Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Deutsche Bank: Η Ελλάδα ξεχρεώνει το 2020! Μπορεί να βγάλει 214 δισ ευρώ από το φυσικό αέριο νοτίως της Κρήτης!


Μια εντυπωσιακή μελέτη της Deutsche Bank, βλέπει το φως της δημοσιότητας και αν όλα αυτά που περιγράφει ισχύουν τότε η Ελλάδα έχει λύσει το πρόβλημά της.

Η Deutsche Bank, υπό την επιφύλαξη ότι οι διαθέσιμες γεωλογικές μελέτες θα αποδειχθούν αληθινές, αποτιμά τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αέριου νοτίως της Κρήτης στα 427 δισεκατομμύρια ευρώ, μιλά για καθαρό όφελος για το δημόσιο της τάξης των 214 δισ. ευρώ -ή 107% του σημερινού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.
Τα αποτελέσματα των σεισμολογικών ερευνών που έχουν ξεκινήσει αναμένονται στα μέσα του 2013 και εάν ανταποκρίνονται στις υπάρχουσες γεωλογικές εκτιμήσεις, μελέτες και αναγωγές Ελλήνων και ξένων επιστημόνων τότε η αξία τους προσεγγίζει πράγματι τα 430 δισ. ευρώ.

Με δεδομένο ότι ως γενικός κανόνας το 25% εξ αυτών προορίζεται για το κόστος εξόρυξης και διάθεσης και άλλο 25% είναι το περιθώριο κέρδους των εταιρειών που θα αναλάβουν τις δραστηριότητες αυτές, υπολογίζει πως το 50% ήτοι περί τα 214 δια. ευρώ αποτελούν το καθαρό όφελος για τα δημόσια ταμεία.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 107% του ΑΕΠ και αναμένεται να αρχίσει να εισρέει κοντά στην χρονική στιγμή που έχει τεθεί ο στόχος για την μείωση του χρέους ως ποσοστό επί του ΑΕΠ προς τα επίπεδα του 120%, δηλαδή περί το 2020.

Και αυτό διότι όπως επισημαίνει συνήθως χρειάζονται 8 με 10 έτη για να αρχίσει η εμπορική εκμετάλλευση να παράγει χρηματοροές.

Η Deutsche Bank από τη μια κρατάει απόσταση από την ακρίβεια των εκτιμήσεων για τα κοιτάσματα μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών από την άλλη όμως προχωρά στην αποτίμηση της σημασίας τους σε σχέση με την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Αναφορικά με τη βιωσιμότητα εκτιμά πως για την ώρα δεν μπορεί να υποστηριχθεί ότι βελτιώνεται αλλά αυτό αλλάζει σαφέστατα από την ώρα που τα κοιτάσματα θα αποδειχθούν και ακόμα περισσότερο από την χρονική στιγμή που θα μπουν στην παραγωγή οπότε και θα κάνουν πολύ πιο διαχειρίσιμα τα δανειακά βάρη.

Η Ελλάδα θα αναδειχθεί στην 15η μεγαλύτερη κάτοχο κοιτασμάτων φυσικού αέριου στον κόσμο.

Προσθέτει πως η αποκλιμάκωση του εργατικού κόστους και οι καθοδικές πιέσεις και σε άλλα κόστη στην ελληνική οικονομία ενδέχεται να προσφέρουν βελτιωμένα λειτουργικά περιθώρια στις εταιρείες που θα αποφασίσουν να επενδύσουν.

Για να γίνουν όλα αυτά όμως χρειάζεται ένα καθαρό φορολογικό πλαίσιο αλλά και νομοθετική ρύθμιση για τους υδρογονάνθρακες. Η τελευταία έγινε το 2011.

Η γερμανική τράπεζα κάνει δε και ειδική μνεία στο γεγονός ότι οι γεωλόγοι εμπειρογνώμονες αναφέρουν την ύπαρξη και σημαντικών αποθεμάτων πετρελαίου στην Ελλάδα επιπροσθέτως αυτών του φυσικού αέριου.

Οι υπολογισμοί της τράπεζας αφορούν μόνον τα υποθαλάσσια κοιτάσματα των υποθαλάσσιων εκτάσεων νοτίως της Κρήτης και όχι και αυτών του Ιονίου ή και του Αιγαίου.

ΠΗΓΗ CAPITAL.GR

Βγήκε η θάλασσα στη στεριά - Ζημιές στην παραλία Λουτρακίου από τη θαλασσοταραχή - Προβλήματα και στο Κιάτο. Πλημμύρα σε σπίτια στο Μελίσσι

Οι θυελλώδεις νοτιάδες και η ισχυρή θαλασσοταραχή από την αλλαγή του καιρού, πλημμύρισαν τον παραλιακό δρόμο, προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα στην παραλιακή ζώνη του Λουτρακίου.Ο έντονος κυματισμός –με κύματα που έφταναν ακόμη και τα τρία μέτρα – ο οποίος διήρκεσε όλη τη νύχτα χθες αλλά και σήμερα, ξέβρασε στερεά υλικά στην παραλία και γέμισε τα καταστήματα με άμμο και πέτρες.
Ανάλογα προβλήματα υπήρξαν και στην παραλία του Κιάτου... όπου πλημμυρίσουν αρκετά σημεία του παραλιακού δρόμου, ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία Κιάτου έλαβε ειδοποίηση για άντληση υδάτων σε σπίτι που είχε πλημμυρίσει στο Μελίσσι, όπου
τα κύματα από τη θάλασσα έφτασαν μέχρι τα σπίτια στην παραλιακή της περιοχής και σε ένα από αυτά πλημμύρισε το υπόγειο και ο εξωτερικός χώρος!

 

 

Ντύθηκαν στα... λευκά , Ζήρεια ,Χελμός και Παναχαϊκό. Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες


Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνιση τους στην ορεινή Κορινθία, ενώ το πρώτο χιόνι της χρονιάς έπεσε στη Ζήρεια.
Στα λευκά ντύθηκαν τα ορεινά χωριά της Δυτικής Κορινθίας ,καθώς οι κορυφές των βουνών της Αχαϊας.
Οι οδηγοί που κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ορεινής Κορινθίας πρέπει να είναι προσεκτικοί , καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολησθητικές αλυσίδες από το 12ο ΧΛΜ έως το 17ο ΧΛΜ της επαρχιακής οδού Γκούρας – Δερβενίου

-από το 15ο ΧΛΜ έως το 19ο ΧΛΜ της επαρχιακής οδού Γκουρας – Λυκούριας 
Στην Αχαϊα τα πρώτα χιόνια έπεσαν στον ορεινό όγκο του Χελμού  χθες το βράδυ και οι οδηγοί που κινούνταν στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Κλειτορίας (μέσω Λουσών) έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ειχαν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Χιονόπτωση σημειώθηκε αργά το βράδυ στο ύψος της διασταύρωσης προς το Χιονοδρομικό. Επίσης το χιόνι έχει σκεπάσει και την κορυφή του Παναχαϊκού.
Τέλος από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας χιόνια έπεσαν και στις ορεινές περιοχές της Δίβρης και της Ανδρίτσαινας στην Ηλεία που βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων και οι θερμοκρασίες κατά την διάρκεια της νύχτας πλησίασαν στο μηδέν...

Η Άγκελα Μέρκελ επανεξελέγη στην ηγεσία της CDU με ποσοστό 97,94%

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επανεξελέγη σήμερα στην ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) με ποσοστό 97,94%, το υψηλότερο που έχει λάβει μέχρι στιγμής σε εσωκομματικές εκλογές, διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος στο Ανόβερο.
Στη διάρκεια του προηγούμενου συνεδρίου της CDU, πριν δύο χρόνια, η Μέρκελ είχε επανεκλεγεί με 90,4% των ψήφων.
Η ηγέτης της CDU θα διεκδικήσει για τρίτη φορά την καγκελαρία στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2013.
Η Μέρκελ είναι καγκελάριος της Γερμανίας επί επτά χρόνια και επικεφαλής της CDU επί έντεκα.

Νίκη με Αρσεναλ για να μπει στους ισχυρούς θέλει ο Ολυμπιακός


Με ψηλά το κεφάλι θέλει να φύγει σήμερα ο Ολυμπιακός στο Champions League στο παιχνίδι κόντρα στην Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη. Η ομάδα του Ζαρντίμ ολοκληρώνει σήμερα τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της στην κουρφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Europa League.
Ο προπονητής του Λεονάρντο Ζαρντίμ να υποστηρίζει πως αν έπρεπε να διαλέξει, θα προτιμούσε τη νίκη στο ντέρμπι των «αιωνίων» που ακολουθεί, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται τη νίκη κόντρα στους «κανονιέρηδες» για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στους ισχυρούς της κλήρωσης (20/12) για τη φάση των «32» του Europa League

Το θέμα για τον Ολυμπιακό είναι ότι θέλει το τρίποντο που θα του δώσει τη δυνατότητα να είναι στους ισχυρούς της κλήρωσης και να έχει περισσότερες πιθανότητες για ένα βατό αντίπαλο.

Εκτός αυτού οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να διατηρήσουν την καλή παράδοση κόντρα στην Άρσεναλ και να πάνε με την καλύτερη ψυχολογία στο ντέρμπι "αιωνίων".
 

 Ο Ζαρντίμ άφησε εκτός τον Μοντέστο για να τον ξεκουράσει ενώ ο Χολέμπας είναι τιμωρημένος. Ο Κάρολ θα είναι κάτω από την εστία με τους Μανιάτη, Τοροσίδη, Κοντρέρας και Μανωλά στην άμυνα. Φέισα, Φουστέρ και Γκρέκο θα αποτελέσουν την τριάδα της μεσαίας γραμμής, με τους Μασάντο και Αμπντούν στα άκρα. Στην κορυφή θα είναι ο Τζιμπούρ. Εκτός από τους παραπάνω παίκτες στην αποστολή συμπεριλαμβάνονται και οι Μέγιερι, Σιόβας, Παπάζογλου, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης, Μήτρογλου, Πάντελιτς και Ντιακιτέ.

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, στην συνέντευξη Τύπου πριν τον σημερινό αγώνα με τον Ολυμπιακό για την 6η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ δήλωσε πώς η ομάδα του ήρθε στην Ελλάδα για τη νίκη που θα της δώσει την ευκαιρία να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο, ενώ έπλεξε το εγκώμιο των πρωταθλητών Ελλάδας.
Συγκεκριμένα ο Γάλλος τεχνικός δήλωσε:
Σχετικά με τον αν υπάρχει χαλαρότητα στην ομάδα του για τον σημερινό αγώνα: «Εμείς θα πάρουμε το ματς πολύ σοβαρά. Εγώ απλά βλέπω το ματς αυτό σαν ένα ακόμη που θέλουμε να νικήσουμε. Αν δεν είχαμε προκριθεί θα έφερνα έναν με δύο παίκτες ακόμα εδώ αλλά όχι περισσότερους. Είναι προς όφελος όλων μας το να νικήσουμε μετά την ήττα μας στην Αγγλία. Ένα τέτοιο παιχνίδι μας επιτρέπει να δούμε και παίκτες που δεν έχουμε παρακολουθήσει πολύ. Θέλουμε όμως να τελειώσουμε πρώτοι στον όμιλο. Μας δίνεται η ευκαιρία να το κάνουμε αυτό.»
Σχετικά με τον Ολυμπιακό ο Αλσατός προπονητής δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός είναι ένα ιστορικό κλαμπ. Είναι μία ομάδα που κατά την γνώμη μου έχει δείξει πολλή μεγάλη ποιότητα. Ήταν άτυχος γιατί θα μπορούσε να προχωρήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στάθηκε άτυχος με μας στο Λονδίνο, αλλά και με την Σάλκε. Είναι μία ποιοτική και καλή ομάδα».
Το ματς θα ξεκινήσει στις 21.45 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τη NOVA

Εφάπαξ με… σειρά προτεραιότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους

Giannis-Vroutsis-Xristos-Staikouras
Ο Γιάννης Βρούτσης και ο Χρήστος Σταϊκούρας αποφάσισαν, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες χορήγησης του εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους, με σειρά προτεραιότητας, η οποία θα καθοριστεί από την ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεών τους.
Στην υπουργική σύσκεψη συζητήθηκε επίσης το θέμα του εφάπαξ για το Ταμείο Πρόνοιας του ΙΚΑ, της ΔΕΗ και του Μετοχικού Ταμείου των πολιτικών υπαλλήλων, για τα οποία και θα ισχύσει η ίδια ρύθμιση.

Πυρκαγιές 2007 στην Ηλεία: 180 χρόνια ποινή στους ενόχους πρότεινε ο Εισαγγελέας! (Νεότερα: η τελική απόφαση του δικαστηρίου)


17:50 Η τελική απόφαση του δικαστηρίου
Οι ποινές όπως προτάθηκαν μετά τη διάσκεψη των δικαστών:
Πανταζής Χρονόπουλος 48 μήνες για τον εμπρησμό δάσους 36 μήνες για τον εμπρησμό εξ αμελείας και 36 μήνες για κάθε θάνατο (x36)
Παναγιώτης Τσούρας 48 μήνες για τον εμπρησμό δάσους 36 μήνες για τον εμπρησμό εξ αμελείας και 36 μήνες για κάθε θάνατο (x36)
Σοφία Νικολοπούλου 42 μήνες για τον εμπρησμό δάσους 30 μήνες για τον εμπρησμό εξ αμελείας και 30 μήνες για κάθε θάνατο (x36) (Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά)
Χαράλαμπος Καφύρας 42 μήνες για τον εμπρησμό δάσους 30 μήνες για τον εμπρησμό εξ αμελείας και 30 μήνες για κάθε θάνατο (x36) (Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά)
Νίκος Μιχαλόπουλος 30 μήνες για κάθε θάνατο των τριών εποχικών

Στη συνέχεια οι ποινές μετατράπηκαν σε:
59 χρόνια και έξι μήνες για τους Πανταζή Χρονόπουλο και Παναγιώτη Τσούρα
49 χρόνια και εννέα μήνες για τους Χαράλαμπο Καφύρα και Σοφία Νικολοπούλου
5 χρόνια για το Νίκο Μιχαλόπουλο

Οι τελικές ποινές:

10 έτη με αναστολή για τους Πανταζή Χρονόπουλο, Παναγιώτη Τσούρα, Σοφία Νικολοπούλου και Χαράλαμπος Καφύρα και 5 έτη με αναστολή ο Μιχαλόπουλος


Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση.
Να σημειωθεί πως Δικαστήριο επέβαλε τις ανώτετες ποινές που προβλέπονται σε βαθμό πλημμελήματος.




4.24  μ. μ.
Ποινή πέντε ετών για κάθε θάνατο  πρότεινε o Εισαγγελέας για κάθε έναν από τους πέντε κατηγορούμενους που κρίνει ένοχους. 180 χρόνια για το σύνολο των κατηγοριών των 36 θανάτων, του εμπρησμού εξ αμελείας και του εμπρησμού δάσους.
Συγκεκριμένα ο Εισαγγελέας πρότεινε: Σοφία Νικολοπούλου (ηλικιωμένη που φέρεται να προκάλεσε τη φωτιά , δεν έλαβε τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας ως όφειλε και καθυστέρησε να ειδοποιήσει την Πυροσβεστική) 180 έτη
Χαράλαμπος Καφύρας (νυν αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και Νομάρχης Ηλείας το 2007, ενώ είχε γνώση του εγγράφου της Πολιτικής Προστασίας διεκπεραίωσε τα καθήκοντά του με επιφανειακό τρόπο και δεν διασφάλισε αν ο μηχανισμός αντιμετώπισης μπορεί να ανταποκριθεί) 180 έτη
Πανταζής Χρονόπουλος (πρώην δήμαρχος Ζαχάρως, για αδιαφορία να συγκαλέσει Συντονιστικό Τοπικό Όργανο αφού έλαβε ενημέρωση για την επικινδυνότητα ενώ διέθεσε τα χρήματα της πυροπροστασίας του 2007 (περίπου 50.000 ευρώ) για έργα οδοποιίας και όχι για το σκοπό για τον οποίο είχαν δοθεί). Επίσης, για τη μη ενημέρωση των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων ώστε να πάρουν μέτρα διαχείρισης του κόσμου. «Η έλλειψη συντονισμού με άλλες υπηρεσίες είχε ως αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός και να φεύγει ο κόσμος από λάθος κατεύθυνση και τελικά να καεί») 180 έτη
Παναγιώτης Τσούρας (ο τότε πυροφύλακας Μίνθης, για έλλειψη της δέουσας προσοχής και επιμέλειας με αποτέλεσμα τη μη έγκαιρη αντιμετώπιση και την επέκταση της φωτιάς, καθώς καθήκον του ήταν να αναγγείλει την πυρκαγιά και όχι απλά να την επιβεβαιώσει στην υπηρεσία του) 180 έτη
Νίκος Μιχαλόπουλος (ο τότε επικεφαλής του Π.Κ. Κρεστένων, δεν φρόντισε να επανδρώσει το κλιμάκιο της Κρέστενας με όσα άτομα μόνιμο προσωπικό ήσαν απαραίτητα και άφησε δεκατέσσερις μόνιμους πυροσβέστες να «κάθονται στο σπίτι τους» - «Συνέπεια της αμέλειάς του ήταν να καεί το όχημα, οι εποχικοί πυροσβέστες αλλά και ο κόσμος που ένιωσε ασφάλεια βλέποντας το πυροσβεστικό στο σημείο») 180 έτη
Αθώος ο Φώτης Παππάς
(τότε υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος). Ο εισαγγελέας πρότεινε να μην καταδικαστεί, καθώς «έκανε ότι μπορούσε» και «Όταν ήρθε οι δυνάμεις είχαν ήδη μοιραστεί και θα ήταν εγκληματικό να τις πάει αλλού».
Οι πράξεις για τις οποίες κρίθηκαν ένοχοι οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους είναι:
εμπρησμός εξ αμελείας
εμπρησμός δάσους εξ αμελείας
ανθρωποκτονία από αμέλεια (κατά συρροή)
Οι συνήγοροι υπεράσπισης έκαναν λόγο για «εξοντωτικές ποινές που αφανίζουν ανθρώπους» , πρότειναν να αναγνωριστούν ελαφρυντικά για τους κατηγορούμενους και ζήτησαν οι ποινές να κριθούν με βάση το «προσήκον μέτρο», από αυτές που πρότεινε ο Εισαγγελέας.

Το δικαστήριο διέκοψε και αποσύρθηκε για να ανακοινώσει την απόφαση.

Έναρξη λειτουργίας Αθλητικού Κέντρου Ζήρειας Παρασκευή 7/12/2012

ziria.01
Το Αθλητικό Κέντρο της Ζήρειας άνοιξε και σας περιμένει να απολαύσετε το θαυμάσιο περιβάλλον της περιοχής και τις προσφερόμενες υπηρεσίες του κέντρου μας.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Όλες τις ημέρες της εβδομάδας (εκτός της Πέμπτης) από 9:00 π.μ. έως 17:00 μ.μ.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948064102 begin_of_the_skype_highlighting 6948064102 ΔΩΡΕΑΝ end_of_the_skype_highlighting, 6941550983 begin_of_the_skype_highlighting 6941550983 ΔΩΡΕΑΝ end_of_the_skype_highlighting
Email:
rabbitZiria@hotmail.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 
Πως θα φτάσετε
Από το παραλιακό Ξυλόκαστρο σε σαράντα πέντε λεπτά μέσα από ρεματιές με πλατάνια και δάση ελάτης θα βρεθείτε στα 1.600 μ. Εδώ ανοίγεται μπροστά σας το απέραντο οροπέδιο της Κυλλήνης (Ζήρειας) από τα μεγαλύτερα της Ελλάδος.
Το Αθλητικό Κέντρο βρίσκεται στο ΒΑ. άκρο του. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την μικρή Ζήρεια με τις απόκρημνες πλαγιές, την ψηλή κορυφή (2.376 μ.), την κατάφυτη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας. Όλο το οικοσύστημα λόγω της σπανιότητας και ποικιλίας της χλωρίδας του έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή.


ziria.02
Δραστηριότητες

  • Πίστα αρχαρίων σκι με εκπαιδευτή
  • Παιχνίδι με έλκηθρα για μικρούς
  • Ανάβαση στην κορυφή της Ζήρειας από σηματοδοτημένο μονοπάτι.
  • Σκι αντοχής με μεγάλη ποικιλία διαδρομών
  • Αναβατήρας 500m
  • Baby lift 180m
  • Σχολή ski
  • Ορειβατικό ski στην κορυφή (2374m), με οδηγό.
  • Snowmobile
  • Έλκυθρα
  • Γουρούνες
  • Μπάκι
  • Διαδρομές με τζιπ
  • Περιήγηση στο βουνό με όχημα χιονιού.
  • Χειμερινή διαβίωση για ομάδες, σύλλογοι, κτλ.
  • Πεζοπορικές διαδρομές
  • Paintball
  • Ο χώρος διατίθεται και για σεμινάρια, κατόπιν ραντεβού.
  • Παραδοσιακά προϊόντα των Τρικάλων και της ευρύτερης περιοχής.
  • Τέλος στη μικρή μας καφετέρια μπορείτε να ξεκουραστείτε απολαμβάνοντας ένα ζεστό ρόφημα.

    «ΜΑΝΑ, ΜΗΤΕΡΑ, ΜΑΜΑ» από την θεατρική ομάδα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης «ΚΑΡΥΑΤΙΣ»

    Μετά την μεγάλη επιτυχία και απήχηση που είχε το καλοκαίρι η παρουσίαση του έργου του Γιώργου Διαλεγμένου «ΜΑΝΑ, ΜΗΤΕΡΑ, ΜΑΜΑ» η θεατρική ομάδα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης «ΚΑΡΥΑΤΙΣ» επαναλαμβάνει την παράσταση το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 στο κλειστό θέατρο Ξυλοκάστρου «ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ» στις 8 το βράδυ.
    Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Αγγελίδη και η είσοδος είναι σε ελεύθερη διάθεση. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

    Οι Τούρκοι σχεδιάζουν τεχνητά νησιά με σχήμα Ημισελήνου στο Αιγαίο

    erntogan-nhsia
    Η τουρκική κυβέρνηση θέλοντας να ετοιμαστεί για τον εορτασμό των 100 ετών της Τουρκικής Δημοκρατίας το 2023 προχωρά σε μια σειρά από μεγάλα έργα, όπως νέους αυτοκινητόδρομους, αεροδρόμια, σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας έκτασης 10.000 χλμ, ένα γιγαντιαίο τζαμί στην Κωνσταντινούπολη, την ανάπλαση της πλατείας Ταξίμ, αλλά και μια διώρυγα που θα ενώνει το Μαρμαρά με τη Μαύρη Θάλασσα!
    Μεταξύ αυτών των μεγάλων έργων, που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ονειρεύεται να κάνει την Τουρκία μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις της περιοχής, αναμένεται να κατασκευαστούν και τεχνητά νησιά παρόμοια με τα Νησιά του Φοίνικα στο Ντουμπάι.
    Ειδικότερα, η τουρκική κυβέρνηση εξετάζει το σχέδιο «Σελήνη και Αστέρας», μια πρόταση από τον βραβευμένο αρχιτέκτονα, Μετίν Χεπγκιουλέρ, που προβλέπει την κατασκευή τεχνητών νησιών με το σχήμα της ημισελήνου και του αστεριού, όπως στην τουρκική σημαία, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως τουριστικά θέρετρα με πολυτελείς βίλες και ξενοδοχεία.
    Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «6 Μέρες», ο ίδιος ο τούρκος αρχιτέκτονας υποστηρίζει ότι τα νησιά αυτά θα κοστίσουν 2,5 δισ. ευρώ και οι επικρατέστερες περιοχές για την κατασκευή τους είναι ανοιχτά της Σμύρνης, η θάλασσα του Μαρμαρά και η ανατολική Μεσόγειος. Πάνω στα νησιά θα κατασκευαστούν «πολυτελείς κατοικίες, βίλες, έξι ξενοδοχεία» αλλά και όλες οι υποδομές όπως λιμάνια, ελικοδρόμιο, τζαμιά και εκκλησία, διοικητικά κτίρια κλπ. Οι ενεργειακές ανάγκες των νησιών θα καλύπτονται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ όπως υποστηρίζει θα χρησιμοποιηθεί η τελευταία λέξη της τεχνολογίας για την άρδευση και την αφαλάτωση.

    ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ / ysterografa.gr

    Κώστας Κόλλιας: «Η φορολογική μεταρρύθμιση πρέπει να διασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα του αγροτικού τομέα»

    Με αφορμή τις αλλαγές που εισηγείται το Υπουργείο Οικονομικών στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, σχετικά με το φορολογικό καθεστώς των αγροτών, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

    «Όπως είναι γνωστό η Κυβέρνηση προετοιμάζει την κατάθεση νέου φορολογικού νομοσχεδίου, στα πλαίσια του οποίου εξετάζονται ριζικές αλλαγές στον τρόπο που φορολογούνται οι αγρότες μας. Δύο είναι οι μείζονες αλλαγές που τίθενται επί τάπητος και οι οποίες χρήζουν σοβαρής συζήτησης: η μία αφορά στην τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων από τους παραγωγούς και η άλλη στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

    Ως προς την τήρηση βιβλίων, έχω και στο παρελθόν διατυπώσει την άποψη ότι μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να αποτελέσει μία θετική, εκσυγχρονιστική μεταρρύθμιση για τον αγροτικό χώρο. Άλλωστε ήδη  αγρότες, και κυρίως νέοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν με επιχειρηματικό πνεύμα την αγροτική παραγωγή, προτιμούν την υιοθέτηση ενός καθεστώτος με βιβλία, διότι τους δίνει τη δυνατότητα να ενισχύσουν τη διαπραγματευτική τους θέση, να καθετοποιήσουν την παραγωγή τους, να δημιουργήσουν και να καρπωθούν υπεραξία για τα προϊόντα τους.

    Από την άλλη όμως υπάρχουν ζητήματα τα οποία η Κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει προσεκτικά. Αγρότες σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, με μικρό κλήρο και χαμηλό εισόδημα δεν πρέπει να εξισωθούν με εκείνους που έχουν μεγάλες, οργανωμένες καλλιέργειες και έξοδα για εφόδια, μηχανήματα κλπ. Για το μικρό αγρότη, ακόμα και το κόστος του λογιστή είναι εξοντωτικό. Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπάρχει πρόταση για επιδότηση του λογιστικού κόστους, πράγμα θετικό, πλην όμως θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει διάκριση ανάμεσα στον μικρό παραγωγό και τον μεγαλοαγρότη.

    Θα ήταν δικαιότερη είτε η εθελοντική ένταξη των αγροτών στο νέο καθεστώς είτε η εξαίρεση των μικρών αγροτών με βάση εισοδηματικά ή στρεμματικά κριτήρια. Επιπλέον, για όσους εφαρμοστεί το μέτρο, θα πρέπει να εξεταστεί με σύνεση ο συντελεστής φορολόγησης και ο ορισμός των εξόδων. Ο συντελεστής θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερος, διαφορετικά θα απειληθεί η βιωσιμότητα του αγροτικού τομέα, καθώς θα καταστεί απολύτως ασύμφορη η παραμονή στην αγροτική παραγωγή. Σε ό,τι αφορά τα έξοδα, πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα μπορεί να εκπίπτει το σύνολο των δαπανών, από την αγορά εφοδίων μέχρι την απόσβεση παγίου κεφαλαίου.

    Τέλος, σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, φαίνεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών έχει δεσμευτεί ότι θα εξαιρεθούν οι μικρές εκμεταλλεύσεις. Η θέσπιση στρεμματικού ορίου είναι θετική για τους μικρούς αγρότες, πλην όμως δε λύνει όλα τα προβλήματα. Ένα χωράφι σε μια περιοχή υψηλής εμπορικής αξίας, με οικιστικό, τουριστικό ή άλλο ενδιαφέρον, θα πάρει πολύ υψηλή αντικειμενική αξία. Πλην όμως η αξία των προϊόντων που παράγονται δεν αλλάζει, το εισόδημα που προκύπτει για τον αγρότη δεν έχει σχέση με το αν το αγροτεμάχιο είναι, για παράδειγμα, σε τουριστική περιοχή. Εάν η φορολόγηση των αγροτεμαχίων προχωρήσει, θα πρέπει να ισχύσει για μεγάλες εκτάσεις, αλλά και σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να εξεταστεί η χρήση της γης και το παραγόμενο εισόδημα.
              Ο Έλληνας αγρότης υποβάλλεται σε συγκεκριμένες, κοστοβόρες ευρωπαϊκές ρήτρες που θα αυξηθούν με τη νέα ΚΑΠ, αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από χώρες με τεράστια αγροτική οικονομία, καλείται να επιβιώσει σε συνθήκες ύφεσης. Για να διατηρήσει και να ενισχύσει η Ελλάδα τη θέση της στην παγκόσμια αγορά αγροτικών προϊόντων, τα μέτρα που θα λάβει η πολιτεία πρέπει να έχουν ως γνώμονα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, μέσω της στήριξης των παραγωγών και της παραγωγής και του εκσυγχρονισμού του αγροτικού τομέα.»

    ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕ​ΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟ​Υ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ​ΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


    Ερώτηση για το καθεστώς μισθοδοσίας των εργαζόμενων στη Διώρυγα της Κορίνθου ναυτικών, καθώς και για τις συνθήκες δουλειάς τους, κατέθεσε η Υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ναυτιλίας, βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη.

    Απευθυνόμενη στους αρμόδιους Υπουργούς, η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, η οποία έχει αναλάβει και την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Νομού Κορίνθου, ζητά να επανεξεταστεί η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου για τους εργαζόμενους ναυτικούς στη Διώρυγα και να διερευνηθεί αν οι συνθήκες εργασίας που τους επιβάλλονται, επηρεάζουν την ασφάλεια της λειτουργίας της Διώρυγας και των διερχομένων από αυτήν.


    Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

    ΕΡΩΤΗΣΗ

     

    Προς τους Υπουργούς        Οικονομικών

                                            Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

                                            Ναυτιλίας και Αιγαίου


    Θέμα: «Εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου για τους εργαζόμενους ναυτικούς στη Διώρυγα της Κορίνθου».

    Μετά την καταστροφική διαχείριση της Διώρυγας της Κορίνθου από την, ξένων συμφερόντων, εταιρεία Περίανδρος Α.Ε. (η οποία μόνο για το 2009 είχε προκαλέσει ζημιά ύψους 900.000 ευρώ) το ελληνικό κράτος με την καταγγελία της σύμβασης στις 11-2-2010 ανέκτησε τον έλεγχο της Διώρυγας και η διαχείριση της λειτουργίας της επανήλθε στην ευθύνη της Ανώνυμης Εταιρείας Διώρυγος Κορίνθου (Α.Ε.ΔΙ.Κ.). Ένα ακόμα παράδειγμα της τραγικής αποτυχίας των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επιβάλλονται πάνω στη διαχείριση των υποδομών της χώρας.

    Μεταξύ των εργαζομένων της Διώρυγας, περιλαμβάνονται και 39 ναυτικοί, οι οποίοι εντάσσονται και αυτοί στο ενιαίο μισθολόγιο, όπως και οι διοικητικοί υπάλληλοι. Όμως, η 24ωρη λειτουργία της Διώρυγας δημιουργεί, εκ των πραγμάτων, ξεχωριστό καθεστώς εργασίας για τους πλοηγούς κυβερνήτες και τα πληρώματα των σκαφών της Διώρυγας, ενώ, για να καλυφθούν οι ανάγκες, εφαρμόζονται πολύωρες βάρδιες και σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνται ακριβώς οι προβλεπόμενες διαδικασίες, με κίνδυνο οι κυβερνήτες των ρυμουλκών και των άλλων σκαφών να αναλαμβάνουν ευθύνες που δεν τους αναλογούν.

    Επιπλέον, με το ειδικό μισθολόγιο για τους ναυτικούς της Διώρυγας καταστρατηγούνται όλα όσα προβλέπονται για τους ναυτικούς του εμπορικού ναυτικού, όπως χρόνια υπηρεσίας, ναυτικό φυλλάδιο, βαθμός, πιστοποιητικά ικανότητας, κλπ, ζητήματα που καθορίζουν τις αντίστοιχες συμβάσεις όπως αυτή της συλλογικής σύμβασης για τα ρυμουλκά-ναυαγοσωστικά που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3073Β/21/11/2012. Επίσης, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις, πρέπει να αναφερθεί ότι οι μισθοδοσία τους δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, λόγω ιδίων εσόδων από τις διελεύσεις των πλοίων από τον Ισθμό της Κορίνθου, ενώ έχουν ήδη υποστεί, όπως και άλλοι εργαζόμενοι, σημαντικές μισθολογικές περικοπές από την εφαρμογή των ν.3899 και ν.4024. Κατόπιν των ανωτέρω.

    Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί

    1.    Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι ναυτικοί στη Διώρυγα της Κορίνθου να μην ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο, λόγω της φύσης και του αντικειμένου της εργασίας τους, όπως, για παράδειγμα, έχει συμβεί με την πλοηγική υπηρεσία του Πειραιά;
     
    2.    Είναι σε γνώση των αρμόδιων Υπουργών οι συνθήκες δουλειάς των κυβερνητών και των πληρωμάτων τους και αν ναι, έχει διερευνηθεί μήπως αυτές οι συνθήκες επηρεάζουν την ασφάλεια της λειτουργίας της Διώρυγας και των διερχομένων από αυτήν; 

     
    Η Ερωτώσα Βουλευτής

    Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

     

    H Ελληνική Στατιστική Αρχή ζητά Ιδιώτες Συνεργάτες


    Από την Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνεται:

    Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να απασχοληθούν ως Ιδιώτες Συνεργάτες σε διενεργούμενες από την ΕΛΣΤΑΤ στατιστικές εργασίες να υποβάλλουν Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση, ώστε να εγγραφούν στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών Ιανουαρίου-Αυγούστου 2013.
    Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν μόνο ιδιώτες και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξατάξιου Γυμνασίου, ηλικίας από 21 έως 69 ετών.
    Οι ιδιώτες Συνεργάτες που θα επιλεγούν από το Μητρώο θα χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση στατιστικών ερευνών και απογραφών. Η παροχή υπηρεσιών των Ιδιωτών Συνεργατών στην ΕΛΣΤΑΤ , σε καμία περίπτωση δεν υποκρύπτει σχέση εξαρτημένης εργασίας.

    Οι Αιτήσεις-Υπεύθυνες Δηλώσεις για την εγγραφή στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους από 14.11.2012 μέχρι και 15.12.2012 μόνο ηλεκτρονικά, στην Ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ, στην διεύθυνση :www.statistics.gr στην ένδειξη <<Ιδιώτες Συνεργάτες ΕΛΣΤΑΤ>>.
    Η διεύθυνση URL για απευθείας πρόσβαση είναι η: http://circa.statistics.gr/pls/htmldb/f?p=SGID13:5558

    Για τους ενδιαφερόμενους που δεν διαθέτουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και Internet, ή δεν γνωρίζουν τον χειρισμό Η/Υ , υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της ηλεκτρονικής Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης και από την Κεντρική Υπηρεσία της ΕΛΣΤΑΤ, όπως και από τις Υπηρεσίες Στατιστικής Νομών της ΕΛΣΤΑΤ.
    Οι Ιδιώτες Συνεργάτες που είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε προηγούμενα Μητρώα Ιδιωτών Συνεργατών θα πρέπει να υποβάλλουν νέα Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση εγγραφής.

    Πριν την υποβολή της αίτησής τους, όλοι οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να διαβάσουν την αναλυτική σχετική Ανακοίνωση-Πρόσκληση στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία περιέχει σημαντικές και επικαιροποιημένες πληροφορίες και επισημάνσεις.

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
     




     
     

    Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Πελοποννήσου: ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΥ ΑΠΟ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ


    Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 24 του Ν.4061/2012 (ΦΕΚ Ά 66/22-3-2012 ), οι αποκατεστημένοι κτηνοτρόφοι (με τις διατάξεις του Κτηνοτροφικού Κώδικα και του άρθρου 10 του Ν.3147/2003) ή οι νόμιμοι διάδοχοί τους, που άλλαξαν τη χρήση σε τμήμα του βοσκοτόπου σε γεωργική έχουν το δικαίωμα να εξαγοράσουν το τμήμα αυτό, εφόσον α) έχουν την ιδιότητα του αγρότη, β) αποδεικνύουν ότι η αλλαγή χρήσης έγινε πριν την 5-6-1993, γ) εξακολουθούν να ασκούν τη γεωργική χρήση μέχρι σήμερα και δ) η επιφάνεια του ακινήτου δεν υπερβαίνει τα 60 στρέμματα.
    Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση και τοπογραφικό διάγραμμα, όπου το ακίνητο θα πρέπει να περιγράφεται κατά θέση, εμβαδόν και συντεταγμένες στο Ελληνικό γεωδαιτικό σύστημα αναφοράς.
    Οι αιτήσεις θα απευθύνονται στην Επιτροπή Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών στην ταχυδρομική διεύθυνση : Δεληγιάννη 9 Τ.Κ.  22100 Τρίπολη .
    Επισημαίνεται ότι η παραχώρηση θα γίνει μόνο για αγροτική χρήση.
    Το τίμημα εξαγοράς ορίζεται ίσο με το 1/3 της αντικειμενικής αξίας ή της αγοραίας αξίας όπου δεν ισχύει το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού. Αν η αλλαγή χρήσης σε γεωργική έγινε, χωρίς άδεια της αρμόδιας Αρχής, ο ενδιαφερόμενος καταβάλλει, επιπλέον , πρόστιμο για την αλλαγή χρήσης ίσο με το 1/10 της αντικειμενικής αξίας ή της αγοραίας αξίας.

    Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 31/12/2012.

    Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, στο τηλέφωνο 2710238103 και στα Τμήματα Τοπογραφίας – Εποικισμού και Αναδασμού των ΔΑΟΚ των Περιφερειακών ενοτήτων .

    Για ΠΕ Αργολίδας στο τηλέφωνο 2752360254

    Για ΠΕ Αρκαδίας στο τηλέφωνο 2710233981

    Για ΠΕ Κορινθίας στο τηλέφωνο 2741081018

    Για ΠΕ Λακωνίας στο τηλέφωνο 2731093800 εσωτ. 1118

    Για ΠΕ Μεσσηνίας  στο τηλέφωνο 2721044219 (Περιοχή Καλαμάτας) και  2761024287 (Περιοχή Τριφυλίας).

     
    ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

    Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας : ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ-ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΑΡΠΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ


    Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας σας γνωρίζει ότι :
    Με την έναρξη της συγκομιδής των εσπεριδοειδών σας επισημαίνουμε τα σημεία εκείνα που πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα κατά την συγκομιδή, την διακίνηση και την εμπορία τους.
    Σύμφωνα με την φυτοϋγειονομική νομοθεσία απαγορεύεται η διακίνηση και εμπορία των καρπών των εσπεριδοειδών με φύλλα και ποδίσκους προκειμένου να αποτραπεί η διάδοση της σοβαρής ασθένειας «Τριστέτσα των εσπεριδοειδών» και της κορφοξήρας.

    Η διακίνηση και η εμπορία των καρπών, πρέπει να γίνεται χωρίς ποδίσκους και φύλλα, τόσο εντός του Νομού, όσο και προς άλλες περιοχές της χώρας και προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης η εισαγωγή και διακίνηση των καρπών από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (π.χ. Ισπανία, Ιταλία) προς την Ελλάδα θα πρέπει να γίνεται χωρίς ποδίσκους και φύλλα.
    Η διακίνηση καρπών με φύλλα και ποδίσκους, ακόμα και στις λαϊκές αγορές αποτελεί σοβαρή παράβαση και στους παραβάτες επιβάλλονται υψηλά χρηματικά πρόστιμα από 1.500 € - 6.000 € και σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο ανέρχεται σε 30.000 € - 60.000 € .

    Η συλλογή των καρπών στο χωράφι πρέπει να γίνεται με τομή στο «αστέρι» ώστε οι συγκομισμένοι καρποί να μην φέρουν ποδίσκο και φύλλα κατά την μεταφορά τους από το χωράφι προς τις τοπικές αγορές ή τα συσκευαστήρια.
    Η τυποποίηση, συσκευασία και σήμανση των καρπών των εσπεριδοειδών που παράγονται στην Ελλάδα, που διακινούνται στην Ελλάδα και στις χώρες της Ε.Ε. και που εισάγονται από Τρίτες χώρες είναι υποχρεωτική.
    Στην ετικέτα σήμανσης υποχρεωτικά πρέπει να αναγράφονται, ο αριθμός μητρώου των εμπόρων νωπών οπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ), το είδος, η ποικιλία, η χώρα, η περιοχή καταγωγής και η ποιοτική κατηγορία.

    Σύμφωνα με του Κοινοτικούς κανονισμούς, την ευθύνη διακίνησης και πώλησης του προϊόντος φέρει ο κάτοχος του Προϊόντος, την στιγμή του ελέγχου.
    Επισημαίνεται ότι όλοι οι συναλλασσόμενοι πρέπει να προβαίνουν σε αναγγελίες για όλα τα φορτία εσπεριδοειδών που εισάγονται, εξάγονται και διακινούνται από και προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
    Τέλος είναι σκόπιμο οι παραγωγοί και διακινητές των εσπεριδοειδών  να ενημερώνουν τους καταναλωτές ότι η διακίνηση των καρπών χωρίς ποδίσκο και φύλλα απορρέει από την φυτουγειονομική νομοθεσία ώστε να μην θεωρούνται ότι αυτοί δεν είναι φρέσκοι ή είναι εισαγόμενοι.

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 

     

    Νέα Δημοκρατία: «...ο ΣΥΡΙΖΑ εύχεται το διασυρμό και τη χρεοκοπία της χώρας μας».


    Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σε σχέση με τη σημερινή ομιλία του κ. Τσίπρα στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, και ιδιαίτερα στην εκτός κειμένου αναφορά του ότι η έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ αποτελεί «αυτοεπιβεβαιούμενη προφητεία», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

    «Μέχρι σήμερα, ο κ. Τσίπρας απειλούσε διεθνείς επενδυτές, ώστε να μην επενδύσουν στην Ελλάδα.
    Σήμερα, “προφήτευσε” ότι θα βγούμε από το Ευρώ, αν και απέφυγε επιμελώς να περιλάβει την αναφορά του αυτή στο γραπτό κείμενο που διένειμε στους δημοσιογράφους.
    Χωρίς πρόγραμμα, με το κόμμα του διχασμένο, ο κ. Τσίπρας κρέμεται μόνο πάνω στην εμμονή του: να ξαναπάμε στη δραχμή. Με τον πιο επίσημο τρόπο, ο ΣΥΡΙΖΑ εύχεται το διασυρμό και τη χρεοκοπία της χώρας μας».

    Ο Π. Κουρουμπλή​ς ζητά εισαγγελικ​ή παρέμβαση για τις πρακτικές των πολυεθνικώ​ν του φαρμάκου

    Με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Υγείας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Π. Κουρουμπλής ζητά την άμεση εφαρμογή της υπουργικής απόφασης με αριθμό ΦΕΚ 2719 Β΄/8-10-2012, με την οποία οι φαρμακευτικές εταιρείες υποχρεούνται να παρέχουν πίστωση διάρκειας τουλάχιστον δύο μηνών στα φαρμακεία, στους φαρμακεμπόρους και στους συνεταιρισμούς.
    Οι πρακτικές των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών που προκαλούν τεχνητές ελλείψεις φαρμάκων θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων είναι απαράδεκτες. Ιδιαίτερα όταν οι εταιρείες αυτές έχουν εισπράξεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία χρόνια και, εκμεταλλευόμενες την αδυναμία του φορολογικού συστήματος, φοροαποφεύγουν συστηματικά. Επιτέλους, οφείλουν οι κύριοι των εταιρειών αυτών να γνωρίζουν και οφείλει το πολιτικό σύστημα να τους καταστήσει σαφές ότι υπάρχει ευνομούμενο κράτος.
    Για το θέμα αυτό ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε συνάντηση με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθόσον πιστεύει ότι υπάρχουν και ποινικές ευθύνες, λόγω έκθεσης σε κίνδυνο της ζωής των ασθενών.

    Χριστουγεννιάτικο παζάρι από το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο της Λυκοποριάς


    'Το καινούργιο Δ.Σ. του συλλόγου γονέων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Λυκοποριάς αποφάσισε να οργανώσει και φέτος παζάρι, με χριστουγεννιάτικες συνθέσεις και άλλες κατασκευές φτιαγμένες από τα μέλη του συλλόγου και τις δασκάλες του δημοτικού και του νηπιαγωγείου.
    Η έκθεση με τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές, θα λειτουργήσει το Σάββατο 8/12/2012 και την Κυριακή 9/12/2012 στο «Πανταζοπούλειο» πολιτιστικό κέντρο από τις 09:00 έως 21:00.
    Από 10/12/2012 έως 20/12/2012 στο κοινοτικό γραφείο της Τ.Κ. Λυκοποριάς, καθημερινά από 17:00 έως 21:00 και Σαββατοκύριακο από 10:00 έως 21:00.
    Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να συμμετάσχουν με ενθουσιασμό στην προσπάθεια που κάναμε"

    Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Λυκοποριάς

    Μπατζελή: Να θέσει θέμα ηγεσίας ο Βενιζέλος

    batzeli
    Η Κατερίνα Μπατζελή μιλώντας στην πρωινή εκπομπή στο ΣΚΑΙ επισήμανε ότι θα πρέπει ο Ευάγγελος Βενιζέλος να θέσει θέμα ηγεσίας στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
    Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε μάλιστα ότι θα πρέπει να το θέσει ο ίδιος, καθώς δεν προβλέπεται από το καταστατικό. «Αν θέλει να τιμήσει και να ισχυροποιήσει τη θέση του να θέσει ο ίδιος θέμα αρχηγίας» τόνισε η κα Μπατζελή, η οποία έκρινε ως αναμενόμενη την πολιτική κίνηση του Ανδρέα Λοβέρδου.
    «Ένας χώρος σαν το ΠΑΣΟΚ που βάλλεται από όλες τις πλευρές πρέπει να κρατήσει την ενότητα όχι στα λόγια αλλά και στην πράξη. Ο πολιτικός λόγος και η συμπεριφορά όλων μας θα πρέπει να είναι συνθετικός» τόνισε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Μπατζελή.

    ysterografa.gr

    Η απάντηση της Χρυσής Αυγής στο βίντεο του ΠΑΣΟΚ



    Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

    Μόνο γονατισμένους θα μας λυπηθεί ο Ρίξινγκερ

    Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
     
    Αν ρωτήσει κανείς τον κ. Τσίπρα και τα στελέχη του για ποιον λόγο ο ηγέτης της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) - ο γνωστός σε όλους μας από την παρουσία του και τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο κατά της κ. Μέρκελ στην Αθήνα Μπερντ Ρίξινγκερ – για ποιον λόγο καταψήφισε τη συμφωνία για το ελληνικό πακέτο την προηγούμενη Πέμπτη, θα μας απαντήσει πως… το έκανε για το καλό μας!

    Για να μην πάρουμε δηλαδή τη δόση και να καταρρεύσουμε (διότι λεφτά από αλλού δεν μπορούμε να λάβουμε)… εθνικά υπερήφανοι, διότι το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο (όπως μας λέει και η κ. Λαγκάρντ) και επομένως άλλη λύση (από την κατάρρευση) δεν υπάρχει.

    Τι απάντηση, όμως, θα δώσει ο κ. Τσίπρας στο ερώτημα για ποιο λόγο ο ομοϊδεάτης του όχι μόνο καταψήφισε, αλλά και δήλωσε πως θα προσφύγει στο γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο κατά της απόφασης της Μπούντεσταγκ;

    Πάλι για να σώσει την Ελλάδα από τη… δόση; Ή μήπως για να χαϊδέψει τα αυτιά των Γερμανών που διαφωνούν με τα πακέτα διάσωσης προς τη χώρα μας για λόγους ψηφοθηρικούς ενόψει εκλογών;

    Μιλάμε, βέβαια, για το ίδιο πρόσωπο (τον Ρίξινγκερ, επάγγελμα συνδικαλιστής) που τον προηγούμενο Ιούλιο έλεγε τα ακριβώς αντίθετα.

    Έλεγε πως ενδεχόμενη έξοδος από την ευρωζώνη (η οποία είναι αναπόφευκτη σε περίπτωση μη καταβολής της δόσης, διότι δεν μπορούν μεν νομικά να μας διώξουν από το ευρώ, αλλά θα φύγουμε μόνοι μας διότι απλούστατα ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΡΩ, ΔΕΝ ΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΥΡΩ, ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ), θα οδηγήσει την Ελλάδα σε ανθρωπιστική καταστροφή.

    Κι’ αυτό επειδή όπως έλεγε (ο Ρίξινγκερ) σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα είναι δυνατές οι εισαγωγές.

    Οπότε, όπως είχε πει τον Ιούλιο σε συνέντευξή του στη «Neue Osnabruecker Zeitung», «εάν η Ελλάδα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει το ευρώ, η Γερμανία μαζί με τους εταίρους θα πρέπει να προετοιμαστούν προκειμένου να προμηθεύσουν τρόφιμα και φάρμακα στον ελληνικό λαό»!

    Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, τον περασμένο Οκτώβριο, ο Ρίξινγκερ είχε πει:

    «Εμείς ως Αριστερά της Γερμανίας διαφωνούμε κάθετα με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, με το Μηχανισμό Στήριξης. Δεν θέλουμε να αναγκαστούν να πληρώσουν οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι. Δεν θέλουμε να αναγκαστούν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία τους. Θέλουμε να δημιουργηθούν οι συνθήκες όπου ο κόσμος θα μπορεί να ζει από τη δουλειά του και να μην δημιουργείται αρνητικό κλίμα στους Γερμανούς συνταξιούχους και εργαζόμενους απέναντι στους Έλληνες».

    Με την τελευταία φράση του, εξηγεί ουσιαστικά τους λόγους που κρατά αυτή τη στάση: Οι Γερμανοί συνταξιούχοι και εργαζόμενοι διαφωνούν με τη βοήθεια προς την Ελλάδα και ο ίδιος δεν θέλει, λέει, να δημιουργείται αρνητικό κλίμα στη Γερμανία απέναντι στους Έλληνες.

    Επομένως, για να υπάρχει θετικό κλίμα, πρέπει η Ελλάδα να καταρρεύσει (διότι άλλη λύση δεν προτείνει ο κ. Ρίξινγκερ), οπότε θα δημιουργηθεί θετικό κλίμα συμπάθειας και οι Γερμανοί ευχαρίστως θα μας στέλνουν τρόφιμα και φάρμακα – αφού προηγουμένως ψηφίσουν το Linke στις εκλογές.

    Αν δηλαδή (πάντα κατά τον κ. Ρίξινγκερ,) οι συμπατριώτες του δεν μας δουν γονατισμένους, δεν πρόκειται να μας λυπηθούν!

    elzoni.gr

    Σοκ στην Ολλανδία με θάνατο διαιτητή από ξυλοδαρμό!

    xilo12
    Κλινικά νεκρός είναι ο 41χρονος βοηθός διαιτητή, Richard Nieuwenhuizen, που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού σε αγώνα νέων στην Ολλανδία.
    Σοκ έχει προκαλέσει στην ολλανδική κοινωνία ο θάνατος του Richard Nieuwenhuizen. Ο 41χρονος δέχθηκε την επίθεση παικτών με μπουνιές και κλωτσιές στον αγώνα μεταξύ Μπούιτενμποϊς και Σλότεν.
    Οπως αναφέρουν τα ολλανδικά ΜΜΕ τρεις παίκτες της Σλότεν του επιτέθηκαν με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο με σοβαρότατα τραύματα.
    Ο θάνατός του ανακοινώθηκε τη Δευτέρα (3/12), ενώ όπως έγινε γνωστό, τρεις παίκτες ηλικίας από 15 μέχρι 16 ετών, συνελήφθησαν την ίδια ημέρα με την κατηγορία της συμμετοχής στον ξυλοδαρμό του.
    Να σημειωθεί ότι προτού καν ανακοινωθεί το θλιβερό γεγονός του θανάτου του διαιτητή, ο Υπουργός Αθλητισμού της Ολλανδίας, Edith Schipper, χαρακτήρισε "τρομακτικό το γεγονός ότι ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη σε γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ολλανδία".
     

    Η νέα Μεγάλη Ελλάδα είμαστε Εμείς!

    greek-future
    Δεν περιμέναμε τα στοιχεία της Eurostat, για να καταλάβουμε το μέγεθος της τραγωδίας, της χώρας μας. Αναπάντεχο εφιάλτη, βιώνουν εκατομμύρια συμπολίτες μας, τα τελευταία τρία χρόνια, που είδαν την καθημερινότητά τους από μικρο-μεσοαστική να μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
    Η κατάρρευση της ιδιωτικής μικρομεσαίας οικονομίας, με όλα της τα μειονεκτήματα και τις παθογένειες, έφερε χιλιάδες συνέλληνες, άστεγους, να περιφέρονται στους δρόμους και τα συσσίτια.
    Η ίδια κατάσταση, αφήρεσε βίαια από κάποιους άλλους, τη ζωή, είτε γιατί έχασαν επιδόματα και κοινωνική στήριξη, είτε γιατί οι ίδιοι αποφάσισαν πως το άγνωστο είναι καλύτερο από το γνωστό κι Ελληνικό.Επειδή όλοι συμφωνούμε, κατά βάθος στο τι έφερε την Ελλάδα, εδώ που είναι σήμερα (έχει αναλυθεί πολλάκις), ας συμφωνήσουμε και σε κάτι ακόμη. Πως πάνω και πέρα απ’ όλα, αξία έχει η ξεχωριστή δύναμη του κάθε ανθρώπου, μέσα στο κοινωνικό σύνολο που δραστηριοποιείται.
    Είτε λέγεται πολιτικός, είτε δικαστής, είτε κρατικός λειτουργός…. είτε οποιοσδήποτε φέρει εξουσία και κοινωνική ευθύνη για τη ζωή των υπολοίπων.
    Οι ανήμποροι συνέλληνες, έχουν την ανάγκη του καθενός εξ’ ημών. Η κλασική κριτική προς την εκάστοτε «απρόσωπη» εξουσία περισσεύει, όταν κάποιοι από εμάς είμαστε διαχειριστές της καθημερινότητας όσων ταλαιπωρούνται. Όταν εμείς με τη συμπεριφορά μας, βάζουμε μπαστούνια και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, στην ευημερία και την ανάπτυξη της κοινωνίας.

    Τα μικροοφέλη, ή άλλες ιδιοτέλειες που φρενάρουν υπηρεσίες ή χρήματα, να φτάσουν στους πραγματικούς δικαιούχους, αυτές τις κρίσιμες ώρες μόνο ως κτηνώδεις συμπεριφορές μπορούν να χαρακτηριστούν.

    Εμείς, που είμαστε ακόμη ενεργοί, έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τα πράγματα. Να βοηθήσουμε και να βοηθηθούμε.
    Και με αφορμή την χτεσινή ημέρα (3 Δεκ), που αφιερώνεται στους συνανθρώπους μας, που «λειτουργικά» χαρακτηρίζονται ως ΑΜΕΑ, ας αναλογιστούμε ποιος πραγματικά μπορεί να βοηθήσει, ώστε αυτοί να μην είναι μια κατηγορία πολιτών αλλά ΟΛΟΙ εμείς μαζί.
    Για όλους αυτούς, που αναζητούν το πολιτικό όραμα της Ελλάδας, υπάρχει ένα πιο ρεαλιστικό όραμα. Αυτό της ανθρωπιάς.
    Σήμερα είναι η μεγάλη ευκαιρία για τη νέα Μεγάλη Ελλάδα. Όλοι εμείς να γίνουμε στυλοβάτες με τη συμπεριφορά μας για τα ιδανικά και τις πανάρχαιες αξίες μας, που προάγουν και παράγουν αλληλεγγύη, εθελοντισμό και πολιτισμό.
    Όταν η συμπεριφορά του συνόλου είναι παραδειγματική, μόνο από τέτοιους πολιτικούς θα μπορεί να εκπροσωπηθεί.
    Οι μικροί καθημερινοί κανιβαλισμοί, των μικρών εξουσιών, δίνουν το άλλοθι για τις μεγάλες πολιτικές ακρότητες και ανομίες.
    Εμείς! μέσα από τα πολλά μικρά και καθημερινά, φτιάχνουμε το μεγάλο και οραματικό.
    Εμείς! με τις πράξεις μας, πρέπει να δώσουμε την απάντηση σε όσους θέλουν να χτίσουν καριέρες και παλάτια στα συντρίμμια μας, σε όσους επιθυμούν τον ευνουχισμό μας, εντός και εκτός συνόρων.
    Η νέα Μεγάλη Ελλάδα, είναι στα χέρια μας και είμαστε Εμείς!
    Υ.Γ.
    Οι παραπάνω θέσεις, δεν αφαιρούν ευθύνες από εκείνους που διαχειρίστηκαν εξουσία και που οδήγησαν διαχρονικά, λαό και χώρα, σε αυτά τα καταντήματα.
    Όμως, όλοι μα όλοι, πολιτικοί και λαός κινήθηκαν με λαθεμένη νοοτροπία.
    Να μην ξαναζήσουμε λαϊκές επιλογές που υποκλίνονται σε δημαγωγίες του τύπου «λεφτά υπάρχουν», ή/και σε νεότερες αυτών.

    ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ / ysterografa.gr

    Ο ΟΗΕ ζήτησε έλεγχο των πυρηνικών του Ισραήλ

    SundayTimes-IsraeliNuclearWeapons
    Το παιχνίδι στη Μέση Ανατολή αρχίζει να γίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον σε διπλωματικό επίπεδο. Μερικές μόλις μέρες μετά τη στρατηγικής σημασίας ήττα του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη, με την πλειοψηφία των χωρών που μετέχουν στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού να εγκρίνουν την αναβάθμιση της Παλαιστίνης σε “κράτος-παρατηρητή”, τα Ηνωμένα Έθνη και πάλι έρχονται να στριμώξουν περαιτέτω το Τελ Αβίβ.
    Ενδεχομένως και στο πλαίσιο… αντιποίνων για την πρόσφατη απόφαση του Ισραήλ να συνεχίσει την εποικισμό της Δυτικής Όχθης και των παλαιστινιακών εδαφών, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε με 174 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 6 απουσίες, την έγκριση απόφασης που ζητάει από το Ισραήλ να ανοίξει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του για… επιθεώρηση.
    Η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα σημαντική, αν σκεφτεί κανείς ότι το Ισραήλ αρνείται να παραδεχθεί δημοσίως ότι διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο, κανείς ωστόσο δεν πιστεύει… σοβαρά ότι το Τελ Αβίβ είναι ανοχύρωτο. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα το Ισραήλ βρισκόταν στην προνομιακή θέση του κατηγόρου σε βάρος του Ιράν, για το πυρηνικό πρόγραμμα του οποίου απειλεί να πλήξει στρατιωτικά την Τεχεράνη.

    ysterografa.gr

    Η κυβέρνηση το… ξανασκέφτεται για το φορολογικό

    Giorgos-Mavraganis
    Μετά την κατακραυγή και τις προειδοποιήσεις από τους κυβερνητικούς εταίρους ότι το φορολογικό δεν περνάει, η κυβέρνηση ανακρούει πρύμναν και αλλάζει εκ νέου το φορολογικό.
    Έτσι, το σχέδιο για ανώτατο συντελεστή 45% από τα 26.000 ευρώ και πάνω αποσύρεται και επανέρχεται η παλιά πρόταση για την κλίμακα που προέβλεπε συντελεστή 21% για εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ, 36% για εισοδήματα έως 48.000 ευρώ και συντελεστή 45% για τα εισοδήματα πάνω από τις 48.000 ευρώ.
    Παράλληλα, όμως αποσύρεται και το σχέδιο για έκπτωση φόρου 1950 ευρώ σε όλα τα εισοδήματα και επανέρχεται το προηγούμενο σενάριο που προέβλεπε ότι η συγκεκριμένη έκπτωση ψαλιδίζεται κατά 50 ευρώ για κάθε 1000 ευρώ εισοδήματος πάνω από τις 18.000 και μέχρι τις 29.000 ευρώ. Για τα εισοδήματα πάνω από 29.000 και μέχρι 42.000 ευρώ η έκπτωση ψαλιδίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1000 ευρώ εισοδήματος, με αποτέλεσμα να μηδενίζεται στα 42.000 ευρώ.
    Ωστόσο, παραμένει η κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά, που έχει προκαλέσει και τις μεγαλύτερες αντιδράσεις. Το πρόβλημα που έχει προκύψει συζητήθηκε στη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, ενώ οριστικές θα ληφθούν την Τετάρτη από τη διακοματική επιτροπή. Εάν ούτε τότε βρεθεί λύση, το θέμα θα παραπεμφθεί σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
     
    ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΤΣΑ / yterografa.gr

    ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ


    «Βάλτε πλάτες ως Υπουργός Παιδείας και μην υποκύπτετε στους εκβιασμούς των γνωστών ανθελληνικών κέντρων της Θράκης για να χαθεί η ελληνική γλώσσα από την περιοχή» τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ απευθυνόμενος στον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο στην αποψινή Επίκαιρη Επερώτηση που κατέθεσαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και συζητήθηκε απόψε (3/12/2012) στη Βουλή.

    Ο Τέρενς Κουίκ επεσήμανε ότι η Άγκυρα προσπαθεί να επιβάλλει στους Έλληνες μαθητές μουσουλμανικού θρησκεύματος την εκμάθηση μόνο της τουρκικής γλώσσας, προσπαθώντας ταυτόχρονα να αποκλείσει με την εξαφάνισή τους την πομακική γλώσσα καθώς και τη Ρομανί (των Ρομά) που είναι οι μητρικές γλώσσες χιλιάδων μουσουλμανοπαίδων καθώς και την ελληνική στα μουσουλμανικά σχολεία.

    «Η Θράκη είναι σε πολλαπλό κίνδυνο» είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και πρόσθεσε:
    «Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση λόγω των Μνημονίων κλείνει Πρεσβείες και Προξενεία, η Τουρκία ανοίγει άλλο ένα διπλωματικό της πόστο, στην Ανδριανούπολη, ακριβώς στο προσκέφαλο της Θράκης, με έναν Πρέσβη και τρεις Προξένους από τους οποίους ο ένας θα ασχολείται και με τα γλωσσικά ζητήματα.
    Απλά σας υπενθυμίζω αυτό που κατεγράφη ότι το είπε ο Χένρυ Κίσινγκερ. Ότι αν θέλεις να διαλύσεις τους Έλληνες, στόχευσε την οικογένειά τους, την Ορθοδοξία τους και τη γλώσσα τους».

    Στη συνέχεια ο Τέρενς Κουίκ αναφέρθηκε και στο σοβαρότατο θέμα της απαξίωσης της ελληνικής παιδείας στις κοιτίδες της Ομογένειας λέγοντας τα εξής:

    «Τον αφανισμό της ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό τον ξεκίνησε η Άννα Διαμαντοπούλου ανακαλώντας εκατοντάδες καθηγητές στην Ελλάδα σε εφαρμογή της μνημονιακής της πολιτικής και κλείνοντας αντίστοιχα σχολεία.
    Εκφράζει όλη την αγωνία του για το γεγονός ότι σε λίγο θα καταργηθούν τα ελληνικά σχολεία, τα ελληνόπουλα θα πηγαίνουν σε δίγλωσσα και κατά βάση θα διδάσκονται τα Γερμανικά, κρατώντας τα Ελληνικά μόνο για...συνεννόηση!»


    ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ​Σ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ​Σ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ
     
    Δύο φορές, τους τελευταίους 16 μήνες, ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού εγκλώβισαν τουρκικά υποβρύχια στα ελληνικά χωρικά ύδατα και τις δύο φορές το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε εντολή να τα αφήσουν να φύγουν, αντί να γίνει η διαδικασία των κωδικών του ΝΑΤΟ, δηλαδή μήνυμα για ανάδυσή τους, προκειμένου να καταγραφεί η παραβίαση.

    Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής του (3/12/2012) συμμετοχής στη web TV εκπομπή του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου (enikos.gr).