Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

"Μάνα Ξύπνα..." Συγκλονίζει η επιστολή μαθητή απο τη Ναύπακτο !


Μαθητής σοκάρει την κοινωνία της Ναυπάκτου με την ανώνυμη επιστολή που απέστειλε στην εφημερίδα Ναυπακτία,κάνοντας λόγο χρήση ναρκωτικών από μαθητές λίγο έξω από τον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Αναλυτικά η επιστολή του μαθητή που συγκλονίζει:
 
«Σήμερα, συγκεκριμένα, είχα 6 ώρες μάθημα στο σχολείο και μόλις σχόλασα στις 7 παρά 10, βγαίνοντας από το σχολείο στην κάτω πόρτα προς την Ψανή, είδα δύο νεαρούς να περιμένουν ανυπόμονα κρατώντας μια μπλε σακούλα στα χέρια τους.
Δεν έδωσε και πολύ μεγάλη σημασία. Προχώρησα με ένα φίλο μου για να πάρουμε πίτες που έχει ένα σουβλατζίδικο εκεί δίπλα. Γυρίζοντας πίσω στο ίδιο μέρος και στο σημείο που υπάρχουν οι κούνες συγκεκριμένα, είδαμε τους νεαρούς να δίνουν τη σακούλα σε τρεις μαθητές που είχαν σχολάσει πριν λίγα λεπτά.
Λίγα μέτρα πιο κάτω είδαμε αυτό που δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε. Ήταν φρικτό να τρυπιούνται μαθητές σχολείου, λίγο έξω από τον προαύλιο χώρο του. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Ήταν μια σκηνή που δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ. Ποιος φταίει άραγε για όλα αυτά: «Να βάλει ο θεός το χέρι του» Μια φωνή μέσα μου κραυγάζει: Μάνα! Ξύπνα!...»

Δυτική Ελλάδα: Στο έλεος της κακοκαιρίας- Θυελλώδεις άνεμοι στον Πατραϊκό και τον Κορινθιακό - Κλειστά τα Πορθμεία του Ρίου και της Κυλλήνης

Δυτική Ελλάδα: Στο έλεος της κακοκαιρίας- Θυελλώδεις άνεμοι στον Πατραϊκό και το Ιόνιο - Κλειστά τα Πορθμεία του Ρίου και της Κυλλήνης  Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια με πλοία ανοιχτού τύπου στις γραμμές Ηγουμενίτσα- Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα- Λευκίμμη
Με σφοδρότητα επιτίθεται εδώ και αρκετές ώρες ο χειμώνας στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα. Στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι που αναμένεται να έχουν την ίδια ισχύ μέχρι τις 10 το βράδυ. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στο Βόρειο Ιόνιο πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 9 μποφόρ, στο Νότιο Ιόνιο, τη Θάλασσα των Κυθήρων αλλά και το Αιγαίο, θυελλώδεις 8 τοπικά πολύ θυελλώδεις έως 9 μποφορ.
Στον Πατραϊκό και τον Κορινθιακό πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ανεμοι σχεδόν θυελλώδεις 7, τοπικά θυελλώδεις έως 8 μποφορ.
Κλειστή από τις 2 το μεσημέρι παραμένει η γραμμή των φέρι μποτ Ρίου -Αντιρρίου
Κλειστές είναι οι γραμμές Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη- Ζάκυνθος, ενώ, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια με πλοία ανοιχτού τύπου στις γραμμές Ηγουμενίτσα- Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα- Λευκίμμη.
Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει πρόβλημα στα δρομολόγια των πλοίων στο λιμάνι της Πάτρας.
Οι δυνατοί άνεμοι και η έντονη βροχόπτωση έχουν μετατρέψει σε λίμνες κεντρικούς δόρμους της Πάτρας ενώ ένα μεγάλο δέντρο στην οδό Λαέρτου (πρόκειται για την οδό που οδηγεί προς το ξενοδοχείο "Τζάκι" έπεσε στο οδόστρωμα και κλήθηκε η Πυροσβεστική.
Στην υπόλοιπη χώρα, κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια για Αργοσαρωνικό, καθώς και από Ραφήνα και Λαύριο.
Το μεσημέρι δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων, «Πρέβελη» για Σύρο, Ανάφη, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο και «Αδαμάντιος Κοραής» για Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Κίμωλο και Μήλο. Επίσης, δεν θα αποπλεύσει το «Βιτζέντζος Κορνάρος» για Μήλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο και Σαντορίνη.
Στις 9 το βράδυ δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του «Ελευθέριος Βενιζέλος για Χανιά.

thebest.gr

slovakia open 2012(greek team)


 
Δημητρης Καπελλος
ΔΕΡΒΕΝΙ Sport NEWS

Απάντηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης στην Ερώτηση του Βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα για την λειτουργία των εισπρακτικ​ών εταιρειών

 
Πολύ σημαντικός αριθμός καταγγελιών και διαμαρτυριών σε βάρος των εισπρακτικών εταιρειών (εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις) υπάρχει σύμφωνα με έγγραφο που έχει υποβληθεί στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Σκορδά.
Το έγγραφο του κ. Σκορδά διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ του Νομού Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, ζητώντας την επανεξέταση και τροποποίηση του γενικού θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρειών.Ο βουλευτής έχει επισημάνει περιστατικά παράβασης προσωπικών δεδομένων και περιπτώσεις κατάχρησης του δικαιώματος επικοινωνίας που έχουν με τον οφειλέτη.
Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τη Βουλή ότι η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή προέβη ήδη στην επιβολή προστίμων ύψους 390.000 Ευρώ σε έξι εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών,σε έναν δανειστή και μια εταιρεία μη εγγεγραμμένη στο Μητρώο των Εταιρειών Ενημέρωσης.
Ειδικότερα πρόκειται για πρόστιμα που επιβλήθηκαν στις εξής εταιρείες:
• Στην εταιρεία ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ, για ανάθεση ενημέρωσης σε εταιρεία που δεν είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο-πρόστιμο 100.000 ευρώ.
• Στην εταιρεία CREDICOM CONSUMER FINANCE AE, για διενέργεια ενημέρωσης χωρίς να είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο- πρόστιμο 100.000 ευρώ.
• Στην εταιρεία FIRST CALL AE, για συχνότητα οχλήσεων πέραν της μιας ανά δεύτερη ημέρα, για κλήση που αφορούσε μη ληξιπρόθεσμη οφειλή, για ενημέρωση οικείων-πρόστιμο 65.000 ευρώ.
• Στην εταιρεία KLISIS SA, για συχνότητα οχλήσεων πέραν της μίας ανά δεύτερη ημέρα και για κλήση που αφορούσε μη ληξιπρόθεσμη οφειλή- πρόστιμο 45.000 ευρώ.
• Στην εταιρεία PRS HELLAS SA, για κλήση στο χώρο εργασίας, χωρίς να έχει δηλωθεί από τον οφειλέτη ως μοναδικός και για άρνηση χορήγησης αναλυτικών στοιχείων για το ύψος και την προέλευση της ληξιπρόθεσμης οφειλής- πρόστιμο 35.000 ευρώ.
• Στην εταιρεία EOS MATRIX AE, για ενόχληση στο χώρο ερδασίας χωρίς να έχει δηλωθεί από τον οφειλέτη ο αριθμός ως μοναδικός- πρόστιμο 25.000 ευρώ.
• Στην εταιρεία E-VALUE MEΠΕ, για ενημέρωση πριν την πάροδο 10 ημερών από την ημερομηνία που κατέστη ληξιπρόθεσμη η οφειλή- πρόστιμο 10.000 ευρώ.
•Στην εταιρεία TELEPERRFORMANCE DEBTORS INFORMATION SERVICES, για ενημέρωση πριν την πάροδο 10 ημερών από την ημερομηνία που κατέστη ληξιπρόθεσμη η οφειλή -πρόστιμο10.000 ευρώ.

Εκδήλωση για νέους δικηγόρους

Image

Marketing και λειτουργία ενός σύγχρονου δικηγορικού γραφείου

Εκδήλωση για νέους δικηγόρους με στόχο τη σωστή λειτουργία ενός δικηγορικού γραφείου

Ως Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας, αντιλαμβανόμενοι τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας νέος δικηγόρος, πραγματοποιούμε εκδήλωση με θέμα την ανάλυση των στρατηγικών διείσδυσης στην αγορά και τη σωστή επικοινωνία και προώθηση ενός νέου δικηγορικού γραφείου.
Θα γίνει προσπάθεια να προσεγγιστεί ο σύγχρονος δικηγόρος όχι μόνο ως επιστήμονας αλλά και ως επιχειρηματίας, προσπαθώντας να αναλυθούν λειτουργικά ζητήματα αλλά και το κόστος παροχής υπηρεσιών τη σημερινή εποχή.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012, και ώρα 17:00, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ακαδημίας 7, Αίθουσα «Φιλικής Εταιρίας»).
Εισηγητής στην εκδήλωση θα είναι ο κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου (B.Commerce -Marketing-, B.Economics, MBA -Marketing-, είναι Εισηγητής στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών, Εισηγητής και υπεύθυνος του προγράμματος επιμόρφωσης του Κολλεγίου Αθηνών)
Τομέας Δικαιοσύνης ΟΝΝΕΔ
 
onned-korinthias.gr

“Ναι” στην ευθανασία από το 52% των Ελλήνων!

euthanasia
Από τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη έχουν οι Έλληνες στην αποδοχή της νομιμοποίησης της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας, παρότι οι περισσότεροι τάσσονται υπέρ της ευθανασίας με ποσοστό 52%.
Την έρευνα πραγματοποίησε η Ένωση Ιατρικών Συνηγόρων Ελβετίας και έλαβε χώρα στην Αυστρία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Σουηδία.
Σημειώνεται ότι σήμερα μόνο 4 χώρες επιτρέπουν την ευθανασία: το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία και η Ελβετία.
Οι Γερμανοί είναι οι πιο θετικοί στο θέμα της ευθανασίας με το 87% όσων συμμετείχαν στην έρευνα να είναι υπέρ. Η Δανία βρίσκεται στην 11η θέση με το 71% των ερωτηθέντων να είναι υπέρ. Οι πιο αρνητικοί σε αυτή την ιδέα ήταν οι Έλληνες με ποσοστό 52%, το χαμηλότερο όλων των χωρών που συμμετείχαν.
Οι Ισπανοί δήλωσαν ότι θα ζητούσαν βοήθεια προκειμένου να προχωρήσουν σε ευθανασία σε ποσοστό 78%, οι Γάλλοι φτάνουν στο 75% και οι Βρετανοί στο 71%.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ / ysterografa.gr

Τι θέτε ; Πορτοκαλάδα απο Πορτοκάλι ...


