Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Έπιασαν αθίγγανους αδίστακτους κακοποιούς στο Καμάρι. Λήστεψαν εργοτάξιο της πρώην Μηχανικής στη Λυγιά

 Μία ακόμη σημαντική επιτυχία από τους άνδρες του ΑΤ Ξυλοκάστρου , οι οποίοι έδωσαν σκληρή μάχη και από ότι φαίνεται συνέλαβαν... αδίστακτους κακοποιούς στο Καμάρι πού χθες , λήστεψαν το εργοτάξιο της πρώην Μηχανικής στη Λυγιά.
Συγκεκριμένα ανήμερα των Θεοφανείων (ώρα 12.40) στη Λυγιά πέντε άγνωστοι ανήλικοι ROMA, από κοινού με πέντε ομόφυλους τους, ηλικίας 35, 37, 35, 19 και 41 ετών, καθώς και 39χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Ρουμανίας, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Φ. και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, εισήλθαν σε εργοτάξιο, ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού και με την απειλή βίας αφαίρεσαν από τον 41χρονο φύλακα του εργοταξίου, εργαλεία και ηλεκτρολογικό υλικό, αξίας περίπου 42.000 €. , ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε οχήματα και τράπηκαν σε φυγή.
Μετά από αναζητήσεις και κινητοποίηση αστυνομικών του ΑΤ Ξυλοκάστρου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τα κλοπιμαία, ενώ εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, εντός των ορίων του αυτοφώρου,χθές (6-1-2013) το μεσημέρι, στο Καμάρι ,και τρείς εκ των δραστών,  δύο άνδρες ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 37 και 40 ετών αντίστοιχα, καθώς και ένας 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας και σήμερα το πρωί , στο Ξυλόκαστρο , μία γυναίκα 41 ετών,  οι οποίοι συνελήφθησαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ληστεία, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον ακόμα δύο συνεργοί τους. Κατά την σύλληψη τους, ο 37χρονος και ο 40χρονος, προέβαλαν αντίσταση στους αστυνομικούς.
Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους, ενώ επίσης κατασχέθηκε ένα Ι.Χ. επιβατηγό
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου, για την ταυτοποίηση και των υπόλοιπων δραστών, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Οι δράστες εμπλέκονται ακόμα και σε απόπειρες ανθρωποκτονίας. Οι αθίγγανοι είναι από το Καμάρι και …ιδιαίτερα γνωστοί για τη δράση τους!

Στο μεταξύ εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, ληστεία σε οικία, που έγινε την 25-12-2012 τις πρώτες πρωινές ώρες, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης , ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 24 και 28 ετών αντίστοιχα, για ληστεία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι ανωτέρω, μαζί με ακόμα ένα άτομο, την 25-12-2012 τις πρώτες πρωινές ώρες,  αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, με την απειλή όπλου και χρήση σωματικής βίας, ακινητοποίησαν τα μέλη της οικογένειας, αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα, χρήματα, κοσμήματα καθώς και δύο  κινητά τηλέφωνα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου, για να εξακριβωθεί η ταυτότητα του συνεργού τους, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις .
 
 Επίσης  ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, εξιχνιάστηκε, η ληστεία σε βάρος υπαλλήλου του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Ζευγολατιού  που έγινε την 02-01-2013 το βράδυ, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός  16χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για ληστεία.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι, ο ανωτέρω, μαζί με ακόμα δύο ) άτομα, , αφού μετέβησαν στο εκδοτήριο εισιτηρίων του Προαστιακού  με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από υπάλληλο χρήματα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, για να εξακριβωθεί η ταυτότητα των συνεργών του, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις .
Τέλος μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, εξιχνιάστηκε,   ληστεία σε βάρος 52χρονης ημεδαπής, που έγινε προχθές (5-1-2013) το μεσημέρι, στο 103ο χλμ. της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών, σε χώρο στάθμευσης καταστήματος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός  16χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για ληστεία.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι, ο ανωτέρω, μαζί με ακόμα τρία  άτομα, τα οποία αναζητούνται, προχθές  το μεσημέρι,  σε χώρο στάθμευσης καταστήματος, με την χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από την 52χρονη την τσάντα της, που περιείχε χρήματα και προσωπικά της έγγραφα και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, για να εξακριβωθεί η ταυτότητα των συνεργών του, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις .

Τιμητική εκδήλωση μνήμης στον μεγάλο Έλληνα Επιστήμονα Γεώργιο Παπανικολάου στην Κόρινθο το Σάββατο

 
 
Ο Δήμος Κορινθίων και το Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος,
σας προσκαλούν το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στις 8.00 μ.μ.
στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου με θέμα
“UNESCO 2012: Έτος Γεωργίου Παπανικολάου”
Tην εκδήλωση πλαισιώνει η εκπομπή της ΝΕΤΗ Μηχανή Του Χρόνου”.
 

Σε λειτουργία από σήμερα νέοι σταθμοί διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολη- Καλαμάτα


Από τις 18:00 το απόγευμα είναι σε λειτουργία ο μετωπικός σταθμός διοδίων Βελιγοστής και οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων στον κόμβο Παραδεισίων (έξοδος στην κατεύθυνση προς Αθήνα και είσοδος στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα), επί του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης - Καλαμάτας.
Οι σταθμοί αυτοί μπαίνουν σε λειτουργία μετά την παράδοση στις 22 Δεκεμβρίου του τμήματος Παραδείσια- Τσακώνα, μήκους περίπου 12 χλμ.
Η χρέωση στον μετωπικό σταθμό διοδίων Βελιγοστής αντιστοιχεί στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Λεύκτρου- Τσακώνας, διασταύρωση Κυπαρισσίας, εξαιρουμένου του μήκους 700 μ. αυτοκινητοδρόμου που προς το παρόν δεν έχει ολοκληρωθεί και λειτουργεί προσωρινή παράκαμψη.
Αντίστοιχα, στους πλευρικούς σταθμούς Παραδεισίων η χρέωση αντιστοιχεί στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Παραδεισίων και Τσακώνας, διασταύρωση Κυπαρισσίας, εξαιρουμένης και πάλι της μικρής παράκαμψης.
Για κάθε μία από τις κατηγορίες οχημάτων, οι τελικές τιμές διαμορφώνονται στον σταθμό Βελιγοστής: για δίκυκλα στα 0,80 ευρώ, για οχήματα με ύψος έως 2,20 μ. στα 1,20 ευρώ, για οχήματα με 2 ή 3 άξονες στα 3,10 ευρώ και για οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες στα 4,30 ευρώ.
Στους πλευρικούς σταθμούς Παραδεισίων οι τιμές είναι: για δίκυκλα στα 0,50 ευρώ, για οχήματα με ύψος έως 2,20 μ. στα 0,70 ευρώ, για οχήματα με 2 ή 3 άξονες στα 1,80 ευρώ και για οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες στα 2,60 ευρώ.
Ο νέος τιμοκατάλογος περιλαμβάνει ΦΠΑ 23% και θα ισχύει για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των κατόχων ηλεκτρονικών πομποδεκτών.

newsit.gr

Δωρεάν εργασία όλων των ανέργων προτείνει ο Πέτρος Δούκας!

