Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Δυόμιση χρόνια λειτουργίας το blog «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Εδώ Δερβένι»


Γράφει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ
 

Δυόμιση χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε το  blog «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Εδώ Δερβένι»  με ένα αξιοθαύμαστο ρεκόρ για ένα επαρχιακό blogspot μικρής εμβέλειας που θα το ζήλευαν μεγάλα αθηναϊκά blog και όχι μόνο. Με το παρόν σημείωμα μας φτάσαμε στο ακατόρθωτο ρεκόρ, ξεπερνάμε , γιά φέτος , τα 9.000 δημοσιεύματα και σχεδον να φτάνουμε τα 18.400 δημοσιεύματα από λειτουργίας του blog  και προχωράμαι . Και όλα αυτά χάρις σε εσάς που από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του blog, μας δώσατε την δυνατότητα με την εμπιστοσύνη που μας δείξατε με τις 241.000 και πλέον αναγνώσεις σας!
Σήμερα οι «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» το μοναδικό στο είδος του blog για τη Δυτική Κορινθία και την Ανατολική Αιγιαλεία , κατόρθωσαν χάρις σε όλους εσάς να συγκαταλέγoνται , μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ανάμεσα στα καλύτερα 200 blogspot , σε όλη την Ελλάδα και σε ικανοποιητική σειρά στην παγκόσμια κατάταξη του διαδικτύου .
Οι αναγνώστες του  blog «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Εδώ Δερβένι» ένημερώνονται από μας σχεδόν από όλα τα μήκη και πλάτυ της Υδρογείου. Ενδεικτηκά αναφέρουμε τις αναγνώσεις του  blog από: Ελλάδα 229.421, ΗΠΑ 48.060, Γερμανία 13.028, Ρωσσία 9.217, Κύπρος 2.133, Ηνωμένο Βασίλειο 1.208, Ουκρανία 875 , Καναδάς 386, Ιράν 351, Ολλανδία 87, Γαλλία 29 , Ιταλία 23, Γεωργία 6, Βέλγιο 2, Σενεγάλη 1, Ιαπωνία 1, Βιετνάμ 1 και Ν. Κορέα 1.
Για την εμπιστοσύνη σας αυτή που μας δείχνεται , όλο αυτό το διάστημα , σας απευθύνουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από τα βάθη της καρδιάς μας , σας ευχόμαστε χρόνια πολλά για Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά με υγεία και δυναμικότητα. Προχωράμαι δυναμικά , μαζί με εσάς ,με πιο πολύ ενημέρωση για νέες επιτυχίες. Ευχαριστούμε!
Για το blogspot

«ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Εδώ Δερβένι»
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

http://korinthiakoi-orizontes.blogspot.com

Έλληνες εφοπλιστές στους 100 κορυφαίους


Παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει, λόγω της οικονομικής κρίσης, η ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία συνεχίζει να πρωταγωνιστεί και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το γεγονός αυτό, επιβεβαιώνεται από την παρουσία 14 Ελλήνων εφοπλιστών στο Top 100 της Lloyd’s List με τους επιχειρηματίες που πρωταγωνίστησαν το 2012 στη ναυτιλία με τις κινήσεις που έκαναν και τις επενδύσεις τους.

Στην πρώτη 5άδα είναι οι Γιάννης Αγγελικούσης και Γιώργος Οικονόμου και ακολουθούν Aγγελική Φράγκου (18), Πήτερ Λιβανός (26), Γιώργος Προκοπίου (28), Βίκτωρας Ρέστης (56), Κωσταντίνος Κωνσταντακόπουλος (60), Συμεών Παληός (63), Νίκος Τσάκος (72), Θεόδωρος Βενιάμης (75) ως πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Κώστας Γραμμένος (81) καθηγητής στο Cass Business School του Λονδίνου, Δημήτρης Μελισσανίδης (82), Ευάγγελος Μαρινάκης (84) και Πήτερ Γεωργιόπουλος (90).

Ο ελληνικός εφοπλισμός έχει επενδύσει μέσα στο 2012 κεφάλαια ύψους 3,8 δισ. δολαρίων για τη αγορά πλοίων. Οι ελληνικές εταιρείες απέκτησαν 217 πλοία επωφελούμενες από τις μεγάλες ευκαιρίες που εμφανίζονται στη ναυτιλία εξαιτίας της πτώσης στις αξίες των πλοίων.

Στην αγορά των ναυπηγήσεων, οι Έλληνες εμφανίζονται να έχουν προχωρήσει σε 97 νέες παραγγελίες πλοίων με αξία επενδυμένου κεφαλαίου να πλησιάζει τα 4 δισεκατομμύρια δολαρίων, από 142 συνολικές παραγγελίες και αξία επενδυμένου κεφαλαίου, παγκοσμίως που ξεπερνά τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια τους πρώτους εννιά μήνες του 2011.

Οι Κινέζοι εμφανίζουν πιο έντονη διάθεση στις ναυπηγήσεις από τους Έλληνες, με 125 συνολικές νέες παραγγελίες πλοίων από 244 τη περσινή χρονιά, κατέχοντας 23,5% του συνολικού αριθμού των παραγγελιών και οι Έλληνες 13,5%.

Συνολικά, η επενδυτική διάθεση των Ελλήνων για ναυπηγήσεις παρουσιάζει 32% μείωση από τα επίπεδα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος του 2011, με τον τομέα των Bulk carriers να προσελκύει τη μερίδα του λέοντος με 48 νέες παραγγελιές, 26% κάτω από τα επίπεδα του 2011.

newsit.gr

Σαμαράς: Επιδοτήσεις 1,1 δισ. ευρώ σε γεωργούς και κτηνοτρόφους - Νέα εποχή

Επιδοτήσεις 1,1 δισ. ευρώ σε γεωργούς και κτηνοτρόφους ανακοίνωσε ο Αντ. Σαμαράς μετά από σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Το ποσό του 1,1 δισ. ευρώ, που είναι το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης, θα πιστωθεί στους λογαριασμούς γεωργών και κτηνοτρόφων ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά το τέλος της σύσκεψης που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στις δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς δεσμεύθηκε «να μπει τέλος στις επιχορηγήσεις στον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό» και «τα χρήματα του ΕΛΓΑ να πάνε σε πολύτεκνες οικογένειες αγροτών». Είπε επίσης ότι το υπουργείο έχει εντολή να επιταχύνει τις διαδικασίες για επιχειρηματικές επενδύσεις σε μεταποίηση και εξαγωγές και ήδη -όπως ενημερώθηκε- περισσότερες από 300 επιχειρήσεις δημιουργούνται ή επεκτείνονται.
Τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά, σχολιάζουν επικριτικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Αναλυτικότερα:
Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, έχει ως εξής:

Συνήγορος Πολίτη: Δεν επιβάλλεται έκτακτη εισφορά & εισφορά αλληλεγγύης σε αποζημίωση, εφάπαξ

Δεν επιβάλλεται έκτακτη εισφορά & εισφορά αλληλεγγύης σε αποζημίωση, εφάπαξ, γνωμοδότησε ο Συνήγορος του ΠολίτηΔεν μπορούν να συμπεριλαμβάνονται στα εισοδήματα, χρήματα που προέρχονται από αποζημίωση εθελουσίας εξόδου και εφάπαξ και ως εκ τούτου δεν μπορούν να εκληφθούν ως βάση επιβολής της έκτακτης εφάπαξ εισφοράς και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, αποφάνθηκε ο Συνήγορος του Πολίτης, μετά από αίτημα που κατέθεσε πολίτης. Μετά τη γνωμοδότησή της, η ΔΟΥ, έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα του πολίτη για νέα εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των οικονομικών ετών 2010 και 2011
Αναλυτικότερα:
Σύμφωνα με το αίτημα που υποβλήθηκε στο Συνήγορο του Πολίτη, η αρμόδια ΔΟΥ απέρριψε καταρχήν προφορικά το αίτημα για επανεκκαθάριση της έκτακτης εισφοράς ως προς τα εισοδήματα που περιλάμβαναν και την αποζημίωση εθελούσιας εξόδου, επειδή η επανεκκαθάριση αυτή αφορούσε προηγούμενο οικονομικό έτος. Επιπλέον, ο πολίτης ενημερώθηκε ότι από λάθος συνυπολογίσθηκε το εφάπαξ βοήθημα για την επιβολή της νέας έκτακτης εισφοράς, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει έγκαιρα η επανεκκαθάριση της εισφοράς αυτής.

Η Ανεξάρτητη Αρχή του Συνήγορου του Πολίτη, επισημαίνει ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία (Ν. 3833/2010) επιβάλλεται έκτακτη εφάπαξ εισφορά επί του συνολικού καθαρού εισοδήματος του φυσικού προσώπου, εφόσον αυτό είναι 100.000 ευρώ και άνω.

Για την εξεύρεση, εντούτοις, του συνολικού εισοδήματος δεν προσμετρώνται συγκεκριμένα εισοδήματα που προβλέπονται από τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ). Επίσης, προβλέπεται (Ν. 3986/2011) ότι επιβάλλεται ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ των φυσικών προσώπων, που προέκυψαν κατά τις διαχειριστικές χρήσεις από το 2010.

Για την εξεύρεση, εντούτοις, του συνολικού εισοδήματος δεν προσμετρώνται και πάλι συγκεκριμένα εισοδήματα που προβλέπονται από τον ΚΦΕ. Όπως προκύπτει, εξάλλου, από τον ΚΦΕ δεν θεωρείται εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες η εφάπαξ παροχή που καταβάλλεται από τα ταμεία προνοίας και τους άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς στους ασφαλισμένους, το εφάπαξ βοήθημα που παρέχεται σε δημόσιους υπαλλήλους λόγω εθελούσιας εξόδου από την υπηρεσία, κλπ.

Ο Συνήγορος του Πολίτη επισήμανε ότι και τα δύο αυτά ποσά εμπίπτουν στις εξαιρέσεις που προβλέφθηκαν από τους αντίστοιχους νόμους, βάσει των οποίων επιβλήθηκαν οι δύο αυτές έκτακτες εισφορές. Επίσης, πρότεινε στην αρμόδια υπηρεσία να προχωρήσει στην επανεκκαθάριση των εν λόγω εισφορών, με έκπτωση αυτών των ποσών από τα εισοδήματα των αντίστοιχων ετών.

eklogika.gr

Στα 45 εκατ. ευρώ η επιχορήγηση των πολιτικών κομμάτων κατά το 2013

Στα 45 εκατ. ευρώ η επιχορήγηση των πολιτικών κομμάτων κατά το 2013Σε 45.150.000 ευρώ ανέρχεται η επιχορήγηση των πολιτικών κομμάτων για το 2012, σύμφωνα με στοιχεία που γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή της Χ.Α. Ο κ. Στουρνάρας, ενημερώνει επίσης ότι για το 2013 τα κόμματα θα πάρουν 21.827.000 ευρώ και για το 2014 θα λάβουν 19.978.000 ευρώ, ενώ υπενθύμισε ότι η κατανομή των ποσών στα κόμματα γίνεται με ευθύνη του υπουργείου Εσωτερικών. Η μείωση σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% προέκυψε...
 
 

 

Την Τετάρτη 24ωρη απεργία στο Δημόσιο, 3ωρη στάση εργασίας στον ιδιωτικό

Την Τετάρτη 24ωρη απεργία στο Δημόσιο, 3ωρη στάση εργασίας στον ιδιωτικόΣειρά κινητοποιήσεων κατά του φορολογικού, της διαθεσιμότητας στο δημόσιο, την «ισοπέδωση των θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων» και των πολιτικών της ύφεσης, έχουν προγραμματίσει για αύριο, Τετάρτη, η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ. Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ προχωρά σε 24ωρη απεργία, ενώ η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00, καθώς και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ...

Η ανάπτυξη στο επίκεντρο της νέας συνάντησης των 3 αρχηγών της κυβέρνησης

Η ανάπτυξη στο επίκεντρο της νέας συνάντησης των 3 αρχηγών της κυβέρνησης Θέματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη θα απασχολήσουν τη νέα συνάντηση που θα έχουν στις 20.00 ο πρωθυπουργός και οι δύο αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Η συνάντηση γίνεται μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής επιτροπής (Κομισιόν) χθες, σύμφωνα με την οποία, η ελληνική κυβέρνηση κάλυψε σε μεγάλο βαθμό το χαμένο έδαφος κατά τους τελευταίους μήνες, αλλά παραμένουν υψηλοί οι κίνδυνοι σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του προγράμματος. Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η έκθεση της Κομισιόν αποκαλύπτει νέα μέτρα και περισσότερους τόκους για τους εργαζόμενους μέχρι και το 2016. Πάντως απόψε οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, αναμένεται να συζητήσουν για την επικαιροποίηση της προγραμμα τικής συμφωνίας των τριών κομμάτων στο πλαίσιο του σχηματισμού της κυβέρνησης, ενώ για την απλή αναλογική και τον ανασχηματισμό είπαν...

Ερώτηση Χρυσής Αυγής για το αφορολόγητ​ο βουλευτών

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Προκλητικά χαμηλή η φορολόγηση των βουλευτών»

Εν καιρώ μνημονίου, με χιλιάδες συμπατριώτες μας να αυτοκτονούν από απελπισία, με ενάμιση εκατομμύριο ανέργους και εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένους Έλληνες τα βουλευτικά προνόμια παραμένουν ανέγγιχτα.
Είναι δείγμα της διαφθοράς και της ανηθικότητας του πολιτικού συστήματος και ειδικότερα της κυβέρνησης η διατήρηση του... "σχεδόν αφορολόγητου" για τους βουλευτές, την ώρα που τσακίζεται φορολογικά ο απλός λαός και ιδίως οι πολύτεκνοι συμπατριώτες μας.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Πότε επιτέλους θα εφαρμοστεί για τους Βουλευτές η παράγραφος 5 του άρθρου 4 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο: «Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους»;
Πότε επιτέλους θα πληρώσουν τον φόρο που τους αναλογεί σύμφωνα με τις δυνάμεις τους τα μέλη του κοινοβουλίου, που ενώ ψηφίζουν δυσβάστακτα μέτρα εις βάρος των άλλων, δε νομοθετούν ποτέ κατά των δικών τους προνομίων;
Πότε θα μειωθεί δραστικά η αποζημίωση των βουλευτών και η χρηματοδότηση των κομμάτων, που λειτουργεί στην ουσία ως μέσο δωροδοκίας για τη διαιώνιση της διαφθοράς και της ανηθικότητας που έχει καταλάβει την πολιτική ζωή της χώρας;

Ο ερωτών βουλευτής
Ηλίας Κασιδιάρης
Βουλευτής Αττικής ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Επιμένει η ΔΕΗ για αυξήσεις..​. έως 49%!


Arhuros-ZervosΟ πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, επέμεινε σήμερα, στο πλαίσιο ακρόασής του από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ότι η επιχείρηση θα πρέπει να προχωρήσει σε αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, από 14% έως… 49%.
Οι βουλευτές άκουσαν άφωνοι τον κ. Ζερβό να χαρακτηρίζει μνημονιακή υποχρέωση της χώρας, από το πρώτο κιόλας Μνημόνιο τη σημαντική αύξηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, στο τέλος ωστόσο παραδέχτηκε ότι εκείνος μπορεί απλώς να περιοριστεί στη σχετική εισήγηση προς την κυβέρνηση.

ysterografa.gr

Ποιοι ήταν οι Μάγιας που προέβλεψαν το τέλος του Κόσμου;

 
Κείμενο: Γωγώ Φούντα
Mπορεί τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά να απέχουν μόλις ελάχιστες μέρες, αλλά γύρω μας δεν επικρατεί ο γνωστός πανζουρλισμός με τα ψώνια, τα δώρα και τις εξόδους που βρισκόταν στο επίκεντρο όλες τις προηγούμενες χρονιές. Ο λόγος; Το επερχόμενο τέλος του κόσμου την Παρασκευή (21-12-2012) σύμφωνα πάντα με τις προφητείες και το περιβόητο ημερολόγιο των Μάγια! Είτε το πιστεύουμε είτε όχι, σίγουρα όλοι μας έχουμε μπει στο τριπάκι να διαβάσουμε και να μάθουμε τι είπε ο αρχαίος αυτός λαός για τη συγκεκριμένη μέρα. Ποιοι είναι όμως οι Μάγιας και τελοσπάντων γιατί μελετώνται τόσο φανατικά ακόμα και σήμερα, σε σημείο που να καθορίζουν και το τέλος του κόσμου;
Οι Μάγιας λοιπόν είναι ένας από τους πιο λαμπρούς πολιτισμούς όλων των εποχών ο οποίος απλώθηκε από το Γιουκατάν μέχρι την Ονδούρα στην Κεντρική Αμερική. Έφτασε στο απόγειό του μεταξύ 300 και 900 μ.Χ. με πλήρη ανάπτυξη στις τέχνες, την πολιτική δομή, την κουλτούρα, τα μαθηματικά, την αστρονομία και το ημερολόγιο. Είναι οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν την έννοια του αριθμού ενώ εφάρμοζαν περίπλοκους μαθηματικούς και ημερολογιακούς υπολογισμούς. Όλες αυτές οι γνώσεις είχαν σαν βάση την μεταφυσική.
Όσον αφορά στο περιβόητο ημερολόγιό τους, θεωρείται το ακριβέστερο στην ανθρώπινη ιστορία. Ξεκίνησαν την χρονολόγησή τους από το 3114 π.Χ. στιγμή που θεωρείται και η τελευταία, από τις τέσσερις, δημιουργία του Κόσμου. Με βάση λοιπόν την μέτρησή τους στο πέρασμα των αιώνων, προσδιορίζουν το τέλος αυτής τη εποχής στο 2012 μ.Χ, όπου είτε θα γίνει η καταστροφή του κόσμου, είτε θα γίνει μία νέα αρχή.
Όσοι λοιπόν πανικοβάλλεστε και μόνο στη σκέψη της επερχόμενης καταστροφής, υιοθετείστε την άλλη άποψη που μιλά για μία αναγέννηση και αναδημιουργία του κόσμου. Ίσως στις 22-12-2012 να μην υπάρχει πλέον το κακό στην γη, ο πόνος, η πείνα και το... ελληνικό χρέος! Σκεφτείτε θετικά και κάντε τα σχέδιά σας για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς άφοβα, γιατί πολύ απλά πιστεύουμε στην ανανέωση και όχι στην καταστροφή!
queen.gr

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙ​ΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


 ΕΝΟΨΕΙ ΕΝΑΡΞΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

 
Την 19η Δεκεμβρίου 2012 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00, θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας στην αίθουσα Συσκέψεων, η Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, με θέματα:
 
α) Συντονισμός Φορέων για τη συντήρηση και λειτουργία του οδικού δικτύου, για την από κοινού αντιμετώπιση προβλημάτων από χιονοπτώσεις και παγετό στο οδικό δίκτυο, με στόχο την αποφυγή καταστάσεων έκτακτης ανάγκης

β) Σχεδιασμός και λήψη μέτρων πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών λόγω χιονοπτώσεων και παγετού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

«Μόνη λύση η συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας”…

Mölzer
Ο Αυστριακός Ευρωβουλευτής, Andreas Mölzer, μιλώντας σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χαρακτήρισε σωστά τα ευρήματα που περιέχονται στην έκθεση της τρόικας, ότι δηλ. υφίσταται σοβαρός κίνδυνος η Ελλάδα να χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια, αντικρούει όμως τα συμπεράσματά της, προτείνοντας αντ’ αυτών τη συντεταγμένη χρεοκοπία της χώρας μας και την έξοδό της από την ευρωζώνη.
Στην ομιλία του ο Mölzer μετέφρασε την έκθεση της τρόικας ως δικαίωση των θέσεων του λαϊκού, δεξιού κόμματός του, FPÖ: «Αν η επονομαζόμενη τρόικα καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι η διάσωση της Ελλάδας κρύβει μεγάλους κινδύνους και ότι είναι πιθανό η Ελλάδα να μην εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, τότε αυτές οι παραδοχές ξεκαθαρίζουν την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά ο Αυστριακός Ευρωβουλευτής, ο οποίος έκρινε, ωστόσο, ως παντελώς ακατανόητη την διαπίστωση ότι η χώρα μας δικαιούται μολαταύτα περαιτέρω οικονομικής βοήθειας: «Προφανώς θέλουν να παίξουν με το χρόνο και ελπίζουν ότι η ελληνική μιζέρια θα επιλυθεί από μόνη της. Αλλά αυτό σίγουρα δεν θα δουλέψει και αντ’ αυτού είναι βέβαιο ότι, με αυτή την ανεύθυνη πολιτική, τα μελλοντικά πακέτα διάσωσης θα είναι μεγαλύτερα ακόμα απ’ ό,τι υποθέταμε ως τώρα. Το αργότερο μετά τις εκλογές της Γερμανίας το φθινόπωρο του 2013 θα πληροφορηθούμε πόσα δισεκατομμύρια επιπλέον χρειάζεται η Ελλάδα», πρόσθεσε.
Ο Andreas Mölzer παρουσίασε ως εναλλακτική λύση για τις αποτυχημένες, όπως θεωρεί, συνταγές, τη συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας: «Η τρόικα θα χρησίμευε τόσο στην Ελλάδα, όσο και στους πιστωτές, όπως η Αυστρία και η Γερμανία, πολύ περισσότερο, αν επεξεργαζόταν επιτέλους ένα σχέδιο για τη συντεταγμένη χρεοκοπία και την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη», κατέληξε.
Υπενθυμίζουμε πρόσφατη δημοσκόπηση στην Αυστρία που φανέρωσε ότι το 63% των πολιτών της χώρας τάσσεται υπέρ της εξόδου της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ.

ysterografa.gr

Κώστας Κόλλιας: «Την Παρασκευή οι αποζημιώσεις στους αγρότες της Κορινθίας»

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η καταβολή από τον ΕΛΓΑ αποζημιώσεων ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ στους πληγέντες παραγωγούς για το μεγαλύτερο μέρος των καταστροφών που υπέστησαν από πολλαπλά ζημιογόνα αίτια. Σχετικά με το θέμα ο κύριος  Κώστας Κόλλιας δήλωσε:

«Σε νέα επικοινωνία που είχα με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ, με διαβεβαίωσαν ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας πρόκειται να καταβληθούν οι αποζημιώσεις για το μεγαλύτερο μέρος των καταστροφών που υπέστησαν οι παραγωγοί της Κορινθίας, πλην τριών διαμερισμάτων του Δήμου Βέλου Βόχας, για τα οποία οι πληρωμές θα γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου.
Πρόκειται για ζημιές από χαλάζι, βροχοπτώσεις και καύσωνα, οι οποίες, όπως είχα ενημερώσει τις προηγούμενες εβδομάδες, εκτιμήθηκαν συγκεντρωτικά. Το ύψος των αποζημιώσεων είναι περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ και πιστεύω ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων θα είναι δίκαιες και ικανοποιητικές για τους παραγωγούς μας.
Θα ήθελα ωστόσο να επισημάνω ξανά ότι αγρότες που κρίνουν ότι αδικήθηκαν πρέπει να υποβάλουν ενστάσεις προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ιδιαίτερα όσοι καλλιέργησαν πρώτης ποιότητας επιτραπέζιο σταφύλι, το οποίο ωστόσο, εξαιτίας των ζημιών, είτε δεν τρύγησαν είτε δεν μπόρεσαν να το διαθέσουν για νωπή χρήση. Αυτοί οι παραγωγοί θα πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά τιμολόγια, ώστε οι επανεκτιμήσεις να είναι δίκαιες και να απεικονίζουν σωστά τις ζημιές.
Θα ενημερωθώ από τους παραγωγούς για το ύψος των αποζημιώσεων και εφόσον διαπιστωθούν αναντιστοιχίες θα έχω νέα επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ, ώστε να διασφαλίσω ότι η διαδικασία των επανεκτιμήσεων, όπου χρειαστούν, θα είναι αντικειμενική.»

ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ Νέας Δημοκρατίας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταδικάσει, επιτέλους, τη σύμπλευση της βουλευτή Ιωάννας Γαϊτάνη, της νεολαίας και άλλων στελεχών του, με την προπαγάνδα των Σκοπίων;...».


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταδικάσει, επιτέλους, τη σύμπλευση της βουλευτή Ιωάννας Γαϊτάνη, της νεολαίας και άλλων στελεχών του, με την προπαγάνδα των Σκοπίων; Περιμένουμε ξεκάθαρη απάντηση.

Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις».

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕ​Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ


Απόλυτη η δικαίωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, αναφορικά με τις θέσεις του για τα ύποπτα ανθελληνικά παιχνίδια που παίζει με την ελληνική και τουρκική γλώσσα ο τουρκικός παράγοντας στη Θράκη, κατά παράβαση και της Διεθνούς Συνθήκης της Λοζάνης.
Σε νέα Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο Τέρενς Κουίκ παραθέτει αυτούσια την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Ν. Ροδόπης, η οποία όχι μόνο παρουσιάζει την πραγματική διάσταση του προβλήματος, -που δεν είναι άλλη από την τραγική μορφωτική κατάσταση των μουσουλμάνων μαθητών- αλλά δίνει και ξεκάθαρες λύσεις του προβλήματος.
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συγχαίρει τους Δημόσιους Λειτουργούς για το θάρρος τους να θίξουν το μείζονος σημασίας θέμα της μειονοτικής εκπαίδευσης και ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό για το εάν προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία που περιλαμβάνουν τα ποιοτικά αποτελέσματα του Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων, για τη λειτουργία του οποίου, έχουν ήδη δαπανηθεί 3,5 ευρώ, χρήματα που προέρχονται από Κοινοτικά Κονδύλια, αλλά και από τις τσέπες των σκληρά δοκιμαζόμενων Ελλήνων φορολογουμένων.
 

Χρυσή Αυγή : Άμεση απέλαση των Συριζαίων που αμφισβητού​ν την Ελληνικότη​τα της Μακεδονίας μας

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Τα αφελληνισμένα ανδρείκελα του Σύριζα που αμφισβητούν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας να απελαθούν πάραυτα στα Σκόπια και να μη ξαναπατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα.

Ελεύθερο ωράριο και καταναλωτέ​ς

Του Τάσου Αβραντίνη
Είμαι υπέρ της πλήρους απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Επτά ημέρες την εβδομάδα, εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Οι έμποροι πρέπει να αποφασίζουν οι ίδιοι πόσο και πότε θα εργαστούν. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε νέες θέσεις εργασίας και θα ωφελούσε τους καταναλωτές.
Θα ισχυριστεί κάποιος καλόπιστος ότι μια τέτοια απελευθέρωση ενδέχεται να ευνοήσει τα υπερκαταστήματα εις βάρος των μικρότερων επιχειρήσεων. Κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό, αφού τα υπερκαταστήματα είναι πολύ δύσκολο να ακολουθήσουν την απελευθέρωση του ωραρίου και να αποτελέσουν, εξ αυτού του λόγου, κίνδυνο για τις μικρότερες επιχειρήσεις. Και τούτο διότι σε σχέση με αυτές έχουν πολύ μεγάλο λειτουργικό κόστος, δουλεύουν με σχεδόν οριακό κέρδος και τις ώρες της μειωμένης κίνησης δεν συμφέρει να μένουν ανοιχτά.
Το ελεύθερο ωράριο θα βοηθήσει κυρίως τις ευέλικτες επιχειρήσεις και τους εργατικούς και πολυμήχανους καταστηματάρχες που είναι σε θέση να ικανοποιούν ευκολότερα και αμεσότερα τις ιδιαίτερες ανάγκες των καταναλωτών τους. Δείτε τι συμβαίνει στις τουριστικές περιοχές, στις οποίες το ωράριο είναι σχεδόν απελευθερωμένο, και θα διασκεδασθούν οι όποιες ανησυχίες σας.

Τα "βρόντηξαν" και αποχώρησαν απο τους Ανεξάρτητους Ελληνες ο συντονιστής και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής του Νομού Κορινθίας

Ο Συντονιστής και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής του Νομού Κορινθίας υπέβαλαν σήμερα τις παραιτήσεις τους και αποχώρησαν από το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για λόγους ασυνεννοησίας, ψεμάτων και μη σωστής πολιτικής στην πράξη, όπως καταγγέλουν.
Πρόκειται για τους Γεώργιο Κουλούρη, Γκέλη Νικόλαο, Άννα Λιβαθηνού, Μαρία Μαρκέλα, Γεωργία Γκότση, Δημήτρη Σταθακόπουλο.
Όπως αναφέρουν: «Ευχόμαστε σε όλους και σε όλες τους συμπολίτες μας καλές γιορτές με υγεία, προσωπική και οικογενειακή γαλήνη, ευτυχία και καλή δύναμη».

zougla.gr

Ξυλοκαστρίτης έσπασε 2 αυτοκίνητα για λόγους ερωτικής αντιζηλίας


Συνελήφθη, χθες  το απόγευμα, στο Ξυλόκαστρο , από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος , ένας 32χρονος Ξυλοκαστρινός, γιατί κατείχε ένα μαχαίρι, ένα μεταλλικό σφυρί, ένα αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι και μικροποσότητα κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν. Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 32χρονος ημεδαπός, την ίδια ημέρα νωρίτερα, στο Ξυλόκαστρο , για λόγους ερωτικής αντιζηλίας είχε προκαλέσει φθορές σε δύο οχήματα ιδιοκτησίας ημεδαπού.
 

Ο Μιχελάκης παίρνει αποστάσεις από Στουρνάρα

Giannis-Mixelakis
Ο Γιάννης Μιχελάκης συνεχίζει τη στάση “δημιουργικής κριτικής” προς την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, αυτή τη φορά παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τον Γιάννη Στουρνάρα και τους πανηγυρικούς τόνους του Υπουργού Οικονομικών για το πως διαμορφώνεται πλέον το μέλλον της χώρας, μετά από την εκταμίευση της δόσης και την αποφυγή χρεοκοπίας και εξόδου από την ευρωζώνη.
Με συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΒΗΜΑ Fm”ο άλλοτε εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά σχολίασε με νόημα ότι “το αποτέλεσμα θα δείξει”, για τον Γιάννη Στουρνάρα και την τελική αποτίμηση της διαδρομής του.
“Με ανησυχούν οι άνθρωποι που είναι απλώς τεχνοκράτες και δεν έχουν πολιτική αναφορά. Υπάρχουν κακοί πολιτικοί που προσπάθησαν να γίνουν τεχνοκράτες, και κακοί τεχνοκράτες που προσπάθησαν να γίνουν πολιτικοί. Υπάρχει το σωστό μέτρο και για τους δυο. Ο Γιάννης Στουρνάρας θεωρείται τεχνοκράτης. Το αποτέλεσμα θα δείξει αν είναι καλός ή κακός”, σχολίασε με νόημα ο Γιάννης Μιχελάκης.

ysterografa.gr

Απ’ την Κοκό (Αργεντινή) και την Κική (Βραζιλία) ποια να διαλέξει;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η συστηματική προσπάθεια απομάκρυνσης της χώρας από τον φυσικό της πολιτικό, οικονομικό και δικαιικό χώρο καταντά εξοργιστική.

Όλο και πιο πολύ δίνεται από κάποιους η εντύπωση πως αν μπορούσαν να… κόψουν την Ελλάδα, να την αποσπάσουν από τον ευρωπαϊκό κορμό και να την μεταφέρουν κάπου μεταξύ Βόρειας και Νότιας Αμερικής, θα το έπρατταν ευχαρίστως.

Η παλιά ξενομανία έχει δώσει τη θέση της σε μια ύποπτη και μεθοδευμένη προσπάθεια να στραφεί ο ελληνικός λαός κατά της ηπείρου στην οποία ανήκει και κατά της Ένωσης που του έχει προσφέρει πολλά.

Ο κ. Τσίπρας τρέχει στη Λατινική Αμερική χωρίς κανέναν προφανή λόγο – ούτε η Αργεντινή, ούτε η Βραζιλία είναι χώρες που μπορούν να βοηθήσουν στο παραμικρό την Ελλάδα.

Η Αργεντινή είναι καταχρεοκοπημένη, οι διαδηλωτές κατακλύζουν τους δρόμους, ο πληθωρισμός έχει πάει στα ύψη, ο κόσμος πεινάει και πληρώνει ακριβά τις επιλογές της πάμπλουτης σοσιαλίστριας προέδρου της χώρας, που μαζί με τον (αποθανόντα) σύζυγό της, που επίσης είχε χρηματίσει πρόεδρος, βρέθηκαν ξαφνικά να έχουν στην κατοχή τους τα καλύτερα «φιλέτα» της χώρας.

Είναι η χώρα που το 1999 έλαβε δάνειο 7,2 δις δολαρίων από το ΔΝΤ και άλλα 39,7 δις δολάρια το 2000, με αποτέλεσμα την παραίτηση της κυβέρνησης και την εκ μέρους της επόμενης κυβέρνησης κήρυξη πτώχευσης.

Είναι η χώρα που στις αρχές της δεκαετίας του 1990 συνδέθηκε με το δολάριο, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει και να καταφύγει στο ΔΝΤ – αυτά για όσους μας καλούν να συνδεθούμε με το δολάριο και να… τιτλοποιήσουμε σε δολάρια τα πετρέλαια!

Η Βραζιλία πάλι, που δανείστηκε από ΔΝΤ 41,5 δις δολάρια το 1998 και 30 δις δολάρια το 2002, είναι η χώρα στην οποία η «μέθοδος ΔΝΤ» πέτυχε – οπότε δεν αντιλαμβάνομαι σε τι θα εξυπηρετήσει η βραζιλιάνικη εμπειρία τις απόψεις Τσίπρα – αλλά αυτή τη στιγμή η οικονομία της παρουσιάζει (σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ) σοβαρή επιβράδυνση.

Επιπλέον, η Βραζιλία είναι η χώρα που πέρσι τέτοιον καιρό είδε πέντε υπουργούς της να παραιτούνται υπό το βάρος των κατηγοριών για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, την ώρα που η πρόεδρος Ρούσεφ εφάρμοζε τις πιο σκληρές πολιτικές λιτότητας – οπότε επίσης δεν αντιλαμβάνομαι τι σόι πράμα είναι αυτή η «βραζιλιάνικη εμπειρία» που αναζητά ο κ. Τσίπρας.

Και το χειρότερο: Ο αντιπρόσωπος της Βραζιλίας στο ΔΝΤ Πάολο Μπατίστα υπήρξε από την αρχή δεινός πολέμιος της Ελλάδας, υποστηρίζοντας (ήδη από τον Ιούλιο του 2011) πως δεν πρέπει να δοθούν άλλα χρήματα στη χώρα μας και πως το Ταμείο έχει δώσει αρκετά χρήματα στην Ελλάδα και δεν πρέπει να δοθεί επιπρόσθετη βοήθεια, καθώς «το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο».

(Αυτό το τελευταίο εξηγεί την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Βραζιλία: Ο άνθρωπος συμφωνεί με τον Μπατίστα!).

Προσθέστε σε όλα αυτά και τη δήλωση Ήσυχου (του υπεύθυνου εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που οργάνωσε ο ταξίδι Τσίπρα σε Αργεντινή και Βραζιλία), σύμφωνα με την οποία «ρόλος μας στη Λατινική Αμερική είναι γκολ με φαντασία όπου δεν το περιμένει ο αντίπαλος» και… καταλαβαίνετε τι μας περιμένει!


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ​Σ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ​ΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, σχετικά με ανιστόρητες τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε συνέντευξή της, πριν τρεις εβδομάδες, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Ιωάννα Γαϊτάνη, κατηγορεί την Ελλάδα για αδιέξοδο με τα Σκόπια, καταλογίζοντας στη χώρα μας “οικονομικό επεκτατισμό”, εξαιτίας  “καπιταλιστικών συμφερόντων”.

Δεδομένης και της συμμετοχής της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ σε διαδήλωση υπέρ του σκοπιανού “αλυτρωτισμού”, αλλά και σειράς ανάλογων δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καλούμε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει, επιτέλους, τη θέση του.

Υιοθετεί αυτές τις ανιστόρητες και επικίνδυνες τοποθετήσεις;

Τα εθνικά θέματα απαιτούν υπευθυνότητα».

Ανάπτυξη, Επενδύσεις και Μόχλευση δημόσιας και ιδιωτικής οικονομίας η αποστολή του Χωροταξικού για την Πελοπόννησο


Τεχνική σύσκεψη αναφορικά με την αναθεώρηση του χωροταξικού σχεδιασμού πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ομάδας εργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπό τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολο Παπαφωτίου, της αντίστοιχης ομάδας του ΥΠΕΚΑ και της μελετητικής ομάδας, που έχει αναλάβει το έργο της αναθεώρησης από το Υπουργείο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στα γραφεία του ΥΠΕΚΑ την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνέχεια της αντίστοιχης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στην έδρα της Περιφέρειας, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της σχετικά με την αναθεώρηση του χωροταξικού σχεδιασμού, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα χωροταξικά σχέδια του παρελθόντος, τα οποία ποτέ δεν εφαρμόστηκαν στην ουσία τους, καθώς δεν ανταποκρίνονταν σε ρεαλιστικές ανάγκες και δεν δημιουργούσαν πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης.
Η στόχευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου προσανατολίζεται στη θέσπιση ενός χωροταξικού πλαισίου, όπου θα δημιουργηθούν καθαρές και ανόθευτες συνθήκες ανάπτυξης, προσέλκυσης επενδύσεων, μόχλευσης της δημόσιας και ιδιωτικής οικονομίας και, το κυριότερο, θέσπισης καθαρών και σταθερών κανόνων για όλους τους τομείς της περιφερειακής οικονομίας. Οι βασικές προτεραιότητες ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας εστιάζονται στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό και στην ενέργεια.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαφωτίου επανέλαβε στην ομάδα εργασίας του ΥΠΕΚΑ και στους μελετητές την άποψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη για μεταφορά της αρμοδιότητας του χωροταξικού σχεδιασμού στις αιρετές Περιφέρειες καθώς αυτές έχουν την ευθύνη του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού, με τον οποίο η χωροταξία συνδέεται άρρηκτα.  
Οι κατευθύνσεις και οι απόψεις που εκφράστηκαν εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου εκτιμήθηκαν, από την αρμόδια ομάδα εργασίας του ΥΠΕΚΑ, ως καινοτόμες και πρωτοπόρες, ενώ, παράλληλα, εκφράστηκε η ευχή υιοθέτησης ανάλογης φιλοσοφίας και από τις υπόλοιπες Περιφέρειες.
Κατεγράφησαν τέλος οι παρατηρήσεις και οι προβλέψεις και των δύο πλευρών προκειμένου αυτές να τεθούν προς συζήτηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.   

Π. Κουρουμπλή​ς: Γίναμε προτεκτορά​το

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Π. Κουρουμπλή:

«Η κυβέρνηση του πανικού και της πλήρους υποταγής προέβη με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 12ης Δεκεμβρίου 2012, αρ. ΦΕΚ Α240, σε μια επαίσχυντη πράξη παραίτησης. Παραιτείται, σύμφωνα με το άρθρο 4, παρ. 4, της νέας δανειακής σύμβασης με τοEFSF «αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας σε σχέση με τα περιουσιακά στοιχεία», χωρίς να προβαίνει σε διάκριση μεταξύ ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας του ελληνικού κράτους.
Με δεδομένο ότι η ιδιωτική περιουσία του κράτους μπορεί ούτως ή άλλως να καταστεί αντικείμενο αναγκαστικής εκτέλεσης, σύμφωνα με το άρθρο 94, παρ. 4, του Συντάγματος, το ερώτημα είναι σε ποια περιουσιακά στοιχεία αναφέρεται η παραίτηση από την ασυλία στο άρθρο 4, παρ. 4, της νέας δανειακής σύμβασης; Δεν είναι προφανές ότι υπονοείται παραίτηση από την ασυλία και της δημόσιας περιουσίας του κράτους;
Ενώ ο πάλαι ποτέ περίφημος κ. Παπακωνσταντίνου υπέγραψε τη δανειακή σύμβαση, την οποία δεν τόλμησε να φέρει στη Βουλή προς ψήφιση, η σημερινή συγκυβέρνηση προβαίνει σε μια πράξη αντισυνταγματική, παράνομη και εθνικά καταστροφική, που δεν προβλέπεται πουθενά. Όταν επισημαίναμε τον κίνδυνο υπαγωγής στο αποικιοκρατικό αγγλικό δίκαιο, κάποιοι προσπαθούσαν να διασκεδάσουν τους φόβους μας. Γιατί, κύριοι, δεν τολμήσατε να φέρετε στη Βουλή μια τόσο εθνικά επιζήμια παραχώρηση;
Ρωτώ τους υπουργούς που συνυπέγραψαν: Τι θα έχουν να διηγούνται στα παιδιά και στα εγγόνια τους; Ρωτώ τους αρχηγούς των κομμάτων: Κινδυνεύει ο χρυσός της Ελλάδας στο εξωτερικό;»

Πάει για… Μάρτιο (;) ο ανασχηματισμός

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos-Fotis-Kouvelis
Με τη σημερινή του επίσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει τις επί τόπου … επιθεωρήσεις στα υπουργεία με στόχο να παρακολουθήσει από κοντά την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου αξιολογώντας παράλληλα και το έργο των υπουργών του.
Ο Πρωθυπουργός δίνει ιδιαίτερα μεγάλη βαρύτητα στην αγροτική πολιτική και ήδη σε ευρωπαϊκό επίπεδο συνεχίζει τις παρεμβάσεις του με στόχο να μην χαθούν κοινοτικά κονδύλια που θα κατέληγαν στην ελληνική επαρχία. Στη Σύνοδο Κορυφής εξάλλου που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες για τον προυπολογισμό της Ε.Ε ο Αντώνης Σαμαράς θα επιδιώξει όχι μόνο την εκροή κονδυλίων για τους αγρότες αλλά και την ενίσχυση του πακέτου που θα προκύψει από το ΕΣΠΑ.
Έχοντας ήδη στα ταμεία του κράτους τη δόση των 35 σχεδόν δισ. η οποία και εκταμιεύθηκε χθες το απόγευμα οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντώνται αργά το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου για να καθορίσουν τον από εδώ και πέρα σχεδιασμό τους. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα προχωρήσουν άμεσα στην αναθεώρηση της προγραμματικής συμφωνίας λαμβάνοντας υπόψιν τους και τα καινούρια δεδομένα.
Τα σενάρια περί ανασχηματισμού μπορεί να είναι ακόμα στο τραπέζι, θεωρείται όμως βέβαιο πως το θέμα αυτό δεν θα συζητηθεί εκτενώς στην παρούσα φάση, ενώ δεν αποκλείεται οι όποιες αλλαγές να πραγματοποιηθούν ακόμα και μετά τον Μάρτιο όπου θα υπάρξει και η νέα αξιολόγηση από την πλευρά της τρόικας.
Θεωρείται πάντως βέβαιο πως οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι θα δώσουν το πράσινο φως για τις αλλαγές στις ηγεσίες των ΔΕΚΟ ενώ το επόμενο διάστημα θα αρχίσει και η επί της ουσίας συζήτηση για τη μεγάλη μεταρρύθμιση του φορολογικού που μαζί με τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής θα κατατεθεί τον Μάιο στη Βουλή.

ΔΗΝΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ / ysterografa.gr

2/ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΡΙΒΙΩΤΙΣΣΑΣ – ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε τις αποφάσεις ένταξης για χρηματοδότηση των ακόλουθων έργων στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 συνολικού προϋπολογισμού 883.000,00

Ειδικότερα,
1.    «12ο Ν/Γ Σπάρτης (2/θέσιο ολοήμερο Ν/Γ στον οικισμό Ριβιώτισσας), στο Δήμο Σπάρτης, Π.Ε. Λακωνίας - Με τη μέθοδο της προκατασκευής» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 883.000,00 € με Τελικό Δικαιούχο το Ο.Σ.Κ Α.Ε.

Το έργο βρίσκεται στον οικισμό Ριβιώτισσας, περιοχή Διοικητηρίου, στο Ο.Τ. Ν-02 του Δήμου Σπάρτης, Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας. Αφορά στην κατασκευή 1 νέου κτιρίου στο οποίο θα στεγαστεί το «2/ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΡΙΒΙΩΤΙΣΣΑΣ – ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ».

Το συνολικό εμβαδό δόμησης είναι 330,51 τμ, ενώ η κάλυψη ισογείου είναι 330,51 τμ, εντός οικοπέδου επιφάνειας 1.589,09 τμ. Περιλαμβάνει 2 αίθουσες διδασκαλίας, 1 αίθουσα ύπνου, γραφείο νηπιαγωγών, χώροι υγιεινής νηπίων και ΑΜΕΑ.

 

Ημερίδα με θέμα: «Θαλάσσια Στρατηγική»


Στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Θαλάσσια Στρατηγική», η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012, στο αμφιθέατρο του ΥΠΕΚΑ, στην Αθήνα συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Παπαφωτίου. Η ημερίδα αυτή, εντάσσεται στο στάδιο της «προετοιμασίας» του σχεδίου δράσης των Θαλάσσιων Στρατηγικών στην Ελλάδα για την εφαρμογή της Oδηγίας Πλαίσιο για τη Θαλάσσια Στρατηγική 2008/56/ΕΚ.
Από τη φύση τους οι θάλασσες και οι ωκεανοί αποτελούν διεθνείς περιοχές και ως εκ τούτου προϋποθέτουν διακρατικές συνεργασίες και προσεγγίσεις. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν θαλάσσιες περιοχές (Βόρεια Θάλασσα, Βαλτική, Εύξεινος Πόντος, Μεσόγειος) με μεγάλη αξία, από την άποψη της ιχθυοπαραγωγής και του τουρισμού, που πρέπει να τύχουν προστασίας. Για το σκοπό αυτό διαμορφώθηκε η Οδηγία  Πλαίσιο 2008/56/ΕΚ για τη Θαλάσσια Στρατηγική, η οποία στοχεύει στην προαγωγή της αειφόρου χρήσης των θαλασσών, στη διατήρηση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και στην προστασία των βασικών πόρων από τους οποίους εξαρτώνται οι κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τη θάλασσα. Κατά την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από την οδηγία για τη θαλάσσια στρατηγική, κάθε κράτος μέλος, οφείλει να λαμβάνει υπόψη  ότι τα θαλάσσια ύδατα που υπάγονται στην κυριαρχία ή τη δικαιοδοσία του ακολουθούν τη διαίρεση των Ευρωπαϊκών θαλασσών σε περιοχές και ύποπεριοχές, όπως αυτή πραγματοποιείται στην οδηγία.
Η Ελλάδα έχει σχεδόν το 1/3 της ακτογραμμής της Ευρώπης, σημαντική θαλάσσια έκταση λόγω του ελληνικού αρχιπελάγους, σε καλή κατάσταση και μεγάλη ποικιλομορφία στα χαρακτηριστικά των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.
Σε γενικές γραμμές το κύριο πρόβλημα πού φαίνεται να έχουμε είναι ότι ενώ πιθανότατα ο ελληνικός θαλάσσιος χώρος βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από εκείνους όλων των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, η τεκμηρίωση αυτής της εικόνας είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω της απουσίας μιας συνεπούς πολιτικής περιβαλλοντικής παρακολούθησης όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Εκτιμάται ότι η μεγαλύτερη χρησιμότητα της προσπάθειας που γίνεται αυτή την περίοδο αφορά ακριβώς τη θέσπιση προδιαγραφών (παράμετροι,χωρο-χρονική κάλυψη, μεθοδολογία κ.λ.π.) για το σύστημα (ή τα συστήματα) παρακολούθησης έτσι ώστε να προκύψει μια χρήσιμη και αξιόπιστη βάση δεδομένων κατάλληλη για την υποστήριξη λήψης αποφάσεων για την θαλάσσια πολιτική και στρατηγική τα επόμενα χρόνια.
Η περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση θαλασσίων πολιτικών που αφορούν την αρχική αξιολόγηση της περιβαλλοντικής κατάστασης των θαλασσίων υδάτων στην Πελοπόννησο και στην Ελλάδα, την ανασκόπηση, την εκτίμηση και τη μεταβλητότητα φυσικών παραμέτρων στις ελληνικές θάλασσες. Ακόμη  τα επίπεδα και τις τάσεις της θαλάσσιας ρύπανσης στον ελληνικό χώρο, τη βιοποικιλότητα και τα οικοσυστήματα, την  αλιεία και την κατάσταση των αλιευτικών αποθεμάτων στις ελληνικές θάλασσες.

Οι επιμέρους πολιτικές στο πλαίσιο της Θαλάσσιας Στρατηγικής θα παρέχουν τη δυνατότητα επέμβασης για εξασφάλιση της δέσμης χαρακτηριστικών, της καλής περιβαλλοντικής κατάστασης, έτσι ώστε η ανάπτυξη να είναι επιθυμητή και αειφόρος.

Ανδρίτσαινα, κέντρο πολιτισμού!

Oρεινό παραδοσιακό χωριό, χτισμένο αμφιθεατρικά, η όμορφη Aνδρίτσαινα διατηρεί αρκετά πετρόχτιστα σπίτια με κεραμοσκεπές, δείγματα αξιόλογης αρχιτεκτονικής. Bρύσες με τρεχούμενο νερό, καλντερίμια και γραφικά σοκάκια συμπληρώνουν την εικόνα της Aνδρίτσαινας.
Στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ανδρίτσαινας και της ευρύτερης περιοχής συγκαταλέγονται τα ακόλουθα:
H Δημόσια Bιβλιοθήκη, από τις πλέον σημαντικές της χώρας μας. Aποτελεί ευγενική δωρεά (1838) του Kωνσταντίνου Aγαθόφρονος Nικολόπουλου (1786-1841), ο οποίος διατηρούσε στο Παρίσι του 19ου αι. ιδιαίτερα αξιόλογη ιδιωτική βιβλιοθήκη.
H Bιβλιοθήκη διαθέτει αρχέτυπα, σπάνιες εκδόσεις που χρονολογούνται από το 16ο αι. μέχρι τους Nεότερους Xρόνους (βιβλία ιστορικά, επιστημονικά, φιλοσοφικά, κοινωνικά κ.ά.), χειρόγραφα μεγάλης αξίας, συλλογές οικοσήμων, έγγραφα ιστορικής σημασίας, πλούσιο αρχείο του Aγώνα του 1821.
Στη Bιβλιοθήκη φιλοξενείται μεγάλο μέρος του πνευματικού πλούτου της Γαλλίας από την Aναγέννηση και μετά – ανεκτίμητης αξίας θεωρείται το δοκίμιο του γνωστού εκπροσώπου του Διαφωτισμού Zαν Zακ Pουσό με τις ιδιόχειρες διορθώσεις του προς τον εγκυκλοπαιδιστή Zαν Λε Pον ντ’ Aλαμπέρ.
Στο χώρο της Bιβλιοθήκης εκτίθενται γύψινα εκμαγεία της ζωφόρου του ναού του Eπικούριου Aπόλλωνα στις Bάσσες.
Tο Λαογραφικό Mουσείο, που στεγάζεται στο αποκατεστημένο διατηρητέο αρχοντικό Γεωργίου Kανελλόπουλου. Tα εκθέματα προέρχονται από την περιοχή της Aνδρίτσαινας και καλύπτουν την περίοδο 1832-1932. Mεταξύ άλλων, θα δείτε παραδοσιακές φορεσιές, χειροποίητα κεντήματα, έπιπλα και σκεύη οικίας του 19ου αι., φωτογραφίες και αγροτικά εργαλεία.
Tο χωριό Λινίσταινα, χτισμένο αμφιθεατρικά, με πετρόχτιστα σπίτια, μια όμορφη πλατεία με πλατάνια και την εκκλησία του Aγίου Nικολάου (ιδρύθηκε στις 14 Aυγούστου του 1895, σύμφωνα με επιγραφή στο υπέρθυρο). Στα θεμέλια της εκκλησίας, βρύση με τρεχούμενο νερό δροσίζει τους επισκέπτες.
Tο χωριό Θεισόα, με παραδοσιακό χρώμα και τις εκκλησίες της Kοίμησης της Θεοτόκου και των Eισοδίων της Θεοτόκου (η παλαιότερη του χωριού). Kοντά στο χωριό βρίσκεται το ξωκλήσι του Aγίου Mήτρου, τοπικού αγίου.
Ο αρχαιολογικός χώρος της Θεισόας, σε λόφο πάνω από το ομώνυμο χωριό. Σώζονται ερείπια αρχαίας οχύρωσης και διάσπαρτα αρχιτεκτονικά μέλη.
To φαράγγι Σουλτίνας Αλφειού.
Tο γεφύρι του Κούκου, το οποίο ενώνει δύο ορθοπλαγιές, στα ριζά των οποίων κυλά ο ποταμός Aλφειός.
O καταρράκτης του Bρόντου, κοντά στο γεφύρι του Κούκου.
O ναός του Επκούριου Απόλλωνα, στη θέση «Bάσσες», στο όρος Kωτίλιο. O «δεύτερος Παρθενώνας», που είναι χτισμένος σε περίοπτη θέση, καταγράφηκε το 1986 στον Παγκόσμιο Kατάλογο Mνημείων Πολιτιστικής Kληρονομιάς.
Έργο αποδιδόμενο στον Iκτίνο, τον αρχιτέκτονα του Παρθενώνα, ο ναός χρονολογείται ανάμεσα στο 430 και το 410 π.X. Xτίστηκε πάνω σε βάσεις προγενέστερου ναού, από τους κατοίκους της γειτονικής Φιγάλειας, οι οποίοι τον αφιέρωσαν στον Eπικούριο Aπόλλωνα, για να τον ευχαριστήσουν που τους απάλλαξε από την επιδημία πανώλης κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου.
O ναός, αρχιτεκτονικό αριστούργημα, στο οποίο συνδυάζονται αρμονικά ο δωρικός, ο ιωνικός και ο κορινθιακός ρυθμός, χτίστηκε με ντόπιο ασβεστόλιθο και υπήρξε αντικείμενο πολλών μελετών. Σε αυτόν αναφέρονται περιηγητές των χρόνων της Tουρκοκρατίας.
Ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα χωρίζεται σε πρόναο και σηκό με έξι κίονες στην πρόσοψη και δεκαπέντε στις μακρές πλευρές. Στη στενή νότια πλευρά του ναού υπήρχε ένας μεμονωμένος κορινθιακός κίονας, ο αρχαιότερος του είδους στην Eλλάδα.
Mέσα στο σηκό θεωρείται ότι ήταν στημένο το λατρευτικό άγαλμα του Aπόλλωνα, το οποίο κατά τον Παυσανία ήταν χάλκινο και μεγάλων διαστάσεων. Aντικαταστάθηκε αργότερα από μαρμάρινο.
O γλυπτός διάκοσμος του ναού αποτέλεσε στόχο των «αρχαιοφίλων» που έδρασαν στην Eλλάδα στις αρχές του 19ου αι. Oι είκοσι τρεις ανάγλυφες πλάκες που αποτελούσαν τη ζωφόρο του βρίσκονται σήμερα στο Bρετανικό Mουσείο. Δέκα από τα γλυπτά αυτά (της βόρειας και της δυτικής πλευράς του ναού) έχουν θέμα την Kενταυρομαχία (μάχη ανάμεσα στους Λαπίθες και τους Kενταύρους), δώδεκα (της ανατολικής και της νότιας πλευράς) την Aμαζονομαχία (μάχη ανάμεσα στους Έλληνες και τις Aμαζόνες) και το τελευταίο εικονίζει τον Aπόλλωνα και την Άρτεμη πάνω σε άρμα – σπεύδουν να βοηθήσουν τους Λαπίθες στον αγώνα τους εναντίον των Kενταύρων.
Πατήστε εδώ για να βρείτε όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για την Ανδρίτσαινα και τους υπόλοιπους οικισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Γιάννης Τούντας
diakopes.in.gr

Ξεπέρασαν τους 780.000 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι

Σταθερά ανοδική πορεία καταγράφει ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ. Τον Νοέμβριο ο αριθμός τους εμφανίζει αύξηση κατά 1,09% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 9,86% σε ετήσια βάση. Μέσα στο μήνα χάθηκαν 34.138 θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα οι άνεργοι να φτάσουν τους 786.236.

Βγάζουν εισιτήρια χωρίς επιστροφή για τα δυο χωριά που θα γλιτώσουν στις 21/12!


Είναι πραγματικά εντυπωσιακό! Ψάχνουν οποιονδήποτε τρόπο να φύγουν για τα δυο μέρη που θα σωθούν από την καταστροφή του πλανήτη όταν θα τελειώσει το ημερολόγιο των Μάγιας στις 21/12/2012.
41% αύξηση προς τη Νότια Γαλλία και 30% αύξηση προς την Τουρκία παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες οι αναζητήσεις για πτήση με εισιτήριο χωρίς επιστροφή! Αιτία; Το τέλος του κόσμου!
Εκείνοι που πιστεύουν στο τέλος του κόσμου - και είναι πολλοί- ψάχνουν τρόπο να βρουν εισιτήριο προς το γαλλικό χωριό Μπουγκαράς στα νότια της χώρας και στο Σιρίντσε της Τουρκίας, που υποτίθεται ότι θα σωθούν από την καταστροφή.
newsit.gr

93 συλλήψεις για το “τέλος του κόσμου”


Τα μέλη των παραθρησκευτικών οργανώσεων συνελήφθησαν με την κατηγορία της διασποράς φημολογίας για το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου.
Ενενήντα τρεις ανθρώπους συνέλαβαν οι κινεζικές αρχές με την κατηγορία της διασποράς φημών περί του 'επικείμενου' τέλους του κόσμου. Συνέλαβαν επίσης κι ένα άνδρα ο οποίος ξυλοκόπησε 23 παιδιά σε δημοτικό σχολείο, υπό «την ψυχολογική επήρεια» των προβλέψεων αυτών, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Οι 93 από επτά κινεζικές επαρχίες, μεταξύ των οποίων είναι μέλη του παραθρησκευτικού δόγματος του «Παντοδύναμου Θεού», συνελήφθησαν διότι «μοίραζαν φυλλάδια για την Αποκάλυψη και διέσπειραν φήμες», προσέθεσε το πρακτορείο ειδήσεων. «Αυτά τα μέλη της παραθρησκευτικής οργάνωσης προσφάτως ενστερνίσθηκαν την προφητεία των Μάγιας , μεταδίδει το Νέα Κίνα.
Η Κίνα έχει εξαπολύσει μία εκστρατεία για την πάταξη του δόγματος του «Παντοδύναμου Θεού», το οποίο από την πλευρά του έχει κηρύξει «αποφασιστική μάχη» κατά του «Κόκκινου Δράκου» του ΚΚΚ.
Σε ξεχωριστό του τηλεγράφημα το Νέα Κίνα μεταδίδει πως η αστυνομία στην επαρχία Χενάν συνέλαβε έναν άνδρα, ονόματι Μιν Γιονγκτζούν, γιατί ξυλοκόπησε με μαστίγιο 23 μαθητές δημοτικού και μία γυναίκα, η κατοικία της οποίας βρισκόταν κοντά στο σχολείο.
«Οι προκαταρκτικές έρευνες της αστυνομίας διαπίστωσαν πως ο Μιν, χρόνια επιληπτικός, βρισκόταν υπό τη σοβαρή ψυχολογική επίδραση της φημολογίας για το επικείμενο τέλος του κόσμου, που αναφέρεται στις αρχαίες προβλέψεις», προσθέτει το πρακτορείο.
Ο Μιν συνελήφθη με την κατηγορία των υποψιών για την υπονόμευση της δημόσιας τάξης, υπογραμμίζει το Νέα Κίνα.
newsit.gr

Πέθανε η "πρύτανης της ανθρωπότητας" σε ηλικία 115 ετών


Η "πρύτανης της ανθρωπότητας", μια Αμερικανίδα που ζούσε στην Αϊόβα (κέντρο), πέθανε σήμερα σε ηλικία 115 ετών, λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου κληρονόμησε τον τίτλο.
Η Ντίνα Μανφρεντίνι, ιταλικής καταγωγής, πέθανε σε γηροκομείο στα προάστια της πόλης Ντε Μόιν, επιβεβαίωσε η διευθύντρια του ιδρύματος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Πρώην νοικοκυρά, η Ντίνα Μανφρεντίνι έγινε αργότερα οικονόμος, μια δραστηριότητα που ασκούσε ακόμη ως και την ηλικία των 90 ετών, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες (Guinness World Records).
Έμεινε χήρα και ζούσε μόνη της μέχρι τα 110 της χρόνια.
Η εργασία και η μετριοπάθεια ήταν τα κλειδιά για τη μακροζωία της, όπως διαβεβαίωσε η οικογένειά της το ίδρυμα Γκίνες.
Το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες την είχε χαρακτηρίσει "πρύτανη της ανθρωπότητας" πριν από λιγότερο από δύο εβδομάδες, μετά το θάνατο της κατόχου του τίτλου, της Μπες Κούπερ, μιας Αμερικανίδας που πέθανε στην Ατλάντα της Τζόρτζια.
Η Μανφρεντίνι αφήνει πλέον τη θέση της στον Τζιρεμόν Κιμούρα, έναν Ιάπωνα που γεννήθηκε δύο εβδομάδες μετά από εκείνη, στις 4 Απριλίου του 1897.

newsit.gr
 

Πλημμύρισε η Πάτρα - Προς εκκένωση το γραφείο του Δημάρχου! ΦΩΤΟ



Η δυνατή βροχή που πέφτει από το απόγευμα στην αχαϊκή πρωτεύουσα έκανε πάλι το… "θαύμα" της.
ΦΩΤΟ από το PatrasTimesΌπως διαβάζουμε στο PatrasTimes, αδιάβατοι έγιναν, για μία ακόμα φορά, οι δρόμοι στο κέντρο της Πάτρας, όπως η Φιλοποίμενος και η Βότση, που μετατράπηκαν σε ποτάμια.
Πολλοί κεραυνοί πέφτουν σε ολόκληρη την πόλη ενώ έγινε και διακοπή ρεύματος στο κέντρο της πόλης για περίπου 10 λεπτά.
Υπάρχουν κλήσεις ήδη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πλημμυρισμένα υπόγεια, ένα κατάστημα Μαιζώνος και Πατρέως κ.α.

Πλημμύρισε και το Δημαρχείο!


Μεγάλες καταστροφές από την έντονη βροχόπτωση έγιναν στο δημαρχιακό μέγαρο της Πάτρας. Μεγαλύτερες ζημιές εντοπίζονται στο γραφείο του Δημάρχου, το οποίο είναι προς εκκένωση σύμφωνα με το PatrasTimes,
ενώ ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός είναι πως το νερό έχει περάσει από τον πρώτο όροφο μέσω του πατώματος σε όλα τα γραφεία του ισογείου!

Ανησυχία υπάρχει και για την τύχη του αρχειακού υλικού που βρίσκεται στο ισόγειο του Δημαρχείου.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το Δημαρχείο πλημμύρισε γιατί λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που έπεσε, τα εσωτερικά λούκια που υπάρχουν, δεν μπόρεσαν να διοχετεύσουν το νερό, με αποτέλεσμα αυτό να πλημμυρίσει τους εσωτερικούς χώρους του μεγάρου.

newsit.gr

Στις 21/12 στην κυκλοφορία ο δρόμος στην Τσακώνα


Στην κυκλοφορία θα δοθεί από τις 21 Δεκεμβρίου το τμήμα της εθνικής οδού Τρίπολης - Καλαμάτας, στην περιοχή της Τσακώνας, το οποίο παρέμεινε κλειστό εδώ και 3 χρόνια λόγω έργων.
Μετά την έγκριση της συμπληρωματικής σύμβασης για τα έργα που κατασκευάζονται εκεί, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το υπουργείο Υποδομών έδωσε το τμήμα αυτό των 11 χιλιομέτρων στην κυκλοφορία, προκειμέμου να διευκολυνθούν οι εκδρομείς των Χριστουγέννων. Θα υπάρχει μόνο μία μικρή παράκαμψη στο σημείο κατασκευής της μεγάλης γέφυρας, όπου βυθιζόταν ο δρόμος.
Έτσι, τερματίζεται η ταλαιπωρία των οδηγών που μετακινούνταν από και προς την Καλαμάτα μέσω Παραδεισίων.

newsit.gr

Κάθε μήνα οι πληρωμές συντάξεων του ΤΕΑΔΥ


Στις 24 Δεκεμβρίου 2012 θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι των Τομέων Ταμείου Πρόνοιας ΤΑΔΚΥ και ΤΕΑΠΟΚΑ, του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΤΕΑΔΥ) την επικουρική σύνταξη του Ιανουαρίου 2013.
Οι άλλοι συνταξιούχοι του ΤΕΑΔΥ, μεταξύ των οποίων και οι τελωνειακοί, θα προπληρωθούν την επικουρική σύνταξη του Ιανουαρίου 2013 στις 31-12-2012. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ταμείου, σε εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, από την 1η Ιανουαρίου οι συντάξεις του ΤΕΑΔΥ θα καταβάλλονται, κάθε μήνα αντί ανά δίμηνο όπως ίσχυε μέχρι τώρα.
Από την αρχή του νέου έτους, όλοι οι συνταξιούχοι του ΤΕΑΔΥ και των Τομέων ΤΑΔΚΥ και ΤΕΑΠΟΚΑ θα προπληρώνονται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα αναφοράς. Δηλαδή στις 31-1- 2013 θα προπληρωθούν το Φεβρουάριο 2013, στις 28 Φεβρουαρίου, το Μάρτιο κ.ο.κ.

Έτσι ξέσπασαν όλα…

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΑΙΜΑΤΗΡΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...( μυθιστόρημα)

«….Όλα ξεκίνησαν από ένα «τυχαίο γεγονός» πού όπως έδειχναν τα πράγματα, σύντομα θα ξεσπούσε...
Αιτία και σπίθα ήταν ένα ακόμη συνηθισμένο «ξεσπίτωμα» από τα πολλά πού καθημερινά στον τόπο μας γίνονταν…












Ήταν μια πάμφτωχη οικογένεια με τρία παιδιά. Άνεργοι πού φυτοζωούσαν. Χωρίς έσοδα, χωρίς περίθαλψη, χωρίς φαγητό, χωρίς ρεύμα. Ακόμη και το νερό τους τόχανε κόψει.
Μέχρι που ήρθε – για πολλοστή φορά – εκείνος ο Δικαστικός Επιμελητής. Τι ήθελε και ερχότανε; Τον έστειλαν!
Όμως…

Βαρύ το κατηγορητή​ριο για τον Λαυρεντιάδ​η

lavre3
«Δομημένη ομάδα» που λειτουργεί ως σήμερα με «πλήρως ελεγχόμενα πρόσωπα» στην PROTON Bank για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά του, είχε συστήσει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, σύμφωνα με το πολυσέλιδο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για τα ζημιογόνα δάνεια που χορήγησε η τράπεζα, σε εταιρίες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντος του κατηγορούμενου επιχειρηματία και το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα το ΑΜΠΕ.
Η ογκώδης δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, περιλαμβάνει συνολικά 33 κατηγορούμενους, στελέχη της τράπεζας και άλλα πρόσωπα.
Αύριο οι τρεις συλληφθέντες, μετά από ένταλμα, θα βρεθούν ενώπιον της ανακρίτριας για τις απολογίες τους, ενώ η συγκατηγορούμενή τους που παραδόθηκε σήμερα θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Ειρωνική απάντηση Βενιζέλου για Αηδόνη

Evangelos-Venizelos-PASOK
Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στο Περιστέρι, και αφού ρωτήθηκε για την υπόθεση Αηδόνη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να είχε διάθεση να αντιμετωπίσει το όλο ζήτημα με μάλλον ειρωνική διάθεση.
“Είναι ορθογραφικό το θέμα. Εγώ κατάλαβα ότι μίλησε για… ρήξεις. Αυτό λέμε και εμείς”… Μετά από αυτή την εξέλιξη, η διαγραφή Αηδόνη… αναβλήθηκε, τουλάχιστον για απόψε.
Είχε προηγηθεί διαρροή κύκλων του ΠΑΣΟΚ ότι ο Χρήστος Αηδόνης θα πρέπει να ξεκαθαρίσει σε ποιο κόμμα ανήκει.
Νωρίτερα το απόγευμα, με δήλωσή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε ανοίξει την πόρτα της εξόδου από το Κίνημα, και της μετακίνησής του στον νεότευκτο σχηματισμό του Ανδρέα Λοβέρδου.
Στην ομιλία του στο Περιστέρι τώρα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να κυβερνηθεί χωρίς να εφαρμοστεί εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, χωρίς να εφαρμοστεί εθνική στρατηγική και αυτό μπορεί να το εγγυηθεί μόνο του ΠΑΣΟΚ.

Πέτρος Τατούηλς: Να επικεντρωθούμε σε ρεαλιστικούς στόχους στις επενδύσεις στον τομέα της υγείας


 
«Η επόμενη προγραμματική περίοδος 2014-2020 θα παρέχει μικρότερη δυνατότητα για επενδύσεις στον τομέα της υγείας και για το λόγο αυτό θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τις μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις του παρελθόντος και να επικεντρωθούμε σε ρεαλιστικούς στόχους και στο επίπεδο του εξοπλισμού και στο επίπεδο των υποδομών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Πελοπίδα Καλλίρη και τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων κ. Παναγιώτη Κατσίβελα, τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η οριστικοποίηση της επίσπευσης του προγράμματος για τον τομέα της Υγείας, εφόσον πολλά γραφειοκρατικά κυρίως προβλήματα επιλύθηκαν, αλλά και οι στρεβλώσεις «ενός προγράμματος το οποίο εξαρχής δεν είχε κατεύθυνση ούτε όσον αφορά το σχεδιασμό, ούτε όσον αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων», όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης.  
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Ανδρέας Πουλάς και Απόστολος Παπαφωτίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γεώργιος Δέδες, Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, οι διοικητές των Νοσοκομείων Ναυπλίου και Τρίπολης, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου κ. Βασίλειος Τσιτομενέας, η Διαχειριστική Αρχή και οι τεχνικές υπηρεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 
Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι ενάντια στην κρίση απαιτούνται τολμηρές αποφάσεις, με συγκεκριμένη στόχευση και χρονοδιάγραμμα. Εκφράζοντας την πάγια θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη μεταφορά της αρμοδιότητας της υγείας στις Περιφέρειες ο κ. Τατούλης πρόσθεσε ότι «παραμένει ακόμα σε εκκρεμότητα η παραχώρηση της ευθύνης για την πιλοτική λειτουργία των υποδομών της υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως συμφωνήσαμε με τον Υπουργό Υγείας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του».
Σύντομα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τατούλης θα υπάρξει νέα συνάντηση με τον Υπουργό προκειμένου η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας να εξορθολογήσουν και να εξειδικεύσουν τις πολιτικές για την υγεία.
Ο Γενικός Γραμματέας κ. Καλλίρης από την πλευρά του μετέφερε την εντολή του κ. Υπουργού για εξυπηρέτηση των αναγκών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο συντομότερο χρονικό διάστημα και με τον καλύτερο τρόπο, καθώς τα έργα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2015, εφόσον στη νέα Προγραμματική Περίοδο αλλάζουν οι προτεραιότητες.
Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Κατσίβελας από την πλευρά του τόνισε την ανάγκη να οριστικοποιηθούν τα έργα γιατί αποτελούν μερικά από τα ελάχιστα διαθέσιμα εργαλεία προς το στόχο της ανάπτυξης, ενώ τόνισε ότι ήδη έχει γίνει σημαντική δουλειά.
Στη συνέχεια ακολούθησε λεπτομερής εξέταση όλων των έργων του τομεακού προγράμματος του ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας και τέθηκαν χρονοδιαγράμματα για την ταχεία προώθηση των έργων μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2013.

Κ. Μητσοτάκης: Δεν θα φτάναμε στο ΔΝΤ αν δεν είχαν ρίξει την κυβέρνησή μου...

Κ. Μητσοτάκης: Δεν θα φτάναμε στο ΔΝΤ αν δεν είχαν ρίξει την κυβέρνησή μου...Η Ελλάδα θα είχε εξυγιανθεί εφαρμόζοντας ήπια το δικό της «μνημόνιο» όπως υπογραμμίζει στο βιβλίο του που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του μήνα από τις εκδόσεις Εστία, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αν η κυβέρνησή του δεν είχε πέσει πριν από 19 χρόνια και είχε αφεθεί να υλοποιήσει την πολιτική την οποία είχε εξαγγείλει. Αν και ο πρώην πρωθυπουργός αποφεύγει σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για το περιεχόμενο του βιβλίου του, να ασκήσει κριτική στον Αντώνη Σαμαρά, είναι φανερές...

Συνεχίζεται ο «σπαραγμός» στους ΑΝ.ΕΛ. - Προς νέο κόμμα; - 4 νέες αποχωρήσεις

Συνεχίζεται ο «σπαραγμός» στους ΑΝ.ΕΛ. - Προς νέο κόμμα; - 4 νέες αποχωρήσειςΔεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της δημιουργίας νέου κόμματος στο μέλλον ο Κώστας Μαρκόπουλος που θα εκφράζει την παραδοσιακή λαϊκή δεξιά και τη μεσαία τάξη, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» . «Αποστάτες και προδότες» αποκάλεσε τους πρώην βουλευτές του κόμματός του Χ.Μαρκόπουλο και Γ. Κουράκο ο πρόεδρος των ΑΝΕΚ Πάνος Καμμένος. «Αποστάσεις» απο τις εσωκομματικές εξελίξεις κρατά, συνεχίζοντας να ασχολείται μόνο με τα οικονομικά θέματα ο βουλευτής Νότης Μαριάς που ζητά τα 4,1 δις ευρώ από τη μείωση των τόκων να επιστραφούν στον ελληνικό λαό . Αντιθέτως, διαχωρίζουν τη θέση τους και αποχωρούν καταγγέλλοντας, μόνο σήμερα, τέσσερα νέα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων...

Η νέα Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - Η διακήρυξη

Η νέα Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - Η διακήρυξηΗ πρώτη Συντονιστική Γραμματεία του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ, εκλέχτηκε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, ενώ ενέκρινε και την διακήρυξη του κόμματος για το «Τι είναι και τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ- -Ποιοι είμαστε, τι επιδιώκουμε, τι προτείνουμε, τι ζητάμε» . Ο κ. Τσίπρας δήλωσε στη συνεδρίαση, ότι «το 2013 η χρονιά της μεγάλης ανατροπής. Με την κυβέρνηση του λαού, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στην εξουσία» και βρίσκεται ήδη στη Βραζιλία και την Αργεντινή, μετά από πρόσκληση του κυβερνώντος κόμματος (Κόμμα Εργαζομένων - PT) και της Γερουσίας αντίστοιχα. Τα 36 μέλη της Συντονιστικής Γραμματείας και η διακήρυξη...

Αναστολή πλειστηριασμών, ανοιχτά Κυριακές τα καταστήματα, «χαράτσι», εφάπαξ

Αναστολή πλειστηριασμών, ανοιχτά Κυριακές τα καταστήματα, «χαράτσι», εφάπαξΕπί του «πιεστηρίου»: Ο Συνήγορος του Πολίτη αποφάνθηκε ότι ποσά που προέρχονται από αποζημίωση εθελουσίας εξόδου και εφάπαξ δεν συμπεριλαμβάνονται στα εισοδήματα και ως εκ τούτου δεν μπορούν
να εκληφθούν ως βάση επιβολής της έκτακτης εφάπαξ εισφοράς και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης
. Επίσης: Σε ισχύ παραμένει η απόφαση του διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας που απαγορεύει από τη ΔΕΗ να εισπράττει το χαράτσι στα ακίνητα. Και αυτό, διότι αρνήθηκε να εκδώσει προσωρινή διαταγή για να «παγώσει» η μη είσπραξη του τέλους ακίνητης περιουσίας με το λογαριασμό της ΔΕΗ, ο πρόεδρος υπηρεσίας του Αρείου Πάγου. Το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών, μεταφέρεται στην αυριανή συνεδρίαση του Αρείου Πάγου. Επίσης: Αναστέλλονται μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013 οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία και οι εξώσεις στις εμπορικές μισθώσεις, ενώ δίνεται η δυνατότητα προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων και των επιχειρήσεων για τις δύο επόμενες Κυριακές, ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Αναλυτικότερα...