Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Γαλαξίδι: Αρχοντιά, γραφικότητα και ομορφιά

Το όμορφο και γραφικό Γαλαξίδι
Το όμορφο και γραφικό Γαλαξίδι
Αρχοντιά, γραφικότητα και ομορφιά χαρακτηρίζουν τη ναυτική πολιτεία του Γαλαξιδίου.
Στη σκιά του Παρνασσού και του ομφαλού της γης, των Δελφών, η αρχαία Οιάνθεια του Παυσανία, ήταν από τις πιο σημαντικές ναυτικές πολιτείες των Εσπερίων Λοκρών.
Σήμερα ξεδιπλώνει τις ομορφιές της στον Κρισσαίο κόλπο, αγκαλιάζοντας τους επισκέπτες της που ζητούν καταφύγιο στην ηρεμία της.
Κάνοντας μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια της μικρής αυτής πολιτείας θα δείτε την αίγλη του παρελθόντος να αναδύεται σε κάθε της γωνιά.
Το Γαλαξίδι έχει χαρακτηρισθεί ως παραδοσιακός και διατηρητέος οικισμός, ένας οικισμός που τον διακρίνει η αρχιτεκτονική των καπετανόσπιτων.

ΤΕΑΔΥ: Το μητρώο ασφαλισμένων εγκαινίασε ο Γ. Βρούτσης

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης[Φωτό αρχείου]
 
Αύξηση συνταξιοδοτικών πράξεων κατά 29,83% την τελευταία τριετία με μειωμένο προσωπικό, και έλλειμμα 70 εκατ. ευρώ το 2012 με πρόβλεψη για 174 εκατ. το 2013, καταγράφει το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων. Το μητρώο ασφαλισμένων που εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στο νέο κτίριο του Ταμείου, δείχνει την ανησυχητική ανατροπή στη σχέση συνταξιούχων και υπαλλήλων. Όπως δήλωσε ο Γ. Βρούτσης, «όλες οι συντάξεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα είναι απολύτως διασφαλισμένες». Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, υπάλληλοι των δήμων πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές συντάξεων και τις συνθήκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Ο κ. Βρούτσης ανέφερε, επίσης, ότι στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους έχει προβλεφθεί πλεόνασμα 2,8 δισ. στον κοινωνικό προϋπολογισμό και πρόσθεσε ότι το 45% των συντάξεων καταβάλλονται από τον προϋπολογισμό του κράτους.
Ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε «κόσμημα» το κτίριο του ΤΕΑΔΥ, και πρόσθεσε ότι ανακαινίσθηκε με πόρους του Ταμείου, κάτι που, όπως τόνισε, αποτελεί παράδειγμα για την αξιοποίηση της περιουσίας των Ταμείων.
Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που κατέβαλε ο πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ, Μιχάλης Γιάγκας, τόσο για την ανακαίνιση του κτιρίου όσο και για την ολοκλήρωση του Μητρώου Ασφαλισμένων που ο κ. Βρούτσης χαρακτήρισε ως προϋπόθεση για την εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.
ΝΕΤ - ΑΜΠΕ

Συνδιάσκεψη για το ταξί στη Τρίπολη

alt














Περιφερειακή συνδιάσκεψη οργάνωσε, χθες το απόγευμα, στην Τρίπολη και στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων, η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της κατάθεσης προτάσεων, εν' όψει του κλαδικού συμβουλίου που πρόκειται να γίνει στις 14 Δεκεμβρίου.
Ο πρόεδρος κ. Ευθύμιος Λυμπερόπουλος, καθώς και οι Πάρις Κίσσας (μέλος), Νίκος Μακρής (Αναπλ.γραμματέας) και Σωτήρης Ροινός (μέλος), ενημέρωσαν τους επαγγελματίες του κλάδου, για όλα τα τρέχοντα θέματα και για όλα τα προβλήματα του χώρου. Συγχρόνως, άκουσαν όλα τα αιτήματα των αυτοκινητιστών. Συζητήθηκαν ζητήματα που έχουν σχέση με το νομικό πλαίσιο και τους μελλοντικούς νόμους, ενώ εξετάστηκαν και θέματα που έχουν να κάνουν με τις μεταφορές μαθητών, νεφροπαθών, τουριστών και διεύρυνσης του μεταφορικού έργου. Καταγράφηκαν όλες οι απόψεις και ζητήθηκε εγρήγορση και ''σχεδιασμός δράσης'', ώστε να μπορέσει να κρατηθεί-στο μέτρο του δυνατού-ο κλάδος ''ζωντανός'' σ' αυτή την δύσκολη εποχή της κρίσης.

ΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

«Ανένδοτος» για την Ολυμπία Οδό σε Πύργο και Πάτρα

olympiaodos11-12
Πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες, εκπρόσωποι μαζικών φορέων (επιστημονικών, συνδικαλιστικών κ.ά.) από τη Δυτική Πελοπόννησο, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα Ιόνια Νησιά, θα βρεθούν το Σάββατο το μεσημέρι στην Αρχαία Ολυμπία. Αφορμή η σύσκεψη που συγκαλεί ο Αντιπεριφερειάρχης Χαρ. Καφύρας με θέμα τις εξελίξεις σχετικά με την Ολυμπία Οδό. Ζητούμενο, η ολοκλήρωση του δρόμου όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί μέχρι την Τσακώνα. Στο ίδιο μήκος κύματος, προκειμένου να μην υπονομευτούν οι αναπτυξιακές προσπάθειες της περιοχής, και ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
--
Αντιδρούν στο ενδεχόμενο περικοπής του έργου της Ολυμπίας Οδού, το Επιμελητήριο Αχαϊας και ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος.
Το Επιμελητήριο Αχαϊας, σε επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, υποστηρίζει ότι το έργο της Ολυμπίας Οδού πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την Τσακώνα, σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο.
Στην επιστολή υποστηρίζεται ότι το έργο αυτό, αποτελεί το μοχλό ανάπτυξης του συνόλου της Δυτικής Ελλάδας, μιας περιοχής που βρίσκεται σε σημαντική υστέρηση βασικών υποδομών, όπως το σιδηροδρομικό δίκτυο και το φυσικό αέριο.

Από την πλευρά του , ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων, εκφράζει την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην επανεκκίνηση των εργασιών της Ολυμπίας Οδού και εκτιμά ότι το έργο πρέπει οπωσδήποτε να φτάσει μέχρι τον Πύργο της Ηλείας, εάν τεχνικοί και χρηματοδοτικοί λόγοι εμποδίζουν να φτάσει έως την Τσακώνα
ΕΡΑ ΠΥΡΓΟΥ -ΕΡΑ ΠΑΤΡΑΣ

Ναύπλιο Φροντίδα του δήμου για πετρέλαιο στα σχολεία

Το ζήτημα της αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης καθώς και η μη έγκαιρη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο πολλούς Δήμους αφού τα περισσότερα σχολεία της χώρας εκπέμπουν σήμα κινδύνου λόγω των μεγάλων περικοπών κονδυλίων για τα λειτουργικά έξοδα .Ο Δήμος Ναυπλίου προσπάθησε ώστε όλα τα σχολεία του Δήμου να έχουν μια αρκετή ποσότητα καυσίμου στις δεξαμενές τους.
«Μέχρι σήμερα ήμασταν τυχεροί λόγω των καλών καιρικών συνθηκών. Γνωρίζουμε καλά όμως ότι αυτό δε θα διαρκέσει για πολύ…΄΄΄ δήλωσε ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γιάννης Μπούνος και συμπλήρωσε ότι ΄΄
με δεδομένο ότι ο χειμώνας είναι προ των πυλών, καθώς βαδίζουμε στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη, η δημοτική αρχή έχει επιληφθεί για την επίλυση του θέματος προκειμένου να μην στερηθούν το φετινό χειμώνα τη θέρμανση οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους»,


Γιάννης Γαλανόπουλος ΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Καλαμάτα: Φιλικό με την Εθνική Νέων, στη μνήμη του Βασίλη Μαλαφέκα

filiko malafekas
Με νίκη της Καλαμάτας με 1-0 (με γκολ που πέτυχε ο Αθανασόπουλος στο 15 λεπτό της αναμέτρησης), ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας το φιλικό της "Μαύρης Θύελλας" με την Εθνική Νέων στη μνήμη του αείμνηστου παλαίμαχου (και γενικού Αρχηγού) της Καλαμάτας, της Παναχαικής και της Εράνης, Βασίλη Μαλαφέκα, που έφυγε από τη ζωη τον περασμένο Μάιο, σε ηλικία 50 ετών.
Πριν το αγώνα, οι παίκτες των δύο ομάδων και οι προπονητές άφησαν λουλούδια στην φωτογραφία του αείμνηστου ποδοσφαιριστή στο ταρτάν του γηπέδου.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Αριστείδης Σταθόπουλος που εκπροσώπησε την ΕΠΟ, έδωσε τιμητική πλακέτα στους παλαίμαχους της Καλαμάτας και στο ΤΑΠ Καλαμάτας, ενώ τιμήθηκε με πλακέτα από τον αντιπρόεδρο Ακη Δάλλα, η γυναίκα του Βασίλη Μαλαφέκα  που ήταν στο γήπεδο μαζί με το παιδί τους.
Ο Μεσσήνιος προπονητής της Εθνικής Νέων Βασίλης Γεωργόπουλος τόνισε: "Ηταν υποχρέωση μας να κάνουμε αυτό το ματς, για να τιμήσουμε τη μνήμη του Μαλαφέκα. Δυστυχώς το ματς αυτό συνέπεσε με μια ακόμη ιστορική απώλεια, της Αγγέλως που ήταν πάντα κοντά στην ομάδα". Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μπλάνας με βοηθούς τους Λάμια, Σερεμέτη και 4ο διαιτητή τον Νικολόπουλο.
ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ: Μπάρκας, Παπουτσογιαννόπουλος, Ποζατζίδης, Βλάχος, Καντούτσης, Ανδρεόπουλος, Μουζακίτης, Δώνης, Γιακουμάκης, Αναστασόπουλος, Γιαννιτσάνης
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ζαρόπουλος, Τρίψας, Τριανταφυλλάκης, Τσόπελας, Τσαγκαράκης, Πασάς, Επιφάνης, Ηλιόπουλος, Αθανασόπουλος, Πούτσι, Γεωργιόπουλος.

ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Τρίπολη: Σύσκεψη για το θέμα της φωτιάς στο ''Πλάτωμα''

altΈκτακτη σύσκεψη,για την εξεύρεση άμεσης λύσης,πάνω στο θέμα της φωτιάς που έχει ξεσπάσει,εδώ και δέκα ημέρες, στην τέως χωματερή ''Πλάτωμα'' Φιλικών Τριπόλεως, οργάνωσε σήμερα στην Τρίπολη η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας.
Στη συνάντηση εργασίας, συμμετείχε και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης. Υπήρξε αναφορά του
''ιστορικού'της υπόθεσης και των ενεργειών του Δήμου΄,λες αυτές τις ημέρες της πυρκαγιάς και επιδιώχθηκαν λύσεις για το θέμα που έχει θορυβήσει όλη την Τρίπολη. Αποφασίστηκε, όπως, άμεσα, υπάρξει επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς με επιχωμάτωση και όπως άμεσα ενισχύσει την προσπάθεια και η ίδια η Περιφέρεια. Θα γίνει προσπάθεια καλύτερης αστυνόμευσης της τέως χωματερής και θα εξετασθεί η ενίσχυση της περίφραξης του χώρου. Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Πέτρου Τατούλη, η αποκατάσταση του ''Πλατώματος'' είναι προτεραιότητα για την αιρετή Περιφέρεια και ότι, μέσα στο 1ο τετράμηνο του 2013 θα έχει αυτή επιτευχθεί. Τέλος, όπως όλοι υποστήριξαν, η πυρκαγιά της χωματερής πρέπει να προήλθε από εμπρησμό και από ανθρώπινη παρέμβαση.

ΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Kαλαμάτα: Θανατηφόρο τροχαίο στη νέα Εθνική Οδό

Θανάσιμα τραυματίστηκε 60χρονος οδηγός μοτοσυκλέτας σε τροχαίο που συνέβη σήμερα γύρω στις 4 το απόγευμα στη νέα Εθνική Οδό Θουρίας-Μεσσήνης, στο ύψος του Praktiker. To δυστύχημα συνέβη, όταν ο άτυχος μοτοσυκλετιστής αποπειράθηκε να μπει στον αυτοκινητόδρομο από κάθετο δρόμο και συγκρούσθηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο.

ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚ​Ο ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟ 41

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟ 41

Προβόπουλος: Η οικονομία μπορεί να ανακάμψει - Αντιδράσεις κομμάτων

Προβόπουλος: Η οικονομία μπορεί να ανακάμψει πιο γρήγορα από τις προβλέψειςΑισιοδοξία ότι η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει πιο γρήγορα από τις προβλέψεις, εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλος, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής επί της Ενδιάμεσης Έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με τη Νομισματική Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας και διάφορα ζητήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και την αντιμετώπιση του χρέους. Να σημειωθεί ότι ως ένδειξη διαμαρτυρίας από τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έντονες ήταν οι αντιδράσεις βουλευτών όλων των κομμάτων. Στην ομιλία του ο κ. Προβόπουλος, υποστήριξε ότι μετά από σοβαρές καθυστερήσεις και αβεβαιότητες, η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα μπροστά σε νέες συνθήκες που υπό προϋποθέσεις δίνουν νέα προοπτική στην οικονομία...

Προβάδισμα 2 μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει η εξαμηνιαία έρευνα της MRB

Προβάδισμα 2 μονάδων για το ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει έρευνα της MRB. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς έναντι του Αλ. Τσίπρα
Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά το προβάδισμα που έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ και των υπολοίπων κομμάτων στις δημοσκοπήσεις σχετικά με την πρόθεση ψήφου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με δύο ποσοστιαίες μονάδες της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου.
Αναλυτικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 22,1% και η ΝΔ έπεται με 20,1%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 9,3%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 4,4%, το ΚΚΕ με 4,2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,4%. Άλλο κόμμα απαντά το 3,1%, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος για το 22,9% των ερωτηθέντων. Τέλος, λευκό λέει ότι θα ψηφίσει το 1,1% και άκυρο το 6,3%.
Τα αποτελέσματα είναι ακόμη καλύτερα για τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου και την παράσταση νίκης, καθώς η διαφορά διευρύνεται ελαφρώς. Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 28,7% έναντι 26,1% της ΝΔ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 12,1%, το ΠΑΣΟΚ με 7,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,7%, το ΚΚΕ 5,4% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,1%. Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 46,2% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 29,5%. Κανένα κόμμα απάντησε το 14,9%, άλλο κόμμα το 5,9%, ενώ υπάρχει κι ένα ποσοστό της τάξης του 3,5% που απάντησε «Δεν ξέρω, δεν απαντώ».
Σε ό,τι έχει να κάνει με το ποιος εκ των Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα είναι ο πλέον κατάλληλος για τη θέση του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,8% και προηγείται του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συγκεντρώνει 31,1%. Πάντως, το 33,6% των ερωτηθέντων, απάντησε «κανένας από τους δύο».
Σε ερώτημα σχετικά με την εικόνα των πολιτικών αρχηγών και τις θετικές και τις αρνητικές κρίσεις, το 25,2% της ευνοϊκής γνώμης συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας και ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς με 21%, ο Φώτης Κουβέλης με 17,9%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 12,9%, ο Πάνος Καμμένος με 12,5%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 9,2% και η Αλέκα Παπαρήγα με 7,6%.
Σε ερώτημα σχετικά με τον λόγο που στηρίζουν το κόμμα που ψηφίζουν οι ερωτηθέντες απάντησαν ως εξής: Το 48,6% απάντησε «υποστηρίζω την πολιτική του κόμματος που στηρίζω με σκεπτικισμό γιατί δεν με εκφράζει απόλυτα αλλά πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική». Το 35,6% απάντησε «υποστηρίζω με θέρμη την πολιτική του κόμματος το οποίο στηρίζω γιατί πραγματικά με εκφράζει». Τέλος, ποσοστό 15,8% απάντησε «Δεν ξέρω, δεν απαντώ».
Τέλος, σχετικά με το ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 0,1%, συγκεντρώνοντας ποσοστό 18,4%, έναντι 18,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Το 52,7% απαντά κανένα κόμμα.

eklogika.gr

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ EYXEΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΝΕΟ


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΕΣΙΝΙΩΤΩΝ
 ΦΕΝΕΟΥ – ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
«Ο ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ»

 
Μια ακόμα χρονιά φεύγει...
Έρχεται όμως μια καινούρια..
γεμάτη προσδοκίες, αγάπη, νέες εμπειρίες, χαρές, προσπάθεια, επιτυχίες.

Ας είναι λοιπόν η νέα χρονιά μια
ευκαιρία να βελτιώσουμε την ζωή μας,  όπως εμείς θέλουμε...

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ
 ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ!!!

Ιωάννης Γ. Λαλιώτης

 

Κατάσχεση της περιουσίας του Λαυρεντιάδη!


Lavredis-LavrediadisΣύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδίδει το capital.gr , “δεσμεύεται με τη διαδικασία της συντηρητικής κατάσχεσης η κινητή και ακίνητη περιουσία του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη μετά από προσφυγή των μετόχων της Proton Bank”.
Το Πρωτοδικείο δικαίωσε τους μετόχους της Proton Bank, οι οποίοι είχαν καταθέσει σχετική προσφυγή, και διέταξε τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας και των άλλων 29 εμπλεκομένων στην υπόθεση, μέχρι του ποσού των 8,8 εκατομμυρίων ευρώ. Η κατάσχεση αφορά περιουσιακά τους στοιχεία είτε βρίσκονται στα χέρια τους είτε στα χέρια τρίτων.

ysterografa.gr

Τέλος ο Σπυρόπουλος από την ΕΡΤ


spyropoulosΤην απομάκρυνση του Κώστα Σπυρόπουλου από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Τηλεόρασης της ΕΡΤ αποφάσισε το ΔΣ της εταιρίας. Η απόφαση ελήφθη με ψήφους 6 υπέρ και 1 κατά, ενώ προσωρινά τα καθήκοντα του Κώστα Σπυρόπουλου αναλαμβάνει το μέλος του ΔΣ Τζώνης Καλημέρης.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωσε με αφορμή την απομάκρυνση του Κώστα Σπυρόπουλου: “Η αναιτιολόγητη απομάκρυνση του Κώστα Σπυρόπουλου από τη Γενική Διεύθυνση Τηλεόρασης της ΕΡΤ, συνιστά κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας χρηστής διοίκησης και αξιοκρατίας στο δημόσιο τομέα. Ιδίως μάλιστα, όταν πρόλαβε μέσα σε τέσσερις μόλις μήνες να αναμορφώσει εκ βάθρων το πρόγραμμα της ΕΡΤ1 και να φέρει στο πρόγραμμα της ΝΕΤ τις καλύτερες ευρωπαϊκές σειρές, βάζοντας τις βάσεις για ένα ελληνικό πρόγραμμα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών.
Η προσχηματική επίκληση ότι ο Κ. Σπυρόπουλος επέλεξε τη χρηματοδότηση ενός ελληνικού ντοκιμαντέρ το οποίο αποκαλύπτει τους λόγους της διείσδυσης και προώθησης των τουρκικών πολιτιστικών υποπροϊόντων είναι έωλη, γελοία και επικίνδυνη. Έωλη διότι ο Κ. Σπυρόπουλος «κατηγορήθηκε» ότι προωθεί την τουρκική πολιτιστική προπαγάνδα, ενώ έκανε ακριβώς το αντίθετο. Αστήρικτη, διότι ενήργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του με διαφάνεια και συνέπεια. Επικίνδυνη, διότι τέτοιες αυθαίρετες πρακτικές υπονομεύουν τη διάδοση των ελληνικών ντοκιμαντέρ σε όλο τον κόσμο.
Τελικά αποδεικνύεται ότι όλα αυτά είχαν προσχηματικό χαρακτήρα και ήταν προμελετημένα. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους πολιτικά απαράδεκτες πρακτικές υπονομεύουν το κύρος της δημόσιας τηλεόρασης, υποσκάπτουν την αξιοπιστία της στους έλληνες πολίτες και την καθιστούν περίγελω στους διεθνείς εταίρους της”.

ysterografa.gr

Πόλεμος στη Βουλή! - Για χούντα μιλούν οι υπάλληλοι του κοινοβουλίου και χαρακτηρίζουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τηλεθεατή


Ενταση επικρατεί και πάλι από το πρωί στην Βουλή. Οι εργαζόμενοι έκαναν στάση εργασίας μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι, και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Διάσκεψης των Προέδρων
επικαλούμενοι πληροφορίες ότι προωθείται με πράξη νομοθετικού περιεχόμενου η περικοπή των αποδοχών τους κατά 25% και η κατάργηση των υπερωριών.
Αύριο οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν έκτακτη Γενική Συνέλευση, προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση και να αποφασίσουν πώς θα αντιδράσουν.
Κάποιοι απειλούν ακόμα και με απεργία την Παρασκευή προκειμένου να μην κατατεθεί το φορολογικό νομοσχέδιο.

Μεταξύ άλλων σε επιστολή τους μιλούν για: "...Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που αποτελούν τη σύγχρονη εκδοχή των αναγκαστικών νόμων της χούντας, η τρικομματική κυβέρνηση καταργεί τη θεμελιώδη διάκριση των εξουσιών, το αυτοδιοίκητο της Βουλής και απαξιώνει τη Δημοκρατία."

Κατηγορούν τον Πρόεδρο της Βουλής ότι "Σ’ αυτό το σήριαλ διαρκείας, σεναρίου πολιτικά διεστραμμένων και αδίστακτων εγκεφάλων, ο Πρόεδρος της Βουλής είναι τηλεθεατής. Ακόμα και τη στιγμή που η συγκυβέρνηση υποβαθμίζει το ρόλο του σε εντολοδόχο της εκτελεστικής εξουσίας. Το παραμύθι «περί προνομιούχων και αργόσχολων υπαλλήλων της Βουλής» να σταματήσει τώρα."

Εντωμεταξύ, δημοσιεύτηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (από τις 07/12/2012) πράξη νομοθετικού περιεχομένου βάσει της οποίας πλέον το ταμείο αρωγής των υπαλλήλων της Βουλής (Τ.Α.Υ.Β.) θα σταματήσει να λαμβάνει παροχές όπως τα ενοίκια από το εστιατόριο και το κυλικείο του Κοινοβουλίου, ποσοστό επί των προμηθειών της Βουλής (περίπου 7%) κλπ..

Βάση του άρθρου 1 της πράξης νομοθετικού περιεχομένου «επείγουσες ρυθμίσεις για τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας», που φέρει την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του Πρωθυπουργού προβλέπεται… «η κατ’ έτος επιχορήγηση του Ταμείου Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής από τον Προυπολογισμό της Βουλή είναι ίσου ύψους με τις κρατήσεις που διενεργούνται σε βάρος των μετόχων του Ταμείου επί των τακτικών αποδοχών τους. Κάθε άλλη διάταξη που αντίκειται στο περιεχόμενο του παρόντος άρθρου καταργείται».

newsit.gr

Υπάλληλοι ΠΑΣΟΚ: Πουλήστε τις βίλες και τα κότερα να πληρωθούμε!


Στα όριά τους έφτασαν οι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 10 μήνες. Εξέδωσαν μια σκληρή ανακοίνωση κατά του κόμματος και των στελεχών του.
H Επιτροπή Πρωτοβουλίας Απλήρωτων Εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει ότι επικρατεί κλίμα τρομοκρατίας.
"Η εργοδοσία μας οφείλει μισθους 10 μηνών. Το 2012 πήραμε ποσά των 500 ευρώ, που καλύπτουν περίπου μισθούς Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, το δώρο του Πάσχα και το επίδομα αδείας, και τώρα διαρρέουν ότι θα δώσουν μόνο το δώρο των Χριστουγέννων, φοβούμενοι το αυτόφωρο".
Απειλούν ότι αν δεν πάρουν το δώρο των Χριστουγέννων, θα κάνουν άμεσα καταγγελίες.
Στο τέλος της ανακοίνωσης όμως γίνονται ιδιαίτερα επιθετικοί και λένε:
"Επειδή μας ρωτούν για το που θα βρουν λεφτά να μας πληρώσουν, έχουμε απάντηση....ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΤΕ!!!"

ysterografa.gr

Ανάκληση μελομακάρονων με μούχλα

Πρόκειται για μελομακάρονα με την εμπορική επωνυμία "Γλυκάνθη Μελομακάρονα", συσκευασμένα σε χάρτινες συσκευασίες του 1 κιλού, με ημερομηνία λήξης 31/1/2013, τα οποία παράγονται στην Ελλάδα για την εταιρεία LIDL Ελλάς & Σία ΟΕ.
Παρουσία μούχλας σε μελομακάρονα για τα οποία η εταιρεία LIDL Ελλάς είχε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία απόσυρσης από την κατανάλωση, χωρίς ενημέρωση των καταναλωτών, διαπίστωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για αγορά μελομακάρονων με επιφανειακή ευρωτίαση (μούχλα) από σούπερ μάρκετ της εταιρείας LIDL Ελλάς, στην Αλεξανδρούπολη.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση/ απόσυρση του συνόλου των προϊόντων από την ελληνική αγορά και έχουν ήδη ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

newsit.gr

Παραιτήθηκε και ο Μ. Γιαννάκης από τους Ανεξάρτητες Έλληνες

Mixalis-Giannakis
Και ο Μιχάλης Γιαννάκης υπέβαλε την παραίτησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, επιδεινώνοντας το κλίμα εσωτερικού διχασμού και διάσπασης στο κόμμα του Πάνου Καμμένου.
Η επιστολή παραίτησης του Μιχάλη Γιαννάκη έχει ως εξής:
“Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Για εννέα σχεδόν μήνες, από κοινού με το στελεχιακό δυναμικό, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να προστατέψουμε τις αρχές και τις θέσεις της Ιδρυτικής Διακήρυξης από ιδιοτελείς μεθοδεύσεις που υπονόμευαν το κύρος και την αποτελεσματικότητα μας. Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανατρέψουμε λογικές του παρελθόντος που είχαν παρεισφρήσει στο κόμμα εν τη γεννέσει του και επεδίωκαν την χειραγώγησή του. Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αποφύγουμε τα δυσάρεστα αποτελέσματα που προκαλούσαν παρορμητικές αποφάσεις που ουδεμία σχέση είχαν με την λογική, την ψυχή και το σώμα του κινήματος.
Δυστυχώς, επικράτησε ο παρορμητισμός και η προχειρότητα.
Κύριοι Συνάδελφοι,
Όταν τον Φεβρουάριο του 2012 καταψήφισα το Δεύτερο Μνημόνιο και την Δανειακή Σύμβαση δεν δέχτηκα να διαπραγματευτώ την αξιοπρέπεια μου και την συνείδηση μου.
Δεν δικαιούται κανείς να ελπίζει ότι θα τις διαπραγματευτώ τώρα, που ο αγώνας εναντίον των Μνημονίων προμηνύεται ακόμα πιο σκληρός.
Και βέβαια δεν είμαι διατεθειμένος να αφήσω τον «οποιονδήποτε» να παίξει με την αξιοπρέπεια όλων όσοι αφιέρωσαν τους εαυτούς τους στην κοινή προσπάθεια αποδέσμευσης από την μέγγενη των Μνημονίων και της Τρόϊκας.
Η παραίτηση μου από μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δεν αποτελεί παραίτηση και υποχώρηση από τις αρχές και τις θέσεις μου. Ακριβώς το αντίθετο.
Σε όλα τα στελέχη που ήρθαμε κοντά τους τελευταίους μήνες αλλά και σε όσους δεν συνεργαστήκαμε στενά αλλά μας συνδέουν οι ίδιες αξίες από το παρελθόν αλλά και οι ίδιες αγωνίες για το μέλλον του Τόπου, θα είμαι δίπλα τους με όσες δυνάμεις διαθέτω αρωγός και σύμμαχος.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Μιχάλης Γιαννάκης”

Ο Καραμανλής αναγκάστηκ​ε να φύγει

Kostas-Karamanlis-Natassa-Karamanli
Μιλώντας στην εκπομπή “ΣΚΑΪ Τώρα” με την Πόπη Τσαπανίδου, ο Δημήτρης Σταμάτης ο οποίος ανακοίνωσε χθες την παραίτησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες διαφωνώντας με τον Πάνο Καμμένο, και ξεκαθαρίζοντας ότι αποχωρεί από την πολιτική, άνοιξε το κεφάλαιο “Κώστας Καραμανλής” για το μέλλον της Κεντροδεξιάς και της χώρας, αν και έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν βάζει τον πρώην πρωθυπουργό και επί 12 1/2 χρόνια αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κυριαρχεί στο σημερινό πολιτικό σκηνικό.
Όνειρό μου είναι μια μεγάλη Κεντροδεξιά”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος άφησε και πάλι αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά, δείχνοντας ότι δεν βρίσκεται στους σχεδιασμούς του η επιστροφή στη Νέα Δημοκρατία.
Και στη συνέχεια, μίλησε για τον Κώστα Καραμανλή, για τον οποίο δεν έκρυψε τον προσωπικό, πολιτικό θαυμασμό του. ”Ο Καραμανλής αναγκάστηκε να φύγει. Είναι έτοιμος, και πλέον είναι ώριμος. Δεν έχει φθαρεί. Σήμερα μπορεί να κάνει άλλα βήματα”, ήταν τα λόγια του πρώην πλέον κορυφαίου στελέχους των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

REPORTER

Εμπόριο ναρκωτικών και στην φάτνη του Χριστού


Ρεπορτάζ (και με το ταξί) Λευτέρης Χ. Θεοδωρακόπουλος

Συνοδηγός-πελάτισσα: Δήμητρα Κ.

Τι και αν τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών η κόλαση που λέγεται πλατεία Ομονοίας φαίνεται να ζει στους δικούς της ρυθμούς. Εκεί που η έμποροι του λευκού θανάτου οργιάζουν κάτω από την μύτη των Αρχών ανενόχλητοι σπείρουν όλεθρο και στέλνουν ψυχές στον Άδη για λίγα μόλις ευρώ .
Με ένα απλό πέρασμα με το ταξί στις 5:50 «πιάσαμε» έναν έμπορο να πουλά την πραμάτεια του σε έναν τύπο με «κομμένα» γόνατα. Η φάτνη λίγα μέτρα παραπέρα απλώς υπενθυμίζει πως σε λίγες ημέρες έρχονται Χριστούγεννα. Δεν είναι τραγικό να βλέπεις και να βιώνεις την Σταύρωση ψυχών και Συνειδήσεων και μόνο μια φωτεινή φάτνη να σε παραπέμπει στην ελπίδα που κι αυτή σβήνεται.

Ομόνοια διακίνηση... 

 Pinakio

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΖΗΡΕΙΑΣ

dedes2.jpg
Την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ. Δέδε, για την έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης σύμφωνα με την οποία θα προωθηθεί η ένταξη του έργου: «Ζήρεια – Ορειβατικός και Οικοτουριστικός προορισμός» έκανε δεκτή και υπερψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατά συνεδρίαση της 10ης Δεκεμβρίου 2012.
Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου δια της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης και της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ, με στόχο τη σύμπραξή τους για την άμεση εκπόνηση όλων των μελετών που θα προωθήσουν την πρόταση για ένταξη στο ΕΣΠΑ σημαντικών έργων για την ενίσχυση, τη δημιουργία και την ανάπτυξη δημόσιων τουριστικών υποδομών ήπιας μορφής, στην περιοχή της Ζήρειας.
Αναλυτικά, η πρόταση προβλέπει παρεμβάσεις συντήρησης, αισθητικής και ενεργειακής αναβάθμισης και επέκτασης των δύο υφιστάμενων ορειβατικών καταφυγίων στο όρος Ζήρεια, την ανάδειξη και σήμανση ορειβατικών και περιηγητικών μονοπατιών στην ευρύτερη περιοχή, την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού λειτουργίας, ενώ θα υλοποιηθούν και δράσεις προβολής και προώθησης της περιοχής.
Υπογραμμίζεται ότι με βάση την Προγραμματική σύμβαση οι μελέτες θα έχουν ολοκληρωθεί σε πολύ σύντομο χρόνο (Μάρτιος 2013), ώστε η πρόταση για ένταξη στο ΕΣΠΑ και η έναρξη της κατασκευής των σημαντικών έργων να ξεκινήσουν στο συντομότερο δυνατό χρόνο.
Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζονται στοχεύουν στην ανάδειξη του συνόλου του  ορεινού όγκου της Ζήρειας, την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την περιοχή και την ενδυνάμωση του ήπιου φυσιολατρικού τουρισμού στην Κορινθία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖ​ΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ​ΚΑ ΜΜΕ


Το στραγγαλισμό και αφαίμαξη των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών, που αναγκάζονται να διαθέτουν κάθε χρόνο το 1,5% των ετήσιων διαφημιστικών εσόδων τους για την παραγωγή κινηματογραφικών έργων, ενισχύοντας το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, στηλιτεύει με Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του νομικού συμβούλου του Τέρενς Κουίκ, Ευάγγελου Παπαγεωργίου, Πολιτευτή Α’ Αθηνών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ο νόμος με τον οποίο και επιβλήθηκε η εισφορά του 1,5% υπέρ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, «είναι καταφανώς αντισυνταγματικός εφόσον παρέχει μία διακριτική μεταχείριση και μάλιστα κατά τρόπο καταχρηστικό υπέρ ενός δημόσιου οργανισμού σε βάρος των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ όλα τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου θα έπρεπε να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα και ίσους όρους ανάπτυξης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας», την ώρα μάλιστα που αποτελούν το βήμα για την προβολή των «εθίμων, κοινωνικών δραστηριοτήτων και πολιτικών απόψεων των τοπικών κοινωνιών».

Με λίγα λόγια, επειδή η Κυβέρνηση λόγω Μνημονίου αδυνατεί να χρηματοδοτήσει την συντήρηση και τη προώθηση του Ελληνικού Κινηματογράφου με τις τόσες περγαμηνές, το πράττει με την αφαίμαξη των ήδη αδύναμων οικονομικά περιφερειακών τηλεοπτικών καναλιών, με τη λογική «ο θάνατος σου η ζωή μου»» υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ερωτά τον Υπουργό εάν προτίθεται να καταργήσει αυτόν τον τυποκτόνο νόμο.

Ο Πάπας έστειλε την ευλογία του μέσω… Twitter !

tweet
Όπως είχαμε αναφέρει πριν λίγες μέρες, ήμασταν εν αναμονή του πρώτου tweet από τον Παπά Βενέδικτο… Ωστόσο σήμερα 12/12/2012 στις 12:30 το μεσημέρι είχαμε το πρώτο μήνυμα του Πάπα μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.
Ο @Pintifex έγραψε: «Αγαπητοί φίλοι, είμαι πολύ χαρούμενος που επικοινωνώ μαζί σας μέσω του Τwitter. Σας ευχαριστώ για τη γενναιόδωρη ανταπόκρισή σας. Έχετε όλοι την ευλογία μου μέσα από την καρδιά μου».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάπας έχει ήδη 671.000 followers!

ysterograda.gr

Γενικό μπλακ-άουτ στους δήμους αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ

POE-OTA
Γενικό μπλακ-άουτ στους δήμους αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία εντείνει τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις της κατά της κυβέρνησης και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.
Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης οδηγεί σε παρατεταμένες απεργιακές κινητοποιήσεις, που αναμένεται να παραλύσουν τη λειτουργία των δήμων, και να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην ομαλή καθημερινότητα των πολιτών, πολύ περισσότερο καθώς πλησιάζουμε την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Φτωχά και σεμνά τα φετινά Χριστούγεννα στην Αθήνα

«Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις», θυμίζει η στολισμένη πλατεία Συντάγματος. Η κρίση επισκίασε και τους στολισμούς και εκεί που άλλοτε δέσποζε το πιο ψηλό χριστουγεννιάτικο δέντρο όλης της Ευρώπης, σήμερα 16 λιλιπούτια δέντρα σε μια πλατφόρμα συνθέτουν το εορταστικό σκηνικό της κεντρικής πλατείας της πρωτεύουσας. Όπως είπε στην ομιλία του ο δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης, ο προϋπολογισμός των φετινών εκδηλώσεων έγινε μόνο με το 10% της προηγούμενης χρονιάς. Βέβαια από την μία τα πιο ψηλά δέντρα της Ευρώπης μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση τη σημερινή...Μπορεί τα φετινά Χριστούγεννα να είναι τα πιο φτωχικά για την Αθήνα αλλά έπρεπε να φτάσουμε εδώ για να καταλάβουμε όλοι το βαθύτερο νόημα τους.

 Δέντρο Σύνταγμα

 Μπάντα Αθηνών... 

 Pinakio

Ευθύνη της αιρετής Περιφέρειας η αναθεώρηση του χωροταξικού σχεδιασμού και όχι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης


«Είναι έντονη η δυσαρέσκειά μου για την κατεύθυνση που έδωσε ο Υπουργός ΠΕΚΑ να μεταφέρει την ευθύνη της αναθεώρησης του χωροταξικού σχεδιασμού στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και όχι στην αιρετή Περιφέρεια. Η αναθεώρηση θα πρέπει απαραιτήτως να είναι αρμοδιότητα αυτού που έχει την ευθύνη του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού, δηλαδή της αιρετής Περιφέρειας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την σύσκεψη (11/12/2012) με τη μελετητική ομάδα που έχει αναλάβει, από το ΥΠΕΚΑ, την αναθεώρηση του χωροταξικού σχεδιασμού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, παρουσία του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γεωργίου Πουλοκέφαλου, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολου Παπαφωτίου, εκπροσώπων του Τεχνικού και Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας.
Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε λάθος του ΥΠΕΚΑ να θέλει να μεταβιβάσει την ευθύνη και την εποπτεία της αναθεώρησης του χωροταξικού σχεδιασμού στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μια υπηρεσία κρατική με δομές του ίδιου του ΥΠΕΚΑ, εφόσον ο νόμος αναφέρει ρητά ότι η αναθεώρηση γίνεται από τον φορέα που έχει την ευθύνη του στρατηγικού σχεδιασμού.
«Αυτή τη στιγμή συντελούνται πολλές και μεγάλες αλλαγές χωροταξίας και χωροθεσίας, όπως ότι υιοθετούνται για πρώτη φορά οι διαδικασίες fast track για την οριοθέτηση των χρήσεων γης και ότι μεταφέρεται η ευθύνη των πολεοδομικών σχεδίων στην ευθύνη της Περιφέρειας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, ενώ χαρακτήρισε μειονέκτημα τη, μέχρι στιγμής, έλλειψη διαβούλευσης εφόσον τα θέματα της χωροταξίας άπτονται δύο βασικών αρχών της Συνθήκης της Λισαβόνας, της εδαφικής και της κοινωνικής συνοχής.
Ο κ. Τατούλης διευκρίνισε ότι οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα αυτό καταδεικνύουν την υιοθέτηση πλέον της «χωρικής κατανομής» στον αντίποδα του «χωροταξικού σχεδιασμού» που ίσχυε μέχρι σήμερα και ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι προετοιμασμένη για αυτή την εξέλιξη. Σύμφωνα με αυτή την κατεύθυνση η κεντρική κυβέρνηση θα θέτει 4 – 5 οριζόντιους άξονες, ενώ η χωροταξική εξειδίκευση θα είναι ευθύνη των Περιφερειών.
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέλυσε τους τρείς πρωταρχικούς πυλώνες ανάπτυξης της Περιφέρειας: τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό και την ενέργεια.
«Χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο παρουσιάσαμε την πολιτική μας πρόταση για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας σε βάθος πενταετίας, όπου ο χωροταξικός σχεδιασμός έχει καίριο ρόλο για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος», δήλωσε ο κ. Τατούλης και αναφέρθηκε ειδικότερα και σε άλλα προβλήματα και προκλήσεις ανάπτυξης που καλείται να δώσει λύσεις ο χωροταξικός σχεδιασμός. Συγκεκριμένα, στο μεγάλο χρονικό διάστημα έγκρισης των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη διεύθυνση ΠΕΧΩ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που λειτουργεί αποτρεπτικά για επενδύσεις, το νομοθετικό πλαίσιο για την υλοποίηση θαλάσσιων πάρκων, καθώς και υποθαλάσσιων αρχαιολογικών πάρκων, την επανενεργοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου στην Πελοπόννησο, την εκμετάλλευση της αιολικής και ηλιακής ενέργειας, τη διαχείριση αποβλήτων όλων των ειδών και τις θαλάσσιες μεταφορές.
«Στο επίκεντρο του χωροταξικού σχεδιασμού είναι η βιωσιμότητα των ανθρώπων και αυτό πρέπει να το έχουμε κατά νου ώστε να μην καταρτίσουμε ένα χωροταξικό σχέδιο μη ρεαλιστικό και το οποίο εντέλει δεν θα εφαρμοστεί. Για το λόγο αυτό πρέπει να διευκολύνουμε τη φοβική σκέψη «όραμα» ενάντια στο τέλμα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου. Χρειάζεται δηλαδή, πέρα από τις ρεαλιστικές και αντικειμενικές προσεγγίσεις, ο χωροταξικός μας σχεδιασμός να επιτρέπει και στο όραμά μας να αναδυθεί» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και έκλεισε την τοποθέτησή του με την άποψη ότι η προσέγγιση αυτή θα μετατρέψει την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε Περιφέρεια της αειφορίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.  

Άβυσσος...


Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης επιβεβαιώθηκε για νιοστή φορά ότι μεσολαβεί άβυσσος μεταξύ της έννοιας ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ και με αυτό που "συμβαίνει" εκεί μέσα.
Υπάρχουν και μερικά ελαφρυντικά βέβαια για τη χθεσινή βραδιά. Ήταν δύσκολη γιατί είχε πολλές άγνωστες λέξεις για την εξουσία. Τοπικοί προϋπολογισμοί, τοπικές κοινότητες, αγροτική πολιτική, τουριστική πολιτική και πολλές τέτοιες παράταιρες έννοιες.
Το συμπέρασμα ισχύει ως έχει. Κανένα πρόβλημα δεν θα λυθεί εκεί μέσα, όσο λείπετε. Μην τα ξαναλέμε. Όμως, αν είναι να μην έρθετε πείτε το και σε μας να μην πηγαίνουμε άδικα...
Ανδρέας Απ. Ζάρρος

12/12/12 - Tι σημαίνει η ημερομηνία αυτή;


Αυτό που συμβαίνει τώρα, σήμερα με την ημέρα, το μήνα και το έτος να είναι 12 συμβαίνει μια φορά στα 100 χρόνια. Η επόμενη τριπλή ημερομηνία θα είναι η 1η Ιανουαρίου του 2101.
Οι επαγγελματίες αριθμολόγοι λένε ότι η 12/12/12 δεν είναι απλά μία επανάληψη των ψηφίων ή μία τυχερή ημέρα για τους ερωτευμένους.
Σύμφωνα με την αριθμολογία, το «12» θεωρείται αριθμός "τρία", επειδή αν προσθέσουμε τα ψηφία μας κάνουν τρία.
Και το "τρία" είναι ένας πολύ καλός αριθμός, διότι συνδέεται με το μεγαλύτερο πλανήτη, το Δία.
Η Τετάρτη 12/12/12 αποτελεί και για άλλον ένα λόγο ημερομηνία ορόσημο, ειδικά για το Βατικανό, όπου ο Πάπας Βενέδικτος θα στείλει το πρώτο του tweet στον κόσμο.
Κάποιοι πάντως έχουν προγραμματίσει σήμερα να παντρευτούν. Κάποιες γυναίκες έχουν κανονίσει να γεννήσουν.
Στις ΗΠΑ σήμερα έχουν προγραμματιστεί περίπου 7.500 γάμοι.
newsit.gr

«Έφυγε» ο Στάθης Κάβουρας

«Έφυγε» ο Στάθης Κάβουρας
[ΕΡΤ]
Πέθανε τα χαράματα της Τρίτης, σε ηλικία 80 ετών, ο γνωστός συνθέτης και ερμηνευτής των δημοτικών τραγουδιών Στάθης Κάβουρας. Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές του είδους, με σημαντικό έργο, αφού έγραψε και ερμήνευσε πάνω από 500 τραγούδια και συνέβαλε ιδιαίτερα στην προβολή του δημοτικού τραγουδιού. Πραγματοποίησε επίσης, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές με την ΕΡΤ και έχει γράψει δύο βιβλία.
Γεννήθηκε στο Δροσοχώρι Φωκίδος το 1932. Ξεκίνησε δουλεύοντας ως βοσκός με μισθό μια κατσίκα το μήνα, έφιαξε τη δική του στάνη κι έτσι μπόρεσε να τα καταφέρει.
Σύμφωνα με το βιβλίο του «Σκιαγραφώντας τα περασμένα» (έχει συγγράψει και το μυθιστόρημα «Ο Γυφτοδήμος») το πρώτο του ξεκίνημα ως τραγουδιστής, το έκανε στρατιώτης, το 1953, όταν ο λοχίας του τον πρότεινε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ήξερε τότε λίγο βιολί και λίγη κιθάρα.
Το 1957, εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα. Με την βοήθεια του Τάσου Χαλκιά, ηχογράφησε έναν μικρό δίσκο (που περιλάμβανε τα τσάμικα «Στου Παρνασσού τα έλατα» και «Στυλιανή») με τον οποίο καθιερώθηκε «πανηγυρικά». Ώς το 1968, που άνοιξε δικό του μαγαζί με τίτλο «Ταβέρνα Κάβουρας», εργάστηκε στον «`Ελατο», στο «Βελούχι», «στην Ιτιά» και στο «Ελληνικό Χωριό». Επί πολλά χρόνια συνεργάστηκε με τον αξέχαστο  παραδοσιακό οργανοπαίκτη στο βιολί , Ηλία Φουντάτο από το Χελυδόρι Κορινθίας


Στους LP δίσκους του: «Δημοτικά» (συμμετοχή, 1968), «Σοφία Κολλητήρη-Στάθης Κάβουρας» (1970), «Τα δημοτικά» (1971), «Αγκάθια και τριαντάφυλλα» (1972), «Θυμάμαι» (1977), «Στο περιβόλι του λαού μας» (1978), «Τα Γκράβαρα» (1979), «Κοντά στις ρίζες μας, 6» (1980), «Κάβουρας» (1980), «Χίλια μύρια βάσανα» (1982), «Χίλια μύρια βάσανα» (1982), «Στα κέφια του» (Θεσσαλικά τραγούδια, 1983), «Αγάπες και καημοί» (1985), «Οι μεγάλοι του Δημοτικού Τραγουδιού» (1995), «Ήσυχα πού’ ναι τα βουνά» (1996), «Σε παραδοσιακά δημοτικά» (1996), «Τραγούδια από τις 45 στροφές» (1997), κ.λπ.

Στους δίσκους του ως τραγουδοποιού: «Απ’ τα χείλη της καρδιάς» (1980), «Παραδίνομαι σε σένα» (1991), κ.λπ. Μετέχει επίσης στον δίσκο «ζωντανής» ηχογράφησης: «Τα Αηδόνια του δημοτικού τραγουδιού» (1988). Στα γνωστά τραγούδια του: «Αγιάτρευτο μαρτύριο», «Μη μου ζητάς χαμόγελα», «Δε θέλω μαύρα να ντυθείς», «Αγάπη άγνωστη», «Παραδίνομαι σε σένα», «Σκανδαλιάρικα ματάκια», «Σαν εκκλησιά στην ερημιά», «Μη μου ζητάς χαμόγελα», κ.λπ.
 Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Τετάρτη στις 11:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος, στο Γκολφ της Γλυφάδας.

NET- newsit

Το Μνημόνιο είναι πρόβλημα, αλλά το αντιμνημόνιο δεν είναι ιδεολογία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Οι εξελίξεις στο κόμμα του Πάνου Καμμένου, αλλά και οι διαφορετικές γραμμές πλεύσης που υιοθετούνται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ , αποδεικνύουν ότι η αντιμνημονιακή στάση δεν αποτελεί ικανή συνθήκη, δεν είναι το αναγκαίο ιδεολογικό υπόβαθρο για να σταθεί και να αναπτυχθεί ένα κόμμα.

Κι’ αυτό για μια σειρά λόγους.
Όταν είναι απολύτως βέβαιο ότι λεφτά δεν υπάρχουν – και αυτά που υπάρχουν είναι από τις δόσεις ή από τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων του Δημοσίου – καλείσαι να εξηγήσεις τι θα κάνεις στην περίπτωση που οι δανειστές κλείσουν τη στρόφιγγα.

Εκεί, λοιπόν, ακούγονται του κόσμου οι τρελές ιδέες:
Ότι θα καταγγείλουμε το μνημόνιο (δηλαδή τις υπογραφές μας με 16 χώρες που όλο και λιγοστεύουν, οπότε όλο και πιο πολύ εξαρτώμεθα από τους ισχυρούς της Ένωσης), αλλά οι δανειστές θα αναγκαστούν να μας τροφοδοτούν με χρήμα.

Ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ και επιτέλους μπορούμε άνετα να πάμε στη δραχμή, στη μνα ή δεν ξέρω σε ποιο άλλο ανύπαρκτο νόμισμα, να κόβουμε μονέδα στο Νομισματοκοπείο και να συνεχίσουμε να ζούμε κανονικά, να εισάγουμε φάρμακα, να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις, να πάρουν οι άνθρωποι τα εφάπαξ που περιμένουν εδώ και χρόνια – αποκρύπτοντας, βέβαια, την τρομερή υποτίμηση και την απίστευτη ανθρωπιστική καταστροφή που θα προκύψει εφόσον δεν θα λειτουργεί τίποτε σε βασικούς τομείς όπως η υγεία.

Ότι αν στριμωχτούμε πολύ, μπορούμε να επιλέξουμε ένα άλλο ισχυρό νόμισμα, όπως το δολάριο για παράδειγμα!
Πώς θα γίνει αυτό, αυτή η φαεινή ιδέα του κ. Καμμένου, άγνωστο!
Θα έχουμε δολάριο και θα ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ή θα φύγουμε από την ΕΕ και θα υποκλιθούμε στην αστερόεσσα;

Και μήπως βρέθηκε κανείς να μας φέρει δολάρια με τα τσουβάλια;
Όλα αυτά καταδεικνύουν πως το «αντιμνημόνιο» δεν είναι ιδεολογία και επομένως δεν αρκεί για να στηρίξει πολιτικά ένα κόμμα.
Διότι αν αύριο το πρωί ξυπνούσαμε και δεν υπήρχε μνημόνιο, είναι βέβαιο ότι δεν θα υπήρχε τίποτε που να κρατήσει ενωμένο ένα τέτοιο (ευκαιριακό) κόμμα, που σχηματίστηκε για να απορροφήσει τη λαϊκή οργή.

Αν αύριο το πρωί ξυπνούσαμε και δεν υπήρχε μνημόνιο, επίσης όλα τα πλήθη που συνέρρευσαν στον ΣΥΡΙΖΑ θα επέστρεφαν στα παλιά τους κόμματα.
Διότι ουδείς θα είχε όρεξη να ψάχνει κάθε φορά να βρει με τη γνώμη ποιας συνιστώσας θα έπρεπε να συνταχθεί.
Συμπέρασμα: Όσο πιο γρήγορα γίνουν οι αναγκαίες κινήσεις για να δρομολογηθεί η έξοδος από το μνημόνιο, τόσο γρηγορότερα θα ησυχάσουν τα αυτιά μας από διάφορες τρέλες.
Οι οποίες (τρέλες) λέγονται – πασπαλισμένες με μπόλικες αντιφάσεις και άφθονο λαϊκισμό – διότι ακόμη και ένα ευκαιριακό κόμμα ή ένα κόμμα με ευκαιριακή πελατεία κάτι πρέπει να πει…

elzoni.gr

2 νεκροί από έκρηξη σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην Κρήτη

asthenoforo-anatropi
Τραγική εξέλιξη είχε το συμβάν με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην εθνική οδό Ηρακλείου - Ρεθύμου, , στο ύψος της Αγίας Πελαγίας στην Κρήτη, το οποίο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με άλλο Ι.Χ., ανατράπηκε και ακολούθησε έκρηξη στις φυάλες  οξυγόνου που κουβαλούσε και στην περιοχή επικράτησε πανικός.Διερχόμενοι οδηγοί σταμάτησαν, ειδοποίησαν ασθενοφόρο, αλλά δεν μπορούσαν να πλησιάσουν το φλεγόμενο ασθενοφόρο για να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους...
Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής. Η φωτιά κατασβέστηκε
Παρά την προσπάθεια απεγκλωβισμού, οι δυο διασώστες που επέβαιναν στο ασθενοφόρο ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια νεκροί, με τον έναν να είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο διοικητής του ΕΚΑΒ Κρήτης.
Νεκροί είναι ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης, Δημήτρης Βουρβαχάκης και ένας νεαρός διασώστης (πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ Κρήτης, Βαγγέλης Κελαράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει τραυματιστεί ακόμα ένα άτομο. Πρόκειται πιθανότατα για τον οδηγό του ασθενοφόρου που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.
Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τυλίχτηκε στις φλόγες, περίπου στις 08.40 το πρωί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ασθενοφόρο βγήκε από τον δρόμο, για άγνωστο λόγο και ανετράπη, ενώ στη συνέχεια συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο νεαρές γυναίκες από τα Χανιά, οι οποίες οδηγούνται στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου.

Ο Βαρτζόπουλος αναλαμβάνει τη Γ.Γ. Συντονισμού


Dimitis-VartzopoulosΟ Δημήτρης Βαρτζόπουλος που κατέχει σήμερα το νευραλγικό πόστο του Γενικού Γραμματέα παρά τω Πρωθυπουργώ θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώτος Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του κυβερνητικού έργου, καλύπτοντας τη θέση που δημιούργησε ο Αντώνης Σαμαράς με το σχετικό νομοσχέδιο που δημοσιοποιήθηκε χθες.
Ο ψυχίατρος στο επάγγελμα Δημήτρης Βαρτζόπουλος, διετέλεσε στο παρελθόν υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Παπαδήμου καθώς και επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ ανήκει πλέον στον στενό πυρήνα των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βαρτζόπουλος έχει ήδη τον άτυπο συντονισμό και παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου υπό την ευθύνη του, καθώς έχει επιφορτιστεί με το follow up των ενεργειών που έχει αναθέσει ο Αντώνης Σαμαράς στους υπουργούς, επικοινωνώντας πολλές φορές απευθείας με τον… συνεργάτη που έχει ορίσει ο κάθε υπουργός υπεύθυνο για ένα θέμα.

ysterografa.gr

Ζώης: Ο Καμμένος δεν είναι πρόεδρος των ΑΝΕΛ


Xristos-ZoisΟ Χρήστος Ζώης ο οποίος υπέβαλε χθες την παραίτησή του από το αξίωμα του εκπροσώπου Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μιλώντας στο πρωί στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” της τηλεόρασης του “ΣΚΑΪ” με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, υποστήριξε ότι ο Πάνος Καμμένος δεν είναι… πρόεδρος του κόμματος.
Δεν είναι πρόεδρος του κόμματος. Είναι προεδρεύων, μέχρι να διεξαχθεί το Συνέδριο, και προς τιμήν του το έχει παραδεχθεί και ο ίδιος”, δήλωσε ο Χρήστος Ζώης. Ο άλλοτε υφυπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή άφησε ακόμη αιχμές για τον Πάνο Καμμένο και τις κατά καιρούς… περίεργες θέσεις που έχει διατυπώσει.

Η τρόικα θέλει αλλαγές στη φορολογική κλίμακα

greek-troika
Σοβαρές ενστάσεις φαίνεται ότι η έχει η τρόικα για συγκεκριμένες πτυχές του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο θα καταθέσει την Παρασκευή στη Βουλή ο Γιάννης Στουρνάρας, αφού πρώτα το παρουσιάσει προς έγκριση στο αυριανό Eurogroup.
Οι επικεφαλής των ελεγκτών του ελληνικού Μνημονίου θέλουν αλλαγές στη φορολογική κλίμακα, επισημαίνοντας ότι αυτή την οποία ενέκρινε η Διακομματική Επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τριών κομμάτων που συμμετέχουν και στηρίζουν την κυβέρνηση, προκαλούν… στρεβλώσεις σε εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ.
Ενστάσεις φέρεται να έχει διατυπώσει η τρόικα και για τις διατάξεις που αφορούν τη φοροδιαφυγή, και οι οποίες αναμένεται να έρθουν στη Βουλή με ξεχωριστό κείμενο, μέχει τα τέλη Μαϊου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την αποτίμηση της διαδικασίας επαναγοράς ελληνικών ομολόγων, ζητήθηκε από τον Γιάννη Στουρνάρα να παρουσιάσει στο αυριανό Eurogroup με λεπτομέρειες το νομοσχέδιο που θα προωθηθεί εν συνεχεία στη Βουλή.

ysterografa.gr

Δήμαρχοι: Πάνε πλατεία... Συντάγματος!


Αφήνουν τα γραφεία, κατεβαίνουν στους δρόμους και στο Σύνταγμα σήμερα οι δήμαρχοι της χώρας. Συγκεκριμένα, στις 11 το πρωί, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, κατά της οικονομική Εποπτείας των ΟΤΑ στο πλαίσιο των αποφάσεων του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ πριν από λίγες ημέρες.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Βουλής και υπουργούς. Την ίδια ώρα, οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα πραγματοποιήσουν πικετοφορία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στις 3 και μισή το μεσημέρι, θα συνέλθει το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ και θα γίνει εκτίμηση των αποτελεσμάτων της κινητοποίησης, ενώ θα συζητηθούν και οι εξελίξεις στο θέμα της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων των δήμων καθώς και προτάσεις για τη σύνταξη των προϋπολογισμών των δήμων για το 2013.
Να σημειωθεί πως η κινητοποίηση της Τετάρτης αποτελεί την αφετηρία σειράς δράσεων διαμαρτυρίας και πρωτοβουλιών που αποφάσισε το Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 3 Δεκεμβρίου, το οποίο εκτίμησε ότι με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και την υπογραφή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου πλήττεται όχι μόνο η καθημερινή λειτουργία των δήμων, αλλά και η ίδια η υπόσταση και ο συνταγματικά κατοχυρωμένος ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας.
Η επόμενη κινητοποίηση-διαμαρτυρία των δημάρχων θα γίνει στις 19 Δεκεμβρίου, ημέρα της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, έξω από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών για την κατάρρευση των κοινωνικών δομών εξαιτίας της υποχρηματοδότησης των δήμων

Νομοσχέδιο καταργεί ή συγχωνεύει άλλους 197 φορείς του Δημοσίου - Προβλέπει σύσταση Γενικής Γραμματείας για το συντονισμό της κυβέρνησης


- Το προσωπικό των φορέων που καταργούνται ή συγχωνεύονται μεταφέρονται σε άλλα ΝΠΙΔ
- Παύουν αυτοδικαίως οι αποσπάσεις προσωπικού στους συγκεκριμένους οργανισμούς
- Προβλέπει θέση γενικού γραμματέα Συντονισμού ολόκληρου του κυβερνητικού έργου
- Ο νέος γραμματέας θα υπάγεται στον πρωθυπουργό με θητεία 5 χρόνια και με 63 υπαλλήλους προσωπικό
- Eρώτημα είναι ποιό πρόσωπο θα επιλεγεί για μία τόσο κομβική θέση

Στη Βουλή κατατέθηκε απόψε, έπειτα από μακρά περίοδο διαβούλευσης, το σχέδιο νόμου για την «κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα - Σύσταση Γενικής Γραμματείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», που αποτελεί τη γνωστή εξαγγελία της κυβέρνησης.

Στόχος του σχεδίου νόμου, που κατατέθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είναι «η οικονομικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία δημοσίων οργανισμών που εξυπηρετούν δημόσια αγαθά και παρέχουν αναγκαίες υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο με όσο το δυνατόν λιγότερο δημοσιονομικό κόστος και μικρότερη επιβάρυνση του Έλληνα φορολογούμενου».

Το νομοσχέδιο αφορά 197 νομικά πρόσωπα του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενώ το προσωπικό των φορέων και απασχολούνται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου θα μεταφέρθεί σε άλλα πρόσωπα νομικού ιδιωτικού δικαίου. Ωστόσο, με την κατάργηση ή τη συγχώνευση σταματούν αυτοδίκαια οι αποσπάσεις προσωπικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ

Επίσης, όσον αφορά τη σύσταση Γενικής Γραμματείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, πρόκειται για νομοθετική πρωτοβουλία ύστερα από σχετικές συστάσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας & Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), για την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης και στην ουσία «επιχειρείται η συγκρότηση ενός «Κέντρου Διακυβέρνησης».

Όπως αναφέρεται, το σχέδιο νόμου επιδιώκει την ανταπόκριση στις ανάγκες ενός συντονισμού για τον προγραμματισμό και την αποτελεσματικότερη εφαρμογή πολιτικών αποφάσεων, τη συνεχή επιδίωξη για την αποφυγή αντιφατικών αποφάσεων και την αποτελεσματική άσκηση συνεκτικών αποφάσεων, καθώς και την εποπτεία της καλής εκτέλεσης των κυβερνητικών αποφάσεων και την ενημέρωση του πρωθυπουργού για την πορεία του κυβερνητικού έργου. Θα αποτελεί, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, «ένα δυναμικό βραχίονα για την άσκηση των αρμοδιοτήτων του πρωθυπουργού».

Η θέση του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού, που υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό, θα έχει θητεία πέντε ετών, ενώ προβλέπονται και 63 θέσεις προσωπικού για τη στελέχωσή της.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

newsit.gr

Καταπέλτης ο Βενιζέλος κατά Σημίτη-Παπανδρέου: "Εγώ δεν είχα πατέρα σύμβουλο των ανακτόρων και πρωθυπουργό"

Ικανοποίηση επικρατεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ από τις μέχρι τώρα μαζικές όπως τις χαρακτηρίζουν Νομαρχιακές Συνελεύσεις του κόμματος ενόψει του Συνεδρίου, ωστόσο στις Σέρρες την Κυριακή τα πράγματα δεν κύλησαν και τόσο ομαλά.
Σύμφωνα με τη τοπική ιστοσελίδα "Πρωταγωνιστής" ο Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή την παρατήρηση παρευρισκόμενου συντρόφου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε πρωτοφανή προσωπική επίθεση εναντίον των πρώην προέδρων του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου, λέγοντας πως αυτός δεν είχε πατέρα σύμβουλο των ανακτόρων, ούτε είχε πατέρα και παππού πρωθυπουργό".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί "μιας και σε κάποιο σημείο της δευτερολογίας του όντας φανερά εκνευρισμένος επιτέθηκε με σφοδρότητα και σε προσωπικό επίπεδο στον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Σερρών Μάρκο Μπόλαρη", καθώς χαρακτήρισε "λανθασμένη την απόφαση του βουλευτή να κινηθεί αυτόνομα και όπως τόνισε δεν σεβάστηκε την απόφαση της πλειοψηφίας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ".
Ακόμα όμως πιο σκληρός ήταν όταν σχολίασε την τελευταία ανάρτηση του κ. Μπόλαρη στο λογαριασμό του στο facebook όπου χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ όμηρο του κ. Βενιζέλου, ο οποίος με τη σειρά του είναι όμηρος της Δεξιάς και του κεφαλαίου εξαιτίας της συμμετοχής του στην απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ, με τον κ. Βενιζέλο να χαρακτηρίζει "αστεία τα όσα γράφει ο κ. Μπόλαρης".

newsit.gr

Τη Δευτέρα η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ


Την ερχόμενη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν στους δικαιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, τα οικογενειακά επιδόματα του ΣΤ΄διμήνου 2012.
Με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΟΓΑ, διευκρινίζει, ότι θα καταβληθεί στους ήδη δικαιούχους, τρίτεκνους και πολύτεκνους, μόνο το επίδομα των 44 ευρώ το μήνα, για κάθε παιδί, εφόσον πληρούν το εισοδηματικό κριτήριο, δηλαδή ετήσιο εισόδημα 45.000 ευρώ για τρίτεκνους και τετράτεκνους.

Με το νόμο του 3ου Μνημονίου (Ν.4093/2012 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», από 1/11/2012 καταργήθηκαν:

- Το επίδομα τρίτου παιδιού (177 ευρώ ανά μήνα), το οποίο καταβαλλόταν για το τρίτο παιδί μέχρι τη συμπλήρωση του 6ου έτους της ηλικίας του

- Η ισόβια σύνταξη (102 ευρώ ανά μήνα)

- Η εφάπαξ παροχή των 2.000 euro, η οποία καταβαλλόταν για τη γέννηση κάθε παιδιού από το τρίτο και μετά.

Όσον αφορά τις αιτήσεις για τη χορήγηση οικογενειακών επιδομάτων που έχουν καταργηθεί και έχουν υποβληθεί στον ΟΓΑ, πριν από την ψήφιση του νόμου, η Διοίκηση του Οργανισμού αναφέρει, ότι θα εξεταστούν το συντομότερο δυνατό και θα καταβληθεί στους δικαιούχους, το δικαιούμενο ποσό (αναδρομικά και μέχρι την ημερομηνία κατάργησης του επιδόματος), άπαξ, εντός του έτους 2013.

Από το έτος 2013 τα οικογενειακά επιδόματα αντικαθίστανται από το νέο Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων, το οποίο θα χορηγείται σε όλες τις οικογένειες από το πρώτο παιδί, με εισοδηματικά κριτήρια.

newsit.gr

Το ΑΣΕΠ ξεκίνησε τη διαδικασία πρόσληψης 1.600 ατόμων


Το ΑΣΕΠ ολοκλήρωσε τις απαιτούμενες προπαρασκευαστικές ενέργειες για την εκκίνηση της διαδικασίας πρόσληψης 1.600 και πλέον ατόμων, στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στον τομέα του Πολιτισμού.
Τα προγράμματα απευθύνονται αποκλειστικά σε νέους ανέργους ηλικίας έως και 35 χρόνων, ενώ η πρόσληψη του προσωπικού θα γίνει με επτάμηνες συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Η ανεξάρτητη αρχή, προκειμένου να διασφαλίσει την ταχύτητα, αντικειμενικότητα και διαφάνεια στη διαδικασία επιλογής ωφελούμενων στα συγκεκριμένα προγράμματα απασχόλησης, εκπόνησε τα ακόλουθα υποδείγματα:

1. Οδηγίες για την επιλογή ωφελουμένων μέσω προγραμμάτων ΚΟΧ στον τομέα του Πολιτισμού.

Απευθύνεται στους δικαιούχους φορείς με σκοπό να τους παράσχει τις απαραίτητες οδηγίες για την ορθή και αποτελεσματική διενέργεια της διαδικασίας επιλογής ωφελουμένων.

2. Υπόδειγμα ανακοίνωσης.

Απευθύνεται στους δικαιούχους φορείς και περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για την σύνταξη της ανακοίνωσης και την ορθή διεξαγωγή της διαδικασίας.

3. Αίτηση-υπεύθυνη δήλωση για απασχόληση με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού.

Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής ωφελουμένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στον τομέα του Πολιτισμού πρέπει να χρησιμοποιούν αποκλειστικά το συγκεκριμένο υπόδειγμα αίτησης.

4. Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης συμμετοχής και υποβολής δικαιολογητικών σε Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού.

Απευθύνεται στους δυνητικά ωφελούμενους (υποψήφιους) με σκοπό να τους καθοδηγήσει στην ορθή συμπλήρωση της αίτησής τους και να τους παράσχει τις αναγκαίες διευκρινίσεις για απαιτούμενα προσόντα, βαθμολογούμενα κριτήρια και δικαιολογητικά συμμετοχής που πρέπει να προσκομίσουν προκειμένου να διασφαλίσουν την έγκυρη συμμετοχή τους στη διαδικασία επιλογής.

Τα συγκεκριμένα υποδείγματα καθώς και οι θέσεις εργασίας που θα ανακοινωθούν μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

newsit.gr

"ΠΕΡΙΘΩΡΙ" ΑΧΑΪΑΣ ( VIDEO)

ΣΤΑΘΗΣ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣτου ΣΤΑΘΗ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟY
 

«Φλερτάρει» με τον Δήμο Θεσσαλονίκης ο Ιωαννίδης!

IOANNIDIS3
Μπορεί να εμπίπτει στις… αρμοδιότητες του κυβερνητικού ρεπορτάζ, αλλά ακούγεται στα γήπεδα. Ο Γιάννης Ιωαννίδης, λέγεται ότι μετρά ημέρες στο Υπουργείο αθλητισμού.
Η είδηση… πλήρης από όσους γυρίζουν στα γήπεδα και συνομιλούν με τους παράγοντες του ποδοσφαίρου είναι πως ο «ξανθός» βλέπει με πολύ καλό μάτι την προοπτική να κατέβει υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία για το Δήμο Θεσσαλονίκης.
Για το λόγο αυτό μάλιστα έχει αναλάβει πρωτοβουλία για να σωθεί η ομάδα του Άρεως (όπως λένε και στη Θεσσαλονίκη). Με ποιο τρόπο; Εκεί είναι η είδηση…

ysterografa.gr

Χειρουργήθηκε στην Κούβα ο Τσάβεζ. Αγωνία και προσευχές στη Βενεζουέλα

Hugo-Chavez-undergoes-surgery
Χειρουργήθηκε σήμερα στην Κούβα ο Ούγκο Τσάβεζ, για την αντιμετώπιση του καρκίνου που επανεμφανίστηκε στον οργανισμό του, όπως επιβεβαίωσε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, την ώρα που στη χώρα οι πιστοί οπαδοί του ιστορικού ηγέτη τους προσεύχονταν για την αποκατάσταση της υγείας του.
“Ο καλός φίλος και σύντροφός μου, Ούγκο Τσάβεζ περνά τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του. Αυτή τη στιγμή χειρουργείται και η επέμβαση είναι εξαιρετικά λεπτή”, δήλωσε ο πρόεδρος του Εκουαδόρ Ραφαέλ Κορέα.
Περισσότερες και πιο ουσιαστικές λεπτ0μέρειες για την κατάσταση της υγείας του Ούγκο Τσάβεζ μετά την επέμβαση, δεν έγιναν γνωστές.
Σημειώνεται ότι πριν αναχωρήσει από τη Βενεζουέλα για την Κούβα, και αφού ανακοίνωσε στους πολίτες της χώρας ότι ο καρκίνος επέστρεψε και η κατάστασή του έχει επιδεινωθεί, έχρισε διάδοχό του τον Νικολά Μαντούρο.

ysterografa.gr

Λαζανάς : τούς δικάζει από τον τάφο του ! Κωφοί και άλαλοι οί 15 σύλλογοι Προστασίας μεταναστών και το «Παρατηρητήριο Ελσίνσκι»…









 
 
 
 
 
Με αφορμή την διαμαρτυρία της μητέρας τού αδικοχαμένου Θανάση Λαζανά πού τον έσφαξε σαν αρνί ένας Αφγανός πού μετά έγινε άφαντος και ψάχνει σήμερα μέσα στα άχυρα να τον βρεί η Ελληνική Αστυνομία
( καθ΄ ότι «ψύλλος» ο μικρός ( ; ), μας πήρε τηλέφωνο προχθές ένας άσπονδος φίλος και τακτικός αναγνώστης μας…

Και αφού έλουσε τις Ανακριτικές αρχές πού έβγαλαν ανήλικο τον φονιά ( όπως τον άλλο στην Πάρο ) «επειδή το έλεγε μόνος του ότι ήταν ανήλικος…», και πού σαν χάνοι κάποιοι εξ΄ αυτών τον πίστεψαν στέλνοντάς τον σε σωφρονιστικό Ξενοδοχείο απ΄ όπου πηδώντας μια μάντρα τόσκασε, μας διάβασε αγανακτισμένος την παρακάτω είδηση…

-----------------------------------------
 
Στρασβούργο

Τετραήμερη, επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί από την Κυριακή ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς.
Στο πλαίσιο των καθηκόντων του, ο Λετονός επίτροπος θεωρείται βέβαιο ότι θα επισκεφθεί φυλακές, αναμορφωτήρια ανηλίκων, κέντρα κράτησης μεταναστών και αιτούντων άσυλο καθώς και ότι, θα έχει επαφές με αντιρατσιστικές οργανώσεις,
προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία για την άνοδο της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα
Στο πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης του επιτρόπου στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, συμπεριλαμβάνονται και συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.
---------------------

«Έτσι λοιπόν…» μας είπε, «ούτε λίγο ούτε πολύ μας στέλνουν εδώ στην Ελλάδα, πλέον των άλλων χιλιάδων μεταναστών πού εσκεμμένως προστατεύουν, μας στέλνουν και επίτροπο ελέγχου υπέρ των λαθρομεταναστών !!!

«Μά καλά» , μας είπε, « δεν σας φαίνεται κι΄ εσάς ότι σαν πολύ κόψιμο να τούς έχει πιάσει εκεί πέρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Στρασβούργο για τους μετανάστες, ενώ δεν δίνουν τρύπιο σέντς όταν κακοποιούνται, ληστεύονται και σκοτώνονται από τους λαθρομετανάστες οί Έλληνες;