Δωρεάν εργασία όλων των ανέργων προτείνει ο Πέτρος Δούκας!Ποικίλες αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσουν οι αν μη τι άλλο αμφιλεγόμενες απόψεις που εξέφρασε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών της ΝΔ Πέτρος Δούκας, ο οποίος με κείμενο το οποίο δημοσίευσε στην προσωπική του ιστοσελίδα προτείνει να θεσπιστεί ένα πρόγραμμα... δωρεάν εργασίας για όλους τους ανέργους! Ο κ. Δούκας παρουσιάζει ένα μανιφέστο προτάσεων για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και γράφει ότι...

Κατατέθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική επιτροπή - Βενιζέλος: «πολιτικό ρεσάλτο» η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ «ακραία εκδήλωση πολιτικού τυχοδιωκτισμού»


tsiprasΚατατέθηκε στη Βουλή το απόγευμα της Δευτέρας (7/1) η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.
Για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αναφέρεται ότι ζητάται η διερεύνηση τυχόν τέλεσης τεσσάρων αδικημάτων: Της παράβασης καθήκοντος, της απιστίας περί την υπηρεσία, της υπεξαγωγής εγγράφου και της πλαστογραφίας.
Οπως αναμενόταν ζητάται και η διερεύνηση τυχόν τέλεσης των παραπάνω αδικημάτων, πλην του αδικήματος της πλαστογραφίας, για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται αναλυτική αναφορά στο ζήτημα της παραγραφής των αδικημάτων, καθώς όπως επισημαίνεται η κοινοβουλευτική περίοδος της διάρκειας δύο ημερών της βουλής δεν αποτελεί τακτική σύνοδο, και δεν υπολογίζεται στην προσθεσμία του άρθρου 86. Άρα κατά τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει θέμα παραγραφής των αδικημάτων.

Στο μεταξύ οξεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την απόφασή του να προχωρήσει στην πρόταση προανακριτικής επιτροπής για το θέμα της «λίστας Λαγκάρντ», συμπεριλαμβάνοντας και τον ίδιο, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.
Ο Ευ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «πολιτικό ρεσάλτο» την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως αποτελεί «ακραία εκδήλωση πολιτικού τυχοδιωκτισμού», σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «επιχειρεί να ρίξει την κυβέρνηση με την κίνησή του αυτή και να οδηγήσει τη χώρα στο χάος». Τόνισε δε ότι «είναι λάθος επιλογή, έξι μήνες μετά τις εκλογές, να συγκρούεται με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με το ΠΑΣΟΚ και μαζί μου».

O Κύψελος Κορίνθου πρωταθλητής χειμώνα στην Α2 Κατηγορία. Τα ρόπαλα του Ηρακλή Ξυλοκάστρου κτυπούν ακόμα!

O Κύψελος Κορίνθου κατάφερε να φύγει με το 1-1 από την Αρχαία Κόρινθο, στην αναμέτρηση με τον τοπικό Άρη και έτσι  κατέκτησε και τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα καθώς ολοκλήρωσε τον α’ γύρο του πρωταθλήματος της Α2 Κατηγορίας, με 36 βαθμούς στην 1η θέση.  Στό 55’ ο Άρης πήρε προβάδισμα στο σκορ με κεφαλιά του Παππά  έπειτα από γύρισμα του Χρήστου, αλλά ο Κύψελος κατάφερε και ισοφάρισε στο 75’ με  πέναλτι  του Μαρούδα στο  τελικό 1-1.
Στη 2η θέση τερμάτισε , τον πρώτο γύρο , ένα βαθμό πίσω από τον Κύψελο, ο Αετός Κρυονερίου που επικράτησε με 1 - 0 του Τενεάτη Αθικίων 
Χωρίς να συναντήσει την παραμικρή δυσκολία, ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου «διέλυσε» τον ΑΟ Λεχαίου με 0-8 και παρέμεινε  στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και συνεχίζει την προσπάθειά του για την επιστροφή στην Α1 Κορινθίας.
Οι παίκτες του Θανάση Παπασημάκη με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κλόντι Κρισάφι, ο οποίος σημείωσε πέντε τέρματα, έκαναν πραγματικά ότι ήθελαν τους αντιπάλους τους, που υποτάχθηκαν χωρίς αντίσταση. Εκτός από τον Κρισάφι, σκόραρν και οι Δεδάκης, Αγγελής και Ντοντάη και πλέον στο Ξυλόκαστρο περιμένουν την «μάχη» με τον ΠΑΟΛ την ερχόμενη Τετάρτη, για το Κύπελλο Κορινθίας και είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ: Ρουμελιώτης, Καπλάνης, Μανώλης, Τσουγκαρής, Δεδάκης, Κρισάφι, Σαμανίδης, Αγγελής, Ντοντάη, Παπαδόπουλος
Έπαιξαν και οι: Κρούγιος, Ρουτσάι, Ραπουσ
Η Αναγέννηση Κιάτου έχασε βαθμούς στην έδρα της καθώς ο Πανευρωστινιακός έφυγε με το ισόπαλο 1 - 1 και βελτίωσε αισθητά την βαθμολογική του θέση. Η Αλμυρή επικράτησε με 2 - 1 του Αετού Αγγελοκάστρου . Τέλος εκτός έδρας νίκες πέτυχαν οι Γαλάζιοι Νέοι με 0 - 1 στο Σολομό επί της τοπικής ομάδας και η Θύελλα Κάτω Διμηνιού στα Ίσθμια επί του Ισθμιακού.

Η 15η αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ 1-1
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΙΚΟΥ 4-0
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ 1-0
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 0-8
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 1-1
ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 2-1
ΑΟ ΣΟΛΩΜΟΥ - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ 0-1
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ 0-4

Η Βαθμολογία
( Επί 15 αγώνων)

1
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
46- 10
36
2
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
33- 10
35
3
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
60- 23
31
4
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
33- 27
27
5
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ
41- 30
26
6
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
32- 24
24
7
Α.Ο. ΑΛΜΥΡΗΣ
24- 28
24
8
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
27- 20
22
9
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
16- 18
22
10
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ
31- 25
21
11
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
30- 25
15
12
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
24- 38
14
13
Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ
17- 37
11
14
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ
14- 24
9
15
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
11- 36
8
16
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
11- 57
1

Αλυσίδες στην ορεινή Κορινθία


Ανακοινώνεται οτι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κυκλοφορία των οχημάτων στα παρακάτω οδικά δίκτυα γίνεται με δυσχέρεια και μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων
Α.Δ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

- Από το 16χλμ και άνω της επ.οδ. Δερβενίου-Γκούρας.
- Από το 22χλμ και άνω της επ.οδ. Ξυλοκάστρου-Τρικάλων.
- Από το 1χλμ και άνω της επ.οδ. Τρικάλων-Καρυάς.
- Από το 1χλμ εως το 17χλμ της επ.οδ. Γκούρας-Δερβενίου.
- Από το 1χλμ εως το 15χλμ της επ.οδ. Γκούρας-Κιάτου.
- Από το 9χλμ εως το 19χλμ της επ.οδ. Γκούρας-Λυκούριας.


 

"Αιμορραγεί" η κυβέρνηση - Από 179 βουλευτές έχει μείνει με 164 μετά και τις διαγραφές Βουδούρη και Μουτσινά από την ΔΗΜΑΡ


- Οι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς τέθηκαν εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας με απόφαση του Φώτη Κουβέλη
- Ζητούσαν εκτός των άλλων την παραπομπή σε προανακριτική του
Ευάγγελου Βενιζέλου
- Η κυβέρνηση έχει χάσει σε 6 μήνες 15 έδρες!
- Προβληματισμένος ο πρωθυπουργός
Αντώνης Σαμαράς μετά τις τελευταίες εξελίξεις
Σε πονοκέφαλο για τον Αντώνη Σαμαρά και τους άλλους δυο εταίρους εξελίσσεται η αιμορραγία βουλευτών και το γεγονός ότι οι ανεξάρτητοι βουλευτές αυξάνονται και πληθύνονται στην Βουλή.
Όταν σχηματίσθηκε η τρικομματική κυβέρνηση, μετά τις εκλογές του Ιουνίου, είχε συνολικά 179 βουλευτές.
129 έδρες είχε η ΝΔ
33 έδρες είχε το ΠΑΣΟΚ
17 έδρες είχε η ΔΗΜΑΡ

Από τον Ιούνιο όμως του 2012 μέχρι σήμερα, δηλαδή σε διάστημα 6 μηνών, έχουν χαθεί 15 έδρες με αποτέλεσμα να έχουν μείνει 164 βουλευτές στον κυβερνητικό συνασπισμό.
Το τελευταίο κεφάλαιο στο σήριαλ, γράφτηκε σήμερα με την διαγραφή των Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ. Οι δυο βουλευτές επι της ουσίας δεν είχαν στηρίξει καμία απόφαση της κυβέρνησης και του κόμματός τους το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα να εξωθήσουν τον Φώτη Κουβέλη στην διαγραφή τους.

Πλεον η ΝΔ έχει μείνει με 125 έδρες μετά τις διαγραφές των: Νίκου Νικολόπουλου, Θοδωρή Σολδάτου, Νίκου Σταυρογιάννη και Γιώργου Κασαπίδη.
Στο ΠΑΣΟΚ, έχουν μείνει με 25 έδρες μετά τις διαγραφές ή την ανεξαρτητοποίηση των: Κώστα Σκανδαλίδη, Ιωάννη Κουτσούκου, Μάρκου Μπόλαρη, Αντζελας Γκερέκου, Θόδωρου Παραστατίδη, Μιχάλη Κασσή, Ανδρέα Λοβέρδου και Μίμη Ανδρουλάκη.
Στην ΔΗΜΑΡ έχουν μείνει με 14 βουλευτές μετά την διαγραφή του Γιάννη Μιχελογιαννάκη και τις σημερινές διαγραφές των Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά.

newsit.gr

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο “αντίο” στον... αετό του βόλεϊ!


Πλήθος κόσμου, με δάκρυα στα μάτια βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στον Άγιο Παντελεήμονα της Λήμνου, είπε το... στερνό αντίο στον Νίκο Σαμαρά και τον συνόδεψε στην “τελευταία” του κατοικία. Συγκλονιστικός ο αποχαιρετισμός της συζύγου του.
Η σορός του αδικοχαμένου βολεϊμπολίστα μεταφέρθηκε με C130 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας και έφτασε λίγο μετά τις 13.00 στη Λήμνο.
Το φέρετρο που ήταν σκεπασμένο με την Ελληνική σημαία συνόδεψαν οι κοντινοί άνθρωποι του Νίκου Σαμαρά με τη γυναίκα του να είναι συντετριμμένη από τον πρόωρο χαμό του αγαπημένου της συζύγου.
Τα λόγια της συγκίνησαν τους πάντες...
Με αγαπούσες βαθιά και σε αγαπούσα κι εγώ. Άγγελε μου, έφυγε ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου, θα σου μιλάω κάθε μέρα, θα σου μιλάω μέσα από τον Στράτο, θα σταθώ στα πόδια μου γι' αυτό το παιδί. Δεν θέλω να στεναχωριέσαι, θα είμαι πάντα δίπλα του, μάνα και πατέρας, είσαι το φως της ζωής μου, ο λεβέντης μου, θα σε σκεπάζω στα όνειρά μου με μια αγκαλιά, θα σου λέω πόσο σ' αγαπάω, πάντα φοβόμουνα μη σε χάσω, να με συγχωρέσουν οι φίλοι σου που σε έφερα εδώ στη Λήμνο εδώ μακριά, αλλά θέλω να' σαι κοντά μου, να' σαι κοντά στο παιδί μας. Δέκα χρόνια μου έδινες μόνο χαρές και αγάπη, συγγνώμη για όταν σε στεναχώρησα, ο γιος σου θα τα μάθει όλα, αν και ποτέ δεν σου άρεσαν τα λόγια, πάντα μου έλεγες ότι μιλάω με έργα και όχι με λόγια. Πάντα δική σου σ' αυτή και την άλλη ζωή.”
Κόσμος από Αλεξανδρούπολη, Αθήνα, Ορεστιάδα πήγαν με τσάρτερ της Ολυμπιακής στη Λήμνο, ενώ όλα τα έξοδα της κηδείας τα ανέλαβε η ομοσπονδία.

newsit.gr

Χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού!


Αγριεύει ο καιρός από το μεσημέρι και μετά ενώ χιόνια θα πέσουν ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.
Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. O Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ποιοί χώροι θα είναι ανοικτοί για τους άστεγους.

Πιο αναλυτικά:

ΔΕΥΤΕΡΑ
Περιμένουμε νέα επιδείνωση από το μεσημέρι και από τα βόρεια με χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, βροχές και καταιγίδες στις νοτιότερες και κυρίως παραθαλάσσιες περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες που θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -4 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 1εναν εως 12 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά δηλαδή στη δυτική Πελοπόννησο και την Αιτωλοακαρνανία από -2 εως 13 βαθμούς ενώ στις Κυκλάδες και στην Κρήτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 14 βαθμούς.
ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε το πρωί καλό καιρό με ηλιοφάνεια και λίγα σύννεφα που σιγά - σιγά από το μεσημέρι και μετά θα πυκνώνουν και θα αρχίσει να βρέχει στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και σιγά - σιγά στον Κιθαιρώνα και καθώς θα πηγαίνουμε προς το βράδυ θα χιονίσει στα βόρεια προάστια, στην Πεντέλη, στον Υμηττό. Το βράδυ και κυρίως τα ξημερώματα της Τρίτης θα χιονίσει ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 εως 11 βαθμούς αλλά στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Οι περιοχές που περιμένουμε περισσότερο χιόνι είναι στα ανατολικά και βόρεια του νομού, δηλαδή στο Καπανδρίτι, στο Γραμματικό, Βαρνάβα, Άγιο Στέφανο. Χιονόστρωση θα έχουμε από την Αττική Οδό και πάνω όπου το χιόνι θα φτάσει τα 5 με 10 εκατοστά.
Στην Αθήνα μέσα δεν πρόκειται να το στρώσει αλλά στις περιοχές με υψόμετρο, όπως το Γαλάτσι για παράδειγμα δεν αποκλείεται το χιόνι να κάτσει στις οροφές και τα παρμπριζ των αυτοκινήτων.

ΤΡΙΤΗ Περιμένουμε χιονιά κυρίως στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία και κυριώς στη Μαγνησία και το Πήλιο, τις Σποράδες, την ανατολική Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικο-Βοιωτίας, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σε αυτές τις περιοχές δηλαδή θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία. Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις θα έχουμε και σε νοτιότερες πεδινές περιοχές, ενώ θα χιονίσει ακόμη και στα βουνά της Κρήτης και θα πέσει χιονόνερο στις παραθαλάσσιες πεδινές περιοχές. Πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές και χιονόνερο έχουμε ακόμη και στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί και θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 6 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -6 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από -3 εως 8 βαθμούς και στα νησιά από 2 εως 10 με 12 βαθμούς κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε νεφώσεις πυκνότερες στα ανατολικά και βόρεια του νομού με χιονόνερο στις πεδινότερες περιοχές, χιόνι στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1εναν εως 5 βαθμούς κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ Το πρωί θα συνεχιστεί η κακοκαιρία και θα κρατήσει εως το μεσημέρι αργότερα όμως από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν βόρειοι και στα δυτικά θα φτάσουν τα 5 μποφόρ αλλά στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ με τάση εξασθένισης από το απόγευμα και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -5 εως 5 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 8 βαθμούς και στα νησιά από 4 εως 12 με 13 βαθμούς κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε νεφώσεις με λιγότερες βροχές ή χιόνια στις βόρειες και ανατολικές περιοχές αλλά σιγά - σιγά από το απόγευμα ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 εως 7 βαθμούς κελσίου.

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές για την αντιμετώπιση του χιονιά. Ηδη η Τροχαία έχει εκδόσει ενημερωτικό δελτίο για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο, που έχουν κλείσει δρόμοι και που η κίνηση γίνεται μόνο με αλυσίδες.
Αίσιο τέλος για τον 54χρονο ορειβάτη που αγνοούνταν από την Κυριακή στα Πιέρια Όρη.
 Οι δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή έκαναν ακόμη πιο δύσκολο το έργο των σωστικών συνεργείων όμως ευτυχώς ο άνθρωπος βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία του.

Newsit.gr

«Συνυπεύθυνη η Goldman Sachs για την κατάρρευση της Ελλάδας»


Lloyd-BlankfeinΟ Florian Wettstein, Καθηγητής στο διάσημο πανεπιστήμιο του St. Gallen της Ελβετίας, σε συνέντευξή του στην «Badische Zeitung» αλλά και σε σχετική έκθεση αξιολόγησης, εκφράζει τη θέση ότι η Goldman Sachs είναι συνυπεύθυνη για την κρίση της Ελλάδας.
Το τμήμα Οικονομικής Ηθικής του πανεπιστημίου του St. Gallen επικεντρώνει εξ αντικειμένου την κριτική του σε στάσεις στην οικονομία, τις οποίες αξιολογεί ως ηθικά αμφισβητήσιμες. Στα πλαίσια αυτής της αποστολής, συνέταξε έκθεση, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Goldman Sachs συνέβαλε αποφασιστικά στην πρόκληση της κρίσης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Πυρήνας της κριτικής του Wettstein αποτελεί η συγκάλυψη του ύψους του ελληνικού χρέους από την κυβέρνηση της χώρας με τη συνδρομή του μεγάλου τραπεζικού ομίλου. Παρότι αυτό συνιστά συνήθη τακτική μεγάλων τραπεζών και συνιστά συστημικό πρόβλημα, το μέγεθος και η σημασία της Goldman Sachs, οι πρακτικές της οποίας αντανακλούν στην διεθνή πολιτική, δικαιολογούν κατ’ αυτόν την θέση υψηλότερων στάνταρ για την δική της πρακτική.
Η καταδικαστική αξιολόγηση της Goldman Sachs από τον Florian Wettstein με αφορμή την συμμετοχή της στην απόκρυψη του ελληνικού χρέους οδήγησε στην περίληψή της στον κατάλογο των επτά επιχειρήσεων που προτείνονται από την «Greenpeace» της Ελβετίας και τον Μ.Κ.Ο. «Erklärung von Bern» για την απονομή του Βραβείου «Public Eye». Το «Public Eye» θα «κοσμήσει» τελικά την τροπαιοθήκη εκείνης εκ των επτά, που θα κριθεί ότι προσέβαλε πιο βάναυσα από τις άλλες τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον…

ysterografa.gr

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η: «Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα».

 
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Οικονομικών
κ. Ιωάννη Στουρνάρα
ΘΕΜΑ:«Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα».
Παρά τον εξαπλασιασμό του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, η ραγδαία πτώση της κατανάλωσης του εν λόγω καυσίμου κατά 70% δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα έσοδα στα δημόσια ταμεία.
Η αύξηση του Ειδικού Φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης έγινε με σκοπό την πάταξη του λαθρεμπορίου στην αγορά των καυσίμων, αλλά έχει αποδειχθεί ανεπαρκής. Οι τελευταίοι έλεγχοι δείχνουν ότι περίπου το 20% των πρατηρίων διακινεί νοθευμένα καύσιμα στην αγορά. Επομένως, οι προσδοκίες περί αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου δεν έχουν δικαιωθεί.
Την ίδια στιγμή, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αδυνατεί να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης, με αποτέλεσμα να εντείνεται ακόμα περισσότερο η ανθρωπιστική κρίση,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Ποια είναι η πορεία των δημοσίων εσόδων από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, κατά την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2010, 2011 και 2012;
2. Σκοπεύετε να μειώσετε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο πετρέλαιο κίνησης και στη βενζίνη, έτσι ώστε να μειωθεί το βάρος στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς;
 
Η βουλευτής
 Ντόρα Μπακογιάννη
    

ΣΤΗ ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟ​Υ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ (ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ​) ΣΤΗΝ ΑΙΓΕΙΡΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚ​Η ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ​"



AIΓΕΙΡΑ ( Aνταπόκριση ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ ) :

Κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες τελέστηκε στην Αιγείρα η τελετή καθαγιασμού των Υδάτων, την ημέρα των Θεοφανείων.
skordilis.jpg Το τσουχτερό κρύο και οι θυελλώδεις άνεμοι δεν πτόησαν όμως τους Αιγειράτες και τη Φιλαρμονική, που με θρησκευτική ευλάβεια έριξαν τον Σταυρό στη φουρτουνιασμένη θάλασσα.





Επιπλέον, 4 νέοι της Αιγείρας έπεσαν για να πιάσουν τον Σταυρό και να πάρουν την Ευλογία του! Τυχερός στάθηκε ο Αποστόλης Σκορδίλης!
Το παρόν έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Αιγείρας-Ακράτας κ. Γιάννης Παναγιωτόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Πάνος Γιαννούλης, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων , καθώς και πλήθος κόσμου που αψήφησε το τσουχτερό κρύο!

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ - ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΜΜΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο οικονομικό πυρ το εξώτερον στέλνει ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Σίμος Κεδίκογλου εφημερίδες και περιοδικά, κυρίως της περιφέρειας, λόγω της μνημονιακής κατάργησης του μειωμένου ταχυδρομικού τιμολογίου που χρησιμοποιούσαν μέχρι σήμερα.
Απαντώντας σε σχετική Ερώτηση που είχε καταθέσει πριν λίγες εβδομάδες ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο Υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου πιστός τηρητής των Μνημονίων αναφέρει επί λέξει τα εξής:

«Εν’ όψει των νομοθετικών μεταβολών, τα ΕΛΤΑ προτείνουν στους ιδιοκτήτες των εντύπων που πλέον δεν δικαιούνται να κάνουν χρήση του εκ του νόμου μειωμένου ταχυδρομικού τιμολογίου, ειδικό τιμολόγιο προκειμένου να ταχυδρομούν τα έντυπά τους με μειωμένο κόστος. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συμφωνία μεταξύ ΕΛΤΑ και ΕΔΙΠΤ για ειδική τιμολογιακή πολιτική».
 
Σημειώνεται ότι ο Τέρενς Κουίκ συνομιλώντας με εκπροσώπους περιοδικών και εφημερίδων της περιφέρειας εισέπραξε την πλήρη απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι τα αυξημένα τέλη των ΕΛΤΑ που καλούνται να αντιμετωπίσουν, «θα τους τσακίσει οικονομικά και κυκλοφοριακά» όπως χαρακτηριστικά είπαν.
Εάν αναλογιστούμε ότι ο κ. Σίμος Κεδίκογλου δεν προέβαλλε και καμία αντίρρηση στο νέο χαράτσι 1,5% που επεβλήθη στα έσοδα των περιφερειακών τηλεοπτικών καναλιών, αλλά και των πανελλαδικών, υπέρ του… Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (το οποίο χρηματοδοτούσε μέχρι σήμερα το Υπουργείο Πολιτισμού) είναι απολύτως αντιληπτό ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη δεν κάνει απολύτως τίποτα για να μην εξοντωθούν οικονομικά τα περιφερειακά ΜΜΕ.


ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, έκανε την εξής δήλωση για το πετρέλαιο θέρμανσης των σχολείων:

«Για μία φορά ακόμα ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε σήμερα ότι «δεν υπάρχουν δημοσιονομικές δυνατότητες για το πετρέλαιο θέρμανσης».
Τον ερωτώ ευθέως: την ώρα που αφορολόγητο πετρέλαιο έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, οι παραγωγικές τους Σχολές, γιατί να μην έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο τα σχολεία όλης της χώρας;
Δημόσιο δεν είναι και τα σχολεία; Στο κράτος δεν υπάγονται; Το κράτος θα... φορολογεί το κράτος, επειδή είναι ανίκανο ή δεν θέλει να πατάξει το λαθρεμπόριο καυσίμων;
Και όλα αυτά την ώρα που έχουμε φτάσει σε αποφάσεις μη λειτουργίας σχολείων, κυρίως στις βορειότερες περιοχές της χώρας;
Επειδή σε όλα τα κράτη της Ευρώπης δεν διανοούνται τη λαθρεμπορία καυσίμων, είναι σαφές ότι εδώ στην Ελλάδα δεν θέλετε να την πατάξετε. Δεν θέλετε να συγκρουστείτε με όλο το κύκλωμα της παραγωγής, της διακίνησης και της λιανικής πώλησης. Αν και η λιανική πώληση έχει αμελητέο ποσοστό παραβατικότητας.
Άλλο ένα «παραμύθι» που έταξε προεκλογικά ο Αντώνης Σαμαράς για τη πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων».

 

Νέα επίθεση Βαξεβάνη κατά Βενιζέλου

vaxevanis6003
Με άρθρο του στην κυριακάτικη έκδοση των New York Times, ο Κώστας Βαξεβάνης, εξαπολύει για ακόμα μια φορά επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και αναφέρεται στη “λειψή Δημοκρατία” της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, στο άρθρο του με τίτλο «Η σαθρή δημοκρατία της Ελλάδας», ο δημοσιογράφος ασκεί σφοδρή κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως όταν εκείνος έφυγε από το Υπουργείο Οικονομικών πήρε μαζί του τη λίστα και μόνο όταν ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε στους Financial Times ότι δεν παρέλαβε ποτέ τη λίστα, αποφάσισε να την παραδώσει στο γραφείο του πρωθυπουργού. Στην συνέχεια, αναφέρεται στην δημοσίευση της λίστας από το περιοδικό του, γεγονός που τον οδήγησε στα δικαστήρια. Ο δημοσιογράφος κατηγορεί επίσης ότι «κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τα ελληνικά media ήταν απόντα αν και το θέμα ήταν στη κορυφή του διεθνή τύπου», προσθέτοντας πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε καμία δήλωση για την δημοσίευση της λίστας. Οι κατηγορίες κατά του κ. Βενιζέλου δεν περιορίζονται σ’ αυτό, με τον δημοσιογράφο να μιλά στο αμερικανικό κοινό για τον φορολογικό νόμο που εισήγαγε εκείνος το 2011 ως υπουργός Οικονομικών.
Ο πυρήνας του άρθρου του αφορά την «ολιγαρχία της Ελλάδας», όπως την ονομάζει. Αναφέρεται στην ελίτ των πλουσίων και στην επιρροή που ασκούν στην πολιτική. «Μερικές φορές αγοράζουν μια ποδοσφαιρική ομάδα προκειμένου να αποκτήσουν την λαϊκή υποστήριξη και να κάνουν τα εγκληματά τους με την υποστήριξη του λαού, όπως έκανε ο βαρόνος ναρκωτικών Pablo Escobar στην Κολομβία και ο ηγέτης των παρακρατικών στη Σερβία Arkan», επισημαίνει.
Ο Κώστας Βαξεβάνης παρομοιάζει στο άρθρο του την δημοκρατία με το ποδήλατο: αν δεν κάνεις συνέχεια πετάλι πέφτεις. Προσθέτει όμως ότι «το ποδήλατο της Ελλάδας είναι σπασμένο εδώ και καιρό», ξεκινώντας από το 1974, οπότε κατά τη γνώμη του δημιουργήθηκε ένα υβρίδιο δημοκρατίας. Στην συνέχεια, περιγράφοντας την βαθιά κρίση της Ελλάδας, τονίζει πως «και λίγα έχουν ειπωθεί για την κρίση, αυτό το πεδίο μάχης συμφερόντων και ιδεολογιών».
Το άρθρο προχωρά σε προτροπές προς τον λαό, τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς. Ο κ. Βαξεβάνης αναφέρει ότι οι Έλληνες πρέπει να μάθουν να οδηγούν και πάλι το ποδήλατο της δημοκρατίας, «απαιτώντας να σταματήσει η εξαπάτηση και η διαφθορά. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να αντισταθούν στη χειραγώγηση και να ανακαλύψουν ξανά το δημοσιογραφικό χρέος τους και η κυβέρνηση να αναβιώσει την αρχαία κληρονομιά της δημοκρατίας αντί να σκοτώνει τον αγγελιοφόρο».

ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΛΗ / ysterografa.gr 

Τα Νομικά δεν διδάσκονται στη Βίλα Αμαλία – μόνο η ανακύκλωση!

Γράφει Σοφία Βούλτεψη
Όπως πάντα – σκόπιμα και για καθαρά προπαγανδιστικούς λόγους – στη χώρα διεξάγεται άλλη μια «συζήτηση της προηγούμενης ημέρας».

Δηλαδή μια συζήτηση περί πολιτικών ευθυνών που κάλλιστα θα μπορούσε να διεξαχθεί αν στο μεταξύ δεν είχε αποκαλυφθεί πως υπήρξε αλλοίωση της Λίστας Λαγκάρντ, δηλαδή νόθευση, δηλαδή ποινικό αδίκημα, οι ένοχοι διάπραξης του οποίου προέχει να αποκαλυφθούν.

Η αδιαφορία για την πάταξη της (εγκληματικής) φοροδιαφυγής, την ώρα που επιβάλλονται σκληρά μέτρα στον λαό, συνιστά πολιτικό αδίκημα, αλλά αυτό είναι άλλο και άλλο είναι η τέλεση συγκεκριμένου ποινικού αδικήματος.

Οι πολιτικές ευθύνες διερευνώνται από εξεταστικές επιτροπές.

Τα ποινικά αδικήματα διερευνώνται από προκαταρκτικές – και αυτή τη στιγμή μιλούμε για προκαταρκτική.

Τα σενάρια για το μέλλον του Παπαμιμίκου

Andreas-Papamimikos
Τα σενάρια για το μέλλον του σημερινού προέδρου της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου παρουσιάζει η εφημερίδα “Δημοκρατία” σε σχετικό παραπολιτικό ρεπορτάζ της.
Σύμφωνα λοιπόν με τη “Δημοκρατία”, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, η θητεία του οποίου στην προεδρία της λήγει την άνοιξη, προορίζεται είτε για τη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, εφόσον ο Μανώλης Κεφαλογιάννης υπουργοποιηθεί στον ανασχηματισμό που έρχεται, είτε για κάποια θέση Γενικού Γραμματέα σε νευραλγικό υπουργείο.
Σημειώνεται ότι ο Ανδρέας Παπαμιμίκος υπήρξε επί σειρά ετών στενός πολιτικός συνεργάτης του σημερινού Υπουργού Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλίανίδη.
ysterografa.gr

Επιστροφή στο… γραφείο για τη Χίλαρι

Hillary-Clinton-leaves-hospital
Στο State Department αναμένεται να βρεθεί σήμερα η Χίλαρι Κλίντον, προκειμένου να αναλάβει και πάλι καθήκοντα, πέντε μέρες μετά την έξοδό της από το νοσοκομείο.
Η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα έχει συνεργασία με τους στενούς συνεργάτες της, προκειμένου να καθοριστεί το πρόγραμμα δράσεων του επόμενου διαστήματος, καθώς και πολλές εσωτερικές συσκέψεις.

ysterografa.gr

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ- Πολεμικές καταστροφέ​ς σε μία χώρα εν καιρώ ειρήνης!

Η ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤΑ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΝΕΡΕΣ Η
ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ... ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ!
Ο λαός γνωρίζει, πως πρέπει να απολογηθούν, όλοι οι αρμόδιοι Υπουργοί Οικονομικών επειδή δεν έκαναν ότι έκανε ο Υπουργός Οικονομικών της Κάτω Σαξονίας της Γερμανίας και οδήγησε 28.000 φοροκλέπτες στα δημόσια ταμεία και τους πήρε κοντά στα 5 δις.!!!
Ο λαός ζητά λοιπόν όχι μόνον την σύσταση της προανακριτικής επιτροπής για την αλλοίωση της λίστας, αλλά και την καταδίκη όλων των πρώην Υπουργών, μέχρι και του σημερινού, που είχαν την πολιτική ευθύνη.
Ζητά την δήμευση της περιουσίας όλων όσων με δόλο ή αμέλεια έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον, αλλά και το μείζον.
Η Βουλή να αποφασίσει για την επιτροπή που θα διερευνήσει τα πραγματικά αίτια των μνημονίων και να αποκαλύψει όλες τις φανερές ή υπόγειες διαδρομές μιας διακυβέρνησης, που προκάλεσε... πολεμικές καταστροφές σε μία χώρα εν καιρώ ειρήνης!
Και ζητά παράλληλα, σήμερα κιόλας να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
Είναι αίτημα του Ελληνικού λαού, οι τρεις συγκυβερνώντες να αντιμετωπίσουν την διαφθορά, την φοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίου, την διαπλοκή και τα πάσης φύσεως συμφέροντα που συνεχίζουν να τυγχάνουν ασυλίας.
Ποιος θα τα κάνει όλα αυτά, όμως;
Η τρικομματική πλειοψηφία που στηρίζει τον κ. Βενιζέλο και στην οποία προΐσταται ο κ. Σαμαράς;
Όχι, ασφαλώς. Οι λόγοι είναι ευνόητοι.
Οι «μετρ» της «πολιτικής παράγκας» της συγκάλυψης, της παράνομης διακράτησης, της κατοχής και της μη αξιοποίησης του αποδεικτικού υλικού, των φορολογικών αξιώσεων του Κράτους, που για δύο χρόνια εξαφάνισαν το cd, και που σήμερα παριστάνουν τους «Αρχαγγέλους» της κάθαρσης;

nikolopoulos2nikos@gmail.com

Δημαιρεσίες: Ποιοι εξελέγησαν σε δήμους, περιφέρειες στην Πελοπόννησο

Στις κάλπες προσήλθαν σήμερα 9.257 δημοτικοί σύμβουλοι και 713 περιφερειακοί σύμβουλοι προκειμένου να εκλέξουν τα νέα συλλογικά όργανα δήμων και περιφερειών των οποίων η θητεία θα λήξει στις 31/08/2014, βάσει του «Καλλικράτη» και της υπουργικής απόφασης που εξεδόθη στα τέλη του περασμένου χρόνου.
Στις δημαιρεσίες:
- τα 325 δημοτικά συμβούλια της χώρας εξέλεξαν νέα προεδρεία του Σώματος καθώς και νέα μέλη και τα αναπληρωματικά μέλη της επιτροπής ποιότητας ζωής και της οικονομικής επιτροπής, ενώ
- τα 13 περιφερειακά συμβούλια εξέλεξαν επίσης νέα προεδρεία καθώς και νέα μέλη και τα αναπληρωματικά μέλη της οικονομικής επιτροπής.
Ενδεικτικά αποτελέσματα στην Πελοπόννησο:

ΠΕΣΥ Δ. Ελλάδας: Παραμένει στην προεδρία ο Κ. Καρπέτας
Ο Κώστας Καρπέτας επανεξελέγη πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, κατά τη διάρκεια των δημαιρεσιών για τα νέα συλλογικά όργανα, με 44 ψήφους υπέρ, 5 λευκά και 2 αποχές. Νέος αντιπρόεδρος του Σώματος εξελέγη ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, με 42 ψήφους υπέρ, 7 λευκά και 2 αποχές. Γραμματέας του περιφερειακού συμβουλίου επανεξελέγη ο Κώστας Παπακωνσταντίνου, με 39 ψήφους υπέρ, 9 λευκά, 2 αποχές και ένα ψηφοδέλτιο άκυρο. Πριν από την ψηφοφορία ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ευχαρίστησε το σύνολο των παρατάξεων του Σώματος για την γόνιμη συνεισφορά τους στον πολιτικό διάλογο, για την εποικοδομητική τους κριτική και την εν γένει παρουσία τους που συνέτεινε στο υψηλό επίπεδο λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου

Δ. Άργους – Μυκηνών :
Εξέλεγησαν: •Προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου Βασιλόπουλος Θεόδωρος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κουτσούρης Βασίλειος, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κωτσοβός Σωτήριος, Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου.

Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων
 Η Εκλογή μελών Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου (για το χρονικό διάστημα από 1/1/2013 έως τη λήξη της δημοτικής περιόδου):
-Πρόεδρος: Νικολάου Σπυρίδων
-Αντιπρόεδρος: Πέρρας Σωτήριος
-Γραμματέας: Φίλης Παναγιώτης

Δ.Σ. Πατρέων: Επανεξελέγη ο Κώστας Μπουρδούλης

Δημαιρεσίες σήμερα και στο δημοτικό συμβούλιο Πατρέων για την εκλογή νέου προεδρείου του Σώματος και μελών της οικονομικής και της επιτροπής ποιότητας ζωής. Πρόεδρος επανεξελέγη ο Κώστας Μπουρδούλης και αντιπρόεδρος ο Γιώργος Καυκάς. Η Τασία Μανωλοπούλου εξελέγη γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Πατρέων.

Δ.Σ. Πύργου: Αντιπαράθεση και αναβολή στην εκλογή γραμματέα!

Ένταση σημειώθηκε στις δημαιρεσίες του δημοτικού συμβουλίου Πύργου με αφορμή την εκλογή του γραμματέα. Αφού πρώτα εξελέγησαν πρόεδρος ο κ. Καννής με την πρώτη ψηφοφορία (20 σταυροί, 6 λευκά και 3 παρών) και αντιπρόεδρος η κ. Αγγελακοπούλου με σχετική πλειοψηφία (με 12 ψήφους ύστερα από τρεις ψηφοφορίες), στο ζήτημα της εκλογής του γραμματέα ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας Γαβρίλης Λιατσής, επικαλέστηκε το άρθρο 63 του νόμου 3052/2010 και ισχυρίστηκε ότι σε περίπτωση που δεν προτείνει η ελάσσων μειοψηφία γραμματέα, αυτός εκλέγεται από τη μείζονα.
Ο προεδρεύων του δημοτικού συμβουλίου, κ. Καράμπελας, επικαλούμενος τον ίδιο νόμο διαφώνησε λέγοντας ότι ο γραμματέας εκλέγεται από την πλειοψηφία. Κάπου εκεί η… σπίθα έγινε φωτιά, και οι δύο άνδρες ήρθαν σε έντονη λεκτική αντιπαράθεση. Όταν ζητήθηκε η άποψη του κ. Καννή ως νομικού, ο ίδιος έκανε λόγο για διφορούμενη και όχι σαφή διατύπωση του νόμου, κάτι που άλλωστε είχε οδηγήσει την Περιφέρεια στο να αποδεχθεί την εκλογή γραμματέσα και από τις δύο περιπτώσεις. Ο δήμαρχος Μάκης Παρασκευόπουλος επισήμανε ότι σύμφωνα με την ΤΕΔΚ η πλειοψηφία είναι αυτή που εκλέγει γραμματέα, εφόσον δεν προτείνεται από την ελάσσονα μειοψηφία.
Εντέλει, αποφασίστηκε η διακοπή της συνεδρίασης για την εκλογή γραμματέα και να ζητηθεί πρώτα γνωμοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών και τη Νομική Υπηρεσία της ΚΕΔΚΕ σχετικά με συγκεκριμένο ζήτημα.


Τα αποτελέσματα των δημαιρεσιών στους δήμους της Ηλείας

Ανανέωση στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας, όπου μετά τις δημαιρεσίες που προβλέπει ο «Καλλικράτης», μέχρι τις 31/08/2012, στο «τιμόνι» του Σώματος θα είναι ο Απόστολος Λιώσης που εξελέγη πρόεδρος. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Παναγιώτης Παναγιωτάρας (παράταξη Κότσυφα) και γραμματέας η Βασιλική Λάβδα (παράταξη Λυμπέρη). Αρνητική στάση και λευκό σε όλη τη διαδικασία ψήφισε η «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο εκπρόσωπός της Άγγελος Κολόσακας.
Στους υπόλοιπους δήμους της Ηλείας:
Στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στη θέση του προέδρου παρέμεινε ο Βασίλης Τσιρίκος όπως και ο αντιπρόεδρος Διονύσης Μάλλιαρης και ο γραμματέας ο Δημήτρης Βραχνής.
Στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, παρέμεινε ο ίδιος πρόεδρος άλλαξαν ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας. Έτσι τον πρόεδρο Θεόδωρο Παπαηλιού πλαισιώνουν η αντιπρόεδρος Μαρία Πατσή (παράταξη Δρακόπουλου) και ο γραμματέας Πανάγος Παντελάκος (επικεφαλής παράταξης).
Στο Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, άλλαξαν όλες οι θέσεις του προεδρείου. Στη θέση του απερχόμενου προέδρου Θανάση Σκουμπούρη, αναλαμβάνει καθήκοντα ο απερχόμενος αντιδήμαρχος Βασίλης Διαμαντόπουλος. Τον πλαισιώνουν ο αντιπρόεδρος Γιώργος Τουρής (πρώην γραμματέας) και ο γραμματέας Γιώργος Χατζόπουλος (πρώην αντιπρόεδρος).
Στο Δήμο Ζαχάρως, το προεδρείο παρέμεινε το ίδιο. Πρόεδρος ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος, αντιπρόεδρος το Γιώργος Ζάγκος και γραμματέας ο Μιλτιάδης Ψαρρός.
Στο Δήμο Πηνειού, άλλαξαν τα δύο από τα τρία πρόσωπα. Νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αναδείχθηκε ο Θεόδωρος Λούρμπας, αντιπρόεδρος ο Γιώργος Κολοκατίνης και γραμματέας συνεχίζει η Παναγιώτα Γεωργοπούλου.

aftodioikisi.gr

Ο Ομπάμα ανακοινώνει και τον νέο διοικητή της CIA

CIA-Langley
Εκτός από την υποψηφιότητα του πρώην Γερουσιαστή των Ρεπουμπλικανών Τσακ Χέιγκελ για τη θέση του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο και την επιλογή του για τη θέση του διοικητή της CIA.
Πληροφορίες των αμερικανικών ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι οι δυο επικρατέστεροι υποψήφιοι για το Λάνγκλεϊ είναι ο σημερινός, προσωρινός διοικητής της CIA Michael Morrell, ο οποίος διαδέχτηκε τον στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με την εξωσυζική σχέση του άλλοτε διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, και ο σύμβουλος ασφαλείας του Λευκού οίκου John Brennan.

ysterografa.gr

Πολιτική παρτίδα πόκα χαρακίρι στην Πελοπόννησ​ο... Πρώτο φύλλο στο τραπέζι οι ΡΟΜΑ...

Πέντε οι παίκτες (Τατούλης-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΧΑ-ΜΜΕ), πέντε τα χαρτιά που μοιράζει η μάνα (λαός), τρία τα χαρτιά μπαλαντέρ στο κέντρο(εκλογικές δυναμικές ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσής Αυγής), έξι πονταρίσματα μέχρι τις εκλογές του 2014 και η μπόμπα χαρακίρι στήθηκε στην Πελοπόννησο.
Μεγάλα τα ρίσκα,μεγάλα τα κέρδη και ο χαμένος μόλις σκάσει η μπόμπα στην πολιτική παρτίδα,αλλάζει παιχνίδι και μένει με το μουτζούρη στο χέρι.
 
Το παιχνίδι λοιπόν ξεκίνησε, με το ποντάρισμα που ο Πέτρος Τατούλης έκανε με την δήλωση του για τους ΡΟΜΑ, σε κενό πολιτικό χρόνο πριν την αλλαγή του χρόνου. Ένα ποντάρισμα που ανέδειξε ξανά την ισχυρή πολιτική παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, εντός και εκτός Περιφέρειας Πελοποννήσου.
 
«Έδωσα εντολή να διαλυθούν οι καταυλισμοί των ΡΟΜΑ στην Πελοπόννησο», ενημέρωνε με αυτό τον προβοκατόρικο τίτλο με Δελτίο Τύπου του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Προκάλεσε έτσι πολλές και αντίρροπες αντιδράσεις, αφήνοντας όμως σαφείς ενδείξεις για το πρώτο φύλλο που του μοίρασε στην παρτίδα μπόμπα χαρακίρι η μάνα (λαός), μετά από 2 χρόνια διακυβέρνησης στην Πελοπόννησο.

432 προτάσεις και παρεμβάσεις

Image

432 προτάσεις και παρεμβάσεις
για συνολικά 55 ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα


Open publication - Free publishing
 

Με συνέπεια και πίστη στις αξίες μας, χιλιάδες ΟΝΝΕΔίτες και ΟΝΝΕΔίτισσες σε
όλη την Ελλάδα, αποδεικνύουμε πως με δουλειά και διαφορετική κουλτούρα
η δική μας γενιά μπορεί να τα καταφέρει.

Το Δερβένι τίμησε τον πολιούχο του Άγιο Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Ιωάννη


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια το Δερβένι εορτάζει σήμερα τον Πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Ιωάννη στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό ναό της πόλης. Χθες το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Εσπερινός από από ιερείς της Αρχιερατικής περιφέρειας Δερβενίου.
Σήμερα έγινε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου πλαισιωμένος από ιερείς της περιφέρειας Δερβενίου όπου την παρακολούθησαν πλήθος πιστών 
Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν οi βουλευτές της Ν. Δ. κ. κ. Νίκος Ταγαράς και Κώστας Κόλλιας , η μέχρι χθές πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου  Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κα. Χριστίνα Καζάνη, οι τ. Δήμαρχοι Ξυλοκάστρου κ. Δημήτρης Σκούρας και Ευρωστίνης κ. Δημήτρης Δούσκας , ο Αντιδήμαρχος Ευρωστίνης κ Ανδρέας Καραβάς, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δερβενίου κ. Χαρίλαος Λαζανάς , μέλη του Δημοτικού συμβουλίου , οι τοπικές αρχές ,  κ.α.
Μετά την Θεία λειτουργία ακολούθησε δεξίωση από την Δημοτική Αρχή στην παρακείμενη αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου Δερβενίου σε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη του Αγίου και Πολιούχου Αγίου Ιωάννου. Παράλληλα εδέχθη τις ευχές των παρευρισκομένων και ο εορτάζων Αρχιερατικός επίτροπος Δερβενίου , Ιερέας του Αγίου Ιωάννου, π. Ιωάννης Γιαννακάς. «Χρόνια πολλά»
 

Ο Περικλής Μενούνος νέος Πρόεδρος του Δ. Σ. Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, με Αντιπρόεδρο τον Βασίλη Ανδρικόπουλο και Γραμματέα τον Αναστάσιο Γκιολή


Με μοναδικό θέμα, την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών των Επιτροπών, Οικονομικής και Ποιότητας Ζωής. συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγει ο κ. Περικλής Μενούνος μέχρι τώρα αντιδήμαχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Περιβάλλοντος, ενώ από την Μείζονα Μειοψηφία εξελέγησαν, Αντιπρόεδρος ο κ. Βασίλης Ανδρικόπουλος  και Γραμματέας ο γιατρός κ. Αναστάσιος Γκιολής 
O  νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΕΝΟΥΝΟΣ γεννήθηκε στο Ρέθι το 1969. Είναι δασολόγος και κάτοχος Master (M.Sc.) , στο Δασαρχείο Ξυλοκάστρου.