Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Ο Τέρενς Κουίκ στην Κόρινθο

Την  6η Ιανουαρίου  2013  και  ημέρα  Κυριακή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των  Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ θα είναι στην πόλη της Κορίνθου όπου θα  παρακολουθήσει την θεία λειτουργία και τον Αγιασμό των Υδάτων, στο Μητροπολιτικό Ναό του Απόστολου Παύλου όπως επίσης και την τέλεση της  κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού στην προβλήτα του φλοίσβου της Κορίνθου

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Κορινθίας: «Η Χρυσή Αυγή είναι το πιο σάπιο κομμάτι του πολιτικού συστήματος»



«Την προηγούμενη βδομάδα, μέλη της Χρυσής Αυγής Κορίνθου με επικεφαλής τον βουλευτή Στ. Μπούκουρα επιτέθηκαν με πτυσσόμενα γκλομπ σε ομάδα ατόμων την ώρα που άφηναν τρόφιμα στα γραφεία του συνδέσμου Ορίτζιναλ 21 στην Κόρινθο.
Ο τοπικός σύνδεσμος φίλων της ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα συλλέγει ρούχα και τρόφιμα για Έλληνες και μετανάστες που τα έχουν ανάγκη. Αυτό προφανώς δεν άρεσε στους νεοναζί, οι οποίοι δε θέλουν την κοινωνική αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση των πολιτών.
Προτιμούν να είναι οι μοναδικοί «φιλάνθρωποι» της περιοχής, δημιουργώντας κομματική πελατεία με αντίτιμο λίγο φαγητό. Είναι η ίδια λογική με την οποία έφτιαχναν τους κομματικούς τους στρατούς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τόσα χρόνια, μόνο που, λόγω κρίσης, τη θέση του διορισμού στο δημόσιο έχει πάρει μια σακούλα με μακαρόνια και λάδι.
Δυστυχώς γι’αυτούς, πήραν από τα μέλη της Ορίτζιναλ 21 Κορίνθου την απάντηση που αρμόζει σε κάθε φασίστα, με αποτέλεσμα να φύγουν κακήν κακώς και, ως αποτυχημένοι γκεμπελίσκοι που είναι, να προσπαθούν να παρουσιάσουν το γεγονός σαν απρόκλητη επίθεση «αναρχοαριστερών» την ώρα που πήγαιναν, δήθεν, στη νομαρχία. Φυσικά, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η αλήθεια γρήγορα ήρθε στο φως.
Η Χρυσή Αυγή είναι το πιο σάπιο κομμάτι του πολιτικού συστήματος, ανατράφηκε από αυτό και τώρα προσπαθεί με τραμπουκισμούς να επιβληθεί σε όποιον τους χαλάει τα σχέδια.
Όλοι θυμόμαστε τι έλεγαν προεκλογικά τα μέλη της Χρυσής Αυγής Κορίνθου: «Βάλτε μας στη βουλή για να δείρουμε τους πολιτικούς».
Η πραγματικότητα είναι, βέβαια, εντελώς διαφορετική: Όσο η συγκυβέρνηση περνάει τα νέα μνημόνια, τις απολύσεις, τις μειώσεις, την εξαθλίωση των εργαζομένων, η Χρυσή Αυγή, σα γνήσιο δεκανίκι του συστήματος, επιτίθεται στην αριστερά, στους μετανάστες και σε όσους σηκώνουν με αξιοπρέπεια το κεφάλι και αρνούνται το μίασμα του φασισμού.
Από τότε που οι νεοναζί άνοιξαν και γραφεία στο κέντρο της Κορίνθου, έχουν γίνει διάφορες επιθέσεις σε άτομα αλβανικής και όχι μόνο καταγωγής στη συγκεκριμένη περιοχή.
Να κλείσουν τα γραφεία της συμμορίας που νομίζει ότι οι τραμπουκισμοί περνάνε στην Κόρινθο, που λειτουργούν και σαν κέντρο στρατολόγησης μαθητών και διαποτισμού τους με το δηλητήριο του ναζισμού και του ρατσιστικού μίσους. Ούτε στην Κόρινθο, ούτε πουθενά!».

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Κορινθίας

Εφιαλτική νύχτα για υπάλληλο του Προαστιακού σταθμού στο Ζευγολατιό- Την λήστεψαν στο γραφείο της!

H ληστεία έγινε στον σταθμό του Προαστιακού, στο Ζευγολατιό - Άφαντοι οι δράστες...

Όλα έγιναν, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στις 20.05. Οι 3 άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, μπήκαν στον σταθμό του Προαστιακού και κινήθηκαν προς το γραφείο της υπαλλήλου, που εκείνη την ώρα δούλευε μόνη.

Όπως είπε στους αστυνομικούς η 40χρονη υπάλληλος, οι δράστες την αιφνιδίασαν και την ακινητοποίησαν με τα πιστόλια που κρατούσαν. Βούτηξαν χρηματικό ποσό και απομακρύνθηκαν από την περιοχή, πριν φτάσει η αστυνομία. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται...

newsit.gr

Υπουργείο Οικονομικών: Επεκτείνονται σε όλη την χώρα οι αντικειμενικές αξίες!

Την επέκταση σε όλη την χώρα των αντικειμενικών αξιών προανήγγειλε το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του που εξέδωσε με αφορμή την φοροκαταιγίδα που έρχεται. Το υπουργείο υποστηρίζει ότι τα δημοσιεύματα δεν ευσταθούν και ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, δεν θα είναι 500.000 οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα λάβουν τα ειδοποιητήρια για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το 2010 - 2011 και το 2012.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:
• «Τα ειδοποιητήρια με το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας που φθάνουν στους φορολογούμενους για τα έτη 2010, 2011 και 2012, αφορούν μικρό μόνο αριθμό ιδιοκτητών, δεδομένου ότι ο φόρος αφορά φυσικά πρόσωπα με μεγάλη ακίνητη περιουσία, όπου το αφορολόγητο είναι ατομικό.

Για παράδειγμα, ΦΑΠ για το 2010 θα πληρώσει περίπου το 5% των ιδιοκτητών ακινήτων οι όποιοι κατέχουν ατομική ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ το άτομο και άρα στο ζευγάρι άνω των 800.000 ευρώ.

Για το 2011, λόγω μείωσης του αφορολόγητου, οι ιδιοκτήτες που θα πληρώσουν το φόρο ανέρχονται σε περίπου 10% με ατομική ακίνητη περιουσία από 200.000 ευρώ και άνω, ενώ αντίστοιχα είναι τα ποσοστά για το 2012.

Η προτεραιότητα του υπουργείου Οικονομικών στο θέμα των αντικειμενικών αξιών είναι η επέκτασή τους σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, έτσι ώστε να υπάρχει βεβαιότητα και σταθερότητα στη φορολογητέα βάση των ακινήτων και των σχετικών συναλλαγών.

• Όσον αφορά το σχεδιασμό για τα ακίνητα εκτός σχεδίου, εξετάζεται η ένταξή τους στο ενιαίο φόρο ακινήτων προκειμένου να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να κατανεμηθούν τα βάρη δικαιότερα, ώστε να συνεισφέρουν όλοι κατά την δυνατότητά τους. Εξετάζεται, επίσης, η ιδιαιτερότητα των εκτός σχεδίου ακινήτων και αγροτεμαχίων, ώστε να ληφθεί υπόψη για τη φοροδοτική ικανότητα των ιδιοκτητών τους».

newsit.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Στο κάδρο των ευθυνών ο Βενιζέλος - Μέτωπο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ

«Μέτωπο» Μαξίμου-ΠΑΣΟΚ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Οξεία ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ως απάντηση στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει προανακριτική και για τον Ευ. Βενιζέλο
Και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ως προς τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών,
βάζει στο «κάδρο» της πρότασής του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Συντονιστικής Γραμματείας του για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ. Στο μεταξύ, νέο «χτύπημα» Πάγκαλου: Υποστήριξε σήμερα ότι στο επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να τεθεί το ζήτημα της διαχείρισης της λίστας Λαγκάρντ από τους πρώην υπουργούς Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευάγ. Βενιζέλο, καθώς επίσης και από τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου! Οι δηλώσεις Πάγκαλου. Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ , το οποίο σημειώνει ότι το μόνο πράγμα για το οποίο ενδιαφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «η πολιτική αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης». Επ ίσης με δήλωση που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου...
περισσότερα  eklogika.gr

Προσφυγή για κατάργηση του θρησκευτικού όρκου στα ελληνικά δικαστήρια

Προσφυγή για κατάργηση του θρησκευτικού όρκου στα ελληνικά δικαστήρια. Την επόμενη Τρίτη θα συζητηθεί η προσφυγή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Την επόμενη Τρίτη είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το θέμα των προσφυγών που έχουν γίνει κατά της Ελλάδας, με τις οποίες ζητείται η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου στα ελληνικά δικαστήρια.
Οι προσφεύγοντες, Παναγιώτης Δημητράς, Αντρέα Τζίλμπερτ, Νικόλαος Μυλωνάς, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Ευαγγελία Βλάμη, Αντωνία Παπαδοπούλου, Ναυσικά Παπανικολάτου και Δημήτρης Τσαμπρούνης, είναι μέλη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι» και διαμαρτύρονται για την υποχρέωση που επιβάλλεται στους μάρτυρες των ελληνικών δικαστηρίων να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο.
Στην προσφυγή τους υποστηρίζουν ότι τα μέλη του «Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι» παραβρέθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης σε 48 ποινικές υποθέσεις που αφορούσαν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και ότι η υποχρέωση των μαρτύρων να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο συνιστά παραβίαση του δικαιώματος στον σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής, του δικαιώματος στην ελευθερία της σκέψης, συνείδησης και θρησκείας των σχετικών διατάξεων της Σύμβασης, με τις οποίες απαγορεύονται οι διακρίσεις. Παράλληλα, οι προσφεύγοντες, ισχυρίζονται στην προς εκδίκαση προσφυγή τους, ότι η παρουσία χριστιανικών συμβόλων στις αίθουσες των ελληνικών δικαστηρίων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλοι οι Έλληνες δικαστές είναι ορθόδοξοι χριστιανοί, δημιουργούν αμφιβολίες για την αμεροληψία των αποφάσεών τους.

eklkogika.gr

ΣΥΡΙΖΑ & Οικολόγοι: Ναζιστικής αντίληψης οι αποφάσεις Τατούλη για τους Ρομά

Ναζιστικής αντίληψης οι αποφάσεις Τατούλη για τους Ρομά, λένε ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι Πράσινοι
Δριμύ «κατηγορώ» σε βάρος του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη εξαπέλυσαν ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι Πράσινοι για τη «ναζιστική» απόφασή του να προχωρήσει στην καταστροφή των καταυλισμών Ρομά,
καταδικάζοντάς την γενικευμένα ως  υπαίτια παράνομων πράξεων που έχουν συμβεί στην περιοχή...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι παράνομες πράξεις αφορούν άτομα όχι μέλη κοινοτήτων

Το Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θεωρεί ότι η έκκληση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη προς την Αστυνομία να καταστρέψει άμεσα τους καταυλισμούς των Ρομά, προτού λυθεί το ζήτημα της μετεγκατάστασης τους σε νέους αξιοπρεπείς χώρους, κινείται εκτός του πλαισίου της διεθνούς νομιμότητας και προσβάλλει τόσο το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα πρόσβασης σε κατοικία όσο και την αρχή της ίσης μεταχείρισης. Με τη θέση αυτή ο κ. Τατούλης ξεπέρασε και τη Χρυσή Αυγή, υιοθετώντας τις ναζιστικές αντιλήψεις περί συλλογικής ευθύνης.
Υπενθυμίζουμε στον κ. Περιφερειάρχη σ' ένα κράτος δικαίου υπεύθυνοι για τις όποιες παράνομες πράξεις είναι τα άτομα που τις τελούν και όχι οι συγγενείς τους, οι γείτονές τους, τα μέλη της κοινότητάς τους. Και σε κάθε περίπτωση η τιμωρία τους δεν μπορεί να περιλαμβάνει τον εκπατρισμό ή το διωγμό από την οικία.
Μετά από δεκαετίες απαξίωσης και περιθωριοποίησης των Ρομά από το ελληνικό κράτος -που οδήγησαν και οδηγούν μεγάλα τμήματα αυτών των ανθρώπων στην παραβατικότητα και σε αντικοινωνικές συμπεριφορές- είναι χρέος της Πολιτείας να διαμορφώσει όλες εκείνες τις κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέψουν την ομαλή κοινωνική ένταξη των Ρομά σε καθεστώς πλήρους ισοτιμίας στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας και, μέχρι να αναπτυχθούν τέτοιες πολιτικές, κάθε κρατικό όργανο οφείλει να απέχει από κατασταλτικές ενέργειες που αφήνουν απροστάτευτους τους Ρομά και συμβάλουν στην όξυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα εργαστεί για την οικοδόμηση ισχυρών συμμαχιών ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα της πλειονότητας και των Ρομά με σκοπό να σπάσει ο φαύλος κύκλος της περιθωριοποίησής τους».

Οικολόγοι: Ηθικά απαράδεκτη και κοινωνικά επιζήμια η στοχοποίηση  
«Οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες των αιρετών της Αυτοδιοίκησης δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο σ' αυτή τη χώρα. Πολλές φορές όμως λειτουργούν επικίνδυνα, όπως συνέβη στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, κατά την οποία ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης στοχοποίησε στο σύνολο της μια κοινωνική ομάδα, τους Ρομά, κατονομάζοντας την -αυθωρεί και παραχρήμα- ως υπαίτια παράνομων πράξεων που έχουν συμβεί στην περιοχή.
Ο περιφερειάρχης προχώρησε πέρα και πάνω από τις δικές του αρμοδιότητες, δηλώνοντας ότι θα διαλύσει τους καταυλισμούς τους, υιοθετώντας ουσιαστικά ρητορείες και πρακτικές της "Χρυσής Αυγής". Στη δύσκολη φάση που περνάει η κοινωνία μας, γενικολογώντας επέλεξε -με περισσή ευκολία- να διαχωρίσει τις κοινωνικές ομάδες σε αμνούς και ερίφια, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι η αλήθεια είναι διαφορετική. Και βέβαια, υπάρχουν ευρωπαϊκά προγράμματα δημιουργικής ενσωμάτωσης των Ρομά, που έτσι κι αλλιώς αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν παρωχημένες και επιζήμιες για το κοινωνικό σύνολο τακτικές σαν κι αυτές και συμμερίζονται απόλυτα την αντίδραση πολλών περιφερειακών συμβούλων, ανάμεσα τους και ο εκλεγμένος με τον συνδυασμό "Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά" , Λάμπρος Μπούκλης, που τις καταδίκασαν. Χαρακτηριστικά ο Λ.Μπούκλης δήλωσε: "σε επερώτηση μας για την επαναλειτουργία και επέκταση σιδηρόδρομου/προαστιακού ανακαλύφθηκαν συλλήβδην οι δήθεν ένοχοι, οι Ρομά. Οι ευθύνες των θεσμικών φορέων είναι τεράστιες για την αυξανόμενη παραβατικότητα και εγκληματικότητα σε όλο το φάσμα της κοινωνίας. Μην κρύβουν την ανεπάρκεια τους πίσω από στοχεύσεις κοινωνικών ομάδων. Είναι ηθικά απαράδεκτο και κοινωνικά επιζήμιο."
Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, υπάρχει λύση και αυτή είναι ο καθημερινός έλεγχος και ενδεχομένως το κλείσιμο των παράνομων εγκαταστάσεων παραλαβής σκραπ – καλωδίων, που λειτουργούν ως κλεπταποδόχοι και ο καθημερινός έλεγχος από την Τροχαία όλων των ελαφρών φορτηγών αυτοκινήτων που διέρχονται από τις παλαιές και νέες Εθνικές Οδούς».

eklogika.gr

Δυσφορία στο Μαξίμου για Ψωμιάδη

Antonis-Samaras-Panagiotis-Psomiadis
Υποψήφιος για τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι ο μέχρι σήμερα αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας. Μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης να κηρύξει οριστικά έκπτωτο τον Παναγιώτη Ψωμιάδη  ο οποίος είχε καταδικαστεί επειδή μείωσε πρόστιμο σε ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων, το Σάββατο θα συνδριάσει η παράταξη της πλειοψηφίας για να επιλέξει τον νέο περιφερειάρχη.
Από τη μέρα που τέθηκε σε αργία ο Π. Ψωμιάδης τα καθήκοντα περιφερειάρχη εκτελεί ο αναπληρωτής και αδελφός του Διονύσης Ψωμιάδης ο οποίος θα είναι και πάλι υποψήφιος παρά τη δυσφορία που προκάλεσε η απόφαση αυτή στο Μέγαρο Μαξίμου και τη Λεωφόρο Συγγρού.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ήταν προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά για τη θέση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη το 2010 όταν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης επέμενε και τότε να βάλει υποψήφιο τον αδερφό του Διονύση.
Ο κ. Τζιτζικώστας δεν είχε κατέβει στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές επιλέγοντας να ασχοληθεί με τα κοινά της Θεσσαλονικής και εκτιμάται πως το ρεύμα το οποίο υπάρχει στην κοινωνία υπέρ της υποψηφιότητάς του θα αποτυπωθεί και στο σώμα των περιφερειακών συμβούλων το Σάββατο.
 
ysterografa.gr

Ο Γιούνκερ διαψεύδει τις φήμες ότι …

juncker rompuy
… εποφθαλμιά τη θέση του Herman van Rompuy, δηλ. την προεδρία του Eυρωπαϊκού Συμβουλίου.
Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα «VDI Nachrichten», ο απερχόμενος Πρόεδρος του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, ομολογεί ότι το 2009 ήταν πρόθυμος και έτοιμος να αναλάβει το άνω πόστο, πλέον όμως προτιμά να αδειάσει το έδαφος για κάποιον νεότερο.
Ο Juncker δεν παραλείπει να συμβουλεύσει και τον διάδοχό του στο Eurogroup: «Σε περίπτωση αμφιβολίας, δεν θα πρέπει να σκέφτεται τι πρέπει να πει για λόγους πολιτικού οπορτουνισμού, αλλά να λέει, ότι πρέπει να πει για χάρη της αλήθειας».
Ο 58χρονος Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου σκοπεύει να συνεχίσει να ασκεί τα ευρωπαϊκά του καθήκοντα μέχρι το τέλος του μήνα. Εξακολουθεί να παραμένει αδιευκρίνιστο το πρόσωπο του πολιτικού που θα τον διαδεχθεί.  Ως φαβορί ως τώρα πάντως, εμφανίζεται ο Υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Jeroen Dijsselbloem.

ysterografa.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τα όσα είπε ο κ. Σκουρλέτης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, αλλά και την ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αντιτίθενται στην εφαρμογή του νόμου από την Αστυνομία για την πάταξη της ανομίας στη “Βίλλα Αμαλία” και στην ΑΣΟΕΕ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο κ. Τσίπρας, μέσω του κ. Σκουρλέτη, υποστηρίζει πως τα χιλιάδες μπουκάλια στη “Βίλα Αμαλία” και στην ΑΣΟΕΕ δεν ήταν για μολότοφ, αλλά για... ανακύκλωση. Επίσης, βάφτισε τα ρόπαλα... “σκουπόξυλα”...
Προφανώς, οι αντιασφυξιογόνες μάσκες, όπως αυτή που έχει, κατά δήλωσή του, και ο ίδιος ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι για τις απόκριες... Το καρναβάλι του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε πριν ακόμη τελειώσουν τα Χριστούγεννα».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθώντας την προσφιλή του τακτική πετάει, για μία ακόμα φορά, τη μπάλα στην εξέδρα. Η μόνη του αγωνία είναι να υπερασπιστεί την ανομία και να κρατήσει τη θέση που έχει κερδίσει επάξια στο ένα από τα δύο άκρα». 

Κατέθεσαν δύο συνεργάτες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

eisageleisKατάθεση στους οικονομικούς εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση της “λίστας Λαγκάρντ” σε ό,τι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, έδωσαν δύο συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Τα δύο πρόσωπα κλήθηκαν ενώπιον των εισαγγελέων να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις ώστε να αποσαφηνιστεί η πορεία των γεγονότων που ακολούθησαν την παραλαβή εκ μέρους του κ. Παπακωνσταντίνου της επίμαχης λίστας καταθετών στην τράπεζα HSBC, το 2010, από την τότε ομόλογό του, Κριστίν Λαγκάρντ.
Οι δύο συνεργάτες του πρώην υπουργού κλήθηκαν να απαντήσουν για το πώς και από ποιον μεταγράφηκε το περιεχόμενο του cd σε ηλεκτρονικό στικάκι, ποιος κλήθηκε να προβεί στη μετεγγραφή του υλικού και εφόσον γνωρίζουν, ποιος αφαίρεσε από το επίμαχο αρχείο τα στοιχεία για τους λογαριασμούς, οι δικαιούχοι των οποίων είναι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου.
Να σημειωθεί ότι οι τρεις συγγενείς του πρώην υπουργού αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να περάσουν το κατώφλι των δύο εισαγγελέων προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη αδικημάτων για την υπόθεση της αλλοίωσης της λίστας.

ysterografa.gr

Ποινική δίωξη στον Ανδρέα Κουρή

kouris
Από το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών θα δικαστεί την Παρασκευή ο πρόεδρος της εταιρείας Real Media ΑΕ, Ανδρέας Κουρής.
Ο Ανδρέας Κουρής συνελήφθη την Πέμπτη (3/1) για χρέη στο ΙΚΑ και αφού κατέθεσε στον εισαγγελέα, στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.
Στον κ. Κουρή απαγγέλθηκε κατηγορία για χρέη προς το ΙΚΑ του τηλεοπτικού σταθμού ALTER άνω των 9 εκατομμυρίων ευρώ.
Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, δεν ήταν ποτέ μέλος διοικητικού συμβουλίου του τηλεοπτικού σταθμού ως αντιπρόεδρος, και ότι δεν έχει ευθύνη για διαχειριστικές πράξεις που αφορούν τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο του τηλεοπτικού σταθμού, Κώστα Γιαννίκου.

ysterografa.gr

Λεηλάτησαν το κοιμητήριο των Αγίων Θεοδώρων

koimitirio
Αγνωστοι λεηλάτησαν το νεκροταφείο των Αγίων Θεοδώρων, με τους κατοίκους της περιοχής να δηλώνουν οργισμένοι για ό,τι συνέβη.
Όπως αναφέρει το korinthostv.blogspot.gr, οι ιερόσυλοι έσπασαν τους μαρμάρινους σταυρούς, τις πλάκες και τα τζάμια από τουλάχιστον πέντε τάφους, προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση των ανθρώπων που πήγαν να επισκεφθούν τα μνήματα των δικών τους ανθρώπων.
Oι δράστες κατάφεραν να εξαφανιστούν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Μειώσεις στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ

Stelios-StavridisΟ πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Στέλιος Σταυρίδης, υποστήριξε πως θα έρθουν μειώσεις στα τιμολόγια του νερού, μέσω του εξορθολογισμού κάποιων χρεώσεων.
Ο κ. Σταυρίδης μιλώντας στον Real fm ανέφερε πως το παλιό χρέος των δήμων προς την ΕΥΔΑΠ ήταν 350 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το «τρέχων χρέος» φτάνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Πρόσθεσε πως οι ιδιώτες χρωστούν 17 εκατομμύρια ευρώ και το δημόσιο 53 εκατομμύρια ευρώ.

ysterografa.gr

Χρυσή Αυγή - Κοινωνικό έγκλημα το μοίρασμα εκατομμυρί​ων στα φαλιρισμέν​α κόμματα

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Ο λαός πεινάει και το πολιτικό σύστημα σπαταλά αφειδώς εκατομμύρια. Η Χρυσή Αυγή απαιτεί την άμεση κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα κόμματα, τη δραστική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης και τη φορολόγηση των βουλευτών από το πρώτο ευρώ.

Άμεση μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στα 88 λεπτά το λίτρο

Στέρησαν μισό δισ. από τα κρατικά ταμεία, μόλυναν την ατμόσφαιρα και πάγωσαν τη χώρα. Άμεση μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στα 0.88 ευρώ το λίτρο και άμεση παραίτηση των αποτυχημένων παραγόντων της συγκυβέρνησης που μας οδηγούν στην καταστροφή.

Για τις δηλώσεις Σκουρλέτη

Υπάρχουν πράγματι στο σπίτι του Τσίπρα αντιασφυξιογόνες μάσκες, ξύλινα ρόπαλα και βόμβες μολότοφ; οι Συριζαίοι τρελάθηκαν μόλις μυρίστηκαν εξουσία ή θέλουν πράγματι να μετατρέψουν τη χώρα σε άσυλο κουκουλοφόρων εγκληματιών;

Τι κρύβεται ανάμεσα στις γραμμές αποφάσεων και διακηρύξεων (των εξουσιομανών)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Σε συνέχεια της σκόπιμης απόκρυψης (που αποτελεί προπαγανδιστική, οπότε και… λιβανιστική, πρακτική), μπορούμε να μάθουμε αν μπήκε κανείς στον κόπο να μελετήσει την πολυσέλιδη απόφαση – όπως αποκλήθηκε – της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 11 του περασμένου Δεκεμβρίου;

Από όσο είδα και κατάλαβα, μάλλον όχι.

Καταπληκτικό αν σκεφθούμε πως το κόμμα έρχεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις – και η χώρα που λέγεται Ελλάς φαντάζεται πως μπορεί να της συμβεί και αυτό.

Ο Ρουπακιώτης “βλέπει” Κορυδαλλό για όσους παρανόμησαν

Την προοπτική του… Κορυδαλλού, για όσους έχουν παρανομήσει και αποδειχθεί η ενοχή τους, παρουσίασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, με συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89.
Antonis-Roupakiotis-ParliamentΟ κ. Ρουπακιώτης, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, σημείωσε με έμφαση ότι “οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να προχωρήσουν ως το τέλος, για όσους εγκαλούνται, και εφόσον αποδειχθεί ότι παρανόμησαν, να πάνε στον Κορυδαλλό. Το χρέος όλων είναι να πράξουν τα πάντα ώστε να μην μείνει κανείς ατιμώρητος”.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε ακόμη τον ορισμό Εισαγγελέα Διαφθοράς, o οποίος θα έχει συντονιστικές αρμοδιότητες, ενώ δεσμεύτηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα παρουσιάσει και θα προωθήσει μια σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες, που θα διευκολύνουν την ταχύτερη εκδίκαση των υποθέσεων στα δικαστήρια, και σχολίασε με νόημα ότι “οι δικαστές οφείλουν να αντιληφθούν πως η κοινωνία ζητάει δικαιοσύνη”.
Αίσθηση προκάλεσε η αποστροφή του Αντώνη Ρουπακιώτη ότι “η χρήση μαλακών ναρκωτικών σε δικό σου χώρο αποτελεί μικρό πλημμέλλημα”, ενώ δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι η κατάσταση στη Δικαιοσύνη σήμερα είναι απελπιστική, και σημείωσε  με έμφαση ότι ο ίδιος επιθυμούσε να αποτελέσει κυμματοθραύστη στις επιθέσεις τις οποίες δέχεται η ελληνική κοινωνία.

Εσπευσμένα στην Αθήνα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης!

Konstantinos-Mitsotakis
Εσπευσμένα στην Αθήνα επέστρεψε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος τραυματίστηκε στο ισχίο!
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στην Αθήνα από τα Χανιά, όπου βρισκόταν.
Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάταγμα στο ισχίο και κρίθηκε σκόπιμο να πάει άμεσα στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες βρίσκεται στο νοσοκομείο Υγεία και θα υποβληθεί σε επέμβαση. Αυτή, όμως, δεν μπορεί να γίνει άμεσα, αλλά σε λίγες ημέρες, λόγω της αντιπηκτικής αγωγής που λαμβάνει.
Οπως λένε οι γιατροί, θα χρειαστούν δύο τουλάχιστον ημέρες μέχρι τη ρύθμιση της αντιπηξίας του, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επιπλοκές κατά τη διάρκεια της επέμβασης.
Ως εκ τούτου, η επέμβαση προσδιορίζεται για το Σάββατο.

Κώστας Κόλλιας: «Επιβεβλημένη η συνάντηση με τον Υπουργό για τη διατήρηση και αναβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου»



Επιστολή προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια απέστειλε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, μεταφέροντας το αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης για επείγουσα συνάντηση στο Υπουργείο σχετικά με τη φημολογούμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου. Για το θέμα ο κύριος Κόλλιας δήλωσε:
«Την περασμένη εβδομάδα παρέστην, κατόπιν προσκλήσεως, σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, σχετικά με τις συλλογικές δράσεις που πρέπει να αναληφθούν για την αποτροπή της πιθανότητας να καταργηθεί το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Το Δημοτικό Συμβούλιο, με επίσημη απόφασή του, με εξουσιοδότησε να έρθω σε επαφή με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και να ζητήσω εκ μέρους του Δήμου επείγουσα συνάντηση με τον Υπουργό κ. Δένδια για το θέμα, παρουσία όλων των Βουλευτών του Νομού, καθώς και εκπροσώπων του Δήμου. Αίτημα της τοπικής κοινωνίας είναι όχι μόνο η κατηγορηματική διάψευση κάθε φήμης περί κατάργησης του Τμήματος,αλλά και η διαβεβαίωση ότι η αστυνομική παρουσία στο Δήμο θα αναβαθμιστεί.
Απέστειλα άμεσα επιστολή στον Υπουργό, στην οποία επεσήμανα τη σοβαρότητα του θέματος. Επανέλαβα ότι, στην περίπτωση που καταργηθεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου, και με δεδομένο ότι έχει ήδη καταργηθεί ο Αστυνομικός Σταθμός Δερβενίου, ένας ολόκληρος Δήμος θα μείνει χωρίς αστυνόμευση. Τόνισα ότι η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο και ότι ήδη οργανώνονται, τόσο μέσω του Δήμου, αλλά και άλλων συλλογικών οργάνων, παραστάσεις διαμαρτυρίας.
Σε συνέχεια της επιστολής επικοινώνησα την ίδια ημέρα με το ιδιαίτερο γραφείο του Υπουργού και συνομίλησα με τον διευθυντή του, στον οποίο επεσήμανα ότι πρόκειται για κατεπείγον πρόβλημα, στο οποίο μοναδική αποδεκτή λύση είναι η κατηγορηματική διάψευση, από τον ίδιο τον Υπουργό, ενώπιον όλων των Βουλευτών του Νομού και του Δημοτικού Συμβουλίου, κάθε φήμης περί κλεισίματος του Τμήματος.
Θα είμαι σε επαφή με το Υπουργείο και αμέσως μόλις λάβω απάντηση θα ενημερώσω τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να οργανώσει την επικείμενη συνάντηση. Ευελπιστώ ότι αμέσως μετά τις γιορτές θα οριστεί ημερομηνία συνάντησης με τον κύριο Υπουργό και ότι από αυτήν τη συνάντηση η κοινωνία του Ξυλοκάστρου θα πάρει την απάντηση που προσδοκά, τη διατήρηση δηλαδή και αναβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος.»

Προέδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής»,ο κ. Γιάννης Μιχελάκης.


Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, τη θέση του Προέδρου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», αναλαμβάνει ο βουλευτής Επικρατείας κ. Γιάννης Μιχελάκης.

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, ορίζεται ο κ. Μηνάς Σαμαντζίδης ως Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης.

Η Συνέντευξη του Δημάρχου και οι αναμεταδότες του Δερβενίου

Συνέντευξη Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
απόψε στα δελτία ειδήσεων
των 19:00 - 21:00 & 24:00 του «ΗΛΕΚΤΡΑ TV».

Με την ευκαιρία της αποψινής συνεντευξης του κ. Αντώνη Κλαδούχου στον «ΗΛΕΚΤΡΑ TV». , θέλουμε να τονίσουμε ότι στο Δερβένι και σε μεγάλη περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης , οι εκπομπές των τοπικών σταθμών τηλεόρασης δεν λαμβάνονται καθόλου. Ως γνωστόν , οι αναλογικές εκπομπές των σταθμων «ΗΛΕΚΤΡΑ TV», "SUPER", " AXION", "TOP" & "DRY" , έχουν σταματήσει. Τα κανάλια αυτά εκπέμπουν ψηφιακό σήμα από το κέντρο εκπομπής Καμαρίου, το οποίο , όπως τονίζουμε παραπάνω δεν λαμβάνονται καθόλου σε μεγάλο μέρος της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης και ιδίως στο Δερβένι , καθώς δεν υπάρχει οπτική επαφή με το κέντρο του Καμαρίου. Από τον αναμεταδότη της Κούριας μεταδίδονται μόνο τα κανάλια του digea "Α", "ΑΝΤ1", "ΜΕΓΚΑ", "ΣΤΑΡ", "ΣΚΑΙ" και "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", ενώ δεν μεταδίδονται τα καναλια της ΕΡΤ και τα τοπικά. Θα ήταν χρύσιμο ο Δήμος να μεριμνήσει ώστε και το Δερβένι και μεγάλο μέρος της Ευρωστίνης να μην μέίνουν χωρίς την ενημέρωση που εκπέμπεται μόνο από το κέντρο Καμαρίου και να φροντίσει για την μετάδοση των προγραμμάτων αυτών και από τον αναμεταδότη του Δερβενίου.

Final 4 Volley Νεανίδων Πελοποννήσου στο Ξυλόκαστρο