Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Σο-ου με Φορναρόλι σε ... κολυμβητήριο και ο Παο 4 - 0 την Προοδευτική!

Έπρεπε να ανοίξουν οι ουρανοί για να σκοράρει ο Φορναρόλι και να κάνει ντεμπούτο -και μάλιστα με γκολ- ο Χαμπίμπ Σο!
Με τον Ουρουγουανό λοιπόν, να πετυχαίνει δύο γκολ (σκόραρε για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο του 2011), τον Σενεγαλέζο να παίζει για πρώτη φορά και να βρίσκει δίχτυα και τον Χριστοδουλόπουλο να σκοράρει επίσης, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Προοδευτικής με 4-0 και «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, καθώς λογικά δεν θα... φάει πέντε γκολ στη ρεβάνς.
Ο σημερινός αγώνας έγινε σε ένα... κεκλεισμένων θυρών ΟΑΚΑ καθώς οι φίλοι του Παναθηναϊκού, και λόγω καιρού, δεν ήταν πάνω από 1.000 και σε ένα γήπεδο που από το 65' και μετά είχε μετατραπεί σε... κολυμβητήριο λόγω βροχής. Για αυτό και στο 75' ο διαιτητής Μήτσιος πήρε τις δύο ομάδες κι έφυγαν για τα αποδυτήρια. που οδήγησε στην διακοπή του ματς για 30 λεπτά
Τελικά λίγο μετά επέστρεψαν, αφού είχαν μπει τρακτέρ και σκούπες για να μαζέψουν τα νερά και το παιχνίδι συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε -ευτυχώς- χωρίς απρόοπτα. Και μέσα σε όλα αυτά, έκανε ντεμπούτο ο Χαμπίμπ Σο, που ωστόσο πρόλαβε να κάνει ελάχιστα, δεδομένων των συνθηκών.
Αγωνιστικά, το πρώτο ημίχρονο δεν... βλεπόταν. Μέχρι να φτάσουμε στο φινάλε, όταν στο 44' ο Φορναρόλι πέτυχε ένα υπέροχο γκολ (έστρωσε την μπάλα με το στήθος και έπιασε το ψηλοκρεμαστό σουτ) και στις καθυστερήσεις, με τον Χριστοδουλόπουλο να περνάει από αριστερά έναν αντίπαλο, να ντριμπλάρει τον επόμενο και να γράφει το 2-0
Στην επανάληψη έγιναν όλες κι όλες τρεις φάσεις, με πρωταγωνιστή την... βροχή και τον Σο! Στο 59' ο Βασιλάκος πανηγύρισε ένα γκολ που δεν μπήκε ποτέ! Ο επιθετικός της Προοδευτικής σούταρε, ο Κοτσόλης απέκρουσε, ο Βασιλάκος πλάσαρε εκ νέου και την ώρα που έφευγε για τη σέντρα, η μπάλα κόλλησε στο νερό και πάνω στη γραμμή, με τον πορτιέρο του ΠΑΟ να μπλοκάρει!
Κι ενώ στην «Προό» είχαν μείνει με το... αχ από τη χαμένη ευκαιρία, στο 62' η βροχή έπαιξε περίεργο παιχνίδι ξανά... Από μπαλιά του Τριανταφυλλόπουλου, ο Κουσούρης γλίστρησε και δεν έδιωξε, η μπάλα κόλλησε στο χορτάρι και στρώθηκε στον Φορναρόλι που δεν έχασε την ευκαιρία για το 3-0!
Ακολούθησε η επί ένα μισάωρο διακοπή του αγώνα λόγω βροχής πριν επιστρέψουμε με το γκολ του Σο! Στο 85ο λεπτό ο Μπαρμπαρούσης εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Σενεγαλέζος βρήκε την μπάλα λίγο με το κεφάλι, λίγο με την πλάτη και την έστειλε στα δίχτα κάνοντας το 4-0!
Παναθηναϊκός (Χουάν Ρότσα): Κοτσόλης, Χουχούμης, Λαγός, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος, Βιτόλο (64’ Σο), Φουρλάνος, Χριστοδουλόπουλος (80’ Δώνης), Μπαρμπαρούσης, Φορναρόλι (84’ Αποστολόπουλος), Πετρόπουλος
Προοδευτική:
Μουκέας, Κολιός, Παπανικόλας, Κουσούρης, Κακαράς, Λάζουρας (66’ Χόρτσας), Μακαρονάς, Λέκκας (28’ Επιτροπάκης), Αργυρίου, Παναγιωτόπουλος, Βασιλάκος (70’ Γρίβας).


Η Κέρκυρα "καθάρισε" στο χωράφι του Τυρνάβου
Η Κέρκυρα αποδείχθηκε πιο ανθετική στη λάσπη του αγωνιστικού χώρου από την έντονη βροχή που έχει προηγηθεί , κέρδισε εκτός έδρας τον Τύρναβο με 2-0 με πέναλτι του Διαμαντόπουλου στο 27, (το κέρδισε ο ίδιος από τον Σιάτρα) και όμορφη ατομική προσπάθεια του Σίμωση στο 78' και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.
Λόγω της έντονης βροχής και την άσχημη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, ο αγώνας κινδύνεψε να μην γίνει, αλλά ο διαιτητής Δημητρόπουλος, μετά τον απαραίτητο έλεγχο, έδωσε το «οκ» για τη διεξαγωγή του.
Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα πρώτα ο Σιάτρας στο 55' και έπειτα ο ¨Καραπέτσας στο 62'.


Διπλό βήμα πρόκρισης ο Πανθρακικός
Ο Πανθρακικός επικράτησε δίκαια στην Κομοτηνή της Νίκης Βόλου με 2-0 και απέκτησε τεράστιο πλεονέκτημα πρόκρισης στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και πήραν τη νίκη με γκολ των Μπαϊκαρά στο 8' και Κυβελίδη στο 52'

ΠΑΣ Γιάννινα - Πανσερρραϊκός 1 - 0
Ο ΠΑΣ πήρε τη νίκη, αλλά ο Πανσερραϊκός το προβάδισμα, εφόσον οι δύο ομάδες έχουν την ίδια εικόνα και στη ρεβάνς που θα γίνει σε δύο εβδομάδες στις Σέρρες. Η ομάδα των Ιωαννίνων επικράτησε με 1-0, με το γκολ του Γιάκου στο 22ο λεπτό, αλλά ο Πανσερραϊκός έδειχνε καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο και άντεξε ακόμα κι όταν έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Κιάσσου στο 68'.

Επέστρεψε ο ελληνικός στρατός από το Αφγανιστάν


Ολοκληρώθηκε η αποχώρηση του Τάγματος Ειδικής Σύνθεσης Αφγανιστάν από την Καμπούλ, που βρισκόταν εκεί από τις 17 Φεβρουαρίου 2002, με την τοποθέτηση 15 Αξιωματικών και 34 Υπαξιωματικών της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπ. Εθνικής Αμυνας, μαζί με τα στελέχη επέστρεψε όλο το υλικό και τα μέσα που υπήρχαν στο Αφγανιστάν, ενώ η εξοικονόμηση χρημάτων, λόγω της αποχώρησης, ανέρχεται στα 6.800.000 ευρώ σε σχέση με το 2011 και στα 7.700.000 ευρώ σε σχέση με το 2010.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Αφγανιστάν, οι ελληνικές δυνάμεις εκτέλεσαν έργα κατασκευής – ανακατασκευής και βελτίωσης των υποδομών στην πόλη της Καμπούλ, καθώς επίσης και του αεροδρομίου ενώ συμμετείχαν στην εκπαίδευση Αφγανών στρατιωτών και στη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Επισημαίνεται ότι ήταν ιδιαίτερα σημαντική η υποστήριξη που παρείχε το 299 ΚΙΧΝΕ (το 299 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας αναπτύχθηκε στις 26 Ιουλίου 2005, στην Καμπούλ, και η ΕΛΔΑΦ μετονομάστηκε σε ΤΕΣΑΦ) από υγειονομικής πλευράς, τόσο στο προσωπικό του ΤΕΣΑΦ και της υπόλοιπης δύναμης της ISAF, όσο και σε Αφγανούς πολίτες.
Στη συγκρότηση των δυο δυνάμεων, συμμετείχαν 33 αποστολές (3.295 στελέχη), με χρονική διάρκεια παραμονής από 3 έως 6 μήνες.

newsit.gr

Αυτοί είναι οι 5 παχύτεροι άνθρωποι στον κόσμο- ΦΩΤΟ

Οι φωτογραφίες κυριολεκτικά σοκάρουν. Πρόκειται για τους 5 παχύτερους ανθρώπους στον κόσμο, τα κιλά των οποίων ξεκινάνε από τα 170 και φτάνουν μέχρι και τον μισό τόνο σχεδόν. Φανταστείτε μισό τόνο.
Άνθρωπος δηλαδή που ζυγίζει τουλάχιστον 500 κιλά. Όπως καταλαβαίνετε τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν είναι τεράστια και όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν ούτε καν να κινηθούν και παραμένουν καθηλωμένοι.
Ο Πώλ Μέισον. Ένας Άγγλος ηλικίας 50 ετών.
Η Ντόνα Σίμπσον. Αμερικανίδα γεννημένη το 1967.
Μάνουελ Ουρίμπε. Μεξικανός, διεκδικεί τον τίτλο του παχύτερου ανθρώπου του κόσμου. 597 κιλά.
Ρομπερτ Ερλ Χιουτζ. Από τις ΗΠΑ. Χιουτζ, όνομα και πράγμα.
Κένεθ Μπρούμλευ.

Γνωρίστε τους στο www.iatropedia.com

Σύλλήψεις 57χρονης στο Βραχάτι για χρέη πάνω από 4,5 εκατομμύρια και 24χρονου ρομά στο Κιάτο για κλοπή καλωδίων του προαστιακού σιδηροδρόμου !

 
Στο Βραχάτι , συνελήφθη το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, μια 57χρονη γυναίκα για οφειλές προς το Δημόσιο! Ειδικότερα, σε βάρος της 57χρονης έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -4.552.863,71- ευρώ.
Η 57χρονη οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Επίσης συνελήφθη, χθες (28-11-2012) το απόγευμα, στο Κιάτο , από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, ένας  24χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, για κλοπή καλωδίων του προαστιακού σιδηροδρόμου και διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί, χθες  το απόγευμα, στην περιοχή «Τραγάνα» κατέλαβαν τον 24χρονο, να είχε φορτώσει σε φορτηγό όχημα, καλώδια μήκους -600- μέτρων. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 24χρονος, μαζί με ακόμα δύο άτομα, που αναζητούνται, είχαν αφαιρέσει τα καλώδια, λίγο νωρίτερα, από τον προαστιακό σιδηρόδρομο που βρισκόντουσαν κοντά στο σημείο ελέγχου και τα οποία χρησίμευαν στη σηματοδότηση αυτού.
Το φορτηγό όχημα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινης πράξης, ενώ επίσης κατασχέθηκαν τα καλώδια, το οποίο αποδόθηκαν σε υπάλληλο του προαστιακού σιδηροδρόμου.
Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε επίσης ότι, οι ανωτέρω, την 24 προς 25 Νοεμβρίου 2012, στο Κάτω Διμηνιό Κορινθίας, είχαν αφαιρέσει καλώδια ιδιοκτησίας του Ο.Τ.Ε., μήκους -80- μέτρων.
Συνολικά από την παράνομη δράση τους, είχαν αφαιρέσει καλώδια με αξία που αγγίζει τις -9.500- ευρώ, σύμφωνα με τους αρμόδιους.
Ο 24χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, ενώ ερευνάται τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Στο νοσοκομείο ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζωρτζ Μπους ο πρεσβύτερος


Ο αμερικανός πρώην πρόεδρος Τζορτζ Ου. Μπους διακομίστηκε σήμερα σε νοσοκομείο στο Χιούστον του Τέξας, όπως δήλωσε η Στέφανι Έισιν, εκπρόσωπος του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με το foxnews, o 88χρονος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ πάσχει από βρογχίτιδα.
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπως είπαν γιατί είχε επίμονο βήχα.

Απορρίφθηκε η Εξεταστική για το Μνημόνιο


Όχι είπε η Βουλή στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο.
Με 167 όχι και 119 υπέρ καταψηφίστηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της χώρας σε επιτήρηση και το μνημόνιο. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 14 βουλευτές. Δυο ηταν οι απουσίες με νόημα. Του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ( απουσίαζε στη Ν. Υόρκη) και του νυν πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, ο Αλέξης Τσίπρας μπερδεύτηκε και είπε όχι στην αρχή καταψηφίζοντας επι της ουσίας την δική του πρόταση.
Νωρίτερα είχε ανταλλάξει σκληρές κουβέντες με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο. Eίναι η τρίτη αμήχανη ομιλία Τσίπρα γεμάτη θλίψη και εκνευρισμό γι' αυτό που έγινε, μετά από μήνες και διαπραγμάτευση που δίνει ευκαιρία Ελλάδα να σταθεροποιήσει θέση της και να προχωρήσει", είπε ο κ. Βενιζέλος. Και συνέχισε: "Στο όνομα τίνος μίλησε σήμερα Αλ. Τσίπρας; Ποιους ενοχλεί επαναγορά; Εκπροσωπεί συμφέροντα hedge funds; Εκπροσωπεί συμφέροντα τραπεζιτών που ενοχλήθηκαν για το PSI;"
Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «διαρκές και συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού».
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής γιατί, όπως είπε, θεωρεί χρέος του να κάνει αυτό που η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί. Να αναζητήσουμε δηλαδή πως μια κρίση χρέους μετατράπηκε σε εθνική τραγωδία, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί χρέος της Βουλής και όλων των πολιτικών δυνάμεων να αποκαλυφθούν οι λαθεμένες πολιτικές επιλογές που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε πειραματόζωο της κρίσης.
«Μας λέτε ότι η πρότασή μας είναι ρεβανσιστική και εκδικητική. Είναι όμως μια πρόταση που έχει να κάνει με το σήμερα και το αύριο διότι αυτό που γίνεται σήμερα είναι ένα διαρκές και συνεχιζόμενο έγκλημα και γι΄αυτό αρνείστε την πρότασή μας. Η στάση αποκαλύπτει και τεκμηριώνει ότι το Μνημόνιο δεν ήταν λύση από ανάγκη, αλλά επιλογή», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Για ακόμα μια φορά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς προκάλεσε με την τοποθέτησή του στην Βουλή. Μιλώντας στην συζήτηση για την πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για το Α Μνημόνιο, είπε:"Προτείνουμε προανακριτική απευθείας. Γιατί δεν το προτείνετε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν ξέρετε ότι αν δεν γίνει σύντομα θα υπάρξει παραγραφή αδικημάτων;" Και συνέχισε: "Προνακρατική για όλους. Όχι μόνο όσους έδεσαν πισθάγγωνα όλες τις γενεές. Αν δεν έρθει ειδικό δικαστήριο θα έρθει το εθνικό λαικό δικαστήριο και η ετυμηγορία του θα είναι αμείλικτη για τους προδότες."
Η θέση του κ. Παππά προκάλεσε την αντίδραση του προεδρεύοντος Χρήστου Μαρκογιαννάκη: "Κύριε Παππά δεν προβλέπονται από το Σύνταγμα εθνικά λαικά δικαστήρια, εκτός κι αν θέλετε να λειτουργήσετε εκτός Συντάγματος."
Ο επόμενος ομιλητής, Βασίλης Οικονόμου από την ΔΗΜ.ΑΡ σχολίασε ανεβαίνοντας στο βήμα την αποχώρηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής : "Προς το παρόν θα αποφύγουμε τα λαικά δικαστήρια. Φεύγει η διμοιρία εκτελέσεων."
Καταψηφίζει η ΝΔ την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και θα καταθέσει δική της πρόταση εξεταστικής επιτροπής, “για να χυθεί άπλετο φως, χωρίς εμπάθεια και εκδικητικότητα”, ανέφερε στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ Δάνης Τζαμτζής.
Σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Τζαμτζή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναρωτήθηκε πώς η τρικομματική κυβέρνηση «δεν έχει ζαλιστεί από τις πολλές κυβιστήσεις, περιδινήσεις και μεταλλάξεις» και πρόσθεσε ότι ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Τασούλας, στην ομιλία του, δεν είπε τίποτα για την πρόθεση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσει πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.
Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 14 βουλευτές. Πιο αναλυτικά, από τη ΝΔ απουσίαζαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη. Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν οι Ηρώ Διώτη, Χρήστος Καραγιαννίδης και Βασιλική Κατριβάνου. Από τη ΔΗΜΑΡ απουσίαζε η Μαρία Γιαννακάκη και η Ασημίνα Ξηροτύρη. Από το ΠΑΣΟΚ απουσίαζε ο Γιώργος Παπανδρέου, Δημήτρης Κρεμαστινός, ο Κώστας Τριαντάφυλλος. Από τους ΑΝΕΛ η Έλενα Κουντουρά και από τους ανεξάρτητους βουλευτές οι Θόδωρος Παραστατίδης, Γιώργος Κασαπίδης και Νίκος Σταυρογιάννης.

