Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ - «Τεσσάρα» στις Σέρρες, διακοπές στον Βόλο - Δεν... Χασομέρησ(ε) η Λάρισα, 1-0 τον Παναιτωλικό

Η επιβλητική νίκη του Εθνικού Γαζώρου απέναντι στον Φωκικό του Κριστόφ Βαζέχα, H νίκη της ΑΕΛ στο Αγρίνιο , αλλά και το επεισοδιακό παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με την Καλλιθέα, όπου παρέστη και ο Αχιλλέας Μπέος, ξεχώρισαν από την 5η αγωνιστική της Football League.
 



«Τεσσάρα» στις Σέρρες, διακοπές στον Βόλο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ 1-1 (41' Κόλεφ - 70' Φαρινόλα)
Παρόντος Αχιλλέα Μπέου και με 20λεπτη καθυστέρηση για τη λήξη, Ολυμπιακός Βόλου και Καλλιθέα αναδείχθηκαν ισόπαλοι. Το παιχνίδι στιγματίστηκε από τρεις διακοπές, εξαιτίας ενός πανό που αναρτήθηκε στο γήπεδο και είχε αναφορές στην αντιπαλότητα των οπαδών των γηπεδούχων με αυτούς της Νίκης Βόλου.
Ο διαιτητής ζήτησε να αποσυρθεί, το πανό όμως έκανε διαρκείς... επανεμφανίσεις, με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας ξανά και ξανά. Αγωνιστικά οι Βολιώτες προηγήθηκαν, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν το «τρίποντο» και παραμένουν κάτω από την Καλλιθέα στη βαθμολογία.
Ολυμπιακός Βόλου (Γιώργος Βαζάκας): Γκίτκος, Καρράς, Κατσιαρός, Γκότοβος, Στογιάνοφ, Τσιάτσιος, Πινδώνης, Παππάς, Ογιαρντίμπε, Γιενκά, Κόλεφ.
Καλλιθέα (Νίκος Παντέλης): Κατσούλης, Αρβανίτης, Φέρειρα, Σταύρου, Μουσταφίδης, Ατματζίδης, Καλτσάς, Ρουσσάκης, Φαρινόλα, Ντακόλ, Ντα Σίλβα.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ - ΦΩΚΙΚΟΣ 4-0 (17' Γκόγκας, 22' Μπεκιάρης, 47', 70' Ζιγκερίδης)
«Ανεμος» ο Εθνικός Γαζώρου, σκόρπισε τον Φωκικό, καταγράφοντας την πρώτη φετινή του νίκη. Η ομάδα του Κριστόφ Βαζέχα, αν και ξεκίνησε με δύο επιτυχίες τη σεζόν, αγνοεί τη νίκη στα τελευταία τρία παιχνίδια, μετρώντας δύο σερί ήττες.
Εθνικός Γαζώρου (Παναγιώτης Διλμπέρης): Αποστολίδης, Κοσμίδης (76' Παπάζογλου), Κουκόλης (75' Καρυπίδης), Καπίας, Μερεσιώτης, Μουσικάκης (67' Νίρλας), Ζιγκερίδης, Γεωργιάδης, Μπεκιάρης, Ναλμπάντης, Γκόγκας.
Φωκικός (Κριστόφ Βαζέχα): Γεωργίου, Κωστόπουλος, Χαλούλος, Εσόνο, Τετέ, Σκαρίμπας (56' Αμπντουραχμάνι), Ν' Γκουέμ, Μπουλούλης, Ευσταθίου (46' Λουκίνας), Ταμπάκης (76' Γεωργουσόπουλος), Γκόμεζ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1-0 (65' Ιορδανίδης)
Μεγάλη νίκη πέτυχε η Αναγέννηση σε βάρος του Πανσερραϊκού, τον οποίο και υποχρέωσε στην πρώτη του φετινή ήττα. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης ο Ιορδανίδης με εκτέρλεση φάουλ στο 65ο λεπτό ενώ με 10 παίκτες έμειναν οι Σερραίοι στο τελευταίο 10λεπτο, λόγω αποβολής του Καρακώστα.
Αναγέννηση Γιαννιτσών (Νίκος Παναγιωτίδης): Λαμπάκης, Καρπαθάκης (48' Χατζόγλου), Σερέτης (85' λ.τ Σιδηρόπουλος), Φελίπε (46' Μπαξεβάνος), Σπαθάρας, Καρακάσογλου, Ιορδανίδης, Στεφανίδης, Τσιάμης, Σκέμπης, Φάμπιο.
Πανσερραϊκός (Μιχάλης Γρηγορίου): Λουσινί, Κιάσσος, Καψάλης (76' Τσούτσης), Μπριλάκης, Καρακώστας, Σιάκκας, Ράνιτς, Ανάκογλου, Κόντος (75' Τσαούσης), Μπονέρης (65' Γκουγκουλιάς), Μπανγκουρά.

ΚΑΛΛΟΝΗ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 0-2 (30' Φλίγκος, 87' Γιάκομπ)
Σπουδαίο «διπλό» στην έδρα της, μέχρι πρότινος, πρωτοπόρου απέσπασε η Νίκη Βόλου, περνώντας στην κορυφή της βαθμολογίας. Παρουσία περίπου 2.500 οπαδών της γηπεδούχου, η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη πήρε τη νίκη χάρη στα γκολ των Φλίγκου και Γιάκομπ. Στο 88' αποβλήθηκε ο Γκονζάλες της Καλλονής για χτύπημα εκτός φάσης στον Ουέλινγκτον.
Καλλονή (Τίμος Καβακάς): Μάππας, Σερφά, Χωριανόπουλος (66' Γάλας), Αναστασιάδης, Κώτσιος, Σιλιγαρδάκης (81' Γκόβας), Μαρσέλο, Μανούσος (72' Μανουσάκης), Γκονζάλες, Λεοζίνιο, Καζάκης.
Νίκη Βόλου (Περικλής Αμανατίδης): Καρακούτσης, Ψιάνος, Μήτσης, Ριζόγιαννης, Κυριάκος, Βέρτζος, Σαμαράς, Τάσιτς (70' Πουρτουλίδης), Τάντιτς (78' Ουέλινγκτον), Σκούφαλης (84' Γιάκομπ), Φλίγκος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ 0-0
Σε μια αναμέτρηση που ζητούμενο και για τους δυο αντιπάλους ήταν να «ζευγαρώσουν» τις νίκες στο φετινό πρωτάθλημα, η τελική ισοπαλία καμία ευχαρίστηση δεν προσέφερε τόσο στον γηπεδούχο Απόλλωνα, όσο και στον φιλοξενούμενο Ηρακλή Ψαχνών.
Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Κοτταράς, Κωνσταντίνου (68' Χατζηζήσης), Χιντζίδης, Ιασωνίδης, Δεληζήσης, Τσεμπερίδης, Καμαρά, Τσιλιγκίρης, Διαμάντης, Διαμαντίδης (60' Καραμαλίκης), Μανιάς.
Ηρακλής Ψαχνών (Βασίλης Βούζας): Σικαλιάς, Ζουλιώτης, Μπακομήτρος, Ρεπετσάς, Τάουερ, Βανγκελί (61' Χαϊκάλης), Κονέ, Ιακωβάκης (80' Ρούτσης), Ποκόνγκ (88' Τζάκης), Λιόσης, Σέγκος.

