Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Β. Mεϊμαράκης: «Δεν μπορεί να μείνει άλλο αυτή η διαδικασία»











«Το 2013 θα είναι το έτος Αναθεώρησης του Συντάγματος. Επίσημα η διαδικασία θα ξεκινήσει από τον Ιούνιο, καθώς τότε λήγει η πενταετής απαγόρευση για την αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος. Ανεπίσημα, ωστόσο, έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαβουλεύσεις μέσα από διάφορα Ινστιτούτα».

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συζήτηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις που σημειώθηκαν χθες από την αντιπολίτευση, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε την ανάγκη αλλαγής της διαδικασίας μέσα από την αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Δεν μπορεί να μείνει άλλο στη Βουλή αυτή η διαδικασία. Πρέπει να αλλάξει με την αναθεώρηση του Συντάγματος. Τι μου λέτε για μυστικότητα της ψηφοφορίας. Ο βουλευτής εκτίθεται εκ των πραγμάτων αφού υπογράφει ή δεν υπογράφει και τις προτάσεις που ο κανονισμός της Βουλής επιτρέπει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε:

«Όταν εγώ πολιτεύομαι με τη ΝΔ στη Β΄Αθηνών, πιστεύει κανείς ότι θα ψηφίσουμε κάτι άλλο στη κάλπη;».

Ο κ. Μεϊμαράκης υπεραμύνθηκε των αποφάσεων του προεδρείου της Βουλής για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και πρόσθεσε ότι θα έκανε ό,τι του ζητούσαν τα κόμματα γιατί έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη συνείδηση του βουλευτή.

«Έπρεπε, και είχα την πεποίθηση ο βουλευτής να ψηφίσει με δικανικά κριτήρια. Εμένα μου στέλνει τον βουλευτή ο πολίτης. Εγώ θα διαχειριστώ το πρόβλημα του βουλευτή ως προς τη Βουλή, ως προς τη βλακεία όμως θα το διαχειριστεί ο πολίτης που τον σταυρώνει» σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Παράλληλα εξήγησε γιατί διέκοψε τη συνεδρίαση της Ολομέλειας πριν ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιδρούσαν έντονα, κάνοντας γνωστό ότι σε συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα τον διαβεβαίωσε ότι θα διέκοπτε κάθε φορά που θα προέκυπταν σοβαρά θέματα που άπτονται ηθικής υπόληψης και ψηφοφορίας.

«Αφού εγώ δεν είχα καμία σκοπιμότητα γιατί να αφήσω να φανεί ότι έχω; Θα χάσουμε 20 λεπτά; μισή ώρα, τρία τέταρτα; Να τελειώνουμε. Αν έκανα διαφορετικά σήμερα θα λέγανε ο πρόεδρος τα έκανε πλακάκια με τα κόμματα, γιατί το έκανε ή δεν το έκανε, ενώ τώρα λένε γιατί διέκοψες. Προτιμώ να μου πουν αυτό παρά ότι πήγα να το στήσω. Διότι άβρεχτος δεν βγαίνεις. Από κάπου θα βραχείς» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης. Και συμπλήρωσε:

«Εκείνη την ώρα ζυγίζεις πού να βραχείς. Αυτό ήταν το κέρδος. Γιατί όταν με κατηγορούν σε μια τόσο σοβαρή διαδικασία για σκοπιμότητες, αυτές τις σκιές εγώ δεν τις αφήνω» τόνισε.

hellada.gr

Τα πολιτικά συμπεράσματα ενός αναμενόμενου αποτελέσματος


Η κυβέρνηση συνεργασίας κατάφερε να βγει με ελαφρά τραύματα από την σφοδρή επίθεση σύσσωμης της αντιπολίτευσης και μπορεί πλέον ακάθεκτη να προχωρήσει στην προώθηση της πολιτικής της.
Παράλληλα αναδείχθηκε εκ νέου το ισχυρό «δίπολο» Σαμαρά-Τσίπρα στη πολιτική σκηνή με τον πρωθυπουργό να είναι υπεράνω συγκρούσεων και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικεί με αξιώσεις τα σκήπτρα της κεντροαριστεράς, την ώρα που ΠΑΣΟΚ και Ε. Βενιζέλος κάνουν μια τεράστια και αγωνιώδη προσπάθεια να κρατήσουν δυνάμεις στο χώρο αυτό.

Ειδικότερα:
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όπως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης παρέμειναν αλώβητοι καθώς κράτησαν απόσταση από το θέατρο των επιχειρήσεων και της σφοδρότατης σύγκρουσης Βενιζέλου-Τσίπρα
Το υπερτονισμένο «εγώ» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και οι πολιτικές ευθύνες που έχει εξακολουθούν να προκαλούν ρήγματα στη κυβερνητική συνοχή, αφού 56 βουλευτές το πιθανότερο οι περισσότεροι από τη ΝΔ έστειλαν ηχηρό μήνυμα ρίχνοντας «λευκό» στην κάλπη Βενιζέλου.

Ως εκ τούτου γίνεται αντιληπτό ότι αν ο Ε. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ δεν μετείχαν στη κυβερνητική συνεργασία τότε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είχε ακολουθήσει τα δρόμο Παπακωνσταντίνου!

Το αποτέλεσμα έβαλε τίτλους τέλους με υποψίες στην παπανδρεική εποχή, καθώς η «αθωότητα» του Γ. Παπανδρέου αμφισβητήθηκε από 183 βουλευτές (80 υπέρ παραπομπής της παραπομπής και 103 λευκά), δηλαδή τα 3/5 της Βουλής, κάτι το οποίο Βολεύει και ικανοποιεί σε κομματικό επίπεδο τον Ε. Βενιζέλο

Η απόλυτη στήριξη όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου ανέδειξε ίσως ένα εν δυνάμει κοινό μέτωπο με προοπτική κατά της κυβέρνησης

Κατεγράφη «ρωγμή» στα κόμματα του «συνταγματικού τόξου» με την υπερψήφιση της πρότασης που στήριξε η Χρυσή Αυγή και από βουλευτές του «τόξου» αυτού.

newsit.gr

Η κακοκαιρία "χτυπάει" την Πελοπόννησο


Από το μεσημέρι χιονίζει στα ορεινά της Πελοποννήσου, ιδιαίτερα στην ορεινή Αρκαδία και την Κορινθία, γι' αυτό και όσοι κινούνται ή πρόκειται να κινηθούν στο ορεινό δίκτυο της Πελοποννήσου, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Εν τω μεταξύ, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το 43ο έως το 51ο χλμ της εθνικής οδού Νεμέας - Λεβιδίου, λόγω έντονης χιονόπτωσης.

Επιπλέον, από την συνεχή βροχόπτωση των τελευταίων ημερών έχουν προκληθεί προβλήματα με καταπτώσεις βράχων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου στην Γορτυνία, όπως μέσα στο χωριό Λαγκάδια, ενώ έχει φουσκώσει επικίνδυνα ο Λούσιος ποταμός.

