Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Tρίποντο κορυφής με τα χίλια ζόρια. Ολυμπιακός - Αστέρας 1-0


Κάτω του μετρίου ο Ολυμπιακός, είδε τον... χάρο με τα μάτια του κόντρα στον Αστέρα, αλλά πήρε το έκτο του “τρίποντο” στο πρωτάθλημα (1-0) με την “βολίδα” του Χολέμπας. “Πύρρειος νίκη” νίκη για τους Πειραιώτες, έγιναν αναγκαστική αλλαγή ο σκόρερ και ο Ιμπαγάσα. Σφυρίγματα αποδοκιμασίας από τον κόσμο για το θέαμα που αντίκρισαν από την ομάδα του Ζαρντίμ

Ένα σκηνικό που σπάνια το συναντάμε σε αγώνες του Ολυμπιακού στο “Γ. Καραϊσκάκης” είδαμε όλοι μας στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Μπορεί οι “ερυθρόλευκοι” να επικράτησαν των Αρκάδων με 1-0, και να συνέχισαν το σερί τους στο πρωτάθλημα, αλλά η τραγική εικόνα των παικτών του Λεονάρντο Ζαρντίμ (στα τελευταία λεπτά είχαν κλειστεί στην άμυνα τους για να κρατήσουν τη νίκη) προκάλεσε τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου που βρέθηκε στο φαληρικό γήπεδο.

Football League: Αν έχεις Κώτσιο διάβαινε... ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 3ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ


Στην κορυφή παρέμεινε  ο Φωκικός του Κριστόφ Βαζέχα, που απέσπασε «λευκή» ισοπαλία από τον Ολυμπιακό στον Βόλο.
Μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Καλλονή, που με ισάριθμα γκολ του Ηλία Κώτσιου και παίζοντας με 10 παίκτες από το 55' λόγω αποβολής του Σιλιγαρδάκη νίκησε με 2-0 την Παναχαϊκή, που έμεινε κι αυτή με 10 στο 77' λόγω αποβολής του Ολίσε.
Ο Κώτσιος άνοιξε το σκορ στο 64' με κεφαλιά και στο 81' με σουτ ολοκλήρωσε τον θρίαμβο των νησιωτών που έπιασαν στην κορυφή τον Φωκικό! Στο 24' οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Γκονζάλες.
ΑΕΛ Καλλονής (Τίμος Καβακάς): Μάππας, Σερφά, Χωριανόπουλος, Αναστασιάσης, Κώτσιος, Σιλιγαρδάκης, Μαρσέλο, Μανούσος (76' Γκόβας), Γκονζάλες (50' Μανουσάκης), Λεοζίνιο (57' Γάλας), Καζάκης.
Παναχαϊκή (Γιάννης Παπακώστας): Πίτκας, Σπίνουλας, Ντιόγκο, Σαλαμαστράκης, Βοσκόπουλος, Ολίσε, Καραμανλής, Ντίνας, Ουρτάδο (75' Βασιλαντωνόπουλος), Μπρέσκα (63' Γκούρτσας), Μαπούκου (70' Σολάκης).

Σπουδαίο διπλό πανηγύρισε η Καβάλα επί του Εθνικού Γαζώρου, με το αυτογκόλ του Μουσικάκη από το 3ο μόλις λεπτό επικρατώντας με 1-0 εκτός έδρας και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη μετά την επιστροφή της στις επαγγελματικές κατηγορίες.
Σεφτέ στις νίκες έκανε κι ο Ηρακλής, αν και τα χρειάστηκε. Οι «κυανόλευκοι» επιβλήθηκαν με 2-1 του Θρασύβουλου χάρη στο γκολ του Ισαάκ στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης! Η ομάδα της Φυλής είχε προηγηθεί με τον Πλαβούκο στο 11' και ο «γηραιός» ισοφάρισε στο 54' με το φάουλ του Κριβοκάπιτς.
Καταιγιστικός ήταν ο Παναιτωλικός στο β' μέρος του αγώνα με τον Βύζαντα. Οι Ακαρνάνες με τρία γκολ στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα και την πανηγύρισαν έξαλλα.
Το σκορ άνοιξε στο 60' ο Κουτσοσπύρος, στο 66' ο Πασάς έκανε το 2-0 κι ο Ακουάρο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα έξι λεπτά πριν το φινάλε.
Παναιτωλικός (Νίκος Καραγεωργίου): Τακίδης, Μπακάκης, Ιωάννου, Ακουάρο, Σφακιανάκης, Δάρλας (53' Γκόλιας), Κούσας, Πασάς, Φαβάλι, Κουτσοσπύρος, Γιάνεφ (53' Καμαρά, 75' λ.τ Μητρόπουλος).
Βύζας Μεγάρων (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Πουρής, Πιτσάκος, Γρομητσάρης, Κοκόλης, Βελέτης, Ταμπάκης, Σιώκος, Ρεκλείτης, Μανδύλης, Ντιαλό, Θ. Βλάχος.
Αναγέννηση και Καλλιθέα ήταν ισόπαλες ως το 73' έχοντας σκοράρει αμφότερες από την άσπρη βούλα, όμως η ομάδα της Επανωμής πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας με 2-1 χάρη στο γκολ του Σικαλόπουλου.
Αναγέννηση Επανομής (Σπύρος Μπαξεβάνος): Τοπαλίδης, Τσερκέζος, Κουκουλέκης, Τέλλος, Παπατζίκος (46' Φωτιάς), Δραγανίδης, Μωυσίδης, Κουλίδης, Μπαλασάς (66 Αναστασίου), Ογκουνσότο, Ταχμαζίδης (59' Σικαλόπουλος).
Καλλιθέα (Νίκος Παντέλης): Κατσούλης, Ντα Σίλβα (30' Κατσικογιάννης), Χριστοφιλέας, Πίκολο, Καλτσάς, Σταύρου, Μουσταφίδης, Ατματζίδης, Αρβανίτης, Ντακόλ (67' Μαρουκάκης), Φαρινόλα (61' Πλάτανος).
Στα Γιαννιτσά η τοπική Αναγέννηση νίκησε με 2-0 τη Λάρισα με δυο γκολ στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα και μπήκε σφήνα στην πρώτη τριάδα. Τα γκολ ήρθαν στο 74' από τον Ιορδανίδη που ευστόχησε σε πέναλτι κι από τον Φελίπε στις καθυστερήσεις.
Πρώτη νίκη και για τον Πιερικό στο πρωτάθλημα, ο οποίος επιβλήθηκε με 2-0 της Νίκης Βόλου στην Κατερίνη. Το σκορ άνοιξε ο Ντάνι στο 27', ενώ τη νίκη «κλείδωσε» ο Καθάριος τρία λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα.
Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:
Σάββατο 6/10
Ηρακλής Ψαχνών – Εργοτέλης 0-1