Κατά της πρότασης ψήφισαν οι διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, Θεοδώρα Τζάκρη, 'Αντζελα Γκερέκου, Μάρκος Μπόλαρης, Γιάννης Κουτσούκος, Μιχάλης Κασσής και ο διαγραφείς από τη ΝΔ Θ. Σολδάτος. Κατά της πρότασης ψήφισε και ο ανεξαρτητοποιηθείς Μίμης Ανδρουλάκης.

Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος.

Πληροφορίες από newsit.gr

Ο Τσίπρας ψήφισε όχι! - VIDEO

Κάτι η κούραση, κάτι η συνήθεια να λέει όχι σε όλα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήρθε η σειρά του να ψηφίσει στην ονομαστική ψηφοφορία που είχε καταθέσει το κόμμα του για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο, ψήφισε όχι!

Αμέσως έσπευσε να το διορθώσει ενώ η αίθουσα ξεκαρδίστηκε στα γέλια. Μάλιστα ο ψηφολέκτης βουλευτής της ΝΔ ρώτησε τον κ. Τσίπρα γελώντας: Όχι να καταγράψω κύριε Πρόεδρε;"

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ


 

Μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου απαίτησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου την καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του Ασωπού


Την κατεύθυνση που έδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου ακολούθησαν οι εργαζόμενοι της κατασκευής του φράγματος του Ασωπού, σε ότι αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι με γραπτή όχλησή τους, που υπέβαλαν προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, όπως τους κάλεσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, δι μέσου της αρμόδιας Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου από 29 Σεπτεμβρίου 2012, ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Άμεσα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου διαβίβασαν, ως όφειλαν, τη γραπτή όχληση προς την ανάδοχο εταιρεία καλώντας την να προβεί σύμφωνα με το αρ. 37, παρ.9, του Ν. 3669/08 και εντός 15 ημερών, ήτοι μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου 2012, σε εξόφληση των οφειλομένων προς τους εργαζομένους.
Σε αντίθετη περίπτωση κάλεσαν την εταιρεία να υποβάλλει στην υπηρεσία τις καταστάσεις πληρωμής των οφειλομένων, «προκειμένου να γίνει απ’ ευθείας η πληρωμή στους δικαιούχους από τις πιστώσεις του έργου για λογαριασμό της και έναντι του λαβείν της».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις φωνές λαϊκισμού, όπως εκφράστηκαν από τον τότε Περιφερειακό Σύμβουλο και νυν Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αθανάσιο Πετράκο η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης απαντά με υπευθυνότητα, μεθοδικότητα και βαθιά γνώση των προβλημάτων κάνοντας ουσιαστικές παρεμβάσεις που οδηγούν στην επίλυση των προβλημάτων και όχι στη δημιουργία εντυπώσεων.   

Aνάπλαση οδού Λεωνίδου στη Σπάρτη

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση του ακόλουθου έργου στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 2.239.850,00 €. στην πόλη της Σπάρτης από την οδό Αλκμάνος στην βόρεια πλευρά της πόλης έως την διασταύρωση με την οδό Όθωνος Αμαλίας στην Νότια Πλευρά της πόλης.

Τρίπολη: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνεδρία των εταίρων του έργου GuardEn :Guardians of Environment Framework

 
Το διήμερο 26 & 27 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Τρίπολη η εναρκτήρια συνεδρία των εταίρων του έργου GuardEn :Guardians of Environment Framework του Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας South East Europe, στο οποίο επικεφαλής εταίρος είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησαν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Πολιτισμού κ.Απόστολος Παπαφωτίου, ο ειδικός σύμβουλος του Περιφερειάρχη κ.Κωνσταντίνος Γαλιώτος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Υδροοικονομίας της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού κ.Αθανάσιος Μπουζαλάς και η υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Π.Τ.Α Περιφέρειας Πελοποννήσου κα.Ελένη Μανωλοπούλου.
Το έργο αποσκοπεί στην ανάπτυξη και την πιλοτική εφαρμογή ενός συνεκτικού Πλαισίου (“GuardEn Framework”) για την υποστήριξη του ορθολογικού σχεδιασμού και της αποτελεσματικής εφαρμογής στρατηγικών περιφερειακού/τοπικού χαρακτήρα, για την πρόληψη και τη διαχείριση περιβαλλοντικών κινδύνων, ειδικότερα δε κινδύνων σχετιζομένων με τη μόλυνση του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα.
Ο όλος Μηχανισμός/Πλαίσιο θα βασίζεται (και θα ενσωματώσει) σε αντίστοιχες σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους και πρακτικές, και θα εστιάζει:

Αναθεωρήθηκε προς τα κάτω το ΑΕΠ των ΗΠΑ!

Aa
Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκε σήμερα το μεσημέρι, το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν των ΗΠΑ αναθεωρήθηκε προς τα κάτω για το τρίτο τρίμηνο και σε ετήσια βάση, από 2,8% σε 2,7%.

ysterografa.gr

Κάηκε κατοικία ολοσχερώς στο Μελίσσι - Τα φυσίγγια του ιδιοκτήτη κυνηγού προκαλούσαν συνεχώς εκρήξεις!

Μία οικία κάηκε ολοσχερώς στο Μελίσσι από φωτιά που εκδηλώθηκε στις 8:30 το πρωί σε δώμα του 1ου ορόφου από κακή κατασκευή της καπνοδόχου που εφάπτεται με το δώμα. Ο 45χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού απουσίαζε την ώρα που προκλήθηκε η φωτιά.
Για την κατάσβεση της φωτιάς χρειάστηκε η επέμβαση πέντε πυροσβεστικών οχημάτων και δέκα πυροσβεστών από την πυροσβεστική υπηρεσία Κιάτου. Όπως δήλωσε ο Διοικητής της υπηρεσίας του Κιάτου κ. Σωτηράκος. Η κατάσβεση ήταν δύσκολη γιατί ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είναι κυνηγός και είχε στο σπίτι του όπλα και φυσίγγια, τα οποία προκαλούσαν συνεχώς εκρήξεις…Το σπίτι κάηκε . Καταβάλαμε προσπάθεια για να μην επεκταθεί η φωτιά στο ισόγειο που διέμεναν άλλα άτομα».
 

ΣΥΡΤΑΚΙ ΚΑΙ Τ Α ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΡΕΜΛΙΝΟ



We respect Greece!Greetings from mother Russia

'Οταν ένας Έλληνας τους έκανε όλους να χορεύουν Ζορμπά



EΛΛΑΔΑΡΑ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ

Το ''συρτάκι'' είναι ένα από τα άπειρα πράματα που μας έχουν κάνει ''διάσημους''...
Πρωτίστως μας συζητάνε για τις επιστήμες,τις τέχνες και τους φιλοσόφους μας πολλούς αιώνες τώρα...είμαστε  παγκοσμίως γνωστοί για όλα αυτά που προσφέραμε και προσφέρουμε στον Πολιτισμό,τις Επιστήμες κλπ

Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου Κορίνθου

Ολοκληρώνονται οι εργασίες που αφορούν τον χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου Κορίνθου, προϋπολογισμού 166.000 Ευρώ, όπου σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα αποδοθεί στην αθλητική νεολαία του Δήμου μας.
Το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Κορινθίων, θα παραλάβει το έργο από τον εργολάβο, όπου υπό την ευθύνη του πραγματοποιήθηκαν οι αναγκαίες παρεμβάσεις αντικατάστασης του χλοοτάπητα.
Οι εργασίες βρίσκονται στην τελική τους φάση και στο εναπομείναντα διάστημα των 2-3 εβδομάδων έως την τελική παράδοση του έργου στους ενδιαφερόμενους, θα συνεχιστεί η συντήρηση καθώς και η παρακολούθηση του χλοοτάπητα, ούτως ώστε να πιστοποιεί την πλήρη προσαρμογή του στις αγωνιστικές συνθήκες και απαιτήσεις των αθλητικών ομάδων.

Oρκωμοσία των νέων πτυχιούχων του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 17:00θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Γεώργιος Σάμιος», Δημοτικό Θέατρο Κορινθίων (Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη), η ορκωμοσία των αποφοίτων του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Παρακαλούνται όλοι οι απόφοιτοι, που θα ορκιστούν, να προσέλθουν στο αμφιθέατρο του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη, 1ος όροφος) το αργότερο στις 15:00και να έχουν μαζί τους την φοιτητική τους ταυτότητα (τρίπτυχο), την ακαδημαϊκή ταυτότητα (πάσο) και το βιβλιάριο υγειονομικής περίθαλψης (εάν υπάρχει).
Aπό τη Γραμματεία Τμήματος Π.Ε.Δι.Σ

ΟΓΑ: Τη Δευτέρα η καταβολή σύνταξης και δώρου

Την ερχόμενη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 θα καταβληθεί η σύνταξη του μηνός Δεκεμβρίου και το δώρο Χριστουγέννων σε 784.797 συνταξιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού.Η πληρωμή θα γίνει με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς ΕΛΤΑ, που έχουν επιλέξει οι δικαιούχοι, ενώ η συνολική δαπάνη του Οργανισμού, για την...

Έχει γεμίσει το κέντρο της Κορινθου με αυτήν την αφίσα.....

Έχει γεμίσει το κέντρο της Κορινθου με αυτήν την αφίσα που απεικονίζει τον Περιφερειάρχη , τον αντιπεριφερειαρχη και το δήμαρχο Κορινθίων με τουρκικό φέσι και το μήνυμα φωτια και τσεκουρι στους προσκυνημένους. Άγνωστο παραμένει ποιος ήταν ο εμπνευστής της ακραίας αφίσας ενω ακόμα και αυτή τη στιγμή δεν τις έχουν μαζέψει οι υπάλληλοι. Ίσως μέσα στη μέρα να έρθει και κάποια ανακοίνωση που να εξηγεί...τους λόγους της αφίσας
 
korinthostv.blogspot.gr
 
 

Για τις αποφάσεις του Eurogroup ενημέρωσε τον Κ. Παπούλια ο Αντ. Σαμαράς

Για τις αποφάσεις του Eurogroup ενημέρωσε τον Κ. Παπούλια ο Αντ. Σαμαράς. Πρέπει να δικαιώσουμε τις θυσίες του ελληνικού λαού, είπε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Αντ. Σαμαράς

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά με τις αποφάσεις που έλαβε το Eurogroup για την Ελλάδα. Η συνάντηση ξεκίνησε στις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκε περίπου 45 λεπτά αργότερα. Προσερχόμενος, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «είναι στο χέρι μας να βγούμε από την κρίση και ενωμένοι θα το καταφέρουμε», ενώ από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας του απάντησε ζητώντας να γίνουν βήματα για την κοινωνική δικαιοσύνη και «να ελαφρυνθούν εκείνοι που τραβούν ως αχθοφόροι τα βάρη».
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «καλή απόφαση του Eurogroup» και τόνισε ότι «τώρα είναι στο χέρι μας να βγούμε από την κρίση και ενωμένοι θα το πετύχουμε». Επίσης, σημείωσε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και η επίτευξη της ανάπτυξης με αναγκαίο σύμμαχο τη ρευστότητα και πως στόχος είναι να υπάρξει δικαιοσύνη και αξιοκρατία.
Ο Κάρολος Παπούλιας επισήμανε πως υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα, όπως η ανεργία των νέων και ζήτησε να γίνουν βήματα για την κοινωνική δικαιοσύνη. Πρέπει «να ελαφρύνεται εκείνους που τραβούν ως αχθοφόροι τα βάρη» υπογράμμισε.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Σαμαράς έκανε σύντομη δήλωση στους δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Συγκεκριμένα είπε ότι δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, αλλά «ώρα για σκληρή δουλειά για να μπει μπροστά η οικονομία και η ανάπτυξη και να δικαιώσουμε τις θυσίες του ελληνικού λαού»

Ομιλία Nίκου Νικολόπουλου στην συζήτηση για πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή... «ΚΑΛΗ… ΑΠΟΛΟΓΙΑ Σ΄ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ»


«Αντώνης Σαμαράς : Εγώ μία εξεταστική θα κάνω για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο»

«Αντί αυτής όμως, που προεκλογικά διακήρυττε, ο μετεκλογικός  Αντώνης Σαμαράς ανεξήγητα αρνείται.

Οι πολίτες βλέπουν τον «μεταλλαγμένο» μετεκλογικό Αντώνη Σαμαρά σε ρόλο «πολιτικού πλυντηρίου» του ΠΑΣΟΚ και του «διδύμου της συμφοράς» Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου που δυσφήμησε και διέσυρε τη χώρα, παραποίησε τα δημοσιονομικά μεγέθη και τα στατιστικά στοιχεία της χώρας, εκτίναξε τις τιμές των spread των επιτοκίων δανεισμού του Ελληνικού Κράτους, προσέφερε εθελουσίως και κρυφίως την χώρα του ως θήραμα στις δαγκάνες του ΔΝΤ, έθεσε τη χώρα του εκτός των διεθνών αγορών χρήματος, έβαλε  την χώρα του στο γύψο του 1ου Μνημονίου, κατέστρεψε την ελληνική οικονομία και οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες σε βίαια φτωχοποίηση και εκατοντάδες απεγνωσμένους συνανθρώπους μας στην αυτοκτονία και έφερε τη χώρα στο κατώφλι της εξόδου από την Ευρωζώνη.

Γιατί άραγε όλα αυτά;


Επιστολή-καταπέλτης από την Ηθοποιό Γωγώ Ατζολετάκη προς τον πρωθυπουργό

Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ,
014 Παρακολούθησα τις θριαμβολογίες σας για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup, που αφορούν στην επιτυχή έκβαση της παροχής οικονομικής βοήθειας προς την χειμαζόμενη χώρα μας. Και άκουσα δια των πρωθυπουργικών χειλέων σας, πως πλέον αρχίζει μια «καινούργια μέρα» για την Ελλάδα, πως πλέον η πατρίδα μας θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης !
Ασφαλώς πολλοί σας πίστεψαν, επειδή ήθελαν να σας πιστέψουν. Και άλλοι χειροκρότησαν, επειδή αυτό επιτάσσουν τα συμφέροντά τους. Όμως ο πολύς, ο μεγάλος σε όγκο ΛΑΟΣ, αυτός ο λαός τον οποίον εκπροσωπείτε, αναρωτιέται :
Για ποιά ανάπτυξη μιλάτε ; Δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι το καράβι βυθίζεται ; Τα αμπάρια έχουν πάρει πολύ νερό και ήδη -εκεί στα βάθη- πνίγονται πολλοί, αβοήθητοι… κι άλλοι πηδούν αλλόφρονες από τη γέφυρα σε απονενοημένα διαβήματα διαφυγής.

H προέλευση της πολιτικής..

 

ΜΙΚΡΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΑΠΟ ΑΙΓΕΙΡΑ ΜΕΧΡΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙ



ΜΙΚΡΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΑΠΟ ΑΙΓΕΙΡΑ ΜΕΧΡΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙ (VIDEO )TOY ΣΤΑΘΗ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
 
ΑΙΓΕΙΡΑ - ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΕΙΡΑ - ΑΙΓΕΣ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ - ΣΕΛΙΑΝΑ - ΠΕΡΙΘΩΡΙ
ΧΩΜΑΤΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ προς ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΟ - ΖΑΡΟΥΧΛΑ - ΕΞΟΧΗ
 
Αυτό το δρόμο δεν τον ανηφορίζουν μόνο οι φυσιολάτρες και οι ταξιδευτές, αλλά και οι αρχαιολόγοι, οι γεωλόγοι καθώς και οι ποιητές που έχουν… έννομο ενδιαφέρον να αφουγκραστούν τη φωνή του παρελθόντος έτσι όπως αυτή ηχεί κάτω από το χώμα ανεξερεύνητη ακόμα, και ψιθυρίζει ένα μικρό ή μεγάλο κομμάτι ιστορίας πάνω στα πέτρινα κομμάτια που ήρθαν στο φως.
Ξεκινάμε από την Αιγείρα, στην άκρη της κωμόπολης και στο σημείο που υπάρχει μια μεγάλη εκκλησία. Η πινακίδα που θα δούμε μας πληροφορεί ότι κατευθυνόμαστε προς Αιγές (9 χλμ.), Μοναστήρι (14 χλμ.), Σελιάνα (18 χλμ.), Περιθώρι (21 χλμ.), Εξοχή (24 χλμ.). Ανεβαίνουμε μέσα από ένα «φιδωτό» δρόμο που ανηφορίζει τον πράσινο μικρόκοσμο του βουνού, χωρίς διαχωριστικές γραμμές αλλά με σαφώς ανεκτή οδική … αξιοπρέπεια.
Έχουμε ήδη αφήσει πίσω μας τον οικισμό του Λαμπινού με τα δύο καφενεία και τις δύο ψησταριές και ανηφορίζουμε στο πρώτο μπαλκόνι του Κορινθιακού με τη θαυμάσια θέα του Κορινθιακού από το Δερβένι  ,το Αρχαίο Λιμάνι στα Μαύρα Λιθάρια, μέχρι τον Κόλπο της Αιγείρας και τον Παρνασσό απέναντι.
Πεύκα, αμυγδαλιές, αγριολούλουδα και φρέσκο χορτάρι ανοιξιάτικο, εναλλάσσονται με την άγρια μεγαλοπρέπεια του βουνού. Κάτω η παραλία της Αιγείρας απλώνεται σαν ζωγραφιά σε χάρτη και οι πευκώνες φλερτάρουν με τα ελαιόδεντρα.
Στα 5,3 χλμ. συναντάμε πινακίδα που μας προειδοποιεί ότι αριστερά μας βρίσκεται η Αρχαία Αιγείρα και άλλη πινακίδα μας πληροφορεί ότι δεξιά μας βρίσκεται Μυκηναϊκή Ακρόπολη. Φρενάρετε. Υπάρχει λόγος σοβαρός. Αφήστε το αυτοκίνητό σας στη δεξιά πλευρά του δρόμου (όχι βέβαια πάνω στη στροφή) και πάρτε με τα πόδια το κατηφορικό δρομάκι που οδηγεί αριστερά στην Αρχαία Αιγείρα. Καλό θα ήταν να μην το επιχειρήσετε αυτό με τακούνια. Και νάτο μπροστά μας το αρχαίο θέατρο της Αιγείρας σωζόμενο σχεδόν ολόκληρο, με το ναό δίπλα σκεπασμένο με σύγχρονο υπόστεγο και γύρω τις τετράγωνες τομές των Αυστριακών αρχαιολόγων που ψάχνουν να βρουν το Ναό του Δία και τα υπόλοιπα ιερά που περιγράφει ο Παυσανίας. Οι Αρχαίοι σίγουρα περνούσαν καλά εδώ, αφού βλέπεις στο … πιάτο μπροστά σου, το Δερβένι την παράλια πόλη της Κορινθίας και πρωτεύουσσα της Ευρωστίνης και απέναντι τα βουνά της Στερεάς Ελλάδας.


Κ.Α.Π.Η. Ξυλοκάστρου - Χριστουγεννιάτικο Παζάρι 2012


kapi.pazari
Αύριο Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η. Ξυλοκάστρου ξεκινά το καθιερωμένο  χριστουγεννιάτικο παζάρι του Κ.Α.Π.Η. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή όλες τις εργάσιμες μέρες του Δεκεμβρίου πρωί 10:00 – 12:00 και τα απογεύματα της  Δευτέρας και Παρασκευής 16:00 – 19:00. Τα έσοδα θα διατεθούν σε Φιλανθρωπικούς σκοπούς. Επισκεφτείτε την Έκθεση.
 

Ο τουρισμός μπορεί. Έξυπνα και με χαμηλό κόστος

Olga-Kefalogianni
Η βασική διαφορά ενός νέου πολιτικού από το γηρασμένο έμψυχο δυναμικό που καλείται να διαδεχτεί, να αντικαταστήσει και να παροπλίσει, είναι η ευχέρεια να αντιλαμβάνεται τις σύγχρονες εξελίξεις με καλύτερη ταχύτητα. Να συνειδητοποιεί τη δύναμη των νέων τεχνολογιών και των social media, για να οικοδομήσει καλύτερα και να περάσει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε μαζικά κοινά, το μήνυμα που επιθυμεί.
Με τον τουρισμό να παραμένει η βαριά βιομηχανία της χώρας, η Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσίασε σήμερα στο Μουσείο της Ακρόπολης μια νέα εφαρμογή στον χώρο των Smartphones App για την Αθήνα: Amazing Athens λοιπόν, μια πρωτοποριακή τουριστική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablets, που σκοπός της είναι να δώσει χρήσιμες πληροφορίες στους τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα προκειμένου να ενισχύσει την εμπειρία που θα αποκομίσουν.
Η εφαρμογή “Amazing Athens” θα κυκλοφορήσει πριν από την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου στα αγγλικά, πρόθεση του υπουργείου ωστόσο είναι να μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες οι οποίες ομιλούνται σε μεγάλες αγορές-στόχους, όπως είναι η Κίνα, η Ρωσία αλλά και η Ισπανία.
Η Αθήνα αποτελεί τον πρώτο “σταθμό” της εφαρμογής, καθώς θα ακολουθήσουν και άλλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για την εφαρμογή παραχώρησε αρχειακό υλικό ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.
Όσο για το κόστος της, δεν θα επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο, ενώ τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν από το Πανεπιστήμιο του Βανκούβερ για την κατασκευή ανάλογων εφαρμογών.

ysterografa.gr

Ο μεγάλος απών

George-Papandreou
Είναι, πέρα από κάθε αμφιβολία, ο πολιτικός που προσωποιεί την εθνική περιπέτεια του Μνημονίου, μιας και ως πρωθυπουργός υπέγραψε την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης της τρόικας, μετά και από το ιστορικό πλέον, όσο και δραματικό διάγγελμα του Καστελόριζου, την άνοιξη του 2010.
Στη συζήτηση που ξεκινά ωστόσο σήμερα στη Βουλή, για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περί συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα είναι εκεί. Ο πρώην πρωθυπουργός και τέως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ παραμένει στις ΗΠΑ όπου βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες, και η απουσία του έχει φυσικά τη δική τη, ξεχωριστή σημειολογία.
Απών θα είναι εκ των πραγμάτων και ο έτερος πολιτικός “του κάδρου”, ο τότε αρμόδιος υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καθώς στις τελευταίες εκλογές οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής επέλεξαν να μην του δώσουν και πάλι μια θέση βουλευτή στα έδρανα του Κοινοβουλίου.
Μέχρι εδώ με τις σημειολογίες όμως. Η συζήτηση για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά πολιτική, καθώς αφορά όσα προηγήθηκαν και οδήγησαν στο Μνημόνιο, που άλλαξε την καθημερινότητα των Ελλήνων. Ακόμη κι αν η στόχευση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι πρωτίστως επικοινωνιακή, έχουν τη σημασία τους όσα θα ακουστούν.
Η συζήτηση άλλωστε αφορά κυρίως το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή τον έναν από τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους, που και εκείνο εμφανίζεται βαθιά διχασμένο και προβληματισμένο. Τον λογαριασμό του Μνημονίου άλλωστε πλήρωσε ακριβά στις τελευταίες εκλογές, και συνεχίζει να το κάνει με ποσοστά… αυτο-εξαφάνισης στις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται.
Το βέβαιο είναι ότι σήμερα στη Βουλή θα ειπωθούν ελάχιστα. Οι περισσότεροι θα δείξουν αυτοσυγκράτηση, στον βωμό της αναγκαιότητας να υπάρξει συναίνεση, και να δοθεί συνέχεια στην εθνική ανάγκη να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Οι λογαριασμοί ωστόσο παραμένουν ανοικτοί. Τουλάχιστον με την Ιστορία.

ysterografa.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται για εκλογές

Giannis-Dragasakis-Alexis-Tsipras
Με πολιτικό αέρα από τη δημοσκόπηση της VPRC που του δίνει προβάδισμα 5% απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΤΙΖΑ προετοιμάζεται για εκλογές. Αυτό τουλάχιστον είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από την κινητικότητα η οποία παρατηρείται στην Κουμουνδούρου, καθώς και από τις συζητήσεις που πραγματοποιούνται μεταξύ των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα και συνολικά της ηγετικής ομάδας.
Το χθεσινό video μάλιστα, το οποίο ανέβασε ο Αντώνης Σαμαράς στο Facebook, θεωρήθηκε ως μια ακόμη ένδειξη του στρατηγικού σχεδιασμού του Μεγάρου Μαξίμου να αιφνιδιάσει, πιθανόν εντός των επόμενων μηνών. Γι’ αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει εντολή στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξουν ρότα, και να αρχίσουν να συμπεριφέρονται ως “εναλλακτική λύση” διακυβέρνησης.
Ως τέτοια άλλωστε θα προσπαθήσει να εμφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές που έρχονται, και για τον λόγο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας δίνει έμφαση στη σύνθεση του κυβερνητικού προγράμματος. Με έμφαση στην οικονομία, εκεί όπου το στοίχημα για την Κουμουνδούρου είναι να παρουσιάσει μια πραγματική εναλλακτική λύση έναντι του Μνημονίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Δραγασάκης είναι εκείνος ο οποίος θα κληθεί να σηκώσει στους ώμους του το βάρος της οικονομικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπικουρούμενος κυρίως από τον Γιάννη Μηλιό, καθώς και ομάδα τεχνοκρατών και οικονομολόγων.
Ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής θεωρείται αντίβαρο στον λαϊκισμό, απέναντι σε όλους εκείνους δηλαδή που “χρεώνουν” στον ΣΥΡΙΖΑ ακραίες και ανεδαφκικές θέσεις. Γι΄αυτό και το επόμενο διάστημα αναμένεται να πυκνώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του, την ώρα που θα επιταχύνει και τις ζυμώσεις για το κυβερνητικό πρόγραμμα.

ysterografa.gr

Ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μένει χωρίς… εταίρους!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αποτελεί πάγια αρχή να μην γίνονται μετρήσεις της κοινής γνώμης όταν βρίσκεται σε εξέλιξη κάποιο σημαντικό γεγονός.
Επομένως – ακόμη και όταν αυτή η αρχή παραβιάζεται για λόγους άσχετους με την ανάγκη να «φωτογραφίζεται» η άποψη της κοινής γνώμης – η τελευταία έρευνα της Pulse για την εφημερίδα «6 Μέρες», κατέγραψε μεν την παρούσα κατάσταση, αλλά την κατέγραψε στην πιο κρίσιμη φάση όσον αφορά στην λύση του ελληνικού προβλήματος.
Δηλαδή, την ώρα που οι δανειστές κωλυσιεργούσαν, η δόση δεν ερχόταν και η χώρα και η κυβέρνηση βρίσκονταν σε ένα απαράδεκτο, πλην όμως κενό.

Είναι βέβαιο ότι διαφορετική θα ήταν η στάση της κοινής γνώμης αν η δόση είχε εκταμιευτεί και είχαν αρχίσει να μπαίνουν οι βάσεις για την εκκίνηση της οικονομίας.
Άλλωστε και η ίδια η έρευνα κατέγραψε την απογοήτευση της ελληνικής κοινής γνώμης όσον αφορά στις κωλυσιεργίες των δανειστών και την αδυναμία τους επί καιρό να συνεννοηθούν και να συμφωνήσουν.
Επιπλέον, δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ συνδυάζεται με άνοδο της «Χρυσής Αυγής».
Αποτελεί αυτό επιτυχία; Είναι λόγος για να πανηγυρίζει κανείς; Τι θα συνέβαινε αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην πραγματική ζωή;

Κι’ αν δόθηκε έμφαση στο γεγονός ότι μαζί τα κόμματα της συγκυβέρνησης συγκεντρώνουν το 28,5% των ψήφων – όπως κάποιοι έσπευσαν να επισημάνουν – τι συμπέρασμα βγαίνει από την… αντίπαλη πρόσθεση – αν υπάρχει τέτοια;
Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται με ένα 23,5% - άντε 25.5% με την αναγωγή. Μπορεί αυτό να προστεθεί στο 7,5% των Ανεξαρτήτων Ελλήνων; Άγνωστο.
Με δεδομένο ότι το ΚΚΕ έχει δηλώσει ότι δεν θα προσθέσει το δικό του ποσοστό (5,5% στην δημοσκόπηση), ποια ποσοστά θα προστίθεντο αν χρειαζόταν να σχηματιστεί κυβέρνηση;

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά. Αλλά μέσα στη σύγχυση, στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση η ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται με ένα 3,5% - άντε 4,5% με την αναγωγή – αν και καμιά άλλη δημοσκόπηση δεν έχει εμφανίσει τόσο χαμηλά το κόμμα του Φώτη Κουβέλη.
Στην προσπάθεια δηλαδή να παρουσιαστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει κεφάλι, καταποντίστηκαν και όλοι οι πιθανοί εταίροι του.
Οπότε; Οπότε καλύτερα να περιμένουμε την επόμενη δημοσκόπηση που θα διενεργηθεί χωρίς να υπάρχει γεγονός σε εξέλιξη.

elzoni.gr

Άγιε του Θεού, Ανδρέα της Πάτρας το καύχημα, βάλε το χέρι σου γιατί χανόμαστε…

Αυτές τις δραματικές αλλά και πονηρές μέρες πού σαν πολίτες αυτής της χώρας σήμερα ζούμε, και πού δεν ξέρουμε αυριο το τι νεώτερο θα μας ξημερώσει, καλό είναι πλέον των άλλων, νά έχουμε το μυαλό μας πρώτα λίγο-πολύ και στον Θεό, αλλά και στους Αγίους της Εκκλησίας μας, και δεν θα χάσουμε !

Ο λόγος ενός μεγάλου κοσμικού και όχι βαθειά θρησκευόμενου επιστήμονα, ότι «ποτέ  δεν γνώρισα στην ζωή μου άνθρωπο πού να ζημιώθηκε και να έχασε επειδή ακολούθησε συνειδητά τον δρόμο του Θεού και της Θρησκείας…» ίσως σήμερα στην εποχή μας να κουδουνίζει κάπως χλευαστικά και παράταιρα στ΄ αυτιά μας, αλλά πού όμως δεν παύει, γι΄ αυτούς πού ξέρουν σε βάθος τα πράγματα, να εμπεριέχει καί μία μεγάλη αλήθεια…

Εμείς εδώ σαν Πατρινοί, έχουμε το επιπλέον και ξεχωριστό προνόμιο να έχει θανατωθεί στην Πόλη μας ένας από τους 12 μαθητές του Θεανθρώπου Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού και Σωτήρος του Κόσμου, πράγμα πού σε καμμία άλλη πόλη της Ελλάδας δεν συμβαίνει !

 Ο Νέος Ναός τού Αγίου Ανδρέα σε ψηφιακή απεικόνιση...
Αλλά δυστυχώς όμως και παρ΄ όλα αυτά, παρ΄ όλη την υπάρχουσα εξωτερική ευσέβειά μας στο πρόσωπο του Αγίου Ανδρέα, παρ΄όλη την τιμητική προσκύνησή του, τις λαμπρές γιορτές, τις ευσεβείς γενικευμένες παραινέσεις του Μητροπολίτου μας « Αγαπητοί ευσεβέστατοι και Φιλόθεοι ( ; ) Πατρινοί », παρ΄όλες τις λιτανείες συνοδεία πολλών λαμπροφορεμένων Δεσποτάδων και τά φωταγωγημένα εορταστικά πανηγύρια μας, αρκετές φορές συλλαμβανόμαστε ένοχοι, παράταιροι, και προδότες θα λέγαμε αυτής της μεγάλης τιμής προς έναν μάρτυρα Απόστολο της πάλαι ποτέ ευγενούς Πολιτείας μας…
Μόνο τα επερχόμενα σε λίγο Καρναβάλια να αναφέρουμε, την «άκρα του τάφου» Εκκλησιαστική αντίδραση ( πού ισοδυναμεί με αποδοχή του κακού ( ; ) να δούμε ),  και τα όσα «μέσω τούτων, και διά τούτων…» οικτρά επακόλουθα συμβαίνουν, αρκούν για να τινάξουν στον αέρα την « Πατρινή πνευματικότητα, την ευσέβεια και την φιλοθεϊα μας…» και άς μη γελιόμαστε τώρα δά, παίρνοντας κατά γράμμα κάποιες διαπιστώσεις παλαιών πνευματικών ανθρώπων,  αλλά και  Μητροπολιτικών παραινέσεων ότι «η Πάτρα είναι μία πολύ πνευματική πολιτεία».
«Κούνια πού μας κούναγε…» και ωραία θα ήταν «να είμαστε» όπως λένε, αλλά δυστυχώς άν καί φαινόμαστε, στην πράξη « δεν είμαστε » !

Στουρνάρας: Ελάφρυνση στη φορολογία επιχειρήσεων

stournar
Ο Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, υπογράμμισε ότι θα γίνουν μειώσεις στις επιχειρήσεις, αλλά και στα φυσικά πρόσωπα.
 Συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι στο φορολογικό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται διατάξεις για την ελάφρυνση κατά 7% της φορολογίας επιχειρήσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Στουρνάρας δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές δαπανών το 2013.
 Eπίσης ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι πρόταση να γίνει κεφαλαιοποίηση τραπεζών μέσω ESM ή του EFSF προς το παρόν δεν βρίσκει ευήκοα ώτα, ενώ επισήμανε ότι αύριο θα υπογραφούν τα μνημόνια με τα υπουργεία για να διαπιστωθούν ποια είναι τα οικονομικά ανοίγματά τους.

ysterografa.gr

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΝΔ ΚΑΤΑ ΜΑΝΙΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ


Το σκηνικό του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ τον περασμένο Αύγουστο με την «bantiera rossa»* των «γαλάζιων» δημάρχων στον Αντώνη Σαμαρά για την περικοπή πόρων, αναμένεται να επαναληφθεί με επίκεντρο αυτή τη φορά τη διαθεσιμότητα - απολύσεις και στο επικείμενο νέο Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ την ερχόμενη Δευτέρα.
Η στάση που θα κρατήσουν οι «γαλάζιοι» δήμαρχοι διεφάνη από «μυστική (σ.σ. ζητήθηκε από τους παριστάμενους να μην τη δημοσιοποίησουν) συνάντηση» που πραγματοποιήθηκε χθες, στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στα πρώην κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Ρηγίλλης, κατά τη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι αιρετοί της ΝΔ στο λεκανοπέδιο ζήτησαν από τους εκπροσώπους κυβέρνηση και κόμματος να αποσύρουν ΕΔΩ και ΤΩΡΑ το μέτρο της διαθεσιμότητας.
Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση μετά... δείπνου που διοργανώθηκε από το δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη και κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες (από τις 8 έως έως τις πρώτες πρωινές ώρες) συμμετείχαν εκτός από τους «γαλάζιους» δημάρχους της Αττικής, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Αττικής Δημήτρης Καλογερόπουλος.
'Εντονη κριτική στον Α. Μανιτάκη και αποστάσεις από Στυλιανίδη

Ημερίδα για το HIV/AIDS στην Πάτρα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, η αντιδημαρχία Υγείας του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με το τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών οργανώνουν ημερίδα με θέμα «Οι νέοι μιλούν για το AIDS» το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2012, στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα στις 10.00 π.μ.
Στην ημερίδα θα δοθούν σύντομες ομιλίες για τα νέα δεδομένα της ασθένειας, την ανάγκη ενημέρωσης και την αξία της πρόληψης. Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με μια ανοιχτή συζήτηση με τους νέους. Σκοπός της ημερίδας είναι να αναδείξει τη σοβαρότητα και αναγκαιότητα της πρόληψης και αντιμετώπισης της ασθένειας του AIDS σε στοχευμένες ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού. Θα προταθούν, συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ασθένειας του ΑIDS. Τέλος θα παρουσιαστούν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα της ασθένειας.
Στο τέλος της ημερίδας θα υπάρχουν εθελοντές ιατροί, μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων Ιατρικής που θα παρέχουν συμβουλές για θέματα πρόληψης από την ασθένεια του AIDS.

Βενιζέλος: Θέλει να θέσει εκτός νόμου τη «Χρυσή Αυγή»

Πρωτοβουλία για να τεθεί εκτός νόμου η «Χρυσή Αυγή» αναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, την οποία χαρακτήρισε ως «αντισυνταγματικό κόμμα». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε συνεννόηση με άλλους συνταγματολόγους, ώστε να τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να αμφισβητηθεί η κοινοβουλευτική παρουσία της Χρυσής Αυγής.
Να σημειωθεί ότι κάτι τέτοιο έχει ήδη ζητήσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έχει δηλώσει πως θα κινηθεί νομικά κατά της «Χρυσής Αυγής» για τις έκνομες ενέργειές της.
Αντίδραση Δένδια
Για το θέμα ρωτήθηκε και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ο οποίος έχει μπει στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής ουκ ολίγες φορές. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα: «Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν παρανομήσει σε αρκετές περιπτώσεις. Ακούω αυτά που λέει ο κ. Βενιζέλος αλλά δεν ξέρω αν το ισχύον Σύνταγμα μας δίνει αυτή τη δυνατότητα».
Η απάντηση Μιχαλολιάκου
Η απάντηση του γενικού γραμματέα της «Χρυσής Αυγής» και δημοτικού συμβούλου Αθηναίων Νίκου Μιχαλολιάκου ήταν αφοπλιστική: εάν τεθεί το κόμμα εκτός νόμου, θα ιδρύσω άλλο και θα πάρω διπλάσιο ποσοστό, είπε.

aftodioikisi.gr

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στο Βωβό

Tην Πέμπτη θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί ο επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός που συνελήφθη για χρέη στο Δημόσιο. Ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για μη καταβολή οφειλών προς το δημόσιο, ύψους 1,010 εκατ. ευρώ.
Περισσότερα στο Nooz.gr...

Άμεση απάντηση στις προκλήσεις Μπερίσα

Όσο ανεχόμαστε τους αλβανούς εγκληματίες και τα παράσιτα εντός της επικράτειάς μας, τόσο πιο παράλογες απαιτήσεις θα εγείρει το θλιβερό κρατίδιό τους

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Νίκος Ι. Νικολόπουλος Άλλη μια προεκλογική υπόσχεση που έμεινε... υπόσχεση.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΣ Γ.Γ. ΜΜΕ.
Απευθυνόμενος στον Υπουργό Επικρατείας κ. Δημ. Σταμάτη και τον υφυπουργό κ. Σίμο Κεδίκογλου, υπενθυμίζω την εξαγγελθείσα απόφαση περί κατάργησης αυτών.
Έτσι σίγουρα αφού δεν θα υπάρχει «ΒΑΖΟ ΜΕ ΜΕΛΙ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΟΥ» και συνεχίζει:
Όπως ήταν λογικό λοιπόν, χαιρετίσαμε τότε όλοι και όλα τα κόμματα, αυτήν την καθαρή πολιτική απόφαση αφού «έβαζε τέλος στην αδιαφανή και αμφιλεγόμενη τακτική της διάθεσης μυστικών κονδυλίων εκατομμυρίων και τελείωνε οριστικά μια αδιαφανή πρακτική της ελληνικής πολιτικής ιστορίας» !!!!.
Είναι ανάγκη να σας θυμίσω ότι τον Αύγουστο του 2011 ο Η. Μόσιαλος, που εσχάτως προβάλλεται ως όψιμος υποψήφιος αναμορφωτής της χώρας, τότε Υπουργός και εξ απορρήτων του πρώην Πρωθυπουργού (ήδη καθηγητή του Χάρβαρντ) Γ. Α. Παπανδρέου, εξήγγειλε άμεση νομοθετική πρωτοβουλία, έως το τέλος Σεπτεμβρίου του 2011, για την κατάργηση των μυστικών κονδυλίων του Κωδικού 0896 των Γενικών Γραμματειών Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Επικρατείας, η οποία βασίζεται στο διάταγμα 744/1970 (ΦΕΚ 264/Α/10.12.1970) της δικτατορίας.
Δυστυχώς όμως το θαύμα και η εξαγγελία του Η. Μόσιαλου, που άνοιγε το νέο κεφάλαιο στην πολιτική ιστορία της χώρας, κράτησε όσο απαίτησε η διαπλεκόμενη δημοσιότητα που τον αποθέωνε, αφού αμέσως ακολούθησε ένας καταιγισμός κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων και επικοινωνιακού θορύβου αρκετών ημερών, από γνωστά συγκροτήματα της μιντιακής διαπλοκής των κρατικών εργολάβων, που εκθείαζαν τον Υπουργό του ΓΑΠ.
Ο συντονιστής του νέου ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κινήματος, με την κοινοβουλευτική του παρέμβαση, επαναφέρει τις δεσμεύσεις του κ. Α. Σαμαρά στο ΖΑΠΠΕΙΟ, για την κατάργηση των κωδικών της σπατάλης, της ύποπτης συναλλαγής και πολιτικής διαπλοκής και ζητά από τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους «παρά αυτώ» Υπουργούς, να ενημερώσουν τον Ελληνικό χειμαζόμενο λαό, εάν έχουν σκοπό εκείνοι να καταργήσουν το διάταγμα 744/1970, που αφορά τα μυστικά κονδύλια των Γενικών Γραμματειών Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και τέλος να πληροφορήσουν τους φτωχοποιημένους Έλληνες ποιο ποσόν έχουν εγγράψει στον κωδικό 0896, πόσα ξόδεψαν τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς επίσης απαιτεί να δώσουν τις αρμόζουσες εξηγήσεις στο μέγα δημοκρατικό και πολιτικό ζήτημα που εξ αντικειμένου τίθεται.
Γιατί δεν καταργείται το χουντικό διάταγμα 744/1970 (ΦΕΚ 264/Α/10.12.1970); Πιστεύετε ότι συντρέχουν οι λόγοι που είχε επικαλεσθεί η στρατιωτική Δικτατορία το 1970, όταν θέσπιζε το συγκεκριμένο διάταγμα και με το οποίο όριζε αυτόν τον αδιαφανή τρόπο διαχείρισης εκατομμυρίων ευρώ, σε πρόσωπα και ΜΜΕ, που ποτέ κανείς μας δεν έμαθε και δεν γνωρίζει;
 -- 
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Βουλευτής Αχαΐας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Philoxenia 2012



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Philoxenia 2012, τη μοναδική διεθνή έκθεση τουρισμού που διοργανώνεται στην Ελλάδα. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από 22 έως 25 Νοεμβρίου 2012 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, και εστίασε  το ενδιαφέρον στις τουριστικές αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από την Υπουργό Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία στην ομιλία της αναφέρθηκε στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων η Περιφέρεια Πελοποννήσου βραβεύτηκε για την συμμετοχή της. Η αρμόδια Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου παραλαμβάνοντας το βραβείο και απευθυνόμενη στους τουριστικούς πράκτορες ανέδειξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενώ, παράλληλα, κάλεσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού να εμπιστευθεί το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας επισημαίνοντας ότι η έξοδος της χώρας μας από την κρίση περνά μέσα από τις αιρετές Περιφέρειες.

Το Περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκε η Υπουργός Τουρισμού η οποία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για  τις σύγχρονες εφαρμογές κινητής τεχνολογίας που θέτει στη διάθεση του κοινού η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στο χώρο του περιπτέρου της η Περιφέρεια Πελοποννήσου φιλοξένησε 30 και πλέον επαγγελματίες και εκπροσώπους των φορέων του τουρισμού της Περιφέρειας.

Οι δυο πρώτες ημέρες της έκθεσης αφορούσαν αποκλειστικά τους επαγγελματίες του τουρισμού, όπου εξειδικευμένο προσωπικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού, τους ενημέρωνε για τον προορισμό και τους έφερνε σε επαφή με τους Πελοποννήσιους επαγγελματίες. Ενδιαφέρον για την Πελοπόννησο έδειξαν και ενημερώθηκαν περισσότεροι από 20 ξένοι tour operator. Τις δυο τελευταίες ημέρες διανεμήθηκαν στο κοινό προωθητικά φυλλάδια και dvd για την Πελοπόννησο.

Στην έκθεση εκπροσωπήθηκαν ταξιδιωτικοί προορισμοί από όλον τον κόσμο, ενώ, παράλληλα, το «παρών» έδωσαν τουριστικές επιχειρήσεις από την Ελλάδα, εκπροσωπώντας διαφορετικούς τομείς του κλάδου, έχοντας τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τους διεθνείς εμπορικούς επισκέπτες της έκθεσης.

Επικεφαλείς της αποστολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ανδρέας Πουλάς. Το περίπτερο υποστήριξαν οι συμμετέχοντες φορείς τουρισμού, όπως η Ένωση Ξενοδόχων Λακωνίας μέσω του προέδρου της κ. Δημήτριο Πολλάλη καθώς και άλλων μελών, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Τολού με πολυπληθή εκπροσώπηση, ξενοδόχοι και τουριστικά γραφεία από τη Μεσσηνία, την Αρκαδία και την Αργολίδα, εκπρόσωπος του Οργανισμού Τουρισμού Λουτρακίου αλλά και επιχειρηματίες από την περιοχή της Αχαΐας και των Καλαβρύτων γεγονός το οποίο καταδεικνύει, έμπρακτα, τη συνολική θεώρηση της Πελοποννήσου ως προορισμού.


3η ΦΑΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Τα χθεσινά αποτελέσματα  της 3ης φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας
 ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ - ΠΕΛΟΠΑΣ KIATOY 1 - 9  
 ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 2 - 3
 ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ  - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 3 - 1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ 2 - 3

 Η 3η φάση του Κυπέλλου Κορινθίας θα ολοκληρωθεί την
ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 - ΩΡΑ 14:30 με την διεξαγωγή των  αγώνων

ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 

Έξαλλος ο Κούγιας για την απαγόρευση εισόδου στο Γ.Καραϊσκάκης - Καραπαπάς:Ο Κούγιας είναι μυθομανής - Δεν ήρθε ποτέ στο γήπεδο

 Ο Αλέξης Κούγιας πήγε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για να παρακολουθήσει τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Παναχαϊκή αλλά του απαγορεύτηκε η είσοδος. Ο γνωστός ποινικολόγος με γραπτή δήλωση εξέφρασε την οργή του και ξεκαθάρισε ότι θα κάνει μήνυση κατά των υπαλλήλων του γηπέδου. 

Η δήλωση του Αλέξη Κούγια


Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός ξακαθάρισε ότι ο Αλέξης Κούγιας δεν προσπάθησε ποτέ να μπει στο Γ. Καραϊσκάκης γιατί πολύ απλά δεν έφτασε μέχρι εκεί.

 Ο Κώστας Καραπαπάς μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ με αφορμή την γραπτή δήλωση του Αλέξη Κούγια και ήταν ιδιαίτερα καυστικός, τονίζοντας ότι ουδέποτε ο γνωστός ποινικολόγος πήγε στο Γ. Καραϊσκάκης...
"Πλέον ο κύριος Κούγιας κινείται στη μυθομανία! Υποστήριξε ότι ήρθε στο Καραισκάκη με την αποστολή της Παναχαικής! Αυτό φυσικά δεν συνέβη ποτέ ή συνέβη μόνο στο μυαλό του Κούγια.

Ήρθε στο Καραισκάκη μια ευγενέστατη κοπελίτσα, μας είπαν ότι είναι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και μας έδωσε τη λίστα των προσκεκλημένων της Παναχαικής. 30 άτομα που έτυχαν υποδειγματικής φιλοξενίας στο Καραισκάκη και ακόμα και ο κύριος Λούβαρης ο Πρόεδρος στα χαρτιά και όχι στην ουσία της Παναχαικής έφυγε πριν από λίγο από το γήπεδο απόλυτα ευχαριστημένος.

Τώρα ο Κούγιας μπορεί να νομίζει ότι το Καραισκάκη είναι στο λόφο Σκουζέ στον Κολωνό και να πήγε εκεί, αλλά έλεος πια... Γελάει μαζί του όλη η Ελλάδα. Επικαλείται διαρκώς τους Αχαιούς λες και δεν ξέρει ότι οι μισοί τουλάχιστον Αχαιοί είναι Ολυμπιακοί και όχι μαζί του δεν είναι αλλά ούτε να τον βλέπουν δε θέλουν!

Δεν ξέρω πότε βγαίνει το καρναβάλι ακριβώς αλλά ο Κούγιας σίγουρα το ξεκίνησε από απόψε. Σας ξαναλέω, ο άνθρωπος νομίζει ότι είναι ο Πάπας και δε θέλει αντίλογο. Ζεί σε δικό του κόσμο. Και οι παίκτες της Παναχαικής που έφυγαν πριν από λίγο από το Καραισκάκη θα γελάνε μαζί του στο πούλμαν που βρίσκονται τώρα! Έλεος πια με αυτόν τον άνθρωπο..."