Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Άνετος πρωταθλητής χειμώνα και επίσημα ο Θρύλος, 2 - 1 τον Πλατανιά

LIVE: Ολυμπιακός - Πλατανιάς 2-1
Ανετος, κατά διαστήματα καλός ειδικά στο πρώτο 45λεπτο και πρωταθλητής χειμώνα και επίσημα ο Ολυμπιακός, που νίκησε στο Καραϊσκάκη με 2-1 τον αξιοπρεπέστατο Πλατανιά του Αγγελου Αναστασιάδη.
Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε και με τον Πλατανιά. Νίκησε με 2-1, απέσπασε το τρίποντο και επίσημα τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα και είναι γεγονός πως κατά διαστήματα ειδικά στο α' ημίχρονο έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Διότι στο πρώτο 45λεπτο, ο νταμπλούχος Ελλάδας έκανε φάσεις, ευκαιρίες, όμως του έλειψε η καλή τελική προσπάθεια και η τύχη για να «καθαρίσει», σαφέστατα, πιο εύκολα το ματς κόντρα σε έναν Πλατανιά που μπήκε στο 37' ξανά στο ματς με σουτ του Ουντότζι και «δώρο», βέβαια, του Ρόι Κάρολ.
Το πλέον ιδανικό ξεκίνημα έκανε στο ματς ο Ολυμπιακός, ο οποίος πριν καν συμπληρωθεί το 30λεπτο βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0 έχοντας ευκαιρίες για άλλα τόσα γκολ.
Οι «ερυθρόλευκοι», λοιπόν, μπήκαν δυνατά, αποφασιστικά και στο 6' βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αμπντούν. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Ιμπαγάσα από το άτσαλο μαρκάρισμα του Δέντσα.
Οι Πειραιώτες δεν κατέβασαν το πόδι από το γκάζι… Συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στο 19' έφθασαν στο 2-0. Ο Τοροσίδης βρέθηκε αφύλακτος στην καρδιά της άμυνας του Πλατανιά και με κεφαλιά μετά από σέντρα του Χολέμπας έδωσε το προβάδισμα δυο τερμάτων στους νταμπλούχους.
Ολοι, πλέον, πίστευαν πως ο Ολυμπιακός θα έκανε πάρτι στο «Καραϊσκάκη» και πως έστελνε ουσιαστικά προμήνυμα νίκης με μεγάλο σκορ, όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι… Και αυτό γιατί η αλλαγή του Ντόε στο 22' από τον Αναστασιάδη έφερε ισορροπία στον Πλατανιά που όχι μόνο κράτησε στο σκορ στα επίπεδα του 2-0, αλλά κατόρθωσε να μειώσει στο 37' με σουτ του Ουντότζι και λανθασμένη, βέβαια, εκτίμηση του Ρόι Κάρολ. Και από τη στιγμή που στην αμέσως επόμενη φάση η προσπάθεια του Φουστέρ βρήκε το δοκάρι του Κηπουρού με το 2-1 του ημιχρόνου ο Πλατανιάς έμεινε μέσα στο παιχνίδι.
Στην επανάληψη, το ματς ήταν αρκετά ισορροπημένο με τον Ολυμπιακό, βέβαια, να μην έχει καμία σχέση με την ομάδα του πρώτου ημιχρόνου. Ναι μεν οι Πειραιώτες είχαν δυο καλές ευκαιρίες στο διάστημα 60' με 65' με τους Μήτρογλου και Τζιμπούρ, όμως σαφέστατα δεν θύμισαν την ομάδα ειδικά του πρώτου μισάωρου. Ετσι το 2-1 παρέμενε με τον Πλατανιά να προσπαθεί με κόντρες να αιφνιδιάσει τους νταμπλούχους Ελλάδας. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό με αποτέλεσμα το 2-1 να παραμείνει και τον Ολυμπιακό να παίρνει και τυπικά τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Τοροσίδης, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Μοντέστο, Μανιάτης (75' Γκρέκο), Ιμπαγάσα, Αμπντούν, Φουστέρ (84' Βλαχοδήμος), Μήτρογλου (65' Τζιμπούρ).
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κηπουρός, Τζανής, Κανακούδης, Μαραγκουδάκης, Καλαϊτζιτς, Δέντσας (22' Ντόε), Ουντότζι, Μιρτσέτα (72' Ναζλίδης), Ουκάρ (46' Μαρτσάκης), Γκονζάλες, Παληγεώργος.

Στο Θολό ποτάμι ( Μία ταινία του Βασίλη Λάλου)


ΠΟΙΟΣ ΜΕ ΒΑΦΤΙΣΕ ΣΕ ΘΟΛΟ ΝΕΡΟ
ΤΡΑΓΟΥΔΙ- ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ-ΧΡ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΤΙΧΟΙ-ΜΑΡΙΑ ΜΟΥΓΙΑΚΑΚΟΥ






Το Video γυρίστικε στο Θολό Ηλείας

ΣΕΡΓΙΑΝΙ ( μιά ταινία του Βασίλη Λάλου)












 

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ; Της χρεώνουν καταθέσεις 500 εκατομμυρίων ευρώ

Αυτή είναι η γυναίκα μυστήριο με τα 500 εκατομμύρια αποκαλύπτουν δυο μεγάλες κυριακάτικες εφημερίδες
- Έκτακτη σύσκεψη στο ΣΔΟΕ για την Μαργαρίτα Παπανδρέου
- Βουλευτές ισχυρίζονται ότι οι καταθέσεις είναι 1,5 εκατ. και όχι 500

Πολιτικό σεισμό έχει προκαλέσει η είδηση ότι η γυναίκα μυστήριο στην περιβόητη "λίστα Λαγκάρντ" με καταθέσεις 500 εκατομμυρίων ευρώ είναι η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού, Μαργαρίτα Παπανδρέου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ καθώς και της εφημερίδας το ΒΗΜΑ της Κυριακής, το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου βρίσκεται στη δικογραφία που συνέταξαν και διαβίβασαν στη Βουλή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, οι οικονομικοί εισαγγελείς κ. Πεπόνης και Μουζακίτης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον εν λόγω δημοσίευμα στις 2 Οκτωβρίου 2012 ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στέλιος Στασινόπουλος σε σύσκεψη που είχε με όλους τους διευθυντές της υπηρεσίας του ρώτησε αν γνωρίζουν κάτι σχετικό με τη λίστα Λαγκάρντ που μέχρι τότε η τύχη της αγνοούνταν. Σε εκείνη τη σύσκεψη λοιπόν ακούστηκε το όνομα της κ. Μαργαρίτας Παπανδρέου από τα στόματα δύο διευθυντών του ΣΔΟΕ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στασινόπουλος σημείωσε πως ο Νίκος Λέκκας, διευθυντής επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΣΔΟΕ του απάντησε ότι δεν έχει δει τη λίστα, αλλά έχει ακούσει ότι η γυναίκα με τα 500 εκ. είναι πολιτικό πρόσωπο και συγκεκριμένα η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου. Το ίδιο ισχυρίστηκε και ο κ. Ευ. Καραμάνος, διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι βουλευτές που μελέτησαν τη δικογραφία κάνουν λόγο για καταθέσεις 500 εκατομμυρίων σε δραχμές δηλαδή περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Μετά από αυτήν την αποκάλυψη, κι εφόσον κάτι τέτοιο επαληθευτεί η υπόθεση με τη λίστα παίρνει νέα τροπή και αναμένεται να προκαλέσει τεράστιους πολιτικούς κραδασμούς.

newsit.gr

Edouard Lalo Symphonie Espagnole violin Champion of vienna



Edouard Lalo Symphonie Espagnole violin Champion of vienna-art cup in Taiwan 2004 年維也納音樂教育 全國音樂大賽首獎 獨奏聯合音樂會 音樂班三年級組 冠軍

Και στο τέλος σκοράρει ο Ατρόμητος – Νέο “σοκ” για τον Άρη


Με γκολ στο 90΄νίκησε την Ξάνθη την περασμένη εβδομάδα, με γκολ στο 90΄ (Σκόνδρας) ο Ατρόμητος έμεινε όρθιος και πήρε την ισοπαλία με 1-1 στο “Κλεάνθης Βικελίδης” αν και αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο για ένα ημίχρονο. Τέσσερα ματς χωρίς νίκη συμπλήρωσε ο Άρης που έμεινε κοντά στην επικίνδυνη ζώνη.
Ούτε η παρουσία του Λουκάς Αλκαράθ δεν βοήθησε τον Αρη να πάρει το πολυπόθητο «τρίποντο» αφού ο Ατρόμητος παρά το αριθμητικό του ντεσαβαντάζ από το 44' όταν ο Ταυλαρίδης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, δεν το έβαλλε κάτω και πήρε επάξια τον βαθμό της ισοπαλίας. Ετσι η ομάδα του Περιστερίου έφτασε τους 21 βαθμούς και τον Πανιώνιο στην 4η θέση ενώ ο Αρης έχει πλέον 11 και εξακολουθεί να αγωνιά για το μέλλον του.
Ο Ατρόμητος απείλησε στο 11'. Έπειτα από χαμηλή σέντρα του Σκόνδρα από δεξιά, ο Ιγκλέσιας έκανε απευθείας το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Όμως ο Αρης στην πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι άνοιξε το σκορ στο 15΄ με τον 18χρόνο Δημήτρη Σουνά! Μετά από σέντρα του Γιαννιώτα από τα δεξιά και υπέροχο γύρισμα του Καπετάνου με τακουνάκι, ο Σουνάς πετάχθηκε στην περιοχή και με απευθείας πλασέ νίκησε τον Ιτάνζ! Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του 18χρονου μεσοεπιθετικού στη Σούπερ Λίγκα!
 Οι Περιστεριώτες στο 44' έμειναν με δέκα παίκτες ύστερα από το απερίσκεπτο μαρκάρισμα του Ταυλαρίδη στον Αγκάνθο. Ο έμπειρος αμυντικός πήγε με προτεταμένο το πόδι σε μια μονομαχία με τον Αγκάνθο και ο διαιτητής σωστά του έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα!
Ο Αρης απείλησε δύο φορές σε διάστημα ενός λεπτού στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους με τους Σουνά και Γιαννιώτα βρίσκοντας χώρους στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο 53' ο Κούτσι βρέθηκε σε θέση βολής αλλά αστόχησε, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.
Στο 64' ο Ατρόμητος άγγιξε το 1-1 όταν μετά από μακρινό σουτ του Ιγκλέσιας η μπάλα βρήκε στον Κούτσι, γκέλαρε και προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του Βελλίδη!
Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλλαν κάτω και πάλεψαν για την ισοφάριση και λυτρώθηκαν στο 89'! Ο Μπρίτο εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς του Άρη και έφτασε στον Σκόνδρα, που με κοντινό πλασέ ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους!
ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Γιαννίτσης, Παπαζαχαρίας, Καζναφέρης, Αγκάνθο (88' Κανούλας), Καπετάνος, Παπαστεριανός, Γιαννιώτας (78' Νταμαρλής) , Σουνάς (72΄Ασλανίδης), Τσουκάνης, Κοέλιο.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτάνζ, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Σκόνδρας, Ιγκλέσιας (81' Μπέλιτς) , Δημούτσος (68' Καραμάνος), Σουμπίνιο (74' Καραγκούνης), Μπρίτο, Επστάιν, Κούτσι.

Αστέρας και στα Πηγάδια - “Αυτοκτόνησε” η Ξάνθη



Μπορεί να προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό, μπορεί να έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 68΄, όμως η Ξάνθη δεν κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες και να βγει από την επικίνδυνη ζώνη καθώς ο Καλαντζής κράτησε όρθιος τον Αστέρα Τρίπολης και στα Πηγάδια (1-1).
Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα για την Ξάνθη που ευτύχησε να προηγηθεί με το «καλημέρα» όταν στο 2ο λεπτό ο Ονουάτσι έσπασε την αφλογιστία 289΄ λεπτών των «Ακριτών» και με προβολή άνοιξε το σκορ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, κάνοντας το 1-0 έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου από τα αριστερά.
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι και η αποβολή του Ουσέρο στο 67' με δεύτερη κίτρινη, φάνηκε ότι έγερνε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων, όμως ο Σάκης Τσιώλης και οι παίκτες του δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη στο ματς.
Με σκόρερ τον Καλαντζή που έκανε το καλύτερο δώρο στον εαυτό του για τα γενέθλια του, ο Αστέρας κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 71' και να πάρει έναν ηρωικό βαθμό στα Πηγάδια.
ΞΑΝΘΗ: Λοντίγκιν, Μπέρτος, Γούτας, Βάλλας, Κομεσίδης, Φλίσκας, Βασιλακάκης, Μαρίν (60' Πλατέλλας), Μάνταλος (82' Νάκας), Μαρσελίνιο, Ονουάτσι (74' Μακόφσκι)
ΑΣΤΕΡΑΣ TΡΙΠΟΛΗΣ: Φούλοπ, Τσαμπούρης, Κάστελς, Ρούσσης, Φορμίκα, Ουσέρο, Φραγκουλάκης (46' Καρντάσιο), Ναβάρο (77' Αλβάρεζ), Ντε Μπλάσις (60' Καλαντζής), Ράγιος, Γκάμπριελ

ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

Πανευρωστινιακός                                        Ηρακλής Ξυλοκάστρου
Πανευρωστινιακός                                       Ηρακλής Ξυλοκάστρου


Το ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας , στα πλαίσια της 11ης  αγωνιστικής στην Α2 κατηγορία, ανάμεσα στο Πανευρωστινιακό και τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου , στο γήπεδο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" , στο Δερβένι , διεξάγεται αύριο στις 3 το απόγευμα.

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής στην Α2 κατηγορία

ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΛΜΥΡΗΣ
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΙΚΟΥ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
  ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ ΣΟΛΟΜΟΥ


Β1 Κατηγορία
Ντέρμπι κορυφής Δάφνης Εξ. - Κόρινθος ΄06
 
9η αγωνιστική
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΟ ΜΑΨΟΥ
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ - ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ
ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΄06
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ. ΒΡΥΣΗΣ - ΣΟΦΙΚΟ ΄05
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΠΓΣ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Β2 Κατηγορία

Δοκιμασία για Ολυμπιακό Άσσου και Λυκοποριά

9η αγωνιστική
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ - ΑΡΑΤΟΣ
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
ΤΑΡΣΙΝΑ '97 - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
ΡΕΠΟ ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ

Έχασε στην έδρα του ο Α.Ο. Λουτρακίου και ... "συνωστισμός" για τίτλο στην Α1' Κορινθίας

Πατατράκ γιά τον πρωτοπόρο Α. Ο. Λουτρακίου , καθώς στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας Κορινθίας, παίζοντας με ελλείψεις έχασε με  
0 - 2, μέσα στο "Θώδειο" στάδιο από τον Παννεμεατικό. Τώρα η ομάδα του Λουτρακίου "νιώθει καυτή την ανάσα" της έκπληξης του πρωταθλήματος (επέστρεψε από την Β’ κατηγορία) ομάδαs του Α.Ο. Σπαθοβουνίου , που την ακολουθεί στο πόντο, καθώς στο ντέρμπι της ημέρας ,στο γήπεδο του Σολομού επεβλήθηκε με 3 - 0 του Ολυμπιακού Λουτρακίου και τον προσπέρασε στη βαθμολογία.
Επίσης τους "ερυθρόλευκους" του Λουτρακίου προσπέρασαν στην βαθμολογία , με τις εκτός έδρας νίκες τους ο ΠΑΣ Κλένια , με το 2 - 0 στο Πετρί, επί της τοπικής Θύελλα, και η Ελλάδα Βέλου, με το 1 - 0 , στο Σοφικό, επί του Πανσολυγειακού.
Το σκορ της ημέρας  πέτυχε στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος που σάρωσε με 7 - 0 τον Εθνικό Ξυλοκέριζας.
Ο Aστέρας Δερβενίου πέτυχε την  δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη του, καθώς στην Αρχαία Κόρινθος, επικράτησε με 2 - 1 του Ηρακλή Λεχαίου, ενώ στο Ξυλόκαστρο , ο Πανκαμαριακός υπέστει βαριά ήττα με 0 - 4  από τους Αγίους Θεοδώρους.
Τέλος ο Σαρωνικός Γαλατακίου κέρδισε τρίποντο στα "χαρτιά" επί της Προοδευτικής Περιγιαλίου, που έχει αποχωρήσει του πρωταθλήματος.

Η 12η αγωνιστική
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ  0 - 1 
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ 3 - 0(α.α)
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ 0 - 4
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3 - 0
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ  0 - 2 
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 0 - 2 
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ 7 - 0 
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 1 - 2


H Bαθμολογία
( Σε 12 αγώνες)


1
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
21-11
26
2
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
24-9
25
3
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
29-17
24
4
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
20-11
24
5
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
30-8
23
6
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
22-15
23
7
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
27-13
21
8
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
18-12
21
9
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
15-22
19
10
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
16-24
14
11
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
16-17
13
12
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
12-21
13
13
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
19-20
11
14
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
7-33
9
15
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
8-26
7
16
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
0-36
0

Eπίθεση Μιχαλολιάκου σε Βενιζέλο και στην ακαδημαϊκό Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ.

Σκληρή απάντηση με απειλές και χαρακτηρισμούς από την Χρυσή Αυγή στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα ότι την Δευτέρα, το ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να αναδειχθεί η αντισυνταγματικότητα του κόμματος της Χρυσής Αυγής με στόχο να τεθεί εκτός νόμου.
Μάλιστα και με άρθρο στην εφημερίδα «Τα Νέα» χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή αντισυνταγματικό κόμμα, ναζιστικό, φιλοχουντικό και προκλητικό. Κι όπως επισημαίνει υπάρχουν θεσμικοί τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου και στο επίπεδο της νομοθεσίας-ιδίως της ποινικής- και στο επίπεδο κανονισμού της Βουλής.
Απαντώντας το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου τονίζει:
"Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, αναγνωρισμένο από τον Άρειο Πάγο, που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης ενός και πλέον εκατομμυρίου Ελλήνων. Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα της διαφθοράς, της μίζας, της διαπλοκής και του μνημονίου, καταδικασμένο από τον ελληνικό λαό στο περιθώριο της δημόσιας ζωής.
Αν ο Βενιζέλος και η παρέα του θέλουν να... "θέσουν εκτός νόμου" την Χρυσή Αυγή καλά θα κάνουν να βιαστούν, γιατί σύντομα θα βρίσκονται στο 0% και δεν θα έχουν ούτε κόμμα, ούτε γραφεία, ούτε βουλευτές για να μας διασκεδάζουν με ανάλογες γραφικές δηλώσεις. Ορισμένοι εξ αυτών μάλιστα δεν θα έχουν ούτε την προσωπική τους ελευθερία, έχοντας ήδη εμπλακεί σε τεράστια σκάνδαλα διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος
."
Επίσης ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής με άρθρο του  απαντά σήμερα στην ακαδημαϊκό Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ , που σε δήλωση της στην εκπομπή "Πρωταγωνιστές" του κ. Θεοδωράκη η ακαδημαικός, είπε  ότι " υπάρχει η Χρυσαυγή, ... ένα κόμμα μίσους., αυτό το πράγμα για μένα είναι η μεγάλη κατάπτωση, αν θέλετε, της ελληνικής κοινωνίας». .
Ο κ. Μιχαλολιάκος γράφει ότι είναι άκομψο και υπερβολικό να λέει η κα Αρβελέρ ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η Χρυσή Αυγή. Αυτό όσο και να το φωνάζει σε φυλλάδες και κανάλια η κα Αρβελέρ και μαζί με αυτήν και πολλοί άλλοι, δεν θα πείσουν τον Λαό! Δεν θα πείσουν όσους σήμερα απελπισμένοι χωρίς Ιδανικά, χωρίς όραμα πέραν του υλικού χώρου, υποφέρουν υλικά, δεν θα κατορθώσουν να περάσουν την αντίληψη ότι για όλα φταίει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! Όσο για την αστυφιλία πράγματι μεγάλη κατάρα του Έθνους, η ευθύνη ανήκει απόλυτα στους φιλελεύθερους κεντροδεξιούς και κεντροαριστερούς και στους σοσιαλιστάδες, οι οποίοι την έκαμαν καθεστώς στην Πατρίδα μας και ερήμωσαν την ύπαιθρο."

newsit.gr

Και στο βάθος... ΟΑΚΑ: Ολυμπιακός – Πλατανιάς (19:30) - Το νέο στοίχημα γιά τον Αστέρα Τρίπολης


Ο Ολυμπιακός  φιλοξενεί  απόψε (19:30, NS2) για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας τον Πλατανιά στο Φάληρο, έχοντας στο μυαλό του τους δυο επόμενους αγώνες με Άρσεναλ και Παναθηναϊκό και θέλει να συνεχίσει το αήττητο σερί του!
Ο Λεονάρντο Ζαρντί θέλει από τους “ερυθρολεύκους” το ενδέκατο εφετινό “τρίποντο” στο πρωτάθλημα, συνοδευόμενο με πολύ καλή απόδοση, έτσι ώστε να στραφεί η προσοχή στον εντός έδρας αγώνα με την Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Στο βάθος του μυαλού όλων στο λιμάνι βρίσκεται και το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όμως προέχουν τα ματς τόσο με τον Πλατανιά, που την περασμένη αγωνιστική νίκησε στην έδρα του το “τριφύλλι”.
Ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να επαναφέρει τους βασικούς στο αρχικό σχήμα, ύστερα από την μεσοβδόμαδη υποχρέωση με την Παναχαϊκή για το Κύπελλο Ελλάδας.
Ο Ζαρντίμ αναμένεται να προφυλάξει τον Μασάδο, ο οποίος ταλαιπωρείται τις τελευταίες ημέρες από μια ίωση, ενώ προβληματίζεται για μια θέση στη μεσαία γραμμή, καθώς οι Μανιάτης και Μοδέστο τη διεκδικούν. Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να επιστρέψει ο Κάρολ, ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί μεσοβδόμαδα στον αγώνα του Κυπέλλου.

Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει σε Πηγάδια και Κλεάνθης Βικελίδης.
Τα Πηγάδια αυτή τη φορά μοιάζουν πιο επικίνδυνα για την Ξάνθη, παρά για την ομάδα που φιλοξενείται σε αυτή, τον Αστέρα Τρίπολης. Οι ακρίτες που προβληματίζουν με την εικόνα τους από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και παραμένουν χαμηλά στη βαθμολογία θέλουν πάση θυσία το τρίποντο καθώς σε διαφορετική περίπτωση αναμένεται να μπλέξουν σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες. Μάλιστα το γεγονός ότι ακολουθεί δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο δίνει την ευκαιρία στην ομάδα του Νίκου Κωστένογλου να πάρει τα πάνω της. Στην αντίπερα όχθη, οι Αρκάδες έχουν ξεκάθαρο ψυχολογικό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων καθώς προέρχονται από δύο συνεχόμενες νίκες και μάλιστα με πολύ καλές εμφανίσεις.
Το απόλυτο νικών στην Τρίπολη δεν αρκεί στους παίκτες του Αστέρα. Θέλουν να παρουσιάσουν ανάλογο αγωνιστικό πρόσωπο και στα εκτός έδρας και κατ' επέκταση να πανηγυρίζουν νίκες. Μην ξεχνάμε πως στις τέσσερις τελευταίες αποστολές μακριά από την Τρίπολη δεν κατάφεραν ούτε να σκοράρουν (με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Λεβαδειακό και Πανθρακικό). Συνεπώς, πρώτος στόχος είναι το γκολ και έπειτα το αποτέλεσμα.
Στο Κλεάνθης Βικελίδης, ο Άρης που περιμένει τον Αλκαράθ για να αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας, έχει γνωρίσει 3 συνεχόμενες ήττες και δεν έχει περιθώριο για άλλη απώλεια αφού βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη. Ο Ατρόμητος έστω και με αγχωτικό τρόπο παίρνει νίκες, όμως εκτός έδρας έχει να επικρατήσει από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου

17.15 Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης
17.15 Άρης – Ατρόμητος
19.30 Ολυμπιακός – Πλατανιάς

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου

15.00 ΟΦΗ – Πανθρακικός
17.15 Βέροια – ΠΑΟΚ
17.15 Λεβαδειακός – Κέρκυρα
19.30 Πανιώνιος – Παναθηναϊκός

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου

19.30 ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα

Ανοιχτή σύγκρουση Κουβέλη - Σαμαρά - Απαράδεκτη η εγκύκλιος για την ιθαγένεια λέει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της

Με μια ανακοίνωση σε οργισμένο ύφος απαντά η ΔΗΜΑΡ στην εγκύκλιο που εξέδωσε χθες το υπουργείο Εσωτερικών με την οποία ζητεί την αναστολή οποιασδήποτε διαδικασίας για την χορήγηση Ελληνικής ιθαγένειας σε αλλαδαπούς.

"Καμία διαρροή ή φήμη δεν μπορεί να δικαιολογήσει αναστολή εφαρμογής ψηφισμένου από την Βουλή Νόμου.
Δεν υπηρετείται η τήρηση της νομιμότητας όταν, χωρίς να υπάρχει δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα διατάξεων του Νόμου για την Ιθαγένεια, δίδεται εντολή αναστολής εφαρμογής του υπάρχοντος Νόμου.
Ο αρμόδιος Υπουργός οφείλει άμεσα να αποσύρει την απαράδεκτη εγκύκλιό του", καταλήγει η ανακοίνωση.
Ο κ. Κουβέλης εκφράζει επίσης της ενόχλησή του σήμερα με συνέντευξή του στην Ημερησία για το σποτ που ανέβασε στην προσωπική σελίδα του στο Facebook o Αντώνης Σαμαράς. "Εγώ δεν θα το επέλεγα", είπε χαρακτηριστικά.
Αργά το βράδυ της Παρασκευής το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε επίσης έντονα στην απόφαση αυτή. Μέσω διαρροών απο την Ιπποκράτους έδειξε με τον πλέον σαφή τρόπο την αντίθεσή του για την αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης.

Παναγιωτόπουλος: "Η θητεία ήταν και θα παραμείνει υποχρεωτική" - Απάντηση στη Κομισιόν


"Η θητεία ήταν και θα παραμείνει υποχρεωτική", δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, αντιδρώντας έτσι στην έκθεση της Κομισιόν η οποία μία ημέρα μετά από το Eurogroup πρότεινε για περειτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών την κατάργησή της.
Η πρόταση υπάρχει σε επίσημο κείμενο της Κομισιόν και αυτό προκαλεί πλέον σενάρια για το που το πάνε οι Ευρωπαίοι, αφού το ενδεχόμενο να πρόκειται για μια "απλή ανοησία" ενός ευρωπαίου γραφειοκράτη δεν μπορεί να πείσει και πολλούς. Η τριετής καθημερινή ενασχόληση με την Ελλάδα αποκλείει πια τέτοια ενδεχόμενα και δεν μπορεί κανείς στην ΕΕ να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει τις πραγματικές ανάγκες της χώρας. Οι οποίες βέβαια περιλαμβάνουν απαραιτήτως τη λειτουργία ετοιμοπόλεμων Ενόπλων Δυνάμεων.
Δεν είναι δυνατόν σε επίσημα κείμενα να αναγράφονται τυχαία τόσο μεγάλες ανοησίες. Δεν μπορεί οι συντάκτες της έκθεσης να μην γνωρίζουν την τουρκική απειλή που αντιμετωπίζει η Ελλάδα κάθε μέρα ,δεκαετίες τώρα.
Δεν είναι δυνατόν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών να ασχολούνται μόνο με αριθμούς και περικοπές.
Τι Ένοπλες Δυνάμεις θα έχει η Ελλάδα αν δεν έχει στρατιώτες. Επαγγελματίες; Και πως θα πληρώνονται;
Ή μήπως θα...εγγυηθεί τα σύνορά μας η Ευρωπαϊκή Ένωση; Αυτή την εκδοχή την έχουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια ξεγράψει.

onalert.gr

Μέρκελ: Η Ελλάδα αλλάζει…

merkel
Η Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στην Bild της Κυριακής υπογραμμίζει ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση πως θα καταφέρει να ανασυντάξει τη χώρα και να δημιουργήσει σύγχρονες δομές.
Παράλληλα, παραδέχεται ότι έχει βάση ο σκεπτικισμός πολλών Γερμανών πολιτών για τη διάσωση της Ελλάδας, καθώς στο παρελθόν οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν είχαν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις τους.«Φυσικά και νιώθω το σκεπτικισμό πολλών πολιτών και τον κατανοώ εν μέρει, καθώς τα προηγούμενα χρόνια η Ελλάδα συχνά απογοήτευσε τους εταίρους της. Πολλά από αυτά που είχε υποσχεθεί η ελληνική ηγεσία δεν τα τήρησε», τονίζει η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία δίνει ψήφος εμπιστοσύνης στα πεπραγμένα της ελληνικής κυβέρνησης:
«Βλέπω επιτέλους στην ελληνική κυβέρνηση την αποφασιστικότητα να ανασυντάξει τη χώρα, να δημιουργήσει σύγχρονές δομές. Η Γερμανία θα συμβάλει με συμβουλές αλλά και έργα», επισημαίνει η Καγκελάριος που ξεκαθαρίζει ότι η βοήθεια που δίνεται προς τη χώρα μας είναι και προς το συμφέρον της Γερμανίας.
Η Μέρκελ αναφέρθηκε γενικά και στις τελευταίες εξελίξεις στην ευρωζώνη και στις αποφάσεις που πάρθηκαν: «Πρόκειται για το ιστορικό ευτύχημα της ευρωπαϊκής ενότητας των τελευταίων δεκαετιών. Επιθυμώ η Ευρώπη, ως η ήπειρος της ειρήνης, της ελευθερίας και της δημοκρατίας να έχει ένα καλό μέλλον και να παραμείνει ελκυστική για όλους στον κόσμο».
Για τις κατηγορίες αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών ότι δεν λέει όλη την αλήθεια στους πολίτες αναφορικά με τις μελλοντικές επιβαρύνσεις των Γερμανών πολιτών λόγω της ελληνικής διάσωσης επισήμανε: «Γνωρίζω το καθήκον μου και γι’ αυτό λέω στους πολίτες πάντα πώς είναι η κατάσταση. Και θα συνεχίσω να κάνω ό, τι είναι καλύτερο για τη Γερμανία και για την Ευρώπη καθώς και ό,τι έχει τις μικρότερες οικονομικές επιπτώσεις και δε μας θέτει σε υπερβολικούς κινδύνους».

ysterografa.gr

Ο Φαήλος “απασφάλισε”…

Failos-Kranidiotis
Είναι από τα πρόσωπα της δημόσιας ζωής που δεν σε αφήνουν αδιάφορο. Είτε θα βρεθείς δίπλα του, είτε απέναντί του. Και στις δυο περιπτώσεις, φανατικά. Τόσο ως δικηγόρος όσο και ως πολιτικός, ενεργό και μάχιμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και… με τις αποστάσεις του, ο Φαήλος Κρανιδιώτης προκάλεσε πολλές φορές πλείστες αντιδράσεις και σχόλια με τις θέσεις τις οποίες κατά καιρούς διατύπωσε.
Το… αυτό κάνει και σήμερα, με συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”, όπου εξαπολύει βέλη κατά πάντων, ανοίγοντας μια μεγάλη συζήτηση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για το μέλλον της Παράταξης.
Υπάρχει ανάγκη ανασύστασης της Κεντροδεξιάς, ανάκτησης του πατριωτικού και λαϊκού της χαρακτήρα. Και τι πάει να πει ”φιλοευρωπαϊκός”; Ο Ελληνισμός είναι ευρωπαϊκός αφ’ εαυτού, από τον κώδικα αξιών που κουβαλάει ως τρόπο για όλους και για όλα”, δηλώνει με νόημα, ενώ δεν παραλείπει να επαναλάβει τη διατυπωθείσα στο παρελθόν αποστροφή του περί “φλούφληδων” που εκτιμά ότι υπάρχουν στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.
“Καλομαθημένοι που στερούνται ένσημα υπάρχουν παντού. Η Παράταξη όμως έχει μεγάλα αποθέματα ανθρωπίνου δυναμικού για τη σκληρή δουλειά που απαιτείται”, σχολιάζει χαρακτηριστικά.
Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η αναφορά του στη συμμετοχή της κυβέρνησης Παπαδήμου, την οποία χαρακτηρίζει λάθος, μια άποψη η οποία κερδίζει έδαφος στον χώρο της Κεντροδεξιάς, όσο απομακρυνόμαστε από εκείνη την εποχή. “Δεν έπρεπε να μπούμε στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Να δίναμε ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση που θα πήγαινε τη χώρα σε εκλογές πέρυσι τον Δεκέμβριο. Η ΝΔ θα κέρδιζε με αυτοδυναμία. Χωρίς βαρίδια, να προχωρούσε σε ραγδαίες μεταρρυθμίσεις, και παράλληλα σε σκληρή στάση απέναντι στους δανειστές”.
Όσο για τον Γιάννη Στουρνάρα, ο Φαήλος Κρανιδιώτης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ενταχθεί μελλοντικά στη Νέα Δημοκρατία. “Για να του εμπιστεύεται ο Πρωθυπουργός τόσο κρίσιμο υπουργείο, είναι αυτονόητη η απάντηση”, τονίζει.

ysterografa.gr

Ο Βενιζέλος ζητά “νέο εθνικό στόχο”

Evangelos-Venizelos-Antonis-Samaras
Την αναγκαιότητα προσδιορισμού ενός νέου εθνικού στόχου, που θα μπορέσει να “ταξιδέψει” την Ελλάδα σε ένα καλύτερο μέλλον, μετά τις νέες παραμέτρους που διαμορφώνονται για τη χώρα στο περιθώριο της πρόσφατης θετικής απόφασης του Eurogroup και της διασφάλισης παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, επισημαίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος με άρθρο του στα “Νέα Σαββατοκύριακο”.
Ακολουθεί το άρθρο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ:
Να οργανώσουμε την εθνική ανάκαμψη
του Ευάγγελου Βενιζέλου
“Με την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα διαμορφώθηκε μια νέα αφετηρία για τη χώρα μας. Η Ελλάδα δεν έχει άλλο δρόμο παρά να ξαναβρεί τη δυναμική της και την προοπτική της. Το μεγάλο στοίχημα είναι να κερδίσουμε ως έθνος το χαμένο έδαφος, σε στέρεη βάση τη φορά αυτή. Μας χρειάζεται ένας μεγάλος εθνικός στόχος, ο οποίος μπορεί να φαίνεται τετριμμένος, αλλά είναι επαναστατικός: Κανονικό κρότος, κανονική οικονομία, κανονική κοινωνία.
Από εδώ και πέρα, εναπόκειται σε εμάς να αξιοποιήσουμε το πλαίσιο της συμφωνίας και να οργανώσουμε τις εσωτερικές προϋποθέσεις της εθνικής ανάκαμψης. Πρώτη προϋπόθεση είναι να έχουμε μια κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, που λειτουργεί συντονισμένα, με σταθερότητα και προοπτική, με καθαρούς κανόνες λειτουργίας που αφορούν και την κυβέρνηση, αλλά κυρίως την κοινοβουλευτική πλειοψηφία των τριών κομμάτων.
Έχουμε μπροστά μας την προώθηση πολύ σημαντικών θεμάτων: την εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών, την εκτέλεση του προϋπολογισμού, τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, και βεβαίως τα ζητήματα κοινωνικής συνοχής, όπως είναι τα μέτρα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους ανασφάλιστους που προωθεί το ΠΑΣΟΚ.
Υπάρχουν όμως και θέματα που επείγουν και δεν αφορούν την οικονομική πολιτική, αλλά την εθνική υπόσταση και ισχύ.
Έχουμε μπροστά μας ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, σοβαρά θέματα θεσμών, με κορυφαίο το ζήτημα της Δικαιοσύνης, το ζήτημα του εκλογικού συστήματος, τα θέματα που συνδέονται με την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Και βέβαια έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα οξύτατο φαινόμενο ρατσιστικής, φασιστικής, ξενοφοβικής βίας. Εχουμε στη Βουλή ένα αντισυνταγματικό κόμμα, ναζιστικό, φιλοχουντικό, προκλητικό. Υπάρχουν θεσμικοί τρόποι αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου και στο επίπεδο της νομοθεσίας (ιδίως της ποινικής) και στο επίπεδο του κανονισμού της Βουλής. Αυτό συνιστά υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου.
Χρειάζεται υπομονή και συστηματική δουλειά προκειμένου η Ελλάδα να γίνει και πάλι αυτοδύναμη και ουσιαστικά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη. Εχουμε ως τόπος και την αναγκαία ευελιξία και την ικανότητα. Μπορούμε να κερδίσουμε το ιστορικό αυτό στοίχημα”.

ysterografa.gr

Το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει πρόταση για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή

pasokara
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο περιθώριο της ομιλίας του στην Οργανωτική Επιτροπή για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ τη Δευτέρα θα παρουσιάσει την πρωτοβουλία του για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή:
«Τη Δευτέρα θα παρουσιάσουμε την πρωτοβουλία μας ενάντια στο φασισμό, την πρωτοβουλία που αναδεικνύει τη Χρυσή Αυγή ως αντισυνταγματικό κόμμα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ysterografa.gr

Δράση: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, οραματιζόμαστε το μέλλον

Drassi-Synedrio
Πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο οι διήμερες εργασίες του Συνεδρίου της Δράσης, η οποία στοχεύει στο να πετύχει μια πολιτική επανεκκίνηση μετά τον Στέφανο Μάνο, και να αποτελέσει αξιόπιστη εκλογική επιλογή για τους πολίτες.
“Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, οραματιζόμαστε το μέλλον”, είναι το σλόγκαν της Δράσης, που απευθύνει ουσιαστικά ένα κάλεσμα σύνθεσης και αθροίσματος δυνάμεων στον φιλελεύθερο χώρο.
Σήμερα, πρώτη μέρα του Συνεδρίου, τις εργασίες θα ανοίξει η Αντιγόνη Λυμπεράκη, αντιπρόεδρος του κόμματος, ενώ θα υπάρξουν τοποθετήσεις των Κ. Αλεξάκου, Γ. Βαλλιανάτου, Γ. Δημαρά, Ε. Καλαϊτζόπουλου, Α. Καρίπογλου, Α. Καφετζόπουλου, Μ. Ματσαγκάνη, Ν. Μπίστη, Θ. Παπαδόπουλου, Γ. Προκοπάκη, Φ. Σαραντόπουλου, Θ. Σκυλακάκη, Θ. Τζήμερου, Β. Τσιατσιάμη, Ν. Χρυσόγελου και Χ. Χωμενίδη, ενώ οι ομάδες εργασίας θα ασχοληθούν με την κοινωνική πολιτική,το περιβάλλον, την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη.
Την Κυριακή θα παρουσιαστούν οι θέσεις των ομάδων Εργασίας, πάνω στις οποίες θα υπάρξει διάλογος και θα ακολουθήσει ψηφοφορία.

ysterografa.gr

Ναι, λοιπόν, μπορείς ως πολίτης ...

Ναι, λοιπόν, μπορείς ως πολίτης να ανοίξεις το στόμα και να χάψεις το παραμύθι.
Όπως το ανοίγεις και καταπίνεις τα πάντα, κάτι χρονάκια τώρα.
Ανάπτυξη, σου λένε. Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Προσπάθεια μείωσης της ανεργίας.

Τους πιστεύεις;
Όπως πίστευες πως θα ζούσες σε κράτος δικαίου, που δεν θα σε μπλόκαρε από τα πάντα; Πως θα σε στήριζε ως μάνα, ως πατέρα, θα σου έδινε κίνητρα να γίνεις πολύτεκνος και να ενισχύσεις το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας σου;
Η ενίσχυση ονομάζεται φορολογία στα παιδιά σου, λες και είναι οικόπεδο στα βόρεια προάστια.
Η μόνη διαφορά είναι πως το οικόπεδο το «σκοτώνεις» και για ένα κομμάτι ψωμί, ενώ για το παιδί σου σαφώς σκοτώνεσαι, προκειμένου να εξασφαλίσεις έστω ένα κομμάτι ψωμί.

Βροχερός και το Σαββατοκύριακο ο καιρός - Έρχονται και χιόνια στα ορεινά



Με βροχές και καταιγίδες θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο. Την Κυριακή, στις ορεινές περιοχές θα χιονίσει. Οι νοτιάδες παραμένουν ισχυροί...

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική ΠελοπόννησοςΚαιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τις πρώτες πρωινές ώρες κατά τόπους θα είναι ισχυρές, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με σποραδικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νοτια τοπικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα μέχρι 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑττικήΚαιρός: αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου

Κυριακή 02-12-2012Καιρός: στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που αρχικά στα βορειοδυτικά και από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που το βράδυ πιθανόν στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και την νότια Εύβοια να είναι πρόσκαιρα ισχυρά, τη νύχτα όμως θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας (ενδεικτικό υψόμετρο 1600m) και βαθμιαία της κεντρικής (ενδεικτικό υψόμετρο 1800m) .
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 03-12-2012
Καιρός: στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο. Απο το απόγευμα όμως και από τα δυτικά επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1300μ) και το βράδυ σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 800 μετρα).
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά και αργότερα στα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Τρίτη 04-12-2012
Καιρός: αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα νοτια και το ανατολικό Αιγαίο, χιονια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας, γρήγορα όμως και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 9 μποφόρ και στροφή από τα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση.

Τετάρτη 05-12-2012 και Πέμπτη 06-12-2012
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά.
Ανεμοι:δυτικοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που την Πέμπτη θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. Τις πρωινές όμως ώρες της Τετάρτης παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά.
newsit.gr