Τι θέτε ; Πορτοκαλάδα απο Πορτοκάλι ...
Διασκέδαση με επιλεγμένα Βίντεο - Video απο Ελληνικό Κινηματογράφο και όχι μόνο ...

ΑΤΑΚΕΣ ΑΠΟ ΠΑΛΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ (Video)



ΝΕΥΡΙΑΖΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΡΤΖΙ ΜΟΥ , ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΜΟΣ , ΑΜΩΜΙ ΕΝ ΟΔΩ ΑΛΛΗΛΟΥΪΑ , Η ΖΩΗ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ...ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΑΣ , ΜΙΛΑΕΙ ΓΑΛΛΙΚΑ Η ΤΟΥΡΚΙΚΑ , ΜΕΛΙ ΣΤΑΖΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ , ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΩΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ , Ο ΕΡΩΣ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ Ο ΧΑΡΟΣ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ , ΜΟΝΑΞΙΑ ΚΑΙ ΗΣΥΧΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ , ΛΕΩ ΓΥΜΝΗ ? ΕΨΑΧΝΕ ΝΑ ΜΕ ΒΡΕΙ ? ΜΕ ΒΡΗΚΕ ? ΤΩΡΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ , ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ , ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟΝ ΣΤΡΙΒΕΙΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΡΑΒΩΝΟΣ , ΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΩ...ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ? ΤΩΡΑ ΣΕ ΜΕΝΑ ΤΩΡΑ , ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ , ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ , ΕΦΟΣΟΝ ΒΕΒΑΙΩΣ ΦΥΣΙΚΑ...ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ , ΨΗΛΩΣΕΣ ΕΣΥ ? ΜΗΠΩΣ ΚΟΝΤΗΝΕΣ ΕΣΥ ? ΔΙΕΦΘΕΙΡΕΣ ΚΟΠΕΛΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ , ΤΙ ΑΝΤΡΑΣ...ΑΝΤΡΟΥΚΛΑΣ , Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΕΧΕΙ ΑΔΕΛΦΟ ? ΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ? ΕΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΙΚΑ Η ΚΟΠΕΛΑ ? ΟΧΙ ΠΡΟΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ...ΤΗΝ ΕΦΑΓΑ , ΞΑΝΑΓΙΝΑ ΑΝΤΡΑΣ , ΧΑΝΟ , ΤΕΝΤΥ ΦΑΔΕΡΣ , ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ , ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ , ΑΜΑΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ , ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ , ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΒΑΔΙ ΕΔΩ ΠΕΡΑ ...ΒΛΕΠΩ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΛΥΚΟΣΚΥΛΑ , ΤΑ ΘΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ , ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ...ΚΟΥΡΕΙΟΝ ΤΟ ΛΟΥΞ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΚΑΣ , ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΕΤΣΙ ΕΜΕΝΑ...ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΕΓΩ !!!

Προειδοποίηση - σοκ της NASA για το... τέλος του κόσμου

Τις οικογένειες όλου του κόσμου επιχειρεί να προειδοποιήσει αλλά και να ενημερώσει η NASA, ενόψει της 21ης Δεκεμβρίου όταν και σύμφωνα με το υποτιθέμενο ημερολόγιο των Μάγια θα τελειώσει ο κόσμος.
Σύμφωνα με τον οργανισμό παιδιά και έφηβοι είναι τρομοκρατημένα με αυτήν την προοπτική και έχουν βυθιστεί στην κατάθλιψη, ενώ πολλοί είναι οι νεαροί που σκέφτονται μέχρι και να αυτοκτονήσουν.
Σύμφωνα με την Daily Mail η NASA επιχειρεί να εφιστήσει την προσοχή των γονέων προς τα παιδιά τους για να αποφύγουν τυχόν αναπάντεχες εξελίξεις. Τα παιδιά φαίνεται να είναι τρομοκρατημένα φοβούμενα το τέλος του κόσμου ενώ οι έφηβοι απελπισμένοι που δεν θα ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους. Το ρεπορτάζ φιλοξενεί δηλώσεις εργαζομένων στην οργανισμό οι οποίοι αποκαλύπτουν πως πολλοί νεαροί δεν τρώνε, δεν κοιμούνται και ορισμένοι ερευνούν τρόπους αυτοκτονίας.
Σύμφωνα με τις φήμες περί Αποκάλυψης ένας πλανήτης ονόματι Νιμπούρου, ή Πλανήτης Χ, ο οποίος ανακαλύφθηκε από τους Σουμερίους θα συγκρουστεί με την Γη στις 21 Δεκεμβρίου καταστρέφοντας τα πάντα.
Ορισμένοι μάλιστα συμμετέχουν σε πάρτι «αντίστροφης μέτρησης» και για αυτόν τον λόγο η NASA προειδοποιεί πως οι φήμες αυτές αποτελούν απειλή για την ανθρώπινη ζωή. Ο Ντέιβιντ Μόρισον, αστροβιολόγος στην NASA αποκαλύπτει πως καθημερινά δέχεται δεκάδες ηλεκτρονικά μηνύματα στα οποία ανήσυχοι πολίτες των ρωτούν τι γνωρίζει ο οργανισμός για το επερχόμενο «τέλος», με την πλειοψηφία αυτών να είναι νεαρά άτομα.
«Για άλλους αποτελεί μυστήριο, για άλλους πλάκα. Για μερικούς όμως είναι κίνδυνος για την ζωή τους», τονίζει ο Μόρισον.Η NASA πάντως πρόσφατα άνοιξε μία νέα ιστοσελίδα πληροφοριών στην οποία τονίζεται προς τους πολίτες πως δεν πρέπει να ανησυχούν και να φοβούνται και πως ο κόσμος δεν πρόκειται να τελειώσει στις 21 Δεκεμβρίου.

korinthostv.blogspot.gr

«Ανεβαίνουν» Παμβοχαϊκός, Ηρακλής

{images:title}
Έτοιμοι να δείξουν τα «δόντια» τους ξανά είναι οι Παμβοχαϊκός και Ηρακλής. Οι Κορίνθιοι επικράτησαν με 3-0 σετ του Άρη στο Βραχάτι στο θεωρητικό ντέρμπι της όγδοης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ των ανδρών και βρέθηκαν στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας, θυμίζοντας την περυσινή ομάδα. Δεύτερη συνεχόμενη νίκη και για τους περυσινούς νταμπλούχους, που επικράτησαν με 3-0 σετ του νεοφώτιστου Μίλωνα και ξέφυγαν από τις τελευταίες θέσεις.

Παμβοχαϊκός-Άρης 3-0
Με τρία «γεμάτα» σετ ολοκληρώθηκε το ματς στο Βραχάτι, με τους «κιτρινόμαυρους» να είναι καλύτεροι στα πρώτα δύο σετ, όμως τους γηπεδούχους να προηγούνται καθαρά στο τρίτο.
«Είναι ο μήνας της κρίσης, όπου θα φανεί που θα πάμε στο πρωτάθλημα. Με Άρη σήμερα, Αιγίνιο, Αλεξανδρούπολη και Σύρο θα φανεί ποιος θα είναι ο στόχος μας, ενώ το σημερινό ματς έχει κοινά και με τον αγώνα της Τετάρτης για την Ευρώπη κι αυτό που φάνηκε είναι ότι είμαστε σε ένα καλό δρόμο», τόνισε ο Νίκος Ζαλμάς, ο οποίος συμπλήρωσε πως: «Ίσως για πρώτη φορά είμαι ευχαριστημένος από το πάθος και τη θέληση των παικτών, αλλά και την τήρηση της τακτικής, όμως θέλω ακόμη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα τελειώματα των σετ».
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γιάτσης σημείωσε πως: «Θεωρώ ότι εμείς εκνευριστήκαμε μετά το πρώτο σετ, όταν χάσαμε τη διαφορά. Τα ποσοστά που θέλαμε να έχει ο Παμβοχαϊκός τα είχε, όμως το πρόβλημα ήμασταν εμείς, καθώς είχαμε 31 λάθη και 17 χαμένα σερβίς».

Τα σετ: 25-21, 25-21, 25-20
Παμβοχαϊκός (Ζαλμάς): Μαντέκας 6 (6/11 επ., 55% υπ. - 36% άριστες), Μπεκιάρης 6 (5/13 επ., 69% υπ. - 44% άριστες), Τερζής 4 (3 μπλοκ), Καραγιάννης 10 (4/6 επ., 6 μπλοκ), Πανταλέων 8 (3/6 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ), Γιοβάνοβιτς 13 (9/24 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Δημητρακόπουλος -λ (71% υπ. - 43% άριστες) / Παπαδόπουλος 1, Δρογκάρης, Βαρδής
Άρης (Γιάτσης): Κυριακίδης 10 (7/14 επ., 3 μπλοκ, 60% υπ. - 20% άριστες), Γκιρτζίκης 3 (1/3 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Μποζίδης 2, Κιόσης 6 (4/6 επ., 2 μπλοκ), Τζελάτης 12 (12/30 επ.), Νικηφορίδης 6 (5/11 επ., 1 μπλοκ, 54% υπ. - 38% άριστες), Μπαμπαλιούτας -λ (83% υπ. - 67% άριστες) / Τσομπάνογλου -λ, Χαριτωνίδης 2, Ντίνας 4 (1/4 επ., 3 μπλοκ), Ωρολογάς, Ριζόπουλος


Ηρακλής-Μίλωνας 3-0
Οι «κυανόλευκοι» δεν είχαν στην αποστολή τον τραυματία Γιώργο Τζιουμάκα, οι φιλοξενούμενοι ταξίδεψαν χωρίς τους Μοσκουέρα, Δαρίδη και στα δύο πρώτα σετ ο «γηραιός» έκανε «πάρτι».
Ο Μίλωνας είχε τρομερό πρόβλημα στην υποδοχή και στην επίθεση, όμως θα μπορούσε να κατακτήσει το τρίτο σετ. Οι παίκτες του Χρήστου Ντόζη μετέτρεψαν το 14-15 σε 14-17 και το 17-19 σε 17-22, αλλά στο 18-23 με τον Νοβοσέλατς στο σερβίς, ο Ηρακλής «έτρεξε» σερί 6-0 και προσπέρασε 24-23 με τον Μπόζιτς να χάνει κόντρα επίθεση στο ματς μπολ. Στο 24-24, όμως, το χαμένο σερβίς των γηπεδούχων και η άουτ επίθεση του Πανούσου έδωσαν οριστικά τέλος στον αγώνα.
«Δείχνουμε να βρίσκουμε τα ‘πατήματά’ μας, αλλά, σίγουρα, ο αντίπαλος δεν ήταν καλός σήμερα. Δεν με πειράζει αυτό, όμως γιατί βγάλαμε πάθος και τη δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις. Είναι σημαντικό για την ψυχολογία μας το ότι πήραμε δεύτερη σερί νίκη, αλλά στο μυαλό μας τώρα είναι ο ΠΑΟ που έχει τους ίδιους στόχου με εμάς», τόνισε ο Αντρέι Κράβαρι, ενώ ο Χρήστος Ντόζος δεν έκρυψε την απογοήτευσή του.
«Τίποτα δεν πήγε καλά, αφού είχαμε χάλια υποδοχή, Αυτό που παίζουμε δεν είναι βόλεϊ. Είχαμε απουσίες, με πιο βασική και επώδυνη αυτή του Δαρίδη, αλλά πρέπει να βρούμε λύσεις., Δεν έχουμε, επίσης, τον παίκτη που θα τελειώνει τις μπάλες, αλλά αυτοί είμαστε, θα δουλέψουμε και θα διορθωθούμε, όμως πρέπει να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Δεν έφτασε ούτε μισή μπάλα στον πασαδόρο για να γίνει μια σωστή επίθεση και είχαμε συνεχόμενα άουτ, Δεν έχουμε ψυχολογία».

Τα σετ: 25-10, 25-17, 26-24
Ηρακλής (Κράβαρικ): Μίκουλα 11 (9/15 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 54% υπ. - 23% άριστες), Χατζηπαραδείσης 15 (8/10 επ., 2 άσοι, 5 μπλοκ), Νοβοσέλατς 5 (3/3 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Ανδρεάδης 8 (6/10 επ., 2 άσο), Εφραιμίδης 4 (3/6 επ., 1 άσοι, 45% υπ. - 09% άριστες), Μπόζιτς 19 (16/27 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Κουζούνης -λ (92% υπ. - 58% άριστες) / Μπερμπέρογλου, Τσιάρας, Κολτσιάκης
Μίλωνας (Ντόζης): Ζαπάτα 7 (6/20 επ., 1 άσο), Λιάσκος 2, Καρανικολάου 4 (1/6 επ., 3 μπλοκ), Μουρούτης 2 (0/1 επ., 2 μπλοκ), Βασιλάκος 7 (7/12 επ., 35% υπ. - 19% άριστες), Πανούσος 10 (9/20 επ., 1 άσο, 32% υπ. - 11% άριστες), Πολυχρονιάδης -λ (47% υπ. - 16% άριστες) / Κεχράς, Κούλας 2 (1/2 επ., 1 μπλοκ)
isthmos.gr 

Έτσι θα χορηγείται το ενιαίο επίδομα τέκνων - Ολη η εγκύκλιος - Θα δίνεται από τον ΟΓΑ


Τον τρόπο καταβολής του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων από τον ΟΓΑ και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, καθορίζονται με κοινή εγκύκλιο των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας που εκδόθηκε σήμερα Δευτέρα.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, αρμόδια υπηρεσία για τη χορήγηση είναι ο ΟΓΑ και τα δικαιολογητικά συγκεντρώνονται από τους κατά τόπους ανταποκριτές του ταμείου. Το επίδομα καταβάλλεται ανά τρίμηνο με πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου. Οι αιτήσεις γίνονται στο Taxisnet.

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ


1. Το επίδομα καταβάλλεται ανά τρίμηνο, με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε ημερολογιακού τριμήνου.

2. Η καταβολή του επιδόματος του πρώτου τριμήνου κάθε έτους θα πραγματοποιείται μαζί με το επίδομα του δεύτερου τριμήνου, την τελευταία εργάσιμη ημέρα αυτού.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ

Οι 105 Πελοποννήσιοι στην λίστα του ΣΔΟΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα περιλαμβάνει τα ονόματα ...

ενός πρώην αρχηγού κόμματος, πρώην υπουργών, βουλευτών, επιχειρηματιών, μεγαλοεργολάβων, παραγόντων του ποδοσφαίρου, παραγόντων των μέσων μαζικής ενημέρωσης, δικηγόρων και γιατρών.

Τα ονόματα αυτά εντοπίστηκαν από το σύστημα Elenxis, στο πλαίσιο του σχεδίου κατά της φοροδιαφυγής 2010 - 2011.

Τα ονόματα των Κορινθίων που ελέγχει το ΣΔΟΕ

Λίστα με 1747 “βαριά ονόματα” τα οποία ελέγχονται για “ξαφνικό πλουτισμό” σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, έρχονται σήμερα στο φως.
Στη λίστα των ονομάτων που δημοσιεύει η εφημερίδα «6ημέρες»..!
Αυτοί που ελέγχονται στην Κορινθία από το 28ο Ειδικό Συνεργείο Ελέγχου είναι:
Προσέξτε ελέγχονται δεν είναι κατ’ ανάγκη φοροφυγάδες γιατί οι περισσότεροι είναι χρόνια επιχειρηματίες και μάλιστα έντιμοι και μπορούν να αποδείξουν ότι νόμιμα πλούτισαν.
Τα ονόματα δημοσιεύονται σε όλη την Ελλάδα και δεν θα μπορούσαμε εμείς να μην τα δημοσιεύσουμε.

 
diogenis-press.gr

Είναι δυνατόν; Έξι αστυνομικοί φυλάνε τον Π. Μπεγλίτη τώρα που δεν είναι βουλευτής;


Σε αθηναϊκά ΜΜΕ αναφέρεται: «Παρά τις μειώσεις που έχουν γίνει στη φύλαξη τους, δεκάδες αστυνομικοί εξακολουθούν να διατίθενται για τη φύλαξη πολιτικών προσώπων, στην προκειμένη περίπτωση πρώην υπουργών και βουλευτών.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Παραπολιτικά» για τη φύλαξη 48 από αυτούς διατίθενται 92 αστυνομικοί από την υπηρεσία που αποκαλείται «επίσημα».
Τη μερίδα του λέοντος, από 10 αστυνομικούς έχουν ο πρόεδρος του -εξωκοινοβουλευτικού πλέον- ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη και του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Χρήστου Παπουτσή.
Ακολουθούν, ο πρώην υπουργός Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης και ο πρώην -προ πάρα πολλών ετών- υπουργός Δημόσιας Τάξης Σήφης Βαλυράκης που έχουν από 6 φρουρούς.
Αναλυτικά, ο πίνακας των πρώην που φυλάσσονται από την ΕΛ.ΑΣ. είναι ο εξής:

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗΣ ΣΤΟ 25ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ CDU ΣΤΟ ΑΝΟΒΕΡΟ


O Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, αναχωρεί σήμερα, Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, για το Ανόβερο της Γερμανίας, όπου θα εκπροσωπήσει τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, στο 25ο Συνέδριο του CDU, του κόμματος της Γερμανίδας Καγκελαρίου κας Άνγκελα Μέρκελ.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης θα έχει διμερείς επαφές με αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματος CDU. 
Θα πραγματοποιήσει, επίσης, συναντήσεις με κομματικά στελέχη των τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας στη Γερμανία.

“Χρειαζόμαστε μια νέα ατζέντα για την Ελλάδα”

Olga-Kefalogianni-in-London
Ένα… άρωμα γυναίκας, είναι αλήθεια ότι το χρειάζεται επειγόντως η πολιτική. Όχι όμως στη βάση της υποτιμητικής και εν πολλοίς ρατσιστικής προσέγγισης της αξιοποίησης γυναικών λόγω… ποσόστωσης, αλλά ως αυτονόητη ανάγκη και φυσική εξέλιξη του κοινοβουλευτικού συστήματός μας.
Μια γυναίκα στον ελληνικό τουρισμό λοιπόν. Τη βαριά βιομηχανία της χώρας, όπως κουραστικά και μονότονα επαναλαμβάνεται ως κλισέ εδώ και πολλές δεκαετίες, εξηγώντας εν πολλοίς την έλλειψη εναλλακτικών δράσεων και αφηγήσεων στην οικονομία της αγοράς. Μια γυναίκα που, μεταξύ άλλων, στην πρώτη κιόλας εμφάνισή της στην πιο “επώνυμη” περιφέρεια της χώρας, πέτυχε να καταλάβει την πρωτιά, μπροστά από ιστορικά στελέχη της παράταξής της.
Για την Όλγα Κεφαλογιάννη φυσικά ο λόγος, που διατηρεί την Κρήτη (και το Ρέθυμνο) στην καρδιά της, για την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο όμως είναι η πρώτη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθηνών, εκεί όπου επέλεξε να “μετακομίσει” μετά τη σχετική παρότρυνση του Αντώνη Σαμαρά να ενισχύσει το “γαλάζιο” ψηφοδέλτιο.
Στην πρώτη κυβέρνηση Σαμαρά, με τη στήριξη και αποδοχή του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, η Όλγα Κεφαλογιάννη επελέγη για το υπουργείο Τουρισμού. Έχει δηλαδή την πολιτική επιστασία του τομέα από τον οποίο ο κρατικός προϋπολογισμός περιμένει έσοδα και βαθιές ανάσες… ψυχολογίας.
Ο εκάστοτε Υπουργός Τουρισμού ωστόσο, είναι και ο πολιτικός πρεσβευτής της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο, ένας πιο ευέλικτος Υπουργός Εξωτερικών, χωρίς τις δεσμεύσεις που επιβάλλει η παραδοσιακή γραφειοκρατία της ελληνικής διπλωματίας.
Στα χρόνια της μεγάλης κρίσης λοιπόν, ο τουρισμός αντέχει και ανακάμπτει. Η Όλγα Κεφαλογιάννη μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Νίκο Καραχάλιο: Εκπόνησαν και παρουσίασαν ένα σχέδιο re-branding της χώρας, που αφορά συνολικά την παρουσία της Ελλάδας “μετά την κρίση”, και όχι απλώς και μόνο τον τουριστικό αυτοπροσδιορισμό της. Μια γρήγορη ματιά σε ένα μέλλον που έρχεται.
Με τη συνέντευξή της στα “Υστερόγραφα”, η Όλγα Κεφαλογιάννη δεν… κομπιάζει για τίποτα. Μιλά για την κυβέρνηση και την (πολλές φορές μοναχική) μάχη του Αντώνη Σαμαρά για την έξοδο από την κρίση και την ανάκτηση της εθνικής αξιοπρέπειας. Για την Α’ Αθήνας, την πρωτιά, τις… περίεργες ματιές και τη φημολογία για υποψηφιότητά της στον Δήμο Αθηναίων, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014. Για το… flash mob του ΕΟΤ, που κόντεψε να αναχθεί σε “εθνικό πρόβλημα”. Και φυσικά για το re-branding. Της τουριστικής (και όχι μόνο) Ελλάδας.

Δηλώση του Π. Κουρουμπλή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - 3η Δεκέμβρη

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ,
Παναγιώτη Κουρουμπλή
με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - 3η Δεκέμβρη
“Με κοινωνικούς αγώνες ετών κατορθώσαμε να βγάλουμε τους αναπήρους από τον κοινωνικό τάφο και να μετατρέψουμε τους αόρατους, όπως τους ήθελε το σύστημα, σε ορατούς, ενεργούς και δημιουργικούς πολίτες, αποσυνδέοντας την αναπηρία από τα στερεότυπα που την ταύτιζαν με την ανικανότητα.
Σήμερα ολόκληρη η κοινωνία μας απειλείται από μια πολιτική ακραίας νεοφιλελεύθερης λιτότητας, που θρυμματίζει τα κοινωνικά δικαιώματα και συστηματικά υποχρηματοδοτεί και υποβαθμίζει τις τελευταίες δομές φροντίδας και υπεράσπισης της αξιοπρέπειας των προσώπων με αναπηρία.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μια κοινωνία που θα είναι τόσο ισχυρή, όσο ισχυρό θα είναι το πιο αδύναμο μέλος της”.

Παράσταση αποπροσανα​τολισμού από Βενιζέλο - Πρωτοβουλί​α Χρυσής Αυγής ενάντια στους απατεώνες

Η παράσταση Βενιζέλου είχε μοναδικό σκοπό να καλύψει τη βρωμιά, τη δυσωδία και τις κλεψιές του ΠΑΣΟΚ, λίγες μόλις ώρες μετά το ξέσπασμα νέων σκανδάλων με εμπλοκή των οικογενειών Παπανδρέου και Παπαντωνίου. Η Χρυσή Αυγή αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την καταδίκη των εγκλημάτων του ΠΑΣΟΚ, την φυλάκιση των απατεώνων που διέλυσαν τη χώρα και κατέκλεψαν τα δημόσια ταμεία.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ: Το νέο κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου. Διαβάστε την ιδρυτική διακήρυξη και τα στελέχη που την υπογράφουν

Την ίδρυση πολιτικής κίνησης υπό τον τίτλο ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. (Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας), κοινοποιεί μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα ο βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.


Στο λιτό μήνυμά του αναφέρει: "Ιδρύσαμε την ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. (Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας). Καλούμε όποιον συμφωνεί με τις απόψεις και τους σκοπούς μας, να υπογράψει την διακήρυξη
στον διαδυκτιακό τόπο www.rikssy.gr".

Το ενδιαφέρον είναι πως θα αντιδράσει πλέον το επίσημο ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του, Ευάγγελος Βενιζέλος. Από το περιβάλλον του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδου, επισημαίνεται ότι στην παρούσα φάση , πρόκειται για μια πολιτική κίνηση , χωρίς να διευκρινίζεται αν αυτό θα μετεξελιχθεί σε κόμμα. Απομένει πλέον να δούμε πώς ο κ. Βενιζέλος θα αντιδράσει στην πρωτοβουλία βουλευτή του, να ιδρύσει πολιτικό φορέα, εκτός ΠΑΣΟΚ.

Πάντως στα ιδρυτικά μέλη της νέας πολιτικής κίνησης δεν συμπεριλαμβάνεται άλλον νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα τα πρώτα τακτικά μέλη είναι: Αγγελόπουλος Πέτρος, Γεωπόνος Αθήνα, Αδαμόπουλος Νίκος Ηλεκτρολόγος, Μηχανολόγος Αθήνα, Ανδριόπουλος Φίλιππος, Πολιτικός επιστήμονας Αθήνα, Απέργης Γιώργος, Δημόσιος Υπάλληλος Ναύπλιο, Αρκαδινός Διονύσης, Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. Αθήνα, Βλαβιανού Άννα, Δικηγόρος Αθήνα, Γαλανοπούλου Ελισάβετ, Χημικός- βιοχημικός Αθήνα, Διαμαντίδης Γιώργος, Δημοσιογράφος Αθήνα, Ζόγκας Δημήτρης, Οικονομολόγος Αθήνα, Καπετανιάς Βασίλης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Αθήνα, Καρλαύτης Μάνθος, Γιατρός Φωκίδα, Κεκάτος Διονύσης, Αρχιτέκτων μηχανικός Ηλεία, Κολεβέντης Φώτης, Συνδικαλιστής ‘Αργος, Κονταγιάννης Χάρης, Οικονομολόγος Λαμία, Kοτρωνόπουλος Αλέκος, Υπάλληλος ΙΚΑ Πάτρα, Λαλιώτης Νίκος, Μουσικός Αθήνα, Μαγκαφάς Νίκος, Μαθηματικός Καλάβρυτα, Μαλακός Ιωάννης, Οικονομολόγος Λάρισα, Μαραθωνίτης Γιώργος, Γιατρός Αθήνα, Μερεντίτης Στέλιος, Δικηγόρος Φθιώτιδα, Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος, Πολιτικός μηχανικός Τρίπολη, Περράκης Βαγγέλης, Γιατρός Αθήνα, Σουρλίγκας Γιώργος, Κοινωνιολόγος Χαλκίδα, Σπύρος Σπύρου, Επιχειρηματίας Αθήνα, Στεργιόπουλος Γιώργος, Οδοντίατρος Καστοριά, Συμωνετάτος Χριστόδουλος, Ελεύθερος επαγγελματίας Κεφαλονιά, Σωτηρόπουλος Μιχάλης, Επιχειρηματίας Ναύπλιο, Τερζούδης Άγγελος Αλεξανδρούπολη, Τριανταφυλλίδης Πέτρος, Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνα, Χιώτης Νίκος, Πολιτικός Μηχανικός Αθήνα, Χρονάς Αθανάσιος, Πολιτικός επιστήμονας Πειραιάς, Χρονόπουλος Παναγιώτης, Οδοντίατρος Πάτρα και Ψωμάς Απόστολος, Δικηγόρος Ρέθυμνο

Διαβάστε την ιδρυτική διακήρυξη

Διαγραφή του Ανδρέα Λοβέρδου από την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  "Tην επομένη της συνεδρίασης της ΚΟΕΣ και της επίσημης έναρξης των εργασιών που οδηγούν στο Συντακτικό Συνέδριο της Παράταξης, το Φεβρουάριο και την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία κατά της ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας και της Χρυσής Αυγής, ο κ. Λοβέρδος έκανε την επιλογή να ιδρύσει την κίνησή του.
Όχι ως ρεύμα ή τάση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά ως αφετηρία συγκρότησης άλλου κόμματος. Για λόγους εθνικού συμφέροντος, προκειμένου δηλαδή να διασφαλιστεί η κυβερνητική σταθερότητα και να τελειώσει ομαλά η δύσκολη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και πιστωτές μας, ανέχθηκα επί μήνες συμπεριφορές βλαπτικές για την Παράταξη. Επίμονα και οργανωμένα βλαπτικές.
Είχα την ελπίδα, ότι μετά την απόφαση του Eurogroup και την επανεμφάνιση του στα κομματικά όργανα, ο κ. Λοβέρδος θα έκλεινε τον κύκλο της αβεβαιότητάς του και θα επανεντασσόταν στις συλλογικές λειτουργίες της Παράταξης. Δυστυχώς αυτό διήρκεσε μόλις λίγες ημέρες.
Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ οργανώνει, με κόπο και δυσκολίες, ένα νέο «εμείς», κάποιος διάλεξε το «εγώ». Κρίμα.
Το ΠΑΣΟΚ προχωρά με αυτούς που θέλουν και μπορούν. Και είναι ανοικτό στο διάλογο και τη συμπόρευση με όλους εκείνους που πιστεύουν στις αξίες των Ευρωπαίων δημοκρατών και σοσιαλιστών.
Εφόσον ο κ. Λοβέρδος αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ και αναζητά άλλο κόμμα, ενημέρωσα με επιστολή μου τον κ. Πρόεδρο της Βουλής ότι δεν ανήκει πλέον ούτε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ."

Γράμμα στον Πρωθυπουργό: Τι να πω στον 18χρονο γιο μου... ; Πώς να συνεχίσω να μιλάω στην 13χρονη κόρη μου...;... για να «ξαναχτιστεί» η Ελλάδα, μήπως αναλογιστήκατε ότι χρειάζεται να υπάρχουν και Έλληνες .. Σίγουρα θα «ταξιδέψουμε» όλοι αν η Ελλάδα συνεχίσει να μας πληγώνει!


Κύριε Πρωθυπουργέ,
Κύριοι και κυρίες Αρχηγοί κομμάτων, Βουλευτές, Πρόεδροι, …
Με λένε Ελένη Καμπαδάκη και έχω Κέντρο Ξένων γλωσσών από το 1991.
Το 1985 πέρασα στο Πανεπιστήμιο στην Ελληνική φιλολογία και πήρα το Proficiency και το Sorbonne II γιατί οι του Δημοτικού γονείς μου πίστευαν στα «βραχιόλια» που σου δίνει η μόρφωση.
Αμέσως βρήκα δουλειά σε φροντιστήριο Αγγλικών και όντας ανήσυχο αλλά και ευσυνείδητο πνεύμα γράφτηκα στο Βρετανικό Συμβούλιο, όπου έκανα 2 χρόνια Αγγλική φιλολογία.
 Το 1989 πήρα το πτυχίο της Ελληνικής φιλολογίας και περιμένοντας να διοριστώ με την επετηρίδα συνέχισα να εργάζομαι ως καθηγήτρια Αγγλικών.
Το 1991 αποφάσισα να ανοίξω ΚΞΓ, πάλι περιμένοντας την επετηρίδα, η οποία όμως κάποια στιγμή καταργήθηκε, αφήνοντάς με εκτός «νυμφώνος» Δημοσίου.
Σκληρή δουλειά με συνεχή επιμόρφωση και ένα μεταπτυχιακό ακολούθησαν καθώς και η δημιουργία 4μελούς οικογένειας.
Θυμάμαι να διδάσκω και να πηγαίνω απευθείας στο μαιευτήριο, θυμάμαι να έχω μονίμως μια γυναίκα να προσέχει τα παιδιά γιατί πού να βρεις σταθμό τα απογεύματα και άλλα πολλά !
 Παρά τις δυσκολίες όμως επιβίωσα επαγγελματικά και, αν και δεν έγινα πλούσια, νιώθω γεμάτη από τη δουλειά μου, γιατί η αγάπη που έδωσα όλα αυτά τα χρόνια γύριζε πίσω πολλαπλάσια μέσα από τους μαθητές μου!
Τώρα λοιπόν και ενώ έχω ήδη δουλέψει 26 χρόνια και χρειάζομαι άλλα 20 για τη σύνταξη (!) εσείς όλοι οι μεγάλοι και τρανοί θέλετε να με κλείσετε επιβάλλοντάς μου τις διατάξεις του νόμου για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.
Σας ρωτώ ευθέως: Τι να πω στον 18χρονο γιο μου που θέλει να φύγει από την Ελλάδα, αηδιασμένος από όσα συμβαίνουν και μην ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο;
 Πώς να συνεχίσω να μιλάω στην 13χρονη κόρη μου για δικαιοσύνη, αξιοκρατία, εργατικότητα, τιμιότητα και για τη μόρφωση ως αυταξία και ύψιστο αγαθό;
 Ειδικά εσείς, Κύριε Πρωθυπουργέ, όταν πρόσφατα αναφερθήκατε στους στίχους του Ελύτη για τα υλικά που χρειάζονται για να «ξαναχτιστεί» η Ελλάδα, μήπως αναλογιστήκατε ότι χρειάζεται να υπάρχουν και Έλληνες στον τόπο αυτόν για να τα χρησιμοποιήσουν; Δεν σας κρύβω ότι αν μετά από 26 χρόνια προσφοράς στην εκπαίδευση αναγκαστώ να κλείσω το Κέντρο μου θα πάρω την οικογένειά μου και θα ΦΥΓΩ !
Σίγουρα θα «ταξιδέψουμε» όλοι αν η Ελλάδα συνεχίσει να μας πληγώνει!


THE LINGUISTIC LAB (ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ) Student group

Λέχαιο:Τι φαντάζεστε ότι βούτηξαν τσιγγάνοι από τη δημοτική αγορά;


Μπορεί το μυαλό να πηγαίνει σε χρήματα, κοσμήματα και τρόφιμα, αλλά η απάντηση προκαλεί έκπληξη...

Πρωτοφανές! Θέλησε να παντρευτεί με το ζόρι παρουσιάστρια ειδήσεων της ΝΕΤ!


Την απειλούσε! Έστειλε ακόμα και προσκλητήρια γάμου! Η παρουσιάστρια απευθύνθηκε στην αστυνομία!
Μία απίστευτη ιστορία έφερε στο φως η εφημερίδα Παραπολιτικά. Νύφη με τη βία παραλίγο να ντυθεί παρουσιάστρια δελτίων ειδήσεων της ΝΕΤ!
Μανιακός θαυμαστής της, τηλεφωνούσε συνεχώς στην ΕΡΤ απαιτώντας να της μιλήσει. Ο άνδρας την απειλούσε λέγοντάς της πως αν δεν τον παντρευτεί, θα έχει κακά ξεμπερδέματα! Σύντομα, η υπόθεση απέκτησε ακραίες διαστάσεις, με τον θαυμαστή να τυπώνει προσκλητήρια γάμου και να τα στέλνει σε εξήντα ανθρώπους!.

Πρόκειται για την...

Γερμανίδα προσέφυγε στη Χάγη για εγκλήματα κατά της Ελλάδας

Sarah luiza

Η Γερμανίδα ακτιβίστρια Sarah Luzia Hassel-Reusing προσέφυγε ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, επικαλούμενη εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με αφορμή την κατάρρευση του ελληνικού συστήματος υγείας.
Η Hassel-Reusing, που είναι γνωστή στον Ο.Η.Ε. για τον αγώνα της υπέρ των κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπέβαλε προσωπικά στις 21.11.2012 προσφυγή 30 σελίδων και πολυσέλιδων παραρτημάτων με αποδεικτικό υλικό, αναφερόμενη και σε προηγούμενη κατηγορία που είχε υποβληθεί από τους κ.κ. Γιώργο Τράγκα, Αντώνιο Πρέκα, Παναγιώτη Τζένο και Δημήτριο Κωνσταντάρα κατά των Christine Lagarde, Jose Manuel Barroso, Herman van Rompuy, Angela Merkel και Wolfgang Schäuble για υποψία διάπραξης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, σύμφωνα με το άρθρο 7 της Συνθήκης της Ρώμης.
Κατά την Γερμανίδα ακτιβίστρια, η κατηγορία που υποβλήθηκε με ελληνική πρωτοβουλία, εξηγεί εκτενώς την ζημία που υπέστη το ελληνικό σύστημα υγείας και την σχετική ερμηνεία της Συνθήκης της Ρώμης. Η δική της προσφυγή δεν ονοματίζει τους δράστες, αλλά υποδεικνύει πού αυτοί μπορούν να ανευρεθούν. Εστιάζει στη ζημία στην υγεία Ελλήνων, η οποία προκλήθηκε από περικοπές στο σύστημα υγείας και από λιμοκτονία (άρθρο 7, παρ. 1 εδ. κ’ της Συνθήκης της Ρώμης. Για τον σκοπό αυτό, το έγγραφό της εξετάζει τους όρους που επιβλήθηκαν από την τρόικα, οι οποίοι, κατ’ αυτήν, οδήγησαν σε ανθρωπιστική καταστροφή, μεταξύ άλλων μέσω και της στέρησης φαρμάκων ζωτικής σημασίας.
Η εκτενής προσφυγή δεν περιορίζεται στα πέντε πρόσωπα που ονοματίζονται από την ελληνική αντίστοιχη, αλλά υποδεικνύει και εκείνους που συμβούλευσαν στη λήψη των αποφάσεων. Επιπλέον, προτείνει να ελεγχθούν πρόσωπα από το περιβάλλον της Goldman Sachs, της Bilderberg, και της Deutsche Bank.
Παρότι από τώρα φαντάζεται κανείς ποια θα είναι η έκβαση τόσο της ελληνικής όσο και της γερμανικής προσφυγής, είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς την εξέλιξη της υπόθεσης για να διαπιστώσει σε πιο στάδιο και με ποιο αιτιολογικό θα απορριφθούν τελικά οι κατηγορίες.

ysterografa.gr

Η αλήθεια για την Εξεταστική Επιτροπή και η προπαγάνδα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όποιος διάβασε προσεκτικά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό των μνημονίων, αντελήφθη πως αυτή δεν υποβλήθηκε με σκοπό πραγματικά να ερευνηθεί τι πραγματικά συνέβη, αλλά για να εξυπηρετηθούν αποκλειστικά οι προπαγανδιστικές ανάγκες της στιγμής.

Αλλά προφανώς – για τους ίδιους προπαγανδιστικούς λόγους – τόσο τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, όσο και μερίδα του Τύπου (που όμως επιβάλλει την λεγόμενη «κυρίαρχη άποψη») αποφάσισαν να παραστήσουν ότι δεν διάβασαν την πρόταση.

Με αποτέλεσμα ο προπαγανδιστικός σκοπός να επιτευχθεί. Και να μείνει στη συνείδηση του κόσμου αυτό ακριβώς που ήθελαν: Υποβλήθηκε πρόταση για εξεταστική επιτροπή και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση την απέρριψαν!

Επομένως, σύμφωνα με τους προπαγανδιστές, δεν υπάρχει πολιτική βούληση να διερευνηθούν οι λόγοι για τους οποίους οδηγηθήκαμε στην σημερινή κατάσταση!

Φυσικά, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.

Για τους ακόλουθους λόγους (που η προπαγάνδα απέκρυψε):

Reuters: “Η ευρωζώνη στην… ανάνηψη, μετά τη σωτηρία της Ελλάδας”

stop-the-looting-of-Greece
Με τίτλο “η ευρωζώνη στην ανάνηψη, μετά τη σωτηρία της Ελλάδας”, το Reuters επιχειρεί σε ανάλυσή του να αποκρυπτογραφήσει τις εξελίξεις που προδιαγράφονται για τη χώρα μας αλλά και συνολικά για το κοινό νόμισμα της Ευρώπης, μετά την πρόσφατη απόφαση του Eurgroup, αλλά και στο περιθώριο της προσδοκίας για νέο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, μετά τις βουλευτικές εκλογές της Γερμανίας τον Σεπτέμβριο του 2013.
“Η ευρωζώνη βρίσκεται πλέον στη μονάδα αργής ανάνηψης, από τη στιγμή που ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας απετράπη για 1-2. Δεν είναι όμως ακόμη απόλυτα ασφαλής από μια χαμένη δεκαετία, στα πρότυπα της αντίστοιχης… τύχης που είχε η οικονομία της Ιαπωνίας.
Η έξοδος της ευρωζώνης από τη σημερινή κρίση, περισσότερο δείχνει στην κατεύθυνση του βαθμού επέκτασης της ανάκαμψης στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, που θα έχει ως αποτέλεσμα να ανακάμψει συνολικά η παγκόσμια οικονομία, παρά στο μείγμα πολιτικής που ακολουθούν οι Βρυξέλλες, και θα συνεχίσει να δίνει μεγαλύτερη έμφαση στη λιτότητα σε σχέση με την ανάπτυξη, και για το 2013.
Στην καλύτερη περίπτωση, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία θα βγουν από τα Μνημόνια και θα αποκτήσουν και πάλι πρόσβαση στις αγορές στα τέλη του 2013, τα ερωτηματικά ωστόσο παραμένουν και για τις δυο χώρες. Όσο για την Ελλάδα, όπως συμβαίνει και με τα θαύματα, θα κρατήσει λίγο περισσότερο. Και θα χρειαστεί ακόμη μια απομείωση χρέους.
Οι πρώτες εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών από όλο τον κόσμο, προβλέπουν ότι η ευρωζώνη θα παραμείνει σε ύφεση και για το 2013, με την ανεργία να εκτοξεύεται, και την κοινωνική συνοχή να δοκιμάζεται. Πιθανές κοινωνικές εκρήξεις στην Ελλάδα, την Ισπανία ή την Πορτογαλία, ένα αβέβαιο αποτέλεσμα από τις εκλογές της Ιταλίας που θα βυθίσει τη χώρα στην ακυβερνησία και ενδεχομένως εργατική έκρηξη στη Γαλλία, λόγω των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.
Η συμφωνία της προηγούμενης Δευτέρας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να διασωθεί η Ελλάδα εντός ευρωζώνης, με τη μείωση του χρέους της και τον υπαινιγμό για ένα κούρεμα του χρέους που έχει στην κατοχή του ο δημόσιος τομέας στο εγγύς μέλλον, απομάκρυνε το μεγαλύτερο ρίσκο ενός οικονομικού σοκ, που θα μπορούσε να προκαλέσει πανικό και να ξαναστείλει την ευρωζώνη στη μονάδα εντατικής θεραπείας.
Η διάσωση της Ελλάδας, σε συνδυασμό με τις εξαγγελίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να κάνει ό, τι χρειαστεί για να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ευρώ, βοήθησε στην αποκλιμάκωση των spreads της Ιταλίας, ενώ ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί εκτιμά ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε σημείο καμπής, και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ υποστήριξε ότι ξεκινά πλέον το… δεύτερο ημίχρονο.
Ουσιαστικά, το κεντρικό πρόβλημα που σκορπίζει αμφιβολίες σε πολλούς αναλυτές, είναι η απροθυμία της Γερμανίας να συναινέσει σε μια μακροχρόνια λύση, λόγω των εκλογών για τη Bundestag, που είναι προγραμματισμένες για τον Σεπτέμβριο του 2013.
Και η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη όταν, στις αρχές του 2013, η Ισπανία θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να ζητήσει βοήθεια από την ευρωζώνη, μιας και θα χρειάζεται να αντλήσει τουλάχιστον 230 δισεκατομμύρια ευρώ από τις αγορές.
Τότε, θα δοκιμαστούν στην πράξη οι αντοχές της ευρωζώνης και της πολιτικής της Γερμανίας, καθώς πιθανότατα θα χρειαστεί να παρέμβει η Ευρωπϊκή Κεντρική Τράπεζα, για να αγοράσει ομόλογα της Ισπανίας, ενδεχομένως και της Ιταλίας.
Μια περισσότερο μακρινή προοπτική, είναι η μετάγγιση του προβλήματος στη Γαλλία, εφόσον οι αγορές διαπιστώσουν ότι οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες προωθεί ο Φρανσουά Ολάντ, δεν έχουν αποτέλεσμα.
Σε κάθε περίπτωση, η διάσωση της ευρωζώνης έχει δυο βασικές παραμέτρους: Τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Από αυτές και από τις παρεμβάσεις τους, κρίνονται τα πάντα”, καταλήγει η ανάλυση του Reuters.

ysterografa.gr

ΓΚΑΛΟΠ-ΟΤΑ: ΦΤΑΙΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΙΡΕΤΟΙ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΑΚΑ»


Μισές - μισές σε κυβέρνηση και δημάρχους επιρρίπτουν οι πολίτες τις ευθύνες για τα προβλήματα στους δήμους, ενώ ένας στους οκτώ δεν παραλείπει να κάνει και... αυτοκριτική, θεωρώντας ως βασική αιτία την «αδιαφορία των πολιτών». Αυτό προκύπτει από το δεύτερο μέρος της πανελλαδικής έρευνας σε δείγμα 1011 ατόμων, που διεξήγαγε από τις 26 έως τις 30 Νοεμβρίου η εταιρεία Opinion Poll** για την aftodioikisi.gr και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Αυτοδιοίκησης. Μοιρασμένοι είναι οι πολίτες αναφορικά με το πόσο ικανοποιημένοι είναι από το έργο των δημάρχων στην περιοχή τους, ενώ σαφής είναι πλειοψηφία υπέρ της άποψης ότι η Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ) το έκτακτο συνέδριο της οποίας πραγματοποιείται σήμερα, δεν έχει βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων στους δήμους.
Το δεύτερο μέρος της δημοσκοπικής έρευνας του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και της AFTODIOIKISI.GR (αρχείο .ppt).
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΡΕΥΝΑ

Αναλυτικά: http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/25992

 

Πάτρα: «Κλιματική Αλλαγή και Κορινθιακός κόλπος»


O Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (ΣΠΟΑΚ), που αποτελείται από μέλη των δημοτικών συμβουλίων όλων των δήμων που «αγγίζουν» τον Κορινθιακό κόλπο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Κλιματική Αλλαγή, διοργανώνει διημερίδα με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Κορινθιακός κόλπος» στις 7 & 8 Δεκεμβρίου 2012, που θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας. Η διημερίδα του Συνδέσμου οργανώνεται για πρώτη φορά στην Πάτρα.
Η διημερίδα θα έχει 4 ενότητες: Εκπαίδευση, Πολιτισμός, Επιστήμη και Πολιτική. Στην διημερίδα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων (ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Τμήμα Πολιτιστικών Προγραμμάτων, Πανεπιστήμιο Πατρών, οικολογικές οργανώσεις) και βέβαια πολιτικοί παράγοντες από όλους τους Δήμους του Κορινθιακού Κόλπου. Η διημερίδα θα ολοκληρωθεί με μια ανοικτή συζήτηση με εκπροσώπους από κάθε ενότητα.
Σκοπός της διημερίδας είναι να αναδείξει το πρόβλημα της Κλιματικής Αλλαγής, πως αυτό επηρεάζει την ανάπτυξη του Κορινθιακού κόλπου και να προταθούν συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Το “παζάρι” και οι ανατροπές στο φορολογικό

Giannis-Stournaras
Σε ακόμα μία αλλαγή στη νέα φορολογική κλίμακα πριν αυτή φθάσει στη Βουλή, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών έτσι ώστε να διορθώσει στρεβλώσεις στην κατανομή των φορολογικών βαρών. Ωστόσο, οι παρεμβάσεις αυτές δεν αλλάζουν την εικόνα των επιβαρύνσεων που φέρνει το νέο φορολογικό, ειδικά στους φορολογούμενους με παιδιά, γεγονός που προκαλεί τριβές μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.
Κόμματα και υπουργείο Οικονομικών έχουν προθεσμία μέχρι την Τετάρτη προκειμένου να βρουν λύση, έτσι ώστε το Νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή, με τις πληροφορίες, να υποστηρίζουν ότι εάν και πάλι δεν υπάρξει συμφωνία, τη λύση θα δώσουν οι πολιτικού αρχηγοί.
Στην τελική της μορφή η κλίμακα προβλέπει συντελεστή 21% για εισοδήματα έως 18.000 ευρώ, από τις 18.000 έως τις 26.000 ευρώ συντελεστή 26%, ενώ για εισοδήματα πάνω από 26.000 ευρώ θα εφαρμόζεται συντελεστής 45%.
Προκειμένου να αποφευχθούν επιβαρύνσεις μαμούθ λόγω της εφαρμογής του συντελεστή 45% από τόσο χαμηλά η έκπτωση φόρου των 1950 ευρώ που αντικαθιστά το γενικό αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, θα ισχύει για όλα τα εισοδήματα χωρίς απομείωση, όπως προέβλεπε το σχέδιο που είχε δοθεί στα κόμματα.
Με την εφαρμογή της νέας κλίμακας, για 26.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα προκύπτει ελάφρυνση 150 ευρώ σε σχέση με το αρχικό σχέδιο. Σε σχέση με τα ισχύοντα,
-για φορολογούμενο χωρίς παιδιά προκύπτει ελάφρυνση 10 ευρώ
-για φορολογούμενο με ένα παιδί αύξηση φόρου 190 ευρώ
-για φορολογούμενο με δύο παιδιά, αύξηση φόρου 690 ευρώ.
Αντίθετα, για ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ προκύπτει επιβάρυνση 280 ευρώ σε σχέση με το αρχικό σχέδιο, ενώ σε σχέση με τα ισχύοντα:
-για φορολογούμενο χωρίς παιδιά, η επιβάρυνση φθάνει τις 2.090 ευρώ
-για φορολογούμενο με ένα παιδί, η επιβάρυνση ανέρχεται σε 2.290 ευρώ
-για φορολογούμενο με δύο παιδιά, η αύξηση φόρου φθάνει στα 2.490 ευρώ.
Αυτή η εικόνα των μεγάλων επιβαρύνσεων στους φορολογούμενους με παιδιά που δεν καλύπτεται από τα νέα οικογενειακά επιδόματα ειδικά σε τρίτεκνους και πολύτεκνους αποτελεί το βασικό πεδίο διαφωνιών μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ζητούν είτε να υπάρξει προσαύξηση στην έκπτωση των 1950 ευρώ, είτε να αυξηθούν τα επιδόματα.
Από το υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι δεν μπορεί να ασκείται κοινωνική πολιτική μέσω της φορολογίας, καθώς και ότι είναι προβληματική η προσαύξηση της έκπτωσης των 1950 ευρώ, λόγω διαφορετικής αντιμετώπισης των ελευθέρων επαγγελματιών, που δεν τη δικαιούνται.
Ορθότερη χαρακτηρίζεται η ενίσχυση των νέων επιδομάτων, κυρίως με εσωτερική ανακατανομή τους, ενώ σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται ότι προαπαιτούμενο των όποιων αλλαγών είναι η εξασφάλιση ισοδύναμων μέτρων 450 εκ. ευρώ, εκ των οποίων 100 εκ. ευρώ υπολογίζεται το κόστος ενίσχυσης για τρίτεκνους –πολύτεκνους.
Στην αναζήτηση των ισοδύναμων έχει προταθεί:
- η περαιτέρω αύξηση της φορολογίας των τόκων των καταθέσεων στο 17,5%, αντί 15% που ήταν το αρχικό σχέδιο, έναντι 10% σήμερα
-η υψηλότερη φορολογία στη μεγάλη ακίνητη περιουσία
-η φορολόγηση όλων των εισοδημάτων με βάση την κλίμακα
-η αύξηση του τέλους επιτηδεύματος των ελευθέρων επαγγελματιών.

ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΤΣΑ / ysterografa.gr

Το ΠΑΣΟΚ κυκλοφόρησε αφίσα κατά του “νεοναζισμού”! (video)

PASOK-protovoulia
Μια πρόγευση της μετωπικής πολιτικής σύγκρουσης που επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ με τη Χρυσή Αυγή δίνει η αφίσα την οποία κυκλοφόρησε απόψε στο διαδίκτυο και τα social media η Ιπποκράτους, μερικές ώρες πριν από τη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να παρουσιάσει με λεπτομέρειες την πολιτική πρωτοβουλία του, αύριο στις 12.00 το μεσημέρι.
“Πρωτοβουλία κατά του νεοναζισμού και της ρατσιστικής, κοινωνικής βίας. Όλοι μπορούμε να γίνουμε θύματα ρατσιστικής ή κοινωνικής βίας. Λέμε ΟΧΙ στον νεοναζισμό, στους νοσταλγούς της χούντας, στους οπαδούς της βίας”, αναφέρει η αφίσα, μπροστά από τα μάτια ενός μικρού παιδιού.
Δείτε και το σχετικό video που ανέβασε στο youtube το ΠΑΣΟΚ

Video 

 

Μανώλης Κεφαλογιάννης: «...ο κ. Τσίπρας Είναι αυθεντικός εκπρόσωπος του χάους. Οι Έλληνες τον πήραν χαμπάρι»


O Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, σχετικά με τη σημερινή ομιλία του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ενώ ο κ. Τσίπρας διαπιστώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πορευτεί συντονισμένα, βιάζεται να οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία.
Φαντασιώνεται να περπατήσει στα ερείπια της. Ζητά εκλογές και καλεί το λαό σε ανυπακοή.
Είναι αυθεντικός εκπρόσωπος  του χάους.

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙ​Σ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ MEGA


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ήταν σήμερα καλεσμένος στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Mega, των δημοσιογράφων Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα.

Σταχυολογούνται οι σημαντικότερες παρεμβάσεις του:

«Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο πίνει και την τελευταία ρανίδα αίματος από τους Έλληνες και δυναμώνει το στρόβιλο της ύφεσης. Σακατεύει οικογένειες με παιδιά, αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο την όποια αγοραστική δύναμη έχει απομείνει των μισθών και των συντάξεων και δίνει το τελικό χτύπημα σε όλη την αλυσίδα της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα. Από μια μεγάλη επιχείρηση μέχρι και το τελευταίο μικρό κατάστημα της γειτονιάς».

«Άλλο η επιβεβλημένη πάταξη της φοροδιαφυγής και άλλο ένα φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο πρέπει να λάβει υπ’ όψη του και την ήδη εξουθενωμένη φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων. Άλλο εκείνοι που πρέπει να πιάσουμε από τη λίστα Λαγκάρντ και από την κάθε λίστα που κυκλοφορεί και άλλο να στοχεύουμε εκείνους που μέχρι πριν από δύο χρόνια ήταν συνεπείς φορολογούμενοι και τώρα με την ύφεση και την ανεργία, με την καθίζηση της αγοράς δεν μπορούν όχι φόρους να αποδώσουν, αλλά ούτε τα παιδιά τους να θρέψουν».

«Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είναι ανεξέλεγκτος. Είναι κράτος εν κράτει. Δεν μπορεί να του παρέμβει ούτε ο Σαμαράς. Εκτελεί με τον πλέον αμετακίνητο τρόπο όσα ψήφισε η συγκυβέρνηση στο Μνημόνιο ΙΙΙ. Και αν κάποιος του πει να απαλύνει το νέο φορολογικό τσουνάμι, θα απαντήσει με το επιχείρημα των ισοδύναμων μέτρων. Αλλά για ποια ισοδύναμα μπορεί να μιλάει, όταν αυτά εξαντλήθηκαν στην κατάρτιση του πολυνομοσχεδίου των 802 σελίδων που ψήφισαν οι 153 Βουλευτές με την υπόσχεση που τους έδωσαν ότι δεν θα έρθουν άλλα μέτρα; Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο δεν είναι άλλα μέτρα και ακόμα χειρότερα;»

«Πώς είναι δυνατόν να συμφωνήσω με το ΣΥΡΙΖΑ, όταν έχουμε χαοτικές διαφορές σε πολιτικές οικονομικές, εξωτερικής πολιτικής, μεταναστευτικού και όχι μόνο;

Αναφέρω ένα απλό παράδειγμα. Τους «κακούς» εφοπλιστές στους οποίους συνέχεια αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα του κ. Τσίπρα ζητά να τους επιβληθεί και άλλη φορολόγηση. Εμείς λέμε, αντί να δραστηριοποιούνται με ειδικό φορολογικό καθεστώς στο Λονδίνο ή στο Μόντε Κάρλο ή στη Σιγκαπούρη, να έλθουν με τις ίδιες προϋποθέσεις εδώ στην Ελλάδα. Στην πατρίδα τους. Αλλά με τη ρήτρα ότι θα έχουν και συγκεκριμένες υποχρεώσεις έναντι Ελλήνων εργαζομένων κλπ. Μια πρόταση που τη μάχονται οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και με κάθε επενδυτή ο οποίος θα ήθελε με 5% φόρο να έλθει για 10 χρόνια σε ένα από τα νησιά του Αιγαίου και να εγκαταστήσει την έδρα της επιχείρησής του».

«Η Χρυσή Αυγή θα πρέπει τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά ή του Ευαγγελισμού, που είναι η γιορτή του, να στείλει ένα μεγάλο δώρο στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη νέα επικοινωνιακή ώθηση που της προσφέρει με την πρότασή του να τη θέσει εκτός νόμου. Και παραβλέπω το γεγονός ότι ως Συνταγματολόγος όφειλε να γνωρίζει ότι αυτό κινείται εκτός των συνταγματικών ορίων. Είναι προτιμότερο ο κ. Βενιζέλος να ασχολείται με το χάος που έχει το δικό του κόμμα με την κοινωνία και με τα διαλυτική φαινόμενα μέσα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ».

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝ​Ο ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚ​ΗΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ "Ι​ΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ​" ΣΤΟ HANGOVER NIGHT CLUB

hangoner.jpg
Με πολύ κόσμο και κέφι γέμισε χθές βράδυ το HANGOVER NIGHT CLUB στη παραλία Ακράτας!
Το πάρτι των μουσικών της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" στέφθηκε με επιτυχία και όσοι έδωσαν το παρών ,πέρασαν καταπληκτικά!
Ευχαριστούμε όλους εκείνους που μας τίμησαν με τη παρουσία τους, απο Αιγείρα - Ακράτα - Δερβένι, και που πάντα στηρίζουν τη Φιλαρμονική μας!
Ευχαριστούμε θερμά και τους ιδιοκτήτες του HANGOVER NIGHT CLUB,κυρίους Μανώλη Φακίτσα και Γιώργο Νικολόπουλο, για την άριστη μεταξύ μας συνεργασία!
Αξίζει να αναφερθεί οτι για πολλά χρόνια ο κ. Μανώλης Φακίτσας αποτέλεσε εξαιρετικό ταλέντο και ως μουσικός της Φιλαρμονικής Αιγείρας, στα κρουστά και ιδίως στο ταμπούρο!
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ:
 

Εθνοκτόνο το νέο φορολογικό​: χτυπά το παιδί και την οικογένεια

Το νέο φορολογικό είναι κυριολεκτικά εθνοκτόνο, καθώς χτυπά το παιδί και την οικογένεια, δηλαδή το μέλλον της Ελλάδος. Πρέπει άμεσα να ελαφρυνθούν από τα οικονομικά βάρη οι πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες και να επιδοτηθεί η μητρότητα, ειδάλλως σε λίγα χρόνια οι Έλληνες θα είμαστε μειοψηφία στην ίδια μας τη χώρα.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Το σχέδιο Σαμαρά για τις εκλογές του… 2016

Antonis-Samaras-early-election
Η συνέντευξη την οποία παραχωρεί σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς στο “Πρώτο Θέμα” είναι γεμάτη ειδήσεις. Για το πως βλέπει ο Πρωθυπουργός τις εξελίξεις στη χώρα, μετά τη θετική για την Ελλάδα απόφαση του Eurogroup, και τη διασφάλιση της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Για τις άμεσες κινήσεις τις οποίες προγραμματίζει η κυβέρνησή του, τόσο σε επίπεδο πολιτικής στρατηγικής, όσο και σε επίπεδο ανακούφισης των κοινωνικών στρωμάτων που θίγονται.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ωστόσο βρίσκεται στη θεώρηση του Πρωθυπουργού για τις ισορροπίες που διαμορφώνονται στη χώρα μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, όπως τουλάχιστον τις προσδιορίζουν οι δημοσκοπήσεις που διενεργούνται, και φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση, καθώς και τη Χρυσή Αυγή εξαιρετικά ενισχυμένη.
“Οι δημοσκοπήσεις έχουν σχετική αξία αυτή την εποχή, πέντε μόλις μήνες μετά τις εκλογές, και με τις επόμενες πολλά χρόνια μπροστά. Εμείς βρισκόμαστε στις πιο δύσκολες στιγμές μας, κρατάμε όμως τις δυνάμεις μας. Η αντιπολίτευση βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της, και όμως δεν κερδίζει έδαφος, σχεδόν τίποτα. Πρώτα κερδίζεις τις μάχες ουσίας της πολιτικής, και ύστερα κερδίζεις τις μάχες εντυπώσεων. Αυτή η σειρά δεν αντιστρέφεται.Γιατί οι εντυπώσεις είναι εφήμερες και αφορούν μόνο τις δημοσκοπήσεις της στιγμής, ενώ η ουσία διαρκεί και αφορά τις τύχες της χώρας για πολλά χρόνια”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.
Η συγκεκριμένη αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά αποκαλύπτει ουσιαστικά και τον βαθύτερο πολιτικό σχεδιασμό του Πρωθυπουργού για εκλογές το… 2016, τότε δηλαδή που ολοκληρώνεται συνταγματικά η εντολή την οποία έλαβε από τον ελληνικό λαό στις εκλογές του Ιουνίου του 2012.
Μέχρι τότε, η κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της χρόνο για να κεφαλαιοποιήσει τη μεγάλη αλλαγή που αναμένει η χώρα, έπειτα από την αποφυγή της χρεοκοπίας. Την επιστροφή στην ανάπτυξη, την ανάσχεση στην εκτόξευση της ανεργίας, και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ένα πλήρες “πακέτο” απέναντι στον… λαϊκισμό. Που ο Αντώνης Σαμαράς προσδοκά ότι θα αποτιμηθεί αναλόγως από τον ελληνικό λαό, όταν στηθούν οι επόμενες κάλπες.

ysterografa.gr

Ο Τσίπρας θέλει τον Διώτη στον ΣΥΡΙΖΑ!

Ioannis-Diotis
Ο δρόμος προς την εξουσία έχει και τις… σημειολογίες του. Αυτό το γνωρίζει καλά ο Αλέξης Τσίπρας, που εκτός από ΠΑΣΟΚογενή στελέχη τα οποία έσπευσαν με προχωρημένη προθυμία να ενταχθούν στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις διαπίστωσαν ότι η Ιπποκράτους… αδειάζει πολιτικά, αναζητεί και πρόσωπα του δημόσιου βίου, που με τη συμπόρευσή τους με την Κουμουνδούρου θα στείλουν τα κατάλληλα, εκκωφαντικά μηνύματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα τέτοιο δημόσιο πρόσωπο είναι ο Ιωάννης Διώτης, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και άλλοτε “διώκτης της τρομοκρατίας”, στα χρόνια που ήταν Εισαγγελέας, και του είχε ανατεθεί η υπόθεση της “17 Νοέμβρη”. Η αντικατάσταση του Ιωάννη Διώτη από τον Στέλιο Στασινόπουλο το καλοκαίρι, και μετά την ανάληψη της εξουσίας από την τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά ενόχλησε τον πρώην Εισαγγελέα, για τον οποίο οι φήμες λένε ότι δεν έκρυψε ποτέ σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις την ενόχληση και την πικρία του, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε.
Το σενάριο που κυκλοφορεί εσχάτως στα πολιτικά παρασκήνια λοιπόν, θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να επιθυμεί την ένταξη του Ιωάννη Διώτη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, ενδεχομένως ακόμη και με την πρώτη θέση στο Επικρατείας, που θα έδινε και την πιο εύγλωττη σημειολογία στη συνεργασία των δυο πλευρών.
Υπάρχουν φυσικά και εκείνοι που, ακούγοντας τα σενάρια για την ενδεχόμενη “ελεύθερη συμβίωση” του Αλέξη Τσίπρα με τον Ιωάννη Διώτη θυμίζουν με νόημα τις αντίστοιχες κινήσεις που είχε κάνει στο παρελθόν ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης, με την επιλογή του πρώην διοικητή της ΕΥΠ πρέσβη Ιωάννη Κοραντή, ή της γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Κατερίνας Τσακάλου. Για να στείλει μήνυμα στο “σύστημα”.

ysterografa.gr