Ο δήμος Γορτυνίας, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει, ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία στη μετακίνηση των πολιτών σε πολλά χωριά της περιοχής, από τις καταπτώσεις βράχων. Συνεργεία του δήμου καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, για να ανοίξουν τους δρόμους και να εξυπηρετήσουν όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής.
Δύσκολες συνθήκες και στην Αχαΐα όπου ο ποταμός Κλείτωρας υπερχείλισε με αποτέλεσμα να υποστεί καθίζηση (αποκόλληση υποστυλώματος) η γέφυρα που συνδέει την Κλειτορία με την Ε.Ο. Πατρών - Τριπόλεως και συγκεκριμένα στην έξοδο της Κλειτορίας.
Οπως διαβάζουμε στο PatrasTimes, αυτό έκανε σχεδόν αδύνατο και επικίνδυνο το πέρασμα των αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα την υποχρεωτική διακοπή της κυκλοφορίας.
Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων εκτρέπεται από τροχονόμους που υπάρχουν στο σημείο, μέσω της Ε.Ο. Κλειτορίας - Φίλιων.
 Παρόμοια κατάσταση και στην Ηλεία, όπου ο Αλφειός ποταμός υπερχείλισε με αποτέλεσμα να πνιγούν ολόκληρα κοπάδια και να προκληθούν τεράστιες καταστροφές.
Η σφοδρή κακοκαιρία της Πέμπτης υπερχείλισε τον ποταμό - Το πρώτο φως της ημέρας φανερώνει τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή της Κρέστενας και της Αρχαίας Ολυμπίας -
Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, κατολισθήσεις και έντονες λασποροές σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι. Κυρίως στον παραποτάμιο δρόμο Πλουτοχωρίου - Σέκουλα σε αρκετά σημεία και στον κεντρικό δρόμο Κρεστένων - Ανδρίτσαινας.
Στα Καλυβάκια έχει σημάνει συναγερμός καθώς η στάθμη του Αλφειού βρίσκεται σε οριακό σημείο και ανεβαίνει. Οι πρώτες εικόνες απο την περιοχή των Άσπρων Σπιτιών είναι ενδεικτικές της κατάστασης. Ο συνδυασμός Ερυμάνθου και Αλφειού είναι καταστροφικός για τους αγρότες της περιοχής αφού όλα έχουν καλυφθεί απο τεράστιες ποσότητες νερού και λάσπης.
Από την άλλη πλευρά στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε αρκετά χωρία. Αναφορές για κατολισθήσεις και στον τούνελ Εκεχειρία, όπου το πρωί σημειώθηκε ατύχημα με υλικές ζημιές. Πληροφορίες και για την περιοχή του Φλόκα όπου υπερχείλισε η κεντρική αρδευτική διώρυγα του Αλφειού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πνίγονται κοπάδια με πρόβατα στην Αλφειούσα και καλλιεργήσιμες εκτάσεις βρίσκονται κάτω από το νερό. Την κατάσταση έχει επιδεινώσει σημαντικά τόσο ο Ερύμανθος, όσο και ο Ενιπέας, όπου στην περίπτωση του Ενιπέα σύμφωνα με πληροφορίες κινδυνεύει ξανά το σπίτι της οικογενείας που είχε γίνει διάσωση στις μεγάλες πλημμύρες της 5ης Φεβρουαρίου του 2012.
Όπως διαβάζουμε στο PatrisNews, το πρωί γύρω στις 09:00, στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, κατέρρευσε μεγάλο τμήμα του χώματος από το πρανές στην έξοδο του τούνελ "Εκεχειρία", με αποτέλεσμα  50χρονος οδηγός που είχε κατεύθυνση από Πύργο προς Λάλα, να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, εκείνο να ξεφύγει από την πορεία του και ο οδηγός να τραυματιστεί ελαφρά.
Πυροσβεστική και Αστυνομία πήγαν στο σημείο, για να αποκατασταθεί η ομαλότητα της κυκλοφορίας. Κάτοικοι των γύρω περιοχών διαμαρτυρήθηκαν για επανάληψη του ιδίου φαινομένου ανά τακτά διαστήματα, ιδίως σε περιπτώσεις κακοκαιρίας
και επανέλαβαν την ανάγκη για ουσιαστική μέριμνα από τους αρμόδιους φορείς.
newsit..gr

Φως στο Τούνελ: Συγκλονιστικές εξελίξεις στο θρίλερ της Σαλαμίνας



Το νησί που ζει στη σκιά ενός άγνωστου δολοφόνου και απαγωγέα.
Απόψε στις 23:00 στον ALPHA...

Ιδρύθηκε το νέο ΤΤ!

TT-Post-Bank
Η τρόικα άναψε το “πράσινο φως” στο υπουργείο Οικονομικών και την κυβέρνηση για το “σπάσιμο” του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε “καλή” και “κακή” τράπεζα, μια εξέλιξη που διευκολύνει αλλά και επιταχύνει τις εξελίξεις, στο μέτωπο της ιδιωτικοποίησης του τραπεζικού ιδρύματος.
Το απόγευμα οριστικοποιήθηκε το κείμενο της πρότασης που θα κατατεθεί, ενώ το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εισηγείται μέχρι 500 απολύσεις με προσωρινή αυτόνομη παρουσία, και αργότερα πώληση.
Το θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, και η τύχη που θα έχει, έγινε τις τελευταίες μέρες αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στα κόμματα, ενώ η ΟΤΟΕ έχει προειδοποιήσει με απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, στην περίπτωση που δεν διασφαλιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων του ΤΤ.
Σημειώνεται ότι χθες υπέβαλε την παραίτησή του στο διοικητικό συμβούλιο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ο “ισχυρός άνδρας” του ΤΤ Κλέων Παπαδόπουλος.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εντάσσεται σε καθεστώς εξυγίανσης και ιδρύεται μεταβατικό πιστωτικό ίδρυμα, με την επωνυμία «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», στο οποίο μεταφέρονται το σύνολο των καταθέσεων (ιδιωτών, τραπεζών και δημοσίου) και το υγιές ενεργητικό (χαρτοφυλάκιο δανείων και τίτλων) της παλιάς τράπεζας.
Η νεοϊδρυθείσα τράπεζα, έλαβε άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος και ενισχύθηκε κεφαλαιακά από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο είναι και ο μοναδικός μέτοχος της νέας τράπεζας.
Η νέα τράπεζα είναι πλήρως κεφαλαιοποιημένη και έχει πρόσβαση σε ρευστότητα από το Ευρωσύστημα, μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος και συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της με στόχο το ταχύτερο δυνατόν να διατεθούν οι μετοχές της προς πώληση.
Τα μέλη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου που διορίστηκαν με την ίδια απόφαση απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του Ελληνικού Δημοσίου, της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Με τον τρόπο αυτό προστατεύεται το δημόσιο συμφέρον και διασφαλίζεται η συστημική ευστάθεια, εξασφαλίζονται στο ακέραιο οι καταθέσεις του Δημοσίου και όλων των καταθετών της τράπεζας και διασφαλίζεται απολύτως η ομαλή συνέχεια των εργασιών της τράπεζας. Η άδεια της παλιάς τράπεζας ανακλήθηκε και η παλιά τράπεζα τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση.

ysterografa.gr

Νέο “κούρεμα” και απολύσεις θέλει το ΔΝΤ

lagarde
Η έκθεση του ΔΝΤ κάνει λόγο για πρόοδο στην ελληνική οικονομία και στηρίζει τη συγκυβέρνηση, αλλά θεωρεί πως το χρέος δεν είναι ακόμη βιώσιμο.
Παράλληλα “βλέπει” κίνδυνο για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, από την άνοδο αντι – μεταρρυθμιστικών πολιτικών δυνάμεων, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε χρεοκοπία την Ελλάδα. Μάλιστα, σε αυτό το κομμάτι της έκθεσης απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Και νέο κούρεμα της τάξεως του 25% στα δάνεια του επίσημου τομέα “βλέπει” το ΔΝΤ στην έκθεση προόδου για την Ελλάδα, που ετοίμασε μετά τον τελευταίο έλεγχο. Ο επικεφαλής της αποστολής συνεχίζει να θεωρεί ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, παρά το γεγονός ότι υπάρχει βελτίωση λόγω των μέτρων που έλαβαν οι Ευρωπαίοι, όπως η μείωση των επιτοκίων και η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων.
Όπως σημειώνεται στην έκθεση, η Ελλάδα σημειώνει πρόοδο αλλά εξακολουθεί να υπάρχει απόσταση έως την επίτευξη των στόχων του προγράμματος.
Σε κάθε περίπτωση, για την υλοποίηση του Προγράμματος, το Ταμείο επισημαίνει ότι έως τις αρχές του 2014 θα πρέπει να νομοθετηθεί η κατάργηση των μισθολογικών ωριμάνσεων στον ιδιωτικό τομέα, παρά το γεγονός ότι διαπιστώνεται πως η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, φτάνοντας στο 20% για επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις, καθώς επίσης και να γίνουν στοχευμένες απολύσεις στο Δημόσιο- με το σχέδιο των στόχων να είναι έτοιμο στην επόμενη αξιολόγηση. Για την κάλυψη των 4 δισ. ευρώ της διετίας 2015- 2016, το Ταμείο ζητά την παράταση μέτρων όπως η έκτακτη εισφορά εισοδήματος, τη διεύρυνση της βάσης εφαρμογής μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί, όπως επίσης τον περαιτέρω εξορθολογισμό των κοινωνικών επιδομάτων.
Το ΔΝΤ σημειώνει ότι η Αθήνα δεν πέτυχε τρεις στόχους- ορόσημα το Δεκέμβριο και ειδικότερα: την επιβεβλημένη συλλογή φόρων και τον αριθμό των φορολογικών ελέγχων, την υποβολή δημοσιονομικών στοιχείων από το 90% των φορέων της γενικής κυβέρνησης, την επικαιροποίηση της νομοθεσίας για τα “κλειστά” επαγγέλματα.
Ως κινδύνους για την υλοποίηση του Προγράμματος, αναδεικνύει την ενδεχόμενη πολιτική κρίση, την καθυστέρηση στην ανάκτηση εμπιστοσύνης από τις αγορές, τη μεγαλύτερη επίπτωση των μέτρων λιτότητας στη πραγματική οικονομία.
Κλειδί χαρακτηρίζεται η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, σημειώνοντας ότι η γκρίζα οικονομία υπολογίζεται στο 25% του ΑΕΠ, ότι το πραγματικό εισόδημα γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών, λογιστών είναι 1,25 με 2,5 φορές υψηλότερο από το δηλούμενο, ότι τα αδήλωτα εισοδήματα ανέρχονται στο 6% του ΑΕΠ και στο 1 με 1,75% ΑΕΠ οι διαφυγόντες φόροι.
Επιπλέον τονίζει ότι θα πρέπει να γίνει αντικατάσταση του ΔΣ του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων από ξένους εμπειρογνώμονες εάν δεν βελτιωθούν τα έσοδα.

ysterografa.gr

Παπακωνσταντίνου: Θέλω να καθαρίσω το όνομά μου


papakonΟ Γιώργος Παπακωνσταντίνου με μια λιτή δήλωσή του σχολίασε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την προκαταρκτική, υπογραμμίζοντας ότι θέλει να έχει την ευκαιρία να καθαρίσει το όνομά του.
Αναλυτικά η δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών:
“Είμαι στη διάθεση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για διενέργεια προανακριτικής εξέτασης.
Το μόνο που θέλω είναι να μου δοθεί η ευκαιρία να καθαρίσω το όνομά μου από μια χονδροειδή κατασκευή σε βάρος μου και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει”.