Κυριακή 7/10
Αναγ. Επανομής – Καλλιθέα 2-1
Αναγ. Γιαννιτσών – Λάρισα 2-0
Πιερικός – Νίκη Βόλου 2-0
Ολυμπιακός Β. – Φωκικός 0-0
Ηρακλής – Θρασύβουλος 2-1
Παναιτωλικός – Βύζας Μεγάρων 3-0
Καλλονή – Παναχαϊκή 2-0
Εθνικός Γαζώρου – Καβάλα 0-1

Δευτέρα 8/10
Δόξα Δράμας – Πανσερραϊκός 17:00
Ρεπό: Απόλλων Σμύρνης

Η "Ανάσταση" του Λάζαρου στα Πηγάδια ...ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-2


Η ανάκαμψη του Παναθηναϊκού συνεχίζεται. Μετά την καλή παρουσία απέναντι στην Τότεναμ, οι «πράσινοι» πέρασαν νικηφόρα από τα Πηγάδια. Επικράτησαν 2-1 της Ξάνθης, για την 6η αγωνιστική της SuperLeague και ανέβηκαν από την 13η στην 8η θέση της βαθμολογίας.
Πρωταγωνιστής ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, που «ακύρωσε» το γρήγορο γκολ του Μαρκόφσκι στο 7' με δύο ωραία δικά του γκολ στο 26' και στο 29'.
Η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στο ματς και κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Καρνέζη. Μετά την σέντρα του Μαρσελίνιο η άμυνα του Παναθηναϊκού αδράνησε και ο Μαρκόφσκι από κοντά έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους.
Οι "πράσινοι" προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα και τους δόθηκε η ευκαιρία να το κάνουν όταν ο Βάλλας ανέτρεψε τον Τοτσέ μέσα στην περιοχή και ο Ζαχαριάδης έδωσε το πέναλτι. Ο Ισπανός επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση μετά από εντολή του Φερέιρα αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βιβιανί.
Σταδιακά ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του και απείλησε στο 20΄με τον Σισοκό. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος αρχικά ισοφάρισε μετά την πάσα του Ζέκα στο 26΄ και τρία λεπτά αργότερα με καταπληκτική προσπάθεια ολοκλήρωσε την ανατροπή.
Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός διατήρησε την υπεροχή και δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στην δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα.
Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης η χρησιμοποίηση του Βύντρα σε ρόλο αμυντικού χαφ από τον Φερέιρα αλλά και το ντεμπούτο του 18χρονου Νάκα με την φανέλα της Ξάνθης, στο πάγκο της οποίας κάθισε για πρώτη φορά ο Νίκος Κωστένογλου.
ΞΑΝΘΗ: Βιβιανί, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Κομεσίδης, Ντάνι, Φλίσκας, Νάκας (46' Πλατέλλας), Μαρσελίνιο (77' Ονουάτσι), Βασιλακάκης (70' Μάνταλος), Μαρκόφσκι.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Πίντο, Βιτόλο, Βύντρα, Ζέκα (65' Μαυρίας), Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος (88' Μαρίνος), Τοτσέ (74' Φορναρόλι).

