Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Είχε... Αγιο και «Σάλπι»! H Εθνική Ελλάδος νίκησε 1 - 0 μέσα στην Μπρατισλάβα την Σλοβακία

Είχε... Αγιο και «Σάλπι»!

Με γκολ του Σαλπιγγίδη στη μία και μοναδική ευκαιρία της τυχερής Ελλάδας στο β' ημίχρονο, η Εθνική νίκησε στην Μπρατισλάβα την Σλοβακία (1-0) κι έκανε... άλμα για την πρώτη θέση!
Στον βαρύ (αλλά χωρίς «λίμνες») αγωνιστικό χώρο το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή μπάλας. Η Ελλάδα είχε καλό πρώτο 20λεπτο, διάστημα στο οποίο είχε πρωτοβουλία και δύο καλές στιγμές, αμφότερες από «στημένες» φάσεις, με τους Κατσουράνη (5') και κυρίως Σιόβα (11'). Οι Σλοβάκοι έδειχναν να δίνουν χώρο και να «χτυπούν» στις αντεπιθέσεις και απείλησαν με τον Στοχ στο 16'.
Μετά το 25' οι γηπεδούχοι έγιναν πιο επιθετικοί και είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες, αρχικά με τον Χάμσικ (38') και στη συνέχεια, στο 41', την κορυφαία στιγμή του πρώτου 45λεπτου με το τετ-α-τετ του Μπρεζνάνικ (απέκρουσε ο Καρνέζης) και το σουτ του Χάμσικ (έδιωξε πριν τη γραμμή ο Τοροσίδης). Στο ίδιο διάστημα η Ελλάδα είχε δύο άστοχα σουτ των Νίνη (28') και Κατσουράνη (37') και ένα κοντινό, άστοχο, πλασέ του Γκέκα υπό πίεση (36').
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με βροχή και με τους Σλοβάκους να μπαίνουν δυνατά και να χάνουν πολλές ευκαιρίες στο πρώτο 20λεπτο, με τον Καρνέζη αλλά και τον Παπασταθόπουλο (κυρίως) να δίνουν τις λύσεις. Κούτσκα (49'), Μπρέζνανικ (56') και Χάμσικ (58', 62') να φτάνουν μια «ανάσα» από το 1-0, με τον μεσοεπιθετικό της Νάπολι να χάνει τεράστιες ευκαιρίες.
Η Ελλάδα αμύνονταν, δεν είχε δημιουργία, δέχονταν πίεση, ο Σάντος έβαλε τον Μήτρογλου αντί του Γκέκα (59'), αλλά κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, η Εθνική έφτασε στο γκολ στο 63' με το κοντινό πλασέ του Σαλπιγγίδη!

Πλέον οι Ελληνες διεθνείς είχαν το παιχνίδι εκεί που το ήθελαν, ο Σάντος έριξε στον αγώνα και τον Καραγκούνη (αντί του Νίνη) για να έχει καλύτερη κατοχή μπάλας. Η Σλοβακία επιτέθηκε, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ξανά, με εξαίρεση το σουτ του Μπρέζνανικ στο 81' που απέκρουσε ο Καρνέζης.
Οσο για την Ελλάδα; Είδε την «κατάρα» των κεντρικών αμυντικών να επιστρέφει, με τον τραυματισμό του Σιόβα στο 75' (θλάση η πρώτη εκτίμηση) και τον Φωτάκη να τον αντικαθιστά, με τον Κατσουράνη να οπισθοχωρεί δίπλα στον Παπασταθόπουλο. Ο χρόνος ήταν σύμμαχος, η επίτευξη δεύτερου γκολ όχι στόχος που θα έφερνε ρίσκο και τελικά το πολύτιμο 1-0 έμεινε ως το τέλος, παρά τη διπλή «τρομάρα» στο τέλος, με τη φάση του Χολόσκο στο 86' και κυρίως με το δοκάρι του Μπρεζνάνικ στο 88'!
ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Κούτσιακ, Ζαμπάβνικ, Μπρέζνανικ, Σκρτελ, Σαλάτα, Κούσκα (82' Γκουεντέ), Πετσόβσκι, Σάπαρα, Στοχ (69' Βάις), Χάμσικ, Ντούρις (73' Χολόσκο).
ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σιόβας (76' Φωτάκης), Τζιόλης, Νίνης (66' Καραγκούνης), Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Γκέκας (59' Μητρόγλου).

Aπό τον Ψαθόπυργο o νεαρός που παρασύρθηκε στο Δρέπανο από Ι.Χ.


Τα στοιχεία του νεαρού που παρασύρθηκε από ΙΧ στις 02.40 τα ξημερώματα στο Δρέπανο της Πάτρας, στο ύψος του volcano, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν οι αρμόδιοι. Πρόκειται για 26χρονο, κάτοικο Ψαθοπύργου. Ειδοποιήθηκε η οικογένεια του νεαρού, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο του Ρίου. Οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του κρίσιμη και θεωρούν καθοριστικές τις επόμενες ώρες, για το αν θα μπορέσει ο νεαρός να κρατηθεί στη ζωή του...

Και από συμβολαιογράφους και ΚΕΠ θα διεκπεραιώνονται εργασίες της εφορίας

Και από συμβολαιογράφους και ΚΕΠ θα διεκπεραιώνονται εργασίες της εφορίας
         
Και στους συμβολαιογράφους θα μπορούν να απευθύνονται οι φορολογούμενοι για την έκδοση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, καθώς η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα τους δίνει αυτή τη δυνατότητα, μέσω της επιχειρούμενης αναβάθμισης των ηλεκτρονικών της υπηρεσιών. Η ΓΓΠΣ ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία την προσαρμογή των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών που λειτουργούν παραγωγικά για τις ανάγκες της παραλαβής δηλώσεων οικονομικού έτους 2012. Μεταξύ άλλων το έργο αυτό προβλέπει:
- Προσαρμογή της πιστοποίησης των φορέων του Δημοσίου, των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και των συμβολαιογράφων ώστε να είναι εφικτή η λήψη αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας (Α.Φ.Ε.) για λογαριασμό των πολιτών.
- Χρήση συγκεκριμένων υπηρεσιών του TAXISNET από τα ΚΕΠ και τους φορείς του Δημοσίου για φορολογούμενους χωρίς να απαιτούνται συγκεκριμένες αναθέσεις ή εξουσιοδοτήσεις των φορολογούμενων.
- Προσαρμογή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας υποβολής της προσωρινής δήλωσης απόδοσης φόρου και τελών χαρτοσήμου, ώστε να αποδίδεται μαζί με την παρακράτηση του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και η εισφορά αλληλεγγύης για φορολογικές περιόδους από 1/1/2012 και μετά.
- Προσαρμογή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας για την υποβολή της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ (έντυπο Φ1) για το έτος 2011. Η υποβολή δηλώσεων περιλαμβάνει αρχικές εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες καθώς και τροποποιητικές με όλα τα μέσα υποβολής (online, offline,
batch).
- Προσαρμογή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας για την υποβολή δηλώσεων εισοδήματος Νομικών Προσώπων για το έτος 2012. Η Υπηρεσία Υποβολής Δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Νομικών Προσώπων υποστηρίζει τη διαχείριση των δηλώσεων στις οποίες είναι υπόχρεοι οι φορολογούμενοι-Νομικά Πρόσωπα (ΑΕ, ΕΕ,ΟΕ, Κοινοπραξίες).