Βαριές κατηγορίες για τον Ακη Τσοχατζόπουλο

tsoxatzopoulos
Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων των είκοσι από τους 21 κατηγορούμενους στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, ζητά με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών ο Εισαγγελέας Εφετών Παν. Καραγιάννης.
Στην ογκώδη πρότασή του, που αριθμεί 350 σελίδες, ο Εισαγγελέας κρίνει ότι από το σύνολο των κατηγορουμένων στην υπόθεση που έχει ως κεντρικό κατηγορούμενο τον Τσοχατζόπουλο μόνο για τον Ευτύχιο Ατσοπάρδη, εκπρόσωπο της εξωχώριας εταιρίας Bluebell δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να παραπεμφθεί σε δίκη και εισηγείται να μην διατυπωθεί σε βάρος του κατηγορία.
Ο κ. Καραγιάννης κρίνει ότι πρέπει να δικαστούν για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα μαζί με τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο, την σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη, την κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου και την πρώην σύζυγό του Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου και οι: Νίκος Ζήγρας εξάδελφος του πρώην υπουργού και επί σειρά ετών “δεξί του χέρι”, Γιάννης Σμπώκος πρώην γγ Εξοπλισμών στενός συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου, Αστέριος Οικονομίδης επιχειρηματίας στο χώρο των κατασκευών, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου λογίστρια, Γιώργος Σαχπατζίδης, Ταλίτα Τσεκούρα δικηγόρος, Αικατερίνη Σταμάτη, Παναγιώτης Σταμάτης, Οράτιος Μελάς εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Morelia, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Torcaso Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της Torcaso Παντελής Ζαχαριάδης, ο δικηγόρος Σπυρίδων Χατζηνικολάου, ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ Νίκος Καρατζάς και οι Γιώργος Κωνσταντάτος και Φώτης Αρβανίτης.
Στην πρόταση του ο εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται να υιοθετεί τα στοιχεία της έρευνας που διενεργήθηκε για το λεγόμενο “μαύρο πολιτικό χρήμα” του Τσοχατζόπουλου όπως καταγράφονται στο πόρισμα των εισαγγελέων κ. Σίσκου και Κυβέλου βάση του οποίου συντάχθηκαν τα κατηγορητήρια σε βάρος των εμπλεκομένων από τον ειδικό ανακριτή της υπόθεσης, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλή.
Η εισαγγελική κρίση δέχεται ότι ο πρώην υπουργός συνέστησε εγκληματική οργάνωση με σκοπό να αποκρύπτει χρήματα από δωροδοκίες που έλαβε ως υπουργός Άμυνας για την επιλογή συγκεκριμένων όπλων κατά την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων. Για τον σκοπό αυτό ο κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού πρώην υπουργός, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που αξιολόγησε ο κ. Καραγιάννης, συνέστησε αρκετές υπεράκτιες εταιρείες, με πρόσωπα εμπιστοσύνης του που φαινόταν ως διαχειριστές ή εκπρόσωποι τους , οι οποίες μέσω αγορών ακινήτων ή άλλων δραστηριοτήτων που εμφάνιζαν, ουσιαστικά “ξέπλεναν” τα παράνομα ποσά που αθροίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Ο εισαγγελέας Εφετών εισηγείται για κάποιους εκ των κατηγορουμένων την απαλλαγή τους για επιμέρους πράξεις.
Την τελική κρίση για την παραπομπή των κατηγορουμένων θα έχει το Συμβούλιο Εφετών που με βούλευμα του θα αποφανθεί για την υπόθεση.

ysterografa.gr

Καλάβρυτα: Πλημμύρες, κατολισθήσεις και καταστροφή στη γέφυρα της Κλειτορίας

 Καλάβρυτα: Πλημμύρες, κατολισθήσεις και καταστροφή στη γέφυρα της Κλειτορίας, το ¨ταμείο¨ της κακοκαιρίας- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Εναλλακτική διαδρομή για περισσότερη ασφάλεια
Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργήσει οι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες που πέφτουν από χθες στην περιοχή του ορεινού Δήμου Καλαβρύτων. Πλημμύρες στην κοιλάδα του Βουραϊκού ποταμού και του Λάδωνα, κατολισθήσεις οδοστρωμάτων και καταπτώσεις βράχων συνθέτουν το δυσμενές τοπίο.
Το σοβαρότερο όμως πρόβλημα είναι η καταστροφή του τοίχου αντιστήριξης «ποδιού» της γέφυρας που βρίσκεται στην Επαρχιακή οδό Κλειτορίας - Τρίπολης, στον Κλειτόριο ποταμό, «τον ξεροπόταμο» και συνδέει την Κλειτορία με την Τρίπολη και τα χωριά Κρινόφυτα, Λυκούρια και Παγκράτι.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και αρμόδιο μηχανικό της Περιφέρειας, και η Αντιδήμαρχος Χαρά Γεωργακοπούλου, επισκέφθηκαν και έκαναν αυτοψία στη γέφυρα, διαπίστωσαν την επικινδυνότητά της και ως άμεσα μέσα προστασίας και ασφάλειας των διερχομένων οχημάτων και πεζών, σε συνεργασία και με το Αστυνομικό Τμήμα Κλειτορίας, διέκοψαν την κυκλοφορία από τη γέφυρα.
Ως πρόσφορη εναλλακτική οδός επικοινωνίας με την Κλειτορία προτείνεται και ορίστηκε η διαδρομή:
Παγκραταίικα Καλύβια – 111 Εθνική Οδός – Φιλαίικα Καλύβια – Φίλια – Λευκάσιο – Κλειτορία και αντίστροφα.
Η διαδρομή αυτή θα ακολουθείται για όσο διάστημα χρειασθεί να μείνει κλειστή η γέφυρα στον Κλειτόριο ποταμό.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, με σχετικά έγγραφά του και με επικοινωνία του με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας και τους συναρμόδιους υπουργούς, ζητά την άμεση αποκατάσταση της κυκλοφορίας ακόμη και με την τοποθέτηση μεταλλικής γέφυρας (τύπου Belley), προκειμένου να μην αποκλεισθεί η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Δήμου, η Κλειτορία, και να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα οι κάτοικοί της, οι μαθητές που φοιτούν στα σχολεία της, οι κτηνοτρόφοι, οι επαγγελματίες και οι επισκέπτες.

