Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Το πελοποννησιακό ντερμπι Κόρινθος- Παναιγιάλειος την Τετάρτη 16/1


 
Την μετάθεση της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Γ' Εθνικής για την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, αποφάσισε η ΕΠΑΕ, όπως ενημέρωσε με σχετικό της έγγραφο τον ΟΠΑΠ...

Έτσι, το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής Κόρινθος- Παναιγιάλειος , θα γίνει  το μεσημέρι (15:00) της Τετάρτης (16/1) στο γήπεδο του Συνοικισμού και όχι την Κυριακή 13 Γενάρη, οπότε και αρχικά ήταν προγραμματισμένη η αγωνιστική. Για την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου μετατέθηκε η 11η αγωνιστική ωστόσο, η Κόρινθος δεν αγωνίζεται, καθώς βάσει προγράμματος θα κάνει το ρεπό της.

Να επισημάνουμε πως για το ντέρμπι με τον Παναιγιάλειο, η ΠΑΕ αποφάσισε να μοιράσει 1.500 προσκλήσεις στα Λύκεια και στα Γυμνάσια της Κορίνθου. Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΠΑΕ προς τον ΟΠΑΠ:

"Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. 72955/27-12-2012 έγγραφο της ΟΠΑΠ ΑΕ, όλοι οι αγώνες της 10ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της FOOTBALL LEAGUE 2 του 1ου Ομίλου θα διεξαχθούν την Τετάρτη 16-01-2013 εκτός του αγώνα ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ – ΡΟΥΒΑΣ μετά την παραίτηση της ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ από το Πρωτάθλημα.

Οι αγώνες της 11ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE 2 του 1ου Ομίλου θα διεξαχθούν την Τετάρτη 23-01-2013 εκτός του αγώνα ΤΑΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΤΑΠ ΦΩΣΤΗΡ ο οποίος θα διεξαχθεί την Δευτέρα 28-01-2013. Ο αγώνας ΤΑΠ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ δεν θα διεξαχθεί μετά την παραίτηση της ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ από το Πρωτάθλημα".

Στα 586 ευρώ ο κατώτατος μισθός από τα μέσα του 2013 - Νέο "ψαλίδι" στα εφάπαξ


- Παρελθόν θα αποτελεί η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
- Καταργείται το
επίδομα γάμου
- Το κράτος θα ορίζει τον κατώτατο
μισθό και οι συλλογικές συμβάσεις δε θα είναι δεσμευτικές
- Χιλιάδες
εργαζόμενοι "έκαναν τα στραβά μάτια" στο δώρο που ΔΕΝ πήραν για να μην απολυθούν

Οριστικά στο παρελθόν φαίνεται πως θα ανήκει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) της οποίας η ισχύς θα εκλείψει στις 31 Μαρτίου το νέου έτους και όπως όλα δείχνουν είναι πιθανόν να μην υπογραφεί νέα σύμβαση. Σύμφωνα με την εφημερίδα REAL στην αγορά κυριαρχούν πλέον οι ατομικές συμβάσεις και ο ελάχιστος κατώτατος μισθός ορίζεται πλέον από το κράτος. Επίσης σύμφωνα με το νέο καθεστώς που τίθεται σε ισχύ από την 1η Απριλίου οι εργοδότες ακόμη και αν υπογραφεί νέα ΕΓΣΣΕ θα μπορούν αν επιλέγουν αν θα αμείβουν τους εργαζόμενους τους βάσει όσων θα προβλέπει η ΕΓΣΣΕ ή με τους μισθούς που θα προβλέπει το κράτος με την υπογραφή επιχειρησιακής ή ατομικής σύμβασης. Αυτό σταδιακά θα σημάνει το τέλος των εργοδοτικών συνδικάτων κι έτσι το 2013 φέρνει μαζί του τεράστιες ανατροπές στα εργασιακά.

Οι Ανατροπές στα εργασιακά

- Τον τελευταίο λόγο στη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού θα έχει το κράτος από την 1η Απριλίου
- Όσοι προσλαμβάνονται για πρώτη φορά θα αμείβονται με 510 ευρώ αν είναι κάτω των 25 ενώ αν είναι άνω των 25 θα αμείβονται με 586 ευρώ.
- “Παγώνουν” οι τριετίες μέχρι η ανεργία να φτάσει το 10%
- Καταργείται το επίδομα γάμου για όσους αμείβονται με την ΕΓΣΣΕ
- Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας παύουν να είναι δεσμευτικές για τις επιχειρήσεις

Νέο "ψαλίδι" έρχεται και στα εφάπαξ

Παρά τις περικοπές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στα εφάπαξ έρχεται κι άλλο νέο “ψαλίδι”. Ειδικότερα όσοι συνταξιοδοτούνται από 1/1/2014 θα εισπράττουν ακόμη μικρότερα εφάπαξ αφού είναι θέμα χρόνου η έκδοση νέας υπουργικής απόφασης που θα καθορίζει “νέα τεχνική βάση” για τον υπολογισμό του εφάπαξ σε όλα τα ταμεία πρόνοιας.

Εφιάλτης η ανεργία - “Στραβά μάτια” στο δώρο που δεν έλαβαν

Η ανεργία “καλπάζει” και χιλιάδες εργαζόμενοι αμείβονται με μεγάλες καθυστερήσεις μη μπορώντας πια να ανταπεξέλθουν στις βασικές υποχρεώσεις τους με τα λίγα έναντι που λαμβάνουν. Μέσα σε αυτή την κατάσταση χιλιάδες εργαζόμενοι δεν έλαβαν ούτε το δώρο των Χριστουγέννων ή στην καλύτερη περίπτωση το λαμβάνουν κι αυτό με έναντι. Όμως στην πλειοψηφία τους κρατάνε το στόμα τους κλειστό και δεν προχωρούν σε καταγγελία υπό το φόβο μη βρεθούν αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας. Σημειώνεται ότι μόνο στην Αττική οι εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι από ένας έως 5 μήνες ξεπερνούν τις 700.000.

newsit.gr

“Στο σφυρί” η βίλα της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου


Πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου που φαίνεται πως την οδηγούν στο να βγει σε πλειστηριασμό μία από τις μεζονέτες της στην περιοχή των Βορείων Προαστίων.
Η χήρα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα καθώς η σύνταξη που λαμβάνει δεν φτάνει να καλύψει τις τρέχουσες υποχρεώσεις και κυρίως τις υπέρογκες οφειλές που προέρχονται από τη συντήρηση των τριών μεζονετών, οι οποίες εξακολουθούν να μένουν απούλητες και ξενοίκιαστες.

