Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Ξεκίνησαν και επίσημα οι αργίες στο Δημόσιο! 19 στρατιωτικοί τέθηκαν στο καθεστώς! Ακόμη και για "ασήμαντα αδικήματα"


-
Ανακοινώθηκαν οι πρώτες 19 αργίες στις Ένοπλες Δυνάμεις. Πρόκειται για μια λίστα που περιλαμβάνει αξιωματικούς εξ υπαξιωματικών και ΕΠΟΠ!
Ανάμεσα στους στρατιωτικούς που τίθενται σε αργία υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι κατηγορούνται για σχετικά ασήμαντα αδικήματα που έχουν να κάνουν περισσότερο με προσωπικές τους διαφορές. Παρόλα αυτά τέθηκαν σε αργία και αυτό προκαλεί μεγάλο προβληματισμό για το τι θα ακολουθήσει και πόσο πολύ θα “ανοίξει” η λίστα των παραπτωμάτων η οποία θα μπορεί να οδηγεί έναν στρατιωτικό σε αργία.

Σύμφωνα με έγγραφο που κυκλοφόρησε ο ΣΥΣΜΕΔ σε αργία μπορούν να τεθούν άμεσα στρατιωτικοί οι οποίοι:

Στερήθηκαν την προσωπική τους ελευθερία ύστερα από πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια απόφαση ποινικού δικαστηρίου ή ένταλμα προσωρινής κράτησης.

Κατά των οποίων εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης και στη συνέχεια ήρθη η προσωρινή κράτησή τους ή αντικαταστάθηκε με περιοριστικούς όρους.

Παραπέμφθηκαν αμετακλήτως ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου για κακούργημα ή για τα αδικήματα της κλοπής, υπεξαίρεσης (κοινής και στην υπηρεσία), απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας, δωροδοκίας, καταπίεσης, απιστίας περί την υπηρεσία, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

Υπέπεσαν σε πειθαρχικά παραπτώματα όπως:
- Της παράβασης καθήκοντος, κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους

- Της απόκτησης οικονομικού οφέλους ή ανταλλάγματος προς όφελος του ιδίου ή τρίτου προσώπου, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ή εξ αφορμής αυτών.

- Της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας συμπεριφοράς εντός ή εκτός της υπηρεσίας.

- Της απείθειας.

- Της φθοράς λόγω ασυνήθιστης χρήσης, ή εγκατάλειψης ή παράνομης χρήσης πράγματος το οποίο ανήκει στην υπηρεσία, της παράλειψης δίωξης και τιμωρίας πειθαρχικού παραπτώματος.

-Της μη τήρησης ωραρίου και της παράλειψης του προϊσταμένου να ελέγχει την τήρησή του

Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι τίθεται για πρώτη φορά ο στρατιωτικός σε κατάσταση δυνητικής αργίας ή αναστολής άσκησης καθηκόντων, από το αρμόδιο όργανο (ήτοι: τον ΥΕΘΑ ή το ανώτατο μονομελές όργανο διοίκησης) εάν:

Συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος ή υπηρεσιακοί λόγοι και έχει ασκηθεί σε βάρος του στρατιωτικού πειθαρχική δίωξη για οποιοδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα ή υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για άτακτη διαχείριση.
Σε κατεπείγουσες περιπτώσεις και εφόσον διακυβεύεται το συμφέρον την υπηρεσίας, από τον άμεσο πειθαρχικώς προϊστάμενο 

onalert.gr

Πώς ξεκίνησε η παραφιλολογία για το "τέλος του κόσμου"


Οπως εξηγεί ο διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου Διονύσης Σιμόπουλος, ένα βιβλίο που γράφτηκε στα μέσα της δεκαετίας του 70 και οι αναφορές των αρχαιολογικών ανασκαφών, ήταν αρκετά για να πυροδοτήσουν τα σενάρια που θέλουν το τέλος του κόσμου να έρχεται αύριο.
Σύμφωνα με τον κ. Σιμόπουλο όλη αυτή η ιστορία ξεκίνησε το 1974-1975 όταν γράφτηκε ένα βιβλίο το οποίο, μάλιστα, έγινε best seller σε Αμερική και Ευρώπη. Παράλληλα υπάρχαν και οι αναφορές από αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή του Μεξικού, που ήταν η έδρα του πολιτισμού των Μάγιας, οι οποίες μιλούσαν για τα ημερολόγιά τους, που βασίζονταν περισσότερο στην παρατήρηση του πλανήτη Αφροδίτη.
Σύμφωνα με τον κ. Σιμόπουλο την 21η Δεκεμβρίου (χειμερινό ηλιοστάσιο) τελειώνει το ημερολόγιο “μακράς πνοής” των Μάγιας που διαρκεί 400 χρόνια (13η περίοδος) και απο τις 22 Δεκεμβρίου αρχίζει η 14η περίοδος που κι αυτή θα διαρκέσει 400 χρόνια.

Δείτε όσα εξηγεί ο κ. Σιμόπουλος στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, στον ΣΚΑΙ.


newsit.gr

Η Βίλα Αμαλία - Ένα κτίριο γεμάτο Ιστορία!


Ο αείμνηστος σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ο στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός, ο καθηγητής Χρήστος Γιανναράς, ο συγγραφέας Οδυσσέας Χατζόπουλος και πολλοί άλλοι πέρασαν από τη μετέπειτα… Βίλα Αμαλία!
Το κτίριο στη συμβολή των οδών Χέυδεν και Αχαρνών από το 1862 φιλοξενούσε το 2ο Γυμνάσιο Αρρένων. Από τις αίθουσές του πέρασαν πολλοί άνδρες που στιγμάτισαν με τον δικό του τρόπο ο καθένας την ιστορία αυτής της χώρας.
Από το 1990, πριν από 22 χρόνια μια ομάδα πεισματάρηδων punk αποφάσισαν να καταλάβουν το εγκατελειμένο σχολείο, που είχε αφεθεί στη φθορά του χρόνου, για να στεγάσουν την punk κουλτούρα. Το κτίριο ή αλλιώς το ‘’γνωστό σημείο’’, όπως αναφέρονταν αργότερα από τους μπάτσους, βρίσκεται στη συμβολή Αχαρνών και Χέυδεν. Λίγο καιρό πριν είχε προηγηθεί από τους ίδιους ανθρώπους η κατάληψη εγκατελειμένου κτιρίου (ιδρύματος Ωνάση) στη λεωφόρο Αμαλίας 56. Από τη συγκεκριμένη λεωφόρο προέκυψε και το όνομα της κατάληψης.
Ο χώρος εκείνος κράτησε μόνο μερικούς μήνες, καθώς υπήρξε βίαιη εκκένωση του από την αστυνομία. Παρόλα αυτά η πίστη και το πείσμα για να στεγαστούν οι επιθυμίες αυτών των ανθρώπων, τους ώθησαν να προχώρησουν ακάθεκτοι στην πραγματοποίηση της νέας κατάληψης, αυτής στο κτίριο της Αχαρνών. Από την πρώτη στιγμή η Villa αναγνώρισε τον εαυτό της ως κατάληψη στέγης, χώρο ελεύθερης πολιτιστικής έκφρασης και πολιτικής δράσης, όπου μέσα σε αυτή λειτούργησε καφενείο, δανειστική βιβλιοθήκη, μουσικό στούντιο κ.αλ.

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ


Πολλές συναυλίες, θεατρικά δρώμενα (πλαισιωμένα πάντα από τη λογική της αυτοoργάνωσης) και ποικίλες πολιτικές δραστηριότητες-εκδηλώσεις έγιναν στο εσωτερικό της κατάληψης και όχι μόνο, αφού στοχευμένα πολλές φορές επεκτείνονταν στη γειτονιά τις κατάληψης, σε πλατείες και λοιπούς δημόσιους χώρους. Όλα αυτά αποτελούν χαρακτηριστικά της Villas τα οποία συνεχίζουν ως έχουν και σήμερα.
Φυσικά οι «περιπέτειες» δεν τελείωσαν στην πρώτη απόπειρα στη λεωφ. Αμαλίας. To «μεγάλο σπίτι» βρέθηκε ξανά, όπως ήταν αναμενόμενο, στο μάτι του κυκλώνα, όχι μόνο λόγω του αντί–θεσμικού του ρόλου, αλλά κυρίως λόγω του ευρύτερου του πολιτικού χαρακτήρα απέναντι στις κυρίαρχες εξουσιαστικές δομές. Ακολουθήσαν εισβολές της αστυνομίας, που συνοδεύτηκαν με προσωρινές εκκενώσεις και επαναλαμβανόμενες διεκδικήσεις από τον Ο.Σ.Κ. (οργανισμός σχολικών κτιρίων) και το δήμο αθηναίων, όπου «ιδιοκτησιακά» ανεμοδέρνει το κτίριο μεταξυ των δύο όλα αυτά τα χρόνια.
Η απάντηση που τους δόθηκε, όχι μόνο από τα άτομα της Villas, αλλά και από πλήθος κόσμου που στάθηκε αλληλέγγυος στο χώρο από την πρώτη στιγμή, ήταν πάντα άμεση και κάτι παραπάνω από δυνατή. Γι’ αυτό άλλωστε η κατάληψη μετρά 22 χρόνια ζωής.
Το Μάιο του ’08, πραγματοποιήθηκε διπλή εμπρηστική επίθεση από παρακρατικούς στη Villa, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες υλικές ζημιές. Η Villa αξίζει να τονιστεί πως χωροταξικά βρίσκεται σε μια περιοχή όπου, ιδίως τα τελευταία χρόνια και σε τακτά χρονικά διαστήματα, είναι στο επίκεντρο της δημοσιότητας, όπως και σήμερα…
Αξίζει να αναφερθεί ό,τι το κτίριο είναι κατασκευής του 19ου αιώνα και συγκεκριμένα χρονολογείται περί το 1860. Μετά την κατάληψή του έχουν δημιουργηθεί παιδικά στέκια, ομάδες θεάτρου, μοντέρνου χορού, μουσικής, συλλογικής κουζίνας, προβολών, βίντεο, κουκλοθέατρου, βιβλιοπωλείου, αυτοδιαχειριζόμενου καφενείου, τυπογραφείου. Ομάδες αυτομόρφωσης βιτρό, ξένων γλωσσων, Η/Υ, πολεμικών τεχνών. Μουσικά και εκδοτικά εγχειρήματα. Studio φωτογραφίας και μουσικής (προβάδικο).
«Μακάρι να στεριώσει» είχε πει ένας από τους πρώτους punk-καταληψίες. Για 22 χρόνια αυτό είχε γίνει…
newsit.gr

Τέλος εποχής μετά απο 22 χρόνια για την κατάληψη στη Βίλα Αμαλία - ΒΙΝΤΕΟ



Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία βίντεο και φωτογραφίες από την επιχείρηση στη Βίλα Αμαλία που ήταν υπο κατάληψη επι 22 χρόνια .
Οι αστυνομικοί που μπήκαν στο κτίριο,στη συμβολή των οδών Χέυδεν και Αχαρνών και προχώρησαν σε προσαγωγές 8 ατόμων, 6 ελλήνων και 2 αλλοδαπών.
Στο εσωτερικό του κτιρίου βρέθηκαν περίπου 1.500 άδειες φιάλες, ένα δοχείο με εύφλεκτο υγρό, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κροτίδες μεγάλου μεγέθους (γουρούνες), ένα πτυσσόμενο κλομπ, μαχαίρια, σφεντόνες, μεταλλικά σφαιρίδια, ένα σφυρί και μικροποσότητες κάνναβης.