Στο Ρίο μια τεράστια λίμνη έχει δημιουργηθεί στην οδό Ποσειδώνος . Τα κύματα εξαιτίας των δυνατών ανέμων και της δυνατής βροχής, που επέστρεψαν με δριμύτητα σήμερα το απόγευμα έχουν βγει στο δρόμο και έχουν κάνει κατάληψη, συμπαρασύροντας μαζί τους πέτρες και χώματα.
.thebest.gr





 

Καλάβρυτα: "Θάφτηκαν" κάτω απο το χιόνι τα κτίρια στο Χιονοδρομικό - ΔΕΙΤΕ Απίστευτες ΦΩΤΟ

Καλάβρυτα: "Θάφτηκαν" κάτω απο το χιόνι τα κτίρια στο Χιονοδρομικό - ΔΕΙΤΕ Απίστευτες ΦΩΤΟ Σφοδρή η χιονόπτωση απο χθες στα ορεινά
Σφοδρή η χιονόπτωση απο χθες στα ορεινά.
Το χιόνι κοντεύει να σκεπάσει τα κτίρια στο χιονοδρομικό Καλαβρύτων.
Είναι τόσο μεγάλος ο όγκος του χιονιού που πέφτει από χθες ασταμάτητα που τα κτίρια στις ψηλές πίστες του Χιονοδρομικού κοντεύουν να … εξαφανιστούν.
Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του kalavrita-ski μέχρι και το σαλέ που βρίσκεται στην Β' Λάκκα έχει καλυφθεί από το χιόνι, ενώ ακόμη και τα εκχιονιστικά μηχανήματα κατάφεραν μόλις στις 12.30 μετά το μεσημέρι να προσεγγίσουν τα δύσκολα σημεία του χιονοδρομικού.


thebest.gr

Η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου εντυπωσίασε τον αστροναύτη Chris Hadfield - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

{images:title}
η φωτογραφία του Chris Hadfield

Μια εκπληκτική φωτογραφία της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου και της ευρύτερης περιοχής, ανέβασε στο twitter ο Καναδός αστροναύτης Chris Hadfield, o ο οποίος βρίσκεται στο διάστημα. O αστροναύτης είναι εντυπωσιασμένος από τη γέρυφα καθώς έγραψε πως είναι καταπλητικό το πόσο καθαρά η γέφυρα ξεχωρίζει από το γαλάζιο της θάλασσας

isthmos.gr

Βουλή: Οι κότες δεν έφτασαν! 150 φιλέτα κοτόπουλο, μπόλικο αλκοόλ και δεκάδες ταψιά!


Όταν άνοιγε η κάμερα χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, συνήθως τα έδρανα ήταν αδειανά. Ακόμα και όταν ανέβηκε στο βήμα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, οι βουλευτές ήταν λιγοστοί στο ακροατήριο.
Που ήταν όλοι; Εκαναν ουρές στο εντευκτήριο. Δηλαδή, στο εστιατόριο της Βουλής, όπου γινόταν μάχη για ένα τραπέζι. Οι εργαζόμενοι στην κουζίνα ήταν "στα κάγκελα" αφού δεν προλάβαιναν τις παραγγελίες.

Εφυγαν: 150 μερίδες φιλέτο κοτόπουλο, ταψιά με άλλα φαγητά, ενώ, ούτε λόγος για το πόσο αλκοόλ καταναλώθηκε. Άλλωστε οι περισσότεροι ήταν εκεί από τις 10 το πρωί έως τα ξημερώματα της Παρασκευής....

newsit.gr

Παρέμβαση της δικαιοσύνης ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα απόρρητα έγγραφα Βενιζέλου - "Δεν έχετε χιούμορ" απαντά το ΠΑΣΟΚ

- Η κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν λέει να κοπάσει
- Αιτία, τα όσα είπε το βράδυ της Πέμπτης στην Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος ότι δηλαδή διαθέτει αντίγραφα αμυντικού ενδιαφέροντος και από τη θητεία του στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας
- Σκληρές ανακοινώσεις και από τις δυο πλευρές

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι "αναμένει την άμεση και αυτεπάγγελτη παρέμβαση των Αρχών, που είναι αρμόδιες για την προστασία του στρατιωτικού απορρήτου, την παραβίαση του οποίου ο κ. Βενιζέλος θεώρησε πρόσφορη για περίεργο χιούμορ».

Σε ανακοίνωσή του ο Θοδωρής Δρίτσας, Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών και Υπεύθυνος Τομέα Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ., δηλώνει έκπληκτος αλλά και προβληματισμένος από τα λεγόμενα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ότι εξακολουθεί να διατηρεί στο αρχείο του φωτοτυπίες από άκρως απόρρητα έγγραφα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

"Οι δηλώσεις αυτές γεννούν σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με την νομιμότητα και σκοπιμότητα διατήρησής τους στο προσωπικό αρχείο απελθόντων Υπουργών Εθνικής Άμυνας και τους κινδύνους, που ενδέχεται να προέλθουν από την διατήρηση εθνικά ευαίσθητων πληροφοριών σε ιδιωτικά αρχεία", τονίζει.

Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ απάντησε σε ειρωνικό ύφος.

"Είναι πραγματικά για λύπηση η σοβαροφανής αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή αποστροφή της ομιλίας του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που απαντώντας στον οχετό των άθλιων συκοφαντιών που εκτοξεύονταν από το ΣΥΡΙΖΑ επί μήνες για τη «λίστα Λαγκάρντ», είπε ότι και ο υπουργός Εθνικής Αμύνης λαμβάνει άτυπα αντίγραφα εγγράφων της αρμοδιότητάς του που τα διατηρεί στο προσωπικό του αρχείο για να οργανώσει πραξικόπημα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ!" τονίζει.

Και συνεχίζει: "Ο αρμόδιος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί το χιούμορ αυτό περίεργο, προφανώς διότι η θεσμική αυστηρότητα του ΣΥΡΙΖΑ και η προσήλωσή του στη νομιμότητα δεν του επιτρέπει να έχει κανενός είδους χιούμορ ως κόμμα. Χρειάζεται άλλωστε απόλυτη σοβαρότητα για να οργανώσεις μια τέτοια επαγγελματική σκευωρία για την υπόθεση της λίστας.
Ως προς το πώς λειτουργεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν χρειάζεται πάντως να ανησυχούν. Η διακίνηση της αλληλογραφίας των Γενικών Επιτελείων και Γενικών Διευθύνσεων με την πολιτική ηγεσία διεξάγεται σύμφωνα με πολύ σαφείς κανόνες.
Αν διάβαζαν άλλωστε την απάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον κ. Τσίπρα χθες στη Βουλή θα έβλεπαν σε τι είδους άτυπα αντίγραφα αναφερόταν ο κ. Βενιζέλος.
Ίσως χρειάζεται να ξεκουραστούν λίγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν συνεχίσουν στον καμβά των επιθέσεων τους κατά του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του. Δεν τους βγαίνει."

newsit.gr

Οι ορκωμοσίες των Αμερικανών Προέδρων, όπως τις θυμάται ο φακός

Eisenhower-lasso
Η ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, στάθηκε αφορμή για να θυμηθούν τα αμερικανικά ΜΜΕ κάποιες από τις πλέον χαρακτηριστικές αντίστοιχες στιγμές στο ιστορικό παρελθόν της υπερδύναμης.
Τα “Υστερόγραφα” σας παρουσιάζουν το φωτογραφικό αφιέρωμα.

Photo Gallery
 

Το Ταμείο Επιχειρημα​τικότητας Πελοποννήσ​ου θα είναι έτοιμο να προσφέρει ουσιαστικέ​ς λύσεις στις επιχειρήσε​ις όταν ολοκληρωθο​ύν τα ΠΕΠ


Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, σχετικά με το ΠΕΠ Πελοποννήσου, η Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου προέβη στην παρακάτω δήλωση:
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Περιφερειάρχης Κύριος Τατούλης δουλεύουν αδιάκοπα για να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα  των μικρών επιχειρήσεων και να δημιουργήσουν συνθήκες ανάπτυξης  αλλά και εργαλεία στήριξης της επιχειρηματικότητας.  Δυστυχώς η κεντρική εξουσία αλλά και διάφορες αντιπολιτευόμενες φωνές στην περιοχή μας όχι μόνο δεν αντιλαμβάνονται τα πραγματικά προβλήματα των μικρών επιχειρήσεων αλλά προωθούν και επικίνδυνες προτάσεις και ιδέες. Οι μεν επιμένουν σε παρωχημένες πρακτικές επιδοτούμενων προγραμμάτων που το μόνο που προσφέρουν είναι εφήμερα πολιτικά οφέλη καθώς δεν υπάρχει η απαιτούμενη ρευστότητα στην αγορά για να αξιοποιηθούν από τις επιχειρήσεις. Οι δε οραματίζονται την πλήρη κρατικοποίηση και άρα τον αφανισμό των μικρών επιχειρήσεων που ευτυχώς δεν βρίσκει εκφραστές στην ελληνική κοινωνία.
Η Περιφέρεια μένοντας πιστή στο στρατηγικό σχεδιασμό της θα εποπτεύει το πρόγραμμα ΠΕΠ μικρών επιχειρήσεων καθώς και τα υποστηρικτικά προγράμματα του ΕΤΕΑΝ και του Jeremie αν και θεωρούμε ότι η πρόσβαση των επιχειρήσεων σε πηγές ρευστότητας για να καλύψουνε την ιδία συμμετοχή των επενδύσεων παραμένει πολύ δύσκολη. Παράλληλα συνεχίζουμε την διαβούλευση και τον σχεδιασμό του Ταμείου Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου η δημιουργία του οποίου σύντομα θα προσφέρει ουσιαστικές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των μικρών επιχειρήσεων που είναι η δυσκολία πρόσβασης σε κεφάλαια κίνησης.
Όταν οι ανακοινώσεις εκατομμυρίων παρέλθουν και το πρόγραμμα ΠΕΠ μικρών επιχειρήσεων ενισχύσει κάποιες επιχειρήσεις που ήδη έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια, το Ταμείο Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου θα είναι έτοιμο να προσφέρει ουσιαστικές λύσεις στις επιχειρήσεις που έχουν πραγματικά ανάγκη.    

