Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Τιμή και Δόξα...


Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940-41 (στην Ελλάδα αναφέρεται και ως Πόλεμος του 40 ή Έπος του 40) ήταν η πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και συνασπισμού Ιταλίας και Αλβανίας, η οποία διήρκεσε από τις 28 Οκτωβρίου 1940 μέχρι τις 31 Μαΐου 1941, όταν και ολοκληρώθηκε η κατάληψη της χώρας. Επίσημη έναρξη του Πολέμου θεωρείται η «επίδοση του τελεσιγράφου», ενώ μετά τις 6 Απριλίου 1941, με την Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα, όπου η Ελλάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει τέσσερις εισβολείς, συνεχίστηκε ως Ελληνο-ϊταλο-γερμανικός πόλεμος, ή ορθότερα επί της ουσίας Ελληνο-Ιταλο-αλβανο-γερμανο-βουλγαρικός πόλεμος.
Ο πόλεμος αυτός ήταν προϊόν της επεκτατικής πολιτικής του φασιστικού καθεστώτος του Μπενίτο Μουσολίνι που είχε εγκαθιδρύσει στην Ιταλία και που άρχισε να εκδηλώνεται με την έναρξη του Β' Π.Π. και ειδικότερα μετά τη συνομολόγηση του Χαλύβδινου Συμφώνου. Στα μέσα του 1940, ο Μπενίτο Μουσολίνι, έχοντας ως πρότυπο τις κατακτήσεις του Αδόλφου Χίτλερ, θέλησε να αποδείξει στους Γερμανούς συμμάχους του Άξονα ότι μπορεί και ο ίδιος να οδηγήσει την Ιταλία σε ανάλογες στρατιωτικές επιτυχίες. Η Ιταλία είχε ήδη κατακτήσει την Αλβανία από την άνοιξη του 1939, καθώς και πολλές βρετανικές βάσεις στην Αφρική, όπως τη Σομαλιλάνδη, το καλοκαίρι του 1940, αλλά αυτές δεν ήταν επιτυχίες ανάλογες αυτών της ναζιστικής Γερμανίας. Ταυτόχρονα ο Μουσολίνι επιθυμούσε να ισχυροποιήσει τα συμφέροντα της Ιταλίας στα Βαλκάνια, που ένοιωθε ότι απειλούνταν από τη γερμανική πολιτική από την στιγμή που η Ρουμανία είχε δεχθεί την γερμανική προστασία για τα πετρελαϊκά της κοιτάσματα.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου του 1940, ο Ιταλός Πρέσβης στην Αθήνα, Εμανουέλε Γκράτσι επέδωσε ιδιόχειρα στον Έλληνα Πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά, στην οικία του δεύτερου, στην Κηφισιά, τελεσίγραφο, με το οποίο απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του Ιταλικού στρατού από την Ελληνοαλβανική μεθόριο, προκειμένου στη συνέχεια να καταλάβει κάποια στρατηγικά σημεία του Ελληνικού Βασιλείου, (λιμένες, αεροδρόμια κλπ.), για τις ανάγκες ανεφοδιασμού και άλλων διευκολύνσεών του για τη μετέπειτα προώθησή του στην Αφρική. Μετά την άρνηση του Πρωθυπουργού (το περίφημο «όχι»), ιταλικές στρατιωτικές δυνάμεις άρχισαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εισβολής στην Ελλάδα.
Ο Ελληνικός Στρατός αντεπιτέθηκε και ανάγκασε τον ιταλικό σε υποχώρηση και μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, σχεδόν το ένα τέταρτο του εδάφους της Αλβανίας είχε καταληφθεί από τους Έλληνες. Η αντεπίθεση των Ιταλών, το Μάρτιο του 1941, απέτυχε, με κέρδος μόνο μικρές εδαφικές εκτάσεις στην περιοχή της Χειμάρρας. Τις πρώτες μέρες του Απριλίου, με την έναρξη της γερμανικής επίθεσης, οι Ιταλοί ξεκίνησαν και αυτοί νέα αντεπίθεση. Από τις 12 Απριλίου, ο Ελληνικός Στρατός άρχισε να υποχωρεί από την Αλβανία, για να μην περικυκλωθεί από τους προελαύνοντες Γερμανούς. Ακολούθησε η συνθηκολόγηση με τους Γερμανούς, στις 20 Απριλίου και με τους Ιταλούς, τρεις μέρες αργότερα, οι οποίες περαίωσαν τυπικά τον ελληνοϊταλικόγερμανικό πόλεμο.
Η απόκρουση της ιταλικής εισβολής αποτέλεσε την πρώτη νίκη των Συμμάχων κατά των δυνάμεων του Άξονα στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και ανύψωσε το ηθικό των λαών στη σκλαβωμένη Ευρώπη. Πολλοί ιστορικοί υποστηρίζουν ότι η νίκη των Ελλήνων επηρέασε την έκβαση ολόκληρου του πολέμου, καθώς υποχρέωσε τους Γερμανούς να αναβάλουν την επίθεση κατά της Σοβιετικής Ένωσης, προκειμένου να βοηθήσουν τους συμμάχους τους Ιταλούς που έχαναν τον πόλεμο με την Ελλάδα. Η καθυστερημένη επίθεση τον Ιούνιο του 1941, ενέπλεξε τις γερμανικές δυνάμεις στις σκληρές συνθήκες του ρωσικού χειμώνα, με αποτέλεσμα την ήττα τους στη διάρκεια της Μάχης της Μόσχας.
Πηγή: Βικιπαίδεια

