Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Θεατρική παράσταση «ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΚΟΥΚΛΕΣ» με τη Θεατρική ομάδα της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης σήμερα και αύριο στο Δερβένι


Η Θεατρική ομάδα της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ» παρουσιάζει την παράσταση «ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΚΟΥΚΛΕΣ»
Άσκηση πάνω στα έργα του TENNESSEE WILLIAMS
Η ΚΡΑΥΓΗ
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΕΡΘΑ
ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Η ΛΑΙΔΗ ΦΘΕΙΡΟΖΟΛ
ΠΡΟΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ
ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΠΟΥΛΙ ΤΗΣ ΝΙΟΤΗΣ
Η ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΕΡΣΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Ο ΠΟΘΟΣ
          
Σκηνοθεσία : Τερέζα Λουίζου
Μετάφραση:  Παύλος Μάτεσις –– Μάριος Πλωρίτης -Νίκος Γκάτσος - Γεράσιμος Σταύρου – Αννέτα Ζαχαρίου - Κωστούλα Μητροπούλου
Σύνθεση κειμένων - Διδασκαλία : Τερέζα Λουίζου
Μουσική επιμέλεια :  Νίκος Σταύρου
Σκηνική επιμέλεια  :  «Πειραματιστές»
Ενδυματολογική επιμέλεια : Γιώργος Κορδούλης
Παίζουν με σειρά εμφάνισης:
ΕΛΕΝΗ ΖΙΟΖΩΚΟΥ - ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΚΑΡΙΩΡΗ - ΕΦΗ ΠΟΥΡΓΙΑΖΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΔΟΥΛΗ - ΕΦΗ ΚΑΪΤΣΑ - ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΤΟΥΦΑ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΙΟΖΙΩΚΟΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΔΟΥΛΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥ - ΤΕΡΕΖΑ ΛΟΥΙΖΟΥ
Προλογίζει η  ΕΛΕΝΑ ΨΑΡΡΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ   29  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ   2012    8.00 μ.μ
ΚΥΡΙΑΚΗ   30  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ   2012    8.00 μ.μ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Υπό την Αιγίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Αθλητικές δραστηριότητες στη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης


Εκτός της αξιόλογης παρουσίας των ποδοσφαιρικών συλλόγων «ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ», «ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ» & «Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ», πολλές και σημαντικές αθλητικές δράσεις υλοποιεί ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης.
1.    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΘΕΣΗ της κύριας αίθουσας του γυμναστηρίου στο κοινό για ΜΠΑΣΚΕΤ και ΒΟΛΕΪ
(με την επίβλεψη του χώρου από τον φύλακα του γυμναστηρίου).
•    5 φορές την εβδομάδα, μάθημα διάρκειας 90 λεπτών.
•    Συμμετέχουν περίπου 40 άτομα.
2.    Δωρεάν πρόγραμμα γυμναστικής ΓΙΟΓΚΑ (για άτομα από 14 ετών και άνω), από την γυμνάστρια κα Φίλων Νατάσσα.
•    2 φόρες την εβδομάδα, μάθημα διάρκειας 90 λεπτών.
•    Συμμετέχουν περίπου 35 άτομα.
3.    Δωρεάν πρόγραμμα γυμναστικής για γυναίκες, από την γυμνάστρια κα Μετζέλου Χαρά.
•    4 φορές την εβδομάδα, μάθημα διάρκειας 50 λεπτών
•    Συμμετέχουν περίπου 35 γυναίκες
4.    Λειτουργία της αίθουσας με τα όργανα γυμναστικής από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 16:00 έως 21:30.
•    Συμμετέχουν περίπου 50 άτομα
Εξίσου σημαντικές είναι και οι αθλητικές δράσεις που υλοποιούνται σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους.
1.    ΒΟΛΕΙ – ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ για παιδιά, από τον Γ.Σ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ «Α ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΗΣ», με υπεύθυνο γυμναστή τον κ. Μισύρη Τάσο.
•    3 φορές την εβδομάδα, μάθημα διάρκειας 2 ώρων.
•    Συμμετέχουν περίπου 65 παιδιά.
2.    Μαθήματα ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ για παιδιά, από την γυμνάστρια κα Μετζέλου Χαρά
(πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Δερβενίου).
•    2 φορές την εβδομάδα, μάθημα διάρκειας 60 λεπτών.
•    Συμμετέχουν περίπου 15 παιδιά.
3.    Μαθήματα ΜΠΑΛΕΤΟΥ για παιδιά, από την δασκάλα κα Λύτρα Πένυ.
•    2 φορές την εβδομάδα, μάθημα διάρκειας 60 λεπτών.
•    Συμμετέχουν περίπου 15 παιδιά.
4.    Μαθήματα ΚΑΡΑΤΕ από το ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, με υπεύθυνο γυμναστή τον κ. Ρεντούμη Κώστα.
•    2 φορές την εβδομάδα, μάθημα διάρκειας 2 ωρών.
•    Συμμετέχουν περίπου 15 παιδιά.

Άκης Τσελέντης: Αφήστε τα "πράσινα σχολεία" και τα "πράσινα άλογα" και ελέξτε την στατικότητα τους σε περίπτωση ισχυρού σεισμού

Άκης Τσελέντης: Αφήστε τα "πράσινα σχολεία" και τα "πράσινα άλογα" και ελέξτε την στατικότητα τους σε περίπτωση ισχυρού σεισμού  "Παγωμένο" το πρόγραμμα ελέγχου της αντισεισμικής προστασίας των δημόσιων κτιρίων
Κώδωνα κινδύνου για το γεγονός ότι επί της ουσίας έχει εγκαταλειφθεί ο αντισεισμικός έλεγχος των δημόσιων κτιρίων κρούει ο Καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης, με αφορμή τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις με επίκεντρο την περιοχή του Καστριτσίου στην Πάτρα. Ο κ. Τσελέντης εγκαλεί με κατηγορηματικό τρόπο την Πολιτεία ισχυριζόμενος ότι έχει αφήσει στην τύχη τους δημόσια κτίρια στα οποία συναθροίζονται πολλοί πολίτες καθημερινά ενώ, χαρακτηριστικά, μίλησε ακόμη και για "σάπια σχολεία" και "σχολεία ερείπια" για τα οποία δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Super B και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πομώνη ο κ. Τσελέντης είπε ότι αντί να μιλούμε για "πράσινα σχολεία, για σχολεία με φωτοβολταϊκά και... πράσινα άλογα", θα πρέπει να δούμε την στατικότητα των κτιρίων ενώ επεσήμανε ότι δεν είναι τυχαίο ότι σε κάθε σεισμό μεσαίου και μεγάλου μεγέθους τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται σε δημόσια κτίρια.
Να σημειωθεί, όπως έχει γράψει το thebest.gr, ότι αντίστοιχη θέση έχει υιοθετήσει και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Γιανναδάκης.Τον περασμένο Ιούνιο το ΤΕΕ είχε εκδώσει ανακοίνωση υπογραμμίζοντας ότι "ο τελευταίος προσεισμικός έλεγχος των Δημοσίων Κτιρίων που έγινε από το Τεχνικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε πριν από 10 χρόνια και αφορούσε περίπου 100 Κτίρια, ενώ τέσσερα χρόνια μετά το σεισμό του 2008 το πρόγραμμα αποκατάστασης σεισμοπλήκτων καρκινοβατεί με επίπεδα υλοποίησης της τάξης του 50%".
Αντίστοιχα, είναι σημαντικό να αναδειχθεί και η αναγκαιότητα παρεμβάσεων αντισεισμικής θωράκισης και για τα ιδιωτικά κτίρια τα οποία έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 30 χρόνια από την κατασκευή τους. Δεδομένου του οικοδομικού κορεσμού στα αστικά κέντρα αλλά και της οικονομικής κατάστασης της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού, είναι μάλλον αφελές να προβλέψει κανείς για τα επόμενα χρόνια μια έντονη οικοδομική δραστηριότητα μέσω της οποίας θα προκύψουν νέα κτίρια με σύγχρονες προδιαγραφές, ανέφερε το ΤΕΕ.

Επεισόδια έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αίγιο

Ένταση δημιουργήθηκε χθες βράδυ, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αίγιο μεταξύ μελών της οργάνωσης και αντιεξιουσιαστών...

Η ένταση ξεκίνησε όταν ομάδα πέντε ατόμων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο πήγαν κάτω από τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» και ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση με μέλη της οργάνωσης

Σύμφωνα με το Patrastimes.gr, στο σημείο έσπευσαν κι άλλοι αντιεξουσιαστές οι οποίοι επιχείρησαν να εισβάλουν στα γραφεία.

Από τον πρώτο όροφο του κτιρίου όπου βρίσκονται τα γραφεία της "Χρυσής Αυγής" κατέβηκαν μέλη του κόμματος που εκείνη την ώρα ήσαν μέσα σε αυτά με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια ενώ "επιστρατεύτηκαν" μπουκάλια, πέτρες και ξύλα.

Από τη... "σύρραξη" προκλήθηκαν ζημιές στις τζαμαρίες ενός καφενείου που βρίσκεται στο ισόγειο.

newsit.gr

Focus με τη Φαίη, από τι κινδυνέυουν τα φροντιστήρια

Με λουκέτο κινδυνεύουν τα περισσότερα φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών, όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποί τους στην εκπομπή «Focus με τη Φαίη» και τη Φαίη Μαυραγάνη, με το νέο ν/σ που ψήφισε η κυβέρνηση κατ΄ εντολή της τρόικας. Όπως καταγγέλλουν οι προσκεκλημένοι κυρία Χριστοδούλου και κύριος Γκανάς, από το Σύνδεσμο Κέντρων Ξένων Γλωσσών, γίνεται προσπάθεια εξοβελισμού των μικρών επιχειρήσεων από το χώρο με στόχο να ευνοηθούν μεγάλες αλυσίδες. Όλες οι άδειες φροντιστηρίων αναστέλλονται από τον ερχόμενο Αύγουστο και καλούνται οι ιδιοκτήτες να συμμορφωθούν σε νέα δεδομένα.
Δείτετην εκπομπή Focus με τη Φαίη πατώντας εδώ

Focus Web Tv

Χριστουγεννιάτικο Follow Us με Τάκη Ζαχαράτο και παιχνίδια στο λούνα πάρκ

Λίγο πριν τον ερχομό του νέου έτους, δείτε στο Χριστουγεννιάτικο Follow Us τον Γιώργο τη Νίκη και την Ρωξάνη σε τρελά κέφια. Ακολουθήσαμε τον Τάκη Ζαχαράτο στο εκρηκτικό show Iam what I am στο θέατρο Αλίκη, σε μία συνέντευξη που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Ακόμη δείτε την παρέα του Follow Us σε δοκιμασίες που δεν πάει ο νους σας, σε ένα λούνα πάρκ όπου γίνονται και πάλι παιδιά. Κέφι, δώρα και εορταστική διάθεση στο τελευταίο Follow Us της χρονιάς. Χρόνια πολλά!!
Δείτε την  εκπομπή Follow Us πατώντας εδώ

Focus Web Tv

Υπέρ Υγείας Κρυολόγημα ή γρίπη;

Απαντήσεις για το κρυολόγημα και τη γρίπη, έρχεται να δώσει η εκπομπή "Υπερ υγείας" με τον Βαγγέλη Σαρρή, μέσα από την Focuswebtv. Οι καλεσμένοι του Αναστασία Μοσχοβάκη παθολόγος και Κωνσταντίνος Νταλούκας παιδίατρος, αποσαφηνίζουν για ενήλικους και παιδιά αντίστοιχα, τις διαφορές, τα συμπτώματα, τα μέτρα πρόληψης καθώς και τα "σημάδια" εκείνα που θα πρέπει να μας οδηγήσουν άμεσα στον γιατρό, "χτυπώντας καμπανάκι" για κάτι πιο σοβαρό. Ποιοί οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής, ποιές οι ομάδες υψηλού κινδύνου, τί γίνεται με τους εμβολιασμούς και ποιούς αφορούν. Κρυολόγημα ή γρίπη; Ενημερωθείτε έγκαιρα και αντιμετωπίστε ότι κι αν είναι, στην εκπομπή "Υπερ υγείας" στη Focuswebtv
Δείτε την εκπομπή ΥΠΕΡ ΥΓΕΙΑΣ πατώντας εδώ

Σαμαράς: Αποφύγαμε τα χειρότερα, θα πετύχουμε τα καλύτερα

Antonis-Samaras
Ο Αντώνης Σαμαράς δημοσιεύει άρθρο στον “Τύπο της Κυριακής”, αναφέροντας τους στόχους και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2013, καθώς και τις προκλήσεις που έχει μπροστά της η Ελλάδα, προκειμένου να βγει από την κρίση και να υπερβεί τις αρνητικές συνέπειες από την οικονομική ύφεση:
Από το χείλος της καταστροφής στην αναγέννηση της πατρίδας 

Ο Ομπάμα τραβάει το σχοινί για τον “δημοσιονομικό γκρεμό” (video)

Barack-Obama-Jon-BoehnerΟι πληροφορίες από το πολιτικό παρασκήνιο της Ουάσινγκτον είναι πληθυντικές και θορυβώδεις. Σε τέτοιο σημείο που σε κάνουν να απορείς, αν όχι να… υποψιάζεσαι για το σκόπιμο των διαρροών από την πλευρά του Λευκού Οίκου, περί της “ειλημμένης” απόφασης του Μπαράκ Ομπάμα να μην προτείνει στους Ρεπουμπλικανούς της Βουλής των Αντιπροσώπων μια συμβιβαστική λύση για να αποτρέψει τον “δημοσιονομικό γκρεμό”.
Αλλά αντιθέτως, να επιμείνει στις θέσεις που έχει ήδη διατυπώσει για την αναγκαιότητα αύξησης της φορολογίας των “πλουσίων” χωρίς παράλληλη θυσία κοινωνικών δικαιωμάτων και κεκτημένων, όπως ζητά το ακραίο Tea Party, το οποίο ελέγχει πλήρως και καθοδηγεί την πολιτική στρατηγική και τις αποφάσεις του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

«ΤΡΙΠΛΕΤΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Η καλή χρονιά για τους 2.500 υπαλλήλους ΙΔΑΧ ΔΕ που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και για τους 25.000 δημόσιους υπαλλήλους που θα τεθούν μέσα στο 2013 από το... τριμελές Συμβούλιο που συγκροτήθηκε, με απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, φαίνεται!
Το «ευέλικτο αυτό σχήμα», όπως χαρακτηρίζεται, που συγκροτήθηκε και ανακοινώθηκε σήμερα έπειτα από... 14 μήνες ακριβώς (!!!) από την πρόβλεψή του στο νόμο Ρέππα για την εφεδρεία (Ν.4024/2011, ΦΕΚ Α΄ 226), θα κληθεί να κάνει -ουσιαστικά- fast track αξιολογήσεις των υπαλλήλων του κράτους (σ.σ.: έτσι χαρακτηρίζονται από το νόμο Ρέππα και μετά) και των δομών / υπηρεσιών του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ των Αντώνη Μανιτάκη - Γιάννη Στουρνάρα, το τριμελές Συμβούλιο θα πρέπει, από τη δημοσίευσή της σε ΦΕΚ, μέσα σε 10 ημέρες να εκδώσει την πρώτη απόφασή του, αφού πρώτα ελέγξει τις αιτήσεις - φακέλους των υπαλλήλων για την κάλυψη των 7.500 θέσεων που έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς τους δημοσιογράφους.
Στην αξιολόγηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, που θα προσαρμοστεί ανά κατηγορία υπαλλήλων και εκπαιδευτική βαθμίδα, θα γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος στους φακέλους και θα λαμβάνονται υπόψη γραπτό τεστ δεξιοτήτων (σ.σ.: ακόμη και η συνέντευξη), η προτίμηση του αιτούντος, η συνάφεια του αντικειμένου της προηγούμενης και της νέας θέσης, η εντοπιότητα και η χιλιομετρική απόσταση του τόπου κατοικίας από το νέο τόπο εργασίας, η οικογενειακή κατάσταση, η προϋπηρεσία, τα εκπαιδευτικά προσόντα αλλά και κοινωνικά κριτήρια.
Να σημειωθεί πως για τους ΥΕ υπαλλήλους δε θα υπάρξει γραπτό τεστ, ενώ με διαφορετικό «παρανομαστή» θα κριθούν υπάλληλοι με χρόνια προϋπηρεσίας από εκείνους που εισήλθαν πρόσφατα στο Δημόσιο.
Διαφορετική, εξάλλου, θα είναι και η αξιολόγηση για τους υπαλλήλους κάθε υπουργείου. Ο κάθε υπουργός θα κληθεί να δώσει ένα «memo» για τα κριτήρια αξιολόγησης των υπαλλήλων που υπηρετούν στο υπουργείο, όπως επίσης και για εκείνους που βρίσκονται σε φορείς / οργανισμούς που εποπτεύει. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα συλλέξει το σύνολο των προτάσεων και κατόπιν θα διαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο αξιολόγησης το οποίο θα τεθεί υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.
Υπενθυμίζεται πως μία άλλη αξιολόγηση, αυτή των δομών και των υπηρεσιών των υπουργείων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Γενάρη, σύμφωνα και με την πρόσφατη απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης που συνεδρίασε υπό τον Αντώνη Σαμαρά.
Η «ταυτότητα» του τριμελούς Συμβουλίου
Το τριμελές Συμβούλιο συγκροτείται από έναν αντιπρόεδρο ή πρόεδρο τμήματος του ΑΣΕΠ, ως πρόεδρο, έναν υπάλληλο ο οποίος ασκεί καθήκοντα προϊσταμένου γενικής διεύθυνσης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και έναν υπάλληλο ο οποίος ασκεί καθήκοντα προϊσταμένου γενικής διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών, ως μέλη.
Η θητεία του τριμελούς Συμβουλίου είναι τετραετής, ενώ μπορεί να παρατείνεται για δύο ακόμη χρόνια με απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών.
Η πρώτη απόφαση συγκρότησης του τριμελούς Συμβουλίου εκδίδεται εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και η πρώτη θητεία του τριμελούς Συμβουλίου αρχίζει από την έκδοση της απόφασης συγκρότησής του και λήγει την 30η Ιουνίου του τελευταίου έτους της.
Το τριμελές Συμβούλιο συνεδριάζει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

aytodioikisi.gr

Ρύθμιση για χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών ως πέντε έτη σε υπάλληλους ΟΤΑ

«Το υπουργείο προτίθεται να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για την επέκταση των διατάξεων που προβλέπουν τη χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών ως πέντε έτη για σοβαρούς ιδιωτικούς λογούς και στους υπάλληλους των ΟΤΑ αʼ βαθμού».
Αυτό απαντά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη σχετικά με την εφαρμογή νομοθετικής ρύθμισης που προβλέπει χορήγηση νόμιμων αδειών άνευ αποδοχών σε δημοτικούς υπαλλήλους.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Παναγούλη έχει ως εξής:
«Με τη διατύπωση του Ν.3986/2011 που αναφέρεται σε «ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012-2015» και ειδικότερα την παρ. 4 του άρθρου 37, με την οποία τροποποιείται η παρ. 2 του άρθρου 51 του Ν.3528/2007 (Υπαλληλικός Κώδικας) επιτρέπεται πλέον στους υπαλλήλους των ΟΤΑ, η χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών συνολικής διάρκειας πέντε (5) ετών, κατόπιν αιτήσεώς τους για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους, χωρίς ωστόσο στην εν λόγω διάταξη να συμπεριλαμβάνονται και οι υπάλληλοι των Δήμων. Η συγκεκριμένη διάκριση -κατόπιν επανειλημμένων προφορικών επιβεβαιώσεων των αρμόδιων οργάνων και ειδικότερα των Υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης- οφείλεται στην εκ παραδρομής παράλειψη του νομοθέτη να ρυθμίσει ομοίως, τις δύο κατηγορίες υπαλλήλων. Από την ψήφιση του Νόμου και έπειτα έχει παρέλθει διάστημα δεκαπέντε (15) μηνών, χωρίς ωστόσο να υφίσταται σήμερα, κάποια ουσιαστική μεταβολή. Για παράδειγμα, υπάρχει μόνιμη υπάλληλος (Μηχανικός Π.Ε.) του Δήμου Λέρου, που έχει αιτηθεί από τριετίας τη χρήση νόμιμης αδείας για οικογενειακούς λόγους, δίχως ακόμα να λάβει επίσημη απάντηση και παρά τις επαναλαμβανόμενες προσπάθειες του Δημάρχου της Λέρου προκειμένου να αποσπαστεί η έγκρισή της, από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών. Η δυσάρεστη αυτή κατάσταση αποτυπώνει ανάγλυφα τις παθογένειες του Δημοσίου Τομέα και των συνεπειών του, τόσο για τους υπαλλήλους του Τομέα αυτού, όσο και για τους πολίτες που καθημερινά συναλλάσσονται με αυτόν.
ΕΡΩΤΑΣΤΕ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
Έχετε σκοπό να εφαρμόσετε την παραπάνω νομοθετική ρύθμιση αδειών και για τους  δημοτικούς υπαλλήλους;
Αν ναι, πότε σχεδιάζετε την τυπική της ισχύ;»

Δ. Πατρέων: Υπέβαλε αίτημα χρηματοδότησης για το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Απορριμμάτων

Υποβλήθηκε από το Δήμο Πατρέων και το Δήμο Δυτικής Αχαΐας στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το αίτημα για χρηματοδότηση, από το ΕΣΠΑ, του έργου του Εργοστασίου Επεξεργασίας Απορριμμάτων Νομού Αχαΐας.
Το ποσό το οποίο αναλογεί στην Αχαΐα για το εργοστάσιο είναι 27.400.000 ευρώ.
Το δεύτερο 15νθήμερο του Ιανουαρίου αναμένεται να προκηρυχθεί η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την προεπιλογή έξι (6) ενδιαφερομένων μεταξύ των οποίων θα ακολουθηθεί η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου.
Να σημειωθεί ότι η τελική επιλογή του αναδόχου του έργου αναμένεται στο τέλος του καλοκαιριού του 2013.
aytodioikisi.gr 
Bookmark and Share

Η Δικαιοσύνη μπλοκάρει την παραγραφή για Παπακωνσταντίνου

Areios-Pagos
Η… σιωπηλή επανάσταση της Δικαιοσύνης, που αποδεικνύεται το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότερο παρεμβατική στον δημόσιο βίο, σε μια προσπάθεια να βρεθεί πιο κοντά στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, συνεχίζεται και με την υπόθεση Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, και μετά τις φήμες και τους… ψιθύρους που ακούγονται στα πολιτικά παρασκήνια, αλλά και στις θέσεις τις οποίες διατυπώνουν δημοσίως συνταγματολόγοι περί παραγραφής των αδικημάτων για τα οποία θα κληθεί να λογοδοτήσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, λόγω των διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων του Μαϊου και του Ιουνίου του 2012, δικαστικοί κύκλοι κινούνται με εργώδη διάθεση στην κατεύθυνση της εξεύρεσης “παραθύρων”, που θα προσπεράσουν τον σκόπελο της παραγραφής, και να οδηγήσουν τον άλλοτε “τσάρο” της ελληνικής οικονομίας ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Δικαιοσύνη είναι πιθανόν να ακολουθήσει την οδό που ακολουθήθηκε στο πρόσφατο παρελθόν με την περίπτωση του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και κορυφαίου, ιστορικού στελέχους του Κινήματος Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος βρίσκεται σήμερα προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό.
Ανώτατοι δικαστικοί κύκλοι διέρρεαν με νόημα ότι δεν μπορεί η Δικαιοσύνη να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, σε μια περίοδο κατά την οποία η ελληνική κοινωνία υποφέρει, και ζητά να χυθεί άπλετο φως σε υποθέσεις οι οποίες συνοδεύονται από οσμή σκανδάλου.