 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΛΑΔΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

OLIVES83a.jpg
 
Στόχος της Ελαιοτεχνία είναι η προβολή και προώθηση του ελαιοκομικού τομέα. www.eleotexnia.gr Τόπος συνάντησης για τυποποιητές, μηχανήματα ελαιοτριβείου, εξοπλισμό, μηχανήματα εμφιάλωσης και τυποποίησης ελαιολάδου. Με αφορμή την 5η Ελαιοτεχνία 2013, έκθεση ελιάς και ελαιολάδου αναδημοσιεύουμε την S.W.O.T. ανάλυση κλάδου παραγωγής ελαιολάδου.

ΙΣΧΥΡΑ ΣΗΜΕΙΑ (STRENGTHS)

Να που πάνε τα λεφτά...



Με χρυσά κουτάλια τρώνε οι ιδιοκτήτες των Media λόγω του ΟΠΑΠ

«Για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό», αναφέρουν όλες οι διαφημίσεις του ΟΠΑΠ πως πάνε τα χρήματα του οργανισμού. Όμως στην πραγματικότητα μόνο έτσι που δεν είναι καθώς οι βαρόνοι των Media αλλά και άλλοι «ψιλικατζήδες» φαίνεται πως γεμίζουν τις τσέπες τους εξαιτίας του ΟΠΑΠ.
Πιο συγκεκριμένα, τη λίστα των χορηγιών που έδωσε ο ΟΠΑΠ σε ΜΜΕ για το 2012, αποκάλυψε σήμερα η δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας, Αριστέα Μπουγάτσου.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ: «Πρωταθλητές των χορηγιών» (τα ποσά είναι άνευ ΦΠΑ) είναι η Nova sports με 7.500.000 ευρώ (ειδικό αθλητικό κανάλι), ο ANTENNA TV με 1000000 ευρώ, ο όμιλος της «Καθημερινής»-ΣΚΑΪΤν-ΣΚΑΪ Ρ/skai.gr-Metropolis με 965.000 ευρώ, η εφημερίδα «Πρώτο θέμα» με την ιστοσελίδα της (protothema.gr) με 650.000 ευρώ, η εφημερίδα «Real» και η ιστοσελίδα της (real.gr) με 500.000 ευρώ, ο όμιλος «Εθνος»-«Ημερησία» με 750.000 ευρώ, με τον οποίο ο ΟΠΑΠ υποτίθεται ότι βρίσκεται σε χρόνια αντιδικία, επειδή ο πρώτος παραβίασε συμφωνία με τον ΟΠΑΠ διαφημίζοντας ανταγωνιστές του.

Ο Ριζοσπάστης και η Άποψη του Βίκτωρα Μητρόπουλου
Καλοπληρωμένες χορηγίες έλαβαν μέχρι και κομματικές εφημερίδες, όπως είναι η «Αυγή» και ο «Ριζοσπάστης», από 100.000 ευρώ εκάστη, η νεοπαγής «Δημοκρατία» 100.000 ευρώ, αλλά τις ξεπερνά όλες η εφημερίδα «Αποψη», η οποία έλαβε 120.000 ευρώ.
Με δεκάδες χιλιάδες ευρώ επιχορηγούνται έντυπα του ειδικού τύπου του στοιχήματος.
Ενδεικτικά αναφέρονται οι χορηγίες στην εφημερίδα 12X & 12ΧΜΠΟΥΚ με 203.252 ευρώ, στην εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΣΤΗΛΗ/ΠΡΟΓΝΩΣΠΟΡ/ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ με το ποσόν των 203.252 ευρώ.
Από τα ενημερωτικά sites το μεγαλύτερο ποσό χορηγίας κατευθύνεται στη zougla.gr, 150.000 ευρώ, ακολουθεί η οικονομική ιστοσελίδα capital.gr με 121.951 ευρώ, το newsbeast.gr με 100.000 ευρώ κ.λπ.
Εντύπωση προκαλεί η σταθερή επί χρόνια επιχορήγηση του ΤΗΛΕΑΣΤΥ, μέχρι πρότινος κομματικού καναλιού του ΛΑΟΣ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ
 
 
pinakio.blogspot.gr

Συγκλονιστ​ική ομολογία Βενιζέλου: Έχει τα αμυντικά σχέδια της χώρας σπίτι του

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Μετά την ομολογία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας και να τιμωρηθεί ο κ. Βενιζέλος βάσει των άρθρων 146 και 147 του Ποινικού Κώδικα, σχετικά με την παραβίαση μυστικών της Πολιτείας. Άλλωστε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη θητεία του κρίθηκε παχύσαρκος και δεν υπηρέτησε ως Ι1.

Καλαμάτα: Βραβείο με την επωνυμία του π. νομάρχη Μεσσηνίας Π. Φωτέα

Ο Δήμος Καλαμάτας προκήρυξε το βραβείο με την επωνυμία Παναγιώτη Φωτέα που έχει θεσπιστεί για να τιμηθεί η μνήμη του αείμνηστου πρώτου αιρετού νομάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Φωτέα, με χρηματικό έπαθλο τριών χιλιάδων ευρώ.
Το βραβείο αυτό είναι ετήσιο, πανελλήνιο και αναφέρεται σε βιβλίο δοκιμίων κοινωνικοπολιτικού στοχασμού που έχει εκδοθεί από το Φεβρουάριο του 2012 έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2013 και θα έχει κατατεθεί πριν τη λήξη της προθεσμίας αυτής, δηλαδή 28 Φεβρουαρίου 2013, σε τέσσερα αντίτυπα στο δικηγορικό γραφείο της Ελένη Φωτέα (Μέρλιν 4 – 10671 Αθήνα) με την ένδειξη «Για το Βραβείο Παν. Φωτέα».
Το βραβείο θα απονεμηθεί σε επίσημη τελετή περί την 25η Μαρτίου 2013, ενώ την αξιολόγηση των βιβλίων θα κάνει επιτροπή που αποτελείται από τους Γεώργιο Μητσόπουλο, καθηγητή Πανεπιστημίου & Ακαδημαϊκό, Νίκη Καλτσόγια-Τουρναβίτη, καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνο Τσιρόπουλο, συγγραφέα, Νικόλαο Μηλιώνη, καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου κι Αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τον Παναγιώτη Νίκα, φιλόλογο & δήμαρχο Καλαμάτας.

aytodioikisi.gr

Ένας Έλληνας για δήμαρχος Νέας Υόρκης

Το αμερικάνικο όνειρο σε όλο του το μεγαλείο έχει βαλθεί να ζήσει ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος ομογενής Τζον Κατσιματίδης. Ο πρώην μανάβης και νυν ιδιοκτήτης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ αποφάσισε να αφήσει για λίγο στην άκρη τις επιχειρήσεις και να αφοσιωθεί στο κοινό καλό διεκδικώντας τη δημαρχία της Νέας Υόρκης.
Το ενδιαφέρον του για την πολιτική γεννήθηκε αρχικά πριν από τέσσερα χρόνια, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Neo Magazine«, όταν ένιωσε πως δεν είχε κάτι άλλο πλέον να προσφέρει στον χώρο των επιχειρήσεων. Τότε όμως ο Μάικλ Μπλούμπεργκ αποφάσισε ότι ήθελε να διεκδικήσει για τρίτη φορά το αξίωμα και ο κ. Κατσιματίδης έκανε πίσω. Φέτος ο 64χρονος ομογενής νιώθει πάλι την επιθυμία και, όπως όλα δείχνουν, το έδαφος είναι πρόσφορο προκειμένου να κυνηγήσει με επιτυχία το όνειρό του.
«Το βλέπω πολύ σοβαρά. Αν εξασφαλίσω το χρίσμα, θα δαπανήσω 20-30 εκατομμύρια ευρώ για την καμπάνια μου. Υπάρχει πολύς κόσμος που έχει βάλει υποψηφιότητα, έχει ξοδέψει πολλά χρήματα κι έχει χάσει. Ο Ρον Λόντερ, με περιουσία δισεκατομμυρίων, έχασε. Ο Μάικλ Χάφινγκτον, με περιουσία πολλών εκατομμυρίων, έχασε. Τα χρήματα βοηθούν, αλλά δε σου εξασφαλίζουν την κορυφή» δήλωσε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στην επικοινωνία με τους πολίτες. «Εγώ επικοινωνώ με τον κόσμο. Δεν είμαι ελιτιστής. Δεν μου αρέσουν οι ελιτιστές. Μεγάλωσα στη φτωχική πλευρά της πόλης. Πήγα σχολείο στο Μπρονξ. Αισθάνομαι το ίδιο άνετα, είτε τρώω με βασιλείς και προέδρους είτε τρώω σουβλάκι με τους φίλους μου. Είμαι άνετος και στους δυο κόσμους» κατέληξε στη συνέντευξή του ο κ. Κατσιματίδης.