Ο Σπύρος Ιακωβίδης μιλά για το πώς προστάτευσε τους αρχαιολογικούς θησαυρούς

Ένας από τους ανθρώπους που απέκρυψε-προστατεύοντας- τους αρχαιολογικούς μας θησαυρούς κατά την διάρκεια της κατοχής αρχαιολόγος-ακαδημαϊκός Σπύρος Ιακωβίδης έριξε φως (στην εκπομπή στα Άκρα με τη Βίκυ Φλέσσα) σε άγνωστα σημεία της ιστορίας. Δείτε το βίντεο από την ΝΕΤ, αξίζει το χρόνο σας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ



Από το  γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τα δελτία Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την 28η Οκτωβρίου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο  κ. Τσίπρας  οφείλει,  να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό:

·        Συμφωνεί  ή όχι με  όσα δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα του κόμματος «ΑΥΓΗ», γραμμένα από στενό του συνεργάτη και χαρακτηρίζουν «μύθο» το αλβανικό έπος;

·        Συμφωνεί ή όχι με το άρθρο που υποστηρίζει πως πολλοί  Έλληνες στρατιώτες λιποτάκτησαν και δεν ήταν το φρόνημα των Ελλήνων και η θέλησή τους που οδήγησε στη μεγάλη νίκη, αλλά το ότι οι Ιταλοί ήταν ανέτοιμοι και η μορφολογία του εδάφους ευνοϊκή;

·        Συμφωνεί ή όχι με  το γνωστό στέλεχός του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Θεοδωρίδη, που απαιτεί  μάλιστα να αλλάξουν τα σχολικά βιβλία για να αποκατασταθούν τα «ψεύδη»;

 

Ο κ. Τσίπρας ας αποδοκιμάσει, πρώτα, εμπράκτως  τις ακραίες συνιστώσες του και ύστερα ας επικαλεστεί το παράδειγμα του έπους του 1940- 41, που έκανε όλον τον πλανήτη να λέει πως “οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες”.

