Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Αισθήματα αγανάκτησης, οργής και μελαγχολίας , στο Δερβένι , γιά την άδικη απόφαση Ρουπακιώτη , γιά κατάργηση του Ειρηνοδικείου Δερβενίου.


Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Γεώργιος Μετεβελής απέστειλε προς τον Υπουργο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρ. Δικαιωμάτων, κ. Αντώνη Ρουπακιώτη την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Δερβενίου , ενός από τα πιό παλιά ιστορικά ειρηνοδικεία της χώρας, καθώς αυτό συνεστήθει λίγο μετα από την σύσταση του Ελληνικού κράτους ως Ειρηνοδικείο Ζαχόλης, και λειτούργησε στην αρχή στην Ζάχολή ( Ευρωστίνη) και από το 1900 στο Δερβένι , ανελληπώς εως και σήμερα...

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ​Σ

Κον Αντ. Ρουπακιώτη
                  Υπουργόν Δικαιοσύνης
                   Αθήνα
                                           Δερβένι 09-10-2012
        Κύριε Υπουργέ,

Η κοινωνία του τέως Δήμου Ευρωστινίων με 10 κοινότητες και έδρα το Δερβένι (ήδη Δ.Ε. του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης) σας καταλογίζει την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Δερβενίου.
Πήρατε τρεις διαδοχικές αποφάσεις και τελικά καταλήξατε σε αποτέλεσμα απαράδεκτο για την τοπική κοινωνία.
Ø  Αρχικά αποφασίσατε, χωρίς διαβούλευση, την κατάργηση των δύο Ειρηνοδικείων του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και τη μεταφορά/συγχώνευσή τους με το Ειρηνοδικείο του όμορου Δήμου Σικυωνίων.
Ø  Με νεότερη απόφασή σας, ανακαλέσατε την προηγούμενη και αυτό εν μέρει. Διατηρήσατε ένα Ειρηνοδικείο στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης  με έδρα το Δερβένι.
Ø  Μετά επανήλθατε, αυτή τη φορά για να μεταφέρετε την έδρα του Ειρηνοδικείου από το Δερβένι στο Ξυλόκαστρο.
Στην ουσία, δηλαδή, πήρατε τρεις αποφάσεις για να καταργήσετε το Ειρηνοδικείο Δερβενίου.
Ποιών πιέσεων και ποιού είδους συμβιβασμών αποτέλεσμα είναι η τελική απόφασή σας ; 
Η απόφασή σας, δεν έχει δημιουργήσει απλώς ερωτηματικά για την  ποιότητα των κριτηρίων της επιλογής σας.
Έχει δημιουργήσει στους κατοίκους της περιοχής αισθήματα δυσφορίας, αγανάκτησης, οργής και μελαγχολίας….
Δεν σας καταλογίζουμε στο σύνολό της την ευθύνη, ότι  αδιαφορήσατε παντελώς για την ισόρροπη ανάπτυξη του νέου Δήμου και την κατανομή των δημόσιων λειτουργιών στον ενιαίο πλέον Καλλικρατικό Δήμο μας.
Αυτό θα έπρεπε και κάποιοι άλλοι να το σκεφτούν.
Από την κεντρική πολιτική σκηνή και τους βουλευτές του νομού, μέχρι την περιφερειακή και την δημοτική αυτοδιοίκηση -συμπολίτευση και αντιπολίτευση- που γνωρίζουν, ότι ο τέως Δήμος Ευρωστινίων συνεχώς φθίνει, μετά την μεταφορά όλων ανεξαρτήτως των Δημοσίων αρχών και κοινωνικών υπηρεσιών, όπως της Αστυνομίας, της ΔΟΥ, του ΙΚΑ, της Εθνικής Τράπεζας.
Τίποτα βεβαίως δεν συγχωρεί,  εκείνους μεν να μη σας ενημέρωσαν, Eσάς δε, που δεν ερωτήσατε, στα πλαίσια της αναγκαίας έρευνας των στοιχείων, πριν απο τη λήψη των διαδοχικών και αλληλοαναιρούμενων αποφάσεών σας.
Όμως, σε εσάς άμεσα και προσωπικά καταλογίζουμε την ευθύνη,
ότι ως νομικός ο ίδιος και πρόεδρος του Δ.Σ.Α. (και συνακόλουθα της Ολομέλειας των Προέδρων όλων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας)  α γ ν ο ή σ α τ ε  :
        I.      Την νομική παράδοση της περιοχής – όσον αφορά τη διδασκαλία του Δικαίου και όσον αφορά την απονομή της Δικαιοσύνης από έγκριτους νομοδιδάσκαλους, μέλη της Ακαδημίας Αθηνών και δικαστές – παράδοση που αποτελεί ταυτόχρονα πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της περιοχής μας.
      * Από το Δερβένι κατάγεται ο τ. Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, τ. Υπουρ. Δικαιοσύνης,
          τ. Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και τ. δικαστής στο Ευρωπαϊκό
          Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γεραρής Χρίστος.
      * Ο κ. Ράντος Αθανάσιος, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της  Επικρατείας.
      * Ο κ. Παπαμετζελόπουλος  Γεώργιος, Σύμβουλος στο  Συμβούλιο της Επικρατείας..
      * Ο τ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός, Καυκάς Κωνσταντίνος.
      * Ο Κουσουλός Ιωάννης, Αρεοπαγίτης (Δικαστής που δίκασε τα εγκλήματα της Χούντας).
      * Η κα. Μαραμαθά Ελένη, τ. Αρεοπαγίτης.
      * Ο Καθάρειος Χρίστος, Αρεοπαγίτης.
      * Ο Σπυρόπουλος Ηλίας, Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου.
      * Και  ακόμα ανώτεροι δικαστικοί λειτουργοί, μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Στάθης Δημήτριος τ. Πρόεδρος Εφετών, Κουσουλός Γεώργιος Πρόεδρος Εφετών, Παπασταμοπούλου Αδαμαντία Εφέτης,  Κασαλμά Ελένη Εφέτης, Γεραρής Γεώργιος Εφέτης  και πολλοί άλλοι.
   Επιπλέον, ο μέγας νομοδιδάσκαλος, Καθηγητής του Αστικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ακαδημαϊκός και Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. Μπαλής Γεώργιος, ο συντάκτης του Αστικού Κώδικα, του οποίου η προτομή είναι τοποθετημένη στον προαύλιο χώρο του Ειρηνοδικείου Δερβενίου και στη γενέτειρά του.
   Ο καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου Νομικής Αθηνών και Δικαστής του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης και Ακαδημαϊκός Σπυρόπουλος Ιωάννης.
Πως Εσείς αγνοήσατε αυτήν την παράδοση,  που για εμάς αποτελεί την πολιτιστική μας κληρονομιά ;
II.  Αγνοήσατε επίσης το ίδιο το κτίριο του Ειρηνοδικείου, που είναι κόσμημα της περιοχής. Την αισθητική του αξία και την συμβολική του σημασία.
   Το νεοκλασικό αυτό οικοδόμημα, που όμοιό του δεν υπάρχει σε ολόκληρο το νομό, με τη δομή του, τον αρχιτεκτονικό ρυθμό του, τους κίονες του και τη συνολική του επιβλητική εμφάνιση, επιβάλλει το σεβασμό στους εισερχομένους σε αυτό - διαδίκους, δικηγόρους, δικαστές -. Πρόκειται για πραγματικό ναό της Δικαιοσύνης.
   Πως, νομικός εσείς, μεταφέρατε την έδρα του Ειρηνοδικείου σε ένα οίκημα που εκ της κατασκευής του, θα μπορούσε να είναι εμπορικό κατάστημα, κατοικίες, bar, ή αποθήκες άλλα πάντως, δεν έχει καμία σύγκριση, σχέση ή αναλογία με το νεοκλασικό κτίριο του Ειρηνοδικείου Δερβενίου.
   Λυπούμαστε ειλικρινά κ. Υπουργέ,  γιατί διακόπτετε την απονομή της Δικαιοσύνης στον τόπο της ιστορικής της δημιουργίας και παράδοσης και στον χώρο του ναού της Δικαιοσύνης. 
Μετα Τιμής

Μετεβελής Γεώργιος
Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα δεχθεί τον Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Θεόδωρο Παπαθεοδώρου την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου

Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη θα επισκεφτεί ο Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Θεόδωρος Παπαθεοδώρου την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012. Οι δύο πολιτικοί θα παραστούν στην Τελετή Εγκαινίων του Νηπιαγωγείου Μερκοβουνίου - παράρτημα του 8ου Ν/γείου Τρίπολης – το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως πράσινο Νηπιαγωγείο από τον κ. Παπαθεοδώρου Θεόδωρο , ενώ αργότερα θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση βράβευσης των μαθητών και των σχολείων που  διακρίθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος  με τίτλο: «Αγαπώ και Προβάλλω τον Τόπο μου»

Πρόγραμμα επίσκεψης

10:15 π.μ.   Επίσκεψη Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Θεόδωρου Παπαθεοδώρου στον Περιφερειάρχη  Πελοποννήσου

11:00π.μ.  Τελετή Εγκαινίων του Νηπιαγωγείου Μερκοβουνίου - παράρτημα του 8ου Ν/γείου Τρίπολης – το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως πράσινο Νηπιαγωγείο από τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Παπαθεοδώρου Θεόδωρο

12.30 μ.μ.  Διοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με  την Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Πελοποννήσου εκδήλωσης βράβευσης των μαθητών και των σχολείων που  διακρίθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος  με τίτλο: «Αγαπώ και Προβάλλω τον Τόπο μου»

Σύσκεψη για την καινοτομία και την κατάρτιση του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου

«Οι κεντρικές κατευθυντήριες γραμμές μας αποτελούν τον πυρήνα της Προγραμματικής περιόδου 2014 -2020 για την Ευρωπαϊκή Ένωση της καινοτομίας του 2020» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τεχνική σύσκεψη, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012, για την εκπόνηση της μελέτης της Ε.Ε. για την Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης στο πλαίσιο της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, των Επιμελητηρίων, του ΤΕΙ Καλαμάτας, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του ΕΘΙΑΓΕ και της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Βραβεία του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Πάτρας – «14ο Διεθνές Πανόραμα»

                                                             
    Φορτισμένο μελαγχολικά το κλίμα, μιας και έληγε το φεστιβάλ και παράλληλα με αίσθηση επιτυχίας έπεσε η αυλαία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας - «14ο Διεθνές Πανόραμα» το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012. Η βραδιά περιλάμβανε  την απονομή των βραβείων και των ειδικών διακρίσεων  καθώς και του Διαγωνισμού Φωτογραφίας  για Πατρινούς φωτογράφους που είχε θέμα "Η δική μου Πάτρα".
   Το  Κινηματογραφικό Φεστιβάλ που με την παρουσία του στην Πάτρα πλέον δείχνει ότι υπάρχει συνέχεια και συνέπεια στο θεσμό, δίνοντας ένα βήμα έκφρασης σε νέους Έλληνες και ξένους δημιουργούς. Αυτή η προσπάθεια  είναι πρωτοπόρα για την πόλη μας αλλά και σε όλη τη Νοτιοδυτική περιφέρεια της χώρας μας.
   Η αίθουσα προβολών του ΙΝΤΕΑΛ αποδείχτηκε «ευχάριστα» μικρή για να χωρέσει τόσους πολλούς θεατές και συμμετέχοντες σκηνοθέτες αλλά και τα συναισθήματα τους. Για την απονομή των βραβείων η Οργανωτική Επιτροπή είχε προσκαλέσει -με e-mail- όλους σχεδόν  τους πολιτικούς αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων αλλά μόνο από το γραφείο του κ. Αλέξη Τσίπρα υπήρξε απάντηση και παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος του η βουλευτή Αχαΐας κ. Μαρία Κανελλοπούλου.
   Μόλις τελείωσαν οι κινηματογραφικές προβολές με την τελευταία ενότητα «Εγώ και ο γείτονας μου»  στις 8 το βράδυ η Οργανωτική Επιτροπή πρόβαλλε την μικρού μήκους ταινία
«92% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ!!!» και αμέσως μετά η ομάδα EQUUS παρουσίασε το θεατρικό δρώμενο με τίτλο: "Περιμένοντας το Νόμο". Ένας θεατρικός μονόλογος του Γιώργου Παπαστεφάνου σε σκηνοθεσία του ίδιου με τον Βασίλη Τάσση και μουσική Γιώργου Παπαστεφάνου και Πορφύριου Τάσση.

  Τη παρουσίαση της τελετής  απονομής βραβείων την έκαναν οι  Φιορέλλα Μαστρόκαλου και Θόδωρος Κωνσταντάτος ευχαριστώντας όλους όσους στήριξαν το φεστιβάλ:

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ Η Α. ΜΕΡΚΕΛ...

 
Η Άνγκελα Μέρκελ ολοκλήρωσε το ταξίδι της στην Ελλάδα, επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος της και αναχώρησε πριν λίγα λεπτά. Την αποχαιρέτισε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Oi δρόμοι άνοιξαν και παραδίδονται στην κυκλοφορία. Η Λεωφόρος Αμαλίας, η Φιλελλήνων και η Πανεπιστημίου άνοιξαν. Τώρα διδεται στην κυκλοφορία και η Β.Σοφίας..
 Τέλος η αστυνομία έδωσε εντολή να ανοίξουν όλοι οι σταθμοί του Μετρό και του Τραμ.
Έτσι λίγο πριν από τις 7.30 το απόγευμα, η κίνηση σε όλους τους σταθμούς , γίνεται κανονικά, ενώ αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία στους δρόμους της Αθήνας

Διεθνή ΜΜΕ: Καλή βαθμολογία από την Μέρκελ με... “θερμή” υποδοχή

Στο μήνυμα στήριξης από την Άγκελα Μέρκελ προς την Αθήνα, αναφέρονται τα περισσότερα ΜΜΕ του εξωτερικού, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην «θερμή» υποδοχή που επεφύλαξαν στην Γερμανίδα καγκελάριο οι χιλιάδες διαδηλωτές και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, κατά την πρώτη της επίσκεψη στην Αθήνα μετά την έναρξη της κρίσης, υποσχέθηκε ότι η χώρα της θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα και αναγνώρισε την πρόοδο που έχει σημειωθεί, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η χώρα βρίσκεται σε δύσκολο μονοπάτι, μεταδίδει το BBC
To βρετανικό δίκτυο σημειώνει ότι χιλιάδες διαδηλωτές που κατηγορούν την Γερμανία για την αυστηρή πολιτική λιτότητας κατέβηκαν να διαδηλώσουν στην Αθήνα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα επεισόδια.

Το χημικό στο πρόσωπο του Τ. Κουίκ που τον έριξε λιπόθυμο - Πρώτες βοήθειες από τον Καμμένο

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις αρχές της Συγγρού, ο βουλευτής του κόμματος, Τέρενς Κουίκ δέχθηκε χημικά στο πρόσωπο.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Κουίκ μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στην εκπομπή ΣΚΑΙ στις 19:00, είχαν ρίξει έναν νεαρό στο έδαφος και τον χτυπούσαν οι αστυνομικοί. Όπως σημείωσε πήγε κοντά για να δει εάν η σύλληψη τουλάχιστον είναι νόμιμη και τότε ένας αστυνομικός του έριξε χημικά στο πρόσωπο.
Μάλιστα, όπως σημείωσε πως μετά από αυτό έχασε κυριολεκτικά τον κόσμο και έσπευσε ο κ. Καμμένος να του ρίξει στα μάτια ένα ειδικό σπρέι, προκειμένου να τον ανακουφίσει.
newsit.gr

Επεισόδια στη Συγγρού

Κουκουλοφόροι και άτομα που φορούσαν κράνη, έφτασαν από το Σύνταγμα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, όπου στις 17:00 είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Οι αστυνομικοί κυνήγησαν τους ταραξίες έως το σταθμό του Μετρό στο Φιξ.
Ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί από μάρμαρο στα νεφρά και τον πνεύμονα. Έγινε χρήση χημικών, με αναπνευστικά προβλήματα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και ο εκπρόσωπος του κόμματος, Τέρενς Κουίκ. Ένα μέλος του κόμματος υπέστη καρδιακό επεισόδιο!

«Ο ελληνικός λαός έχει σχεδόν εξαντλήσει την αντοχή του»

Με τον Τσε ή τον Φιντέλ;

Το ερώτημα φυσικά δεν είναι ρητορικό. Η σημερινή επέτειος της δολοφονίας του Ερνέστο Γκεβάρα από τον βολιβιανό στρατό, στις 9 Οκτωβρίου του 1967, είναι άκρως απογοητευτική για την κατάληξη των πραγματικών επαναστατών. Εκείνων που, ακόμη και με υψηλή δόση ρομαντισμού, πολλές φορές είναι έτοιμοι να προσφέρουν και τη ζωή τους, προκειμένου να υπηρετηθεί ένα μεγαλύτερο, γενικότερο καλό. Εκείνων δηλαδή που δεν συμβιβάζονται, ούτε… βρίσκουν τον τρόπο να διαιωνίσουν την παραμονή τους στην εξουσία, και μάλιστα ως διαρκείς επαναστάτες. Η Ιστορία μας προσέφερε το παράδειγμα δυο φίλων, του Τσε Γκεβάρα και του Φιντέλ Κάστρο. Η εξέλιξη της διαδρομής τους δεν αφήνει πολλές αμφιβολίες.

Μαρίκα Λυσιάνθη / statesmen.gr

Κόρινθος: Ο Δήμος προσφεύγει στην Ε.Ε. για το κέντρο μεταναστών

Προσφυγή στην αρμόδια διεύθυνση Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου, καταγγέλλοντας ως αυθαίρετη και εκτός προδιαγραφών την ίδρυση του κέντρου κράτησης παράνομων μεταναστών, στο χώρο του στρατοπέδου του 6ου Συντάγματος Πεζικού.

Όπως επισημαίνει το δημοτικό συμβούλιο, η πόλη της Κορίνθου δεν περιλαμβάνεται στο Ελληνικό Σχέδιο Δράσης για τη «Διαχείριση Μεταναστευτικών Ροών».

Επίσης, αποφασίστηκε να σταλεί έγγραφη διαμαρτυρία στο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά,
ενώ προχώρησαν σε αναίρεση της αίτησης συνάντησης αντιπροσωπεία του Δήμου με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΡΚΕΛ-ΣΑΜΑΡΑΣ

Περπατώντας από το Μέγαρο Μαξίμου στο Προεδρικό Μέγαρο, έφτασαν πριν από λίγο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, Μέρκελ και Σαμαράς. Η συνάντηση με τον Κ. Παπούλια ξεκίνησε πριν από 5 λεπτά .
Στις δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε στην κ.Μέρκελ ότι η στιγμή που έρχεστε στην Ελλάδα είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή και ο Ελληνικός λαός περνάει δύσκολες στιγμές. “Και βέβαια πρέπει να σκεφτούμε μέτρα που θα δώσουν ελπίδες στον ελληνικό λαό που υποφέρει. Και μιλάω ιδιαίτερα για αναπτυξιακά μέτρα αλλά και να καταπολεμήσουμε την ανεργία των νέων που δυστυχώς είμαστε πρωταγωνιστές αφού είμαστε μπροστά ακόμη και από την Ισπανία. Και φυσικά να καταπολεμήσουμε την ανεργία και των γυναικών. Δεν έχω κάτι άλλο να σας πω αλλά χαίρομαι ιδιαίτερα που είστε σήμερα εδώ”, κατέληξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. 
Από την πλευρά της η κ.Μέρκελ ευχαρίστησε τον Κάρολο Παπούλια και είπε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενη και μεγάλη τιμή που τον συναντά. “Γνωρίζω ότι η πορεία για την Ελλάδα είναι δύσκολη. Ήρθα εδώ με την ιδιότητα μου ως εταίρος και ως φίλη της Ελλάδας και θα βοηθήσουμε αλλά και θα στηρίξουμε όσο μπορούμε την Ελλάδα στις δύσκολες αυτές στιγμές”.
Ο Κάρολος Παπούλιας και η Άγκελα Μέρκελ θα έχουν ολιγόλεπτη συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών
Κλίμα αισιοδοξίας επικράτησε στην κοινή συνέντευξη τύπου του έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, αλλά από πλευράς Γερμανίας δεν υπήρξε καμία εντυπωσιακή πολιτική στήριξη όπως αναμενόταν ότι θα έχει στις αποσκευές της η Μέρκελ.
Μπορεί η κα Μέρκελ να έστειλε μηνύματα στήριξης στην Ελλάδα και να είναι ικανοποιημένη η ελληνική πλευρά, αλλά ωστόσο δεν υπήρξε εκείνο το εντυπωσιακό μήνυμα που θα άλλαζε το κλίμα σε ολόκληρη την ευρωζώνη για την Ελλάδα και το οποίο θα μπορούσε να διευκολύνει ακόμα περισσότερο το δρόμο της χώρας.
H γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ τόνισε ότι ήρθε στην Αθήνα όχι για να δώσει βαθμούς, αλλά για να πληροφορηθεί, ενώ σημείωσε πως έχει βαθιά πεποίθηση ότι περνά μια δύσκολη περίοδο.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου και βλέπει φως στο τούνελ, αλλά σημείωσε με νόημα πως αξίζει τον κόπο να ολοκληρώσει το δρόμο η χώρα.
Για πρώτη φορά η κα Μέρκελ τόνισε ότι εκτός από τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής είναι απαραίτητο να παρθούν μέτρα και πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της Ελλάδας μέσως  της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και όχι μόνο.

«Χαιρέτισε» τη Μέρκελ... γυμνός! ΦΩΤΟ και VIDEO


Ναι, μάλιστα, ακριβώς όπως τον γέννησε η μαμά του, ένας διαδηλωτής άρχισε να τρέχει στο Σύνταγμα και εξαιτίας του κήρυξαν... κατάπαυση πυρός (έστω και για λίγο) κουκουλοφόροι και ΜΑΤ!
Κάθε συγκέντρωση έχει τα ευτράπελά της. Η σημερινή δε θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Το... happening της ημέρας έκανε ένας άνδρες, που ξαφνικά άρχισε να τρέχει στο Σύνταγμα ολόγυμνος!

Εκεί που βρισκόταν σε εξέλιξη ο... πετροπόλεμος διαδηλωτών-ΜΑΤ, ένας νεαρός άνδρας, ένας ξένος διαδηλωτής, άρχισε να τρέχει γυμνός στη Βασιλέως Γεωργίου, ανάμεσα σε άνδρες των ΜΑΤ και να χαιρετά τα πλήθη.

Φυσικά, γνώρισε την... αποθέωση!
newsit.gr

Ένταση στον «φράχτη» και σε δρόμους-Διαδηλώσεις σε Σύνταγμα και Ομόνοια παρουσία Τσίπρα και Παπαρήγα


Σε εξέλιξη αυτή την ώρα το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα, που πραγματοποιείται με  ειρηνικό τρόπο χωρίς να λείψουν μικροεντάσεις, εν μέσω δρακόντειων μέτρων ασφαλείας για την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου. Υπήρξε πρόσκαιρη ένταση στο φράχτη της Αστυνομίας, ενώ κάποιοι διαδηλωτές έκαψαν μια γερμανική σημαία.
Την πλατεία Συντάγματος άρχισε να εκκενώνει από τους διαδηλωτές η αστυνομία, περίπου στις 16:00, ενώ γίνεται χρήση δακρυγόνων
Χρήση χημικών έκανε και νωρίτερα, γύρω στις 3 το μεσημέρι, η αστυνομία, η οποία χρησιμοποίησε και βομβίδες κρότου-λάμψης, προκειμένου να αποτρέψει διαδηλωτές που επιχείρησαν να ανατρέψουν τον φράχτη της Αστυνομίας, που βρίσκεται δίπλα από τη Βουλή, επί της οδού Βασ. Σοφίας.
Επεισόδια σημειώθηκαν και στην οδό Πανεπιστημίου, όπου ομάδες ατόμων προκάλεσαν φθορές, ξηλώνοντας πλάκες από πεζοδρόμια και πετώντας πέτρες στις ομάδες ασφαλείας και σε κτίρια της περιοχής. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχωρούν σε εκτεταμμένη χρήση χημικών.
Εντωμεταξύ, πάνω από 90 προσαγωγές έχουν γίνει συνολικά από την αστυνομία, από διάφορα σημεία της Αθήνας και της υπόλοιπης Αττικής, στο πλαίσιο της πρόληψης επεισοδίων, κάτι που προβλέπεται στο σχέδιο που έχουν καταρτίσει οι αρχές, με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ.
Δύο από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν ένα σπρέι πιπεριού και ένα καπνογόνο.
Μεταξύ των 90, είναι και ένα άτομο που προσήχθη από το Χαϊδάρι και έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά είναι ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.
Επίσης, το πρωί προσήχθη προληπτικά από την οδό Ερμού και ένας γιατρός, ο οποίος είναι γενικός γραμματέας των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Με αφορμή την προσαγωγή του έχουν συγκεντρωθεί άτομα έξω από τη ΓΑΔΑ, που διαμαρτύρονται και ζητούν την απελευθέρωσή του.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, στην πλ. Συντάγματος συγκεντρώθηκαν περί τα 80.000 άτομα. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι ο όγκος των συγκεντρωμένων θα γίνει μεγαλύτερος μετά τις 15:00, οπότε λήγει το ωράριο πολλών ιδιωτικών επιχειρήσεων.
tsipras-diadilosi-9-10-12Στη συγκέντρωση του Συντάγματος πήγε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έκανε λόγο για επίσκεψη που θα κομίσει το «μήνυμα ότι η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων». Τον συνόδευσε ο επικεφαλής της γερμανικής Αριστεράς Μπ. Ρίξινγκερ (δεξιά στη φωτογραφία με τον κ. Τσίπρα).
«Η Μέρκελ σήμερα έρχεται στην Αθήνα για να στηρίξει τους "μερκελιστές" της Ελλάδας, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση με τις αποκαλύψεις της λίστας και τα νέα μέτρα είναι ετοιμόρροπη και κινδυνεύει από τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση.
Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Μέρκελ «έρχεται να τους στηρίξει, αλλά αυτό που θα καταφέρει είναι να δώσει στον ελληνικό λαό ένα μήνυμα ότι η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων και της βαρβαρότητας. Η συμβολική παρουσία σήμερα εδώ τού ηγέτη της γερμανικής Αριστεράς, υποδηλώνει ότι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους λαούς. Η παράδοση της δημοκρατίας και της Ευρώπης δεν επιτρέπει να γίνουμε πειραματόζωα».
«Ήρθαμε εδώ για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον ελληνικό λαό. Εμείς ως Αριστερά της Γερμανίας διαφωνούμε κάθετα με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, με το Μηχανισμό Στήριξης. Δεν θέλουμε να αναγκαστούν να πληρώσουν οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι. Δεν θέλουμε να αναγκαστούν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία τους», δήλωσε ο Μπερντ Ρίξινγκερ.
Ο πρόεδρος του Die Linke τόνισε πως το κόμμα του θέλει «να δημιουργηθούν οι συνθήκες όπου ο κόσμος θα μπορεί να ζει από τη δουλειά του και να μην δημιουργείται αρνητικό κλίμα στους Γερμανούς συνταξιούχους και εργαζόμενους απέναντι στους Έλληνες».
papariga-omonoia-9-10-12Νωρίτερα έγινε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, παρουσία της Γ.Γ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα η οποία δήλωσε: «Θα νικήσουν εκείνοι οι λαοί που δεν διστάζουν να σπάσουν και να χάσουν τις ταξικές αλυσίδες τους. Αυτό για μας είναι το νόημα των σημερινών συγκεντρώσεων. Αυτό πρέπει να είναι το νόημα των άμεσων και μελλοντικών αγώνων».
kammenos-presveia

Το μεσημέρι, στη γερμανική πρεσβεία πήγε με την ΚΟ του κόμματος ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.
Από εκεί, κατήγγειλε το γεγονός ότι δεν έγινε δεκτός ο φάκελος με το ψήφισμα, με το οποίο καλεί τον γερμανικό λαό να σταθεί αλληλέγγυος στους Έλληνες, δηλώνοντας ότι «έτσι αντιλαμβάνεται η Γερμανία τη Δημοκρατία».
Στις 17:00, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στους Στύλους Ολυμπίου Διός.
xartisΣτο Μετρό έχουν κλείσει από το πρωί οι σταθμοί Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι και Κατεχάκη, ενώ λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνουν ακινητοποιημένα έως τις 16:00.
Σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και διακοπές στην κυκλοφορία των οχημάτων από τις 13:30 εως το βράδυ. Απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων από τις 9:00 έως τις 22:00 σε όλους τους χώρους του κέντρου όπου θα κινηθεί η Γερμανίδα καγκελάριος, καθώς και στην Αττική οδό.

ΕΡΤ

Σαμαράς: Ανοίξαμε νέα σελίδα - Μέρκελ: Έχουν γίνει πολλά,θα κάνουμε ό,τι μπορούμε

Μετά το τέλος της συνάντησης με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε οτι  κυριάρχησε ειλικρίνεια αμοιβαία κατανόηση, αλληλεγγύη, πνεύμα συνεργασίας και η αίσθηση οτι μπορούμε να ξεπεράσουμε και το ελληνικό πρόβλημα και τα ευρωπαϊκά προβλήματα. Είχα την ευκαιρία να πω οτι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της. Προϋποθεση να βγει από την ύφεση. Και αυτό προϋποθετει οτι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και θα εφαρμόσει τις διαρθρωτικές αλλαγες και τη δημοσιονομική προσαρμογή που ειναι δική μας προτεραιότητα. Τόνισα οτι ο ελληνικός λαός ματώνει αλλά είναι αποφασισμένος να παραμείνει στο ευρώ και να κερδίσει το σοτίχημα της ανταγωνιστικότητας. Η Ελλάδα ζητάει ευκαιρία να σηκωθεί στα πόδια της το ταχύτερο. Η κ. Μέρκελ έδειξε κατανόηση και σεβασμό και τονισε οτι οι θυσίες δεν πρέπει να πάνε χαμένες.
Ηδη αναγνωρίζεται από όλους οτι η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα και η εικόνα της έχει αλλάξει. Επίσης η αξιοπιστία μας έχει αυξηθεί εντυπωσιακά και η καγκελάριος το αναγνωρίζει και η επίσκεψή της στην Αθήνα το αποδεικνύει έμπρακτα. Αποφασίσαμε στενότερη συνεργασία οπως υγεία και τοπική αυτοδιοίκηση. Και εδώ η Ελλάδα έχει να ωφεληθεί άμεσα. Η Καγκελάριος είπε οτι θα βοηθήσει την Ελλάδα και να πάρουν τέλος σύντομα οι δοκιμασίες του λαού.
Η Ελλαδα θα ξεπεράσει την κρίση της και θα καταγραφεί ως επιτυχία της Ευρώπης και έτσι όσοι πόνταραν οτι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει θα χάσουν το στοίχημα. Νέα σελίδα ανοίξαμε στη σχέση Ελλάδας και Γερμανίας αλλά και για την ευρωπαϊκή μας πορεία.
Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε οτι  «η περίοδος ειναι δύσκολη ιδιαίτερα για τους ανθρώπους. Πρέπει να πω οτι έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου. Εχουν γίνει πάρα πολλά βήματα προόδου. Η πορεία είναι δύσκολη αλλά αξίζει η Ελλάδα να την ολοκληρώσει. Σήμερα συζητήσαμε τα επόμενα βήματα. Υπάρχουν ακόμη πολλά που που πρέπει να γίνουν. Μπορούμε να δώσουμε ώθηση στα διμερή μας θέματα. Η Γερμανία θέλει να είναι καλός εταίρος και πρακτικός φίλος της Ελλάδας.Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπάρξει πρόοδος»

ert

• Γκόλφω Forever σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη

Η ειδυλλιακή παρωδία του βουνού και της στάνης του Ντίνου Σπυρόπουλου "Γκόλφω Forever" ανεβαίνει στο Θέατρο Βεάκη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, από την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μια παράσταση γεμάτη φουλ από χορό, τραγούδι, κλαρίνα, τζαζ, φουστανέλα, τσαρούχια, χωρίς βρακί, αρνιά, γίδια και πρόβατα απολύτως ξεκαρδιστική και κωμική.

Λίγα λόγια για το έργο Η φτωχή και ορφανή και άτυχη και χτυπημένη από τα βάσανα της ζωής αλλά ταυτόχρονα τίμια και παρθένα Γκόλφω, μια όμορφη νεαρή βοσκοπούλα που θα μπορούσε να ανακηρυχτεί και μις Χελμός αν υπήρχε σχετικός διαγωνισμός στην περιοχή, χτυπημένη από τη μοίρα ξενοδουλεύει υπηρετώντας τον τσέλιγκα Ζήση. (Σκούπισμα, σφουγγάρισμα, παρκέ, πλυντήριο κλπ.). Ο Έρωτας σημαδεύει τα φυλλοκάρδια της καρδιάς της και την κεντρική της αρτηρία όταν στην βρύση συναντάει τον Τάσο.

Όμως η Γκόλφω δέχεται ερωτικές βολές και από τον Κίτσο, το αρχοντόπουλο της περιοχής, που θέλει να την παντρευτεί μήπως και βρει την σεξουαλική του ταυτότητα η οποία αμφισβητείται από τον καλόγερο της περιοχής που λειτουργεί και σαν ψυχαναλυτής.

Το πράγμα αρχίζει να μπερδεύεται όταν στην ιστορία μπαίνει η κουτσή, καμπούρα και κακάσχημη μάνα της Αστέρω, που καπνίζει τσιμπούκι και έχει τις αντιρρήσεις της λόγω… προτέρας κακής εμπειρίας.
Παρά τις διαφωνίες της Αστέρως οι δύο νέοι αρραβωνιάζονται και ετοιμάζονται να παντρευτούν, όταν ο Τάσος δέχεται πιεστικά προξενιά για την εξαδέλφη του Κίτσου και κόρη του τσέλιγκα και εντελώς κακάσχημη Σταυρούλα. Παρά την αρχική του άμεση άρνηση, ο Τάσος τελικά δελεάζεται από τη μεγάλη προίκα της Σταυρούλας - ήταν πολλά τα λεφτά - και διώχνει την Γκόλφω. Η ιστορία συνεχίζει να μπερδεύεται, αλλά δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε και τα πάντα.

Εκτός αυτού, επειδή θέλουμε να είμαστε και interactive το τέλος το διαμορφώνει το κοινό γιατί ο πελάτης έχει πάντα δίκιο.

Συντελεστές

«Ο ελληνικός λαός δεν ζητά χρήματα και χάρες, αλλά ζητά μια ευκαιρία να σταθεί στα πόδια του».

Ανγκελα Μέρκελ και Αντώνης Σαμαράς στο γραφείο του πρωθυπουργού
Υποδέχομαι μια φίλη, είπε ο Αντώνης Σαμαράς ξεκινώντας τις δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης με την καγκελάριο.
Η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της, αλλά προύπόθεση είναι να βγει από την ύφεση. «Ο ελληνικός λαός δεν ζητά χρήματα και χάρες, αλλά ζητά μια ευκαιρία να σταθεί στα πόδια του».
Συμπλήρωσε δε: «Ο ελληνικός λαός ματώνει, αλλά είναι αποφασισμένος να παραμείνει στο ευρώ».
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι θα διαψευσθούν ότι ποντάρουν στην χρεοκοπία της Ελλάδας, αλλά και στην αποτυχία της Ευρώπης να λύσει την κρίση.
Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η καγκελάριος εξέφρασε την κατανόησή της για τις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά και την επιθυμία της να συμβάλει στην έξοδο της χώρας από την κρίση.
Από την πλευρά της η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ τόνισε ότι ήρθε στην Αθήνα με τη βαθιά πεποίθηση και συνείδηση ότι η χώρα περνά μια πολύ δύσκολη περίοδο.
«Έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου, ακούσαμε και στο Eurogroup ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα και αξίζει τον κόπο να ολοκληρώσει το δρόμο η χώρα. Είναι κοινό μας συμφέρον να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας και εντός της Ευρωζώνης».
Η καγκελάριος συμπλήρωσε ότι πέρα από τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής είναι απαραίτητο να υπάρξουν πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη στην Ελλάδα μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και όχι μόνο.
Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Μέρκελ αναγνώρισε ότι της δόθηκε η ευκαιρία -με την επίσκεψη- να δει από κοντά τι συμβαίνει στην Ελλάδα. «Είναι σημαντικό για εμάς τους Γερμανούς να δούμε τι συμβαίνει και να βρούμε τις λύσεις» εξήγησε.
Στην ίδια ερώτηση, ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι με την επίσκεψη «σπάει μια απομόνωση της χώρας και λόγω των δικών μας σφαλμάτων».

Newsroom ΔΟΛ

Η άφιξη της Μέρκελ στην Αθήνα - Η ελληνική σημαία στο αεροπλάνο που την μετέφερε

Η προγραμματισμένη άφιξη της κας Μέρκελ στην Ελλάδα είχε ορισθεί για τις 13.30. Ο κ. Σαμαράς έφτασε 45 λεπτά νωρίτερα στο αεροδρόμιο.
Για την υποδοχή της στρώθηκε κόκκινο χαλί, όχι μόνο για να ανταποδώσουμε τις τιμές που αποδόθηκαν από τη Γερμανία στον Αντώνη Σαμαρά κατά την επίσκεψη του Αυγούστου στο Βερολίνο αλλά και γιατί είναι η πρώτη φορά που η Άνγκελα Μέρκελ έρχεται να συναντήσει τον Αντώνη Σαμαρά.
Που σημαίνει ότι αν στην επόμενη επίσκεψή της είναι και πάλι πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς, το κόκκινο χαλί θα μείνει στην... αποθήκη!
Την κα Μέρκελ συνοδεύει στην επίσκεψή της στην Αθήνα ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας Χ. Φούχτελ, ο οποίος έχει αναλάβει και τη δράση της «Task Force» όσον αφορά τη μεταφορά τεχνογνωσίας για τις αλλαγές στη δομή του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στο αεροπλάνο της καγκελαρίου υπήρχαν δεξιά και αριστερά, μια ελληνική και μια γερμανική σημαία. Οπως τονίστηκε, αυτό έγινε από την κα Μέρκελ για λόγους συμβολισμού.
Η κα Μέρκελ έγινε δεκτή με τιμές αρχηγού κράτους. Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς υποδέχθηκε την κ. Μέρκελ και ακολουθήθηκε όλο το προβλεπόμενο τυπικό, με την ανάκρουση των δύο εθνικών ύμνων, το τιμητικό άγημα και την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη της Μέρκελ στην Ελλάδα

Γράφει η Μαριέττα  Μπακαλοπούλου
Το αυστηρό πρωτόκολλο των διεθνών διαπραγματεύσεων λειτουργεί ως ομπρέλα σε αρκετές περιστάσεις, το οποίο δεν επιτρέπεται να παραβιάζεται από κανέναν. Όλοι θυμόμαστε την απόπειρα συνάντησης του Aρχηγού Aξιωματικής Aντιπολίτευσης προεκλογικά, με τον Πρωθυπουργό της Γαλλίας, Φρανσουά Ολλάντ και τα πυρά που εξαπέλυσε ο πρώτος μετά τη μη ικανοποίηση του αιτήματος του. Ακόμη μια περίπτωση απόπειρας να καταστρατηγηθεί το πρωτόκολλο ήταν και η προσπάθεια συμμετοχής και παρουσίας του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, στο Eurogroup, πριν από κάποιες εβδομάδες, λόγω ασθένειας του Πρωθυπουργού, με την ίδια κατάληξη.
Όλα αυτά τα περιστατικά δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν προσωπικές ή εθνικές αποτυχίες των εν λόγω πολιτικών. Πρόκειται για μια απλή εφαρμογή των αρχών των διεθνών διαπραγματεύσεων.

ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή: Μια συμπαράταξη που αποσιωπήθηκε…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Συναντήθηκαν στη Βουλή, φαντάζομαι ότι θα συναντηθούν σήμερα και στους δρόμους.
Ο λόγος για τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Χρυσή Αυγή.
Το γεγονός πέρασε εντελώς απαρατήρητο, αλλά συνέβη – αν και μέσα στην απόλυτη σιωπή, όσον αφορά στα μέσα ενημέρωσης.
Η προηγούμενη Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου, υπήρξε μια πραγματικά ιστορική ημέρα.
Ήταν η ημέρα που συζητήθηκε στη Βουλή η (ακοστολόγητη και χωρίς έκθεση του Ελεγκτικού Συμβουλίου, οπότε δεν τέθηκε σε ψηφοφορία) πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Με τον ΣΥΡΙΖΑ συμπαρατάχθηκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή!
Μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας ζήσαμε μοναδικές στιγμές.

Περασμένα ξεχασμένα όσα συνέβαιναν τις πρώτες ημέρες της αλλοπρόσαλλης κοινοβουλευτικής συμβίωσης.

Κώστας Κόλλιας: «Υπάρχουν ισοδύναμα μέτρα για να μην θιγεί η αγροτική σύνταξη»


Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας συνυπέγραψε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, προτείνοντας ισοδύναμα μέτρα ώστε να αποφευχθεί η μείωση της αγροτικής σύνταξης. Σχετικά με την ερώτηση ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Μαζί με 22 ακόμα συναδέλφους της Νέας Δημοκρατίας καταθέσαμε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας, προκειμένου να μην εφαρμοστεί η πιθανολογούμενη μείωση στη βασική σύνταξη των 360 ευρώ του ΟΓΑ ούτε βεβαίως η περικοπή των επιδομάτων. Στην ερώτησή μας προτείνουμε ισοδύναμο μέτρο επιβολής φόρου 1% επί των Χρηματιστηριακών Συναλλαγών. Μάλιστα αυτό το μέτρο θα μπορούσε να αποτρέψει και την κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων.
Βεβαίως δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση σχετικά με τη βασική σύνταξη του ΟΓΑ. Πλην όμως, ακριβώς για να προλάβουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι Βουλευτές κυρίως από αγροτικούς Νομούς αναλάβαμε αυτήν την πρωτοβουλία, καταθέτοντας μία πρόταση εφαρμόσιμη, ρεαλιστική και κοινωνικά δίκαιη. Είναι σαφές ότι δεν γίνεται το βάρος της διάσωσης της εθνικής οικονομίας να πέφτει στους ώμους των αδυνάτων. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ και κυρίως όσοι λαμβάνουν τη βασική σύνταξη, είναι οι πλέον αδύνατοι.
Η βασική αγροτική σύνταξη των 360 ευρώ είναι η χαμηλότερη όλων. Πέρα όμως από τη βασική, η μέση σύνταξη του ΟΓΑ, συμπεριλαμβανομένης της βασικής, πρόσθετης και κύριας ασφάλισης, είναι περίπου 413 ευρώ, επίσης δηλαδή ιδιαίτερα χαμηλή. Όσοι συνυπογράψαμε αυτήν την ερώτηση θεωρούμε ότι δεν χωρούν άλλες περικοπές. Αντιλαμβανόμαστε όμως ότι σε κάθε μέτρο που αποδοκιμάζουμε πρέπει να έχουμε και κάποια αντιπρόταση. Η δική μας είναι να μην πέσει άλλο βάρος στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους, αλλά οι έχοντες μετοχές στο Χρηματιστήριο να συνεισφέρουν ένα συγκριτικά μικρό ποσό.
Πιστεύω ότι ο Υπουργός Οικονομικών θα λάβει σοβαρά υπ’ όψιν του την πρότασή μας, την οποία βεβαίως, εφόσον εξετασθεί, μπορούμε να εξειδικεύσουμε ως προς τον τρόπο υπολογισμού και τη χρονική της διάρκεια. Ανεξάρτητα ωστόσο από το ποια ισοδύναμη λύση θα προκριθεί, θα επιμείνουμε στο βασικό μας αίτημα, το οποίο είναι να μην θιγούν άλλο τα εισοδήματα των απόμαχων αγροτών μας

Το φοροτσουνάμι στους ελεύθερους επαγγελματίες ευνοεί τους φοροφυγάδες

Γράφει ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ


Στο ίδιο τσουβάλι επιχειρεί να τοποθετήσει η κυβέρνηση, όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες ανεξαιρέτως, μετά τις εξαγγελίες της για επιβολή στυγνής φορολογίας, με φορολογικό συντελεστή 35% από το πρώτο ευρώ, επί των εισοδημάτων τους ή επί των τεκμηρίων διαβίωσης.

Είναι αδιανόητο και πέρα από κάθε λογική, το ότι ο φορολογικός συντελεστής θα είναι ενιαίος για όλο τον κόσμο, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ανάμεσα στους ελεύθερους επαγγελματίες, δραστηριοποιούνται αφενός μεν αμέτρητοι φοροφυγάδες, αφετέρου δε άπειροι συνεπείς, με φορολογική συνείδηση πολίτες, οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία των ελεύθερων επιτηδευματιών.

Προκαλεί τεράστια εντύπωση σε όλους τους νουνεχείς πολίτες αυτής χώρας, πώς είναι δυνατόν, ενώ προεκλογικά γίνεται διθυραμβική προπαγάνδα υπέρ της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και των δυνατοτήτων που όντως αυτή προσφέρει στην καθημερινότητά μας, σήμερα να μην πραγματοποιείται εκμετάλλευση των συστημάτων αυτής, ώστε με τις κατάλληλες διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων, να αποδεικνύεται ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες κλέβουν το κράτος, ώστε αυτοί και μόνο αυτοί να υποστούν τις δέουσες κυρώσεις της παραβατικής τους συμπεριφοράς.
Είναι πράγματι απαράδεκτο να καταργείται πλήρως το αφορολόγητο και να μην εφαρμόζεται κλιμακωτός φορολογικός συντελεστής, που να ξεκινά από το 10% για τους φυτοζωούντες επαγγελματίες και να καταλήγει στο 35% ή και περισσότερο, όσον αφορά αυτούς οι οποίοι βάσει ορθολογικών αντικειμενικών κριτηρίων, αποκερδαίνουν υπέρογκα ποσά χωρίς να τα δηλώνουν στο κράτος.

Δεν άκουσα μέχρι σήμερα το αυτονόητο, από κανένα επίσημο χείλος. Ότι δηλαδή για την ορθή φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών θα πρέπει να συνεκτιμώνται, εκτός από τα εισοδήματα που παρουσιάζουν στη φορολογική τους δήλωση, κάποια επαγγελματικά και περιουσιακά δεδομένα από τα οποία ευκόλως θα μπορούσε να εξαχθεί το συμπέρασμα, τι κερδίζει κάθε ελεύθερος επιτηδευματίας από τη δουλειά του. Δεδομένα όπως, τι εμπορική αξία έχει το ακίνητο που χρησιμοποιεί ως γραφείο ή κατάστημα, που βρίσκεται αυτό, το ενοικιάζει, το απέκτησε συνάπτοντας αγοραπωλησία, το κληρονόμησε ή είναι προϊόν δωρεάς ή γονικής παροχής; Πόσους υπαλλήλους απασχολεί και ποια είναι τα λειτουργικά έξοδά του; Ποία η ποιότητα και ο τρόπος ζωής του; Ποιες οι τραπεζικές του καταθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό; Τι διαφορές παρουσιάζει το Ε9 που δηλώνει στην Εφορία όλα αυτά τα χρόνια που βιοπορίζεται από το επάγγελμά του; Ποια η ακίνητη περιουσία του και τα τυχόν πολυτελή αυτοκίνητα, ή σκάφη αναψυχής που αυτός διαθέτει;

Η φορολόγηση με συντελεστή 35%, όχι μόνο δεν τρομάζει, αλλά προκαλεί γέλια στους πλούσιους ελεύθερους επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν, διότι είναι κοινό μυστικό ότι οι αποδείξεις παροχής υπηρεσιών που κόβουν στους εύπορους ή μη πελάτες τους, παρουσιάζουν αμελητέα ποσά σε σχέση με αυτά που κερδίζουν. Παρουσιάζουν έτσι για παράδειγμα, ετήσιο εισόδημα 20.000 έως 30.000 € το πολύ και έτσι με το φορολογικό συντελεστή 35% θα πληρώσουν φόρο 7.000-10.000 €. Αν όμως γινόταν διασταύρωση στοιχείων και τύγχαναν εφαρμογής τα προαναφερθέντα κριτήρια φορολόγησης, θα αποδεικνυόταν περίτρανα ότι τα ετήσια εισοδήματά τους είναι αστρονομικά και σε κάθε περίπτωση, υπερπολλαπλάσια από αυτά που δηλώνουν στην Εφορία. Οπότε το ποσό που τελικά φορολογούνται είναι πενιχρό σε σύγκριση με τις πραγματικές τους δυνατότητες και σίγουρα μικρότερο από τα ετήσια μπουρμπουάρ που προσφέρουν στους σερβιτόρους των πολυτελών restaurant του Κολωνακίου και των Βορείων Προαστίων των Αθηνών που συχνάζουν.

Αντίθετα, οι υγιείς ελεύθεροι επιτηδευματίες, που μπορεί να είναι έμποροι, επιστήμονες, ιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, λογιστές, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είτε δουλεύουν με μπλοκάκι, είτε εξαιτίας της εντιμότητάς τους, δεν απέκτησαν μεγάλη επαγγελματική φήμη, λόγω του ότι απευθύνονται σε πελάτες των μικρομεσαίων οικονομικών τάξεων, αμείβονται με τη νόμιμη αμοιβή που προβλέπεται κάθε φορά από τους οικείους επαγγελματικούς συλλόγους και έτσι στο μπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, δηλώνουν το ακριβές ποσό που λαμβάνουν, χωρίς να δουλεύουν το κράτος «ψιλό γαζί».

Έτσι, αν υποτεθεί ότι ο μέσος όρος ετησίων απολαβών είναι γι’ αυτούς ένα ποσό περί τις 12.000 € το πολύ, δεδομένου ότι ο τζίρος στα επαγγέλματά τους διαγράφει ελεύθερη πτώση την τελευταία τριετία, λόγω κρίσης, καλούνται αυτοί να πληρώσουν με 35% συντελεστή από το πρώτο ευρώ, 4.200 € για φόρο. Αν σ’ αυτό το κακό, προσθέσουμε και τις ετήσιες ασφαλιστικές εισφορές που καλούνται να καταβάλουν και οι οποίες κυμαίνονται γύρω στις 4.000-5.000 €, που αποτελούν «ζεστό χρήμα» και όχι λογιστικές κρατήσεις όπως γίνεται π.χ. στους δημοσίους υπαλλήλους, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το 80% των ελευθέρων επαγγελματιών πρέπει να αλλάξει επάγγελμα ή να μεταναστεύσει.

Αν τελικά ψηφισθεί και εφαρμοσθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για αυτές τις κατηγορίες πολιτών, αυτό θα αποτελέσει τη χαρά του φοροφυγά και την καταδίκη των συνεπών και νοικοκυραίων εμπόρων και επιστημόνων και ασφαλώς θα καταστρατηγήσει την απαράβατη συνταγματική αρχή περί φοροδοτικής δυνατότητας των πολιτών. Ένα τέτοιο φορολογικό σύστημα, θα σημάνει το τέλος του ελεύθερου επαγγέλματος και την απαρχή της υπαλληλοποίησης των ελευθέρων επαγγελματιών προς όφελος μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, που θα αναζητούν κορόιδα που θα δουλεύουν 15 ώρες την ημέρα και θα ξεφτιλίζονται για 400 € το μήνα.

Ας μη λησμονούμε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, καλώς ή κακώς είναι η ραχοκοκκαλιά της ελληνικής κοινωνίας. Είναι αυτοί που προσφέρουν στην ελληνική παραγωγή, χωρίς να επιβαρύνουν το δημόσιο, αυτοί που είχαν όνειρα να ξεφύγουν από τα τετριμμένα. Είναι αυτοί που αγωνίζονται σκληρά, περισσότερο από άλλους εργαζόμενους, γιατί η φύση της δουλειάς τους, τους υποχρεώνει να βρίσκονται σε διαρκή κίνηση και εγρήγορση, μην έχοντας την πολυτέλεια να ρεμβάζουν ενίοτε, μέσα σε πολυτελή γραφεία, με ανέσεις και αποδοτικά κλιματιστικά. Είναι αυτοί που το σύστημα ΠΑΣΟΚ, απέρριψε από οποιαδήποτε δημόσια θέση κι έτσι ακολούθησαν τον δύσκολο αλλά ωραίο δρόμο του ελεύθερου επαγγέλματος, αναλαμβάνοντας το ρίσκο του επιχειρηματικού κινδύνου. Ας μη ξεχνάμε τέλος ότι όλοι αυτοί οι αγωνιστές της ζωής, όντας στην πλειοψηφία τους στυλοβάτες της ευρύτερης Κεντροδεξιάς Παράταξης, είναι αυτοί που για χάρη των πολιτικών τους «πιστεύω», έδωσαν ιδεολογικές μάχες και τιμωρήθηκαν από το πράσινο παρακράτος επί μια 20ετία, τοποθετούμενοι οικογενειακώς στο «ψυγείο», χάνοντας σπουδαίες επαγγελματικές ευκαιρίες.

Όλοι αυτοί οι βιοπαλαιστές θα προσπαθήσουν να σηκώσουν το βάρος του άδικου φορολογικού συστήματος που βρίσκεται προ των πυλών. Θα αγωνιστούν για να τα φέρουν βόλτα, για να κρατήσουν όρθια την οικογένειά τους, για να συνεχίσουν το επάγγελμά τους και να προσφέρουν υπηρεσίες, προσιτές στους πολίτες που τους έχουν ανάγκη. Θα παλέψουν να υπάρχουν επαγγελματικά, για να μην αφήσουν όλο το επαγγελματικό πεδίο, έρμαιο και βορά στους αετονύχηδες και τους φοροφυγάδες.

Για ένα πράγμα όμως δεν είμαι σίγουρος. Για το αν τελικά, παρά τις προσπάθειές τους, θα καταφέρουν να επιβιώσουν. Ας ξανασκεφθεί λοιπόν η κυβέρνηση κάποια πράγματα κι ας αποφασίσει να προβεί σε βελτιώσεις του φορολογικού νομοσχεδίου, ούτως ώστε να περιορίσει τις αδικίες που προκαλούνται και να κρατήσει τη νέα γενιά φωτεινών μυαλών στη χώρα. Μια χώρα που κινδυνεύει να χάσει τα ελληνόπουλα και να μετατραπεί σε αποικία απολίτιστων λαθρομεταναστών. Λεφτά υπάρχουν και η κυβέρνηση οφείλει να τα πάρει από τους φοροφυγάδες και τους άρπαγες των κρατικών εσόδων που 30 χρόνια κατακλέβουν τον τόπο. Όχι από τους φουκαράδες της διπλανής πόρτας.


ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.
ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Εκδρομή στη Φλαμπουρίτ​σα!


Έγινε προχθές Κυριακή η ορειβατική εκδρομή του συλλόγου στη χαράδρα Φλαμπουρίτσας. Με σύμμαχο τον καιρό και δυνατή ομάδα από το χωριό και φυσικά υπό την καθοδήγηση του ΑΟΣ,  διασχίσαμε σε περίπου έξι ώρες μια διαδρομή μέσα στα έλατα, που ξεκινάει από τη θέση Βαρνεβό και καταλήγει σε μια μικρή πεδιάδα πριν το οροπέδιο της Ζήρειας. 

Ήταν μια πανέμορφη εμπειρία και ελπίζουμε σύντομα να μπορέσουμε να διοργανώσουμε κάτι αντίστοιχο και προς το Σαραντάπηχο.  Ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή!!!

Φωτογραφίες από την εκδρομή μπορείτε να δείτε εδώ

Η επόμενη δραστηριότητα του συλλόγου το Νοέμβριο σε εντελώς διαφορετικό κλίμα, πληροφορίες σύντομα!
 
Πολιτιστικός Σύλλογος Σαρανταπήχου - Σαρανταπηχιώτικα

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

«ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΑΞΙΑ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ»


Τα ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό δεν πρόκειται να κλείσουν, με την κατάργηση των σχετικών διατάξεων των νόμων που είχε περάσει από τη Βουλή η τότε Υπουργός Παιδείας  Άννα Διαμαντοπούλου.

Αυτή την κατηγορηματική διαβεβαίωση έδωσε ο Υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είναι και Γραμματέας της Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Ο Τέρενς Κουίκ στην διπλή του παρέμβαση στη σχετική Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε σήμερα (08/10/2012) το βράδυ στη Βουλή, έθεσε παράλληλα το τεράστιο θέμα των ελλείψεων καθηγητών στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, που είναι απόρροια των μνημονιακών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων από το 2010 μέχρι και σήμερα. Στάθηκε, μάλιστα, ιδιαίτερα στις ελλείψεις των σχολείων της Ομογένειας της Αιγύπτου, οι οποίες ακόμα εκκρεμούν, όπως και σε εκείνες των σχολείων της Γερμανίας οι οποίες γίνονται ακόμα χειρότερες εξαιτίας του αυξανόμενου μεταναστευτικού ρεύματος οικογενειών με παιδιά από την Ελλάδα.

Στο ζήτημα που έθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την έδρα των ελληνικών σπουδών στο πανεπιστήμιο του Cambridge, την οποία η Ελλάδα μπορεί να διασφαλίσει εσαεί με την εφάπαξ καταβολή 1 εκατομμυρίου ευρώ, ο Υφυπουργός Παιδείας είπε ότι αυτό έχει δρομολογηθεί και βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, όπως και η διασφάλιση της αντίστοιχης έδρας στο πανεπιστήμιο του Παρισιού.

Στα πλαίσια αυτής της Επίκαιρης Ερώτησης του Τέρενς Κουίκ έγινε και συζήτηση για την έδρα Ελληνικών Σπουδών στη Σαγκάη της Κίνας και των μεταπτυχιακών που επιζητούν να κάνουν στην Ελλάδα οι Κινέζοι απόφοιτοι, δυνατότητα την οποία μέχρι σήμερα δεν έχει προσφέρει το ελληνικό κράτος.

Ο κ. Παπαθεοδώρου διαβεβαίωσε ότι είναι ένα πρόβλημα που θα λυθεί με τη συνδρομή των πανεπιστημιακών αρχών και ταυτόχρονα αποκάλυψε ότι μέσω διαδικτύου γίνεται εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε 4.000 Κινέζους οι οποίοι και θα πιστοποιηθούν ως δάσκαλοι στην Κίνα, της ελληνικής γλώσσας.

Στην εισηγητική του ομιλία ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η αντίστροφη μέτρηση για τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού άρχισε το 1996 όταν ο τότε Υπουργός Παιδείας Γιώργος Παπανδρέου, αυτός που δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο στην Ελλάδα, πέρασε από τη Βουλή το Ν. 2413 που προέβλεπε την κατάργηση των σχολείων της Ελλάδας στο εξωτερικό και την ενσωμάτωση των μαθημάτων της ελληνικής γλώσσας στα γερμανικά, βελγικά (κ.ο.κ) σχολεία.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν ο νόμος έμεινε ανενεργός. Ήλθε όμως πρόσφατα η κα Bilderberg (συγγνώμη, παρακαλώ να αφαιρεθεί από… τα πρακτικά) εννοώ η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία μαζί με όλη την παρέα της, την κ. Ρεπούση, την κ. Δραγώνα και άλλους, συνωστίστηκαν όχι στην προκυμαία της Σμύρνης περιμένοντας το κρουαζιερόπλοιο, αλλά στο Υπουργείο Παιδείας για να αφανίσουν την ελληνική παιδεία. Και αν θυμάμαι καλά η κ. Διαμαντοπούλου ήταν και εκείνη που είχε προτείνει να γίνει δεύτερη επίσημη γλώσσα της Ελλάδας η…αγγλική!

Επί των ημερών της κ. Διαμαντοπούλου, φανατική οπαδός των Μνημονίων, επαναπατρίστηκαν αμέτρητοι Έλληνες καθηγητές από τα σχολεία του εξωτερικού και επί των ημερών της κόπηκαν και όλα τα επιμίσθια με τα οποία οι καθηγητές μπορούσαν και νοίκιαζαν ένα σπίτι για να μένουν. Προφανώς δεν την ενδιέφερε αν οι καθηγητές αυτοί θα έμεναν σε παγκάκια ή στο… Σταθμό του Μονάχου!

Κύριε Υφυπουργέ, έχετε την υποχρέωση ανεξάρτητα με τα Μνημόνια που επιβάλλει η κυβέρνησή σας, να βρείτε όλα εκείνα τα κονδύλια που απαιτούνται για να μείνει ζωντανή η ελληνική γλώσσα στα Ελληνόπουλα της Διασποράς».

ΔΙΩΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κατέληξε ως εξής:

«Επίσης, θέλω να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση με τα όσα συμβαίνουν με τη Παιδεία στη Θράκη. Πριν λίγα χρόνια είχαμε τη περίπτωση της ηρωϊκής δασκάλας Χαράς Νικοπούλου. Τώρα έχουμε στη Ξάνθη τη περίπτωση μιάς άλλης χριστιανής δασκάλας μειονοτικού σχολείου, η οποία διώκεται και πειθαρχικά από το σύστημα που θέλει να επιβάλει τους δικούς της «νόμους».

Κύριε Υφυπουργέ θα σας επισκεφθώ, αύριο κι όλας, για να σας δώσω προσωπικά τις σχετικές λεπτομέρειες. Αλλά πάντως, πρέπει να έχετε το νου σας στις δράσεις του Προξενείου Κομοτηνής, οι οποίες περνάνε και από τα σχολεία».