eklogika.gr

Πρέβεζα: Καταστροφικός ανεμοστρόβιλος έπληξε πολλές περιοχές [VIDEO ]

Την οργή της φύσης γνώρισαν πολλές περιοχές στην Πρέβεζα το απόγευμα της Τρίτης.
Συγκεκριμένα γύρω στις 16:00 το απόγευμα ξέσπασε...
δυνατή καταιγίδα με θυελλώδεις ανέμους που δεν άφηναν τίποτε όρθιο στο πέρασμά τους. Ξεριζώθηκαν δέντρα, αναποδογύρισαν κάδοι σκουπιδιών, έπεσαν πινακίδες καταστημάτων.

Το δάσος του Μονολιθίου όπου ξέσπασε η δύναμη της φύσης, έπαθε και την μεγαλύτερη καταστροφή με δεκάδες δέντρα να ξεριζώνονται και να κλείνουν τον δρόμο. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ένα αυτοκίνητο εγκλωβίστηκε στον παραλιακό δρόμο όταν μπροστά και πίσω του έπεσαν δέντρα ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Αποχωρεί η τρόικα από την Αθήνα με το μεγάλο κενό να παραμένει για τα εργασιακά


Η τρόικα την Τετάρτη αποχωρεί από την Αθήνα και θα επιστρέψει τη Δευτέρα, αφού έχει πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής.
Με ένα μεγάλο κενό και τεράστια απόσταση απόψεων αναχωρεί την Τετάρτη η τρόικα, μετά τη συνάντηση που είχε για πολλοστή φορά με τον υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση και στην οποία δεν υπήρξε και πάλι σύγκλιση απόψεων.

Εξερχόμενος ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει τελικά σύγκλιση απόψεων και πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν από Δευτέρα, αλλά παραδέχθηκε ότι μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει μεγάλο χάσμα, κάτι που σημαίνει ότι η τρόικα δεν κάνει ούτε βήμα πίσω στις αξιώσεις της για τα εργασιακά.

Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν ψηφίζει τις αξιώσεις των δανειστών για τα εργασιακά - Βενιζέλος: Σκόπιμα καθυστερεί η τρόικα


- Δραματικές ώρες μετά την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τα εργασιακά
- Βενιζέλος: "Αυτό πρέπει να είναι το τελευταίο πακέτο μέτρων που θα ψηφιστεί"
- Πηγές του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν: "Αφού θα καταψηφίσει η ΔΗΜΑΡ το ίδιο θα κάνουμε και εμείς"
- Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί έδωσαν εντολές για τον τρόπο διαπραγμάτευσης σε Βρούτση και Στουρνάρα

 Πάνω απο 3 ωρες κράτησε η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στη "σκιά" της εμπλοκής που παρουσιάστηκε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Ο Φώτης Κουβέλης βγαίνοντας από τη σύσκεψη ξεκαθάρισε πως η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που αξιώνουν οι δανειστές. «H ΔΗΜΑΡ αποκρούει και δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που αξιώνει η Τρόικα για τα εργασιακά. Θα πρέπει να καταλάβει ότι υπερβαίνουν οι αξιώσεις της τις αντοχές της κοινωνίας" είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατηγόρησε την τρόικα ότι προβάλλει συνεχώς αξιώσεις για όσα η χώρα πρέπει να κάνει ώστε να πάρει την δόση των 31,5 δισ. «Δεν είναι διαρθρωτική αλλαγή να ισοπεδωθούν τα εργασιακά δικαιώματα», είπε και σημείωσε ότι αν γίνουν δεκτά όσα προτείνονται θα οδηγήσουν με μεγαλύτερη και βαθύτερη ύφεση.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε την θέση του για συνολική πολιτική διαπραγμάτευση του πακέτου των μέτρων, της επιμήκυνσης και της θέσπισης της ρήτρας που θα δίνει την δυνατότητα να αποσύρονται μέτρα όταν θα επιτυγχάνονται οι στόχοι. Τάχθηκε ακόμη υπέρ της άμεσης θέσπισης αναπτυξιακών μέτρων και επέμεινε ότι δεν συμφωνεί με οριζόντιες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΕΥ. Βενιζέλος κατήγγειλε την τρόικα ότι καθυστερεί σκόπιμα τις συζητήσεις για το πακέτο των μέτρων, κάτι που, όπως τόνισε, δεν ωφελεί ούτε την Ελλάδα ούτε την Ευρωζώνη. Οι συζητήσεις, πρόσθεσε, πρέπει να κλείσουν, αλλά όχι όσο-όσο και όπως-όπως. Σχετικά με τα εργασιακά, απέρριψε όσα ζήτησαν οι εκπρόσωποι των δανειστών, λέγοντας ότι στα θέματα αυτά το ακραίο σημείο είναι εκείνο που ορίσθηκε τον Φεβρουάριο του 2012. Οτιδήποτε άλλο, τόνισε, δεν βοηθά ούτε στην ανάπτυξη ούτε στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το κόμμα του στηρίζει την κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι πρέπει όλοι να στηρίξουμε μια ενιαία εθνική γραμμή, η οποία πρέπει να αποδώσει.
Είπε επίσης οτι το πακέτο των μέτρων πρέπει να είναι πράγματι το τελευταίο, να είναι εσωτερικά δίκαιο, όχι οριζόντιο και να βγάλει οριστικά τη χώρα από την κρίση.
Ο υπ. οικονομικών Γ. Στουρνάρας σε δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους μετά την έξοδό του από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών είπε πως τα χρονοδιαγράμματα ισχύουν, η δόση θα δοθεί στην Ελλάδα το Νοέμβριο και οτι το οικονομικό επιτελείο πήρε εντολή απο τον πρωθυπουργό να κάνει ο,τι περνάει απο το ΄χερι του προς αυτή την κατεύθυνση.
newsit.gr

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ


Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο και το Ζευγολατιό, με αποτέλεσμα τη σύλληψη πέντε ατόμων για διάφορα αδικήματα. 
Στο πλαίσιο τω ενεργειών αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, συνελήφθησαν μίς 52χρονη Ρομά για υπόθαλψη εγκληματία, κλοπή και παράνομη κατοχή όπλων, ένας 22χρονος Ρομά, επειδή σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπή και επιπλέον κατηγορίες για κλοπή, παράνομη κατοχή όπλων και αντίσταση, ένας 55χρονος, ένας άλλος άνδρας 31 χρόνων για παράνομη κατοχή όπλων, καθώς και 30χρονος Ινδός, επειδή σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για πλαστογραφία.

Ακόμη, κατά την επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο κρότου, πέντε κυνηγετικά όπλα, ένα αεροβόλο όπλο, τρεις γεμιστήρες, φυσίγγια διαφόρων τύπων και άλλα.

Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκε και περίπτωση κλοπής σε βάρος 60χρονου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
fimotro.gr

ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ: ΑΞΙΖΩ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ, ΟΧΙ ΤΙΜΩΡΙΑ

Την άποψη ότι θα έπρεπε να ανταμειφθεί και όχι να τιμωρηθεί για το ρόλο που διετέλεσε στο πλαίσιο του εμφύλιου πολέμου στη Βοσνία εξέφρασε ο πρώην πολιτικός ηγέτης των σερβοβόσνιων, Ράντοβαν Κάρατζιτς, κατά τη διάρκεια της πρώτης εμφάνισής του στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ο κ. Κάρατζιτς, που συνελήφθη το 2008 έπειτα από 13 χρόνια καταζήτησης, αντιμετωπίζει 10 κατηγορίες για γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ανάμεσα στα εγκλήματα για τα οποία θεωρείται υπεύθυνος βρίσκεται και η σφαγή χιλιάδων βόσνιων μουσουλμάνων στη Σρεμπρένικα το 1995. Ο εμφύλιος πόλεμος στη Βοσνία υπολογίζεται πως στοίχισε τη ζωή σε περίπου 100.000 ανθρώπους.

Ξεκινώντας την υπεράσπισή του, ο κ. Κάρατζιτς προσπάθησε να παρουσιάσει μία πολύ διαφορετική εικόνα από αυτήν που έχουν «ζωγραφίσει» οι διωκτικές αρχές, περιγράφοντας τον εαυτό του ως έναν «ήπιο και ανεκτικό άνθρωπο με μεγάλη ικανότητα να κατανοεί τους άλλους» που έκανε «κάθε τι ανθρωπίνως δυνατό για να αποφευχθεί ο πόλεμος».

«Αντί να κατηγορούμαι για τα γεγονότα του πολέμου, θα έπρεπε να ανταμειφθώ για όλα τα καλά που έκανα», συνέχισε ο πρώην σερβοβόσνιος ηγέτης. «Πέτυχα να μειώσω τα βάσανα για όλους τους αμάχους [...] οι πάντες οι με γνωρίζουν ξέρουν πως δεν είμαι απολυταρχικός, δεν είμαι επιθετικός, δεν είναι μισαλλόδοξος» συμπλήρωσε ο κ. Κάρατζιτς.

Τα σχόλιά του προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση μουσουλμάνων επιζώντων του πολέμου, οι οποίοι παρακολουθούσαν τη δίκη και άρχισαν να φωνάζουν «Λεει ψέματα! Λεει ψέματα».

Οι δηλώσεις του κ. Κάρατζιτς έγιναν χωρίς όρκο, γεγονός που σημαίνει πως οι κατήγοροι δεν είχαν το δικαίωμα να κάνουν αντεξέταση.
fimotro.gr

Δρομολογείται πολιτική λύση

 
Antonis-Samara-Angela-Merkel-Maximou
Όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ώρες, με το θρίλερ διαπραγμάτευσης με την τρόικα κυρίως για το πακέτο μέτρων που αφορούν στις αλλαγές στον εργασιακό τομέα, φέρνουν πιο κοντά την επίτευξη πολιτικής λύσης για την ελληνική κρίση. Ο Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκεται αύριο στο Βουκουρέστι για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, προπαρασκευαστική της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 18 Οκτωβρίου, και θα έχει σειρά επαφών και ζυμώσεων, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος.
Μετά τις δηλώσεις Βενιζέλου-Κουβέλη, και το αρνητικό κλίμα το οποίο έχει διαμορφωθεί κατά της τρόικας, ο Πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να θέσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του προ των ευθυνών τους, ζητώντας “να μπει τελεία”, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εθνική διαδρομή της Ελλάδας ως αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης.
Θέτοντας παράλληλα επί τάπητος τους κινδύνους που απορρέουν συνολικά για τη σταθερότητα της Ευρώπης, όσο δεν λήγει με αίσια έκβαση η εκκρεμότητα που υπάρχει με την Ελλάδα. Κάτι που ανέφερε στη χθεσινή ομιλία του στο συνέδριο της Herald Tribune, αλλά και έχει πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν θέσει σε ηγέτες όπως την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Μάριο Μόντι.

ysterografa.gr

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Πέμπτη της απεργίας. Mετ΄ εμποδίων οι μετακινήσεις


Αθήνα
Mετ΄εμποδίων θα πραγματοποιηθούν οι μετακινήσεις των πολιτών την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Αναλυτικά στην Αττική:
  • Τα τρόλεϊ του ΗΛΠΑΠ δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου.
  • Οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου.
  • Το Μετρό, ο ΗΣΑΠ και το Τραμ θα λειτουργούν κανονικά από τις 9 το πρωί. Οι συρμοί του Μετρό θα κινούνται μέχρι το σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».
  • Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
  • Τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 08.00 έως τις 17.00.
Σημειώνεται ακόμη ότι την Τετάρτη καταργούνται σε όλη τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες :

- 500 Αθήνα - Θεσσαλονίκη
- 501 Θεσσαλονίκη- Αθήνα
- 1686 Αλεξανδρούπολη-Δίκαια
- 2536 Αθηνών - Χαλκίδας - Αθηνών
- 743 και IC Θεσσαλονίκης - Έδεσσας- Φλώρινας - Θεσσαλονίκης
- 3593 και 3592 Θεσσαλονίκης - Λάρισας - Θεσσαλονίκης
- 2576 και 2577 Λάρισας - Βόλου - Λάρισας

Στη Θεσσαλονίκη:
  • Τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 έως τις 20.00.
  • Τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου.
Υπενθυμίζεται ότι δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια λόγω συμμετοχής της ΠΝΟ στην πανελλαδική απεργία.

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και στα αεροπορικά δορομολόγια, λόγω συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην απεργία με τρίωρη στάση μεταξυ 10μμ και 1μμ.
Newsroom ΔΟΛ

Και ο Λαζαρίδης στη σύσκεψη των αρχηγών

Xrysanthos-Lazaridis
Ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και εξ απορρήτων συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης δίνει το παρών στη σύσκεψη με Βενιζέλο-Κουβέλη, στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή.
Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης έχει κεντρικό ρόλο σε πολλά ζητήματα αιχμής του κυβερνητικού έργου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είχε συνοδεύσει τον Γιάννη Στουρνάρα στην προ μηνών επίσκεψή του στο Βερολίνο, όπου είχε συναντηθεί με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Εκτός από τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, στη σύσκεψη συμμετέχουν οι Γιάννης Στουρνάρας, Γιάννης Βρούτσης, Χρήστος Σταϊκούρας και Νίκος Παναγιωτόπουλος (υφυπουργός Εργασίας).

ysterografa.gr

Σύσταση Περιφερειακού Συντονιστικού Κέντρου για την πάταξη του παραεμπορίου στην Πελοπόννησο

Περιφερειακό συντονιστικό κέντρο θα συσταθεί για την πάταξη του παραεμπορίου στην Πελοπόννησο, όπως αποφασίστηκε σήμερα Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το σκοπό αυτό. «Η πάταξη του παραεμπορίου, έστω και στο μισό ποσοστό, θα μπορούσε να αποτελέσει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου να συγκαλέσει σύσκεψη για πρώτη φορά σε εθνικό επίπεδο για την αντιμετώπιση του τόσο ευαίσθητου αυτού ζητήματος.
Ειδικότερα, στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κ. Στέφανος Κομνηνός, ο Επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου κ. Δημήτριος Μπουλούκος, ο Περιφερειακός Διευθυντής του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου και εκπρόσωπος του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Νικόλαος Κολεντάκης, ο Δήμαρχος Τρίπολης εκ μέρους του προεδρείου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου κ. Ηλίας Γεωργόπουλος, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Ανδρέας Πουλάς, Κωνσταντίνα Νικολάκου και Απόστολος Παπαφωτίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας,ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς, εκπρόσωποι των Λιμενικών και τελωνειακών αρχών, των επιμελητηρίων και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Περιφερειάρχης έδωσε μια τάξη μεγέθους και ανέφερε ότι «το χρόνο οι απώλειες για την εθνική μας οικονομία κυμαίνονται στο ύψος των 8,5 – 9 δις ευρώ, ενώ για το διετές πρόγραμμα του μνημονίου προβλέπονται χρήματα ύψους 13,5 δις ευρώ».
Ο κ. Τατούλης πρόταξε τη διαφορετική, και πρωτοπόρα όπως χαρακτηρίστηκε από το σύνολο των συμμετεχόντων, προσέγγιση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σύμφωνα με την οποία «στα μεγάλα πολιτικά και κοινωνικά θέματα του τόπου μας έχουμε την ικανότητα να συστρατευόμαστε και να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα».
Για το σκοπό αυτό ο Περιφερειάρχης έχει ήδη δώσει εντολή στις υπηρεσίες της Περιφέρειας για τη συγκρότηση μικτών κλιμακίων ελέγχου, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Επιπρόσθετα, ο κ. Τατούλης έθεσε για άλλη μια φορά το ζήτημα «όχι να μας δώσουν χρήματα, αλλά την αρμοδιότητα να λαμβάνουμε τις σχετικές αποφάσεις για τα προβλήματα του τόπου μας που τα γνωρίζουμε τόσο καλά».
Αναφορικά με τη δραστηριότητα που αναπτύσσει εσχάτως ο Υπουργός Ανάπτυξης για την πάταξη του παραεμπορίου, ο Περιφερειάρχης ζήτησε άμεσα αποτελέσματα γιατί ο χώρος του νόμιμου εμπορίου πλήττεται επικίνδυνα.
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανοίγει πλέον δρόμους στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, απαραιτήτως όμως στη βάση της αποτελεσματικότητας και της αξιολόγησής της» όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Τατούλης, δηλώνοντας ταυτόχρονα την ισχυρή του πολιτική βούληση να στηρίξει έμπρακτα αυτή την προσπάθεια με στόχο να καταστεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου «πρότυπο νομιμότητας».
Ο κ. Κομνηνός χαρακτήρισε πρωτοπόρα την προσέγγιση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και εξήγγειλε το σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης που θα κατατεθεί στο άμεσο μέλλον για τον εξορθολογισμό των παρεμβάσεων και κυρίως για την κατάρτιση περιφερειακού επιχειρησιακού σχεδίου για την καταπολέμηση του παραεμπορίου, το οποίο θα εφαρμοστεί πιλοτικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο κ. Μπουλούκος, από την πλευρά του έθεσε ως στόχο του νέου αυτού φορέα την υιοθέτηση της περιφερειακής λογικής για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παραεμπορίου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η προσπάθεια αυτή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι αποτελεσματική, «εφόσον διαθέτει την ευρεία στήριξη όλων των αρμόδιων φορέων».  
Αποτέλεσμα των τοποθετήσεων όλων των συμμετεχόντων φορέων υπήρξε ο γόνιμος διάλογος, όπου παρά τις όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις επιτεύχθηκε σύγκλιση απόψεων και διατυπώθηκε η κοινή βούληση να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια από όλους.    

Διάσωση του έργου του βιολογικού καθαρισμού των Αγίων Θεοδώρων

«Υπογράφουμε την προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, καθώς με την ενέργειά μας αυτή θα είμαστε σε θέση να παρέμβουμε καίρια για τη διάσωση του έργου του βιολογικού καθαρισμού των Αγίων Θεοδώρων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου 2012, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το επίπεδο συνεργασίας με το Δήμαρχο Λουτρακίου κ. Λογοθέτη και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Το έργο αυτό σχεδιάστηκε με μαξιμαλιστική προσέγγιση, χωρίς να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της περιοχής, υποστήριξε ο Περιφερειάρχης, τονίζοντας παράλληλα ότι ακόμα και έτσι οφείλουμε να το ολοκληρώσουμε, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα κληθεί ο Δήμος να επιστρέψει το σύνολο της ευρωπαϊκής επιχορήγησης, όπως ισχύει για τα συγχρηματοδοτούμενα μη ολοκληρωμένα έργα.
«Η παρέμβασή μας με τη μορφή της προγραμματικής αυτής σύμβασης εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να δώσουμε λύση στο πρόβλημα αυτό και παράλληλα να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις αυτές προκειμένου να το καταστήσουμε όχι μόνο λειτουργικό, αλλά και πλήρως αποδοτικό έργο για την εξυπηρέτηση των αναγκών της περιοχής και των πολιτών» ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

 Άμεση εξασφάλιση 40-50.000 ευρώ για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές κτηνοτρόφω​ν
Απαντώντας σε επερώτηση για τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από τις πρόσφατες  πυρκαγιές κτηνοτρόφων, ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης ανακοίνωσε την άμεση εξασφάλιση για το σκοπό αυτό 40-50.000 ευρώ τις επόμενες δέκα ημέρες, «αν και δεν έχουμε αυτή την ευθύνη, την οποία έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από την κεντρική κυβέρνηση, γιατί τα προβλήματα του τόπου μας και καλύτερα τα γνωρίζουμε και τα αντανακλαστικά μας λειτουργούν πιο γρήγορα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των συνεπειών τους αυτό το καλοκαίρι ξόδεψε χρήματα που αντιστοιχούν δύο φορές στον προϋπολογισμό της, παρά το γεγονός ότι οι προβλεπόμενοι Κοινοί Αυτοτελείς Πόροι που έχουν καταβληθεί από την κεντρική κυβέρνηση αντιστοιχούν στο 20% των προβλεπόμενων για το 2012» τόνισε ο Περιφερειάρχης, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου και σε αυτή την περίπτωση υπερέβη τις αρμοδιότητές της προκειμένου να βοηθήσει τους κτηνοτρόφους, χωρίς να υπολογίσει το κόστος».
Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης ανακοίνωσε τέλος την εφαρμογή πιλοτικού σχεδίου για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά από συμφωνία του ιδίου με ξένη χώρα, μέσω του οποίου «έχοντας πλήρη επίγνωση της δεινής θέσης των ανθρώπων μας, έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή του και για το λόγο αυτό δεν θα απαιτείται ιδία συμμετοχή».

Η Ντόρα Μπακογιάννη,στο Βερολίνο σε εκδήλωση που διοργανώνει η Ένωση Γερμανικών Τραπεζών,

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μεταβαίνει στο Βερολίνο, όπου θα μιλήσει αύριο σε εκδήλωση που διοργανώνει η Ένωση Γερμανικών Τραπεζών, με θέμα: «Το ευρώ και η ευρωπαϊκή οικονομική κρίση».
Στην ημερίδα συμμετέχουν επίσης,  ο Michael Fuchs, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Αντιπροσωπείας CDU-CSU,  ο Jürgen Fit, πρόεδρος της Deutsche Bank, ο Peer Steinbrück, υποψήφιος Καγκελάριος του SPD και ο Wolfgang Mayrhuber, πρόεδρος ΔΣ Infineon Technologies AG.

Από το 1952 γνώριζαν τι θα συμβεί στην Ελλάδα.

Από το 1952 γνώριζαν τι θα συμβεί στην Ελλάδα;
Ήταν Γενάρης του 1952, όταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης ολοκλήρωνε το πόνημά του «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική», ένα μικρό βιβλιαράκι που «κάποιοι» φρόντισαν να εξαφανιστεί.
Αντίτυπά του μοιράζονταν από χέρι σε χέρι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, περίπου τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του έκδοση από τις οικονομικές εκδόσεις «Μπιστιρλή», το γνωστό στους μυημένους εξειδικευμένο εκδοτικό οίκο που από τις αρχές του αιώνα εξέδιδε τα πλέον προχωρημένα επιστημονικά συγγράμματα για λίγους και εκλεκτούς.
Τι έγραφε στο βιβλίο του ο Πόσδαγλης και γιατί δεν θέλουν να το ξέρουμε;
Στο δεύτερο κεφάλαιο με τίτλο «Εθνικό Χρέος και Εθνικό Έλλειμμα» σημειώνει ο Πόσδαγλης, στις σελίδα 17:

Ένας Δήμαρχος ψάχνει… κοινωνία

Giorgos-Kaminis
Η εκλογή του Γιώργου Καμίνη στο αξίωμα του Δημάρχου Αθηναίων στην αυτοδιοικητική αναμέτρηση του 2010, ήταν μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές εκπλήξεις με τις οποίες έχουμε συναντηθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Ειδικά όταν πρόκειται για έναν Δήμο, αυτόν της Αθήνας, με παραδοσιακά κεντροδεξιό προσανατολισμό, που από το 1986 και για 24 συναπτά έτη βρισκόταν στα χέρια κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Από τον αείμνηστο Μιλτιάδη Έβερτ, στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Νικήτα Κακλαμάνη.
Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε ότι την Αθήνα δεν την κέρδισε ούτε η Μελίνα Μερκούρη, ίσως η πιο εκτυφλωτική και υπερκομματική υποψηφιότητα την οποία είχε επιλέξει ποτέ το ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα ο χώρος της Κεντροαριστεράς για την πρωτεύουσα. Ακόμη και εκείνη έχασε, στις εκλογές του 1990, από τον επίσης αείμνηστο Αντώνη Τρίτση.
Η Ιστορία έγραψε ότι ο Γιώργος Καμίνης “άλωσε” την Αθήνα στις εκλογές του 2010, μάλλον όμως η αλήθεια βρίσκεται πιο κοντά στο ότι… έχασε ο Νικήτας Κακλαμάνης. Όπως έδειξε άλλωστε η ανάλυση των ποιοτικών στοιχείων των δημοσκοπήσεων, μετά την αναμέτρηση, η μεγάλη αποχή παραδοσιακών ψηφοφόρων της Κεντροδεξιάς έπληξε θανάσιμα την υποψηφιότητα Κακλαμάνη, και επέτρεψε στον Γιώργο Καμίνη να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή.
Μετά από δυο χρόνια στην πλατεία Κοτζιά, ο Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε χθες ότι θα διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας του στις εκλογές του 2014. 4 more years, που θα έλεγαν και οι Αμερικανοί. Χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει σε προπαρασκευαστικό διάλογο με κανέναν, παρά μόνον προφανώς με τον… εαυτό του.
Ο άλλοτε Συνήγορος του Πολίτη, η θητεία του οποίου στο συγκεκριμένο αξίωμα κάθε άλλο παρά ως πετυχημένη μπορεί να θεωρηθεί, δεν έχει προνομιακή διείσδυση σε κάποιον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, ώστε να θεωρεί εκ των προτέρων δεδομένη τη στήριξη της συγκεκριμένης κομματικής βάσης. Ενώ, και ως προσωπικότητα δεν ανήκει σε εκείνες τις τόσο λαμπερές και αυτόφωτες, ώστε να διεκδικεί εκ προοιμίου ότι η κοινωνία… θα τον ακολουθήσει μόνη της.
Ο Γιώργος Καμίνης επιχειρεί ουσιαστικά να προκαταλάβει τις εξελίξεις. Και, εκμεταλλευόμενος το κλίμα κατευνασμού των παθών στην κεντρική πολιτική σκηνή, λόγω και της συμμαχικής κυβέρνησης Σαμαρά, να εμφανίσει την υποψηφιότητά του περίπου ως αυτονόητη, διεκδικώντας μάλιστα τη στήριξη και των τριών: Της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Γι’ αυτό και προσδιόρισε χθες ως “λάβαρο” της πολιτικής ρητορικής του τη συγκρότηση μετώπου κατά της Χρυσής Αυγής. Δηλαδή, μάλλον την αυτονόητη υποχρέωση των πολιτικών δυνάμεων να αφοπλίσουν τα άκρα, χωρίς φυσικά η στρατηγική αυτή να έχει ως αφετηρία και πρόλογο τις χθεσινές δηλώσεις του Γιώργου Καμίνη.

ysterografa.gr

Διήμερο απεργιών Τετάρτη και Πέμπτη - Ποιοι απεργούν

Σε απεργιακό κλοιό θα είναι η χώρα τις επόμενες 48 ώρες καθώς για αύριο, Τετάρτη ετοιμάζουν κινητοποιήσεις διάφοροι επιστημονικοί φορείς, ενώ την Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία.
Αναλυτικά ποιοι απεργούν

Απόψε το δεύτερο debate Ομπάμα - Ρόμνει!


90 λεπτά ο ένας απέναντι από τον άλλο. Τρεις εβδομάδες απομένουν για τις εκλογές και Μπαράκ Ομπάμα-Μιτ Ρόμνεϊ δεν έχουν την πολυτέλεια της... παράτασης!
21:00 ώρα ΗΠΑ (04:00 Ελλάδας) Ομπάμα και Ρόμνεϊ θα βρεθούν αντιμέτωποι πρόσωπο με πρόσωπο, στη σκηνή του πανεπιστημίου Χόφστρα στο Χέμπστιντ, 40 χιλιόμετρα ανατολικά της Νέας Υόρκης με... διαιτητή την Κάντι Κρόουλι του CNN.
Η πλευρά του Μπαράκ Ομπάμα ελπίζει ότι το δεύτερο debate θα πάει καλύτερα από το πρώτο. Τότε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε νωχελικός και έχασε τις εντυπώσεις από τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο. Έχασε επίσης το προβάδισμα που είχε στις δημοσκοπήσεις, με τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης να κερδίζει τουλάχιστον 4 εβδομάδες.

Για να προετοιμαστεί, ο Ομπάμα απομονώθηκε από το Σάββατο μαζί με τους συμβούλους του σε θέρετρο στη Βιρτζίνια , 250 χιλιόμετρα νότια της Ουάσιγκτον, ενώ αντιθέτως ο Μιτ Ρόμνεϊ παρέμεινε στο σπίτι του στη Μασαχουσέτη, πιο χαλαρός από τον αντίπαλό του.

Η εξωτερική πολιτική αλλά και εσωτερικά ζητήματα θα αποτελέσουν τη βάση της συζήτησης στη δεύτερη τηλεμαχία, που σε αντίθεση με την πρώτη και την τελευταία, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 22 Οκτωβρίου στη Φλόριντα, το κοινό καλείται και μπορεί να υποβάλλει ερωτήσεις στους δύο υποψήφιους.

Μετά την τηλεμαχία Ομπάμα και Ρόμνεϊ θα συνεχίσουν την προεκλογική τους εκστρατεία, με τον Αμερικανό πρόεδρο να αναμένεται στην Αϊόβα και το Οχάιο, δύο από τις 12 κρίσιμες πολιτείες κατά τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.
NEWSIT.GR

Επιστροφή στο 4-3-3 και στις νίκες - Σλοβακία - Ελλάδα (21.30)


Τα πολλά προβλήματα τραυματισμών αναγκάζουν τον Φερνάντο Σάντος να επιστρατεύσει το 4-3-3 με τους Γκέκα, Σαμαρά και Σαλπιγγίδη στην επίθεση.
Μετά την ισοπαλία με τη Βοσνία η Εθνική γνωρίζει ότι το ματς κόντρας στην Σλοβακία είναι ιδιαίτερα κρίσιμο. Οι Σλοβάκοι δεν αποτελούν φόβητρο αλλά είναι ομάδα που αν δεν την προσέξει η Ελλάδα θα της δημιουργήσει πρόβλημα.

Ο Σάντος βλέποντας τα προβλήματα τραυματισμών να αυξάνονται, αποφάσισε να κάνει χαλαρές προπονήσεις και δεν άνοιξε τα χαρτιά του.

Οι επιλογές του πάντως δεν είναι πολλές και αναμένεται να παρατάξει τους: Καρνέζη, Τοροσίδη, Σπυρόπουλο, Παπασταθόπουλο, Σιόβα, Κατσουράνη, Μανιάτη, Τζιόλη, Σαμαρά, Γκέκα, Σαλπιγγίδη.

Το ματς θα ξεκινήσει στις 21.30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το MEGA και τον OTE TV.

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου
1. Βοσνία 7 (12-2)
2. Σλοβακία 7 (5-2)
3. Ελλάδα 7 (4-1)
4. Λιθουανία 4 (3-3)
5. Λετονία 0 (3-8)
6. Λιχτενστάιν 0 (1-12)

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

20.00 Λετονία - Λιχτενστάιν
21.00 Βοσνία - Λιθουανία
21.30 Σλοβακία - Ελλάδα

Μετά τη Σλοβακία το ραντεβού Τοροσίδη-Ολυμπιακού για το συμβόλαιο

Το θέμα του διεθνούς μπακ έχει μετατραπεί σε σήριαλ και οι "ερυθρόλευκοι" είναι αποφασισμένοι να έχει happy end.

Οι άνθρωποι της ΠΑΕ είναι αισιόδοξοι ότι ο Τοροσίδης θα αποδεχτεί την πρόταση του Ολυμπιακού για ανανέωση της συνεργασίας τους.

Μάλιστα ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα υπάρχει όρος στο συμβόλαιο του που θα του επιτρέπει το επόμενο εξάμηνο να αποχωρήσει για ομάδα του εξωτερικού έναντι μικρού ανταλλάγματος.

Το ραντεβού είναι πιθανό να γίνει μέσα στην εβδομάδα και οι ερυθρόλευκοι είναι διατεθειμένοι να αυξήσουν τις αποδοχές του Τοροσίδη κατά 300.000 ευρώ (500.000 παίρνει ως τώρα).

Κ.Παπούλιας: Είπα στη Μέρκελ αν θέλει κι άλλα μέτρα να τα ζητήσει από άλλο λαό


- Ο ελληνικός λαός έδωσε όσα μπόρεσε να δώσει, είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας
- "Βρέθηκα σε δύσκολη θέση όταν με ρώτησε η Μέρκελ τι γίνεται με τους πλούσιους"
- "Είναι απαράδεκτο άλλοι να διαφεύγουν, άλλοι να κάνουν τον κουτό και άλλοι να πληρώνουν"

Ηχηρή παρέμβαση έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος, στο Προεδρικό Μέγαρο, το μεσημέρι το διευρυμένο προεδρείο της ΓΣΕΕ.
Ο κ. Κάρολος Παπούλιας αποκάλυψε ότι βρέθηκε σε δύσκολη θέση όταν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τον ρώτησε "τι κάνουν οι πλούσιοι Έλληνες". Απάντησα, είπε, «ότι ο καθένας συνεισφέρει με βάση τον πατριωτισμό του».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε στο προεδρείο της ΓΣΕΕ ότι συμπλέει μαζί τους και ότι ο ελληνικός λαός έδωσε όσα μπόρεσε να δώσει. «Το είπα και στην κυρία Μέρκελ. Αν θέλετε και άλλα μέτρα αλλάξτε λαό», επανέλαβε ο κ. Παπούλιας και επισήμανε προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι «η χώρα μας δίνει μια μάχη για να επιζήσει» και πως «αν επιζήσει όλα τα υπόλοιπα θα τα βρούμε».
«Είναι απαράδεκτο άλλοι να διαφεύγουν, άλλοι να κάνουν τον κουτό και άλλοι να πληρώνουν. Όταν μιλάμε για κοινωνική συνοχή αυτή βασίζεται σε ισοδίκαιη κατανομή των βαρών. Δεν βρήκαμε τους εργαζόμενους να τους φορτώσουμε όλη την κρίση. Υπάρχουν και άλλοι κύριοι που έβγαλαν τα λεφτά τους δεξιά και αριστερά και έχουν αγοράσει το μισό Λονδίνο», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Παπούλια και τόνισε πως πρωταρχικός μεν στόχος είναι να σωθεί η χώρα, αλλά και οι Έλληνες να έχουν αξιοπρέπεια.
«Οι πολιτικές που ασκούνται εμπεριέχουν μεγάλες ανισότητες για μισθωτούς και συνταξιούχους. Δεν συμβάλλουν όλοι και αυτό οι πολιτικοί το αποδέχονται», σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος και πρόσθεσε ότι και στον ίδιο η κυρία Μέρκελ είχε επισημάνει ότι οι Έλληνες αγοράζουν ολόκληρα τετράγωνα στο Λονδίνο και πως ο ίδιος της απάντησε ότι «οι μίζες της siemens επανέρχονται στον φυσικό τους χώρο».
 
NEWSIT.GR

Σε οριακό σημείο οι διαπραγματεύσεις Βρούτση - Τρόικας - Επιμένει ο Τόμσεν στα όχι του - Μπαίνει και βγαίνει συνεχώς από τις συσκέψεις!



- Δυο φορές βγήκε από την αίθουσα ο εκπροσωπος του ΔΝΤ
- "Δεν μπορώ να συνεχίσω. Πρέπει να μιλήσω με την Λαγκάρντ", είπε ο Τόμσεν
- Παραδοχή από το Εργασίας ότι υπήρξε σύγκρουση με την τρόικα
- Επιμένουν για ισοπέδωση των αποζημιώσεων οι τροικανοί για να διευκολύνουν τις απολύσεις
- Στις 17.00 συναντώνται οι αρχηγοί αλλά συμφωνία δεν αναμένεται


Λίγο μετα τις 10:00 η τρόικα πήγε στο υπουργείο Οικονομικών όπου άρχισε η συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας. Αλλωστε εκεί γινονται όλες οι συναντήσεις. Όμως φαίνεται πως υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τον κ.Βούρτση και οι συνομιλίες διακόπηκαν λίγο μετά τις 12:30. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας η συνάντηση θα συνεχιστεί στις 15:00 αφού υπάρχει διαφορά ώρας με τα γραφεία του ΔΝΤ και όπως είπε υπάρχει σημείο συγκρουσης με την τρόικα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, παρουσιάστηκε εμπλοκή, εξαιτίας των διαμετρικά αντίθετων απόψεων που διατυπώνονται κυρίως στο θέμα των μισθολογικών ωριμάνσεων ανά τριετία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ελληνική πλευρά εμμένει στη διατήρηση των τριετιών. Η πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που εκπροσωπεί ο κ. Πολ Τόμσεν, είναι κάθετα αντίθετη προς τις θέσεις του υπουργείου Εργασίας, ενώ διαλλακτικότερη στάση κρατούν οι κύριοι Ματίας Μορς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Κλάουζ Μαζούχ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Tο υπουργείο Εργασίας ... έφτιαξε τις νέες προτάσεις για να αντικρούσει τα επιχειρήματα των τροϊκανών
μετά και την χθεσινή εμπλοκή που δημιουργήθηκε από την απαίτηση των δανειστών για κατάργηση των τριετιών και για μείωση την αποζημίωσης απόλυσης κατά 50% περιορισμό του χρόνου προειδοποίησης στους τρεις μήνες

Η ελληνική πλευρά αντιπροτείνει το νέο καθεστώς των αποζημιώσεων να εφαρμοστεί μόνο για τους νεοπροσλαμβανόμενους όμως με τις τράπεζες (κυρίως) σε καθεστώς συγχώνευσης οι πιέσεις των δανειστών είναι αφόρητες, καθώς οι μεγάλες αποζημιώσεις αποτελούν το μεγαλύτερο αγκάθι των απολύσεων...

Το υπουργείο Εργασίας προτείνει ως προς τις τριετίες να προβλέπεται προσαύξηση σε ευρώ η οποία να μη συνδέεται με ποσοστιαία αύξηση όπως προβλεπόταν ως τώρα στην εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας η εναλλακτικά , η αύξηση με την αλλαγή κλιμακίων να συρρικνωθεί από το 9% στο 5% .

Τι θέλουν οι τροϊκανοί

Με βάση το τι θέλουν οι δανειστές, μάλλον θα πρέπει να ξεχάσουμε τις συνθήκες δουλειάς που γνωρίζουμε ως σήμερα, αλλά και τις αποδοχές.

Ο ελάχιστος μισθός, το επίδομα γάμου και οι πολυετίες θα αντικατασταθούν από το νέο Μηχανισμό καθορισμού του κατώτατου μισθού από το κράτος, από τον ερχόμενο Απρίλιο.

Ουσιαστικά θα υπάρχει μόνον ένας κατώτατος μισθός, που αυτή τη στιγμή είναι στα 586 ευρώ.

Το ωράριο οι τροϊκανοί θέλουν να καθορίζεται με ατομικές συμφωνίες οι οποίες θα προβλέπουν επιμήκυνση του χρόνου απασχόλησης την 6η ημέρα σε όλους τους τομείς και ενδιάμεση ανάπαυση 11 ωρών την ημέρα.

Με λίγα λόγια προωθείται εξαήμερη εργασία σε όλους τους τομείς του ιδιωτικού τομέα.
NEWSIT.GR

Δραματική δήλωση Στουρνάρα: "Θα πεθάνουμε από ασφυξία αν δεν πάρουμε την δόση!"


Δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε ο υπουργός Οικονομικών απευθυνόμενος προς τους βουλευτές στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.
"Αν διαβάσετε σήμερα εφημερίδες και blogs η Ισπανία ζητά και αυτή βοήθεια. Θέλει να μπει στον μηχανισμό στήριξης. Αυτό σημαίνει πως τα κεφάλαια που διεκδικούμε εμείς, τα διεκδικούν και άλλοι", είπε με έμφαση και συνέχισε πιο δραματικά λέγοντας:

"Θέλουμε τα κεφάλαια της δόσης, αλλιώς θα πεθάνουμε από ασφυξία. Θέλουμε να γίνει βιώσιμο το χρέος.
Με την επιμήκυνση κατά 2 έτη, τα μέτρα που θα χρειαστούν το 2013 -2014 είναι 13,5 δις και αν το πρόγραμμα εξελίσσεται έτσι, δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα. Χωρίς την επιμήκυνση τα μέτρα που θα χρειάζονταν είναι ύψους 18 δις ευρώ."

Πρόσθεσε επίσης: "Το συνολικό ποσό βοήθειας είναι 240 δις. Απομένουν να πάρουμε 90 δις ευρώ. Τα χρήματα αυτά φτάνουν, αν βέβαια εξελιχθούν τα πράγματα θετικά, γιατί αλλιώς δεν φτάνει τίποτα!"

Στην επιστροπή συζητείτο η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που καταργεί το ελάχιστο ποσοστό του Δημοσίου σε σειρά ΔΕΚΟ, προκαλώντας τις αντιδράσεις όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Θα κυρωθεί από την Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος – μετά από σχετικό αίτημα του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Πρόκειται για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου με τίτλο «Κατάργηση ελάχιστου ποσοστού Ελληνικού Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας, καθώς και κατάργηση του άρθρου 11 του ν. 3631/2008 (Α΄6)» και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις» και όπως δήλωσε στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο Γιάννης Στουρνάρας, η κυβέρνηση αιτείται να ακολουθηθεί στη συζήτηση η διαδικασίας του επείγοντος γιατί περιλμβάνονται κατεπείγουσες ρυθμίσει

NEWSIT.GR

ΟΝΝΕΔ: Δράση συλλογής ρουχισμού σε 52 πόλεις


Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ΣΤΗΡΙΖΩ συγκεντρώνουμε ρουχισμό για συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη
Η Δράση Συλλογής ειδών ρουχισμού ξεκίνησε την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου και πλέον διεξάγεται σε 52 πόλεις της χώρας.
Στόχος μας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκέντρωση πλυμμένων ειδών ρουχισμού, με σκοπό να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που αυτή την εποχή δοκιμάζονται. Η συγκέντρωση του ρουχισμού θα γίνεται στα σημεία συλλογής που έχουμε δημιουργήσει, στην ιστοσελίδα της δράσης dresssmiles.gr αλλά και με ένα τηλεφώνημα στον ειδικό τηλεφωνικό αριθμό 210.94.44.309.
Όλες οι προσφορές θα παραδοθούν στην Εκκλησία της Ελλάδος και στον Πανελλήνιο Σύλλογο Πολυτέκνων προκειμένου να διατεθούν σε οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη σε όλη τη χώρα.
 
Τα σημεία συλλογής είναι τα εξής :

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚ​ΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Μαραθώνια συνάντηση τριών ωρών είχε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων στα γραφεία της ΕΔΥ.
Είχε τον χαρακτήρα μιάς πρώτης εθιμοτυπικής γνωριμίας, αλλά τελικά εξελίχθηκε σε μία σε βάθος συζήτηση επί όλων των θεμάτων που αφορούσαν:

1.    Τη λειτουργία του ΥΠΕΞ, όπως διαμορφώνεται με την δραματική συρρίκνωση των Διπλωματικών Αντιπροσωπειών και Υπηρεσιών στο Εξωτερικό, με παράλληλη υποβάθμιση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών σε Έλληνες και ξένους πολίτες, αλλά (το σημαντικότερο) και με επικίνδυνες μαύρες τρύπες στη διαχείριση των οξύτατων Εθνικών μας θεμάτων. 
2.    Τη μισθολογική ισοπέδωση των Διπλωματικών Υπαλλήλων, οι οποίοι πλέον όχι μόνο τα απαραίτητα για την εκτέλεση των καθηκόντων τους δεν έχουν, αλλά ούτε καν (για όσους υπηρετούν πάνω απ' όλα στο εξωτερικό) τη δυνατότητα προσωπικής ή οικογενειακής επιβίωσής τους.
3.    Το μη μακροχρόνιο, σε βάθος τουλάχιστον 20ετίας, σχεδιασμό της κεντρικής πολιτικής πολιτικής και στρατηγικής για όλα τα Εθνικά θέματα, που τόσα προβλήματα έχει δημιουργήσει (και στην άσκηση της διπλωματίας) με την συνεχή μεταβολή ελληνικών θέσεων και απόψεων.

Τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και Τομεάρχη Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πλαισίωναν σε αυτή τη συνάντησή του ο Διπλωματικός του Σύμβουλος τ.Πρέσβης Εμμανουήλ Κεφαλόπουλος και η Επιστημονική του συνεργάτης για τα Διεθνή Θέματα Αλεξία Στούπη.

Μετά το τέλος της τρίωρης συνάντησης, ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Είχα μιά εξαιρετικά χρήσιμη συνάντηση με την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων. Και χαίρομαι ιδιαίτερα που ο Πρόεδρος της ΕΔΥ Πρέσβης κ. Θεοδώρου και τα λοιπά μέλη του ΔΣ αποδέχθηκαν το αίτημά μου να μη βρεθούμε στα γραφεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Βουλή, αλλά οι συνεργάτες μου και εγώ να τους επισκεφθούμε στα δικά τους τα γραφεία. Βλέπετε, δεν μπορώ να ξεχάσω την μακροχρόνια δημοσιογραφική μου ιδιότητα, που μου επέβαλε πάντα να είμαι εγώ που θα πήγαινα στη πηγή των γεγονότων.
Η συζήτηση από απλά εθυμοτυπική, άνοιξε σε μιά πολυεπίπεδη και σε βάθος παρουσίαση και ανάλυση όλου του φάσματος των ζητημάτων που αφορούν ΥΠΕΞ και Διπλωματικούς.
Για πολλά από αυτά, θα αρχίσω να έχω άμεσες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες.
Τα Μνημόνια κατάντησαν κουρέλι τον προϋπολογισμό του ΥΠΕΞ, δημιουργώντας με τη συρρίκνωση των Διπλωματικών Υπηρεσιών και (το σημαντικότερο και εξαιρετικά επικίνδυνο) μαύρες τρύπες στη διαχείρηση των Εθνικών μας θεμάτων.
Παράλληλα έχουν μετατρέψει σε πολύ δύσκολη, θα έλεγα εφιαλτική, την εκτέλεση των καθηκόντων τους, αλλά και την επιβίωση των Διπλωματικών Υπαλλήλων, πόσο μάλλον εκείνων που υπηρετούν στο Εξωτερικό».