Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Τι θα δημοσιεύσει ο Βαξεβάνης για τη λίστα Λαγκάρντ;

Hot-Doc
Εδώ και αρκετές μέρες, ο Κώστας Βαξεβάνης φρόντισε να “σηκώσει” μέσω Twitter το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη διαχείρισή της.
Σήμερα, πάλι από το Twitter, ο εκδότης του περιοδικού “Hot Doc”, έδειξε το εξώφυλλο της επόμενης έκδοσης που κυκλοφορεί την τρέχουσα εβδομάδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι αποκαλύψεις θα είναι σημαντικές.
“Ποιος πείραξε τη λίστα. Τι αποκαλύπτει ο εργαστηριακός έλεγχος”, είναι το εύγλωττο πρωτοσέλιδο, που έχει σε πράσινο φόντο ένα δακτυλικό αποτύπωμα, χαρτιά από τη λίστα που είχε δημοσιεύσει αποκλειστικά το Hot Doc πριν από μερικές εβδομάδες, καθώς και ένα USB.

ysterografa.gr

ΠΑΣΟΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην καταστροφή της χώρας

ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÔÏÕ ÐÁÓÏÊ ÅÕÁÃÃÅËÏÕ ÂÅÍÉÆÅËÏÕ ÌÅ ÅÕÑÙÂÏÕËÅÕÔÅÓ ÔÏÕ ÐÁÓÏÊ (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)
Η Ιπποκράτους σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην κοινοβουλευτική του ομάδα, υπογράμμισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται «σε στρατηγικό αδιέξοδο και επενδύει στην καταστροφή της χώρας».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:
«Η ομιλία του κ. Τσίπρα στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει πλήρως όσα έχουμε πει για το πολιτικό ρεσάλτο κατά της κυβέρνησης και της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, δεν έχει προτάσεις και λύσεις για το μέλλον της χώρας και των πολιτών. Γι αυτό επιχειρεί «έφοδο» κατά της πολιτικής σταθερότητας, επενδύοντας πάνω στην καταστροφή της χώρας. Καταστροφή που σε πείσμα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε επήλθε ούτε θα επέλθει, γιατί οι θυσίες και οι δυσκολίες που υφίσταται ο ελληνικός λαός πιάνουν τόπο».

ysterografa,gr

Δυσφορία Παπανδρέου για την Προανακριτική (σε βάρος του)

George-Papandreou
Δυσφορία και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στο περιβάλον του Γιώργου Παπανδρέου η επίμονη προσπάθεια να μπει και ο πρώην πρωθυπουργός στο κάδρο της αναζήτησης ευθυνών για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ, δίπλα στα ονόματα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και σε εκείνο του διαδόχου του στο Μέγαρο Μαξίμου, Λουκά Παπαδήμου.
Η δήλωση του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής ότι “συνυπογράφει” τη σχετική πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, και συνεργάτες του τέως αρχηγού του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους για τη “συστηματική στοχοποίηση του Γιώργου Παπανδρέου”, όπως μεταφέρουν κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού.
Η αλήθεια είναι ότι το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου βρέθηκε εξαρχής στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Στον πρώην πρωθυπουργό αποδίδονται μέχρι και σήμερα δημοσίως πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση, από στελέχη ολόκληρου του κομματικού φάσματος, κανείς όμως, πλην των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής, δεν έφτασε στο σημείο να υπονοήσει ποινικές ευθύνες, και για τον λόγο αυτό να ζητήσει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής και για τον Γιώργο Παπανδρέου.
Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε επιμελώς να αποφύγει την οποιαδήποτε αναφορά στην περίπτωση του Γιώργου Παπανδρέου, στοχοποιώντας αντιθέτως τον διάδοχό του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής που συζητήθηκε…

ysterografa.gr

Δήλωση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

«Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά τους πολλούς καλούς φίλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό που ενδιαφέρθηκαν για την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας μου. Με τη βοήθεια του Θεού, των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού κατάφερα να ξεπεράσω και αυτή τη δυσκολία και σήμερα είμαι καλά.
Εύχομαι για τον καινούριο χρόνο υγεία και προκοπή, σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες όπου γης».

Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τις ποινικές ευθύνες Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου στη λίστα

Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τις ποινικές ευθύνες Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου στη λίσταΠρόταση 38 σελίδων με πλήρη στοιχειοθέτηση κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ζητώντας τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών των Γεωργίου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην υπουργών Οικονομικών σε σχέση με τις πράξεις και παραλείψεις τους ως προς τη διαχείριση της επονομαζόμενης «Λίστας Λαγκάρντ». Ακραίο πολιτικό «ρεσάλτο» σύγκρουσης με την πλειοψηφία χαρακτήρισε την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Πάντως, οι λόγοι που ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών του Ευάγγ. Βενιζέλου, είναι α) η υπεξαγωγή εγγράφου από υπάλληλο, β) η Απιστία στην υπηρεσία και γ) η Παράβαση Καθήκοντος. Τι ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρότασή του. Δείτε ολόκληρη την πρόταση. Να σημειωθεί ότι από τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην πρόταση υπάρχουν και νέα που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όπως...

«Το ποτήρι είναι μισογεμάτο» είπε ο Α. Σαμαράς πριν τη συνάντηση με Μέρκελ στο Βερολίνο

Το μεσημέρι πραγματοποιείται η νέα συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ στο Βερολίνο. Κάλεσμα στους Γερμανούς να επενδύσουν στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρωθυπουργός
«Το ποτήρι είναι μισογεμάτο. Ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας και η Ευρώπη βοηθά» δήλωσε πριν από τη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Κατά τη συνάντηση ο κ. Σαμαράς τόνισε τη σημασία διασφάλισης της ρευστότητας, που μαζί με τις επενδύσεις μπορεί να φέρει ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας. Θερμή ήταν η υποδοχή που του επιφύλαξε η κ. Μέρκελ, χωρίς on camera να κάνει αναφορές ειδικού ενδιαφέροντος. Για νεοφυλελεύθερη πολιτική που δεν μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη, έκαναν λόγο τα κόμματα της Αριστεράς.
Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «πολύ μεγάλη προσπάθεια» της Ελλάδας για ανάκτηση της αξιοπιστίας της, ενώ από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε τη χαρά της για τη συνάντηση, λέγοντας πως αντικείμενό της θα είναι και η πρόοδος της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος αλλά και όλα τα θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αναλυτικότερα:

“Η συγκάλυψη έχει ονοματεπώνυμο «Αντώνης Σαμαράς»”


tsipras-sto-bima-tis-voulisΣφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η επιχείρηση συγκάλυψης της λίστας Λαγκάρντ έχει ονοματεπώνυμο «Αντώνης Σαμαράς», ενώ μίλησε και για «όρκο σιωπής» από την πλευρά του Πρωθυπουργού.
Ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική και για την οικονομική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, ενώ επισήμανε ότι μοναδικός δρόμος για το λαό είναι «η ανατροπή και δημοκρατία».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σιωπήσει», τόνισε ο κ. Τσίπρας, «μπροστά στις τεράστιες πολιτικές ευθύνες των μνημονιακών αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων «για την εγκαθίδρυση του καθεστώτος της κλεπτοκρατίας στην πατρίδα μας. Και ειδικότερα των πολιτικών ευθυνών και του κ. Παπανδρέου και τοτυ κ. Σαμαρά σε αυτή την υπόθεση».
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι τους επόμενους τρεις μήνες έρχεται νέα δέσμη μέτρων. «Δεν έχουμε αυταπάτες ότι οι συνέταιροι του μνημονίου και της κυβέρνησης θα διστάσουν. Δεν λογαριάζουν τίποτε. Δε σέβονατι απολύτως τίποτε. Κρύβονται από την κοινωνία και των ισοπεδώνουν. Αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουν να μας κουνάνε το δάχτυλο».
Παράλληλα εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του MEGA και αναφερόμενος στο δάνειο των 98 εκατ. ευρώ ζήτησε «να μην παραμυθιάζουν τον κόσμο για το δάνειο που έλαβε το σύστημα της προπαγάνδας και δημοσίων έργων από την τραπεζοκρατία του τόπου με κυβερνητική εντολή, λίγες ημέρες πριν την τοποθέτηση επιτρόπου σε αυτές. Οι ίδιοι έστειλαν δελτίο τύπου και δημοσιεύτηκε παντού, ακόμα και στο Χρηματιστήριο, για ομολογιακό δάνειο 98 εκατομμυρίων ευρώ. Και είναι οι ίδιοι που διαψεύδουν τον εαυτό τους και το Χρηματιστήριο, ως συνήθως επιτιθέμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ».
O επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε επίσης:
«-Ποιες άλλες επιχειρήσεις, πολύ μικρές έως πολύ μεγάλες, πέτυχαν αναχρηματοδότηση δανείου 88 εκ. ευρώ και επιπλέον δέκα εκατομμύρια σε ρευστό και μάλιστα με αρνητικούς ισολογισμούς;
-Με ποια χρηματοπιστωτικά κριτήρια οι πρόθυμες τράπεζες δίνουν δάνεια σε επιχειρήσεις, σε άλλες δίνουν και σε άλλες κόβουν τη ρευστότητα;».

ysterografa.gr

Συνάντηση Μανώλη Κεφαλογιάννη με τον Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) κ. Antonio López Istúriz


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, θα συναντηθεί αύριο, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013, στις 18:00, στα Κεντρικά Γραφεία του κόμματος, με τον Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) κ. Antonio López Istúriz.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ


Τη σχεδιαζόμενη τουρκική οικονομική διείσδυση σε δύο εξαιρετικά ευαίσθητες εθνικές περιοχές της Ελλάδας, στη Θράκη πρωτίστως, αλλά και τα Δωδεκάνησα,  μέσω της παροχής δανείων από τουρκική τράπεζα, επισημαίνει με Ερώτηση-κόλαφο προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εξωτερικών, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της  τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, «η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, έχει δημιουργήσει σχέδιο οικονομικής ενίσχυσης της Ελλάδας» σύμφωνα με το οποίο, «η τουρκική τράπεζα Ziraat Bank, -χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που δραστηριοποιείται σε εθνικά ευαίσθητες περιοχές όπως η Ξάνθη, η Κομοτηνή και τα Δωδεκάνησα- θα χορηγήσει 50 εκατομμύρια ευρώ σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να κάνουν επενδύσεις».

Και μάλιστα, το σχέδιο παραδόθηκε από τη Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα προς εξέταση στις ελληνικές αρχές, με τις πρώτες αντιδράσεις να είναι θετικές!

«Έτσι η Τουρκία θα εκμεταλλευτεί την κρίση στη χώρα μας για να ενισχύσει οικονομικά τους μουσουλμάνους της Θράκης και να «τυλίξει» σε μερικές κόλες συμβολαίων Έλληνες χριστιανούς, που δεν βλέπουν φως από τις ελληνικές τράπεζες», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς ολόκληρη τη σχετική αλληλογραφία μεταξύ της Ziraat Bank και των ελληνικών αρχών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ Ι. ΝΑΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

IMG_0127

  • Θ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ & ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
  • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ
  • Θ.Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ι.Μονή Αγ. Εφραίμ Νέας Μάκρης
  • ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ (ΠΟΛΙΤΙΚΟ) ΕΤΟΣ ΣΤΟΝ Ι. ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΑΠ.ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ & ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ
  • Ι.ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ Ι.ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ) ΕΤΟΥΣ
  • Η 3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ
  • ΚΑΛΑΝΤΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ 2012
  • ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ) ΕΤΟΥΣ 2013 ΜΕ ΟΛΟΝΥΚΤΙΑ ΚΑΙ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ
  • Θ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΘΕΟΥ ΣΤΟΝ Ι.ΝΑΟ ΑΠ.ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

  • IMG_0130
    IMG_0137
    IMG_0151
    IMG_0157
    IMG_0156

     



    imkorinthou.gr

    DatsoGallery By Andrey Datso
     
     

    Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για 4 θέσεις καθαριστών-καθαριστριών με σύμβαση μίσθωσης έργου ια τις σχολικές μονάδες του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    ( Για (4) θέσεις καθαριστών-καθαριστριών με σύμβαση μίσθωσης έργου)
    Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, λαμβάνοντας υπόψη:
    1. Το άρθρο 6 του Ν. 4076/12 η περίπτωση γ΄της παρ.1 του άρθρου 18 του Ν. 3870/10, όπως είχε αντικατασταθεί , αντικαθίσταται ως εξής: οι συμβάσεις μίσθωσης έργου της παρ.5 του άρθρου 113 του Ν.1892/1990 , όπως είχε τροποποιηθεί και ισχύει καταρτίζονται και για το διδακτικό έτος 2012-2013 σύμφωνα με τις ρυθμίσεις των διατάξεων αυτών, εφόσον δεν καλύπτονται από το υπάρχον προσωπικό.
    2. Το γεγονός ότι το υπάρχον προσωπικό είναι αδύνατον να καλύψει τις ανάγκες καθαριότητας των σχολικών μονάδων .
    3. Την προβλεπόμενη από το νόμο αμοιβή που είναι ανάλογη με τις αίθουσες που καθαρίζουν.
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ
    Την πλήρωση τεσσάρων (4) θέσεων καθαριστών/τριων με σύμβαση μίσθωσης έργου για το χρονικό διάστημα από 15.2.2013 των πιο κάτω σχολικών κτιρίων:
    Α/Α ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΕΙΔΟΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΑΤΟΜΑ
    1. 3ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου Σύμβαση Μίσθωσης Έργου (1) ΕΝΑ
    2. Δημοτικό Σχολείο Καμαρίου Σύμβαση Μίσθωσης Έργου (1) ΕΝΑ
    3. Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Δερβενίου Σύμβαση Μίσθωσης Έργου (1) ΕΝΑ
    4. Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Μάννας Σύμβαση Μίσθωσης Έργου (1) ΕΝΑ
    Στη θέση αυτή μπορεί να απασχοληθεί κάθε ενήλικο άτομο άνω των 18 ετών και έως 55 ετών, σύμφωνα με τα πιο κάτω κριτήρια αρκεί να μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
    ΚΡΙΤΗΡΙΑ –ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
    Εντοπιότητα:
    α) Κάτοικοι Τοπικών Κοινοτήτων που εξυπηρετεί το σχολείο= 10 μόρια,
    β) κάτοικοι του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης (εκτός Τοπικών Κοινοτήτων που εξυπηρετεί το σχολείο)= 5 μόρια
    Απαιτούμενο δικαιολογητικό: Βεβαίωση μονίμου κατοικίας από το Δήμο
    Γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στο σχολείο αυτό= 10 μόρια .
    Απαιτούμενο δικαιολογητικό: Πρόσφατη βεβαίωση του σχολείου αυτού.
    Άνεργος = 8 μόρια.
    Απαιτούμενο δικαιολογητικό: Πρόσφατη βεβαίωση ΟΑΕΔ
    Εισόδημα , έως 5000€ = 8 μόρια , έως 10.000€= 6 μόρια και έως 15.000€ = 4 μόρια .
    Απαιτούμενο δικαιολογητικό: Εκκαθαριστικό σημείωμα ΔΟΥ, έτους 2012 .
    Πολύτεκνοι-τρίτεκνοι : 5 μόρια / τέκνο.
    Απαιτούμενο δικαιολογητικό: Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του Δήμου.
    Μονογονεικές οικογένειες= 5μόρια / τέκνο.
    Απαιτούμενο δικαιολογητικό: Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του Δήμου.
    Αναπηρία τέκνων άνω του 70%= 5 μόρια.
    Απαιτούμενο δικαιολογητικό: Απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής.
    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από 10.1.2013 έως και 21.1.2013 στον Διευθυντή του σχολείου του οποίου επιθυμούν καταλάβουν τη θέση, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΑΤΣΙΟΣ

    Πάνος Μπεθάνης: Η Kόρινθος θα ανέβει, αλλά πρέπει να κάνω αλλαγές

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ Η ΜΠΑΡΤΣΑ, ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΠΕΘΑΝΗΣ ΣΕ ΚS ΚΑΙ ΘΥΡΑ 3

http://www.korinthiasports.gr/athlitika-nea/podosfairo/gama_ethniki/ano-kato-i-mpartsa-ti-eipe-o-mpethanis-se-ks-kai-thira-3.html

    Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Κόρινθο και όχι τυχαία, ο ίδιος ο Πάνος Μπεθάνης με τοποθετήσεις του στην ιστοσελίδα των οπαδών korinthosfans.gr  , τόνισε πως η ομάδα είναι μπουρδέλο! Εμφανίστηκε έτοιμος να δώσει λύσεις από την Τετάρτη (9/1) και σίγουρος για την άνοδο της Κορίνθου στη Β' Εθνική.

    Με παρέμβαση του στην Κορινθία Sports της Τρίτης, ο Μπεθάνης τόνισε: "Όταν χάνω μάχες πεισμώνω, αλλά δεν χάνω ποτέ τον πόλεμο ούτε τον εσωτερικό ούτε τον εξωτερικό. Σπυρόπουλος και Παπαευθυμίου δεν πάνε πουθενά", ενώ όπως αναφέραμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ για τον Λουμπαρδέα, δεσμεύτηκε πως θα μιλήσει μαζί του με σκοπό να μείνει.
    Το βράδυ της Δευτέρας  και ενώ βρίσκοταν σε εξέλιξη η ραδιοφωνική εκπομπή των οργανωμένων φίλων της ομάδας στo korinthosfans .gr, ο Μπεθάνης επισήμανε μεταξύ άλλων:
    "Υγεία δεν υπάρχει, η ομάδα είναι μπουρδέλο! Κάντε υπομονή από την Τετάρτη θα δώσω λύσεις σε όλα. Η ομάδα θα ανέβει, αλλά πρέπει να κάνω αλλαγές. Θα γίνουν αλλαγές σε αρκετά θέματα. Η ομάδα χρειάζεται ηρεμία. Η αποχώρηση των γενικών αρχηγών είναι μεγάλο πλήγμα. Ο Λιβανός έχει κάνει αρκετά καλά, αλλά και κακά".
    Για τον Λουμπαρδέα τόνισε πως έχει συμβόλαιο 36.000 ευρώ και η ομάδα δεν μπορεί να τον κρατήσει με τα χρήματα που ζητάει να πάρει μες τον Γενάρη!
    Τι είπε ο Λιβανός
    "Πρόθεση της ομάδας είναι να μη φύγει κανείς ποδοσφαιριστής που θέλει να μείνει στην ομάδα. Τους θέλουμε όλους και τους πιστεύουμε όλους, δεν έχουμε την πρόθεση να διώξουμε κανέναν. Μόνο αν θέλει κάποιος θα φύγει", ήταν τοποθέτηση του Απόστολου Λιβανού στην ΚS της Τρίτης, που διέψευσε πως έχει τεθεί θέμα απομάκρυνσης των Σπυρόπουλου, Παπαευθυμίου.
    Μιχαηλίδης και Χλωρός
    Με την κατάσταση να είναι ρευστή και τον Μπεθάνη να μιλάει για άμεσες αλλαγές, οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για άμεση ενίσχυση. Από πηγή της ομάδας ειπώθηκε πως η συμφωνία με τον Χρυσόστομο Μιχαηλίδη είναι κοντά, ενώ την Πέμπτη αναμένεται η απάντησή του Γιάννη Χλωρού.

    ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Γυρίζουμε σελίδα… Τέλος και ο Γόντικας από τον Παναθηναϊκό!

    pao12
    Την έναρξη της συνεργασίας με τον Φάμπρι ανακοίνωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία επίσης επιβεβαίωσε ότι βοηθός του θα είναι ο Κινγκ και γνωστοποίησε ότι γενικός αρχηγός θα είναι ο Βασίλης Κωνσταντίνου και τεχνικός διευθυντής ο Κώστας Ελευθεράκης.
    Αναλυτικά η ανακοίνωση, η οποία μεταξύ άλλων, εξυμνεί τον Γιάννη Αλαφούζο:

    "Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ γυρίζει σήμερα σελίδα. Η Διοικούσα Επιτροπή που συνεδρίασε αργά χθες βράδυ έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
    1. Νέος προπονητής αναλαμβάνει ο κ. Fabriciano González.
    2. Βοηθός προπονητή αναλαμβάνει ο κ. Ferreira King.
    3. Γενικός αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας αναλαμβάνει ο κ. Βασίλης Κωνσταντίνου.
    4. Τεχνικός διευθυντής αναλαμβάνει ο κ. Κώστας Ελευθεράκης.
    5. Εντός των αμέσως προσεχών ημερών θα ανακοινωθούν και οι αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας.
    Υπενθυμίζεται σχετικά ότι τον Μάιο του 2012 ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ κινδύνευσε λόγω χρεών και αδυναμίας εκπλήρωσης των οικονομικών υποχρεώσεών του να υποβιβασθεί και να οδηγηθεί σε διάλυση. Διασώθηκε την τελευταία στιγμή χάρη στην παρέμβαση μετόχων του και την ίδρυση από τον κ. Γιάννη Αλαφούζο της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.
    Υπενθυμίζεται επίσης ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ σώθηκε για δεύτερη φορά από μία περίεργη ομάδα ατόμων, που επί ενάμιση χρόνο ταλαιπωρούσε το Σύλλογο με δήθεν προτάσεις, δήθεν επενδυτών.
    Ήδη σήμερα με νέα πνοή, νέους παίκτες και νέους παράγοντες γυρίζει σελίδα, με στόχο να γίνει πάλι η ομάδα που θα κάνει υπερήφανους τους οπαδούς του
    ".


    Στο μεταξύ παρελθόν από τον Παναθηναϊκό αποτελεί από σήμερα Τρίτη (8/1) και ο Δημήτρης Γόντικας, που παρέδωσε την παραίτησή του, όπως του είχει ζητηθεί από τον Γιάννη Αλαφούζο. Ανακοίνωσε με ευχαριστίες από την ΠΑΕ.
    ALAFGODIKΟπως είχαμε γράψει από το βράδυ της Δευτέρας (7/1), ο επόμενος που θα περνούσε την πόρτα της εξόδου από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα ήταν ο Δημήτρης Γόντικας.

    Οπερ και εγένετο λίγες ώρες αργότερα. Το μεσημέρι της Τρίτης (8/1), οι πράσινοι ανακοίνωσαν την αποχώρησή του. Βέβαια στην ανακοίνωση γίνεται λόγος ότι "αποχώρησε για προσωπικούς λόγους", ωστόσο η αλήθεια είναι πως η απόφαση ανήκει στον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος του ζήτησε να παραιτηθεί.

    "Ο κ. Δημήτρης Γόντικας, ειδικός σύμβουλος της ΠΑΕ και μέλος του Δ.Σ., ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή του να αποχωρήσει για προσωπικούς λόγους από τη Διοίκηση της ομάδας. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Γιάννης Αλαφούζος ευχαρίστησε τον κ. Γόντικα για τις πολύτιμες υπηρεσίες που σε δύσκολες περιόδους παρέσχε στην ομάδα", ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ.

    sport.gr

    Παραιτήθηκε αμοιβής πρέσβη εκ προσωπικοτήτων η Γιάννα


    giannaΗ Γιάννα Αγγελοπούλου με επιστολή της, που απέστειλε χθες στον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, τονίζει ότι παραιτείται της αμοιβής που προβλέπεται για τη θέση του πρέσβη εκ των προσωπικοτήτων.
    Η κα Αγγελοπούλου σημειώνει πως από την ημέρα που της απονεμήθηκε ο τίτλος, την 1η Σεπτεμβρίου του 1998, είχε ζητήσει να πάψει η καταβολή σ΄εκείνη του αντίστοιχου μισθού, αλλά το αίτημά της δεν έγινε αποδεκτό ελλείψει σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.
    Στο μεταξύ, το συνολικό ποσό των αμοιβών, που της προέκυψαν έκτοτε, το διέθεσε στην υποστήριξη φορέων με κοινωνικούς σκοπούς.
    «Σήμερα, μετά την ψήφιση του ν. 4104/2013 δηλώνω ότι παραιτούμαι του προβλεπόμενου για τη θέση εκ προσωπικοτήτων μισθού» καταλήγει η επιστολή της κ. Αγγελοπούλου

    ysterografa.gr

    Σεισμός 5,9 ρίχτερ νότια της Λήμνου

    seismiki-donisi
    Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή λίγο μετά το μεσημέρι και στο λεκανοπέδιο της Αττικής, όπως και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. είχε ως επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή της Λήμνου, και είχε ένταση 5,9 ρίχτερ. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τον σεισμό τον ένιωσαν μέχρι και στη Βουλγαρία!
    Το επίκεντρο εντοπίζεται μεταξύ των νησιών Λήμνου και Τενέδου και σε εστιακό βάθος 29 χιλιομέτρων.
    Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής Σεισμολογίας Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, εμφανίσθηκε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ καθησυχαστικός, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει ιστορικό σεισμών αντίστοιχου μεγέθους.

    ysterografa.gr

    Eurostat: Tραγικά στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα

    OAED-greek-unemployment
    Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε η ανεργία στην ευρωζώνη το μήνα Νοέμβριο φθάνοντας το 11,8% κατά μέσο όρο, με πρωταγωνίστρια, δυστυχώς, τη χώρα μας.
    Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που ψάχνουν για δουλειά ανήλθε σε 18,82 εκ.. Την πρωτιά διατηρεί η Ισπανία με 26,6% και από κοντά η Ελλάδα με 26%, βάσει όμως των εγχώριων στατιστικών στοιχείων Σεπτεμβρίου. Ανάμεσα στους νέους την θλιβερή πρωτοπορία εξακολουθεί να έχει η χώρα μας με 57,6% (τον Σεπτέμβριο), ακολουθούμενη από την Ισπανία με 56,5%.
    Σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση ο μέσος όρος της ανεργίας παρέμεινε σταθερός στο 10,7% και ο συνολικός αριθμός όσων αναζητούν θέση ανεργίας ανέρχεται σε κάτι παραπάνω από 26 εκ…

    ysterografa.gr

    Δύο γυναίκες νέκρες σε τροχαίο δυστύχημα στη Ν.Ε.Ο , στο Δερβένι -Τραυματίστηκε ανήλικος

    Νέο θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στην Εθνική οδό Αθηνών – Πατρών, στο ύψος του Δερβενίου σε μετωπική σύγκρουση ενός Ford Fiesta και ενός Suzuki Vitara. Το δυστύχημα σημειώθηκε χθες (7-1-2013) το μεσημέρι, στo 139,5 χλμ της Ν.Ε.Ο. όταν το ένα I.X επιχείρησε να κάνει προσπέραση , με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μετωπικά με άλλο αυτοκίνητο που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό των δύο γυναικών οδηγών  των  οχημάτων.
     Νεκρές είναι  μια 40χρονη Ελληνίδα, με καταγωγή από την Λευκάδα, κάτοικο Αθηνών και μια 60χρονη Ελληνίδα, με καταγωγή από την Αχαΐα, επίσης μόνιμο κάτοικο Αθηνών. Σαν από θαύμα σώθηκε ο 6χρονος γιος της 40χρονης, ο οποίος τραυματίσθηκε και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.
    Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας
     

     

    Μέ αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ορεινή Κορινθία

    Λόγω  χιονόπτωσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Καστράκι-Μποζίκα-Τιτάνη.
      Επιπλέον, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κυκλοφορία των οχημάτων στα παρακάτω οδικά δίκτυα γίνεται με δυσχέρεια και μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
    - Από το 16χλμ της επ.οδ. Δερβενίου-Γκούρας.
    - Από το 22χλμ της επ.οδ. Ξυλοκάστρου-Τρικάλων.
    - Από το 1χλμ της επ.οδ. Τρικάλων-Καρυάς.
    - Από το 14χλμ της επ.οδ. Κιάτου-Γκούρας
    - Στην επ. οδό Σουλίου-Κρυονερίου-Γονούσας

    Επίσης λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών στις ορεινές περιοχές του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης αποφασίστηκε η διακοπή των μαθημάτων για την 8η Ιανουαρίου 2013 στα παρακάτω Σχολεία .
    1. Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Μάννας.
    2. Γυμνάσιο Παναριτίου.

    Οι αναλύσεις αποκαλύπτουν ποιός “πείραξε” τη λίστα Λαγκάρντ

    Giorgos-Papaconstantinou
    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”, οι μέχρι σήμερα τεχνικές αναλύσεις που έχουν γίνει στο στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ, αποκαλύπτουν εξαιρετικά ενδιαφέροντα και… διαφωτιστικά στοιχεία για το πότε δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο USB, και ποια διαδρομή ακολούθησε στη συνέχεια. Επομένως και ποιός… μπορεί να το “πείραξε”.
    Το ρεπορτάζ της εφημερίδας επισημαίνει ότι από την ανάλυση που έχει γίνει, η Δικαιοσύνη οδηγήθηκε στην κατεύθυνση να επικεντρώσει το ενδιαφέρον και τις έρευνές της στην περίοδο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, επομένως και στον κύκλο των στενών συνεργατών του, αφήνοντας “εκτός κάδρου” δυνητικών ευθυνών την περίοδο του Ευάγγελου Βενιζέλου.
    Τις σχετικές εξελίξεις είχε προβλέψει με χθεσινές δηλώσεις του στα “Νέα” ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος τόνισε απερίφραστα ότι η υπηρεσία του έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει τα ίχνη της διαδρομής του επίμαχου USB.

    ysterografa.gr

    Τι θα γίνει με το τέλος ακινήτων του 2011

    telos-akiniton
    Με εγκύκλιο που εξέδωσε, το υπουργείο Οικονομικών δίνει οδηγίες για το τέλος ακινήτων του 2011, και το πως θα πρέπει να κινηθούν όσοι έχουν λάβει τα σχετικά ειδοποιητήρια.
    Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να προσέλθουν στην αρμόδια ΔΟΥ προκειμένου να διαγραφεί η οφειλή για την οποία είναι υπόχρεοι, λόγω του θέματος που έχει προκύψει με τον λογαριασμό της ΔΕΗ που περιλαμβάνει το χαράτσι, και έχει εκδοθείό στο όνομα του ενοικαστή και όχι του ιδιοκτήτη του ακινήτου.
    Σύμφωνα με την εγκύκλιο, καλούνται οι ενοικιαστές σε βάρος των οποίων έχει βεβαιωθεί το τέλος ακινήτων να προσέλθουν στην αρμόδια για τη φορολογία ΔΟΥ και να προσκομίσουν οποιοδήποτε πρόσφορο έγγραφο ή στοιχείο που να υποδεικνύει τον υπόχρεο στο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΤΗΔΕ), κύριο ή επικαρπωτή του ακινήτου.
    Αν ο ενοικιαστής δεν γνωρίζει τον ιδιοκτήτη του ακινήτου οφείλει να αποδείξει στον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ ότι ο ίδιος δεν είναι ο κύριος ή ο επικαρπωτής του ακινήτου. Στη συνέχεια ο προϊστάμενος της εφορίας θα πρέπει να διαγράψει την οφειλή.

    ysterografa.gr

    Διευκρινίσεις Μαυραγάνη για το θέμα των αποδείξεων των ελεύθερων επαγγελματιών

    mavraganis
    Ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης προχώρησε σε κάποιες διευκρινίσεις, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε για την απαλλαγή μιας ομάδας ελεύθερων επαγγελματιών από τήρηση βιβλίων και την έκδοση αποδείξεων λιανικής με την προϋπόθεση είναι να έχουν έσοδα κάτω από 10.000 ευρώ.
    Ο κ. Μαυραγάνης σε ομιλία του στη Βουλή τόνισε ότι το όλο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί θα λυθεί με νομοτεχνική βελτίωση.
    «Επειδή έχει δημιουργηθεί ένα θέμα – γράφεται ότι ορισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες εξαιρούνται από κάποιες υποχρεώσεις – θα ήθελα να διευκρινίσω ότι από τη μετάβαση από τον παλιό Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων στο νέο Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, υπήρχαν κάποιες νομοτεχνικές βελτιώσεις που έπρεπε να γίνουν και οποιοδήποτε κενό κλείνει με νομοτεχνική ρύθμιση –βελτίωση που φέρνουμε, για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι κάποιοι εξαιρούνται από τις υποχρεώσεις τους.

    Τόσο ο Υπουργός, όσο και εγώ, είμαστε πάρα πολύ ευαίσθητοι σε θέματα φοροδιαφυγής και σε θέματα που μπορεί να προκαλούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των υποχρεώσεων των φορολογουμένων.

    Συνεπώς, οποιοδήποτε ζήτημα έχει προκληθεί από τη μετάβαση από τον ένα Κώδικα στον άλλο, κλείνει με νομοτεχνική βελτίωση που φέρνουμε σήμερα».

    ysterografa.gr

    Πιπιλή: Να γίνει Ειδικό Δικαστήριο για την… πολιτική βλακεία

    Fotini-Pipili
    Τα χρόνια της δημοσιογραφίας, εκεί όπου το κυνήγι της… ατάκας μπορεί να ανατρέψει κυβερνήσεις, θυμήθηκε η Φωτεινή Πιπιλή το πρωί, μιλώντας στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου.
    Κληθείσα να σχολιάσει όσα είπε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου χθες βράδυ στην τηλεόραση της ΝΕΤ και την Έλλη Στάη, η βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποίησε μια απόλυτη περιγραφική της κατάστασης ατάκα: “Θα πρέπει να γίνει Ειδικό Δικαστήριο για την… πολιτική βλακεία”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της, σε σχέση με όσα είπε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και τις δικαιολογίες που επικαλέστηκε.

    ysterografa.gr

    Εξιτήριο πήρε ο Μητσοτάκης


    mitsotakisΟ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πήρε εξιτήριο σήμερα το πρωί από το Θεραπευτήριο «Υγεία», που νοσηλευόταν.
    Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στο ισχίο και εξήλθε του Θεραπευτηρίου περπατώντας.

    Η ύφεση “χτύπησε” και το Μουσείο της Ακρόπολης

    Acropolis-Museum
    Ακόμη και το Μουσείο της Ακρόπολης, την πιο φωτεινή και διαχρονική “πύλη εισόδου” στην Ελλάδα του σήμερα, έπληξε η οικονομική κρίση που αγκάλιασε τη χώρα, λόγω των πολιτικών λιτότητας που συνόδευσαν την εφαρμογή των προγραμμάτων του Μνημονίου.
    Όπως παραδέχεται ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, με δηλώσεις του στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, προτίμησε να προχωρήσει σε μείωση του ωραρίου λειτουργίας του Μουσείου, στην κατεύθυνση της περισσότερο ορθολογικής διαχείρισης των κονδυλίων που έχει στη διάθεσή του, και να διαθέσει τα χρήματα σε άλλες δραστηριότητες.
    Από χθες λοιπόν, και για πρώτη φορά στα 3 1/2 χρόνια της λειτουργίας του, το Μουσείο της Ακρόπολης άλλαξε ωράριο λειτουργίας, εφαρμόζοντας χειμερινό, αντί του καθιερωμένου 08.00-20,00 (Παρασκευή έως 22.00, Δευτέρα κλειστά).
    Το γεγονός ότι το Μουσείο της Ακρόπολης είχε καθιερώσει σταθερό ωράριο λειτουργίας, του έδωσε συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων μουσείων του κόσμου, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγο καιρό να βρεθεί στην κορυφή της λίστας με τους υψηλότερους δείκτες επισκεψιμότητας, με περισσότερους από 6.000.000 επισκέπτες.

    ysterografa.gr

    Εφορμούν προς την εξουσία, εκβιαζόμενοι από τις Συνιστώσες

    Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
     
    Η λογική λέει πως όταν ο ελληνικός λαός πληρώνει τους φόρους του για την Παιδεία δεν το κάνει για να φιλοξενούνται σε χώρους των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων οι τσάντες-μαϊμού και τα άλλα παράνομα είδη που οι παράνομοι μετανάστες μεταφέρουν σε σεντόνια και απλώνουν στα πεζοδρόμια – για τα οποία επίσης πληρώνει φόρους ο λαός.

    Η λογική λέει επίσης πως τα σπίτια των νοικοκυραίων δεν είναι αχούρια γεμάτα άδεια μπουκάλια που… κάποτε (σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη) θα πάνε στην ανακύκλωση.

    Ούτε πως στα ελληνικά σπίτια η κατανάλωση του αλκοόλ είναι ευθέως ανάλογη με τον αριθμό των ανδρών – ποτών που ζουν στην οικογένεια (όπως μας είπε ο κ. Κουράκης).

    Ούτε πως τα σπίτια μας είναι γεμάτα κοντάρια, ρόπαλα, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κράνη και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

    Τα ελληνικά σπίτια χρησιμοποιούν τα άδεια μπουκάλια για να τα γεμίζουν με το λάδι της χρονιάς και διαθέτουν ένα κοντάρι για τη σημαία που βγάζουν στα μπαλκόνια στις εθνικές εορτές.

    Όλες οι αλλαγές στις αντιμισθίες των αιρετών

    Δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι όλων των δήμων, πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων των δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, πρόεδροι Συνδέσμων των οποίων ο πληθυσμός των μελών του συνολικά είναι άνω των 200.000 κατοίκων, καθώς και οι Συμπαραστάτες του Δημότη και της Επιχείρησης όλων των δήμων, «οι οποίοι έχουν την υπαλληλική ιδιότητα και λαμβάνουν ειδική άδεια για όλο το διάστημα της θητείας τους, δικαιούνται να επιλέξουν είτε την αντιμισθία είτε τις πλήρεις αποδοχές της οργανικής τους θέσης», αναφέρει στο διευκρινιστικό του έγγραφο με Αριθ. Πρωτ.: οικ. 532/07-01-13 έγγραφό του το ΥΠΕΣ προς τους δήμους της χώρας για την ΠΝΠ για την από 31-12-2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 256Α/2012), σύμφωνα με την οποία ρυθμίζονται κατεπείγοντα θέματα του υπουργείου.
    Οι δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι οι οποίοι είναι ιατροί του ΕΣΥ σε δήμους κάτω των 5.000 κατοίκων ανεξαρτήτως λήψης ή μη, «κατόπιν σχετικής αίτησης, ειδικής άδειας, σύμφωνα με το άρθρο 93, παρ. 2 του ν. 3852/ 2010 έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν είτε την αντιμισθία είτε το μισθό της οργανικής τους θέσης. Οι τελευταίοι, όταν ασκούν το ιατρικό επάγγελμα σε δυσπρόσιτα ιατρεία, όπως ορίζονται από το Ν. 3868/ 2010, λαμβάνουν και την προβλεπόμενη αντιμισθία και τις αποδοχές της οργανικής του θέσης».
    Οι σχετικές δαπάνες στην περίπτωση επιλογής από τους αιρετούς των πλήρων αποδοχών της οργανικής τους θέσης, καθώς και οι ασφαλιστικές εισφορές του εργοδότη, όπου αυτές προβλέπονται, βαρύνουν τον προϋπολογισμού του οικείου δήμου. Οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένου βαρύνουν τα ίδια πρόσωπα
    Στην περίπτωση που τα πρόσωπα αυτά είναι συνταξιούχοι έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν είτε την αντιμισθία, είτε παραιτούμενοι αυτής, τη σύνταξή τους. Σε περίπτωση λήψης αντιμισθίας, τα θέματα απόληψης της σύνταξής τους συνεχίζουν να διέπονται από τις διατάξεις των οικείων ασφαλιστικών τους οργανισμών.
    Μέχρι τις 21 Ιανουαρίου η επιλογή
    Για την επιλογή, υποβάλλεται σχετική δήλωση των ενδιαφερομένων τόσο στο σήμο όσο και στο φορέα της οργανικής τους θέσης ή στον φορέα χορήγησης σύνταξης, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την ανάληψη των καθηκόντων τους ως αιρετών.
    Ειδικά για την τρέχουσα δημοτική περίοδο, η ανωτέρω δήλωση υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, δηλαδή έως την 21η Ιανουαρίου 2013. «Η άπρακτη παρέλευση της προθεσμίας συνεπάγεται τη διακοπή της καταβολής των αποδοχών της οργανικής θέσης του ενδιαφερομένου ή της σύνταξης», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο.
    Αντιμισθίες και για τους χωρικούς αντιδήμαρχους πέντε δήμων
    Τέλος, επισημαίνεται ότι με το άρθρο 9 της ΠΝΠ ρυθμίζεται μια ιδιαιτέρως σημαντική παράμετρος της διάταξης της παρ. 1 του άρθρου 92 του Ν. 3852/ 2010. Πρόκειται για τη λήψη αντιμισθίας από τους οριζόμενους στο άρθρο 207 του ίδιου νόμου αντιδημάρχους των νησιωτικών δημοτικών κοινοτήτων, ήτοι των νήσων Ερεικούσσα, Μαθράκι, Οθωνοί (Δήμου Κέρκυρας), Κάλαμος (Δήμου Λευκάδας), Αντικύθηρα (Δήμου Κυθήρων), Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια και Σχοινούσσα (Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων), «προκειμένου να δύνανται να ασκούν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους και να υπηρετούν τις τοπικές κοινωνίες. Η στάθμιση άλλωστε των ιδιαίτερων συνθηκών των νησιωτικών περιοχών και η μέριμνα του νομοθέτη για τις επιπτώσεις των διατάξεων ειδικώς για το νησιωτικό χώρο (ρήτρα νησιωτικότητας) προβλέπονται στο άρθρο 101 του Συντάγματος, καθώς και στη Συνθήκη για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

    aftodioikisi.gr

    Δήμοι: Πράσινο φως για προσλήψεις συμβασιούχων

    Τα χέρια των δημάρχων λύνει το υπουργείο Εσωτερικών, στο θέμα της έλλειψης προσωπικού, μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης /Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ, η οποία με το με Αριθ. Πρωτ.: οικ. 532/07-01-13 έγγραφό της προς τους δήμους της χώρας για την ΠΝΠ για την από 31-12-2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 256Α/2012), σύμφωνα με την οποία ρυθμίζονται κατεπείγοντα θέματα του υπουργείου, δίνει το «πράσινο φως» για χιλιάδες προσλήψεις προσωπικού ΙΔΟΧ (8μηνίτες, 9μηνίτες, 11μηνίτες) και για συμβάσεις μίσθωσης έργου.
    Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, «με το άρθρο 2 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ρυθμίζονται ζητήματα σχετικά με την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου στους ΟΤΑ. Ειδικότερα, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην περίπτωση 3 του άρθρου αυτού, με την οποία παρέχεται η δυνατότητα συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και μίσθωσης έργου, βάσει αιτημάτων των ΟΤΑ και των νομικών τους προσώπων, για τα οποία έχει δοθεί έγκριση από την Επιτροπή της 33/2006 ΠΥΣ, όπως ισχύει, έως 31-12-2012, να μπορούν να συναφθούν έως 31-12-2013 και εν συνεχεία να υλοποιηθούν».
    Η ρύθμιση αυτή κρίθηκε απαραίτητη λόγω της καθυστέρησης που σημειώθηκε το 2012 στη χορήγηση εγκρίσεων πρόσληψης συμβασιούχων από την Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006, «που με τη σειρά της ήταν απόρροια της διεξαγωγής δύο εθνικών εκλογών και των αντίστοιχων προεκλογικών περιόδων, κατά τις οποίες δεν επιτρέπονταν οι προσλήψεις ούτε οι προπαρασκευαστικές αυτών ενέργειες (αποστολή αιτημάτων από τους φορείς, χορήγηση εγκρίσεων κ.λπ.)».


    aftodioikisi.gr

    Πάρος: Η ανατροπή που αλλάζει τα δεδομένα για τον βιαστή της Μυρτούς!


    Με εισαγγελική απόφαση ο Πακιστανός βιαστής της Πάρου μεταφέρθηκε στις φυλακές Γρεβενών - Την ίδια ώρα το θύμα του, η 15χρονη Μυρτώ γέμισε με χαμόγελα αισιοδοξίας τους γιατρούς και τους συγγενείς της...
    Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του ανθρωπόμορφου τέρατος της Πάρου, που δεν δίστασε να πολτοποιήσει το κεφάλι της 15χρονης Μυρτούς και που νόμιζε ότι εμπαίζοντας τις διωκτικές και δικαστικές αρχές για το νεαρό της ηλικίας του, θα είχε ευνοϊκότερη μεταχείριση.
    Έξι μήνες μετά την προφυλάκισή του, στις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να αντιμετωπιστεί ως ενήλικος και έτσι μεταφέρθηκε στις φυλακές Γρεβενών, όπου θα παραμείνει μέχρι να φτάσει η υπόθεσή του, στις δικαστικές αίθουσες.
    Ατράνταχτα στοιχεία που έφτασαν στα χέρια των δικαστικών λειτουργών καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του αλλοδαπού ότι είναι ανήκικος και έτσι θα δικαστεί πλέον ως ενήλικος, αντιμετωπίζοντας την ποινή των ισοβίων.
    Την ίδια στιγμή το θύμα του, η 15χρονη Μυρτώ, που δίνει μάχη για να επιστρέψει στη ζωή, γέμισε χαμόγελα αισιοδοξίας τους γιατρούς και τους γονείς της, που δεν έχουν λείψει ούτε στιγμή από το πλευρό της. Η Μυρτώ κατάφερε να σηκωθεί από το κρεβάτι και να περπατήσει!
    Με μικρά αλλά σταθερά βήματα σηκώθηκε και έπεσε στην αγκαλιά των δικών της ανθρώπων, που έκλαιγαν από χαρά.

    newsit.gr

    “Ερυθρόλευκος” ο Ντε Βινσέντι!


    Παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο Τόμας Ντε Βινσέντι, ο οποίος θα παραμείνει στον ΠΑΣ Γιάννινα μέχρι το τέλος της σεζόν και την επόμενη τριετία θα φοράει τα ερυθρόλευκα.
    Παρά το έντονο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, ο Τόμας Ντε Βινσέντι καταλήγει στον Ολυμπιακό. Υπογραφές δεν έχουν πέσει ακόμα, αλλά όλες οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν την συμφωνία των δύο πλευρών για τα επόμενα τρία χρόνια με τον 23χρονο Αργεντινό (και κάτοχο ιταλικού διαβατηρίου) να παραμένει στον ΠΑΣ Γιάννινα μέχρι το καλοκαίρι.
    Παράλληλα, είναι πιθανό να δοθεί δανεικός στον “Άγιαξ της Ηπείρου” ο Ανδρέας Τάτος, κάτι που θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες.
    Υπενθυμίζεται πως ο Ολυμπιακός έχει κλείσει ήδη για το καλοκαίρι και τον Ολαϊτάν της Βέροιας.

    Η Μαρία Τσουκαλά Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας / Αντιπρόεδρος ο Χρήστος Σπηλιωτόπουλος και Γραμματέας ο Πάνος Γιαννούλης


    Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου (παλιό Νοσοκομείο) πραγματοποιήθηκε η εκλογή με μυστική ψηφοφορία του νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, για το χρονικό διάστημα 1-1-2013 έως και 31 Αυγούστου 2014 ανάμεσα στα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
    Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας εκλέχτηκε η Μαρία Τσουκαλά, που διαδέχεται τον Γιώργο Φιλιππόπουλο, με 22 ψήφους υπέρ, 10 λευκά και 1 ψηφοδέλτιο άκυρο, Αντιπρόεδρος ο Χρήστος Σπηλιωτόπουλος με 21 ψήφους υπέρ, 10 λευκά και 2 ψηφοδέλτια άκυρα και Γραμματέας ο Πάνος Γιαννούλης με 20 ψήφους υπέρ, 9 λευκά και 4 ψηφοδέλτια άκυρα.

    Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής πρόεδρος αναδείχτηκε ο Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος, με τακτικά μέλη από την πλειοψηφία τους Π. Ασημακόπουλο, Π. Μπερούκα, Γ. Παναγιωτόπουλο, Σ. Παπαγεωργίου και Θ. Σταυρόπουλο και από τη μειοψηφία τους Δ. Βασιλακοπούλου-Καρτσωνάκη, Μ. Κυριακόπουλο, Φ. Σταυρόπουλο.
    Αναπληρωματικά μέλη θα είναι από την πλειοψηφία οι Β. Ψυχράμη, Μ. Μουτούσης, Β. Ανδρουτσόπουλος και από τη μειοψηφία οι Γ. Ντίνος και Δ. Φιλιππάτος.

    Στην Οικονομική Επιτροπή πρόεδρος αναδείχτηκε η Μαρία Μπιρπανάγου με τακτικά μέλη από την πλειοψηφία τους Δ. Καμπέρη, Λ. Μαυρουδή, Π. Κομνηνό, Αντ. Παλαιολόγου, Β. Φιλιππόπουλο και από τη μειοψηφία τους Δ. Φιλιππάτο, Δ. Καλαμίδα, Γ. Ντίνο. Αναπληρωματικά μέλη θα είναι από την πλειοψηφία οι Μ. Κωνσταντίνου, Φ. Σπηλιόπουλο, Μ. Μουτούσης και από την μειοψηφία οι Φ. Σταυρόπουλος και Μ. Κυριακόπουλος.

    TA NEA ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

    Γ. Παπακωνσταντίνου: Όχι να πάω εγώ φυλακή για να μην πέσει η κυβέρνηση

    «Δεν θα ξανάκανα τα ίδια, θα έκανα πολλά πράγματα   διαφορετικά αν έπαιρνα τώρα τη λίστα Λαγκάρντ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε απόψε στην Έλλη Στάη και στην εκπομπή της «NET Week» στη ΝΕΤ. Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι δεν αλλοίωσε αυτός τη λίστα, ξεκαθάρισε πως το όνομα του συνεργάτη του στον οποίο έδωσε το αρχικό CD για να εξετάσει τη λίστα «θα το πω όταν θα πάω στα θεσμικά όργανα στη Βουλή», ενώ ανέλαβε την ευθύνη σημειώνοντας ότι: «η όποια ευθύνη υπάρχει βαρύνει μόνο εμένα. Οι συνεργάτες μου έκαναν αυτό που τους ζήτησε ο υπουργός».
    Επισήμανε ακόμα ότι ενημέρωσε για την ύπαρξη της λίστας τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου (σ.σ. «Ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου ενημερώθηκε ότι έφθασε η λίστα και ότι δόθηκε στον ΣΔΟΕ για έλεγχο» είπε), άλλα όχι και τον διάδοχό του στο υπουργείο Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, λέγοντας ότι: «Ήταν αυτό το μείζον ζήτημα; Ο κ. Διώτης έπρεπε να τον ενημερώσει».
    «Είναι πολύ βολικό να πέσει όλο αυτό πάνω μου» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης, αναφέροντας ότι «μου κάνει εντύπωση η σπουδή να χρεωθεί όλο το θέμα πάνω μου. Και εγώ θέλω σταθερότητα στην κυβέρνηση, αλλά όχι όμως και να πάω φυλακή για να μην πέσει η κυβέρνηση».
    Για το θέμα των συγγενικών του προσώπων σημείωσε ότι δεν γνώριζε πως υπήρχαν στη λίστα και πως «αν το γνώριζα θα μπορούσα να δημοσιοποιήσω τη λίστα, χωρίς τα ονόματα και να καθαρίσω το ζήτημα ή με τα ονόματα (των συγγενών) και να γινόμουν ήρωας…».
    «Ποτέ δεν είχα συζητήσει με τις ξαδέλφες μου για λογαριασμούς στην Ελβετία… Έχω καλές σχέσεις, φιλικές και συγγενικές. Δεν έχω καμία επαγγελματική και οικονομική σχέση…» είπε ακόμα, ενώ σημείωσε ότι έστειλε τη λίστα με τα ονόματα των 20 μεγαλύτερων καταθετών «χωρίς να εξετάσω τη λίστα, ως αυτοπροστασία. Δεν έδωσα όλη τη λίστα στο ΣΔΟΕ γιατί ήξερα ότι θα διαρρεύσουν τα ονόματα».
    Ο πρώην υπουργός ανέφερε επίσης, μεταξύ άλλων τα εξής:
    - Παρέλαβα το CD στις αρχές Οκτωβρίου 2010 και δεν το πρωτοκόλλησα γιατί τότε θα καταργούσα την έννοια του απορρήτου όπως το είχαν χαρακτηρίσει οι Γάλλοι.
    - Το συνολικό ποσό ήταν 2 δισ. δολάρια και περίπου τα μισά από αυτά τα χρήματα, κάπου 1 εκατ. ανήκαν στα πρώτα είκοσι ονόματα της λίστας
    - Η αντιγραφή σε USB έγινε επειδή είναι πιο ασφαλές μέσο αποθήκευσης. Το CD το έδωσα στο γραφείο μου να το φυλάξει. Δεν ξέρω που βρίσκεται
    - Ο χειρισμός δεν ήταν ο καλύτερος, δεν έτυχε της προσοχής που έπρεπε…
    - Ως υπουργός Οικονομικών του Μνημονίου είχα και άλλες δουλειές να κάνω από το να ασχολούμαι με τη λίστα
    - Η πρώτη πληροφόρηση που είχα από τον κ. Καπελέρη για τα πρώτα είκοσι ονόματα ήταν πως υπήρχαν ενδείξεις φοροδιαφυγής και του είπα «προχώρησε"
    - Θα ζητήσω από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ελέγξει αν πείραξε κανείς το USB. Έχω κάποιες υποψίες για το ποιος μπορεί να έκανε την αλλοίωση της λίστας, αλλά δεν μπορώ να πω ονόματα χωρίς αποδείξεις.
    - Αν το είχα κάνει εγώ, δεν θα έβγαζα άλλους δέκα για ξεκάρφωμα;
    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα - Κύμα ψύχους σε όλη τη χώρα. Χιονίζει στην Αττική.

    Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η χώρα, με χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά. Στη Αττική χιονίζει στις βόρειες και ανατολικές περιοχές, ενώ οι νιφάδες του χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Διόνυσο, Παλαιά και Νέα Πεντέλη.
    Κλειστός λόγω χιονιού και ομίχλης είναι ο περιφερειακός της Πεντέλης από το 414 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο ως τον Άγιο Πέτρο. Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Κατσιμιδίου-Αγ. Μερκουρίου στον Ωρωπό. Κλειστή για τα βαρέα οχήματα είναι η παλιά εθνική οδός Αθηνών-Θηβών, από το 4ο χλμ προς Θήβα, με αλυσίδες επιτρέπεται η κυκλοφορία για τα ΙΧ αυτοκίνητα. Κλειστή είναι από τη Δευτέρα και η λεωφόρος Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ προς το καζίνο.
    Χιονόνερο πέφτει και στην Αθήνα, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς. Ο δήμος Αθηναίων έχει προβλέψει, ώστε να λειτουργούν όλο το 24ωρο χώροι φιλοξενίας αστέγων. Πρόκειται για το Πολιτιστικό Κέντρο του 4ου Διαμερίσματος στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Αλεξανδρείας, τη Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου στη συμβολή των οδών Μαμούρη και Δύμης και τη Λέσχη Φιλίας Κυψέλης επί των οδών Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα. Επίσης, καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου θα λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 19 60.
    Επίσης, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Πειραιά, έλαβαν έκτακτα προληπτικά μέτρα, για την αντιμετώπιση των χαμηλών θερμοκρασιών και την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους πολίτες της πόλης. Όλα τα ΚΑΠΗ του δήμου θα είναι ανοιχτά από τις 08:00 μέχρι τις 20:00 και εάν οι καιρικές συνθήκες επιδεινωθούν εκτός από τα πέντε ΚΑΠΗ που θα λειτουργούν επί 24ωρου βάσεως, θα προστεθούν και άλλα για την εξυπηρέτηση των πολιτών
    Σε χαμηλά επίπεδα θα διατηρηθεί και αύριο η θερμοκρασία, ενώ αναμένεται να σημειωθεί ισχυρός παγετός, ο οποίος κατά τόπους θα είναι ολικός.
    Κλειστά λόγω χιονιού τα σχολεία σε Διόνυσο, Πεντέλη και Νέα Πεντέλη, Αγίου Στεφάνου τα Αρσάκεια Εκάλης. Καπανδρίτι, Κάλαμο, Μαλακάσα, Ερυθρές, Βίλια, δημοτική κοινότητα Φυλής και Μάνδρα Αττικής. Σύμφωνα με τον Δήμο Θηβαίων: Όλα τα σχολεία του Δήμου Θηβαίων, εκτός του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Δομβραίνας, θα είναι κλειστά.
    Στο μεταξύ, εξ αιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, ο Δήμος Αθηναίων ανοίγει τρεις αίθουσες προκειμένου να φιλοξενηθούν άστεγοι.
    Πρόκειται για το Πολιτιστικό Κέντρο του 4ου Διαμερίσματος στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Αλεξανδρείας, τη Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου στη συμβολή των οδών Μαμούρη και Δύμης και τη Λέσχη Φιλίας Κυψέλης επί των οδών Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα.
    Στην «κατάψυξη» βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα, όπου από νωρίς καταγράφονται σε όλες σχεδόν τις περιοχές της αρνητικές θερμοκρασίες.
    Συνθήκες ολικού παγετού επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία και ο υδράργυρος δεν προβλέπεται να «σκαρφαλώσει» πάνω από το μηδέν καμία στιγμή της ημέρας. Το πρωί το θερμόμετρο «έδειξε» -6 βαθμούς Κελσίου στη Φλώρινα και -5 στην Κοζάνη. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Φλώρινα και στο Αμύνταιο επρόκειτο να ξεκινήσουν στις 9 το πρωί, ενώ στα Γρεβενά μισή ώρα αργότερα.
    Tσουχτερό κρύο,επικρατεί και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί, το θερμόμετρο έπεσε στους μηδέν βαθμούς, ενώ αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Πολύγυρο (-5), Κιλκίς (-4), Σέρρες (-2) και Βέροια (-2).
    «Βουτιά» στους -10 βαθμούς έκανε το θερμόμετρο στο Νευροκόπι, ενώ τσουχτερό κρύο επικρατεί και στη Θράκη, όπου το θερμόμετρο το πρωί «έδειξε» -4 βαθμούς σε Αλεξανδρούπολη και Σουφλί.
    Οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται να διατηρηθούν και αύριο, ωστόσο, από την Πέμπτη αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.
    Εξάλλου, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται, λόγω του παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων στους επαρχιακούς δρόμους Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου.
    www.kathimerini.gr

    Ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης, στο Σπαθοβούνι

    Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων που λήστεψαν βενζινάδικο στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης.Ειδικότερα, τα ξημερώματα στο Σπαθοβούνι Κορινθίας και συγκεκριμένα στα ΣΕΑ Σπαθοβουνίου, στο 10ο χλμ του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τριπόλεως, δύο κουκουλοφόροι μπήκαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή κοντόκαννης καραμπίνας και καλάσνικοφ, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, καθώς και κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας, χρηματικής αξίας 1.500 ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Ασθενής σεισμική δόνηση στην Αθήνα

    Μαζί με τον χιονιά και την κακοκαιρία, ήρθε και ο... σεισμός.

    Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ στην Αττική και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στους Θρακομακεδόνες, το Μενίδι και γενικά στις παρυφλες της Πάρνηθας. 
    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν κάτω των 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο την Πάρνηθα. Το Ινστιτούτο ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

    newsit.gr

     

    Τέλος από τον Παναθηναϊκό ο Ρότσα


    Η επιστροφή του Μπουμσόνγκ, χωρίς την έγκριση της διοίκησης, ήταν η σταγόνα που γέμισε το ποτήρι και ο Ρότσα αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της αντρικής ομάδας του Παναθηναϊκού. Ο νέος τεχνικός θα είναι ξένος και θα ανακοινωθεί την Τρίτη.
    Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα συναντήθηκε με τον Χρήστο Παναγόπουλο και μετά το τέλος τη συνάντησης βγήκε η ανακοίνωση του διαζυγίου.
    Όλα ξεκίνησαν μετά τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Προοδευτική όταν ο Αργεντινός τεχνικός στήριξε τους Σπυρόπουλο και Βύντρα αν και η διοίκηση είχε διαφορετική άποψη.
    Ο Ρότσα παρέμεινε στον πάγκο μετά τη συζήτηση που είχε με τον Γιάννη Αλαφούζο αλλά όταν αποφάσισε να πάρει στην αποστολή του αγώνα κόντρα στο Λεβαδειακό τον Μπουμσόνγκ το γυαλί... έσπασε.
    Ο Αργεντινός θα επιστρέψει στη θέση του προπονητή της ομάδας νέων ενώ ο αντικαταστάτης του θα γίνει γνωστός την Τρίτη.
    Αυτός θα είναι ξένος όπως και ο βοηθός του ενώ έχει ληφθεί απόφαση να γίνουν εκτεταμένες αλλαγές στη διοίκηση και στην οργάνωση της ομάδας.
    Το πρώτο όνομα που ακούστηκε ήταν του Γιάτσεκ Γκμοχ αλλά κύκλοι του Παναθηναϊκού το βράδυ της Δευτέρας διέψευδαν το συγκεκριμένο σενάριο.
    Η σκέψη των ανθρώπων της ΠΑΕ είναι να έρθει ένας προπονητής, να τσεκαριστεί στους επόμενους έξι μήνες έτσι ώστε να γνωρίζουν αν μπορούν να στηριχτούν πάνω του την επόμενη χρονιά.

    Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

    "Συναντήθηκαν απόψε στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο αντιπρόεδρος της ομάδας Χρήστος Παναγόπουλος με τον προπονητή Χουάν Ραμόν Ρότσα και αποφάσισαν από κοινού ο κ. Ρότσα να επανέλθει στα αρχικά καθήκοντα του προπονητή της ομάδας κάτω των 20 ετών.
    Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ευχαριστεί θερμά τον κ. Ρότσα για τη βοήθεια που παρέσχε έως τώρα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για την ομάδα.
    Το όνομα του νέου προπονητή θα ανακοινωθεί αύριο (8/1)
    ."

    Αρχίζουμε και γινόμαστε πολλοί σε αυτό το σύμπαν - Η ΝΑΣΑ βρήκε άλλους 461 πλανήτες σαν τη Γη

    Το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ της NASA ανακάλυψε επί πλέον 461 νέους πλανήτες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι στο μέγεθος της Γης ή μερικές φορές μεγαλύτεροι από τον δικό μας πλανήτη, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι επιστήμονες
    Με αυτή την ανακοίνωση οι αποκαλούμενοι "νέοι κόσμοι" που έχει έως τώρα ανακαλύψει το τηλεσκόπιο, ανέρχονται στους 2.740, οι 105 εκ των οποίων έχουν επιβεβαιωθεί.
    «Πριν από δύο χρόνια είχαμε περίπου 1.200 υποψήφιους πλανήτες. Ένα χρόνο αργότερα, έχει προστεθεί ένας σημαντικός αριθμός νέων πολύ μικρών πλανητών ... δυο φορές το μέγεθος της Γης ή και μικρότερων», δήλωσε ο αστρονόμος του Κέπλερ Κρίστοφερ Μπούρκε σε συνέντευξη Τύπου της αμερικανικής αστρονομικής εταιρείας σε συνέδριο στο Λόγκ Μπιτς της Καλιφόρνια.
    Με την προσθήκη των 461 νέων υποψήφιων πλανητών πολλαπλασιάζεται η 22μηνη συλλογή του τηλεσκοπίου Κέπλερ. Ο στόχος της αποστολής Κέπλερ, η οποία ξεκίνησε το 2009, είναι να καθορίσει πόσα αστέρια στο Γαλαξία μας έχουν το μέγεθος της Γης, όπου μπορεί να υπάρχει νερό επί της επιφανείας τους.
     
    e-typos.com

    Εγκλήματα που άφησαν εποχή! Καημένε Αθανασόπουλε και το.. βαπόρι απ' την Περσία


    Τα πρωτοσέλιδα της 7ης Ιανουαρίου του 1931 και του 1977 έγραψαν την δική τους ιστορία περιγράφοντας δυο γεγονότα του αστυνομικού δελτίου τα οποία έγιναν μάλιστα και τραγούδια! Την δολοφονία του εργολάβου, Αθανασόπουλου και το πλοίο Γκλόρια που πιάστηκε με 11 τόνους χασίς.
    Ας πάρουμε τα πράγματα με χρονολογική σειρά.

    Ήταν ανήμερα των Θεοφανείων του 1931 όταν ένα μικρό παιδί είδε στην κοίτη του Κηφισού δυο μεγάλους σάκους. Μέσα τους, υπήρχε ένα τεμαχισμένο πτώμα. Το έγκλημα αυτό έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες της 7ης Ιανουαρίου.
    Το θύμα ήταν ο Δημήτριος Αθανασόπουλος, μεγαλοεργολάβος, ο οποίος έμενε στην Καλλιθέα. Την δολοφονία του είχε διατάξει η πεθερά του και δράστης ήταν ο 18χρονος ανηψιός της, Δημήτρης. Για το ειδεχθές έγκλημα, συνελήφθησαν η σύζυγος του εργολάβου, Φούλα, η υπηρέτρια, Γιαννούλα Μπέλου και ο εραστής της πεθεράς, Σπύρος Μαγουλόπουλος, ο ανηψιός του, Αντώνης και ο Γιώργος Κορναράκης.
    Οι τρεις τελευταίοι είχαν αναλάβει την μεταφορά του πτώματος.
    Λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη του αποτρόπαιου εγκλήματος έγινε ρεμπέτικο το οποίο έμεινε στην ιστορία. Σε 12 τετράστιχα και μουσική του Ιάκωβου Μοντανάρη, το "Κακούργα πεθερά" έγινε μια απο τις μεγαλύτερες επιτυχίες της προπολεμικής Ελλάδας! Το τραγούδι είναι γνωστό και ως: "Καημένε Αθανασόπουλε τι σου μελλε να πάθεις".


    Ανήμερα των Θεοφανείων του 1977 στα αμπάρια του "Γκλόρια" σε δεκάδες τσουβαλάκια με πολύχρωμα υφάσματα, βρίσκονται 11 τόνοι χασίς - η μεγαλύτερη ποσότητα που είχε πιαστεί έως τότε στην Ευρώπη.
    Η ιστορία αυτή που έγινε πρωτοσέλιδο την επόμενη ημέρα, έγινε τραγούδι από τον Βασίλη Τσιτσάνη, μόλις τρεις εβδομάδες μετά.
    Τίτλος του: "Το βαπόρι απ' την Περσία". Την είδηση του την είχε πει από το τηλέφωνο μια φίλη του και δεν άργησε να του έρθει η έμπνευση: "Το βαπόρι απ' την Περσία, πιάστηκε στην Κορινθία. Τόνοι 11 γεμάτο, με χασίσι μυρωδάτο.."

     

     
    newsit.gr

    Θα ξυπνήσουμε σε λευκό τοπίο - Χιόνια ακόμη και μέσα στην Αθήνα - Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού



    Αγριεύει ο καιρός ενώ χιόνια θα πέσουν τη νύχτα ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.
    Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. O Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ποιοί χώροι θα είναι ανοικτοί για τους άστεγους.

    Πιο αναλυτικά:

    ΤΡΙΤΗ
    Περιμένουμε χιονιά κυρίως στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία και κυριώς στη Μαγνησία και το Πήλιο, τις Σποράδες, την ανατολική Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικο-Βοιωτίας, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σε αυτές τις περιοχές δηλαδή θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία. Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις θα έχουμε και σε νοτιότερες πεδινές περιοχές, ενώ θα χιονίσει ακόμη και στα βουνά της Κρήτης και θα πέσει χιονόνερο στις παραθαλάσσιες πεδινές περιοχές. Πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές και χιονόνερο έχουμε ακόμη και στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια.
    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί και θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 6 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -6 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από -3 εως 8 βαθμούς και στα νησιά από 2 εως 10 με 12 βαθμούς κελσίου.
    ΑΤΤΙΚΗ
    Περιμένουμε νεφώσεις πυκνότερες στα ανατολικά και βόρεια του νομού με χιονόνερο στις πεδινότερες περιοχές, χιόνι στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1εναν εως 5 βαθμούς κελσίου.

    ΤΕΤΑΡΤΗ Το πρωί θα συνεχιστεί η κακοκαιρία και θα κρατήσει εως το μεσημέρι αργότερα όμως από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν βόρειοι και στα δυτικά θα φτάσουν τα 5 μποφόρ αλλά στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ με τάση εξασθένισης από το απόγευμα και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -5 εως 5 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 8 βαθμούς και στα νησιά από 4 εως 12 με 13 βαθμούς κελσίου.
    ΑΤΤΙΚΗ
    Περιμένουμε νεφώσεις με λιγότερες βροχές ή χιόνια στις βόρειες και ανατολικές περιοχές αλλά σιγά - σιγά από το απόγευμα ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 εως 7 βαθμούς κελσίου.

    Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές για την αντιμετώπιση του χιονιά. Ηδη η Τροχαία έχει εκδόσει ενημερωτικό δελτίο για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο, που έχουν κλείσει δρόμοι και που η κίνηση γίνεται μόνο με αλυσίδες.

    Στο μεταξύ ο Δήμος Αθηναίων έχει παραχωρήσει δημόσιους χώρους προκειμένου να στεγαστούν οι άστεγοι. κλιμάκια του δήμου μοίρασαν κουβέρτες και τρόφιμα.

    Στο δήμο Πειραιά θα παραμείνουν ανοιχτά ΚΑΠΗ όλη τη νύχτα για τους πολίτες που δεν έχουν θέρμανση. Δειτε εδέ τα έκτακτα μετρα του δήμου Πειραιά

    newsit.gr

     

    Στυλιανίδης σε δήμους: €140 εκατ. από ΚΑΠ, ΣΑΤΑ – Τηρήστε όμως δεσμεύσεις

    Την απόφαση για την οικονομική ενίσχυση των δήμων στο πλαίσιο της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησης που λαμβάνουν από τους ΚΑΠ, τη ΣΑΤΑ και τα ΠΟΕ, ύψους 140.000.000 ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, την πρώτη για το 2013, ζητώντας από τους ΟΤΑ να τηρήσουν τα όσα έχουν συμφωνήσει.
    «Το Υπουργείο Εσωτερικών τηρεί τη δέσμευσή του για την απόδοση των πόρων. Παράλληλα, όμως, και οι ΟΤΑ αναλαμβάνουν την ηθική και πολιτική δέσμευση να τηρήσουν τις δικές τους υποχρεώσεις προχωρώντας περαιτέρω την προσπάθεια εξυγίανσης με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής τους αυτοτέλειας», υπογράμμισε ο υπουργός σε δηλώσεις του.
    «Με την τακτική καταβολή κάθε μήνα τόσο των λειτουργικών όσο και των επενδυτικών δαπανών καθώς και με την κατά προτεραιότητα εξόφληση των ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων των ΟΤΑ είμαι βέβαιος ότι το 2013 η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στο έργο της και κυρίως στη ενίσχυση των κοινωνικών της δομών, που είναι απαραίτητες για τη στήριξη των πολιτών που δοκιμάζονται», προσέθεσε και επανέλαβε πως «οι ΟΤΑ είναι οι μόνοι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης που μείωσαν πέρυσι κατά 124.000.000 ευρώ τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, συμβάλλοντας καταλυτικά στην προσπάθεια του Πρωθυπουργού να πετύχει τους στόχους».
    Διαβάστε επίσης:
    Σταϊκούρας προς δημάρχους: Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας, τηρήστε τις δικές σας
    Εποπτεία ΟΤΑ: Αποφάσεις χωρίς τους «ξενοδόχους»
    €284 εκατ. το πλεόνασμα των ΟΤΑ


    aftodioikisi.gr

    Πολιτική Προστασία: Σποτ για κακοκαιρία

     

    Δημόσιο: Μετακίνηση 12.500 υπαλλήλων έως τον Ιούνιο

    «Από τώρα γίνεται ο προγραμματισμός και η τεχνική προετοιμασία ώστε να είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε, να υπολογίσουμε τις 12.500 μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος προανήγγειλε ότι επίκειται άμεσα η προκήρυξη για την κάλυψη των κενών θέσεων.

    Καταδικάστηκε η δολοφόνος με το Κοράνι!

    sara
    Με 17 χρόνια κάθειρξη τιμωρήθηκε η Σάρα Ετζ για τη δολοφονία του γιου της.
    Η 33χρονη μητέρα χτύπησε με το Κοράνι μέχρι θανάτου τον 7χρονο γιο της γιατί δεν μπορούσε να το απομνημονεύσει! Στη συνέχεια έκαψε το πτώμα του και ισχυρίστηκε στις Αρχές πως ο γιος της πέθανε από πυρκαγιά.
    Η Σάρα Ετζ, κάτοικος Ουαλίας, έπασχε από κατάθλιψη και είχε κακοποιήσει κατ’επανάληψη τον γιό της, όπως ακούστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης.
    Τα στοιχεία που ανακάλυψαν οι αρχές κατά την έρευνα ήταν καταδικαστικά για την γυναίκα που τελικά ομολόγησε τον φόνο.

    ysterografa.gr

    Mε επιτυχία ολοκληρώθη​κε το τουρνουά TNBA Christmas Basketball Cup στο Λουτράκι!

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε το τουρνουά TNBA Christmas Basketball Cup στο Λουτράκι!
    Λουτράκι, 5/1/2012

    tnba1.jpg 
    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το TNBA Christmas Basketball Cup για την ηλικία των παίδων, αγωνιστικής περιόδου 2012-13, που διοργανώθηκε το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012 από την TNBAGreece, στις εγκαταστάσεις του SPORTCAMP στο Λουτράκι.
    Πρωταθλήτρια ομάδα της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Παλαίμωνας Κορίνθου, ενώ τη 2η και 3η θέση κατέκτησαν ο Α.Ο Φιλοθέης και ο Ποσειδώνας Λουτρακίου, αντίστοιχα.
    Το τουρνουά αποτέλεσε για τις συμμετέχουσες ομάδες μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανασυνταχθούν ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που ακολουθούν, να διατηρήσουν την αγωνιστική τους κατάσταση σε υψηλά επίπεδα κατά τη διάρκεια της διακοπής των Χριστουγέννων αλλά και να συσφίξουν επιπλέον οι σχέσεις μεταξύ των μελών των ομάδων που επέλεξαν να διαμείνουν στις εγκαταστάσεις του SPORTCAMP κατά τη διάρκεια του Τουρνουά.
     tnba3.jpg
    MVP της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο αθλητής Γιώργος Γόγολας του Παλαίμωνα Κορίνθου, ενώ νικητής στο διαγωνισμό σουτ 3 πόντων ήταν ο Παναγιώτης Πατουχέας που αγωνίζεται στον Ποσειδώνα Λουτρακίου με 2ο τον Αλέξη Μητρόπουλο, αθλητή του Α.Ο. Φιλοθέης.
    Τα μέλη και οι φίλοι της TNBAGreece θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα για το 2013, που περιλαμβάνει camps, τουρνουά, ομαδικές και ατομικές αγωνιστικές προετοιμασίες καθώς και πλήθος εκδηλώσεων με επίκεντρο τον μαγικό κόσμο του μπάσκετ. Μείνετε συντονισμένοι!
     
    Sportcamp Group - Press