Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Η κυβέρνηση προανήγγειλε αυξήσεις στις συντάξεις στη Βουλγαρία

Τις αυξήσεις των συντάξεων περίπου κατά 10% από την 1η Απριλίου του 2013 προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας Συμεών Ντιάνκοφ, με δηλώσεις του από την πόλη Βάρνα, τις οποίες δημοσίευσαν ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας. Ξεκαθάρισε δε, πως το ακριβές ποσοστό της αύξησης θα ανακοινωθεί επισήμως στις 10 Οκτωβρίου, ενώ, παράλληλα έδωσε τέλος στα «σενάρια» περί του ποσοστού αύξησης των συντάξεων.
 Επίσης, διαβεβαίωσε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 290 στα 310 λέβα έχει ήδη συμπεριληφθεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2013.

Σε ηλικία 54 ετών πέθανε η μητέρα του αθλητή Δημήτρη Χονδροκούκη!- Κατέπεσε μετά την είδηση για το ντόπινγκ

«Έφυγε» από τη ζωή η μητέρα του παγκόσμιου πρωταθλητή του ύψους Δημήτρη Χονδροκούκη, Νίκη, σε ηλικία 54 ετών. Η μητέρα του, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής,  είχε υποστεί βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο και οι προηγούμενοι μήνες ήταν πραγματικά δύσκολοι για την οικογένεια, ειδικά μετά την είδηση πως ο νεαρός άλτης του ύψους είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο απαγορευμένων ουσιών.
Το τελευταίο αντίο στη μητέρα του αθλητή θα δοθεί την Τετάρτη στις 3 Οκτωβρίου και ώρα 15.00 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γλυφάδας.
Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του ΣΕΓΑΣ:
"Σήμερα το πρωί σε ηλικία 54 ετών "έφυγε" από κοντά μας η Ανδρονίκη Ευθυμίου-Χονδροκούκη, υποκύπτοντας στο βαρύ εγκεφαλικό που είχε υποστεί και νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο Ασκληπιείο της Βούλας. Η εκλιπούσα, καθηγήτρια φυσικής Αγωγής, καταγόταν από την Κερύνεια της Κύπρου και υπήρξε αθλήτρια των 800 και 1.500μ  στον ΓΣ Πράξανδρος. Σύζυγος του προπονητή και παλιού αθλητή στο άλμα σε ύψος Κυριάκου Χονδροκούκη απέκτησαν έναν γιό, τον πρωταθλητή Δημήτρη Χονδροκούκη και μια κόρη, την Χριστίνα που είναι φοιτήτρια στα ΤΕΦΑΑ της Αθήνας.  Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί αύριο Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στις 15:00 στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Γλυφάδας (από Βουλιαγμένης) ενώ η ταφή της θα γίνει στο νεκροταφείο της Γλυφάδας".

Σοκ στο Αίγιο: Νεκρός 33χρονος- Δύο αστυνομικοί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πρόκληση βαριών σωματικών βλαβών

Μια τραγική  υπόθεση ταλανίζει τις τελευταίες ώρες την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Αιγίου, καθώς δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως δύο αστυνομικοί του Τμήματος αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πρόκληση βαριών σωματικών βλαβών σε 33χρονο άνδρα, ο οποίος νοσηλευόταν και μέχρι τις 4 σήμερα το απόγευμα, οπότε και κατέληξε, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο νεαρός που κατοικούσε σε συνοικία του Αιγίου, αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα κι έτσι μέλη της οικογενείας του ζήτησαν την παρέμβαση του αρμοδίου Εισαγγελέα, ώστε ο συγγενής τους να οδηγηθεί στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ για νοσηλεία.
Πράγματι, το απόγευμα της Δευτέρας κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, σύμφωνα με πληροφορίες, ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, με τους δύο αστυνομικούς να επισκέπτονται το σπίτι παρουσία των γονέων του 33χρονου, όμως κάτω από συνθήκες που ελέγχονται από τη σχετική προανάκριση, το παλικάρι, αφού αντιστάθηκε σθεναρά στους αστυνομικούς και πάλεψε, τελικά λιποθύμησε και μεταφέρθηκε σε κώμα στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Μάλιστα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, υπέστη καρδιακή ανακοπή αλλά ευτυχώς οι γιατροί τον συνέφεραν έγκαιρα. Τελικά, ο άτυχος άνδρας δεν τα κατάφερε και κατέληξε στις 4 σήμερα το απόγευμα.
Οι ίδιες αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι δύο αδελφές του 33χρονου έχουν ήδη προσέλθει στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου και έχουν καταθέσει μηνύσεις κατά των δύο αστυνομικών που ήταν παρόντες στο περιστατικό, ενώ για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση και παράλληλα σχηματίζεται και η σχετική δικογραφία που θα αποσταλεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Φως για τα αίτια της επιδείνωσης της υγείας του νεαρού θα δώσει, βεβαίως, η ιατροδικαστική εξέταση.

thebest.gr

ΔΕΡΒΕΝΙ: Δημιουργία Τμήματος Κρουστών στο Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ , στο Δερβένι, προχωρά στη δημιουργία νέου τμήματος ΚΡΟΥΣΤΩΝ υπό την καθοδήγηση και διδασκαλία του καταξιωμένου και διεθνώς αναγνωρισμένου μουσικού Νίκου Τουλιάτου.
Τα μαθήματα θα είναι και ατομικά (drums) αλλά και ομαδικά (ομαδικό γκρουπ κρουστών).
Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά τις ώρες λειτουργίας του Ωδείου.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ :
Δευτέρα - Πέμπτη : 5:30 – 8:30 μ.μ.,
Παρασκευή : 3.00 - 9.30 μ.μ.,
Σάββατο:10.00 π.μ.-3.00 μ.μ & 5.00 -7.30 μ.μ
κτίριο ΠΑ.ΠΟ.ΚΕ.ΔΕ. ΔΕΡΒΕΝΙ
ΤΗΛ. ΩΔΕΙΟΥ: 2743031252

Οι πιο... "προικισμένοι" άνδρες της Υφηλίου - Οι Έλληνες μια θέση πιο πάνω από τους Γερμανούς!

Πρόκειται για μια νεα έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε σε επιστημονικό περιοδικό και έχει ήδη υπέρμαχους και πολέμιους.Τι σημασία όμως έχει αυτό; Σύμφωνα με τον καθηγητή Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Όλστερ, Ρίτσαρντ Λιν
 «το μήκος του πέους για τους περισσότερους πληθυσμούς είναι προβλέψιμο».
Πρώτοι στη λίστα οι Κονγκολέζοι με 18 εκατοστά, οι κάτοικοι του Ισημερινού είναι δεύτεροι με μόλις 2 χιλιοστά διαφορά.
Τρίτοι οι Γκανέζοι με 17,3 εκατοστά.
Τελευταίοι και καταϊδρωμένοι οι Κορεάτες (Βόρειοι και Νότιοι) με μόλις 9,7 εκ..
Οι Έλληνες πρέπει να αισθάνονται περήφανοι όχι τόσο για το μέγεθος των 14,7 εκατοστών αλλά γιατί είμαστε μια θέση πάνω από τους Γερμανούς που ακολουθούν με 14,5 εκ.!
Σύμφωνα λοιπόν με τα ευρήματα από 113 χώρες, οι γεωγραφικές παράμετροι παίζουν καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη του ανδρικού μορίου.
Πριν δούμε τα νούμερα του μέσου πέους σε στύση ανά εθνικότητα, αξίζει να σημειώσουμε πως η έρευνα που πραγματοποίησε ο Mr Lynn και η ομάδα του έλαβε υπόψη στοιχεία σχετικά με το αντρικό μόριο κάθε λαού από πληροφορίες σε διάφορες ιστοσελίδες ανά τον κόσμο.
Παρόλο που αποτελεί μια εκτενή και σημαντική προσπάθεια, δεν υπάρχει αποδεκτή μεθοδολογία στην συλλογή των δεδομένων.
Η λίστα με το μέσο μέγεθος πέους σε στύση!
Δημοκρατία του Κονγκό- 18,034
Εκουαδόρ- 17,78
Γκάνα- 17,272
Κολούμπια- 17,018
Ισλανδία- 16,51
Iταλία- 15,748
Νότιος Αφρική- 15,24
Σουηδία -14.986
Ελλάδα -14,732
Γερμανία – 14,478
Nέα Ζηλανδία – 13,97
Μεγάλη Βρετανία- 13,97
Καναδάς – 13,97
Ισπανία- 13,97
Γαλλία- 13,462
Αυστραλία -13,208
Ρωσία – 13,208
ΗΠΑ-12,954
Ιρλανδία- 12,7
Ρουμανία – 12,7
Κίνα- 10,922
Iνδία -10,16
Κίνα – 10,16
Ταϊλάνδη – 10,16
Νότιος Κορέα- 9,652
Βόρεια Κορέα- 9,652
Στο Κονγκό λοιπόν, το μέσο αντρικό μόριο σε στύση φτάνει και ξεπερνάει κατά μέσο όρο τα 18 εκατοστά, ενώ τη δεύτερη και την τρίτη θέση στη λίστα καταλαμβάνουν οι άντρες του Εκουαδόρ και της Γκάνας με 17.7 και 17.2 εκατοστά αντίστοιχα.
Οι άντρες στις ΗΠΑ μπορούν να νιώθουν δυστυχείς αφού φιγουράρουν στις τελευταίες θέσεις ενώ στον ευρωπαϊκό αγώνα, νικητές βγαίνουν οι Ισλανδοί με 16,51 εκατοστά ακολουθούμενοι από τους Ιταλούς με 15,7 εκατοστά, τους Σουηδούς με 14,9, τους Έλληνες με 14,732, ενώ αρκετά πίσω έρχονται οι Γερμανοί με μήκος μορίου στα 14,478 εκατοστά.
Τέλος, όπως ήταν αναμενόμενο, απογοητευτικές είναι οι μετρήσεις στην Κορέα (Βόρεια και Νότια) όπου οι άντρες των δύο αυτών χωρών δεν πιάνουν ούτε το 10 το καλό

university of Ulster

Τα αποτελέσματα της Σούπερ Λίγκας ( 5η αγωνιστική )

Σε αναμετρήσεις για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Κέρκυρα-ΟΦΗ 2-1
Πανιώνιος-ΑΕΚ 1-0
Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1
Πανθρακικός-Βέροια 0-1
Παναθηναϊκός-Αστ.Τρίπολης 0-0
Πλατανιάς-Ξάνθη 3-2
ΠΑΟΚ-Αρης 4-1
ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός 1-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 (σε 5 αγώνες)
Ολυμπιακός 15
ΠΑΟΚ 12
Πανιώνιος 12
Αστέρας Τρίπολης 10
Ατρόμητος 8
Πλατανιάς Χανίων 8
Βέροια 7
Άρης 5
Ξάνθη 5
ΟΦΗ 5
ΠΑΣ Γιάννινα 5
Λεβαδειακός 4
Κέρκυρα 4
Παναθηναϊκός 4
Πανθρακικός 3
ΑΕΚ 1
* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς

Η επόμενη αγωνιστική (6η):

Σάββατο 6 ΟκτωβρίουAEK-Κέρκυρα 17:15 NS2
Βέροια-Ατρόμητος 17:15 NS1
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 19:30 NS2

Κυριακή 7 ΟκτωβρίουΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 16:00 NS1
Ξάνθη-Παναθηναϊκός 18:15 NS2
Αρης-Πλατανιάς 18:15 NS1
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 20:30 NS1

Δευτέρα 8 ΟκτωβρίουΛεβαδειακός-Πανθρακικός 20:30 NS2

Με 500 φιλάθλους του στο Καραϊσκάκη o Αστέρας Τρίπολης

Παρουσία 500 φιλάθλων του θα παραταχθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Αστέρας Τρίπολης εναντίον του Ολυμπιακού, την προσεχή Κυριακή. Το αίτημα της αρκαδικής ομάδας έγινε αποδεκτό από την αστυνομία και την πειραϊκή ΠΑΕ, η διοίκησή της παρέλαβε τα εισιτήρια και θα τα διαθέσει από το εκδοτήριο του γηπέδου της Τρίπολης, έναντι 15 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό θα είναι ο πρώτος εκτός έδρας για την εφετινή περίοδο που το πελοποννησιακό συγκρότημα θα παίξει ενώπιον φιλάθλων του, αφού η μετακίνηση των Αρκάδων δεν είχε επιτραπεί ούτε στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, ούτε με τον Παναθηναϊκό στη Λιβαδειά.

 

Στο ΣΔΟΕ απέστειλε το Μαξίμου τη λίστα καταθετών στην Ελβετία

Στο ΣΔΟΕ, απέστειλε το Μέγαρο Μαξίμου τη λίστα με τους καταθέτες στην Ελβετία. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το πρωί, έφτασε στο γραφείο του πρωθυπουργού φάκελος με USB, τον οποίο απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος Στο USB υπήρχε η γνωστή πλέον ως «λίστα Λαγκάρντ».        
Από το Μέγαρο Μαξίμου διευκρινίζουν ότι ο φάκελος δεν ανοίχθηκε και απεστάλη ως είχε στο ΣΔΟΕ για τα περαιτέρω.
e-typos.com

NY Times: Φόβοι για κοινωνική αναταραχή σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία

Επικρίσεις για τις «αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας» σύμφωνα με κύριο άρθρο της «Νιου Γιορκ Τάιμς»
 
Η υπομονή του κόσμου εξαντλείται, υποστηρίζει με κύριο άρθρο της η «Νιου Γιορκ Τάιμς», τονίζοντας ότι οι αντιδράσεις σε Ισπανία, Ελλάδα και Πορτογαλία ενδέχεται να αυξηθούν. Η σύνταξη της νεοϋορκέζικης εφημερίδας επικρίνει κυρίως τη γερμανική πολιτική για τις «αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας». «Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι να προβεί σε περικοπές υπηρεσιών και δαπανών χωρίς να διακινδυνεύσει κοινωνική αναταραχή και το ίδιο ισχύει για την Ελλάδα και την Πορτογαλία», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Με αφορμή τη μεγάλη συμμετοχή πολιτών σε διαδηλώσεις στη Λισαβόνα, τη Μαδρίτη και την Αθήνα, διαδηλώσεις που ενδέχεται να πληθύνουν τις επόμενες ημέρες, όπως σημειώνεται στο κύριο άρθρο, η υπομονή του κόσμου εξαντλείται ως προς τις αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας που απαιτούν η γερμανική κυβέρνηση και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες. Πολιτικές, σύμφωνα με τη σύνταξη της εφημερίδας, που είναι σαφές ότι θα επιδεινώσουν περαιτέρω τα δραματικά επίπεδα ανεργίας και θα καταστρέψουν τα δίκτυα προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας, όταν αυτά χρειάζονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Τέλος, επισημαίνεται ότι ο χρόνος εξαντλείται και μόνο μια απότομη αλλαγή στις οικονομικές πολιτικές μπορεί να σώσει το ευρώ. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες και κυρίως η καγκελάριος Α. Μέρκελ, τονίζεται στο άρθρο, πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η επιστροφή της ευρωζώνης σε επίπεδο χρηματοπιστωτικής ρευστότητας θα απαιτήσει νέες προσπάθειες για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, μέσω ελαστικότερων στόχων στον τομέα του προϋπολογισμού –και όχι μέσω της συνεχιζόμενης λιτότητας που επιβάλλεται από Βερολίνο και Βρυξέλλες σε απελπισμένες κυβερνήσεις.

Στο μεταξύ, στην ίδια εφημερίδα προβάλλονται τα στοιχεία της τελευταίας έκθεσης της Eurostat, που κάνει λόγο για αύξηση ρεκόρ της ανεργίας σε ποσοστό 11,4% για το μήνα Αύγουστο, καταδεικνύοντας τις επιπτώσεις που προκαλούν τα χρηματοπιστωτικά προβλήματα πολλών κρατών-μελών της ευρωζώνης. Ειδικότερα, όσον αφορά την Ελλάδα (με ποσοστό ανεργίας 24,4% τον Ιούνιο 2012), τονίζεται ότι, όπως και στην Ισπανία, η ανεργία έφτασε σε ιστορικά ύψη για την ευρωζώνη, ενώ και οι δύο χώρες προχωρούν στα σχέδιά τους για αυστηρότερους προϋπολογισμούς λιτότητας, γεγονός που καθιστά ζοφερότερες τις προοπτικές στον εργασιακό τομέα.

Παρατίθεται μάλιστα η σχετική δήλωση του Jonathan Todd, εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων της Eurostat: «Η ανεργία σε νέους, ιδιαίτερα όταν αυτή είναι παρατεταμένη, απειλεί τον αυτοσεβασμό και την οικονομική δυναμική των νέων, τώρα και στο μέλλον», είπε ο Todd, υπογραμμίζοντας ότι «κι αυτό μπορεί να αποτελέσει σοβαρή απειλή στην κοινωνική συνοχή και να αυξήσει τον κίνδυνο πολιτικού εξτρεμισμού». «Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι επιχειρήσεις και οι κοινωνικοί εταίροι σε όλα τα επίπεδα πρέπει να πράξουν κάθε τι δυνατό για να αποτραπεί η δημιουργία μιας “χαμένης γενιάς”, η οποία θα αποτελέσει οικονομική και κοινωνική καταστροφή», όπως υποστήριξε.

newsit.gr

Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς το ΔΝΤ;

Θυμάστε τι έγινε με τις Αμερικάνικες βάσεις; Φώναζε ο Ανδρέας, φωνάζαμε κι εμείς, «Έξω οι βάσεις του θανάτου». Όταν τελικά έφυγαν-δεν τις διώξαμε- και χάθηκαν τα οφέλη, νοσταλγήσαμε τα λεφτά που χάσαμε. Κάπως έτσι θα γίνει και με το ΔΝΤ.
Δεν πρόλαβε να φύγει ο Τόμσεν κι αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε: Θα γυρίσει; Μπας και η συμπεριφορά μας τον πλήγωσε; Μήπως τελικά δεν ήταν τόσο κακός όσο τον έκαναν να φαίνονται οι «αλήτες ρουφιάνοι» δημοσιογράφοι; Να δείτε που στην περίπτωση που δεν επιστρέψει, ο ένας θα ρίχνει την ευθύνη στον άλλον. Δεν θα μου προκαλέσει μάλιστα καμία έκπληξη, το ενδεχόμενο να θεωρηθεί υπεύθυνος ο Στουρνάρας, αφού στη τελευταία συνάντηση του μίλησε απρεπώς. Τώρα θα μου πείτε, άνθρωπος είναι, πιεζόμενος να πάρει τα επιπλέον μέτρα είπε και μια κουβέντα παραπάνω. Το λάθος του δεν ήταν η παραπάνω κουβέντα, αλλά ότι αμέλησε την ώρα που την εκστόμιζε να κλείσει το μάτι στον Τόμσεν.
Μια κακιά στιγμή και τώρα το ΔΝΤ  σκέφτεται να τη φύγει με τον ίδιο τρόπο που έφυγαν οι βάσεις. Και επειδή το ΔΝΤ πολλοί εμίσησαν αλλά τα λεφτά του ΔΝΤ κανείς, εκείνο που θα συμβεί είναι, όλοι αυτοί που κατακεραύνωναν την κυβέρνηση για ενδοτισμό έναντι των δανειστών μας, να είναι οι ίδιοι που θα την επικρίνουν για λανθασμένους χειρισμούς οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Όλα αυτά όμως έχουν σχετική σημασία μπροστά στο κίνδυνο να μείνουμε χωρίς δόση αφού την «έδωσε» του Τόμσεν και ετοιμάζεται να βγάλει το χρέος μας μη βιώσιμο. Ένα χρέος είχαμε κι εμείς να καμαρώνουμε, ένα χρέος που μας έκανε παγκοσμίως διάσημους, και για μια παρεξήγηση πάνε να μας το απαξιώσουν. Θα έπρεπε να το περιμένουμε από έναν ευαίσθητο άνθρωπο όπως είναι ο Τόμσεν. Του κάναμε το βίο αβίωτο και μας κάνει το χρέος μη βιώσιμο
 Χάρης Παυλίδης / Statesmen gr

Ο Σαρκοζί στο δρόμο της επιστροφής

Η Γαλλία θεωρείται, και μάλλον όχι άδικα, ως μια από τις χώρες με τις πιο προχωρημένες «ιδιαιτερότητες», σε επίπεδο πολιτικού αυτοπροσδιορισμού. Η κοινωνία που γέννησε τη Γαλλική Επανάσταση, δεν θα μπορούσε παρά να είναι εξαιρετικά απρόβλεπτη. Να αμφισβητεί τον ίδιο τον εαυτό της. Να δίνει μάχες με τις δικές της, προηγούμενες επιλογές.
Η κοινωνία αυτή, επέλεξε στις εκλογές του Μαϊου να στείλει σπίτι του τον Νικολά Σαρκοζί. Επειδή είχε «θυμώσει» μαζί του, και ήθελε να του δώσει ένα καλό μάθημα. Όχι επειδή θεωρούσε τον Φρανσουά Ολάντ καλύτερό του.
Μετά από σχεδόν πέντε μήνες, ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκεντρώνει τα μικρότερα ποσοστά αποδοχής που είχε ποτέ ένοικος του Ελιζέ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μετά την εκλογή του. Ενώ, ο Νικολά Σαρκοζί προετοιμάζει την… επιστροφή του.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν στη Γαλλία, το 44% των πολιτών θεωρεί ότι ο Νικολά Σαρκοζί θα ήταν καλύτερος Πρόεδρος, έναντι μόλις 26% που στηρίζει ακόμη τον Φρανσουά Ολάντ.
Στη γαλλική Κεντροδεξιά βέβαια, τα πράγματα είναι περίπλοκα. Η Κριστίν Λαγκάρντ, Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σήμερα, δεν κρύβει την επιθυμία της να… πετύχει εκεί όπου απέτυχε ο Ντομινίκ Στρος-Καν, αναφορικά με τη φιλοδοξία που είχε ο DSK να περάσει ως οικοδεσπότης την είσοδο των Ηλυσίων Πεδίων.
Στο δε εσωτερικό του UMP διεξάγεται μια σκληρή μάχη επιγόνων, με τον Φρανσουά Φιγιόν να αξιοποιεί την υψηλή δημοφιλία του, και να προηγείται του επικεφαλής της κομματικής γραφειοκρατίας Ζαν-Φρανσουά Κοπέ.
Και οι τρεις προαναφερθέντες βέβαια, θα είχαν αφόρητη δυσκολία να επιμείνουν μέχρι τέλους στην υποψηφιότητά τους, αν στο προσκήνιο εμφανιζόταν και πάλι ο «τυφώνας Σαρκό».
ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Άστρος Κυνουρίας: Πήραν τις τράπεζες με τη σειρά - ''Μπλόκα'' παντού για τους ληστές!

Διπλή ένοπλη ληστεία στα υποκαταστήματα των τραπεζών Αγροτική και Πειραιώς σημειώθηκε το πρωί, στο 'Αστρος Κυνουρίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην πρώτη περίπτωση, στην τράπεζα Πειραιώς, δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή σταμάτησαν έξω από το κατάστημα και ο ένας εξ αυτών μπήκε μέσα φορώντας καπέλο τύπου τζόκεϊ, γυαλιά ηλίου και με την απειλή πιστολιού, αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό.
Λίγα λεπτά αργότερα, με τον ίδιο τρόπο, λήστεψαν και την Αγροτική τράπεζα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με την μηχανή.
Η αστυνομία έχει στήσει μπλόκα κι έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό τόσο στην Αρκαδία, όσο και σε γειτονικούς νομούς για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπόπτων, ενώ σημειώνεται ότι η μια τράπεζα από την άλλη βρίσκονται αρκετά μακριά

Βέλο: Τους ζητούσαν δύο χιλιάδες ευρώ για να μην... τους δυσφημίσουν το ζαχαροπλαστείο!

Συνελήφθησαν, χθες (1-10-2012) το μεσημέρι, στο Βέλο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, δύο Έλληνες, ένας 44χρονος άνδρας και μία 39χρονη γυναίκα, για εκβίαση σε βάρος 46χρονου ζαχαροπλάστη ( Μάλλιος).
Τα δύο άτομα, ένας 44χρονος άνδρας και μια 39χρονη γυναίκα, βρέθηκαν με χειροπέδες για εκβιασμό σε βάρος του 46χρονου Σύμφωνα με την Αστυνομία, προχθές, οι δύο φερόμενοι ως δράστες, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τη σύζυγο του καταστηματάρχη και της ζήτησαν 2.000 ευρώ για να μην δυσφημίσουν το ζαχαροπλαστείο!
Χθες το μεσημέρι, σε κανονισμένο ραντεβού στο κατάστημα, η σύζυγος του ιδιοκτήτη τους παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Σε έρευνα που έγινε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, βρέθηκε στην κατοχή τους το προσημειωμένο χρηματικό ποσό και τα δύο άτομα συνελήφθησαν...
 

Εμετική τουρκική προπαγάνδα για τους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-13

Όχι και έτσι.Αυτή η τουρκική προπαγάνδα - που από καποιο ΄΄κέντρο'' ξεπηδά-  ξεπερνά κάθε όριο.  Η εφημερίδα Sabah  με τον τίτλο «Τα πικρά σημάδια της ρωμαίικης και βουλγάρικης καταπίεσης στα βαλκάνια», διαστρεβλώνει πλήρως την ιστορία, κατασκευάζει ''γεγονότα'' και δημιουργεί συνθήκες μισαλοδοξιας και υπόβαθρο  για ύποπτα πράγματα και καταστάσεις!
Όλα αυτά με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων  από τους Βαλκανικούς πολέμους 1912 – 13 που όπως αναφέρει είχαν ετοιμάσει την κατατρόπωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας . Κατά τους πολέμους αυτούς έχασαν τη ζωή τους δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες, ενώ από την άλλη 600 000 περίπου Μουσουλμάνοι που ήταν εγκαταστημένοι στα Βαλκάνια υπέστησαν, άκουσον -άκουσον,  βασανιστήρια και σφαγές και αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στην Ανατολία.
  Και συνεχίζει την διαστρέβλωση του απελευθερωτικού αγώνα αποτίναξης του Οθωμανικόυ ζυγού:Τα χωριά και οι επαρχίες στις οποίες είχαν ...κάνει εφόδους οι ρωμαίικες και βουλγάρικες …”συμμορίες” λεηλατήθηκαν και ασκήθηκαν σ’ αυτούς βασανιστήρια, Επίσης- συνεχίζει τις προβοκάτσιες και τις διαστρευλώσεις- ασκήθηκε ανήθικη συμπεριφορά στις γυναίκες και τα κορίτσια και υπό μορφή τελετών γίνονταν εκτελέσεις. Οι φωτογραφίες από τα γεγονότα αυτά παγώνουν το αίμα του ανθρώπου, υποστηρίζει 
onalert.gr

Η κλήρωση του πρωταθλήματος της ( Γ’ εθνικής) Football League 2 - Σέντρα στις 21 Οκτωβρίου.

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των δύο ομίλων της Football League 2, με τη συμμετοχή 25 συνολικά ομάδων και τη σέντρα του πρωταθλήματος να ορίζεται για τις 21 Οκτωβρίου.
Στο Νότιο Όμιλο θα πάρουν μέρος 13 ομάδες ( Καλαμάτα , Εθνικός Αστέρας, Πανηλειακός, Γλυφάδα, Ρούβας, Χανιά, Αστέρας Μαγούλας, Προοδευτική, Επισκοπή, Αχαρναϊκός, Φωστήρας, Κόρινθος και Παναγιάλειος) και στο Βόρειο 12, αντίστοιχα.
Όπως ανακοινώθηκε από τη διοργανώτρια, θα ανέβουν τέσσερις ομάδες. Οι δύο πρωταθλήτριες των ομίλων απευθείας και μια ακόμη από κάθε όμιλο που θα προκύψει από αγώνες play off μεταξύ όσων τερμάτισαν στις θέσεις 2-5 του κάθε ομίλου.

Όσον αφορά στον υποβιβασμό, πέφτουν οι δύο τελευταίες ομάδες από κάθε όμιλο, ενώ θα παίξουν αγώνα μπαράζ οι δύο ομάδες που τερμάτισαν στην τρίτη θέση από το τέλος.
Ο πρόεδρος της Ένωσης, Σπύρος Καλογιάννης ενημέρωσε ότι κάθε ομάδα θα πάρει επιχορήγηση 50.000 ευρώ.

Tο πρόγραμμα στο Νότιο όμιλο

Χ. Δήμας: «Δεν θα δεχτούμε ΡΟΜΑ στην Κορινθία»

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο βουλευτής της ΝΔ στην Κορινθία κ. Χ. Δήμας ανέφερε ότι δεν θα έρθουν ΡΟΜΑ στην Κορινθία, ούτε πρόκειται να δεχτούν κάτι τέτοιο…

Πολύ σύντομα το στρατόπεδο της Κορίνθου θα φιλοξενεί τουλάχιστον 1500 μετανάστες

Πολύ σύντομα το στρατόπεδο της Κορίνθου θα φιλοξενεί τουλάχιστον 1500 μετανάστες
Για να μην λέγονται πολλές κουβέντες και για να κλείσουμε το θέμα οριστικά στις φημολογίες!
Το στρατόπεδο της Κορίνθου πολύ σύντομα αναμένεται να φιλοξενεί 1.500 με 3.000 μετανάστες!
Το ιστορικό 6ο Σύνταγμα Πεζικού έγινε ένα μεγάλο κέντρο μεταναστών …με τις ευλογίες των πολιτικών προσώπων της Κορινθίας και ειδικά των τριών βουλευτών της ΝΔ!
Και για να μην πει κανείς ότι υπερβάλλουμε ως προς τον αριθμό των μεταναστών, αναρτήθηκε διαγωνισμός στη Διαύγεια που κάνει λόγο για 3.000 σεντόνια και 3.000 κουβέρτες! Άρα λοιπόν ποιο είναι το συμπέρασμα για το πόσοι μετανάστες αναμένεται να έρθουν στο στρατόπεδο της Κορίνθου το επόμενο διάστημα; Μήπως περισσότεροι από 1500 μετανάστες;
Δείτε εδώ τον διαγωνισμό που κάνει λόγο για τις κουβέρτες
Δείτε εδώ τον διαγωνισμό που κάνει λόγο για τα σεντόνια

ΣΣ. Καλώς… τους δεχτήκαμε! «Μπράβο» …στους πολιτικούς μας!

korinthiannews.gr

Ψηφίζουμε Ελλάδα στο διαγωνισμό της Martini!

Μια Λιθουανο-σκοπιανή προηγείται από τις Ελληνίδες υποψήφιες στο διαγωνισμό για το νέο πρόσωπο της Martini.

Το newsbomb.gr ανέλαβε πρωτοβουλία να στηρίξει τις Ελληνίδες, ώστε η επόμενη καμπάνια της Martini να έχει άρωμα Ελλάδας. Με τον τρόπο αυτό:
1.       Στέλνουμε ένα μήνυμα αποφασιστικότητας ως Ελληνες (αφού το μότο της καμπάνιας είναι «Η τύχη είναι θέμα στάσης ζωής») και απαντάμε στη διεθνή εκστρατεία δυσφήμησης της πατρίδας μας.
2.       Βάζουμε στη θέση τους, τους Σκοπιανούς οι οποίοι στηρίζουν μαζικά τη «δική τους», με τη βοήθεια των Τούρκων και καλλιεργώντας κλίμα εχθρότητας με την Ελλάδα.
3.       Διαφημίζουμε το τουριστικό προϊόν της χώρας μας.

Διαβάστε λεπτομέρειες για το διαγωνισμό, τις Ελληνίδες υποψήφιες και την πρωτοβουλία του newsbomb.gr στο http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/239667/psifiste-ellada-sto-diagonismo-tis-martini

Ψηφίστε τις Ελληνίδες στο https://www.facebook.com/Martini?sk=app_314018985345019.

Στο χέρι μας είναι. Χρειάζεται μόνο ένα κλικ!

Διαδώστε την πρωτοβουλία σε φίλους και γνωστούς. Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη. Κερδίζουμε τόσα πολλά, με ένα μόνο κλικ.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΔΟΟΜΙΛΙΚ​ΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Επερώτηση για τις ενδοομιλικές συναλλαγές κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Π. Κουρουμπλής, ζητώντας το σχετικό πόρισμα της κοινής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής. Η κοινή νομοπαρασκευαστική Επιτροπή συστάθηκε ύστερα από απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης με έργο τη μελέτη του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου σχετικά με τους κανόνες τεκμηρίωσης των ενδοομιλικών συναλλαγών.
Υπενθυμίζεται ότι στις 31/7/2012 ο κ. Π. Κουρουμπλής είχε ζητήσει το σχετικό πόρισμα με την υπ’ αριθμόν 32/31.07.2012 Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, δίχως ωστόσο το αρμόδιο Υπουργείο να καταθέσει το αιτούμενο έγγραφο. Για το λόγο αυτό και κατ’ εφαρμογή του άρθρου 134 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής, με τη μορφή  επερώτησης προς τον Υπουργό Οικονομικών, ερωτά ποιο το περιεχόμενο του πορίσματος της εν λόγω επιτροπής και εάν προτίθεται η αρμόδια πολιτική ηγεσία  να το καταθέσει στη Βουλή των Ελλήνων.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ο οποίος εποπτεύει κοινοβουλευτικά και τα κρατικά ΜΜΕ, έκανε την εξής δήλωση:
«Με έκπληξη πληροφορούμαι ότι το πλιάτσικο της ΕΡΤ συνεχίζεται αμείωτα με τις υπογραφές του πολιτικού της προϊσταμένου Σίμου Κεδίκογλου. Ο ίδιος έλεγε μέχρι πέρυσι ότι είναι το παιδί της ΕΡΤ. Τώρα έχει εξελιχθεί στον εξολοθρευτή της.
Πριν λίγες εβδομάδες έβαλε την υπογραφή του για την αρπαγή 75.000.000 ευρώ από το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες, ακόμα και εκείνοι που έχουν…πεθάνει και έχουν στον τάφο τους ηλεκτρικό καντηλάκι, προκειμένου η συγκυβέρνηση Σαμαρά να καλύψει τις τεράστιες μαύρες τρύπες σε μία άσχετη εταιρεία του Δημοσίου, τη ΛΑΓΗΕ Α.Ε., που ασχολείται με τη διαχείριση της Ενέργειας και κυρίως των Ανανεώσιμων Πηγών της. Ένα σκάνδαλο για το οποίο θα βρεθούν εκτεθειμένοι έναντι του νόμου, σε βαθμό κακουργήματος, τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε., όπως και η Διοίκησή της, αφού δεν υπερασπίζονται τα περιουσιακά δικαιώματα της εταιρείας που έχουν αναλάβει.
Τώρα ο εξαφανισμένος από τη Βουλή Υφυπουργός, (όταν δεν τον βολεύει να αντιμετωπίσει Επίκαιρες Ερωτήσεις Βουλευτών της αντιπολίτευσης, όπως πολύ πρόσφατα μία δική μου), έχει αποφασίσει να εκχωρήσει στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης κτίρια ιδιοκτησίας της ΕΡΤ Α.Ε. στις εγκαταστάσεις της ΕΤ1 στην οδό Κατεχάκη, προκειμένου να μετατραπούν σε διοικητικά κέντρα υποδοχής των λαθρομεταναστών.
Δηλαδή στη μία πλευρά θα είναι το στούντιο από όπου θα βγαίνει η εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» και από την άλλη θα είναι το Διοικητήριο Δένδια, όπου η ελληνική κυβέρνηση θα λέει στους λαθρομετανάστες «Μείνετε στην Ελλάδα». (Εξ’ ου και τους κάνει σε όλη την Ελλάδα τα κέντρα «φιλοξενίας»).
Σημειώνω ότι η ΕΡΤ Α.Ε. έχει και νοικιασμένα κτίρια στην περιοχή του Γέρακα, με τους εργαζόμενους να επιμένουν μήνες τώρα να ξενοικιαστούν και όλες οι λειτουργίες τους να μεταφερθούν στην Κατεχάκη. Και όλα αυτά την ώρα που τη φετινή τηλεοπτική περίοδο οι εγκαταστάσεις της Κατεχάκη έχει προγραμματιστεί να φιλοξενήσουν την παραγωγή και μετάδοση άλλων πέντε εκπομπών.
Επισημαίνω στο Σίμο Κεδίκογλου ότι αν εκείνος είναι παιδί της ΕΡΤ, εγώ είμαι δημιούργημά της, αλλά στη συνέχεια ένας από τους πατέρες της τηλεόρασής της, με μία διαδρομή την οποία θέλω να ελπίζω ότι δεν θα αμφισβητήσει. Του συνιστώ να αλλάξει την τακτική του, αν την πονάει έστω και στο ελάχιστο».

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας                                 Πάτρα  29/9/2012
            «14ο Διεθνές Πανόραμα»
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 10α, ΤΚ 26441
web site www.independent.gr
Επικοινωνία: τηλ/fax 2610 426779
κιν.6932766373
e-mail info@independent.gr

                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
30/9  έως 6/10/2012
   Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας συνεχίζει φέτος την επί 14 χρόνια πορεία του, σταθερό στην φιλοσοφία να αποτελεί ένα φορέας τέχνης και πολιτισμού που επιβραβεύει την κινητοποίηση της ελεύθερης έκφρασης και του πολυπολιτισμικού διαλόγου παράλληλα με την έξοδο από την πνευματική αδράνεια και την εξατομίκευση.
   Σε μια εποχή κρίσης το Φεστιβάλ αποδεικνύει ότι η τέχνη, άρρηκτα με την ανθρώπινη έκφραση επηρεάζονται και περνούν τους δικούς τους δύσκολους καιρούς, με την βεβαιότητα της γέννησης του νέου. Η αναζήτηση του καινούριου, του δημιουργικού θα στηρίξει την βεβαιότητα αυτή και θα γεννήσει λύσεις και διεξόδους.

Οι ψευδομακεδόνες, η Χρυσή Αυγή και η Σχολή Καλών Τεχνών

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Η (ψευδής) πληροφορία – διαψεύστηκε αμέσως από το υπουργείο των Εξωτερικών – περί δήθεν ξυλοδαρμού έως θανάτου, από μέλη της Χρυσής Αυγής, ατόμου που αυτοπροσδιοριζόταν ως «Μακεδόνας» δεν δείχνει να αποτελεί απλά άλλο ένα προπαγανδιστικό κεφάλαιο του ψευδομακεδονικού αλυτρωτισμού.
Η «είδηση», που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και αμέσως, το προηγούμενο Σάββατο, μεταδόθηκε από όλα τα σκοπιανά (ακόμη και το κρατικό) ραδιοτηλεοπτικά μέσα – τα οποία, βέβαια, μετά υποχρεώθηκαν να αυτοδιαψευστούν – ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη στη Θεσσαλονίκη.
Με δεδομένο ότι επίκεντρο των ενορχηστρωτών της «μακεδονικότητας» είναι η Φλώρινα, είναι σαφές ότι η συμπρωτεύουσα επελέγη ακριβώς για να διασφαλιστεί πως η κατασκευασμένη πληροφορία θα κυκλοφορούσε για αρκετό χρονικό διάστημα πριν διαψευστεί – κάτι που θα γινόταν αμέσως σε μια μικρότερη πόλη, όπως η Φλώρινα, όπου όλοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.
Μια μέρα νωρίτερα, την Παρασκευή, έκανε την εμφάνισή του με δελτίο Τύπου ένας «υπό ίδρυση», όπως αναφερόταν, σύλλογος, αυτός της περίφημης «Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού».
Με την ανακοίνωση αυτή, που είναι σαφές ότι εκπορεύεται από το αλυτρωτικό ψευδομακεδονικό «Ουράνιο Τόξο», το οποίο δραστηριοποιείται στην περιοχή της Φλώρινας (Λερίν κατά τους ψευδομακεδόνες), ενημερωθήκαμε για την… δραματική πορεία της εν λόγω «πολιτιστικής στέγης»:
Ότι δηλαδή, όταν στα τέλη του 1989 «μια ομάδα Ελλήνων πολιτών» (διότι αυτοί αυτοπροσδιορίζονται ως… Έλληνες πολίτες μακεδονικής εθνικής ταυτότητας) προσπάθησαν να ιδρύσουν τον συγκεκριμένο σύλλογο, όλα τα ελληνικά δικαστήρια (εφαρμόζοντας το Σύνταγμα που δεν αναγνωρίζει άλλη μειονότητα πλην της μουσουλμανικής), αρνήθηκαν να τον αναγνωρίσουν.
Οι κύριοι αυτοί είχαν τότε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Ε.Δ.Α.Δ.), το οποίο, με απόφασή του τον Δεκέμβριο του 1998, καταδίκασε την Ελλάδα με ταυτόχρονη καταβολή χρηματικής αποζημίωσης υπέρ των ιδρυτικών μελών του συλλόγου.
Όπως ήταν φυσικό, τα ελληνικά Δικαστήρια αρνήθηκαν και πάλι να παραβιάσουν το Σύνταγμα.
Οι ψευδομακεδόνες επανήλθαν τον Δεκέμβριο του 2009, με νέα προσφυγή στο ΕΔΑΔ και με (όπως αναφέρουν υπερηφάνως) «την αμέριστη συμπαράσταση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι και της δικηγόρου τους κ. Έφη Τελλή».
Στις 30 του περασμένου Αυγούστου, το ΕΔΑΔ έκανε δεκτή και αυτή την προσφυγή και η νέα απόφαση, όπως μας πληροφορούν, αναμένεται να εκδοθεί  στα τέλη του 2013 με αρχές 2014.
Με βάση τα παραπάνω, οι δήθεν εκπρόσωποι του δήθεν συλλόγου, επιτίθενται στην Ελλάδα (της οποίας πάντως δηλώνουν πολίτες), υποστηρίζοντας πως επί δεκαετίες ασκεί «αντιμακεδονική» πολιτική, ανάλογη με τη συμπεριφορά της προς την «Δημοκρατία της Μακεδονίας», θεωρώντας (η Ελλάδα) την «μακεδονικότητα»… αποκλειστικά ελληνική!
Πού κολάει τώρα η Χρυσή Αυγή; Είναι προφανές ότι οι κύριοι αυτοί προσπαθούν να στρέψουν το «ενδιαφέρον» του συγκεκριμένου κόμματος και προς την πλευρά τους, βάζοντας ιδέες σε όσους έχουν επιλέξει την οδό της βίας.
Αν κατορθώσουν να αποκτήσουν ένα θύμα, τότε με μεγαλύτερη ευκολία και καλύτερα επιχειρήματα θα εμφανιστούν ενώπιον του περίφημου ΕΔΑΔ, για να υποστηρίξουν πως στην Ελλάδα τελούν υπό διωγμό.
Επιδιώκουν δηλαδή να χρησιμοποιήσουν την Χρυσή Αυγή εναντίον της Ελλάδας, γαργαλώντας εθνικιστικά αντανακλαστικά.
Η κατάσταση στη χώρα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη.
Κατόπιν όλων αυτών, θα ήταν πραγματικά εθνικό έγκλημα η διακοπή της λειτουργίας της Σχολής Καλών Τεχνών στη Φλώρινα, που αποτελεί πόλο έλξης της νεολαίας.
Αν η Σχολή κλείσει, τότε οι ψευδομακεδόνες θα θεωρήσουν πως εγκαταλείψαμε την πόλη στα χέρια τους, στις ορέξεις τους και στον παγετό!
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Παραίτηση Παύλου Πέππα από την προεδρία της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας




Με επιστολή του στον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο Παύλος Πέππας υπέβαλε εχθές, 1η Οκτωβρίου, την παραίτηση του από τη θέση του Προέδρου της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κορινθίας.

Στην επιστολή του αναφέρει:

"Αγαπητέ Πρόεδρε,
Με την παρούσα επιστολή υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του Προέδρου της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κορινθίας για προσωπικούς λόγους.

Με εκτίμηση,
Παύλος Πέππας
".

Focus στο Ρεμπέτικο και στα παραπονιάρικα τραγούδια

Ο Βαγγέλης Ιωαννίδης και η Αγγέλα Κάρδαση σας παρουσιάζουν τα παραπονιάρικα ρεμπέτικα. Μαζί τους στην κιθάρα ο Σπύρος Κονσολάκης, στο μπαγλαμά ο Γιάννης Νιάρχος. Καλεσμένη στο στούντιο η μεγάλη κυρία του λαϊκού τραγουδιού Κατερίνα Σκορδάλάκη.

Δείτε την εκπομπή Focus στο Ρεμπέτικο πατώντας  ΕΔΩ

Παιδεία & Εργασία: Πανελλαδικές 2013: Τα δίδακτρα των φροντιστηρίων, τα μαθήματα υψηλών απαιτήσεων και οι προσδοκίες μαθητών και γονέων

Για τα κριτήρια επιλογής κατάλληλου φροντιστηρίου, τα δίδακτρα, τα μαθήματα που απαιτούν προσοχή και τα συνήθη λάθη που γίνονται από την πλευρά των μαθητών κατά την φοίτηση στο φροντιστήριο, μιλάει η Α΄Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ). Ο ρόλος της Ομοσπονδίας στην εξατομικευμένη παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών, στην διαφύλαξη του παιδαγωγικού ρόλου των φροντιστηρίων και στην αναβάθμιση της ποιότητας στην μάθηση και τον επαγγελματικό προσανατολισμό.  

Δείτε την εκπομπή Παιδεία & Εργασία της  Focus Web TV        πατώντας  ΕΔΩ

ΑΝΝΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ- ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΑ «ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ»

Ο έρωτας , ο θάνατος, η ζωή, όλα σε πρώτο πλάνο για την Άννα Ανδριανού σε «Πρώτο Ενικό» στη Φαίη Μαυραγάνη.  Η γλυκιά ηθοποιός, σεναριογράφος και συγγραφέας μιλά συγκινημένη για την απώλεια του πατέρα της  Νίκου Βασταρδή και για το πώς είχε προφητικά γράψει γι’ αυτό το τέλος σε ένα από τα βιβλία της.  Επίσης αποκαλύπτει ότι εφέτος στο σήριαλ  «Κλεμμένα όνειρα» θα  γίνουν  πολλές ανατροπές και εξηγεί ότι το τέλος είναι πάντα προδιαγεγραμμένο.  

 Δείτε την εκπομπή Σε Πρώτο Ενικό πατώντας  ΕΔΩ

Ζώδια και Μέλλον: Μάθετε πως θα είναι ο μήνας Οκτώβριος για όλα τα ζώδια.

 Δείτε πως θα είναι ο μήνας Οκτώβριος για όλα τα ζώδια, ενημερωθείτε για την εκρηκτική πανσέληνο που πραγματοποιείται στις 30 Σεπτεμβρίου στον άξονα Κριού – Ζυγού, γνωρίστε τον πλανήτη Έρις και μάθετε πώς μας επηρεάζει. Επίσης αναλύουμε τον Ερμή στα 12 ζώδια και φυσικά προβλέψεις για όλη την εβδομάδα.
Δείτε την εκπομπή  Ζώδια και Μέλλον πατώντας   ΕΔΩ
Focus Web TV       

Η «καλή κίνηση» της Τρίπολης...


Μεγάλη κίνηση αναμένεται να έχει στην Τρίπολη μέχρι την Τετάρτη.
Όχι, δεν μεταφέρονται κι εκεί τα «κακά» της πρωτεύουσας, καθώς, όπως λένε άνθρωποι της αγοράς στη στήλη (όπως έχετε διαπιστώσει οι τακτικοί αναγνώστες, η στήλη έχει μάτια και αυτιά παντού),  πρόκειται για «καλή κίνηση», που πρώτη φορά παρατηρείται ιδιαίτερα μάλιστα για...σκουπίδια.
Με την έννοια «καλή κίνηση» ο πληροφοριοδότης της στήλης αναφέρεται σε περίπου 70 υψηλόβαθμα στελέχη, δηλαδή κάπου 15 από κάθε μία από τις πέντε εταιρείες (ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ, NOVAERA HELLAS A.E., ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. - ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ARCHIRODON GROUP NV - INTRAKAT - ENVITEC A.E., ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ - J&P ΑΒΑΞ Α.Ε.) που μετέχουν στη δεύτερη φάση του Ανταγωνιστικού Διαλόγου για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου.
Σημειωτέον ότι η δεύτερη φάση που ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα και ολοκληρώνεται την Τετάρτη αφορά στο, σημαντικό κομμάτι, των  χρηματοοικονομικών και νομικών στοιχείων της όλης προσπάθειας

ΥΠΕΣ: 132 εκατ. ευρώ στους δήμους από ΚΑΠ και β΄δόση ΠΟΕ

Το συνολικό ποσό των 132 εκατ. ευρώ αποδίδει στους δήμους το υπουργείο Εσωτερικών, με απόφαση που υπέγραψε σήμερα -όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί στην ΚΕΔΕ, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης. Πρόκεται για χρήματα που προέρχονται από τους ΚΑΠ Σεπτεμβρίου και τη β' δόση (Οκτωβρίου) από τα ΠΟΕ. Αναλυτικότερα:
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης υπέγραψε σήμερα την απόφαση για την οικονομική ενίσχυση των δήμων στο πλαίσιο της τακτικής επιχορήγησης που λαμβάνουν για το μήνα Σεπτέμβριο, ύψους 97.000.000 ευρώ. Το αποδιδόμενο ποσό είναι προσαρμοσμένο στο πλαίσιο εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής. Να σημειωθεί πως το «καθαρό ποσό» που δίδεται είναι 95.761.976,14 ευρώ, καθώς έχουν αφαιρεθεί οι προκαταβολές που έχουν πάρει οι δήμοι για το μήνα Σεπτέμβριο.
Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε την απόδοση στους δήμους της χώρας του ποσού των 35 εκατ. ευρώ, έναντι της δ' δόσης των οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς τους δήμους, ύψους 213,875 εκατ. ευρώ.
                                                      ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
                                                                     ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ    ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ   ΑΠΟΔΟΤΕΟ
                                                                           ΔΑΠΑΝΕΣ               ΕΡΓΑ                 ΠΟΣΟ
ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ                                               40.277,07             19.175,48         59.452,54
ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ                                                    118.806,18              61.316,43       180.122,61
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ            43.518,19             22.619,81          66.138,00
ΝΕΜΕΑΣ                                                             20.825,22               9.699,74          30.524,96
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ                    50.649,09             28.282,17          78.931,26
 ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ                                                      53.863,93            32.555,07           86.419,00

Για την απόδοση του ανωτέρω ποσού, υπήρχε ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά τη συνάντηση που είχε γίνει το προηγούμενο διάστημα στο Μέγαρο Μαξίμου με την ΚΕΔΕ.
Το ποσό αυτό θα διατεθεί για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων- έργων των δήμων της χώρας, όπως είχε ζητήσει και η ΚΕΔΕ. Στις περιπτώσεις των Δήμων που υφίστανται ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους, τα ποσά που θα τους αποδοθούν διατίθενται υποχρεωτικά για την εξόφλησή τους

 

N. Ε.Ο ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΑΤΡΩΝ : ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΝ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΑ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΑ


Επανεμφάνιση των άγνωστων με τις πέτρες στις γέφυρες
Πετάνε πέτρες στα διερχόμενα αυτοκίνητα κοντά στο καταυλισμό  στο Ζευγολατιό Κορινθίας.
Συγκεκριμένα χθες Δευτέρα , πέτρες δέχθηκαν δύο οδηγοί στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών στο Ζευγολατιό, και εκτός από τις ζημιές στα παρμπρίζ κινδύνευσε η ζωή τους καθώς συγκράτησαν με δυσκολία τα αυτοκίνητα.
Ιδιαίτερα επικίνδυνη έχει γίνει η Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών για όσους οδηγούς κινούνται το βράδυ σε αυτήν καθώς αρκετά είναι τα συμβάντα όπου άγνωστοι πετάνε πέτρες στα διερχόμενα αυτοκίνητα προκαλώντας το πανικό στους οδηγούς.
Τα συγκεκριμένα περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα καθώς οι άγνωστοι που πετούν πέτρες εμφανίστηκαν ξανά στη περιοχή θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των οδηγών.
Γιάννης Στεφανής
korinthostv