Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Φορολόγηση 50% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ – Τι θα ισχύσει για το αφορολόγητο

- Σχεδιάζεται ενιαίος συντελεστής φορολόγησης 30% σε όλες τις επιχειρήσεις
- Κατάργηση των απαλλαγών που σχετίζονται με την υγεία
- Κατάργηση της έκπτωσης των τόκων από τη χορήγηση στεγαστικού δανείου για πρώτη κατοικία

Νέα φορολογική κλίμακα για μισθωτούς και συνταξιούχους σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης, ενώ εξετάζεται η αύξηση της φορολογίας για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ με συντελεστή της τάξης του 50%, ακολουθώντας την πρακτική του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος είχε ανακοινώσει πριν από μερικές μέρες φόρο 75% για εισοδήματα άνω του 1.000.000 ευρώ.
 

Επιστολή για γέλια και για κλάματα από... πεθαμένο που τον "ανέστησε" ο Δήμος Αγρινίου

Ο Δήμος έστειλε επιστολή για χρέη, σε έναν πολίτη που έχει φύγει από τη ζωή εδώ και 4,5 χρόνια.
Ο γιος του λοιπόν, αποφάσισε να γράψει μια απαντητική επιστολή στον Δήμαρχο, για λογαριασμό του πατέρα του, από... το υπερπέραν!

Δείτε την επιστολή που δημοσιεύει το cityvoice.gr :

ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ Παραβόλα 20 Σεπτέμβρη 2012
Δ.Δ. ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Αξιότιμε κε Δήμαρχε,

Σήμερα κατά την επίσκεψη του γιου μου Γιώργου στην μόνιμη (εδώ και τεσσεράμισι χρόνια), κατοικία μου στο Νεκροταφείο της Παραβόλας για να μου ανάψει το καντήλι, με ενημέρωσε ότι μου στείλατε σφραγισμένο μεν ανυπόγραφο δε έγγραφο για χρέη μου (τέλη παραλιμνίων) από το έτος 1993 έως 2001 συνολικού ποσού 880,43 Euro που με προσαυξήσεις φθάνει στο ευτελές για μένα και για κάθε εν ζωή συνταξιούχο του Ο.Γ.Α. ποσό των 2.421,17 Euro.

Εν προκειμένω έχω να παρατηρήσω τα εξής :

Πρώτον σας ευχαριστώ, που μετά από τεσσεράμισι χρόνια με θεωρείτε ακόμα ζωντανό και μου στέλνετε έγγραφα με χρέη (βέβαια άλλοι μου στέλνουν κάρτες με «Χρόνια Πολλά» αλλά αυτοί είναι πολιτικοί και όχι αυτοδιοίκηση).

Αφού λοιπόν με θεωρείτε ζωντανό παρακαλώ να συμψηφίσετε το ποσό αυτό με τις συντάξεις του Ο.Γ.Α. που δικαιούμαι και δεν μου έχετε αποδόσει γιατί με διαγράψατε εκεί σαν νεκρό. Τέλος πάντων αποφασίστε τι είμαι και εγώ θα πειθαρχήσω !!!

Δεύτερον, για να χρωστάς κάποιο τέλος στο Δήμο θα πρέπει ο Δήμος να έχει την Κυριότητα της έκτασης της οποίας έκανα χρήση. Εσείς έχετε τίτλο ότι οι Παραλίμνιες εκτάσεις σας ανήκουν;;; Εγώ ήξερα ότι η έκταση αυτή ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και υπάρχουν έγγραφα γι αυτό από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου από πολλά χρόνια.
Αν όμως εσείς έχετε τίτλους στείλτε μου με τον ίδιο τρόπο που στείλατε το χρέος και εγώ θα τα λάβω και αναλόγως θα πράξω.

Την πεποίθηση αυτή ενισχύει πιστεύω και η παρατήρηση των ορκωτών λογιστών στον Ισολογισμό του πρώην Δήμου Παραβόλας για τίτλους ιδιοκτησίας;;;

Καθώς παρατήρησα η πρώτη Βεβαίωση του «χρέους» έγινε το 1993 και η τελευταία το 2003. Γιατί οι τότε λεβέντες Δήμαρχοι της Παραβόλας (που ένας εξ αυτών κοσμούσε το Ψηφοδέλτιο σας), δεν προχώρησαν σε αναγκαστική είσπραξη, όπως θέλετε να κάνετε εσείς;;; Και γιατί σταμάτησαν να βεβαιώνουν μετά από το 2001;;

Νομίζω ότι το έγγραφο που μου στείλατε βρίσκεται στην κατεύθυνση του «ότι αρπάξουμε» !!!!!

Μετά από αυτά θεωρώ ότι μάλλον λάθος κάνατε και στείλατε αυτήν την «τελευταία ειδοποίηση ληξιπρόθεσμου χρέους» και θα πρέπει οπωσδήποτε να διαγράψετε αυτό το ανύπαρκτο χρέος που μόνο για λόγους Ισοσκελισμού του Προϋπολογισμού οι προηγούμενοι και εσείς γράψατε .

Με τιμή...

newsit.gr

Ροζ σκάνδαλο με ψάλτη σε χωριό της Αχαΐας

Φέρεται να έβαζε στο "μάτι" τις καλλίγραμμες γυναίκες της ενορίας μέχρι που τα... μαντάτα, έφτασαν στα αφτιά του ιερέα.
Όπως διαβάζουμε στο Dete.gr συνέβη σε εκκλησία χωριού, της ορεινής Αχαΐας.

Ο ψάλτης είναι ένας νεαρός σε ηλικία, προσφάτως πτυχιούχος επιστήμονας και αρκετά γοητευτικός, σύμφωνα με όσα λένε όσοι γνωρίζουν το περιστατικό. Καθόταν πάντα σε αριστερό ψαλτήρι και εθεωρείτο ένας από τους νέους - πρότυπο για πολλούς από τους πιστούς που κάθε Κυριακή επισκέπτονταν τον ιερό ναό για να εκκλησιαστούν.
Δεν γνώριζαν όμως την παρασκηνιακή δράση του εν λόγω νεαρού...

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες,
ο νεαρός, εκμεταλλευόταν την καλή εικόνα που είχε δημιουργήσει, για να του ανοίγονται πιο εύκολα οι γυναίκες της ενορίας. Κυρίως βέβαια, οι πιο όμορφες...

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα, φέρεται να διατηρούσε κρυφή ερωτική σχέση με δύο παντρεμένες και μία ελεύθερη νεαρή, αλλά όταν η τελευταία τον ανακάλυψε άρχισε να διαδίδει γι' αυτόν τα πάντα.
Έτσι, η μία μάθαινε για την άλλη και... σιγά σιγά, έμαθε και ο ιερέας τι συνέβαινε και έγινε έξω φρενών...

Σύμφωνα με το Dete.gr ο κληρικός επέλεξε να ξεμπροστιάσει τον νεαρό, στο τέλος της θείας λειτουργίας την Κυριακή. Έβγαλε κήρυγμα κι άρχισε να αναφέρεται στην υποκρισία και στα ερωτικά σκάνδαλα που μαστίζουν την κοινωνία.
Στην αρχή δεν αναφέρθηκε ονομαστικά αλλά στο τέλος του κηρύγματός του γύρισε προς το μέρος του ψάλτη, του ζήτησε να κατέβει απ' το ψαλτήρι και τον προειδοποίησε λέγοντάς του χαρακτηριστικά πως ...αν δεν σταματήσει να κάνει τον γόη, θα τον διώξει με τις κλωτσιές απ' το χωριό!

newsit.gr

Έπιασε κορυφή ο Αστέρας - Πρώτη ήττα για τον Πλατανιά

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη απέδειξε ότι φέτος στοχεύει ψηλά. Νίκησε με 2-1 τον αήττητο Πλατανιά και έφτασε τους 9 βαθμούς όσους έχουν Πανιώνιος και Ολυμπιακός.
Ο Ράγιος αυτή τη φορά δεν σημάδεψε τα δοκάρια και ο Αστέρας, αν και αγχώθηκε στο τέλος, πήρε το τρίποντο κόντρα στους Κρητικούς.

Ο Αργεντινός στο 43' εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Ντε Μπλάσις και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μετουσιώνοντας την υπεροχή του Αστέρα στο πρώτο μέρος.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους αφού ο Περόνε με πλασέ φάνηκε να σφραγίζει τη νίκη τους. Ο Πλατανιάς αποφάσισε να επιτεθεί μετά το 2-0 και ο Ουντότζι στο 71' μείωσε το σκορ.

Οι Κρητικοί δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν και έτσι υποχρεώθηκαν στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα.

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Πιπίνης (85' Κάστελς), Αλβάρες (56' Καρντάσιο), Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Ναβάρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις (70' Φορμίκα), Περόνε.

Πλατανιάς Χανίων (Γιάννης Χατζηνικολάου):
Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Ποτουρίδης, Τζάνης, Καλάιτζιτς (51' Μιρτσέτα), Αγκιλέρα (51' Γκονζάλες), Ουντότζι, Ουκάρ, Μαραγκουδάκης, Αναστασάκος.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ!!!


ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

 Οι νικητές της λαχειοφόρου που διοργάνωσε ο Αστέρας Δερβενίου και αναδείχθηκαν από την κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου της 18ης Σεπτεμβρίου είναι οι εξής:

1ος αριθμός: 0334
2ος αριθμός: 0231
3ος αριθμός: 6147
Παρακαλούνται οι κάτοχοι των παραπάνω λαχνών να επικοινωνήσουν άμεσα με τους ανθρώπους του Συλλόγου για να παραλάβουν τα δώρα τους. 
 

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Καταρτήστηκαν οι δύο όμιλοι του παιδικού πρωταθλήματος 2012-2013. Ο Αστέρας βρίσκεται στο Β' όμιλο μαζί με τους: Ακαδημιά Λεχαίου, Απέσσας Χαλκίου, Άρης Αρχαίας Κορίνθου, Ηρακλής Λεχαίου, Ηρακλής Ξυλοκάστρου, Ολυμπιακός Άσσου, Ελλάς Βέλου, ΠΑΣ Κόρινθος και Πέλοπας Κιάτου. Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24/9 ενώ οι αγώνες θα ξεκινήσουν το Σάββατο 6/10.

Στο ΣτΕ προσφεύγει η ΠΟΕ-ΟΤΑ για το «κούρεμα» στο Ταμείο της

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), ζητώντας την επιστροφή των χρημάτων που απώλεσαν τα ασφαλιστικά ταμεία «από το μονομερές "κούρεμα" των ομολόγων που αποφάσισαν κυβέρνηση και τρόικα στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του χρέους (PSI)». Μεταξύ των ασφαλιστικών φορέων που υπέστησαν δραστικό περιορισμό των αποθεματικών είναι τα ΤΠΔΥ, ΤΕΑΔΥ και ΟΠΑΔ, στα οποία είναι ασφαλισμένοι όλοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.

Κατά την άποψη έγκριτων νομικών, στους οποίους η ΠΟΕ-ΟΤΑ απευθύνθηκε, «ο μονομερής και δραστικός περιορισμός στα περιουσιακά δικαιώματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ, όπως είναι οι εισφορές που επί χρόνια καταβάλλουν, αντίκειται σε βασικούς κανόνες του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Για το λόγο αυτό, αποφάσισε να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια, με σκοπό να αναζητήσει τα ποσά που χάθηκαν με το "κούρεμα" των ομολόγων. Την υπόθεση εκ μέρους της Ομοσπονδίας θα χειρισθούν οι συνταγματολόγοι Απόστολος Παπακωνσταντίνου και Νικόλαος Χλέπας και η Δικηγορική τους Εταιρεία (Α. Παπακωνσταντίνου - Γ. Κατρούγκαλος - Ν. Χλέπας και Συνεργάτες).
Όπως σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή της, έχοντας πλήρη συναίσθηση των ευθυνών της, αλλά και των υποχρεώσεων της απέναντι στα μέλη της, «αποφάσισε πέραν της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας να προβεί και σε κάθε άλλη νόμιμη ενέργεια για την αναζήτηση των ποσών που χάνουν τα ασφαλιστικά ταμεία και οι ασφαλισμένοι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ακόμη και της προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, καθώς επίσης και στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
«Η δραστική απομείωση της αξίας των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που αποφασίστηκε μονομερώς, επέφερε σοβαρές μειώσεις στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία είχαν κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος και είχαν "επενδυθεί", χωρίς πάντα τη σύμφωνη γνώμη των Ταμείων, σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Η ενέργεια αυτή, της κυβέρνησης και της τρόικας για την αναδιάρθρωση του χρέους, αποτελεί μία ευθεία επίθεση στην περιουσία των χαμηλόμισθων εργαζομένων, η οποία παραβιάζει κατάφωρα όχι μόνο την αίσθηση περί δικαίου, αλλά και βασικούς κανόνες που αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους του Ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού, όπως είναι η αρχή του κράτους δικαίου και το δικαίωμα στην περιουσία», υπογραμμίζει.

ΔΕΥΑ Λουτρακίου - Περαχώρας: Πόσιμο το νερό της περιοχής Σχίνου

Με τις αναλύσεις της ΔΕΥΑΛ-Π και τις εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν στην από 17/9 σχετική ανακοίνωση, ταυτίζονται τα αποτελέσματα για το νερό της περιοχής Σχίνου, που εστάλησαν για πλήρη χημική ανάλυση σε εξωτερικό εργαστήριο με διαπίστευση για τις περισσότερες παραμέτρους παρακολούθησης πόσιμου νερού. Η ανάλυση των δειγμάτων νερού από την περιοχή Σχίνου πού λήφθησαν από τη ΔΕΥΑΛ-Π στις 12/9.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η ΔΕΥΑΛ-Π, όλες οι τιμές των αποτελεσμάτων και στα 5 δείγματα βρίσκονται εντός των ορίων της κείμενης νομοθεσίας για το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης, με εξαίρεση τα χλωριούχα ιόντα που μετρήθηκαν στην ιδιωτική γεώτρηση Σιάνου σε 521 mg/lt, τιμή υψηλότερη από το σχετικό όριο των 250 mg/lt. Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι το ολικό χρώμιο στο δίκτυο πόσιμου νερού (κοινόχρηστες βρύσες) βρέθηκε 1,96 μg/lt, η δε τιμή του σε όλα τα δείγματα είναι κάτω από το θεσπισμένο όριο των 50 μg/lt.

Πάτρα: «Δακτύλιος» σήμερα για όλα τα οχήματα στο κέντρο της πόλης


Μετά το Δήμο Αθηναίων, και ο τρίτος μεγαλύτερος δήμος της χώρας, η Πάτρα, έκλεισε το κέντρο της πόλης σήμερα Σάββατο, στο πλαίσιο της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο και των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, προκειμένου να διευκολυνθεί η «πράσινη» μετακίνηση.
Έτσι, με σκοπό τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και της πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, θα ισχύσουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
Προσωρινή ολική διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, μοτοσικλετών, λεωφορείων, φορτηγών, ταξί, κ.λπ. Το Σάββατο 22/09. κατά τις ώρες 9 π.μ. έως 3 μ.μ. στις οδούς: α) Μαιζώνος, από τη Γούναρη έως την Κολοκοτρώνη, β) στις ενδιάμεσες καθέτους οδούς, Φιλοποίμενος, Βότση, Ερμού και Αγίου Νικολάου στο τμήμα Αγίου Ανδρέου έως Κορίνθου. Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα ποδήλατα και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.
Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων επί των οδών Γούναρη, Κορίνθου, Κολοκοτρώνη, Αγίου Ανδρέου, θα διεξάγεται κανονικά. Η φορτοεκφόρτωση στα καταστήματα που βρίσκονται εντός της προσωρινά απαγορευμένης περιοχής θα γίνει έως τις 9 το πρωί.
Λόγω της ανωτέρω ρύθμισης θα τοποθετηθούν μεταλλικά δίφρακτα, με ανάλογη σήμανση επί αυτών, στα εξής σημεία: α) Φιλοποίμενος και Αγίου Ανδρέου, β) Ερμού και Αγίου Ανδρέου, γ) Μαιζώνος και Κολοκοτρώνη, δ) Πατρέως και Κορίνθου, και ε) Βότση και Κορίνθου.
Τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών του Αστικού ΚΤΕΛ από το κέντρο θα τροποποιηθούν ως εξής:
  • Γραμμές Νο 1,2,3: Μαιζώνος - Κολοκοτρώνη - Όθωνος Αμαλίας - Γούναρη - κανονική διαδρομή.
  • Γραμμή Νο 5: Όθωνος Αμαλίας - Γούναρη - Μαιζώνος - κανονική διαδρομή.
  • Γραμμή Νο 8: Όθωνος Αμαλίας - Γούναρη - κανονική διαδρομή.
  • Γραμμή Νο 6: Όθωνος Αμαλίας - Αράτου - Αγίου Ανδρέου - Καρόλου - Κορίνθου - κανονική διαδρομή.

22 Σεπτεμβρίου- Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς ΙΧ

 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς ΙΧ , στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, (18-23 Σεπτ) η Πρωτοβουλία πολιτών «Στην Κόρινθο με ποδήλατο!» θέλει να μοιραστεί ορισμένες προτάσεις της σχετικά με την βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη μας.
Αν και έχουν γίνει αρκετά βήματα, όπως η κατασκευή των ποδηλατοδρόμων, η αυξημένη αστυνόμευση, η αύξηση της χρήσης του ποδηλάτου, η πόλη απέχει από το να γίνει μία πόλη φιλική προς τον πεζό, τον ποδηλάτη και το άτομο με ειδικές ανάγκες. Κοιτάχτε γύρω σας, πόσο συχνά βλέπετε άτομα με κινητικά προβλήματα να κυκλοφορούν μέσα στην πόλη; Μήπως δεν υπάρχουν τέτοια άτομα στην πόλη μας ή στη χώρα μας; Αποτελούμε κάποια εξαίρεση; Από την άλλη πόσο συχνά βλέπετε πεζούς να περπατούν στο δρόμο επειδή το πεζοδρόμιο έχει καταληφθεί από αυτοκίνητα; Ή τον ποδηλάτη να κατεβαίνει από τον ποδηλατόδρομο επειδή διάφορα εμπόδια δυσχεραίνουν την κυκλοφορία του; Ακόμα και οι οδηγοί των ΙΧ δεν δυσανασχετούν λόγω των διπλοπαρκαρισμένων αυτοκινήτων, που συχνά κόβουν την κυκλοφορία;
Αυτές οι καταστάσεις όχι μόνο δυσχεραίνουν την καθημερινότητα μας, αλλά προκαλούν κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα του κάθε πολίτη.
Η Πρωτοβουλία έχει επισημάνει και άλλες φορές αυτά τα υπαρκτά προβλήματα της πόλης μας, τα οποία πιστεύουμε ότι μπορούν να λυθούν εάν γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.
Ορισμένες προτάσεις μας είναι :
  • ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των πολιτών από το δήμο, ώστε να σέβονται τη λειτουργία του πεζοδρομίου και του ποδηλατοδρόμο
  • συχνό βάψιμο των διαβάσεων πεζών
  • πιο λειτουργικές ράμπες για ΑμεΑ
  • αύξηση της αστυνόμευσης (διπλοπαρκαρίσματα, εμπόδια στον ποδηλατόδρομο κλπ)
  • αντικατάσταση κώνων στη Εθνικής Ανεξαρτησίας και Δαμασκηνού
Τέλος, θα θέλαμε να προσθέσουμε ότι με την ολοκλήρωση των έργων στο ποτάμι, ελπίζουμε στην ολοκλήρωση του έργου του ποδηλατοδρόμου, όπως ακριβώς προβλέπεται στον αρχικό του σχεδιασμό (θυμίζουμε ότι περιλαμβάνει τοποθέτηση φωτοβολταϊκών φωτιστικών, αντικατάσταση των σπασμένων σχαρών δίπλα στον ποδηλατόδρομο με άλλες από πιο ανθεκτικό υλικό κλπ).
Η πόλη μας μπορεί να γίνει ανθρώπινη. Ας τη διεκδικήσουμε!

Πρωτοβουλία πολιτών «Στην Κόρινθο με ποδήλατο!»

Πολεμοδικεία Ξυλοκάστρου και Δερβενίου...


Ιστορίες μνημονιακής τρέλας

Πριν δύο μήνες περίπου, το κύριο Υπουργγό "Δικαιοσύνης" - "Διαφάνειας" - "Ανθρωπίνων δικαιωμάτων" (τίτλος επιστημονικής φαντασίας για το Ελλαδιστάν), στα πλαίσια των γενικών περικοπών, ανακοίνωσε ότι θα κλείσουν τα Ειρηνοδικεία Ξυλοκάστρου και Δερβενίου, καθώς και πάρα πολλά ακόμα ανά τη χώρα. Το ΔΣ Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα (εδώ) και εναντιώθηκε σε αυτή την απόφαση, ενώ παράλληλα και οι υπάλληλοι των Ειρηνοδικείων έδιναν τον δικό τους αγώνα.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος και άλλοι παράγοντες, συναντήθηκαν με το κύριο Υπουργγό (άνευ Χαρτοφυλακίου ουσιαστικά γιατί πού νάβρεις δικαιοσύνη, διαφάνεια και ανθρώπινα δικαιώματα τέτοιες εποχές), ξανασυναντήθηκαν και τελικά μάθαμε από το δήμαρχο ότι θα μείνει ανοικτό το Ειρηνοδικείο Δερβενίου (εδώ). Έτσι τον διαβεβαίωσε προφορικώς, το κύριο Υπουργγό.

Πόλεμος ξέσπασε τότε στο δήμο. Γιατί εμείς και όχι εσείς, γιατί εσείς και όχι εμείς και βέβαια έχοντας και οι δύο πλευρές τα δίκια τους.

Σήμερα όμως μάθαμε ότι το Υπουργγό άλλαξε γνώμη και λέει ότι θα παραμείνει  ανοικτό το Ειρηνοδικείο Ξυλοκάστρου και θα κλείσει αυτό του Δερβενίου, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά που καίει στην περιοχή. Αχ καημένος εγώ, καημένος, που έλεγε κι η γιαγιά μου.

Από τη μία έχεις το πολύπαθο Δερβένι που έχει υποστεί, μέσα στα δύο χρόνια του Καλλικράτη, πλήρη ερημοποίηση από πλευράς υπηρεσιών και από την άλλη έχεις την έδρα του δήμου με τον περισσότερο κόσμο, περισσότερες υποθέσεις, καλύτερες υποδομές κλπ κλπ. Έτσι λοιπόν, τα μνημόνια μάς βάζουν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας και γίνεται ο κακός χαμός.

Όλα αυτά βέβαια είναι στο "προφορικό". Το μόνο γραπτό που ξέρω μέχρι στιγμής είναι το καλοκαιρινό ανακοινωθέν ότι κλείνουν και τα δύο (πολύ φοβάμαι πώς στο τέλος το κύριο Υπουργγό θα ξαναλλάξει γνώμη και θα τα κλείσει όλα).

Τώρα εγγώ, ως πτωχό πλην τίμιο δημοτικό σύμβουλο που είμαι, πρέπει να πάρω θέση για το ποιο Ειρηνοδικείο θέλω να κλείσει.  Μπορώ βέβαια να κάνω, όπως θα κάνουν οι εμπειρότεροι, το Πόντιο Πιλάτο. Αλλά τελικά δεν θα το κάνω και λέω: Αφού δεν βγαίνουμε να πάρουμε με τις ντομάτες όλους αυτούς τους Υπουργγούς και τα αφεντικά τους που θα ήταν το ιδανικότερο, προτείνω να κλείσει όλο το Υπουργγείο. Αφού Δικαιοσύνη και Διαφάνεια δεν έχουμε και τα Ανθρώπινα δικαιώματα μόνο στα λεξικά τα βρίσκεις πια σαν έννοια, γιατί να υπάρχει; Ας κλείσει λοιπόν να τελειώνουμε. Σιγά μην κάτσω να απαντήσω στο δίλημμα που μας βάζει η τρόικα και τα τσιράκια της. Βρε ουστ...

Α.Α.Ζ.

ΥΓ1: Φανταστείτε να ήταν Υπουργγό Δικαιοσύνης ο Κορίνθιος κ. Παπαληγούρας, όπως ήταν μέχρι πρότινος. Του Κουτρούλη ο γάμος θα γινόταν...

ΥΓ2: Καλή η πλάκα, αλλά επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό την ερχόμενη Δευτέρα που η Συμπολιτεία έχει συνέλευση, θα βγει επίσημη ανακοίνωση και θέση. Άλλωστε μέχρι τότε, μπορεί να έχει ξαναλλάξει γνώμη το κύριο Υπουργγό...

Χωρίς σύνταξη – εφάπαξ 300.000 ασφαλισμένοι

Χωρίς τις συντάξεις και τα εφάπαξ που δικαιούνται, έχοντας ήδη συνταξιοδοτηθεί, παραμένουν για ένα έως και δυόμισι χρόνια 300.000 ασφαλισμένοι ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου ο αριθμός τους μπορεί να φτάσει και τις 400.000 αν υπάρξει...
παρέμβαση στα όρια συνταξιοδότησης και ενταθεί το κύμα φυγής.
Την επιδείνωση του χρόνου αναμονής για την καταβολή των συντάξεων και των εφάπαξ και τα οικονομικά αδιέξοδα όσων έχουν συνταξιοδοτηθεί επισημαίνει, με ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα Ταμεία. «Οι καθυστερήσεις έχουν πράγματι αυξηθεί και θα ενταθούν αν σπεύσουν να υποβάλουν αιτήσεις συνταξιοδότησης και οι ασφαλισμένοι με θεμελιωμένα δικαιώματα το 2012 που υπολογίζονται στις 100.000», δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θ. Καποτάς.
Η μαζική έξοδος θα εκτοξεύσει τα ελλείμματα των Ταμείων καθιστώντας προβληματικά ακόμα και όσα αντέχουν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία:
Στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, κάθε μήνα η λίστα αναμονής μεγαλώνει, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σωρευμένοι περίπου 65.000 φάκελοι ασφαλισμένων που περιμένουν κύρια σύνταξη, 55.000 για επικουρική και άλλοι 70.000 φάκελοι με υποθέσεις με διαδοχική ασφάλιση, έκδοση αναπηρικών συντάξεων ή θανάτου. Συνολικά υπολογίζεται ότι εκκρεμούν πάνω από 190.000 αιτήματα για απονομή συντάξεων (κύριων και επικουρικών) με χρόνο αναμονής από 12 μήνες έως 24 μήνες.
Ο ΟΑΕΕ χορηγεί σύνταξη σε 7 έως 10 μήνες και αν υπάρχει διαδοχική ασφάλιση από 12 έως και 15 μήνες.
Στο ΕΤΑΑ οι χρόνοι αναμονής είναι 3-5 μήνες στο Ταμείο Νομικών, στο ΤΣΜΕΔΕ 10 μήνες (και πάνω από 15 μήνες με διαδοχική) και στο ΤΣΑΥ 12 – 15 μήνες (όταν υπάρχει διαδοχική ασφάλιση).
Ο ΟΓΑ χορηγεί σύνταξη με καθυστέρηση από 1 χρόνο έως και 15 μήνες.
Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (όπου ισχύει στα χαρτιά τρίμηνη προθεσμία) ο πραγματικός χρόνος φτάνει το 1 έτος αν δεν υπάρχει διαδοχική ασφάλιση.
Χειρότερη είναι η κατάσταση στα επικουρικά ταμεία: Στο ΕΤΕΑΜ χρειάζονται ενάμισι έως και πάνω από 2 χρόνια, στο ΤΕΑΥΦΕ 18 μήνες και πάνω από 24 μήνες αν υπάρχει διαδοχική ασφάλιση, στο ΤΕΑΥΕΚ οι καθυστερήσεις φτάνουν τα 3 χρόνια, στο ΤΕΑΔΥ χρειάζονται από 15 μέχρι 18 μήνες και όταν υπάρχει διαδοχική ασφάλιση μπορεί η καθυστέρηση να φτάσει τα 2,5 έως 3 χρόνια.
Στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 52.000 (39.000 ήταν έως τα τέλη του 2011) και το εφάπαξ που δινόταν με καθυστέρηση 2 με 3 μήνες, εκτιμάται ότι θα καταβληθεί σε 5 χρόνια, εξαιτίας του ταμειακού προβλήματος που αντιμετωπίζει το Ταμείο.
Οι πληγές
Τρεις είναι οι αιτίες των καθυστερήσεων, σύμφωνα με τα στελέχη των Ταμείων:
1. Η ελλιπής μηχανοργάνωση των ασφαλιστικών δεδομένων (τα πριν το 2002 στοιχεία δεν έχουν ενταχθεί σε ενιαίο πληροφοριακό σύστημα και δεν λειτουργεί η διασύνδεση μεταξύ ασφαλιστικών ταμείων).
2. Η έλλειψη προσωπικού που φαίνεται ακόμη και στη διαδικασία της απονομής των προσωρινών συντάξεων (μέτρο που ισχύει και εφαρμόζεται στα Ταμεία).
3. Η οικονομική στενότητα. Εκδίδεται περιορισμένος αριθμός συντάξεων λόγω των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων για καταβολή συντάξεων.
Tο χάος με τις συντάξεις
300.000 ασφαλισμένοι περιμένουν να πάρουν σύνταξη και εφάπαξ
190.000 αιτήματα τουλάχιστον βρίσκονται σε εκκρεμότητα στο IKA
O OAEE χορηγεί σύνταξη σε 7 έως 10 μήνες
Eνα χρόνο με 15 μήνες η καθυστέρηση στον OΓA
Δραματική κατάσταση στα επικουρικά ταμεία: Στο ETEAM πάνω από 2 χρόνια, στο TEAYΦE 18 μήνες και πάνω από 24 μήνες αν υπάρχει διαδοχική ασφάλιση, στο TEAYEK οι καθυστερήσεις φτάνουν τα 3 χρόνια.
Ημερησία
fpress.gr

Με εντολή Σαμαρά, στον Εισαγγελέα ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα πολιτικά πρόσωπα

Στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές αποστέλλεται ο φάκελος που έχει καταρτίσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) σχετικά με πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε οικονομικού χαρακτήρα αδικήματα.
Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να μεταβιβαστεί ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα στοιχεία των πολιτικών προσώπων, που φέρονται να ελέγχονται, στον εισαγγελέα, μαζί με πλήρη περιγραφή της κατάστασης.
Ζήτησε, επίσης, να παράσχει το ΣΔΟΕ στον εισαγγελέα κάθε δυνατή βοήθεια που θα ζητηθεί για το θέμα αυτό.

2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ Α΄ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

2η αγων.

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΩΡΑ: 17.00


ΝΕΜΕΑΣΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ

ΣΟΛΟΜΟΥΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ/ΖΗΣ

ΘΩΔΕΙΟΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΝ. ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ

ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ/ΔΙΟΥ

ΣΟΦΙΚΟΥΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΗΣΣΑΡΩΝΙΚΟΣΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ

Οι Αρκάδες ψάχνουν την τρίτη τους νίκη,κοντρα στον Πλατανιά

Με στόχο το 4 στα 4 η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου κοντράρεται με τον Λεβαδειακό στην Βοιωτία, ενώ ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στα Πηγάδια από την Ξάνθη. Αστέρας Τρίπολης-Πλατανιάς το άλλο ματς του Σαββάτου. Δείτε όλο το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής και τις τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά τις τρεις νίκες στους τρεις αγώνες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα πάει στη Λιβαδειά ο Πανιώνιος. Στις τάξεις των “κυανέρυθρων” υπάρχει ενθουσιασμός και στόχος είναι το τρίποντο που αν επιτευχθεί θα σημάνει το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του συλλόγου.

Από την άλλη ο Λεβαδειακός ψάχνει το πρώτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα, καθώς έχει μόλις έναν βαθμό σε τρία ματς και νέα απώλεια θα πυκνώσει τα σύννεφα πάνω από το στρατόπεδο των Βοιωτών.

Παράλληλα με το ματς στη Λιβαδειά θα διεξαχθεί η αναμέτρηση στην Τρίπολη ανάμεσα στον Αστέρα και τον Πλατανιά. Οι Αρκάδες ψάχνουν την τρίτη τους νίκη, ενώ οι Κρητικοί θέλουν να συνεχίσουν το θετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα καθώς έχουν μαζέψει μέχρι τώρα 5 βαθμούς.

Στο ματς που κλείνει το πρόγραμμα του Σαββάτου η αήττητη Ξάνθη (1 νίκη, 2 ισοπαλίες) φιλοξενεί στα Πηγάδια τον ΠΑΟΚ, ο οποίος θέλει να χτίσει ένα σερί νικών μετά την εντός έδρας νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:


Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου
Αστέρας Τρίπολης – Πλατανιάς 17:15 Νοvasports 2
Λεβαδειακός – Πανιώνιος 17:15 Novasports 1
Skoda Ξάνθη – ΠΑΟΚ 19:30 Novasports 2

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου

Βέροια – ΠΑΣ Γιάννινα 16:00 Novasports 1
Άρης – Κέρκυρα 18:15 Novasports 3
ΟΦΗ – ΑΕΚ 18:15 Novasports 1
Ολυμπιακός – Πανθρακικός 20:30 Novasports 1

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου
Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 20:30 Novasports 2



Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή σε δύο δημοσκοπήσεις

Σε δημοσκόπηση της RASS για την εφημερίδα "Παραπολιτικά" η ΝΔ έρχεται πρώτη με ποσοστό 24,2% έναντι 23,1% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 9,3%, το ΠΑΣΟΚ με 8,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,3%. Η Δημοκρατική Αριστερά συγκεντρώνει 5,2% και το ΚΚΕ 4,6%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι βρίσκονται στο 1,3% και η Δημιουργία Ξανά στο 1,1%

Tώρα σε άλλη  δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει ο Επενδυτής, ο ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται μπροστά κατα μία ποσοστιαία μονάδα έναντι της ΝΔ.
Σύμφωνα με αυτή στην πρόθεση ψήφου πρώτος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,8% και ακολουθούν:
ΝΔ με έναντι 19,6%
Χρυσή Αυγή με 8,8%
ΠΑΣΟΚ με 7,3%
Ανεξάρτητοι Ελληνες με 5,4%
ΔΗΜΑΡ με 4,8% και
ΚΚΕ με 3,9%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση δημοσκόπηση, το 57% τάσσεται υπέρ της άμεσης καταγγελίας του μνημνονίου.

Σε οτι οφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος έρχεται ο Φώτης Κουβέλης με ποσοστό 53% και ακολουθούν:
Αντώνης Σαμαράς με 45%
Πάνος Καμμένος – Αλέξης Τσίπρας με 41%
Ευ. Βενιζέλος με 30%
Νίκος Μιχαλολιάκος με 21% και
Αλέκα Παπαρήγα με 16%

4,9 Ρίχτερ δίνει το σεισμό του Κιάτου το Γεωδυναμικό Ινστιντούτο-5,1 λέει το Ευρωμεσογειακό- Δεν υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρές ζημιές

Έντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται από χθες το πρωί στον ελληνικό χώρο με τους σεισμούς να “δίνουν και να παίρνουν”.
 
Η αρχή έγινε το πρωί της Παρασκευής όπου γύρω στις 11:45 είχαμε ένα σεισμό 5 Ρίχτερ δυτικά της Κρήτης ενώ επτά ώρες αργότερα γύρω στις 18:40 είχαμε άλλο ένα σεισμό 4,9 Ρίχτερ.
Το περίεργο στην δραστηριότητα των σεισμών είναι ότι τα ξένα σεισμολογικά κέντρα δίνουν τους σεισμούς σε μεγαλύτερη κλίμακα από ότι δίνει το Αστεροσκοπείο Αθηνών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο πρωινός σεισμός της Παρασκευής μεταξύ Κρήτης και Αντικυθήρων το Αστεροσκοπείο δίνει τον σεισμό 4,8 Ρίχτερ ενώ τα ξένα σεισμολογικά στα 5 Ρίχτερ.
Ακόμη πιο περίεργο είναι οι σημερινοί πρωινοί σεισμοί
Μεγέθους 4.9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ ήταν  η δονηση που σημειώθηκε στις 06.52 το πρωί, στον υποθαλάσσιο χώρο βορειοδυτικά της Κορίνθου, σύμφωνα με την τελική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 23 χλμ. βορειοδυτικά της Κορίνθου, 88 χλμ. δυτικά της Αθήνας, ενώ το εστιακό βάθος είναι στα 10 χλμ.
Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα.
Η  επεξεργασμένη, μέτρηση του Ευρωπαικού Σεισμολογικού Κέντρου ανεβάζει την ένταση του σεισμού του Κιάτου στα 5,6 Ρίχτερ , Τέσσερα χιλιόμετρα βόρεια του Κιάτου εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού που έγινε αισθητός στις 6.52 σήμερα το πρωί σε Πάτρα, Αθήνα, όλη την βόρεια Πελοπόννησο και νότια Στερεά Ελλάδα.
Από τα παράξενα της φύσης: Ένα λεπτό πριν τον σεισμό του Κιάτου, στις 6.51 σήμερα το πρωί, σημειώθηκε ισχυρός σεισμός εντάσεως 5,6 Ρίχτερ (μέτρηση Γεωδυναμικού) στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κάσου.
Η δραστηριότητα των σεισμών όμως δεν σταματάει δυστυχώς εδώ. Στις 09:15 σήμερα το πρωί είχαμε και σεισμό 12 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά της Κόνιτσας. Το μέγεθος του σεισμού;
4,5 σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, 4,8 Ρίχτερ το Ευρωμεσογειακό και 4,9 το Αμερικανικό Σεισμολογικό Κέντρο.
 
Μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί σημαντικές ζημιές στις περιοχές όμως οι κάτοικοι βγήκαν έντρομοι στους δρόμους ειδικά στους πρωινούς σεισμούς σε Κόρινθο και Κάσο.

Προγράμματα Άθλησης Κλειστού Γυμναστηρίου Δερβενίου και ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου

Σας ενημερώνουμε ότι από την Τετάρτη 19.09.12 στο Κλειστό Γυμναστήριο Δερβενίου θα διεξάγονται και δωρεάν προγράμματα άθλησης για τους δημότες.
Υπεύθυνες γυμνάστριες είναι η κα. Χαρά Μετζέλου και η κα. Νατάσσα Φίλων.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των δημοτών στα δωρεάν προγράμματα είναι η προσκόμιση βεβαίωσης υγείας για άθληση από καρδιολόγο και παθολόγο, στις υπεύθυνες γυμνάστριες, εντός 20 ημερών.
Για το αναλυτικό πρόγραμμα του γυμναστηρίου μπορείτε να απευθυνθείτε στο γυμναστήριο, στο ΚΕΠ και στο δημαρχείο Δερβενίου.
ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΒΑΣ

Πρόγραμμα Κλειστού Γυμναστηρίου Δερβενίου
Πρόγραμμα ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου
Πρόγραμμα Αίθουσας Οργάνων