Mπαλωθιές στο “Βικελίδης . ΑΡΗΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 0-2

Κάνοντας μεγάλη εμφάνιση, η ομάδα Πλατανιά Χανίων επικράτησε εύκολα του Άρη με 2-0 στο “Κλ. Βικελίδης”, φτάνοντας έτσι τους 11 βαθμούς στο πρωτάθλημα.Κακή εμφάνιση από τους Θεσσαλονικείς, που έδειξαν... ανήμποροι να κοντράρουν τους Κρητικούς και απογοήτευσαν τους οπαδούς τους που βρέθηκαν στο γήπεδο.
Οι παίκτες του Πλατανιά    άνοιξαν το σκορ στο 36'. Ο Κάλαϊτζιτς,έπιασε δυνατό σουτ έξω απ' την περιοχή των γηπεδούχων και νίκησε τον Βελλίδη για το 1-0, ενώ το δεύτερο τέρμα, πέτυχε ο Ουντότζι στο 66' και “κλείδωσε” τη νίκη.
Άρης (Μάκης Κατσαβάκης): Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Αγκάνθο, Καπετάνος, Πουλίδο, Μαργαρίτης, Σουνάς, Νταμαρλής (71’ Παπαστεριανός), Ασλανίδης (46’ Γκέσιος), Ψυχογιός, Κοέλιο (62’ Κανουλάς)
Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Τζανής, Κάλαϊτζιτς, Ντοέ, Ούκαρ, Αγκιλέρα, Αναστασάκος (81’ Ναζλίδης), Ουντότζι, Μαρτσάκης 

ΦΟΡΟΣ 20% ΣΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΝΟΙΚΙΑ

Φόρο 20% στα έσοδα από ενοίκια σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, ένα μέτρο που αναμένεται να πλήξει περί τους ένα εκατ. ιδιοκτήτες. Η ρύθμιση αυτή, σύμφωνα με τον “Τύπο της Κυριακής” σημαίνει ότι οι...
φορολογούμενοι με εισοδήματα που προέρχονται αποκλειστικά από ακίνητα, θα χάσουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και τα πρόσθετα αφορολόγητα όρια για τα προστατευόμενα τέκνα! Θύματα μιας τέτοιας εξέλιξης θα είναι όσοι φορολογούμενοι αποκτούν εισοδήματα από 1.000 έως 35.000 ευρώ το χρόνο προερχόμενα από εκμισθώσεις ακινήτων, δηλαδή περίπου 1.000.000 ιδιοκτήτες. Τη ρύθμιση αυτή είχε εισηγηθεί στο υπουργείο Οικονομικών το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με σχετικές εκθέσεις που είχαν υποβάλει τα τεχνικά κλιμάκια του διεθνούς οργανισμού τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο του 2011. Από τη στιγμή που θα εφαρμοστεί η συγκεκριμένη ρύθμιση: Κάθε ιδιοκτήτης ακινήτων χωρίς παιδιά και με ετήσιο εισόδημα μέχρι 5.000 ευρώ, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα αφορολόγητος, θα πληρώνει φόρο εισοδήματος που θα φθάνει μέχρι και τα 1.000 ευρώ. Ο φόρος αυτός θα προσαυξάνεται περαιτέρω κατά 55% με την επιβολή προκαταβολής φόρου έναντι του επόμενου οικονομικού έτους. Συνεπώς, η τελική φορολογική επιβάρυνση κάθε ιδιοκτήτη με ετήσιο εισόδημα από ενοίκια μέχρι 5.000 ευρώ θα φθάνει τα 1.550 ευρώ. Κάθε ιδιοκτήτης ακινήτων με ένα παιδί και με ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα αφορολόγητος, θα πληρώνει φόρο εισοδήματος που θα φθάνει μέχρι και τα 1.400 ευρώ. Ο φόρος αυτός θα προσαυξάνεται περαιτέρω κατά 55% με την επιβολή προκαταβολής φόρου έναντι του επόμενου οικονομικού έτους, οπότε η τελική φορολογική επιβάρυνση κάθε ιδιοκτήτη με ένα παιδί και ετήσιο εισόδημα από ενοίκια μέχρι 7.000 ευρώ θα φθάνει μέχρι και τα 2.192 ευρώ. Κάθε ιδιοκτήτης ακινήτων με δυο παιδιά και με ετήσιο εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα αφορολόγητος, θα πληρώνει φόρο εισοδήματος που θα φθάνει μέχρι και τα 1.800 ευρώ. Ο φόρος αυτός θα προσαυξάνεται περαιτέρω κατά 55% με την επιβολή προκαταβολής φόρου έναντι του επόμενου οικονομικού έτους. Συνεπώς, τελική φορολογική επιβάρυνση κάθε ιδιοκτήτη με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα από ενοίκια μέχρι 9.000 ευρώ θα φθάνει μέχρι τα 2.700 ευρώ!
 
FIMOTRO

Νεκρός εντοπίστηκε στη Βλασιά Καλαβρύτων ο αγνοούμενος πατρινός κυνηγός

Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση για τον 26χρονο κυνηγό που αγνοείτο από χθες το απόγευμα, ενώ είχε πάει για κυνήγι στην περιοχή της Βλασίας.
Ο άτυχος νέος όπως αναφέρει το patrastimes.gr βρέθηκε νεκρός σε δύσβατη περιοχή, ενώ ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του.
Αυτή τη στιγμή στο δύσβατο σημείο όπου βρέθηκε η σoρός του άτυχου κυνηγού έχει στηθεί επιχείρηση για την μεταφορά της στην Πάτρα. Επί τόπου βρίσκεται ασθενοφόρο, αστυνομικές δυνάμεις και πυροσβέστες.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο θάνατος του άτυχου άνδρα οφείλεται σε πτώση από μεγάλο ύψος. Ωστόσο επί του παρόντος – έως ότου γίνει ιατροδικαστική εξέταση - η αστυνομία αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.
Ο 26χρονος ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένεις (3 κορίτσια και 2 αγόρια), διέμενε στις εργατικές κατοικίες της Παραλίας και ασκούσε το επάγγελμα του υδραυλικού.
Ήταν αρραβωνιασμένος με δημοσιογράφο εργαζόμενη σε τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας.
Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός είχε πάει για κυνήγι μαζί με φίλο του. Κάποια στιγμή χώρισαν και έδωσαν ραντεβού για να βρεθούν αργότερα, κάτι που δεν έγινε, γιατί ο άτυχος νέος δεν εμφανίστηκε ποτέ...