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 1-1 (10' Ντιέ - 80' Μπέκα)
Χωρίς νικητή έληξε και η αναμέτρηση στην Καβάλα. Ένα δεκάλεπτο μετά τη σέντρα οι γηπεδούχοι σκόραραν, ένα δεκάλεπτο πριν από τη λήξη οι φιλοξενούμενοι απάντησαν και έτσι το 1-1 γράφτηκε τελικό αποτέλεσμα. Για τον Θρασύβουλο είναι μόλις ο δεύτερος φετινός βαθμός, για την Καβάλα μόλις η δεύτερη φετινή ισοπαλία.
Καβάλα (Κώστας Βασιλακάκης): Αποστολίδης, Γελαδάρης, Τριποτσέρης, Ντιέ, Παγώνης, Μαραγκός, Αναστόσοπουλος (87' Ποσίνγκοβιτς), Μπρατσιάνι, Χλωρός, Ντος Σάντος (83' Μιγιάτοβιτς), Μοκάκε.
Θρασύβουλος (Στάθης Σταθόπουλος): Σταυριανός, Σταυροθανασόπουλος, Ντα Κόστα (64' Παπανίκου), Πλαβούκος, Σύρος, Πάνος, Τζιωρτζιόπουλος, Κεϊτά, Ανδρίκος, Αγκόλι (53' Μπέκα), Σκόνδρας (77' Σερέπας).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ- ΛΑΡΙΣΑ 0-1 (60' Χασομέρης)
Μπορεί ο Παναιτωλικός να είχε τις κλασικότερες ευκαιρίες να πάρει το «τρίποντο» στον αγώνα κόντρα στην ΑΕΛ, ωστόσο οι «βυσσινί» εκμεταλλεύτηκαν την καλύτερη ευκαιρία τους για να φύγουν με τους τρεις βαθμούς από το Αγρίνιο. Στον έναν βαθμό από την κουρφή μείωσε τη διαφορά η ΑΕΛ, αφού πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Παναιτωλικού με 1-0. Οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες, ωστόσο δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, ούτε στο σουτ του Κουτσοσπύρου στο 14', ούτε στην σέντρα - σουτ του Γκόλια που βρήκε στο δοκάρι του Σέρεμετ στο 30'. Στο 54' ο Κουτσοσπύρος και πάλι είδε την τύχη να μην είναι με το μέρος του, όταν την κεφαλιά που επιχείρησε κόντραραν πάνω στη γραμμή οι αμυντικού της ΑΕΛ. Στο 60' η ομάδα του Ζιώγα πήρε κεφάλι στο σκορ, όταν ο Τσιάρας έκανε τη σέντρα και ο Χασομέρης με κεφαλιά «ψαράκι» νίκησε τον Τακίδη. Ο Φαβάλι προσπάθησε να απαντήσει στο 65', όμως έδιωξε την εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε ο Σέρεμετ και στο 76' σημειώθηκε η τελευταία ουσιαστικ΄καλή φάση του ματς, όταν ο Ζουρούδης έκανε το σουτ, όμως απομάκρυνε ο Τακίδης. Η ΑΕΛ έφτασε τους 9 βαθμούς, ούσα στην 6η θέση, ενώ ο Παναιτωλικός είναι στην 8η με 7 βαθμούς.
Παναιτωλικός (Νίκος Καραγεωργίου): Τακίδης, Μπακάκης, Γκόλιας, Ακουάρο, Ιωάννου (74' Μπογκντάνοβιτς), Κούσας, Μητρόπουλος, Σφακιανάκης (67' Γιάνεφ), Φαβάλι, Πασάς (67' Μύγας), Κουτσοσπύρος.
Λάρισα (Μιχάλης Ζιώγας): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Παγώνης, Ραπτάκης, Σκόνδρας, Τσιάρας, Νεμπεγλέρας, Ζεκίνια, Χασομέρης (80' Δεινόπαπας), Φρανκού (69' Καρανίκας), Τσίγκας (64' Ζουρούδης).

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:


Παναχαϊκή - Βύζας Μεγάρων 2-1 (47' Μπρέσκα, 93' Μαπούκου - 12' Βελέτης)
Πιερικός - Εργοτέλης 1-1 (55' πεν. Γιαζιτζόγλου - 26' Ζαχόρα)
Αναγέννηση Γιαννιτσών - Πανσερραϊκός 1-0 (65' Ιορδανίδης)
Απόλλων Σμύρνης - Ηρακλής Ψαχνών 0-0
Εθνικός Γαζώρου - Φωκικός 4-0
Καλλονή - Νίκη Βόλου 0-2
Καβάλα - Θρασύβουλος 1-1
Ολυμπιακός Βόλου - Καλλιθέα 1-1
Παναιτωλικός - ΑΕΛ 0-1
Δόξα Δράμας - Αναγέννηση Επανομής ανεβλήθη

Συζήτηση – ενημέρωση και λήψη απόφασης για τα Ειρηνοδικεία Ξυλοκάστρου και Δερβενίου

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΡΙΘ. 17/2012 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
Στο Δερβένι και στην αίθουσα του Πνευματικού Ενοριακού Κέντρου Δερβενίου, συνεδρίασε σε δημόσια συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, σήμερα την 10/10/2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00’ κατόπιν της αρ 233/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ύστερα από πρόσκληση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με αριθμό 18041 και ημερομηνία 5/10/2012 που επιδόθηκε σε κάθε έναν Δημοτικό Σύμβουλο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Νόμου 3852/2010.
Στην συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο δημοτικός υπάλληλος Δημήτριος Τσαγρής, ειδικός γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε 2 αμερικανούς το Νομπέλ Οικονομίας

Το Νόμπελ Οικονομίας 2012 κέρδισαν σήμερα οι Αμερικανοί Άλβιν Ροθ και Λόιντ Σάπλεϊ, ανακοίνωσε η Βασιλική Ακαδημία Επιστημών της Σουηδίας.

Το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας απονεμήθηκε για την «θεωρία των σταθερών κατανομών και την εφαρμογή του σχεδιασμού της αγοράς», αναγνωρίζοντας ότι το έργο τους συνέβαλε στο να γίνει κατανοητή και να βελτιωθεί η επίδοση πολλών αγορών, σύμφωνα με την Βασιλική Ακαδημία Επιστημών της Σουηδίας.

Το βραβείο συνοδεύεται από ένα ποσό 8 εκατ. κορωνών (1,2 εκατ. δολαρίων).

Η έρευνα των Ροθ και Σάπλεϊ επικεντρώνεται στο πώς αντιστοιχίζονται και αλληλεπιδρούν διάφοροι παράγοντες όπως οι μαθητές και τα σχολεία, οι δωρητές οργάνων με εκείνους που βρίσκονται σε καταλόγους ανθρώπων που χρειάζονται μεταμοσχεύσεις, ο διορισμός νέων γιατρών και τα νοσοκομεία κ.λπ.

«Αυτή τη χρονιά, το βραβείο ανταμείβει (την έρευνα για) μια κεντρική οικονομική προβληματική: πώς συσχετίζονται οι διάφοροι παράγοντες», ανέφερε η επιτροπή που απένειμε το βραβείο.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της βράβευσης, ο Σάπλεϊ χρησιμοποίησε την θεωρία των παιγνίων για να μελετήσει και να συγκρίνει διάφορες μεθόδους αλληλεπίδρασης και το πώς θα μπορούσε να διασφαλιστεί ότι οι αντιστοιχίσεις είναι αποδεκτές από όλες τις πλευρές, δημιουργώντας επίσης έναν ειδικό αλγόριθμο γι' αυτό.

Ο Ροθ έδωσε συνέχεια στα αποτελέσματα της έρευνας του Σάπλεϊ με μια σειρά εμπειρικές μελέτες και συνέβαλε να επανασχεδιαστούν υπάρχοντες θεσμοί, ώστε π.χ. νέοι γιατροί να αντιστοιχούν σε ανάγκες νοσοκομείων, φοιτητές να αντιστοιχούν σε σχολές και ασθενείς με δωρητές οργάνων.

«Το βραβείο φέτος απονέμεται για ένα εξαιρετικό παράδειγμα οικονομικής μηχανικής».

Το βραβείο δεν ανήκει στην αρχική ομάδα αυτών που είχαν ιδρυθεί βάσει των επιθυμιών του Άλφρεντ Νομπέλ, όπως εκφράστηκαν στην διαθήκη του μεγιστάνα της δυναμίτιδας το 1895.

Νέος Πρόεδρος στον ΕΟΠΥΥ ο Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος!

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας νέος Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αναλαμβάνει ο Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος, Νομικός και πρώην Βουλευτής.

Αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου φορέα της χώρας ορίζεται ο κ. Αλέξανδρος Γαρύφαλλος, Μαθηματικός, MSc Επιχειρησιακής Έρευνας, Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

Εκτός ορίων οι απαιτήσεις της τρόικας για δημόσιο - εργαζόμενους ιδιωτ. τομέα

Εκτός ορίων οι απαιτήσεις της τρόικας για  δημόσιο - εργαζόμενους ιδιωτ. τομέα
Ένα μακροσκελές κείμενο στο οποίο περιγράφονται όλες οι επώδυνες αλλαγές που απαιτεί η τρόικα για τις εργασιακές σχέσεις και οι οποίες οδήγησαν στην εμπλοκή των διαπραγματεύσεων το βράδυ της Κυριακής με τον Γ. Βρούτση, έστειλε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Τι αναφέρει το e mail. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάθονται και πάλι σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών, Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εκπροσώπους της τρόικας. Στις συναντήσεις του Σαββατοκύριακου, σημειώθηκαν διαδοχικές εμπλοκές με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση λόγω των απίστευτων απαιτήσεων της τρόικας για τα εργασιακά, όσο και με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη σχετικά με το θέμα των απολύσεων που απαιτεί η τρόικα να γίνουν στο δημόσιο. Οι διαπραγματεύσεις του κ. Βρούτση με την τρόικα, μετατίθενται για την Τρίτη, ενώ ο κ. Μανιτάκης δήλωσε: «Δεν παραιτούμαι στη μέση της μάχης. Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών σήμερα, μετά την ενημέρωση του πρωθυπουργού για...

Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.
Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου αναμένεται να περάσουν ξανά αύριο Τρίτη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, προκειμένου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά. Στόχος του πρωθυπουργού είναι να εξασφαλίσει τη στήριξη και την έγκριση των κυβερνητικών του εταίρων στο πακέτο των μέτρων, εφόσον φυσικά έχει υπάρξει συμφωνία με την τρόικα, πριν μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής. Σε τι συμφωνούν, σε τι διαφωνούν, τι απόφαση θα λάβουν για το θέμα της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών...

Μόλις 19 εκατ. ευρώ οι εισπράξεις του κράτους από οφειλές 13 δισ.!

Μόλις 19 εκατ. ευρώ οι εισπράξεις του κράτους από οφειλές 13 δισ.!Πλήρως αποτυχημένη είναι μέχρι στιγμής η προσπάθεια της κυβέρνησης να εισπράξει μεγάλα ποσά τα οποία οφείλονται στο κράτος. Συγκεκριμένα, από τη συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή ύψους 13 δισ. ευρώ που έχουν προς το κράτος 1.500 μεγαλοοφειλέτες, το κράτος έχει καταφέρει να εισπράξει μόλις 19 εκατ. ευρώ! Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη σχετικά με την πορεία είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των οφειλετών που είχαν περιληφθεί στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου. Το έγγραφο...

Να καταργηθεί το χαράτσι στα ακίνητα ζητούν 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Να καταργηθεί το χαράτσι στα ακίνητα ζητούν 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Να καταργηθεί το χαράτσι στα ακίνητα ζητούν 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος. Επικαλούμενοι και τις πρόσφατες «αποκαλύψεις από τη ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ για μεγάλες επιχειρήσεις, ανάμεσά τους και τηλεοπτικούς σταθμούς, για εξαίρεσή τους από το χαράτσι της ΔΕΗ», καλούν την κυβέρνηση «να καταργήσει, άμεσα, το άδικο και αντισυνταγματικό ΕΕΤΗΔΕ (Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών)», αλλά και τις «προκλητικές αδικίες που διαπιστώνονται υπέρ...

Focus με την Φαίη ο Σεραφείμ Φυντανίδης


Μια ζωή εικόνες, εμπειρίες, ταξίδια, πρόσωπα, όλος ο πλούτος των εμπειριών του δημοσιογράφου Σεραφείμ Φυντανίδη, σε μια συνέντευξη – αφήγηση στη Φαίη Μαυραγάνη, στο «Focus με τη Φαίη». Θυμάται τη ζωή του στην «Ελευθεροτυπία» για περισσότερα από 30 χρόνια, τους φίλους του, το Μάνο Χατζηδάκη, τον Αντώνη Σαμαράκη, το Διονύση Σαββόπουλο. Περιγράφει πως κινδύνεψε από έναν καρχαρία, σε ένα από τα πολλά ταξίδια του στον κόσμο!
Δείτε την εκπομπή Focus με την Φαίη πατώντας ΕΔΩ

Παιδεία & Εργασία: Master ή απευθείας ένταξη στην αγορά εργασίας;

image017.png
Πόσο απαραίτητο είναι τελικά ένα μεταπτυχιακό; Πόσο κοστίζει ; Ποια είναι τα πιο δημοφιλή μεταπτυχιακά; Η κα Ελένη Μπώλου, Δ/ντρια Marketing Κεντρικής Ευρώπης της QS δίνει απαντήσεις για το ΜΒΑ και ενημερώνει στελέχη επιχειρήσεων και φοιτητές.
ι Δείτε την εκπομπή Παιδεία & Εργασία πατώντας ΕΔΩ
 
 
Focus Web TV
Λεωφ. Ιωνίας 35 & Αθ. Αλεπού 14
Αχαρναί Αττικής ΤΚ 136 73

Παραεμπόρι​ο και τρόποι αντιμετώπι​σης του» αντικείμεν​ο σύσκεψης στην Περιφέρεια Πελοποννήσ​ου


Συνάντηση εργασίας  με θέμα  «Παραεμπόριο και τρόποι αντιμετώπισης του» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16/10/2012 και ώρα 12:00, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, ύστερα από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη.  Στην συνάντηση θα συμμετέχουν  ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κ. Στέφανος Κομνηνός, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΟΕ, κ. Νικόλαος Στασινόπουλος, ο  Επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου, Αντιστράτηγος εν αποστρατεία, κ. Δημήτριος Μπουλούκος καθώς και όλοι οι αρμόδιοι φορείς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

            Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, είναι ο συντονισμός όλων των φορέων που έχουν αρμοδιότητα στην τήρηση των κανόνων της υγιούς εμπορικής δραστηριότητας,  δεδομένου ότι η πάταξη του παραεμπορίου αποτελεί βασική συνιστώσα της εξόδου της χώρας από την κρίση.

 

Στα γήπεδα η Ελλάδα κλαίει...


Ο Γιάννης Λαμπίρης κάνει μια περιήγηση σε τρεις αθλητικές εγκαταστάσεις (ΣΕΦ, κολυμβητήριο του Πειραιά και Άγιο Κοσμά) και διαπιστώνει την πλήρη εγκατάλειψη, απαξίωση και ...τραγελαφική κατάσταση που βιώνουν αθλητές, προπονητές, ομάδες και εργαζόμενοι
Συμπληρώθηκαν ήδη δύο μήνες από την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες σε όλα τα επίπεδα, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν...τριτοκοσμικές συνθήκες άθλησης σε κορυφαίους αθλητικούς χώρους της πατρίδας μας.
Δυστυχώς στη χώρα που γέννησε τον Ολυμπισμό και ουσιαστικά τον αθλητισμό, ο τελευταίος κοντεύει πλέον να αποτελεί τον φτωχό συγγενή σε μια ελληνική κοινωνία που μαστίζεται με την μεγαλύτερη κρίση όλων των εποχών.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Τη Τετάρτη 17 Οκτωβρίου και ώρα 7:30 μ.μ. στο καφενείο του Παπασταμόπουλου , στο Δερβένι, ο ΣΥΡΙΖΑ Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης καλεί όλους να συμμετέχουν .Θα παραβρίσκονται ο Πάνος Σκούτας και ο Γιώργος Ψυχογιός .

ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Χωρίς ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ αύριο το πρωί

Σε προειδοποιητική στάση εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 πμ, προχωρούν αύριο Τρίτη 16 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ (ηλεκτρικός).

Αιτία, όπως καταγγέλλουν, είναι η έξαρση φαινομένων που καταλήγουν σε περιστατικά εγκληματικών ενεργειών σε βάρος του προσωπικού της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. Στη σχετική ανακοίνωση του Σωματείου γίνεται λόγος για μη υλοποίηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από την εφαρμογή των σχετικών νόμων για την οργάνωση της επιχείρησης, καθώς και την υλοποίηση των πρόσφατων Σ.Σ.Ε.. Συγκεκριμένα, σημειώνεται, τομείς που αφορούν την ασφάλεια σιδηροδρόμου (εγκαταστάσεις, τροχαίο υλικό, επιβάτες και προσωπικό), «έχουν απαξιωθεί σε βαθμό τέτοιο που να είναι ανησυχητική η υποβάθμιση του φορέα».
 

Θα πάει μακριά η βαλίτσα! - Στουρνάρας: μετά το Eurogroup η ψήφιση των μέτρων! - Η διαπραγμάτευση θα συνεχισθεί και μετά την Σύνοδο Κορυφής στις 18/10


- Θα ακολουθήσει στις 16.00 συνάντηση του ΥΠΟΙΚ με την τρόικα
- Θα μεταβούν αργότερα και οι υπουργοί Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης
- Η Ελλάδα στην ατζέντα του Eurogroup στις 12/11 και της Συνόδου Κορυφής στις 22/11
- Δεν δέχονται την εφεδρεία οι τροϊκανοί ζητούν απολύσεις
- Πρώτοι για αποχώρηση όσοι υπηρετούν με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου
- 15.000 εκτός Δημοσίου μέσα στο 2012 θέλουν για αρχή οι δανειστές

Τελικά, όπως φαίνεται θα πάει μακριά η βαλίτσα. Εκεί που όλοι δήλωναν και επέμεναν ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να τελειώνουν όλα έως την Τετάρτη το αργότερο Πέμπτη ο κ. Στουρνάρας με δηλώσεις του το ανατρέπει.

Η Λυκοποριά σάρωσε με πέντε γκολ τον Παμβοχαικό

Με το ευρύ 5 - 0 η Α. Ο. Λυκοποριάς επικράτησε του Παμβοχαικού στα πλαισια της 3ης αγωνιστικής στη Β2 Κατηγορία Κορινθίας, και ακολουθεί στο πόντο τους δύο πρωτοπόρους του ομίλου , τον Απέσσα Χαλκίου και Δάφνη Πουλίτσας που νίκησαν εκτός έδρας με 4 - 0 και 4 - 1 Θύελλα Λεοντίου και Ατρόμητο Μποζικών, αντίστοιχα. Ευρεία νίκη με σκορ 4 - 0 σημείωσε και ο Α. Ο. Ζευγολατιού, στο Βραχάτι, επι του Κεραυνού Μεγάλου Βάλτου, ενώ οι Νέοι Στιμάγκας επικράτησαν με 2 - 0 της Λαύκας. Ισόπαλοι έληξαν οι αγώνες  Ολυμπιακός Άσσου - Α.Ο. Ασπρόκαμπος ( 1  - 1) και Ταρσινά '97 - Παμφενεατικός ( 0 - 0). Ρεπό είχε ο Αρατος Βασιλικού.