aytodioikisi.gr

Δήμοι: 50.000 προσλήψεις άνεργων νέων μέσω ΕΕ

Την πρόταση – πρωτοβουλία «EU–STARTER» του Συμβουλίου των Δήμων και των Περιφερειών της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη κατέθεσαν σήμερα ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Frederic Vallier και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ζητώντας την υιοθέτησή της και από τη χώρα μας, όπου η ανεργία των νέων ξεπερνά το 57%, κατέχοντας τη θλιβερή πρωτιά σε όλη των Ευρώπη.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους μεταξύ 18 και 26 ετών που είναι άνεργοι. Ρεαλιστικός στόχος θεωρείται να υποστηριχτούν 1 εκατομμύριο νέοι σε όλες τις χώρες μέλη, ενώ για τη χώρα μας μπορούν να καλυφθούν 50.000 νέοι για ένα χρόνο με δυνατότητα παράτασης για ένα χρόνο ακόμη. Η χρηματοδότηση είναι εξ ολοκλήρου από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Tαμείο. Οι τομείς που θα μπορούν να απασχοληθούν είναι δημοτικές υπηρεσίες, κοινωνικές δομές, παιδικοί σταθμοί, δημοτικές βιβλιοθήκες, κέντρα νεότητας, δημοτικά μουσεία, δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, σχολεία κ.λπ.
Στόχος είναι η βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών από αυτούς τους φορείς. Οι νέοι θα αναλάβουν την παροχή συμπληρωματικών υπηρεσιών χωρίς να αντικαταστήσουν το ήδη υπάρχον εργατικό δυναμικό.
Ο υπουργός Εργασίας εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του και απεδέχθη την πρόταση του CEMR και της ΚΕΔΕ. Η υλοποίηση του προγράμματος να ξεκινήσει άμεσα από την Ελλάδα, ως πρώτη χώρα στην ανεργία των νέων.
Η ανάγκη για την ανάληψη μιας τέτοιας πρωτοβουλίας προέκυψε στη σύνοδο της Ολομέλειας του CEMR στην Κοπεγχάγη τον Μάρτιο του 2012, όπου η ΚΕΔΕ κατέθεσε σειρά προτάσεων για την ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους της ευρωπαϊκής Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης τόσο στη χώρα μας όσο και στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.
Αποτέλεσμα αυτών είναι τόσο η πρωτοβουλία «EU –STARTER», όσο και η επικείμενη συνδιάσκεψη δήμων και περιφερειών όλου του ευρωπαϊκού νότου στο Παρίσι. Η πρόταση για την υλοποίηση του προγράμματος «EU –STARTER» έγινε ήδη αποδεκτή από τον πρόεδρο της ΕΕ Jose Manuel Barroso και αναμένεται η έγκρισή της από τις κυβερνήσεις των 27 προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίησή της

aytodioikisi.gr

Τότε που ο Ανδρέας έμαθε για την εκλογή Σημίτη και… άλλαξε πλευρό

Kostas-Simitis-Akis-Tsoxatzopoulos-George-Papandreou

Tου ΜΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

“Λένε ότι βγήκε ο Σημίτης”… Ήταν 18 Ιανουαρίου του 1996, όταν η Ελένη Καλογεροπούλου, η οποία κάλυπτε το ρεπορτάζ ΠΑΣΟΚ για την τηλεόραση του τότε Alpha, είχε μετακομίσει από την τέντα του Ωνασείου, εκεί όπου νοσηλευόταν ασθενής ο Ανδρέας Παπανδρέου, στους διαδρόμους της Βουλής, για την μέχρι τότε… αδιανόητη μάχη διαδοχής του ιδρυτή του Κινήματος.
Ο δισταγμός και η έκπληξη φυσικά ξεπερνούσαν την αυθόρμητη αντίδραση της δημοσιογράφου. Και παρόλο που ο Γιώργος Δρυς, εκ των “υπασπιστών” του τότε διεκδικητή της πρωθυπουργίας διαβεβαίωνε τους συντάκτες των ΜΜΕ ότι πράγματι, ο… άλλος, τον οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε διαγράψει προ καιρού, κέρδιζε τον Άκη Τσοχατζόπουλο στην τελική μάχη, οι περισσότεροι διατηρούσαν τις αμφιβολίες τους.
Το σκορ 86 έναντι 75. Οι 11 ψήφοι που άλλαξαν τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, και φυσικά του ΠΑΣΟΚ, που περισσότερο από κάθε άλλο κόμμα επηρέασε την εθνική διαδρομή του τόπου μέχρι το χείλος του γκρεμού και… λίγο παρακάτω. 11 ψήφοι που δεν επέτρεψαν στον ευρισκόμενο σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού Άκη Τσοχατζόπουλο να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Η εκλογή Σημίτη ήταν μεγάλη έκπληξη. Επειδή όλοι πίστευαν ότι το παπανδρεϊκό μπλοκ θα κατάφερνε να εκλέξει έναν από τους δυο “ομόσταβλους”, Άκη Τσοχατζόπουλο και Γεράσιμο Αρσένη. Στην πράξη αποδείχτηκε ότι η αδυναμία των δυο τελευταίων να τα βρουν μεταξύ τους, οδηγήσε στην ήττα, που άνοιξε το δρόμο για την επέλαση του “εκσυγχρονισμού”, και την άλωση και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, τον Ιούνιο του 1996, μια εβδομάδα μετά την απώλεια του Ανδρέα Παπανδρέου.
Οι περισσότεροι είχαν υποτιμήσει τον “δαιμόνιο” Θεόδωρο Τσουκάτο, την προοπτική που έδινε ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης ως “αντίβαρο” στον παπανδρεϊσμό, τη… λατρεία που από τότε έδειχναν τα ΜΜΕ και οι ισχυροί του επιχειρηματικού κόσμου στον μετέπειτα πρωθυπουργό, και κυρίως το διαχρονικό και συνεπές αίσθημα αυτοσυντήρησης του ΠΑΣΟΚ.
Όσο κι αν ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν “ο δικός τους άνθρωπος”, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ γνώριζαν ότι με εκείνον επικεφαλής δεν είχαν καμία τύχη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία του αείμνηστου Μιλτιάδη Έβερτ. Θα έχαναν πανηγυρικά στις εκλογές που πλησίαζαν… τρέχοντας, επομένως θα έχαναν την εξουσία. Και η εξουσία υπήρξε διαχρονικά το πιο… ωμό πολιτικό επιχείρημα για να κινηθούν διαδικασίες και να τρέξουν εξελίξεις.
Εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι η εκλογή Σημίτη, τόσο στην πρωθυπουργία όσο και αργότερα στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ είχε… άρωμα παπανδρεϊσμού. Το παρασκήνιο επιμένει ότι στις 18 Ιανουαρίου του 1996, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ψηφίσει τον Κώστα Σημίτη και όχι τον Άκη Τσοχατζόπουλο, όπως θα ήθελε ο ασθενής πατέρας του. Το ίδιο είχε κάνει και το “άλλο παιδί” του Ανδρέα, ο Κώστας Λαλιώτης, επιτρέποντας στον Σημίτη να περάσει στον δεύτερο γύρο με αντίπαλο τον Άκη Τσοχατζόπουλο και όχι τον Γεράσιμο Αρσένη, από τον οποίο πιθανότατα θα έχανε.
Ποιός θα ξεχάσει το ιστορικό πλέον “Γιώργο χάσαμε”, του Γεράσιμου Αρσένη, τη στιγμή που αποδέχτηκε την ήττα του, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ο “Γιώργος” μάλλον ήταν… ο γνωστός, έστω κι αν χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια για να οπτικοποιηθεί εκείνη η ήττα του τελευταίου των Παπανδρέου που έγινε πρωθυπουργός.
Ποιός θα ξεχάσει ακόμη το, εξίσ0υ ιστορικό “Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ”, που αναφώνησε ο Δημήτρης Μπέης, προεδρεύων της συνεδρίασης, βλέποντας τον Κώστα Σημίτη, τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γεράσιμο Αρσένη να δίνουν τα χέρια, και τους υπόλοιπους βουλευτές να τους χειροκροτούν. Αυτό ήταν, πράγματι, το ΠΑΣΟΚ, για το οποίο η ελληνική κοινωνία και η Ιστορία, προσυπογράφουν σήμερα ένα εντελώς διαφορετικό αποτύπωμα συμπεράσματος για τη διαδρομή του και τη συμβολή του στη διαμόρφωση μιας Ελλάδας που έγινε παράκλητη των εταίρων και δανειστών της.
Ποιος θα ξεχάσει φυσικά, το ιστορικό ανέκδοτο που συνόδευσε εκείνη την εκλογή, και φαίνεται να μην είναι ανέκδοτο αλλά… πραγματικότητα: Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ενημερώθηκε στο κρεβάτι του στο Ωνάσειο για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και την εκλογή Σημίτη, παρέμεινε σιωπηλός. Και… άλλαξε πλευρό. Ήξερε άλλωστε το ΠΑΣΟΚ, που ο ίδιος δημιούργησε, καλύτερα από τον καθένα.

