Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Άδωνις: Εάν δεν εμφανίσουν σήμερα τα 600 δισ. οι «ομογενείς», αύριο πάω στον Εισαγγελέα

Στον εισαγγελέα απειλεί πως θα πάει αύριο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας , Άδωνις Γεωργιάδης, την υπόθεση των 600 δισ. ευρώ που οι ελληνοαμερικάνοι ομογενείς δηλώνουν ότι διαθέτουν για το ελληνικό χρέος.
Μιλώντας στο iefimerida.gr, ο κ. Γεωργιάδης προειδοποιεί με τον τρόπο αυτό τους ομογενείς πως εάν εντός της ημέρας -όπως έχουν υποσχεθεί- δεν εμφανίσουν τον λογαριασμό από τον οποίο να προκύπτει ότι διαθέτουν το ιλιγγιώδες αυτό ποσό, τότε τον λόγο θα έχει η δικαιοσύνη στην οποία είναι αποφασισμένος να προσφύγει.
Υπενθυμίζεται πως το πρωί στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στον ΑΝΤ1 ο κ. Γεωργιάδης βρέθηκε πρόσωπο και πρόσωπο με τους κ.κ Μανώλη Λαμπράκη και Γιώργο Παπαδάκη οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έχουν καταθέσει το ποσό των 600 δισ. δολαρίων σε λογαριασμό καναδικής τράπεζας υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας, και μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι έχουν αποστείλει φάκελο με όλα τα αποδεικτικά έγγραφα στη Βουλή, τον Αρειο Πάγο και το υπουργείο Οικονομικών.
Ο κ. Γεωργιάδης αντιμετώπισε τους δύο ομογενείς με αιχμηρό τρόπο και μάλιστα τους είπε πως «εμείς στον Παναθηναϊκό επί ένα χρόνο ακούγαμε τον Βλάση Τσάκα να μας υπόσχεται επενδύσεις από άραβες. Και μόλις έπρεπε να πληρώσει εξαφανιζόταν».

troktiko.eu

Bράζει το ΠΑΣΟΚ για την λίστα Λαγκάρντ - Εκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο. αύριο

Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και του χειρισμού της και από τον Ευάγγελο Βενιζελο έχει αγγίξει όπως είναι φυσικό και την Ιπποκράτους.
Το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να υπάρξει ειδικά αυτή την χρονική στιγμή.
Στελέχη του, εμφανίζονται προβληματισμένα από τις εξελίξεις και βέβαια στα αρνητικά της σημερινής ημέρας καταγράφεται και η αποχώρηση Ραγκούση από το κόμμα με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση.
Η αμηχανία πολλών στελεχών είναι έκδηλη και σε κατ' ιδίαν συζητήσεις εκφράζουν προβληματισμό για τα όσα συμβαίνουν.
Και απ' ότι φαίνεται αυτό δεν θα τελειώσει εδώ. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, μπορεί να μην είναι πλεον στο ΠΑΣΟΚ, όμως όσα αναμένεται να πει απόψε θα φορτίσουν ακόμα περισσότερο το κλίμα.
Ο κ. Λοβέρδος θα μιλήσει απόψε σε εκδήλωση για το βιβλίο του και οι πληροφορίες λένε ότι θα είναι ακόμα πιο αιχμηρός από τον κ. Ραγκούση.
Αύριο συνεδριάζει εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

newsit.gr

Το άγριο «παζάρι» για τα μέτρα - Νέες απαιτήσεις της τρόικας για δημόσιο-ιδιωτικό τομέα - «Όχι» Κουβέλη

Με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη συναντήθηκαν το πρωί οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι συνεχίζουν να βάζουν νέα εμπόδια στην επίτευξη συμφωνίας κατά τις διαπραγματεύσεις, καθώς θέτουν συνεχώς νέες απαιτήσεις, όχι μόνο για το δημόσιο αλλά και για τον ιδιωτικό τομέα. Πώς θα υπάρξει όμως γραμμή «σύγκλισης» από την κυβέρνηση, όταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, είπε κατηγορηματικό «όχι στην αποσάθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων», μιλώντας με τη διοίκηση της ΓΣΕΕ; Οι εκπρόσωποι της τρόικας από την πλευρά τους, ζητούν να ενταχθούν στον προϋπολογισμό του 2013 ακόμη 2 δισ. ευρώ σε μέτρα, πέραν των 7,8 δισ. ευρώ που ήδη προβλέπονται, καθώς και νέα μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης στον ιδιωτικό τομέα! Στο μεταξύ νέα έκτακτη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα, πραγματοποίησε το απόγευμα η τρόικα. Συνεχής ροή εξελίξεων για την τύχη των μέτρων...
περισσότερα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μεταβαίνει σήμερα στο Μπακού, προσκεκλημένη του Αζέρου προέδρου Ilham Alife, όπου θα συμμετάσχει σε Διεθνές Ανθρωπιστικό Φόρουμ.
Η Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει στο Φόρουμ, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και ώρα 08:00 (Ελλάδος) με θέμα: «Ο ρόλος των νέων μέσων επικοινωνίας στο διάλογο των πολιτισμών».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ


Με 1.050.000 ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών έξι δήμους που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, σύμφωνα με απόφαση...
που υπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός, Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Το ποσό αυτό, το οποίο θα εκταμιευθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου, θα δοθεί στους εξής δήμους:
- Δήμο Χίου (350.000 ευρώ)
- Δήμο Κύμης- Αλιβερίου (350.000)
- Δήμο Βιάννου (150.000)
- Δήμο Αμφίπολης (50.000)
- Δήμο Μεγαλόπολης (100.000)
- Δήμο Ανωγείων (50.000).

Για την έκπληξη στο Λονδίνο – Άρσεναλ-Ολυμπιακός (21:45)

Ακριβώς πέντε χρόνια μετά το πρώτο διπλό στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν να ξορκίσουν τον εφιάλτη της Αγγλίας (10 ήττες σε 10 ματς με μόλις δύο τέρματα υπέρ) και να μπουν ξανά δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης. 2.500 Έλληνες στις εξέδρες. Ντιακιτέ και Σιόβας στην ενδεκάδα. Το δίλημμα του Ζαρντίμ.Ήταν 3 Οκτωβρίου το 2007 όταν ο Ολυμπιακός πανηγύριζε την πρώτη του νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ επικρατώντας με 3-1 της Βέρντερ στη Βρέμη. Ακριβώς πέντε χρόνια μετά οι Πειραιώτες θέλουν να επαναλάβουν το ίδιο κατόρθωμα, ωστόσο ο βαθμός δυσκολίας είναι σαφώς ανώτερος.
Η Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ, του Καθόρλα, του Ποντόλσκι, του Γουόλκοτ και τόσων άλλων αστεριών εμφανίζεται αποφασισμένη να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα από την Τσέλσι στο πρωτάθλημα και με διάθεση να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ αναμένεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς και στόχο να κρατήσει μακριά από την περιοχή του Κάρολ τους “κανονιέρηδες”.
Όσον αφορά το αρχικό σχήμα των πρωταθλητών Ελλάδας, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Κάρολ. Πιο μπροστά θα παίξουν – από δεξιά προς αριστερά – οι Ντιακιτέ, Μανωλάς, Κοντρέρας και Χολέμπας. Στη θέση του «κόφτη» θα αγωνιστεί ο Σιόβας, ενώ δίπλα του θα είναι ο Μανιάτης και ο Ιμπαγάσα.
Στο αριστερό άκρο της επίθεσης θα βρίσκεται ο Αμπντούν (ή ο Μασάντο), δεξιά ο Φουστέρ και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Μήτρογλου. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Γκρέκο, Ντιόγο, Φετφατζίδης, Πάντελιτς και Λυκογιάννης. Στην Αθήνα έμειναν οι Τοροσίδη, Τζεμπούρ, Φέισα και Αβραάμ Παπαδόπουλος. 
Στην αντίπερα όχθη η Άρσεναλ αναμένεται να παραταχθεί με τον Βίτο Μανόνε κάτω από τα δοκάρια, ενώ η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Τζένκινσον, Κοσιελνί, Βερμάελεν και Γκιμπς. Ο Άαρον Ράμσεϊ θα κινηθεί στο χώρο του κέντρου με έναν εκ των Αρτέτα ή Κοκλέν. Στην τριάδα πίσω από τον φορ, θα βρεθεί ο Σάντι Καθόρλα σε ρόλο «δεκαριού», αριστερά ο Τσάμπερλεϊν (που συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες από τον Γουόλκοτ) παίρνει φανέλα βασικού από τον Αρσέν Βενγκέρ και δεξιά ο Λούκας Ποντόλσκι. Μοναδικός προωθημένος για την Άρσεναλ, θα είναι ο Ζερβίνιο.

Εκτός όλων των άλλων ο Ολυμπιακός καλείται να ξεπεράσει και μία τραγική παράδοση που έχει όταν αγωνίζεται στο Νησί. Σε 10 επισκέψεις οι “ερυθρόλευκοι” μετρούν 10 ήττες, ενώ έχουν σκοράρει μόλις δύο φορές.
Αναλυτικά:
Ημ/νία - Διοργάνωση - Αγώνας - Θεατές - Ημίχρ. - Τελικό
28/09/11 CHL Αρσεναλ - Ολυμπιακός 59676    (2-1)   2-1 
29/09/09 CHL Αρσεναλ - Ολυμπιακός 59884    (0-0)   2-0 
05/03/08 CHL Τσέλσι - Ολυμπιακός 37721    (2-0)   3-0 
16/03/05 UCUP Νιούκαστλ - Ολυμπιακός 32163    (2-0)   4-0 
08/12/04 CHL Λίβερπουλ - Ολυμπιακός 42045    (0-1)   3-1 
01/10/02 CHL Μάντσεστερ Γ. - Ολυμπιακός 66902    (2-0)   4-0 
23/10/01 CHL Μάντσεστερ Γ. - Ολυμπιακός 66769    (0-0)   3-0
07/12/00 UCUP Λίβερπουλ - Ολυμπιακός 35484    (1-0)   2-0 
25/10/72 UCUP Τότεναμ - Ολυμπιακός 38510    (2-0)   4-0 
24/11/65 CCUP Γουέστ Χαμ - Ολυμπιακός 27250    (2-0)   4-0
newsit.gr

Διώτης και Καπελέρης εκθέτουν Παπακωνσταντίνου για την λίστα Λαγκάρντ

- Διώτης: Η λίστα μου παραδόθηκε ατύπως από τον κ.Παπακωνσταντίνου
- Καπελέρης: Ποιά λίστα; 10 ονόματα μου έδωσαν να ελέγξω! - "Δεν πήρα ποτέ στα χέρια μου καμία λίστα Λαγκάρντ
- Αγριος καυγάς Καπελέρη με τον Μανώλη Κεφαλλογιάννη
- Ήξερε πάντως την ύπαρξη της λίστας - Είπε ότι υπήρχε πρόθεση να συσταθεί ειδική επιτροπή
- Οι καταθέσεις πρωην επικεφαλής του ΣΔΟΕ συνεχίζονται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Μόνο ως ένα κακόγουστο αστείο μπορεί να δει κανείς όλα όσα ακούγονται από το μεσημέρι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την περίφημη λίστα Λαγκάρντ.

Μεσσηνία:Παράτησε τον Καλαματιανό για έναν Πακιστανό - Ήθελε... και προίκα!

Ο 35χρονος σύζυγος έψαχνε την 32χρονη γυναίκα του, από τις 29 του περασμένου Αυγούστου - Ένα μήνα αργότερα η υπόθεση πήρε νέα τροπή όταν χτύπησε το τηλέφωνο του σπιτιού του...
Για την εξαφάνιση της 32χρονης γυναίκας, η αστυνομία είχε ενημερωθεί από τον 35χρονο άντρα της, στις 29 Αυγούστου. Όπως είχε πει, επέστρεψε στο σπίτι του δεν τη βρήκε, ενώ το κινητό της τηλέφωνο ήταν κλειστό. Η αστυνομία ξεκίνησε τις έρευνες, μέχρι που το περασμένο Σάββατο (29-09-2012), ο σύζυγος της γυναίκας ξαναπήγε στο τμήμα.
Είπε στους αστυνομικούς, ότι λίγα λεπτά νωρίτερα δέχθηκε τηλεφωνική κλήση στο κινητό του, με απόκρυψη, από έναν άνδρα και μία γυναίκα, οι οποίοι του ζήτησαν να πάει στη Θεσσαλονίκη, με χρηματικό ποσό, προκειμένου τον ενημερώσουν που βρίσκεται η σύζυγός του.
Προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό που ζητούσαν οι δράστες και το βράδυ της ίδια μέρας, παραδόθηκε σε μία 36χρονη Ελληνίδα και έναν 19χρονο Έλληνα, παρουσία 26χρονου Πακιστανού, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Ενώ όλα έδειχναν μέχρι εκείνη τη στιγμή, ότι επρόκειτο για απαγωγή, τα πράγματα πήραν νέα τροπή, όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στον καταυλισμό τσιγγάνων στο Εργοχώρι Ημαθίας, όπου βρισκόταν η 32χρονη.
Όταν τη βρήκαν τους δήλωσε ότι έφυγε από το σύζυγό της με τη θέλησή της, προκειμένου διαμείνει με έναν Πακιστανό, που απουσίαζε και αναζητείται. Όπως φαίνεται λοιπόν, τα χρήματα που ζητούσαν οι δράστες δεν ήταν τα λύτρα της απαγωγής αλλά... η προίκα που ήθελε η 32χρονη για να κάνει το νέο ξεκίνημα στη ζωή της!

newsit.gr

“Βόμβα” στον Παναθηναϊκό – Τέλος ο Κατσουράνης!

Παρελθόν αποτελεί από τον Παναθηναϊκό ο Κώστας Κατσουράνης, όπως ανακοίνωσε στους παίκτες και την τεχνική ηγεσία ο Γιάννης Αλαφούζος κατά την διάρκεια της προπόνησης στην Παιανία. "Εχω παράπονα και από 2-3 άλλους παίκτες αλλά δεν είναι της στιγμής να το συζητήσουμε", τόνισε ο πρόεδρος των "πρασίνων" στην ομιλία του.
Μετά από τρία χρόνια ο Κώστας Κατσουράνης λέει "αντίο" στον Παναθηναϊκό. Το κλίμα για τον διεθνή μέσο ήταν βαρύ μετά τον αγώνα με την Μάριμπορ στην Σλοβενία, ενώ φαίνεται πως διοίκηση και προπονητής είχαν την ίδια άποψη για το θέμα.
Να σημειωθεί πως από το καλοκαίρι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα πίστευε πως από ο Κατσουράνης δημιουργούσε πρόβλημα στα αποδυτήρια και δεν είχε πρόβλημα να αποχωρήσει ακόμα και τότε.
Ο Γιάννης Αλαφούζος βρέθηκε την Τετάρτη στην Παιανία και έθεσε προ των ευθυνών τους τους ποδοσφαιριστές, ενώ παράλληλα προσπάθησε να τους ανεβάσει το ηθικό ενόψει της συνέχειας. Ωστόσο η ομιλία ξεκίνησε με την... βόμβα:
«Καταρχήν θέλω να σας πω ότι σήμερα έφυγε ο κύριος Κατσουράνης από την ομάδα. Διακόψαμε τη συνεργασία μας και τις επόμενες ώρες θα υπάρξει ανακοίνωση, πιθανότατα από κοινού. Ήταν μια απόφαση της διοίκησης που πάρθηκε αργά το βράδυ και ουδείς άλλος τη γνώριζε. Εχω παράπονα και από 2-3 άλλους παίκτες αλλά δεν είναι της στιγμής να το συζητήσουμε» και συνέχισε μιλώντας στους ποδοσφαιριστές:
«Μέχρι τώρα υπάρχουν δύο Παναθηναϊκοί. Ενας με τη Μάδεργουελ και στο δεύτερο ημίχρονο με τη Μάλαγα και ένας ακόμη των υπολοίπων αγώνων που μας απογοήτευσε. Δεν θέλω να αισθάνεστε άγχος για τα αποτελέσματα. Θα είμαστε δίπλα σας. Πριν μια εβδομάδα είπα ότι είστε απλήρωτοι και το έκανα για να μοιραστώ το βάρος της ευθύνης και να σας δείξω ότι εμπράκτως συμμερίζομαι και αντιλαμβάνομαι τι συμβαίνει στην ομάδα. Είστε όλοι σας καλοί παίκτες, παίξτε το ποδόσφαιρό σας και μέσα στον ορίζοντα που έχουμε θέσει θα γίνουμε και πάλι μεγάλη ομάδα».
Με αυτή την κίνηση ο Γιάννης Αλαφούζος θέλησε να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, ενώ πετυχαίνει να αποφορτίσει και το κλίμα που υπάρχει για τον Φερέιρα.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πριν την ομιλία του Αλαφούζου, ο ισχυρός άνδρας της "πράσινης" ΠΑΕ είχε συνάντηση με τον παίκτη, ενώ πλέον αυτό που μένει είναι να συζητήσουν οι δύο πλευρές τους όρους για τη λύση της συνεργασίας τους.
 
newsit.gr

Ερώτηση Βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα για την επέκταση και διαμόρφωση διευρυμένο​υ και πιο ευέλικτου ωραρίου λειτουργία​ς των αρχαιολογι​κών χώρων.

Ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Πόσες φορές έχει συμβεί σε όλους μας να επισκεπτόμαστε έναν αρχαιολογικό χώρο κατά την διάρκεια της ημέρας και να βρίσκουμε κλειστές πόρτες. Σκεφτείτε την απογοήτευση εάν έρχεστε από την άλλη άκρη της γης. Αντί να προβάλλουμε και να αναδεικνύουμε την πολιτιτστική μας κληρονομιά κλείνουμε τις πόρτες στους τουρίστες. Στις περισσότερες χώρες τα σημαντικά αρχαιολογικά-ιστορικά-πολιτιστικά μνημεία παραμένουν ανοιχτά μέχρι αργά το απόγευμα. Στην Ελλάδα όπου έχουμε ενδεχομένως σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία τα κλείνουμε από τις 15:00. Η δημιουργία ενός διευρυμένου και πιο ευέλικτου ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων είναι επιτακτική ανάγκη. Επειδή ο τουρισμός είναι η σημαντικότερη πηγή εσόδων για την χώρα οφείλουμε να πάρουμε όλες τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται ώστε να τον ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο. Είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να εξετάσουμε από τώρα ώστε να έχουμε αρκετό χρόνο για να γίνει έγκαιρος και μεθοδικός σχεδιασμός για να μη πάει χαμένη η επόμενη θερινή τουριστική περίοδος.»    
                                    
Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Προς την κα. Υπουργό Τουρισμού
Ερώτηση
Θέμα: Επέκταση και διαμόρφωση διευρυμένου και πιο ευέλικτου ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων.
Στο πλαίσιο του έγκαιρου σχεδιασμού της επόμενης θερινής τουριστικής περιόδου και της καλύτερης αξιοποίησης και προβολής του πολιτισμού, είναι ανάγκη να επεκταθούν, διευρυνθούν και να γίνουν πιο ευέλικτα τα ωράρια λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων. Πρώτον, η έλλειψη έγκαιρου προγραμματισμού των ωραρίων και τα περιορισμένα και διαφοροποιημένα ωράρια καθιστούν δύσκολη την επίσκεψή τους από τουρίστες, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες. Δεύτερον, η έλλειψη μόνιμου προσωπικού αλλά και η αδυναμία ανανέωσης του απερχόμενου (πχ. λόγω συνταξιοδότησης) θέτει σε κίνδυνο ακόμη και τη λειτουργία τους. Τρίτον, τα ημερήσια ωράρια απασχόλησης των φυλάκων δεν επιτρέπουν τη λειτουργία διευρυμένου ωραρίου. Ναι μεν το υπουργείο προσλαμβάνει εποχικούς υπαλλήλους αλλά αυτό πρέπει να γίνεται αρκετά έγκαιρα ώστε να επιτραπεί ο σωστός προγραμματισμός και  να ανακοινωθούν πιο νωρίς τα ωράρια λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων το οποίο είναι αίτημα τόσο του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) όσο και του HATTA (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων).Αναφέρω ενδεικτικά τα εξής παραδείγματα: Στο Νομό Κορινθίας, σημαντικοί  αρχαιολογικοί χώροι όπως η Αρχαία Κόρινθος (Ακροκόρινθος), το Ιερό του Διός στην Αρχαία Νεμέα, τα Ίσθμια, το Ηραίο του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων (07:30-15:00)  και  η Αρχαία Σικυώνα (08:00-15:00) δε λειτουργούν κατά τις απογευματινές ώρες. Αλλά και οι αρχαιολογικοί χώροι στην υπόλοιπη Ελλάδα που έχουν χαρακτηριστεί παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO έχουν εξίσου περιορισμένα ωράρια λειτουργίας: : οι Μυκήνες (08:00-16:00), η Κνωσός (08:00-15:00), η Δήλος  (08:30-15:00, Δευτέρα κλειστά), το Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως στην Πάτμο (08:00-13:00 καθημερινά και 14:00μμ-16:00 κάθε Κυριακή, Τρίτη, Πέμπτη ) , το Κάστρο του Πλαταμώνα (08:00-15:00) και  το Πυθαγόρειο της Σάμου (08:00-15:00, Δευτέρα κλειστά).Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβείτε για να επεκταθούν, να διευρυνθούν και να γίνουν πιο ευέλικτα τα ωράρια λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων στο πλαίσιο του εγκυρότερου και μεθοδικότερου σχεδιασμού της ερχόμενης θερινής τουριστικής περιόδου;                                                                                                             

                                                     Ο ερωτών βουλευτής

Γιοχάνες Χαν: Χρειάζεται χρόνο και μπορεί να μεταφερθεί σε άλλες περιφέρειε​ς το μοντέλο του Ταμείου Επιχειρημα​τικότητας της Πελοποννήσ​ου

Μια προσέγγιση που χρειάζεται χρόνο και μπορεί να μεταφερθεί σε άλλες περιφέρειες το Ταμείο Επιχειρηματικότητας της Πελοποννήσου αναφέρει ο Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν, απαντώντας σε ερώτηση της Ευρωβουλευτού της ΝΔ Ρόδης Κράτσα.
Το καινοτόμο χρηματοδοτικό εργαλείο που προωθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη δημιουργία Ταμείου Επιχειρηματικότητας, η δημιουργία του οποίου εγκρίθηκε με αυξημένη πλειοψηφία στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου, αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στην Ευρωβουλή.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Johannes Hann που είχε ενημερωθεί ενδελεχώς από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη για την επιλογή της Περιφέρειας να προχωρήσει στην υλοποίηση του Ταμείου Επιχειρηματικότητας, απαντώντας στην Ευρωβουλευτή της ΝΔ τόνισε πως «Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αξιολογηθεί το ειδικό Περιφερειακό Ταμείο για την Επιχειρηματικότητα στην Πελοπόννησο, προκειμένου η προσέγγιση που χρησιμοποιήθηκε να μεταφερθεί σε άλλες περιφέρειες».
Η επιλογή της Περιφέρειας αφορά στην δημιουργία του ταμείου αυτού για την ενίσχυση, αρχικώς, μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013 και προβλέπει δημόσια δαπάνη 22,5 εκ. ευρώ. Το ταμείο θα προχωρήσει στην παροχή δανείων χαμηλού επιτοκίου προς τις επιχειρήσεις, ή εγγυήσεων επιχειρηματικών δανείων, ενώ δεν θα περιλαμβάνει ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω επιδοτήσεων. Στόχος είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις πηγές χρηματοδότησης.
"Το παράδειγμα της περιφέρειας Πελοποννήσου θα πρέπει να μας ωθήσει σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο για να αναζητήσουμε καινοτόμα εργαλεία. Το έχει ανάγκη η χώρα μας όσο ποτέ άλλοτε. Οφείλουμε να μελετήσουμε και να επισπεύσουμε την υιοθέτηση καινοτόμων χρηματοδοτικών εργαλείων προς όφελος της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας. Η διεθνής εμπειρία υπάρχει" σημείωσε η Ευρωβουλευτής της ΝΔ Ρόδη Κράτσα σχολιάζοντας την απάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου περιφερειακής ανάπτυξης Johannes Hahn

Μήνυση κατά Βενιζέλου-​Παπακωνστα​ντίνου από την Χρυσή Αυγή

Η Χρυσή Αυγή καταθέτει μήνυση κατά Βενιζέλου - Παπακωνσταντίνου και κατά παντός άλλου συνυπαιτίου για ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ και ΥΠΟΘΑΛΨΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ για την απόκρυψη των στοιχείων της "λίστας Λαγκάρντ". Εάν υπήρχε σοβαρό κράτος στην Ελλάδα οι παραπάνω κύριοι θα βρίσκονταν ήδη στο γραφείο του Ανακριτή.


Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΦΑΛΤΣΙΑΝΙ ( VIDEO)

Σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής και αναφερόμενος στο θέμα της «λίστας Λαγκάρντ» ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  Τέρενς Κουικ τόνισε τα εξής:
«Σε ότι αφορά τη λίστα Λαγκάρντ,  θα πρέπει οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς Μουζακίτης και Πεπόνης να ασχοληθούν, γιατί αυτό το στικάκι ήταν εξαφανισμένο  και να ασκηθούν από την πλευρά τους –χωρίς να θέλω να παρεμβαίνω στο έργο τους –όλες εκείνες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες ώστε αν χρειαστεί ακόμη και στη Βουλή να διαβιβαστούν πολιτικά ονόματα για άρση ασυλίας.
Κανείς δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητος σε αυτή την υπόθεση την οποία, την ώρα που εμείς την εξαφανίσαμε,  διερεύνησαν Γάλλοι, Ιταλοί, Ισπανοί κλπ, έχοντας κερδίσει 10 δις ευρώ από πρόστιμα και πρόσθετους φόρους.
Και επειδή υπάρχει υποψία και αυτό είναι το σημαντικότερο και απευθύνομαι και στον Πρόεδρο της Βουλής, σε αυτή τη διαδρομή των δυο ετών, να έχουν χαθεί ονόματα , να έχουν μεταλλαχθεί ονόματα, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  καλούν τον πρόεδρο της Βουλής, εκ μέρους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, να ζητήσει από τη κα Λαγκάρντ ή από το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας να μας αποσταλεί γνήσιο αντίγραφο του dvd, για να μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι ψάχνουμε τα πραγματικά ονόματα».

«Η ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΣΦΗΝΑΚΙΑ Η ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΛΙΚΑ»

Νέο ξέσπασμα του Τέρενς Κουίκ σήμερα (03/10/2012) από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση της Ολομέλειας για την κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που αφορούσε τις «αμοιβές σε όσους διορίστηκαν έφοροι και δικαστικοί αντιπρόσωποι ή διερμηνείς στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και λοιπές διατάξεις».
Με λίγα λόγια στην ίδια πράξη νομοθετικού περιεχομένου η κυβέρνηση έφερνε για ψήφιση στη Βουλή παντελώς άσχετα θέματα μεταξύ τους, από τα οποία το ένα αφορούσε αμοιβές για τις πρόσφατες εθνικές εκλογές και το άλλο αφορούσε τις διαδικασίες πώλησης ακινήτων σε ιδιωτικά νησιά ή σε νησιά του δημοσίου.
Συγκεκριμένα, ο Τέρενς Κουίκ είπε τα εξής:
«Απευθύνομαι για μία ακόμα φορά διαμαρτυρόμενος στο Προεδρείο της Βουλής. Η Βουλή δεν μπορεί να είναι ένα…μπαράκι που ανακατεύει στο σέικερ διάφορα υλικά για να φτιάξει σφηνάκια ή κοκτέιλ.
Το Προεδρείο της Βουλής υποχρεούται να φέρνει στην Ολομέλεια προς συζήτηση και ψήφιση, ένα-ένα τα θέματα ξεχωριστά. Δεν μπορεί να συζητάμε ως ένα…πακετάκι, άσχετα μεταξύ τους ζητήματα. Αυτό δεν δείχνει καμία σοβαρότητα και βεβαίως αποτελεί κοροϊδία έναντι του ελληνικού λαού.
Με αφήνει αδιάφορο αν λειτουργούσε τόσα χρόνια έτσι η Βουλή. Πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξουν ριζικά αυτές οι διαδικασίες. Πρέπει το ταχύτερο να επανεξεταστεί ο τρόπος λειτουργίας της Βουλής στην εβδομαδιαία σύσκεψη των Προέδρων.
Επίσης επαναλαμβάνω ότι δεν είναι δυνατόν την ώρα, όπως σήμερα το πρωί,  που συνεδριάζει η Ολομέλεια της Βουλής για να δώσει την οριστική της ψήφο σε νομοθετήματα, ταυτόχρονα να συνεδριάζουν Επιτροπές είτε νομοπαρασκευαστικά είτε για ενημέρωσή τους από τους αρμόδιους Υπουργούς.
Είναι ντροπή να κυρώνονται νόμοι, όπως ο σημερινός, με την παρουσία μόνο 15 Βουλευτών, από τους οποίους το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει μόνο δύο και το ΠΑΣΟΚ μόνο έναν αυτή τη στιγμή μέσα στην αίθουσα».

ΦΥΣΗ. Χωρίς τις μέλισσες θα τρώγαμε μόνον καλαμπόκι, ρύζι και σιτάρι…

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, το 84% από τα καλλιεργούμενα φυτά χρειάζονται τη μέλισσα για επικονίαση ενώ το 80% της άγριας βλάστησης οφείλεται στις μέλισσες! Γενικότερα πάντως τα έντομα αυτά, που θεωρούνται τα σπουδαιότερα από οικονομικής άποψης για τον άνθρωπο, συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα στο 15-30% της παραγωγής τροφίμων.
 «Ευτυχώς, για μας, η μέλισσα είναι ένα ανθεκτικό και ευπροσάρμοστο στις αντιξοότητες έντομο», όπως εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο εντομολόγος, καθηγητής Γεωπονίας του ΑΠΘ, Ανδρέας Θρασυβούλου και τονίζει πως «Χάρις στους μελισσοκόμους οι πληθυσμοί της μέλισσας είναι περισσότεροι από πέρσι στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα τα μελίσσια (οι κυψέλες) αυξήθηκαν από 1.200.000 σε 1.560.000». «Το πρόβλημα εντοπίζεται στις αγριομέλισσες, που επηρεάζονται αρνητικά από τη μονοκαλλιέργεια, τα δηλητήρια και τις πυρκαγιές.
 Τα άγρια έντομα είναι εξίσου χρήσιμα και πρέπει να προστατευτούν. Υπάρχουν τουλάχιστον 20.000 διαφορετικά είδη άγριων μελισσών. Κάθε είδος είναι εξειδικευμένο στην επικονίαση συγκεκριμένων φυτών», επισημαίνει ο καθηγητής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι αγριομέλισσες που παίρνουν από τις ορχιδέες, εκτός από τη γύρη, το λάδι του φυτού για να αποκτήσουν το άρωμα εκείνο που θα τις κάνει να προσελκύσουν τις θηλυκές.
 Προκύπτει έτσι, πως οι συγκεκριμένες μέλισσες σε μια σχέση αλληλεξάρτησης, από τα σοφά καμωμένα σχέδια της φύσης, χρειάζονται τις ορχιδέες για να αναπαραχθούν και οι ορχιδέες τις μέλισσες για να πολλαπλασιαστούν. «Όλα αυτά μας δείχνουν πόσο πολύ συμβάλει η μέλισσα στη διατήρηση του περιβάλλοντος: Συνδράμει στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, βοηθά στον εμπλουτισμό του εδάφους με οργανικές ουσίες και στην προστασία της γης από τη διάβρωση», υπογραμμίζει ο καθηγητής. Στροφή στη μελισσοκομία Μια άλλη ενδιαφέρουσα πτυχή που αναδεικνύεται από τα στοιχεία του εργαστηρίου μελισσοκομίας του ΑΠΘ, υπεύθυνος του οποίου είναι ο καθηγητής Ανδρέας Θρασυβούλου, είναι η αυξανόμενη στροφή του κόσμου στη μελισσοκομία, είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά. Σύμφωνα με τον καθηγητή, λόγω της οικονομικής κρίσης, φέτος εκπαιδεύτηκαν 450 μελισσοκόμοι σε τριήμερα σεμινάρια, όταν πέρσι οι εκπαιδευόμενοι ήταν μόλις 70.
 «Σαφώς μια τριήμερη εκπαίδευση δεν μπορεί να κάνει κάποιον ικανό .ωστε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μελισσοκομία. Του παρέχει όμως, τη δυνατότητα να μπορεί να συντηρήσει περίπου 20 κυψέλες και να έχει μια αξιόλογη παραγωγή για τον ίδιο και τα άτομα του οικείου περιβάλλοντος του», διευκρίνισε ο καθηγητής. Για αυτό το χρήσιμο έντομο, που ξυπνά «γλυκούς» συνειρμούς θα μιλήσουν καθηγητές του ΑΠΘ στη «Γιορτή μελιού» που πραγματοποιείται και εφέτος στο Πεδίο του Άρεως, από σήμερα έως και την Κυριακή.
 Στη γιορτή που τη διοργανώνει η 5η κοινότητα του δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Μελισσοκομικό Σύλλογο του νομού Θεσσαλονίκης και το Εργαστήριο Μελισσοκομίας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να προμηθευτούν όλα τα προϊόντας της μέλισσας. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν, επίσης, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και ομιλίες για μικρούς και μεγάλους.

amanpoiare.blogspot.gr

Δωρεάν διανομή τροφίμων σε 800.000 οικογένειες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Και φρούτα σε σχολεία

ΑθήναΟλοκληρώθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός που αφορούσε τη δωρεάν διανομή τροφίμων σε 800.000 οικογένειες. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, μιλώντας την Τετάρτη στη Βουλή, θα διατεθούν 23 εκατ. ευρώ και ο διαγωνισμός αφορούσε πέντε βασικά προϊόντα: μακαρόνια, λάδι (για πρώτη φορά), φέτα ΠΟΠ ελληνική, γραβιέρα Κρήτης και ρύζι. Ο υπουργός ενημέρωσε ότι ο διαγωνισμός δόθηκε σε επτά διαφορετικές εταιρείες συμπεριλαμβανομένων και δύο ενώσεων αγροτικών συνεταιρισμών από την Κρήτη.
Για την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει πολύ σύντομα η διαγωνιστική διαδικασία, αφού όμως προηγουμένως δοθεί έγκριση από την ΕΕ και θα γίνει με τρόπο, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν και μικρότερες εταιρείες χωρίς να απαιτούνται μεγάλα ποσά εγγυητικών επιστολών.
Επίσης, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τη δωρεάν διανομή φρούτων στα σχολεία. Για πρώτη φορά θα δίνεται σε πάρα πολλά σχολεία έτοιμη φρουτοσαλάτα. Επίσης, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών θα διανείμει στα σχολεία για πρώτη φορά τυρί ή γιαούρτι.
Εν τω μεταξύ, στην πληρωμή όλων των δικαιούχων της εξισωτικής αποζημίωσης προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως επίσης ενημέρωσε τους βουλευτές ο κ. Τσαυτάρης. «Ζήτησα από τις υπηρεσίες του υπουργείου να δουλέψουν όλο το Σαββατοκύριακο, μέρα-νύχτα και τη Δευτέρα το πρωί δώσαμε τα 24 εκατομμύρια αυτά, που καθυστερούσαν, στους ανθρώπους που τα δικαιούνταν και μάλιστα από χθες δόθηκαν όλα» είπε ο υπουργός.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πάτρα: Σε εξέλιξη η άσκηση για την αξιολόγηση των κτιρίων μετά από μεγάλο σεισμό. Με την συμμετοχή Ιταλών εμπειρογνωμόνων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ελληνοϊταλική άσκηση με αντικείμενο τη μετασεισμική αξιολόγηση και υποστήλωση των κτιρίων. Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης για σήμερα Τετάρτη είναι προγραμματισμένες οι παρακάτω ενέργειες:
-Υποδοχή και συνάντηση της Ιταλικής αντιπροσωπείας από τα αρμόδια στελέχη της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΥΑΣ), του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ) και της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο ξενοδοχείο «Αστέρας» στην Πάτρα.
-Ενημέρωση για το τεχνικό αντικείμενο, ζητήματα διοικητικής μέριμνας και οργάνωση του χώρου συντονισμού της άσκησης.
-Άφιξη των ομάδων Αυτοψιών, Υποστηλώσεων και Ειδικών Ελέγχων Κτιρίων στο λιμάνι της Πάτρας, στις 12.30 το μεσημέρι.
-Εγκατάσταση καταυλισμού και συνάντηση των αρχηγών των ομάδων, συγκρότηση και εξοπλισμός 12 ομάδων αυτοψιών.
-Έναρξη αυτοψιών, συνάντηση στο κέντρο επιχειρήσεων, συγκέντρωση στοιχείων από τις αυτοψίες.
-Για αύριο Πέμπτη προβλέπεται συνέχιση των αυτοψιών, των υποστηλώσεων και της διαδικασίας ειδικών ελέγχων με την άσκηση να ολοκληρώνεται το μεσημέρι της Παρασκευής με την αξιολόγηση της άσκησης και τη συναγωγή συμπερασμάτων από τη διεξαγωγή της, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Αστέρας».
Σημειώνεται ότι πρόκειται για άσκηση εφαρμογής που αναφέρεται σε εξειδικευμένο προσωπικό, θα διαρκέσει τρεις ημέρες και θα πάρουν μέρος σ’ αυτήν περίπου 80 Ιταλοί συμμετέχοντες και παρατηρητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ενεργά θα συμμετάσχουν και περίπου 25 Έλληνες ειδικοί.
Το όλο πρόγραμμα οφείλεται στο γεγονός ότι η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στον τομέα της ανθρωπιστικής αλληλεγγύης, χρηματοδοτεί την Ιταλική Πολιτική Προστασία για  να εκπονήσει και να εφαρμόσει πρόγραμμα μηχανισμού υποστήριξης πληγέντων περιοχών με διευρωπαϊκή συνεργασία.
Το συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ονομάζεται «Dr House» και χρηματοδοτείται από την EU DG ECHO και έχει σκοπό τη σχεδίαση και την εφαρμογή μιας πρότασης για σύσταση υπηρεσιακής μονάδας διευρυμένων αρμοδιοτήτων και εξειδικεύσεων στην αντιμετώπιση σεισμικής καταστροφής με την ειδική ονομασία «μάκρο – μονάδα» (macro-module) στα πλαίσια της προπαρασκευαστικής δράσης για την Ε.Ε. και της ικανότητας ταχείας ανταπόκρισης σε σεισμόπληκτη περιοχή εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το πιο πάνω πρόγραμμα υλοποιείται από την Ιταλική Πολιτική Προστασία και λόγω μη ύπαρξης πραγματικού σεισμικού συμβάντος μεγάλης έκτασης κατά την προηγούμενη διετία επιλέχθηκε η διενέργεια της άσκησης σε μία ήδη πληγείσα από σεισμό περιοχή, στη συγκεκριμένη περίπτωση η Αχαΐα – Πάτρα, που επλήγη από τον  ισχυρό σεισμό του 2008, αλλά και λόγω της εμπειρίας που έχουν συσσωρεύσει οι ελληνικές αρχές στη διαχείριση μετασεισμικών καταστάσεων
thebest.gr

Της πατρίδος η σημαία...

Σε αρκετές μεριές του Ξυλοκάστρου κυματίζει η σημαία της Γερμανίας, λόγω της αδελφοποίησής μας με τη γερμανική πόλη Furth. Καταλαβαίνετε όλοι τα συναισθήματα που γεννιούνται σε πολύ κόσμο βλέποντάς την, ειδικά τα τελευταία χρόνια ...

Χθες, μιλώντας με φίλους, έμαθα ότι κάποιοι κατέβασαν μία από αυτές. Εγώ ξαναλέω, αυτό που λέω χρόνια. Αν στη σημαία της Γερμανίας βλέπουμε τη Μέρκελ, το Σόιμπλε και το γερμανικό κεφάλαιο, τότε και στην ελληνική θα έπρεπε να βλέπαμε τους πολιτικούς και την ελληνική ελίτ. Άρα, αφού κάνουμε τον κόπο, θα έπρεπε να κατεβάσουμε και τη διπλανή.

Εμένα μ' αρέσει στις σημαίες να βλέπω τους λαούς και δεν μ' ενοχλούν. Γιατί αν το έβλεπα αλλιώς, πρώτα την ελληνική θα κατέβαζα και αμέσως μετά τη γερμανική. Όμως μ' αρέσει να συμβολίζονται πάνω της οι τιμητές της ανά τους αιώνες και όχι οι προδότες της. Όπως το βλέπει κανείς...

Α.Α.Ζ.

ΥΓ: Και μη μπερδευτούμε με άλλες εποχές (Γλέζος και Σάντας). Άλλοι συμβολισμοί, άλλες συνθήκες. Άλλο οι τιμητές και οι αγωνιστές της σημαίας και άλλο αυτοί που τυλίγουν τις μίζες με αυτήν...
 Armonistas
Φωτογραφία  Βασίλης Λάλος

Kατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης αύριο Πέμπτη

Συνεδριάζει αύριο Πέμπτη 4/10 το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  με  κατεπείγουσα συνεδρίαση , που θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα    στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ 5 του Ν. 3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα:  
             
1.    Ανάκληση της αρ 267/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου - προσφυγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης για την προμήθεια «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ» με δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού.
Η συνεδρίαση είναι κατεπείγουσα λόγω προθεσμίας ολοκλήρωσης της ανωτέρω προμήθειας (Αρ Κωδ. Πρόσκλησης 12/2012/Δ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ)-.

Η Συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Life FM 103,1( ραδιο Ξυλόκαστρο)

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

Την απόφασή του να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε ο πρώην υπουργός, Γιάννης Ραγκούσης με αφορμή τον χειρισμό που έγινε για τη «λίστα Λαγκάρντ».
 Στη σχετική του δήλωση τονίζει ότι «το ποτήρι ξεχείλισε» και προσθέτει... ότι «με βάση αυτά το λιγότερο που η συνείδησή μου επιβάλει είναι να αποχωρήσω από το σημερινό ΠΑΣΟΚ , από ένα ΠΑΣΟΚ στο οποίο έχουν επικρατήσει πλήρως οι αντιλήψεις και οι πρακτικές του πολιτικού κατεστημένου της μεταπολίτευσης».

 Aναλυτικά η δήλωση:
 «Ως μέλος κυβερνήσεων που κλήθηκαν μετά το 2009 να αντιμετωπίσουν την υπερχρέωση της πατρίδας μας . Υπερχρέωση που είχε συντελεστεί κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών , κατά τη διάρκεια της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης.. Ως μέλος κυβερνήσεων που κατ’ επανάληψη βρέθηκα προ τετελεσμένων γεγονότων και υποχρεώθηκα να εγκρίνω περικοπές μισθών και συντάξεων προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει όρθια ,θεωρώ πολιτικά ανήθικο και κοινωνικά εξοργιστικά άδικο ότι έχει επιβεβαιωθεί σχετικά με την περιβόητη πια λίστα "Λαγκάρντ ".. Λίστα που αφορά στον πυρήνα της ,την αποφασιστικότητα ή μη να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή με την ίδια αυστηρότητα που περιορίστηκαν εισοδήματα και επιβλήθηκαν νέοι φόροι.. Θεωρώ στο σύνολό τους αδιανόητα ,για ευνομούμενη πολιτεία ,όσα για πρώτη φορά ακόμη κι εμείς μαθαίνουμε και δύο φορές αδικαιολόγητα . Το ποτήρι ξεχείλισε.. Με βάση αυτά το λιγότερο που η συνείδησή μου επιβάλει είναι να αποχωρήσω από το σημερινό ΠΑΣΟΚ , από ένα ΠΑΣΟΚ στο οποίο έχουν επικρατήσει πλήρως οι αντιλήψεις και οι πρακτικές του πολιτικού κατεστημένου της μεταπολίτευσης.. Αντιλήψεις και πρακτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία και στην ηθική παρακμή καθώς και την ελληνική κοινωνία στην αγανάκτηση και στην οργή . Παραμένω ενεργό μέλος της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης και δεν θα πάψω να αγωνίζομαι για τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της πατρίδας μας , που θεωρώ αδιαπραγμάτευτο και πρώτης προτεραιότητας καθήκον. Για μια Ελλάδα που όμως δεν θα επιβάλει μονόπλευρες πολιτικές λιτότητας επειδή δεν θέλει να προχωρήσει σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που υπηρετούν το συμφέρον της πλειοψηφίας της κοινωνίας και κυρίως το μέλλον της νέας γενιάς.. Κι αυτό προκειμένου να προστατευτούν συμφέροντα συντεχνιών και μικρών ολιγαρχιών.. Για μια Ελλάδα που δεν θα επιτρέπεται στον εκάστοτε Πρωθυπουργό να τοποθετεί τον κολλητό εφοριακό από το τόπο καταγωγής του ως επικεφαλής στο ΣΔΟΕ , με οφθαλμοφανείς σκοπούς.. Για μια Ελλάδα στην οποία θα καταστεί κοινή πεποίθηση ότι για την επιβίωση της είναι ζωτικής σημασίας η επαναθεμελίωση του πολιτικού της συστήματος που συνιστά την μητέρα όλων των μεταρρυθμίσεων.. Το μόνο πραγματικό και ουσιαστικό εμπόδιο στην επέλαση του λαϊκισμού και της δημαγωγίας των άκρων.. Γιάννης Ραγκούσης».

Επιτέλους, έλεος! Μια απάντηση ζητάμε – όχι εφτά!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν καταλάβαμε καλά, η επανάσταση ξεκίνησε από τον… ΟΠΑΠ! Πραγματικά πολύ σουρεαλιστικό σκηνικό για να παιχτεί άλλη μια αριστερή παράσταση, που υπό κανονικές συνθήκες θα καταδίκαζε τον τζόγο, ο οποίος παρασύρει τον λαό στην ουτοπία του εύκολου χρήματος.

Από μια άποψη, αυτό αποτελεί «πρόοδο» - ο κ. Παπανδρέου είχε κηρύξει την επανάσταση από τον ΟΤΕ και το λιμάνι.

Είναι προφανές πως, προκειμένου να αγρεύσει ψήφους, ο κ. Τσίπρας προτιμά την παρούσα κατάσταση της αδιαφάνειας και της μετατροπής του ΟΠΑΠ σε τσιφλίκι χρηματοδοτήσεων της εκάστοτε κυβέρνησης – με την ελπίδα ότι θα τον χρησιμοποιήσει και ο ίδιος στο μέλλον.

Αλλά ακόμη κι’ αυτά είναι ψιλά γράμματα, μπροστά στην ανακοίνωση που εξέδωσε προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου ξεκάθαρα υποστηρίζεται πως «η ανατροπή της κυβέρνησης είναι μάχη ζωής ή θανάτου».

Συγγνώμη, αλλά πώς θα γίνει αυτή η ανατροπή; Διότι, από όσο γνωρίζουμε, εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητάει – η μόνιμη επωδός του είναι πως «εκλογές έγιναν πριν από τρεις μήνες».

Επομένως, αν εκλογές έγιναν πριν από τρεις μήνες, τι άλλο μένει;

Συνελήφθη ο Γιάννης Σμπώκος - Τον θεώρησαν ύποπτο φυγής

Υπό τον φόβο διαφυγής στο εξωτερικό, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, συνέλαβαν στις 17:30 το απόγευμα, τον πρώην γενικό γραμματέα εξοπλισμών επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου, Γιάννη Σμπώκο. Η Εισαγγελία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για απολογία, κατηγορούμενο για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Η σύλληψη ήρθε δύο μόλις ημέρες πριν ο 61χρονος άνδρας απολογηθεί στον Ανακριτή, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, ίσως επειδή δικαστικές και αστυνομικές αρχές τον έκριναν ύποπτο φυγής. Εντοπίστηκε σε γραφείο, που τις τελευταίες ημέρες χρησιμοποιούσε ως οικία, στην οδό Μεσογείων στους Αμπελοκήπους.

Παράδεισος φοροφυγάδων η Ελλάδα! - Μόνο κουτσομπολιό και καμία ουσία για την λίστα Λαγκάρντ

 Νόμιμη η αξιοποίηση της λίστας, λένε ανώτατες εισαγγελικές πηγές
- Γιατί ο Στουρνάρας αμφισβητεί την λίστα Βενιζέλου και ζητεί νεα από την Λαγκάρντ
- Πως οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, οι Ιταλοί και οι Ισπανοί γέμισαν τα κρατικά ταμεία με τα λεφτά των φοροφυγάδων
- Στην Βουλή όλοι οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ για να δώσουν εξηγήσεις γιατί δεν αξιοποιήθηκε η λίστα


Το τελευταίο 24ωρο όλη η Ελλάδα σέρνεται πίσω από μια λίστα. Μια λίστα η οποία θα μπορούσε ίσως να είχε παίξει καταλυτικό ρόλο για το μέλλον αυτής της χώρας αν είχε "αξιοποιηθεί" όπως θα έπρεπε.

Η Ελλάδα σέρνεται πίσω από μια λίστα σε επίπεδο κουτσομπολιού και μόνο! Και όχι στην ουσία.

Η ουσία θα ήταν εκείνοι που την πήραν στα χέρια τους να την ξεσκόνιζαν - είτε ήταν νόμιμη είτε ήταν παράνομη - και να αρχίσουν ελέγχους.

Δεν θα ήταν απαραίτητο να επικαλεστούν την λίστα για να πιάσουν τους μεγαλοφοροφυγάδες! Όχι! Έτσι, όπως το ΣΔΟΕ προαναγγέλει δειγματοληπτικούς ελέγχους σε νησιά, σε ειδικές κατηγορίες επαγγελματιών, έτσι οι επικεφαλής του θα μπορούσαν να διατάξουν τους υπαλλήλους της υπηρεσίας να ξεκινήσουν ελέγχους ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ!

Θα πάει μακριά η βαλίτσα - Reuters: σε 4-6 εβδομάδες η έκθεση της τρόικας

Μια νέα ανάλυση του Reuters σε συνδυασμό με πληροφορίες του πρακτορείου έρχεται να ταράξει τα νερά. Το πρακτορείο εκτιμά ότι η αξιολόγηση της τρόικας για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα ανακοινωθεί μπορεί και έως τα μέσα Νοεμβρίου.
Τονίζει επίσης ότι ο στόχος εξόδου από τον φαύλο κύκλο του χρέους καθίσταται όλο και πιο δύσκολος, παρά τα μέτρα που λαμβάνει η Αθήνα.

Λέει επίσης ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας φαίνεται να ειναι βαρέλι δίχως πάτο αφού κάθε προσπάθεια εξυγίανσης της οικονομίας φαίνεται να πέφτει στο κενό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο προϋπολογισμός του 2013 περιέχει ενθαρρυντικά στοιχεία, όπως ότι το επόμενο έτος αναμένεται πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά από το 2002, ωστόσο υπογραμμίζει ότι οι εκτιμήσεις τόσο για την ύφεση όσο και για το χρέος είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε χειρότερη κατάσταση από ότι ανέμεναν οι πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις προ έξι μηνών.

Το Reuters θεωρεί πως το αισιόδοξο σενάριο μείωσης του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020 φαντάζει σήμερα ακόμη πιο δυσπρόσιτο από ότι πριν από έξι μήνες, κάτι που καθιστά πιο πιθανό το ενδεχόμενο η Αθήνα να προχωρήσει σε ένα δεύτερο γύρο αναδιάρθρωσης του χρέους, προκειμένου να επαναφέρει σε βιώσιμη τροχιά το χρέος της, με τον επίσημο τομέα να σηκώσει το βάρος της αναδιάρθρωσης.

Αμφισβητεί την λίστα Βενιζέλου ο Στουρνάρας - Την ζητάει ξανά από την Λαγκάρντ

Το αίτημα του υπουργού Οικονομικών να ζητήσει εκ νέου την λίστα από την Κριστίν Λαγκάρντ δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο.
Ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος να σημειωθεί ότι ουδέποτε πήρε στα χέρια του την περιβόητη λίστα με τα 1991 πρόσωπα, πριν από δυο ημέρες δήλωνε στους Financial Times ότι έμαθε για την ύπαρξή της από τις εφημερίδες.

Σε αυτά τα δυο 24ωρα που ακολούθησαν όλοι έψαχναν την λίστα παίζοντας την κολοκυθιά και τελικά έφτασε στο Μαξίμου με ένα usb stick και από εκεί χωρίς καν να ανοιχτεί, όπως είπαν, εστάλη στο ΣΔΟΕ.

Ακόμα απάντηση δεν έχει δοθεί πως η λίστα παρέμενε στα χέρια Βενιζέλου.

Οι φήμες για το ποιοί περιλαμβάνονται σε αυτήν δίνουν και παίρνουν αλλά παραμένουν φήμες.

Με δεδομένο ότι η λίστα άλλαξε πολλά χέρια και παραμένει άγνωστο πως ήταν η μορφή της την πρώτη φορά που πέρασε τα ελληνικά σύνορα, πολλά μπορεί να υποθέσει κανείς.

Γι' αυτό, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών ζητεί από την Κριστίν Λαγκάρντ από την οποία "έφυγε" η λίστα να του αποστείλει ένα αντίγραφό της. Γιατί με όλα όσα έχουν μεσολαβήσει πιθανότατα θέλει να βεβαιωθεί ότι δεν χάθηκαν στον δρόμο κάποια ονόματα που περιελάμβανε η λίστα...
newsit.gr

ΠΑΣΟΚ: Κραυγαλέα υποκριτικές οι αντιδράσεις για την λίστα

Ενόχληση προκάλεσαν στο ΠΑΣΟΚ διάφορα σχόλια που ακούστηκαν σχετικά με την περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ» και τα ερωτήματα που διατυπώνονται σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Πηγές της Ιπποκράτους χαρακτήριζαν «κραυγαλέα υποκριτικές» τις αντιδράσεις που υπήρξαν.
Πρωτίστως, η ενόχληση αφορά στο κλίμα που έγινε προσπάθεια να δημιουργηθεί, με βάση τον ισχυρισμό ότι το υλικό χάθηκε. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ισχυρισμός αυτός προβλήθηκε από κάποιους που ενοχλήθηκαν διότι τελικά αυτή η θεωρία δεν επικράτησε λόγω των χειρισμών του κ. Βενιζέλου.

Καταγγέλλονται και οι υπαινιγμοί του ΣΥΡΙΖΑ , οι οποίοι χαρακτηρίζονται «πολιτική χυδαιότητα», καθώς στην Κουμουνδούρου υπαινίσσονται ότι τα στοιχεία της «λίστας» μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί και μάλιστα προεκλογικά για άσκηση πιέσεων ή εκβιασμών.

Πάτρα: Αντί να βρίσκεται στο σχολείο, περίμενε ''ζαρωμένος'' στα δικαστήρια!

Κατηγορούμενος στην τρυφερή ηλικία των 10 ετών μαζί με την μητέρα του...
Ο μικρός τσιγγάνος θα έπρεπε κανονικά να βρίσκεται στο σχολείο και όχι στο δικαστήριο της Πάτρας, αλλά... μπήκε από νωρίς στα βάσανα της παραβατικότητας. Ο 10χρονος κατηγορείται ότι αφαίρεσε με τη βία δύο χρυσούς σταυρούς από γυναίκες , στα Προσφυγικά και χθες (02-10-2012) παρουσιάστηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών. Μαζί του και η μητέρα του που συνελήφθη ως ηθική αυτουργός. Διπλωμένος σε μια άκρη του διαδρόμου, το δεκάχρονο αγόρι, περίμενε την απόφαση της ανακρίτριας και του εισαγγελέα, αναφέρει η τοπική εφημερίδα "Πελοπόννησος", οι οποίοι βρέθηκαν σε δίλημμα.
Τελικά μητέρα και γιος αφέθηκαν ελεύθεροι, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με το thebest.gr, η οικογένεια αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, καθώς ο πατέρας έφυγε και έμεινε η μητέρα μόνη με τρία ανήλικα παιδιά. Υποστήριξε δε ότι δεν παρότρυνε το παιδί της να κλέψει τις αλυσίδες.

newsit.gr
 

ΠΛΗΡΩΝΕ Μ..... ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜ​ΕΝΕ! ΝΕΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΖΗΜΕΡΟΥ. ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΣΙΟΥΦΑ


Νέο ξέσπασμα του Θάνου Τζήμερου επικεφαλής της Δημιουργίας Ξανά στο facebook για  τα κακώς κείμενα του Ελληνικού δημοσίου. Αυτή τη φορά τα βέλη του  στράφηκαν εναντίον του Δημήτρη Σιούφα τον οποίο αποκαλεί με βαρύτατους χαρακτηρισμούς όπως πχ. κατάπτυστο λαμόγιο.Δείτε τι έγραψε:

Ο τέως πρόεδρος του κοινοβουλίου Δημήτρης Σιούφας, αυτό το κατάπτυστο λαμόγιο που διώρισε τη μισή Καρδίτσα κι έφτιαξε τον νόμο που μονιμοποιεί τους, έστω και για μια μέρα, αποσπασμένους στη Βουλή υπαλλήλους, εμπνεύστηκε τη δημιουργία ραδιοφώνου της Βουλής, για να ακούμε τη φωνούλα του και να εκστασιαζόμαστε.

Κι επειδή βιάζονταν να υλοποιήσει την έμπνευσή του - για την φοροκλοπή το Δημόσιο είναι πύραυλος - μίσθωσε το πολυτελές κτίριο επί της Λεωφόρου Αμαλίας 22-24.


Μόνο στον προϋπολογισμό του 2009 εγγράφηκαν πιστώσεις για το μίσθωμα του συγκεκριμένου κτηρίου ύψους 900.000 ευρώ, και μόνο για την καθαριότητα του δαπανήθηκαν 50.000 ευρώ, ενώ το ποσό που δαπανήθηκε για την επίπλωση του κτιρίου, δύο φορές σε διάστημα ενός έτους, έφθασε συνολικά το 1.250.000 ευρώ.

Βέβαια το ραδιόφωνο δεν εξέπεμψε. Αλλά αυτή είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια.

logia Starata

Χρυσή Αυγή : Να λογοδοτήσο​υν άμεσα Παπακωνστα​ντίνου και Βενιζέλος

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος έθαψαν τις λίστες με τους κλέφτες και τους διεφθαρμένους για να συγκαλύψουν τη βρωμιά ολόκληρου του πολιτικού συστήματος. Είναι οι πρώτοι που πρέπει να πάνε στον ανακριτή. Φυλάκιση και δήμευση της περιουσίας όσων καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα και πλούτισαν εις βάρος των Ελλήνων.

Κατατέθηκαν τα 600 δισεκατομμύρια από τους Ομογενείς!


Σε μία κατάμεστη αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου της Αθήνας, η ομάδα Ε.Ν.D. (End National Debt –Τέλος Δημόσιου Χρέους), απαρτιζόμενη από Έλληνες του απόδημου ελληνισμού, παρουσίασε στο κοινό την δυνατότητά της να εξαγοράσει ακόμη και αύριο, το δημόσιο χρέος της Ελλάδος.
 Το ίδιο μπορεί να κάνει και με το χρέος της Κύπρου. Οι κ.κ. Σόρας και Λαμπράκης που ηγούνται της προσπάθειας της E.N.D. έδωσαν και τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.
Έχουν ήδη καταθέσει τα χρήματα και συγκεκριμένα 600 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ελλάδα και 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την Κύπρο, σε τράπεζες του Τορόντο και του Οντάριο του Καναδά αντίστοιχα.
Σύμφωνα με το pentapospasma.gr στην ομιλία τους η οποία είχε έντονα πατριωτικό χαρακτήρα, τόσο ο κ. Σόρας όσο και ο κ. Λαμπράκης, τόνισαν ότι απευθύνονται στους ελεύθερους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι θα παραμείνουν ελεύθεροι. «Αυτό τον τόπο δεν θα τον πτωχεύσουν επειδή το θέλουν κάποιοι. Θα παραμείνει ελεύθερος και θα διαφεντεύεται από τους Έλληνες».
Ο κ. Σόρας συγκεκριμένα είπε: «Δεν Θα μπορούσαν να πτωχεύσουν την Ελλάδα, γιατί είναι ήδη κατατεθειμένα 600 δις δολάρια κατατεθειμένα στο λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας με κάποιους όρους. Ο βασικός όρος είναι να γίνει εξονυχιστικός λογιστικός έλεγχος για το που πήγαν τα λεφτά. Διότι εμένα δεν μου βγαίνει ο λογαριασμός. Και αυτοί που μαγειρέψανε το έλλειμμα θα λογοδοτήσουν. Μ’ ενδιαφέρει, αυτός που έφερε εδώ τη χώρα, τι κακό έχει κάνει στην χώρα με την υπογραφή του».
Ακόμη ο κ. Σόρας αναφέρθηκε στο Μνημόνιο το οποίο υπέγραψαν ο κ. Παπανδρέου μαζί με τον κ. Παπανκωνσταντίνου και το σημείο όπου απαγορεύεται η εξαγορά του δημόσιου χρέους από τρίτες χώρες. «Δεν μπορούν να εξαγοράσουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδος ούτε Ρώσοι, ούτε Κινέζοι ούτε κανείς εάν δεν είναι Έλληνας. Αυτό ίσως δεν το σκέφτηκαν οι δανειστές, γιατί σου λέει, ποιος Έλληνας θα βρεθεί να έχει τόσα λεφτά για να ξεχρεώσει το χρέος της Ελλάδος. Ε, λοιπόν τους λέμε, εμείς είμαστε εδώ, είμαστε Έλληνες και τα χρήματα υπάρχουν και τα έχουμε ήδη καταθέσει».
Ο Πρόεδρος της E.N.D κ. Λαμπράκης καθηγητής ιατρικής χειρουργικής, τόνισε ότι η Ε.Ν.D. προσκλήθηκε πριν από μερικές ημέρες στον ΟΗΕ από ομάδα κρατών της Αφρικής και Καραϊβικής, όπου παρουσίασαν το πρόγραμμά τους. Πήραμε 24 αιτήσεις για χρηματοδότηση κρατών με επιτόκιο 0,5%. Το επιτόκιο αυτό υπάρχει συμβολικά για να δικαιολογεί τον δανεισμό διότι διαφορετικά θα θεωρηθεί δωρεά και θα υπάρχουν άλλα θέματα. Για τους Κύπριους όμως που είναι υποδουλωμένοι, βρίσκονται υπό καθεστώς κατοχής είπαμε, επιτόκιο 0%. Και καταθέσαμε τα χρήματα στον Καναδά. Τα 600 δις δολάρια για την Ελλάδα είναι και αυτά κατατεθειμένα. Και έχουν ελεγχθεί ως γνήσια»
Ένα σημαντικό θέμα το οποίο έθιξε ο κ. Λαμπράκης και με το οποίο προέβη σε μεγάλη αποκάλυψη, αφορά στο ίδιο το χρέος της Ελλάδος.
«Μας ρωτούν γιατί παρεμβαίνουμε τώρα. Η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει τις επόμενες ημέρες και δεν σας το αποκαλύπτουν, το κρύβουν. Τα 31,2 δις ευρώ δεν θα πάνε στη αγορά. Είναι χρήματα από ομόλογο που χρωστάει η Ελλάδα σε ιδιώτη από το 1982 και η ελληνική κυβέρνηση καίγεται να το πληρώσει, διότι εάν δεν έχει αυτά τα χρήματα από 4-14 Οκτωβρίου τότε η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει»
Ο κ. Λαμπράκης συνεχίζοντας είπε: «Το τρίπτυχό μας είναι Ελπίδα, Δικαιοσύνη, Παιδεία.Δεν έχουμε καμία κομματική τοποθέτηση ούτε εκπροσωπούμε καμία θρησκεία. Είμαστε πάνω απ’ όλα Έλληνες. Εάν οι Ορθόδοξοι ιερείς βάζουν πρώτα την Ορθοδοξία και μετά την Ελλάδα θα μας βρουν απέναντι. Εάν οι αριστεροί βάζουν πρώτα την ιδεολογία τους και μετά την Ελλάδα θα είμαστε απέναντί τους. Το ίδιο ισχύει και για την Χρυσή Αυγή. Πρώτα και πάνω απ’ όλα η Ελλάδα».

newsbomb.gr

Έλληνας τραγουδιστής έγκλειστος σε ψυχιατρική κλινική!


Γνωστός Έλληνας τραγουδιστής, που μεσουρανούσε τη δεκαετία του ’90 και είχε απασχολήσει την επικαιρότητα πριν από μερικούς μήνες με το διαζύγιό του, βρίσκεται έγκλειστος σε ψυχιατρική κλινική!
Μάλιστα, είχε εγκαταλείψει την Ελλάδα και έμεινε για λίγο διάστημα στη Σουηδία. Μία οικογενειακή τραγωδία όμως τον ανάγκασε να επιστρέψει. Ο τραγουδιστής άρχισε να αναπτύσσει έντονες φοβίες, ενώ αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει! Από εκείνη την ημέρα νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική με συμπτώματα βαριάς κατάθλιψης. Οι γιατροί του προσπαθούν να τον βοηθήσουν με κάθε τρόπο!
Ο τραγουδιστής έχει κάποιες δικαστικές εκκρεμότητες που θα πάρουν το δρόμο τους σε λίγο καιρό και επειδή η οικονομική του κατάσταση είναι κακή προσέφυγαν στην πρώην σύζυγο του τραγουδιστή, όμως εκείνη του γύρισε την πλάτη, σύμφωνα με το star.gr

fouska.net

Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: Ο Σπ. Σπυρίδων εισηγητής για νέα «Ατζέντα Καταναλωτή»


Την προετοιμασία του Σχεδίου Γνωμοδότησης για την νέα ευρωπαϊκή «Ατζέντα για τον Καταναλωτή» ανέλαβε εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο ανήκει και η Νέα Δημοκρατία, ο Σπύρος Σπυρίδων, ως Μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ατζέντα περιλαμβάνει δράσεις για την προστασία των δικαιωμάτων του καταναλωτή στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, σε ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών, όπως οι αγορές μέσω Διαδικτύου, τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα (κάρτες, δάνεια) και οι εισαγωγές από τρίτες χώρες.
Ο Σπ. Σπυρίδων πραγματοποίησε την πρώτη παρουσίαση της γνωμοδότησης στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, την ανάγκη ειδικής μέριμνας για τις περιοχές με γεωγραφικές ή δημογραφικές ιδιαιτερότητες, όπως τα νησιά, οι απομονωμένοι ορεινοί όγκοι και οι πολύ αραιοκατοικημένες περιοχές. Επιπλέον, αναφερόμενος κατά την κεντρική εισήγησή του στον θεμελιώδη ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην υπηρεσία και την προστασία του καταναλωτή, τόνισε:
«Στο σχέδιό μας αφιερώνουμε ένα εκτενές κεφάλαιο στον ρόλο των τοπικών και περιφερειακών αρχών. Ειδικότερα, πιστεύουμε ότι για την προώθηση της εδαφικής συνοχής, οι εποπτικοί μηχανισμοί των τοπικών αρχών, ειδικά στις περιοχές με μόνιμα γεωγραφικά ή δημογραφικά μειονεκτήματα, πρέπει να ενισχυθούν με πόρους, τεχνογνωσία και πιθανά με αρμοδιότητες. Ας μην ξεχνάμε ότι οι τοπικές αρχές είναι πιο κοντά στον πολίτη, επομένως μπορούν αμεσότερα να περάσουν την πληροφόρηση και να επιβλέψουν την εφαρμογή της νομοθεσίας.
»Επιπλέον, η μείωση του εισοδήματος των πολιτών που έχει προέλθει από την πρόσφατη κρίση, έχει αλλάξει τις συνήθειες των καταναλωτών, οι οποίοι γίνονται πιο επιλεκτικοί, ενώ κάνουν πολλές φορές επιλογές με βάση το κόστος, εις βάρος της ποιότητας. Έτσι, πολλοί καταναλωτές γίνονται πιο ευάλωτοι. Στο νέο λοιπόν αυτό τοπίο που δημιουργείται, οι Τοπικές και Περιφερειακές αρχές, λόγω της εγγύτητας, μπορούν να αντιδράσουν άμεσα και στοχευμένα προς όφελος των καταναλωτών», ανέφερε ο Σπ. Σπυρίδων.

aftodioikisi.gr

Έπιασαν μόλις 42%...


Αν ήταν πρώτος γύρος δημοτικών εκλογών με το νόμο Παυλόπουλου η εκλογή θα ήταν οριακή και συγκεκριμένα με μόλις 42,4%. Με τον "Καλλικράτη" και το 50% +1 θα είχαν κοπεί...
...Ο λόγος για τη μικρή προσέλευση  δημάρχων (μόλις 28 στους 66 - ποσοστό 42,4%) στη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ).
Μάλιστα, απόντες ήταν οι δήμαρχοι των τεσσάρων μεγαλύτερων δήμων (Αθήνας Γ. Καμίνης, Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος, Περιστερίου Α. Παχατουρίδης - έστειλε πάντως επιστολή ότι βρισκόταν στο εξωτερικό και Αμαρουσίου Γ. Πατούλης).
Το γεγονός στηλιτεύθηκε από πολλούς από τους παριστάμενους μεταξύ των οποίων οι δήμαρχοι Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτης και Αλίμου Θ. Ορφανός.

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΕ ΣΔΟΕ: ΕΛΕΓΞΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ


Οι διάφορες λίστες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα, με πρώτη και καλύτερη τη «short list» του ΣΔΟΕ*, στην οποία περιλαμβάνονται και πέντε ονόματα αυτοδιοικητικών, οδηγεί τους δημάρχους να ζητήσουν από τις αρμόδιες δικαστικές και ελεγκτικές αρχές οι ίδιοι την... αυτοκάθαρση. Την πρωτοβουλία πήρε η μεγαλύτερη περιφερειακή ένωση δήμων της χώρας, η ΠΕΔΑ, η οποία στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου, αποφάσισε να ζητήσει από τις Αρχές «να προχωρήσουν άμεσα και κατά προτεραιότητα στον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των Δημάρχων της Αττικής», καθώς «με τον τρόπο αυτό θα έλθουν όλα τα στοιχεία στο φώς σύμφωνα με τις αρχές της διαύγειας και διαφάνειας και επίσης θα προστατευθεί η Αυτοδιοίκηση από την καλλιέργεια ψευδών και κακόβουλων εντυπώσεων».
Να σημειωθεί πως ανάμεσα στους αυτοδιοικητικούς της Αττικής, σύμφων με τη «short list» του ΣΔΟΕ είναι ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και ο τέως δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης. Και οι δύο έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξή τους με μαύρο χρήμα, και μάλιστα έχουν ζητήσει από το ΣΔΟΕ πλήρη ενημέρωση.
Υπενθυμίζεται πως και ο δήμαρχος Αγρινίου, ΠΕΔάρχης Δυτικής Ελλάδας Παύλος Μοσχολιός έχει ζητήσει να χυθεί άπλετο φως στις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και έκαναν λόγο για διαφθορά στους 27 από τους 29 καποδιστριακούς δήμους του νομού Αιτωλοακαρνανίας

aftodioikisi.gr

Αντιπολίτευση: Ο προϋπολογισμός του 2013 επιβεβαιώνει την αποτυχία...

Ο προϋπολογισμός του 2013 δείχνει ότι το Μνημόνιο απέτυχε παταγωδώς, δηλώνει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς
«Ενώ η κυβέρνηση προχωρά σε βαθύ «κούρεμα» των μισθών, των συντάξεων και του κοινωνικού κράτους, δεν τολμά να «κουρέψει» τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και έτσι να προχωρήσει σε ισοδύναμα μέτρα μείωσης του δημόσιου χρέους κατά 12 δισ. ευρώ.» ,
δήλωσε ο  υπεύθυνος τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Οικονομικών, των Ανεξάρτητων Ελλήνω ν,  Νότης Μαριάς, σχολιάζοντας το προσχέδιο του προϋπολογισμού.
Τονίζει ότι «από το προσχέδιο του προϋπολογισμού αποδεικνύεται ότι το μνημόνιο απέτυχε παταγωδώς.
Θα έχουμε αύξηση της ανεργίας και θα φτάσει στο 25%. Θα έχουμε ύφεση κοντά στο 7% και ταυτόχρονα παρά την φοροεπιδρομή της κυβέρνησης, δεν υπάρχει ουσιαστικά αύξηση εσόδων.

Ειδικότερα από την πρώτη ανάγνωση του προσχεδίου του προϋπολογισμού οικ. έτους 2013 προκύπτουν τα ακόλουθα:

1) Οι δαπάνες για μισθούς και συντάξεις του κρατικού προϋπολογισμού μειώνονται το χρονικό διάστημα 2011-2013 από 21.815 εκατ. στα 18.242 εκατ. ή σε ποσοστό 16,4%, ενώ οι δαπάνες για κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη (κυρίως επιχορηγήσεις ασφαλιστικών ταμείων) το ίδιο χρονικό διάστημα από 17.715 εκατ. στα 15.751 εκατ. ή σε ποσοστό 11,09%.
2) Παρά την φορολογική αφαίμαξη των νοικοκυριών, οι άμεσοι φόροι το χρονικό διάστημα 2011-2013 παραμένουν στο ίδιο ύψος (20.317 εκατ. το 2011 και 20.250 εκατ. το 2013), ενώ οι έμμεσοι φόροι το ίδιο χρονικό διάστημα μειώνονται από 28.632 εκατ. σε 25.193 εκατ. ή σε ποσοστό 12,01%, γεγονός που καταδεικνύει με τον καλλίτερο τρόπο την αδυναμία απόδοσης οποιουδήποτε φορολογικού μέτρου στην κατάσταση μακροχρόνιας ύφεσης στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία.
3) Τέλος με τις παρεμβάσεις των νέων μέτρων το εκτιμώμενο ΑΕΠ περιορίζεται το 2013 στα 193.078 εκατ. από 198.414 εκατ. προ εφαρμογής μέτρων γεγονός που επίσης καταδεικνύει τον αντιαναπτυξιακό χαρακτήρα των μέτρων.»
Προϋπολογισμός καταστροφής για το 2013 με εκτίναξη του χρέους και βάθεμα της ύφεσης, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Την  εκτίναξη του δημόσιου χρέους στο 179,3%, και μάλιστα μετά τη συμφωνία για το PSI, την πρόβλεψη για βαθιά ύφεση ύψους 3,8%  καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ
προβλέπει το  προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2013 λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος τα στοιχεία του. Τονίζει ότι ο προϋπολογισμός του 2013 «είναι πλήρως ενταγμένος στο πρόγραμμα καταστροφής της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας και για αυτό δεν πρέπει να εφαρμοστεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί τον ελληνικό λαό να δώσει και αυτή την κρίσιμη μάχη, αγωνιζόμενος για ένα Σχέδιο Ανασυγκρότησης της οικονομίας και της κοινωνίας που θα έχει ως επίκεντρο της ανάγκες των πολλών και όχι τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών».
Αναλυτικότερα,  αναφερόμενος στο προσχέδιο του προϋπολογισμού ο  ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:
«Το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2013 κατατίθεται σε μία περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την τρόικα την ολοκληρωτική διάλυση της ελληνικής οικονομίας και την ισοπέδωση της κοινωνίας, δηλαδή το πακέτο των 13,5 δις.
Οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και η διάλυση του κοινωνικού κράτους θεωρούνται από την κυβέρνηση ως μέρος της λύσης σε μία κρίση που έχει επιδεινωθεί δραματικά από την ίδια την πολιτική λιτότητας. Προσπαθούν δηλαδή να σβήσουν τη φωτιά ρίχνοντας έναν κουβά με πετρέλαιο.
Το Προσχέδιο είναι ενδεικτικό των προθέσεων της κυβέρνησης Σαμαρά και της τρόικας. Πιο συγκεκριμένα:
Αναμένεται συνέχιση της βαθιάς ύφεσης και για το 2013 ύψους 3,8% του ΑΕΠ. Να υπενθυμίσουμε ότι στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2012, η πρόβλεψη για την ύφεση ήταν της τάξης του 2,5%, ενώ αυτή σήμερα προσεγγίζει το 7%. Με μέτρα λιτότητας ύψους 7,8 δις ευρώ, η ύφεση αναμένεται πολύ μεγαλύτερη από αυτή που προβλέπει η κυβέρνηση με αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας, αλλά και τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό.
Η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος 1,1% του ΑΕΠ, πέραν του ότι κρίνεται δύσκολη λόγω της ύφεσης που προκαλούν τα μέτρα της κυβέρνησης, θα είναι αποτέλεσμα της σφαγής των μισθών και των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, των απολύσεων στο δημόσιο, αλλά και της κοινωνικά βάρβαρης φοροεπιδρομής σε μισθωτούς, συνταξιούχους και μικρομεσαίους.
Σε σχέση με τα φορολογικά έσοδα, ακόμα μια χρονιά η ελληνική κυβέρνηση θα «κηρύξει τον πόλεμο» στη φοροδιαφυγή, και ακόμα μια χρονιά θα τρέξει να καλύψει την αποτυχία της αυτή, λεηλατώντας τους ευσυνείδητους φορολογούμενους. Ακόμα μια χρόνια, η ελληνική κυβέρνηση θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές στα κέρδη των επιχειρήσεων, ενώ, ταυτόχρονα, θα καταργήσει κάθε ρύθμιση για αφορολόγητο, θα εκτινάξει τη φορολογία για το πετρέλαιο θέρμανσης και θα αυξήσει τα εισιτήρια για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς διάλυσης της οικονομίας, η κυβέρνηση Σαμαρά προχωράει σε επιπλέον περικοπές από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το μόνο αναπτυξιακό εργαλείο που θα μπορούσε να στηρίξει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Η εκτίναξη του δημόσιου χρέους στο 179,3%, και μάλιστα μετά την «ιστορική», κατά τον κ. Βενιζέλο, συμφωνία για το PSI, καταδεικνύει ότι πραγματικός στόχος της μνημονιακής πολιτικής δεν είναι η δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά η φτωχοπόιηση της ελληνικής κοινωνίας και η δημιουργία στρατιών χαμηλόμισθου εργατικού προσωπικού. Παράλληλα, τα 11,7 δις που θα πρέπει να πληρωθούν ως τόκοι το 2013, καθιστούν την ελληνική οικονομία δέσμια των δανειστών».

Πικραμμένος: Αντισυνταγματικά τα νέα οριζόντια μέτρα - Να παρέμβει η Δικαιοσύνη!

Αντισυνταγματατικά τα νέα οριζόντια μέτρα, λέει ο πρώην ο πρώην πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος και ζητεί να παρέμβει η Δικαιοσύνη
 
Να θέσει η Δικαιοσύνη τη «θέσπιση ορίων στην ανεξέλεγκτη δράση της εξουσίας σε βάρος συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού, οι οποίες αποτελούν και την πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της χώρας», ζητά ευθέως ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Πικραμμένος!  «Ίσως έφτασε η ώρα το δικαστήριο να κάνει το επόμενο βήμα κατά τον έλεγχο των νέων οριζόντιων μέτρων, εξαρτώντας τη νομιμότητα αυτών σε σχέση και με την τήρηση των λοιπών υποχρεώσεων που είχαν προβλεφθεί από τους εφαρμοστικούς των μνημονίων νόμους», τονίζει ο κ. Πικραμμένος θέτοντας σαφώς θέμα συνταγματικότητας των οριζόντιων μέτρων που περιλαμβάνονται στο δεύτερο Μνημόνιο.
Αναφερόμενος  σε ομιλία του προς δικαστικούς, στην  απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ (668/2012), που έκρινε συνταγματικές και νόμιμες τις περικοπές αποδοχών, συντάξεων, επιδομάτων κ.λπ. οι οποίες επιβλήθηκαν με το πρώτο Μνημόνιο, επισήμανε ότι το ΣτΕ , «δεν παρέλειψε να θέσει και τα όρια της δράσης του νομοθέτη, τόσο στην παρούσα όσο και σε μελλοντικές φάσεις της κρίσεως».
Και ο πρώην πρωθυπουργός κατέγραψε την προσωπική του ένσταση σημειώνοντας  ότι «σε περιπτώσεις παρατεταμένης οικονομικής κρίσεως δύναται ο νομοθέτης να θεσπίσει μέτρα περιστολής δαπανών που συνεπάγονται οικονομική επιβάρυνση μεγάλων κατηγοριών του πληθυσμού, πλην η δυνατότητα αυτή έχει ως όριο την καθιερούμενη από το άρθρο 4 παράγραφος 5 του Συντάγματος αρχή της ισότητας στα δημόσια βάρη αναλόγως των δυνάμεων εκάστου, καθώς και την καθιερούμενη στο άρθρο 2 παράγραφος 1 του Συντάγματος αρχή του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».
Όπως τόνισε στη συνέχεια, «τούτο σημαίνει ότι η επιβάρυνση αυτή πρέπει να κατανέμεται μεταξύ όλων των κατηγοριών, απασχολουμένων τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και των ασκούντων ελευθέριο επάγγελμα. Και τούτο διότι, εν όψει και της καθιερουμένης στο άρθρο 25 παράγραφος 4 του Συντάγματος αξιώσεως του κράτους να εκπληρώνουν όλοι οι πολίτες το χρέος της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης, δεν είναι επιτρεπτό η επιβάρυνση από τα μέτρα που λαμβάνονται προς αντιμετώπιση της δυσμενούς και παρατεταμένης οικονομικής συγκυρίας να κατανέμεται πάντοτε σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, οι οποίοι, κατά κανόνα, είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους, και να ευνοούνται άλλες κατηγορίες από την ασυνέπεια των οποίων -κυρίως στο πεδίο της εκπληρώσεως των φορολογικών τους υποχρεώσεων- προκαλείται σε μεγάλο ποσοστό η δυσμενής αυτή συγκυρία».
Σημείωσε ότι σε ανάλογες περιπτώσεις «το δικαστήριο ελέγχει σ' ένα πρώτο επίπεδο τη συμβατότητα μέσων και σκοπών, στη συνέχεια ελέγχει τη συνταγματικότητα των επίδικων κανόνων χρησιμοποιώντας, μάλιστα, ακόμη ένα "μηχανισμό διαρθρωτικής σύζευξης", ήτοι την αρχή της αναλογικότητας, περαιτέρω επισημαίνει το τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος της φοροδιαφυγής και τέλος λειτουργεί, κατά την ανάλυση του Habermas (Σ.σ.: Jurgen Habermas, Γερμανός κοινωνιολόγος), ως ένα μέσο αντιστροφής της πορείας των πραγμάτων με τη θέσπιση ορίων στην ανεξέλεγκτη δράση της εξουσίας σε βάρος συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού, οι οποίες αποτελούν και την πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της χώρας».
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣτΕ απηύθυνε σαφές μήνυμα προς τα  μέλη του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου: «Ίσως έφτασε η ώρα το δικαστήριο να κάνει το επόμενο βήμα κατά τον έλεγχο των νέων οριζόντιων μέτρων, εξαρτώντας τη νομιμότητα αυτών σε σχέση και με την τήρηση των λοιπών υποχρεώσεων που είχαν προβλεφθεί από τους εφαρμοστικούς των μνημονίων νόμους».

eklogika.gr