Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Με τα ίδια ψηφοδέλτια, τελικά η ψηφοφορία.! Το ψηφοδέλτιο για Παπακωνσταντίνου (photo)

Parliament
Με τα ίδια ψηφοδέλτια θα πραγματοποιηθεί τελικά η ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.
Προηγήθηκε νέο θρίλερ, καθώς αρχικά δόθηκε εντολή να ξανατυπωθούν νέα ψηφοδέλτια, όσες και οι προτάσεις: 3 για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, 2 για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και από 1 για τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Λουκά Παπαδήμο.
psifodeltio-Papakonstantinou

ysterografa.gr

Έκαναν καυσόξυλα την ελιά του Πλάτωνα


Ακόμα ένα αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της ανέχειας που πλήττει πολλούς συμπολίτες μας
Την "απόγονο" της ελιάς του Πλάτωνα στην Ιερά οδό ξερίζωσαν άγνωστοι για να την χρησιμοποιήσουν, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το "Ποντίκι", για καυσόξυλα.
Η ελιά που βρίσκεται στην περιοχή του Βοτανικού, κοντά στο σημερινό Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, είχε καταστραφεί από πρόσκρουση λεωφορείου το 1975. Το ξύλο, τότε, μεταφέρθηκε και διατηρείται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ στο σημείο έμειναν κάποιες ρίζες που έδωσαν και πάλι ζωή.
Η ελιά που ζωντάνεψε και πάλι, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ξεριζώθηκε από άστεγους προκειμένου να την χρησιμοποιήσουν για καυσόξυλα.
Κάτω από το συγκεκριμένο δέντρο ο Πλάτωνας δίδασκε τους μαθητές του τον 5ο αιώνα π.Χ.
Πηγή: Το Ποντίκι
news247.gr

 

H απάντηση της Λιάνας Κανέλλη στον Χ. Πασαλάρη μέσω NewsIt


Με αφορμή τη συνέντευξη του Χρήστου Πασαλάρη στο περιοδικό ΕΓΩ και την αναφορά που έκανε στη Λιάνα Κανέλλη, η γνωστή δημοσιογράφος και βουλευτής του ΚΚΕ, αποφάσισε να απαντήσει μέσω του NewsIt.
Μέρες που είναι πονηρές και θολές κι αφόρητα δύσκολες για την πλειονότητα των ελλήνων, προφανώς ο καθένας μπορεί και λέει ότι θέλει. και βεβαίως κρίνεται. Λοιπόν βαρέθηκα να παίζω σε κάθε συνέντευξη του κ. Χρήστου Πασαλάρη ανακριβώς και αμνημόνως ως γλάστρα του βιογραφικού του. Νισάφι.

Λοιπόν :

1. Δεν υπήρξα ποτέ μαθήτριά του. Εργοδότης μου ήταν για περίπου ενάμιση χρόνο στην Απογευματινή.
2. Στην Τεχεράνη επί κρίσεως ομήρων με έστειλε την πρώτη φορά ο θαυμάσιος συνάδελφος Θαλής Δίζελος και θα τον ευγνωμονώ εσαεί γι ´ αυτό.
3. Στο επόμενο ταξίδι μου έναν χρόνο μετά, με έστειλε η ΕΡΤ με εντολή του αείμνηστου Μπίστικα για λογαριασμό του ABC Channel καθώς είχε απαγορευτεί η είσοδος των αμερικανών στο Ιράν. Η εκεί δουλειά μου είναι καταγεγραμμένη διεθνώς, σε πάνω από 100 ώρες μεταδόσεων .Αποκλείστηκα επί τριάντα και πλέον μέρες στο Ιράν, λόγω πολέμου με το Ιράκ ,έπαιξα τη ζωή μου και ήταν επιλογή μου, κορώνα γράμματα. Γύρισα περιπετειωδώς. Με άδεια των αρχών και μιά και μόνο πτήση μέσω Κωνσταντινούπολης, Βασιλείας,στην Αθήνα.

Με απέλυσε εν τη απουσία μου . Η διαφωνία μου μαζί του ήταν παλιότερη και αφορούσε ζήτημα μεγάλου έλληνα που δεν ζεί πιά. Αυτά. ´Έκτοτε, παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς επικαλείται τη νεκρή μάνα μου , που ήταν χαρτοπαικτική συντροφιά των Πασαλάρηδων και τον έχω παρακαλέσει να μην το κάνει, συνεχίζει να με αθροίζει στους μαθητές -μαθήτριές του. Τους δασκάλους μου ευτυχώς τους έχω επιλέξει. τους εργοδότες μου μόνον όποτε μπόρεσα τους διάλεξα και τους ξεδιάλεξα. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία .

Υ.Γ. ´ Άπαξ και αναγκάζομαι να απαντήσω --,τώρα που ο κόσμος καίγεται και δεν έχει ανάγκη από μηντιακά καυσόξυλα αλλά από πραγματικά, --σε επιδερμικές χρήσεις της εμπειρίας και της ζωής μου, προφανώς και δεν θα συμμετάσχω σε κανέναν διάλογο περί το ζήτημα αν ανοίξει . Περί όνου σκιάς λοιπόν η ουσία. Αλλά και στα μήντια , όσο ζω , μου ανήκει η σκιά μου υπό τον όποιο ¨φωτισμό¨.

Λιάνα Κανέλλη

Προχωρεί το έργο επεξεργασίας λυμματολάσπης στην Καλαμάτα


Σε καλό δρόμο βρίσκεται η κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας λυμματολάσπης στον δήμο Καλαμάτας, προϋπολογισμού 5.928.600 ευρώ, με το σύστημα μελέτη- κατασκευή, αφού εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης.
Με την ολοκλήρωση του έργου, θα γίνεται ξήρανση της λυμματολάσπης και στη συνέχεια αυτή θα διατίθεται για τις ανάγκες του πράσινου, την αποκατάσταση ΧΑΔΑ και λατομείων.

Πρόκειται για ένα μεγάλο περιβαλλοντικό έργο, που σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού, θα οδηγήσει στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων διαχείρισης των λυμμάτων και θα μειώσει τα προβλήματα που προκαλούνται στην περιοχή εγκατάστασης.

Η συνολική παρέμβαση, είναι της τάξεως των περίπου 11 εκατ. ευρώ.

newsit.gr

Νέος μύλος με την ψηφοφορία. “Καθάρισε” ο Μεϊμαράκης

Vaggelis-Meimarakis
Νέος μύλος προκλήθηκε στο τέλος της συζήτησης στη Βουλή, καθώς το θέμα του συμπληρωματικού μέρους της δικογραφίας που έφτασε στο Κοινοβούλιο από τον Άρειο Πάγο, και για το οποίο ενημέρωσε το Σώμα ο Πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, άνοιξε ζήτημα αναβολής της ψηφοφορίας.
Η Αλέκα Παπαρήγα για λογαριασμό του ΚΚΕ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης ζήτησαν διεξαχθεί αύριο η ψηφοφορία, ώστε να έχουν τα κόμματα τον χρόνο να μελετήσουν τα νέα στοιχεία, ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης όμως την απέρριψε.
Ζήτησε από το Σώμα να εγερθεί, και η πλειοψηφία συμφώνησε με την πρότασή του, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι τα στοιχεία αυτά θα δοθούν στην Προανακριτική Επιτροπή που θα συσταθεί για να αξιοποιηθούν.

Την συμπληρωματική αναφορά του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ» με τα συμπληρωματικά σε αυτήν έγγραφα διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.
Στην συμπληρωματική αναφορά ο υπουργός Δικαιοσύνης εσωκλείει αυτοτελή φάκελο με την Έκθεση κατασχέσεως, μετά του περιγραφόμενου σε αυτή memory stick-usb και των λοιπών μνημονευομένων στην ίδια έκθεση κατασχέσεως. Επίσης, εντός άλλου αυτοτελούς φάκελου εσωκλείονται το υπ' αρ. πρωτ. 3022/21/2686/Β'/16-01-2013 έγγραφο της Δ.Ε.Ε. Τμήματος 7ου, εξέτασης ψηφιακών και ηχητικών πειστηρίων προς το γραφείο του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και εκ των μνημονευόμενων στο έγγραφο αυτό πειστηρίων «αντίγραφο πιεστηρίου Νο 1» και το «εικονικό αντίγραφο πειστηρίου Νο 1» μετά των αντίστοιχων κωδικών τους.

Συνημμένα κατατέθηκαν εκθέσεις ενόρκου εξετάσεως των μαρτύρων Σμαράγδας Πιτένη, Λεμονιάς Παπαδάκου, Σοφίας Ρίτσου, Αναστάσιου Μπάνου, Χρυσής Χατζή, Γεωργίου Αγγελόπουλου, Συμεών Σικιαρίδη, Ανδρέα Ρωσσώνη, Ελένης Παπακωνσταντίνου. Ακόμη έγγραφες εξηγήσεις των: Συμεών Σικιαρίδη, Ελένης Παπακωνσταντίνου, Ανδρέα Ρωσσώνη, έκθεση ανωμοτί εξέταση του κ. Ιωαν. Καπελέρη με το συμπληρωματικό υπόμνημα, του κ. Ιωαν. Διώτη δια του πληρεξουσίου του δικηγόρου με συμπληρωματικό υπόμνημα. Τέλος περιέχονται έγγραφα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, του υπουργού Οικονομικών και παραγγελίας του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος προς τη διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών.
ysterografa.gr. - newsit.gr

Λυκουρέντζος: Η αντιπολίτευση δραπετεύει από τις ευθύνες της

likourentzos_459_355
«Αυτοσυγκράτηση σε χαρακτηρισμούς και στην απόδοση κατηγοριών» ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος σχολιάζοντας ότι «έμειναν όλα τα επιχειρήματα της Αντιπολίτευσης χωρίς τεκμηρίωση. Δεν θεμελιώθηκε η πρόταση τους.
Λυπούμαι να πω ότι αυτή την ώρα η αντιπολίτευση δραπετεύει από τις ευθύνες. Η νέα γενιά θα ρωτάει τι πράξατε την ώρα της κρίσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ χαρακτήρισε ανακριβείς τις αναφορές του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο πρέσβης κ. Κλης παρέλαβε την λίστα.
Για τους υπαινιγμούς που διατυπώθηκαν εναντίον του Πρωθυπουργού, ο κ. Λυκουρέντζος αναρωτήθηκε «από πού εκπηγάζουν αυτοί οι υπαινιγμοί. Αντιλαμβάνεται μήπως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ρόλος του πρωθυπουργού είναι να επηρεάσει τους θεσμούς; Ο Πρωθυπουργός ασκεί καθήκοντα χωρίς να προσπαθεί να επηρεάσει».

