Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Έκρηξη στο Mall στο Μαρούσι. Δυο ελαφρά τραυματίες

themall_1
Έκρηξη σημειώθηκε το πρωί στην είσοδο εμπορικού κέντρου στο Μαρούσι. Οι δράστες είχαν ενημερώσει νωρίτερα την Αστυνομία, και έτσι ο χώρος είχε εκκενωθεί εγκαίρως, ώστε να αποτραπούν τραυματισμοί.
Η τηλεφωνική προειδοποίηση αφορούσε σε επερχόμενη έκρηξη στο Mall.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στον πρώτο όροφο του κτιρίου, και όταν σημειώθηκε η έκρηξη υπήρξε τραυματισμός δυο ανδρών της ασφάλειας του κτιρίου, χωρίς η κατάστασή τους να εμπνέει ανησυχία.
Οι δυο άνδρες της ασφάλειας μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ, για τις απαραίτητες εξετάσεις.
Είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” και στο site “zougla.gr”.
Με εντολή της Αστυνομίας έκλεισε ο σταθμός του ηλεκτρικού στη Νερατζιώτισσα. Επίσης είναι κλειστό το κομμάτι του Προαστιακού από τη Μεταμόρφωση έως τη Δουκίσσης Πλακεντίας
Στο Mall υπάρχουν άλλα δυο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Η Αστυνομία εκτιμά ότι η έκρηξη στο Mall συνδέεται με την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού, και αναμένει τη σχετική προκήρυξη.
Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε ότι γίνονται έλεγχοι από το ειδικό τμήμα της αστυνομίας μήπως υπάρχουν κι άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί στο Mall.
«Γίνεται έλεγχος και σε άλλα επίπεδα μήπως υπάρχει και άλλος εκρηκτικός μηχανισμός. Οι πυροτεχνουργοί βρίσκονται εδώ και ελέγχουν τους χώρους», είπε ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ, ενώ όσον αφορά τις ζημιές ανέφερε ότι: «Υπάρχουν ζημιές, αλλά όχι μεγάλης έκτασης, καθώς ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος. Η έκρηξη έγινε στο πρώτο επίπεδο πάνω από το πάρκινγκ».
Σύσκεψη διεξάγεται στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης με αφορμή την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στο Mall.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για το συμβάν, αλλά και γι’ όλες τις σχετικές λεπτομέρειες έχει ενημερωθεί και ο Αντώνης Σαμαράς

ysterografa.gr