Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Βαθύ το χάσμα στην κυβέρνηση - Ενοχλημένος ο Σαμαράς από το βέτο Κουβέλη - Τι απαντούν κύκλοι της ΔΗΜΑΡ

- Έκπληκτοι δηλώνουν στη ΔΗΜΑΡ από τις αναφορές του πρωθυπουργού περί τολμηρών
- Την Τετάρτη πιθανότατα νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την εμπλοκή στα εργασιακά
- Πληροφορίες θέλουν τον Α. Σαμαρά να φέρνει τα μέτρα στη Βουλή παρά τις αντιρρήσεις
- Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει προσπάθεια να περάσουν τα εργασιακά έστω με βουλευτές Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

Παραμένει θολό το τοπίο με αφορμή την εμπλοκή για τα εργασιακά που διεφάνη μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, παρά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά ο οποίος δήλωσε πως η διαπραγμάτευση συνεχίζεται με την τρόικα.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο και έχουν αλλάξει πολλές από τις αρχικές προτάσεις της τρόικας κυρίως για τα εργασιακά. Όπως τόνισε, μόνο του κριτήριο είναι η Ελλάδα και το μέλλον της και από αυτή την ευθύνη δεν κάνει πίσω, ενώ υπογράμμισε με νόημα πως "δεν θέλω καν να σκεφθώ τι θα συμβεί αν αυτή την ώρα δεν κρατήσω σταθερά το τιμόνι".

Τέλος, χαρακτηριστική είναι η δήλωση του που σημειώνει πως ζητά τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα και πως "θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε".

Από τις τελευταίες αυτές δηλώσεις υπάρχουν και οι πληροφορίες πως ο πρωθυπουργός ενδεχομένως να προχωρήσει και να φέρει τα μέτρα στη Βουλή, στα οποία περιλαμβάνονται και τα εργασιακά, παίρνοντας το ρίσκο με όσους βουλευτές τα ψηφίσουν. Άλλωστε πληροφορίες στη Βουλή κάνουν λόγο πως ο κ. Σαμαράς μπορεί να κυνηγήσει την ψήφιση έστω και των εργασιακών ακόμα και με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, αλλά χωρίς τη ΔΗΜΑΡ.

Πάντως, ο κ. Σαμαράς φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από το βέτο του κ. Κουβέλη και πλέον το κλίμα μεταξύ τους μπορεί να πυροδοτήσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται ενοχλημένος με τον Φώτη Κουβέλη και τη στάση του, κάτι που σύμφωνα με τις πληροφορίες του NewsIt, τέθηκε σε μία δεκάλεπτη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον κ. Βενιζέλο, μία ώρα μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών, Σαμαρά και Κουβέλη υπάρχει πλέον βαθύ χάσμα και πραγματικό, όπως αναφέρεται και όχι επικοινωνιακό.

Κωστής Στεφανόπουλος: Τι είναι αυτή η αηδία; Γιάννα Αγγελοπούλου: Μα, είναι Πικάσο κύριε Πρόεδρε!

Αποκαλυπτικοί διάλογοι στο βιβλίο βιογραφία του πρώην προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας
Κωστής Στεφανόπουλος: Τι είναι αυτή η αηδία; Γιάννα Αγγελοπούλου: Μα, είναι Πικάσο κύριε Πρόεδρε!   Αποκαλυπτικοί διάλογοι στο βιβλίο βιογραφία του πρώην προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας












Σε ένα δείπνο στην οικία του ζεύγους Γιάννας και Θόδωρου Αγγελόπουλου αναφέρεται ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, στο βιβλίο της δημοσιογράφου Νίτσας Λουλέ «Κωστής Στεφανόπουλος- Ο μοναχικός πρόεδρος», που η παρουσίασή του γίνεται σήμερα.
Η στιχομυθία, η οποία περιλαμβάνεται στο βιβλίο-βιογραφία του Κωστή Στεφανόπουλου είναι απολαυστική.
«Η κυρία Αγγελοπούλου, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μας κάλεσε για δείπνο στο σπίτι της στο Ψυχικό. Στην είσοδο του σπιτιού είχε ένα μεγάλο πίνακα.
- Τι είναι αυτή η αηδία; Δεν μου αρέσει καθόλου...
- Μα είναι Πικάσο, κύριε Πρόεδρε...», απάντησε η κυρία Αγγελοπούλου.
Δύο άλλα αποσπάσματα, εξίσου απολαυστικά, περιλαμβάνονται στο βιβλίο :
Για πολλά χρόνια έκανα έρωτα επί πληρωμή
«Τότε ήταν που μου αγόρασαν και το πρώτο κοστούμι, με κοντό παντελόνι, φυσικά. Είχε 19 τσέπες μέσα και έξω... Στους χορούς του σχολείου ή στα πάρτι της γειτονιάς οι φίλοι έπαιρναν τις καλύτερες να χορέψουν και εμένα μου έμειναν οι άσχημες. Δεν ερωτεύτηκα ποτέ αυτό που λέτε "κατακούτελα". Δεν είχα τύχη με τις γυναίκες, ούτε ιδιαίτερα ερωτύλος ήμουν. Ίσως φταίει που για πολλά χρόνια έκανα έρωτα επί πληρωμή, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι νέοι της εποχής. Ήταν δύσκολο να "βγάλεις" κοπέλα στην επαρχία. Υπήρχε κίνδυνος να την εκθέσεις»!
Ερωτεύτηκα την κόρη του μπακάλη
«Στο Γυμνάσιο ερωτεύτηκα την κόρη του μπακάλη. Της ζήτησα να βγούμε. "Θα σου απαντήσω", μου λέει. Και εγώ, ο βλαξ, δεν κατάλαβα ότι ήθελε ευσχήμως να καθυστερήσει την απάντηση. Κι όταν, μετά από δύο μέρες, τη συνάντησα ξανά, της είπα "δεν πειράζει". Τόσο βλαξ. Ύστερα ακολούθησε μια άλλη κοπέλα που παίζαμε μαζί σκάκι. Επειδή με απέκρουσε, σταμάτησα να παίζω μαζί της. Ζει. Είναι σήμερα 83 ετών...».
«Στα 16 μου, για ένα μικρό φεγγάρι, ήμουν πιο τυχερός. Βγήκα μερικές φορές με μια Σοφία, Έπαιρνα το χέρι της και το έβαζα στην τσέπη του παλτού μου και περπατούσαμε. Αυτό ήταν όλο...»

thebest.gr

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ κοντά στην Πρέβεζα


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε στις 6 το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 12 χλμ. δυτικά της Πρέβεζας και 125 χλμ. βορειοδυτικά της Πάτρας, όπου και έγινε αισθητή.
Το εστιακό βάθος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου ήταν στα 10 χλμ..
 newsplus.gr

Σημαντική εξέλιξη στις έρευνες για τον μικρό Μπεν: Βρήκαν κομμάτια παιχνιδιών στο σημείο των ερευνών!


Σε δήλωσή της στους δημοσιογράφους, η μητέρα του Μπεν, Κέρι Νίνταμ, κάνει έκκληση αν κάποιος γνωρίζει κάτι, να το αποκαλύψει...
 Οι Βρετανοί Αστυνομικοί που βρίσκονται στην Κω και "σαρώνουν" με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, την περιοχή που εξαφανίστηκε το παιδάκι πριν από 21 χρόνια,
βρήκαν κομμάτια παιχνιδιών που ίσως να ανήκουν στον μικρό Μπεν! Αυτό δημοσιεύει η mirror.co.uk που καλύπτει όλες τις νέες έρευνες που ξεκίνησαν στην Κω πριν από λίγες ημέρες.
Οι έρευνες των αστυνομικών, επικεντρώνονται στο σενάριο να θάφτηκε το παιδάκι κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών σε οικοδομή. Ένα σενάριο που η μητέρα του, θέλει να πιστεύει ότι δε θα βγει αληθινό...

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, είπε ότι εκείνη εξακολουθεί να πιστεύει ότι το παιδί της είναι ζωντανό. Ζήτησε από όσους γνωρίζουν κάτι, να μιλήσουν και δήλωσε αποφασισμένη να μην εγκαταλείψει τις προσπάθειες να βρει το παιδί της, ακόμη και 21 χρόνια μετά την εξαφάνισή του.

 


newsit.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ​ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ​Σ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣ​ΟΥ


ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

 

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων ενημέρωσης σχετικά με την ανάθεση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε διάφορα δικηγορικά γραφεία υπηρεσιών νομικής υποστήριξης σχετικά με έργα του ΕΣΠΑ σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα: 

Η Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής αποτελεί έναν από τους τέσσερις άξονες του εγκεκριμένου Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και σχετίζεται με τον προγραμματισμό, τον σχεδιασμό, την προετοιμασία (υποβοήθηση δικαιούχων του Προγράμματος), την αξιολόγηση, τη διαχείριση, την παρακολούθηση, τη δημοσιότητα, την εφαρμογή και τον έλεγχο των επιχειρησιακών προγραμμάτων και των πράξεων που εντάσσονται σε αυτά και χρηματοδοτούνται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους μέσω του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων της χώρας μας.

9ο ΟΝΝΕΔ debate Αμερικανικές Εκλογές: Η εκλογική μάχη μέσα από τις θέσεις των δύο αντίπαλων κομμάτων


Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της ανταλλαγής απόψεων έχει καθιερώσει τη διεξαγωγή θεματικών debates για θέματα που άπτονται της επικαιρότητας και απασχολούν την κοινωνία.
Το debate της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στις 19:00 στη Βιβλιοθήκη του OpenPlace (Μεσογείων 15), με θέμα: «Αμερικανικές Εκλογές: Η εκλογική μάχη μέσα από τις θέσεις των δύο αντίπαλων κομμάτων», ώστε να μπορέσουμε μέσα από την παρουσίαση του πολιτικού πλαισίου των δύο αντίπαλων πολιτικών σχηματισμών, να αντιληφθούμε την επίδραση που θα έχει στη χώρα μας αλλά και στον ευρύτερο κόσμο το τελικό αποτέλεσμα.
Ομιλητές θα είναι οι:
  • Σταύρος Βλαχογιάννης, εκπρόσωπος των Republicans Abroad
απέναντι στους
  • Yvette Jarvis, Πρόεδρος των Democrats Abroad Greece και Brady Kiesling, Γραμματέας των Democrats Abroad Greece
Η δομή του debate περιλαμβάνει δεκάλεπτες εισηγήσεις από τους ομιλητές, και κατόπιν ερωτήσεις από το κοινό στις οποίες δίνεται η δυνατότητα στους ομιλητές να απαντήσουν εντός 2 λεπτών. Έπειτα από κάθε τοποθέτηση το κοινό εκδηλώνει την ικανοποίηση του από την απάντηση μέσω μπλε και κόκκινων καρτών.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και διαδικτυακά, από τη σελίδα www.onned.gr/live

Από το γραφείο Τύπου
onned.gr

ΠΑΣΟΚ: Ναι, μόνο σε βιώσιμη πολιτική λύση - ΔΗΜΑΡ: Όχι στα εργασιακά

Βενιζέλος: Δεν είναι αποδεκτή η τεχνική διαπραγμάτευση - Κουβέλης: Δεν ψηφίζουμε τα εργασιακά
          
Η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, υπό τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, δεν κατέληξε –όπως αναμενόταν- σε συμφωνία για τα μέτρα. Πρώτος ο κ. Κουβέλης, εξερχόμενος από τη σύσκεψη, χαρακτήρισε «απαράδεκτες τις αξιώσεις της τρόικας» και διαμήνυσε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να ψηφίσει τις απαιτήσεις της για τα εργασιακά, ενώ η συζήτηση για τα υπόλοιπα, συνεχίζεται. Ακολούθησαν οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Βενιζέλου, ο οποίος, δήλωσε πώς τίποτα δεν δικαιολογεί το άνοιγμα των εργασιακών θεμάτων, ενώ είχαν «κλείσει» και οι «κόκκινες γραμμές» υφίστανται, ζήτησε από τους Ευρωπαίους εταίρους να καταλάβουν ότι η χώρα δεν είναι «προτεκτοράτο» και από τον πρωθυπουργό να ξεκινήσει αμέσως πολιτική διαπραγμάτευση για λύση συνολική που θα καθιστά το χρέος βιώσιμο, γιατί μόνο τότε τα μέτρα μπορούν να είναι τα τελευταία (Σ.Σ: και να έχουν ελπίδα να περάσουν από τη Βουλή).
Αναλυτικότερα:

100 χρόνια μετά την Απελευθέρωση της Μακεδονίας, ζητείται νέος "Παύλος Μελάς"

     Γράφει ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Εορτάζονται εφέτος τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας από τον τουρκοβουλγαρικό ζυγό και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό ιστό του νεοελληνικού κράτους. Ήταν το ηρωικό έτος 1912, το οποίο ως δεύτερο 1821, έμελλε χάρη στο πάθος των Ελλήνων για την Ελευθερία και την αυτοδιάθεση των λαών, να φέρει στην αγκαλιά της Μητέρας Ελλάδας, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, την Κρήτη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έτσι η λήξη των Βαλκανικών Πολέμων 1912-1913 να σημάνει τον διπλασιασμό της ελληνικής επικράτειας και την επιτυχή ολοκλήρωση του δεύτερου σταδίου της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Ποιος μπορούσε να προβλέψει αλήθεια, ότι παρά την βαθιά οικονομική κρίση και την χρεωκοπία του 1893, που ανακοινώθηκε μέσα στη Βουλή από τον τότε Πρωθυπουργό, Χαρίλαο Τρικούπη, με τη διατύπωση της περίφημης φράσης «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» και παρά την διεξαγωγή του ατυχούς για την Ελλάδα, ελληνοτουρκικού πολέμου το 1897, η ρημαγμένη και πάμφτωχη ελληνική κοινωνία θα σηκωνόταν όρθια, θα συγκέντρωνε δυνάμεις και 15 χρόνια μετά, θα επιτύγχανε τα απερίγραπτα και επικά ανδραγαθήματα της περιόδου 1912-1913;

Παραιτήθηκε η Αντιπρόεδρος του Δ. Σ. Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης η Πηνελόπη Αλογογιάννη. Νέος γραμματέας στο Δ. Σ. ο Σωτήρης Δούρης στη θέση της κ. Γκαϊνά

Με επιστολή της προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , κ. Χριστίνα Καζάνη , η Δημοτική Σύμβουλος κ. Πηνελόπη Θ. Αλογογιάννη, με τη σύμφωνη γνώμη της μειοψηφίας υπέβαλε την παραίτηση της από την θέση της Aντιπροέδρου του Δ.Σ.. Οι λόγοι της παραίτησης όπως αναφέρει στην επιστολή της η κ. Αλογογιάννη είναι προσωπικοί , ενώ θεώρησε και τον ρόλο της ως Aντιπρόεδρος του Δ. Σ. "διακοσμητικό" και ότι δεν είχε κανένα ρόλο παραμονής στη θέση αυτή. Η κ. Αλογογιάννη παραμένει Δημοτικός Σύμβουλος της μείζωνος αντιπολίτευσης του Δημήτρη Σκούρα. Νέος Αντιπρόεδρος του ΔΣ θα οριστεί στην επόμενη συνεδρίαση μετά από ψηφοφορία!

Η Φρόσω Γκαϊνά  «έφυγε» και από γραμματέας του ΔΣ!

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε και επίσημα η διαγραφή της Δημοτικής Συμβούλου κ. Φρόσως Γκαϊνά από το συνδυασμό "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ", του Δημήτρη Σκούρα, η οποία παραμένει ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος και δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του γραμματέα στο Δ. Σ.
Έτσι λοιπόν έγινε η αντικατάστασή της. Νέος γραμματέας ορίστηκε ο κ. Σωτήρης Δούρης από το συνδυασμό " ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ" του Δημάρχου Αντώνη Κλαδούχου.

Κινητοποίηση των κατοίκων της Δυτικής Κορινθίας για την διαφαινόμενη κατάργηση του Πυροσβεστικού κλιμακίου Ευρωστίνης - ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ


Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου φορείς του Δήμου Ξυλοκάστρου -  Ευρωστίνης θα αποκλείσουν προειδοποιητικά τον κόμβο της Ν. Ε. Ο. στο ύψος του Δερβενίου από τις 10.30 π. μ. έως τις 11.00 π. μ.  , διαμαρτυρόμενοι για την διαφαινόμενη κατάργηση του Πυροσβεστικού κλιμακίου Ευρωστίνης , που εδρεύει στον Άνω Αιγιαλό, και την συγχώνευσή του   στην Π. Υ. Κιάτου. Παράλληλα η Δημοτική Αρχή θα κάνει παραστάσεις προς τις αρμόδιες αρχές για την παραμονή του Πυροσβεστικού κλιμακίου Ευρωστίνης, στον Άνω Αιγιαλό, καθώς η παρουσία του εκεί κρίνεται  απαραίτητη  , καθώς βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα δάση Ευρωστίνης και Σαραντάπηχου , ενώ εξυπηρετεί και την όμορη περιοχή της Ανατολικής Αιγιαλείας.
Στη χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του Δ. Σ. Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης , μετά την ανάγνωση της επιστολής του  δημοτικού συμβούλου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης κ. Γ. Μετεβελή, προς την Δημοτική Αρχή , όπου ζητούσε «την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέμα «Συνέχιση της λειτουργίας του Πυροσβεστικού κλιμακίου Ευρωστίνης στον Άνω Αιγιαλό» το συντομότερο δυνατόν και όχι όπως στην περίπτωση του Ειρηνοδικείου που η απόφαση ελήφθη την ημέρα που δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ της κατάργησής του στην εφημερίδα της κυβέρνησης…», αποφασίστηκε ομόφωνα η παραμονή του Πυροσβεστικού κλιμακίου Ευρωστίνης, στον Άνω Αιγιαλό, και έτσι αποφεύχθηκε "καινούργιος πελοποννησιακός πόλεμος
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Α. Κλαδούχος σε δήλωσή αναφέρει ότι: «Η πιθανή κατάργηση του πυροσβεστικού κλιμακίου Ευρωστίνης, αποτελεί μεγάλο περιβαλλοντικό, οικολογικό, κοινωνικό και επιχειρησιακό έγκλημα για την περιοχή της Δυτικής Κορινθίας.»
Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί όλους τους δημότες Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και όχι μόνο (όλη η Κορινθία και η Αιγιάλεια πρέπει να είναι εκεί) να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με αρχή τον αυριανό, συμβολικό αποκλεισμό της ΝΕΟ Αθηνών Πατρών στο Δερβένι.

 

Στην γραμμή Μητσοτάκη: Βενιζέλος: Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από τον λαό


Την άμεση εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό ζήτησε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος.
Διευκρίνησε ωστόσο ότι αυτό να γίνει χωρίς να αλλάξει το πολίτευμα. Μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου της δημοσιογράφου κυρίας Νίτσας Λουλέ «Κωστής Στεφανόπουλος- ένας μοναχικός πρόεδρος» ο κ. Βενιζέλος είπε: «να συζητήσουμε ξανά τον θεσμικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Υποστήριξε μάλιστα ότι σε μελλοντική αναθεώρηση του Συντάγματος μπορεί να εξεταστεί το θέμα της αποσύνδεσης της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής.

Κάλεσε παράλληλα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια «να παίξει το ρόλο του», αναφερόμενος στην κρίση νομιμοποίησης και αντιπροσώπευσης που βιώνει η κοινωνία μας: «Η κρίση δεν μπορεί, πιστεύω, πλέον να αντιμετωπισθεί μόνο στο επίπεδο κοινοβουλίου. Πρέπει να συμβάλλει και ο θεσμός του αρχηγού του κράτους».

newsit.gr
 

Αλλάζει το επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα, με μπαράζ θετικών αναφορών και δημοσιευμάτων σε Ευρωπαϊκά ΜΜΕ.


Αλλάζει το επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα, με μπαράζ θετικών αναφορών και δημοσιευμάτων σε Ευρωπαϊκά ΜΜΕ.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΕΛΟΣ!

Ποτέ τα ράφια των φαρμακείων δεν ήταν τόσο άδεια. Χωρίς τα απαραίτητα για τη ζωή τους σκευάσματα καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς,παρκινσιονικοί κ.ά. Αλαλούμ με το νέο δελτίο τιμών
 
ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΕΛΟΣ!
Σοκαρισμένοι βγαίνουν, τις τελευταίες μέρες, οι Έλληνες ασθενείς που φτάνουν στα φαρμακεία για να πάρουν τα απαραίτητα για την υγεία τους φάρμακα. Άνθρωποι με καρδιολογικά προβλήματα, με ζάχαρο, με πάρκινσον, με καρκίνο, με θυρεοειδή, αντικρίζουν άδεια ράφια.
Αντί για τη φαρμακευτική αγωγή, που για πολλούς Έλληνες είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, παίρνουν από τον φαρμακοποιό μια αμήχανη απάντηση, ένα ανασήκωμα των ώμων: «Δεν υπάρχει το φάρμακό σας, κύριε. Το νέο δελτίο τιμών που ανακοίνωσε το υπουργείο τα έχει κάνει θάλασσα και δε μας έρχονται πια φάρμακα. Στο ράφι μου έχω ό,τι έχει μείνει από το στοκ μου. Σε λίγο θα τελειώσει κι αυτό και δεν θα έχω τίποτα»...

10 ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ απαντήσεις σε 10 ύποπτα αφελείς ερωτήσεις ενός Καθηγητή για το Χρέος

 
Toυ Χρίστου Κατηφόρη

Εϊναι δημοσίευμα που κυκλοφορεί από το 2011 στα PC μας. Οι ερωτήσεις είναι προκλητικά αφελείς και προξενούν ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά τους καθότι αποδίδονται σε έναν Καθηγητή που δεν γίνεται να είναι τόσο καταφανώς άσχετος (διδάσκει στο Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών σύμφωνα με το google). Εύλογα αναρωτιέται λοιπόν κανείς αν εσκεμμένα προσπαθεί να διαστρεβλώσει ή να υποβαθμίσει τη δυσχερή θέση που βρέθηκε η Ελλάδα με τα καμώματά της και την αμυαλιά της. Θυμίζει όλους εκείνους τους επικίνδυνους δημοσιογραφούντες που στην πρώτη φάση της ελληνικής κρίσης (2009-2010) αρνούνταν ότι υπάρχει κρίση και ότι όλα ήταν ένα τέχνασμα των αγορών που γρήγορα θα ξεσκεπαστεί και θα ξεπεραστεί...

Επειδή συνεχίζω να λαμβάνω το ίδιο αφελές μήνυμα συνεχώς, πάνω από ένα χρόνο τώρα, αναρτώ τις αυτονόητες απαντήσεις . Προηγούνται οι ερωτήσεις και έπονται οι απαντήσεις μου.
Διαβάστε περισσότερα » logia-starata@blogspot.com

Το “αντίο” του Ρουσόπουλου

Theodoros-Roussopoulos
Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος υπήρξε ένα από τα πλέον “hot topics” για την ελληνική πολιτική πραγματικότητα την προηγούμενη δεκαετία, και ειδικά μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές της 7ης Μαρτίου του 2004, και την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Κώστα Καραμανλή, μέσα σε κλίμα εθνικής ευφορίας και μεγάλων προσδοκιών για την “απαλλαγή” της χώρας από το λεγόμενο σύστημα ΠΑΣΟΚ.
Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας από το καλοκαίρι του 2000, όταν και αντικατέστησε στην τότε Ρηγίλλης τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, μετά την οριακή ήττα (;) στις εκλογές εκείνου του Απριλίου από το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη, κυβερνητικός εκπρόσωπος και Υπουργός Επικρατείας μετά το 2004, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος είπε, σαν σήμερα το 2008, το “αντίο” στην κεντρική πολιτική. Υπέβαλε την παραίτησή του, μετά από μια θυελλώδη ομιλία στη Βουλή, που εξελίχτηκε σε μπρα-ντε-φορ με τον τότε Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου, την εποχή που ο ίδιος βρισκόταν στο μάτι του κυκλώνα, και μιας λυσσώδους κριτικής στα όρια της σκανδαλολογίας, για την υπόθεση του Βατοπεδίου.
Με δημοσιογραφική καριέρα τουλάχιστον αξιοπρόσεκτη, τόσο σε επίπεδο πολιτικής ανάλυσης και σχολιασμού, όσο και ειδησεογραφικών εκπομπών στην τηλεόραση, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος δεν ανήκε στην κατηγορία των… ανεπάγγελτων, που βρίσκουν την πολιτική ως φυσική διέξοδο στην αδυναμία τους να χτίσουν μια προσωπική επαγγελματική σταδιοδρομία.
Όσο για τη θητεία του στην πολιτική, υπήρξε ταραχώδης, είχε τα σκαμπανεβάσματα και τις στραβοτιμονιές της, και μέχρι και σήμερα διχάζει τις εκτιμήσεις, τα συμπεράσματα και την αποτίμηση για το ύφος και το περιεχόμενό της. Ανάμεσα σε εκείνους που περίπου τον… δαιμονοποιούν, και σε όσους αναγνωρίζουν την προσφορά και τις ικανότητές του.
Εκείνο το βράδυ πάντως στη Βουλή, είχε μιλήσει επί προσωπικού. Και η κεντρική αποστροφή της ομιλίας του, που στόχευε τον Γιώργο Παπανδρέου, “έγραψε” ως ατάκα που έγινε πρωτοσέλιδο: “Ανήκουμε σε άλλους κόσμους. Γεννηθήκατε πολιτικά ισχυρός. Είμαι ο γιος ενός ταχυδρόμου”, είχε πει, συναισθηματικά φορτισμένος. Και έφυγε…

Video



ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Τα μυστικά του "new deal" Aegean-Oly​mpic

Olympic-Air-Aegean
 ΘΕΜΟΣ ΒΗΤΤΑΣ / ysterografa.gr

Οι υποψιασμένοι περί τα αεροπορικά δρώμενα γνώριζαν από τις αρχές του καλοκαιριού ότι η MIG του Ανδρέα Βγενόπουλου και η Αεροπορία Αιγαίου των οικογενειών Βασιλάκη και Λασκαρίδη, βρίσκονταν σε αρκετά προωθημένες συζητήσεις για να κάνουν πράξη αυτό που είχαν αφήσει πριν από τρία χρόνια: τη συνένωση της Aegean με την Olympic.
Μόνο που σήμερα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά από το Δεκέμβρη του 2009. Πλέον δεν μιλάμε για έναν «εθνικό πρωταθλητή» στις αερομεταφορές, όπως τότε, αλλά για μια εξαγορά επιβίωσης ώστε τα δύο σχήματα να καταλήξουν σε ένα, που θα μπορέσει να επιβιώσει στην φτωχή Ελλάδα των προσεχών ετών.

Σεσημασμέν​ους ληστές συνέλαβε η φρουρά του Μιχαλολιάκ​ου

Άρθρο της σημερινής εφημερίδας «Δημοκρατία»

nonameΦύλακες άγγελοι αποδείχτηκαν στη γειτονιά του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου οι δύο αστυνομικοί της προσωπικής του φρουράς, που συνέλαβαν κοντά στο σπίτι του στην Πεύκη σεσημασμένους αλλοδαπούς διαρρήκτες. Η σύλληψη έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής μόλις λίγα μέτρα μακριά από την πολυκατοικία όπου βρίσκεται το σπίτι της οικογένειας Μιχαλολιάκου. Οι δύο διαρρήκτες, που ήταν εκτός φυλακών με περιοριστικούς όρους, είχαν διαρρήξει την πόρτα σε αποθήκη πολυκατοικίας στην οδό 25ης Μαρτίου και μετέφεραν τα κλοπιμαία σε αυτοκίνητο. Ένας ειδικός φρουρός και ένας αστυνομικός της Ασφάλειας, της προσωπικής φρουράς του κ. Μιχαλολιάκου, θεώρησαν ύποπτες τις κινήσεις των δύο νεαρών και τους παρακολούθησαν. Όταν τους είδαν να μεταφέρουν αντικείμενα από το εσωτερικό της πολυκατοικίας, τους πλησίασαν και με προτεταμένα τα όπλα τους αιφνιδίασαν. Σε κλάσματα του δευτερολέπτου τους πέρασαν χειροπέδες και μέσω ασυρμάτου ζήτησαν ενισχύσεις. Στην κατοχή των κακοποιών οι αστυνομικοί εντόπισαν, εκτός από τα κλοπιμαία, και διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και κλειδιά πασπαρτού, που άνοιγαν πόρτες αποθηκών. Οι διαρρήκτες, ένας Γεωργιανός και ένας Ρουμάνος, οδηγήθηκαν στο Τμήμα της Πεύκης. Όπως διαπιστώθηκε στο αρχικό στάδιο της έρευνας, οι δύο αλλοδαποί ήταν σεσημασμένοι για διαρρήξεις και κλοπές, είχαν προφυλακιστεί και βρίσκονταν έξω με περιοριστικούς όρους».

 

Τι κρύβουν οι φήμες για νέο κόμμα - Τα σενάρια, οι δηλώσεις και η προσεκτική στάση Σαμαρά


Οσο πληθαίνουν οι υποστηρικτικές δηλώσεις προς τον Αντώνη Σαμαρά από πρόσωπα που μέχρι χθες ανήκαν στο «αντίπαλο στρατόπεδο» τόσο φουντώνουν τα σενάρια για ένα «νέο κόμμα», χωρίς πάντως να προκύπτει ότι αυτά ανταποκρίνονται στη βούληση του ίδιου του πρωθυπουργού.

Ο μεγαλύτερος εχθρός των εργασιακών δικαιωμάτων είναι η ανεργία


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η υπεράσπιση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει είναι θέμα αρχής.

Και ως τέτοιο, οφείλουμε να το διαφυλάξουμε.

Παράλληλα, όμως, οφείλουμε να θυμόμαστε ότι ο μεγαλύτερος εχθρός των εργασιακών δικαιωμάτων είναι η ανεργία.

Στην ανεργία δεν υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα.

Και επομένως, όσοι υποστηρίζουν ότι μια χώρα με ανεργία άνω του 25% και με ανεργία στους νέους άνω του 50% εξακολουθεί να διαθέτει στην πράξη εργασιακά δικαιώματα, απλώς υποκρίνονται.

Την ώρα που επίσημα έχει ανακοινωθεί (από την ΓΣΕΒΕΕ) ότι από το 2010 έχουν μπει 100.000 λουκέτα και έχουν χαθεί 500.000 θέσεις εργασίας, αυτό που περισσότερο πρέπει να μας απασχολεί είναι η ανυπαρξία εργασιακών και εργατικών δικαιωμάτων μέσω της εξαφάνισης της ίδιας της εργασίας, που αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο ανθρώπινο δικαίωμα.

Πρόσκληση σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ-24​/10/2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Το ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

σας καλεί σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει

την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 6:00 μ.μ.,

στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52),

με θέμα «Η πολιτική συγκυρία & οι προτεραιότητες της Σοσιαλιστικής Αριστεράς».

 

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας μετεξέλιξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ σε ενιαίο πολιτικό σχηματισμό.

                                                Πληροφορίες: 6944548542 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 6944548542 end_of_the_skype_highlighting

Κραυγή απόγνωσης για το πλιάτσικο στο δάσος της Φολόης



Εκατοντάδες χλωρά δέντρα κόβονται καθημερινά στο δάσος της Φολόης, όπως καταγγέλλει στο IONION FM, ο δικηγόρος και πρώην νομικός σύμβουλος της βουλής, Άγγελος Μαρκόπουλος. Περιέγραψε την δράση 10 λαθροϋλοτόμων από την περιοχή, που δρουν τα ξημερώματα στο δάσος της Φολόης και κόβουν σε καθημερινή βάση 20 χλωρές βελανιδιές, που τους αποφέρουν 20.000 ευρώ αφορολόγητα. Ο κ. Μαρκόπουλος κατήγγειλε ότι το δασαρχείο δρα κατόπιν εορτής, σε προκαθορισμένες ώρες και διαδρομές, ενώ οι λαθροϋλοτόμοι κόβουν τα δέντρα τα ξημερώματα, οπότε δεν τους ενοχλεί ούτε το δασαρχείο, ούτε η αστυνομία στην Αρχαία Ολυμπία. Όπως τόνισε ο νόμος θεωρεί κακουργηματική πράξη την κατ επανάληψη κοπή δέντρων από δάσος και παρόλα αυτά οι γνωστοί – άγνωστοι λαθροϋλοτόμοι παραμένουν ασύλληπτοι. Ο κ. Μαρκόπουλος έδωσε τα εύσημα στον εισαγγελέα Πύργου, Παναγιώτη Μεϊδάνη, που ανέλα...
Διαβάστε περισσότερα

Παράνομη υλοτομία & ρύπανση των ακτών στο Γιαννιτσοχώρι



Παράνομη υλοτομία και ρύπανση στο δάσος του Γιαννιτσοχωρίου καθώς και αμμοληψίες στις εκβολές της Νέδας κατήγγειλε στο IONION FM ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γιαννιτσοχωρίου Νώντας Τριγάζης. «Στο δάσος γίνεται πλιάτσικο από εμπόρους ξυλείας και πολίτες που κόβουν τα δένδρα για το δικό τους όφελος αδιαφορώντας για την καταστροφή του περιβάλλοντος. Τα πριόνια δουλεύουν ακόμα και τη νύχτα . Το θέμα είναι σοβαρό και καλούμε τους αρμόδιους να παρέμβουν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τριγάζης και πρόσθεσε: «Την ίδια ώρα κάποιοι ρυπαίνουν επικίνδυνα την περιοχή συνδέοντας τους βόθρους με τους αγωγούς όμβριων υδάτων…αγνοώντας τους κινδύνους για τη δημόσια Υγεία».

ionionfm.gr

Ηλεία:Η έκκληση της Χρυσής Αυγής σε έναν κλέφτη -''Φέρε πίσω το laptop''!

Κι όμως στην Ελλάδα συμβαίνουν και αυτά. Εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής μέσα από τη συχνότητα του Ιόνιον FM...

απηύθυνε έκκληση στον… κλέφτη να φέρει πίσω το λάπτοπ που έκλεψε για να πάρει ο ιδιοκτήτης του τα πολύτιμα αρχεία του.

Η κλοπή έγινε από το σπίτι πολιτικού μηχανικού στην οδό Αγ. Τρύφωνος την περασμένη Παρασκευή (19-10-2012). Χθες εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, απηύθυνε έκκληση για να επιστρέψει ο κλέφτης το λάπτοπ αξίας 600 ευρώ, πίσω. Όχι για την αξία της συσκευής, αλλά για τα δεδομένα που είχε αποθηκεύσει ο επαγγελματίας για τη δουλειά του.
Όπως επισημάνθηκε μέσω εκπομπής στο ραδιοφωνικό σταθμό όποιος παραλάβει το μηχάνημα μάρκας TURBO – X, παρακαλείται να παραδώσει τον σκληρό δίσκο και θα λάβει την αμοιβή 300 ευρώ.
newsit.gr

Εύβοια: Οίκος ανοχής, ο νέος χορηγός του Ολυμπιακού Χαλκίδας!


Μετά τον Βουκεφάλα της Λάρισας, ακόμα μία ομάδα θα διαφημίζει στις φανέλες της, έναν οίκο ανοχής...

Νέος χορηγός του Ολυμπιακού Χαλκίδας λοιπόν είναι το ''Erotica Sex House''. H ομάδα της Εύβοιας, συμφώνησε με τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης και ήδη ετοιμάζονται οι νέες φανέλες της ομάδας, που θα διαφημίζουν τον οίκο ανοχής.

H συμφωνία μάλιστα ανακοινώθηκε από το επίσημο site του συλλόγου...

Όλα αυτά ένα μήνα μετά τη συμφωνία του ''Βουκεφάλα'' της Λάρισας, με οίκο ανοχής της Θεσσαλίας. Η διοίκηση του σωματείου έκλεισε συμφωνία χορηγίας με τον οίκο ανοχής "Σούλα" τον οποίο και διαφημίζει στη φανέλα του όπως βλέπετε και στην επόμενη φωτογραφία.

ΦΩΤΟ από thessalianews.gr
Η ιδιοκτήτριά του η κυρία Σούλα, όπως την αποκαλούν, έχει προχωρήσει και κατά το παρελθόν σε άλλου είδους κινήσεις - διαφημίσεις των παροχών του οίκου της, αλλά δείχνει πλέον να μπαίνει για τα καλά και στο χώρο του ποδοσφαίρου.
 newsit.gr

Τι απάτη κάνουν οι Τούρκοι στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα;



MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Aπίστευτη ιεροσυλία από τους Τούρκους. Στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελάς, κάποιοι παρομοιάζουν μια από τις τοιχογραφίες, με τους αγγέλους, στον Αμντουλάχ Γκιούλ. Με την υπογραφή της Ηürriyet.
Σύμφωνα με την ιστοσελί δα της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet. τούρκος πολίτης έγραψε επιστολή στον τούρκο πρόεδρο τονίζοντας πως στην επίσκεψη του σττο μοναστήρι στην Τραπεζούντα «διαπίστωσε πω υπάρχει μια μορφή που μοιάζει με το προσωπο σας»
Ηδη η γραμματεία της τουρκικής Προεδρίας με επιστολή που έγραψε στις 18 Σεπτμβρίου ζήτησε από το Υπουργείο Πολιτισμού να ερευνηθεί το ζήτημα.
Η εντολή έφτασε στα χέρια των αρχών της Τραπεζούντας και τις επόμενες ημέρες θα δοθεί απάντηση στο θέμα αυτό.
Ο δήμαρχος της Ματσούκας, της περιοχής όπου βρίσκεται η Μονή υπενθυμίζει πως υπάρχει 24ωρη φύλαξη και κανείς δεν μπορεί να εισβάλλει στο μοναστήρι για να ζωγραφίσει το οτιδήποτε.
Αν η φωτογραφία που δημοσιεύει η Ηürriyet στην ιστοσελίδα της είναι αληθινή τότε φαίνεται πως κάποιοι ιερόσυλοι, ή βεβήλωσαν το μοναστήρι ζωγραφίζοντας τη μορφή του Γκιουλ ή υπάρχει κάποιου είδους απάτη με την φωτγραφία.

onalert.gr
 

REUTERS : ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Reuters
 
Εκτενές άρθρο του Reuters αναφέρεται στη σταδιακή επιστροφή χρημάτων στην Ελλάδα, καθώς εξανεμίζεται ο φόβος για έξοδο της χώρας από το ευρώ. Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, Έλληνες, που είχαν σπεύσει να βγάλουν τα χρήματά τους εκτός Ελλάδας, καθώς η οικονομία της χώρας κατέρρεε, εκδηλώνουν, τώρα, ενδιαφέρον για αγορά μετοχών  και ακίνητης περιουσίας, με κίνητρο τις χαμηλές τιμές και την πεποίθηση ότι η χώρα θα παραμείνει τελικά στην Ευρωζώνη.

Το πρακτορείο υπογραμμίζει, επίσης, ότι η κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά έκανε από την αρχή καλή εντύπωση σε επενδυτές, καθώς δεσμεύτηκε να πράξει ό,τι χρειάζεται, προκειμένου να διατηρήσει τη ροή των χρημάτων της βοήθειας, με αποτέλεσμα να αμβλύνει το φόβο για χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ.

 

ΑΚΟΥΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ REUTERS

Reuters--Money edges back to Greece as euro exit fear wanes

By Tom Bill and Chris Vellacott

LONDON, Oct 22 (Reuters) - After scrambling to get their money out of Greece as the economy collapsed, Greeks abroad are regaining an appetite for shares and property at home, spurred on by bargain prices and a bet that their country will stay in the euro zone after all.

Ο Ομπάμα κέρδισε και το 3ο debate

Βarack-Obama-Mitt-Romney
Από την ημέρα που ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε στην ανθρωπότητα τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν, τα ξημερώματα της 2ας Μαϊου του 2011, όλοι μπορούσαν να φανταστούν ότι στον επιλογικό απολογισμό αυτής της πρώτης τετραετίας του στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν θα είχε… θέματα με την αξιολόγηση της εξωτερικής πολιτικής του.
Και έτσι ήταν. Μπορεί να μην έκλεισε (ακόμη) τη βάση του Γκουαντάναμο, όπως είχε δεσμευτεί, ο Μπαράκ Ομπάμα ωστόσο θεωρείται να εμπνέει στους Αμερικανούς περισσότερη εμπιστοσύνη σε σχέση με τον Μιτ Ρόμνεϊ, τουλάχιστον σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Κάτι που φάνηκε και στο τρίτο debate ανάμεσα στους δυο προεδρικούς υποψηφίους, το οποίο ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις οι οποίες διενεργήθηκαν άμεσα, είχε νικητή τον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου.
Την πρώτη δημοσκόπηση τη δημοσιοποίησε το CBS News, με το 53% να θεωρεί ότι ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδισε το debate της εξωτερικής πολιτικής, το 23% θεωρεί ότι κέρδισε ο Μιτ Ρόμνεϊ, και το 24% ότι υπήρξε ισοπαλία. Ενώ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του CNN , μεταξύ εκείνων που παρακολούθησαν το debate, το 48% “είδε” νικητή τον Μπαράκ Ομπάμα και το 40% τον Μιτ Ρόμνεϊ.

Video



ysterografa.gr

Σκουπίδια: Στο ΠΕΠ Πελοποννήσου τα κονδύλια από το ΕΠΠΕΡΑΑ



Σε συμφωνία για την άμεση μεταφορά των αναγκαίων πόρων για την υλοποίηση του ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων) από το ΕΠΠΕΡΑΑ (Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη») στο ΠΕΠ Πελοποννήσου κατέληξαν σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η ελληνική κυβέρνηση και η Κομισιόν.
Η συμφωνία επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας των περιφερειαρχών Αττικής Γ. Σγουρού και Πελοποννήσου Π. Τατούλη, διευθυντικών στελεχών των Διευθύνσεων Περιβάλλοντος και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και της Task Force με γενικούς γραμματείς του ΥΠΕΚΑ Μ. Ευαγγελίδου, ΥΠΕΣ Γ. Ιωαννίδη και του ειδικού γραμματέα ΣΔΙΤ Ν. Μαντζούφα για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι υψηλόβαθμοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι τόνισαν ότι το έργο της Διαχείρισης των Απορριμμάτων της Πελοποννήσου αποτελεί «έργο πρώτης προτεραιότητας» για την Κομισιόν, καθώς, εκτός των άλλων, προχωρά κανονικά εντός των αρχικών χρονοδιαγραμμάτων και «αποτελεί το μόνο έργο σε αυτόν τον τομέα που θα απορροφήσει σίγουρα τα σχετικά κονδύλια».
Για το λόγο αυτό, συμφώνησαν με τους εκπροσώπους της ελληνικής Κυβέρνησης να έχουν ολοκληρωθεί εντός 10 ημερών όλες οι διαδικασίες ώστε να εκχωρηθούν οι αναγκαία πόροι ΕΠΠΕΡΑΑ στο ΠΕΠ Πελοποννήσου.

Η πραγματική ζωή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή

Πρεμιέρα έκανε η «Μηχανή του Χρόνου» του Χρίστου Βασιλόπουλου στη ΝΕΤ. Ο δημοσιογράφος μέσα από την εκπομπή που ξεσκεπάζει τις πιο απόκρυφες γωνιές της ιστορίας επέλεξε να αρχίσει τη τηλεοπτική σεζόν με τον Σουλεϊμάν το Μεγαλοπρεπή και να αποδώσει όλη την ιστορική αλήθεια που φαίνεται να απέχει πολύ από τα χαρέμια και τους έρωτες που θέλει το σήριαλ. Πόλεμοι, αίμα χιλιάδων αθώων, αποτυχημένες εκστρατείες συνθέτουν τα μεγαλύτερα κομμάτια του παζλ του προφίλ του Σουλεϊμάν. Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν από τη Μηχανή του Χρόνου



Ότι δεν έκανε ποτέ- κατά την ενασχόληση του με την πολική- ρουσφέτια τόνισε ο Θόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξη του.
Χθες το βράδυ από την συχνότητα της ΝΕΤ και την εκπομπή «Στα Άκρα» με τη Βίκυ Φλέσσα προβλήθηκε η συνέντευξη του τέως αντιπροέδρου της Βουλής Θεόδωρου Πάγκαλου.
Προκάλεσε αίσθηση η φράση του, «Ο Αντρέας (σ.σ Παπανδρέου) τίναξε την ανάπτυξη της χώρας», ενώ τόνισε πως οι Πανεπιστημιακοί ευθύνονται για την κατάσταση του ελληνικού Πανεπιστημίου όπως είναι αυτή σήμερα.
Από τα πυρά του δεν έλειψαν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο δήλωναν μηνιαίο εισόδημα μέχρι 1000 ευρώ .
Ωστόσο η άποψη του για να αρχίζει να αλλάζει το πολιτικό πεδίο στην Ελλάδα και κατά επέκταση όλος ο κοινωνικός ιστός είναι να αφαιρεθεί ο σταυρός προτίμησης από την εκλογική διαδικασία. «Όσο υπάρχει σταυρός προτίμησης καμία βελτίωση του πολιτικού μας συστήματος δεν είναι εφικτή», είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα επιμένει να αποδίδει στους Αγανακτισμένους το χαρακτηρισμό «Σάρα και Μάρα» όπως κάνει και στο βιβλίο του.

Πινάκιο (pinakio.blogspot.gr)

Πως συμπεριφερόμαστε στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο


Ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ της ΕΤ1 και της εκπομπής «Ιχνηλατώντας» για το πώς φέρεται η κοινωνία στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Συγκλονιστικές μαρτυρίες και ιδιαίτερη αναφορά στον φορέα Φλόγα, του οποίου οι άνθρωποι έχουν δώσει και τη ψυχή τους γι’ αυτά τα παιδιά. Αξίζει το χρόνο σας το βίντεο που ακολουθεί.


Πινάκιο (pinakio.blogspot.gr)

Πρόσκληση σε συνάντηση – ανοιχτή συζήτηση για την επαναλειτουργία του Κέντρου Νέων Κορινθίας

protovoylia_kentro_neon_korinthias.jpg
Η “Πρωτοβουλία για το Κέντρο Νέων Κορινθίας” καλεί κάθε ενδιαφερόμενο/η, σε συνάντηση - ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, ώρα 8.30μμ στο Κέντρο Νέων Κορινθίας (Κολιάτσου 112, Κόρινθος), με θέμα την συνέχιση λειτουργίας του Κέντρου Νέων και την διατήρηση του κοινωνικού -πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα του.
Το θέμα προέκυψε, μετά από αίτημα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Νεολαίας (ενός από τους 3 εταίρους), για “λύση” της εταιρείας, δηλαδή κατάργηση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Κέντρο Νέων Κορινθίας”. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δήμος Κορινθίων είναι οι άλλοι δύο εταίροι.
Σκοπός της «Πρωτοβουλίας για το Κέντρο Νέων Κορινθίας» είναι η επαναλειτουργία του ως ένας ζωντανός, πολιτιστικός & κοινωνικός δημόσιος χώρος στη σημερινή πραγματικότητα, ο οποίος εν μέσω κρίσης πολιτισμού, ουσιαστικής παιδείας και αξιών, θα παράγει κοινωνικές δράσεις & πολιτισμό μέσα από μια μεγάλη ποικιλομορφία δραστηριοτήτων. Η «Πρωτοβουλία» έχει ήδη καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και πλάνο ενεργειών, δείχνοντας τη διάθεση και την ενεργή της υποστήριξη προς αυτή την κατεύθυνση.
Πρωτοβουλία για το Κέντρο Νέων Κορινθίας

Ούτε να το σκέφτεστε...


Σαραντάπηχο

Μέσα σε όλα όσα παθαίνουμε αυτή την εποχή, προστίθεται άλλο ένα εξωφρενικό για την περιοχή μας. Θέλουν να κλείσουν το μόνο πυροσβεστικό σταθμό στο δήμο μας, που βρίσκεται στον Ανω Αιγιαλό Ευρωστίνης, και να τον μεταφέρουν στο Κιάτο. Δηλαδή αν ανάψει μια φωτιά στο Σαραντάπηχο, το πρώτο πυροσβεστικό να φτάσει μετά από μία ώρα και... (>60χλμ απόσταση). Για ποιο λόγο γίνεται αυτή η συγχώνευση κανείς δεν μπορεί να καταλάβει, γιατί ούτε το κτίριο νοικιάζεται ούτε κάποιο άλλο σημαντικό έξοδο κόβεται. Δεν το χωράει ανθρώπου νους ότι μπορεί να αφεθούν αφύλαχτα όλα τα δάση της Δυτικής Κορινθίας. Δεν γίνεται να δεχτούμε αυτόν τον παραλογισμό.

Η αλήθεια είναι ότι το είχαμε ξανακούσει παλιότερα ως πρόθεση των κυβερνώντων και είχαμε πάρει το απαραίτητο (αλλά γραφικό) ψήφισμά μας ως ΔΣ. Απόψε όμως αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε.

Ευτυχώς λοιπόν, το ΔΣ δέχτηκε να διεκδικήσουμε μια φορά το δίκιο μας με το σωστό τρόπο. Όλες οι παρατάξεις μαζί να κινητοποιήσουμε τον κόσμο και να διεκδικήσουμε δυναμικά και ενωμένοι το αυτονόητο.

Ξεκινάμε λοιπόν την Τετάρτη 24/10/2012 στις 10:30πμ με έναν συμβολικό μισάωρο αποκλεισμό της Νέας Εθνικής Οδού στον κόμβο του Δερβενίου, για να στείλουμε το μήνυμα σε όσους εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία, ότι τα δάση της περιοχής δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν.

Το δημοτικό συμβούλιο καλεί όλους τους δημότες Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και όχι μόνο (όλη η Κορινθία και η Αιγιάλεια πρέπει να είναι εκεί) να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με αρχή τον αυριανό, συμβολικό αποκλεισμό της ΝΕΟ Αθηνών Πατρών.

ΥΠΟΥΡΓΑΙΟΙ & ΑΡΧΗΓΑΙΟΙ
ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ...