Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Bloomberg: Η Petroceltic ετοιμάζεται να ψάξει πετρέλαιο στην Ελλάδα

Σε Ήπειρο και πατραϊκό κόλπο ετοιμάζεται να ψάξει για πετρέλαιο στην Ελλάδα η εταιρία Petroceltic. Έχει κάνει αίτηση και στην κοινοπραξία θα μετέχουν τα ΕΛΠΕ και η Edison SpA.
Την πρόθεση της Petroceltic International Plc, μιας εταιρίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, που δραστηριοποιείται στην Αίγυπτο και την ανατολική Ευρώπη, να ψάξει πετρέλαιο στην Ελλάδα αποκαλύπτει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η εταιρία έχει κάνει ήδη αίτηση για να εκδοθεί άδεια εξορύξεων τόσο σε χερσαίο όσο και σε ύπερακτιο οικόπεδο. Όπως μάλιστα δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη από το Δουβλίνο ο Brian O’Cathain, διευθύνων σύμβουλος της Petroceltic, η αίτηση έχει γίνει από κοινού με τα Ελληνικά Πετρέλαια και την Edison SpA.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, και ο εκπρόσωπος των ΕΛΠΕ, Βασίλης Τσάιτας. «Κάναμε αίτηση σαν κοινοπραξία» είπε και πρόσθεσε πως κάθε εταίρος διαθέτει ίσα μερίδια και η αίτηση εξετάζεται από την κυβέρνηση.

Το χερσαίο οικόπεδο βρίσκεται στην Ήπειρο και το ύπερακτιο στον πατραϊκό κόλπο, είπε ο κ. Τσάιτας στο Bloomberg. «Αν η προσφορά είναι επιτυχής, τα ΕΛΠΕ θα είναι ο φορέας εκμετάλλευσης», δήλωσε ο Βασίλης Τσάιτας.

newsit.gr

Τι αλλάζει από 1.1.2013 στα εισιτήρια όλων των αστικών συγκοινωνιών

- Ηλεκτρονικό εισιτήριο και εκπτώσεις για κατόχους καρτών απεριόριστων διαδρομών
- Διαβάστε όλες τις αλλαγές στα μέσα μαζικής μεταφοράς από την... αυγή του 2013
- Προβλέπεται δεσμίδα των 10+1 εισιτηρίων δηλαδή στα 10 εισιτήρια το ένα δώρο
- Όποιος πληρώνει εντός δέκα ημερών το πρόστιμο επειδή δεν είχε εισιτήριο θα έχει έκπτωση 50%

Από την 1η Ιανουαρίου, λοιπόν, οι πολίτες που χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους στις αστικές συγκοινωνίες θα μπορούν να προμηθεύονται τις δεσμίδες με τα 10 εισιτήρια συν ένα... δώρο.

Συγχρόνως, θα ανακοινωθούν εκπτώσεις για τους κατόχους των μηνιαίων και ετήσιων καρτών απεριόριστων διαδρομών, για τις ημέρες που τα ΜΜΜ τραβούν χειρόφρενο λόγω απεργίας.

Μαζί με όλες τις αλλαγές, έρχεται και το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Οι πολίτες θα μπορούν να το «γεμίζουν» με μονάδες μέσω internet, κινητού ή πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Με το νέο έτος, θα γίνουν, επίσης, ακόμη πιο εντατικοί και οι έλεγχοι. Μάλιστα, μέσω εσωτερικών μετακινήσεων, θα αυξηθούν κατά 12—150 οι ελεγκτές σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ και κατά 120 σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης να συνεχιστεί η αύξηση στα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών, όπως σημειώθηκε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, που ήταν οι πρώτοι μήνες του 2012 με θετικό πρόσημο στις πώλησης εισιτηρίων και καρτών.

Μια ακόμη αλλαγή είναι ότι από τον Ιανουάριο, όποιος «συλλαμβάνεται» χωρίς εισιτήριο και τιμωρείται με πρόστιμο, θα μπορεί να πληρώσει το 50% του ποσού εντός 10 ημερών. Το ίδιο που συμβαίνει και με τις κλήσεις της τροχαίας, δηλαδή.
newsit.gr

Πόσο θα μειωθούν οι συντάξεις από 1η Ιανουαρίου

Μειώσεις από 5% έως 20% έρχονται από την 1η Ιανουαρίου σε όλες τις συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ. Όλα όσα αλλάζουν στις συντάξεις από το 2013 με το νέο μνημόνιο.
Το νέο μαχαίρι στις συντάξεις από 1.000€ αφορά όλες τις συντάξεις (κύρια και επικουρική σύνταξη ή μέρισμα, ειδική προσαύξηση ΤΣΜΕΔΕ) που καταβάλλονται από οποιοδήποτε ασφαλιστικό ταμείο και προβλέπεται από το τρίτο μνημόνιο.

Από 1η Ιανουαρίου λοιπόν, όπως προβλέπει η εγκύκλιο του ΙΚΑ, οι συντάξεις

Αντί για τον Άγιο Βασίλη ήρθαν οι... ληστές! Τρόμος για οικογένεια σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστυρου-Ευρωστίνης

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αστυνομικών Αρχών της Κορίνθου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών δραστών, οι οποίοι χτύπησαν και λήστεψαν τα μέλη οικογένειας, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστυρου-Ευρωστίνης, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, με την απειλή όπλου και χρήση σωματικής βίας ακινητοποίησαν τα μέλη της οικογένειας, αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα και χρήματα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου.
.

Λειβαδάς: Δεν συνελήφθησαν υπάλληλοι του ΕΟΤ

Panos-Leivadas
Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, για τη υπόθεση υπεξαίρεσης που συγκλονίζει τον Οργανισμό. Αναλυτικά, ο κ. Λειβαδάς υποστηρίζει τα εξής:
“Το απόγευμα της Παρασκευής 21-12-2012 ο Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΟΤ συνοδευόμενος από τον πρώην Ειδικό Σύμβουλο του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ, κύριο Βασιλάκο, προσήλθαν στο γραφείο μου και με ενημέρωσαν ότι νωρίτερα, το μεσημέρι, γυναίκα αγνώστων στοιχείων εμφανίστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος και ζήτησε να εισπράξει πολύ μεγάλο ποσό μέσω επιταγής του ΕΟΤ.
Η υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος επικοινώνησε με τις οικονομικές υπηρεσίες του ΕΟΤ για να ενημερώσει για το συμβάν. Από τον πρώτο έλεγχο που διεξήγαγαν, επί τόπου, οι οικονομικές υπηρεσίες, διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε καμία σχετική οφειλή του ΕΟΤ προς το Νομικό Πρόσωπο, στο όνομα του οποίου είχε εκδοθεί η συγκεκριμένη επιταγή και γι΄ αυτό ζήτησαν την κατακράτηση της επιταγής.
Άμεσα, ενημέρωσα την Υπουργό Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, για όσα είχα διαπιστώσει ως εκείνη την στιγμή και η οδηγία της Υπουργού, ήταν: “Να πάνε όλα στον Εισαγγελέα, τώρα.”
Η πρώτη μας ενέργεια ήταν να απευθυνθούμε άμεσα στην Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος προκειμένου να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του Αυτοφώρου. Η εντολή της Υπουργού ήταν να κατατεθεί ταυτόχρονα μηνυτήρια αναφορά στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την διερεύνηση του όλου θέματος και ειδικότερα για το πως το μπλόκ των επιταγών, απο τις οικονομικές υπηρεσίες, βρέθηκε στα χέρια του πρώην Ειδικού Συμβούλου, του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ.
Όπως ενημερωθήκαμε, ανάμεσα στα πέντε άτομα που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση δεν βρίσκεται κανένας δημόσιος υπάλληλος που να υπηρετεί στον ΕΟΤ.
Οι υπηρεσίες μας, που λειτούργησαν άμεσα για την αντιμετώπιση της υπόθεσης, προβαίνοντας σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, θα συνεχίσουν να παράσχουν κάθε συνδρομή στις αρμόδιες αρχές ώστε να αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια και οι ένοχοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά”.

ysterografa.gr

"Ρουκέτες" Καραχάλιου μετά την κατάθεσή του στην Ασφάλεια

Nikos-Karaxalios
Μετά την κατάθεσή του στην Ασφάλεια, για το σκάνδαλο απόπειρας υπεξαίρεσης χρημάτων στον ΕΟΤ, και την πλαστογράφηση της υπογραφής του, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Νίκος Καραχάλιος, με δηλώσεις του στα “Υστερόγραφα” υποστήριξε τα εξής:

«ΑΓΑΠΩ ΣΕ»



Της Λαμπριάννας Κυριακού

Φέτος την Κύπρο την βρήκα αλλιώτικη. Κάθε χρόνο επιλέγω τα Χριστούγεννα να τα περνάω μόνο με συγγενείς και λίγους καλούς φίλους. Πάμε λοιπόν στην καθιερωμένη μας βόλτα στο κέντρο της πόλης, στη φημισμένη πεζοδρομημένη Λήδρας - κάτι σαν την Ερμού ένα πράμα - γεμάτη καφετέριες, εστιατόρια και τα όλα τα γνωστά καταστήματα.

Αγάπησε τα Χριστούγεννα…



Της Μαρίας Ζέρβα

Μια μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης ή μήπως μια εμπορική γιορτή για παιδιά; Σου αρέσουν τα Χριστούγεννα ή σε μελαγχολούν;
Τα Χριστούγεννα δεν είναι για παιδάκια μόνο… Πόσο σε αντιπροσωπεύει ο στίχος; 
Προσωπικά απαντώ απόλυτα.. Όταν η ζωή μας ακολουθεί την ίδια ρουτίνα και μάλιστα στους γρηγορότερους ρυθμούς, όλοι και όλα μας οδηγούν στην αποξένωση. Αποκοπή από φίλους, σχέσεις και όμορφες στιγμές. Τι μπορεί να μας φέρει πιο κοντά στους δικούς μας ανθρώπους; Ένα χαμόγελο, ένα τηλέφωνο, μία επίσκεψη; Ναι ξέρω θα με ρωτήσεις τα Χριστούγεννα περιμένεις για να δείξεις πως νοιάζεσαι; Έχω αναρωτηθεί κ εγώ πολλές φορές.

Τροχαίο ατύχημα στην Πατρών – Κορίνθου στην περιοχή του Ψαθόπυργου.

nosokomeio
Τροχαίο ατύχημα έγινε λίγο πριν από τις 16:00 στην Νέα Εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα PatrasTimes δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν στην περιοχή του Ψαθόπυργου, με αποτέλεσμα τρία άτομα να έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.
Στο σημείο έφτασαν άμεσα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, δυνάμεις της Πυροσβεστικής, για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών.
Το ρεύμα προς Αθήνα είχε κλείσει προσωρινά στο συγκεκριμένο σημείο με την Τροχαία να κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας από τα διόδια του Ρίου στην Παλαιά Εθνική Οδό, αλλά λίγο αργότερα η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε και διεξάγεται τώρα κανονικά.

Τι λέει το υπουργείο Τουρισμού για το σκάνδαλο του ΕΟΤ

ÁÈÇÍÁ-ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÓÔÁ ÃÑÁÖÅÉÁ ÔÏÕ ÅÏÔ Ç ÕÐÏÕÑÃÏÓ ÔÏÕÑÉÓÌÏÕ ÏËÃÁ ÊÅÖÁËÏÃÉÁÍÍÇ.(EUROKINISSI-ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ)
«Το χτύπημα της διαφθοράς αποτελεί κύριο μέλημα της ηγεσίας του υπουργείου και για τον λόγο αυτόν γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση», είναι η θέση του υπουργείου Τουρισμού για την αποκάλυψη της υπόθεσης υπεξαίρεσης στον ΕΟΤ.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη ενημερώθηκε σχετικά από τον νέο Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Πάνο Λειβαδά, και έδωσε εντολή για άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, γεγονός που φαίνεται να “μπλόκαρε” τη δράση του κυκλώματος.

ysterografa.gr

Ευχές Περιφερειά​ρχη Πελοποννήσ​ου, Πέτρου Τατούλη

1 ΟΠΑΠ και Παραολυμπιακοί Αγώνες: Η μεγάλη ντροπή

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ήταν μια συγκινητική, αλλά και άκρως αποκαλυπτική τελετή, που επανέφερε στην επιφάνεια μια από τις πιο βαριές παθογένειες στην πατρίδα μας – το πελατειακό σύστημα και την επιβολή του σε οτιδήποτε έρχεται σε οποιαδήποτε επαφή με το κράτος.

Στην εκδήλωση που οργανώθηκε στη Βουλή προκειμένου το κοινοβούλιο να τιμήσει τους Παραολυμπιονίκες του Λονδίνου, αυτούς τους ηρωικούς νέους και νέες που με γενναιότητα αγωνίστηκαν, με μοναδικό όπλο τη δύναμη του μυαλού, της ψυχής και του σώματος, χαρίζοντας στην Ελλάδα δώδεκα μετάλλια, πληροφορηθήκαμε ότι η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή είδε κι’ έπαθε για να εξασφαλίσει μια επιχορήγηση από τον ΟΠΑΠ.

Ναι, ναι, από τον ΟΠΑΠ, που ούτε ο ίδιος γνωρίζει τι και ποιους έχει επιχορηγήσει τις τελευταίες δεκαετίες.

ΥΠΕΣ: 6 Ιανουαρίου η εκλογή νέων προεδρείων σε συλλογικά όργανα ΟΤΑ


Στις 31/12/12, λήγει η πρώτη θητεία των μελών των συλλογικών οργάνων των δήμων και των περιφερειών, και το υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε έγγραφο με οδηγίες για την εκλογή των νέων μελών για τη δεύτερη περίοδο, που αφορά στο χρονικό διάστημα 1.1.2013 μέχρι 31.8.2014.
Η εκλογή των προεδρείων του 325 δημοτικών συμβουλίων και των μελών των επιτροπών (οικονομική επιτροπή και επιτροπή ποιότητας ζωής) θα γίνει την Κυριακή 6 Ιανουαρίου. Την ίδια ημέρα, δηλαδή την πρώτη Κυριακή του Ιανουαρίου 2013, θα γίνει και η εκλογή των νέων προεδρείων στα περιφερειακά συμβούλια, καθώς και των μελών των οικονομικών επιτροπών των περιφερειών.
Για τις επικείμενες αρχαιρεσίες, εφαρμογή έχουν τα διαλαμβανόμενα στις υπ' αριθμ. 41/ 71351/ 14.12.2010 (ΑΔΑ: 1ΙΦΝΚ-ΔΘ) για τους δήμους, και 42/ 71352/ 14.12.2010 (ΑΔΑ: 4ΙΦΝΚ-Υ3), για τις περιφέρειες, εγκυκλίους μας (εδώ το έγγραφο του ΥΠΕΣ)
Να σημειωθεί πως η θητεία των δημοτικών Αρχών και των περιφερειακών Αρχών, κατά τις πάγιες διατάξεις του «Καλλικράτη» ορίζεται να είναι πενταετής· ειδικά, όμως, για τις δημοτικές και περιφερειακές Αρχές που προέκυψαν από τις εκλογές της 7ης και 14ης Νοεμβρίου 2010, η εγκατάστασή τους γίνεται την 1η Ιανουαρίου 2011 και η θητεία τους λήγει την 31η Αυγούστου του 2014.
Bookmark and Share

Συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού, για τον τουρισμό υγείας στον Δήμο Λουτρακίου​-Αγίων Θεοδώρων

Ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας και ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων κ. Κώστας Λογοθέτης πραγματοποίησαν συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Αναστάσιο Λιάσκο με αντικείμενο συζήτησης τον ιατρικό και ιαματικό τουρισμό. Μετά τη συνάντηση ο κ. Δήμας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «O Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων έχει εξαιρετικές τουριστικές υποδομές αλλά και σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές εγκαταστάσεις στον χώρο της υγείας. Καιρός είναι να τις εκμεταλλευτούμε και για αυτό τον λόγο κάναμε την συνάντηση σήμερα, ώστε να συντονίσουμε την δράση μας με το υπουργείο και να προωθηθεί το Λουτράκι και ως τουριστικός προορισμός υγείας.»

Το πιο “ενδιαφέρον” πρόσωπο του 2012

Barack+Obama+President+Obama+Distributes+Food+0BgwOKx6EuOl
Μόλις πριν από μερικές μέρες το περιοδικό “Time” έσπευσε να αναδείξει τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα σε πρόσωπο της χρονιάς για το 2012, μια μάλλον αναμενόμενη επιλογή, από τη στιγμή που ο “προφήτης της Αλλαγής” κατάφερε να υπερκεράσει τις πιθανότητες αλλά και τον δικό του κακό εαυτό, και να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.
Σήμερα, το ίδιο έκανε το CNN,  το οποίο ανακήρυξε τον Μπαράκ Ομπάμα στο “πιο ενδιαφέρον πρόσωπο του 2ο12″, επιχειρηματολογώντας μάλιστα επαρκώς για την απόφασή του αυτή.
Πριν από έναν χρόνο, πολλοί ήταν διατεθειμένοι να ποντάρουν περιουσίες στην ήττα του Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου του 2012, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι Ρεπουμπλικανοί θα επέλεγαν τον κατάλληλο αντίπαλο. Δεν το έκαναν. Ο Μιτ Ρόμνεϊ απείχε μακράν, κάτι που φάνηκε από το γεγονός ότι ο Μορμόνος επιχειρηματίας και πρώην Κυβερνήτης της Μασαχουσέτης δεν κατάφερε να συσπειρώσει πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις πέρα από την παραδοσιακή εκλογική βάση των Ρεπουμπλικανών.
Ο μεσαίος χώρος του γύρισε επιδεικτικά την πλάτη, και έτσι, σε συνδυασμό με μια σειρά από άλλους κρίσιμους εκλογικούς παράγοντες, ο Μπαράκ Ομπάμα έγινε ο πρώτος Δημοκρατικός Πρόεδρος μετά τον Φραγκλίνο Ρούσβελτ, ο οποίος κερδίζει την επανεκλογή του έχοντας και τις δυο φορές μετρήσει στην κάλπη πάνω από 50%.
Όχι κι άσχημα για τον 51χρονο δικηγόρο από το Σικάγο, την πόλη του Μάικλ Τζόρνταν, που πλέον θα μπορεί και ο ίδιος να διεκδικεί ως “δική του”. Μεγαλωμένος από τη μητέρα του και μόνο, κατάφερε να γίνει ο πρώτος Αφροαμερικανός για τον οποίο θα μιλούν οι γενιές που έρχονται. Εκείνος, δεν διατύπωσε ή περιέγραψε  ένα όνειρο, όπως ο δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, αλλά το έζησε.
Και δεν είναι καθόλου εύκολο να ζεις τα όνειρά σου. Πόσο μάλλον, να βρίσκεις τη δύναμη να μην σταματάς να ονειρεύεσαι. Αλλά κάθε φορά να ταξιδεύεις πιο μακριά τη σκέψη σου. Και να παρακινείς ένα ολόκληρο έθνος να παρακολούθησει τον προσωπικό βηματισμό σου.

ysterografa.gr

Το μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ σε 3D!

queen
Η βασίλισσα Ελισάβετ ακολουθεί φέτος την τεχνολογία και αποφάσισε να μεταδοθεί το χριστουγεννιάτικο μήνυμά της σε 3D!
 Στο μήνυμά της η 86χρονη βασίλισσα θα εξυμνεί τους αθλητές για το «υπέροχο αθλητικό καλοκαίρι» που προσέφεραν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί βρετανική παράδοση για τις οικογένειες να παρακολουθούν το βασιλικό μήνυμα το μεσημέρι των Χριστουγέννων.
 Το  πρώτο χριστουγεννιάτικο βασιλικό μήνυμα ήταν ραδιοφωνικό και εκφωνήθηκε από τον παππού της Ελισάβετ, Γεώργιο τον Ε’ το 1932.

ysterografa.gr

Χρόνια πολλά ! - ΟΝΝΕΔ Κορινθίας

Image


Καλά Χριστούγεννα, ευτυχισμένο το νέο έτος,
με υγεία, χαρά, δύναμη, δημιουργικότητα !

Χρόνια πολλά !

ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Ενσωματωμένη εικόνα 1

Μήνυμα Ερντογάν στους Χριστιανούς της Τουρκίας

Erdogan-Ecumenical-Patriarch
Μετά τις απαξιωτικές για την Ελλάδα αναφορές σε… πώληση νησιών αλλά και στα συνεπακόλουθα της οικονομικής κρίσης, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έστειλε μήνυμα στους Χριστιανούς πολίτες της χώρας του, ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων.
“Είμαστε όλοι μέλη μιας ιστορικής παράδοσης με βαθιές ρίζες, που δείχνει σεβασμό στις διαφορετικές θρησκείες, ιδέες και πολιτισμούς, και θεωρούμε ότι αυτή ακριβώς η διαφορετικότητα αποτελεί και πλούτο για εμάς.
Πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε τη δέσμευση που έχουμε για ένα κοινό μέλλον και για αμοβαίο σεβασμό. Πιστεύω ότι το πνεύμα της ενότητας και το κλίμα αμοιβαίας αγάπης και σεβασμού θα ενδυναμώσουν στο μέλλον.
Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι σε όλους τους Χριστιανούς καλά Χριστούγεννα, με γαλήνη και ειρήνη”, καταλήγει το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Ταγίπ Ερντογάν.

ysterografa.gr

Οι 7 Έλληνες “ισχυροί” της Αυστραλίας

MOST-POWERFUL
Στον κατάλογο με τους 150 πιο ισχυρούς της Νorthern Territory της Αυστραλίας, τον οποίο δημοσιεύει η εφημερίδα «Νorthern Territory News», περιλήφθηκαν φέτος  επτά ομογενείς. Οι συγκεκριμένοι Έλληνες προέρχονται όλοι τους από το  Ντάργουϊν, μια πόλη με έντονο ελληνικό στοιχείο.
Πιο συγκεκριμένα, στην 15η σειρά της λίστας βρίσκεται η οικογένεια των επιχειρηματιών  Πασπάλη, οι οποίοι κυριαρχούν στον κλάδο καλλιέργειας αυστραλιανών μαργαριταριών, που πωλούνται με τη φίρμα «South Sea». Η εταιρεία «The Paspaley Family» είναι μια από τις πλουσιότερες της Αυστραλίας και δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς, δηλαδή διαθέτει φάρμες με αγελάδες, μια τοπική αεροπορική εταιρεία με 21 αεροσκάφη, έναν στόλο 120 αλιευτικών σκαφών, αλλά και ακίνητα στο Σίδνεϊ, το Ντάργουϊν, τη Νέα Υόρκη κ.α.
Στον κατάλογο με τους ισχυρούς της συγκεκριμένης περιοχής της Αυστραλίας, ο επόμενος ομογενής είναι ο κατασκευαστής ακινήτων Τζον Χαλίκος. Τεσσαρακοστός στη λίστα είναι ο Ανδρέας Λιβέρης , που ηγείται του αμερικανικού κολοσσού «Dow Chemical» και είναι σύμβουλος του Αμερικανού Πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα. Στην 66η θέση βρίσκεται ο Άντριου Μακρίδης, επικεφαλής της εταιρείας παροχής ηλεκτρισμού και νερού στην συγκεκριμένη πολιτεία. Ακολουθεί στην 90η θέση ο επιχειρηματίας Μαρκ Μαρκέλις, στην 97η ο Λεν Νοταράς, επικεφαλής μεγάλου νοσηλευτικού ιδρύματος, και στη 101η θέση ο ελληνορθόδοξος ιερέας του Ντάργουϊν, Τζόελ Ξάνθος.