Η κατασχετήρια αναφορά, σύμφωνα με την “Real Life” βρίσκεται ήδη στα χέρια της και εκείνη καλείται να δώσει σκληρή μάχη για να καταφέρει να σώσει το ακίνητο που μέσα στον μήνα, θα βγει για ακόμα μια φορά “στο σφυρί”. Η ίδια μάλιστα, πρόσφατα αναγκάστηκε να βγάλει σε δημοπρασία προσωπικά της αντικείμενα, δώρα του Ανδρέα Παπανδρέου για να μπορέσει να καλύψει κάποιες από τις ανάγκες της.
 
tlife.gr

Το Δερβένι τιμά τον πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Ιωάννη


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια το Δερβένι εορτάζει τον Πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Ιωάννη στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό ναό της πόλης.
Στις 6:00 το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας από ιερείς της περιοχής παρουσία πλήθους κόσμου.
Αύριο Δευτέρα ,7 Ιανουαρίου οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την πανηγυρική, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, πλαισιούμενος από ιερείς της Αρχιερατικής περιφέρειας Δερβενίου.
Η Ακολουθία του όρθρου θα αρχίσει στις 7:00 το πρωί , ενώ η Υποδοχή του Μητροπολίτου θα πραγμαποοιηθεί 8:00. Η προσέλευση των Αρχών στον Καθεδρικό Ναό θα γίνει στις 9:45.
Μετά την Θεία λειτουργία θα ακολούθησει ανταλλαγή ευχών στην παρακείμενη αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου Δερβενίου προς όσους τίμησουν με την παρουσία τους την μνήμη του Αγίου και Πολιούχου Αγίου Ιωάννου.
Καλούνται οι ευσεβείς και φιλάγιοι χριστιανοί μας να μετάσχουν στις ιερές πανηγυρικές ακολουθίες για να λάβουν την ευλογία του πολιούχου Aγίου.
Ορίζεται γενικός Σημαιοστολισμός από το πρωί της 6ης έως 8ης Ιανουαρίου 2012 (Φωταγώγηση οικιών, Δημοσίων και Ιδιωτικών Καταστημάτων).
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασαν τα ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ στο Δερβένι στον Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου, με τον  ΑΓΙΑΣΜΟ των ΥΔΑΤΩΝ, παρουσία πλήθους πιστών. Η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στην πλατεία Αδαμοπούλου δεν εγινε λόγω της κακοκαιρίας.
Στον Αγιασμό παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος της Δ. Ενότητας Ευρωστίνης , ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δερβενίου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με κορυφαίο τον Πίνο ο Ολυμπιακός 3-0 τη Βέροια

pino
Με δύο ασίστ του Πίνο στο ντεμπούτο του και γκολ των Μήτρογλου, Τζιμπούρ και Πάντελιτς ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση της Βέροιας με 3-0 και διατήρησε το +8 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ
Προβληματικό πρόσωπο, δίχως ενέργεια και φαντασία, παρουσίασε ο Ολυμπιακός κόντρα στη Βέροια στο α' μέρος, γεγονός που αντιμετωπίστηκε με αποδοκιμασίες από τους οπαδούς των ερυθρολεύκων, που έδωσαν το παρών στο μισοάδειο Καραϊσκάκη. Η βελτιωμένη όμως εικόνα της επανάληψης, τα τρία τέρματα και ιδιαίτερα η ενθαρρυντική εμφάνιση του Πίνο, που ήταν και ο δημιουργός δύο τερμάτων, έδιωξαν την μουρμούρα από το φαληρικό γήπεδο. Τον γόρδιο δεσμό έλυσε ο Μήτρογλου στο 54' μετά από ασίστ του κολομβιανού, το 2-0 έκανε ο Τζιμπούρ με πέναλτι στο 86', ενώ στις καθυστερήσεις ο Πάντελιτς, που αποθεώθηκε, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα μετά από νέα ασίστ του Πίνο. Αποδοκιμάστηκε για μία ακόμα φορά ο Μασάντο κατά την αλλαγή του.
Οι αποδοκιμασίες, που συνόδευσαν το τελευταίο σφύριγμα του Καλογερόπουλου, έδειξαν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το πως υποδέχθηκαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού την εικόνα της ομάδας τους στο α' μέρος. Ο Ζαρντίμ κατέβασε την ομάδα του με ένα 4-4-2, έχοντας τους Τζιμπούρ-Μήτρογλου στην επίθεση και ως ακραία χαφ τους Γκρέκο και Μασάντο, σχήμα που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, αφού οι ερυθρόλευκοι δεν έβγαλαν ενέργεια και όρεξη με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να παραβιάσουν την εστία του Λόπες. Κάτι, που συμβαίνει μόλις για δεύτερη φορά φέτος σε ματς του Ολυμπιακού (το να μην σκοράρει σε α' μέρος).
Το παιχνίδι παιζόταν αποκλειστικά στο μισό τερέν και προς την περιοχής της Βέροιας, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν τους διαδρόμους τόσο από τον άξονα, όσο και από τις πτέρυγες. Ο Τζιμπούρ ήταν ο πιο κινητικός από τους ερυθρολεύκους, απειλώντας σε δύο-τρεις φάσεις τον Λόπες, ενώ είχε και την μεγαλύτερη ευκαιρία όταν στο 26' δεν κατάφερε από θέση τετ α τετ να μετατρέψει σε γκολ την εκπληκτική κάθετη του Γκρέκο. Αμυντικά πάντως οι πειραιώτες δεν απειλήθηκαν καθόλου, καθώς η Βέροια δεν είχε ούτε μία τελική.
Πίν(ο) και κερνώ...
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και με σοβαρότητα, δείχνοντας αποφασισμένος να καθαρίσει στο ματς. Μήτρογλου και Μασάδο προειδοποίησαν στο 51' και το 53' για την... διάθεση αλλαγής και ο Μήτρογλου στο 54' άνοιξε το σκορ, λύνοντας τον γόρδιο δεσμό. Δημιουργός του γκολ ήταν ο Πίνο, που έδειξε καλά στοιχεία στο ντεμπούτο του, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου. Ο κολομβιανός παρουσίασε κάποιες περίτεχνες ενέργειες, ενώ έδειξε εμπιστοσύνη στα πόδια του δίχως να διστάζει να τα δοκιμάζει από μακρινή απόσταση.
Παρότι κατέβασε ρυθμούς, ο Ολυμπιακός εξακολούθησε να απειλεί και θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα τέρματα. Ο Τζιμπούρ σε δύο περιπτώσεις και ο Μήτρογλου νικήθηκαν από τον Λόπες, που έδωσε τη δυνατότητα στους συμπαίκτες του να αναζητήσουν κάτι καλύτερο σε μία από τις αντεπιθέσεις. Γκιγιέρμο και Σκαθαρούδης είχαν από ένα καλό σουτ, ωστόσο δεν ήταν αρκετά για να παραβιαστεί η εστία του Κάρολ, που δεν χρειάστηκε καν να επέμβει. Η τελευταία κουβέντα πάντως ανήκε στον Ολυμπιακό, ο οποίος μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (αυστηρή η απόφαση του Καλογερόπουλου) του Τζιμπούρ έκανε το 2-0 στο 90', ενώ στις καθυστερήσεις ο Πάντελιτς ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 μετά από δεύτερη ασίστ του Πίνο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Τοροσίδης, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοδέστο, Γκρέκο (46' Πίνο), Τζιμπούρ, Μασάντο (89' Πάντελιτς), Μήτρογλου (78' Φετφατζίδης).
ΒΕΡΟΙΑ: Λόπες, Σνάουτσνερ, Ορέστες, Αμαραντίδης, Γεωργέας (49' λ.τρ. Καλογέρης), Μορένο, Μπάρμπας, Καφές (68' λ.τρ. Σκαθαρούδης), Κόστλι, Παυλίδης, Ιωάννου (81' Μάνος).

Σαμαράς (στον Πειραιά): Θα τα καταφέρουμε

Antonis-Samaras-Peiraias
“Η ευχή που μας έδωσε ο αγιασμός των υδάτων μας γεμίζει και πάλι αισιοδοξία, και με δύναμη ότι θα τα καταφέρουμε. Η δύναμη του ελληνικού λαού, η επιχειρηματικότητα του Έλληνα, η αισιοδοξία και η ενότητα που υπάρχει σήμερα ήταν πάντα τα εφόδια που μας δώσανε προκοπή και ευημερία. Και θα μας δώσουν πάλι», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση της τελετής των Θεοφανείων στο λιμάνι του Πειραιά, όπου και παρέστη.

Ο Ομπάμα τα βάζει με το λόμπι των όπλων


Barack ObamaΈνας Αμερικανός Πρόεδρος στη δεύτερη και… τελευταία θητεία του, είναι ένας Πρόεδρος που μπορεί να γράψει Ιστορία, για τον εξαιρετικά απλό λόγο ότι… δεν έχει να χάσει τίποτα. Χωρίς την προοπτική της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης, δεν αισθάνεται την ανάγκη να κρατήσει ισορροπίες, να αναζητήσει συμβιβασμούς, να ξανασυζητήσει ή να ξανασκεφτεί μια απόφαση. Αισθάνεται περισσότερο ελεύθερος να είναι ο εαυτός του. Και, πολλές φορές, είναι…
Στη δεύτερη θητεία του, ο Ρόναλντ Ρίγκαν κέρδισε τον Ψυχρό Πόλεμο. Ο Μπιλ Κλίντον έζησε το σκάνδαλο Λουίνσκι. Ο Τζορτζ Μπους ο νεώτερος άφησε τη Lehman Brothers να χρεοκοπήσει, βυθίζοντας τον πλανήτη σε οικονομική δίνη, αντίστοιχη της δίνης ανασφάλειας που προκάλεσε η 11η Σεπτεμβρίου.
Στη δεύτερη δική του θητεία, ο Μπαράκ Ομπάμα κατάφερε ήδη να αποφύγουν οι ΗΠΑ τον “δημοσιονομικό γκρεμό”, προκάλεσε την επί της ουσίας διάσπαση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, και φαίνεται ότι αποφάσισε να τα βάλει ακόμη και με το πανίσχυρο λόμπι των όπλων.
Με αφορμή την ανείπωτη τραγωδία του δημοτικού σχολείου της πόλης Newtown στο Κονέκτικατ, ο Μπαράκ Ομπάμα συγκρότησε Ειδική Επιτροπή υπό τον Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, προκειμένου να υπάρξει εκτενής συζήτηση για το πως θα μπορούσε να προκύψει μια νέα νομοθεσία για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ. Όσο κι αν… ενοχλείται το λόμπι των όπλων.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες της Washington Post, η Επιτροπή Μπάιντεν επεξεργάζεται δέσμη μέτρων που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το καλύτερο… ψάξιμο του παρελθόντος όποιου επιθυμεί να αγοράσει όπλο, εκτενείς ψυχολογικές έρευνες και βαριές ποινές για όσους κουβαλούν όπλα κοντά σε σχολεία ή τα δίνουν σε μικρότερα παιδιά της οικογένειας ή γνωστών τους.
Μέχρι σήμερα, καμία αμερικανική κυβέρνηση δεν τόλμησε να τα βάλει ευθέως με το λόμπι των όπλων, και όσες αλλαγές έγιναν στη νομοθεσία, ήταν επιδερμικές και δευτερεύουσας σημασίας. Δίπλα μάλιστα στη δεδηλωμένη πρόθεση του Μπαράκ Ομπάμα να κάνει ένα βήμα παραπέρα, θα πρέπει να προσθέσουμε και τις φιλοδοξίες του Τζο Μπάιντεν.
Ο Αντιπρόεδρος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την αποφυγή του “δημοσιονομικού γκρεμού”, και αν έχει αντίστοιχη παρεμβατικότητα στο θέμα της οπλοκατοχής, που επίσης αφορά τη μέση αμερικανική οικογένεια, θα μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα τις φιλοδοξίες του να εξασφαλίσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος και να είναι εκείνος υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο στην αναμέτρηση του 2016.
Ειδικά τώρα που η Χίλαρι Κλίντον φαίνεται να έχει εξαιρετικά εύθραυστη υγεία, ώστε να διεκδικήσει το 2016 ό, τι της στέρησε ο Μπαράκ Ομπάμα το 2008.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Τραγικό τέλος για ηλικιωμένο στο Αγγελόκαστρο