 Επισυνάπτεται το άρθρο του κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στην κομματική εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ»

 

Η Ελλάδα Βέλου "εκτόπισε από το ρετιρέ" τον Α.Ο. Λουτρακίου

 
Η Ελλάδα Βέλου  ήταν η μεγάλη νικήτρια της 7ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας , καθώς στο ντέρμπι κορυφής , στο Βέλο, επικράτησε με γκολ του Πιλιαφά, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου , με 1 - 0 του Α.Ο. Λουτρακίου, και τον εκτόπισε από το "ρετιρέ " της βαθμολογίας. Στο πόντο πίσω από την κορυφή  βρίσκεται και ο ΠΑΣ Κλένια με το εκτός έδρας τρίποντο που πήρε στα"χαρτιά" σε βάρος της Προοδευτικής Περιγιαλίου.
Στο Ξυλόκαστρο το ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας ανάμεσα στον Πανκαμαριακό και τον Αστέρα Δερβενίου δεν είχε νικητή αλλά είχε γκολ και απρόσμενη εξέλιξη. Στο 114’, δηλαδή στο 9ο λεπτό των επιπλέον καθυστερήσεων που κρατούσε χωρίς λόγο ο διαιτητής κ. Καλαράς, μ’ ένα πέναλτι το οποίο ο διαιτητής «εφηύρε» σ’ ένα θεατρινίστικο πέσιμο του παίκτη του Πανκαμαριακού Δεσποτέλη, ο Αστέρας ήρθε ισόπαλος στο γειτονικό ντέρμπυ με σκορ 2 – 2.

Στο γυναικείο βόλεϊ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-0 «Τρελό» ντέρμπι «αιωνίων» με νίκη του Ολυμπιακού!


Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΣΩΚΟΥ

Το γυναικείο βόλεϊ φημίζεται για την… τρέλα του και αυτή αποδείχθηκε στο σημερινό ντέρμπι «αιωνίων» στου Ρέντη.

Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» τον Παναθηναϊκό με 3-0 σετ, αλλά το ματς δεν ήταν τόσο… απλό όσο δείχνει το τελικό σκορ.

Οι «ερυθρόλευκες», που είναι φαβορί για πρωτάθλημα και κύπελλο, πήραν το πρώτο σετ με 25-20, με τις «πράσινες», που παίζουν αποκλειστικά με πιτσιρίκες, να κοντράρουν αρκετά.
Μάλιστα, στο δεύτερο σετ, η φιλοξενούμενη ομάδα είχε την ευκαιρία να κάνει το 1-1, καθώς προηγήθηκε με 20-16 και 24-23. Το «τριφύλλι» εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη των αθλητριών του Τέλη Σωτήρχου, βγάζοντας παράλληλα απίστευτες άμυνες που το κρατούσαν στο παιχνίδι.

Στο +4 του ΠΑΟ, ο προπονητής του Ολυμπιακού άλλαξε πασαδόρο και η Τέζα (αντί της Χριστοδούλου) πήρε πόντους από το σερβίς, ενώ στο 23-24, η Λούκοβιτς με δύο πόντους και η Κοσμά με έναν, έγραψαν το 26-24 με 3-0 σερί και το 2-0 στα σετ.

Στο τρίτο, όλα έδειχναν πως ο Ολυμπιακός θα σπάσει τα ρεκόρ διασύροντας τον αντίπαλό του. Κι αυτό γιατί χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά για να γίνει το σκορ 22-3!!! Κι όμως, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε! Με σερί άσους της Μαλουσάρη και καλά μπλοκ της Κουντουρά, οι «πράσινες» έτρεξαν σερί 9-0 και πλησίασαν στο 22-13.

Φυσικά θα ήταν αδύνατο να υπάρξει συνέχεια κι έτσι οι κυπελλούχες Ελλάδας έφτασαν στο 25-13 με τον άσο της Κοσμά, κατακτώντας το «τρίποντο».

Ωστόσο, η αντίδραση του νεανικού και άπειρου Παναθηναϊκού δείχνει πολλά, σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός μπήκε με τον ρόλο του φαβορί, αλλά ίδρωσε να τον αποδείξει, καθώς μάλλον το είδε χαλαρά…

Ολυμπιακός (Τέλης Σωτήρχος): Κοσμά 6 (2 άσοι, 4/9 επ., 40% υπ.), Λούκοβιτς 16 (12/25 επ., 4 μπλοκ), Γιακουμή 3 (3/8 επ.), Μπλάνκο 9 (1 άσος, 5/10 επ., 3 μπλοκ), Χριστοδούλου 3 (1 άσος, 1/3 επ., 1 μπλοκ), Τένεβα 9 (8/16 επ., 40% υπ., 1 μπλοκ), Κονόμη (λ, 55% υπ.), Κωνσταντίνου 4 (3/9 επ., 14% υπ., 1 μπλοκ), Καβαθά 2 (2/3 επ.), Τέζα 3 (1 άσος, 1/3 επ., 1 μπλοκ)

Παναθηναϊκός (Σπύρος Χουντουμάδης): Κουντουρά 5 (3/6 επ., 2 μπλοκ), Βασιλαντωνάκη 15 (2 άσοι, 11/31 επ., 2 μπλοκ), Καββαδία 5 (5/11 επ.), Μαλουσάρη 7 (3 άσοι, 3/8 επ., 50% υπ., 1 μπλοκ), Νούσια 4 (4/17 επ., 44% υπ.), Τσατσουρή 1 (1/3 επ.), Μάρκου (λ, 44% υπ.), Γλύκα, Σωτηρίου, Λιάγκη (75% υπ.)

sentragoal.gr

*** Στο άλλο ματς της ημέρας, ο Ηρακλής Κηφισιάς έκανε επίδειξη δύναμης στο Ρέθυμνο επικρατώντας του ΟΠΕΡ με 3-0 (25-08, 26-24, 25-22).

Πέρασε απ'την Κομοτηνή ο Πανιώνιος


Ο Πανιώνιος νίκησε με 2-1 τον Πανθρακικό ο οποίος αγωνίστηκε για 84 λεπτά με δέκα παίκτες.
Το ματς στην Κομοτηνή ξεκίνησε ιδανικά για τον Πανιώνιο αφού μόλις στο 6' ο Αθανασιάδης ανέτρεψε εκτός περιοχής τον Κολοβό και ο διαιτητής του έδειξε την κόκκινη κάρτα. Οι παίκτες του Ελευθερόπουλου εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και άνοιξαν το σκορ με τον Αραβίδη στο 18'.
Ο Πανθρακικός δεν τα παράτησε και έχασε ευκαιρίες κυρίως με τον Παπαδόπουλο για να ισοφαρίσει. Στο δεύτερο μέρος ο Πανιώνιος είχε δοκάρι με το σουτ του Κολοβού στο 51΄ και 8 λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ των γηπεδούχων.
Ο Μουνάφο αξιοποίησε την ασίστ του Κυβελίδη και έφερε το ματς στα ίσα. Αν και οι παίκτες του Ελευθερόπουλου δεν είχαν καλή απόδοση βρήκαν τον τρόπο να φύγουν με το τρίποντο από την Κομοτηνή.
Ο Αραβίδης στο 87' σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και χάρισε την 6η νίκη στην ομάδα του η οποία ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Σκλιοπίδης, Τσερφα, Σαρακατσάνος, Χρήστου, Λαδάκης (76' Μακρυδημήτρης), Μουναφο, Μπαϊκαρά, Βαϊρουά (46' Κυβελίδης), Λουσέρο (8' Αντίλοβιτς), Παπαδόπουλος

Πανιώνιος (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Κούρος, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Ρόβας (76' Ρόκας), Σάμαρης (67' Διαμαντάκος), Γουνδουλάκης, Κολοβός (89' Ανδράλας), Αραβίδης, Όκουε

Πήρε "Χ" ο Αστέρας Τρίπολης μέσα στη Λειβαδιά


Σε ένα ματς, στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, που συνιστά ακόμα μία δυσφήμιση της Superleague Λεβαδειακός και Αστέρας Τρίπολης έμειναν στο 0-0 με τους Βοιωτούς βάσει της εικόνας τους να δικαιούνται κάτι περισσότερο. Όχι, ό,τι ήταν μία κλάση ανώτερος από τον Αστέρα. Απλά είχε καλύτερες στιγμές στο ματς, ήταν πιο δραστήριος από τους Αρκάδες και αν είχε τον παίκτη με το killer-instinct να μπορούσε να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο.
Δυνατό ξεκίνημα έκανε στο ματς ο Λεβαδειακός, ο οποίος λεπτό με λεπτό κέρδιζε μέτρα και σε δυο περιπτώσεις απείλησε την εστία του Φούλοπ με τις κεφαλιές των Βασιλείου (4') και Μεντί (13'), όμως να μην έχουν ευτυχή κατάληξη.
Από την άλλη, οι Αρκάδες ναι μεν αμύνονταν, όμως ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και στο 14', μάλιστα λίγο έλειψε να το επιβεβαιώσουν. Ηταν η φάση, όπου ο Ντε Μπλάσις συνδυάστηκε με τον Ναβάρο με τον τελευταίο να χάνει το κοντρόλ σε πλεονεκτικότατη θέση δίνοντας την ευκαιρία στον Κυριακίδη να μπλοκάρει. Ετσι με τη συμπλήρωση 20 λεπτών το 0-0 παρέμενε.
Μετά το 20' ο ρυθμός του ματς έπεσε, διότι οι δυο ομάδες έπαιζαν πολύ με τα χέρια με αποτέλεσμα το ένα φάουλ να διαδέχεται το άλλο και τον ρέφερι, Παππά να χαρίζεται σε δυο τουλάχιστον φάσεις. Αναφερόμαστε στο 27' στον προτεταμένο αγκώνα του Περόνε στη διεκδίκηση με τον Γεωργίου, ο οποίος, μάλιστα, τραυματίστηκε και στη φάση του 33', όπου το θύμα έγινε θύτης με εκτός φάση αγκωνιά ή απόπειρα αγκωνιάς στον Μπαρτολίνι. Δυο φάσεις, όπου ο ρέφερι, Παππάς θα μπορούσε, κάλλιστα, να βγάλει την κόκκινη κάρτα.
Στην επανάληψη και δη στο πρώτο 20λεπτο οι δυο ομάδες είχαν από μία κλασική ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ με τους τερματοφύλακες, τους Κυριακίδη και Φούλοπ να επιστρατεύουν τα ρεφλέξ τους και να διατηρούν το μηδέν.
Ο Αστέρας, λοιπόν, ήταν αυτός που απείλησε πρώτος με το πλασέ στην κίνηση του Σανκαρέ με την μπάλα να σκάει στο έδαφος με τον Κυριακίδη να μην αιφνιδιάζεται και αποσοβεί τα χειρότερα. Ο Λεβαδειακός, όμως, δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια… Απάντησε και στο 68' με τον Πόι έφθασε μία ανάσα από το 1-0. Ο Αργεντινός άσος βρέθηκε απέναντι στον Φούλοπ, πλάσαρε, όμως ο πορτιέρο των Αρκάδων ήταν εκεί που έπρεπε για να διώξει με τα πόδια.
Ετσι το 0-0 παρέμενε με τις δυο ομάδες να θέλουν, αλλά να μην μπορούν να δημιουργήσουν κινδύνους μπροστά στις δυο εστίες. Ετσι τα δεδομένα στο ματς έμελλε να μείνουν ίδια μέχρι το 87'. Διότι σε εκείνο το χρονικό σημείο η Λιβαδειά απείλησε για 2η φορά στο β' ημίχρονο με τον Μπουντόπουλο να κάνει ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ που, όμως, δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Λεβαδειακός: Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Μεντί, Ακόστα (68' Μπουντόπουλος)  , Χοσέμι, Κόρμπος, Ροτζέριο ( 80' Μαχαίρας) , Πόι, Βασιλείου (72' Πινέιρο ) , Ζησόπουλος, Γεωργίου.
Αστέρας Τρ.: Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Φορμίκα, Ουσέρο ( 89' Φραγκουλάκης) , Αλβάρεζ, Ντε Μπλάσις (67' Καλαντζής)  , Ναβάρο ( 56' Καρντάσιο)  , Ράγιος, Περόνε

Οδηγός μηχανής είχε τύχη "βουνό" στη γέφυρα του Ξυλόκαστρου (video)

Η Αθηνών - Κορίνθου είναι από τις χειρότερες "εθνικές οδούς". Το ότι είναι "καρμανιόλα" το γνωρίζουμε όλοι....
Δείτε το βίντεο που είχε καταγράψει κάμερα του Korinthostv ..ένα από τα τρομακτικότερα τροχαία που έχει ποτέ καταγράψει κάμερα ...και μετά από 4 χρόνια, δεν εχει αλαξει τιποτα
στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Πατρών.




Γ.Βουλγαράκης:''Με στοχοποιούν-Ούτε εγώ ούτε η σύζυγος μου έχουμε λογαριασμούς στο εξωτερικό''


Πριν από λίγο ο πρώην υπουργός Γιώργιος Βουλγαράκης μέσω του Twitter έδωσε τη δική του απάντηση για το γεγονός ότι το όνομά τους συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ. Διαβάστε αναλυτικά τι έγραψε ο Γ. Βουλγαράκης.



"Ζούμε εποχές του αλήστου μνήμης Τόμπρα !

Τα χαλκεία του αποπροσανατολισμού και της παραπληροφόρησης προσπαθούν για άλλη μια φορά να με πλήξουν ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα .
Η περίφημη λίστα Λαγκάρντ, αφού επί δύο χρόνια την περιέφεραν απο γραφείο σε γραφείο, αφού την έχασαν και την ξαναβρήκαν, αφού από CD έγινε USB, αφού εξαφανίστηκε στην πρωτότυπη μορφή της, αφού οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ που την είδαν δήλωσαν στην Βουλή ότι δεν υπάρχει κανένα όνομα πολιτικού, αφού οι αρμόδιοι υπουργοί διαβεβαίωναν ότι είναι παράνομη και δεν έχει μπορεί να αξιοποιηθεί περαιτέρω, τώρα "κρεμάστηκε" στα περίπτερα με την λογική της εποχής Τόμπρα και με στοχοποιεί.
Δηλώνω κατηγορηματικά: Ούτε εγώ, ούτε η σύζυγος μου είχαμε ή έχουμε καμία εξωχώρια εταιρεία ούτε λογαριασμό στο εξωτερικό. Η αλήθεια θα λάμψει σύντομα για μια ακόμη φορά".

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκε σήμερα το στρατιωτικό νεκροταφείο στο Βουλιαράτι Αργυροκάστρου.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκε σήμερα το στρατιωτικό νεκροταφείο στο Βουλιαράτι Αργυροκάστρου.
Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η μέρα του “Όχι” μας έφερε στο στρατιωτικό νεκροταφείο στο Βουλιαράτι. Εδώ που ενταφιάστηκαν εκείνοι που έκαναν τον Τσώρτσιλ να λέει πως “δεν θα λέμε πια ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες”. Τιμούμε τη μνήμη τους.
Τιμούμε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την Πατρίδα μας, ενάντια στο φασισμό. Και αντλούμε διδάγματα από το έπος που έγραψαν.
Διδάγματα πίστης στην Πατρίδα μας και στον αγώνα που δίνουμε σήμερα.
Διδάγματα ενότητας και αγώνα σε κοινούς σκοπούς».