newsit.gr

Η μεγάλη απάτη με τα 600 δισ. των ομογενών

Hγετικό μέλος της οργάνωσης END είναι ο γιατρός Μανώλης Λαμπράκης, ο οποίος είχε καταδικαστεί το 1995 στις ΗΠΑ για φοροδιαφυγή. ΦΩΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
 
 

Για δεύτερη φορά οι Ελληνοαμερικανοί της οργάνωσης END εμφανίστηκαν με τον εξωφρενικό ισχυρισμό ότι μπορούν να εξαγοράσουν το ελληνικό χρέος. Οπως αναμενόταν, το καταθετήριο που παρουσίασαν αποδείχθηκε πλαστό

Άνθρακας τελικά ο θησαυρός, και η «αμερικανική βοήθεια» έγινε σενάριο λαϊκής σαπουνόπερας. Δύο ή τρεις, κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς, μυθομανείς κατά τους γνωστούς τους, απατεώνες κατά το FBI, γραφικοί... σαν επαρχιακή κωμόπολη κατ' άλλους, προσπάθησαν να σώσουν την Ελλάδα, κι αν πετύχαινε αυτό... και την Κύπρο!
 
Πακέτο 600 δισ. δολαρίων, «δωρεά» των Ελληνοαμερικανών Εμμανουήλ Λαμπράκη και Αρτέμη Σώρρα, βρισκόταν όλη την περασμένη εβδομάδα σε τράπεζα του Καναδά επ' ονόματι της Ελληνικής Δημοκρατίας, με σκοπό τη διοχέτευσή του στην εξαγορά του χρέους της χώρας.
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Έθνος της Κυριακής” η οργάνωση διάσωσης... βαφτίστηκε Εnd National Debt (το τέλος του χρέους), ενώ όπως πολύ σύντομα απεδείχθη εκπροσωπούσε το τέλος της λογικής! Το απίστευτο αυτό ποσό, που υπερκάλυπτε δύο φορές το ελληνικό χρέος και τρεις φορές το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας, άφησε άφωνους όσους άκουσαν ή διάβασαν την είδηση στο Διαδίκτυο.

"Μπλόκο" ληστών στην Εθνική οδό Αθηνών - Πατρών!

Ο νεαρός υπάλληλος ιδιωτικού ΚΤΕΟ στην Κόρινθο βρισκόταν επί της εθνικής οδού, Αθηνών Πατρών όταν τον ακινητοποίησαν τέσσερα άτομα.
Οι δυο από τους δράστες όπως γράφει το moriasnews.gr επέβαιναν σε φορτηγό και οι άλλοι δυο σε μοτοσικλέτες.
Οι δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κράνη και κουκούλες, με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τον άτυχο οδηγό και του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά του αντικείμενα.

"Γάζωσαν" τεχνικό γραφείο στη Ναύπακτο

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί το περιστατικό που σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα στην περιοχή του Ξηροπηγάδου, όταν άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού άνοιξαν πυρ κατά τεχνικού γραφείου
Το περισταστικό όπως αναφέρει το nafpaktianews.gr περιπλέκεται ακόμη περισσότερο αφού στο σημείο και παρά την επισταμένη έρευνα των αρχών δεν βρέθηκαν οι κάλυκες του όπλου οι οποίοι θα φανέρωναν και την ταυτότητά του.
Από την αστυνομία εκτιμάται πως το πιθανότερο είναι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε να είναι πολυβόλο κοντόκανο και οι ριπές να έπεσαν εν κινήσει, όσο οι δράστες επέβαιναν στη μηχανή.
Να σημειωθεί ότι όλες οι βολίδες βρήκαν στην τζαμαρία του τεχνικού γραφείου, ενώ δίπλα υπάρχει ένα μπαρ. Αυτό μπερδεύει περισσότερο τις αστυνομικές αρχές που διερευνούν αν οι σφαίρες προορίζονταν για το νυχτερινό κατάστημα.
Το περιστατικό έχει καταγραφεί από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος του γραφείου ,αλλά είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση η αστυνομία,αφού ούτε πρόσωπα καταγράφηκαν,ούτε κάλυκες όπως προαναφέραμε βρέθηκαν στο σημείο.(προφανώς πυροβόλησαν με σακκούλα στο όπλο).
newsit.gr

 

 

Τι θα παρουσιάσει στην Μέρκελ ο Σαμαράς - Θα κάνουν φρούριο την Αθήνα για 24 ώρες