sterografa.gr

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης αυξήθηκε από τα 60 ευρώ το 2010, στα 330 ευρώ ανά χιλιόλιτρο το 2012.
Από την αύξηση αυτή, προσδοκούσατε ενίσχυση των δημοσιών εσόδων κατά 1 και πλέον δισ. ευρώ.
Η πραγματικότητα, όμως, αποδεικνύει ότι η κάθετη πτώση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης κατά 80% δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες σας στον τομέα των εσόδων, παρά το γεγονός ότι η τελική τιμή του καυσίμου, καθιστά την αγορά του τεράστιο πρόβλημα για τους έλληνες πολίτες.
Πρόσφατα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών αποδεικνύουν τον ισχυρισμό και το δικό μου αλλά και πολλών άλλων:
Το τελευταίο δίμηνο του 2012, τα δημόσια έσοδα από τον ειδικό φόρο, αυξήθηκαν κατά 36 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το 2011.
Ωστόσο, η αύξηση αυτή παρασάγγας απέχει από το στόχο του 1,1 δις ευρώ.
Στο σύνολο του 2011, οι αντίστοιχες εισπράξεις ήταν 1,165 δισ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι παρά τον εξαπλασιασμό του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, τα δημόσια έσοδα δεν αυξάνονται.
Στην πραγματικότητα, ο στόχος για δημόσια έσοδα μέσα στο 2012, που θα έφθαναν τα 4,5 δις ευρώ από φορολογία καυσίμων, δεν είναι εφικτός.
Γιατί, απλώς, η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης έχει μειωθεί υπερβολικά.
Αντιλαμβάνομαι και συμφωνώ ότι η αύξηση του Ειδικού Φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης έγινε με σκοπό την πάταξη του λαθρεμπορίου στην αγορά των καυσίμων, αλλά έχει αποδειχθεί ανεπαρκής.

Νέες διευκρινήσεις για την απελευθέρωση των φαρμακείων ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ

Επανερχόμενος στο θέμα της αδειοδότησης των φαρμακείων στην Ελλάδα, ο ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, μέλος της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE), κατέθεσε νέα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας διευκρινήσεις για περιορισμούς που εξακολουθούν να ισχύουν και αποσκοπούν στη διατήρηση μικρών τοπικών μονοπωλίων γύρω από συνταγογραφικά κέντρα, για το καθεστώς των αποστάσεων που ακόμη λειτουργεί περιοριστικά για το άνοιγμα νέων φαρμακείων και για τον τρόπο εφαρμογής των πληθυσμιακών ορίων για νέα φαρμακεία που εξακολουθεί να διατηρεί μονοπωλιακές καταστάσεις.
Αναλυτικά στην ερώτηση του Θόδωρου Σκυλακάκη αναφέρονται τα εξής:
Σε συνέχεια της προηγούμενης ερώτησής μου προς την Επιτροπή,αναφορικά με το θέμα της αδειοδότησης των φαρμακείων στην Ελλάδα(E-009719/2012) και κατόπιν σχετικής επιστολής του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (1), ερωτάται η Επιτροπή:
1. Εάν γνωρίζει πόσες νέες άδειες δόθηκαν για το άνοιγμα φαρμακείων, με βάση το καθεστώς του νόμου 3918/2011, γύρω από συνταγογραφικά κέντρα (Νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας) ή εάν ακόμα ισχύουν περιορισμοί που αποσκοπούν στη διατήρηση της μονοπωλιακής θέσης όσων ήδη διατηρούν φαρμακεία έξω από Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.
2. Εάν γνωρίζει το ισχύον καθεστώς για την τήρηση αποστάσεων μεταξύ φαρμακείων και ειδικότερα εάν αυτές τροποποιήθηκαν ή παρέμειναν ως είχαν, με αποτέλεσμα κάποιοι απ’ όσους έλαβαν άδεια ίδρυσης, να μη μπορούν να βρουν κατάστημα που να πληρεί τον σχετικό όρο περί τήρησης αποστάσεων από τα ήδη υπάρχοντα φαρμακεία.
3. Εάν γνωρίζει πώς ακριβώς λειτουργεί στην πράξη το πληθυσμιακό όριο του ενός φαρμακείου ανά 1000 κατοίκους, εάν δηλαδή είναι δυνατή η ίδρυση και δεύτερου φαρμακείου μόλις υπάρχει αξιοσημείωτη υπέρβαση του σχετικού ορίου ή αν για παράδειγμα απαιτούνται 2001 κάτοικοι για να επιτραπεί η ίδρυση 2ου φαρμακείου, με αποτέλεσμα να διατηρείται η μονοπωλιακή κατάσταση σε χωριά με σχεδόν 2.000 κατοίκους.
4. Γνωρίζει εάν υπήρξε ενιαίο κριτήριο από πλευράς υπολογισμού των πληθυσμιακών κριτηρίων για την ίδρυση νέων φαρμακείων και ειδικότερα εάν ιδρύθηκαν νέα φαρμακεία, όχι με βάση τον ν.3852/2010 (Καλλικράτης) για την αναδιοργάνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά με βάση την αυτοδιοικητική διαίρεση της χώρα σύμφωνα με τον προγενέστερο ν. 2539/1997 (Καποδίστριας), με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά δύσκολη η έκδοση νέων αδειών σε αστικά κέντρα;
 
Βασίλης Τσιατσιάμης
Γραφείο Τύπου Θόδωρου Σκυλακάκη

Ερώτηση στη Βουλή 82 βουλευτων για τις εισπρακτικ​ές εταιρείες

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης κατέθεσαν 82 Βουλευτές (76 της Νέας Δημοκρατίας,4 ανεξάρτητοι, 1 του ΠΑΣΟΚ, 1 της ΔΗΜΑΡ) με θέμα την επανεξέταση και αναθεώρηση του γενικού θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις («εισπρακτικών εταιρειών»).
Οι 82 Βουλευτές τονίζουν πως η οικονομική κρίση έχει αλλάξει σημαντικά τον τρόπο και το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς ενώ έχει δημιουργήσει ασφυκτικές πιέσεις (οικονομικές και ψυχολογικές) στους πολίτες και στις οικογένειές τους. Ο αριθμός των συμπολιτών μας που δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και έχουν συσσωρευμένα χρέη αυξάνεται διαρκώς.
Το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις («εισπρακτικών εταιρειών») επικεντρώνεται αποκλειστικά στην αποπληρωμή των οφειλών δίχως να λαμβάνει υπόψη τις παρούσες συνθήκες της οικονομικής κρίσης και τις πολύπλευρες συνέπειές της στους πολίτες. Οι συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις σε ένα άτομο που αδυνατεί να αποπληρώσει τα χρέη του,αποτελεί έναν έμμεσο τρόπο άσκησης ψυχολογικής βίας, αφού γνωρίζουν την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Επίσης, οι εταιρείες αυτές κάνουν κατάχρηση του δικαιώματος επικοινωνίας που έχουν με τον οφειλέτη παραβιάζοντας συχνά το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο ως προς τη συχνότητα των κλήσεων αλλά και την ώρα των κλήσεων τόσο στο χώρο οικίας όσο και στο χώρο εργασίας. Παράλληλα,πολλές φορές διατηρούν τους αριθμούς επικοινωνίας, δικαίωμα το οποίο κανονικά έχουν μόνο οι τράπεζες.
 Ακόμη, σύμφωνα με την απάντησή σας (Αρ. Πρωτ. Β13-244)σε προηγούμενη ερώτησή μου (Αρ. Πρωτ. 4220/21.11.2012), το θεσμικό πλαίσιο έχει παραβιαστεί αρκετές φορές και έχουν επιβληθεί χρηματικά πρόστιμα συνολικού ύψους 390.000 ευρώ σε 8 «εισπρακτικές εταιρείες» πράγμα το οποίο επιβεβαιώνει την ανάγκη αλλαγής λειτουργίας των εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις. («εισπρακτικών εταιρειών»).
Οι 82 Βουλευτές ζητούν από την κυβέρνηση να επανεξετάσουν το γενικό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των «εισπρακτικών εταιρειών» ώστε να στοχεύει στην αποπληρωμή των οφειλών με πιο «ανθρώπινους» όρους;
 
