Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Αυτοκτόνησε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Τζανής – Το όνομα του ήταν μέσα στη λίστα με τους 36 πολιτικούς

Τέλος στην ζωή του έβαλε ο Λεωνίδας Τζανής πρώην υφυπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη και βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του κρεμασμένος. Ήταν 57 ετών.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το όνομα του Λεωνίδα Τζανή βρισκόταν μέσα στη λίστα των 36 ονομάτων την γνωστή “λίστα Λαγκάρντ”. Μάλιστα πληροφορίες ανέφεραν ότι ελεγχόταν από το ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης και η έρευνα ξεκίνησε στις 31 Μαΐου 2012 και βρίσκεται στο στάδιο ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών και ανάλυσης του «πόθεν έσχες».
 
Εξελέγη βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 1993, του 1996 του 2000 και του 2004. Διετέλεσε πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης του καζίνου του Φλοίσβου. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από τον Νοέμβριο του 1998 έως τον Φεβρουάριο του 1999.
 
Διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης από τον Φεβρουάριου του 1999 έως τον Απρίλιο του 2000 και από 13.4.2000 έως 24.10.2001. Από το 1986 έως το 1990, ήταν δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας Βόλου. Την περίοδο 1987-1989, και 1991-1993, διετέλεσε υπεύθυνος Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. του νομού Μαγνησίας. Το διάστημα 1990-1992 ήταν αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας Βόλου και πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού. Από την 1.1.1993 έως την 30.10.1993, διετέλεσε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νέας Ιωνίας Βόλου.
 
newsit.gr

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ ΕΥΡΩ


ΓΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΑΠΟΣΠΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Επιτέλους βρέθηκε ένας βουλευτής να βάλει τέλος στο παραμυθάκι των επιτήδειων ομογενών που δήθεν έχουν εξασφαλίσει 600 δισ ευρώ και θα σώσουν την Ελληνική οικονομία από τον αφανισμό! Μπορεί να διαφωνούμε σε πολλά με τον Α. Γεωργιάδη, συμφωνούμε... όμως απόλυτα με την κατάθεση
μηνυτήριας αναφοράς για "εξαπάτηση των ομογενών προκειμένου κάποιοι να τους αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία δήθεν θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους". Στη μηνυτήρια αναφορά προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Α. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι τα στοιχεία τα οποία παρουσιάζονται από εταιρεία της αλλοδαπής, η οποία φέρεται να εκπροσωπεί κεφάλαια ομογενών ύψους 600 δισ. δολαρίων, είναι ή χαλκευμένα ή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Μάλιστα, καταγγέλλει διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω του Διαδικτύου και ζητεί να διερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της απάτης, καθώς υπάρχει παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών.

FIMOTRO

O Τριανταφυλλόπουλος κόντρα στην Τότεναμ

Ενα πολύ διαφορετικό παιχνίδι δίνει αυτή την ώρα (20:00, ΑΝΤ-1) ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ. Στη σκιά της απομάκρυνσης Κατσουράνη, της γκρίνιας των φιλάθλων για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα αλλά και του μέτριου έως κακού ξεκινήματος στη φετινή αγωνιστική περίοδο οι «πράσινοι» υποδέχονται τη Τότεναμ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Europa League. Στόχος τους είναι ένα και μοναδικός: Να αποδείξουν ότι μπορούν να αλλάξουν αγωνιστικό πρόσωπο.
Το “τριφύλλι” καλείται να δείξει... σημάδια ανάκαμψης, υποδεχόμενο την Τότεναμ, για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Στην 11αδα των ¨πρασίνων" και ο 19χρονος συμπολίτης μας αμυντικός Κώστας Τριανταφυλλόπουλος
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Τριανταφυλλόπουλος, Πίντο, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Βιτόλο, Μαρίνος, Ζέκα, Κουίνσι, Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ
Στον πάγκο του ΠΑΟ: Κοτσόλης, Σισοκό, Μαυρίας, Φορναρόλι, Μπαρμπαρούσης, Λαγός, Χουχούμης
Τότεναμ (Μπόας): Γιορίς, Γουόκερ, Γκαλάς, Ντόουσον, Βερτόνχεν, Χαντλστόουν, Ντεμπελέ, Μπείλ, Λένον, Ντέμπσεϊ, Ντεφόε
Στον πάγκο της Τότεναμ: Κουντιτσίνι, Γκαλάς, Σίγκουρτσον, Φαλκέ, Σάντρο, Τάουνσεντ, Μέισον

Αναστάτωση στο Δερβένι – « ο Δήμαρχος μας κορόιδεψε…» Το Ειρηνοδικείο καταργείται!

Αναστάτωση επικρατεί αυτή την στιγμή στο Δερβένι και στην ευρύτερη περιοχή , καθώς το Ειρηνοδικείο Δερβενίου καταργείται  και συγχωνεύεται στο Ειρηνοδικείο Ξυλοκάστρου που αυτό παραμένει.
Ο Εμπορικός Σύλλογος και κάτοικοι της πόλης είναι αγανακτισμένοι με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Αντώνη Κλαδούχο, όταν ο τελευταίος σε συνάντηση που είχε μαζί τους , τους διαβεβαίωνε ρητά ότι « Το Ειρηνοδικείο δεν πρόκειται να φύγει από το Δερβένι..» πράγμα το οποίο δεν έγινε. Οι φορείς του Δερβενίου τονίζουν ότι « ο Δήμαρχος μας κορόιδεψε…»  και θα προβούν σε κινητοποιήσεις με σκοπό το Ειρηνοδικείο να παραμείνει στο  Δερβένι.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 38η ΕΠΕΤΕΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, για την 38η επέτειο ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τιμούμε, σήμερα, την ίδρυση της μεγάλης δημοκρατικής Παράταξής μας, της Νέας Δημοκρατίας. Τιμούμε τον ιδρυτή του κόμματός μας Κωνσταντίνο Καραμανλή, όλους τους έως σήμερα Προέδρους, όλους τους μεγάλους εκλειπόντες και κυρίως τιμούμε τους νεοδημοκράτες και τις νεοδημοκράτισες, την πλατιά λαϊκή μας βάση, που πάλεψε για τις ίδιες αρχές, τις ίδιες αξίες, τα ίδια ιδανικά.
Είμαστε η Παράταξη που πρωταγωνίστησε στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας, την οριστική επίλυση του Πολιτειακού, την καθιέρωση του πιο δημοκρατικού και προοδευτικού Συντάγματος, την ένταξη της Πατρίδας μας στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια.
Είμαστε η Παράταξη που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς. Η Παράταξη που προτάσσει την εθνική ενότητα και τη συσπείρωση των Ελλήνων σε κοινούς σκοπούς. Η Παράταξη που βάζει πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον.
Στις δύσκολες και κρίσιμες ώρες που διανύουμε, η Νέα Δημοκρατία, ο Πρόεδρός μας και Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όλα τα στελέχη και οι αγωνιστές του κόμματός μας, θέτουμε ως υπέρτατο στόχο τη διάσωση της Πατρίδας μας από τους κινδύνους και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αυτή την εποχή. Παλεύουμε για να σταθεί ο τόπος στα πόδια του και να γυρίσει, μια ώρα αρχύτερα, στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη, καθώς και στην ευημερία των συμπολιτών μας.
Ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολο και ανηφορικό δρόμο μπροστά μας. Νοιώθουμε τον πόνο των ανέργων, των χαμηλόμισθων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, των αγροτών μας και, ακόμη περισσότερο, των νέων παιδιών που είδαν τα όνειρά τους να κουρελιάζονται.
Είμαστε αποφασισμένοι να αποκαταστήσουμε τη χαμένη αξιοπιστία της χώρας μας, να σταθεροποιήσουμε την οικονομία, να επαναφέρουμε την ασφάλεια και τη σιγουριά, να ανοίξουμε δρόμους ανάπτυξης, να διασφαλίσουμε μια νέα προοπτική.
Ενωμένοι και αποφασιστικοί, με πίστη στις δυνατότητες των Ελλήνων, πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε.
Και θα τα καταφ
έρουμε»

Υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Την  πρότασή του για μετατροπή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε Περιφερειακό επανέλαβε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012, στον αναπληρωτή Πρύτανη κ. Κωνσταντίνο Μασσέλο τονίζοντας ότι «με τον τρόπο αυτό μπορούμε έμπρακτα να δείξουμε ότι έχουμε μια άλλη πρόταση για τη χώρα».
Με τη δημιουργία των Ινστιτούτων αυτών βελτιώνουμε το κύρος του πανεπιστημίου και των διεπιστημονικών συνεργασιών
Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε παρουσία των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Παιδείας κ. Ανδρέα Πουλά και Ανάπτυξης κας Κωνσταντίνας Νικολάκου, ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι η Περιφέρεια έχει προβεί σε συνεργασίες με διεθνούς φορείς για τη δημιουργία Ινστιτούτων, όπως το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο για την έρευνα στη θαλάσσια αιολική ενέργεια και το Ινστιτούτο για τη Νανοτεχνολογία, εφαρμόζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο μια στρατηγική ανάπτυξης στην οποία στρατηγικό εταίρο θα έχει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου , προσφέροντας παράλληλα υπεραξία και στο επιστημονικό έργο του ίδιου του Πανεπιστημίου.
«Με τη δημιουργία των Ινστιτούτων αυτών βελτιώνουμε το κύρος του πανεπιστημίου και των διεπιστημονικών συνεργασιών του και παράλληλα βοηθάμε να αναπτύξει τη στρατηγική του» δήλωσε ο κ. Τατούλης.
«Δημιουργούμε δομές για μια νέα αντίληψη και μια νέα προσπάθεια για την Περιφέρειά μας και τη χώρα και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα αποτελέσει το στρατηγικό μας εταίρο» ανέφερε ο Περιφερειάρχης, σημειώνοντας παράλληλα ότι η συνεργασία αυτή θα έχει καθοριστική σημασία και για τη νέα προγραμματική περίοδο.
Είναι πολύ σημαντικό, στο δυσμενές αυτό περιβάλλον, το Πανεπιστήμιο να έχει ως στρατηγικό εταίρο την Περιφέρεια Πελοποννήσου
Ο κ. Μασσέλος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις προτάσεις συνεργασίας και δήλωσε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η συνεργασία αυτή θα έχει ουσιαστικό χαρακτήρα με συγκεκριμένα αποτελέσματα. Εξέφρασε, τέλος, ο κ. Μασσέλος την άποψη ότι είναι πολύ σημαντικό, στο δυσμενές αυτό περιβάλλον, το Πανεπιστήμιο να έχει ως στρατηγικό εταίρο την Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ : «Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΚΟΜΠΙΝΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ»

Ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, σχολιάζοντας αποσπάσματα της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στη Γερμανία, με τα οποία «άσκησε σκληρή κριτική για ελλιπή προετοιμασία και κακή εφαρμογή του πρώτου Μνημονίου από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου», δήλωσε τα εξής:
«Στο ΠΑΣΟΚ έχουν βαλθεί να μας αποτρελάνουν! Από τη μία ο Ευάγγελος Βενιζέλος που είχε το στικάκι Λαγκάρντ κάτω από το προσκεφάλι του και τώρα έρχεται η σειρά του Κώστα Σημίτη.
Ο πρώην πρωθυπουργός νίπτοντας τας χείρας του για το ότι είναι εκ των πρωταγωνιστών της κατρακύλας της χώρας μας, αποφάσισε να καταγγείλει τους χειρισμούς του Γιώργου Παπανδρέου στον οποίο, όμως, εκείνος έδωσε το δαχτυλίδι της διαδοχής, για να έλθει το Μνημόνιο που έπεσε ως κατάρα επάνω στην Ελλάδα.
Μήπως ο κ. Σημίτης θα έπρεπε, επιτέλους, να κάνει για πρώτη φορά μία γενναία αυτοκριτική για τις εγκληματικές λογιστικές κομπίνες του, προκειμένου να βάλει τη χώρα μας στο ευρώ;
Υ.Γ. Υπενθυμίζω ότι το Μνημόνιο 2 το φόρτωσε στις πλάτες του ελληνικού λαού ο Λουκάς Παπαδήμος και του υπενθυμίζω ότι σήμερα έχουμε Υπουργό Οικονομικών το Γιάννη Στουρνάρα. Κατά σύμπτωση και οι δύο πρωτοπαλίκαρα του Κώστα Σημίτη σε όλη την κομπίνα του ευρώ που βρήκε κερδισμένη μόνο τη Goldman Sachs κατά 2 δις»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΟΔΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Κόρινθος 04/2012   A.Π.: 631

Προς: M.M.E KOΡΙΝΘΙΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΟΔΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ο Πυρήνας Κορίνθου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε μία ανακοίνωση στην οποία ισχυρίζεται αναληθώς πως οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν να γίνει κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στην Κόρινθο.
Αυτά είναι αισχρά ψέματα διότι ουδέποτε ήρθε προς ψήφιση να γίνει κέντρο κράτησης στην Κόρινθο και συνεπώς ουδέποτε ψήφισαν κάτι τέτοιο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Αποδεικνύεται περίτρανα πως στην Χρυσή Αυγή είτε δεν διαβάζουν τα νομοσχέδια ως όφειλαν να κάνουν και συνεπώς δεν ξέρουν τι ψηφίζουν, είτε λένε εν γνώσει τους ψέματα θεωρώντας πως με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσουν ψήφους.
Σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να μην εμπαίζουν τους συμπολίτες μας και να ήταν πιο προσεκτικοί στο τι λένε.

Για τη ΝΟ.Δ.Ε Κορινθίας
Ο Πρόεδρος
Αντώνης Σπηλιώτης

 

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές» από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ( Κόρινθος)

Πρόσκληση  υποβολής υποψηφιοτήτων  στο
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
(MASTER OF ARTS)
2012-2013
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (ΠΕΔΙΣ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, λειτουργεί από το Ακαδημαϊκό Έτος 2012-2013 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα γνωστικά αντικείμενα των Διεθνών Σχέσεων και Πολιτικών. Το πρόγραμμα είναι διετούς διάρκειας, και οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης σε μία από τις παρακάτω κατευθύνσεις:
1.    Διακυβέρνηση
2.    Διαχείριση Πολιτικών – Διεθνής Πολιτική
Αιτήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Γραμματεία του   ΠΜΣ του Τμήματος ΠΕΔΙΣ την περίοδο 24/9/2012-22/10/2012.
Για να μεταβείτε στα έντυπα των αιτήσεων και τα δικαιολογητικά  ακολουθήστε τον σύνδεσμο: http://pedis.uop.gr/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=703%3A2012-09-20-09-42-01&catid=46%3Ametaptyxiaka&Itemid=19&lang=el.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Έλενα Μαρκούτση στο 2741040045 η στο pedis@uop.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Ο Διευθυντής του ΠΜΣ
Καθηγητής Παντελής Σκλιάς

Παραιτήθηκε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Κορίνθου Μαρία Παπανδρέου


Από τη θέση του διοικητή του νοσοκομείου Κορίνθου κ. Μαρία Παπανδρέου υπέβαλλε χθες την παραίτησή της .Η κ. Παπανδρέου στην επιστολή παραίτησής της επικαλείται σοβαρούς προσωπικούς λόγους.

Απολύθηκε από την Παναχαϊκή επειδή είναι Παναθηναϊκός!

Στην απόλυση του υπεύθυνου ασφαλείας, Χάρη Ανδρεόπουλου,  της προχώρησε η ΠΑΕ Παναχαϊκή, επειδή διαπιστώθηκε πως υποστηρίζει τον Παναθηναϊκό
Ο Ανδρεόπουλος, σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης άσκησε κριτική κατά του προέδρου του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζου επειδή έλυσε το συμβόλαιο του Κώστα Κατσουράνη στους "πράσινους".
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:
«Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας με τον υπεύθυνο ασφαλείας κ. Χάρη Ανδρεόπουλο. Η απόφαση έχει ως αιτία την ανάρτηση στο διαδίκτυο προσωπικής ανακοίνωσης του πρώην υπευθύνου ασφαλείας με την οποία βρίζει τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού κ. Γιάννη Αλαφούζο γιατί έλυσε το συμβόλαιο με τον Κώστα Κατσουράνη. Στην ανακοίνωση αυτή ο υπεύθυνος ασφαλείας εμφανίζεται ως οπαδός του Παναθηναϊκού. Είναι αδιανόητο για το Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναχαϊκή εργαζόμενος σε αυτήν να είναι οπαδός σε άλλη ομάδα».

Έκτακτη σύσκεψη Δένδια για το φιάσκο της αστυνομίας στο Πεντάγωνο - Θα πέσουν κεφάλια

Έκτακτη σύσκεψη έχει συγκαλέσει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας προκειμένου να διαπιστωθεί γιατί βρίσκονταν μόνον τρεις αξιωματικοί της Αστυνομίας στο Πεντάγωνο, την ώρα της συγκέντρωσης των εργαζομένων στα Ναυπηγεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανόν εντός της ημέρας να αποδοθούν ευθύνες σε συγκεκριμένους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ
O κ. Δένδιας επικοινώνησε με τον υπουργό Αμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο, και αφού τον ενημέρωσε ότι θα τιμωρήσει παραδειγματικά τους αξιωματικούς της Αστυνομίας που θα κριθεί ότι ολιγώρησαν, του ζήτησε «να πέσουν κεφάλια» και από την πλευρά του υπουργείου Αμυνας.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ λέγοντας: "Σε περιόδους βαθιάς κρίσης υπάρχουν τα άκρα που δείχνουν οτι δε σέβονται τίποτα αλλά και βουλευτές οι οποιοι στηρίζουν και υποστηρίζουν αυτά τα άκρα".
Απαντώντας το ΚΚΕ τόνισε: «Οι δηλώσεις Δένδια αποτελούν επίθεση στο δικαίωμα της εργατικής τάξης να παλεύει για τα δικαιώματά της. Η κυβέρνηση είναι βαθειά νυχτωμένη αν πιστεύει ότι μπορεί να τσουβαλιάζει τους εργαζόμενους με τους τραμπούκους που είναι δημιούργημα του δικού της συστήματος», προστίθεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
 
Στο μεταξύ έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ παραμένουν οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, καθώς και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι συνάδελφοί τους που προσήχθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις το πρωί, μετά από τα επεισόδια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Οι διαδηλωτές περιορίστηκαν στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας της λεωφόρου Αλεξάνδρας, αυτό που οδηγεί προς την Πατησίων, απελευθερώνοντας το ρεύμα προς Κηφισίας.
Οι συγκεντρωμένοι σκέφτονται να πραγματοποιήσουν πορεία προς την Ευελπίδων, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες τους, σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι από τους συναδέλφους τους θα οδηγηθούν στο Δικαστικό Μέγαρο.
 

Στιγμές τρόμου στη Νεράτζα - Ληστές μπήκαν με πιστόλι και ρόπαλα σε σπίτι!

Στιγμές τρόμου έζησε  σήμερα τα ξημερώματα 50χρονος ιδιοκτήτης  σπιτιού, στη Νεράτζα , μέσα στο οποίο εκτός από τον ίδιο, ήταν και οι ηλικιωμένοι γονείς του!
Τρεις άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι, και με την απειλή πιστολιού αλλά και ροπάλων, ακινητοποίησαν τον ιδιο και τους γονείς του.
Οι δράστες αφού άρπαξαν ό,τι λεφτά βρήκαν στο σπίτι, ένα κινητό τηλέφωνο , μπήκαν στο ΙΧ της οικογένειας και εξαφανίστηκαν!
Οι αστυνομικοί "χτενίζουν" την περιοχή για να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν.Την προανάκριση διενεργεί το ΑΤ Βραχατίου.
..

Στο μεταξύ συνελήφθησαν, προχθές (2-10-2012) το βράδυ, στο Βέλο , από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 22 και 23 ετών αντίστοιχα, για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατέλαβαν τον 22χρονο να προμηθεύεται από τον 23χρονο, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -370- γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.
Επιπρόσθετα στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Οι αστυνομικές έρευνες και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Πριν... λαλήσει ο πετεινός - Παναθηναϊκός - Τότεναμ (20.00).Θέση στην άμυνα διεκδικεί ο Τριανταφυλλόπουλος

 
Λίγες ώρες μετά το "σοκ" από την απομάκρυνση του Κώστα Κατσουράνη ο Παναθηναϊκός καλείται να δείξει σημάδια ανάκαμψης κόντρα στην εξαιρετικά φορμαρισμένη Τότεναμ.
Τα αγωνιστικά προβλήμα πολλά του Παναθηναϊκού είναι πολλά και αν προσθέσει κανείς την κάκιστη ψυχολογία τότε μπορεί να αντιληφθεί τις δυσκολίες που κρύβει ο αγώνας κόντρα στην Τότεναμ.

Η απομάκρυνση του Κώστα Κατσουράνη δημιούργησε αίσθηση και το θέμα είναι πως θα επηρεάσει την ομάδα. Ο Φερέιρα είπε ότι δεν θα επηρεαστούν οι υπόλοιποι και μένει αυτό να αποδειχθεί στο γήπεδο.