Πυρετώδεις είναι από το πρωί της Κυριακής οι διαβουλεύσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, εν όψει της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη. 
Η άφιξη της Μέρκελ στην Αθήνα εκτιμάται ότι μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης της κυβέρνησης, ενώ ενδέχεται να αποτελεί και προάγγελο θετικών εξελίξεων για τη χώρα κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 18-19 Οκτωβρίου. 
Ο κ. Σαμαράς έχει συνεχώς τηλεφωνική επικοινωνία με κυβερνητικά στελέχη, ενώ την πόρτα του Μαξίμου πέρασαν την Κυριακή οι κ.κ. Στυλιανίδης, Σταϊκούρας και Βολουδάκης.
Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρουσιάσει στην γερμανίδα καγκελάριο, το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, με ισχυρό χαρτί τις αποκρατικοποιήσεις, θα ξεκαθαρίσει ότι δεν ζητά επιμήκυνση με παράλληλη οικονομική βοήθεια, θα ζητήσει το νέο πακέτο μέτρων να συνοδεύεται και με μέτρα ανάπτυξης και θα συνδέσει την αλματώδη αύξηση της ανεργίας, με την άνοδο των ακροδεξιών και λαϊκιστικών πολιτικών κομμάτων.
Από την πλευρά της, η ελληνική πλευρά περιμένει από την κυρία Μέρκελ μια σαφή δήλωση στήριξης στην Ελλάδα και επιπροσθέτως μία καθαρή αναφορά ότι δεν θα υπάρξει έξοδος της χώρας από το ευρώ.
Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι η επίσκεψη της Αγκελας Μέρκελ θα «σφραγίσει» μια νέα περίοδο στις ελληνογερμανικές σχέσεις και πιστεύουν ότι θα βοηθήσει αποφασιστικά στην αποκατάσταση των σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών.
Αλλωστε, όπως επισημαίνουν μέλη του υπουργικού συμβουλίου, «σκιές» δεν πρέπει να υπάρχουν πλέον με δεδομένο ότι η Αθήνα προχωρεί άμεσα στην ψήφιση του δύσκολου πακέτου μέτρων, έτσι ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου τόσο την άμεση εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ όσο και τη διετή επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της επίσκεψης-εξπρές της Γερμανίδας καγκελαρίου, η κ. Μέρκελ αναμένεται στην Αθήνα γύρω στις 12:00 και μετά την άφιξη της θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. 
Στις 14:00 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.
 
Φρούριο η Αθήνα την Τρίτη
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα οποία θα διατεθούν περίπου 7.000 αστυνομικοί θα ληφθούν την Τρίτη στην Αθήνα λόγω της επίσκεψης της γερμανίδας Καγκελάριου Ανγκελα Μέρκελ.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έλεγαν πως τα μέτρα θα θυμίσουν εκείνα που είχαν ληφθεί τον Νοέμβριο του 1999 κατά την επίσκεψη του τότε προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διατεθεί το σύνολο της αστυνομικής δύναμης της Αττικής, ενώ θα έρθουν ενισχύσεις και από την επαρχία. 
Τα μέτρα θα είναι αυστηρά στο αεροδρόμιο της Αθήνας, όπως επίσης και στην περιοχή που βρίσκεται το ξενοδοχείο Χίλτον όπου θα καταλύσει η γερμανική αποστολή. 
Επίσης, έντονη θα είναι η παρουσία αστυνομικών έξω από την γερμανική πρεσβεία, από το Ινστιτούτο Γκαίτε κ.α.
Τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν στο Σύνταγμα θα περιλαμβάνουν, εκτός από την παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ, την τοποθέτηση του μεταλλικού φράχτη, ενώ θα μπουν και κάγκελα στο πλακόστρωτο που οδηγεί στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτ
Παράλληλα, σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα τέσσερα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν δυνατότητα εκτόξευσης νερού.
Ακόμη, σε επιφυλακή θα βρίσκονται αστυνομικοί των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, ενώ αναμένεται να εφαρμοστεί η τακτική των προληπτικών προσαγωγών.


 
Υπενθυμίζεται ότι για την Τρίτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει Παναττική 3ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συλλαλητήριο στις 13:00 στο Σύνταγμα.
Επίσης, στις 13:00 θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ.
Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την γερμανική πρεσβεία έχουν προαναγγείλει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
 