 

ΒΑΖΕΙ Ο ΝΤΟΥΤΣΕ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ


 
                                              


ΚΟΡΟΙΔΟ ΜΟΥΣΟΛΙΝΗ

ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ



ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ - ΛΥΓΑΡΙΑ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ, ΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ - ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΛΑΚΗ ΜΠΕΛΛΟΥ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ


ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΙΔΙΑ

Τη Δευτέρα τα σπουδαία – Δοκιμασία του ΠΑΟΚ στην Κέρκυρα, Ο Ολυμπιακός κόντρα στον Άρη στη Θεσσαλονίκη και ο Παο στην Κρήτη με τον ΟΦΗ


Η αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας ανοίγει το Σάββατο με τις αναμετρήσεις Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης και Πανθρακικός – Πανιώνιος. Στις 19.30 ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στην Κέρκυρα, ενώ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός παίζουν τη Δευτέρα, εκτός έδρας, με Άρη και ΟΦΗ αντίστοιχα.
17.15 Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης
Ο Λεβαδειακός αναζητεί τη νίκη που θα τον βγάλει από την επικίνδυνη ζώνη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ο οποίος προέρχεται από το εντυπωσιακό 3-0 επί της Βέροιας και γνωρίζει ότι αν πάρει το τρίποντο θα εδραιωθεί στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.

17.15 Πανθρακικός – Πανιώνιος
Ο Πανθρακικός καλείται να ξεπεράσει το σοκ από τη βαριά εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα και να πάρει τους βαθμούς που έχει τόσο ανάγκη. Ο Πανιώνιος που γνώρισε την ήττα στη Νέα Σμύρνη από την Κέρκυρα, θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες και να παραμείνει στις υψηλές θέσεις τις βαθμολογίες.

19.30 Κέρκυρα – ΠΑΟΚ
Με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία περιμένει τον ΠΑΟΚ η Κέρκυρα. Οι Φαίακες νίκησαν τον Πανιώνιο και ανέβηκαν στην 11η θέση της βαθμολογίας. Ο δικέφαλος του βορρά όμως είναι η ομάδα που δείχνει ότι μπορεί να κυνηγήσει ως το τέλος τον Ολυμπιακό και για να συμβεί αυτό χρειάζεται το τρίποντο.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Σάββατο 27 Οκτωβρίου
17.15 Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης
17.15 Πανθρακικός – Πανιώνιος
19.30 Κέρκυρα – ΠΑΟΚ

Κυριακή 28 Οκτωβρίου
17.15 Βέροια – Ξάνθη
17.15 ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος
19.30 ΑΕΚ – Πλατανιάς

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου
17.15 ΟΦΗ – Παναθηναϊκός
19.30 Άρης – Ολυμπιακός

Η βαθμολογία μετά από 7 αγώνες
1. Ολυμπιακός 21
2. ΠΑΟΚ 16
3. Πανιώνιος 15
4. Αστέρας Τρίπολης 13
5. Πλατανιάς 11
6. Ατρόμητος 10
7. ΟΦΗ 9
8. Βέροια 8
9. Παναθηναϊκός 8
10. ΠΑΣ Γιάννινα 8
11. Κέρκυρα 8
12. Άρης 6
13. Πανθρακικός 6
14. Λεβαδειακός 5
15. Ξάνθη 5
16. ΑΕΚ 2

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ δυτικά της Ιστιαίας, αισθητός και στην Αθήνα.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 02:16, 22 χλμ δυτικά της Ιστιαίας, στη βόρεια Εύβοια.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Τμήμα Γεωφυσικής του ΑΠΘ, η δόνηση χαρακτηρίζεται ασθενής και το επίκεντρό της εντοπίζεται σε απόσταση 130 χιλιομέτρων βόρεια - βορειοδυτικά της Αθήνας.

Το Ευρωπαϊκο-Μεσογειακό Σεισολογικό Κέντρο ανακοίνωσε ότι το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης ήταν 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αθήνα.

"Θα παρελάσω για τους πολίτες, όχι για σας κύριε Πρόεδρε"! Συγκλονιστική επιστολή στρατιωτικού!


