Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Η Οδός, η Ολυμπία και η Ιστορία - Ανοιχτή επιστολή του εκδότη της εφ. «Πατρίς» προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ.Αντώνη Σαμαρά

Η Οδός, η Ολυμπία και η Ιστορία

«Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ

Η παρούσα επιστολή απευθύνεται σε εσάς με κάθε σεβασμό, αλλά και συνειδητοποίηση-αναγνώριση του επίπονου έργου της διακυβέρνησης μιας χώρας που κλυδωνίζεται συθέμελα, λόγω της σκληρής οικονομικής κρίσης που την πλήττει.
Αξιοπρέπεια, μόχθοι ζωής, όνειρα νέων ανθρώπων, έχουν χαθεί και ιδιαίτερα η πίστη του πολίτη προς το κράτος.
Ο καθημερινός σας αγώνας στόχο έχει να πιάσουν τόπο οι θυσίες του λαού μας, ώστε να μην πεθάνει τελικά η ελπίδα, που είναι η δύναμη ζωής.

Αξιότιμε Κε πρωθυπουργέ
  • Η Ολυμπία αντιπροσωπεύει αυτήν την ελπίδα.
  • Η Ολυμπία αποτελεί τη μήτρα των αξιών του ελληνικού στοιχείου.
  • Η Ολυμπία αποτελεί την αναφορά ενός πανανθρώπινου οράματος, ειρήνης και αξιών.
  • Η Ολυμπία αποτελεί το "ερέθισμα" που ενώνει λαούς και έθνη παγκοσμίως.
  • Η Ολυμπία είναι ο τόπος, αλλά και το σύμβολο που όλα τα έθνη αναγνωρίζουν και τιμούν.
Απαιτείται λοιπόν την ίδια τιμή να απολαμβάνει και από το ελληνικό κράτος.

Δεν είναι δυνατόν ένα σύμβολο να μπαίνει σε συζήτηση επεξεργασίας λογιστικών στοιχείων, για να παρθεί η όποια θετική ή αρνητική απόφαση.

Η Ολυμπία οδός απαιτεί πολιτική λύση.

Λύση που να στηρίζεται στην ιστορία και τις αξίες αυτού του λαού, την τύχη του οποίου σήμερα διαχειρίζεστε.

Και αυτή τη λύση ο μόνος που μπορεί όχι μόνο να τη δώσει, αλλά πιστεύουμε ότι είναι ικανός να τη δώσει, είστε εσείς.

Γιατί η Ολυμπία οδός είναι το έργο που θα συντροφεύει τη μνήμη των επόμενων γενιών, με παράλληλη αναφορά όχι μόνο σε έναν πετυχημένο πολιτικό, αλλά ιδιαίτερα σε έναν ξεχωριστό Ελληνα.

Με εκτίμηση

Λεωνίδας Ελ. Βαρουξής

Εκδότης εφ. Πατρίς»

Στην Κύπρο ο πρωθυπουργός στο τέταρτο ετήσιο μνημόσυνο του τέως Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς έφθασε το βράδυ στην Κύπρο για ιδιωτική επίσκεψη, με πρόσκληση της οικογένειας του τέως Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, προκειμένου να μιλήσει αύριο στο τέταρτο ετήσιο μνημόσυνό του.

Ο κ. Σαμαράς δεν προέβη σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αμέσως μετά την άφιξη του μετέβη στην εξοχική οικία του Προέδρου Χριστόφια στο Κελλάκι, κοντά στη Λεμεσό, ο οποίος θα παραθέσει δείπνο.
Κατά το δείπνο, Χριστόφιας και Σαμαράς θα συζητήσουν τρέχοντα θέματα που απασχολούν Κύπρο και Ελλάδα, όπως το Κυπριακό και το μνημόνιο.
Αύριο πρωί ο κ. Σαμαράς θα έχει στο ξενοδοχείο του χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν.
Μετά το μνημόσυνο ο κ. Σαμαράς θα αναχωρήσει για το Μόναχο, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας.

Το ξέσπασμα της μάνας του Θ. Λαζανά: Αν ήταν δικό τους παιδί; Video


Οργισμένη η μάνα του αδικοχαμένου Θανάση Λαζανά μίλησε για την πρωτοφανή απόδραση του δολοφόνου του παιδιού της και ξέσπασε για το στυγερό έγκλημα που δεν τιμωρήθηκε...
"Έσφαξε το παιδί μου και δεν θα πληρώσει" λέει η μητέρα του πρόωρα χαμένου Θανάση που δολοφονήθηκε στην Πάτρα από μια ομάδα αλλοδαπών που κατάφεραν να ξεφύγουν εκτός από έναν 17χρονο που ενώ αρχικά συνελήφθη κατάφερε να αποδράσει λίγο πριν την εκδίκση της υπόθεσης.

"Τι ήταν το παιδί μου; Αν ήταν το δικό τους παιδί θα τον άφηναν να φύγει; Είχε κάνει φόνο! Το έσφαξε!", λέει η μητέρα του 30χρονου.

Τον περασμένο Μάιο, ο 29χρονος Θανάσης Λαζανάς έπεσε νεκρός, κατά τη διάρκεια συμπλοκής του με μια ομάδα αλλοδαπών, στην Πάτρα. Οι αλλοδαποί κλώτσησαν το σκύλο του και όταν εκείνος αντέδρασε, τον χτύπησαν με μαχαίρι.
Ο μοναδικός δράστης που συνελήφθη, ένας ανήλικος Αφγανός διέφυγε από Μονάδα Μέριμνας Ανηλίκων 15 μερές πριν τη δίκη.

Η γυναίκα μιλώντας στον Alpha υποστηρίζει πως αρχικά δεν της είπαν την αλήθεια για την απόδραση. "Μετά μου είπαν ότι έφυγε. Τι κράτος είναι αυτό; Έναν είχαμε τον χάσαμε και αυτόν;" αναρωτιέται οργισμένη.

"Μου έσφαξε το παιδί και δεν τον είδα να τον ρωτήσω γιατί. Έναν τοίχο είδα μόνο..." καταλήγει.

Δείτε το video του Alpha:



Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση ο 17χρονος καταδικάστηκε ερήμην σε 15 χρόνια κάθειρξης για τον φόνο του Θανάση Λαζανά, ενώ για την ίδια υπόθεση η Αστυνομία αναζητά δύο ακόμη άτομα.

newsit.gr

Τελικά… δεν δηλητηριάστηκε ο Οζάλ


Tourgout-OzalΤο σίριαλ της δολοφονίας του πρώην ηγέτη της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ, μέσω δηλητηρίασης, είχε σήμερα ένα νέο και μάλλον τελικό… επεισόδιο. Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα “Σαμπάχ”, τα ίχνη τοξικών ουσιών που εντοπίστηκαν στο λείψανο του Τουρκούτ Οζάλ είναι σε μηδαμινά επίπεδα, που φαίνεται φυσιολογικό να υπάρχουν, κάτι που οδηγεί τους ιατροδικαστές στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν υποψίες δολοφονίας.
Ο Τουργκούτ Οζάλ πέθανε τον Απρίλιο του 1993, σε νοσοκομείο της Άγκυρας.

ysterografa.gr

Ψήφισαν “ναι” στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες

games_600_339
Οι 49 εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών ολυμπιακών επιτροπών ψήφισαν στη Ρώμη υπέρ της διεξαγωγής Ευρωπαϊκών Αγώνων, στους οποίος αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 7.000 αθλητές.
Πρόκειται για μίνι ευρωπαϊκούς Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι θα γίνουν το 2015 στο Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, η οποία ήταν και η μοναδική υποψήφια διοργανώτρια χώρα.
Με 38 ψήφους υπέρ, οκτώ κατά και τρία λευκά η πρώτη διοργάνωση θα περιλαμβάνει τα 15 από τα 28 ολυμπιακά αθλήματα συν ακόμα δύο που δεν περιλαμβάνονται στο ολυμπιακό πρόγραμμα.
Τα αθλήματα που πρέπει να θεωρούνται σίγουρα είναι η τοξοβολία, το μπάντμιντον, η πυγμαχία, το κανόε καγιάκ, η τοξοβολία, το χάντμπολ, το τζούντο, το ράγκμπι, η σκοποβολή το τάε κβον ντο, το πινγκ πονγκ, το τρίαθλο και το βόλεϊ.
Οι ομοσπονδίες της κολύμβησης και του στίβου αντιδρούσαν στη δημιουργία της διοργάνωσης, καθώς διαθέτουν τα δικά τους πρωταθλήματα, ωστόσο θεωρείται απίθανο να μη συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα των Ευρωπαϊκών Αγώνων.
Ο επικεφαλής της επιτροπής, Πάτρικ Χίκεϊ τόνισε πως η πρώτη διοργάνωση θα έχει "πειραματικό" χαράκτηρα και ίσως ορισμένα αθλήματα να έχουν χαρακτήρα προολυμπιακού τουρνουά. Ώστε να πάρουν οι αθλητές την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο και βέβαια να εξασφαλίσει ο Βρετανός παράγοντας την παρουσία κορυφαίων αθλητών σε αυτή.


sport.gr

Επεισοδιακά εγκαίνια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη

xanthi-x.a
Επεισοδιακά ήταν τα εγκαίνια του γραφείου της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη σύμφωνα με το thrakitoday.gr καθώς οι διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν αντισυγκέντρωση σε μικρή απόσταση από το γραφείο της Χρυσής Αυγής, προκάλεσαν φθορές στην τζαμαρία υποκαταστήματος τράπεζας.
Οι διαδηλωτές αποχωρώντας από την Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης μετά και το τέλος των εκδηλώσεων των εγκαινίων της Χρυσής Αυγής έσπασαν δύο από τις εξωτερικές τζαμαρίες τραπεζικού υποκαταστήματος καθώς και την κάμερα που βρισκόταν έξω από αυτό.
Κατά τη διάρκεια των χαιρετισμών τους κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής εκτόξευσαν υβριστικούς χαρακτηρισμούς στον πολιτικό κόσμο και προσωπικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ / ysterografa.gr

Η ωμή αλήθεια του Σόιμπλε για την Ελλάδα

Wolfgang-Schaeuble-greek-crisis
Παραμένει, με χαώδη απόσταση από τον επόμενο, η φωνή της κοινής λογικής και του ρεαλισμού, γύρω από την Ελλάδα, την κρίση και τη στάση της Γερμανίας. Όσο κι αν μας ενοχλούν τις περισσότερες φορές αυτά που λέει.
Με συνέντευξη που παραχώρησε και δημοσιεύεται στην κυριακάτικη “Bild”, ο… περί ου ο λόγος Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αφηγείται την ωμή αλήθεια για την Ελλάδα. Παραδέχεται ότι η νέα συμφωνία για περαιτέρω απομείωση του ελληνικού χρέους θα κοστίσει δισεκατομμύρια ευρώ στη Γερμανία, σε βάθος χρόνου, παραδέχτηκε ωστόσο επίσης ότι το Βερολίνο πρέπει να υποστεί αυτές τις θυσίες, προκειμένου να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
“Τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνει η Γερμανία από το κοινό νόμισμα της ευρωζώνης, είναι υπέρτερα, ξεπερνούν το όποιο κόστος από τα πακέτα βοήθειας, όποιο κι αν είναι αυτό”, ήταν η πιο χαρακτηριστική αποστροφή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη συνέντευξή του στη “Bild”.
Ο άλλοτε επικεφαλής του CDU, που πλήρωσε βαρύ τίμημα για το σκάνδαλο των “μαύρων ταμείων” της εποχής του Χέλμουτ Κολ, στο οποίο ενεπλάκη, με αποτέλεσμα να χάσει την ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών από την… Άνγκελα Μέρκελ, παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πόσο θα είναι το συνολικό κόστος της διάσωσης της Ελλάδας για τη Γερμανία.
Προσθέτοντας απλώς ότι το Βερολίνο και οι υπόλοιποι εταίροι της Ελλάδας θα συνεχίσουν να εποπτεύουν και να ασκούν πιέσεις στην Αθήνα, προκειμένου να μην κάνει πίσω η κυβέρνηση από τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει πάρει, αναφορικά με την εφαρμογή ενός εκτεταμένου προγράμματος μεταρρυθμίσεων. Και φυσικά, λιτότητας.

ysterografa.gr

Στα χέρια του πρωθυπουργού η μυστική μελέτη για φυσικό αέριο και πετρέλαιο νότια της Κρήτης - Γίνεται λόγος για όφελος μαμούθ έως 1,3 τρισ. δολάρια



Σάλο προκάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα η μελέτη της Deutsche Bank σύμφωνα με την οποία έχουν εντοπιστεί υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης και μάλιστα τόσα όσα ώστε η Ελλάδα ξεχρεώνει και με το παραπάνω και βγαίνει οριστικά από το οικονομικό αδιέξοδο.
Μετά τη μελέτη της γερμανικής τράπεζας, έρχεται στο φως και νέα αποκάλυψη πάνω στο συγκεκριμένο θέμα που ενισχύει ακόμη περισσότερο την αισιοδοξία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα Κεφάλαιο, ο νορβηγικός κολοσσός PGS ύστερα από μυστικές σεισμικές μελέτες που διενήργησε ερήμην του ελληνικού κράτους, διαθέτει σοβαρές ενδείξεις αλλά και τεκμήρια για τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης. Το αποκαλυπτικό έγγραφο με τη μελέτη βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού ο οποίος έχει ενημερωθεί και προσωπικά.
Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, οι επιστήμονες κ.κ Λυγερός, Κονοφάγος και Φώσκολος αποτιμούν το όφελος της χώρας από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και ίσως πετρελαίου από 270 δισ. έως και 1,3 τρισ. δολάρια. Σημειώνεται ότι η μελέτη της Deutsche Bank αποτιμούσε τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αέριου νοτίως της Κρήτης στα 427 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή καθαρό όφελος για το δημόσιο της τάξης των 214 δισ. ευρώ -ή 107% του σημερινού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.

Τα αποτελέσματα των σεισμολογικών ερευνών που έχουν ξεκινήσει αναμένονται στα μέσα του 2013 ενώ σημειώνεται πως απαιτείται χάραξη ΑΟΖ.

Τέλος, οι υπολογισμοί της τράπεζας αφορούν μόνον τα υποθαλάσσια κοιτάσματα των υποθαλάσσιων εκτάσεων νοτίως της Κρήτης και όχι και αυτών του Ιονίου ή και του Αιγαίου.

newsit.gr

Ρατσιστική δήλωση Κασιδιάρη: Δε θα γιατρέψουμε παιδί μετανάστη

Με ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι η ΝΕΤ έδωσε βήμα στον Κασιδιάρη να αναπτύξει τις ρατσιστικές του ιδέες.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ ο Ηλίας Κασιδιάρης, όταν ρωτήθηκε αν το ιατρείο της Χρυσής Αυγής θα βοηθούσε άρρωστο παιδί ενός μετανάστη απάντησε οτι είναι πολιτική επιλογή του κόμματος να μην το εξυπηρετήσει.
Η δήλωση αυτή πυροδότησε την αντίδραση της Δημοκρατικής Αριστεράς η οποία αμέσως εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: "Θεωρούμε απαράδεκτο τον τρόπο με τον οποίο η Δημόσια Τηλεόραση εμφάνισε στην εκπομπή της «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ» τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Η. Κασιδιάρη. Προσφέροντας του, στην ουσία, βήμα για να αναπτύξει τις αντιδημοκρατικές και ρατσιστικές απόψεις του χωρίς κανένα, ούτε καν στοιχειώδη, δημοσιογραφικό ή πολιτικό αντίλογο."

Δύσκολες ώρες για την Τζέσυ Παπουτσή – Σκοτώθηκαν σε τροχαίο η κουνιάδα με τον άντρα της και τα 2 παιδιά τους


 Μόλις ένα χρόνο μετά το δύσκολο αγώνα που έδωσε με την περιπέτεια της υγείας της, η Κορίνθια  ηθοποιός Τζέσυ Παπουτσή  μαζί με τον σύζυγός της Γιάννη Μανιό, ζει ένα νέο Γολγοθά και δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει το κακό που τους βρήκε μετά την τραγωδία που έπληξε την οικογένειά τους, όταν η αδελφή του σκοτώθηκε σε τροχαίο με τον άντρα της και τα δυο ανήλικα παιδιά τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “News”, η αδελφή του συζύγου της ηθοποιού, Γιάννη Μανιού, έχασε την ζωή της στην άσφαλτο μαζί με τον άνδρα της και τα δυο τους παιδιά. Το δυστύχημα συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο στο 11ο χλμ. της εθνικής οδού Λαμίας- Άμφισσας, ενώ η οικογένεια πήγαινε στη Μονή Δαμάστα στο Μπράλο για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.
Το τελευταίο διάστημα η οικογένεια έχει βυθιστεί σε πένθος. Η Γεωργία, η οποία ήταν λέκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έμενε στην Ιτέα  με την οικογένεια της, δεν υπάρχει πια στη ζωή και μαζί με αυτήν, ο σύζυγός της και τα δυο αγγελούδια τους, ο 11χρονος γιος τους και η 14 χρονη κόρη τους Το τροχαίο ατύχημα, μάλιστα, που στοίχισε τη ζωή της τετραμελούς οικογένειας είχε βυθίσει στο πένθος ολόκληρη την κοινωνία της Φωκίδας. Το Γυμνάσιο Ιτέας είχε θρηνήσει σύσσωμο το χαμό της οικογένειας της Γεωργίας Μάνιου, αναστέλλοντας τη λειτουργία του για την ημέρα της κηδείας ως ένδειξη πένθους

Νίκες με μεγάλα σκορ στην Α2 Κορινθίας γιά Αετό Κρυονερίου , Ηρακλή Ξυλοκάστρου , Θύελλα Κ. Διμηνιού και Πανευρωστιινιακό

Με 5  αγώνες από τους 8 του προγράμματος ξεκίνησε σήμερα η 12η αγωνιστική   το πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας Κορινθίας. Μεγάλη εκτός έδρας νίκη στο Συνοικισμό πέτυχε ο Αετός Κριονερίου με 4 - 1 επί του Άρη Κορίνθου και έπιασε στην κορυφή στους 26 βαθμούς τον Κύψελο ( έχει ένα αγώνα λιγότερο ), ενώ  στο Ξυλόκαστρο ο Ηρακλής  στο ντέρμπυ της ημέρας σάρωσε με 5 - 2 την Αναγέννηση Κιάτου, ενώ σαρωτική  ήταν και η Θύελλα Κ. Διμηνιού όπου στον Άσσο στην κυριολεξία "ξεπουπούλιασε¨ με 7 - 2 τον Αετό Αγγελοκάστρου. Στο Βραχάτι ο Πανευρωστινιακός επικράτησε με 3 - 1 του Άρη Βοχαϊκού ενώ στο Λέχαιο η τοπική ομάδα επικράτησε με 2 - 0 του Άρη Αρχαίας Κορίνθου.
Η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή με τους υπόλοιπους 3 αγώνες του προγράμματος όπου ο πρωτοπόρος Κύψελλος Κορίνθου δοκιμάζεται , στο Σολομό, από τον γηπεδούχο Τενεάτη. Δοκιμασίες εκτός έδρας γιά ΑΟ. Αλμυρή και ΑΟ. Σολομό που αγωνίζωνται σε Εξαμίλια και στο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ" Ισθμίων με Γαλάζιους Νέους και Ισθμιακό, αντίστοιχα.

Η 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Τα σημερινά αποτελέσματα
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΙΚΟΥ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ  1 - 3
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 7 - 2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ 5 - 2
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ 2 - 0
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 1 - 4

Οι αγώνες της Κυριακής 9-12-12 15:00
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ 
 
Η Βαρμολογία
1 (1) ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ 11 26
2 (2) ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 12 26
3 (3) ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 12 24
4 (5) ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ 12 23
5 (4) ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ 11 20
6 (6) ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ 12 20
7 (7) Α.Ο. ΑΛΜΥΡΗΣ 11 18
8 (8) ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ 11 17
9 (9) ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ 12 17
10 (11) ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 12 15
11 (10) ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 12 14
12 (12) Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ 12 11
13 (13) ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 11 6
14 (14) ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ 11 6
15 (15) ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 12 5
16 (16) ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ 12 1

Αστέρας Δερβενίου - Α. Ο. Λουτρακίου 2 - 2 και το Σπαθοβούνι στην κορυφή


Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση του Αστέρα Δερβενίου με τον ΠΑΟ Λουτράκι , στο γήπεδο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" στο Δερβένι, ύστερα από υπέρροχο αγώνα,καθώς οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες να πάρουν το παιχνίδι, τελικά... μοίρασαν βαθμούς και θέαμα με το ισόπαλο 2 - 2.
Η ομάδα του Λουτρακίου προηγήθηκε στο 6΄ με τον Χρυσαφιδη, όμως ο Αστέρας με τον συνήθη ύποπτο Μυργιώτη κατάφερε και ανέτρεψε το εις βάρος του αποτέλεσμα με δύο τέρματα που πέτυχε στο 12΄ και στο 24΄ με πέναλτι. Στο 35΄ οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Κουγιουμτζίδη, ενώ ισοφαρισαν στο 67΄ με εκτέλεση φάουλ του Αποστολάκη στο τελικό 2-2.
Μετά το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Λουτρακίου , "εκτοπίστικε" από το βαθμολογικό ρετιρέ της Α1 Κορινθίας, στον πόντο, από τον Α. Ο. Σπαθοβουνίου που επικράτησε με 2 - 1 , μέσα στην Νεμέα , επί του Παννεατικού , ενω την ισοβάθμησαν στη δεύτερη θέση , ο ΠΑΣ Κλένια , που νίκησε με 1 -0 τον Πανκαμαριακό και η Ελλάδα Βέλου μετά το "τρίποντο στα χαρτιά" επί της Προοδευτικής Περιγιαλίου , που έχει αποχωρήσει του πρτωταθλήματος.
Στους -2 βαθμούς από την κορυφή ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου που επικράτησε με 3 - 2 , εκτός έδρας στην Αρχαία Κόρινθο, του Ηρακλή Λεχαίου καθώς και ο Ολυμπιακός Λουτρακίου μετά το 2 - 0 που πέτυχε επί του Σαρωνικού Γαλατακίου . Στην Ξυλοκέριζα ο τοπικός Εθνικός έχασε με 0 - 3 από την Θύελλα Πετρίου, ενώ τέλος στο ισόπαλο 2 - 2 έμειναν στους Αγίους Θεοδώρους η τοπική ομάδα με τον Πανσολυγειακό.


Η 13η αγωνιστική
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 3-0(α.α)
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 2-2
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 2-0
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ 1-0
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 1-2
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 0-3
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 2-2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ 2-3

Η βαθμολογία
( Σε 13 αγώνες)


1
(2)
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
26-10
28
2
(1)
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
33-13
27
3
(3)
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
30-17
27
4
(4)
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
23-11
27
5
(5)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
33-10
26
6
(6)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
24-15
26
7
(7)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
29-15
22
8
(8)
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
19-14
21
9
(9)
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
18-24
20
10
(10)
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
19-24
17
11
(11)
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
18-19
14
12
(12)
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
12-23
13
13
(13)
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
19-21
11
14
(14)
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
7-36
9
15
(15)
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
10-29
7
16
(16)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
0-39
0

Μπεθάνης: θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη οι δύο τελευταίες διοικήσεις της ομάδας της Κορίνθου


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνέντευξη Τύπου του Πάνου Μπεθάνη, ο οποίος μίλησε για όλα τα θέματα της Κορίνθου, ενώ τοποθετήσεις έγιναν ακόμη από τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Απόστολο Λιβανό και τον προπονητή, Σωτήρη Αντωνίου.
Ο στόχος που θέσαμε το καλοκαίρι ήταν η ανανέωση της ομάδας, η είσοδος στην πρώτα εξάδα φέτος και η άνοδος στη Β' Εθνική τη νέα σεζόν. Μετά την αναδιάρθωση, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν και πλέον το δίλημμα είναι ξεκάθαρο. Άνοδος ή καταστροφή", τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπεθάνης, που επισήμανε πως τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις, ώστε η Κόρινθος να φτάσει στον στόχο της ανόδου. Τόνισε μάλιστα, πως στόχος είναι ο τίτλος και όχι η πρώτη 5αδα ή 6αδα, που επίσης δίνει την άνοδο στη Β' Εθνική.

Ο πρόεδρος της Κορίνθου έκανε τον απολογισμό των τελευταίων 4 μηνών, μίλησε για το ρόστερ, τα οικονομικά, την επικείμενη άυξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την είσοδο ενός Κορίνθιου επιχειρηματία στη διοίκηση. Αναφέρθηκε ακόμη στην αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, στα λάθη που έχουν γίνει και τα οποία, πήρε πάνω του, στις σχέσεις του με τον Δήμο Κορινθίων.

korinthostv.blogspot.gr

Δύσκολες στιγμές για τον Τέρη Χρυσό



Μπορεί σε παλαιότερες εποχές να ήταν ένας περιζήτητος καλλιτέχνης, ωστόσο σήμερα ζει σε ένα ημιυπόγειο και περνάει δύσκολα...
Όπως είπε ο ίδιος, "τα χρόνια που τραγούδαγα, ήταν τα χρόνια του ενός παγωτού ή ενός βερμούτ" διευκρινίζοντας ότι όχι μόνο δεν έβγαλε εκατομμύρια από τη δουλειά του αλλά σήμερα αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης.

Κάποια στιγμή, κατάφερε να πάρει μία τιμητική σύνταξη από το Υπουργείο Πολιτισμού, αργότερα όμως, κόπηκε κι αυτή.

Ακούστε τι λέει ο ίδιος στο Star, για τις δύσκολες στιγμές που περνάει


zappit.gr  

''Δεν δεχόμαστε το όνομα Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας''


Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε δημοσιεύματα σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας αλλά και έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την Ευρωπαική Ένωση.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας διέψευσε δημοσίευμα περιοδικού των Σκοπίων περί του περιεχόμενου των τελευταίων ιδεών του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς.

«Ως προς τη «διαρροή» στον σημερινό σκοπιανό τύπο, περί του περιεχομένου των τελευταίων ιδεών Νίμιτς, ξεκαθαρίζουμε ότι η Ελλάδα δεν έγινε δέκτης τέτοιων ιδεών και διαψεύδουμε κατηγορηματικά το περιεχόμενο του δημοσιεύματος. Το περιεχόμενο των ιδεών Νίμιτς ουδεμία σχέση έχει με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

«'Αλλωστε, ιδέες, όπως περιγράφονται στο δημοσίευμα, θα ήταν απολύτως εκτός του πλαισίου που έχει θέσει η Ελλάδα και δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης», πρόσθεσε ο κ.Δελαβέκουρας.

Δημοσίευμα του εβδομαδιαίου πολιτικού περιοδικού των Σκοπίων «Γκραγκιάνσκι» (Gragjanski), επικαλούμενο πηγή που δεν την κατονομάζει, αναφέρει ότι ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς, στις συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στις 19 και 20 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη, πρότεινε την ονομασία «Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας» (Northern Republic of Macedonia).

Σύμφωνα με το περιοδικό, η πρόταση του κ.Νίμιτς για την εθνικότητα και γλώσσα της ΠΓΔΜ είναι: πολίτες της Βόρειας Δημοκρατίας της Μακεδονίας (Adjective / Nationality: of the Northern Republic of Macedonia) και γλώσσα της Βόρειας Δημοκρατίας της Μακεδονίας (Language: the official language of the Northern Republic of Macedonia).

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας διέψευσε σημερινό δημοσίευμα στον αθηναϊκό τύπο ότι η Ελλάδα προτίθεται να συναινέσει στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την ΕΕ, χωρίς την προηγούμενη επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

«Ξεκαθαρίζουμε ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η θέση της Ελλάδας παραμένει σταθερή και συνεπής, ότι για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εκπλήρωση όλων των προϋποθέσεων και κριτήριων που έχουν τεθεί με ομόφωνες αποφάσεις της ΕΕ. Στην κορυφή αυτών των προϋποθέσεων βρίσκεται ο σεβασμός της καλής γειτονίας και κατά συνέπεια η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας κ.Δελαβέκουρας.

newsit.gr

John Lennon: 32 χρόνια από τη δολοφονία του θρύλου!


Τριάντα δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από τη νύχτα της 8ης Δεκεμβρίου του 1980 όταν o θρυλικός μουσικός και ακτιβιστής John Lennon έπεφτε νεκρός σε ηλικία 40 ετών, έπειτα από πυροβολισμούς που δέχτηκε, πισώπλατα, έξω από το σπίτι του στη Νέα Υόρκη.
Τον Οκτώβριο του 1980, ο Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν κατέφτασε από την Χονολουλού στη Νέα Υόρκη. Σκοπός του ταξιδιού του ήταν να σκοτώσει τον John Lennon. Ο Τσάπμαν, ψυχικά διαταραγμένο άτομο, θεωρούσε τον Lennon υποκριτή και πίστευε πως μόνο εάν τον σκότωνε θα μπορούσε να βρει πνευματική γαλήνη.

Νεκρός στον Ισθμό της Κορίνθου

Isthmos-Korinthou
Άλλον έναν νεκρό μετρά ο Ισθμός της Κορίνθου…
Το πτώμα ενός νεαρού άνδρα εντοπίστηκε το πρωί να επιπλέει στο νερό, στη διώρυγα του Ισθμού.
Η σορός ανήκει σε έναν 31χρονο, ανασύρθηκε και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.
Το πτώμα στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου για τη διενέργεια νεκροψίας .
Φυσικά προανάκριση διενεργείτα από το Λιμεναρχείο Ίσθμιας.

Εκκλήσεις στους δικαστές για διακοπή των κινητοποιήσεων

dikastirio_006_762410513
Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ρένα Ασημακοπούλου, και ο εισαγγελέας, Ιωάννης Τέντες, απηύθυναν έκκληση στους δικαστές και τους εισαγγελείς για διακοπή των κινητοποιήσεων, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, ανέφερε ότι μέσα στον Ιανουάριο θα καταβληθούν δόσεις των αναδρομικών που οφείλονται στους δικαστές. Παράλληλα τους υποσχέθηκε ότι δεν πρόκειται να ενοχληθούν από καμιά τράπεζα για τα στεγαστικά τους δάνεια.
«Χτυπώ την πόρτα της συνείδησής σας. Αφήστε ανοιχτό το χέρι σας προς την κοινωνία», τους τόνισε χαρακτηριστικά.
Πάντως, η πλειονότητα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης έχουν προτείνει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, με αποχή από την εκδίκαση των υποθέσεων από τις 12:00 – 14:00

ysterografa.gr

Σάλος για την απόδραση του δράστη της δολοφονίας Λαζανά!

Με αφορμή τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Πάτρα από το γεγονός ότι δικάστηκε ερήμην ο 17χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο 30χρονου Θανάση Λαζανά στην περιοχή Κρύα Ιτεών, τον περασμένο Μάιο, το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο ανήλικος διέφυγε από Μονάδα Μέριμνας Ανηλίκων και δεν απέδρασε από Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρονται τα εξής:
« Ο ανήλικος είχε αρχικά προφυλακιστεί στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Αυλώνα με διάταξη ανακριτή από το Μάιο του 2012. Με βούλευμα του αρμοδίου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφασίστηκε ότι δεν συντρέχει λόγος περαιτέρω κρατήσεώς του και διατάχθηκε η αποφυλάκισή του και η παραμονή του στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρένων Βόλου, το οποίο δεν αποτελεί Κατάστημα Κράτησης αλλά Μονάδα Μέριμνας Ανηλίκων για κοινωνική επανένταξη, από όπου και διέφυγε.»
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας, ο 17χρονος αλλοδαπός μεταφέρθηκε από το Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Αυλώνας στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρένων Βόλου, μόλις συμπληρώθηκε το εξάμηνο κράτησης, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος.
Όμως όπως πρόσθεσε θα έπρεπε να υπάρχει μέριμνα από τον νομοθέτη για τρίμηνη παράταση της κράτησης.
Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με την δικαστική απόφαση ο 17χρονος καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξης για τον φόνο του Θανάση Λαζανά, ενώ για την ίδια υπόθεση η Αστυνομία αναζητά δύο ακόμη άτομα.
Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η Χρυσή Αυγή:

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου


Άφησαν ελεύθερο τον αφγανό δολοφόνο του Θανάση Λαζανά
Ο αδίστακτος αφγανός δολοφόνος του Θανάση Λαζανά αφέθηκε κατ΄ουσία ελεύθερος και η απόφαση αυτή συνιστά πρωτοφανές έγκλημα. Να παραιτηθεί άμεσα και να διωχθεί ποινικά η θλιβερή ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που διαπράττει ανάλογο έγκλημα μετά την εύνοια προς τον πακιστανό βιαστή της Πάρου και την αποφυλάκιση του γεωργιανού δολοφόνου των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποιοι άφησαν ελεύθερο τον αδίστακτο αφγανό εγκληματία
 

Διάλογος περί… πίστεως Βαξεβάνη με Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στο Twitter!

Kostas-Vaxevanis
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωστάρακος έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές στο παρελθόν το Twitter, προκειμένου να περάσει μέσω των κοινωνικών δικτύων κάποιο μήνυμά του.
Σήμερα για παράδειγμα, έγραψε: “Η Αγία Βαρβάρα σώζοι το Πυροβολικό, και το Πυροβολικό κερδίζει τους πολέμους. Όχι μόνο του βέβαια!!!”.
Στον Μιχάλη Κωσταράκο έσπευσε να απαντήσει ο Κώστας Βαξεβάνης: “Και αν ο πόλεμος είναι με άλλους Χριστιανούς, ποιόν πρωτοσώζει η Αγία Βαρβάρα;”.

Οι δανειστές δείχνουν εμπιστοσύν​η σε ανθρώπους που τους εξαπάτησαν και επιχειρούν να τους εξαπατήσου​ν ξανά

Δεν θα σταθώ στην ανικανότητα, στους πολιτικαντισμούς και στην αναβλητικότητα του πολιτικού συστήματος να εφαρμόσει όσα έχει δεσμευτεί προς τους δανειστές μας με το πρώτο και δεύτερο Μνημόνιο. Οι πολιτικοί είναι μεσίτες των συμφερόντων των συμμοριών που κρατούν όμηρο την κοινωνία. Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις προϋποθέτουν συγκρούσεις που το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν θέλει και δεν μπορεί να κάνει.

Θα σταθώ -για μια ακόμη φορά- στις μεγάλες ευθύνες των δανειστών μας που εξακολουθούν για τους δικούς τους λόγους ο καθένας να δείχνουν εμπιστοσύνη (;) ή/και επιείκεια (;) σε ανθρώπους που τους εξαπάτησαν και επιχειρούν να τους εξαπατήσουν ξανά.

Ταυτόχρονα οι δανειστές μας επιχειρούν να εφαρμόσουν και στην Ελλάδα μια λανθασμένη δημοσιονομική εξυγίανση αμιγώς κεϋνσιανής εμπνεύσεως που συνίσταται σε άμεση δημοσιονομική προσαρμογή με μείωση των ελλειμμάτων που επιτυγχάνεται κυρίως με την αύξηση των φορολογικών εσόδων και όχι με τη μείωση των κρατικών δαπανών. Αλλά έτσι, ακόμη κι αν καταφέρουν να αυξήσουν τα έσοδα -για το οποίο αμφιβάλλω- τα ελλείμματα δε πρόκειται να μειωθούν, απλώς κουκουλώνονται.

Με την επιβολή εξοντωτικής φορολογίας όμως σε συνδυασμό με την αδυναμία προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς εξαιτίας, όπως είπαμε, των λυσσαλέων αντιδράσεων των συμμοριών των βολεμένων και των πολιτικών καταλήγουμε σε περαιτέρω μείωση του διαθέσιμου λαϊκού εισοδήματος, σε εξόντωση των παραγωγικών ελλήνων και εντέλει σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και σε βεβαία κοινωνική έκρηξη.

Συνεπώς το δημόσιο χρέος μας παρά τις μέχρι σήμερα διαγραφές του και όσες ήθελε υποστεί στο μέλλον δεν είναι διαχειρίσιμο εφόσον επιμείνουμε σε αυτή την πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση με την επιδοκιμασία ή την ανοχή των δανειστών μας.

Η λύση του προβλήματος προϋποθέτει την χωρίς καθυστέρηση μείωση του κράτους, με κλείσιμο των άχρηστων οργανισμών του δημοσίου (ας ξεκινήσουμε από τους οργανισμούς που κατέγραψε η επιτροπή Πάγκαλου), και δραστική μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων σε συνδυασμό με απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, μεγάλη μείωση των φορολογικών συντελεστών και άμεση εφαρμογή των μεγάλων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που η Τρόϊκα ομολογεί ή απλώς παρατηρεί ότι δεν έχουν γίνει.

Μια κυβέρνηση που θα είχε το θάρρος να μειώσει το κράτος και να υλοποιήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα δεν θα έτρεμε να μειώσει τους φόρους και να αξιώσει από τους δανειστές μας νέα διαγραφή του χρέους ευθέως ανάλογη των δικών της μέτρων.
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=486269

Πολιτική Επικοινωνία <info@politicsonline.gr>

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από Έλληνες αρχαιολόγους,γιατί "δεν υπάρχει μέλλον,δίχως παρελθόν"



Το βίντεο είναι συγκλονιστικό και σε μια στιγμή του τρομακτικό. Έλληνες αρχαιολόγοι στέλνουν ένα μήνυμα που κανονικά θα έπρεπε να είναι συνείδηση σ΄ όλους ."Δεν υπάρχει μέλλον ,δίχως παρελθόν" . Και απευθύνεται όχι μόνο στους αρχαιοκάπηλους είτε αυτοί είναι πρόσωπα, είτε κράτη. Αλλά και σ΄ εμάς που ξεχνάμε την ίδια μας την ιστορία. Και σε πολλές περιπτώσεις δεν τη γνωρίζουμε καν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ



onalert.gr
 

Θύρα 7: Τελειώστε τους στο ΟΑΚΑ

120s-paikths
Αντιπροσωπεία της θύρας 7 βρέθηκε σήμερα στο Ρέντη  και μιλώντας με τους αρχηγούς του Ολυμπιακού και τον Λεονάρντο Ζαρντίμ τους ζήτησαν “τελειώστε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

Το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έχει συγκεντρώσει την προσοχή όλων στον Ολυμπιακό και αυτό δεν ισχύει μόνο για τους παίκτες και τον προπονητή, αλλά και τους φιλάθλους της ομάδας.
Είναι χαρακτηριστικό πως αντιπροσωπεία οργανωμένων από τη θύρα 7 έδωσε το παρών στις εγκαταστάσεις του Ρέντη την Παρασκευή (7/12), ζητώντας να μιλήσει με τους αρχηγούς και τον προπονητή.
Ετσι και έγινε, με τους οργανωμένους να έχουν συζήτηση με τους Βασίλη Τοροσίδη, Γιάννη Μανιάτη, Φρανσουά Μοντέστο, Αριέλ Ιμπαγάσα και Λεονάρντο Ζαρντίμ.
Το να ζητήσουν την κατάκτηση της νίκης επί του αιωνίου αντιπάλου ήταν το αυτονόητο, αλλά οι οργανωμένοι δεν ζήτησαν μόνο αυτό.

"Τελειώστε τους στο ΟΑΚΑ, μας πολεμούν συνεχώς και θα πρέπει να πάρουν την απάντησή τους στο γήπεδο", ζήτησαν οι οπαδοί από τους αρχηγούς και τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Ουσιαστικά η... απαίτηση των φίλων του Ολυμπιακού ήταν στο ίδιος μήκος κύματος με όσα είπε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους παίκτες λίγες μέρες νωρίτερα.

Αναλυτικά όσα είπαν οι οργανωμένοι: "Θέλουμε τη νίκη αυτή όσο τίποτα άλλο. Ξέρει όλος ο κόσμος ότι είσαστε καλύτεροι, αλλά θέλουμε να το δείξετε μέσα στο γήπεδο και χωρίς ανάσα!

Να μην σταματήσετε, να μην πατήσετε φρένο, βλέπετε τι πόλεμο μας κάνουν σε όλα τα επίπεδα, τα ΜΜΕ, οι άνθρωποί τους παντού και κάθε μέρα εκτοξεύουν λάσπη και στην ομάδα και στον πρόεδρο και οι οπαδοί μας είναι οι μόνοι που πάνω τους εξαντλείται η αυστηρότητα των αρχών και άλλοι έχουν ασυλία.
Μπείτε στο ΟΑΚΑ και δώστε απαντήσεις, εσείς ξέρετε! Εμείς θα είμαστε δίπλα σας όπου και να πάτε και θα σας στηρίζουμε. Όμως αυτό που θέλουμε είναι αυτή η νίκη, νικήστε τους εκεί μέσα.
Παίξτε για πάρτη σας, παίξτε για εμάς, παίξτε για να κλείσουν τα στόματά τους όλοι αυτοί που όλη μέρα πολεμάνε τον Ολυμπιακό μας, μην είστε χαλαροί ούτε ένα λεπτό. Τελειώστε τους...".
Οσο για την αντίδραση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού... οι τέσσερις αρχηγοί και ο Ζαρντίμ δεσμεύτηκαν πως θα τα δώσουν όλα στο Ολυμπιακό Στάδιο ώστε να επιστρέψουν στον Πειραιά νικητές.

Ο Παο 69-55 την Φενέρμπαχτσε - Δεν απάντησε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

paoba1Ο Παναθηναϊκός νίκησε 69-55 την Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ και πάει την τελευταία αγωνιστική στη Ρωσία για να διεκδικήσει την πρωτιά του ομίλου απέναντι στην Κίμκι, η οποία υποχρεώθηκε σε ήττα – σοκ από την Ολίμπια στη Σλοβενία.

 Από χθες το μεσημέρι όλοι περιμένουν την απάντηση του Θανάση Γιαννακόπουλου στις κατηγορίες του ανηψιού του Δημήτρη. Ο πρώην ισχυρός παράγοντας του Παναθηναϊκού δεν θέλησε να πει κουβέντα κατά την άφιξη του στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.
Οι "βόμβες" του Δημήτρη Γιαννακόπουλου έμειναν αναπάντητες. Ο Θανάσης δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα, αν και κάτι τέτοιο αναμένεται κάποια στιγμή να συμβεί.
Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, προφανώς, δεν επιθυμεί λνα δώσει τροφή για συζήτηση.



 


Τραγωδία με 3 ανήλικους νεκρούς από πυρκαγιά σε σπίτι στην Καβάλα

spiti-voithiaΤραγωδία στην Καβάλα και πιο συγκεκριμένα στη Μεσορόπη του Δήμου Παγγαίου, όταν η Πυροσβεστική βρήκε τρία ανήλικα παιδιά νεκρά, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς η οποία εκδηλώθηκε σε σπίτι.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 4 το πρωί στον 2ο όροφο του ξύλινου σπιτιού, και τα ανήλικα παιδιά, 5, 7 και 15 ετών που έχασαν τη ζωή τους διέμεναν μαζί με τη γιαγιά τους. Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.
Νωρίτερα είχαν προλάβει να βγουν από το σπίτι που καιγόταν τα άλλα τρία παιδιά της οικογένειας, χωρίς τα μεγαλύτερα να καταφέρουν να σώσουν τα μικρότερα αδέλφια τους.

Γκαργκάνας: Το Μνημόνιο θα πέσει έξω

Nikos-Garganas
Ο επίτιμος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Νίκος Γκαργκάνας, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην πρωινή εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο” με τον Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο στην τηλεόραση του “Mega”, διατύπωσε την εκτίμηση ότι το πρόγραμμα δανειακής στήριξης της Ελλάδας, δηλαδή το Μνημόνιο, “θα πέσει έξω”, στην περίπτωση που επιδεινωθούν οι συνθήκες οι οποίες επικρατούν στην παγκόσμια οικονομία.
Σύμφωνα μάλιστα με τον Νίκο Γκαργκάνα, η Ελλάδα δεν χρειάζεται απλώς δάνεια, τα οποία ουσιαστικά περιορίζονται στο να τη βοηθούν να αποπληρώνει παλαιότερες υποχρεώσεις της, αλλά πραγματική οικονομική στήριξη από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έμφαση στη στήριξη της οικονομίας της αγοράς και των επιχειρήσεων.

ysterografa.gr

Τηλεδιάσκεψη για την επαναγορά ομολόγων. Θετική αποτίμηση

Christine-Lagarde-Olli-Rehn-Giannis-Stournaras
Θετική είναι η πρώτη αποτίμηση του οικονομικού επιτελείου, αλλά και τραπεζικών κύκλων, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων.
Αν και η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών είναι αρκετά περίπλοκη και σαφής εικόνα δεν αναμένεται να υπάρξει πριν από τις πρώτες πρωϊνές ώρες, ωστόσο, οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για συμμετοχή 16 δισ. ευρώ από τα hedge funds και 10 δισ. ευρώ εκ μέρους των ελληνικών τραπεζών. Οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι όσο προχωρά η αξιολόγηση το ποσό ανεβαίνει, αισιοδοξόντας ότι ο στόχος για καθαρή διαγραφή χρέους 20 δισ. ευρώ θα επιτευχθεί.
Από τη συμμετοχή των hedge funds θα εξαρτηθεί και το εάν οι ελληνικές τράπεζες διαθέσουν τελικά το 100% των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν ή η συμμετοχή τους περιοριστεί στο 85-90%.
Πάντως, υψηλόβαθμοι τραπεζικοί παράγοντες δήλωναν ότι τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα είναι έτοιμα να διαθέσουν -εάν χρειαστεί- το σύνολο των ομολόγων τους.
Το οικονομικό επιτελείο πραγματοποιεί τηλεδιάσκεψη με τους αναδόχους για την αποτίμηση της διαδικασίας, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται κάποιας μορφής EWG, προκειμένου να ενημερωθεί η Τρόικα.
Οι επίσημες ανακοινώσεις δεν αποκλείεται να καθυστερήσουν μέχρι τη Δευτέρα.

ysterografa.gr

Πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης, παραγωγής και αγοράς ποιοτικού ελαιολάδου σε εγγυημένα υψηλή τιμή



Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου για προώθηση της παραγωγής ελαιολάδου υψηλής ποιότητας παρουσιάστηκε την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012, η προσέγγιση της εταιρείας arteFakt για ένα πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης, παραγωγής και αγοράς ποιοτικού ελαιολάδου σε εγγυημένα υψηλή τιμή, τουλάχιστον για τα πρώτα τρία χρόνια. 
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, στην οποία συμμετείχε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης δήλωσε ότι «στόχος μας είναι, αφενός, να στηρίξουμε την παραγωγή του ελαιολάδου, και, αφετέρου, να καταστήσουμε το προϊόν μας διακριτό ως προϊόν υψηλής ποιότητας. Οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής αγοράς στον τομέα αυτό, τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν καλύπτονται από την προσφορά. Αυτή είναι μια νέα αγορά που μπορεί να δώσει υπεραξία στο προϊόν μας και την οποία μπορούμε να προσεγγίσουμε, δημιουργώντας παράλληλα ένα σύστημα αγοράς προϊόντων με βάση το ελαιόλαδο, εξειδικευμένα olive shops δηλαδή».
«Δεν υπάρχει από μηχανής θεός που θα μας οδηγήσει στη σωτηρία, ούτε μεσσίες» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στα προβλήματα διάθεσης του ελαιολάδου, τονίζοντας ότι «ή θα πάρουμε αποφάσεις και θα λύσουμε το πρόβλημα ή αυτό θα ανακυκλώνεται».
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης, κινείται συγκροτημένα για να προσδώσει στο ελαιόλαδο μια νέα κατεύθυνση και μια νέα δυναμική, αυτή του εξαιρετικά ποιοτικού πιστοποιημένου ελαιολάδου, το οποίο και περισσότερες χρήσεις θα έχει και υψηλότερη τιμή.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό θα υπάρξει ουσιαστική διασύνδεση των παραγωγών, των ελαιοτριβών και των τυποποιητών του ελαιολάδου, με την υποστήριξη πιστοποιημένων και επιστημονικών υπηρεσιών, ούτως ώστε να αυξηθεί η ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος, αλλά και να καταστούν οι ελαιοπαραγωγοί ελαιο-επιχειρηματίες.
Το πρόγραμμα αυτό, τέλος, θα δημιουργήσει ένα σύστημα αειφόρου ανατροφοδότησης, με στόχο την οικονομική του ανεξαρτητοποίηση από την κρατική ενίσχυση.
Όταν καταρτιστεί πλήρως το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα, θα παρουσιαστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, προκειμένου να ενημερωθούν και να συνδράμουν όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και οι παραγωγικοί φορείς που ασχολούνται με την παραγωγή και διακίνηση του ελαιολάδου.