Ο Πορτογάλος φαίνεται να έχει καταλήξει στους Καρνέζη, Βύντρα, Μαρίνο, Πίντο, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Κουίνσι και Μαυρία. Τη θέση στην άμυνα τη διεκδικούν οι Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης ενώ στην επίθεση αναμένεται να ξεκινήσει ο Φορναρόλι λόγω των ενοχλήσεων που ένιωσε όλη την εβδομάδα ο Χριστοδουλόπουλος.

Το ματς θα ξεκινήσει στις 20.00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τον ΑΝΤ1.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

20.00 Παναθηναϊκός - Τότεναμ
20.00 Λάτσιο - Μάριμπορ

Η βαθμολογία τoy 10ου ομίλου

1. Μάριμπορ 3
2. Λάτσιο 1
3. Τότεναμ 1
4. Παναθηναϊκός 0


Ύμνοι για Σαμαρά: «Είναι το καλύτερο λιμάνι στην καταιγίδα»

Από ταραχοποιός και «κόκκινο πανί» για την Άνγκελα Μέρκελ, στη μεταμόρφωση που τον έκανε «λιμάνι στην καταιγίδα» της Ελλάδας για τους Ευρωπαίους.
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός βιώνει μια από τις μεγαλύτερες μεταμορφώσεις της πολιτικής του ζωής: από φανατικός επικριτής του ευρωπαϊκού πακέτου στήριξης, στον άνθρωπο που τώρα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες βλέπουν σαν το μεγαλύτερο στοίχημα για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη», ξεκινά το άρθρο της Wall Street Journal.

«Από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία ο κ. Σαμαράς, 61χρονος γόνος μιας από τις πιο επιφανείς οικογένειες της Ελλάδας, έχει προσπαθήσει να επιβάλλει τα μέτρα λιτότητας ύψους 13,5 δισ. ευρώ για να ικανοποιήσει τους δανειστές της χώρας παρά τις αντιδράσεις στους δρόμους και τη Βουλή.

«Ο κ. Σαμαράς θεωρείται δύσκολος και σκληρός. Αυτό όμως σημαίνει ότι θα μπορεί και να φέρει εις πέρας τις απαραίτητες αλλαγές. Είναι το καλύτερο λιμάνι σε αυτή την καταιγίδα» λέει στην εφημερίδα Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το αιφνιδιαστικά ισχυρό ποσοστό που απέσπασε ο ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές, συμπληρώνει ο αρθρογράφος της Wall Street Journal. «Οι Ευρωπαίοι είδαν τον κίνδυνο του ΣΥΡΙΖΑ και συνειδητοποίησαν ποια θα ήταν η εναλλακτική» δήλωσε σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης στην εφημερίδα και συμπλήρωσε: «Πριν υπήρχε αδιαμφισβήτητα μία ψυχρή σχέση, αλλά τα πράγματα είναι καλύτερα τώρα».

Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ότι τα πράγματα δεν ήταν πάντα τόσο ρόδινα. Όταν το 2010 ως αρχηγός της αντιπολίτευσης καλούσε σε καταψήφιση των μέτρων, είχε προκαλέσει την αντίδραση της Άνγκελα Μέρκελ κι άλλων ηγετών. «Κέρδισε τη φήμη του ταραχοποιού», γράφει ο συντάκτης και θυμίζει πως από τον νυν πρωθυπουργό έχουν ζητηθεί δυο φορές έγγραφες εγγυήσεις πως θα στηρίξει το πρόγραμμα λιτότητας.

Στην αρχή της κρίσης η κ. Μέρκελ είχε κατηγορήσει τον Αντώνη Σαμαρά για υπονόμευση της πολιτικής συναίνεσης στην Ελλάδα, προκειμένου να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, ανέφερε πρόσφατα Γερμανός αξιωματούχος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

«Ο κ. Σαμαράς θύμωσε ακόμη περισσότερο τη Μέρκελ το 2011 όταν απάντησε αρνητικά στις εκκλήσεις της για διακομματική υποστήριξη των επώδυνων μεταρρυθμίσεων».

«Αλλά όταν ο κ. Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός τον Ιούνιο, η κ. Μέρκελ αποφάσισε να βάλει κατά μέρος τις διαφωνίες του παρελθόντος και να του δώσει την ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να ανατρέψει την αρνητική πορεία της Ελλάδας, όπως ένας νέος διευθύνων σύμβουλος σε μια εταιρεία» πρόσθεσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ο κ. Σαμαράς και οι σύμβουλοί του έκαναν καλή εντύπωση, όταν επισκέφθηκαν το Βερολίνο τον Αύγουστο και έπεισαν την κα Μέρκελ ότι είναι αποφασισμένοι να επιταχύνουν το ρυθμό εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, κατέληξε ο ίδιος αξιωματούχος.

Καθώς βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα «ο κ. Σαμαράς σε μια προσπάθεια να διευκολύνει τη συμφωνία, τηλεφώνησε στην κα. Μέρκελ. Αλλά η καγκελάριος του είπε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει συμφωνία με τους απεσταλμένους των ελεγκτών και όχι να προσπαθεί να τους παρακάμψει και να διαπραγματευτεί πολιτικά, με άλλους ηγέτες», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

«Το Βερολίνο προειδοποιεί ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι υπερβολικά αισιόδοξη ότι θα πάρει τη δόση των 31 δισ. ευρώ, τη δόση του δανείου από ΔΝΤ και Ε.Ε., ανεξάρτητα αν θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της τρόικας», καταλήγει το δημοσίευμα.

newsit.gr

Υπ.Οικονομικών:Μόνο ως αστείο εκλαμβάνουμε την ιστορία με τα 600 δις

Με μια σκληρή ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών έβαλε τέλος στην ιστορία με τους ομογενείς που προσφέρουν 600 δις για να βοηθήσουν, υποτίθεται, την Ελλάδα.
Το υπουργείο αναφέρει ότι ουδεμία πρόταση, προσφορά ή ενημέρωση έχει γίνει στο υπουργείο και στην κυβέρνηση γενικότερα, σε σχέση με τα φημολογούμενα 600 δισ. ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν συγκεντρωθεί για να επενδυθούν στην Ελλάδα.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: Τη στιγμή που καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια για να κλείσουμε ένα πακέτο δαπανών 11,5 δισ. ευρώ και να εξασφαλίσουμε την επόμενη δόση του δανείου των εταίρων μας, οποιαδήποτε πληροφορία «ανακάλυψης θησαυρών» που προσφέρονται για την αποπληρωμή των χρεών μας, μόνο ως αστείο μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Επειδή, όμως, ο ελληνικός λαός έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει αιματηρές θυσίες για να βγούμε από την κρίση, θα ήταν συνετό οι διάφοροι χρυσοθήρες να επιδεικνύουν τουλάχιστον μια στοιχειώδη σοβαρότητα.

newsit.gr

Βενιζέλος στην Κ.Ο.: "Ξέρω να σηκώνω βάρη"

Στην Ιπποκράτους και όχι στη Βουλή γίνεται, σε εξαιρετικά βαρύ κλίμα, η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ.Βενιζέλος είπε ότι το μέλλον του ΠΑΣΟΚ είναι αλληλένδετο με το μέλλον της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι είναι πονηροί όσοι νομίζουν ότι χτυπώντας το ΠΑΣΟΚ θα κλονίσουν την κυβερνητική σταθερότητα. "Ξέρω να σηκώνω βάρη", είπε χαρακτηριστικά.

Για την λίστα είπε ότι πρότεινε το υλικό της Ελβετίας να σταλεί τώρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

'Αφησε αιχμές εναντίον του Γιάννη Ραγκούση λέγοντας ότι "κάποιοι που ήταν καιρό εκτός παράταξης βιάστηκαν να χαρούν. Είναι προκλητικό να ζητούν τα ρέστα ενω επικαλούνται το νεο και το άφθαρτο."

Για την οικονομία και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο κ. Βενιζέλος είπε ότι όσο μεγαλώνει το πακέτο των μέτρων και όσο τα κονδύλιά του μεταφέρονται σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα κινδυνεύουμε να χάσουμε το στόχο.
"Δεν έχει νόημα να πετύχει η εγχείριση και να πεθάνει ο ασθενής", είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ότι αν δεν κλείσει όλο το πακέτο οριστικά, τότε τα μέτρα δεν μπορούν να έλθουν για ψήφιση στη Βουλή. Μάλιστα επανέλαβε με έμφαση δυο προϋποθέσεις για να ψηφιστούν: Η παράταση για δυο χρόνια και η ρήτρα αντικατάστασης.

Η συνεδρίαση γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες. Καθυστέρησε να ξεκινήσει για τουλάχιστον μισή ώρα, με τους βουλευτές να έχουν συγκεντρωθεί στα γραφεία του κόμματος και να περιμένουν τον κ. Βενιζέλο.

Η σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θεωρείται πως έχει ακόμη και το χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μια ψήφο που φαίνεται πως δεν του δίνουν οι Ανδρέας Λοβέρδος και Μίμης Ανδρουλάκης, που αποφάσισαν να μη δώσουν το παρών στη συνεδρίαση της Κ.Ο.!

newsit.gr

Ευρωβουλευτές “κράζουν” τη Μέρκελ για την πολιτική της προς την Ελλάδα

Αντίθετοι με την πολιτική της Άγγελα Μέρκελ για την διατήρηση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη οι ευρωβουλευτές CDU/CSU, σύμφωνα με δημοσίευμα.
Την αντίθεσή τους με την πολιτική που ασκεί η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στο θέμα της Ελλάδας, εκφράζουν οι 42 ευρωβουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών -Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), σύμφωνα με σημερινό αποκλειστικό δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας "Der Handelsblatt".

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι Γερμανοί συντηρητικοί ευρωβουλευτές συνέταξαν έγγραφο στο οποίο διατυπώνουν, μεταξύ άλλων, τη δυσαρέσκειά τους για την πολιτική της διατήρησης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη πάση θυσία.

Εάν μια χώρα της Ευρωζώνης «δεν καταφέρει να μειώσει το χρέος της, τότε θα πρέπει να υπάρχουν δυνατότητες για προσωρινή έξοδο της χώρας αυτής από τη Νομισματική Ένωση», αναφέρεται στο έγγραφο, το οποίο η εφημερίδα υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή της και στο οποίο επισημαίνεται ότι η Ευρωζώνη «χρειάζεται μια συντεταγμένη διαδικασία για την χρεοκοπία κρατών», με διατήρηση της συγκεκριμένης χώρας στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Το ευρώ δεν θα καταρρεύσει εξαιτίας μιας χρεοκοπίας κράτους- μέλους», υπογραμμίζεται.

Οι ευρωβουλευτές των CDU/CSU διατυπώνουν, επίσης, κριτική για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αγοράζει κρατικά ομόλογα των υπερχρεωμένων χωρών, υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο υπάρχει κίνδυνος κατακόρυφης αύξησης του πληθωρισμού, ενώ η ΕΚΤ απομακρύνεται από τον βασικό της ρόλο και αναλαμβάνει αυτόν του χρηματοδότη κρατών.

Καταλήγοντας, οι 42 Γερμανοί ευρωβουλευτές αντιτίθενται στην ένταξη νέων κρατών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 newsit.gr

Η Τουρκία (δεν) θέλει πόλεμο με τη Συρία

Η χθεσινή είδηση για τον βομβαρδισμό εδαφών της Συρίας από δυνάμεις του τουρκικού στρατού, προκάλεσε τόσο εκκωφαντική εντύπωση στη διεθνή ειδησεογραφία, ώστε για αρκετές ώρες ξεπέρασε ακόμη και το πρώτο debate για τις αμερικανιές εκλογές, ανάμεσα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μιτ Ρόμνεϊ. Οδήγησε άλλωστε και σε έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ, ενώ όλοι μιλούσαν για το φυτίλι που άναψε οριστικά και αμετάκλητα πλέον στη Μέση Ανατολή.
Σήμερα, και στο περιθώριο της συνεδρίασης της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, η κυβέρνηση Ερντογάν “παίζει” με τις λέξεις. Και μέσω διαρροών από στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, ξεκαθαρίζει ότι δεν επιθυμεί και δεν βρίσκεται στις προθέσεις της η προοπτική να κηρύξει τον πόλεμο στη Συρία και το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Αντιθέτως, η Άγκυρα επισημαίνει ότι η επίθεσή της στο έδαφος της Συρίας ήταν μια αυτονόητη απάντηση στο χτύπημα που προηγήθηκε με θύματα Τούρκους από την πλευρά της Δαμασκού. Και ότι θα συνεχίσει να πασχίζει για την ειρηνική και διπλωματική επίλυση της κρίσης στη Συρία, η οποία απειλεί τη σταθερότητα συνολικά στη Μέση Ανατολή, καθώς και την ευρύτερη περιοχή. Θα δείξει…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Προ των πυλών η τουρκική επέμβαση στη Συρία – Έδωσε το ΟΚ η εθνοσυνέλευση

Με ψήφους 320 υπέρ και 129 κατά, η τουρκική Βουλή έκανε δεκτή την πρόταση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και άναψε το «πράσινο φως» για στρατιωτική δράση κατά της Συρίας, αν η κυβέρνηση το κρίνει απαραίτητο!
Σύμφωνα με την πρόταση του Τούρκου πρωθυπουργού, η τουρκική κυβέρνηση έχει δικαίωμα –για διάστημα ενός χρόνου- να στείλει στρατεύματα στη Συρία ή να επιχειρήσει αεροπορικές επιδρομές κατά συριακών στόχων.

Η τουρκική εθνοσυνέλευση συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, ενώ έξω από το κτίριο της Βουλής χιλιάδες διαδηλωτές, κατά της στρατιωτικής επέμβασης, συγκρούστηκαν με την αστυνομία (Διαβάστε περισσότερα εδώ).

Τα τύμπανα του πόλεμου που ηχούσαν πολύ καιρό τώρα στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, έγιναν πιο... έντονα όταν την Τετάρτη οβίδα από το συριακό έδαφος «χτύπησε» την τουρκική πόλη Ακτσάκαλε, σκοτώνοντας μια μητέρα και τα τέσσερα παιδιά της.

Ακολούθησαν βομβαρδισμοί της Τουρκίας σε συριακό έδαφος, με συνέπεια να σκοτωθούν πολλοί Σύροι στρατιώτες, άγνωστο ακόμη πόσοι.

Εξάλλου Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε προς το πρακτορείο Reuters πως η Τουρκία δεν έχει λάβει καμιά εξήγηση ούτε συγγνώμη από τη Συρία μετά το επεισόδιο. "Δεν ακούσαμε τίποτε διμερώς. Ακούσαμε απλώς κάποιες δηλώσεις στον Τύπο, αυτό είναι όλο", δήλωσε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

newsit.g

Ένταση έξω από την ΓΑΔΑ - Μετά το Πεντάγωνο.. η ΓΑΔΑ - Τεταμένη η ατμόσφαιρα - Κλειστή η Αλεξάνδρας - Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να εισβάλλουν στο κτίριο


- Επίθεση Δένδια σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ: "Σε περιόδους βαθιάς κρίσης υπάρχουν τα άκρα που δείχνουν οτι δε σέβονται τίποτα αλλά και βουλευτές οι οποιοι στηρίζουν και υποστηρίζουν αυτά τα άκρα"
- Πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί μπροστά στην είσοδο
- Πετούν μπουκάλια και φωνάζουν συνθήματα
- Ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι οι 110 προσαχθέντες από την εισβολή στο Πεντάγωνο
Ένταση επικράτησε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι από τους συγκεντρωμένους έξω από την ΓΑΔΑ οι οποίοι βρίσκονται εκεί σε ένδειξη συμπαράστασης στους 110 προσαχθέντες από την εισβολή στο Πεντάγωνο. Μάλιστα κάποιοι προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο όμως απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ο οποίς άφησε αιχμές για ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ λέγοντας: "Σε περιόδους βαθιάς κρίσης υπάρχουν τα άκρα που δείχνουν οτι δε σέβονται τίποτα αλλά και βουλευτές οι οποιοι στηρίζουν και υποστηρίζουν αυτά τα άκρα".
Δεκάδες εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που συμμετείχαν στα πρωτοφανή επεισόδια και την εισβολή στο Πεντάγωνο, οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ.
Οι εργαζόμενοι, καταγγέλουν ότι υπάρχουν τραυματίες και δεν τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες. Εξω από την ΓΑΔΑ βρίσκονται σε ένδειξη συμπαράστασης, εκτός από τους συναδέλφους τους, οι Πρόεδροι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ κ.α.
newsit.gr

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΟΚ ! - Τίτλοι τέλους για την e-συνταγογράφηση ! - ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΩΤΙΑ !


Diaprisios.GR

Τίτλοι τέλους για την e-συνταγογράφηση

Η τρόικα φρενάρει τον διαγωνισμό – σκάνδαλο των 25 εκατ. ευρώ


Χειρόφρενο στον  διαγωνισμό  για την ηλεκτρονική τραβάει η τρόικα μετά τον έλεγχο που έκανε το κλιμάκιο στα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία δυο χρόνια γύρω από το νέο σύστημα. Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» αποκαλύπτουν  ένα απίστευτο γαϊτανάκι συμφερόντων, προσωπικών επιδιώξεων, πολιτικής σκοπιμότητας και λάθους χειρισμών που έχει στηθεί γύρω από την υπόθεση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, η οποία, όπως όλα δείχνουν, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στη ματαίωση του διαγωνισμού - σκάνδαλο των 25.000.000 ευρώ.

Μήνυση κατά των ομογενών με τα 600 δισ.

Μήνυση κατά των ομογενών με τα 600 δισ. καταθέτει η Bank of Montreal
Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους ομογενείς που ισχυριζόμενοι ότι έχουν καταθέσει σε λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας το ποσό των 600 δισ. ευρώ, έχουν δημιουργήσει αναστάτωση στην κοινή γνώμη που αναρωτιέται αν υπάρχει έστω και ψήγμα αλήθειας στους ισχυρισμούς τους.
Η ηγεσία της Bank of Montreal είναι .....
βαθύτατα ενοχλημένη με την εμπλοκή της στην υπόθεση και ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά των ομογενών.

Η Bank of Montreal είναι μία από τις 5 μεγαλύτερες τράπεζες του Καναδά με καταθέσεις που φτάνουν τα 150 δισ. δολάρια, δηλαδή το ένα τέταρτο από τα υποτιθέμενα κεφάλαια που κατέθεσαν οι ομογενείς και ως εκ τούτου οι ισχυρισμοί τους δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα.

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού της Βουλής Αδωνις Γεωργιάδης ετοιμάζεται να προσέλθει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να ζητήσει την εισαγγελική παρέμβαση για να ξεκαθαρίσει το θέμα και να διωχθούν όσοι εμπαίζουν τον ελληνικό λαό.

Να σημειωθεί πάντως ότι απορίες εκφράζονται γιατί τα μέλη της End προβάινουν σε δηλώσεις μόνον κατά τις πρωινές ώρες στην Ελλάδα. ορισμένοι εκτιμούν ότι αυτό γίνεται για να αξιοποιείται η διαφορά της ώας που υπάρχει με την Αμερική και να μην μπορεί να υπάρξει ταυτόχρονη διασταύρωση των ισχυρισμών τους

diadromi.com

Το ΠΑΣΟΚ λίγο πριν το “αντίο”

Η κρίση ηγεσίας που βιώνει το ΠΑΣΟΚ, και είναι πιθανό να οδηγήσει στην ευθεία αμφισβήτηση της αρχηγίας του Ευάγγελου Βενιζέλου στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος τείνει να προσλάβει… εσχατολογικό περιεχόμενο για την Ιπποκράτους.
Ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρέλαβε το Κίνημα στα χειρότερά του. Το παρέλαβε όμως χωρίς εσωκομματική μάχη, χωρίς πολιτική εκτόνωση στελεχών και εκλογικής βάσης, χωρίς την ιδεολογική ζύμωση που είναι απαραίτητη σε τέτοιες περιπτώσεις, ώστε να απορροφηθούν οι κραδασμοί.
Μετά τη συγκρότηση της κυβέρνησης Σαμαρά, στην οποία το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι διατηρεί για τον εαυτό του τον ρόλο του εγγυητή, η ηγεσία Βενιζέλου δοκιμάζεται. Δέχεται σκληρή κριτική. Αντιμετωπίζει διαρκώς ανοικτά μέτωπα. Από το μπλοκ των «εκσυγχρονιστών» και των «παπανδρεϊκών», μέχρι τον Σημίτη, τον Φλωρίδη, τον Αλέκο Παπαδόπουλο, και τη χθεσινή αποχώρηση του Γιάννη Ραγκούση. Φυσικά, με μεγαλύτερη «πρόκληση» το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος από τον Ανδρέα Λοβέρδο.
Με δεδομένη τη μετακίνηση της εκλογικής βάσης του στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ μοιάζει να «τελειώνει». Και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα καταφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος να βγει από την εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα.