Μια συγκλονιστική επιστολή ενός επιλοχία του Ελληνικού Στρατού που αύριο θα παρελάσει στην Θεσσαλονίκη ,δείχνει το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Είναι μια επιστολή που έφθασε στο Onalert μέσω του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων. Ο επιλοχίας απευθύνεται προς τον Πρώτο Πολίτη της χώρας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του μεταφέρει τις σκέψεις που θα εχει ο ίδιος και οι περισσότεροι συνάδελφοί του ,όταν αύριο θα περάσουν από μπροστά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής


Αλλάζει η ώρα από τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου.

Στις 04:00 το πρωί οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω και να δείχνουν 03:00, καθώς λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας.

Έτσι την Κυριακή θα κοιμήθουμε λίγο παραπάνω αλλά μην ξεχάσετε ότι πλέον θα νυχτώνει πιο νωρίς!

Αρχιεπίσκοπος:Είμαστε θύματα μίας τραγικής περίπτωσης τοκογλυφίας!


''Οι Έλληνες βιώνουμε έναν περίεργο πόλεμο, νιώθω ότι βρισκόμαστε υπό κατοχή, η κυριαρχία μας υποχωρεί και έχουμε γίνει θύματα μίας τραγικής περίπτωσης τοκογλυφίας'' δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

''Δεν θέλω να έχω έναν σύμβουλο που να υπογράφει πριν από εμένα'' τόνισε στο ΣΚΑΪ ο κ. Ιερώνυμος που μίλησε για ''καθοδηγούμενη δημοκρατία''.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος ζήτησε ''αυτοί που δηλώνουν φίλοι μας, να σεβαστούν την αξιοπρέπεια και την ιστορία μας''.

H απάντηση του Σχορτσιανίτη στον Παναγιώταρο


''Δεν έχω πραγματικά να σχολιάσω τίποτα, πέρα από το ότι είμαι από 12 χρονών στις Εθνικές Ομάδες της Ελλάδας ''.
Ο διεθνής σέντερ του Παναθηναϊκού αμέσως μετά την άνετη νίκη της ομάδας του επί της Ολίμπια έδωσε την απάντηση του στα όσα είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος.

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης αρκέστηκε να τονίσει την παρουσία του στις Εθνικές ομάδες της Ελλάδας από τα 12 χρόνια του: "Δεν έχω πραγματικά να σχολιάσω τίποτα, πέρα από το ότι είμαι από 12 χρονών στις Εθνικές Ομάδες της Ελλάδας."

Ο Big Sofo δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο ντόρο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Ηλία Παναγιώταρου σε τηλεοπτική του εμφάνιση.

Διαβάστε όλα τα ονόματα των Ελλήνων που βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ, κατά τον Κώστα Βαξεβάνη


Στη δημοσιότητα απο το περιοδικό HOT DOC η περιβόητη λίστα
- 'Ολα τα ονόματα 2059 Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία
- Eπιχειρηματίες, εκδότες, έμποροι και φοιτητές
- Μένει να διαπιστωθεί αν είναι ύποπτοι φοροδιαφυγής ή όχι

Αυτή είναι η "λίστα Λαγκάρντ", σύμφωνα με το περιοδικό HOT DOC του Κώστα Βεξαβάνη, την οποία και δημοσιεύει σε έκτακτη έκδοση .

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το περιοδικό, στον κατάλογο υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις καταθετών που εμφανίζουν ποσά τα οποία δεν ταιριάζουν με καμιά επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Στη λίστα περιλαμβάνονται 2059 ονόματα, αναμέσα τους επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, εκδότες, έμποροι και φοιτητές. Ωστόσο, δεν αναφέρονται ποσά ενώ οι άνθρωποι που περιλαμβάνονται στον κατάλογο αυτό, ενδεχομένως να μην έχουν καμία σχέση με παράνομες δραστηριότητες. Για παράδειγμα, υπάρχουν ονόματα μεγαλο- επιχειρηματιών που συναλλάσσονται με τράπεζες του εξωτερικού άλλα και φοιτητών που σπουδάζουν εκτός Ελλάδας, κάτι το οποίο σαφώς δεν είναι παράνομο.
Οι υπόλοιποι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.