Βενιζέλος σε Τσίπρα: Διαμορφώνετε συνθήκες εμφυλίου πολέμου


beni200Ο Βενιζέλος δεν άφησε αναπάντητη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα κι ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διαμορφώνει συνθήκες εμφυλίου πολέμου και έχει μετατρέψει σε ζούγκλα το δημόσιο βίο. Παράλληλα κατηγόρησε τον διευθυντή του γραφείου του ότι διέρρεε πως στην λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνονταν πρόσωπα της οικογένειας του.
Διαβάστε τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Βενιζέλου
«Με εντυπωσίασαν οι μαντικές ικανότητες του κ. Τσίπρα. Διάβασε ένα έτοιμο κείμενο, ως απάντηση της ομιλίας μου.
Όλη η τοποθέτησή σας ήταν το κήρυγμα μιας βαθιάς θεσμικής σύγχυσης.
Είναι ανίερος ο χυδαίος εκβιασμός για τις συνειδήσεις των βουλευτών. Δηλαδή, θα πάρουν πιστοποιητικό από ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσή Αυγή;
Έρχεστε και καμαρώνετε ότι συναντηθήκατε με τον κ. Σόιμπλε και του θέσατε σημαντικά θέματα.
Εγώ είχα συζητήσει με τον κ. Σόιμπλε το δικό σας σενάριο: Της εξόδου από το ευρώ και της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού.
Έχω πει στον κ. Σόιμπλε ότι όλες οι γερμανικές εταιρείες που προμηθεύουν την Ελλάδα έχουν συνδεθεί διαχρονικά με σκάνδαλα.
Αν σας ζητήσουν να υπογράψετε για την επόμενη δόση, θα το κάνετε; Αφού λέτε ότι τους πείσατε ότι είστε αξιόπιστος.
Λέτε να έχω ψηφιακά αρχεία; Έχουμε χάσει την αίσθηση του χιούμορ;
Φτάσαμε στο τέλος της πολιτικής σκευωρίας.
Διαμορφώνετε συνθήκες εμφυλίου πολέμου. Μετατρέπετε σε ζούγκλα τον δημόσιο βίο.
Γιατί δεν απάντησε ο κ. Παππάς που τον κατονομάζει δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας ως προσωπικά υπεύθυνο για το μοίρασμα των αντιγράφων. Δεν ήταν επίσης ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αυτός που έλεγε δημοσίως ότι έρχονται τα στοιχεία από τη Γαλλία είναι μέσα η οικογένεια του Βενιζέλου».

Τσίπρας: Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του υπογράμμισε ότι «το πρόβλημα του κ. Βενιζέλου δεν είναι η απόκρυψη της λίστας εδώ και 2,5 χρόνια, αλλά η δημοσιοποίηση της λίστας».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι ο «κ. Βενιζέλος διαστρέβλωνε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Σόιμπλε και συζητούσε σενάρια καταστροφής», ενώ σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Φτάσατε στα όρια της αυτογελοιοποίησης κ. Βενιζέλε».

ysterografa.gr

Τσίπρας: Η λίστα Λαγκάρντ κρύβει κι άλλα σκάνδαλα

Αlexis-Tsipras Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του απέρριψε τις κατηγορίες περί σκευωρίας και κάλεσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων να σεβαστούν την κοινοβουλευτική διαδικασία και τον εαυτό τους., Αναρωτήθηκε γιατί έκρυψαν την αλήθεια για τη λίστα Λαγκάρντ την εποχή που η χώρα μπήκε στο μνημόνιο, ώστε να αναζητηθούν εκεί οι πόροι.
Ακολουθούν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα:

Οι πιο δημοφιλείς θεωρίες πολιτικής συνωμοσίας στις ΗΠΑ

Obama-birth-certificate
Το Πανεπιστήμιο Fairleigh πραγματοποίησε έρευνα… με κάλπη, στο σύνολο των Ηνωμένων Πολιτειών, σε μια προσπάθεια να καταγράψει και να αναλύσεις τις πιο δημοφιλείς πολιτικές συνωμοσίες για τον μέσο Αμερικανό πολίτη σήμερα.
Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα, καθώς πιο δημοφιλής συνομοσία είναι η αμφισβήτηση της καταγωγής του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, για την οποία έχει πολλά ο Ντόναλντ Τραμπ, και ακολουθούν η εκ των προτέρων γνώση της 11ης Σεπτεμβρίου από τον Λευκό Οίκο, η “κλοπή” των προεδρικών εκλογών του 2012 από τον Μπαράκ Ομπάμα, και η “κλοπή” των εκλογών του 2004 από τον Τζορτζ Μπους τον νεώτερο.

ysterografa.gr

Ευάγγελος Βενιζέλος : Ατυχήσατε που με βάλατε απέναντι σας - Σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ, Διώτη και Βαξεβάνη

Evangelos-Venizelos-omilia-Vouli
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής με αφορμή την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταφέρθηκε και κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ενώ άφησε σαφές αιχμές και για τον ρόλο του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη.
Διαβάστε τα βασικάσημεία της ομιλίας του Ευάγγελου Βενιζέλου
«Θα αποτύχετε ξανά. Ατυχήσατε που με βάλατε απέναντί σας. Ατυχής επιλογή για εσάς, ευτυχής για τη χώρα.
Υπάρχει ξεκάθαρη σύγκρουση ανάμεσα στους εκφραστές του χθες, που παίζουν με τις τύχες της χώρας, και δυνάμεις σταθερότητας.
Σας καταδιώκει το σύνδρομο του 1989. Βγαίνει το γονίδιο για τους διαδόχους εκείνων (εννοεί τη Ζωή Κωνσταντοπούλου).

Λαγκάρντ: Έκανε σημαντικά βήματα η Ελλάδα

cristin12
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον, επανέλαβε ότι η Ελλάδα έκανε σημαντικά βήματα και ότι επανακτά την εμπιστοσύνη για τις προοπτικές της χώρας, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνουν ακόμη αρκετά για τις μεταρρυθμίσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη δημοσιονομική προσαρμογή και την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερωτήσεις για την Ελλάδα, υποστήριξε ότι δεν επιθυμεί να κατηγορήσει κανένα για τυχόν λάθη του παρελθόντος στο ελληνικό πρόγραμμα. “Δεν θέλω να ξαναγράψω την ιστορία” είπε χαρακτηριστικά στην ερώτηση για λάθη που έχουν γίνει, σημειώνοντας ότι μεγαλύτερη σημασία έχει το μέλλον και ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού να έχουν αντίκρισμα.
Η Λαγκάρντ ανέφερε ότι θα απαιτηθεί τουλάχιστον ένας χρόνος για να μπορέσουν οι δανειστές της χώρας να κρίνουν εάν η Ελλάδα έχει τηρήσει τα μέτρα και τις νέες δεσμεύσεις της, καλώντας παράλληλα τους ηγέτες της ευρωζώνης να μην υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των αγορών.
Όσον αφορά ειδικότερα την στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην Ελλάδα, τόνισε ότι παράτειναν τη χρονική διάρκεια για την αποπληρωμή των δανείων τους, έχουν μειώσει τα επιτόκια των διμερών δανείων, ενώ θα μελετήσουν, αν χρειαστεί, τη λήψη πρόσθετων μέτρων υπό όρους για την παροχή κι άλλης βοήθειας ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Τέλος, για τη γενικότερη διεθνή οικονομική κατάσταση, η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ υποστήριξε ότι οι κυβερνήσεις χωρών που απέτρεψαν οικονομική κατάρρευση δεν θα πρέπει να εφησυχάσουν τώρα που διαφαίνεται “μικρή ανάκαμψη”, όπως είπε, αλλά να συνεχίσουν την πολιτική που εφαρμόζουν ώστε να αποφευχθεί τυχόν επιδείνωση της αβεβαιότητας.

ysterografa.gr

Απίστευτη καταγγελία Καμμένου στη Βουλή!


Panos-KammenosΞεκινώντας την απογευματινή ομιλία του στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος επιτέθηκε φραστικά στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, που ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είχε μόλις ολοκληρώσει τη δική του ομιλία.
Αφού λοιπόν ο κ. Καμμένος ανέφερε αποσπάσματα από παλαιότερες ομιλίες και δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και άλλες σκανδαλώδεις υποθέσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, είπε στον άλλοτε διώκτη της “17 Νοέμβρη”, την εποχή που ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ήταν αρμόδιος υπουργός Δημοσίας Τάξεως της κυβέρνησης Σημίτη, και ο Ιωάννης Διώτης ο Εισαγγελέας ο οποίος διεξήγαγε τις ανακρίσεις: “Να μιλήσετε με τον κ. Διώτη, και να τον ρωτήσετε τι του είπε ο συνάδελφός του από τον Βόλο, όταν του τηλεφώνησε πριν αυτοκτονήσει”.

ysterografa.gr

Βαξεβάνης για Βενιζέλο: Ο χονδρέμπορος των νόμων ζει τον εφιάλτη του


kostas1Την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλαγε στη Βουλή ο Κώστας Βαξεβάνης έδινε μέσω twitter τις δικές του απαντήσεις στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που εξαπέλυσε προσωπική επίθεση εναντίον του:
«Όλα αυτά τα λέει ο Βενιζέλος για να μην πάει απλώς να καταθέσει στην Επιτροπή. Τι φοβάται άραγε αυτός ο ογκόλιθος της νομικής επιστήμης; Τι;»
«Ο εκλεκτός του Μπόμπολα,ο χονδρέμπορος νόμων,ο επαγγελματίας του ψέματος, ο ψευδοκαθηγητής,ζει επιτέλους τον εφιάλτη του»
«Όταν μιλά μόνος του, είναι θεός και προσκυνητής του εαυτού του»
«Αυτόν τον “δημοσιογράφο του ΣΥΡΙΖΑ” ο Βενιζέλος πρέπει να τον βλέπει στον ύπνο του»
«Η Ελλάδα θα έχει πετύχει την ώρα που ενώ μιλάει ο Βενιζέλος δεν θα αυτοκτονούν άνθρωποι αλλά θα γελάνε»
«Για μια ακόμη φορά, ευχαριστώ θερμά τον Βενιζέλο. Οι επιθέσεις εναντίον μου, επιβεβαιώνουν τη διαφορά μας. Σε αντίθετη περίπτωση θα αναρωτιόμουν»
«Ο Βενιζέλος ας αφήσει το χονδρεμπόριο σεναρίων για τη λίστα και ας πει για τη λίστα. Γιατί την είχε 14 μήνες κρυφή.Ποιούς κάλυπτες mega μου;»
«Ο Βενιζέλος πρέπει να δικαστεί. Αν η λίστα είναι νόμιμη γιατί την έκρυβε.Αν είναι παράνομη γιατί την είχε σπίτι του. Ας απαντήσει»
«Βενιζέλος:”για να πετύχει το ρεσάλτο πρέπει να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ”.Ενώ τώρα είναι σταθερά πάνω από τον Βασίλη Λεβέντη», ήταν οι απαντήσεις του Βαξεβάνη στο twitter.

ysterografa.gr

Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Διατήρηση του Α.Τ. Ξυλοκάστρου και επαναλειτουργία τιου Aστυνομικού Σταθμού Δερβενίου


Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Πέμπτη 27 Δεκέμβρη 2012, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλ/στρου –Ευρωστίνης συζήτησε μεταξύ άλλων και το θέμα της φημολογούμενης κατάργησης του Α.Τ. Ξυλοκάστρου με την παρουσία και του βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Κόλλια κατόπιν πρόσκλησης του Δ.Σ. Στην εν λόγω συνεδρίαση εκφράστηκε η αγωνία για το ενδεχόμενο της κατάργησης του Α.Τ. Ξυλοκάστρου και διαπιστώθηκαν οι αρνητικές συνέπειες που θα έχει μια τέτοια εξέλιξη στο δικαίωμα της ασφάλειας των πολιτών του Δήμου. Ο κ. Κόλλιας από την πλευρά του έδειξε να συμμερίζεται την ανάγκη διατήρησης του Α.Τ. στην περιοχή και διαβεβαίωσε το Δ.Σ. ότι το Α.Τ. Ξυλοκάστρου δεν θα κλείσει.
Ποιος όμως μπορεί να εμπιστευθεί τον κ. Κόλλια και να μας διαβεβαιώσει ότι οι υποσχέσεις του δεν αποτελούν επικοινωνιακό πυροτέχνημα εναρμονισμένο με την προ μηνός περίπου εξαγγελία του υπουργού Δημόσιας Τάξης για αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας; Μια αναδιοργάνωση που γίνεται με μεγάλη προχειρότητα και πετσοκομμένες λειτουργικές δαπάνες για τα Σώματα Ασφαλείας μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια που θέτουν τα μέτρα που και ο ίδιος ο κ. Κόλλιας υπερψήφισε. Ως εκ τούτου, η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών μέχρι σήμερα στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στο φιλότιμο και τον επαγγελματισμό των στελεχών, αφού καλούνται να λειτουργήσουν με μειωμένο δυναμικό και καθηλωμένα επιχειρησιακά μέσα, με ανύπαρκτα μέσα αυτοπροστασίας, ακόμα και έλλειψη γραφικών.
Η αναδιοργάνωση, λοιπόν, με τον τρόπο που εξαγγέλθηκε, αντί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών είτε θα τις απαξιώσει, όπως συμβαίνει με όλες τις υποχρεώσεις που καλείται να εκπληρώσει η Πολιτεία απέναντι στους πολίτες, είτε θα τις απενεργοποιήσει με την κατάργηση ή συγχώνευσή τους.
Η παραπάνω τακτική μπορεί να οδηγήσει στην υποκατάσταση του ρόλου της επίσημης Πολιτείας ακόμη και σε τομείς, όπως η Δημόσια Ασφάλεια από αυτόκλητους υπερασπιστές του «Νόμου της Τάξης». Φαινόμενα, όπως η ανακοίνωση-πρόταση στην εκκλησία του Μελισσίου για εταιρεία Σεκιούριτι που θα αναλάβει τη φύλαξη των ιδιοκτησιών των δημοτών έναντι 25 ευρώ το τρίμηνο ή η εμφάνιση μελών της Χρυσής Αυγής στο καφενείο των Γελινιατίκων μετά από ένοπλη ληστεία σε σπίτι δημότη, καταδεικνύουν την σοβαρότητα της κατάστασης και φωτογραφίζουν τις ευθύνες της τρικομματικής κυβέρνησης που εκτρέφει με τις πολιτικές της την άνοδο τέτοιων μορφωμάτων.
Επειδή η δημόσια ασφάλεια και η πολιτική προστασία είναι συνταγματικά δικαιώματα με όρους ισονομίας και ισοτιμίας για όλους τους πολίτες και πρέπει να απεμπλακούν από τα μικροκομματικά και μικροπολιτικά παιχνίδια της κάθε κυβέρνησης.
Επειδή η αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. είναι αναγκαία, με απαραίτητη προϋπόθεση την δημοκρατική της λειτουργία και την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στον πολίτη και όχι την καταστολή και τον εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Επειδή η αύξηση της εγκληματικότητας και η διάλυση της κοινωνικής συνοχής είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκεί η τρικομματική κυβέρνηση και ενός συστήματος εξουσίας που επί χρόνια επιβράβευσε την διαφθορά σε όλους τους τομείς της Διοίκησης υποβαθμίζοντας συνειδητά σειρά ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και κεκτημένων των πολιτών.
Ως Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Ξυλ/στρου – Ευρωστίνης τασσόμαστε υπέρ της διατήρησης του Α.Τ. Ξυλοκάστρου και επαναλειτουργίας τιου αστυνομικού σταθμού Δερβενίου, τα οποία θα πρέπει να είναι επαρκώς στελεχωμένα με εξειδικευμένο δυναμικό, να διαθέτουν αποτελεσματικά και σύγχρονα επιχειρησιακά μέσα και να λειτουργούν με διαφάνεια και δημοκρατία, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των δημοτών.
Έχουμε, όμως, τη βαθιά πεποίθηση ότι με τις πολιτικές των Μνημονίων που ακολουθούνται από την τρικομματική κυβέρνηση, το επίπεδο του δικαιώματος της δημόσιας ασφάλειας και πολιτικής προστασίας πρόκειται να υποβαθμιστεί περισσότερο. Από την πλευρά μας ως ΣΥΡΙΖΑ, εντάσσουμε τις διεκδικήσεις μας για την αναβάθμιση και αναδιοργάνωση των Σωμάτων Ασφαλείας στα πλαίσια του αγώνα μας για μια διαφορετική κοινωνία κι ένα άλλο σύστημα εξουσίας και διακυβέρνησης με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι τους αριθμούς της τηλεοπτικής δημοκρατίας που βιώνουμε.    
 
Τ.Ο.ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
                                                                                                                 16/01/2013

Εκτροπή νταλίκας στο 170ο χιλιόμετρο της Πατρών- Κορίνθου στο Αίγιο - Έκλεισε η εθνική


Εκτροπή νταλίκας στο Αίγιο- Έκλεισε η εθνική  Στο 170ο χιλιόμετρο της Πατρών- Κορίνθου Νταλίκα εξετράπη στο 170ο χιλιόμετρο της Πατρών- Κορίνθου κοντά στο Αίγιο και έπεσε πάνω σε δένδρα. Ο οδηγός της τραυματίστηκε ελαφρά. Για μια περίπου ώρα ) η μία λωρίδα κυκλοφορίας είχε κλείσει.
Συνέχεια άνοιξε αλλά η κινηση των οχημάτων γίνεται μέχρι αυτή την ώρα με δυσκολία.

thebest.gr

Χρήστος Πασαλάρης: Η Λιάνα Κανέλλη ήταν η πρώτη γυναίκα που απέλυσα



"Δεν μου αρέσουν οι θορυβώδεις δημοσιογράφοι. Το καραγκιοζιλίκι που έχει εισέλθει στα κανάλια δεν μου αρέσει καθόλου".
Φέτος συμπληρώνει 72 χρόνια στη δημοσιογραφία. Σε μια σπάνια συνέντευξη, ο Χρήστος Πασαλάρης μιλάει για όλους και για όλα στο περιοδικό ΕΓΩ και τον Γιάννη Βίτσα.

Πενήντα χρόνια δάσκαλος της δημοσιογραφίας. Από τα χέρια σας βγήκαν μερικοί από τους μεγαλύτερους δημοσιογράφους.
Έχω μεγάλη εκτίμηση στο γυναικείο φύλο. Οι σπουδαιότεροι μαθητές μου ήταν γυναίκες. Έβγαλα την Νταίζη Μαυράκη, Λίνα Αλεξίου, Σοφία Βούλτεψη, Λιάνα Κανέλη, Αγγελική Νικολούλη, Μπήλιω Τσουκαλά, Όλγα Τρέμη, Μαλβίνα Κάραλη, Νατάσσα Ράγιου, Ντέπυ Γκολεμά, Νίνα Βλάχου, Τατιάνα Στεφανίδου.

Ποια αγαπήσατε περισσότερο;
Η Σοφία Βούλτεψη είναι η πιο κοντινή μου μαθήτρια. Με τη Μαλβίνα είχαμε μια πιο δυνατή σχέση, όπως και με την Τατιάνα.

Πώς σας φαίνεται σήμερα η Τατιάνα;
Μ' αρέσει να την χαζεύω. Προσπαθεί το κορίτσι να κάνει κάτι περισσότερο, αλλά βέβαια το σύστημα, η εμπορική δημοσιογραφία δεν της επιτρέπουν μεγάλα αντιεμπορικά ανοίγματα. Τι θα κάνεις; Θα κάνεις φιλοσοφία; Έχει μυαλό, όμως και ανησυχίες. Εγώ πιστεύω ότι είμαστε σε μία φάση που θα πάρουν τα πάνω τους μόνο οι γυναίκες. Βλέπω σύντομα Ελληνίδα Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρωθυπουργό.

Η Όλγα Τρέμη;
Έχει μπει στο εμπορικό σύστημα. Ξέρει καλά τι είναι αυτό που πουλάει και το παίζει καλά, χωρίς να απαξιώνω την οποιαδήποτε δυνατότητα που έχει. Αν έκαναν την Όλγα αρχισυντάκτρια σε μία εφημερίδα, θα έπαιζε καλά και αυτόν το ρόλο. Νομίζω ότι μέσα της παραμένει ακόμη όπως ήταν παλιά. Αν την βάλεις να κάνει αγωνιστική δημοσιογραφία, μπορεί να το κάνει.

Η Λιάνα Κανέλλη;
Έχει τεράστιες πνευματικές ικανότητες. Μου έκαναν εντύπωση οι γνώσεις της, η ικανότητά της και η ρητορική της και την πήρα σε εφημερίδα. Ήταν, βέβαια και η πρώτη γυναίκα που απέλυσα. Για ποιον λόγο; Την έστειλα να κάνει μία δημοσιογραφική αποστολή στην Περσία, με τα γεγονότα του Χομεϊνί και της είπα: "Θα καθίσεις μία εβδομάδα και θα έρθεις". Τη διπλάρωσαν κάποιοι από το Associated Press, ήθελαν να τους κάνει την κάλυψη, δέχθηκε και αντί να έρθει πίσω σε μία εβδομάδα, κάθισε και την περίμενα, χωρίς να ξέρω πότε θα επιστρέψει. Έτσι της έστειλα την απόλυση τηλεγραφικά.

Γιώργος Αυτιάς.
Πάρα πολλοί λένε ότι είναι λαϊκιστής... Όλοι, για να φτάσουν εκεί που είναι, έχουν κάποια αξία. Δεν μ' αρέσουν, όμως, οι θορυβώδεις δημοσιογράφοι, οι θεατρίνοι, οι καραγκιόζηδες, που λέω εγώ. Το καραγκιοζιλίκι, που έχει εισέλθει στα κανάλια, δεν μ' αρέσει καθόλου.

zappit.gr

Βγήκε από την Εντατική ο Μιχάλης Λιάπης

Σε κοινό θάλαμο νοσηλείας μεταφέρθηκε ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης και οι θεράποντες γιατροί του δηλώνουν ικανοποιημένοι από την μετεγχειρητική πορεία της υγείας του.
Ο κ. Λιάπης χθες το πρωί εισήχθη στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός", καθώς υπέστη υπαραχνοειδή αιμορραγία, εξαιτίας ρήξης ανευρύσματος και το βράδυ της ίδιας μέρας οδηγήθηκε στο χειρουργείο, προκειμένου να υποβληθεί σε εμβολισμό.
Μετά την πολύωρη επιτυχή επέμβαση, μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για παρακολούθηση και σήμερα σε κοινό θάλαμο νοσηλείας, καθώς η πορεία της υγείας του κρίνεται ικανοποιητική.

newsit.gr

Πέθανε ο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ


Eχασε τη μάχη για τη ζωή ο γνωστός τούρκος δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, ο οποίος με τις αναλύσεις του για τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις είχε γίνει γνωστός και στη χώρα μας.