ysterografa.gr

Ποινικές διώξεις για υπόθεση υπεξαίρεσης στον ΕΟΤ

live your myth in Greece
Πέντε άτομα συνελήφθησαν, ανάμεσά τους και ο πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ, Κώστας Βασιλάκος,  με τον εισαγγελέα να τους ασκεί διώξεις για  υπεξαίρεση από την υπηρεσία, απάτη, πλαστογραφία και σύσταση συμμορίας, όλα σε βαθμό κακουργήματος.
Σύμφωνα με τις κατηγορίες τα συγκεκριμένα άτομα έστηναν εταιρείες – «φαντάσματα» και στη συνέχεια έκοβαν από τον ΕΟΤ επιταγές πληρωμών σε αυτές τις εταιρείες.
Όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ του το MEGA ο Κώστας Βασιλάκος είχε στην κατοχή του παράτυπα μπλοκ επιταγών του ΕΟΤ, που είχε πάρει από τους ταμίες. Το κουβάρι των αποκαλύψεων άρχισε να ξετυλίγεται όταν την προηγούμενη Παρασκευή μια γυναίκα , εμφανίστηκε σε τράπεζα, για να εισπράξει μια επιταγή του ΕΟΤ ύψους 147.000 ευρώ. Η τράπεζα ζήτησε επιβεβαίωση από τον ΕΟΤ, ο οποίος έδωσε εντολή να «παγώσει» η διαδικασία.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η επιταγή αφορούσε ένα ξενοδοχείο στη Σύρο, με τον ιδιοκτήτη του οποίου όμως να τονίζει στο τμήμα των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., που ασχολείται με το θέμα, πως δεν υπήρχε καμία οφειλή του ΕΟΤ προς το ξενοδοχείο του.
Την υπόθεση συνεχίζει να διερευνά η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, ενώ οι κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν την Παρασκευή.

ysterografa.gr

Ο Μπιν Λάντεν είχε δώσει… φακελάκι!

Osama-Bin-Laden-compound
Μια… πικάντικη είδηση δημοσιεύει η εφημερίδα “The News”, σύμφωνα με ρεπορτάζ της οποίας ο ιδρυτής και ηγέτης της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε… δωροδοκήσει υπάλληλο της Πολεοδομίας του Πακιστάν, για να μπορέσει να χτίσει το οχυρό κοντά στο Ισλαμαμπάντ όπου διέμενε, και επρόκειτο τελικά να εκτελεστεί από τους άνδρες της ειδικής ομάδας SEAL των ΗΠΑ, στις 2 Μαϊου του 2011.
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το… φακελάκι που έδωσε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν 515 δολάρια, και το περιστατικό  καταγράφεται στο ημερολόγιο του εκτελεσθέντος ηγέτη της Αλ Κάιντα, που βρέθηκε στο κρυσφήγετό του, και έχουν σήμερα στην κατοχή τους οι αρχές του Πακιστάν.

ysterografa.gr