 Μαρίκα Λυσιάνθη / statesnen.gr

Τότε που η Ελλάδα πίστεψε στον… Γιώργο

Τρία χρόνια μετά την 4η Οκτωβρίου του 2009, η Ελλάδα δεν μπορεί παρά να αισθάνεται… κάπως. Στην επέτειο της εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ σε εκείνη την αναμέτρηση, που άνοιξε το δρόμο στον Γιώργο Παπανδρέου για την πρωθυπουργία, το Καστελόριζο, το Μνημόνιο, την εθνική χρεοκοπία, η μνήμη ξεσηκώνεται. Και απορεί με τους Έλληνες.
Ποιος θα ξεχάσει το «λεφτά υπάρχουν»… Το «πάμε»… Τη συνειδητή υπονόμευση της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή και προσωπικά του πρώην πρωθυπουργού, όχι μόνο από την τότε ακραία αντιπολίτευση, αλλά και από τα ΜΜΕ, που συνέβαλαν καθοριστικά στη διαμόρφωση μη αναστρέψιμου κλίματος.
Αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου, και αφού είχε συγχαρεί τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Κώστας Καραμανλής ήξερε ότι είχε πει «όλη την αλήθεια», όπως ακριβώς ήταν η αποστροφή του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα, την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου. Η ελληνική κοινωνία ωστόσο δεν τον άκουσε. Προτίμησε να δοκιμάσει τις τύχες της (και πάλι) με το ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα, η πολιτική και ιδεολογική εξαφάνιση του Κινήματος του Ανδρέα Παπανδρέου, αποτελεί ένα παράλληλο και αυθεντικό mea culpa από την πλευρά της κοινωνίας, για εκείνη τη μοιραία επιλογή της.
Δυστυχώς όμως, οι συνέπειες δεν αναστρέφονται. Η Ελλάδα παγιδεύτηκε σε ένα εθνικό αδιέξοδο, η υπέρβαση του οποίου απαιτεί υπομονή και θυσίες. Κι όλα αυτά, επειδή τότε, προσεγγίσαμε την ψήφο με διάθεση ιστορικού… χαβαλέ.

statesmen.gr

Γιατί κέρδισε ο Ρόμνεϊ

Όσοι είδαν το debate ανάμεσα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μιτ Ρόμνεϊ από το Πανεπιστήμιο του Ντένβερ, ελάχιστη αμφιβολία είχαν ότι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών τα πήγε περίφημα. Και σίγουρα καλύτερα από τον εν ενεργεία Πρόεδρο, που η λογική εμφάνιζε ως φαβορί. Και εξακολουθεί να του δίνει το προβάδισμα απέναντι στον άλλοτε Κυβερνήτη της Μασαχουσέτης.
Η κριτική για την κατώτερη του αναμενομένου εμφάνιση του Μπαράκ Ομπάμα ήταν σκληρή. Αντίστοιχα αποθεωτική ήταν η υποδοχή της ανέλπιστα θετικής εμφάνισης του Μιτ Ρόμνεϊ. Και πλέον, οι πολιτικοί αναλυτές στις ΗΠΑ περιμένουν να διαπιστώσουν στην πράξη αν το debate αυτό, και τα άλλα δυο που θα ακολουθήσουν, μπορούν να έχουν τόσο καθοριστική επίδραση στην ψυχολογία του εκλογικού σώματος, ώστε να αλλάξουν τα δεδομένα.
Δεδομένα που μέχρι σήμερα εμφανίζουν τον Μπαράκ Ομπάμα να έχει «κλειδώσει» την επανεκλογή του, όχι τόσο λόγω της διαφοράς ασφαλείας που τον χωρίζει από τον Μιτ Ρόμνεϊ, όσο από το γεγονός ότι υπερέχει σε όλα τα ποιοτικά στοιχεία. Αυτά που «βγάζουν» Πρόεδρο.
Ο Μιτ Ρόμνεϊ λοιπόν κέρδισε στο debate, επειδή οι Αμερικανοί τον… υποτίμησαν, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει εύκολα τις χαμηλές προσδοκίες που τον συνόδευαν, αλλά και διότι ο Μπαράκ Ομπάμα επέλεξε να ακολουθήσει στρατηγική αμυντικής θεώρησης της ατζέντας.
Ως εν ενεργεία Πρόεδρος, ο «Ο» υποχρεώθηκε να απολογηθεί από τα πεπραγμένα του, και σε δεύτερο επίπεδο να αναπτύσσει το όραμά του για το μέλλον. Κάτι που, σε συνδυασμό με τη στρατηγική αποφυγής της έντασης και της απευθείας επίθεσης στον Μιτ Ρόμνεϊ, που είχε προαποφασίσει το επιτελείο του, επέτρεψε στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών να «λάμψει».

statesmen.gr

Ο Εθνάρχης και η Ιστορία

Η 4η Οκτωβρίου θα μπορούσε να προσδιοριστεί ως το… διαρκές ραντεβού του Κωνσταντίνου Καραμανλή με την Ιστορία. Το 1955, με τον θάνατο του Αλέξανδρου Παπάγου, κέρδισε την πρωθυπουργία, εκκινώντας μια περίοδο ευημερίας για το έθνος. Το 1974, ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία, γυρίζοντας σελίδα στην ελληνική Κεντροδεξιά, αλλά και την πολιτική συνολικά.

statesmen.gr

Περιμένοντας τη λίστα των 150.000

 Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Σ’ αυτή τη χώρα δεν πλήττουμε ποτέ.

Αδύνατον να μετρήσουμε πια πόσες φορές έχουμε πέσει από τα σύννεφα.

Τελευταίο «κρούσμα», αυτή η πρωτοφανής ιστορία της περίφημης Λίστας Λαγκάρντ.

Υποψιάζομαι, όμως, πως πολύ σύντομα δεν θα εκπλαγούμε απλώς. Θα συγκλονιστούμε.

Με μια καινούργια λίστα.

Αύριο, εκπνέει η (νέα) προθεσμία για την απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ δια της φυσικής παρουσίας τους.

Η νέα προθεσμία δόθηκε, διότι βρεθήκαμε μπροστά σε κάτι το ασύλληπτο, που αν τελικά επιβεβαιωθεί, τότε θα πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών, για κάτι το συγκλονιστικό, κάτι το συντριπτικό.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΙΚΑ, οι δικαιούχοι κύριας σύνταξης που δεν έχουν απογραφεί (τουλάχιστον μέχρι αύριο) ανέρχονται σε 150.000!

Πόσο μπορεί να μειωθεί αυτός ο απίστευτος αριθμός;

Πόσοι δηλαδή μπορεί να προσήλθαν για την απογραφή τους μέσα σε πέντε μέρες;

Υποψιάζομαι πως όσοι κι’ αν είναι αυτοί, το νούμερο θα παραμείνει απίστευτα υψηλό.

Που σημαίνει ότι χιλιάδες άνθρωποι ελάμβαναν επί χρόνια συντάξεις πεθαμένων, συντάξεις που δεν εδικαιούντο!

Φυσικά, πέρα από την απαξία (και το τρομακτικό κόστος) της ίδιας της πράξης, υπάρχουν και εδώ σοβαρές πολιτικές ευθύνες.

Όχι μόνο επειδή το κράτος έκλεινε επί χρόνια τα μάτια σε ένα πρόβλημα που όλοι υποψιάζονταν.

Αλλά και επειδή το ΙΚΑ έπρεπε να έχει πλήρως μηχανογραφηθεί από το 2002 και κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Αντίθετα, κάποιοι έλαβαν (τουλάχιστον) 100 εκατομμύρια ευρώ για το έργο της μηχανογράφησης και… απλώς έφαγαν τα λεφτά!

Που σημαίνει πως κάποιοι βολεύονταν κάνοντας τα στραβά μάτια για να μην ενοχλήσουν εκείνους τους ψηφοφόρους (να μην την ξεχνάμε κι’ αυτή την ιδιότητα) που υπεξαιρούσαν χρήματα του ασφαλιστικού συστήματος, την ώρα που κάποιοι άλλοι καταβρόχθιζαν τα λεφτά της μηχανοργάνωσης.

Συγγνώμη, αλλά αν όλα αυτά αποδειχθούν, τότε θα χρειαστούμε μερικά ακόμη στρατόπεδα κράτησης…
elzoni.gr

Λύγισε...ο Ολυμπιακός - Η άμυνα τον...πρόδωσε, η Άρσεναλ τον τιμώρησε!

Ο Ολυμπιακός στάθηκε καλά στο Έμιρειτς, έκανε την καλύτερη εμφάνιση του επί Ζαρντίμ αλλά τα "παιδαριώδη" λάθη της άμυνας και του Μέγιερι του στοίχισαν. Οι "ερυθρόλευκοι" γνώρισαν τη δεύτερη ήττα τους στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, με 3-1 και πλέον χρειάζονται βαθμούς στα ματς με την Μονπελιέ για να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της τρίτης θέσης.
Το Έμιρεϊτς δεν... κατηφόρισε, ο Ολυμπιακός ειδικά στο πρώτο μέρος ήταν πολύ καλός αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό μετράει. Οι "ερυθρόλευκοι" γνώρισαν την 11η ήττα τους στην Αγγλία σε ισάριθμα ματς και έμειναν χωρίς βαθμό μετά από 2 αγώνες στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Άρσεναλ όπως ήταν λογικό μπήκε θέλοντας να επιβάλει το ρυθμό της αλλά μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Μέγιερι.

Ο Ολυμπιακός ήταν συμπαγής στη μεσαία γραμμή, ο Σιόβας έπαιζε κοντά στους δύο κεντρικούς αμυντικούς και κάλυπτε τα όποια κενά.

Η πρώτη φορά που ανησύχησε ο Μέγιερι ήταν στο 12' από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καθόρλα.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν ευκαιρίες, αφού οι αμυντικοί της Άρσεναλ έκαναν εύκολα το λάθος όμως ο Φουστέρ και ο Μασάντο δεν είχαν την κρίσιμη στιγμή, σωστές επιλογές.

Ο Μασάντο έχασε και τη μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του Ζαρντίμ. Στο 35' ο Μανιάτης έκανε τη σέντρα και ο Πορτογάλος από θέση βολής “κατάφερε” να αστοχήσει.

Οι γηπεδούχοι χωρίς να απειλούν κατάφεραν να σκοράρουν. Στο 42' ο Ζερβίνιο εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και με χλιαρό σουτ έξω από την περιοχή αιφνιδίασε τον Μέγιερι.
Ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε από το γκολ που δέχτηκε και αντέδρασε άμεσα. Στο 45' ο Γκρέκο σέντραρε και ο Μήτρογλου με κεφαλιά έστειλε ισόπαλες τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.Στο δεύτερο μέρος η Άρσεναλ μπήκε πιο δυνατά και στο 50' άγγιξε το 2-1. Ο Ζερβίνιο πάσαρε στο σημείο του πέναλτι που ήταν ο Καθόρλα, όμως ο Ισπανός δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά.

Αυτό που δεν κατάφερε ο Καθόρλα, το πέτυχε ο Ποντόλσκι. Ο Ζερβίνιο δημιούργησε και πάλι τις προϋποθέσεις, γύρισε στο σημείο του πέναλτι και ο Γερμανός νίκησε τον Μέγιερι.
Οι κανονιέρηδες πέτυχαν αυτό που ήθελαν και έριξαν το ρυθμό τους, δίνοντας την ευκαιρία στον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να επιτεθεί. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν είχαν την τελική πάσα και παρά την είσοδο των Ιμπαγάσα και Αμπντούν, ο Μήτρογλου δεν πήρε τις πάσες που θα ήθελε.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ζαρντίμ έριξε στη μάχη τον Πάντελιτς αλλά η Άρσεναλ ήταν αυτή που είχε τις ευκαιρίες να εξασφαλίσει τη νίκη. Τελικά το 2-1 παρέμεινε και οι “ερυθρόλευκοι” καλούνται την επόμενη αγωνιστική στη Γαλλία να πάρουν τους πρώτους τους βαθμούς στον όμιλο για να μείνουν ζωντανοί τουλάχιστον, στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Europa League.

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Μανόνε, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Τζένκινσον, Γκιμπς, Αρτέτα, Τσάμπερλεϊν (70' Γουόλκοτ), Καθόρλα, Κοκελιν, Ποντόλσκι (80' Ράμσεϊ), Ζερβίνιο (80' Ζιρού).

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγιερι, Ντιακιτέ (73' Ιμπαγάσα), Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέμπας, Σιόβας, Μανιάτης, Γκρέκο (67' Αμπντούν), Μασάντο (80' Πάντελιτς), Φουστέρ, Μήτρογλου
 

Οι καλές εμφανίσεις δεν δίνουν βαθμούς. Η άμυνα δίνει

Οι "ερυθρόλευκοι" μπορεί να στάθηκαν πολύ καλά στο Έμιρεϊτς αλλά έφυγαν από το Λονδίνο με την 11η ήττα τους σε ισάριθμα ματς στην Αγγλία.
Η ομάδα του Ζαρντίμ παρουσίασε στο Εμιρέιτς το καλύτερο της φετινό πρόσωπο όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Η συμπαγής ομάδα του πρώτου μέρους δημιούργησε ευκαιρίες, δεν απειλήθηκε από την Άρσεναλ αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την εξαιρετική της εμφάνιση.

Ο λόγος; Η άμυνα και κυρίως στο πρώτο γκολ, ο Μέγιερι. Ο Ούγγρος τερματοφύλακας ήταν βασικός την περυσινή σεζόν αλλά φέτος στα δύο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ που έχει παίξει δεν εμπνέει σιγουριά. Το συρτό σουτ του Ζερβίνιο, φάνταζε εύκολο όμως ο Μέγιερι δεν αντέδρασε ποτέ.

Αντίθετρα αντέδρασαν οι υπόλοιποι που μέσα σε 3 λεπτά ισοφάρισαν με το γκολ του Μήτρογλου και πήγαν στα αποδυτήρια με την καλύτερη ψυχολογία.

Στο δεύτερο μέρος, η Άρσεναλ πάτησε... γκάζι στο πρώτο 15λεπτο και πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ. Ο Ολυμπιακός δεν είχε δυνάμεις και έτσι γνώρισε τη δεύτερη ήττα του στον όμιλο.
Στο άλλο ματς του ομίλου η Μονπελιέ προηγήθηκε, η Σάλκε γύρισε το σκορ όμως οι Γάλλοι αν και έπαιζαν με παίκτη λιγότερο ισοφάρισαν και πήραν το βαθμό της ισοπαλίας.
Η ισοπαλία στο Σάλκε - Μονπελιέ μοιάζει βολική αλλά οι "ερυθρόλευκοι" για να μείνουν ζωντανοί, αρχικά στο κυνήγι της τρίτης θέσης, θα πρέπει να μην ηττηθούν την επόμενη αγωνιστική στη Γαλλία.

Η Μονπελιέ έδειξε κόντρα στη Σάλκε ότι είναι επικίνδυνη και αν δεν προσέξει ο Ολυμπιακός θα έχει πρόβλημα. Η εικόνα πάντως των ερυθρόλευκων στο Έμιρειτς κάνει τους φίλους τους αισιόδοξους για τη συνέχεια.


Η βαθμολογία του Β ομίλου

1. Άρσεναλ 6
2. Σάλκε 4
3. Μονπελιέ 1
4. Ολυμπιακός 0

Επόμενη (3η) αγωνιστική - Τετάρτη 24 Οκτωβρίου

21.45 Μονπελιέ – Ολυμπιακός
21.45 Άρσεναλ - Σάλκε

Ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές! Οι νέες “συμβουλές” της τρόικας

Για κάποιους ... πέρασε στα ψιλά. Οι τροϊκανοί όμως το είπαν ξεκάθαρα. Ουσιαστικά ζητούν άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές μέσα στα υπόλοιπα που αφορούν στο ευέλικτο ωράριο των εργαζομένων.
Οι τροϊκανοί έθεσαν θέμα ωραρίου για δυο κατηγορίες εργαζομένων. Ζήτησαν να αποσυνδεθεί ο χρόνος απασχόλησης των εργαζόμενων στις τράπεζες και το λιανεμπόριο από το ωράριο λειτουργίας τους..

Αυτό σε συνδυασμό με το ζήτημα της απελευθέρωσης του ωραρίου των επιχειρήσεων οδηγεί μόνο σε ένα συμπέρασμα.
Ανοιχτά καταστήματα και τις Κυριακές.

Αυτές είναι οι νέες... συμβουλές της τρόικας που αφορούν στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Αυτή τη στιγμή πάντως τα καταστήματα ανοίγουν Κυριακή μόνο μετά από σχετική άδεια από την τοπική αυτοδιοίκηση και μόνο μια με δυο Κυριακές το χρόνο.

Ήδη όμως τόσο ο εμπορικός σύλλογος της Αθήνας, όσο και ο Σύνδεσμος των πολυκαταστημάτων δηλώνουν θετικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, παρά τις αντιδράσεις των συνδικάτων των εργαζόμενων.

newsit.gr

Η λίστα με τους “φτωχούς” εκατομμυριούχους που έστειλαν χρήματα στο εξωτερικό

- Δήλωναν εισόδημα 400 ευρώ και έστελναν έξω 10.000.000 ευρώ!
- Στην “τσιμπίδα” του ΣΔΟΕ 54.000 άτομα
- Ρεκόρ φυγής χρημάτων το 2010 λόγω φόβου χρεοκοπίας
Μπορεί η λίστα Λαγκάρντ να έμεινε θαμένη, υπάρχει όμως και ένα cd. Αυτό που περιλαμβάνει 54.000 ονόματα Ελλήνων που σήκωσαν λεφτά από τις ελληνικές τράπεζες και τα φυγάδευσαν στο εξωτερικό φοβούμενοι έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ή χρεοκοπία.

Δεν είναι λίγοι, όπως δεν είναι λίγα και τα χρήματα που έστειλαν έξω. Πολλοί από αυτούς μάλιστα ενώ έστειλαν σε τράπεζες του εξωτερικού εκατομμύρια ευρώ, εντός των τειχών δήλωσαν στην εφορία ποσά που αναλογούν στο 1/5 αυτών των χρημάτων.

Όλοι και οι 54.000 μπαίνουν τώρα στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ που σε αυτή την περίπτωση έχει στοιχεία, δεν θάφτηκε αυτό το cd.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Τα Νέα”, ότι 940 άνθρωποι, μόλις μέσα σε τρία χρόνια έστειλαν έξω ποσά που ξεπερνούν τα 3,5 εκατομμύρια έκαστος.

Άλλοι 550 έστειλαν ποσά πάνω από 850.000 ευρώ, ενώ τουλάχιστον 1.000 άτομα έστειλαν σε ξένες τράπεζες ποσά μεγαλύτερα από 600.000.

Οι φυγή των χρημάτων έγινε τμηματικά από το 2009 ως και το 2011, όμως η κορύφωση ήταν το 2010.

Η φοροδιαφυγή σε κάποιες περιπτώσεις είναι οφθαλμοφανής καθώς μόνο το 2009, 735 πολίτες έστειλαν στο εξωτερικό 1,2 δισ. ευρώ ενώ δήλωσαν συνολικά εισοδήματα στην εφορία που δεν ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια.

Μεταξύ αυτών υπάρχουν 10 άτομα (οκτώ άνδρες και δύο γυναίκες) που έστειλαν ποσά από 10 ως και 50 εκατομμύρια ο καθένας στο εξωτερικό, ενώ στη χώρα μας δήλωσαν ποσά... αστεία. Από 496 ευρώ ως 34.000, εισοδήματα φτωχών δηλαδή. Από τους εν λόγω 10 μόλις ο ένας δήλωσε εισόδημα 92.000 ενώ ένας ακόμη 371.000.

Πιο εξωφρενικές περιπτώσεις είναι κάποιες όπως αυτή του Κ.Ε. που όπως αναφέρει η εφημερίδα ενώ δήλωσε στην εφορία εισόδημα μόλις 100 ευρώ, έστειλε στο εξωτερικό 700.000 ευρώ.

Άλλο “τρανταχτό” παράδειγμα φοροδιαφυγής είναι εκείνο του Μ. Κ. που με εισόδημα (όπως δήλωσε) 14,95 και από ένα θαύμα βρήκε να στείλει στο εξωτερικό 400.000, ενώ ο Π.Θ. με εισόδημα 10,5 ευρώ κατάφερε να στείλει στο εξωτερικό 201.000 ευρώ.

Μόνο μέσα στο 2011 και στην κορύφωση της κρίσης, αλλά και των φημών για κατάρρευση και χρεοκοπία τα εμβάσματα προς το εξωτερικό πήραν τη μορφή καταιγίδας από χιλιάδες άτομα.
9.310 έστειλαν εκτός πάνω από 50.000, 4.280 φυγάδευσαν ποσά 165.000 ευρώ, άλλοι 930 ποσά μεγαλύτερα από 380.000, 410 άτομα έστειλαν σε ξένες τράπεζες ποσά άνω των 600.000, 170 ακόμη ποσά άνω των 850.000 και 290 είχαν για να... διώξουν ποσά πάνω από 2,9 εκατομμύρια ευρώ!

newsit.gr
 

Πρωτοφανείς εικόνες! Ξύλο και χημικά μέσα στο Πεντάγωνο! ΜΑΤ εναντίον εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά!

