Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Ο «τρομοκράτης»… χτύπησε και στην Πλατεία! ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2

Τρομοκράτης και πυροσβέστης! Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα στη Νέα Σμύρνη, αλλά με γκολ του Τζιμπούρ στο 82′ και ενώ είχαν προηγηθεί τρία δοκάρια του Μήτρογλου, ανέτρεψε το αποτέλεσμα και κέρδισε 2-1 τον Πανιώνιο.
Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την 30η του νίκη στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιώνιου, κι έκλεισε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του για το πρωτάθλημα στο 2012.
Σ' ένα ματς που ήταν μονόλογος για τους φιλοξενούμενους, ο Πανιώνιος προηγήθηκε με τον Αραβίδη, όμως οι Πειραιώτες γύρισαν το ματς με το αυτογκόλ του Σπυρόπουλου και το γκολ του Τζιμπούρ.
Ο Ολυμπιακός ήλεγχε το ματς από το ξεκίνημά του με τον Πανιώνιο να πατάει στην αντίπαλη δυο φορές με τον Αραβίδη και στη μια να σκοράρει! Οι «κυανέρυθροι» είχαν ένα καλό σουτ με τον φορ τους στο 3' κι έκτοτε δεν ξανά απείλησαν την εστία του Κάρολ με τον Ολυμπιακό να παίρνει τα ηνία.
Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να επιτεθούν από την «καλή» τους πτέρυγα, την αριστερή με Αμπντούν, Χολέμπας, ενώ παρά την παρουσία του Ιμπαγάσα στον άξονα, δεν πέρασαν κάθετες πολλές κάθετες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων.
Παρότι οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή πλην ενός σουτ του Μασάντο δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία του Περιστερίδη.
Ώσπου φτάσαμε στο 25ο λεπτό, όπου ο Κοντρέρας δεν κατάφερε να απομακρύνει τη μπάλα, ο Αραβίδης την έκλεψε, τον «άδειασε» και με εξαιρετικό σουτ από δύσκολη γωνία νίκησε τον Κάρολ για να κάνει το 1-0!
Η χαρά των γηπεδούχων ωστόσο, δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 30ο λεπτό, ο Μασάντο σέντραρε από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι κι ο Σπυρόπουλος στην προσπάθειά του να διώξει έκανε στραβοκλωτσιά και η μπάλα κατέληξε στη δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει, Περιστερίδη για να γίνει το 1-1!
Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να πάει προηγούμενος στα αποδυτήρια, ωστόσο, έχασε διπλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις με τον Τζιμπούρ να μην μπορεί να νικήσει στο τετ α τετ τον Περιστερίδη και τον Μοντέστο να παίρνει το «ριμπάουντ» και να στέλνει τη μπάλα απελπιστικά άουτ από καλή θέση!
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος κι έχασαν διπλή ευκαιρία στο 53' με τον Αμπντούν να κερδίζει κόντρα, να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει, όμως ο Περιστερίδης έδιωξε! Ο Αλγερινός πήρε το «ριμπάουντ» γύρισε στον Μήτρογλου που σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Τζιμπούρ και βρήκε στο δοκάρι του Περιστερίδη!
Στο 61' οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κι άλλο δοκάρι, με τον Μήτρογλου να εκτελεί φάουλ και τη μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Περιστερίδη! Ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτος κυρίαρχος στην επανάληψη με τον Κάρολ να είναι θεατής του αγώνα.
Οι Πειραιώτες ενέτειναν την πίεσή τους κι ο Ζαρντίμ φρεσκάρισε το κέντρο βάζοντας τον Φουστέρ αντί του Μασάντο. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να… τσακώνεται με τα σίδερα κι ο Μήτρογλου στο 74' «σημάδεψε» με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι του Περιστερίδη!
Τελικά η υπεροχή του Ολυμπιακού καρποφόρησε στο 82'. Ο Ιμπαγάσα σέντραρε από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, ο Μήτρογλου πήρε την κεφαλιά κι ο Τζιμπούρ εξ επαφής απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα του Περιστερίδη για να διαμορφωθεί το τελικό 1-2.
Με το που μπήκε το γκολ του Ολυμπιακού, οπαδοί του Πανιώνιου μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και φώναζαν συνθήματα κατά του Σπάθα με τον Πειραιώτη ρέφερι να πηγαίνει για 5 λεπτά στα αποδυτήρια. Το ματς τελείωσε έπειτα από οκτώ λεπτά καθυστερήσεων με τους Πειραιώτες να πηγαίνουν στο +11 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και να κλείνουν με θετικό πρόσημο το 2012.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Αυλωνίτης, Ρόκας (69' Γιαννούλης), Κούρος, Ρόβας (90' Ανδράλας), Γουνδουλάκης (51' Μενδρινός), Οκόγιε, Καμπάνταης, Αραβίδης, Κουλουχέρης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Μανιάτης, Μοντέστο, Μασάντο (67' Φουστέρ), Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανωλάς, Γκρέκο (46' Μήτρογλου), Αμπντούν (90+3' λ.τ. Παπάζογλου).

Συλλυπητήρια Παπούλια σε Ομπάμα

papoulias
Συλλυπητήριο τηλεγράφημα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, εκφράζοντας τη θλίψη του για την τραγωδία στο Κονέκτικατ.
Δεν βρίσκω λόγια για να σας μεταφέρω τη βαθύτατη θλίψη του ελληνικού λαού και τη δική μου, για την τραγωδία που βιώνει η χώρα σας. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από όσα άφησε πίσω της αυτή η αδιανόητη φρίκη. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων, την αλληλεγγύη μας και το ειλικρινές ενδιαφέρον μας για το διάλογο που ήδη αποφασίσατε να ανοίξετε στην πατρίδα σας σχετικά με το θέμα της οπλοκατοχής. Ελπίζω και εύχομαι να ήταν αυτή η τελευταία φορά που θρηνείτε θύματα από την έκρηξη μίας παράλογης και αποκρουστικής βίας”, αναφέρει ο κ. Παπούλιας στο τηλεγράφημά του.

ysterografa.gr

Ο Αρβανιτόπουλος, ο Δήμας και ο Κόκκαλης…

Konstantinos-Arvanitopoulos-Dimas-Kokkalis
Στον καθηγητή Παύλο Αλιβιζάτο, κάτοχο της καθηγητικής έδρας Larry and Diane Bock του Πανεπιστημίου Berkeley της Καλιφόρνια και 7ο Διευθυντή του Εθνικού Εργαστηρίου Lawrence του Πανεπιστημίου Berkeley, απενεμήθη το βραβρίο Νίκη, που δίνει κάθε χρόνο το μη κερδοσκοπικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας ΑΙΤ, για Έλληνες ή ελληνικής καταγωγής επιστήμονες με καθοριστική συμβολή στην παγκόσμια πρόοδο των επιστημών και της τεχνολογίας.
Ο κ. Αλιβιζάτος βραβεύτηκε για τη σημαντική συνεισφορά του στην επιστήμη και την πρωτοποριακή του ερεύνα στη νανοτεχνολογία, ενώ την απονομή έκανε ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μαζί με τον πρώην υπουργό Σταύρο Δήμα και τον επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη.
Τη σχετική φωτογραφία δημοσίευσε στο Twitter ο Υπουργός Παιδείας και πρώτος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Πειραιώς.

ysterografa.gr

“Η Τουρκία θα προκαλέσει Παγκόσμιο Πόλεμο”

Reuters Iran Revolutionary Guard
Η χωροθέτηση πυραύλων Patriot στην Τουρκία κοντά στα σύνορα με τη Συρία, και με την έγκριση του ΝΑΤΟ, προκαλεί εκνευρισμό στις γύρω χώρες, και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία η Μέση Ανατολή αλλά και ο αραβικός κόσμος δοκιμάζουν τις… αντοχές τους.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο “Reuters”, επικαλούμενο το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, υψηλόβαθμα στελέχη του καθεστώτος της Τεχεράνης, των Φρουρών της Επανάστασης αλλά και του ιρανικού στρατού, εκφράζουν την προχωρημένη ανησυχία τους για τις εξελίξεις.
“Η τοποθέτηση των πυραύλων Patriot στην Τουρκία θα μπορούσε να διαμορφώσει σκηνικό για έναν καινούριο Παγκόσμιο Πόλεμο”, φέρεται να έχει υποστηρίξει ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν.
Η Τεχεράνη αναμένει την έκβαση των πρόωρων εκλογών στο Ισραήλ, στις αρχές του έτους, για να υπάρξει πιο ξεκάθαρη εικόνα των πολιτικών συσχετισμών και των ισορροπιών στην περιοχή, την ώρα που το Ιράν δέχεται πιέσεις για το πυρηνικό πρόγραμμά του.
NATO for the Patriot system, designed to intercept aircraft or missiles, in November after talks about how to bolster border security after repeated episodes of gunfire spilling into Turkish territory from Syria’s civil war.
“Ο κάθε ένας από αυτούς τους πυραύλους Patriot είναι ένα μαύρο σημάδι στον παγκόσμιο χάρτη, και προορίζεται να προκαλέσει Παγκόσμιο Πόλεμο. Σχεδιάζουν Παγκόσμιο Πόλεμο, και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό για το μέλλον της ανθρωπότητας”, ήταν τα λόγια του στρατηγού Χασάν Φιρουζαμπαντί, αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν.

ysterografa.gr

Τα λένε την Τρίτη για το μέλλον της κυβέρνησης - “Πυρετός” συσκέψεων για Σαμαρά από το πρωί

Antonis-Samaras-Megaro-Maximou
Ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου, την Τρίτη το βράδυ (20.00).
Στη σύσκεψη αναμένεται να συζητηθεί η επαναπροσαρμογή της στρατηγικής της κυβέρνησης μετά την απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης, θα λυθούν οι όποιες εκκρεμότητες αναφορικά με το φορολογικό, ενώ θα τεθεί επί τάπητος και ο μελλοντικός ανασχηματισμός, καθώς και η συμμετοχή στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ σε αυτόν.
ektakti
Στο μεταξύ συνεχείς συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες είχε από το πρωί στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς καθορίζοντας τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα μετά και τη θετική απόφαση του Eurogroup που οδηγεί στην εκταμίευση της δόσης.
Προτεραιότητα για τον Πρωθυπουργό είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων αλλά και η επέκταση όσων ήδη βρίσκονται στη χώρα μας με στόχο την εισροή κεφαλαίων και την ενίσχυση της ρευστότητας αλλά και την μείωση της ανεργίας.

Τη Δευτέρα το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς θα δεχθεί στο γραφείο του εκπροσώπους 16 μεγάλων πολυεθνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα παρουσία και των κκ Στουρνάρα, Χατζηδάκη και Μηταράκη. Στόχος του Πρωθυπουργού είναι η διεύρυνση της παρουσίας τους στην Ελλάδα και φυσικά η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Τέλος την Τετάρτη το βράδυ θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στα επίσημα εγκαίνια της αντιπροσωπείας του ιδρύματος Konrad Adenauer, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

ysterografa.gr

Ο Αετός 5 - 0 τον ΑΟ. Λεχαίου και έπιασε τον Κύψελο στην κορυφή


 
Η μισή 13η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας Κορινθίας έγινε σήμερα .
Ο Αετός Κρυονερίου με την σαρωτική νίκη του με 5 - 0 επί του ΑΟ Λεχαίου έπιασε στην κορυφή τον Κύψελο που αύριο δικιμάζεται εκτός έδρας στο ντέρμπι με την Αλμυρή. Στο Αγγελόκαστρο, ο Αετός έχασε με 2 - 3 από τον Τεννεάτη Αθικίων, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε ο Άρης Αρχαίας Κορίνθου επί της Θύελλας Κάτω Διμηνίου .
Σπουδαίο "τρίποντο" παραμονής μέσα στο Συνοικισμό, με 2 - 0 πήρε ο Ισθμιακός απέναντι στον Άρη Κορίνθου.
 Η υπόλοιπη αγωνιστική συνεχίζεται το αύριο Κυριακή με τα ντέρμπι της ΑΟ. Αλμυρής με τον πρωτοπόρο Κύψελο και του ΑΟ. Σολωμού με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου. Εξίσου σημαντική και η αναμέτρηση στο γήπεδο"ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" στο Δερβένι, ανάμεσα στον Πανευρωστινιακό και τους Γαλάζιους Νέους, ενώ στο Ξυλόκαστρο, η Αναγέννηση Κιάτου θα υποδεχθεί τον Άρη Βοχαϊκού.

Η αγωνιστική

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ                 2- 3
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                                 0 - 2
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ                      5 - 0
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ  3 - 2

 
Οι αγώνες της Κυριακής  15:00
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΙΚΟΥ
ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
 
 

Το Σπαθοβούνι 2 - 0 τον αποδεκατισμένο Αστέρα Δερβενίου και παρέμεινε στο "ρετιρέ" της Α1 Κορινθίας



Το Σπαθοβούνι παρέμεινε στο βαθμολογικό "ρετιρέ" καθώς στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Κορινθίας. , στο γήπεδο του Σολομού επικράτησε με 2 - 0 του ελλειπή  Αστέρα Δερβενίου ενώ, στο Θώδειο , ο Α.Ο. Λουτρακίου  και Ατρόμητος Χιλιομοδίου  στο ντέρμπι της ημέρας  , έμειναν στο 1 - 1 καί έχασαν έδαφος. Αντίθετα κέρδισαν έδαφος και βρίσκονται στο -1 από το Σπαθοβούνι  ο ΠΑΣ Κλένια και η Ελλάς Βέλου  με τις εκτός έδρας νίκες τους, με 3 - 2 επι του Πανσολυγειακό και 2 - 1 επί των Αγίων  Θεοδώρων, αντίστοιχα. Με το ίδιο σκορ ( 2 - 1)  επικράτησε και ο Σαρωνικςό Γαλατακίου  του Παννεμεατικού.
Στο Ξυλόκαστρο ο Πανκαμαριακός νίκησε με 4 - 2 κόντρα στον Εθνικό Ξυλοκέριζας, ενώ  Θύελλα Πετρίου και Ηρακλής Λεχαίου μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις με το ισόπαλο 3 - 3..
Τέλος το εύκολο «τρίποντο» πηρε αυτή την εβδομάδα ο Ολυμπιακός Λουτρακίου, εκτός έδρας άπό την Προοδευτική Περιγιαλίου και βρίσκεται στην 4η θέση με -2 από  την κορυφή της βαθμολογίας.

14η αγωνιστική
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                            1 - 2
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ                   0 - 3(α.α)
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                       2 - 3
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                           2 - 1
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ   4 - 2
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣΔΕΡΒΕΝΙΟΥ      2 - 0
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ            3 - 3
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ  1 - 1

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1
(1)
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
28-10
31
2
(3)
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
33-19
30
3
(4)
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
25-12
30
4
(6)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
27-15
29
5
(2)
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
34-14
28
6
(5)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
34-11
27
7
(7)
ΑΣΤΕΡΑΣ  ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
29-17
22
8
(8)
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
20-16
21
9
(9)
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
19-26
20
10
(10)
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
22-27
18
11
(12)
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
14-24
16
12
(13)
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
23-23
14
13
(11)
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
20-22
14
14
(14)
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
9-40
9
15
(15)
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
    13-32
8
16
(16)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
0-42
0

Δοκιμάζονται οι πρωτοπόροι εκτός έδρας


Με πέντε αναμετρήσεις συνεχίζεται την Κυριακή η 8η αγωνιστική στο Νότιο όμιλο, στο Πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE 2. Όλα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 15:00 πλην του αγώνα στα Χανιά (16:00)

Ο πρωτοπόρος Παναιγιάλειος αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Α. Ο. Γλυφάδας. Ο Κορίνθιος τεχνικός των «μελανόλευκων»,  Νίκος Κουρμπανάς στο δίτερμα της Παρασκευής στο Δημοτικό Στάδιο του Αιγίου, φανέρωσε τα πλάνα του. Σε σχέση με το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Πανηλειακό, θα υπάρξουν σίγουρα δύο αλλαγές, ενώ «παίζει» να γίνει ακόμα μια με τον Μπουλούμπαση να διεκδικεί θέση στα χαφ στο αρχικό σχήμα, αντί του Σκαρτσίλα.
Από εκεί και πέρα, κάτω από τα δοκάρια, αντί του τραυματία Μπαλτιμά, θα καθίσει ο Ρίζος, ενώ φανέλα βασικού θα πάρει και ο αρχηγός της ομάδας, Τάκης Παπαδόπουλος, αντικαθιστώντας τον Ακπαρίδη, στο κέντρο της άμυνας
Το μεσημέρι έγινε το τελευταίο χαλάρωμα και στη συνέχεια η αποστολή (Ρίζος, Καράδαης, Σανδραβέλης, Θεοφανόπουλος, Αγουρίδης, Χ. Ρέλλας, Ακπαρίδης, Σούλης, Μαυρόπουλος, Γ. Παπαδόπουλος, Τ. Παπαδόπουλος, Γκοτσούλιας, Αργυρόπουλος, Μπούνας, Σκαρτσίλας, Μπουλούμπασης, Διαμαντόπουλος, Μπουρλάκης, Παπαχρήστος, Λαζανάς) αναχώρησε για την Αθήνα, όπου και θα διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο των Νοτίων Προαστίων της πρωτεύουσας.
Εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας Μπαλτιμάς και για αγωνιστικούς λόγους οι Λαλαής και Δαλιάνης
Ο αποκλεισμός του τελευταίου για ακόμα ένα παιχνίδι, προκαλεί ερωτηματικά, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για έναν πολύ ταλαντούχο ποδοσφαιριστή.
Από την άλλη πλευρά αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν με τον Βαγγέλη Μάλλιο να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεση του. Σύμφωνα με όσα έδειξε ο τεχνικός της ομάδας των Νοτίων Προαστίων, θα παρατάξει τους «κοκκινόμαυρους» με μια αλλαγή σε σχέση με την αναμέτρηση με την Κόρινθο, με τον Μουστόγιαννη, ο οποίος επιστρέφει από τιμωρία να παίρνει τη θέση του Κόντι στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Η Κόρινθος αύριο αντιμετωπίζει στη Νίκαια την Προοδευτική. Ένα σημαντικό πρόβλημα προέκειψε στην «Μπάρτσα» με τον έμπειρο αμυντικό Τάκη Παππά ο οποίος έχει πρόβλημα στην ποδοκνημική. Ο έμπειρος αμυντικός ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα ωστόσο, η κατάσταση του δεν εμπνέει μεγάλη ανησυχία. Οι πιθανότητες είναι με το μέρος του για να αγωνιστεί την Κυριακή και πλέον ο Σωτήρης Αντωνίου περιμένει τα ευχάριστα νέα στην τελευταία προπόνηση το Σάββατο.
Αν όλα πάνε καλά, ο Παππάς θα βρίσκεται στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Σπυρόπουλο. Γκολκίπερ αναμένεται να ξεκινήσει ο Μέλκας, με τους Κατσίκη (δεξιά), Φίλη (αριστερά) στα άκρα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή, δίπλα σε Λουμπαρδέα και Παπαευθυμίου θα προστεθεί ένας εκ των Ματεντζίδη, Πεχλιβανόπουλου, προκειμένου να δυναμώσει ο άξονας. Οι Τσουβαλτσίδης και Τάνης θα βρίσκονται στα άκρα της επίθεσης, με τον Σαμπάνη να περνά σε ρόλο φορ.
Στο πλευρό της Κορίνθου στο ματς της Νίκαιας θα βρεθούν και οι φίλαθλοι της ομάδας. Οι οργανωμένοι της Θύρας 3 διοργανώνουν μια ακόμη εκδρομή, με κόστος συμμετοχής 10 ευρώ το άτομο και όπως έγινε γνωστό, η αναχώρηση είναι προγραμματισμένη για τις 12:00 από τα Περιβολάκια, ενώ στο γήπεδο αναμένεται να δώσουν το παρών και μεμονωμένοι φίλαθλοι.

 Δύσκολο εκτός έδρας αγώνα στα Χανιά δίνει ο Αχαρναϊκός . κόντρα στον τοπικό Α.Ο.Χ., ενώ στη  Επισκοπή , κοντράρονται στο κρητικό ντέρμπι η Επισκοπή με τον Ρούβα. Ο Αστέρας Μαγουλας υποδέχεται την Καλαμάτα. Τρίποντο εκτός έδρας στα «χαρτιά» παίρνει ο Φωστήρας από τον Εθνικό Αστέρα που έχει παραιτηθεί από το πρωτάθλημα. Τέλος ρεπό έχει ο Πανηλειακός  

Η 8η αγωνιστική
 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ–ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Α.Ο. ΓΛΥΦΑΔΑΣ–ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ–ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΕΠΙΣΚΟΠΗ–ΡΟΥΒΑΣ
ΧΑΝΙΑ–ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ – ΦΩΣΤΗΡ              0 – 3 α.α.
ΡΕΠΟ Ο ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ

Ομάδα γιά βραβείο Guinness η παιδική ομάδα του Αστέρα Δερβενίου, Κατόρθωσε το ...ακατόρθωτο!


Αποτελεί ίσως μοναδικό φαινόμενο αυτό που συμβαίνει με την παιδική ομάδα του Αστέρα Δερβενίου και ίσως είναι για να καταγραφεί στο βιβλίο Guinness World Records.
Τα "πιτσιρίκια" του Αστέρα που προπονούνται υπό την τεχνική καθοδήγηση του προπονητού , βετεράνου ποδοσφαιριστή της ομάδας, Χρήστου Παπασταμόπουλου , έχουν κατορθώσει το ...ακατόρθωτο. Τελείωσαν το πρώτο γύρο του Παιδικού πρωταθλήματος Κορινθίας , στο 2ο όμιλο, όπου μετέχουν δίχως να έχουν νίκη μέσα στην έδρα τους , στο γήπεδο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" , στο Δερβένι , ενώ στους εκτός έδρας αγώνες τους είναι αήτηττοι και μάλιστα "κανόνια".
Ενδυκτεικά τα αποτελέσματα του Αστέρα στο πρώτο γύρο:

7-10-12
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
0-14
13-10-12
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΒΕΛΟΥ
1-3
20-10-12
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
1-4
3-11-12
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΚΙΑΤΟΥ
2-4
10-11-12
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ
0-1
17-11-12
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΑΠΕΣΣΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ
1-3
24-11-12
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
1-6
2-12-12
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
Κ. ΒΥΖΑΣ
1-4
8-12-12
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ –ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ
0-7

Την παιδική ομάδα του Αστέρα , που από εδώ πρωτόπαιξε μπάλα ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος του Παναθηναϊκού,  αποτελούν οι εξής (κατά αλφαβητική σειρά παίκτες:
Αλπογιάννης Αλέξανδρος, Βυζάς Χρήστος, Γκούγκα Τόνυ, Καλυτέρης Θάνος, Καλυτέρης Νίκος, Κανακάρης Χρήστος, Κούκιος Γιώργος,  Λιθοξόου Δημήτρης, Μελισσαρόπουλος Γιάννης, Μελισσαρόπουλος Σπύρος, Μερκούρης Σταύρος, Μούγιος Μάριος, Μουτάφης Γιώργος, Νικολούλιας Δημήτρης, Πρίφτης Βασίλης, Προδρομίδης Αλέξανδρος, Σεφέρης Χρήστος, Σταύρου Φάνης, Τάφα Τόνυ, Χιωτέλης Δημήτρης και Ψαρρός Αντρέας
Κατά τα άλλα ο πρώτος γύρος του παιδικού πρωταθλήματος τελείωσε. Πρωταθλητές Χειμώνα αναδείχτηκαν στο 2ο  όμιλο ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου και στον 1ο όμιλο ο ΠΑΟ Λουτράκι . Η έναρξη του Β' γύρου στις 12 - 1 - 13.

2ος ΟΜΙΛΟΣ
  9η αγωνιστική
ΑΠΕΣΣΑΣ –ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ.                               ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ – ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                              0-3
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ –ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ                    0-7
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ        2-3
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ –ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΕΧΑΙΟΥ     1-15

Η Βαθμολογία

ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
24
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΕΧΑΙΟΥ
19
ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ
16
ΠΑΣ  ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
16
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
16
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
15
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
11
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
6
Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ
3
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
-2


 1ος ΟΜΙΛΟΣ
 9η αγωνιστική
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ                     0-5
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                           2-4
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΄06 - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ                            3-0
  ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ                                       5-4

Η βαθμολογία

ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
27
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
21
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
16
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
15
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
15
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
10
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
9
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
9
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
6
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
-4