Η ανατροπή του τρακτέρ του στοίχισε τη ζωή σε έναν 77χρονο άντρα στο Αγγελόκαστρο Κορινθίας.
Συγκεκριμένα, ο 77χρονος έχασε την ζωή του, όταν το τρακτερ που οδηγούσε, βγήκε από την πορεία του και ανατράπηκε, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Προανάκριση ενεργείται από την τροχαία Κορίνθου.

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Συναγερμός στην Αττική για τον χιονιά


Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά την πρόγνωση της ΕΜΥ για χιόνια και μέσα στην Αττική, μέχρι την Τετάρτη.
Με ραγδαία επιδείνωση του καιρού ξεκινάει η νέα εβδομάδα και μάλιστα η κακοκαιρία έχει αρχίσει να "σαρώνει" τη χώρα ήδη από το βράδυ της Κυριακής. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και βροχές και καταιγίδες στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές. Επίσης οι βοριάδες θα φτάνουν ακόμα και τα 8 μποφόρ στα πελάγη.
Οι χιονοπτώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, με την Πάρνηθα να “φλερτάρει” με το απόλυτο λευκό του χιονιού, ενώ για αύριο προβλέπονται εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, που στα βόρεια προάστια του Λεκανοπεδίου αναμένεται να κινηθούν κοντά ή και κάτω από το μηδέν.
Σε κλοιό χιονιά βρίσκονται από το μεσημέρι οι ορεινές περιοχές στην Κρήτη με τα μηχανήματα της αυτοδιοίκησης να εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να ανοίξουν τους κεντρικούς δρόμους και να απεγκλωβίσουν εκδρομείς. Από τη σφοδρή κακοκαιρία αγνοείται ένας ορειβάτης στα Πιέρια Όρη.
Η πρόγνωση για τη Δευτέρα


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νησιά του Ιονίου, όπου ενδέχεται να βρέξει. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ στα βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -2 (μείζον 2) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια, όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά και στα ημιορεινά της Θεσσαλίας. Από το βράδυ θα χιονίσει και στις πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς καθώς και στα υπόλοιπα τμήματα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα).
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι βορειοανατολικοί και θα ενισχυθούν σε 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Από το βράδυ θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτική τιμή υψόμετρου 500 μέτρα).
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ όμως θα ενισχυθούν σε 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


 

Κρανιδιώτης: Σκίστηκαν καλσόν…

failos2
Άμεση ήταν η απάντηση του Φαήλου Κρανιδιώτη στην επίθεση που του έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο που έγραψε στην εφημερίδα «Δημοκρατία».
«Έβγαλε κι ο ΣΥΡΙΖΑ, λάβρος, ανακοίνωση για το σημερινό μου άρθρο στη “Δημοκρατία”. Σπάσανε νύχια, σκίστηκαν καλσόν. Κοπετός στην Κουμουνδούρου.
Είμαι συντετριμμένος από την εναντίον μου ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και την απαρέσκεια της “συνιστώσας τσίου” στο twitter», έγραψε στο twitter ο Φαήλος Κρανιδιώτης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της απάντησής του έβαλε link ένα video με ένα πένθιμο κομμάτι της “Φιλαρμονικής Ένωσης Καποδίστριας”.


ysterografa.gr

Περίπατος για Παναγιάλειο, H Kόρινθος έχασε στο Μενίδι στο 93΄!

Περίπατος για Παναγιάλειο, ασταμάτητη η Καλαμαριά
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Λαζανά, ο Παναιγιάλειος νίκησε άνετα στην έδρα του με 4-1 την Προοδευτική, πανηγύρισε την 7η νίκη του σε εννέα αγωνιστικές στο νότιο όμιλο της Football League 2 και παρέμεινε σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του.
Η ομάδα του Αιγίου μπήκε με τεράστια αποφασιστικότητα στο ματς και επί της ουσίας κατάφερε να «καθαρίσει» το ματς στο 32', όταν βρέθηκε να προηγείται με 2-0. Στο 14', λοιπόν, ο Λαζανάς ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τους οικοδεσπότες για να έρθει στο 32' ο Μπούνας με γυριστή κεφαλιά να γράψει το 2-0.
Στο 57' ο Λαζανάς με ωραίο κατέβασμα σε μπαλιά του Γκοτσούλια και σουτ έγραψε το 3-0 για να έρθει στο 83' ο ίδιος παίκτης με πλασέ να κάνει το 4-0 με την «Προο» στο 92' με πέναλτι του Παναγιωτόπουλου να διαμορφώνει το τελικό 4-1.
Παναιγιάλειος (Νίκος Κουρμπανάς): Ρίζος, Σανδραβέλης (80' Ρέλλας), Παπαχρήστος, Σούλης, Τ. Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος (56' Γ. Παπαδόπουλος), Γκοτσούλιας, Αργυρόπουλος (73' Διαμαντόπουλος), Μπούνας, Λαζανάς, Μπουλούμπασης.
Προοδευτική (Γιάννης Δρακωνάκης): Παγώνης, Παπανικόλας, Δ. Χόρτσας, Λαζούρας, Κουσουρής (72' Επιτροπάκης), Κακαράς, Μπελέρης, Γρίβας, Κουρτανόβιτς (52' Κολιός), Λέκκας (37' Αργυρίου), Παναγιωτόπουλος.
Οσο για τον Αχαρναϊκό, κατάφερε έστω και στο 93' να μείνει στο μείον πέντε από την κορυφή. Η ομάδα του Μενιδίου με γκολ του Νεόφυτου στις καθυστερήσεις νίκησε με 2-1 την Κόρινθο και βρίσκεται στη 2η θέση, από τη στιγμή που η Επισκοπή έμεινε στο 1-1 στον Πύργο με τον Πανηλειακό. Στο 13’ ο Βεστάκης άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους για να έρθει η ισοφάριση από τον Πεχλιβανόπουλο στο 25’. Τη νίκη στον Αχαρναϊκό έδωσε ο Νεόφυτος στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων λυτρώνοντας την ομάδα του.
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ: Παγούδης, Μανάλης, Μαγγίνας, Αθανασόπουλος, Καλογερόπουλος, Βεστάκης, Νιάρος, Δημόπουλος (86' Μακρυγιάννης), Εμρά (60' Xριστόπουλος), Αναστασίου, Νεόφυτος.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Μέλκας, Κατσίκης, Παππάς, Φίλης, Λουμπαρδέας, Σπυρόπουλος, Σαμπάνης, Τσουβαλτσίδης (90+1' Τάνης), Πεχλιβανόπουλος (86' Χαρίτος), Νικολόπουλος (68' Μακρής), Παπαευθυμίου.

Νότιος Ομιλος

Πανηλειακός – Επισκοπή 1-1
Αχαρναϊκός – Κόρινθος 2-1
Φωστήρας – Χανιά 1-0
Παναιγιάλειος – Προοδευτική 4-1
Ρούβας – Αστέρας Μ. 0-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Παναιγιάλειος
9
19-6
23
2. Αχαρναϊκός
9
15-7
18
3. Φωστήρας
8
12-4
17
4. Αστέρας Μαγούλας
8
9-6
16
5. Επισκοπή
8
15-9
16
6. Πανηλειακός
8
14-13
12
7. Κόρινθος
9
11-9
12
8. Χανιά
8
11-11
10
9. Καλαμάτα
8
6-5
9
10. Γλυφάδα
8
10-17
8
11. Προοδευτική
9
11-15
7
12. Ρουβάς
8
5-12
4
13. Εθνικός Αστέρας
8
0-24
-2

Το περιβάλλον πλήττεται, το δάσος υποφέρει

Της Άντυς Τάσου
 
Τα δάση κατέχουν ξεχωριστή θέση και σημασία μέσα στη φύση και συμβάλλουν ουσιαστικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του ανθρώπου. Παράλληλα, οι περιβαλλοντικές λειτουργίες που επιτελούν είναι αναρίθμητες και ζωτικής σημασίας για την ποιότητα ζωής του ανθρώπου αλλά και για την οικολογική σταθερότητα στον πλανήτη.
Το αγαπάμε γιατί μας προσφέρει ζωή!
Το επισκεπτόμαστε γιατί στην αγκαλιά του αναγεννιόμαστε!
Δίνει δουλειά σε δεκάδες επαγγέλματα!
Είναι καταφύγιο ζωής και αναπαραγωγής για χιλιάδες ζωικούς και φυτικούς οργανισμούς ,εξασφαλίζοντας τη συνέχιση της αναγκαίας βιοποικιλότητας για κάθε τόπο!
Ζεσταίνει τα σπίτια μας τις κρύες μέρες του χειμώνα!
Συγκρατεί τα νερά προστατεύοντας μας από πλημμύρες!
Τίποτα όμως από αυτά που μας προσφέρει δεν μας είναι αρκετά...ιδιαίτερα τώρα που βιώνουμε την οικονομική κρίση.
Περιβάλλον το εύκολο θύμα
Ιστορικά έχει παρατηρηθεί ότι όποτε η χώρα μας βρέθηκε σε δεινή οικονομική θέση, το περιβάλλον ήταν το εύκολο θύμα!
Αυτό γίνεται και τώρα ….όχι μόνο από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους λόγω οικονομικών προβλημάτων αλλά κι από αυτούς που θέλουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση προς ίδιον όφελος, υλοτομώντας παράνομα με σκοπό το κέρδος!

 
Σε όλη τη χώρα
Το φαινόμενο παρατηρείται σ΄όλη την χώρα και μερικές φορές παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.Σε πολλές περιπτώσεις εξαφανίστηκαν ολόκληρα δάση όπως στο Ξηρομέρι όπου ένας λαθροϋλοτόμος εντοπίστηκε από άνδρες του Δασαρχείου την ώρα που μετέφερε τους κομμένους κορμούς με σκοπό να τους εμπορευτεί.
Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας ,όχι μόνο από την μείωση της έκτασης των δασών αλλά και από την καύση ακατάλληλης ξυλείας, απειλεί σοβαρά την υγεία μας!
Μήπως είναι καιρός να δούμε επιτέλους μακρύτερα από τον μικρόκοσμό μας;

* Η Άντυ Τάσου είναι δασοπόνος
pinakio.blogspot.gr
 

Άνετο διπλό του Ολυμπιακού με Σερμαντίνι


diplo1Στο ντεμπούτο του Γκιόργκι Σερμαντίνι, ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα εκτός έδρας τον Πανελευσινιακό με 94-76 και συνέχισε την αήττητη πορεία του στην Α1.
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν για πρώτο σκόρερ τον Πρίντεζη και έφτασαν στη νίκη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Πλέον, συγκεντρώνονται στη δύσκολη αναμέτρηση της Ευρωλίγκα με την Μπαρτσελόνα.

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Κρανιδιώτη!

failos
Ολομέτωπη επίθεση στον Φαήλο Κρανιδιώτη έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή άρθρο του στην εφημερίδα Δημοκρατία.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το χαρακτήρισε ως «κήρυγμα μίσους, μνημείο εμφυλιοπολεμικής μισαλλοδοξίας για τα μεταπολιτευτικά χρονικά, το οποίο θα ζήλευε ακόμα και η Χρυσή Αυγή» και καλεί την κυβέρνηση να αποδοκιμάσει αυτή την «ακραία και επικίνδυνη τοποθέτηση».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
«Σε ένα άθλιο άρθρο στην εφημερίδα Δημοκρατία, ο στενός συνεργάτης και επί έτη έμπιστος του κ. Σαμαρά, κ. Κρανιδιώτης προβαίνει σε ένα κήρυγμα μίσους, μνημείο εμφυλιοπολεμικής μισαλλοδοξίας για τα μεταπολιτευτικά χρονικά, το οποίο θα ζήλευε ακόμα και η Χρυσή Αυγή.
Η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει στο εάν αποδοκιμάζει αυτήν την ακραία και επικίνδυνη τοποθέτηση ή αν είναι διατεθειμένη να καθοδηγείται από μια δράκα ακροδεξιών, επικίνδυνων και εμπαθών συμβούλων.
Όσο δεν το κάνει θεωρούμε ότι αυτός ο εμετικός λίβελος είναι η επίσημη κυβερνητική γραμμή».

ysterografa.gr

ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕ​ΥΙΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩ​Ν ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

KOUIK KORINTHOS.JPG
Στον αγιασμό των υδάτων στην Κόρινθο παραβρέθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ,  εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο.

Προηγουμένως παρέστη στη Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό, μαζί με τους Πολιτευτές του Κινήματος.
Το μεσημέρι, Πολιτευτές μαζί με τα παλαιά και τα νέα μέλη της Συντονιστικής που πλαισίωσαν τις τελευταίες μέρες το Κίνημα, ο Τέρενς Κουίκ είχε μαζί τους δίωρη συνάντηση  στην οποία συζητήθηκαν και θέματα κοινοβουλευτικής δράσης για προβλήματα που απασχολούν το νομό Κορινθίας, αλλά και θέματα σχετιζόμενα με την προσυνεδριακή πορεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ προς το ιστορικό Ιδρυτικό Συνέδριο που θα γίνει τέλος Απριλίου στην Αθήνα.

Ο Τέρενς Κουίκ μαζί με τους ΑΝΕΞ ΕΛ Κορινθίας περπάτησε μετά την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στους πεζόδρομους της πόλης, ανταλλάσσοντας ευχές με πολίτες.
Σε δηλώσεις του, αλλά και σε συνεντεύξεις στου στα τοπικά ΜΜΕ, ο Τέρενς Κουίκ αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά, με την ευκαιρία της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, στις πολιτικές μαφίες των διάφορων συγκαλύψεων, θέτοντας και το ερώτημα της αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος και στις 6 Μαΐου και στις 17 Ιουνίου, από τη στιγμή που ο τότε Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος είχε αποκρύψει την ύπαρξή της από τον ελληνικό λαό, «θέμα για το οποίο, οφείλει να πάρει δημόσια θέση και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς». 
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ υποσχέθηκε ότι σύντομα θα επανέλθει για περιοδεία στο νομό Κορινθίας μαζί με τη Βουλευτή του Κινήματος Μίκα Ιατρίδη, η οποία έχει τη συγκεκριμένη Εκλογική Περιφέρεια υπό τη βουλευτική της εποπτεία.
Μετέφερε μάλιστα και το προσωπικό μήνυμα του Πάνου Καμμένου ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επισκεφθεί και εκείνος την Κόρινθο για να γνωρίσει από κοντά και τη διευρυμένη, με νέα μέλη, τοπική Συντονιστική Επιτροπή.

Ευχές για τα Θεοφάνεια από τη Χρυσή Αυγή

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Τα φετινά Θεοφάνεια, αυτή η μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας, ας φωτίσουν τον λαό μας, που συνεχίζει να αντιστέκεται και να μάχεται για τη διαφύλαξη της εθνικής και θρησκευτικής του ταυτότητας. Σε αυτό τον δύσκολο και σκληρό αγώνα θα βαδίσουμε όλοι μαζί μέχρι την τελική Νίκη, μέχρι να έρθει η Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού.

Ο Άσαντ έκανε τη μεγάλη ανατροπή

Bashar-al-Assad-speech
Το σημερινό διάγγελμα του Μπασάρ αλ Άσαντ είχε προαναγγελθεί ως σημείο καμπής για την κρίση στη Συρία και την τύχη του ίδιου αλλά και του καθεστώτος που οπτικοποιείται στην προσωπική πολιτική και ηγετική παρουσία του στη Δαμασκό.
Σε πείσμα των φημών που τον ήθελαν νεκρό και τον πληροφοριών που τον παρουσίαζαν έτοιμο να διαφύγει στο εξωτερικό, προς τη Ρωσία, το Ιράν ή την Κίνα, τις τρεις χώρες που συνεχίζουν να τον στηρίζουν στη διάρκεια αυτής της κρίσης, και στις οποίες άλλωστε αναφέρθηκε ονομαστικά στο διάγγελμά του, ο Μπασάρ αλ Άσαντ έδειξε ότι δεν έχει καμία διάθεση να αποχωρήσει… σαν κλέφτης.
Αντιθέτως, είναι παρών και επιδιώκει τον ρόλο του κεντρικού πρωταγωνιστή στη μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να ακολουθήσει για να βγει η Συρία από τον σημερινό εφιάλτη ενός εμφυλίου πολέμου με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

Σκότωσαν αλλοδαπό στο Πεδίον του Άρεως


dolofonia-allodapouΈνας 18χρονος αλλοδαπός βρήκε τον θάνατο το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, όταν δέχτηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο στη συμβολή των οδών Μουστοξύδη και Βαλτινών, και κατέληξε λίγη ώρα αργότερα, στο νοσοκομείο στο οποίο διακομίθηκε.
Οι αστυνομικές αρχές διεξάγουν έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών του φονικού.

Ο Ομπάμα… έφαγε πόρτα στη Χαβάη

Obama-vacation-home-1
Το σπίτι το οποίο νοικιάζει συνήθως ο Μπαράκ Ομπάμα στη Χαβάη για τις καθιερωμένες διακοπές με τη Μισέλ και τις δυο κόρες τους, δεν ήταν ούτε φέτος διαθέσιμο. Η ιδιοκτήτρια, όπως συνέβη και την περσινή χρονιά, είχε σπεύσει να το νοικιάσει για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς δεν είχε έγκαιρη ενημέρωση από τον Λευκό Οίκο για το κατά πόσο η προεδρική οικογένεια θα έκανε και φέτος τις διακοπές της στο συγκεκριμένο μέρος.
Η οικογένεια Ομπάμα είχε περάσει τις διιακοπές της στη Χαβάη στο συγκεκριμένο σπίτι το 2009 και το 2010, δηλαδή τις δυο πρώτες χρονιές της πρώτης θητείας του Μπαράκ Ομπάμα στην Προεδρία των ΗΠΑ.

ysterografa.gr

Project Seal «Τεχνητά Τσουνάμι»

 
Project Seal
«Τεχνητά Τσουνάμι»Μυστικά πειράματα διεξήγαγαν ΗΠΑ και Νέα Ζηλανδία κατά τη διάρκεια του Β΄ΠΠ όπου με τη χρήση εκρηκτικών τα οποία τοποθετούσαν υποθαλάσσια μπορούσαν να δημιουργήσουν κύματα ύψους 10 μέτρων ικανά να εξαφανίσουν μια ολόκληρη παραλιακή πόλη.
Τα πειράματα αυτά είχαν πραγματοποιηθεί ανοικτά της Νέας Καληδονίας και του Ώκλαντ. Η άκρως απόρρητη αυτή επιχείρηση είχε λάβει τον κωδικό “project seal” και δοκιμαζόταν ως πιθανή εναλλακτική λύση απέναντι στην ατομική βόμβα.
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 3.700 δοκιμαστικές εκρήξεις πρώτα στη Νέα Καληδονία και στη συνέχεια στην χερσόνησο Whangaparaoa κοντά στο Ώκλαντ.
Η διεξαγωγή αυτή των μυστικών πειραμάτων ήρθε στο φως ύστερα από έρευνες ενός Νεοζηλανδού ερευνητή και συγγραφέα του Ray Waru ο οποίος εξέτασε χιλιάδες κρατικά αρχεία της εποχής.
«Υποθετικά εάν η ατομική βόμβα δεν απέδιδε αυτά που οραματίζονταν οι Αμερικανοί είναι πολύ πιθανό το επόμενο όπλο που θα χρησιμοποιούσαν απέναντι στην Ιαπωνία να ήταν αυτό» εξηγεί ο Waru
«Είναι πραγματικά εκπληκτικό πως μπόρεσαν κάποιοι να εφεύρουν την ιδέα ενός όπλου μαζικής καταστροφής βασισμένου επάνω στο φαινόμενο του τσουνάμι, αλλά και ακόμη ότι η Νέα Ζηλανδία είχε συνεισφέρει στην ανάπτυξή του μέχρι του βαθμού που αυτό θα μπορούσε να ήταν επιτυχές», είπε ακόμη ο Νεοζηλανδός ερευνητής.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1944 ύστερα από την παρατηρητικότητα ενός αμερικανού αξιωματικού του Ναυτικού του E A Gibson όταν διαπίστωσε πως εκρήξεις για την εκκαθάριση κοραλλιογενών υφάλων σε νησίδες του Ειρηνικού δημιουργούσε κύματα τσουνάμι.
Ο Waru αναφέρει ότι οι πρώτες δοκιμές ήταν θετικές αλλά το πρόγραμμα στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε αν και η Νέα Ζηλανδία το συνέχισε από μόνη της μέχρι και το 1950. Από τις δοκιμές διαπιστώθηκε ότι μια έκρηξη από μόνη της δεν θα ήταν αρκετή και ότι για να υπήρχε αποτέλεσμα θα έπρεπε να χρησιμοποιούνταν τουλάχιστον 2 εκατ. χλγρ. εκρηκτικών τοποθετημένα σε μια ευθεία από την ακτή και σε απόσταση 8 χιλιομέτρων περίπου.
Σχεδόν 40 πιο μετά από τις κοινές δοκιμές η Νέα Ζηλανδία υποβαθμίστηκε από τις ΗΠΑ από «σύμμαχο» σε «φίλο» καθώς η κυβέρνηση της χώρας τη δεκαετία του ΄80 είχε απαγορεύσει τα πυρηνοκίνητα σκάφη των ΗΠΑ να εισέρχονται στα Nεοζηλανδικά εθνικά ύδατα.
Όλα τα παραπάνω αναφέρονται στο βιβλίο του Νεοζηλανδού συγγραφέα με τίτλο «Μυστικά και θησαυροί» όπου εκτός της βόμβας τσουνάμι παρατίθενται και άλλα μυστικά τα οποία έγιναν γνωστά από την έρευνα του στα εθνικά αρχεία της χώρας όπως εμφανίσεις UFO, περιγραφές από επαφές με αγνώστους που φορούσαν μάσκες των Φαραώ, καθώς και δείγματα από γραφή εξωγήινων πολιτισμών.
Πηγή: defencenet.gr
fouska.gr

Ο Βαξεβάνης προαναγγέλλει αποκαλύψεις για τη λίστα Λαγκάρντ

Kostas-Vaxevanis
“Ποιός πείραξε τη λίστα Λαγκάρντ; Η Πέμπτη δεν αργεί. HOT DOC”… Αυτό έγραψε απόψε στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter o Κώστας Βαξεβάνης, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νέες αποκαλύψεις αναφορικά με το θρίλερ διαρκείας το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ.
Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού Hot Doc, ήταν εκείνος που πριν από μερικές εβδομάδες έφερε στη δημοσιότητα τη λίστα Λάγκάρντ, για να ακολουθήσει το… αστυνομικό σίριαλ στο οποίο πρωταγωνίστησε, με τη σύλληψή του, και την εν συνεχεία απελευθέρωσή του, μια εξέλιξη την οποία κάλυψαν με έκδηλο ενδιαφέρον τα διεθνή ΜΜΕ.
Ο Κώστας Βαξεβάνης έχει ανοίξει μέτωπο διαρκείας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, κάτι το οποίο μεγιστοποιεί το ενδιαφέρον για τις αποκαλύψεις στις οποίες σχεδιάζει να προχωρήσει στην επόμενη έκδοση του περιοδικού Hot Doc.

ysterografa.gr

Ολυμπιακός Λουτρακίου… τεσσάρων αστέρων

Ολυμπιακός Λουτρακίου… τεσσάρων αστέρων
Πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ο Ολυμπιακός Λουτρακίου συνέτριψε με 4-0 τον Παννεμεατικό, ο οποίος κυρίως μετά την αποβολή του Σγούρου (50’) «κατέρρευσε».

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ ανώτεροι και είχαν ευκαιρίες για πολλά περισσότερα γκολ, αλλά πότε η αστοχία και πότε ο Κεμαλάι, ο οποίος έκανε μια απίθανη επέμβαση σε κεφαλιά ψαράκι του Κολλιάκου, κράτησαν το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.
Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν ειδικά μετά το ημίωρο να μπουν στο ματς και δικαιολογημένα έφυγαν ηττημένοι από το γήπεδο, καθώς καλή ευκαιρία δημιούργησαν ενώ το σκορ ήταν ήδη 4-0, με τον Μπασιώτη.
Στο πρώτο μέρος η ομάδα του Λουτρακίου έχασε ευκαιρίες με τους Κολλιάκο, Μπεκιάι, Παπαδημητρίου, Κατσιάπη, ενώ ο Κριαράς είχε δοκάρι.
Στην επανάληψη ήρθε νωρίς η αποβολή του Σγούρου, ο οποίος έκανε χέρι προσπαθώντας να αποσοβήσει γκολ, με τον διαιτητή Πάγκα να υποδεικνύει και πέναλτι με το οποίο ο Κολλιάκος έκανε το 1-0.
Η συνέχεια ήταν παράσταση για ένα ρόλο, με τους γηπεδούχους να είναι «καταιγιστικοί» και να φτάνουν στο 2-0 με κεφαλιά του Φραγκάκη μετά από φάουλ του Κολλιάκου, ενώ ο ίδιος παίκτης έκανε και το 3-0, μετά από υπέροχη συνεργασία με τον Κατσιάπη.
Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Κατσιάπης εκμεταλλευόμενος ασίστ του Κριαρά.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: Κόντης, Βαραβέρης, Μαστρογιάννης, Κορδαλής, Λέκκας, Φραγκάκης, Κριαράς, Κατσιάπης, Κολλιάκος, Μπεκιάι, Παπαδημητρίου
Έπαιξαν και οι: Κολλυρόπουλος, Κοιλιάρας, Μπίτζιος
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ: Κεμαλάι, Παπουτσής, Κυριάκος (75’ Μπασιώτης), Σγούρος, Μαρινός, Σαϊσανάς Π., Αθανασόπουλος, Ραπουσάι (63’ Τζίνης), Κωστούρος (55’ Τσιάκος), Παλυβός, Σαϊσανάς Ν.

apopsi24.gr

Πάνε με +4 Ερμιονίδα και Πανόπουλο

7ος ομίλος

Αποτελέσματα
Ενωση Ερμιονίδας-Πέλοπας Κιάτου 2-0
Πανελευσινιακός-Παναργειακός 1-0
Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου-Μανδραϊκός 1-1
Πανναυπλιακός-Λουκισίων Α.Ο. 1-0
Παρνασός-Πορτοχελιακός 6-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1
Ενωση Ερμιονίδας
9
23
2
Μανδραϊκός
9
19
3
Χαλκίδα
9
18
4
Πανελευσινιακός
9
17
5
Πέλοπας Κιάτου
10
14
6
Παναργειακός
9
13
7
Πανναυπλιακός
9
11
8
Παρνασός
9
9
9
Λουκισίων Α.Ο.
9
9
10
Ευβοϊκός  
9
3
11
Πορτοχελιακός
9
0


6ος ομίλος
Αποτελέσματα
ΠΦΟ Πανόπουλου-Δόξα Νέας Μανολάδας     1-0
Ατρόμητος Λάππα-Διαγόρας Βραχνέικων       2-0
Πάμισος-Παναρκαδικός                                   0-1
Εράνη Φιλιατρών-Αχαϊκή                                2-2
Εθνικός Σαγέικων-Εθνικός Μελιγαλά             2-2
 
( Σε 9 Αγώνες)
 
 
 
 
1
ΠΦΟ Πανόπουλου
 
25
2
Ατρόμητος Λάππα
 
21
3
Παναρκαδικός
 
15
4
Εθνικός Σαγέικων
 
12
5
Εθνικός Μελιγαλά
 
12
6
Αχαϊκή
 
9
7
Διαγόρας Βραχνέικων
 
8
8
Πάμισος
 
7
9
Δόξα Νέας Μανολάδας
 
6
10
Εράνη Φιλιατρών
 
6