ysterografa.gr

Βενιζέλος: Να ξεπεράσουμε τη συνωμοσιολογία και την εθνική απαξίωση

Evangelos-Venizelos
Με άρθρο του στον “Τύπο της Κυριακής”, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίζεται αισιόδοξος για το 2013, τόσο αναφορικά με τις προοπτικές που διανοίγονται για την Ελλάδα, ώστε να ξεπεράσει η χώρα την κρίση, όσο και για το ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται δημοσκοπικά σε ιστορικά χαμηλά.
“Η στρατηγική που ακολουθήσαμε για τη σωτηρία της χώρας είχε τεράστιο πολιτικό και συναισθηματικό κόστος για το ΠΑΣΟΚ, που σήκωσε στη δύσκολη φάση μόνο του το βάρος, απέναντι σε ένα ετερόκλητο και ανεύθυνο αντιμνημονιακό μέτωπο. Ξέρουμε ότι μόλις καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός της δυσαρέσκειας και η χώρα βρει το δρόμο και τον δυναμισμό της, θα αξιολογηθούν δίκαια οι δύσκολες αλλά εθνικά και κοινωνικά υπεύθυνες επιλογές μας.
Πρέπει να ξεπεράσουμε οριστικά τη συνωμοσιολογία, τη μιζέρια, το κακό σπορ της εθνικής μας απαξίωσης.
Το 2013 είναι η χρονιά της εθνικής ανάκαμψης, άρα και της δικής μας πολιτικής ανάκαμψης.
Το 2013 είναι η χρονιά της οριστικής διάψευσης των κηρύκων της εθνικής καταστροφής, που θα μείνουν με τη στυφή γεύση των εύκολων, επικίνδυνων και ανεύθυνων λόγων τους”, σχολιάζει με νόημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ysterografa.gr

Κουβέλης: Να προχωρήσει η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος

Fotis-Kouvelis
Την προώθηση πολιτικών για την ανασυγκρότηση της χώρας ζητά ο Φώτης Κουβέλης ενόψει της χρονιάς που έρχεται, με άρθρο το οποίο δημοσιεύει στον “Τύπο της Κυριακής”. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επισημαίνει ότι πρέπει να κλείσει η συζήτηση γύρω από τα μέτρα περικοπών, και να ανοίξει ουσιαστικά ο διάλογος για την επόμενη μέρα, με την εξάλειψη όλων των παθογενειών και την υπέρβαση όλων των ανεπαρκειών που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα.
“Να προχωρήσει αταλάντευτα η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και να αναβαθμιστούν η διαφάνεια και ο κοινωνικός έλεγχος.
Να ανασυγκροτηθεί η δημόσια διοίκηση, χωρίς απολύσεις, με κινητικότητα.
Για να προωθηθούν οι πολιτικές ανασυγκρότησης της χώρας θα πρέπει να δημιουργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης της πολιτικής και των πολιτών, μέσα από την εγκαθίδρυση μιας διαφανούς και αξιοκρατικής διακυβέρνησης”, σημειώνει ο Φώτης Κουβέλης.

Γ. Παπανδρέου: Όλα στο φως

George-Papandreou-George-Papaconstantinou
Μια πρώτη αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου για την υπόθεση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου είχαμε αργά το απόγευμα.
Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και τέως αρχηγού του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι ρωτήθηκαν από δημοσιογράφους, σχολίαζαν με νόημα ότι η θέση του Γιώργου Παπανδρέου είναι πάγια και ξεκάθαρη: Όλα στο φως. Πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης.