Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

.. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ ..( Βυζαντινό έθιμο )



Γράφει ο Ηλίας Γιουρούκος

Το Χριστουγεννιάτικο δένδρο και μάλιστα ως μετεξέλιξη της αρχαίας Ελληνικής «Ειρεσιώνης», όχι μόνο δεν απαγορευόταν στο Βυζάντιο αλλά αντιθέτως κατά την εορτή των Χριστουγέννων «…κατά διαταγήν του επάρχου της (κάθε) πόλεως, ου μόνον καθαρισμός των οδών εγένετο, αλλά και στολισμός διαφόρων κατά διαστήματα στηνομένων στύλων με δενδρολίβανα, κλάδους μύρτου και άνθη εποχής…» (Φαίδωνος Κουκουλέ, Τακτικού Καθηγητού του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ακαδημαϊκού «Βυζαντινών Βίος και Πολιτισμός» τ. στ΄, σελ. 152).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα επίλεκτο Βασιλικό Καβαλλαρικό (Ιπποτικό) Τάγμα της βυζαντινής ανακτορικής φρουράς το οποίο – μεταξύ άλλων - συμμετείχε με τελετουργικό ρόλο σε επίσημες αυτοκρατορικές τελετές – μεταξύ των οποίων και της τελετής των Χριστουγέννων - ήταν εκείνο της «Εταιρείας», το οποίο διαιρείτο σε «Μικρή», «Μεσαία» και «Μεγάλη Εταιρεία».

Ναρκωτικά έξω από σχολείο στο Αίγιο


sxoleio-dimotikoΠοσότητα ναρκωτικής ουσίας είχε ο γιός ιδιοκτήτη περιπτέρου που βρίσκεται έξω από σχολικό συγκρότημα στο Αίγιο. Μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ Πατρών σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αιγίου, ο γιός του ιδιοκτήτη συνελήφθη.
Τώρα ερευνάται αν η ναρκωτική ουσία προοριζόταν για τους μαθητές του σχολείου.

ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΛΗ / ysterografa.gr

Το τέλος του δρόμου για τον Ιταλό… Παπαδήμο

Mario-Monti-Lucas-Papademos
Οι ομοιότητες της διαδρομής του Μάριο Μόντι με εκείνη του Λουκά Παπαδήμου είναι εξοργιστικά… πληθυντικές, σε μια πρώτη τουλάχιστον ανάγνωση όσων συνέβησαν στην πολιτική ζωή της Ελλάδας και της Ιταλίας τον τελευταίο χρόνο.
Όπως ο άλλοτε κεντρικός τραπεζίτης της Ελλάδας, τον οποίο “προξένεψε” στον Ανδρέα Παπανδρέου ο Γιάννος Παπαντωνίου το μακρινό 1995, κλήθηκε να διαδεχθεί τον Γιώργο Παπανδρέου, με τον προσβλητικό για το πολιτικό σύστημα του τόπου αυτοπροσδιορισμό “εγώ δεν είμαι πολιτικός”, τη στιγμή του διορισμού του, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, έτσι και ο Ιταλός Γερουσιαστής αντικατέστησε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην πρωθυπουργία της Ιταλίας, όταν η Άνγκελα Μέρκελ δεν άντεχε άλλο τον “Καβαλιέρε”. Ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου είχε κοντέψει να παρασύρει ολόκληρη την Ευρώπη στον γκρεμό που είχε ήδη παραπατήσει η Ελλάδα.
Επιπροσθέτως, ο Μάριο Μόντι αποχωρεί απόψε από την πρωθυπουργία της Ιταλίας, με ένα σημαντικό μέρος του πολιτικού συστήματος αλλά και της κοινωνίας, να εύχεται τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Ενώ, ο Λουκάς Παπαδήμος δεν έγινε ποτέ αποδεκτός από την κοινωνία, όσο κι αν το όνομά του εξακολουθεί να περιφέρεται σε σενάρια περί καθόδου στην πολιτική. Για να καλύψει το κενό που εκτιμούν ορισμένοι “κύκλοι” ότι δημιούργησε η προ οκταετίας αποχώρηση από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη, δηλαδή του πολιτικού με τον οποίο συντόνισε τον βηματισμό του ο Λουκάς Παπαδήμος. Στα “δύσκολα”, μεταξύ άλλων χρόνια του Χρηματιστηρίου και της συζητήσιμης ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ.
Ο Μάριο Μόντι θα παραχωρήσει την Κυριακή συνέντευξη Τύπου προκειμένου να αποκαλύψει τις προθέσεις του, η δυναμική μιας δικής του υποψηφιότητας για την πρωθυπουργία όμως, έχει ήδη “καεί”. Όπως “κάηκαν” οι προοπτικές του Λουκά Παπαδήμου, το όνομα του οποίου συνδέθηκε με μια περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα συνέχισε να χάνει έδαφος, όπως συνέβαινε με την περίοδο Παπανδρέου, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση Σαμαρά να πάρει τη σκυτάλη πολύ πιο χαμηλά από όσο θα ανέμενε κανείς από έναν τεχνοκράτη.
Για να μην ξεχνιόμαστε πάντως, στο βιογραφικό του Μάριο Μόντι κατέχουν περίοπτη θέση η συμμετοχή του στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, τη Goldman Sachs, την Coca-Cola και φυσικά τη Moody’s. Πρώτη ύλη για σενάρια συνωμοσίας, θα σημείωνε αυτονόητα κάποιος.
Μόνο που σε μια εποχή προϊούσας σύγχυσης και κοινωνικού αποπροσανατολισμού, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπερδευτούν τα σενάρια, οι φήμες, οι αστικοί μύθοι και η πραγματικότητα…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Παρελήφθη από το ΥΠΟΙΚ η λίστα Λαγκάρντ. Παραδόθηκε στον Εισαγγελέα

Giannis-Stournaras-Pierre-Moscovici
Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι παρελήφθη σήμερα από την αρμόδια Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών σχέσεων του Υπουργείου η «λίστα Λαγκάρντ» από το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών και διαβιβάστηκε άμεσα στο Γραφείο του Οικονομικού Εισαγγελέα.
Η λίστα παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, όπως είχε δεσμευτεί ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ Πιέρ Μοσκοβισί στον Έλληνα ομόλογό του Γιάννη Στουρνάρα.
Για τον λόγο αυτό, μετέβησαν στη Γαλλία υψηλόβαθμοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, και μετά την παραλαβή της λίστας, διαβιβάστηκε στο γραφείο του Οικονομικού Εισαγγελέα, προκειμένου να ασχοληθεί με το θέμα η Δικαιοσύνη, όπως είχε από την πρώτη στιγμή τονίσει η κυβέρνηση.

ysterografa.gr

Το τέλος του κόσμου έφθασε στην Πάτρα... το έδειξε και ο ΑΝΤ1 !

Φωτογραφία για Το τέλος του κόσμου έφθασε στην Πάτρα... το έδειξε και ο ΑΝΤ1 !

Κι όμως το τέλος του κόσμου έφθασε στην Πάτρα. Το έδειξε άλλωστε και ο... ΑΝΤ1 σε ζωντανή σύνδεση με την Αχαΐα και την γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης, την οποία, όπως βλέπετε και μόνοι σας, κατάλαβαν εξωγήινοι και δεινόσαυροι ενώ ο superman δίνει μάχη για την σωτηρία της Αχαϊκής πρωτεύουσας... Τρέξτε να σωθείτε!!!

Πρόκειται φυσικά για μια φωτογραφία που κάνει το γύρο του Facebook, εισπράττοντας πολλά likes από Πατρινούς και όχι μόνο!
Πηγή: thebest

Το «τέλος» του κόσμου που δεν ήρθε ποτέ! Έτσι υποδέχτηκαν την προφητεία των Μάγιας σε όλο τον κόσμο


Η 21η Δεκεμβρίου 2012 έφτασε και... είμαστε ακόμα ζωντανοί, κάτι που μάλλον δείχνει ότι η περίφημη προφητεία των Μάγιας περί τέλους του κόσμου, θα αποτελεί σύντομα μια απλή ανάμνηση για όλους μας.
Και μπορεί εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο να ανακουφίστηκαν που η γη δεν «χτυπήθηκε» από κομήτες, ούτε έγιναν σεισμοί ή καταποντισμοί, ωστόσο σε πολλές χώρες του κόσμου, πολλοί είχαν προετοιμαστεί για το τέλος και ήταν πεπεισμένοι ότι δεν θα ξημέρωνε ποτέ η 22α Δεκεμβρίου.

Τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision επιβεβαιώνουν οι διοργανωτές Σουηδοί -Παρούσα και το 2013

Η Σουηδή τραγουδίστρια που έστειλε το διαγωνισμό στη Στοκχόλμη
Η Σουηδή τραγουδίστρια που έστειλε το διαγωνισμό στη Στοκχόλμη
 
Στοκχόλμη, Σουηδία
Τέσσερις χώρες δεν θα μετάσχουν στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2013, μεταξύ των οποίων η Πορτογαλία, η οποία επικαλέστηκε οικονομικούς λόγους, ενώ η Ελλάδα θα μετάσχει στον διαγωνισμό που θα γίνει στην Σουηδία, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.
Σε σχέση με τους μετέχοντες στην Eurovision του 2012, που έγινε στο Αζερμπαϊτζάν, στο διαγωνισμό του 2013 που θα γίνει στο Μάλμε της Σουηδίας από τις 14 έως τις 18 Μαΐου δεν θα μετάσχουν η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Πορτογαλία, η Σλοβακία και η Τουρκία.
Οι τρεις πρώτες επικαλέστηκαν οικονομικούς λόγους, ενώ η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε σχετικά με τον κανονισμό, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU).
Αντιθέτως, η Αρμενία επιστρέφει στον διαγωνισμό αφού είχε αρνηθεί, επισήμως για λόγους ασφαλείας, τη συμμετοχή της σε αυτόν του 2012 που είχε διοργανώσει η γειτονική της χώρα.
Συνολικά 39 δίκτυα αναμετάδοσης έχουν υπογράψει, σημείωσε η EBU, μεταξύ των οποίων, η ΕΡΤ.
Η EBU, η οποία συναισθάνεται τις οικονομικές πιέσεις που αντιμετωπίζουν τα μέλη της διευκρίνισε ότι θα αναζητεί διαρκώς μέσα για τη μείωση των δαπανών τόσο για τα δίκτυα αναμετάδοσης που μετέχουν όσο και για τον οικοδεσπότη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

100.000 ευρώ ζητά ο Παππάς από τον Τατσόπουλο


ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣΤην κατάθεση μήνυσης εναντίον του από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, με την οποία ζητά 100.000 ευρώ, γνωστοποίησε μέσω του Facebook ο Πέτρος Τατσόπουλος.
«Ο ναζιστής Χρήστος Παππάς επανέρχεται και, μετά τη μήνυση εναντίον μου, καταθέτει και αγωγή. Ζητάει να του καταβάλλω το ποσό των 100.000 ευρώ “ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης” και δεσμεύεται να διαθέσει αυτό το ποσό “εξ ολοκλήρου στις κοινωφελείς δράσεις του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή”. Είναι καιρός πια να παραδεχτούμε ότι οι Χρυσαυγίτες διαπρέπουν ως κωμικοί σε δραματικούς ρόλους. Δημιούργησε σχολή ο Κώστας Πρέκας» έγραψε χαρακτηριστικά πριν από λίγη ώρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην προσωπική του σελίδα στο εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

ysterografa.gr

Έκτακτο: Ο Ομπάμα ανακοινώνει την υποψηφιότητα Κέρι για το ΥΠΕΞ

Barack-Obama-John-Kerry
Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, εντός των επόμενων ωρών ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα ανακοινώσει και επισήμως ότι ο Γερουσιαστής Τζον Κέρι είναι η επιλογή του για το αξίωμα του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, διαδεχομένος από τον Ιανουάριο τη Χίλαρι Κλίντον.
Όπως έχουν γράψει τα “Υστερόγραφα”, ο Τζον Κέρι έγινε το ακλόνητο φαβορί για το State Department όταν την προηγούμενη εβδομάδα, η “εκλεκτή” του Μπαράκ Ομπάμα πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Σούζαν Ράις, ανακοίνωσε την απόφασή της να αποσυρθεί από την κούρσα διαδοχής της Χίλαρι Κλίντον.
Ο Τζον Κέρι ήταν υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2004 με το χρίσμα των Δημοκρατικών, δεν κατάφερε ωστόσο να στερήσει από τον Τζορτζ Μπους τον νεώτερο μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

ysterografa.gr

Διήμερες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε Αίγιο και Διακοπτό


Με διήμερες δραστηριότητες, ένα γλέντι και μια χριστουγεννιάτικη γιορτή, οι χορευτές και χορεύτριες του Χορευτικού Ομίλου Καμαρών «Οι Αρχαίες Ρύπες» θα υποδεχτούν τις γιορτινές μέρες.
Διήμερες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε Αίγιο και Διακοπτό Το Σάββατο στις 18.30 θα παρουσιαστεί στις Καμάρες η παράσταση "Δωδεκαήμερα καμώματα"Σύμφωνα με το www.aigialeianews.gr, σήμρα Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου το εφηβικό τμήμα και τα τμήματα ενηλίκων ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο μαθημάτων θα χορέψουν όλοι μαζί σε ένα κοινό μάθημα - γλέντι, κυρίως με τραγούδια και χορούς της περιόδου του δωδεκαημέρου από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Παράλληλα, σε γιορτινή ατμόσφαιρα, όπως κάθε χρόνο, θα κεραστούν γλυκά και εδέσματα, προσφορά των μελών του Δ.Σ. αλλά και των ενήλικων χορευτών και θα ανταλλάξουν ευχές. Το απόγευμα του Σαββάτου 22/12, το παιδικό και το νηπιακό τμήμα θα παρουσιάσουν μια θεματική χριστουγεννιάτικη γιορτή.
Η παράσταση «Δωδεκαήμερα καμώματα» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα «Απόλλων» στις Καμάρες, με ελεύθερη είσοδο. Η θεματική παράσταση περιλαμβάνει έθιμα, δρώμενα, χορούς, κάλαντα και τραγούδια του Δωδεκαημέρου, δηλαδή της περιόδου μεταξύ των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων, από διάφορα μέρη της πατρίδας μας (Πελοπόννησος, Ήπειρος, Ικαρία, Δυτ. Μακεδονία, Θράκη, Χίος κ.ά.). Εκτός των μικρών μαθητών - χορευτών θα συμμετέχουν και μέλη των χορευτικών ομάδων από το τμήμα ενηλίκων και το εφηβικό, σε διάφορους ρόλους.
Τα μαθήματα χορού, για όλα τα τμήματα (νηπιακό, παιδικό, εφηβικό, ενηλίκων) θα επαναρχίσουν μετά τις διακοπές των γιορτών στις 10 και 11 Ιανουαρίου.
*Στο μεταξύ περαντζάδα με Χριστουγεννιάτικα κάλνατα θα γίνει στους κεντρικούς δρόμους του Αιγίου και του Διακοπτού. Όπως αναφέρει το www.aigialeianews.gr, μέλη της Ορχήστρας «Μουσική Οδύσσεια», της Χορωδίας Αιγιαλείας και μικροί φίλοι θα ψάλλουν Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Θα ανταλλάξουν ευχές με μικρούς και μεγάλους συμπολίτες μας και θα ζεστάνουν τις καρδιές μας το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, 11.00-12.30 το πρωί στους δρόμους του Αιγίου και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, 09.00-11.00 το πρωί στους δρόμους του Διακοπτού. Στο μεταξύ στο Αίγιο στα Ψηλαλώνια λειτουργεί το Χριστουγεννιάτικο χωριό με πολλούς επισκέπτες καθημερινά.

thebest.gr
 

Πάτρα: Τροχαίο ατύχημα για τη Νατάσσα Ράγιου


Πάτρα: Τροχαίο ατύχημα για τη Νατάσσα Ράγιου  Δεν φαίνεται να υπάρχει τραυματισμός

 
Τροχαίο ατύχημα στο κέντρο της Πάτρας είχε πριν από λίγο η πρώην βουλευτής Αχαϊας Νατάσσα Ράγιου στη συμβολή των οδών Ερμού και Κορίνθου. Η Νατάσσα Ράγιου μετά τη σύγκρουση είναι ιδιαίτερα ταραγμένη αλλά ευτυχώς, φαίνεται να μην υπάρχει ζημιά ή τραυματισμός.

thebest.gr

Μειώνονται από 1.1.2013 οι λογαριασμοί των τηλεφώνων

Χαράς Ευαγγέλια αφού από το νέο έτος μειώνονται σημαντικά όσα πρέπει να πληρώνουμε κάθε μήνα στους λογαριασμούς των τηλεφώνων.

Πως θα γίνει αυτό; Με τη μείωση των τελών τερματισμού κλήσεων προς όλα τα κινητά δίκτυα, που αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Η τιμή των τελών τερματισμού κλήσεων προς όλα τα κινητά δίκτυα, στη χονδρική αγορά, ορίζεται σε 1,269 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό χρόνου από 4,95 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό χρόνου που ίσχυε έως τις 31 Ιουλίου 2012, πριν εφαρμοστεί η σταδιακή μείωση στις τιμές.
Η απόφαση της ΕΕΤΤ αναμένεται να οδηγήσει σε πτώση των τιμών και στη λιανική αγορά κλήσεων από σταθερά προς κινητά, αποφέροντας σημαντικά οικονομικά οφέλη στους καταναλωτές. Συνολικά, υπολογίζεται ότι οι λογαριασμοί των συνδρομητών θα μειωθούν κατά περίπου 47 εκατ. ευρώ για το 2013.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι μειώσεις τελών θα συνεχιστούν και το 2014 (1,168 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό χρόνου) και το 2015 (1,099 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό χρόνου) συν τον πληθωρισμό.
 
newsit.gr

Χρυσαυγίτης χτύπησε μετανάστη σε λεωφορείο και οι επιβάτες τον πέταξαν έξω


Επίθεση από άτομο, που επέδειξε την μπλούζα του, πάνω στην οποία υπήρχε το σήμα της Χρυσής Αυγής, δέχθηκε το πρωί μετανάστης εργάτης από το Πακιστάν, ενώ επέβαινε σε λεωφορείο της γραμμής Νίκαιας.
Όπως δήλωσαν οι αυτόπτες μάρτυρες, στο δρομολόγιο του λεωφορείου 820 και μεταξύ των στάσεων Κρατικό Νίκαιας και Περιβολάκι, πλησίασε τον μετανάστη άγνωστο άτομο και του είπε «Εσένα σε ψάχνουμε. Έλα να κατέβουμε μαζί στην επόμενη στάση», επιδεικνύοντάς του παράλληλα τη μπλούζα, που φορούσε, με το σήμα της Χρυσής Αυγής.

Οι επιβάτες του λεωφορείου άρχισαν να φωνάζουν, ο οδηγός διαμαρτυρήθηκε κι ενώ ο κόσμος κινήθηκε για να τον κατεβάσει από το λεωφορείο, ο δράστης πρόλαβε και χτύπησε τον μετανάστη στο πρόσωπο.

Το λεωφορείο σταμάτησε στη στάση Περιβολάκι, όπου μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ πέρασαν χειροπέδες τόσο στον δράστη όσο και στον παθόντα και τους μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας.

Η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και η Ένωση Μεταναστών Εργατών καταγγέλουν και δεύτερο περιστατικό σε βάρος μετανάστη, στις 7 Δεκεμβρίου, στη στάση λεωφορείου του κέντρου της Αθήνας και καλούν το σωματείο εργαζόμενων της ΕΘΕΛ και το ΕΚΑ να καταδικάσουν, μεταξύ άλλων

newsit.gr

Φινάλε χρονιάς στην Α2 Κορινθίας με τους αγώνες της 14ης αγωνιστικής


Με τους αγώνες της 14ης αγωνιστικής  συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο και κλείνει η χρονιά για το πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας Κορινθίας. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αγώνες της Θύελλας Κάτω Διμηνιού με τον Αετό Κρυονερίου , του Πανευρωστινιακού με την Αλμυρή στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" Δερβενίου και του ΑΟ Λεχαίου με τον Άρη Κορίθου

Η 14η αγωνιστική
22-12-12 15:00
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΙΚΟΥ - ΑΟ ΣΟΛΩΜΟΥ
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
23-12-12 15:00
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙAΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

 

Θεατρική παράσταση «ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΚΟΥΚΛΕΣ» στο Δερβένι

spasmenes.koukles

Η Θεατρική ομάδα της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ» παρουσιάζει την παράσταση «ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΚΟΥΚΛΕΣ»
Άσκηση πάνω στα έργα του TENNESSEE WILLIAMS
Η ΚΡΑΥΓΗ
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΕΡΘΑ
ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Η ΛΑΙΔΗ ΦΘΕΙΡΟΖΟΛ
ΠΡΟΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ
ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΠΟΥΛΙ ΤΗΣ ΝΙΟΤΗΣ
Η ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΕΡΣΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Ο ΠΟΘΟΣ

Σκηνοθεσία : Τερέζα Λουίζου
Μετάφραση: Παύλος Μάτεσις –– Μάριος Πλωρίτης -Νίκος Γκάτσος - Γεράσιμος Σταύρου – Αννέτα Ζαχαρίου - Κωστούλα Μητροπούλου
Σύνθεση κειμένων - Διδασκαλία : Τερέζα Λουίζου
Μουσική επιμέλεια : Νίκος Σταύρου
Σκηνική επιμέλεια : «Πειραματιστές»
Ενδυματολογική επιμέλεια : Γιώργος Κορδούλης
Παίζουν με σειρά εμφάνισης:
ΕΛΕΝΗ ΖΙΟΖΩΚΟΥ - ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΚΑΡΙΩΡΗ - ΕΦΗ ΠΟΥΡΓΙΑΖΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΔΟΥΛΗ - ΕΦΗ ΚΑΪΤΣΑ - ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΤΟΥΦΑ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΙΟΖΙΩΚΟΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΔΟΥΛΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥ - ΤΕΡΕΖΑ ΛΟΥΙΖΟΥ
Προλογίζει η ΕΛΕΝΑ ΨΑΡΡΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 8.00 μ.μ
ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 8.00 μ.μ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Υπό την Αιγίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης«

Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Ξυλόκαστρο


grammatosimoΧριστουγεννιάτικη συναυλία υπό την αιγίδα του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ‘ ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ’. Συμμετέχουν οι χορωδίες Ξυλοκάστρου , ‘ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΑ’ και η παιδική χορωδία, της μουσικής Σχολής ‘ΘΕΟΡΒΗ’.
Διεύθυνση: ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΣΑΠΗΣ.
Κυριακή 23/12/2012 ,
 θέατρο Άγγελος Σικελιανός. Ώρα 7.00 μμ. Ε
Είσοδος Ελεύθερη    ίσοδος Ελεύθερη

Κανείς δεν θέλει τη σορό του μακελάρη


adamlanzaΤην Πέμπτη κηδεύτηκε η Νάνσι Λάνζα, μητέρα του 20χρονου που αιματοκύλισε το σχολείο Sandy Hook σκοτώνοντας 20 αθώες παιδικές ψυχές και έξι ενήλικες. Το σώμα του μακελάρη Άνταμ Λάνζα, όμως, φαίνεται να μην το διεκδικεί κανείς.
Σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο, η Νάνσι Λάνζα, το πρώτο από τα 27 θύματα του Άνταμ Λάνζα, οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία στο Κίνγκστον του Νιου Χαμσάιρ.
Κανείς δεν ξέρει όμως είναι αν στην κηδεία της παραβρέθηκαν ο πρωτότοκος γιος της, Ράιαν και ο πρώην σύζυγός της.
Η σορός του μακελάρη, που πέρασε στην ιστορία ως ο υπεύθυνος για τη μεγαλύτερη μαζική δολοφονία σε σχολείο των ΗΠΑ, παραμένει στα… αζήτητα.
Ούτε ο πατέρας του, Πίτερ, ούτε ο αδερφός του, Ράιαν, έχουν ζητήσει να τους παραδοθεί για να τον κηδέψουν.
Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει η σορός…. Η τυπική διαδικασία στο Κονέκτικατ προβλέπει πως η αστυνομία πρέπει να καταγράψει πως κανένας κοντινός συγγενής δε βρέθηκε ή ότι αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν το πτώμα.
Ένα γραφείο κηδειών θα αναλάβει τότε να βρει εθελοντές για να αναβάλουν την επιμέλεια της σορού, την οποία θα θάψουν ή θα αποτεφρώσουν με έξοδα της πολιτείας (1.800 δολάρια).
Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Πίτερ Λάνζα και η δεύτερη σύζυγός του, Σίλεϊ Κάντινερ μάζεψαν τα πράγματά τους κι έφυγαν από το σπίτι τους, στο Στάμφορντ, λίγο αφού πληροφορήθηκαν τη σφαγή στο δημοτικό σχολείο του Νιούταουν.
Από τότε, ο πατέρας του 20χρονου μακελάρη δεν έχει εμφανιστεί δημόσια.
Έδωσε στη δημοσιότητα μόνο μια γραπτή ανακοίνωση, την επόμενη του μακελειού.
Ο Πίτερ και η Νάνσι Λάνζα χώρισαν το 2001 και το 2009 κατέθεσαν τα χαρτιά του διαζυγίου.
Οι δύο γονείς είχαν την κοινή επιμέλεια του Άνταμ και ο Πίτερ τον επισκεπτόταν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Όμως από τότε που παντρεύτηκε για δεύτερη φορά, ο Πίτερ Λάνζα δεν είχε σχέσεις με τον μικρό του γιο.
Ο παρανοικός 20χρονος δεν μιλούσε όμως ούτε με τον αδερφό του, που εργάζεται στην Ernst&Young, στη Νέα Υόρκη.

ΧΡΥΣΑ ΦΩΣΚΟΛΟΥ / ysterografa.gr
 

Βρούτσης: Σε ένα Ταμείο όλοι, μέχρι το 2017

vourtsis
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει μια μεγάλη αλλαγή στην δομή του ασφαλιστικού συστήματος και ότι μέσα στο 2013 θα τεθούν οι βάσεις ώστε να ενσωματωθούν στο ΙΚΑ, τα τρία μεγάλα Ταμεία, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ.
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Επενδυτής» ο κ. Βρούτσης δήλωσε πως μέχρι το 2017 το ΙΚΑ θα πρέπει να αποτελεί τον κεντρικό φορέα του συνταξιοδοτικού συστήματος.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ / ysterografa.gr

Πλεύρης: «Με έφτυσαν. Ελπίζω να έχουν κάνει εμβόλια”!

plevris
Μέσω twitter ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε πως δέχθηκε επίθεση στα δικαστήρια με αφορμή τη Βίλα Αμαλίας.
Σε ανάρτησή του αναφέρει: “Για μια ακόμη φορά αντιεξουσιαστές μου επιτέθηκαν στα δικαστήρια λόγω Βίλας Αμαλίας. Ελπίζω αυτός που με έφτυσε να έχει κάνει εμβόλια”.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ/ ysterografa.gr

Φινάλε πρώτου γύρου με 2 ντέρμπι για ανάδειξη πρωταθλητή χειμώνα στην Α1 Κορινθίας.

Πέφτει η αυλαία του πρώτου γύρου της Α1 κατηγορίας Κορινθίας αύριο στις 3 το απόγευμα με τη διεξαγωγή της 15ης αγωνιστικής όπου θα αναδειχθεί και ο πρωταθλητής Χειμώνα.
Η τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου περιλαμβάνει και δυο ντέρμπι όπου θα κρίνουν ποια ομάδα θα κατακτήσει τον "ατυπο" τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος μάχεται στο τοπικό αλλά και κορυφαίο ντέρμπι με την πρωτοπόρο ομάδα του Α. Ο. Σπαθοβουνίου , ενώ η Ελλάς φιλοξενεί τον Ολυμπιακό Λουτρακίου. Στο γήπεδο του Σολομού η Κλένια με νίκη επί των Αγίων Θεοδώρων και σε περίπτωση μη θετικού αποτελέσματος γιά το Σπαθοβούνι κατακτά τον τίτλο του πρωαθλητή χειμώνα.
Στο γηπεδο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" , στο Δερβένι, ο Αστέρας αγωνίζεται με τον Σαρωνικό Γαλατακίου, ενώ ο ΑΟ Λουτρακίου κοντράρεται στο Θώδειο με την Θύελλα Πετρίου. Μεγάλο ματς για την παραμονή διεξάγεται στην Αρχαία Κόρινθο, ανάμεσα στον Ηρακλή Λεχαίου και τον Πανκαμαριακό, ενώ τέλος στην Ξυλοκέριζα, ο Εθνικός υποδέχεται τον Πανσολυγειακό. .

Η 15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡAKIOY
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡIZAΣ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ - ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ

Επιδείνωση του καιρού με χιόνια και καταιγίδες


- Ο χειμώνας δείχνει τα δόντια του από απόψε
- Πυκνή χιονόπτωση ακόμη και στα ημιορεινά
- Ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν τις παραθαλάσσιες περιοχές
- Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα
- Αναλυτική πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό
Aλλάζει το σκηνικο του καιρού και όπως πρόεβλεψε για το Νewsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός "ο καιρός των Χριστουγέννων μοιάζει με της Μεταμόρφωσεως". Πιο συγκεκριμένα:

Δημοσκόπηση Alco για το Newsit: Αλλάζει το τοπίο - Ανακόπτεται η ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ - Στο 1,6% η διαφορά από τη ΝΔ


Εντυπωσιακά σε πολιτικό επίπεδο είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Alco για το Newsit καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν δείχνει να καρπώνεται την λαϊκή αγανάκτηση για τα νεα επώδυνα μέτρα που έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται.

Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν εμφανίζει την δυναμική που θα περίμενε κανείς απέναντι σε μια τροκομματική κυβέρνηση με τα 2 από τα τρία κόμματα τραυματισμένα και αποδυναμωμένα (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ).

Αυτό που αποκαλύπτει η δημοσκόπηση είναι μια αντιστροφή της τάσης ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δείχνει να είναι "κολλημένος" στο 22,3% και τη ΝΔ να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής την στιγμή που είναι εκείνη που πρωτοστατεί στην εφαρμογή των μέτρων σκληρής λιτότητας με μειώσεις μισθών και συντάξεων που θα έρθουν, με τους πολίτες να μην μπορούν καν να αντιμετωπίσουν τον σκληρό Χειμώνα που διανύουμε και με την αγορά να βλέπει με το κυάλι την περιβόητη ανάπτυξη.

Η δημοσκόπηση της Alco για το Newsit έγινε από τις 11 έως τις 14 Δεκεμβρίου, ενώ είχε εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης.

Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να παρουσιάζει μια δυναμική και να "ενσωματώνει" μεγάλος μέρος της λαϊκής οργής. Αυτό φαίνεται και από τις μετακινήσεις ψηφοφόρων από κόμματα που δεν έχουν καμία ιδεολογική συγγένεια με το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ 22,3%
ΝΔ 20,7%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 10,2%
ΠΑΣΟΚ 5,3%
ΑΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ 4,5%
ΚΚΕ 4,3%
ΔΗΜΑΡ 4,1%
ΑΛΛΟ 5,5%
ΛΕΥΚΟ 4,3%
ΑΠΟΧΗ 9,1%
ΔΞ 9,7%

Στις συσπειρώσεις, εκτός της Χρυσής Αυγής που αγγίζει το 90% όλα τα άλλα κόμματα έχουν απογοητευτικά ποσοστά.
Εντυπωσιακές όμως είναι οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων.

Η ΝΔ , χάνει 8,3% των ψηφοφόρων της από την Χρυσή Αυγή και ένα ποσοστό μόλις 1,7% μετακινείται στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει ένα μεγάλο ποσοστό που αγγίζει το 9,7% όχι προς κάποιο άλλο κόμμα αλλά πηγαίνουν στην δεξαμενή των αναποφάσιστων.
Το ΠΑΣΟΚ, χάνει από παντού! 4,5% μετακινείται στην Χρυσή Αυγή, 4,2% στον ΣΥΡΙΖΑ, 3,4% στην ΔΗΜΑΡ, 2,9% στη ΝΔ.
Η ΔΗΜΑΡ χάνει μεγάλο ποσοστό που φτάνει το 11,5% προς τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χάνουν 8,5% που μετακινείται προς την Χρυσή Αυγή, 6,5% προς τον ΣΥΡΙΖΑ και 6% στη ΝΔ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ NEWSIT

Η πρόβλεψη του CNN για το μέλλον της Ελλάδας

CNN Greece

Σημερινό δημοσίευμα του CNN αυξάνει τις πιθανότητες της Ελλάδας να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.
Θεμέλιο αυτής της εκτίμησης αποτελεί η κίνηση του Οίκου Αξιολόγησης Standard & Poor’s να αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, η επιτυχημένη έκβαση του προγράμματος επαναγοράς χρέους, αλλά και η απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης.
Στο ρεπορτάζ περιγράφονται τα στάδια που προηγήθηκαν του σημερινού, δηλ. η κορύφωση της κουβέντας για έξοδο από την ευρωζώνη τον Μάιο, η εκτίμηση της Citigroup, ότι η Ελλάδα θα εξερχόταν από αυτή με πιθανότητες 90%, αλλά και οι ελληνικές εκλογές.
Η Jacob Kirkegaard, στέλεχος του Ινστιτούτου Peterson, θεωρεί πάντως ότι η χώρα μας δεν θα είχε φύγει από τη ζώνη του ευρώ, έστω και αν, αντί της παρούσας, είχε εκλεγεί μια «λαϊκίστικη», όπως λέει, κυβέρνηση. Εντέλει οι Έλληνες ψηφοφόροι επέλεξαν τον Αντώνη Σαμαρά, έναν μετριοπαθή, όπως χαρακτηρίζεται, πολιτικό, ο οποίος εμφανίστηκε διατεθειμένος να συνεργασθεί με τους Ευρωπαίους ομόλογούς του για να μειωθεί το ελληνικό χρέος.
Παρόλα αυτά, ο συντάκτης του δημοσιεύματος εκτιμά ότι η σωτηρία της χώρας μας εξασφαλίσθηκε περισσότερο από ξένους παρά από εγχώριους πολιτικούς: Τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, που, σε μία ιστορική ίσως δήλωσή του, υποσχέθηκε να κάνει τα πάντα για τη σωτηρία του ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της απεριόριστης αγοράς ομολόγων υπερχρεωμένων χωρών, αλλά και την Καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel, η οποία, υπερβαίνοντας τις εσωτερικές αντιστάσεις, στήριξε την περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα.
Όλα αυτά, όπως αξιολογεί ο Nicholas Spiro, Διευθυντής της Spiro Sovereign Strategy, αποδεικνύουν ότι η πολιτική και η ψυχολογία των αγορών ξεπερνάει σε σημασία τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα, που στην περίπτωση της χώρας μας είναι σοκαριστικά άσχημα. Μολαταύτα, ο ίδιος δεν αποκλείει καθόλου το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, όχι όμως για το επόμενο χρονικό διάστημα.
Το CNN επαναλαμβάνει την κρίση ότι η Ελλάδα θα βρεθεί πιθανότατα εκ νέου στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος πριν από τις γερμανικές εκλογές, δεδομένης της εκεί λαϊκής διαφωνίας για νέα πακέτα βοήθειας.
Ο Οικονομολόγος της Capital Economics, Ben May, εκτιμά ότι τα μακροπρόθεσμα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας δεν έχουν επιλυθεί, μιας και οι στόχοι για το χρέος είναι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθούν. Οι αναλυτές λοιπόν, συντείνουν ότι μόνη βιώσιμη λύση συνιστά το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή των κρατικών πιστωτών, κάτι όμως που δεν θα γίνει εύκολα δεκτό από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους.
Ο May δηλώνει τέλος, ότι «τα οικονομικά θεμέλια και η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα σημαίνουν ότι αυτή η ηρεμία δεν θα διαρκέσει».


ysterografa.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOY ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ.-ΑΠΑΝΤ​ΗΣΗ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ​Υ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΒΙΛΛΑ ΑΜΑΛΙA


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την ανακοίνωση της Νεολαίας του Συνασπισμού, σχετικά με την πρόσφατη επέμβαση στη Βίλλα Αμαλίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Οι κουκουλοφόροι της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το κάλεσμά τους να καεί η Αθήνα και οι περιουσίες των Ελλήνων έπεσε στο κενό, τώρα “κλαψουρίζουν”, επειδή η ΕΛ.ΑΣ. εφάρμοσε το νόμο και εξουδετέρωσε το στρατηγείο τους, τη βίλλα Αμαλία.
Για ένα μπορούν οι υπερασπιστές της ανομίας να είναι βέβαιοι: ‘Ότι η τρομοκρατία, σαφώς και δεν θα περάσει”». 

Διανομή τροφίμων στον Πειραιά από την Χ. Αυγή

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Σάββατο 22/12 – 13.00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ (ΑΓΑΛΜΑ ΒΛΑΧΑΚΟΥ) - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Θα διανεμηθεί και χοιρινό κρέας, το οποίο δυστυχώς το ισλάμ απαγορεύει στους λαθρομετανάστες...
Η Χρυσή Αυγή πραγματοποιεί μία ακόμη κοινωνική δράση αλληλεγγύης, αυτή τη φορά στο κέντρο του Πειραιά, στην πλατεία Τερψιθέας, στο άγαλμα του Ήρωα Αντιπλοιάρχου Βλαχάκου αύριο Σάββατο στις 1μμ. Καλούνται όσοι συμπατριώτες μας επιθυμούν να προμηθευτούν τρόφιμα να προσέλθουν, κρατώντας την αστυνομική (και όχι την κομματική) τους ταυτότητά. Προτεραιότητα θα δοθεί σε πολυτέκνους, απόρους και ανέργους.
Εκτός από την καθιερωμένη διανομή ζυμαρικών, λαχανικών, γάλακτος και ελαιολάδου - λόγω των εορτών - θα πραγματοποιηθεί και διανομή κρέατος: κοτόπουλο, αλλά και χοιρινό κρέας, το οποίο δυστυχώς η ισλαμική θρησκεία απαγορεύει στους λαθρομετανάστες. Για θρησκευτικούς λόγους λοιπόν αποκλείονται και από αυτή την κοινωνική μας δράση, η οποία γίνεται αυστηρά και ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!

EYXΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΑΜΠΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ

ΕΥΧΕΣ ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ.jpg
ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ
Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου-Ανεξάρτητοι Έλληνες

EYXEΣ ΑΠΟ ΤΟ eklogika.gr

eklogika-card

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ


Πορτρέτο της εφημερίδας Handelsblatt

για τον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά,

τον οποίο ανακηρύσσει «Πολιτικό της Χρονιάς».

 

 

Η σημερινή έντυπη έκδοση της εφημερίδας Handelsblatt με κεντρικό τίτλο «Προσωπικότητες 2012» φιλοξενεί στις σελίδες της προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής και της οικονομίας, οι οποίοι με τις ενέργειές τους σφράγισαν τη χρονιά που φεύγει. Η διαδικασία της επιλογής οργανώθηκε από την αρχισυντάκτη της εφημερίδας και στην εκλογή των προσώπων συμμετείχαν όλοι οι δημοσιογράφοι της Handelsblatt που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Γερμανίας.

 
-Με τίτλο «Ο ακλόνητος», η εφημερίδα ανακηρύσσει τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Αντώνη Σαμαρά, σε «Πολιτικό της Χρονιάς». Το ακόλουθο  κείμενο που αφιερώνεται στον Έλληνα Πρωθυπουργό, το γράφει ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Hans-Dietrich Genscher.

«Η απόφαση να στεφθεί ο Αντώνης Σαμαράς σε “πολιτικό της Χρονιάς”, δεν μπορούσε να ήταν καλύτερη. Το 2012 ήταν η χρονιά του.
Σίγουρα δεν ήταν ευθύς, αλλά γεμάτος στροφές, ο δρόμος, που τον οδήγησε στο αξίωμα του Πρωθυπουργού. Δεν ήταν επίσης κανένας δρόμος, ο οποίος, εάν μετρηθεί με τα μέτρα και σταθμά της δημοκρατίας των πολιτικών κομμάτων, να μπορεί να χαρακτηριστεί ως ευθύς.

Νέα δικογραφία κατά Παπακωνσταντίνου στη Βουλή!


Giorgos-PapaconstantinouΝέα δικογραφία που αφορά τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου διαβιβάστηκε στη Βουλή για τα… περαιτέρω. Αυτή τη φορά, η υπόθεση αφορά την περίοδο κατά την οποία ο άλλοτε “τσάρος” της ελληνικής οικονομίας είχε μετακινηθεί στο υπουργείο Περιβάλοντος, και προέκυψε μετά από μήνυση της Ανώνυμης Εταιρείας “Ανταποδωτική Ανακύκλωση Α.Ε.”.


ysterografa.gr

Δεν πάθαμε κρίση αμνησίας. Απλώς κάνουμε ότι δεν ακούμε!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι το κόμμα έπεσε μαζί με την Ελλάδα και θα ανέβει μαζί με την Ελλάδα.

Είναι μια πολιτική εκτίμηση που έχουν δικαίωμα να κάνουν και την οποία μπορεί να συμμεριστεί κανείς – υπό την έννοια ότι θα επιστρέψουν στο κόμμα όλοι εκείνοι που «φώλιασαν» στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στον επόμενο «λεφτά υπάρχουν».

Αλλά για να ξανασηκωθεί η Ελλάδα, πρέπει να πετύχει η παρούσα κυβέρνηση, στην οποία μετέχει.

Επομένως, ειλικρινά δυσκολεύομαι να αντιληφθώ τι μπορεί να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ, που μετέχει στη συγκεκριμένη συμμαχική κυβέρνηση (η οποία αν επιτύχει θα οδηγήσει και στην δική του ανάκαμψη), από τις επιθέσεις στη Νέα Δημοκρατία.

Οποιαδήποτε αυτή τη στιγμή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, δεν μπορεί να αποσκοπεί σε οτιδήποτε άλλο από πρόσκαιρα και πάντως αμφισβητούμενα οφέλη.

Σε πρώτο ενικό η Μαρία Λεμονία και η Έλενα Καραμίχαλου

Τα «Κακά Κορίτσια» του ραδιοφώνου του ΑΝΤ-1 μιλούν για τη μεταγραφή τους στον ΒήμαFM 99,5 αλλά και για τα ευτράπελα που έχουν συμβεί στην εκπομπή τους η οποία μετράει πάνω από μια δεκαετία σε «Πρώτο Ενικό» στη Φαίη Μαυραγάνη. Μιλούν επίσης για την κατάρρευση της ελληνικής σόουμπιζ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε λίγο τα events θα γίνονται στον Κορυδαλλό»! Δεν παραλείπουν να αναφερθούν στα πρόσωπα που τους αρέσει να σχολιάζουν στην εκπομπή τους, όπως η Έλλη Στάη, η Μαριέττα Χρουσαλά και η Μαριγώ Πατίτσα. Δείτε την εκπομπή πατωντας πάνω στην εικόνα
enikos_kaka_koritsia.png

«Ποδήλατο & Χειμώνας» στο Ποδήλατο η Ζωή μας

Ο Γιώργος Καλακόνας μας εξηγεί ποιοι είναι οι κανόνες για να είμαστε ασφαλείς στον δρόμο, όταν μετακινούμαστε με το ποδήλατο μας. Επίσης, μας δείχνει ποιος είναι ο εξοπλισμός που πρέπει να προσθέσουμε στο ποδήλατο μας και τι είναι απαραίτητο να έχει ο αναβάτης ώστε να μπορέσει ν’ ανταπεξέλθει στις αντίξοες καιρικές συνθήκες του χειμώνα.
Δείτε την εκπομπή Ποδήλατο η ζωή μας της Focus Web TV πατώντας την εικόνα
podilato_14_12.png

Σχεσεις Ζωής: «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου»

Οι Παστίλιες για τον πόνο του άλλου είναι 6 καραμέλες χωρίς ζάχαρη με μέλι και θυμάρι. Το σημαντικότερο ποιοτικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι οι παστίλιες αυτές σας ανακουφίζουν από τον πόνο που νιώθετε για ευάλωτους και αποκλεισμένους από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανθρώπους. Ταυτόχρονα είναι και ένας τρόπος να τους βοηθήσετε, αφού με την αγορά κάθε συσκευασίας υποστηρίζετε τη δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να ξεκινήσετε τη «θεραπεία» σας σήμερα κιόλας και να βοηθήσετε στην προσπάθειά να σωθούν χιλιάδες ασθενείς.
Δείτε την εκπομπή Σχέσεις ζωής από την Focus Web TV, πατώντας την εικόνα
sxesis_pastilies.png

Δ. Ελλάδα: «Μποναμάς» Χριστουγέννων €16 εκατ. στους σεισμόπληκτους

Βαθιά ανάσα της τάξεως των 16,1 εκατ. ευρώ θα λάβουν αυτές τις ημέρες οι σεισμόπληκτοι του 2008 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Για την ακρίβεια και ύστερα από επίμονες και σκληρές προσπάθειες, κατέστη δυνατή η εκταμίευση ποσού ύψους 14,6 εκατ. ευρώ για τους σεισμόπληκτους σε Αχαία και Αιτωλοακαρνανία και 1,5 εκατ. ευρώ για τους σεισμόπληκτους της Ηλείας.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ήδη από χθες το ΤΑΣ «πληρώνει» τους δικαιούχους που έχουν ολοκληρωμένους και υπογεγραμμένους τους σχετικούς φακέλους. Για την ακρίβεια πρόκειται για περίπου 1.500 δικαιούχους που δεν είχαν λάβει τα χρήματά τους και που τώρα τακτοποιούνται.
Η εν λόγω εκταμίευση αφορά και κατευθύνεται σε πληγέντες, μηχανικούς, εργολάβους και όλους όσοι ενεπλάκησαν στις εργασίες αποκατάστασης των πληγέντων κτιρίων από το σεισμό του 2008.
Μετά την ολοκλήρωση της σχετικής εκταμίευσης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σε σχετική δήλωση τόνισε: «Δόθηκε ένας μακροχρόνιος, επίμονος και σκληρός αγώνας προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης που απέδωσε την συγκεκριμένη πίστωση η οποία θα κατευθυνθεί προς την δοκιμαζόμενη πραγματική οικονομία. Μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες και εν μέσω πραγματικά άδειων ταμείων πετύχαμε αυτήν την εκταμίευση. Οι υπηρεσίες του ΤΑΣ ήδη εξοφλούν δικαιούχους κι αυτή είναι μια μικρή ανάσα σε πολύ δύσκολους καιρούς. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας σε όλα τα μέτωπα».

ΟΙ 42 ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ... ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


Χριστούγεννα χωρίς τη μέγγενη των προμηθευτών τους θα κάνουν 42 δήμοι της χώρας, καθώς η κυβέρνηση είπε «ναι» στο αίτημα χρηματοδότησής τους για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους. Έτσι -κατόπιν απόφασης του Πρωθυπουργού- το υπουργείο Εσωτερικών αποδέσμευσε το συνολικό ποσό των 255.306.360 ευρώ, για να τους βοηθήσει να «αναπνεύσουν» οικονομικά, όπως είχε γράψει και νωρίτερα η aftodioikisi.gr.
Η πληρωμή των 42 δήμων αποφασίστηκε σήμερα, σε σύσκεψη που έγινε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, υπό τον Αντώνη Σαμαρά και συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Να σημειωθεί ότι οι εν 42 δήμοι εξοφλούνται κατά προτεραιότητα, καθώς έχουν ελεγχθεί επιτυχώς από την Ελεγκτική Επιτροπή του α. 262 του ν. 3852/2010.
Την ερχόμενη εβδομάδα, σε συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο, θα σταλεί εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών στους υπόλοιπους δήμους αλλά και στις περιφέρειες προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία εξόφλησης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους. Για την εκταμίευση των χρημάτων, έχει δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός (ΚΑΕ) από το Γενικό Λογιστήριο· θα γίνει τις προσεχείς μέρες με την υπογραφή μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών και των δικαιούχων ΟΤΑ του Συμφώνου Αποδοχής Όρων Εκκαθάρισης Ληξιπρόθεσμων Υποχρεώσεων.
Με αφορμή αυτή τη θετική εξέλιξη, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε: «Τις προσεχείς ημέρες θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος προκειμένου η διαδικασία να συνεχιστεί για τους υπόλοιπους δήμους που έχουν λαμβάνειν ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς επίσης και για τις Περιφέρειες. Το συνολικό ποσό θυμίζω πως ξεπερνά τα 850 εκ. € και υπενθυμίζω ότι το Υπουργείο Εσωτερικών είναι το πρώτο, δια των ΟΤΑ, που έχει αρχίσει να πληρώνει ληξιπρόθεσμες οφειλές στην αγορά, μειώνοντας τους τελευταίους μήνες το ποσοστό του απ' το 14% στο 10% των συνολικών ληξιπροθέσμων οφειλών του Κράτους. Σημαντικό σήμα και πολύτιμη βοήθεια για την αναθέρμανση της ρευστότητας των τοπικών οικονομιών», σημείωσε σε δηλώσεις του ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και προσέθεσε:
«Θεωρώ ότι η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική γιατί μέσα από επίπονη συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών, του υπουργείου Οικονομικών και των ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού, επετεύχθη ο στόχος να είμαστε έτοιμοι, να εισπράξουμε πρώτοι χρήματα για ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους, συνολικού ύψους περίπου 255 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό αφορά στους πρώτους 42 δήμους οι οποίοι πέρασαν από την Ελεγκτική Επιτροπή του άρθρου 262. Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη, δείχνει την ετοιμότητά μας και δίνει τη δυνατότητα αυτό το μεγάλο ποσό να εισρεύσει στην αγορά, ενισχύοντας τις τοπικές οικονομίες πριν το τέλος του έτους».
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ 42 ΔΗΜΟΙ

Η μεγάλη μάχη ζωής του Τσάβεζ


Hugo-ChavezΜια εβδομάδα μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον καρκίνο που επέστρεψε στον οργανισμό του, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβεζ εξακολουθεί να δίνει μια σκληρή μάχη για τη ζωή, στο νοσοκομείο της Αβάνας στην Κούβα, στο οποίο νοσηλεύεται.
Μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν τις πρώτες ώρες μετά την επέμβαση περί “θανάτου” του Ούγκο Τσάβεζ, αλλά και τις “πρώτες φράσεις” του ιστορικού ηγέτη της Βενεζουέλας που μεταφέρθηκαν ως αγωνία για το “πως είναι ο λαός μου”, οι ειδήσεις φαίνεται να παγιώνονται.
Όπως δήλωσε απόψε στο Καράκας της Βενεζουέλας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νικολά Μαντούρο, τον οποίο ο Ούγκο Τσάβεζ έχρισε διάδοχο πριν ταξιδέψει για την επέμβαση στην Κούβα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έχει διατηρήσεις τις αισθήσεις του, και προοδευτικά η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται.
“Δίνει μια μεγάλη μάχη για τη ζωή του, για να πολεμήσει αυτή την ασθένεια”, δήλωσε ο Νικολά Μαντούρο, επικαλούμενος λόγια του ίδιου του Ούγκο Τσάβεζ. Η μάχη συνεχίζεται. Το ίδιο και η αγωνία. Οι φήμες; Φυσικά…

ysterografa.gr

Ποιούς “καίει” η λίστα Λαυρεντιάδη


Lavredis-LavrediadisΗ λίστα με τις επαφές και τις “ιδιαίτερες” καταχωρήσεις του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, που βρίσκεται στα χέρια των αρχών μετά την κινηματογραφική επιχείρηση σύλληψης του γνωστού επιχειρηματία στο σπίτι του στα νότια προάστια, αναμένεται να διαδεχθεί τη… λίστα Λαγκάρντ, ως ένα νέο πολιτικό-οικονομικό-εκδοτικό θρίλερ.
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα “Παραπολιτικά” στο σημερινό φύλλο της, στη λίστα του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη υπάρχουν ονόματα πολιτικών, εκδοτών, δικαστικών λειτουργών, κορυφαίων τραπεζικών στελεχών και φυσικά δημοσιογράφων, και οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει την επεξεργασία των συγκεκριμένων στοιχείων, προκειμένου να αποκρυπτογραφήσουν τυχόν διαδρομές “μαύρου χρήματος”.
Η εφημερίδα μάλιστα προχωρεί ένα βήμα παραπέρα, υπογραμμίζοντας ότι έχουν ήδη ταυτοποιηθεί τα ονόματα 9 γνωστών εκδοτών, 32 πολιτικών προσώπων μεταξύ των οποίων εν ενεργεία βουλευτών, 2 υψηλόβαθμων τραπεζικών στελεχών και 11 δικαστικών λειτουργών. Τα “Παραπολιτικά” καταγράφουν και τον ισχυρισμό του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ότι έχει οπτικοακουστικό υλικό από τις συναντήσεις του με σημαίνοντα πρόσωπα του δημοσίου βίου, πολλοί εκ των οποίων πρωταγωνιστούν ακόμη και σήμερα στο πολιτικό σκηνικό.

ysterografa.gr

Ο Ζουπανιώτης “ήξερε” τον διορισμό Λειβαδά δυο μέρες πριν!


Apostolis-ZoupaniotisΈνας Έλληνας δημοσιογράφος, ο ανταποκριτής στη Νέα Υόρκη Αποστόλης Ζουπανιώτης, είχε… προβλέψει από τις 18 Δεκεμβρίου, δηλαδή πριν από δυο μέρες τον διορισμό του Πάνου Λειβαδά στη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ αντί του Νίκου Καραχάλιου.
Ο Αποστόλης Ζουπανιώτης είχε κάνει τη σχετική πρόβλεψη στον λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter, και σήμερα, μετά τη μεσημεριανή ανακοίνωση της Όλγας Κεφαλογιάννη, την οποία αποκάλυψαν πρώτα τα “Υστερόγραφα”, έκανε την αναμενόμενη… πλάκα.
“Ή προφήτης είμαι, ή πρέπει να ανησυχώ για την επιρροή μου στην κυβέρνηση. Πάντως ο Πάνος Λειβαδάς είναι η καλύτερη επιλογή Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ”, έγραψε σήμερα το απόγευμα στο Twitter ο Αποστόλης Ζουπανιώτης, επισυνάπτοντας παράλληλα και το “επίμαχο” tweet της 18ης Δεκεμβρίου: “Κι αν θέλετε για τη θέση του ΓΓ του ΕΟΤ αμέτι μουχαμέτι δεξιό, βάλτε τουλάχιστον τον Πάνο Λειβαδά που του κόβει. Ξέρει το αντικείμενο”, είχε γράψει τότε ο Αποστόλης Ζουπανιώτης.
Και πριν περάσουν 48 ώρες, επιβεβαιώθηκε πλήρως…

ysterografa.gr

Τα κάλαντα του Κορινθιακού

 
 
Καλήν ημέραν άρχοντες κι αν είναι ορισμός σας
η νέα εφημερίδα μας να μπει στο σπιτικό σας
Ήρθε να κάνει ταραχή και μπήκε από το τζάκι
να σας ταράξει τη βολή σαν καλικαντζαράκι.

Βρε σεις μας κοροϊδεύουνε, μας βάλανε στο χέρι,
με φόβους και διλήμματα μέσω του Πρετεντέρη.
Όλο μας περιπαίζουνε, την ψήφο να μας πάρουν,
πόσο θα τους αφήνουμε εμάς να κογιονάρουν;

Μας τάξαν γάμους και γιορτές μ’ αυτόν τον Καλλικράτη
μα εμείς χαροπαλεύουμε στο νεκρικό κρεβάτι.
Τόσον καιρό κοιμόμασταν, δε βλέπαμε το χάλι
και γίναν τα Χριστούγεννα, Παρασκευή Μεγάλη.

Δημάρχους και Τατούληδες μα και τους βουλευτάδες
πρέπει να τους προγκήξουμε, φτάνουν οι τεμενάδες
Καλή σας νύχτα άρχοντες πρέπει να τους ειπούμε,
δικός μας να ’ναι ο ορισμός κι εμείς να κυβερνούμε.
 

Ακούστε συμπολίτες μας Ξυλόκαστρο –Δερβένι,
τώρα πρέπει να δράσουμε, χρόνος πολύς δε μένει.
Αν τώρα δεν τους κάνουμε, όλους αυτούς στη μπάντα,
ταχιά θα λειτουργήσουμε του τόπου τα σαράντα.


Έχει ο τόπος ομορφιές και βγάζει η γη χρυσάφι
κι αν δεν το καταλάβουμε θα πάνε όλα στράφι.
Με τα μνημόνια αυτά την κρίση και τα μέτρα,
δεν θα απομείνει τελικά δικιά μας ούτε πέτρα.




Αυτοί το λεν ανάπτυξη, εμείς τοποφαγία
ενώ κι αυτή η ・・πράσινη・・, της φύσης είν’ ληστεία.
Άντε λοιπόν να σώσουμε τον έρμο μας τον τόπο
εμείς να τον ορίζουμε με το σωστό τον τρόπο.

Μιας κι ο Άη Βασίλης δεν θα ’ρθεί τα δώρα να μας φέρει
εμείς σας φέραμ’ έντυπο, που πάει χέρι με χέρι.
Είν’ δωρεάν και τοπικό όχι απ’ την Καισαρεία
και είναι σ’ όλους ανοικτό το λεν Συμπολιτεία.


Το νου σας και εις έτη πολλά…
Από το πρώτο φύλο της εφημερίδας "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ" Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης


21 Δεκεμβρίου 2012.. Η ανακοίνωση της NASA για το φαινόμενο “ΝΥΧΤΑ”

Έκτακτη ανακοίνωση της ΝΑSA που λέει ότι όντως στις 21 Δεκεμβρίου, που τελειώνει το ημερολόγιο των Μάγια, υπάρχει 100% βεβαιότητα ότι ο ουρανός θα είναι πολύ σκοτεινός!!!

Μάλιστα η NASA προσδιορίζει επακριβώς πότε θα ξεκινήσει το ενδιαφέρον φαινόμενο που ονομάζεται «ΝΥΧΤΑ» και ακολουθείται πάντα από το ξημέρωμα της επόμενης μέρας.
Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς το ενδιαφέρον φαινόμενο της «ΝΥΧΤΑΣ» θα ξεκινήσει στις 17:06 της 21η Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 07:36 της 22ας Δεκεμβρίου.

Όλα τα υπόλοιπα για συντέλεια και τέλος του κόσμου δεν υφίστανται φυσικά

πηγη fimes.gr

"ΔΕΡΒΕΝΙ"

Μα εσύ χωριό κοιμήθηκες στο κράσπεδο του λόφου
σαν υψωτό στους θρύλους μας κι άτρομο στο σεισμό
και στα στενά που σύρθηκες σ’ ένα αιώνα ζόφου
μήτε γαλήνη προμηνάς μηδέ το χαλασμό


(από το ποίημα «Δερβένι», του Ρώμου Φιλύρα)
 
 
εφημερίδα "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ" Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης