Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Forza (Ρότσα)... Παναθηναϊκός!

Forza (Ρότσα)... Παναθηναϊκός!
Ντρίμπλες, κάθετες, ευκαιρίες, γκολ και... μπαλάρα! Όσα δεν έκανε ο Παναθηναϊκός σε 18 επίσημα ματς, τα έκανε με τον Ρότσα ισοπεδώνοντας τον ΠΑΟΚ που γλίτωσε με 2-0.
Διάθεση, πάθος, ψυχή ήταν ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που έλειπαν από τον Παναθηναϊκό τον προηγούμενο καιρό...
Οι «πράσινοι» τα κατέθεσαν απόψε στο ΟΑΚΑ και πανηγύρισαν τη νίκη επί του ΠΑΟΚ  παίζοντας εξαιρετικά στο β' ημίχρονο, που ήταν και μονόλογος.
Δυο κάθετες πάσες βγήκαν στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ όμως ο Κουμάλο πρόλαβε και τις δυο φορές τον Τοτσέ.
Στο δίλεπτο 28'-30' το ματς πήρε φωτιά, με τον Καρνέζη αρχικά να λέει «όχι» στον Σαλπιγγίδη κι εν συνεχεία σε κόντρα του Παναθηναϊκού από δεξιά με Κουίνσι και πάσα του Μαυρία στον Τοτσέ τον Χακόμπο να κάνει την απόκρουση του αγώνα! Στην επόμενη φάση ο Ρομπέρ σούταρε από τα 30 μέτρα, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Καρνέζη κι ο διεθνής κίπερ έδιωξε ενστικτωδώς τη μπάλα!
Οι δυο ομάδες συνέχισαν να βγάζουν φάσεις, με τον Παναθηναϊκό να πιέζει στο φινάλε του ημιχρόνου, χωρίς ωστόσο να βρει δίχτυα, ενώ στο 45' οι «πράσινοι» ζήτησαν πέναλτι σε τζαρτζάρισμα του Τοτσέ με τον Κατσικά με τον Τριτσώνη να δείχνει σωστά «παίζεται».
Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην επανάληψη κι ευτύχησε να προηγηθεί στο 51ο λεπτό. Ο Ζέκα έκανε πολύ ωραία το «1-2» με τον Τοτσέ, μπήκε από δεξιά στην περιοχή και με συρτό διαγώνιο σουτ νίκησε τον εξαιρετικό Χακόμπο για το 1-0!
Παρά τις διορθωτικές κινήσεις του Δώνη, ο ΠΑΟΚ δεν έβρισκε τρόπο, ούτε να κρατήσει, ούτε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, αλλά ούτε και να πατήσει με αξιώσεις στην περιοχή του Καρνέζη.
Στο 73' ο Κουίνσι έχασε σπουδαία ευκαιρία να καθαρίσει το ματς, καθώς βγήκε τετ α τετ με τον Χακόμπο, όμως ο κίπερ του «δικέφαλου» πραγματοποίησε εκ νέου εξαιρετική επέμβαση.
Λίγο έλειψε να το πληρώσει το «τριφύλλι» στην αμέσως επόμενη φάση με τον Σάλπι να κάνει σέντρα από δεξιά και τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Καρνέζη, στην πρώτη φάση του ΠΑΟΚ στο β' μέρος.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ρότσα έριξε στο ματς τον Πετρόπουλο αντί του Τοτσέ, που μπορεί να μην βρήκε δίχτυα παρά τις ευκαιρίες που του δόθηκαν, ωστόσο, έφτιαξε το γκολ.
Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος με το πέναλτι που καταλόγισε ο Τριτσώνης σε μαρκάρισμα του Γιάννου στον Κουίνσι και το εκτέλεσε εύστοχα ο Βιτόλο! Οι του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το πέναλτι με τον Δώνη να είναι έξαλλος!

Ωστόσο, ο πιο έξαλλος απ' όλους ήταν ο Χακόμπο που έκανε χειρονομίες, κλωτσούσε κι έβριζε όποιον έβλεπε μπροστά του και ειδικά τους Τριτσώνη και Αλεξέα! Με τον Δώνη να έχει κάνει και τις τρεις αλλαγές στο τέρμα κάθισε ο Γιάννου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σισοκό (85' Μαρίνος), Βιτόλο, Μαυρίας (65' Φορναρόλι), Τοτσέ, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Ζέκα, Σπυρόπουλος, Βελάσκες, Κουίνσι
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Σταφυλίδης, Κατσικάς, Ρομπέρ (65' Γιάννου), Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Λάζαρ (56' Λίνο), Κάτσε, Κουμάλο, Αθανασιάδης, Ετο (46' λ.τ. Κωνσταντινίδης)

Στο δρόμο της...σωτηρίας- Πρώτο “διπλό” για ΑΕΚ με... τεσσάρα στη Βέροια

Πήρε μπροστά με τον Γερμανό της... (photos)
Η ΑΕΚ είχε πετύχει 4 γκολ σε 10 ματς και για αυτό παράπαιε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Σήμερα πέτυχε 4 σε ένα ματς(!) και πανηγύρισε στη Βέροια τη νίκη (4-0), την πρώτη της εκτός έδρας και τη δεύτερη συνολικά στο πρωτάθλημα!

Βέβαια, το «τρίποντο» δεν ήταν αρκετό για να την ξεκολλήσει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Ωστόσο, η καλή εμφάνιση και η ευχέρεια στο σκοράρισμα δίνουν ψυχολογία στην ομάδα του Έβαλντ Λίνεν που έχει στο ΟΑΚΑ τις επόμενες εβδομάδες τον Λεβαδειακό και τον ΠΑΣ Γιάννινα, με στόχο να κερδίσει θέσεις και να διώξει από πάνω της το «φάντασμα» του υποβιβασμού.
Σε αυτές τις «περιπέτειες» παραμένει η Βέροια, που έχει να πανηγυρίσει από τις 30 Σεπτεμβρίου(!) και στο σημερινό κρίσιμο ματς, είχε όλες κι όλες δύο τελικές προσπάθειες! Να σημειωθεί πάντως πως έπαιζε με δέκα παίκτες από το 56' λόγω αποβολής του Καφέ.
Ήταν η φάση στην οποία η ΑΕΚ έγραψε το 3-0. Ο αρχηγός της Βέροιας και πρώην «κάπτεν» της Ένωσης, ανέτρεψε στην περιοχή τον Φουρτάδο, ο οποίος σκόραρε, αλλά ο Βοσκάκης σωστά διέκοψε τη φάση και έδειξε το πέναλτι, με την απευθείας κόκκινη πάντως να ήταν υπερβολική...

Ο Γκερέιρο εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών και έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» που είχαν ετοιμάσει από το πρώτο ημίχρονο οι Κατίδης (19' ) και Φούντας (24'). Ο πρώτος σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ από μακριά, με την μπάλα να μπερδεύει τον Λόπεζ, ο οποίος προ του Φουρτάδο δεν βγήκε, και την είδε να καταλήγει στα δίχτυα του...
Ο μέχρι πρότινος κορυφαίος πορτιέρο της Βέροιας έχει ευθύνη, μεγαλύτερη, στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ, όταν ο Φούντας έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και σούταρε προς το τέρμα, βλέποντας τον Λόπεζ εκτός... τόπου και χρόνου!
Το 4-0 έγινε λίγο πριν από το φινάλε με τον 19χρονο Σταμάτη, που πέρασε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και με ωραίο πλασέ, μετά από εξαιρετική μπαλιά του Κοδρέρο, πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα. Να σημειωθεί πως στο 31' η ΑΕΚ είχε και δοκάρι, σε σουτ του Κοδρέρο, όταν η μπάλα κόντραρε στον Αμαραντίδη, βρήκε δοκάρι και έφυγε κόρνερ...

Η ΑΕΚ πανηγύρισε νίκη με διαστάσεις θριάμβου μαζί με 1.000 και πλέον οπαδούς της που βρέθηκαν στη Βέροια και δείχνει, μετά και τις καλές εμφανίσεις με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, πως γυρίζει σελίδα...
ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεζ, Γεωργιάδης, Καλί, Ορέστες, Αμαραντίδης, Ζε Βιτόρ (46' Καλογέρης), Καφές, Ολαϊτάν, Μπάργκαν, Καλτσάς (79' Μπελόν), Ιωάννου (46' Κόστλι).

ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Κορδέρο, Φούντας, Κατίδης (84' Αρκούδας), Γκερέιρο (9' Κοτσαρίδης), Φουρτάδο (70' Σταμάτής), Λαγός, Φέτσης, Βλάχος, Κουτρουμπής.

Δεν ήταν μόνο ο αρχηγός της CIA εραστής της Φρειδερίκης!

Κι άλλες πτυχές της ζωής της Βασίλισσας Φρειδερικης έρχονται στο φως της δημοσιότητας και είναι όλες πιπεράτες!

Τις τελευταίες ημέρες έχουν έρθει στο φως λεπτομέρειες της ερωτικής σχέσης που είχε η Βασίλισσα Φρειδερίκη με τον διευθυντή της CIA, Αλεν Ντάλες.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ αυτό ήταν μόνο ένα επεισόδιο.

Εκτός λοιπόν από την σκανδαλιστική ιστορία με τον Αλεν Ντάλες (1893 - 1969), που διηγείται ο Στίβεν Κίντσερ στο βιβλίο του, υπάρχει και άλλη με πρωταγωνιστή τον Γιαν Σματς (1870 - 1950), πρωθυπουργό της Ν. Αφρικής και εκ των θεμελιωτών του απαρτχάιντ.
Και υπάρχει και μια τρίτη με τον κατά 37 χρόνια μεγαλύτερό της Τζορτζ Μάρσαλ (1880 - 1959), Αμερικανό στρατάρχη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, εμπνευστή του Σχεδίου για την οικονομική αναγέννηση της μεταπολεμικής Ευρώπης.

Η Ελένη Βλάχου, η εκδότρια της «Καθημερινής», είναι εκείνη που περιγράφει, πώς ο Πέτρος της Ελλάδας (1908 - 1980) απέρριψε τη μεσολάβηση για να παντρευτεί τη Φρειδερίκη του Αννοβέρου.

Στον δεύτερο τόμο των Απομνημονευμάτων της, που τιτλοφόρησε «Δημοσιογραφικά χρόνια - πενήντα και κάτι», στη σελίδα 27, σκιαγραφεί τον Πέτρο σαν άνδρα με αθλητικό παράστημα, ξανθό και χαμογελαστό. Σημειώνει: «Είχαμε (σ.σ.: με τον πρίγκιπα Πέτρο) πολλούς κοινούς φίλους, Αθηναίους και Αλεξανδρινούς, και όταν μιλούσαμε μαζί για τα ταξίδια του, για το Θιβέτ και τις άλλες εξωτικές βουνοκορφές, όπου είχε σκαρφαλώσει, τον παρασύραμε σε δικά μας κουτσομπολιά, με κεντρικό πρόσωπο - ποιο άλλο; - τη Βασίλισσα Φρειδερίκη.

«Ηταν η μεγάλος του εχθρός, δεν ήθελε να τον δει στα μάτια της. Και, κατά τη δική του άποψη, ο λόγος ήταν ...ερωτικός. Πριν παρουσιαστεί ο Παύλος ως υποψήφιος γαμπρός, του την είχαν προσφέρει για νύφη... και την είχε απορρίψει. Μια ιστορία που την εγνώριζε και τη διηγιόταν μόνο ο ίδιος, διανθισμένη με λεπτομέρειες ελάχιστα κολακευτικές για την πριγκίπισσα με τα ''χονδρά πόδια''».

Ο τότε διάδοχος Παύλος της Ελλάδας (1901 - 1964) έκανε την πρόταση γάμου το 1936, στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Βερολίνου. Η Φρειδερίκη ήταν 19 ετών, μέλος της ναζιστικής Νεολαίας. Ο γάμος της έγινε στην Αθήνα στις 9 Ιανουαρίου 1938. Δεν αποτέλεσε κώλυμα το γεγονός ότι ο σύζυγός της ήταν ταυτόχρονα θείος της και πρώτος εξάδελφος της μητέρας της. Αυτά συνηθίζονταν στις βασιλικές δυναστείες με βάση τον Σαλικό Νόμο, που χρονολογείται από τον Μεσαίωνα.

Με τον Γιαν Σματς η Φρειδερίκη απέκτησε ιδιαίτερη σχέση κατά την παραμονή της στη Νότιο Αφρική, στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο 70άρης Γιαν Κρίστιαν Σματς υπήρξε μέντορας και εραστής της. Ο Σματς έγινε κουμπάρος της. Στο Κέιπ Τάουν βάφτισε το τρίτο παιδί της, την Ειρήνη. Θα είχε εγκατασταθεί μόνιμα εκεί, αν το 1946 δεν επανερχόταν με δημοψήφισμα στην Ελλάδα ο βασιλιάς Γεώργιος Β'.

