρασαν μέσα από το χωριό Καστρί όπου μάλιστα προξένησαν ζημιές σε κτίσματα.
Η πυρκαγιά εξακολουθεί να είναι σε κατοικημένη περιοχή ενώ επί τόπου βρίσκονται και ενεργούν για να την θέσουν υπό έλεγχο ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Σαλαμίνα
Η πυρκαγιά στην Σαλαμίνα εκδηλώθηκε πριν το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Περάνι.
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και ένα ελικόπτερο.
Γύρω στις δώδεκα το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε σκουπίδια και χαμηλή βλάστηση στην περιοχή της Αναβύσσου αλλά ελέγχεται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Φωτιά στον Γοργοπόταμο

Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή του Γοργοποτάμου, στη Φθιώτιδα και έχει σημάνει συναγερμός στις πυροσβεστικές δυνάμεις.
Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος εξετάζουν το ενδεχόμενο εμπρησμού, καθώς η φωτιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε δύο σημεία που απέχουν μεταξύ τους περίπου ένα χιλιόμετρο, ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής για μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που απομακρύνθηκε από το σημείο στο οποίο αμέσως μετά εκδηλώθηκε η μία εστία της φωτιάς.
Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, από το αεροδρόμιο της Λαμίας κάνουν ρίψεις νερού πάνω από τις εστίες, ενώ στην περιοχή συγκεντρώνονται πυροσβεστικές δυνάμεις
Οι πρώτες αναφορές σημειώνουν ότι αν οι φωτιές δεν σβήσουν μέχρι το βράδυ θα εξελιχθούν ως ιδιαίτερα επικίνδυνες, καθώς κατευθύνονται σε απόκρημνη δασωμένη περιοχή.

Πηγή: ΑΜΠΕ