newsit.gr

Η Νεμέα και ο Παννεμεατικός, θρηνεί τον χαμό του Γιώργου Μπεξή


Του Δημήτρη Μανωλάκη

Καλό ταξίδι Γιώργαρε…

Τελικά η ζωή παίζει πολύ άσχημα παιχνίδια. Εκεί που δεν το περιμένεις σε κάνει να χάσεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. Και το άσχημο είναι ότι τις περισσότερες φορές, οι άτυχοι είναι άνθρωποι που δεν έχουν ενοχλήσει κανέναν.
Το να μαθαίνεις ότι έφυγε από τη ζωή ένας φίλος σου, δεν είναι και το καλύτερο πράγμα. Ειδικά όταν πρόκειται για ένα παιδί 22 χρονών, χωρίς να έχει το παραμικρό πρόβλημα υγείας μέχρι αυτή τη στιγμή, τότε είναι που τρελαίνεσαι.
Η Νεμέα και ο Παννεμεατικός, θρηνεί τον χαμό του Γιώργου Μπεξή. Ένα παιδί, που όλοι αγαπούσαν και ο θάνατός του, έχει διαλύσει τους πάντες.
Ο 22χρονος νεαρός, έχασε τη ζωή του παίζοντας ποδόσφαιρο με τους φίλους του, σε γήπεδο 5χ5, το βράδυ του Σαββάτου. Είκοσι λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, ένιωσε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έφυγε αμέσως για το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου απλά δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ο Μπεξής, ουδέποτε αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, μιας και η δουλειά του ήταν τέτοια (αστυνομικός), που περνούσε συχνά από εξετάσεις, όπως άλλωστε έκανε και κάθε χρόνο πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.
Φίλοι, συγγενείς, συμπαίκτες, συνάδελφοι και όχι μόνο έχουν συγκλονιστεί από το τραγικό αυτό συμβάν.
Είχα την τύχη να γνωρίζω αυτό το παιδί μάλαμα, από μικρό, να τον δω να μεγαλώνει και να τον παρακολουθώ, μέσα από τους αγώνες. Την περασμένη σεζόν, ήρθαμε πολύ πιο κοντά, λόγω της ενασχόλησής μου, στη διοίκηση του Παννεμεατικού.
Γιώργαρε να ξέρεις ότι κανείς δεν πρόκειται να σε ξεχάσει ποτέ. Έφυγες νωρίς, πριν προλάβεις να ζήσεις. Να ξέρεις ότι όλοι όσοι σε γνώρισαν, έχουν να λένε για σένα τα καλύτερα.
Καλό ταξίδι παλίκαρε, θα σε θυμόμαστε πάντα !!!
Να μας προσέχεις όλους από εκεί ψηλά !!!

apopsi24.gr

Ο Αστέρας Δερβενίου έχασε 3 - 4 στο τέλος από Ελλαδα Βέλου και διαιτησία

Για άλλη μια χρονιά, ο αγώνας του Αστέρα με την Ελλάδα Βέλου είχε τρομερές ανατροπές. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος ο Αστέρας προηγήθηκε με 2 γκολ διαφορά, αλλά το τέλος του αγώνα τον βρήκε ηττημένο, απογοητεύοντας τους φίλους του.
Βέβαια στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος μεγάλο ρόλο είχε η διαιτησία των κ.κ. Π. Κακριδή και Μπάρτζη, για την οποία η διοίκηση του Αστέρα εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση. Στη περιγραφή που ακολουθεί δεν σχολιάζονται οι διαιτητικές αποφάσεις.
Το παιχνίδι ξεκίνησε εντυπωσιακά, με δύο γκολ στα πρώτα τρία λεπτά. Ο Αστέρας προηγήθηκε στο πρώτο κιόλας λεπτό, όταν μετά από έξοχο συνδυασμό τεσσάρων παικτών του, ο Μαστρογιαννόπουλος έβγαλε γλυκιά σέντρα από δεξιά και ο ερχόμενος από πίσω Αναγνωστόπουλος με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, άφησε άναυδο τον τερματοφύλακα Κουρούμαλη. Η Ελλάδα Βέλου, αμέσως μετά τη σέντρα είχε καλή στιγμή με τον Αντωνόπουλο να πλασάρει πάνω από τα δοκάρια του Κολλιμάδη από το ύψος της περιοχής, ενώ ο ίδιος στο επόμενο λεπτό από την ίδια σχεδόν θέση ισοφάρισε σε 1-1. Ο αγώνας συνεχίστηκε με άγρια ομορφιά, μιας και κάθε μια από τις δύο ομάδες προσπαθούσε να επικρατήσει στο χώρο του κέντρου. Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερη κυκλοφορία και έφταναν με μεγαλύτερη ευκολία στη περιοχή του Αστέρα, αλλά εκτός από ένα σουτ του Αράπι, που απέκρουσε με το πόδι ο Κολιμάδης, δεν είχαν άλλη αξιόλογη ευκαιρία. Σε αναταραχή στη μεγάλη περιοχή του Αστέρα στο 18’, ο Αντωνόπουλος πέτυχε τέρμα από κοντά, αφού προηγούμενα όμως τράβηξε από τη φανέλα το Μετεβελή. Ο διαιτητής ακύρωσε το τέρμα, παρά τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.
Στο 30' ο Σαββίδης ανέτρεψε τον Τόλια εντός της μεγάλης περιοχής και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, με το οποίο ο Μυργιώτης έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Αστέρα.
Το ημίχρονο έληξε, με μια ελαφρά πίεση από τους παίκτες της Ελλάδας Βέλου χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.
Στο Β’ ημίχρονο, οι παίκτες του Αστέρα είχαν πιο παθητική στάση και περίμεναν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις με τους Μυργιώτη, Τόλια και Δημόπουλο. Στο 50’ ο Μυργιώτης δε κατάφερε να πλασάρει σωστά σε προωθημένη μπαλιά, αλλά τρία λεπτά αργότερα σε μια παρόμοια μπαλιά του Δημόπουλου, με ασύλληπτο αριστερό βολέ νίκησε τον Κουρούμαλη μέσα σε αποθέωση. Και ενώ όλα έδειχναν ιδανικά για τον Αστέρα, ήρθε η φάση του 63’, που άλλαξε πλήρως τη ροή του αγώνα. Σε σύγχυση στη περιοχή του Αστέρα και ενώ διαδοχικά σουτ των παικτών της Ελλάδας κόντραραν στα σώματα των αμυντικών, η μπάλα βρήκε το χέρι του Γιαννόπουλου ενώ είχε πορεία προς το τέρμα και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι και απέβαλε τον αμυντικό του Αστέρα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κοσκολέτος και μείωσε σε 3-2. Η Ελλάδα Βέλου, όπως ήταν φυσικό, αύξησε τη πίεσή της και περιόρισε τον Αστέρα στη περιοχή του. Οι παίκτες του Αστέρα προσπαθούσαν με κάποιες αντεπιθέσεις να κερδίσουν χώρο και χρόνο, αλλά τελευταία στιγμή ανακόπηκαν σε δύο περιπτώσεις οι Μυργιώτης και Δημόπουλος, προτού γίνουν απειλητικοί. Η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 75’, όταν ο Αντρέα με σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα σχεδόν δίπλα στο δεξί δοκάρι του Κολιμάδη. Ο ίδιος παίκτης μάλιστα, πέντε λεπτά αργότερα έγραψε το τελικό 3-4 με εκπληκτικό σουτ στο «γάμα» της εστίας του Αστέρα. Οι παίκτες του Αστέρα προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αντιδράσουν, παίζοντας και με παίκτη λιγότερο. Σε μια φάση στη περιοχή της Ελλάδας Βέλου, ο αμυντικός των φιλοξενούμενων Σαββίδης χτύπησε με τον αγκώνα τον Μυργιώτη στο πρόσωπο, μπροστά στα μάτια του βοηθού κ. Μπάρτζη, χωρίς όμως να υποδειχθεί το παραμικρό. Στο 91’ σε μια διαγώνια μπαλιά από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Μυργιώτη, ο οποίος ξεκινώντας από κανονική θέση είχε βρεθεί απέναντι στον Κουρούμαλη. Ο επόπτης υπέδειξε οφσάιντ τον Αναγνωστόπουλο που βρισκόταν στο ύψος της περιοχής, χωρίς να επηρεάζει τη φάση. Ο αγώνας έληξε με τους παίκτες του Βέλου να πανηγυρίζουν έξαλα τη δύσκολη νίκη τους.
Συμπερασματικά, ο αγώνας μπορεί να χωριστεί σε δύο μέρη, πριν και μετά την αποβολή του Γιαννόπουλου. Ο Αστέρας έδειχνε πως με 11 παίκτες ήταν πολύ δύσκολο να χάσει τη νίκη από τα χέρια του. Βέβαια, η αντίδραση των παικτών του μετά την κόκκινη κάρτα δεν ήταν η αναμενόμενη.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κολιμάδης, Μαστρογιαννόπουλος, Γιαννακόπουλος, Γιαννόπουλος, Μετεβελής, Αντωνόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Δημόπουλος, Τόλιας (70’ Στεφανάκος), Βυζάς (46’ Παπαδημητρίου), Μυργιώτης
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όλη η οικογένεια του Αστέρα εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά της στον Χρήστο Κουτρούλη για το θάνατο του πατέρα του. Ο Αστέρας συμπαραστέκεται πλήρως στον αρχηγό της ομάδας του, στη δύσκολη αυτή στιγμή της οικογενείας του.



Κινητοποίησεις στο Δερβένι με σκοπό την παραμονή του Ειρηνοδικείου

Συγκέντρωση πραγματοποιήται σε λίγη ώρα , στο Δερβένι , από τόν Εμπορικό Σύλλογο καθώς και άλλους φωρείς της πόλης. Αίτια της συγκέντρωσης η κατάργηση του Ειρηνοδικείου Δερβενίου και η συγχωνευσή του  στο Ειρηνοδικείο Ξυλοκάστρου που αυτό παραμένει.
Η Αναστάτωση που επικρατεί αυτή την στιγμή στο Δερβένι και στην ευρύτερη περιοχή έπήλθε όταν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος, σε συνάντηση που είχε με τον Εμπορικό Σύλλογο Δερβενίου  τους διαβεβαίωνε ρητά ότι « Το Ειρηνοδικείο δεν πρόκειται να φύγει από το Δερβένι..» , ένω όπως έλεγε είχε την διαβεβαίωση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, ότι "θα συνεχίσει τη λειτουργία του το Ειρηνοδικείο Δερβενίου" πράγμα το οποίο δεν έγινε.
Οι φορείς του Δερβενίου βρίσκονται σε αναστάτωση και τονίζουν ότι « ο Δήμαρχος μας κορόιδεψε…»  και αρχίζουν συνεχεις κινητοποιήσεις με σκοπό το Ειρηνοδικείο να παραμείνει στο  Δερβένι.
Η απόφαση κατάργησης της λειτουργίας του Ειρηνοδικείου Δερβενίου είναι λανθασμένη, γιατί στερεί  ολόκληρη τη Δυτική Κορινθία από των υπηρεσιών του  ενώ με την κατάργηση και της τελευταίας εναπομείνουσας υπηρεσίας από το Δερβένι, στρέφει σε οικονομικό μαρασμό ολόκληρη την περιοχή ενώ βάζει οριστική "ταφόπλακα" στις πρωτοβουλίες των κατοίκων για ανάπτηξη. Το Ειρηνοδικείο Δερβενίου πρεπει να παραμεινει!.

Παραιτήθηκε ξαφνικά απο Δημοτικός Συμβουλος Ξυλοκάστρου - Ευρωστινης ο Σ. Ρέστας

Την παραίτηση του από Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και από μέλος του Δ. Σ. της ΔΕΚΤΕΞ υπέβαλε ο κ. Σπυρίδωνας Ρέστας.  Την ξαφνική παραίτηση Ρέστα από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου αποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος. Ο Σ. Ρέστας είχε εκλεγεί Δημ. Σύμβουλος με τον συνδιασμό "ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης" του Αντώνη Κλαδούχου στις δημοτικες εκλογές του Νοεμβρίου του 2010.
 Στο Ξυλόκαστρο διάφορες φήμες αναφέρουν ότι η ξαφνική παραίτηση Ρέστα σχετίζεται με τη δουλειά του.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Δεν είναι δυνατόν κάποιοι τσαρλατάνοι να παίζουν με τα νεύρα μας, τον κόπο μας και τα λεφτά μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Ως Διοίκηση του ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ καταγγέλλουμε την απαράδεκτη διαιτησία του βοηθού διαιτητή κ. Μπάρτζη, ο οποίος με τις υποδείξεις του, αλλοίωσε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης της ομάδας μας με την Ελλάδα Βέλου.
Μόλις στα πέντε πρώτα λεπτά άφησε δύο φορές τους παίκτες της Ελλάδας Βέλου να βρεθούν απέναντι στον τερματοφύλακα μας Κολιμάδη ξεκινώντας από ελεγχόμενες θέσεις. Μία από αυτές τις φάσεις μάλιστα κατέληξε στην ισοφάριση των φιλοξενούμενων. Το  αποκορύφωμα της παράστασής του ήταν η φάση του 90ου λεπτού όταν και σταμάτησε υποδεικνύοντας λανθασμένα οφσάιντ, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, τον παίκτη μας Μυργιώτη σε φάση τετ-α-τετ. Ο διαιτητής δε του αγώνα κ. Π. Κακριδής δεν απέβαλε ως όφειλε τον αρχηγό της ομάδας του Βέλου, Φ. Αράπι στο 1ο ημίχρονο, ο οποίος έχοντας ήδη κίτρινη κάρτα τον αποκάλεσε «χεσμένο».
Δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα μας αδικείται από την διαιτησία, αλλά κάποια στιγμή πρέπει αυτά τα κωμικοτραγικά περιστατικά να λάβουν ένα τέλος. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι τσαρλατάνοι να παίζουν με τα νεύρα μας, τον κόπο μας και τα λεφτά μας. Το μόνο που ζητάμε είναι ίση μεταχείριση.
Από εδώ και στο εξής όσοι δεν μας σέβονται, θα μας φοβούνται…
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του  Δ.Σ. του
Ν.Γ.Π.Σ. Νέος Αστήρ Δερβενίου

ΥΓ: Οι φίλαθλοι του Αστέρα ανταποδίδουν τις χειρονομίες του ποδοσφαιριστή της Ελλάδας Βέλου Κοσκολέτου κατά τους πανηγυρισμούς του 4ου γκολ , για τις οποίες μάλιστα δεν τιμωρήθηκε.
asterasderveniou.gr

Διακόπηκε λόγω πτώσης της τάσης του ρεύματος το φιλικό της Κορίνθου με τον Παναιγιάλειο!

Οι περίπου 200 φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο του Συνοικισμού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για 53' τη φιλική αναμέτρηση μεταξύ της Κορίνθου και του Παναιγιάλειου. Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό αλλά σταμάτησε την πρώτη φορά στο 25' λόγω πτώσης της τάσης του ρεύματος στους προβολείς και το ίδιο συνέβη στο 53', κάτι το οποίο ανάγκασε τον διαιτήτη της αναμέτρησης να αποφασίσει την οριστική του διακοπή. 

Για την ιστορία η ομάδα της Κορίνθου πέτυχε στο 35' γκολ με κεφαλιά του Παππά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Φίλη. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Κακρίδης, με βοηθούς τους κ.κ Μπουρτοβίτη, Φούκη και τέταρτο τον κ. Αστέρη, όλοι από τον Σύνδεσμο της Κορίνθου.

ΠΑΣ Κόρινθος (Γιάννης Καντάς): Μέλκας, Φίλης, Ντα Σίλβα, Μακρής, Ντερντιλής, Κατσίκης, Παππάς, Τσουβαλτσίδης, Ματετζίδης, Πεβλιβανόπουλος, Σαμπάνης.

Παναιγιάλειος (Νίκος Κουρμπανάς): Ρίζος, Αγουρίδης, Σανδραβέλης (46' Μαυρόπουλος), Τσούλης, Ακπαρίδης, Αργυρόπουλος, Γκοτσούλας, Γ. Παπαδόπουλος, Μπούνας, Λαζανάς, Μπουρλάκης
.