Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Ο Κύψελος Κορίνθου με σαρωτική επέλαση 4- 0 ,την Αναγέννηση Κιάτου, στην κορυφή της Α2 Κορινθίας - Διεκόπη ο αγώνας Αλμυρής - ΑΟ Λεχαίου

 

Ο Κύψελος Κορίνθου είναι ο μεγάλος κερδισμένος της 7ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας Κορινθίας καθώς στο γήπεδο του Συνικοισμού, σάρωσε με 4 - 0 , στο ντέρμπι κορυφής την Αναγέννησης Κιάτου και την προσπέρασε με +2 στην κορυφή της βαθμολογίας. Στούς -2 βαθμούς από "ρετιρέ" βρίσκεται και ο Τενεάτης Αθικίων όπου στο Σολομό , στην κοινή τους έδρα επικράτησε με 2 - 1 του Α. Ο. Σολομού
Ευρείες νίκες σημείωσαν ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου με 4 - 2 επί του Ισθμιακού και στην Τραγάνα του Κιάτου η Θύελλα Κάτω Διμηνιού με 4 - 1 επί του Άρη Κορίνθου.
Στο Αγγελόκαστρο ο τοπικός Αετός έμεινε στο ισόπαλο 1 - 1 με τον Πανευρωστινιακό, ενώ ισόπαλοι , χωρίς τέρματα έληξαν και οι αγώνες του 'Αρη Βοχαικού με τον Αετό Κρυονερίου, στο Βραχάτι, καθώς και των Γαλάζιων Νέων , στα Εξαμίλια, με τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου.
Δεν τελείωσε ποτέ ο αγώνας αναμέσα στην Αλμυρή και τον ΑΟ Λεχαίου, που απειλείται πλέον με βαριά καμπάνα. Στις καθυστερήσεις του ματς, οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-0 και δύο ποδοσφαιριστές του ΑΟΛ επιτέθηκαν στον διαιτητή Μερκούρη, ο οποίος διέκοψε το αγώνα και με όσα αναφέρει στο φύλλο αγώνα "καίει" την ομάδα του Λεχαίου.
Η 7η αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΙΚΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 0 - 0
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 1 - 1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 4 - 2
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ 4 - 0
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 4 - 1
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ ΣΟΛΟΜΟΥ 2 - 1
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ 0 - 0
ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ Διε

H BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Επί 7 αγώνων)

1. Κύψελος 7 26-5 16
2. Τενεάτης 7 19-13 14
3. Αναγέννηση 7 16-13 14
4. Αετός Αγγελοκάστρου 7 15-16 12
5. Άρης Αρχ. Κορίνθου 7 6-4 11
6. Θύελλα Κ. Διμηνιού 7 18-17 11
7. Αετός Κρυονερίου 7 8-7 11
8. ΑΟ Λεχαίου 6 9-8 10
9. ΑΟ Σολομού 7 16-13 10
10. ΑΟ Αλμυρής 6 8-9 9
11. Ηρακλής Ξυλοκάστρ. 7 18-13 9
12. Πανευρωστινιακός 7 8-11 6
13. Αρης Κορίνθου 7 4-11 4
14. Γαλάζιοι Νέοι 7 6-17 3
15. Άρης Βοχαϊκού 7 4-22 1
16. Iσθμιακός 7 10-12 0
 

 
 

 

ΣΚΟΤΏΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κάθε χρόνο και χειρότερα…
-Ουαί υμίν, Γραμματείς και Φαρισαίοι Υποκριταί!!!

  Γράφει ο Γεώργιος Ρουμελιώτης

Δυστυχώς η κατάσταση στο Κορινθιακό ποδόσφαιρο, όχι απλά δεν έχει βελτιωθεί από τη δεκαετία του ΄90,αλλά έχει πέσει σε μεγαλύτερο βούρκο, κατά την άποψή μου κι αυτό φαίνεται–δυστυχώς- κάθε χρόνο όλο και περισσότερο. Οι περισσότεροι ξέρουν… αλλά δεν μιλούν. Ο φόβος έχει κυριεύσει τα πάντα και τους πάντες και «άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει»! Κι αυτό είναι το χειρότερο… Ότι κανείς δεν διαμαρτύρεται, κανείς δεν καταγγέλλει, κανείς δεν κάνει το βήμα για να ξεσκεπάσει τα «αρπακτικά» που λυμαίνονται χρόνια τώρα, έναν χώρο που θα έπρεπε να φημίζεται για την αξιοκρατία και τη δικαιοσύνη σε όλους τους τομείς.
Αυτό το φαινόμενο έχει περάσει για τα καλά σε πολλά επίπεδα και έχει εμπεδωθεί πια, σαν κάτι απολύτως λογικό και μέσα στα πλαίσια του «αθλητικού γίγνεσθαι». Τα πρόσωπα που διέπουν αυτό το «γίγνεσθαι» είναι λίγο – πολύ σε όλους γνωστά…
Κανείς όμως δεν τολμά να πει μια λέξη, ακόμα και από τους αθλητικογράφους των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης. Έχουν επαναπαυθεί στην… «ηρεμία» των αγώνων και των απλών μεταδόσεων των αποτελεσμάτων κι έτσι όλα είναι «μέλι –γάλα».
Κανείς δεν αγγίζει κανέναν… Έτσι πάμε από το κακό στο χειρότερο, ενώ από την άλλη κάποιοι έχουν το θράσος να… πανηγυρίζουν κιόλας ότι το Κορινθιακό ποδόσφαιρο έχει κάνει βήματα προόδου!!!
Ουαί υμίν, Γραμματείς και Φαρισαίοι Υποκριταί, ότι καθαρίζετε το έξωθεν του ποτηρίου και της παροψίδος, έσωθεν δε, γέμουσιν εξ αρπαγής και αδικίας!! Ουαί υμίν,γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις,οίτινες έξωθεν μεν φαίνονται ωραίοι, έσωθεν δε γέμουσιν οστέων νεκρών και πάσης ακαθαρσίας!! Έρχεται όμως η ώρα που όλα θα βγουν στο φως!
Οι πληροφορίες μου λένε ότι τηλεοπτική εκπομπή αθηναϊκού καναλιού, κάνει έρευνα εδώ και αρκετό καιρό, με σκοπό να ξεσκεπάσει τη μπόχα που αναδύεται και η οποία έχει γίνει κακή συνήθεια και όχι βεβαίως ανιδιοτελώς! Ελπίζω, σε όλη αυτή τη «βρωμερή»κατάσταση να μην εμπλέκονται και Διαιτητές, εν ενεργεία και μη, γιατί τότε ειλικρινά θα λυπηθώ πάρα πολύ…
Οι πληροφορίες μου λένε ότι απ΄ αυτά που θα προκύψουν από την έρευνα αυτή, κάποιοι δεν θα μπορούν να βγουν στο δρόμο! Ότι ο απλός κόσμος θα τους φτύνει κατάμουτρα για το μεγάλο κακό που έχουν κάνει μέχρι σήμερα και δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν. Μακάρι να διαψευστώ….
Το εύχομαι ειλικρινά…