Ο Μπιράντ (72 ετών) είχε χειρουργηθεί χθες στο «Αμερικανικό Νοσοκομείο» της Κωνσταντινούπολης, για μια επέμβαση ρουτίνας στη χολή όμως λόγω επιπλοκών που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης επιδεινώθηκε η κατάσταση του καθώς έπαθε ανακοπή καρδιάς.

Η τουρκική εφημερίδα Sabah στην ιστοσελίδα της από το πρωϊ ανέφέρε πως ο Μπιράντ πέθανε αλλά ο γιός του τούρκου δημοσιογράφου δήλωνε πως ο Μπιράντ ήταν ακόμα στην εντατική.
Στις 18:45 ο γιός του Μπιράντ ανακοίνωσε πως ο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ απεβίωσε.

Ο Μπιράντ ήταν παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τουρκικού τηλεπτικού δικτύου Kanal D και επικεφαλής ενημέρωσης του ομίλου Dogan.

onalert.gr

Ανοίγουν τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων - Τι αρμοδιότητες θα έχουν


Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του φοροεισπρακτικού και ελεγκτικού μηχανισμού, δημιουργούνται Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ), τα οποία έρχονται να καλύψουν το όποιο κενό δημιουργείται από τη συγχώνευση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται σε όλη τη χώρα.

Τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Γ.Ε.Φ.), που λειτουργούν με αποκλειστικό σκοπό τη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών, στεγάζονται σε χώρους των ΟΤΑ και λειτουργούν κατ’ αντιστοιχία με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).

Ειδικότερα οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώνουν πλέον στα ΓΕΦ τις ακόλουθες υπηρεσίες, που μέχρι πρόσφατα διενεργούνταν μόνον από τις εφορίες:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, σε συνέχεια εκείνου της περασμένης Τρίτης, εξέδωσε η ΕΜΥ και προειδοποιεί για βροχές και καταιγίδες που θα ενταθούν από το απόγευμα της Πέμπτης.

Οι βροχές και οι καταιγίδες που ήδη σημειώνονται σήμερα Πέμπτη (17-1-2013) στη δυτική Ελλάδα και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες να ενταθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας να επεκταθούν στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο.

Αύριο Παρασκευή (18-1-2013) τα παραπάνω έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις προαναφερθείσες περιοχές και πρόσκαιρα θα επηρεάσουν και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι νοτιάδες στα πελάγη θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.
Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα.

Λ. Παπαδήμος: «Ποτέ δεν ενημερώθηκα αρμοδίως για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ»

Λ. Παπαδήμος: «Ποτέ δεν ενημερώθηκα αρμοδίως για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ». Τι αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός σε υπόμνημά του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη
«Ουδέποτε ενημερώθηκα αρμοδίως για την ύπαρξη της επονομαζόμενης λίστας Λαγκάρντ ούτε για οποιοδήποτε ζήτημα που συνδέεται με αυτή την υπόθεση» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε υπόμνημά του προς τον πρόεδρο της βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Ο κ. Παπαδήμος, σημειώνει ότι το όλο θέμα δεν είχε λάβει δημοσιότητα και δεν περιήλθε σε γνώση του καμία πληροφορία από καμία άλλη πηγή για τη λίστα και καταλήγει τονίζοντας ότι ουδεμία ευθύνη συντρέχει ως προς το πρόσωπό του.
Αναλυτικά το υπόμνημα του πρώην πρωθυπουργού:
«Ενόψει της συζήτησης και λήψης απόφασης για σύστασης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με το ανωτέρω θέμα, επιθυμώ να πληροφορήσω τη Βουλή των Ελλήνων τα εξής:
» Πρώτον, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Πρωθυπουργού, ουδέποτε ενημερώθηκα αρμοδίως για την ύπαρξη της επονομαζόμενης λίστας Λαγκάρντ, ούτε για οποιοδήποτε ζήτημα που συνδέεται για την υπόθεση αυτή.
» Δεύτερον, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Πρωθυπουργού, το όλο θέμα δεν είχε λάβει δημοσιότητα και δεν περιήλθαν σε γνώση μου πληροφορίες από καμία άλλη πηγή για τη λίστα Λαγκάρντ ούτε για τα ζητήματα που αναδείχθηκαν τον Οκτώβριο του 2012 και μετά τις πρόσφατες καταθέσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς και από την έρευνα που διεξάγεται από τους εισαγγελείς.
» Δεν υπήρξαν, επομένως, ενημέρωση, γεγονότα ή άλλες πληροφορίες που να αιτιολογούν, εκ μέρους μου, τη διερεύνηση των ζητημάτων σχετικών με την επονομαζόμενη λίστα Λαγκάρντ.
» Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ουδεμία ευθύνη συντρέχει στο πρόσωπό μου και η πρόταση των ως άνω βουλευτών δεν ευσταθεί».

eklogika.gr

Αλγερία: Μεγάλος αριθμός νεκρών από αεροπορική επιδρομή στις εγκαταστάσεις εξόρυξης αερίου

.
Τέσσερις ξένοι όμηροι απελευθερώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια επιχείρησης που εξαπέλυσαν οι αλγερινές ένοπλες δυνάμεις κατά της ένοπλης ομάδας ισλαμιστών που κρατάει από χθες ξένους και Αλγερινούς ομήρους σε εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου στο Άιν Αμένας, στην κεντροανατολική Αλγερία, μετέδωσε το αλγερινό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων APS. Πρόκειται για δύο Βρετανούς, έναν Κενυάτη και έναν Γάλλο, διευκρίνισε το APS, το οποίο επικαλείται τοπικές πηγές.
Παράλληλα τοπική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι 6 ξένοι όμηροι και 8 από τους απαγωγείς τους σκοτώθηκαν από την αλγερινή αεροπορική επιδρομή που έγινε κατά των εγκαταστάσεων εξόρυξης φυσικού αερίου στο Άιν Αμένας και έπληξε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν οι απαγωγείς. Η ίδια πηγή σημείωσε ότι εξακολουθούν να κρατούνται ορισμένοι όμηροι και ότι 180 Αλγερινοί πολίτες κατάφεραν να διαφύγουν.
Νωρίτερα σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων ANI της Μαυριτανίας είχε μεταδώσει επικαλούμενο έναν από τους απαγωγείς ότι συνολικά 34 όμηροι και 15 απαγωγείς σκοτώθηκαν από την αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησαν οι αλγερινές ένοπλες δυνάμεις στις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου στο Άιν Αμένας.
Εξάλλου πριν από λίγο το ANI μετέδωσε επικαλούμενο εκπρόσωπο της οργάνωσης των απαγωγέων ότι 7 δυτικοί όμηροι, μεταξύ των οποίων 2 Αμερικανοί, εξακολουθούν να ζουν μετά το θάνατο δεκάδων άλλων ομήρων, οι οποίοι σκοτώθηκαν από την αεροπορική επιδρομή του αλγερινού στρατού. «Τρεις Βέλγοι, δύο Αμερικανοί, ένας Ιάπωνας και ένας Βρετανός επέζησαν της αεροπορικής επιδρομής που πραγματοποίησαν αλγερινά αεροσκάφη κατά των εγκαταστάσεων όπου κρατούνται», δήλωσε ο εκπρόσωπος των απαγωγέων, ο οποίος ζήτησε από τους αξιωματούχους των εγκαταστάσεων να «προσφέρουν βοήθεια στους ομήρους που τραυματίστηκαν».
Την ίδια ώρα εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Αλγερία ενημέρωσε την Βρετανία πως μια επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στις εγκαταστάσεις αυτές εξόρυξης φυσικού αερίου. «Οι αλγερινές αρχές επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει μια επιχείρηση σε εξέλιξη», σημείωσε ο εκπρόσωπος, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει στις πληροφορίες που κάνουν λόγο για απώλειες. Εξάλλου και η Γαλλία και η Νορβηγία επιβεβαίωσαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρηση των αλγερινών ενόπλων δυνάμεων.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Στις 18 Μαΐου ο τελικός της Eurovision

Στο Μάλμε της Σουηδίας θα πραγματοποιηθεί ο 58ος Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision.
Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν συνολικά 39 χώρες. Όπως κάθε χρόνο, το τηλεοπτικό κοινό και οι εθνικές επιτροπές θα αναδείξουν τον νικητή που θα προκύψει από τους δύο ημιτελικούς (Τρίτη 14 και Πέμπτη 16 Μαΐου 2013) και τον τελικό (Σάββατο 18 Μαΐου 2013).
Στον τελικό θα συμμετάσχουν όσες χώρες προκριθούν από τους δύο ημιτελικούς και απευθείας έξι, δηλαδή οι «big five» Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Ισπανία, καθώς και η Σουηδία, ως διοργανώτρια χώρα.
Κατόπιν κλήρωσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, για την εμφάνιση των χωρών στους δύο ημιτελικούς, η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στο δεύτερο μέρος του Β’ ημιτελικού της 16ης Μαΐου. Σημειώνεται ότι φέτος για πρώτη φορά δεν θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για την ακριβή σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο ημιτελικούς και στον τελικό, αλλά αυτή θα καθοριστεί από τη σουηδική τηλεόραση SVT, που έχει την ευθύνη της φετινής διοργάνωσης.
Από την κλήρωση, οι δύο ημιτελικοί διαμορφώθηκαν ως εξής:

Α’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ – 14 ΜΑΪΟΥ 2013
Α’ μέρος
Δανία, Κροατία, Ουκρανία, Ολλανδία, Αυστρία, Σλοβενία, Εσθονία, Ρωσία
Β’ μέρος
Λιθουανία, Σερβία, Ιρλανδία, Λευκορωσία, Κύπρος, Μαυροβούνιο, Βέλγιο, Μολδαβία
Β’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ – 16 ΜΑΪΟΥ 2013
Α’ μέρος
Λετονία, Αζερμπαϊτζάν, Μάλτα, Ισλανδία, Αγ. Μαρίνος, ΠΓΔΜ, Φινλανδία, Βουλγαρία
Β’ μέρος
Ισραήλ, Νορβηγία, Αλβανία, Ουγγαρία, Ελβετία, Γεωργία, Ελλάδα, Αρμενία, Ρουμανία

Επισημαίνεται, ότι η σειρά με την οποία αναφέρονται οι χώρες είναι τυχαία και δεν αποτελεί την ακριβή σειρά εμφάνισής τους στους δύο ημιτελικούς. Ακόμα, με κλήρωση καθορίστηκε ότι από τις έξι χώρες που συμμετέχουν απευθείας στον τελικό, το Ην. Βασίλειο, η Σουηδία και η Ιταλία ψηφίζουν στον Α΄ημιτελικό, ενώ η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία στον Β’ ημιτελικό.
Πηγή: ΑΜΠΕ
 
 

Special Olympics: Tελετή Αφής της Φλόγας για τους 10ους Χειμερινούς Αγώνες


H Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας, για τους 10ους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics, που θα γίνουν από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 5 Φεβρουαρίου, στην πόλη Τιεονγκ Σανγκ της Νοτίου Κορέας, πραγματοποιήθηκε στο περιστύλιο του Ζαππείου. Ο υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής, Τίμοθι Σράιβερ, και την πρόεδρο των Special Olympics Ελλάδας, Γιάννα Δεσποτοπούλου για την πρόσκληση, αναφέρθηκε στην Τελετή της Αφής της Φλόγας της Ελπίδας η οποία «είναι πραγματικά πλήρης συμβολισμών, γιατί πρώτιστα το φώς προσελκύει την ελπίδα. Συμβολίζει, επίσης, το αρχέγονο ελληνικό φως που απλόχερα παραδόθηκε στον κόσμο, καταγράφοντας στους αιώνες αυτή τη συνεισφορά των Ελλήνων στην ανθρωπότητα».
  Και συνέχισε: «Για το κίνημα των Special Olympics συμβολίζει κάτι επιπλέον: την πρώτη πράξη στη διεξαγωγή των ομώνυμων Αγώνων, στη διάρκεια των οποίων αναδεικνύονται πανανθρώπινες αξίες όπως η αποδοχή και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και το μεγαλείο της ανθρώπινης θέλησης. Πρωταγωνιστές είναι οι αθλητές των Special Olympics που, μέσα από τη συμμετοχή τους στον Αθλητισμό, διδάσκουν σε όλους μας τι σημαίνει ζωή. Θαυμάζω τον αγώνα τους και κάθε προσπάθεια που κάνουν. Η σκέψη και η καρδιά μου είναι κοντά σε κάθε ένα από τα μέλη της ελληνικής αποστολής που θα βρεθεί στη Νότια Κορέα και ειλικρινά εύχομαι διακρίσεις και επιτυχίες για όλους τους αθλητές μας», τόνισε ο κ. Ιωαννίδης.
  Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, μαζί με την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιάννα Δεσποτοπούλου, και τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής, Τίμοθι Σράιβερ. Το «παρών» έδωσε και ο Έλληνας αθλητής των Special Olympics της ιστιοπλοΐας, Γιάννης Στρατηγόπουλος, ο οποίος παρέδωσε τη φλόγα, μαζί με τους άλλους Έλληνες αθλητές. Την τελετή άνοιξαν οι ιέρειες με τον καθιερωμένο χορό πραγματοποιώντας τη Αφή της Φλόγας, ενώ στη συνέχεια η φλόγα έκανε το γύρο της Αθήνας, ξεκινώντας από τον χώρο του Ζαππείου, περνώντας από τη στήλη του Ολυμπίου Διός και καταλήγοντας στο Καλλιμάρμαρο.

e-typos.com

Συγκίνηση για τον Αλί Μπιράντ

Mehmet-Ali-Birand
Δύσκολες ώρες για τον γνωστό Τούρκο δημοσιογράφο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Αμερικανικού Νοσοκομείου Κωνσταντινούπολης, σε μηχανική υποστήριξη, μετά την επέμβαση καρδιάς στην οποία υπεβλήθη χθες.
Ο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ έγινε γνωστός στην Ελλάδα για τη μάχιμη αρθρογραφία του υπέρ της γεφύρωσης των διαφορών Ελλάδας και Τουρκίας, σε μια εποχή κατά την οποία στη γειτονική χώρα περίσσευαν τα άκρα και οι ακραίοι, αναφορικά με το πως έβλεπαν τη χώρα μας

ysterografa.gr

Τα “Κόκκινα Φανάρια” και οι σκέψεις των γυναικών

Kokkina-Fanaria
Η αμαρτωλή περιοχή της Τρούμπας και τα μάταια όνειρα των κοριτσιών της, ζωντανεύουν στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Πρεμιέρα κάνει απόψε στο θέατρο Ρεξ –Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη η εκδοχή του Κωνσταντίνου Ρήγου πάνω στα «Κόκκινα Φανάρια» του Αλέκου Γαλανού.
Η ταινία του 1963 έχει αφήσει ιστορία. Η Τζένη Καρέζη, η μοναδική Δέσπω Διαμαντίδου ως «Μαντάμ Παρή» αλλά και το υπόλοιπο λαμπερό καστ, η μουσική του Σ.Ξαρχάκου και η αποτύπωση μιας σκληρής εικόνας της τότε ελληνικής κοινωνίας έφτασαν μέχρι τα Όσκαρ και στην υποψηφιότητα για καλύτερη ξενόγλωσση ταινία. 50 χρόνια μετά, ο Ρήγος, ξανά στη σκηνή του Εθνικού, ανεβάζει μια παράσταση με σύγχρονη ματιά. «Βασική ιδέα», λέει ο ίδιος, «είναι ότι το σκηνικό μας, ένα σπίτι με τα διάφορα δωμάτια του –είναι ταυτόχρονα κι ένα κινηματογραφικό πλατό, μέσα στο οποίο γυρίζεται σήμερα η ταινία Κόκκινα Φανάρια». Έντονη σεξουαλικότητα, χαμένα όνειρα, άτυχοι έρωτες. Ένας κάμεραμαν πάνω στη σκηνή, η μουσική του Δ.Γρίβα και μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών θα μεταφέρουν το κλίμα μιας εποχής που έσβησε στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Μια εποχή που γοήτευσε ωστόσο κι άλλους κινηματογραφιστές τότε όπως τον Ζ.Ντασέν ο οποίος εμπνεύστηκε και γύρισε το «Ποτέ την Κυριακή». Η καταπιεσμένη σεξουαλικότητα που ήταν απόρροια μιας συντηρητικής και γεμάτης ταμπού κοινωνίας, έβρισκε καταφύγιο στη γειτονιά του Πειραιά που είχε αποκτήσει τεράστια φήμη.
Αν και η χούντα «έπνιξε» το σκοτεινό κόσμο της Τρούμπας, ο έρωτας σε αυτή τη μορφή δε σταμάτησε να υφίσταται μέχρι σήμερα. Και οι πρωταγωνιστές του κόσμου εκείνου, εξακολουθούν να ζουν και σήμερα. «Γιατί οι ήρωες του έργου, εκτός από πόρνες και νταβατζήδες, είναι άνθρωποι που ονειρεύονται κι ελπίζουν όπως όλοι μας. Μόνο που εκείνοι ανήκουν σε ένα περιθώριο της κοινωνίας καταδικασμένο να μείνει για πάντα περιθώριο», εκφράζει ο ευφάνταστος σκηνοθέτης.
Η παράσταση θα διαρκέσει ως τις 28 Απριλίου. Η Ε.Κοκκίδου, η Θ.Τζήμου, ο Ν.Ψαρράς, ο Ν.Αλεξίου, η Κ.Μιχαήλ είναι μερικοί από τους ηθοποιούς που παίζουν ενώ εκτός από τη σκηνοθεσία, ο Κ.Ρήγος έχει αναλάβει τη σκηνογραφία και τη χορογραφία. Ενδυματολόγος είναι η Ν.Δημητρίου και τη διασκευή –δραματολογική επεξεργασία του κειμένου έχει κάνει η Ε.Κύργια. Αναμένοντας λοιπόν το καινούριο τολμηρό εγχείρημα του Ρήγου ο οποίος μέχρι στιγμής έχει χαρίσει στο Εθνικό σημαντικές επιτυχίες. Τα στοιχεία προμηνύουν ότι τα «Κόκκινα Φανάρια» θα είναι άλλη μία…

ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ / ysterografa.gr

Η Φ. Πιπιλή στο NewsIt για το "πάλι πιωμένη είσαι; Κάτσε κάτω ρε!" του Κασιδιάρη



Τον dress code τον θυμήθηκε (φόρεσε και γραβάτα) αλλά το savoir vivre το ξέχασε. Ο Ηλίας Κασιδιάρης ξέφυγε και επιτέθηκε στην Φωτεινή Πιπιλή, το πρωί στη Βουλή. Τι λεει στο NewsIt η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Την ώρα που μιλούσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ακούστηκε μια γυναικεία φωνή από την πλευρά των εδράνων της Νέας Δημοκρατίας. Μάλλον όμως αυτό ή αυτά που είπε, δεν άρεσαν στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής. «Τι μιλάς ρε, κάτσε κάτω εσύ ρε, τι μιλάς; Πάλι πιωμένη είσαι; Γύρνα μπροστά!» είπε, απευθυνόμενος, όπως επιβεβαιώθηκε τελικά, στη Φωτεινή Πιπιλή.
Φυσικά επικράτησε πανδαιμόνιο στη Βουλή και τότε ο πρόεδρος του Σώματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ζήτησε να επικρατήσει ηρεμία. Μέχρι και ο ίδιος ο Χρήστος Παππάς παρακάλεσε τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής να ηρεμήσει!
Οπως δήλωσε στο Newsit η Φωτεινή Πιπιλή "δε με εκπλήσσει η χυδαία επίθεση εναντίον μου γιατί σύμφωνα με τις αρχές της Χρυσής Αυγής, η γυναίκα οφείλει να κάθεται σπίτι, να πλένει πιάτα και να κάνει παιδιά. Θα απαντούσα με πολιτικά επιχειρήματα όπως καταλαβαίνετε εάν την επίθεση την είχε κάνει κάποιος άλλος και όχι ο Κασιδιάρης".
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO
 

50 νεκροί στην υπόθεση ομηρίας στην Αλγερία

_65336729_belreuters
Τραγική κατάληξη φαίνεται ότι είχε η υπόθεση της ομηρίας στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου φυσικού αερίου στην Αλγερία. Όπως μεταδίδουν αραβικά ΜΜΕ, 35 από τους ομήρους και 15 από τους απαγωγείς είναι νεκροί, καθώς προσπάθησαν να μεταφερθούν από ένα μέρος σε άλλο.
Η τραγωδία ήρθε ως συνέπεια της αιφνιδιαστικής επίθεσης που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του αλγερινού στρατού με ελικόπτερα. Στον πανικό που ακολούθησε, πολλοί από τους ομήρους κατάφεραν να διαφύγουν.

Τα (βαριά) υπονοούμενα που άφησε ο Παπακωνσταντίνου


Giorgos-Papakonstantinou-aporiesΔιαβάζοντας μια… δεύτερη φορά την ομιλία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στη Βουλή, μπορεί κανείς να εντοπίσει ένα συγκεκριμένο απόσπασμα, το οποίο αφήνει (βαριά) υπονοούμενα για το πως έφτασε η υπόθεση ως εδώ, και ο πρώην “τσάρος” απολογούμενος έως… κατηγορούμενος για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επανέλαβε πολλές φορές ότι επί ημερών του έγιναν πολύ σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση αντιμετώπισης-πάταξης της φοροδιαφυγής, κυρίως των επωνύμων. Αφήνοντας να εννοηθεί ότι, επειδή δημιούργησε εχθρούς, και δεν έκανε υποχωρήσεις, βρίσκεται σήμερα μισό βήμα πριν από το εδώλιο του κατηγορουμένου.
“Λύσαμε το πρόβλημα; Όχι. Αλλά για πρώτη φορά έγιναν τόσες τομές στον τρόπο αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Και με ορατό αποτέλεσμα στην αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.
Δεν κάναμε επικοινωνιακά παιχνίδια. Κάναμε ουσιαστικές αλλαγές. Αλλαγές που σήμερα έχουν δημιουργήσει ένα άλλο τοπίο.
Ίσως τελικά, εξαιτίας όλων αυτών να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση που βρίσκομαι σήμερα. Γιατί οι αλλαγές αυτές ενόχλησαν πολλούς.
Ποτέ δεν είχα προστάτες, πελατεία ή εξαρτήσεις. Ποτέ δεν έδωσα δικαιώματα σε κανέναν σε θέματα διαφάνειας, ποτέ δεν ενέδωσα σε πρακτικές πελατειακών διευθετήσεων.
Αντιθέτως υπάρχουν πολλοί στους οποίους δεν έκανα τη χάρη ως Υπουργός Οικονομικών. Πολλοί με τους οποίους συγκρούστηκα.
Ούτε περιουσία έκανα με την πολιτική, ούτε λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες έχω, ούτε off shore εταιρίες. Έχω μόνο δάνεια. Πόσοι από αυτούς που με εκτέλεσαν δημοσίως με συνοπτικές διαδικασίες μπορούν να πουν το ίδιο;”, είναι το χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών δείχνει να έχει στο μυαλό του συγκεκριμένα ονόματα και… διευθύνσεις. Το ερώτημα είναι αν θα τα καταθέσει και ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, στην περίπτωση που η πλειοψηφία της Βουλής αποφασίσει απόψε να τον παραπέμψει.

ysterografa.gr

Παπακωνσταντίνου: Έχω πολιτικές αλλά όχι ποινικές ευθύνες - Δεν αλλοίωσα εγώ την λίστα - Θα ήταν βλακώδες - Με θέλουν αποδιοπομπαίο τράγο για όλες τις αμαρτίες της Μεταπολίτευσης.


Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην ομιλία του στη Βουλή αρνήθηκε ότι ήταν αυτός που αλλοίωσε το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ, τόνισε ότι αυτοί που διέγραψαν τα ονόματα των συγγενών του το έκαναν για να τον ενοχοποιήσουν, ενώ παραδέχτηκε ότι αυτός έχει την πολιτική ευθύνη για τον λάθος χειρισμό της λίστας.
Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου:
«Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές
Θέλω να ξεκινήσω από τα ίδια τα γεγονότα.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟ​ΝΤΑΙ ΟΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΕΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙ​ΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ


 Non paper

·         Την ώρα που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έπαιρνε την πολύ σημαντική απόφαση για την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας τις θυσίες του Ελληνικού λαού,  για την εκταμίευση  των  3,24 δις ευρώ, ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας, ήταν ο μοναδικός που απείχε από τη διαδικασία εκφράζοντας την αντίθεσή του στη συγκεκριμένη απόφαση.
·         Όλως τυχαίως, λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 21 Δεκεμβρίου 2012, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βραζιλία, ο υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικής πολιτικής του κόμματος Κ. Ήσυχος (μιλώντας στο ρ/σ «Στο κόκκινο») δήλωνε ότι «η Βραζιλία δεν είναι διατεθειμένη να συνεχίσει να χρηματοδοτεί το πρόγραμμα».  
·         Είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών του στη Βραζιλία πέτυχε τον πραγματικό του στόχο. Να βρει έναν σύμμαχο στην προσπάθεια του να μην χρηματοδοτηθεί η χώρα ώστε  να μετατραπεί σε μια απέραντη παραγκούπολη. Οι αδίστακτες τυχοδιωκτικές του πρακτικές ωστόσο δεν πρόκειται να έχουν αποτέλεσμα, γιατί δεν θα το επιτρέψουν οι Έλληνες.
Blogs@nd.gr

Σόιμπλε: Δεν σκαρφαλώσαμε ακόμα το βουνό

Schäuble 3
Και η Γερμανία … τον χαβά της! Ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας, Wolfgang Schäuble, προειδοποιεί για τον κίνδυνο άσκησης πληθωριστικών πιέσεων αν επιλεγεί ως διέξοδος από την κρίση η κοπή χρήματος. Παράλληλα, δεν θεωρεί ότι η κρίση ξεπεράστηκε οριστικά.
«Ο πληθωρισμός αποτελεί την μεγαλύτερη κοινωνική αδικία», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι ο μηχανισμός ESM θα πρέπει μόνο ως τελευταία λύση να παράσχει απευθείας βοήθεια στις τράπεζες.
Εξάλλου, η δική του εκτίμηση για το στάδιο της ευρωκρίσης που διανύουμε είναι ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο, αλλά δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμα την κορυφή του βουνού. «Τα προβλήματα λύνονται βήμα- βήμα», επαναλαμβάνει.
Τέλος κρίνει ότι συνιστά λάθος η εκτίμηση ότι η μεγαλύτερη ευθύνη για την κρίση βαρύνει τις τράπεζες και εξαπολύει επίθεση κατά της γερμανικής αντιπολίτευσης που χρησιμοποιεί τον πόλεμο των κοινωνικών τάξεων ενάντιά τους.

ysterografa.gr

Wall Street Journal: 10.000 δέντρα «εξαφανίστηκαν» από την Ελλάδα το χειμώνα

«Δεκάδες χιλιάδες δέντρα έχουν εξαφανιστεί από τα πάρκα και τα δάση φέτος το χειμώνα σε όλη την Ελλάδα» εξαιτίας της λαθροϋλοτομίας που προκαλεί η αδυναμία των Ελλήνων να αντεπεξέλθουν οικονομικά στη θέρμανση είτε μέσω πετρελαίου είτε μέσω των θερμαντικών σωμάτων. Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, η εφημερίδα «Wall Street Journal», σε ρεπορτάζ της (και στην αμερικανική και στην ευρωπαϊκή έκδοσή της) για το φαινόμενο της λαθροϋλοτομίας και της αιθαλομίχλης στη χώρα μας.
Δημοσιογραφική ομάδα της WSJ καταγράφει τα συγκεκριμένα γεγονότα, με εστίαση στο όρος Αιγάλεω και τη δράση του ΠΕΣΥΔΑΠ για την προστασία των δασών τα οποία εποπτεύει. Στην εφημερίδα, περιγράφεται ένα περιστατικό στο όρος Αιγάλεω, όπου σε μια νυχτερινή περιπολία ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης πιάνει «στα πράσσα» έναν νεαρό άνδρα να κόβει ένα δέντρο. «Ο άνθρωπος ξέσπασε σε δάκρυα, λέγοντας ότι ήταν άνεργος και χρειάζεται τα ξύλα για να θερμάνει το σπίτι που μοιράζεται με τη σύζυγό του και τα τέσσερα μικρά παιδιά, γιατί δεν μπορούσε πλέον να αντέξουν οικονομικά το πετρέλαιο θέρμανσης», σημειώνεται. «Ήταν μια δύσκολη επιλογή, αλλά τον άφησα να φύγει», λέει ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ.
Η εφημερίδα παραθέτει τα στοιχεία του ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με τα οποία το 2012 κατασχέθηκαν 13.088,75 τόνοι λάθρα υλοτομημένων ξύλων, ενώ υποβλήθηκαν 3.000 μηνύσεις, σημειώνοντας πως η σύγχρονη «εκδοχή» της λαθροϋλοτομίας θυμίζει την ανάλογη που γινόταν στην Ελλάδα επί γερμανικής κατοχής.
«Νέφος του Λονδίνου» πάνω από την Ελλάδα
Συνεχίζοντας, αναφέρεται στην αιθαλομίχλη («νέφος του Λονδίνου») που προκαλείται από την καύση των ξύλων, αλλά και στις προσπάθειες της κυβέρνησης με μέτρα να περιορίσει το φαινόμενο. Όπως υπογραμμίζει, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Περιβάλλοντος, την ημέρα των Χριστουγέννων το φαινόμενο της αιθαλομίχλης ήταν δύο φορές πάνω από τα ευρωπαϊκά στάνταρ στο Δήμο Αμαρουσίου.
«Ο μέσος Έλληνας θα ρίξει τίποτα μέσα στο τζάκι που μπορεί να έχει, από παλιά έπιπλα με βερνίκι μέχρι παλιά βιβλία με μελάνι, προκειμένου να πάρει ζεσταθεί», τονίζει μιλώντας στην εφημερίδα ο Στέφανος Σαπατάκης, από το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Τουρκική συνδρομή στην… ελληνική κολύμβηση
Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης και στα σχολεία της βόρειας Ελλάδας, όπου λόγω έλλειψης πετρελαίου πολλές φορές αναγκάζονται να κλείσουν, ενώ κάνει ιδιαίτερα αναφορά και στο Δήμο Ορεστιάδας και την τοπική ομάδα κολύμβησης που αναγκάζεται να πάει στη γειτονική Τουρκία για να προπονηθεί. Λόγω έλλειψης χρημάτων για το πετρέλαιο, «ο δήμαρχος της πόλης είχε να επιλέξει μεταξύ της θέρμανσης των σχολείων ή της πισίνας. Σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συναδέλφους τους αθλητές, η τουρκική ομάδα κολύμβησης της Αδριανούπολης κάλεσε τη κολυμβητική ομάδα της Ορεστιάδας να προπονείται δωρεάν στις εγκαταστάσεις της», αναφέρει η εφημερίδα.

aytodioikisi.gr

Δ. Πάτρας: «Aνοίγει τα φτερά του» το 48ο Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού

Για μια ακόμη χρονιά το Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού, ένα ταξίδι με πρωτότυπα παιχνίδια, γρίφους, κουίζ, σπαζοκεφαλιές, προκλήσεις και διαδρομή στην ιστορία της πόλης μας, φτάνοντας αισίως στην 48η χρονιά του, φιλοδοξεί να προσφέρει σε συμμετέχοντες και θεατές πολλαπλά ευχάριστα ξαφνιάσματα και διασκεδαστικές περιπέτειες αποκαλύπτοντάς μας τη συναρπαστική μαγεία του Πατρινού Καρναβαλιού.
Σαρανταεπτά χρόνια έχουν περάσει από το πρώτο κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού και σε όλο αυτό το διάστημα το παιχνίδι οργανώθηκε, εμπλουτίστηκε, πειραματίστηκε, ωρίμασε οργανωτικά, αναπτύχθηκε και εξελίχτηκε ως ραχοκοκαλιά και στοιχείο επιτυχίας του Πατρινού Καρναβαλιού, διατηρώντας αναλλοίωτη τη νεανική δύναμή του, τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια του. Ένα παιχνίδι που προσφέρει έντονες συγκινήσεις, και δημιουργεί δυνατές φιλίες
Για πρώτη φορά φέτος από την αρχή, δηλαδή από τη Γιορτή της Ημέρας Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού θα ανοίξει τις πύλες του δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις του.
Το 48ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού, λοιπόν θα αρχίζει το Σάββατο 19 Ιανουαρίου και ώρα 20.00 στην κεντρική σκηνή της πλατείας Γεωργίου Α΄ με δυο παιχνίδια πλατείας όπου και θα δοθούν τα πρώτα θέματα σακούλας. Τίτλος της εναρκτήριας δράσης είναι «Εμείς και ο Κόσμος» και θα επιδιωχτεί να χρησιμοποιηθεί και να συνεισφέρει και ο κόσμος που θα βρίσκεται στην πλατεία. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα πληρώματα που θα συμμετάσχουν πρέπει να έχουν προσέλθει στην πλατεία έως τις 19.30.
Την ευθύνη του 48ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού θα έχει το πλήρωμα 159.
Φέτος το παιχνίδι εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία, εκσυγχρονίζεται, πρωτοτυπεί και ανατρέπει με σκοπό τη συμμετοχή σε αυτό όλο και περισσότερων καρναβαλικών ομάδων, νέων και παλαιών, ενώ φιλοδοξεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον των Πατρινών, να δώσει χρώμα στην πόλη και να τονίσει την ιδιαιτερότητα της Πάτρας ως Καρναβαλικής Πρωτεύουσας. Στη διάρκεια του ταξιδιού μέχρι την κορύφωση του Παιχνιδιού, οι πολίτες της Πάτρας θα ξαφνιαστούν από τις δράσεις, ενώ τα Καρναβαλικά Πληρώματα θα κληθούν να δοκιμάσουν τις γνώσεις, ικανότητες, εφευρετικότητα, πνεύμα συνεργασίας και την καρναβαλική σκέψη τους.
Εντάσσει νέες τεχνολογίες στο πρόγραμμα του για να είναι φιλικό προς τους νέους και διατηρεί τα παραδοσιακά του στοιχεία που το καθιέρωσαν στη συλλογική συνείδηση του Πατρινού Καρναβαλιού. Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορούν να το παρακολουθήσουν όσο το δυνατό περισσότεροι θεατές.
Μέσα από την ιστοσελίδα του Πατρινού Καρναβαλιού www.carnivalpatras.gr και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter) θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την πορεία του Παιχνιδιού και τις επικείμενες δράσεις. Μείνετε συντονισμένοι.
Στην έναρξη του 48ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, που θα γίνει στην πλατεία Γεωργίου Α΄ και εντάσσεται στη Γιορτή της Ημέρας Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, θα πάρουμε μια ικανή πρόγευση του τι θα ακολουθήσει.
Το δεύτερο ραντεβού για τους κυνηγούς του 48ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού θα δοθεί στις 9 Φεβρουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.
Η ομάδα του Κρυμμένου Θησαυρού εύχεται σε όλους «Καλό Καρναβάλι» και στους συμμετέχοντες «Καλό Κυνήγι». Θα συναντηθούμε το Σάββατο 19/1 στην Πλατεία Γεωργίου στις 20.00 (Δηλώσεις Συμμετοχής στη Δράση 19.30-20.00) και θα είμαστε …»Εμείς και ο Κόσμος»!
Όλα λοιπόν είναι έτοιμα. Και το παιχνίδι αρχίζει…

aytodikioisi.gr

Bροχές και καταιγίδες

vroxes
Σύμφωνα με το δελτίο καιρού της ΕΜΥ, η χώρα θα ταλαιπωρηθεί και σήμερα από κακοκαιρία, με έμφαση στις αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, τις βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν, τα χιόνια στα ορεινά και τους ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 4 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 18 στη Νότια Ελλάδα, από 8 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 10 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Αυτή την στιγμή στο Δερβένι βρέχει με τη θερμοκρασία στους 12 βαθμούς C. Στο Σαράνταπηχο, που επίσης βρέχει, η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 5 βαθμούς C.

Καλάβρυτα: Οι προβατίνες έκαναν φτερά...


Απαρηγόρητος ο βοσκός που κάνει λόγο για ζημιά 1.500€...
Στο στόχαστρο τις… προβατίνες ενός βοσκού έβαλαν άγνωστοι δράστες τις προηγούμενες ημέρες στο χωριό Κρυονέρι Καλαβρύτων. Συγκεκριμένα όπως καταγγέλθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. το διήμερο 10 και 11 Ιανουαρίου άγνωστοι αφαίρεσαν από στάνη συνολικά δέκα προβατίνες και διέφυγαν δίχως κανένας να τους αντιληφθεί με τη ζημιά φυσικά για τον ιδιοκτήτη να υπολογίζεται σε περισσότερα από 1.500 ευρώ. Σύμφωνα με το patrastimes.gr, οι έρευνες για τον εντοπισμό των κλεφτών συνεχίζονται...

Τρίπολη: Βουνά τα σκουπίδια στην πόλη!

Λόφους σχηματίζουν τα σκουπίδια στην Τρίπολη, αφού τις τελευταίες ημέρες έχουν σταματήσει να τα μαζεύουν. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε γιατί έχει γεμίσει ο χώρος προσωρινής απόθεσης στην περιοχή της Αγίας Τριάδας και δεν μπορεί να δεχτεί άλλα σκουπίδια, δεδομένου ότι έχει μπλοκάρει η αποσυμφόρησή του με τη μεταφορά σκουπιδιών σε νόμιμο ΧΥΤΑ.
Από το δήμο επισημαίνεται, παράλληλα, ότι κωλυσιεργούν οι διαδικασίες και ανακύπτουν συνεχώς εμπόδια στην αδειοδότηση της εγκατάστασης μονάδας προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων, που περιλαμβάνει Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), δεματοποιητή και κομποστοποιητή, ο οποίος αναμένεται να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει σε στεγασμένο χώρο στην περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου, κοντά στην Τρίπολη από το ΤΕΙ Κρήτης. Για να βρεθεί λύση άμεσα για το μείζον αυτό ζήτημα, την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί συνάντηση του δημάρχου Τρίπολης, Γιάννη Σμυρνιώτη, με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Μανώλη Αγγελάκα. Στο μεταξύ, τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με βασικό θέμα την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα σκουπίδια...

newsit.gr

Κασιδιάρης: Πάλι πιωμένη είσαι; Κάτσε κάτω ρε! (VIDEO)

Χρειάστηκαν μόνο λίγα λεπτά για να προκληθεί ένταση και... φιλοφρονήσεις στη Βουλή κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ το... πόσες κάλπες θα στηθούν τελικά. Πρωταγωνιστής ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Την ώρα που μιλούσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ακούστηκε μια γυναικεία φωνή να μιλά, προφανώς διαφωνούσε με όσα έλεγε ο βουλευτής του κόμματος. Ο Ηλίας Κασιδιάτης, που καθόταν δίπλα στον κ. Παππά, ανέλαβε να... αποκαταστήσει την τάξη. «Τι μιλάς ρε, κάτσε κάτω εσύ ρε, τι μιλάς; Πάλι πιωμένη είσαι; Γύρνα μπροστά!». Φυσικά επικράτησε πανδαιμόνιο στη Βουλή και τότε ο πρόεδρος του Σώματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ζήτησε να επικρατήσει ηρεμία. «Σε παρακαλώ» γυρίζει και λέει ο Χρήστος Παππάς στον Ηλία Κασιδιάρη.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO


newsit.gr

Κορυφαίος τερματοφύλακας της 25ετίας ο Μπουφόν - 56ος ο Νικοπολίδης



Η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του ποδοσφαίρου ανακοίνωσε τη λίστα με τους καλύτερους τερματοφύλακες από το 1987 εώς σήμερα. Ο Αντώνης Νικοπολίδης συγκέντρωσε 24 βαθμούς και μαζί με τους Αμπιάτι και Τόρστβεντ βρίσκεται στην 56η θέση με τους καλύτερους τερματοφύλακες από το 1987 εώς σήμερα. Στην κορυφή είναι ο Μπουφόν με 245 βαθμούς και πίσω του ο Ίκερ Κασίγιας με 233. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Φαν Ντερ Σάαρ, Σμάιχελ και Καν.

newsit.gr

Η ΕΡΤ μοίρασε 1.306.336,5 ευρώ σε οκτώ… τυχερούς!


Όχι ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά οκτώ είναι οι… τυχεροί που θα μοιραστούν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1.306.336,5 ευρώ. Η ΕΡΤ άνοιξε το ταμείο της και διέθεσε το ποσό αυτό, εγκρίνοντας την ανανέωση καινούργιων επεισοδίων για έξη εκπομπές, αλλά και αποφασίζοντας την παραγωγή δύο νέων εκπομπών.
Αναλυτικά λοιπόν, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., κατά την τελευταία συνεδρίασή του:

Ποιος ωφελείται από το «παρακράτος»;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Για άλλη μια φορά το μείζον και το σημαντικό υποτάχθηκε στο έλασσον, στο ευκαιριακό και στο μικροκομματικό.

Έτσι, την ώρα που έπρεπε όλοι να ασχολούμαστε με το μείζον, που δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι το κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία ενός κόμματος (της Νέας Δημοκρατίας εν προκειμένω) δέχθηκε επίθεση με καλάσνικοφ, ξαφνικά άρχισαν οι αναλύσεις περί παρακράτους.

Και το περισσότερο εξοργιστικό είναι πως η δράση του παρακράτους ταυτίστηκε με το βασικό κόμμα που στηρίζει την συγκυβέρνηση.

Έγινε δηλαδή λόγος για παρακράτος… φίλιων προς την κυβέρνηση δυνάμεων.

Οπότε, λαμβάνεται ως δεδομένο πως το παρακράτος συνδέεται πάντα και μόνο με την κυβέρνηση.

Συμβαίνει κι’ αυτό, αλλά όχι μόνο αυτό.

“Βόμβα”: Η “Ελευθεροτυπία” αποκαλύπτει χορηγίες του ΟΠΑΠ σε ΜΜΕ

Elefterotypia
Η επιστροφή της “Ελευθεροτυπίας” στην καθημερινή κυκλοφορία των εφημερίδων, συνοδεύεται από τα πρώτα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, στα οποία μας είχε συνηθίσει το ιστορικό έντυπο.
Δια χειρός Αριστέας Μπουγάτσου λοιπόν, στη σημερινή “Ελευθεροτυπία” δημοσιεύεται πίνακας με τα ποσά των χορηγιών του ΟΠΑΠ προς ελληνικά ΜΜΕ, εφημερίδες, κανάλια, ραδιόφωνα, περιοδικά και sites, τόσο για το 2012, όσο και για το 2013, στο σκέλος τουλάχιστον που έχουν ήδη συμφωνηθεί χορηγικά προγράμματα.
Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, στην κορυφή της σχετικής λίστας είναι το αθλητικό κανάλι της Nova Sports με 7.500.000 ευρώ, ενώ οι χορηγίες για τα υπόλοιπα ΜΜΕ είναι κλιμακούμενες, από 500.000 ευρώ μέχρι και 15.000 ευρώ.
Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι, για το 2013, τα κονδύλια που θα διατεθούν για τη διαφήμιση αναμένεται να είναι αισθητά μειωμένα, ακόμη και στα επίπεδα του 50%, για τις… χορηγίες-μαμούθ.

ysterografa.gr

4 κάλπες για την Προανακριτική. Συμφωνία με την πρόταση Βενιζέλου

Evangelos-Venizelos-Parliament
Πρόταση ανατροπής από το σκηνικό που είχε διαμορφωθεί από χθες για τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, κατέθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με όσα δήλωσε στο ξεκίνημα της ομιλίας του.
“Η πολιτική αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει τον φερετζέ της κάλπης. Σήμερα θα πάει ο καθένας στον πάγκο του. Από χθες, στήνουν τον χορό της κάλπης, ενώ το θέμα ουσίας είναι η κάλπη και η σκευωρία. Ανάγκη προστασίας έχουν οι αυτουργοί της σκευωρίας, όχι το ΠΑΣΟΚ ή εγώ. Έχει αποδειχθεί ότι όλα ήταν ένα ψέμα. Περίμενα ότι θα υπάρχει ένα όριο στη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται ότι ο βίος του Αγίου Αντωνίου, που εορτάζει σήμερα, δεν τους έχει διδάξει τίποτα”, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και στη συνέχεια κατέθεσε την πρότασή του:
“4 κάλπες, μια ανά πρόσωπο που κατηγορείται, και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του”, συμπλήρωσε.
Με την πρόταση Βενιζέλου συμφώνησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ο οποίος πήρε τον λόγο, το ΚΚΕ αλλά και η Νέα Δημοκρατία, με τον Μάκη Βορίδη να σχολιάζει ότι είναι μια πρόταση που μπορεί να υλοποιηθεί, και ζητώντας “σε κάθε περίπτωση, να απορριφθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ”.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος ξαναπήρε τον λόγο, τόνισε ότι το κόμμα του είχε εξαρχής καταθέσει τη συγκεκριμένη πρόταση για 4 κάλπες στη Διάσκεψη των Προέδρων, και “τώρα που συμφώνησε και ο κ. Βενιζέλος”, δεν έχει λόγο να μην συμφωνήσει και εκείνος.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, συμφώνησε κι αυτός με την πρόταση του Βενιζέλου για μια κάλπη για κάθε ένα από τα τέσσερα πρόσωπα που είναι προτεινόμενα για παραπομπή στην προανακριτική επιτροπή.
Ο κ. Παππάς στο τέλος της ομιλίας του αναφέρθηκε και στη βιογραφία του Αγίου Γεωργίου Ιωαννίνων «ο οποίος αγιογραφείται με φουστανέλα παραπέμποντας στην Επανάσταση, τότε που ίσχυε το φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», επισήμανε με νόημα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.
ysterografa.gr

Μετρό και γιατροί απεργούν

metro
Χωρίς Μετρό  είναι η Αθήνα ,σήμερα, Πέμπτη (17/1), καθώς οι εργαζόμενοι έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι κατά της ένταξής τους στο ενιαίο μισθολόγιο και καταγγέλλοντας την καταπάτηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Κανονικά θα εκτελεσθούν, πάντως, τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου (ΗΣΑΠ), του Τραμ, των λεωφορείων και των τρόλεϊ.
Παράλληλα, σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και οι νοσοκομειακοί ιατροί σε ολόκληρη τη χώρα.

Stop στην έρευνα ανώνυμων καταγγελιών από το ΣΔΟΕ

Το ενδεχόμενο να τεθούν ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε το ΣΔΟΕ να μην δέχεται και, άρα, να μην ερευνά ανώνυμες καταγγελίες κατά δημόσιων λειτουργών για περιπτώσεις διαφθοράς, εξετάζει η κυβέρνηση μετά το «τσουνάμι» από λίστες που είδαν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας.
Μάλιστα, σχετικό αίτημα πρόκειται να καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το προεδρείο της ΚΕΔΕ κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης (στις 12 το μεσημέρι) των εκπροσώπων των δημάρχων με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, μετά και τη δημοσιοποίηση της «λίστας των 105» νυν και πρώην αιρετών που ελέγχονται για μαύρο χρήμα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ΚΕΔΕ θα ζητήσει να προωθηθεί άμεσα και σχετική νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην υιοθετούνται ανώνυμες καταγγελίες κατά δημοσίων λειτουργών (οι οποίοι, σύμφωνα με το νόμο, θα πρέπει να ελέγχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα).
Σκοπός της ρύθμισης, σύμφωνα με την ΚΕΔΕ; «Αφενός να σταματήσει ο διασυρμός και η διαπόμπευση των προσώπων και αφετέρου να επιτραπεί στο ΣΔΟΕ να επιτελεί ανεμπόδιστα το ρόλο του για τον οποίο έχει συσταθεί, δηλαδή την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος και τη διεύρυνση των δημοσίων εσόδων».
Συμφωνία και από τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ
Μάλιστα, σύμφωμα με τις ίδιες πληροφορίες, το αίτημα της ΚΕΔΕ υποστηρίζει και ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στυλιανός Στασινόπουλος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνάντησής του με τους εκπροσώπους των δημάρχων προέτρεψε τους αιρετούς να ζητήσουν νομοθετική ρύθμιση ώστε να τίθενται ασφαλιστικές δικλείδες σε σχέση με τους ελέγχους ανωνύμων καταγγελιών από τις Αρχές.
Κατά τη διάρκεια της συνάντηση ο κ. Στασινόπουλος υποστήριξε πως:
α) το 90% των καταγγελιών κατά αιρετών είναι ανώνυμες,
β) ο ίδιος δεν έδωσε καμία λίστα σε κανέναν και
γ) η «λίστα των 105» αποτελεί «ανακύκλωση» της «λίστας Τριανταφυλλόπουλου» χωρίς τα πολιτικά πρόσωπα.
Μάλιστα, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των δημάρχων ότι αν και έχει ζητήσει ΕΔΕ για τη διαρροή της «λίστας Τριανταφυλλόπουλου» εδώ και σχεδόν τρεις μήνες, ακόμη δεν έχει υπάρξει σχετικό πόρισμα.
ΚΕΔΕ: Άμεση διαλεύκανση των υποθέσεων
Να σημειωθεί πως επιπλέον η ΚΕΔΕ από τον Αντώνη Ρουπακιώτη θα ζητήσει ό,τι ζήτησε και από τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ: «την άμεση διαλεύκανση όλων των υποθέσεων που αφορούν στον έλεγχο αιρετών και τη δημοσίευση των πορισμάτων και την απόδοση ευθυνών εάν υπάρχουν».

Δυτική Ελλάδα: Σε επιφυλακή για την κακοκαιρία - Έρχεται... δύσκολη Πέμπτη, ιδίως από το απόγευμα και μετά

Δυτική Ελλάδα: Σε επιφυλακή για την κακοκαιρία - Έρχεται... δύσκολη Πέμπτη, ιδίως από το απόγευμα και μετά  Και τσουχτερό κρύο καθώς θα υποχωρήσει ο υδράργυρος
Σε επιφυλακή βρίσκονται το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Πατρέων για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από την κακοκαιρία που πλήττει από τα ξημερώματα της Τετάρτης την περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί σοβαρά προβλήματα με εξαίρεση την "κάθοδο" φερτών υλικών στις περιοχές Ψαθοπύργου και Δρεπάνου καθώς και στο Πλατάνι που ως γνωστόν επλήγη το καλοκαίρι από μεγάλη φωτιά.
Μιλώντας στο thebest.gr στέλεχος της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας επεσήμανε ότι το σύνολο των αρμοδίων Υπηρεσιών έχουν λάβει το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και με όσα μέσα διαθέτουν, πενιχρότερα από άλλες χρονιές, βρίσκονται σε επιφυλακή. Ανάλογη μέριμνα έχει ληφθεί και για τις χιονοπτώσεις στα ορεινά του νομού.
Στο μεταξύ, την Πέμπτη θα συνεχιστεί η κακοκαιρία σε ολόκληρη την χώρα με βροχές καταιγίδες και χιόνια,ενώ ενώ κατά τόπους τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι και ισχυρά.Το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Τρεις ψηφοφορίες, επτά κάλπες, το επικρατέστερο σενάριο

’Greek-Parliament
Η Ολομέλεια της Βουλής θα αποφασίσει, πριν από την έναρξη της αυριανής συνεδρίασης για την ψηφοφορία περί της Προανακριτικής της υπόθεσης “λίστα Λαγκάρντ”, για το πόσες κάλπες θα στηθούν.
Η Διάσκεψη των Προέδρων, μετά από πολύωρη συνεδρίαση, αποφάσισε σήμερα κατά πλειοψηφία να προτείνει να στηθούν τρεις κάλπες, ενώ τα κόμματα της Αντιπολίτευσης επέμειναν ότι οι κάλπες θα πρέπει να είναι όσες και τα πρόσωπα για τη διερεύνηση των ευθυνών των οποίων προτείνεται η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.
Η Διάσκεψη δεν κατέληξε ακόμη σε οριστική απόφαση για το πώς θα γίνει η καταμέτρηση των ψήφων, δηλαδή για το αν θα προστεθούν οι ψήφοι από όλες τις κάλπες, ή θα υπολογιστεί η κάθε κάλπη χωριστά.
Ανοιχτό παραμένει και το αν ο κάθε βουλευτής υποχρεούται να προσέλθει και να ψηφίσει σε όλες τις κάλπες που θα στηθούν, ή έχει τη δυνατότητα να προσέλθει μονάχα σε μια.
Το πιθανότερο σενάριο πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να υιοθετηθεί η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, για την οποία έγραψαν τα “Υστερόγραφα”, η οποία προβλέπει τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες, όσες και οι προτάσεις κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ-Χρυσής Αυγής, και επτά κάλπες, για:
Γιώργο Παπακωνσταντίνου,
Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλο,
Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιώργο Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο.

ysterografa.gr

Εγκρίθηκε (και τυπικά) από το ΔΝΤ η εκταμίευση της δόσης


lagardeΤο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε την εκταμίευση της έκτης δόσης του Μνημονίου προς την Ελλάδα.
Το ΔΣ του Ταμείου συνεδρίασε και πήρε, όπως αναμενόταν την απόφαση για εκταμίευση της δόσης. Η εισήγηση της Κριστίν Λαγκάρντ ήταν θετική και το Ταμείον ενέκρινε την εκταμίευση του ποσού των 3, 24 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσει η δημοσίευση της έκθεσης του ΔΝΤ για την ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, και τον προσδιορισμό των μέτρων που θα απαιτηθούν από την ελληνική κυβέρνηση, για την περίοδο 2015-2016.

ysterografa.gr