3η αγωνιστική

ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ 5-0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ-ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ 1-1
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΛΑΤΟΥ 4-0
ΤΑΡΣΙΝΑ '97 - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ 3-3
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ 0-4
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ 1-4
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ 2-0
ΡΕΠΟ ΑΡΑΤΟΣ

  Η Βαθμολογία
( Σε 3 αγώνες)
1 (1) ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ 7
2 (2) ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ 7
3 (5) Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ 6
4 (10) Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ 5
5 (9) ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ 5
6 (3) ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ 4
7 (4) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 4
8 (6) ΑΡΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ 3
9 (8) Α.Ο. ΛΑΥΚΑΣ 3
10 (6) Γ.Α.Σ. ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ 3
11 (11) ΤΑΡΣΙΝΑ '97 2
12 (14) ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ -1
13 (12) ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ -2
14 (13) ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ -2
15 (15) ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ -2
 

Στη Μπρατισλάβα για τη νίκη η Εθνική


H Eθνική Ελλάδος πάτησε στη Μπρατισλάβα όπου την Τρίτη αντιμετωπίζει την Σλοβακία στο τέταρτο ματς της στα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Αφήνοντας πίσω της, τα προβλήματα τραυματισμών αλλά και την απογοήτευση από την ισοπαλία κόντρα στη Βοσνία, η αποστολή της Εθνικής ομάδας βρίσκεται στη Μπρατισλάβα.
Ο Φερνάντο Σάντος δεν κάλεσε αντικαταστάτη του Μαλεζά και πιθανότατα (αν και δεν άνοιξε τα χαρτιά του στην πορπόνηση της Κυριακής) θα βάλει στο πλευρό του Παπασταθόπουλου, τον Κώστα Κατσουράνη και στο κέντρο θα χρησιμοποιηθεί ένας εκ των Νίνη, Καραγκούνη.
Άλλες αλλαγές δεν αναμένεται να κάνει σε σχέση με τους 11 που ξεκίνησαν τον αγώνα κόντρα στη Βοσνία. Η αναμέτρηση της Τρίτης είναι ιδιαίτερα κρίσιμη αφού οι Σλοβάκοι βρίσκονται μαζί με τη Βοσνία και την Ελλάδα στους 7 βαθμούς.

Σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι θα υποβληθεί ο υπ.Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης


Στο Νοσοκομείο Αττικόν βρίσκεται ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης έπειτα από έντονη αδιαθεσία που αισθάνθηκε. Ο υπουργός Δικαιοσύνης μεταφέρθηκε το πρωί για τις πρώτες εξετάσεις στο Αιγινήτειο ενώ αμέσως μετά διακομίσθηκε στο Αττικόν. Ο κ. Ρουπακιώτης υποβάλλεται σε επέμβαση για την αφαίρεση αιματώματος στον εγκέφαλο, αιμάτωμα το οποίο είναι υποσκληρίδιο.

Γεγονός που σημαίνει ότι βρίσκεται εξωτερικά του εγκεφάλου μεταξύ των μηνίγγων και πιέζει το εσωτερικό του. Αποτέλεσμα είναι ανάλογα με την έκταση και την πίσεη που ασκεί να κρίνεται η σοβαρότητά του.

Γι αυτό άλλωστε και οι γιατροί είναι καθησυχαστικοί για την πορεία της επέμβασης και επισημαίνουν ότι σε λίγες ημέρες θα έχει αποθεραπευθεί. Ωστόσο διατηρούν και μία επιφυλακτικότητα για το τι ακριβώς θα αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι εμφάνιζε έντονες ημικρανίες, ολόκληρο το Σαββατοκύριακο. Η διοίκηση του Νοσοκομείου Αττικόν αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις.

newsit.gr

Βρήκαν “το βιβλίο των νεκρών” συγκλονισμένοι οι αρχαιολόγοι λιποθύμησαν

{images:title}
Συγκλονισμένοι οι αρχαιολόγοι για τα τελευταία κομμάτια από το περίφημο «rw nw prt m hrw» (η βίβλος των νεκρών)του 1420 πΧ που ανακάλυψαν τυχαία σε ένα μουσείο του Κουΐνσλαντ. Το έψαχναν μανιωδώς εδώ και έναν αιώνα γιατί πιστεύουν ότι έτσι θα λύσουν το μυστήριο της μετά θάνατον ζωής.
Λιποθύμησε ο αιγυπτιολόγος του Βρετανικού Μουσείου, Dr Τζον Τέιλορ, όταν κατάλαβε ότι είχε μπροστά του τα 100 κομμάτια που έλειπαν για την συμπλήρωση του Βιβλίου των Νεκρών το οποίο σύμφωνα με τον θρύλο περιλαμβάνει συλλογές από επωδούς και 200 μαγικές επικλήσεις για χρήση από τους νεκρούς στη μεταθανάτια ζωή. Πρόκειται ουσιαστικό για ένα εγχειρίδιο το οποίο θα καθοδηγήσει τους νεκρούς στις διάφορες δοκιμασίες που θα συναντούσαν πριν φθάσουν στον Κάτω Κόσμο (Ντουάτ).
Συγκλονισμένοι οι αρχαιολόγοι για τα τελευταία κομμάτια από το περίφημο «rw nw prt m hrw» (η βίβλος των νεκρών)του 1420 πΧ που ανακάλυψαν τυχαία σε ένα μουσείο του Κουΐνσλαντ. Το έψαχναν μανιωδώς εδώ και έναν αιώνα γιατί πιστεύουν ότι έτσι θα λύσουν το μυστήριο της μετά θάνατον ζωής.
Λιποθύμησε ο αιγυπτιολόγος του Βρετανικού Μουσείου, Dr Τζον Τέιλορ, όταν κατάλαβε ότι είχε μπροστά του τα 100 κομμάτια που έλειπαν για την συμπλήρωση του Βιβλίου των Νεκρών το οποίο σύμφωνα με τον θρύλο περιλαμβάνει συλλογές από επωδούς και 200 μαγικές επικλήσεις για χρήση από τους νεκρούς στη μεταθανάτια ζωή. Πρόκειται ουσιαστικό για ένα εγχειρίδιο το οποίο θα καθοδηγήσει τους νεκρούς στις διάφορες δοκιμασίες που θα συναντούσαν πριν φθάσουν στον Κάτω Κόσμο (Ντουάτ).
Θα χρειαστούν πολλά χρόνια ακόμη οι ειδικοί για να αποκρυπτογραφήσουν τη Βίβλο των Νεκρών αλλά εκτιμούν ότι υπάρχει πιθανότητα να βρεθούν απέναντι στη μεγαλύτερη ανακάλυψη των τελευταίων αιώνων: το μυστικό της αθανασίας της ψυχής.

isthmos.gr

Ναύπλιο: Ένταση σε εκδήλωση για τα 181 χρόνια από το θάνατο του Ι. Καποδίστρια

{images:title}
Ένταση προκλήθηκε κατά την κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια, στην ομώνυμη πλατεία του Ναυπλίου, στο πλαίσιο εκδηλώσεων μνήμης για τα 181 χρόνια από τη δολοφονία του, που οργάνωσε ο δήμος Ναυπλιέων.
Η ένταση προκλήθηκε όταν εκπρόσωπος ομάδας μελών της Χρυσής Αυγής εμποδίσθηκε από τους διοργανωτές να καταθέσει στεφάνι, με αποτέλεσμα να ακουστούν προσβλητικά συνθήματα. Με τη λήξη της τελετής και κατά την αποχώρηση των επισήμων, μέλος της ομάδας της Χρυσής Αυγής κατέθεσε το στεφάνι.
Νωρίτερα το πρωί παρουσία των πολιτικών, αυτοδιοικητικών και στρατιωτικών αρχών, τελέσθηκε λειτουργία και δοξολογία στον ιστορικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, στην είσοδο του οποίου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας.
Σημειώνεται ότι στη γειτονική πλατεία, μπροστά από το δημαρχείο Ναυπλίου και πλάι στο μνημείων Τριών Ναυάρχων, άγνωστοι άπλωσαν το πρωί πανό με το σύνθημα «ΟΧΙ στο Δ΄ ΡΑΪΧ».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
isthmos.gr

Διέγραψαν τη Φρόσω Γκαϊνά από τον συνδυασμό "Δημοτική Αναγέννηση" Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Με ψήφους 8 έναντι 1, ο συνδυασμός "Δημοτική Αναγέννηση" του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του, διέγραψε την Δημοτική Σύμβουλο κ. Φρόσω Γκαϊνά . Ο λόγος της διαγραφής της κ. Γκαϊνά από τήν "Δημοτική Αναγέννηση" , σύμφωνα με το σκεπτικό της εισήγησης  του επικεφαλή  του συνδυασμου κ. Δημήτρη Σκούρα  είναι ότι, η κ. Γκαϊνά  "από την έναρξη της Δημοτικής περιόδου, επέλεξε παρά τις επανειλημμένες συστάσεις και υποδείξεις να λειτουργεί ως ξένο προς την παράταξή μας σώμα, να μην συνεργάζεται και να δυστροπεί συστηματικά σε κάθε κοινή προσπάθεια του συνδυασμού μας».
Η κ. Φρόσω Γκαϊνά είχε εκλεγεί Δημοτίκη Σύμβουλος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης , στη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης με τον συνδυασμό "Δημοτική ΑναγέννησηΞυλοκάστρου – Ευρωστίνης ,  στις Δημοτικές Εκλογές της 14ης Νοεμβρίου 2010 , συγκεντρώνοντας 1.145 ψήφους ( 3η σε ψήφους στο Δήμο και 2η στη Δημοτική Ενότητα Ευρωστινης , μετά τους κ. κ. Γκιάτα Ευριπίδη (1.284 ψ.) και Κεκερή Νικόλαο (1.266 Ψ.). Η κ.Φρόσω Γκαϊνά είναι γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Της Δημοτικής παράταξης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Συνήλθε στις 11/10/2012 σε πλήρη απαρτία κατόπιν πρόσκλησης του επικεφαλής Δημητρίου Σκούρα, η Δημοτική ομάδα του συνδυασμού μας, με παρόντες και τους 10 Δημοτικούς Συμβούλους, με θέμα «πρόταση διαγραφής της κ. Φρόσως Γκαϊνά από την παράταξή μας» σε συνέχεια της ίδιας συνεδρίασης που αναβλήθηκε λόγω εκτάκτου γεγονότος την Δευτέρα 08/10/2012.
Ο Επικεφαλής Δημήτριος Σκούρας εισηγήθηκε την διαγραφή της κας Φρόσως Γκαϊνά με το σκεπτικό ότι, από την έναρξη της Δημοτικής περιόδου, επέλεξε παρά τις επανειλημμένες συστάσεις και υποδείξεις να λειτουργεί ως ξένο προς την παράταξή μας σώμα, να μην συνεργάζεται και να δυστροπεί συστηματικά σε κάθε κοινή προσπάθεια του συνδυασμού μας.
Το γεγονός όμως που κατέστησε αναγκαία τελικά την διαγραφή της, ήταν η δήλωσή της, ότι ακόμα και σε θέμα εκπροσώπησης του συνδυασμού μας, στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου εμείς την έχουμε προτείνει, δεν πειθαρχεί στην όποια απόφαση της Δημοτικής μας ομάδας.
Μετά λοιπόν από εκτενέστατο διάλογο, ετέθη το θέμα σε ψηφοφορία όπου 8 ψήφισαν υπέρ της διαγραφής της και 1 κατά.
Σημειώνουμε ότι, η διαγραφή της έγινε με τη διαδικασία του Νόμου 3852/2010, άρθρο 66 παρ. 5 – 6. Ο ίδιος Νόμος προβλέπει και διαδικασία επανένταξής της, εφ’ όσον βεβαίως αντιληφθεί ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτεί συλλογικές διαδικασίες και όχι προσωπικές πολιτικές.
Ασφαλώς σε κανέναν μας δεν είναι ευχάριστη αυτή η απόφαση, θεωρήθηκε όμως επιβεβλημένη.
Διευκρίνιση:
Η συζήτηση για την διαγραφή της κας Γκαϊνά, θα είχε ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 08/10/2012 (πριν το Δημοτικό Συμβούλιο στο Δερβένι στις 10/10/2012). Συμπωματικά όμως και πάλι η κα Γκαϊνά δυστρόπησε παρά τα συμφωνηθέντα στο προσυμβούλιο για την πρότασή μας σχετικά με τη Δ.Ο.Υ. Ξυλοκάστρου. Η κα Γκαϊνά την έσχατη στιγμή της ψηφοφορίας, παραδόξως, ανεξήγητα και χωρίς καμιά έστω αιτιολογία καταψήφισε την προσυμφωνημένη πρότασή μας και ψήφισε την άνευ καμιάς σοβαρότητας αντιπρόταση του κ. Κλαδούχου, δίνοντάς του κυριολεκτικά σωσίβιο, αποστερώντας τελικά το Δήμο μας από μια σοβαρή προσπάθεια να παραμείνει η Δ.Ο.Υ. στο Ξυλόκαστρο, πρόταση που προς τιμήν τους ψήφισαν 4 σύμβουλοι του κ. Κλαδούχου και 1 ανεξάρτητος.
Σαφέστατα λοιπόν δεν ήταν αυτή η αφορμή της διαγραφής της, παρουσιάζει όμως ξεκάθαρα την ανεξήγητη συμπεριφορά της.

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΚΟΥΡΑΣ
 
 

Για την Ελλάδα ρε γαμώ το




 

Ζούμε ένα όνειρο που τρίζει

Μόνο ο Καραγκιόζης και ο μπάρμπας του δεν βρέθηκαν με λογαριασμούς στο εξωτερικό. Αντιθέτως πολλοί άλλοι «λαϊκοί» ήρωες, όπως ταξιτζήδες, σουβλατζήδες, υδραυλικοί και άλλοι μεροκαματιάρηδες, εκτός από τα βάρη σήκωσαν και τα λεφτά τους.
Ξαφνικά το όνειρο άρχισε να τρίζει και ο μύθος των πλούσιων αστών να τρεκλίζει, όταν μαθεύτηκε ότι μερικές χιλιάδες συμπατριωτών καταθετών στην αλλοδαπή, δεν είναι μόνο εφοπλιστές και βιομήχανοι αλλά σουβλατζήδες και ταξιτζήδες μέχρι και υδραυλικοί. Προφανώς η… πάλη των τάξεων ενδυνάμωσε τους μύες των «παιδιών του λαού» και μαζί με τους μυς και τα δισ που έβγαλαν. Και επειδή, όπως διατείνεται η Αριστερά, τα λαϊκά στρώματα είναι αυτά που σηκώνουν τα βάρη, όλοι αυτοί οι λαϊκοί επαγγελματίες σήκωσαν τα… βαριά λεφτά τους, τα οποία σημειωτέον τα κέρδισαν με ιδρώτα και μόχθο, και τα πήγαν διακοπές στο εξωτερικό. Εν προκειμένω αποκαλύπτεται ότι στην Ελλάδα έχουμε… προοδευτική φοροδιαφυγή και… αντιδραστική φοροδιαφυγή.
Έχουμε «καλούς» και «κακούς» φοροφυγάδες. Οι «κακοί» είναι οι εφοπλιστές και οι επιχειρηματίες, μια και τα λεφτά που έβγαλαν στο εξωτερικό είναι βουτηγμένα στον ιδρώτα των εργαζομένων. Οι «καλοί» φοροφυγάδες είναι οι υδραυλικοί οι σουβλατζήδες και διάφοροι άλλοι επαγγελματίες, αφού τα δικά τους λεφτά είναι προϊόν αντίστασης ενάντια στην πλουτοκρατία στα «ξένα και ντόπια μονοπώλια». Δεν ξέρω πως αισθάνεται η Αριστερά, μια και αυτό που δεν κατάφερε η ίδια με την πάλη των τάξεων το πέτυχαν με τη δική τους πάλη οι… φτωχοί βιοπαλαιστές, ωστόσο η σύζυγος του Μαρξ είναι βέβαιο ότι τώρα δικαιώνεται. Η Τζένη Μαρξ έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο με το παράπονο ότι, ο σύζυγός της αντί να ασχολείται μόνο με τη συγγραφή του «Κεφαλαίου», θα έπρεπε να ασχοληθεί και λίγο με την απόκτησή του. Τελικά ασχολήθηκαν οι μικρομεσαίοι κι έτσι τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους. Διότι, όπως είχε πει ο Βολταίρος, «Όταν πρόκειται για λεφτά, όλοι έχουν την ίδια θρησκεία». Προσθέστε και ιδεολογία.

statesmen.gr

Φθηνές αλήθειες ή πικρές αλήθειες;

Ο μακαρίτης ο Μάο κρατούσε σε εγρήγορση τους Κινέζους κηρύσσοντας τη διαρκή επανάσταση, οι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες κρατούν ζεστά τα ταμεία τους με τα εισιτήρια διαρκείας και ο ΣΥΡΙΖΑ μας κρατάει όλους σε αγωνία με τη διαρκή θολούρα. Τελικά πιστεύω ότι και οι ίδιοι δεν έχουν αποφασίσει τι θέλουν.
Πλήρης σύγχυση, κομφούζιο και ζαλάδα. Μέχρι να εξακριβώσουν οι συνιστώσες τους για ποιους λόγους επισκέφθηκε την Ελλάδα η κυρία Μέρκελ, εν συνεχεία να συσκεφθούν προκειμένου να αποφανθούν τι άφησε πίσω της φεύγοντας, προλαβαίνει δεν προλαβαίνει ο Λαφαζάνης να πεταχτεί μέχρι το Βερολίνο και να επιστρέψει με το κατοχικό δάνειο. Εν τω μεταξύ ίσως και λόγω καλών καιρικών συνθηκών να προλάβει ο Τσίπρας να φέρει πετρέλαιο απ’ τη Βενεζουέλα για τις δύσκολες μέρες και νύχτες του χειμώνα. Άλλη μια φορά να μας επισκεφθεί η γερμανίδα καγκελάριος και να είστε βέβαιοι ότι θα κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της Ρόζας Λούξενμπουργκ. Ενδέχεται μάλιστα να θεωρηθεί και συναυτουργός ο Αντώνης Σαμαράς.
Κάτω από άλλες συνθήκες η στάση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στελεχών άλλων κομμάτων που θέλουν να τους μοιάσουν, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί γραφική. Υπό τις παρούσες όμως συνθήκες είναι τραγικά κωμικό ο θεσμικός ρόλος της αντιπολίτευσης να ασκείται σε επίπεδο κρεοπωλείου. Ας μη κρυβόμαστε, όμως, πίσω απ’ τις ανοησίες που εκτοξεύουν απ’ τα τηλεοπτικά παράθυρα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόβλημα δεν είναι αυτοί ή μόνο αυτοί. Το πρόβλημα είναι το χαμηλό επίπεδο όλων των ανθρώπων που υπηρετούν τα δημόσια πράγματα, είτε ανήκουν στην Αριστερά είτε στη Δεξιά. Προφανώς η βλακεία δεν έχει πολιτική ετικέτα κι αυτό επιβεβαιώνεται απ’ το γεγονός ότι σε πολλά θέματα συμπίπτουν οι θέσεις κομμάτων από την Άκρα Δεξιά μέχρι την Άκρα Αριστερά. Κι αυτό εξηγείται αφού υπάρχουν άνθρωποι ηλίθιοι από φανατισμό και άνθρωποι φανατικοί από ηλιθιότητα. Υπομονή. Πλησιάζει η στιγμή που θα φανεί αν οι Έλληνες προτιμούν τις φθηνές αλήθειες από τις πικρές αλήθειες.

Χάρης Παυλίδης / statesmen.gr

Προς Ευρωστίνιουςκαι Ξυλοκαστρίτες (β’)… «Περίεργη» η στάση του δημάρχου στο θέμα των ειρηνοδικείων


Συμπολίτες και συμπολίτισσες,

τα παθήματά μας αυτόν τον καιρό δεν έχουν τέλος. Μην τα ξαναλέμε, τα βιώνουμε και τα ξέρουμε. Οι περισσότεροι από εμάς συμμετέχουμε σε ατομικά και συλλογικά δράματα, πρωταγωνιστές και κομπάρσοι ταυτοχρόνως. Η συζήτηση για τις αιτίες, τις διεξόδους, τα σενάρια και τη σκηνοθεσία είναι μεγάλη και δεν θα την ανοίξω εδώ. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι θα ήταν σημαντικό για όλους μας, αν με τόσα παθήματα καταφέρουμε να πάρουμε και κάποια μαθήματα.
Θα επικεντρωθώ σήμερα στο πάθημα «Ειρηνοδικεία Ξυλοκάστρου και Δερβενίου». Ένα πάθημα πλούσιο σε εμπειρίες και κυρίως γεμάτο παραδείγματα προς αποφυγή. Η μνημονιακή επιβολή των συγχωνεύσεων των Ειρηνοδικείων, μάς έφερε το καλοκαίρι αντιμέτωπους με το κλείσιμο και των δύο υπηρεσιών του δήμου μας. Μετά από δύο μήνες παρασκηνίου και υπόγειων διαδρομών, που άλλαζαν τις αποφάσεις του υπουργού κάθε λίγο και λιγάκι, καταλήξαμε να υπογράφεται το ΦΕΚ την περασμένη Τετάρτη και να αφήνει ανοικτό μόνο το Ειρηνοδικείο Ξυλοκάστρου.
Η μικροπολιτική, ως συνήθως, αντιμετώπιση του θέματος από τη δημοτική αρχή και ο λανθασμένος τρόπος διεκδίκησης με απούσα την κοινωνία και το δημοτικό συμβούλιο, εκτός από το κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Δερβενίου, άνοιξε και πληγές μεταξύ των δημοτών των δύο ενοτήτων. Αυτό είναι ότι χειρότερο μπορούσε να γίνει σε μια μικρή κοινωνία με πολλαπλά τραύματα και χρόνιες παθογένειες.
Δυστυχώς, ακόμα και μετά την υπογραφή του ΦΕΚ, ο δήμαρχος συνεχίζει να παίζει με το θέμα οξύνοντας την κατάσταση και οδηγώντας την σε νέα αδιέξοδα. Πρότεινε στο ΔΣ αμέσως μετά την υπογραφή του ΦΕΚ και πέρασε κατά πλειοψηφία, να προσπαθήσουμε να το ανατρέψουμε και να μείνει ανοικτό το Ειρηνοδικείο Δερβενίου, κλείνοντας αυτό του Ξυλοκάστρου. Λάδι στη φωτιά, μαχαίρι στις πληγές…
Αντί από την αρχή να αγωνιστούμε ενωμένοι, με σχέδιο και δυναμική, για να μην κλείσει κανένα Ειρηνοδικείο (κάτι που από το αποτέλεσμα φάνηκε ότι ήταν εφικτό, γιατί τελικά το μόνο ενεργό Ειρηνοδικείο που έκλεισε στην Κορινθία ήταν αυτό του Δερβενίου), επικράτησε το παρασκήνιο, το σκοτάδι και η μικροπολιτική. Έκλεισαν ένα Ειρηνοδικείο που στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο εξοικονομώντας …δεκάρες! Δεν ήταν δα και τρομερό να μείνει ανοικτό, με τόσα επιχειρήματα που υπήρχαν υπέρ του. Αντί να υπερασπιστούμε τις δύο υπηρεσίες σύσσωμοι όμως, φτάσαμε στο σημείο ένθεν κι εκείθεν να εκτοξεύονται ειρωνείες, απειλές και να σκάβουμε οι ίδιοι τους λάκκους για να πέσουμε μέσα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σημείο της επιστολής του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Γιώργου Μετεβελή προς τον υπουργό, όπου προσπαθώντας να υπερασπιστεί το Ειρηνοδικείο Δερβενίου, χαρακτήρισε το κτίριο του Ξυλοκάστρου κατάλληλο για bar ή αποθήκες.
Ακόμα και τώρα που το ΦΕΚ υπογράφηκε, αν θέλουμε να αγωνιστούμε για να το ανατρέψουμε, πρέπει να προσπαθήσουμε να ανοίξει και το Δερβένι και όχι να ανοίξει, κλείνοντας το Ξυλοκάστρου. Η συλλογή υπογραφών που κάνουν σήμερα οι Ευρωστίνιοι ας έχει καθαρό στόχο το παράλληλο άνοιγμα του Ειρηνοδικείου Δερβενίου με το Ξυλόκαστρο και θα μαζευτούν χιλιάδες. Με την πρόσθεση και τον πολλαπλασιασμό μπορεί να γίνει κάτι και όχι με την αφαίρεση και τη διαίρεση. Οι πολίτες των δύο ενοτήτων, εκτός από την κοινή αυτοδιοικητική στέγη, έχουν και κοινά συμφέροντα και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους.
Συμπολίτισσες και συμπολίτες, η αλήθεια είναι ότι παθαίνουμε πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια. Ας πάρουμε μερικά μαθήματα όμως. Ας βγούμε έξω από το λαγούμι μας και ας μιλήσουμε επιτέλους μεταξύ μας. Ας σχεδιάσουμε μια φορά κάτι. Ας κάνουμε ένα βήμα μπροστά σαν κοινωνία. Όλο όπισθεν πάμε και περιμένουμε από τους τραγικά ανεπαρκείς ηγέτες όλων των βαθμίδων να λύσουν τα προβλήματά μας. Ας πάρουμε την τύχη στα χέρια μας, γιατί μόνο εκεί μπορεί να βρει προοπτική. Ας μείνουμε κάποιοι με μια «ουλή στο πρόσωπο»*...

Ανδρέας Απ. Ζάρρος
Δημοτικός σύμβουλος
της Συμπολιτείας Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

* ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Πόλιν μικράν εν Ελλάδι
υπεύθυνος καθωδήγησεν ιατρός
προς αντιμετώπισιν επιδημίας

Οι συμμορφωθέντες ουδέν έπαθον
Οι λοιποί - πλήθος μέγα -
απέκτησαν μονίμους ουλάς
εις το πρόσωπον

Μετ’ ου πολύ
απειλουμένης νέας επιδημίας
ο αυτός ιατρός
έδωκεν απλάς οδηγίας και πάλιν

Οι συμμορφωθέντες ουδέν έπαθον
Οι λοιποί απέθανον

Μόλις ο κίνδυνος παρήλθεν
επισκεφθείς την μικράν πολιτείαν
διεπίστωσα ότι
δύο ή τρεις και μόνον
φέρουν ουλάς εις το πρόσωπον

Τάκης Μιχόπουλος

Τι δεν καταλαβαίνετε; Είναι ο φασισμός, ανόητοι!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ειλικρινά είναι αδύνατον να αντιληφθεί κανείς για ποιο λόγο σ’ αυτή τη χώρα δεν γίνεται κατανοητό το αυτονόητο.

Είναι ακατανόητο μια πτωχευμένη και στο χείλος του γκρεμού χώρα να βγαίνει στα χαρακώματα για μια θεατρική παράσταση.

Επίσης, ακατανόητο είναι πώς δεν καταλαβαίνουν κάποιοι – φοβούμαι πολλοί – ότι η συζήτηση δεν γίνεται για την ουσία του θέματος (αν δηλαδή η συγκεκριμένη παράσταση προσβάλλει το χριστιανικό φρόνημα), αλλά για το αν δικαιούται μια ομάδα αυτόκλητων υπερασπιστών του ελληνισμού και του χριστιανισμού να ανεβοκατεβάζει παραστάσεις με τη βία.

Με το έργο μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή να διαφωνεί. Να το βρίσκει βλάσφημο ή όχι. Να πιστεύει ότι καλώς ή κακώς ανέβηκε. Να πάει να το δει ή να μην πάει. Να διαμαρτυρηθεί ή όχι. Να ζητήσει την απαγόρευσή του με βάση τους νόμους και τις σχετικές περί προσβολής θρησκεύματος διατάξεις του Συντάγματος. Να ζητήσει την επέμβαση του εισαγγελέα.

Αλλά ποιος δικαιούται να οργανώνει ομάδες κρούσης, να καταλύει τον νόμο και να επιβάλει τον δικό του;

Εδώ και τώρα απολύσεις στο Δημόσιο – Ποιοι είναι στο στόχαστρο - Θρίλερ τη νύχτα με τον υπουργό να αποχωρεί από τη συνάντηση


- Δεν δέχονται την εφεδρεία οι τροϊκανοί ζητούν απολύσεις
- Πρώτοι για αποχώρηση όσοι υπηρετούν με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου
- 15.000 εκτός Δημοσίου μέσα στο 2012 θέλουν για αρχή οι δανειστές

Η νυχτερινή εμπλοκή δεν είναι διόλου τυχαία. Το γεγονός ότι έγινε διακοπή στις διαπραγματεύσεις δείχνει και το αδιέξοδο.
Ειδικά σε ότι έχει να κάνει με το Δημόσιο ουσιαστικά οι διαπραγματεύσεις βρήκαν... τοίχο.

Κάπως έτσι ήρθε η διακοπή. Ο υπουργός αποχώρησε και άφησε ανοιχτό το θέμα κλείνοντας με τους τροϊκανούς νέο ραντεβού για σήμερα.

Αίμα στα δικαστήρια της Ευελπίδων – Γυναίκα πυροβόλησε και σκότωσε κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιού της


- Στο γραφείο του ανακριτή οι πυροβολισμοί
- Υπάρχει και άνθρωπος που τραυματίστηκε από μαχαίρι
- Απίστευτο το ότι πέρασε όπλο στα δικαστήρια
- Στα χέρια της αστυνομίας η γυναίκα που πυροβόλησε
- Αποκλεισμένο το κτίριο 9 γίνονται έλεγχοι σε όλους οσοι βρισκόταν μέσα την ώρα του μακελειού


Ξέφραγο αμπέλι τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Μέσα στο κτίριο εννιά, στον πρώτο όροφο, όπου βρίσκονται τα γραφεία των ανακριτών και την ώρα που κάποιος βρισκόταν ενώπιον του ανακριτή μια γυναίκα κατάφερε να περάσει κάθε έλεγχο, έφτασε εκεί και βγάζοντας το όπλο από μια πετσέτα όπου το είχε τυλίξει, σκόρπισε τον τρόμο.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τη γυναίκα και να την αφοπλίσουν. Κάποιοι αναφέρουν ότι πρόκειται για βεντέτα μεταξύ οικογενειών τσιγγάνων. Η γυναίκα λέγεται ότι έβαλε στο στόχαστρο τον άνδρα καθώς κατηγορείται για τη δολοφονία του γιού της.

Ακολούθησε συμπλοκή κατά την οποία τραυματίστηκε με μαχαίρι ένα ακόμη άτομο. “Προστατέψτε την οικογένειά μου” φώναζε ο τραυματίας. Ως και αυτή την ώρα το κτίριο 9 των δικαστηρίων παραμένει αποκλεισμένο από τους αστυνομικούς που διενεργούν ελέγχους σε όλους όσοι βρίσκονταν στο κτίριο τη στιγμή του μακελειού.

Πώς έγινε το μακελειό

Απογοήτευσε η επίσκεψη Μέρκελ

Άρθρο του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΛΑΦΑ στην εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ" του Σαββάτου, 13 Οκτωβρίου 2012, σελίδα 7 : http://vbalafas.blogspot.gr/2012/10/blog-post_15.html

Απογοήτευσε η επίσκεψη Μέρκελ

Αναμφισβήτητα το κορυφαίο γεγονός της εβδομάδας που πέρασε ήταν η επίσκεψη στη χώρα μας της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ. Ζωντανές μεταδόσεις, μαραθώνιες εκπομπές, συνεχής ροή ειδήσεων και ανταποκρίσεων, επίσημες και ανεπίσημες διαρροές, συνέθεσαν την καθημερινότητά μας καθώς οι προσδοκίες ήταν πολλές από κάθε πλευρά.

Στο ίδιο μοτίβο και οι όποιες διαμαρτυρίες, πορείες, αντιδράσεις που έχω την εντύπωση ότι έως και εσκεμμένα κινήθηκαν στη σφαίρα του «γραφικού». Η πολυδιάσπαση των διαμαρτυρομένων για ακόμη μια φορά στέρησε τη μαζικότητα από τις συγκεντρώσεις και κατέδειξε ότι ακόμη και στα πιο μεγάλα μας προβλήματα είμαστε περιχαρακωμένοι, χώρια. Το έχουμε ξαναπάθει, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Η κάθε, κομματική ουσιαστικά, υποομάδα έδωσε πραγματικό αγώνα για το ποια θα κάνει την πιο ακραία δήλωση, θα προσφέρει το πιο «γραφικό» ενσταντανέ, θα δώσει το πιο αλλόκοτο στιγμιότυπο και τελικά όλοι μαζί έχασαν. Όλοι οι δικοί μας, οι εγχώριοι έχασαν.

Αρ. Πρωτοβουλία: Η ηγετική ομάδα διαλύει το ΠΑΣΟΚ - Συνέδριο τώρα

Την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση και την καταγγελία των πολιτικών των μνημονίων, ζητά η Πανελλαδική Σύσκεψη Στελεχών της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή στο Ξενοδοχείο Τιτάνια στην Αθήνα.
«Η κομματική ηγεσία οφείλει να αντιληφθεί ότι οι προοδευτικές πολιτικές και αρχές δεν μπορούν να ταυτίζονται με νεοσυντηρητικά μορφώματα και δεξιές πολιτικές. Οφείλει να κατανοήσει ότι η ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με τη συντήρηση οδηγεί στο βιολογικό τέλος του μεγαλύτερου σοσιαλιστικού κόμματος της Ευρώπης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχέδιο απόφασης στο οποίο ζητείται να διεξαχθεί ένα Δημοκρατικό - Συμμετοχικό - Αντιπροσωπευτικό - Αποτελεσματικό Συνέδριο, όπου θα συζητηθούν τα πάντα, θα αποφασιστούν τα πάντα και θα αποτελέσει την έναρξη της νέας πορείας προς το λαό. Ένα Συνέδριο Αποφάσεων, Δράσεων αλλά και Απενοχοποίησης, από τα συντηρητικά σύνδρομα του πρόσφατου παρελθόντος», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Κι αυτό γιατί, κατά την «Αριστερή Πρωτοβουλία», «το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε διαρκή τροχιά απαξίωσης και διάλυσης..... οι επιλογές της ηγετικής ομάδας οδηγούν στη διάλυση και την εξαφάνιση του από τον πολιτικό χάρτη» και «το Κίνημα μετατρέπεται σε κόμμα «ολίγων στελεχών», με άμεση και μονοδιάστατη εξάρτηση από το κράτος και την εξουσία, εύκολα χειραγωγήσιμο και αδύναμο πολιτικά».
Να σημειωθεί ότι στο συνέδριο συμμετείχαν μεταξύ άλλων από το χώρο της Αυτοδιοίκησης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης και ο δήμαρχος Ζωγράφου και μέλος του δ.σ. της ΚΕΔΕ Κ. Καλλίρης, ενώ έδωσαν το παρών οι βουλευτές Α. Κακλαμάνης, Κ. Σκανδαλίδης και Θ. Μωραϊτης. Επίσης παραβρέθηκαν περισσότερα από 50 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, στελέχη της Τ.Α. και συνδικαλιστικά στελέχη και πάνω από 20 Γραμματείς Π.Ε και Ν.Ε.

aftodioikisi.gr

Στην Κομισιόν τα στατιστικά των αλλοδαπών στους παιδικούς σταθμούς

Tρία ερωτήματα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαριλένα Κοππά, σχετικά με το αίτημα του υπουργού Εσωτερικών να ζητήσει στατιστικά στοιχεία των αλλοδαπών παιδιών που πηγαίνουν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, «ανταποκρινόμενος σε κοινοβουλευτική ερώτηση βουλευτή του ακροδεξιού κόμματος "Χρυσή Αυγή"».

Τα τρία ερωτήματα της κ. Κοππά προς την Ε.Ε. είναι τα εξής:
-Αν κατά τη γνώμη της η ιθαγένεια αποτελεί κριτήριο επιλογής για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς;
-Αν μια τέτοια πράξη συνιστά παραβίαση της Χάρτας των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων του παιδιού;
-Αν τέτοιου είδους ενέργεια συνιστά παραβίαση των προσωπικών δεδομένων;»

 aftodioikisi.gr

Δείτε τι θα έκανε μια γυναίκα αν γινόταν άντρας για μία μέρα



Μετά από μία..
έρευνα που έγινε από την εταιρία
FOCUS, τα παρακάτω ποσοστά δείχνουν τι ακριβώς απάντησε ένας αριθμός γυναικών (μεταξύ 18-44 ετών ) στο παρακάτω ερώτημα:
Τι θα έκανα Αν γινόμουν ΑΝΤΡΑΣ για 24 ώρες;
46,1% θα πήγαινα στο Αγιο Όρος
37,4% θα έκανα σεξ για να δω πως είναι από την πλευρά του άντρα
35,9% θα έβγαινα έξω με αντροπαρέα
24,4% θα πετούσα τα ρούχα μου και τα παπούτσια μου μπαίνοντας στο σπίτι
18,5% θα εκτονωνόμουν βρίζοντας στο γήπεδο
12,9% θα πήγαινα σε στριπτιτζάδικο
12,5% θα την έπεφτα αδιακρίτως στις γυναίκες
11,5% θα έτρωγα μεγάλες μερίδες
9,5% θα έπαιζα ξύλο
kamikazi.info

Fouska.net

Ασέβεια στη επέτειο του ήρωα Νικηταρά στο Χιλιομόδι .ΑΓΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΜΟΛΙΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ ,ΝΙΚΟΣ ΤΑΓΑΡΑΣ ,Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΑΛΕΚΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΣΤΕΦΑΝΙ - Γιορτή παρουσία φουσκωτών

Έσχατο σημείο ξεδιαντροπιάς και ασέβειας στη επέτειο του ήρωα Νικηταρά.  Αυτή την φορά μέλη του πυρήνα Κορίνθου της Χρυσής Αυγής., δεν ακολούθησαν την ίδια τακτική όπως και στα Δερβενάκια. Τότε στην επέτειο της ιστορικής μάχης είχαν φωνάξει εν χορώ το σύνθημα “αλήτες , προδότες πολιτικοί”!
Στη χθεσινή εκδήλωση την ώρα που πήγαν να καταθέσουν στεφάνι οι δύο βουλευτές της Ν.Δ Κόλλιας και Ταγαράς, ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέκος Πνευματικός και ο αντιπεριφερειάρχης Λάκης Παπαφωτίου ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη , το άγημα από τα μέλη του πυρήνα Κορίνθου της Χρυσής Αυγής μετά από παράγγελμα του Βουλευτή τους Στάθη Μπούκουρα έκανε μεταβολή , γυρίζοντας επιδεικτικά τις πλάτες τους στα παραπάνω επίσημα πρόσωπα.
Κατα την τελετή εμφανίστηκαν και 15-20 άγνωστοι στην τοπική κοινωνία φουσκωτοί δίπλα στους επισήμους που προξένησαν  εντύπωση σε όλους τους παρευρισκόμενους.  Όπως  δημόσια κατήγγειλε σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι  ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας ...  “Τοπικός άρχοντας έφερε στο Χιλιομόδι καμιά εικοσαριά μπράβους για να τον προστατεύουν!”, φωτογραφίζοντας εμμέσως πλην σαφώς τον δήμαρχο Κορινθίων . για να τον προστατεύσουν από τυχόν επίθεση που φοβόταν από μέλη της Χρυσής Αυγής.. Εμείς δεν μπορούμε να ισχυριστούμε με σιγουριά ότι την ενέργεια αυτή την έκανε ο δήμαρχος Κορινθίων.
Το γεγονός πάντως είναι ένα : Όποιος και αν προέβη σε αυτή την ακραία ενέργεια φέρνοντας επαγγελματίες ανθρώπους της νύχτας για να τον προστατεύσουν από πιθανή και αόριστη επίθεση εναντίον του, ενώ μπορούσε να εμπιστευτεί την μεγάλη αστυνομική δύναμη που βρισκόταν εκεί, είναι λίαν επιεικώς προκλητικός απέναντι στους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας μας αλλά και ασεβής στην μνήμη ενός ήρωα .
Η τελετή ολοκληρώθηκε χωρίς τελικά να δημιουργηθεί κανένα επεισόδιο αλλά νομίζουμε ότι τα λέει όλα η φράση του μετριοπαθή Κορίνθιου Βουλευτή Κώστα Κόλλια με τον οποίο επικοινωνήσαμε λίγο μετά την τελετή: “Είναι θλιβερό το γεγονός ότι για να τιμήσεις πλέον έναν ήρωα πρέπει να υπάρχουν στην τελετή αρκετοί φουσκωτοί και ισχυρή αστυνομική δύναμη!”

Πληροφορίες από τη sfedona.gr

Νίκη Τζουκάνοβιτς στις εκλογές στο Μαυροβούνιο

Ο ηγέτης του κυβερνητικού συνασπισμού στο Μαυροβούνιο, Μίλο Τζουκάνοβιτς, ανακήρυξε τη νίκη του συνασπισμού του στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής και υποσχέθηκε να συνεχίσει το δρόμο της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Αγαπητοί φίλοι κερδίσαμε. Το Μαυροβούνιο κινείται προς τα εμπρός», είπε προς τους υποστηρικτές του κόμματός του, ο Τζουκάνοβιτς.
«Θα προχωρήσουμε αύριο στο σχηματισμό κυβέρνησης που θα οδηγήσει το Μαυροβούνιο στο δρόμο προς την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και θα επικεντρωθεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών», συμπλήρωσε ο Μίλο Τζουκάνοβιτς.
 
e-typos.com

Πέθανε ο πρώην βασιλιάς της Καμπότζης Νοροντόμ Σιχανούκ

 
Πνομ Πενχ
Ο Σιχανούκ είχε ανέβει στο θρόνο το 1941, σε ηλικία μόλις 19 ετών, ενώ η χώρα ήταν ακόμη γαλλική αποικίαΣτην ηλικία των 89 ετών πέθανε ο πρώην βασιλιάς της Καμπότζης, και εμβληματική φιγούρα για την Πνομ Πενχ, Νοροντόμ Σιχανούκ, μετά από καρδιακή προσβολή. O Νοροντόμ Σιχανούκ, ηγέτης της χώρας κατά μισό αιώνα με πόλεμο, γενοκτονία και κοινωνικές αναταραχές, είχε εγκαταλείψει το θρόνο το 2004 εξαιτίας προβλημάτων υγείας.

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Πνομ Πενχ, ο Νοροντόμ Σιχανούκ εξέπνευσε σε νοσοκομείο στο Πεκίνο. Ο πρώην βασιλιάς είχε νοσηλευτεί στην Κίνα για αρκετές ασθένειες που τον ταλαιπωρούσαν τα τελευταία χρόνια.

Στην Καμπότζη κηρύχθηκε πένθος και όταν επαναπατριστεί η σορός του Νοροντόμ Σιχανούκ, η επίσημη κηδεία θα γίνει στο παλάτι. Ο νυν βασιλιάς, ο γιoς του Σιαμόνι, θα συνοδεύσει τη σορό από το Πεκίνο στην Πνομ Πενχ.

Ο Σιχανούκ είχε ανέβει στο θρόνο το 1941, σε ηλικία μόλις 19 ετών, ενώ η χώρα ήταν ακόμη γαλλική αποικία. Διακυβένησε τη χώρα ως ηγέτης φεουδαρχικού τύπου σε μία πορεία που σημαδεύτηκε από την ανεξαρτησία της χώρας, τους Ερυθρούς Χμερ και τις ανεπιτυχείς προσπάθειές του για ουδετερότητα στον Ψυχρό Πόλεμο.
 
Associated Press