korinthianews.blogspot.gr

Το λαθρεμπόριο στα καύσιμα και οι αποκαλύψεις του Τάσου Τέλλογλου για τα 2 βυτιοφόρα στο Ζευγολατιό

{images:title}
H αποκάλυψη πρατηρίου που έκλεβε στην αντλία, στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, τον περασμένο μήνα, είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου ενός καινούργιου «πολέμου» που έχει σε μεγάλο βαθμό υποκαταστήσει το λαθρεμπόριο, μετά τη δραματική αύξηση των φόρων την τελευταία διετία, γράφει ο Τάσος Τέλλογλου στην "Καθημερινή". Το κλέψιμο στο «πιστόλι» της αντλίας μπορεί να στοιχίζει στον καταναλωτή από 2 - 6% του ποσού που καταβάλλει. «Αλλά όσο εντοπίζεται το πρόβλημα τόσο οι πρατηριούχοι που θέλουν να κλέψουν γίνονται πιο εφευρετικοί χρησιμοποιώντας αντλίες στις οποίες ο εντοπισμός του μηχανισμού κλοπής είναι εξαιρετικά δύσκολος, καθώς εκτός από την παρέμβαση στο κύκλωμα της αντλίας χρησιμοποιείται και λογισμικό με το οποίο επηρεάζεται το κύκλωμα αυτό».

ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 3 - 0 . Πήρε εκδίκηση για τον προ τριών ημερών αποκλεισμό του στο Κύπελλο με χατ-τρικ του Μυργιώτη!

 
 
ΔΕΡΒΕΝΙ Sports NEWS

Εκδίκηση για τον προ τριών ημερών αποκλεισμό του στο Κύπελλο πήρε ο Αστέρας Δερβενίου επικρατώντας με 3-0 του Πανσολυγειακού στο Δερβένι. Η επιστροφή στις νίκες συνδυάστηκε με όμορφο θέαμα, που έκανε χαρούμενους του πολλούς φιλάθλους που βρέθηκαν για άλλη μια φορά στο γήπεδο «Κώστας Βυζάς».
Αυτή η νίκη έβαλε τέλος σε ένα αρνητικό σερί πέντε αγώνων με απολογισμό 2 ήττες, 3 ισοπαλίες, αλλά και 7 δοκάρια!
Ο αγώνας ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και παραλίγο να προηγηθούν αν ο Σταθογιαννόπουλος δεν έστελνε άουτ τη μπάλα με κεφαλιά από εξαιρετική θέση. Γρήγορα όμως τα πράγματα άλλαξαν. Ο νεαρός Βυζάς στο 8’ με μια έξυπνη γλυκιά λόμπα βρήκε το Μυργιώτη μέσα στην περιοχή του Πανσολυγειακού και αυτός με γυριστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ο Αστέρας άρχισε να βγάζει στο γήπεδο τις αρετές του με το γρήγορο και τεχνικό παιχνίδι του, απελευθερωμένος από το “μάγγωμα” που τον διακατείχε το τελευταίο διάστημα. Με εξαιρετική δουλειά στο κέντρο από τον παθιασμένο Φωλιά, που σιγά-σιγά ξαναβρίσκει μετά τον τραυματισμό του τον περυσινό καλό εαυτό του, τον επιστέψαντα μετά την τιμωρία του Αναγνωστόπουλο και τους εξαιρετικούς Μαστρογιαννόπουλο και Μετεβελή που συνεχώς παγιοποιούσαν, ο Αστέρας στρίμωξε για τα καλά τον Πανσολυγειακό, ψάχνοντας το δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε το παιχνίδι. Ο Γιαννακόπουλος συνέχισε τις εντυπωσιακά ουσιώδεις τελευταίες εμφανίσεις του και μαζί με τον Αντωνόπουλο σταματούσαν την όποια απειλή για την εστία του Κολιμάδη, ο οποίος πέρασε ένα ήρεμο ηλιόλουστο απόγευμα στο γήπεδο. Στο 16’ μετά από σέντρα του Μαστρογιαννόπουλου ο Βυζάς έπιασε κεφαλιά ψαράκι, αλλά η μπάλα πέρασε πολύ λίγο πάνω από το δεξί Γ του Πιπίνη. Τελικά στο 35’ ο Τόλιας σέρβιρε με εξαιρετική κάθετη πάσα στο Μυργιώτη, ο οποίος με δυνατό σουτ δε δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-0 και να διευρύνει το προβάδισμά του Αστέρα. Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο με τον Αστέρα να έχει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά απροσδόκητα δεν δημιουργούσε φάσεις στην εστία του Πιπίνη, αρκούμενος στο να γυρίζει την μπάλα γύρω από την περιοχή του Πανσολυγειακού, ο οποίος αμυνόταν συνεχώς. Ο Πανσολυγειακός σ’ όλο αυτό το διάστημα είχε μόνο μια καλή στιγμή, με τον Μουρατίδη, αλλά το σουτ του κατέληξε άουτ.
Στο β’ μέρος ο Αστέρας συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 52’ μετά από εξαιρετικό συνδυασμό τεσσάρων συμπαικτών του, ο Μετεβελής με ωραία σέντρα, έδωσε την ευκαιρία στον Μυργιώτη να πετύχει με καρφωτή κεφαλιά χατ-τρικ. Ακολούθησε στο 57’ νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Τόλια να πηδά ψηλότερα απ’ όλους, αλλά η κεφαλιά του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Πανσολυγειακός, με τον δραστήριο Μουρατίδη δημιούργησε άλλη μια καλή φάση, όταν στο 64’ η παράλληλη σέντρα του στο ύψος της μικρής περιοχής του Αστέρα δεν βρήκε τους Σταθογιαννόπουλο και Μπάρτζη που ερχόντουσαν από πίσω. Με το 3 – 0 γεγονός, ο προπονητής του Αστέρα κ. Χριστοδουλόπουλος προχώρησε σε αλλαγές χρησιμοποιώντας νεαρούς παίκτες. Έτσι από το 70’ και μετά, ο Αστέρας έπαιζε με επτά παίκτες κάτω των δεκαεννέα χρόνων. Παρόλο που έχασε τη μεγάλη του επιθετική ισχύ όμως, συνέχισε να διατηρεί μια ελαφριά υπεροχή και δημιούργησε στο 84’ μια κλασσική ευκαιρία με τον Πιπίνη να σταματά με δύσκολη επέμβαση πρώτα τον Βυζά που τον πλάσαρε και στη συνέχεια της φάσης τον Πεθαίνο που σούταρε σχεδόν εξ’ επαφής.
Συμπερασματικά, ο Αστέρας παρουσιάστηκε στο γήπεδο πολύ καλύτερος του αντιπάλου του και δίκαια κέρδισε. Ήταν μια νίκη που επιζητούσε αρκετό καιρό και ήρθε μετά από πολύ καλή εμφάνιση, που γεμίζει τους πάντες με αισιοδοξία για τη συνέχεια.
Ο διαιτητής κ. Νεοφυτιάδης και οι βοηθοί του κ.κ. Κωνσταντόπουλος και Πυργάκης είχαν μια εξαιρετική διαιτησία. Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι όταν η διαιτησία είναι σωστή, τότε το γήπεδο είναι “εκκλησία”.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κολιμάδης, Μαστρογιαννόπουλος, Μετεβελής, Γιαννακόπουλος, Αντωνόπουλος (70’ Παπαδημητρίου), Φωλιάς, Αναγνωστόπουλος, Κουτρούλης, Βυζάς, Τόλιας (58’ Πεθαίνος), Μυργιώτης (58’ Πρίφτης).
 
 

"Απάντηση στην συνάδελφο κα Ευφροσύνη Γκαϊνά"...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
Απάντηση στην συνάδελφο κα Ευφροσύνη Γκαϊνά
Ξυλόκαστρο 24-10-2012

Αγαπητή κα Γκαϊνά

Θεωρώντας εντελώς αναληθή τα όσα ισχυρίζεσθε στην εξαιρετικά επιθετική δήλωσή σας, σχετικά με την διαγραφή σας, θεωρούμε χρέος μας να συμβάλουμε στην αποκατάσταση της αλήθειας.
1. Πως είναι δυνατόν να ισχυρίζεστε ότι ο επικεφαλής είχε εξ’ αρχής πρόθεση να σας θέσει εκτός συνδυασμού, αφού η συμμετοχή σας στον συνδυασμό μας ήταν δική του επιλογή και αφού ο ίδιος σας όρισε για την θέση της Γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου και σε πολλές ακόμα σοβαρές Δημοτικές επιτροπές, ως εκπρόσωπό μας, περισσότερες από κάθε άλλον συνάδελφο;
2. Σκόπιμα αποσιωπάτε το γεγονός ότι η πρόταση διαγραφής σας είχε δρομολογηθεί στην συνεδρίαση της 8/10/2012 (άσχετα αν ανεβλήθη), επομένως πριν το Δημοτικό Συμβούλιο στο Δερβένι, που έγινε στις 10/10/2012. Προφανώς αναληθώς ισχυρίζεστε για τα αίτια της διαγραφής σας ότι σας βολεύει, για να «ηρωποιηθείτε» στην τοπική κοινωνία του Δερβενίου. Άλλωστε γνωρίζετε πολύ καλά ότι παρά τις συνεχείς δυστροπίες σας προς όλους μας, το γεγονός ότι αρνηθήκατε τον δεσμευτικό και αποφασιστικό λόγο της Δημοτικής μας ομάδας στο θέμα της αποχώρησης των εκπροσώπων μας από το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, αποκλειστικά αυτό οδήγησε στην πρόταση διαγραφής σας με απόφαση όχι του κ. Σκούρα αλλά ολόκληρης της Δημοτικής ομάδας (8 ψήφοι έναντι 1).
3. Ακόμα όμως και για τον λόγο που εσείς (εν γνώσει της αναλήθειάς σας) επικαλείστε, ότι δήθεν σας διαγράψαμε γιατί καταψηφίσατε την εξαίρετη πρόταση του επικεφαλής μας για την παραμονή της Εφορίας στο Ξυλόκαστρο, δεν λέτε στη δήλωσή σας, σκόπιμα το αποκρύπτετε, ότι για το θέμα αυτό είχατε ενημερωθεί και συμφωνήσει στο προσυμβούλιο της Δημοτικής μας ομάδας και ότι αναπάντεχα και ανεξήγητα αλλάξατε γνώμη την τελευταία στιγμή, προσφέροντας μέγιστη υπηρεσία και σωσίβιο στον κ. Κλαδούχο, αφού αλλιώς θα πέρναγε η πρόταση του κ. Σκούρα με την ψήφο και 5 συμβούλων του κ. Κλαδούχου και μάλιστα 2 Ευρωστίνιων.
 
Αγαπητή κα Γκαϊνά,
Η αλήθεια είναι λοιπόν ότι εξ’ αρχής υπήρξατε πράγματι ξένο σώμα στον συνδυασμό μας, με δική σας επιλογή.
Σας θυμίζουμε, ποτέ δεν μας ενημερώσατε για τις Δημοτικές επιτροπές που συμμετείχατε ως εκπρόσωπος του συνδυασμού μας, ποτέ δεν συνεργαστήκατε μαζί μας. Ακόμα είσαστε εσείς, που προβήκατε σε αναίτια και απαράδεκτη προσωπική επίθεση στον επικεφαλής του Συνδυασμού μας, πριν μερικούς μήνες, υιοθετώντας και υπερβάλλοντας συγκριτικά σε αστήριχτες κατηγορίες ακόμα και τον κ. Κλαδούχο.
Με τα όσα απαράδεκτα είπατε τότε, θεωρήσαμε προβληματική την παραμονή σας στη Δημοτική μας ομάδα, πλην του κ. Σκούρα, που με ηρεμία (παρά την έκπληξή του για την συμπεριφορά σας) συνέστησε ψυχραιμία και προσπάθησε να σας συνεφέρει. Εφ’ όσον λοιπόν είχατε τόσο σοβαρό προσωπικό πρόβλημα με τον επικεφαλής του Συνδυασμού μας, κακώς μπήκατε στο ψηφοδέλτιό μας και κακώς παραμείνατε. Και είχε κάθε δικαίωμα να σας διαγράψει ο κ. Σκούρας τότε, όπως πολλοί από εμάς του προτείναμε, παίρνοντας την απάντηση «εγώ 30 χρόνια δεν διέγραψα κανέναν». Όταν όμως αμφισβητήσατε το δικαίωμα του επικεφαλής αλλά και της Δημοτικής μας ομάδας να αποσύρει από το Προεδρείο τους εκπροσώπους μας για να διατηρήσετε την καρέκλα σας, θεσμικά δεν μας αφήσατε κανένα περιθώριο.
Ακολούθως όμως αντί εσείς να αποδείξετε ότι ήταν έστω αυστηρή η διαγραφή σας, με τις δηλώσεις σας και τις προσωπικές επιθέσεις σας, αποδεικνύετε ότι είχατε πράγματι σοβαρό πρόβλημα στον συνδυασμό μας, επομένως εσείς διαγράψατε τον εαυτό σας.
Αυτή είναι κα Γκαϊνά η πραγματικότητα. Αντιληφθείτε επιτέλους ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι συλλογικό λειτούργημα.
Στην δική μας Δημοτική ομάδα ο διάλογος και οι διαφορετικές απόψεις όχι μόνον δεν απαγορεύονται αλλά ενθαρρύνονται, συζητούνται επί ίσοις όροις και τελικά αποφασίζουμε όλοι μαζί.
Τελειώνοντας θα πρέπει να αντιληφθείτε ‘ότι μας προσβάλατε όλους μας με την γραπτή δήλωσή σας, ποιοι είναι άραγε πειθήνια όργανα, ποιοι δεν υπερασπίζονται αρκούντως τα συμφέροντα των συμπολιτών; Δεν ορκιστήκατε ούτε εκλεγήκατε μόνο εσείς κ. Γκαϊνά, ούτε αγαπάτε περισσότερο τον τόπο από εμάς.
Αυτά τα απλά πράγματα μπορείτε να τα καταλάβετε;
Εάν ναι, τότε όλα απλοποιούνται.

 
Με ηρεμία η εκλεγμένη ομάδα της Δημοτικής Αναγέννησης

ΗΠΑ: Υπέρ Ομπάμα στις εκλογές της Τρίτης οι Καλαβρυτινοί Μιχάλης Γιάνναρης και Θόδωρος Σπυρόπουλος

Ο Μιχάλης Γιάνναρης
Καμία αναφορά δεν έγινε σε θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος από τους δύο υποψήφιους για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Εξαίρεση αποτέλεσαν οι "υποτιμητικές επισημάνσεις" για την Ελλάδα, όπως τις χαρακτήρισαν αρκετοί ομογενείς, από τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Μιτ Ρόμνεϊ.
Με δηλώσεις τους στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στελέχη της ομογένειας υποστήριξαν -στην πλειοψηφία τους- ότι ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος και νυν πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, "εμπνέει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη" και όπως είπε και ο Δημοκρατικός γερουσιαστής από το Νιου Τζέρσεϊ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, απέδειξε ότι "στηρίζει την Ελλάδα σ' αυτήν τη σκληρή δοκιμασία της". Αντίθετα, "κανείς δεν ξέρει ποιες είναι οι θέσεις του κ. Ρόμνεϊ για τα θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό", όπως ανέφερε ο Νίκος Λαρυγκάκης, πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (AHI) στην Ουάσιγκτον.
Οι φετινές εκλογές θα διεξαχθούν στις 6 Νοεμβρίου (την πρώτη Τρίτη του Νοέμβρη, όπως πάντα), όχι μόνο για την εκλογή προέδρου, αλλά και για 33 από τις 100 θέσεις στη Γερουσία (εξαετής θητεία) και για τις 435 θέσεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων (διετής θητεία). Στις ενδιάμεσες εκλογές του 2010, οι Δημοκρατικοί είχαν χάσει την πλειοψηφία στο Κογκρέσο, διατηρώντας την πλειοψηφία στη Γερουσία και χάνοντάς την στη Βουλή.
Η ΑΧΕΠΑ (Ελληνοαμερικανική Εκπαιδευτική Προοδευτική Οργάνωση) αξιολόγησε τα μέλη της Βουλής και της Γερουσίας, με βάση την πολιτική τους και τις ψηφοφορίες στο Κογκρέσο σε θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό, όπως: η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, το Κυπριακό, οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, η ονομασία της πΓΔΜ και οι θρησκευτικές ελευθερίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Κωστής Στεφανόπουλος: Η κρίση ξεκίνησε απο τότε που διορίζαμε αφειδώς χωρίς να το αντέχει η οικονομία μας - "Με τρομάζει το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής"

Αίσθηση από την συνέντευξη του πρώην Προέδρου στην Κυπριακή εφημερίδα "Φιλελεύθερος"
Κωστής: Η κρίση ξεκίνησε απο τότε που διορίζαμε αφειδώς χωρίς να το αντέχει η οικονομία μας - "Με τρομάζει το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής" Αίσθηση από την συνέντευξη του πρώην Προέδρου στην Κυπριακή εφημερίδα "Φιλελεύθερος"
Αίσθηση έχει προκαλέσει η συνέντευξη του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου στην κυπριακή εφημερίδα "Φιλελεύθερος".
Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε με εμφαντικό τρόπο ότι «θέλουμε, δεν θέλουμε, θα μείνουμε στην ευρωζώνη. Το ελπίζω», εξηγώντας ότι «η έξοδος από την ευρωζώνη θα φέρει ολική καταστροφή της Ελλάδας».
Ο κ. Στεφανόπουλος παραδέχεται ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ξεκίνησε «από τότε που όλοι μας κάναμε διορισμούς, ή υπερβολικές δαπάνες, που δεν τις σήκωνε η οικονομία μας», ενώ σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να μην περάσουν από τη Βουλή τα νέα μέτρα και ο προϋπολογισμός και η χώρα να οδηγηθεί σε νέες εκλογές, απαντά: «Ξέρουν ότι θα φτάσουν στην πλειοψηφία που έχουν οι Σαμαράς και Βενιζέλος».
Ο κ. Στεφανόπουλος δήλωσε ότι δεν είναι υπέρ της κοινωνικής αναταραχής και τονίζει πως δεν πιστεύει ότι αυτή λύνει προβλήματα. Στο ερώτημα, τι θα έκανε αν ήταν πρωθυπουργός και του τύχαινε μια αντίστοιχη με τη σημερινή κατάσταση, απαντά: «Μάλλον, θα έπαιζα τον ρόλο του κ. Σαμαρά». Για τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνει: «Δεν ακούω κάτι από την πλευρά τους», ενώ για τον Φώτη Κουβέλη τονίζει: «Κάνει μεγάλη υποχώρηση, να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση».
Ο κ. Στεφανόπουλος δηλώνει ότι τον τρομάζει το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής «επειδή η συμπεριφορά της δεν είναι καθόλου κοινοβουλευτική» και προσθέτει ότι οι άνθρωποί της «εκμεταλλεύονται την ανάγκη του κόσμου για περισσότερη αστυνόμευση, την οποία αυτοί επιφέρουν με τη βία».
Στη συνέντευξή του ο τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφέρεται και στο Κυπριακό, χαρακτηρίζοντας την Κύπρο «πληγή της Ελλάδας, υπό την έννοια ότι είναι υπό κατοχή και για να επουλωθεί θα έπρεπε η ελληνική πλευρά να είναι πιο ισχυρή από ό,τι τώρα».
Για την παρέμβαση του υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα του 2004 ο κ. Στεφανόπουλος εξηγεί ότι «έγινε για λόγους πραγματικούς, για το συμφέρον της Κύπρου» και εκφράζει φόβους ότι δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για επανένωση του νησιού.

thebest.gr

Το στενό μαρκάρισμα Κουβέλη οδήγησε τελικά τον Αντώνη Ρουπακιώτη να υπογράψει τα μέτρα!


Μετά από 4 ώρες ο Αντώνης Ρουπακιώτης έβαλε την υπογραφή του στα μέτρα του Μνημονίου και έδωσε τέλος σε ένα πολιτικό θρίλερ με πρωταγωνιστή τον ίδιο, τον Φώτη Κουβέλη και τον Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουβέλης άσκησε αφόρητες πιέσεις στον άνθρωπο που ο ίδιος εμπιστεύθηκε και πρότεινε για την θέση του υπουργού Δικαιοσύνης. Στο άκουσμα της εμπλοκής, κάλεσε στο γραφείο του τον υπουργό και με το καλό αλλά και το άσχημο τον έπεισε να βάλει την υπογραφή του στα μέτρα.
Ο κ. Ρουπακιώτης από το πρωί είχε εκμηστηρευθεί σε στενούς του συνεργάτες ότι δεν μπορεί να βάλει την υπογραφή του σε κάτι το οποίο αργότερα ενδεχομένως θα καταψήφιζε στην Βουλή το κόμμα που τον στηρίζει.
Συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη, λένε ότι η εύκολη οδός θα ήταν από κοινού με τον Αντώνη Σαμαρά να τον παύσει και να οδηγηθεί σε μίνι - ανασχηματισμό. Όμως επέλεξε να αποφύγει να δώσει την εντύπωση ότι το κόμμα του οδηγεί σε διάλυση τον κυβερνητικό συνασπιμό και δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στην κυβέρνηση.
Σήμερα, διαδικαστικά τουλάχιστον, είναι μια από τις πιο κρίσιμες ημέρες για τα μέτρα.
Κι αυτό γιατί μέχρι το απόγευμα πρέπει το νομοσχέδιο των 230 σελίδων τελικά και σε ένα άρθρο, πρέπει να έχει κατατεθεί στην Βουλή.
Για να συμβεί αυτό, πρέπει, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία του να σταλεί σε ένα υπουργείο χωριστά προκειμένου να πάρει την υπογραφή των υπουργών.
Αξίζει να σημειωθεί οτι ο κ. Ρουπακιώτης είναι επιλογή της ΔΗΜΑΡ για την τρικομματική κυβέρνηση και έως και αυτή την ώρα υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας του κ. Σαμαρά με τον Φ.Κουβέλη για να μεταπεισθεί ο υπουργός.

Το “όχι” θα είναι καταστροφικό, το “παρόν” επίσης προσμετράται στις ψήφους ως αρνητική, δύσκολα η ΔΗΜΑΡ θα επιλέξει την αποχή που θα ήταν βολική και έτσι τώρα ήρθε ένα ακόμη σενάριο που “παίζει” ώστε να ανοίξει ο δρόμος για κάποιους από τους βουλευτές της να ψηφίσουν “ναι”.

FAZ: Έρχεται το πολιτικό τέλος του Σαμαρά

Σε άκρως δραματικό τόνο, η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung «βλέπει» το πολιτικό τέλος του Έλληνα πρωθυπουργού με αφορμή τις εξελίξεις λίγο πριν από την ψήφιση των μέτρων.

«Στην πραγματικότητα πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι και ο τέταρτος από τον Οκτώβριο του 2009 Έλληνας πρωθυπουργός ενδέχεται να οδεύει προς το πολιτικό του τέλος. Εάν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή, τότε τουλάχιστον η ΔΗΜΑΡ (…) αναμένεται να καταψηφίσει ή να απόσχει. Αυτό και μόνο του δεν θέτει σε κίνδυνο την κυβερνητική πλειοψηφία, ωστόσο και εντός του ΠΑΣΟΚ εντείνεται η δυσαρέσκεια», γράφει το άρθρο της Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει να αποφασίσει νέα δραματικές περικοπές. Υπάρχει πλειοψηφία για τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις;», διερωτάται η Tagesspiegel.

ΕΚΤΑΚΤΟ! Πυροβολισμοί έξω απο το γραφείο του Ερντογάν!


Πυροβολισμοί έξω από το γραφείο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πανικός στην Άγκυρα.
Την ώρα που συνεδρίαζε το Υπουργικό Συμβούλιο υπο την προεδρία του Ερντογάν, στο προαύλιο του πρωθυπουργικού γραφείου άγνωστός άρχισε να πυροβολεί στον αέρα, Με το άκουσμα τον πυροβολισμών οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον άνδρα και αυτές τις ώρες τον ανακρίνουν.
To όνομα του δράστη είναι Νουρί Μπάσκαμπαν , δεν έχουν διευκρινιστελι τα κίνητρα του.

onalert.gr

Το ντέρμπι που θα μείνει στην ιστορία - Κέρδισε την ΑΕΚ...όχι τον κόσμο ο Παναθηναϊκός


Το παραδοσιακό αθηναϊκό ντέρμπι δικαίωσε όσους προέβλεπαν ένα από τα χειρότερα όλων των εποχών. Σε μία αναμέτρηση όπου νίκησε ο μονόφθαλμος, “πράσινοι” και “κιτρινόμαυροι” επιβεβαίωσαν την τραγική κατάσταση που βρίσκονται σε μία κομβική σεζόν της ιστορίας τους
Ένα από τα χειρότερα ντέρμπι των τελευταίων χρόνων έγινε στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό να κρατάει μόνο τη νίκη η οποία ήταν η πρώτη του στο ΟΑΚΑ. Ο Τοτσέ σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ αλλά για να πάρουν το τρίποντο οι ¨πράσινοι" χρειάστηκαν τις εντυπωσιακές αποκρούσεις του Καρνέζη στις καθυστερήσεις. Καλύτερη η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος, αλλά με εμφανές πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων.
Ο Παναθηναϊκός ήταν το φαβορί στο ντέρμπι και μπήκε από την αρχή με διάθεση να επιβάλει το ρυθμό του. Το ματς πάντως ήταν σε χαμηλό τέμπο με την ΑΕΚ να προσέχει μόνο την άμυνα της.
Οι “πράσινοι”, χωρίς να ανεβάσουν στροφές κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ. Στο 24' ο Χριστοδουλόπουλος βρήκε τον Τοτσέ μέσα στην περιοχή και ο Ισπανός με εξαιρετικό τελείωμα σημείωσε το τρίτο του γκολ στη Σούπερ Λίγκα.
Αντίδραση από την ομάδα του Λίνεν δεν υπήρξε και ο Παναθηναϊκός κράτησε με ευκολία το υπέρ του 1-0 ως το ημίχρονο, ενώ προσπάθησε να διπλασιάσει τα τέρματα του αλλά στο 34' η προβολή του Τοτσέ έφυγε άουτ.
Η καλύτερη στιγμή της Ένωσης ήρθε στο 42' από ατομική προσπάθεια του Κοντοέ ο οποίος έπιασε ωραίο φαλτσαριστό σουτ, αλλά είδε τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Καρνέζη.
Το ματς στο δεύτερο μέρος ήταν ακόμη χειρότερο με την ΑΕΚ να ισορροπεί το παιχνίδι αλλά να μην μπορεί να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή.
Στο 63΄ ο Λαγός εκτέλεσε φάουλ και ανάγκασε τον Καρνέζη να πεταχτεί στη γωνία του και να αποκρούσει.
Όσο η ώρα πέρναγε ο Παναθηναϊκός έδινε χώρο στην Ένωση και ο κόσμος άρχισε να δυσανασχετεί. Στις καθυστερήσεις του αγώνα οι παίκτες της ΑΕΚ έκλεισαν τον αντίπαλο τους στην περιοχή του και έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες.
Αρχικά με τον Κοντοέ που γύρισε από πλάγια θέση και ο Καρνέζης απέκρουσε με τα πόδια και στη συνέχεια με το σουτ του Κουτρουμπή το οποίο έβγαλε με δυσκολία και πάλι ο Καρνέζης.
Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη του εντός έδρας νίκη αλλά αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο του ενώ η ΑΕΚ παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Φουρλάνος (65' Χουχούμης), Σισοκό (71' Κουίνσι), Χριστοδουλόπουλος (90' Μπαρμπαρούσης), Τοτσέ.
ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κουτρουμπής, Γιάγκο, Κοντοές, Βλάχος, Κορδέρο, Φέτσης (70' Κατίδης), Γκερέιρο (75' Ρίκκα), Λαγός, Φούντας (85' Παπαδημητρίου), Φουρτάδο.
Το βραδύ της Κυριακής οι οπαδοί της ομάδας που νίκησε σε ελληνικό ντέρμπι αποδοκίμασαν τους παίκτες και τον προπονητή. Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ προσέφεραν στους μόλις 12.000 θεατές ένα από τα πιο μέτρια ποιοτικά ντέρμπι της ιστορίας.
Ξεκινώντας από τα βασικά, καμία ομάδα -σε κανένα πρωτάθλημα του κόσμου-που στοχεύει στην πρώτη εξάδα δε μπορεί να έχει πολυτιμότερο παίκτη σε όλα τα παιχνίδια της τον τερματοφύλακα. Ο Ορέστης Καρνέζης επιβεβαιώνει συνεχώς τις μεγάλες του δυνατότητες και αποτελεί τη δεδομένη στιγμή το νούμερο ένα περιουσιακό στοιχείο του Παναθηναϊκού, ωστόσο με αυτή την εικόνα οι “πράσινοι” θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις φιλοδοξίες τους την φετινή σεζόν, ακόμα και σε αυτό το ελληνικό πρωτάθλημα.
Η απόδοση του Καρνέζη αποκαλύπτει την γύμνια του Παναθηναϊκού. Κορυφαίος στη Λιβαδειά, κορυφαίος στην Ξάνθη, κορυφαίος την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Ο διεθνής τερματοφύλακας έχει δώσει, σχεδόν, όλους τους βαθμούς στην ομάδα του.
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την εικόνα που παρουσιάζει το “τριφύλλι”. Οι ποδοσφαιριστές είναι δικές του επιλογές, είναι στην ομάδα για 2η σεζόν, έχει το 2ο πιο ακριβό ρόστερ του πρωταθλήματος και παρόλαυτα τόσο τα αποτελέσματα όσο και οι εμφανίσεις είναι τραγικές και έχουν γυρίσει τον Παναθηναϊκό πολλά χρόνια πίσω. Οι “πράσινοι” ήταν η μόνη ομάδα χωρίς εντός έδρας νίκη στην Superleague και την πέτυχαν κόντρα στην ΑΕΚ των πιτσιρικάδων και με τον Καρνέζη να είναι κορυφαίος, μόλις στην 9η αγωνιστική.
Το πλάνο του Γιάννη Αλαφούζου, όπως έγινε ξεκάθαρο και στην χθεσινή συνέλευση της “Παναθηναϊκής Συμμαχίας” απαιτεί την εμπιστοσύνη στον προπονητή ώστε σε 2-3 χρόνια να υπάρχουν το ρόστερ να βασίζεται σε παίκτες των ακαδημιών, ικανούς να οδηγήσουν την ομάδα στο πρωτάθλημα.
Αυτό που θέλει να κάνει ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είναι απόλυτα λογικό αλλά θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει από τους προκατόχους του, καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η πολυτέλεια της περίοδος χάριτος. Οι 12.000 θεατές και οι αποδοκιμασίες μετά από νίκη σε ντέρμπι το αποδεικνύουν αυτό. Αν οι “πράσινοι” δεν βγουν φέτος στην Ευρώπη, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές...
Τα ίδια και μεγαλύτερα λάθη έγιναν στο παρελθόν και στην ΑΕΚ. Αποτέλεσμα αυτών είναι η “Ένωσης” μετά από 9 αγωνιστικές να βρίσκεται στην τελευταία θέση και να έχει σκοράρει ένα γκολ λιγότερο από τον Περόνε!
Ο Έβαλντ Λίνεν προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Έχει καταφέρει να δώσει τουλάχιστον μια ταυτότητα στη νεαρότερη ομάδα της ΑΕΚ που έχει εμφανιστεί ποτέ. Αυτό όμως δεν είναι καν αρκετό από μόνο του για να κερδίσεις τον Πλατανιά. Όταν η ΑΕΚ χάνει από αυτόν τον Παναθηναϊκό και η εμφάνιση της θεωρείται επιτυχία τότε καταλαβαίνει κανείς πόσο έχει χαμηλώσει ο πήχης.
Η οικονομική κρίση είναι μια δικαιολογία, αλλά και δεδομένο για όλους. Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ θα παραμείνουν μεγάλες ομάδες όπου και αν τους οδηγήσει η φετινή περιπέτεια. Ό,τι και να γίνει. Όμως, αν θέλουν να περισώσουν κάτι από την χαμένη τους αίγλη οφείλουν να κοιτάξουν προς... Νέα Σμύρνη. Εκεί υπάρχει μια ομάδα με μεγάλα οικονομικά προβλήματα, σε μία σεζόν εξυγίανσης.
Ας δουν, όμως, οι υπεύθυνοι των δύο μεγάλων ΠΑΕ (μόνο) τον χθεσινό αγώνα του Πανιωνίου με τον ΠΑΟΚ και θα καταλάβουν πως σε δύσκολες συνθήκες μπορείς να γίνεις ακόμα και καλύτερος αν συνδυάσεις την σωστή δουλειά με το αυθεντικό ταλέντο. Και ας αναρωτηθούν τι θα γινόταν αν οι παίκτες του Ελευθερόπουλου φορούσαν την φανέλα με το τριφύλλι ή αυτή με τον δικέφαλο αετό. Και όλα αυτά, ΤΣΑΜΠΑ.
 

Πιστεύουν στ’ αλήθεια ότι θα γλιτώσουν από τα χειρότερα


 

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών όσον αφορά στη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και όσον αφορά στα διαδραματιζόμενα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με πρωταγωνιστές κάποια στελέχη του, αποτελούν την ύστατη απόδειξη ότι δεν έχει γίνει αντιληπτή η κρισιμότητα των στιγμών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε μέχρι χθες εκλογές, αλλά μόνο… ανατροπή. Από χθες, αν καταλάβαμε καλά από όσα ο κ. Τσίπρας είπε στην Κ.Ο. του κόμματος, θέλουν ανατροπή που θα... οδηγήσει σε εκλογές.
Όλα αυτά, την ώρα που τα στελέχη του ερίζουν σχετικά με το αν το κόμμα είναι έτοιμο να κυβερνήσει.
Είναι σαφές ότι πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη κατάσταση που δεν συνάδει με το στάτους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, βρίσκονται συνεχώς στον αστερισμό του «κάτω το κάτω», χωρίς όμως να έχουν κάτι να αντιπροτείνουν.
Εδώ είναι περισσότερο από σαφές ότι απλώς προσπαθούν να αποκομίσουν μελλοντικά εκλογικά οφέλη και… μετά βλέπουμε.

Είμαστε απλώς ανεπίδεκτοι

Άρθρο του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΛΑΦΑ στην εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ" του Σαββάτου, 3 Νοεμβρίου 2012, σελίδα 7 :

Είμαστε απλώς ανεπίδεκτοι

Τρίτη απόγευμα παρακολουθούσα την κορύφωση του σύγχρονου ελληνικού δράματος με τις δηλώσεις πολιτικών «ταγών» που είτε προσπαθούσαν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι αντιτάσσονται στα μέτρα, μην ψηφίζοντας διατάξεις για θέματα που ήταν ήδη διφορούμενα και υπό αίρεση εδώ και χρόνια στην αγορά εργασίας, είτε παρίσταναν τους έκπληκτους σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, επαναφέροντας την Ελλάδα σε μια κουβέντα που της στέρησε σχεδόν είκοσι χρόνια οικονομικής εξέλιξης, είτε εμφανίζονταν αφοριστικοί χωρίς όμως να αναφέρουν ίχνος εναλλακτικής πρότασης, και το μόνο που προέταξαν ως τη δική τους συμβολή για τη σωτηρία του τόπου ήταν η καταψήφιση της ένταξης του κλάδου των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ, καταργώντας κάθε έννοια ισοπολιτείας.

Περιφέρειες: 258 εκατ. ευρώ για ανάπτυξη μέσω JESSICA το 2013

Με το συνολικό ποσό των 258 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθούν οι περιφέρειες το 2013, μέσω του προγράμματος JESSICA, προκειμένου να προχωρήσουν σε αναπτυξιακά έργα, όπως αναβάθμιση υποβαθμισμένων αστικών περιοχών, έργα διαχείρισης απορριμμάτων, ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών υψηλής τεχνολογίας και υποδομών, έργα βασικής υποδομής, δίκτυα ενέργειας και έργα βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης.

Η κατανομή των πόρων ανά περιφέρεια

3o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογρ​άφου Κορινθίας Πελοποννήσ​ου "ΓΕΦΥΡΕΣ"



3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου CINE@ART



Η τρίτη έκδοση του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Πελοποννήσου CINE@ART, πρόκειται να διεξαχθεί στις πρώτες δύο πόλεις που συνδέονται με τον Ισθμό Πελοποννήσου, από τις 1 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2012 στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στο Λουτράκι και στο Κινηματογράφο ΛΑΙΣ στη Κόρινθο. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα δοθεί στη συνέντευξη τύπου όπου ο χώρος, η ημερομηνία και η ώρα θα ανακοινωθούν σύντομα.

H ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ "Γέφυρες"

"Έβρεξε γκολ με το τσουβάλι" σε Β1 και Β2 Κορινθίας. Σαρωτικες έκτός έδρας νίκες γιά Δάφνη Εξαμιλίων , Δάφνη Πουλίτσας και Λυκοποριά.


Σαρωτική ήταν η 5η αγωνιστική  στα πρωταθλήματα  Β1 και Β2 Κορινθίας καθώς σε πολλά γήπεδα τα γκόλ έπεφταν "βροχή , με το τσουβάλι".

Στη Β1 κατηγορία Κορινθίας