«Το βράδυ θα έρθω σπίτι σου...» έγραψε στον στρατηγό Μάρσαλ.

Με τον στρατηγό Τζορτζ Μάρσαλ η Φρειδερίκη γνωρίστηκε το 1947 στο Λονδίνο. Ο τίτλος της ήταν τότε πριγκίπισσα διαδόχου.
Βασίλισσα έγινε την Πρωταπριλιά του ίδιου χρόνου, όταν ο σύζυγός της Παύλος διαδέχτηκε στον θρόνο τον αδελφό του Γεώργιο Β΄ (1890 - 1947). Ο Γεώργιος δεν είχε παιδιά και αυτός ήταν ο λόγος που είχε χωρίσει από την Ελισάβετ της Ρουμανίας (1894 - 1956).

Η Φρειδερίκη διατήρησε εμπιστευτική αλληλογραφία και στενές σχέσεις με τον Μάρσαλ μέχρι τον θάνατό του το 1959.

«Το βράδυ θα έρθω σπίτι σου» γράφει σε μία από τις επιστολές της. Η αλληλογραφία με τον βετεράνο στρατάρχη αποκαλύπτει τους τρυφερούς συναισθηματικούς δεσμούς, που αναπτύχθηκαν ανάμεσά τους. Ο ίδιος τη θεωρεί «πολύ όμορφη και πολύ ενδιαφέρουσα γυναίκα, μια εργαζόμενη βασίλισσα».

ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ

Όλες οι αλλαγές στις έδρες λόγω της τελευταίας απογραφής πληθυσμού!


Αλλαγές σε 25 βουλευτικές έδρες επέφερε η τελευταία γενική απογραφή πληθυσμού του Μαΐου 2011, σύμφωνα με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο καθορίζονται οι βουλευτικές έδρες κάθε εκλογικής περιφέρειας.

Το επίμαχο διάταγμα κατατέθηκε στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.
Σύμφωνα με το διάταγμα από μια βουλευτική έδρα κερδίζουν 25 εκλογικές περιφέρειες οι οποίες είναι:

Α' Αθηνών όπου αυξάνεται το σύνολο των εδρών στις 14,
Β' Αθηνών (44),
Νομού Αττικής (15),
Α' Πειραιώς (6),
Β' Πειραιώς (8),
Νομού Αργολίδος (3),
Νομού 'Αρτης (3),
Νομού Δωδεκανήσου (5),
Νομού Ευρυτανίας (1),
Νομού Θεσπρωτίας (2),
Νομού Ιωαννίνων (5),
Νομού Καστοριάς (2),
Νομού Κέρκυρας (3),
Νομού Κιλκίς (3),
Νομού Κοζάνης (5),
Νομού Κυκλάδων (4),
Νομού Λακωνίας (3),
Νομού Λέσβου (3),
Νομού Λευκάδος (1),
Νομού Μαγνησίας (6),
Νομού Πιερίας (4),
Νομού Πρεβέζης (2),
Νομού Φθιώτιδος (5),
Νομού Φλωρίνης (2)
και Νομού Χίου (2).

Οι υπόλοιπες 31 έδρες έχουν ως εξής:
Νομός Αιτωλοακαρνανίας 7, νομός Αρκαδίας 3, νομός Αχαΐας 8, νομός Βοιωτίας 3, νομός Γρεβενών 1, νομός Δράμας 3, νομός Έβρου 4, νομός Ευβοίας 6, νομός Ζακύνθου 1, νομός Ηλείας 5, νομός Ημαθίας 4, νομός Ηρακλείου 8, νομός Α' Θεσσαλονίκης 16, νομός Β' Θεσσαλονίκης 9, νομός Καβάλας 4, νομός Καρδίτσης 4, νομός Κεφαλληνίας 1, νομός Κορινθίας 4, νομός Λαρίσης 8, νομός Λασιθίου 2, νομός Μεσσηνίας 5, νομός Ξάνθης 3, νομός Πέλλης 4, νομός Ρεθύμνης 2, νομός Ροδόπης 3, νομός Σάμου 1, νομός Σερρών 6, νομός Τρικάλων 4, νομός Φωκίδος 1, νομός Χαλκιδικής 3 και νομός Χανίων 4.

Πάνω από 9 ώρες στο Μαξίμου Σαμαράς - Στουρνάρας - Ανοιξαν μέχρι και το Εθνικό Τυπογραφείο σήμερα για να τυπωθούν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου!

- Αύριο κατατίθεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου
- Τυπώνονται νέες ρυθμίσεις για αποκρατικοποιήσεις και ΕΟΠΥΥ
- Από το Μέγαρο Μαξίμου πέρασαν και άλλοι υπουργοί

Ενας μαραθώνιος για να κλείσουν τις τελευταίες εκκρεμότητες και να είναι όλα έτοιμα για το Eurogroup της Τρίτης από την ελληνική κυβέρνηση. Από τις 11 το πρωί στο Μαξίμου συναντώνται ο πρωθυπουργός με τον υποικ.

Η συνάντηση γίνεται δύο 24ωρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup των Βρυξελλών όπου αναμένεται να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για την εκταμίευση της δόσης αλλά και για την βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους.

Ο Πρωθυπουργός, θέλει μέχρι αύριο το βράδυ να έχουν κλείσει και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Αύριο αναμένεται να κατατεθεί και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου ώστε να ρυθμιστούν τα «κενά» του πολυνομοσχεδίου ενώ όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.

Το νέο πλαίσιο θα προβλέπει τριμηνιαίους στόχους, μηνιαία παρακολούθηση και προκαθορισμένα διορθωτικά μέτρα. Στη περίπτωση αποκλίσεων θα προβλέπεται αυτόματη περικοπή 10% λειτουργικών δαπανών και επιχορηγήσεων σε Υπουργεία, ΔΕΚΟ και ΟΤΑ, ενώ εάν παρατηρούνται σοβαρές αποκλίσεις θα τοποθετείται ειδικός Επόπτης.

H κυβέρνηση, άνοιξε κατ' εξαίρεση σήμερα, Κυριακή, το Εθνικό Τυπογραφείο για να έχουν τυπωθεί και δημοσιευθεί έως το βράδυ οι δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και οι 14 κοινές υπουργικές αποφάσεις που αποτελούν μέρος των προαπαιτούμενων.

Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου αφορούν:

- η μία στον μηχανισμό της αυτόματης ρύθμισης του ποϋπολογισμού
- και η δεύτερη μια σειρά άλλες ρυθμίσες, από το Ταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι τον ΕΟΠΥΥ.

Από το Μαξίμου πέρασε νωρίτερα και ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος συνυπογράφει τις 8 από τις 14 κοινές υπουργικές αποφάσεις, αλλά και ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος, που έχει και την επιμέλεια του νομοτεχνικού έργου της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε έναν συμβιβασμό μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των Ευρωπαίων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

newsit.gr

Πεδίο μάχης το Αγρίνιο - Επεισόδια μετά από αντιφασιστική διαμαρτυρία για τα εγκαίνια γραφείων της Χρυσής Αυγής


Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων της αστυνομίας έξω από τον ναό του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, όπου κατέληξε αντιφασιστική πορεία, με αφορμή τα εγκαίνια γραφείου της Χρυσής Αυγής στην πόλη. Την ώρα της τελετής των εγκαινίων που έγιναν παρουσία αρκετών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν αντιφασιστική πορεία, που κατέληξε στον Αγιο Δημήτριο, όπου σημειώθηκαν συμπλοκές με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.
Το γραφείο της Χρυσής Αυγής, που βρίσκεται απέναντι από την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, εγκαινιάστηκε παρουσία του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χρήστου Παππά, του εκπροσώπου Τύπου Ηλία Κασιδιάρη, του βουλευτή Ευβοίας Νίκου Μίχου, του βουλευτή Β' Αθηνών Ηλία Παναγιώταρου και του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κώνσταντίνου Μπαρμπαρούση.
φωτό από aerasnews

Για την τελετή στο Αγρίνιο έφθασαν μέλη της Χρυσής Αυγής με στολές παραλαγής και ελληνικές σημαίες από την Κόρινθο, την Αμαλιάδα και άλλες πόλεις της χώρας.
Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο είχε προαναγγελθεί και η τοπική αστυνομική δύναμη είχε ενισχυθεί από το μεσημέρι με δυνάμεις από άλλες περιοχές της χώρας.
Ωστόσο σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, με τους αντιεξουσιαστές να προκαλούν φθορές σε τράπεζες και να ρίχνουν μολότοφ και την αστυνομία να απαντά με εκτεταμένη χρήση χημικών...

newsit.gr

Κύμα «λευκών» ισοπαλιών στον 7ο όμιλο - Το Πανόπουλο στο +2 στον 6ο όμιλο


 
7ος ομίλος

Κύμα «λευκών» ισοπαλιών στον 7ο όμιλο του περιφερειακού πρωταθλήματος , όπου η Χαλκίδα αν και έχασε βαθμούς στην έδρα της , εξακολουθεί να προηγείται

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Πέλοπας Κιάτου-Παρνασός  0-0
Πανναυπλιακός-Πορτοχελιακός 3-1
Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου- Α.Ο. Λουκισίων 0-0
Χαλκίδα-Παναργειακός 0-0
Πανελευσινιακός-Μανδραϊκός  αύριο

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 



6ος ομίλος

Εθνικός Μελιγαλά-Διαγόρας Βραχνέικων 2-2
Ατρόμητος Λάππα-Παναρκαδικός 1-1
Πάμισος-Εράνη Φιλιατρών 2-0
Αχαϊκή-ΠΦΟ Πανόπουλου 0-1
Δόξα Νέας Μανολάδας-Εθνικός Σαγέικων 1-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 4 αγώνες)


 

 

Τετρπλή ισοβαθμία στην κορυφή της FOOTBALL LEAGUE !


Το πιο εντυπωσιακό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών στην Β' Εθνική συνεχίζει να εκπλήσσει με τέσσερις ομάδες να μοιράζονται την κορυφή μετά και τα σημερινά αποτελέσματα.

Μεγάλο διπλό πανηγύρισε στην Μυτιλήνη ο Απόλλωνας, που επιβλήθηκε με 2-0 της Καλλονής με την «ελαφρά ταξιαρχία» να σημειώνει τα γκολ στην επανάληψη με τους Κατσίκη (53'), Μανιά (85').
ΑΕΛ Καλλονής (Τίμος Καβακάς): Πάιερ, Κριπιντίρης, Λαμπρόπουλος, Κώτσιος, Μαϊστόροβιτς, Σιλιγαρδάκης, Μαρσέλο, Μανούσος, Γκονζάλες, Λεοζίνιο, Καζάκης.
Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης):Κοτταράς, Χατζηζήσης, Χιντζίδης, Δεληζήσης, Ιασωνίδης, Καμαρά, Διαμαντίδης, Τσιλιγκίρης, Διαμάντης, Κατσίκης, Καραμαλίκης.

Στην κορυφή παρέμειναν και τα Γιαννιτσά, παρά την ήττα από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο με 1-0 από το 21' με το γκολ του Φαβάλι
Παναιτωλικός (Νίκος Καραγεωργίου): Τακίδης, Πασάς, Γκόλιας, Ιωάννου, Ακουάρο, Κούσας, Μπογκντάνοβιτς, Γιάνεφ, Σφακιανάκης, Φαβάλι, Καμαρά.
Αναγέννηση Γιαννιτσών (Νίκος Παναγιωτίδης):Λαμπάκης, Σερέτης, Τσίαμης, Στεργίδης, Χατζόγλου, Ντε Παούλα, Ιορδανίδης, Ταβάρες, Στεφανίδης, Νταντίδης, Σκέμπης.

Στην κορυφή κι ο Εργοτέλης, που αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 στα Μέγαρα με τον Βύζαντα.
Οι Μεγαρείς προηγήθηκαν στο 10' με τον Ντιαλό, όμως οι Κρητικοί ισοφάρισαν στο 20' με το αυτογκόλ του Γρομιτσάρη.
Βύζας Μεγάρων (Θύμιος Γεωργούλης): Παναγόπουλος, Γρομιτσάρης, Χαρτσιάς, Βλάχος, Σπαγής, Μπιτσάκος, Λαμπρόπουλος, Διαμαντόπουλος, Σιώκος, Ντιαλό, Γκεμίσης (75' Μανδύλης).
Εργοτέλης (Σίνισα Γκόγκιτς): Αθανασίου, Τζανακάκης, Πίτσος (81' Κοζορώνης), Δασκαλάκης, Σαρρής,Ρομάνο, Μπουχαλάκης (73' Δωματάς), Ουέλινγκτον, Λαμπίν (54' Πλουσής), Χαντί, Ζαχόρα.

Ο τέταρτος συγκάτοικος είναι ο Εθνικός Γαζώρου, που δεν έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το στραβοπάτημα των Γιαννιτσών κι αν και τα χρειάστηκε επικράτησε στην έδρα του με 1-0 της Αναγέννησης Επανομής, έχοντας για χρυσό σκόρερ τον Γκόγκα, που βρήκε δίχτυα δυο λεπτά πριν το φινάλε! Η Αναγέννηση έπαιζε με 10 παίκτες από το 80' λόγω αποβολής του Ναστόσκι.
Εθνικός Γαζώρου (Παναγιώτης Διλμπέρης): Αποστολίδης, Κοσμίδης, Νίρλας, Κουκόλης, Καπίας, Σαββίδης, Αλεξάντροβιτς, Γεωργιάδης, Γκόγκας, Κωνσταντινίδης, Ναλμπάντης.
Αναγέννηση Επανομής (Σπύρος Μπαξεβάνος): Τοπαλίδης, Τέλλος, Παπατζίκος, Κουλίδης, Τσερκέζος, Ναστόσκι, Κυζιρίδης, Σαμουηλίδης, Σικαλόπουλος, Τζανδάρης, Κουκουλέκης.

Αρέσκονται στην ισοπαλία Παναχαϊκή και Πανσερραϊκός (0-0)Στην Πάτρα, η Παναχαϊκή δεν κατάφερε να νικήσει για άλλη μια φορά και παραχώρησε «λευκή ισοπαλία» στον Πανσερραϊκό παραμένοντας στα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας.
Παναχαϊκή (Ηλίας Φυντάνης): Πίτκας, Σπίνουλας, Καραμανλής, Μαπούκου, Ντίνας, Γκούρτσας, Άντονι, Ντιόγκο, Ολισέ, Βουνκ, Βοσκόπουλος.
Πανσερραϊκός (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτσαβασίλης, Κιάσσος, Τοντόροφ, Μπριλάκης, Καρακώστας, Σιάκκας, Ανάκογλου, Παρασκευαϊδης, Κοντός, Μπονέρης, Γκουγκουλιάς

Ο Ηρακλής δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα κόντρα στον Πιερικό του οποίου επιβλήθηκε άνετα με 3-0 (σ.σ.: ο Πιερικός έπαιζε με 10 από το 8' λόγω αποβολής του Δεσποτόφσκι)
Ηρακλής (Γιώργος Στράντζαλης): Χουάντερσον, Μίχος, Βαγγελόπουλος, Σαββίδης, Λόπεθ, Φερνάντεζ, Σουλίδης (78' Νατσιόπουλος), Σαράφογλου (46' Χιονίδης), Βουτσιάς (46' Μπανγκουρά), Τζοβέ, Στεφανίδης.
Πιερικός (Ντούσαν Μιτόσεβιτς): Τόλιος, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Ντόικιτς, Λαζαρίδης, Δεσποτόφσκι, Φαμπίνιο, Ντάνι, Κόιτς (68' Ίτσιος), Σεχολάρι, Καθάριος.

Τέλος ισόπαλα χωρίς τέρματα έληξαν τα Θρασύβουλος-Καλλιθέα και Καβάλα-Ηρακλής Ψαχνών με τους δυο γηπεδούχους να έχουν από ένα δοκάρι.

Η αγωνιστική

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 0-0
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ 0-0
ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1-1
ΚΑΒΑΛΑ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ 0-0
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ 1-0
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 0-2
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΝΑΓ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 1-0
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ 3-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Εργοτέλης
8
7-4
15
2. Eθνικός Γαζώρου
9
12-6
15
3. Αναγέν. Γιαννιτσών
9
13-11
15
4. Απόλλων
8
8-3
15
5. Λάρισα
8
11-7
14
6. Ολυμπιακός Βόλου
9
8-6
14
7. Νίκη Βόλου
8
8-8
13
8. Παναιτωλικός
9
6-3
13
9. Πανσερραϊκός
9
9-8
13
10. ΑΕΠ Ηρακλής
8
11-7
13
11. Ηρακλής Ψαχνών
8
7-5
12
12. Καβάλα
8
6-5
12
13. Καλλονή
8
4-5
11
14. Καλλιθέα
9
13-15
10
15. Φωκικός
8
8-9
9
16. Παναχαϊκή 2005
9
7-9
9
17. Δόξα Δράμας
9
9-11
8
18. Βύζας Μεγάρων
8
5-8
7
19. Θρασύβουλος
9
4-7
6
20. Πιερικός
8
3-10
6
21. Αναγέν. Επανωμής
9
5-17
4