"Το μήνυμα μας είναι σαφές: Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν μπορεί να είναι χώρος ανομίας" δήλωσε ο υπ. Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας επισημαίνοντας ότι τα μπουκάλια για την παρασκευή μολότοφ και τα άλλα υλικά που βρέθηκαν στη "Βίλα Αμαλία" αποδεικνύουν ότι ο χώρος αυτός υπήρξε για πολλά χρόνια "ένα εργαστήριo ανομίας".
Ερωτηθείς εάν θα συνεχιστούν ανάλογες επιχειρήσεις και σε άλλα υπό κατάληψη κτήρια, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τόνισε ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει μία υποχρέωση από το Σύνταγμα, αλλά και την εντολή του Πρωθυπουργού να αποκαταστήσει τη νομιμότητα.
"Δεν λέω ότι έχει ένα εύκολο έργο, δεν λέω ότι αύριο θα γίνουν θαύματα. Αλλά αυτή είναι η εντολή, αυτό είναι το πλαίσιο και αυτό είναι το έργο που θα πραγματοποιηθεί", τόνισε.
newsit.gr

Αγριεύει ο καιρός από την Παρασκευή - Πρόγνωση για τα Χριστούγεννα


Νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Παρασκευής με ισχυρό παγετό. Η πρόγνωση όλης της εβδομάδας.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησοςκαιρός: αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς.
Θερμοκρασία: από -1 (μειον 1) έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές η χιονόνερο στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και τις Σποράδες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από τη νύχτα τοπικές βροχές στην ανατολική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία ασθενείς.
Θερμοκρασία: από -3 (μειον 3) έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττικήκαιρός: παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια και ανατολικά του νομού.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 μποφόρ και από το απόγευμα ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 3 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σάββατο 22-12-2012καιρός: τοπικές βροχές, καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα νότια, χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί στα δυτικά και το βράδυ και στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.
Άνεμοι: στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 . Στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: μικρή άνοδος ως προς τις ελάχιστες τιμές, σε χαμηλά επίπεδα οι μέγιστες τιμές. Τοπικά παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.

Κυριακή 23-12-2012
καιρός: την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα νότια και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής χώρας. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λιγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά 7
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Τοπικά παγετός τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.

Δευτέρα 24-12-2012
καιρός: γενικά αίθριος και μονό στα ανατολικά και τα νότια θα υπάρχουν λιγες νεφώσεις
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5  Θερμοκρασία: σε άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, τη νύχτα όμως και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Τρίτη 25-12-2012 (Χριστούγεννα)
καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ είναι πιθανό να βρέξει τοπικά. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ, που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε σημαντική άνοδο.

Τετάρτη 26-12-2012
καιρός: στα δυτικά, νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές λιγες νεφώσεις.Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
newsit.gr

Χρυσή ληστεία τράπεζας στην Ακράτα - Πήραν πάνω από 400 χιλιάδες - Κρατούσαν και χειροβομβίδα οι 4 ληστές - Το μπουτόν δεν ήχησε ποτέ... !

Άνοιξαν και το χρηματοκιβώτιο της Τράπεζας – Κλιμάκιο από τα κεντρικά της ΕΛ.ΑΣ. διερευνά το συγκεκριμένο «χτύπημα»
Με την απειλή πως θα ανατινάξουν τους πάντες και τα πάντα με τη χειροβομβίδα που κρατούσαν στα χέρια τους, εισέβαλαν στο εσωτερικό του υποκαταστήματος της Eurobank σήμερα το μεσημέρι οι τέσσερις, τελικά, δράστες της ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε στην Παλαιά Εθνική Οδό που συνδέει την Ακράτα με την Αιγείρα.
Η ληστεία σημειώθηκε πέντε λεπτά πριν από τις 2 το μεσημέρι. Οι τέσσερις δράστες είχαν κρύψει τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες ενώ φορούσαν και γάντια για να μην αφήσουν το παραμικρό ίχνος πίσω τους.
Εκτός από τη χειροβομβίδα, κρατούσαν στα χέρια τους και όπλα, και συγκεκριμένα πιστόλια και απείλησαν τους υπαλλήλους που εκείνη την ώρα ολοκλήρωναν τις τελευταίες συναλλαγές, ότι θα τους τινάξουν στον αέρα!.
Ζήτησαν από τους ταμίες να βάλουν όσα χρήματα είχαν μπροστά τους, ενώ ανοίχθηκε και το χρηματοκιβώτιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes, το περίεργο και μυστήριο στην όλη υπόθεση και στο συγκεκριμένο «χτύπημα» είναι πως οι υπάλληλοι και κυρίως οι υπεύθυνοι της Τράπεζας δεν πάτησαν ποτέ το μπουτόν του συναγερμού που ηχεί κατευθείαν στην Αστυνομία προκειμένου να τους ενημερώσει…
Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους και έχει κατέβει από τα κεντρικά της Αθήνας, ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διερευνήσει τη συγκεκριμένη ληστεία και κυρίως το γιατί δεν μπόρεσε να ηχήσει ή δεν ήχησε ο εσωτερικός συναγερμός.
Όπως αναφέρουν πάντως πηγές στο PatrasTimes η λεία των δραστών, αν και ακόμα επίσημα δεν έχει δοθεί το ακριβές ποσό των χρημάτων, φαίνεται πως ξεπερνά κατά πολύ τις 400.000 ευρώ.
Από την Αστυνομία πάντως συνεχίζονται οι έρευνες σε όλη την περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών και κυρίως του μέσου διαφυγής τους.

patrastimes.gr




 

Με Λεβάντε ο Ολυμπιακός στους «32 του Europa League

olibiakos-omada-new
Η ισπανική Λεβάντε του Νίκου Καράμπελα θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League, όπως προέκυψε από την κλήρωση. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στη Βαλένθια στις 14 Φεβρουαρίου και ο επαναληπτικός στο Καραϊσκάκη στις 21 του ίδιου μήνα.
Αν οι πρωταθλητές Ελλάδας ξεπεράσουν το εμπόδιο της Λεβάντε και προκριθούν στους «16», θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρούμπιν.

Το προφίλ της Λεβάντε
levante1 Η Λεβάντε τερμάτισε 2η στον τελευταίο όμιλο του Europa League με αντιπάλους το Αννόβερο (1η), τη Χέλσινμποργκ (3η) και Τβέντε (4η) με 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και μία ήττα.

Τα παιχνίδια που έδωσε στη φάση των ομίλων:

Λεβάντε-Χέλσινμποργκ 1-0
Αννόβερο-Λεβάντε 2-1
Λεβάντε-Τβέντε 3-0
Τβέντε-Λεβάντε 0-0
Χέλσινμποργκ-Λεβάντε 1-3
Λεβάντε-Αννόβερο 2-2

Πριν τους ομίλους, η Λεβάντε είχε αγωνιστεί για τη φάση των προκριματικών εναντίον της Μάδεργουελ, την οποία είχε αποκλείσει με συνολικό σκορ 3-0 (1-0 εντός, 0-2 εκτός).

Πλήρες όνομα: Λεβάντε Ουνιόν Ντεπορτίβα
Έτος ίδρυσης: 1909
Έδρα: Θιουτάτ Ντε Βαλένθια (χωρ. 25.534)
Πρόεδρος: Κίκο Καταλάν
Προπονητής: Χουάν Ιγκνάσιο Μαρτίνεζ
Θέση στην Πριμέρα Ντιβιζιόν: 6η

Από το 2004 και μετά, η Λεβάντε θυμίζει... ασανσέρ, αφού έχει πέσει δύο φορές στη δεύτερη κατηγορία και έχει ανέβει στην Πριμέρα άλλες τόσες. Συγκεκριμένα, το 2004-2005 υποβιβάστηκε στη Σεγούντα Ντιβιζιόν, ανέβηκε ξανά τη χρονιά 2005-2006, για να ξαναπέσει το 2007-2008!
Τη σεζόν 2009-2010 προβιβάστηκε και πάλι στη πρώτη κατηγορία, όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα.
Φέτος, στο ισπανικό πρωτάθλημα πραγματοποιεί αξιόλογη πορεία, βρισκόμενη στην 6η θέση με 27 βαθμούς, έχοντας 8 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες.
Στο ρόστερ της ομάδας ξεχωρίζει ο Νιγηριανός επιθετικός Ομπαφέμι Μάρτινς, αλλά και οι γνωστοί μας από τη θητεία τους στην Ελλάδα Χουανφράν (αριστερός μπακ) και Ναμπίλ Ελ Ζαρ (εξτρέμ) που πέρασαν από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αντίστοιχα.

Το ρόστερ της Λεβάντε:

Τερματοφύλακες: Γκουστάβο Μουνούα (Ουρουγουάη), Κέιλορ Νάβας (Κόστα Ρίκα). 
Αμυντικοί:Μάσιμο Βόλτα (Ιταλία), Νταβίντ Ναβάρο, Χέκτορ Ρόντας, Χουανφράν, Νίκος Καράμπελας (Ελλάδα), Σέρχιο Μπαγεστέρος, Πέδρο Λόπεθ, Κρίστιαν Λελ (Γερμανία). 
Μέσοι: Μιγκέλ Παγιαρντό, Χοσέ Μπαρκέρο, Ναμπίλ Ελ Ζαρ, Βιθέντε Ιμπόρα, Όσκαρ Σεράνο, Ντάριους Ντούντκα, Πέδρο Ρίος, Μίτσελ, Χουανλού, Πάπε Ντιόπ (Σενεγάλη), Ρούμπεν Γκαρθία.
Επιθετικοί:Άνχελ, Ομπαφέμι Μάρτινς (Νιγηρία), Ρότζερ.       

Το “Πρόσωπο της χρονιάς” παραμένει… ίδιο από το 2009


Ben-Bernanke-Time-Person-of-the-yearΤο 2000, ήταν η… πρώτη φορά του Τζορτζ Μπους του νεώτερου, για την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου των ΗΠΑ σε πείσμα της λαϊκής βούλησης, που ψήφισε τον Αλ Γκορ.
Το 2ο01, ήταν ο Ρούντι Τζουλιάνι, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης τη στιγμή που οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρεαν, αλλά και εκείνες τις τραγικές που ακολούθησαν και απαίτησαν εμπνευσμένη ηγεσία.
Το 2002, ήταν οι γυναίκες επικεφαλής των αμερικανικών Οργανισμών που δοκιμάστηκαν, στην εποχή του φόβου και της ανασφάλειας που ακολούθησε την 11η Σεπεμβρίου του 2001.
Το 2003, ήταν ο Αμερικανός στρατιώτης που πολέμησε στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.
Το 2004, ο Τζορτζ Μπους ο νεώτερος, ο οποίος κέρδισε την επανεκλογή του στον Λευκό Οίκο.
Το 2005, το ζεύγος Γκέιτς και ο Μπόνο, για τη φιλανθρωπική διάσταση των δραστηριοτήτων τους.
Το 2006, ο ανώνυμος χρήστης του διαδικτύου, που άλλαζε το παιχνίδι σε παγκόσμιο επίπεδο για τη διαχείριση της γνώσης και της είδησης.
Το 2007, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, που παρέδιδε την προεδρία της Ρωσίας, έχοντας ξαναφέρει τη Μόσχα σε ρόλο υπερδύναμης.
Το 2008, η… πρώτη φορά του Μπαράκ Ομπάμα, ως του Αφροαμερικανού που νίκησε το πεπρωμένο και έγινε Πρόεδρος.
Το 2010, το “χρυσό παιδί” του Facebook, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που μετέτρεψε τα κοινωνικά δίκτυα σε ένα απέραντο παράθυρο κουτσομπολιού.
Το 2011, ο ανώνυμος διαδηλωτής της Αραβικής Άνοιξης, τότε που δεν υποψιαζόμασταν ακόμη ότι η επανάσταση θα κατέληγε σε… φαρσοκωμωδία, και μάλιστα με ισλαμική μαντίλα στο πρόσωπο των γυναικών.
Φέτος, το περιοδικό Time επέλεξε ως “Πρόσωπο της Χρονιάς” τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια, με βασικό επιχείρημα την επανεκλογή του, και το γεγονός ότι είναι ο αρχιτέκτονας της μεγάλης αλλαγής στις ΗΠΑ.
Το Time κινήθηκε αυτή τη φορά σε mainstream μονοπάτια. Και έχει δίκιο. Εν μέρει… Ο Ομπάμα είναι πράγματι το πρόσωπο του 2ο12, μετά τον… κανονικό κάτοχο της θέσης. Που δεν είναι άλλος από αυτόν ο οποίος αναδείχτηκε “Πρόσωπο της Χρονιάς” το 2009, και έκτοτε είναι κάθε χρόνο ο αθόρυβος πρωταγωνιστής της ζωής μας.
Ο πρόεδρος της Fed Μπεν Μπερνάνκι, ο άνθρωπος πίσω από τη διαχείριση της κρίσης, δηλαδή πίσω από την αποτελεσματική αντιμετώπιση και την ανάσχεση της διάχυσης και επιδείνωσής της.
Ο διευθυντής του Time Rick Stengel, είχε πει το 2009 για τον Μπεν Μπερνάνκι, ανακοινώνοντας την επιλογή του: “Είναι ο πρόεδρος της Fed, του πιο ισχυρού αλλά και ταυτόχρονα λιγότερο κατανοητού κυβερνητικού θεσμού, που ωστόσο επηρεάζει όσο κανένας άλλος τη διαμόρφωση της ζωής μας. Ο καλύτερος μελετητής της Μεγάλης Ύφεσης, που είδε μια αντίστοιχη ύφεση να έρχεται και αποφάσισε να κάνει ό, τι μπορούσε για να την αποτρέψει. Τα κατάφερε”.
Και ήταν έτσι. Ο Μπεν Μπερνάνκι είναι το Πρόσωπο της Χρονιάς… κάθε χρονιά από τα τέλη του 2008 μέχρι και σήμερα. Από τότε δηλαδή που η κυβέρνηση Μπους επέτρεψε ή μάλλον… εξώθησε τη Lehman Brothers στη χρεοκοπία, με αποτέλεσμα να προκαλέσει μια παγκόσμια οικονομική κρίση, η οποία δεν άφησε κανέναν ανεπηρέαστο.
Χάρη στη στρατηγική στόχευση του Μπερνάνκι, η κρίση πάτησε φρένο. Χωρίς φυσικά να αποφεχθούν οι παράπλευρες απώλειες, εκείνοι που δυστυχώς έμειναν πίσω ή θυσιάστηκαν. Αν δεν υπήρχε ο Μπεν Μπερνάνκι, θα έπρεπε… να τον εφεύρουμε. Διαφορετικά, ο Τζορτζ Σόρος και η υπόλοιπη (γνωστή)… παλιοπαρέα θα κερνούσαν εις υγείαν των χωρών που θα είχαν καταφέρει να χρεοκοπήσουν. Όπως την Ελλάδα…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / ysteografa.gr

“Πάγος” από Σαμαρά στα σενάρια ανασχηματισμού

Antonis-Samaras-anasximatismos
Μια αποκαλυπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, φιλοξενεί αύριο η εφημερίδα «Παραπολιτικά». Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων μιλάει για πιθανά νέα μέτρα, το νέο φορολογικό, τις ξένες επενδύσεις και το πότε θα έρθουν και την άνοδο των άκρων στην Ελλάδα. Αύριο εκτάκτως Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου με τα Παραπολιτικά. Κάποια χαρακτηριστικά σημεία της συνέντευξης:
· Κύριε Πρόεδρε, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την εκταμίευση της δόσης, μπορούμε να πούμε ότι αποκλείεται σε κάθε περίπτωση η λήψη νέων μέτρων;
Απάντηση: Όπως έχω πει πολλές φορές ως τώρα, δεν θα ληφθούν πρόσθετα επώδυνα μέτρα, εφ’ όσον εμείς εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα, δηλαδή κυρίως τις διαρθρωτικές αλλαγές.
Αυτό σημαίνει ότι, αν υπάρξει από δω και μπρός πρόβλημα που δεν οφείλεται σε μας – μια πανευρωπαϊκή ύφεση, για παράδειγμα – και η Ελλάδα εφαρμόζει στο μεταξύ τα «συμφωνηθέντα», δεν θα μας επιβληθούν νέα επώδυνα μέτρα, που έτσι κι αλλιώς δεν τα αντέχει η οικονομία μας.
- Κάποιοι λένε ότι το φορολογικό No2, θα πρέπει να στηριχθεί σε δύο άξονες. Πρώτον στην κατεύθυνση των φοροελεφρύνσεων για τους ασθενέστερους και δεύτερον, να έχει μια λογική που θα δημιουργεί ένα πιο ευνοικό περιβάλλον για τους επίδοξους επενδυτές. Κατά πόσον σας βρίσκει σύμφωνο αυτή η λογική;
Απάντηση: Αναφερθήκατε σε δύο άξονες από τους τέσσερις που καθορίζουν τη στρατηγική μας:
* Αναφερθήκατε, σωστά, στη σταδιακή φορολογική ανακούφιση των ασθενέστερων.
Ήδη με αυτά τα μέτρα κερδίζουν το 80% και πλέον μισθωτών και συνταξιούχων, και το 60% και πλέον των οικογενειών με παιδιά.
Φυσικά, τα υψηλότερα εισοδήματα χάνουν σε σχέση με το παρελθόν. Αλλά κάνουμε ανακατανομή των φορολογικών βαρών από τους πιο ισχυρούς στους πιο αδύναμους.
Το φορολογικό μας νομοσχέδιο κινείται ήδη και προς τις τέσσερις αυτές κατευθύνσεις. Και θα για να τα πετύχουμε όλα αυτά, θα χρειαστεί κάποιος χρόνος και προσεκτικά βήματα. Αλλά και τολμηρά βήματα. Και σχεδιασμός…
Μένουν να γίνουν ακόμα πολλά. Που αφορούν το ΦΠΑ, για παράδειγμα. Η μείωση του ΦΠΑ, με προτεραιότητα της εστίαση, παραμένει διακηρυγμένος στόχος μας. Αλλά θα χρειαστεί να σταθεροποιήσουμε τα δημόσια έσοδα πρώτα. Και φυσικά η σταθεροποίηση του φορο-συλλεκτικού μηχανισμού, που είναι η επόμενη μεγάλη προτεραιότητά μας. Και ήδη ξεκινάμε και σε αυτό…
Πόσο κοντά βρίσκεται το σενάριο του ανασχηματισμού;
Απάντηση: Δεν βρίσκεται πολύ κοντά…
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Στη σύσκεψη αρχηγών η απόφαση για τις μεταθέσεις 165 σε εφορίες - ΣΔΟΕ

Στη σύσκεψη αρχηγών η απόφαση για τις μεταθέσεις 165 σε εφορίες - ΣΔΟΕ«Παγώνει» η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τις μεταθέσεις 165 στελεχών εφοριών και του ΣΔΟΕ και ειδικότερα τα κριτήρια που επιλέχθηκαν. Σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί η ενδοκυβερνητική κρίση, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης συναντήθηκε με τυς κ.κ. Φ.Σαχινίδη και Γ.Μανιάτη από το ΠΑΣΟΚ, παρόντος μάλιστα του κ. Στουρνάρα. Το θέμα παραπέμφθηκε προκειμένου να ληφθεί απόφαση μεταξύ του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αντιδρούν έντονα για τις «πελατειακές μετακινήσεις» Ο εισηγητής του ΚΤΕ Ανάπτυξης, Θάνος Μωραΐτης είπε πως «δεν ήταν απλά φάουλ, αλλά ένα τραγικό λάθος», διότι...

Ανακοινώσεις Σαμαρά - Μανιτάκη για τη διοικητική μεταρρύθμιση το 2013

Ανακοινώσεις Σαμαρά - Μανιτάκη για τη διοικητική μεταρρύθμιση το 2013Το 2013 είναι έτος αξιολόγησης υπηρεσιών και ικανοτήτων, ώστε το κράτος να γίνει αποτελεσματικότερο, τόνισε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, κατά τη σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης
που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρεία του. «Η χρηστή διαχείριση μάς έχει οδηγήσει στη δυνατότητα να κάνουμε έκτακτες παροχές, όπου υπάρχει κοινωνική ανάγκη» σημείωσε, ενώ ανακοίνωσε νέα ρύθμιση για όσους υποβάλουν αίτημα για συνταξιοδότηση και την αξιοποίηση των αδρανών καταθέσεων για κοινωνικές παροχές. Στη σύσκεψη συμμετείχε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκης, ο οποίος στη συνέχεια έκανε δηλώσεις για τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. (Να σημειωθεί, ότι χθες δόθηκε στη δημοσιότητα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με ερμηνευτική διάταξη, σχετικά με το καθεστώς της διαθεσιμότητας. Δείτε την ολόκληρη). Τι ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς και ο υπουργός κ. Μανιτάκης, μετά τη σύσκεψη του κυβερνητικού συμβουλίου σήμερα...

Στο τέλος θα μείνει μόνος ένας


Τιτανομαχίες ανέδειξε η κλήρωση των «16» του Champions League. Ρεάλ-Μαν. Γιουνάιτεντ, Μίλαν-Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ-Μπάγερν τα ζευγάρια που ξεχωρίζουν...
Τα ντέρμπι ήταν αναπόφευκτα, αλλά η κληρωτίδα στη Νιόν το… παράκανε αναδεικνύοντας τρεις τιτανομαχίες στη φάση των «16» του Champions League.

Αναλυτικά τα ζευγάρια της φάσης των «16»:
Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) – Σάλκε (Γερμανία)
Σέλτικ (Σκωτία) – Γιουβέντους (Ιταλία)
Άρσεναλ (Αγγλία) – Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) – Ντόρτμουντ (Γερμανία)
Μίλαν (Ιταλία) – Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) – Μαν. Γιουνάιτεντ (Αγγλία)
Βαλένθια (Ισπανία) – Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)
Πόρτο (Πορτογαλία) – Μάλαγα (Ισπανία)
Υπενθυμίζεται πως βάσει κανονισμών οι πρώτοι των ομίλων τίθενται αντιμέτωποι με τους δεύτερους, ωστόσο ομάδες από την ίδια χώρα ή τον ίδιο όμιλο δεν ήταν δυνατό να αναμετρηθούν σε αυτή τη φάση.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 12/13 και 19/20 Φεβρουαρίου (οι πρώτοι) και στις 5/6 και 12/13 Μαρτίου οι επαναληπτικοί. Η κλήρωση για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά θα γίνει στις 15 Μαρτίου. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 25 Μαΐου 2013 στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.
 
 

Πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων ύψους 456 εκατ. ευρώ

Προκήρυξη προγράμματος ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού και Εμπορίου- Υπηρεσιών, ύψους 456 εκατ. ευρώ θα γίνει στις 14 Ιανουαρίου. Θα ακολουθήσει προθεσμία δύο μηνών για την υποβολή των προτάσεων και άλλοι δύο μήνες για την αξιολόγησή τους. Εκτιμάται δηλαδή ότι οι πληρωμές προς τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν θα ξεκινήσουν από τα μέσα του 2013, όπως προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας,...
 

Γονείς ΠΡΟΣΟΧΗ πολλά χριστουγεννιάτικα παιχνίδια περιέχουν...

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όπως είναι φυσικό είναι η καλύτερη περίοδος για τα παιδιά, αφού αυτή είναι η γιορτή τους, η γιορτή των δώρων και των παιχνιδιών.
Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ποια παιχνίδια όμως περιέχουν ουσίες οι οποίες είναι επικίνδυνες για τα παιδιά, πριν τα αγοράσουμε.
Στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε θα λυθούν όλες σας οι απορίες και θα μπορείτε να κάνετε μια καλή και πάνω από όλα μια ασφαλή αγορά ενός Χριστουγεννιάτικου παιχνιδιού.
Οι γονείς πρέπει να έχουν το νου τους για πιθανή δηλητηρίαση από χρωστικές που περιέχουν μόλυβδο σε γιορτινά παιχνίδια και παιδικά κοσμήματα . Οι χριστουγεννιάτικες διακοπές είναι κοντά ,αυτό σημαίνει ότι πολλά παιδιά δέχονται δώρα παιχνίδια. Αν και να δωρίζεις καινούργια παιχνίδια είναι μια γιορτινή παράδοση ,η επιλογή τους πρέπει να γίνεται έχοντας υπόψιν ότι κάποια παιχνίδια είναι επικίνδυνα για τα παιδιά γιατί περιέχουν μόλυβδο.
Ο μόλυβδος είναι αόρατος με το γυμνό μάτι και δεν μυρίζει. Τα παιδιά είναι εκτεθειμένα στον κίνδυνο μόνο και μόνο από τη χρήση των παιχνιδιών .Συχνά βάζουν παιχνίδια στο στόμα τους ,όπως επίσης και τα δάχτυλά τους που έχουν πιάσει τα παιχνίδια αυτά και έτσι προσλαμβάνουν μόλυβδο με τη μπογιά και τη σκόνη των παιχνιδιών.
Ο μόλυβδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δύο τρόπους

ΜΠΟΓΙΑ:
Ο μόλυβδος μπορεί να περιέχεται στη βαφή των παιχνιδιών Απαγορεύτηκε στις βαφές των σπιτιών ,σε παιδικά προϊόντα, σε πιάτα και μαγειρικά σκεύη στις ΗΠΑ από το 1978.Παρόλα αυτά ,σε κάποιες χώρες χρησιμοποιείται ακόμη ο μόλυβδος ,οπότε ο κίνδυνος καραδοκεί.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ:
Ο μόλυβδος χρησιμοποιείται στη βιομηχανία των πλαστικών για να σταθεροποιεί και να μαλακώνει την πλαστική ουσία .Όταν όμως το πλαστικό αντικείμενο εκτεθεί σε καταστάσεις όπως ηλιακό φως, αέρας, και χημικά, το πλαστικό αλλοιώνεται και ελευθερώνεται ο μόλυβδος σε μορφή σκόνης.
ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΜΟΛΥΒΔΟ;
Ο έλεγχος μπορεί να γίνει μόνο σε συγκεκριμένα εργαστήρια.

picantiko.blogspot.gr

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩ​Ν

Το παρόν νομοσχέδιο αποτελεί σαφώς ένα πρώτο βήμα προς την απαραίτητη φορολογική μεταρρύθμιση. Θα μου επιτρέψετε όμως να το χαρακτηρίσω άτολμο και σίγουρα ένα σχέδιο νόμου που δεν αντιλαμβάνεται πλήρως και τις ανάγκες της κοινωνίας και ιδιαίτερα τη σημερινή κρίσιμη συγκυρία και την πίεση χρόνου.
Ένα φορολογικό νομοσχέδιο πρέπει να έχει δύο κύριους στόχους:
Από τη μία πλευρά σαφώς το εισπρακτικό σκέλος, από την άλλη όμως και το ανταποδοτικό που είναι βασικό για να ευνοηθεί κάθε μορφή επένδυσης και ανάπτυξης.
Ενώ λοιπόν το νομοσχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση ως προς τον εξορθολογισμό των δημοσιονομικών της χώρας, παρουσιάζει σοβαρά κενά ως προς τη φορολογική δικαιοσύνη και τον εκ νέου επιμερισμό των βαρών στα συνήθη υποζύγια.
Λυπάμαι δε πολύ που σήμερα δεν συζητάμε τις τελικές επικαιροποιημένες παρεμβάσεις, τις νέες διατάξεις για τη φορολογική διοίκηση και την πάταξη της φοροδιαφυγής. Το νομοσχέδιο είναι ημιτελές και δυστυχώς οι κύριες μεταρρυθμίσεις μετατίθενται για τον Ιούνιο του 2013.
Και εξηγώ:

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ- Για ένταξη στο ΕΣΠΑ,εξετάστηκε και το σχολείο του Ξυλοκάστρου

Τέλος του 2013 έτοιμο το Μουσικό σχολείο Τρίπολης

«Το έργο του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2013» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, μετά τη δέσμευση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων να υποβάλλει φάκελο ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2013, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 στην έδρα της Περιφέρειας.
Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης εξήρε τη σημασία των υποδομών για τη μεταρρύθμιση της παιδείας και έδωσε εντολή στη Διαχειριστική Αρχή να εξεταστεί κατά τη διαδικασία αναθεώρησης του ΕΣΠΑ η δυνατότητα προμήθειας εξοπλισμού των Μουσικών Σχολείων της Τρίπολης και της Σπάρτης «προκειμένου να θέσουμε στη διάθεση των μαθητών εξοπλισμό που να ανταποκρίνεται σε σύγχρονες ανάγκες», όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης. 
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η εξέταση των εκκρεμοτήτων του ΟΣΚ, όσον αφορά τη σχολική στέγη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και η επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησής τους. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΚ κ. Ηρακλής Δρούλιας, ο κ. Δημήτριος Κρασσάς από τη Διεύθυνση Προγραμματικών Συμβάσεων και Συγχρηματοδοτούμενων Έργων του ΟΣΚ, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα Παιδείας κ. Ανδρέας Πουλάς, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Πουλοκέφαλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Μισθός, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Πολύδωρος Χαριτωνίδης και η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Αναφορικά με την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας αποφασίστηκε η υποβολή του φακέλου του σχολείου του Λουτρακίου μέχρι τις 15 Ιανουαρίου στη Διαχειριστική Αρχή για ένταξη στο ΕΣΠΑ, ενώ εξετάστηκε και το σχολείο του Ξυλοκάστρου.
Όσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας ανακοινώθηκε ότι το Πειραματικό σχολείο θα είναι έτοιμο και θα δοθεί προς χρήση τη νέα σχολική χρονιά.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας δόθηκε προτεραιότητα στο 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων, ο φάκελος του οποίου βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης για ένταξη στο ΕΣΠΑ, ενώ αποφασίστηκε επίσης να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να ωριμάσουν για ένταξη στο ΕΣΠΑ του 8ου Νηπιαγωγείου Καλαμάτας, το οποίο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό, του Γυμνασίου – Λυκείου Κυπαρισσίας και του Γυμνασίου – Λυκείου Κορώνης.
Για την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, θετική εξέλιξη αποτελεί η απόφαση για επανεκκίνηση των εργασιών στο Γυμνάσιο – Λύκειο Γυθείου, με ένταξή του στο ΕΣΠΑ, αλλά και για το 6ο Δημοτικό της Σπάρτης.

 

Λοβέρδος: Κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας


Andreas-LoverdosΜιλώντας στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΡΙΚΣΣΥ, ο Ανδρέας Λοβέρδος τάχθηκε υπέρ της στήριξης της κυβέρνησης Σαμαρά, και μάλιστα με ορίζοντα τετραετίας,υπογραμμίζοντας ότι η Δικαιοσύνη όλων των μορφών και η λαϊκή ενότητα-εθνικη διάρκεια αποτελούν τις δυο ύψιστες προτεραιότητες του νέου πολιτικού σχηματισμού.
Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε ότι μετά την περίοδο των εορτών θα ανακοινώσει τις προτάσεις του για την απελευθέρωση της ελληνικής οικονομίας από τα δεσμά της γραφειοκρατίας και την ύφεση.
Αναφορικά με την προχθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε ότι “δεν είπαν τίποτα”, ενώ σε σχέση με τις εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς εστίασε στη “διαθεσιμότητα” του εγχειρήματός του για διάλογο με άλλες δυνάμεις.

ysterografa,gr

Ο Άγιος Βασίλης υπάρχει

gramma-se-Agio-Vassili
Μην προσπαθήσετε να χαλάσετε την εικόνα στο μυαλό των παιδιών. Μην συμπεριφέρεστε εγωιστικά και σουρεαλιστικά σε μια ιστορία που ζει μέσα στο χρόνο και περνά από γενιά σε γενιά. Μην το κάνετε, κυριώς, γιατί δεν είναι αλήθεια. Ο Άγιος Βασίλης υπάρχει και ζει ανάμεσά μας.

Όπως ζωντανή είναι η θρησκεία μας, άλλο τόσο ζωντανοί είναι και οι Άγιοί μας. Δεν αναφέρομαι στον ξενόφερτο Santa Klauss ή Saint Nikolas ή δεν ξέρω πως αλλιώς τον ονομάζουν οι ξένοι. Ο ορθόδοξος Μέγας Βασίλειος είναι πάντα εδώ και μας επισκέφτεται κάθε χρόνο. Με όποιον τρόπο επιλέγει, μέσω οποιουδήποτε αυτός θέλει.

Συνάντηση με… μέλλον, για Όλγα και Κικίλια

Olga-Kefalogianni
Μια συνάντηση με… μέλλον ήταν αυτή που είχαν σήμερα στο υπουργείο Τουρισμού η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Βασίλης Κικίλιας. Η Υπουργός Τουρισμού και ο συνυποψήφιός της στην Α’ Αθηνών, που είναι επίσης επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής χτίζουν μια σχέση εμπιστοσύνης, η οποία προφανώς και έχει μελλοντικό αντίκρισμα και στόχευση.
Αμφότεροι ανήκουν στη νεώτερη γενιά των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, που εμπιστεύεται ο Αντώνης Σαμαράς, με την Όλγα Κεφαλογιάννη να κερδίζει την πρωτιά στην Α’ Αθηνών μπροστά από ιστορικά στελέχη του κόμματος, και τον Βασίλη Κικίλια να έχει επίσης μια άνετη εκλογή, χωρίς φυσικά να ξεχνά κανείς ότι ο “γιατρός” έφτασε… μισή ανάσα από τη μεγάλη ανατροπή στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, όταν έχασε με μικρή διαφορά από τον Γιάνη Σγουρό στη μάχη για την Περιφέρεια Αττικής.
Επιπροσθέτως, ο Βασίλης Κικίλιας ανήκει στην ομάδα των βουλευτών που συγκεντρώνουν σημαντικές πιθανότητες να αξιοποιηθούν από τον Αντώνη Σαμαρά στον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, την ώρα που η Όλγα Κεφαλογιάννη κοιτάζει επίσης μπροστά: Είτε στην παραμονή της στο υπουργείο Τουρισμού με αυξημένες αρμοδιότητες, είτε στη μετακίνησή της προς κάποιο άλλο υπουργείο, στην κατεύθυνση της πολιτικής αναβάθμισής της από τον Πρωθυπουργό.

ysterografa.gr

Ο Λειβαδάς νέος Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ

Livadas1
Ο Πάνος Λειβαδάς είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, στη θέση του παραιτηθέντος Νίκου Καραχάλιου.
Ο κ. Λειβαδάς εντάχθηκε το 2003 στην επικοινωνιακή ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το 2004 ανέλαβε Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Επικρατείας και αργότερα του υπουργείου Εσωτερικών στις κυβερνήσεις Καραμανλή.
Το 2009 ανέλαβε τη διεύθυνση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ενώ στις εκλογές του 2009 ήταν υπεύθυνος μαζί με τον Μενέλαο Δασκαλάκη για την καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας.
Στην εσωκομματική μάχη για την εκλογή αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία, το 2009, ήταν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομά του είχε ακουστεί για πρόεδρος του ΕΟΤ επί των κυβερνήσεων Καραμανλή, αλλά τελικά δεν προχώρησε το θέμα. Στις εκλογές ήταν υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής, χωρίς όμως να καταφέρει να εκλεγεί.

ysterografa.gr

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙ​ΑΣ "ΣΤΗΡΙΖΩ" -ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ κ. Α. ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟ​Υ


Ολοκληρώθηκε, σήμερα, η δράση της πρωτοβουλίας «ΣΤΗΡΙΖΩ», που αναπτύχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και την ΟΝΝΕΔ και αφορούσε τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.
Κατά τη σημερινή παράδοση των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης στις οργανώσεις «ΚΙΒΩΤΟΣ ΚΟΣΜΟΥ», «ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΟΣΜΟΥ» και «PRAKSIS», ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας και η φοιτητική μας παράταξη, η ΔΑΠ, για τρίτη συνεχή χρονιά, προχωρούν σε δράση κοινωνικής αλληλεγγύης μέσα από την πρωτοβουλία “ΣΤΗΡΙΖΩ”. Με τη συλλογή ρούχων -και, σήμερα, τροφίμων- δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύης, που έχει βάλει στην πρωτοπορία της κοινωνικής προσφοράς την Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας. Θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο και τις οργανώσεις της ΟΝΝΕΔ, τη νεολαία της παράταξης, γι’ αυτές τις πρωτοβουλίες, οι οποίες δεν γίνονται μόνο αυτές τις Άγιες Ημέρες. Ξεκίνησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, από τα προηγούμενα χρόνια, και θα συνεχιστούν και στο μέλλον. Αυτές οι προσπάθειες δείχνουν ευαισθησία της νεολαίας γενικότερα και ειδικότερα της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας».

Α. ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ: «Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “ΣΤΗΡΙΖΩ” ολοκληρώνουμε, σήμερα, τη δράση για τη συλλογή τροφίμων, δημιουργούμε κοινωνικά παντοπωλεία, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σε όλη την Ελλάδα και με τη βοήθεια των συνανθρώπων μας συγκεντρώνουμε τρόφιμα για να δώσουμε σε αυτούς που πραγματικά τα έχουν ανάγκη. Όλοι οι Έλληνες πιστεύουμε ότι, σε αυτή τη δύσκολη φάση, πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να βγούμε νικητές. Δεν πιστεύουμε ότι έτσι θα αλλάξουμε ριζικά την κατάσταση και θα δώσουμε μαγικές λύσεις, πιστεύουμε, όμως, ότι και εμείς θα βάλουμε ένα λιθαράκι για να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Και κυρίως, όμως, να συμβάλουμε στην αλλαγή κουλτούρας που χρειάζεται να προχωρήσουν οι Έλληνες και οι νέοι άνθρωποι, ώστε να αναπτύξουν εμπράκτως την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό και την αλληλοβοήθεια»

Κώστας Κόλλιας: «Να διαψεύσει ο Υπουργός τις φήμες περί κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου»


Ερώτηση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, ζητώντας του να διαψεύσει τις φήμες περί κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Πρόσφατα μου κοινοποιήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης μία ιδιαίτερα ανησυχητική επιστολή προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, σύμφωνα με την οποία φημολογείται η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου. Παρόλο που δεν γνωρίζω κατά πόσο οι φήμες ευσταθούν ή όχι, θεώρησα υποχρέωσή μου να καταθέσω σχετική ερώτηση στη Βουλή, προκειμένου να ξεκαθαριστεί το θέμα δια παντός.

Πριν από ένα περίπου χρόνο, όταν ξεκίνησε η αναδιάρθρωση των σωμάτων ασφαλείας, είχα επισημάνει την ανάγκη να παραμείνουν σε λειτουργία οι Αστυνομικοί Σταθμοί, τόσο του Δερβενίου, όσο και του Ζευγολατειού, με δεδομένες τις αυξημένες ανάγκες φύλαξης και καταστολής στις γύρω περιοχές. Δυστυχώς το Υπουργείο είχε χαρακτηρίσει «ανενεργούς» τους Αστυνομικούς Σταθμούς και, για λόγους περιστολής εξόδων, αποφάσισε το κλείσιμό τους.

Τώρα φημολογείται η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, απόφαση η οποία, εφόσον υλοποιηθεί, θα σημάνει την πλήρη αποδυνάμωση της αστυνόμευσης στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου εξυπηρετεί μία περιοχή άνω των 400.000 στρεμμάτων, που εκτείνεται από την παραλία μέχρι ύψος 2.000 μέτρων, αποτελούμενη από 36 τοπικές κοινότητες και 20 οικισμούς,  με 18.000 κατοίκους. Το καλοκαίρι, τις αργίες και τις εορτές ο πληθυσμός σχεδόν τριπλασιάζεται, με δεδομένο ότι στην περιοχή υπάρχουν και πολλές εξοχικές κατοικίες, αλλά και πλήθος τουριστικών καταλυμάτων, τόσο θερινών, όσο και χειμερινών.

Σύμφωνα με τα δελτία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, η εγκληματικότητα βαίνει διαρκώς αυξανόμενη. Οι διαρρήξεις στα χωριά έχουν πολλαπλασιαστεί, τα κρούσματα κλοπών σε τουριστικά θέρετρα ακόμα και μέρα μεσημέρι αυξάνονται, υπάρχουν δε και ιδιαίτερες κατηγορίες εγκλημάτων, όπως οι πολύ συχνές κλοπές σε φυτώρια, τα οποία αποτελούν σημαντική πηγή εισοδήματος στο Δήμο Ξυλοκάστρου. Ήδη οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής, έπειτα και από την κατάργηση του Α.Σ. Δερβενίου, πασχίζουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες.

Σε μία περίοδο που οι απαιτήσεις από την Ελληνική Αστυνομία ολοένα αυξάνονται και ενώ το έγκλημα παίρνει όλο και περισσότερες και πιο επικίνδυνες μορφές, χρέος της πολιτείας είναι να ενισχύει και όχι να αποδυναμώνει το έργο της ΕΛΑΣ. Οι ελλείψεις σε έμψυχο και άψυχο υλικό παραμένουν μεγάλες, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των πολιτών, η διασφάλιση της δημόσιας τάξης, αλλά και η ασφάλεια των ανδρών και των γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

 Έχω επισημάνει ότι εκπτώσεις στην ασφάλεια του πολίτη, στο όνομα της οικονομίας δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές. Θεωρώ ότι καμία άλλη απάντηση εκ μέρους του Υπουργείου δεν θα είναι ικανοποιητική πλην της κατηγορηματικής διάψευσης της φημολογίας περί κλεισίματος του Α.Τ. Ξυλοκάστρου. Είναι πεποίθησή μου ότι δεν υπάρχει επιχειρησιακή λογική σε μια τέτοια απόφαση και θα στηρίξω κάθε προσπάθεια για τη διατήρηση και ενδυνάμωσή του.»

Ο Kωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος στη "Συμπολιτεία" - "Αν γινόταν ένα φιλικό Δερβένι - Ξυλόκαστρο με χαρά θα συμετείχα! "


Το 1ο φύλλο της εφημερίδας "Συμπολιτεία" Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης



Κυκλοφόρησε το πρώτο φύλο της τριμηνιαίας έκδοσης της εφημερίδας "Συμπολιτεία" Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Το 1ο φύλλο της εφημερίδας  είναι εδώ (www.sympoliteia.net) και σας περιμένει. Μεταξύ όλων των άλλων, υπάρχει δισέλιδο αφιέρωμα στο Δερβένι και μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλόπουλου. Καλή ανάγνωση...
 

Πρωτοβουλί​ες Xρίστου Δήμα για τα προβλήματα του Προαστιακο​ύ Σιδηροδρόμ​ου

Μετά από αίτημα ομάδας εργαζομένων επιβατών του Προαστιακού Σιδηρόδρομου, ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, ενημέρωσε τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων για την μεγάλη ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν οι επιβάτες στην καθημερινή τους μετακίνησή καθώς το δρομολόγιο «Άνω Λιόσια- Σταθμός Λαρίσης» δεν εκτελείται προσωρινά. Επίσης, ο κ. Δήμας ζήτησε να υπάρξει μείωση στην τιμή του εισιτηρίου και της μηνιαίας κάρτας για τους μονίμως διαμένοντες στο Νομό Κορινθίας καθημερινούς επιβάτες του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.
Σε συνέχεια επικοινωνίας του με το Γραφείο του Υπουργού και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα,ενημερώθηκε ότι η βλάβη του «ψαλιδιού» στο σταθμό Άνω Λιόσια θα αποκατασταθεί πλήρως έως τις 5/1/2013 και συνεπώς η γραμμή «Άνω Λιόσια- Σταθμός Λαρίσης» θα λειτουργεί και πάλι κανονικά.
Για τη μείωση των τιμών, ο κ. Δήμας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Γραφείο του Υπουργού και αισιοδοξεί πως πολύ σύντομα θα έχουμε απάντηση

Καλαμάτα:Μια σύλληψη... ξεκαρδιστική - Τι νομίζετε ότι κάνουν οι άνδρες της ΔΙΑΣ;


Όπως θα διαπιστώσετε στο βίντεο, ο λόγος της σύλληψης στο λιμάνι της Καλαμάτας κάθε άλλο παρά ανθρώπινος ήταν...
Τέσσερις άνδρες της Αστυνομίας χρειάστηκε να επιστρατευθούν στην Καλαμάτα προκειμένου να... συλλάβουν μια κατσίκα!
Στην ηλεκτρονική έκδοση της τοπικής εφημερίδας «Ελευθερία» ανέβηκε ένα βίντεο το οποίο αποτυπώνει την προσπάθεια αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και του τμήματος Καλαμάτας να συλλάβουν μια κατσίκα.

Οπως φαίνεται και από το βίντεο η «σύλληψη» έγινε στο λιμάνι της Καλαμάτας, ενώ όπως φαίνεται δεν χρησιμοποιήθηκαν χειροπέδες, αλλά... ένα κομμάτι σχοινί.

Οι λόγοι της «σύλληψης» προς το παρόν παραμένουν άγνωστοι. Το πιθανότερο είναι βέβαια ότι οι άνδρες της Αστυνομίας προσπάθησαν να σώσουν την κατσίκα η οποία είχε περάσει σε κάποια πλατφόρμα, πιθανότατα και σε κάποιο πλοίο που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της πόλης. Δείτε το επίμαχο βίντεο...
 


newsit.gr

Νέα παγίδα με τις αποδείξεις – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε


Μέσα σε μια πρόταση ο υπουργός Οικονομικών επανέφερε το μέτρο των αποδείξεων, αλλά και το σχετικό αλαλούμ που τις συνοδεύει, αφού πλέον η συγκέντρωσή τους δεν αφορά όλους τους πολίτες.

Πλέον αποδείξεις πρέπει να συγκεντρώνουν μόνο μισθωτοί και συνταξιούχοι και μόνο αυτοί που έχουν εισόδημα ως και 42.000 ευρώ το χρόνο.
Αυτό γιατί το μέτρο ισχύει για να εξασφαλίσουν οι παραπάνω πολίτες την έκπτωση φόρου η οποία ισχύει για τα εισοδήματα μέχρι 42.000 ευρώ/χρόνο.

Επιπλέον όσοι από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους έχουν εισοδήματα από αλλού δεν θα μπορούν μέσω αποδείξεων να εξασφαλίσουν τη μείωση φόρου καθώς αυτή ισχύει μόνο για τα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες ή τις συντάξεις.

Παράλληλα υπερδιπλασιάζεται και το “πέναλτι” για όσους δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό.
Δηλαδή ο επιπλέον φόρος από το 10% που ήταν μέχρι τώρα πάει στο 22%, ενώ ταυτόχρονα ο πολίτης χάνει και τη μείωση του φόρου.

Κάπως έτσι για να μπορέσει κάποιος να εξασφαλίσει τη μείωση φόρου που του αναλογεί (2.100 ευρώ για εισοδήματα ως 21.000 ευρώ/χρόνο η οποία μειώνεται κατά 100 ευρώ για τα εισοδήματα ως 42.000 ευρώ κάθε 1.000 ευρώ) θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις ίσες με το 25% του μεικτού εισοδήματός του.

Δηλαδή ένας πολίτης με εισόδημα 15.000 ευρώ είναι υποχρεωμένος για να εξασφαλίσει έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ να συγκεντρώσει αποδείξεις 3.750 ευρώ. Αντίστοιχα για εισόδημα 18.000 ευρώ το ποσό των αποδείξεων πρέπει να είναι 4.500 ευρώ. Για εισόδημα 21.000 ευρώ το ποσό πρέπει να είναι 5.250 ευρώ, στις 6250 ευρώ το ποσό των αποδείξεων για 25.000 ευρώ εισόδημα κλπ.

newsit.gr

Ερώτηση του Π. Κουρουμπλή για την φοροαποφυγ​ή γνωστών πολυεθνικὠ​ν εταιρειών

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα την φοροαποφυγή πολυεθνικών εταιρειών κατέθεσε ο κοιν. εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Π.Κουρουμπλής. Στην κατατεθείσα ερώτηση ο Π. Κουρουμπλής επισημαίνει ότι «την ώρα που το νέο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπει περαιτέρω επιβαρύνσεις για την πλειονότητα των πολιτών, των οποίων η φοροδοτική ικανότητα έχει εξαντληθεί, δημοσιεύματα κάνουν λόγο για μεγάλης κλίμακας, συστηματική φοροαποφυγή εκ μέρους γνωστών πολυεθνικών εταιρειών.
Ειδικότερα σύμφωνα με τα δημοσιευθέντα κείμενα, ηGoogle Ελλάδας την τελευταία τριετία έχει πληρώσει φόρους 328.000 ευρώ και δηλώνει κύκλο εργασιών περίπου 7 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που τα πραγματικά έσοδα από τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα ανέρχονται σε δισεκατομμύρια ευρώ. Οι χρεώσεις για διαφημίσεις που καταχωρούν οι πελάτες τηςGoogle στην Ελλάδα γίνονται από τηνGoogle Ιρλανδίας με αποτέλεσμα τα έσοδα να μεταβιβάζονται στην Ιρλανδία. ΗGoogle, εκμεταλλευόμενη το νομικό και φορολογικό καθεστώς της χώρας μας, που αδυνατεί να ελέγξει τις ενδο-ομιλικές συναλλαγές των πολυεθνικών, καταβάλλει ελάχιστο φόρο σε σχέση με τον κύκλο εργασιών που πραγματοποιεί, εις βάρος του ελληνικού δημοσίου και των υπόλοιπων φορολογούμενων».
Καταλήγοντας στην ερώτησή του ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό: α) Είναι ενήμερο το υπουργείο για την έκταση της φοροαποφυγής τηςGoogle Ελλάδος; β) Υπάρχουν άλλες πολυεθνικές που φοροαποφεύγουν, και αν ναι, ποια είναι η εκτίμηση του υπουργείου για το συνολικό ποσό φοροαποφυγής των εν λόγω πολυεθνικών; γ) Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει το υπουργείο, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο, για την καταπολέμηση του φαινομένου; και δ) Ποια είναι η τύχη του πορίσματος που κατατέθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 και αφορά την εξέλιξη της Διεύθυνσης Ενδο-ομιλικών Συναλλαγών, η οποία ακροβατεί ανάμεσα σε δύο αρμοδιότητες (υπουργείο Οικονομικών και υπουργείο Ανάπτυξης) και σε δύο νόμους (3875 και 3828), και η οποία προς δόξαν της φοροαποφυγής των πολυεθνικών παραμένει εδώ και 4 χρόνια με έναν υπάλληλο και χωρίς βάση δεδομένων;

Η Διεθνής Αμνηστία «καταδικάζει» την Ελλάδα για μεταχείριση προσφύγων


AsylΜε δελτίο Τύπου που δημοσιεύεται σήμερα με τον τίτλο «Οι αναζητητές ασύλου και οι μετανάστες στην Ελλάδα κατατρέχονται από επιχειρήσεις της Αστυνομίας και ακροδεξιούς», η Διεθνής Αμνηστία καταφέρεται κατά της χώρας μας, αποδίδοντάς της σοβαρή καταπάτηση των δικαιωμάτων των προσφύγων.
Στο δελτίο τύπου αναφέρεται ότι δεκάδες χιλιάδες προσφύγων περνούν καθημερινά τα ελληνικά σύνορα, ενώ σε προηγούμενη έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας περιγράφονταν οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες όταν φθάσουν στην Ελλάδα.

Το ΔΝΤ ζητάει «κούρεμα» του κυπριακού χρέους!

Christine-Lagarde-Dimitris-Christofias
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ακολουθεί και στην περίπτωση της Κύπρου την ίδια τακτική που ακολούθησε και με την Ελλάδα. Ως όρο για την παροχή βοήθειας στην Κύπρο, θέτει στους πιστωτές – εταίρους του της ευρωζώνης την μερική αποποίηση των απαιτήσεών τους έναντι της χώρας. Οι πολέμιοι αυτής της ιδέας αντιτάσσουν ότι έτσι μπορεί και πάλι, όπως και κατά το ελληνικό «κούρεμα», να επιδεινωθεί η κρίση στη ζώνη του ευρώ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της έγκυρης γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, η κρίση της Κύπρου αποτελεί αφορμή για νέα διαμάχη ανάμεσα στους «σωτήρες» του ευρώ. Το ΔΝΤ αρνείται να συμμετάσχει στην βοήθεια υπό την παρούσα της μορφή και ζητάει την διαγραφή μέρους του κυπριακού χρέους, όπως και την περίπτωση της Ελλάδας. Κι αυτό γιατί θεωρεί ότι η Μεγαλόνησος, ακόμα και εάν εφαρμόσει όλες τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, δεν θα μπορέσει να ικανοποιήσει τις δανειακές υποχρεώσεις της.
Θυμίζουμε ότι το αίτημα της Κύπρου προς τον μηχανισμό ESM αφορούσε στην παροχή 17,5 δισ. ευρώ, δέκα και πλέον εκ των οποίων προορίζονται για την στήριξη του τραπεζικού συστήματος που επηρεάστηκε άμεσα από την κατάρρευση του αντίστοιχου ελληνικού.
Η πρόταση του ΔΝΤ για «κούρεμα» του χρέους της Κύπρου διχάζει τα κράτη της ευρωζώνης, μιας και μερικά συμφωνούν με αυτήν και άλλα διαφωνούν κάθετα, δεδομένου ότι υποστήριζαν πάντα ότι η μορφή στήριξης των ελληνικών τραπεζών δεν θα έπρεπε να γενικευθεί. Λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα.
«Η κατάσταση στην Κύπρο είναι δραματικότερη από αυτήν στην Ελλάδα», είπε μάλιστα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Süddeutsche Zeitung.
Άσχημες οι προοπτικές της κυπριακής οικονομίας
Η Γερμανία από την μεριά της, αλλά και η Ολλανδία απορρίπτει την εκδοχή της αποστολής πακέτου βοήθειας στην Κύπρο χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Ειδικά η Καγκελάριος Angela Merkel ορίζει μόνιμα αυτή την συνδρομή ως συστατικό στοιχείο της διεθνούς παρέμβασης. Πιθανή λύση που αναφέρεται στο ρεπορτάζ, είναι η χρηματοδότηση της Κύπρου με 5 δισ. ευρώ από τη Ρωσία με ενδιάμεσο σταθμό το ΔΝΤ, έτσι ώστε το τελευταίο να συμμετάσχει επισήμως στο πρόγραμμα, χωρίς όμως να χρειαστεί να δανειστεί λεφτά από τους υπόλοιπους πιστωτές του. Πολλοί Ρώσοι διατηρούν άλλωστε μεγάλα ποσά στις κυπριακές τράπεζες και θα υποστούν τεράστια ζημιά από την πιθανή κατάρρευσή τους.
Η οικονομία της Κύπρου θα εξασθενήσει περαιτέρω κατά το επόμενο έτος, όπως τουλάχιστον προβλέπουν οι ειδικοί. Το ΑΕΠ της χώρας θα μειωθεί κατά 3,5% και η ανεργία θα φθάσει το 13,7%. Έτσι, η κυπριακή κυβέρνηση αναγκάσθηκε να προσαρμόσει τον προϋπολογισμό για το 2013 σε αυτές τις συνθήκες, ο οποίος τελικά ψηφίσθηκε με μεγάλη πλειοψηφία, παρά τις μεγάλες περικοπές δαπανών που περιέχει. Κι αυτό γιατί τα ψηφισθέντα μέτρα αποτελούσαν όρο της συμφωνίας της Κύπρου με την τρόικα.
Η Κύπρος λοιπόν, βαδίζει πάνω στα χνάρια της Ελλάδας και η κόντρα Lagarde – Ευρωπαίων ηγετών δείχνει να αναθερμαίνεται …

ANTΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ / ysterografa.gr

Είναι και το σκοπιανό πρόβλημα του μνημονίου;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ότι δεν ελέγχει τις συνιστώσες του και όσα αυτές λένε για τα εθνικά θέματα– πώς θα μπορούσε άλλωστε;

Το πρόβλημα είναι πως σε κεντρικό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτά τα θέματα, τα βλέπει ως άνευ σημασίας ιδεοληψίες και απλώς, υπό την πίεση των υψηλών ποσοστών που απέκτησε ευκαιριακά, αποφάσισε, για τα μάτια του κόσμου, να υιοθετήσει, σε λεκτικό «προγραμματικό» επίπεδο, την επίσημη θέση της Ελλάδας επί του θέματος της ονομασίας της Μακεδονίας.

Επομένως, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη, που έδωσε συνέντευξη στην σκοπιανή εφημερίδα «Νόβα Μακεντόνια» και η οποία δημοσιεύθηκε ως πρώτο θέμα υπό τον τίτλο «Το ζήτημα της ονομασίας είναι προκάλυμμα για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου στη Μακεδονία», δεν είναι ένα απλό ολίσθημα, αλλά η ουσία.

Όταν υποστήριξε πως η υπόθεση του ονόματος είναι το άλλοθι για να επεκταθεί η… καπιταλιστική υπερδύναμη που λέγεται Ελλάς, στα Βαλκάνια, προφανώς δεν το εννοούσε.
Αυτό σημαίνει ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν να βρουν εκεί που δεν υπάρχουν επιχειρήματα για να τα προσφέρουν στους Σκοπιανούς, ουσιαστικά παρεμποδίζοντας την διαδικασία για εξεύρεση λύσης.
Και αυτό δεν αποτελεί ένα λάθος της στιγμής.
Αποτελεί μέρος μιας συστηματικής προσπάθειας για να πεταχτεί η μπάλα στην εξέδρα και να αφαιρεθούν επιχειρήματα από τη χώρα μας.

Ανάμεσα στις δύο εκλογές, ένας άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νάσος Θεοδωρίδης, μιλώντας ως μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος, στην τηλεόραση των Σκοπίων (με φόντο τη Βουλή των Ελλήνων) και απαντώντας στην ερώτηση «τι μπορούμε να περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα αν κερδίσει τις εκλογές, όσον αφορά στο όνομα, στη μειονότητα και τις περιουσίες των προσφύγων του εμφυλίου», δήλωσε ότι… θα υπάρξει μια νέα ατμόσφαιρα.
Είπε επίσης πως θα υιοθετηθεί ρεαλιστική και όχι εθνικιστική πολιτική, που θα λύσει σημαντικά προβλήματα «με πρώτο αυτό των πολιτικών προσφύγων»!
Και πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολιτική βούληση «να ικανοποιήσει τον λαό της Μακεδονίας»!
Και πως προσωπική του άποψη είναι ότι «ο λαός της Μακεδονίας έχει το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό».

Στο ερώτημα της δημοσιογράφου γιατί «ο Τσίπρας δεν παίρνει θέσεις σαν τις δικές σας, αλλά λέει ότι υπάρχουν αλυτρωτικές τάσεις», ο Θεοδωρίδης… δικαιολογεί τον αρχηγό του:
«Η αλήθεια είναι πως μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Δεν είναι εύκολο κάθε φορά να υπάρχει μια άποψη. Ο Τσίπρας λέει πως το όνομα δεν είναι το μεγάλο πρόβλημα. Το βασικό πρόβλημα είναι να πολεμήσουμε τον εθνικισμό και στις δύο πλευρές»!
Είπε κι’ άλλα πολλά ο κύριος αυτός, οπότε το ρεπορτάζ έκλεινε με μια ευχή από τη Σκοπιανή δημοσιογράφο:
«Μακάρι όλο και πιο πολλοί Έλληνες πολιτικοί να αρχίσουν να σκέπτονται όπως εσείς»!
Αυτό, σε συνδυασμό με την συνέντευξη Γαϊτάνη, δείχνει ότι εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ έχει στηθεί ένα κέντρο τροφοδότησης της προπαγάνδας των Σκοπίων.

Για ποιον λόγο;
Είναι και το Σκοπιανό πρόβλημα του… μνημονίου;
Ας αναζητήσουν την απάντηση και ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους όσοι αντιμετωπίζουν το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ με βάση την οργή και την ιδιοτροπία της στιγμής, αδιαφορώντας για όσα κρύβονται κάτω από τον αντιμνημονιακό μανδύα…

elzoni.gr

Οι συμβουλές του Σόρος για την έξοδο από την κρίση


George-SorosΤην… αλεπού στο παζάρι θυμίζει ο Τζορτζ Σόρος με την παρουσία του στη Ρωσία, κάτω από τον μανδύα της… φιλανθρωπικής δράσης. Ένας από τους μεγαλύτερους “διακινητές” κεφαλαίων στην παγκόσμια οικονομία, που πολλοί δεν διστάζουν να αποκαλέσουν “κερδοσκόπο”, βρίσκεται στη χώρα που δεν σταματάει να παράγει φυσικούς πόρους, επομένως να στέκεται στα πόδια της, παρά την κρίση. Και από εκεί, δίνει συμβουλές και κατευθύνσεις για το πως θα μπορούσε η ευρωζώνη να βγει από την κρίση την οποία διέρχεται.
“Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διέρχεται μια πολύ βαθιά κρίση. Είναι μια κρίση οικονομική, η οποία θέτει σε κίνδυνο την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θυσιάζει την αλληλεγγύη της στον βωμό των ελλειμμάτων. Η διάκριση την οποία βλέπουμε σήμερα είναι αυτή μεταξύ χωρών που έχουν χρέη και χωρών οι οποίες τις δανείζουν. Εξαιτίας της κρίσης, οι χώρες οι οποίες δανείζουν είναι αυτές που βρίσκονται σε θέση ισχύος και υπαγορεύουν τις πολιτικές που θα ακολουθηθούν, ειδικά η Γερμανία.
Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος, και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσο συνεχίζεται αυτή η ανισορροπία δυνάμεων, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διολοσθαίνει αντί να στέκεται στα πόδια της και να επιχειρεί να ανακάμψει. Η απάντηση στην κρίση δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική”, σχολίασε με νόημα ο Τζορτζ Σόρος.

ysterografa.gr

ΕΓΚΥΛΙΟΣ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΩΝ «ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ»


Νέα διευκρινιστική εγκύκλιο για το ποιοι ΙΔΑΧ ΔΕ περιλαμβάνονται στο καθεστώς διαθεσιμότητας με βάση την από 12 Δεκεμβρίου Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προέβλεπε ευνοϊκό «φίλτρο» για τους προσληφθέντες πριν από το 1994*, εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Με την εγκύλιο μεγαλώνει η δεξαμενήτων υπαλλήλων που εντάσσονται σε διαθεσιμότητα καθώς προβλέπεται ότι στο καθεστώς αυτό μπαίνουν ΚΑΙ όσοι υπάλληλοι προσλήφθηκαν σε άλλες ειδικότητες και στη συνέχεια εντάχθηκαν σε αυτές που εντάσσονται στο καθεστώς διαθεσιμότητας, όσοι προσλήφθηκαν με σύμβαση εργασίας, όσοι δεν προσλήφθηκαν και με δημόσια προκήρυξη και με γραπτό διαγωνισμό, όσων των πίνακα διοριστέων δεν τον καταρτισε το ΑΣΕΠ αλλά και όσοι μεταφέρθηκαν από ΝΠΙΔ στο στενό δημόσιο τομέα και ακολουθούν ανάλογες ειδικότητες με αυτές που εντάσσονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας υπάλληλοι κατηγορίας ΔΕ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού - Λογιστικού, Διοικητικού - Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων, οι οποίοι:
α) είτε προσελήφθησαν με διαγωνιστική διαδικασία, για ειδικότητες διαφορετικές από τις αναφερόμενες στη διάταξη της υποπαρ. Ζ4 της παρ. Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 και στη συνέχεια μετατάχθηκαν στην ως άνω κατηγορία και ειδικότητες, ή προσελήφθησαν με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, που στη συνέχεια μετετράπη σε αορίστου χρόνου,
β) είτε προσελήφθησαν πριν την εφαρμογή του ν. 2190/1994, μετά από δημόσια προκήρυξη, αλλά χωρίς γραπτό διαγωνισμό, ή με γραπτό διαγωνισμό, αλλά χωρίς δημόσια προκήρυξη,
γ) είτε προσελήφθησαν μετά την εφαρμογή του ν. 2190/1994, εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας του ΑΣΕΠ ή με διαδικασία κατά την οποία, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε συμμετοχή του, το ΑΣΕΠ δεν κατήρτισε τον οριστικό πίνακα διοριστέων, καταλαμβάνονται από τις διατάξεις της παρ. Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 και τίθενται σε διαθεσιμότητα.
Παράλληλα σε διαθεσιμότητα τίθενται υπάλληλοι που μεταφέρθηκαν από Ν.Π.Ι.Δ. στο στενό δημόσιο τομέα και οι οποίοι ακολουθούν αντίστοιχη κατηγοριοποίηση ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού - Λογιστικού, Διοικητικού - Οικονομικού, Διοικητικών Γραμματέων όπως είναι οι ειδικότητες ΔΕ Υπάλληλοι Γραφείου, ΔΕ Γραμματειακής Υποστήριξης, ΔΕ Γραμματείς κ.λπ..
Τέλος, με την ίδια εγκύκλιο το υπουργείο υπενθυμίζει στις υπηρεσίες την ανάγκη για άμεση αποστολή των στοιχείων αναφορικά με τις υπηρεσιακές ανάγκες σε προσωπικό, όπως έχει ήδη ζητηθεί στην υπ'αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.48/52/οικ. 28085/3.12.2012 (ΑΔΑ: Β45ΑΧ-Φ9Ψ) εγκύκλιο της Υπηρεσίας μας, ώστε να ολοκληρωθεί, το συντομότερο δυνατό, η διαδικασία μετακίνησης των υπαλλήλων που ετέθησαν σε διαθεσιμότητα.
Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

aytodioikisi.gr

Ο ελέφαντας είναι το πιο δυνατό ζώο στη ζούγκλα

Cassius-Clay-George-Foreman
Rumble in the joungle* (Αγώνας στη ζούγκλα)

Του Νίκου Καραχάλιου

Ταξιδεύοντας σήμερα με το τρένο από το Brighton στο Λονδίνο ένας τύπος που καθόταν δίπλα μου, μού είπε: «Είναι μια ζούγκλα εκεί έξω φίλε». Παρακολουθώντας με έκπληξη την πρωτοφανή επίθεση που δέχομαι σε προσωπικό επίπεδο τις τελευταίες μέρες το μυαλό μου γύρισε πολλά χρόνια πίσω σε μια παιδική ανάμνηση.
Ο Cassius Clay είναι το μαύρο θαύμα του αμερικανικού επαγγελματικού μποξ στην κατηγορία βαρέων βαρών. Έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, αλλά η συμπεριφορά του αρχίζει να ενοχλεί το αμερικανικό κατεστημένο. Συμπαρατάσσεται με το φιλειρηνικό κίνημα που σαρώνει τα αμερικανικά πανεπιστήμια, αρνείται να πολεμήσει στον άδικο πόλεμο του Βιετνάμ και σε μια συμβολική κορύφωση της αντίδρασής του, ασπάζεται τον Μωαμεθανισμό.
Η ατάκα του «φίλε δεν έχω καμία διαφορά με αυτούς τους Βιετκόγκ» έγραψε ιστορία και τον μετέτρεψε σε cultural icon, που λάτρεψαν οι νέοι και μίσησε το συντηρητικό κατεστημένο. Του επιτέθηκαν, προσπάθησαν να τον αποδομήσουν, όχι μόνο για το διαφορετικό του στυλ μέσα στο ρινγκ, αλλά και για τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα του.
Γι΄ αυτούς ήταν ένα μέρος του αγώνα και ένα όπλο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Για «τους άλλους» ήταν μια εκτός πλαισίου πρόκληση. Αποτέλεσμα όλων αυτών των διαφοροποιήσεων ήταν να του αφαιρεθεί ο τίτλος του παγκόσμιου πρωταθλητή και το δικαίωμα να αγωνίζεται επαγγελματικά για να τον υπερασπιστεί.

Μαριλένα Παππά: Με όπλα την πέννα της και τα όνειρα της «χτίζει» το παραμύθι που εμείς ξεχάσαμε να ζούμε


Γευτήκαμε τις δικές της «Φεγγαροκουταλιές» στα σύνορα της Ελευθερούπολης και της Χώρας του Καπνού
Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Σίγουρα άλλες εποχές η είδηση πως μια νεαρή κοπέλα που δεν έχει κλείσει καν τα 25 της χρόνια, έχει γράψει 4 βιβλία και το τελευταίο της μάλιστα απευθύνεται σε μικρά παιδιά, θα πέρναγε στα ψιλά των εφημερίδων.
Σήμερα όμως τις ημέρες που διανύουμε αυτό είναι η πρώτη είδηση κι αυτό γιατί το κορίτσι δείχνει το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε όλοι οι υπόλοιποι και κυρίως οι νέοι.
Ο δρόμος αυτός που έχει χαράξει η Μαριλένα Παππά απέχει πολύ από την μιζέρια των μνημονίων, ενώ ταυτόχρονα υποδεικνύει πως το μέλλον δεν πρέπει να μένει «παράλυτο» κάθε άλλο...
Η ίδια χαμογελαστή και ευδιάθετη άνοιξε την καρδιά της στο Πινάκιο.
Μίλησε για την τελευταία της δουλειά, τις περιβόητες «Φεγγαροκουταλιές», αλλά και για το πώς οραματίζεται το μέλλον της.
Βέβαια στην μίνι ανάκριση που της κάναμε, της ζητήσαμε να μας πει για την Ελευθερούπολη αλλά και για τη Χώρα του Καπνού, όπως τις αναφέρει στις «Φεγγαροκουταλιές» της, αλλά δεν σταματήσαμε εκεί καθώς της απαιτήσαμε να παραλληλίσει τα δύο τοπωνύμια των «Φεγγαροκουταλιών» με την ελληνική κοινωνία.
Πάντως όσοι ποντάρουν στον κατακερματισμό της Ελλάδας φαίνεται πως δεν έχουν υπολογίσει νέους όπως τη Μαριλένα Παππά! Η αφοσίωση της στα όνειρα της είναι το πιο ισχυρό όπλο κατά των μνημονίων, των δυνάμεων κατοχής αλλά και των κυβερνήσεων «Τσολάκογλου».
Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη που ακολουθεί...

Ποια είναι η 24χρονη συγγραφέας;
Ποια είναι όμως η Μαριλένα Παππά; Όπως υποστηρίζει γεννήθηκε το 1988, στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ μιλάει τρεις γλώσσες (Αγγλικά, Ισπανικά, Ρώσικα). Το 2009 εξέδωσε το πρώτο της παιδικό μυθιστόρημα με τίτλο «Ο πλανήτης που Χαμογελά», από τις εκδόσεις Χατζηλάκος. Ακόμα με την υπογραφή της κυκλοφορούν μία νουβέλα, με τίτλο «Ο κύκλος των χαμένων εποχών» και η ποιητική συλλογή «Ερωτικές καταλήξεις» από τις εκδόσεις Bookstars, ενώ αναμένεται το καινούργιο της παιδικό βιβλίο "Φεγγαροκουταλιές" που πρόκειται να κυκλοφορήσει σε Ελλάδα και Κύπρο από τις Βιβλιοεκδόσεις Αναζητήσεις. Διατηρεί το δικό της Blog, «Σκέφτομαι και Γράφω», ενώ κείμενά της έχουν δημοσιευθεί στο ειδησεογραφικό site Goodstory.gr, στο Gosheep.gr στο ηλεκτρονικό περιοδικό 24 γράμματα, καθώς και στο Deity.gr στο οποίο αρθρογραφεί από το Μάιο του 2011 και έχει τη δική της στήλη «Μη με πας απ’ το σπίτι»

Διαγωνισμός

Δύο αναγνώστες του Πινακίου μπορούν να διεκδικήσουν δύο αντίτυπα των «Φεγγαροκουταλιών» της Μαριλένας Παππά που θα φέρουν και ιδιόχειρη αφιέρωση. Δεν έχετε από το να στείλετε e-mail στο pinakio.blogspot@gmail.com με την ένδειξη «Φεγγαροκουταλιές». Οι νικητές θα ενημερωθούν με απαντητικό e-mail. Κάντε like στην σελίδα του Πινακίου στο facebook γιατί έρχονται και άλλοι διαγωνισμοί. Ακολουθήστε μας και στο twitter, θα μας βρείτε ως pinakio1

Ολοκληρώνονται οι πρώτες σεισμικές έρευνες σε Ιόνιο και Πατραϊκό από το Nordic Explorer


Από το πρωί το Nordic Explorer της νορβηγικής εταιρείας PGS μαζί με τα δύο μικρότερα πλοία, το Romulus και το Thor Chaser, που το συνοδεύουν, βρέθηκε στην περιοχή ανοικτά του Αράξου,
ενώ αργότερα κατευθύνθηκε στο Κατάκολο και σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes αύριο θα αναχωρήσει για τα νότια της Κρήτης, όπου και εκεί θα κάνει τις ανάλογες έρευνες.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό το νορβηγικό πλοίο από τα 10.000 χιλιόμετρα γραμμών που θα ερευνήσει, έχει ήδη τελειώσει τα 3.000 χιλιόμετρα ολοκληρώνοντας τις πυκνές σεισμικές γραμμές στα δυτικά της Κέρκυρας όπου φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στα ανοιχτά της Κεφαλονιάς...

Μετά τις πρώτες έρευνες στην Κρήτη, θα επιστρέψει στα δυτικά της Πελοποννήσου στα ανοιχτά για έρευνες σε πιο βαθιά νερά.
Το πλοίο σέρνει από πίσω του πιστόλια πεπιεσμένου αέρα τα οποία βγάζουν έναν κρότο, ενώ τα μακριά καλώδια που σέρνει το πλοίο βρίσκονται σε βάθος 25 μέτρων, έχουν πάνω υγρόφωνα που συλλαμβάνουν τις ανακλάσεις των ήχων.

Περί τα τέλη Ιανουαρίου τα σεισμικά στην θάλασσα θα έχουν τελειώσει και θα σταλούν για επεξεργασία και καθαρισμό από τους περιττούς ήχους στα κεντρικά ερευνητικά κέντρα της PGS.
Τα αποτελέσματα θα δείξουν πού είναι πιθανόν να υπάρχουν υδρογονάνθρακες για να γίνουν σε επόμενο στάδιο διερευνητικές γεωτρήσεις από πετρελαϊκές εταιρείες.
newsit.gr

Εκτοξεύτηκε το ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz


Το ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz εκτοξεύτηκε σήμερα από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στις στέπες του Καζακστάν με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), και μεταφέρει τρεις αστροναύτες, μετέδωσε ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Ο Ρώσος Ρόμαν Ρομανένκο, ο Αμερικανός Τόμας Μάρσμπερν και ο Καναδός Κρις Χάντφιλντ είναι οι τρεις επιβάτες του Soyuz TMA-07M που εκτοξεύτηκε στις 02:12 ώρα Ελλάδας σήμερα.
Το διαστημικό όχημα τέθηκε σε τροχιά περίπου δέκα λεπτά αργότερα. Η πρόσδεσή του με τον ISS έχει προγραμματιστεί για αύριο (Πέμπτη), στις 16:12 ώρα Ελλάδας.

Οι τρεις αστροναύτες, που έχουν όλοι συμμετάσχει σε διαστημικές πτήσεις, θα συναντηθούν στον ISS και τους Ρώσους Όλεγκ Νοβίτσκι και Γιεβγκένι Τερέλκιν, καθώς και με τον Αμερικανό Κέβιν Φορντ που έφθασαν εκεί στις 25 Οκτωβρίου.
Κατά τη διάρκεια της αποστολής τους, οι αστροναύτες αναμένεται να πραγματοποιήσουν πενήντα επιστημονικά πειράματα, κυρίως για να συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός συστήματος για την πρόβλεψη φυσικών καταστροφών και σεισμών.

Αναμένεται να επιστρέψουν στη Γη το Μάιο του 2013, ενώ οι άλλοι τρεις αστροναύτες που ήδη βρίσκονται στον ISS θα επιστρέψουν τον Μάρτιο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της NASA.
Από το 2009, έξι αστροναύτες παραμένουν μόνιμα στον ISS, του οποίου η δυνατότητα (φιλοξενίας) περιοριζόταν προηγουμένως σε τρία μόνο πρόσωπα.

Η Ρωσία είναι πλέον η μόνη χώρα που μπορεί να μεταφέρει αστροναύτες στον ISS, μετά τον "παροπλισμό", το 2011 του τελευταίου αμερικανικού διαστημικού λεωφορείου.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταβάλλουν στη Ρωσία τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δολάρια για κάθε αστροναύτη που μεταφέρεται στον ΙSS με διαστημόπλοια τύπου Σογιούζ.
Οι ΗΠΑ πάντως δεν προβλέπουν να έχουν έτοιμο δικό τους διαστημικό σκάφος για τέτοιες αποστολές πριν από το 2015.

newsit.gr

Επανέρχεται η Deutsche Bank για το φυσικό αέριο στην Κρήτη - Αυξάνει την αξία του στα 600 δισ. δολάρια - Τα 13 ακραία σενάρια της γερμανικής τράπεζας


- Στη νέα έκθεση η συνολική αξία των φυσικών πόρων στη νότια Κρήτη αυξάνεται κατά 173 δισ. δολάρια
- Το κέρδος της Ελλάδας που υπολογιζόταν στα 214 δισ. δολάρια αυξάνεται ανάλογα
- Στα ακραία σενάρια της
τράπεζας υπάρχει η επίλυση του μεσανατολικού από τη Σουηδία και η κατάρρευση της βρετανικής κυβέρνησης
- Εάν ισχύει αυτό το σενάριο η Ελλάδα γίνεται η 15η μεγαλύτερη κάτοχος φυσικού αερίου στον κόσμο


Επανέρχεται η νέα έκθεση της Deutsche Bank για την ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ελλάδα πολύ μεγαλύτερης αξίας από το ελληνικό χρέος, ενώ παράλληλα αναφέρει 13 ακραία γεγονότα που μπορούν να εκπλήξουν τις αγορές το 2013.

Συγκεκριμένα, η Deutsche Bank προ ημερών είχε παρουσιάσει μία μελέτη σύμφωνα με την οποία εκτιμούσε πως τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου νότια στην Κρήτη έφθασαν το ποσό των 427 δισεκατομμυρίων δολάρια, ενώ έκανε λόγο για καθαρό όφελος για το ελληνικό δημόσιο της τάξεως των 214 δισ. δολάρια που ουσιαστικά είναι το 107% του ΑΕΠ.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ «Ηθικός αυτουργός ο Κούγιας»

 
«Ηθικός αυτουργός ο Κούγιας»«Ενας είναι ο ηθικός αυτουργός, ο Αλέξης Κούγιας».
Αυτό που δεν είπαν με… όνομα και επώνυμο, τόσο ο Σάββας Θεοδωρίδης, όσο και ο Κώστας Καραπαπάς, το «δηλώνει» η επίσημη θέση του Ολυμπιακού.
Συγκεκριμένα, η επίσημη θέση των Πειραιωτών για τα όσα συνέβησαν στην Πάτρα, θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνο τον μεγαλομέτοχο της Παναχαϊκής.
«Για όσα έγιναν υπάρχει ηθικός αυτουργός και αυτός είναι ο κ. Κούγιας ο οποίος πυροδότησε το παιχνίδι με κάθε τρόπο. Είναι ντροπή για την Πάτρα και την Παναχαϊκή να τους προσβάλλει ο κάθε Κούγιας με τις πρακτικές του», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι «ερυθρόλευκοι».

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ «Αλλος ο ηθικός αυτουργός».
«Αλλος ο ηθικός αυτουργός»Υπονοούμενα άφησε ο Σάββας Θεοδωρίδης στις δηλώσεις του, μετά το τέλος του αγώνα στην Πάτρα.Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού τόνισε πως «άλλος είναι ο ηθικός αυτουργός για τα όσα συνέβησαν απόψε», φωτογραφίζοντας τον Αλέξη Κούγια.Μάλιστα, στις δηλώσεις του διαχώρισε την ομάδα της Παναχαϊκής, υποστηρίζοντας πως «κάτι πρέπει να αλλάξει στην Παναχαϊκή, είναι μια ιστορική ομάδα».
«Είναι ντροπή αυτά που συνέβησαν σήμερα στο γήπεδο. Αλλιώς ήξερα την Παναχαϊκή και άλλα είδα να γίνονται εδώ. Ογδόντα 80 φορές έγινε ανακοίνωση από τα μεγάφωνα κατά της αστυνομικής διεύθυνσης επειδή έβαλε στην εξέδρα τους φίλους του Ολυμπιακού. Πυροδοτήθηκε η ατμόσφαιρα με αυτήν την τακτική. Πρέπει οι αρχές να βρουν ποιος είναι ο αυτουργός για όσα έγιναν απόψε στο γήπεδο»,
ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΠΑΠΑΣ «Οι νάνοι δεν μας κάνουν κακό»
«Οι νάνοι δεν μας κάνουν κακό»Σε «νάνους» που «δεν μπορούν να κάνουν κακό στον Ολυμπιακό», αναφέρθηκε ο Κώστας Καραπαπάς. Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός μίλησε για πρόκληση που δέχτηκαν οι οπαδοί της ομάδας του Πειραιά, ενώ διαχώρισε την Παναχαϊκή από τους... νάνους, τονίζοντας πως μπορούν να κάνουν κακό στην ίδια την ομάδα της Πάτρας.
«Κάποιος ήθελε να προκαλέσει τους οπαδούς του Ολυμπιακού, την στιγμή που η μισή αστυνομία δεν ήθελε να δημιουργηθεί το παραμικρό. Ανέβαιναν στις κερκίδες διμοιρίες των ματ χωρίς καμία εντολή με σκοπό να προκαλέσουν τον κόσμο του Ολυμπιακού. Μετά από είκοσι και πλέον χρόνια στα γήπεδα, αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να ανεβαίνουν διμοιρίες των ΜΑΤ στην εξέδρα», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Η Παναχαϊκή είναι ιστορικός σύλλογος. Την σεβόμαστε όπως σεβόμαστε και τον κόσμο της που είναι φιλήσυχοι και υποδέχονταν τον Ολυμπιακό όπως έπρεπε. Πρώτη φορά συνέβη κάτι τέτοιο. Ο Ολυμπιακός είναι ένα τεράστιο μέγεθος και δεν μπορούν να του κάνουν κακό νάνοι. Οι νάνοι όμως μπορούν να κάνουν κακό σε ιστορικές ομάδες όπως η Παναχαϊκή».

sentragoal.gr