- ΤΩΡΑ: Εντολή να συλληφθούν όλοι! - Κλειστή η Μεσογείων στην κάθοδο
- 30 άτομα κρατούνται σε κλούβα της αστυνομίας
Εισβολή στο Πεντάγωνο από πολίτες, ξύλο και χημικά μέσα στον προαύλιο χώρο.
Οι εικόνες που εκτυλίσσονται από το πρωί έξω και κυρίως μέσα στο Πεντάγωνο δεν τιμούν κανέναν. Εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, σε απόγνωση γιατί είναι έξι μήνες απλήρωτοι, εισέβαλλαν στον θεωρητικά μέχρι σήμερα καλύτερα φυλασσόμενο χώρο στην Ελλάδα. Με μεγάλη καθυστέρηση εμφανίστηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ και λίγο μετά τις 11 έγιναν επεισόδια. Ενας διαδηλωτής τραυματίσθηκε. Με εντολή των επικεφαλής συλλαμβάνονται όλοι όσοι βρίσκονται μέσα στο προαύλιο. Όταν ο θόρυβος κοπάσει η ηγεσία του υπουργείου Αμυνας πρέπει να δώσει εξηγήσεις.



Οι εργαζόμενοι σήκωσαν με τα χέρια τα ρολά που βρίσκονται στην Πύλη. Κανείς δεν ήταν εκεί για να τους εμποδίσει.
Στην συνέχεια, μπήκαν στο προαύλιο του Πενταγώνου και έφτασαν μέχρι την Είσοδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού.
Μόλις μισή ώρα αργότερα έφτασε διμοιρία των ΥΜΕΤ!


Ενα ακόμα μελανό σημείο είναι το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου θεώρησε σκόπιμο να στείλει στο πόδι της τον αρχηγό του στρατεύματος για να μιλήσει στους συγκεντρωμένους. Χρησιμοποίησαν δηλαδή τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, κ. Κωσταράκο, ως απεσταλμένο τους. Τα τραγελαφικά συνεχίστηκαν με τους συγκεντρωμένους να γιουχάρουν τον αρχηγό του στρατού ο οποίος εκ των πραγμάτων είναι και αναρμόδιος!

Είναι πραγματικά αδιανόητο πως μια ομάδα ανθρώπων - άοπλων κιόλας - μπορεί ανα πάσα στιγμή να μπουκάρει ανενόχλητη στο Πεντάγωνο!

Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν πως δεν είναι δυνατόν να ζήσουν τις οικογένειες τους οταν τους ζητούν να εργάζονται μία ημέρα την εβδομάδα.
Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί όχι σε αυτό τον βαθμό, ακριβώς ένα χρόνο πριν, όταν απόστρατοι προσπάθησαν να εισβάλλουν στο Πεντάγωνο
newsit.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Τις νέες μορφές διαπλοκής μεταξύ επιχειρηματιών και  κομμάτων της συγκυβέρνησης,  αλλά και τους νέους υπόγειους διαύλους διαδρομής της όποιας αντιπαροχής,   διερευνά με Ερώτηση-φωτιά προς τον Υπουργό Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  που δεν διαψεύσθηκε μέχρι στιγμής και επικαλείται ο Τέρενς Κουίκ, «επιχειρηματίες, στους οποίους το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει χρήματα, επικαλούμενοι πραγματικούς και φανταστικούς λόγους, παρακάμπτοντας την αρχή της προτεραιότητας, πλησιάζουν παράγοντες των κομμάτων της συγκυβέρνησης και ζητούν τη μεσολάβησή τους για την άμεση εξόφλησή τους μετά τη λήψη της αναμενόμενης δόσης του δανείου».

Και όλα αυτά «υπό την ανοχή και συνενοχή ανωτάτων στελεχών των τριών κομμάτων, υπηρεσιακών παραγόντων και συνεργατών Υπουργών, που όχι μόνο υποσχέθηκαν να παρέμβουν αλλά έχουν ήδη ενεργήσει σχετικά για την άμεση εξόφληση των συγκεκριμένων, φίλα προσκείμενων επιχειρηματιών», όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.


ΤΕΡΕΝΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

                                                       ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΘΕΜΑ: ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Κύριε Υπουργέ,

Πληροφορηθήκαμε πρόσφατα από δημοσίευμα της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ότι επιχειρηματίες , στους οποίους το Ελληνικό Δημόσιο, οφείλει χρήματα πλησιάζουν παράγοντες των κομμάτων της συγκυβέρνησης ζητώντας την μεσολάβησή τους για την άμεση εξόφλησή τους μετά τη λήψη της αναμενόμενης δόσης του δανείου.

Συγκεκριμένα, επιχειρηματίες επικαλούμενοι πραγματικούς και φανταστικούς λόγους, επιχειρούν να παρακάμψουν την αρχή της προτεραιότητας και να είναι οι πρώτοι στη λίστα που θα μοιραστούν τα πρώτα 4 δις ευρώ, που έχει δεσμευτεί να πληρώσει το Ελληνικό Δημόσιο.

Όμως το πρόβλημα δεν εστιάζεται στις ενέργειες αυτών των επιχειρηματιών, που ούτως ή άλλως ενεργούν για το δικό τους συμφέρον, κάτι απόλυτα εύλογο και κατανοητό, αλλά ότι υπάρχουν ανώτατα στελέχη των τριών κομμάτων, υπηρεσιακοί παράγοντες και συνεργάτες Υπουργών, που όχι μόνο τους υποσχέθηκαν να παρέμβουν αλλά, κατά πληροφορίες μας, έχουν ήδη ενεργήσει σχετικά για την άμεση εξόφληση των συγκεκριμένων φιλικά προσκείμενων επιχειρηματιών.

Οι «παραγοντίστικες» αυτές ενέργειες των συγκεκριμένων ατόμων λαμβάνουν χώρα υπό την ανοχή ή συναίνεση των αρμοδίων Υπουργών ή Υφυπουργών, υπονομεύουν για μία ακόμα φορά την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, δημιουργούν νέες μορφές πολιτικής διαπλοκής μεταξύ ορισμένων επιχειρηματιών και του Κράτους και διαμορφώνουν νέους υπόγειους διαύλους διαδρομής του πολιτικού χρήματος.

Αποτελεί ντροπή για τoν πολιτικό κόσμο να καταστρατηγείται  η αρχή της προτεραιότητας και να παρακάμπτονται προκλητικά εκείνοι οι επιχειρηματίες που δικαιούνται πράγματι να λάβουν πρώτοι τα χρήματα, αλλά δεν έτυχε να έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη»…

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Σε πόσους επιχειρηματίες οφείλει χρήματα το Ελληνικό Δημόσιο και ποιό είναι το συνολικό ποσό;

2) Πότε κατέστησαν απαιτητές οι οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες αυτούς και πώς καθορίζεται, με ποιά κριτήρια, η χρονική σειρά εξόφλησης των δικαιούχων επιχειρηματιών;


Ο ερωτών Βουλευτής


Τέρενς Νικόλαος Κουίκ

Πάτρα: Έξωση από το δήμο σε επιχειρηματία επειδή χρωστά ενοίκια, ύψους 250.000 ευρώ


Σε έξωση επιχειρηματία από το Δημοτικό Περίπτερο στο Δασύλλιο, επειδή δεν ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του, έχει ήδη προχωρήσει η δημοτική Αρχή Πατρέων, επειδή χρωστά ενοίκια, συνολικού ύψους 250.000 ευρώ. Αυτό ενημερώνει με ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή,  μεφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο και ανακοινώσεις - δηλώσεις παρατάξεων και μελών της δημοτικής αντιπολίτευσης περί ολιγωρίας στο θέμα της είσπραξης ενοικίων για ακίνητα του Δήμου στα οποία στεγάζονται επιχειρήσεις.
Όπως λέει η δημοτική Αρχή, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της «βρέθηκε ενώπιον οφειλών που χρονολογούνταν από το 2008. Η αρμόδια Αντιδημαρχία Οικονομικής Διαχείρισης και αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας και Κληροδοτημάτων, κυρίως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ακίνητης περιουσίας από τον τότε βοηθό δημάρχου και νυν αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Παναγιώτη Βαφέα, ενεργοποιήθηκε αμέσως και απέστειλε από το Σεπτέμβριο του 2011 κιόλας στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου τους σχετικούς φακέλους για το σύνολο των οφειλών από ενοίκια, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα έναντι των οφειλετών και να απαιτηθούν άμεσα τα οφειλόμενα ποσά. Παράλληλα το σύνολο των οφειλών είναι βεβαιωμένο στο ταμείο του Δήμου και ταυτόχρονα υπάρχει αντίστοιχη βεβαίωση και στην Εφορία με προσαύξηση 1% το μήνα».

aftodioikisi.gr

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΔ VS ΣΓΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ €8,5 ΕΚΑΤ.

 
Μία προ διμήνου αποκάλυψη της aftodioikisi.gr, το ΣΚΑΝΔΑΛΟ 8,5 ΕΚΑΤ. € ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, επέλεξαν 31, νεοεκλεγέντες στην πλειονότητά τους, βουλευτές της ΝΔ, ανάμεσα τους και ο υιός του πρώην αντιπροέδρου της ΝΔ Στ. Δήμα, Χρίστος,αλλά και ο εξάδελφος της υπουργού Τουρισμού, Γιάννης Κεφαλογιάννης, προκειμένου να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση ενόψει της ψήφισης των νέων επώδυνων για τους οικονομικά αδύναμους μέτρων που επιβάλει η τρόικα.
Με ερώτηση* που κατέθεσαν το πρωί στη Βουλή, οι,  στην πλειονότητά τους 30άρηδες,  βουλευτές ζητούν από την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία -σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr παρότι η σκανδαλώδης σύμβαση με τη διαφημιστική εταιρεία «McCann Erickson Διαφημιστική ΑΕΕ» έχει εγκριθεί από το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής κατά πλειοψηφία από τις 24/7/2012, σε μια συνεδρίαση «που, όπως σημειώνουν και οι βουλευτές, συνοδεύτηκε από ένταση και παραιτήσεις»-, δεν την έχει προσυπογράψει, «να αναπέμψει τη συγκεκριμένη απόφαση και σύμβαση για επανεξέταση και εξ ορθολογισμό των δαπανών και δράσεων».



Οι πολίτες απαιτούν να σεβόμαστε και το τελευταίο ευρώ
Ξεδιπλώνουν, δε, το σκεπτικό τους σε τρεις παραγράφους, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου:  «Οι πολίτες απαιτούν από όλους μας σεβασμό στις θυσίες στις οποίες υποβάλλονται. Όταν περικόπτονται μισθοί και συντάξεις η Πολιτεία οφείλει να λειτουργεί ορθολογικά ως προς το θέμα των δαπανών...
...Το νόμιμο δεν μπορεί να εξοβελίζει το ηθικό. Είναι σαφές ότι μιλάμε για υπερβολικά κόστη, για κόστη άλλων εποχών. Για τιμολογήσεις που φαντάζουν υπερβολικές, στο μέγιστο βαθμό, για όσους έχουν στοιχειώδεις  γνώσεις των τιμών αλλά και του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές.
Και προσθέτουν,  συνδέοντας την ψήφο που θα κληθούν να δώσουν για τα νέα επώδυνα μέτρα, με τη στάση που κρατήσει η κυβέρνηση και στο συγκεκριμένο θέμα: «Οι βουλευτές θα κληθούν σε λίγες ημέρες να ψηφίσουν επώδυνα μέτρα και θα το κάνουν γνωρίζοντας ότι η Πολιτεία σέβεται το κοινό αίσθημα αλλά και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ. Οι πολίτες που θα περικοπεί το εισόδημά τους απαιτούν συγκεκριμένα πρότυπα συμπεριφοράς και κυρίως να μην προκαλούνται από το κοστολόγιο συμβάσεων όπως η ανωτέρω».
«Άλλωστε, εκτός από τα υπερβολικά κόστη, πολλές από αυτές τις δράσεις ενδεχομένως επικαλύπτονται από δράσεις του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και των δήμων», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Υπερβολικά, κόστη άλλων εποχών»
Στην ερώτησή τους οι 31 απαριθμούν επίσης ένα προς ένα τα, τουλάχιστον,  υπερβολικά κόστη στα οποία είχε αναφερθεί στο ρεπορτάζ της η  aftodioikisi.gr. Συγκεκριμένα όπως τονίζουν:
  • Διατίθενται 1.295.425 ευρώ για δημιουργία και κατασκευή διαδικτυακής πύλης.
  • Διατίθενται 570.105 ευρώ για τη δημιουργία σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και την προβολή σε social media6( facebook, twitter  κ.ά.).
  • Διατίθενται 170.716 ευρώ για τη δημιουργία τουριστικού logo και σλόγκαν.
  • Διατίθενται 1.735.537 ευρώ για καταχωρήσεις σε ΜΜΕ.
  • Διατίθενται 694.215 ευρώ για παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού.
  • Διατίθενται 1.041.322 ευρώ για συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις.
  • Διατίθενται 694.214 ευρώ για δημιουργία προωθητικού υλικού.
  • Διατίθενται 1.041.322 ευρώ για συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις.
  • Διατίθενται 347.107 ευρώ για φιλοξενία δημοσιογράφων και επαγγελματιών του τουρισμού.
  • Διατίθενται 94.710 ευρώ για φιλοξενία του site σε server.
  • Διατίθενται 347.107 ευρώ για την κατάρτιση και επικαιροποίηση του συγκεκριμένου master plan, δηλαδή του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής.
  • Σε όλες τις τιμές, συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.

Δεν ευσταθεί η επιχειρηματολογία Σγουρού
Παράλληλα, υπενθυμίζουν ότι  «η συγκεκριμένη σύμβαση προκάλεσε την παραίτηση της εντεταλμένης συμβούλου Τουρισμού της Περιφέρειας κ. Άννας Ροκόφυλλου που κατήγγειλε ότι η μειοδότρια εταιρεία δεν συνεργάστηκε μαζί της αλλά και ότι κρατήθηκε έξω από τη διαδικασία και δεν συμμετείχε παρά το γεγονός ότι ήταν καθ' ύλην αρμόδια», αλλά και το γεγονός ότι «παραιτήθηκε επίσης από την Επιτροπή Τουρισμού ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σπυρίδων καταγγέλλοντας ότι η Επιτροπή ουδέποτε συνεκλήθη για το συγκεκριμένο θέμα».
Απαντούν, τέλος, και στην επιχειρηματολογία του περιφερειάρχη «ότι η σύμβαση πρέπει να ισχύσει για να μην χαθούν τα 8.5 εκατομμύρια ευρώ που προέρχονται από το ΕΣΠΑ», τονίζοντας ότι  «δεν ευσταθεί».


Οι 31 ερωτώντες βουλευτές της ΝΔ
  1. Αναστασιάδης Σάββας Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης
  2. Αντωνίου Μαρία Βουλευτής Καστοριάς
  3. Ασημακοπούλου Άννα Βουλευτής Ιωαννίνων
  4. Βεσυρόπουλος Αποστόλης Βουλευτής Ημαθίας
  5. Βλαχογιάννης Ηλίας Βουλευτής Τρικάλων
  6. Γεωργαντάς Γεώργιος Βουλευτής Κιλκίς
  7. Δήμας Χρίστος Βουλευτής Κορινθίας
  8. Καραμανλή Άννα Βουλευτής ΄Β Αθήνας
  9. Καράμπελας Ιωάννης Βουλευτής Βοιωτίας
  10. Καρανάσιος Ευθύμιος Βουλευτής Χαλκιδικής
  11. Κατσαφάδος Κωνσταντίνος Βουλευτής Ά Πειραιά
  12. Κέλλας Χρήστος Βουλευτής Λάρισας
  13. Κεφαλογιάννης Ιωάννης Βουλευτής Ρεθύμνου
  14. Κόνσολας Μάνος Βουλευτής Δωδεκανήσου
  15. Κουτσογιαννακόπουλος Κωνσταντίνος Βουλευτής Φθιώτιδας
  16. Κοψαχείλης Τιμολέων Βουλευτής Γρεβενών
  17. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος Βουλευτής Φλώρινας
  18. Μακρή - Θεοδώρου Ελένη Βουλευτής Φθιώτιδας
  19. Νταβλούρος Αθανάσιος Βουλευτής Αχαΐας
  20. Σαμπαζιώτης Δημήτριος Βουλευτής Μεσσηνίας
  21. Σενετάκης Μάξιμος Βουλευτής Ηρακλείου
  22. Σκονδρά Ασημίνα Βουλευτής Καρδίτσας
  23. Σκρέκας Κωνσταντίνος Βουλευτής Τρικάλων
  24. Σολδάτος Θεόδωρος Βουλευτής Λευκάδας
  25. Σταμενίτης Διονύσιος Βουλευτής Πέλλας
  26. Στύλιος Γεώργιος Βουλευτής Άρτας
  27. Ταμηλός Μιχαήλ Βουλευτής Τρικάλων
  28. Τζαμτζής Ιορδάνης Βουλευτής Πέλλας
  29. Τσουμάνης Δημήτριος Βουλευτής Πρέβεζας
  30. Υψηλάντης Βασίλειος Βουλευτής Δωδεκανήσου
  31. Χριστόγιαννης Δημήτριος Βουλευτής Πιερίας

Συγχαρητήρια Υπουργέ μου, αλλά δεν αρκεί μόνον αυτό ! Ξεκαθαρίστε επιτέλους ολοσχερώς το Χάρλεμ της Πάτρας !




 Συνέντευξη Δένδια στήν Πάτρα.
Κάπου κάπου, σ΄ εκείνο το παλιό καφενείο «καθαρόαιμων»  Πατρινών πού συχνάζουμε, συναντάμε και παλιούς συνταξιούχους με πιο κατασταλλαγμένη από εμάς γνώση...

Έτσι λοιπόν τις μέρες αυτές βρήκαμε εκεί καί τον Θόδωρο τον δάσκαλο, παλιά καραβάνα της ρητορικής αλλά καί διδασκαλικής, και μεταξύ τσικουδιάς και ελιάς μας είπε και τα παρακάτω…

( Εδώ, όσα μπορέσαμε συγκρατήσαμε, άλλα τα ρετουσάραμε, και όσα ξεχάσαμε άς τα πάρει το ποτάμι…)


Όσοι αγαπάνε αυτή την βρωμιά καί την αθλιότητα, πού για τούς λαούς αυτούς είναι συνηθισμένη, άς πάνε να ζήσουν στίς χώρες αυτές...
Εμείς δεν θα γίνουμε Καμπούλ...
---------------------

 

« Η επίσκεψη του Δένδια στην Πάτρα» μας είπε ο δάσκαλος, «και η προσωπική παρακολούθηση της επέμβασης ξεκαθαρίσματος της λαθρομεταναστατευτικής αθλιότητας πού χρόνια τώρα Δήμαρχοι και πολιτικοί  την επέβαλλαν με την ανοχή τους στην πόλη μας  δίνουν επιτέλους μια νότα αισιοδοξίας ότι πράγματι αυτός ο άνθρωπος έχει σκοπό να ξεκαθαρίσει την κατάσταση…
Να ξεκαθαρίσει την περιοχή από τά διάφορα εγκληματικά και ρυπαρά στοιχεία πού περιφέρονται με απίστευτο θράσος γύρω μας, κάνοντάς μας να φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε ελεύθερα στους δρόμους της Πολιτείας πού γεννηθήκαμε και επαληθεύοντας πλήρως την λαϊκή ρήση ότι : «ήλθαν τά άγρια να διώξουν τά ήμερα…».





Όμως το θράσος και η εγκληματική τους διάθεση, πέραν της πρωτόγονης και βάρβαρης ως επί το πλείστον πολιτιστικής και θρησκευτικής κουλτούρας τους, παίρνει θάρρος και αβάντα και από κάποια συγκεκριμμένη τοπική συνομοταξία καλοθελητών.

Και όχι μόνο αυτών, αλλά και κάποιων άλλων κρυφοαριστερών δημοσιογράφων πού όμως έχουν κουρνιάσει σε δεξιές λεγόμενες εφημερίδες, στάζοντας από εκεί το δηλητήριο της πένας τους σε κάθε επιχειρούμενο περιμάζεμμα της βρωμιάς και της αθλιότητας της δυστυχισμένης πολιτείας μας…

Εκ  των έργων τους  λοιπόν συμπεραίνοντες, θα λέγαμε ότι όλοι αυτοί ουδεμία αγάπη και ουδέν ενδιαφέρον έχουν για την Πάτρα, και πού πολύ πιθανόν να μη έχουν και Πατρινές ρίζες, αλλά να βρέθηκαν εδώ για διάφορους λόγους, εξασκώντας έτσι καί την πολιτική του κόμματος πού ανήκουν…

Ενός κόμματος πού θέλει «την Ελλάδα να ανήκει στους μετανάστες» και τους Έλληνες πού διαφωνούν να σηκωθούν να φύγουν από την χώρα τους αν δεν τους αρέσει αυτό, ως «επικίνδυνοι ρατσιστές, ως «χρυσαυγίτες», και ώς… φασίστες» !
 
Διαβάστε περισσότερα »    patrablog.blogspot.gr

Όμως Υπουργέ μου, η εκκαθάριση αυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη στο σύνολό της αν δεν συνεχιστεί μέχρι την πλήρη πάταξη και μιάς άλλης πληγής…