1. Χρίστος Δήμας Ν.Κορινθίας
2. Γιάννης Καράμπελας Ν. Βοιωτίας
3. Ιωάννης Κεφαλογιάννης Ν. Ρεθύμνου
4. Κουκουδήμος Κωνσταντίνος Ν. Πιερίας
5. Κλειτισώτης Κωνσταντίνος Ν. Καβάλας
6. Λεονταρίδης Θεόφιλος Ν. Σερρών
7. Βεσυρόπουλος Απόστολος Ν. Ημαθίας
8. Κόνσολας Εμμανουήλ Ν. Δωδεκανήσου
9. Μακρή-Θεοδώρου Ελένη Ν. Φθιώτιδας
10. Σκόνδρα Ασημίνα Ν. Καρδίτσας
11. Γιάννης Μιχελάκης Επικρατείας
12. Σαμπαζιώτης Δημήτρης Ν. Μεσσηνίας
13. Βλάχος Γεώργιος Ν. Αττικής
14. Αναστασιάδης Σάββας Β’ Θεσσαλονίκης
15. Στύλιος Γιώργος Ν. Άρτης
16. Υψηλάντης Βασίλειος- Νικόλαος Ν. Δωδεκανήσου
17. Ασημακοπούλου Άννα Ν. Ιωαννίνων
18. Χριστογιάννης Δημήτριος Ν. Πιερίας
19. Γεωργαντάς Γεώργιος Ν. Κιλκίς
20. Παπαδόπουλος Μιχάλης Ν. Κοζάνης
21. Τσουμάνης Δημήτριος Ν. Πρεβέζης
22. Ταμήλος Μιχαήλ Ν. Τρικάλων
23. Κοψαχείλης Τιμολέων Ν. Γρεβενών
24. Καραμανλή Άννα Β’ Αθηνών
25. Κέλλας Χρήστος Ν. Λαρίσης
26. Κυριαζίδης Δημήτριος Ν. Δράμας
27. Τασούλας Κωνσταντίνος Ν. Ιωαννίνων
28. Κόλλιας Κωνσταντίνος Ν. Κορινθίας
29. Ταγαράς Νικόλαος Ν. Κορινθίας
30. Μάνη-Παπαδημητρίου Άννα Ν. Πιερίας
31. Κοντογεώργος Κωνσταντίνος Ν. Ευρυτανίας
32. Ανδριανός Ιωάννης Ν. Αργολίδος
33. Δαβάκης Θανάσης Ν. Λακωνίας
34. Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρος Ν. Έβρου
35. Νεράντζης Αναστάσιος Β’ Πειραιώς
36. Αυγερινοπούλου Διονυσία- Θεοδώρα Ν. Ηλείας
37. Τσαβδαρίδης Λάζαρος Ν. Ημαθίας
38. Σενετάκης Μάξιμος Ν. Ηρακλείου
39. Μπασιάκος Ευάγγελος Ν. Βοιωτίας
40. Ταλιαδούρος Σπύρος Ν. Καρδίτσας
41. Βογιατζής Παύλος Ν. Λέσβου
42. Σκρέκας Κώστας Ν. Τρικάλων
43. Βιρβιδάκης Κυριάκος Ν. Χανίων
44. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος Α’ Θεσσαλονίκης
45. Σολδάτος Θεόδωρος Ν. Λευκάδος
46. Νταβλούρος Αθανάσιος Ν. Αχαΐας
47. Σταμενίτης Διονύσιος Ν. Πέλλης
48. Καρανάσιος Ευθύμιος Ν. Χαλκιδικής
49. Βλάχβεης Μενέλαος Ν. Σερρών
50. Κικίλιας Βασίλης Α’ Αθηνών
51. Τζαμτζής Ιορδάνης Ν. Πέλλης
52. Κακλαμάνης Νικήτας Α’ Αθηνών
53. Μαρτίνου Γεωργία Ν. Αττικής
54. Πατριανάκου Φεβρωνία Ν. Λακωνίας
55. Κουτσογιαννακόπουλος Κωνσταντίνος Ν. Φθιώτιδας
56. Αραμπατζή Φωτεινή Ν. Σερρών
57. Μάρκου Κατερίνα Β’ Θεσσαλονίκης
58. Αντωνίου Μαρία Ν. Καστοριάς
59. Βλαχογιάννης Ηλίας Ν. Τρικάλων
60. Γιακουμάτος Γεράσιμος Β’ Αθηνών
61. Μαρκογιαννάκης Χρήστος Ν. Χανίων
62. Πιπιλή Φωτεινή Α’ Αθηνών
63. Σιούφας Παύλος Ν. Καρδίτσας
64. Μπέζας Αντώνης Ν. Θεσπρωτίας
65. Μιχελογιαννάκης Ιωάννης Ν. Ηρακλείου
66. Γεροντόπουλος Κυριάκος Ν. Έβρου
67. Καλαντζής Γιώργος Ν. Καβάλας
68. Κεγκέρογλου Βασίλης Ν. Ηρακλείου
69. Ντινόπουλος Αργύρης Β’ Αθηνών
70. Κοντός Αλέξανδρος Ν. Ξάνθης
71. Κωνσταντόπουλος Γεώργιος Ν. Πιερίας
72. Μπατσαρά Γεωργία Ν. Ημαθίας
73. Κατσαφάδος Κωνσταντίνος Α’ Πειραιώς
74. Καρασμάνης Γεώργιος Ν. Πέλλης
75. Αυγενάκης Λευτέρης Ν. Ηρακλείου
76. Μητσοτάκης Κυριάκος Β’ Αθηνών
77. Μπακογιάννη Ντόρα Επικρατείας
78. Κοντογιάννης Γιώργος Ν. Ηλείας
79. Μαρίνος Ανδρέας Ν. Ηλείας
80. Κασαπίδης Γεώργιος Ν. Κοζάνης
81. Πασχαλίδης Ιωάννης Ν. Καβάλας
82. Σταυρογιάννης Νικόλαος Ν. Φθιώτιδας

Όταν ο… Βαγγέλης, ξαναέγινε… Βενιζέλος

beni200
Τα αυτογκόλ δεν τα απέφυγε, με κορυφαίο φυσικά την αποστροφή περί των… αμυντικών σχεδίων της χώρας, που πήρε σπίτι του φεύγοντας από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το γενικό συμπέρασμα από τη χθεσινή παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή ωστόσο, είναι ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ… ξαναβρήκε τον εαυτό του.
Ή μάλλον, θύμισε τον πολιτικό που φάνταζε ως η αυτονόητη “εναλλακτική λύση” για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, την εποχή που το imperium του Γιώργου Παπανδρέου είχε αρχίσει να δέχεται τις πρώτες σημαντικές, και όπως αποδείχτηκε αργότερα καθοριστικές ρωγμές του.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εκμεταλλεύτηκε πλήρως την αυτονόητη συμπάθεια που αισθάνεται κάποιος για όποιον βρίσκεται σε θέση απολογούμενου, πόσο μάλλον κατηγορουμένου. Πέρασε στην αντεπίθεση, σήκωσε τους τόνους ιδίως απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, περιχαράκωσε την εσωτερική συνοχή του ΠΑΣΟΚ, και εμφανίστηκε με μεγαλύτερη “σκιά” από τα εκλογικά ποσοστά και τη συρρικνωμένη κοινωνική απήχηση που μοιάζει να απολαμβάνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία.
Το “μπρα-ντε-φερ” με τον Αλέξη Τσίπρα τον ανέδειξε νικητή στα σημεία. Κέρδισε τις εντυπώσεις. Και μαζί με αυτές, το δικαίωμα να προσδοκά βάσιμα ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να ανακάμψει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Αν όχι ολοκληρωτικά, μια προοπτική που κάθε άλλο παρά πιθανή φαντάζει, τουλάχιστον σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο, που θα του επιτρέψει να έχει μεγαλύτερη παρεμβατικότητα στις εξελίξεις.

ysterografa.gr

Το παρασκήνιο της ψηφοφορίας-θρίλερ - Ποιος ψήφισε ποιόν


Στον αθλητισμό λένε πολλές φορές ότι οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Το ίδιο συνέβη και στην ψηφοφορία στη Βουλή για την σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για τυχόν ποινικές ευθύνες στη διαχείριση της λίστα Λαγκαρντ όπου οι αριθμοί για να ακριβολογούμε αποτυπώνουν το τι «παίχτηκε» μέσα στο «λασπωμένο» τερέν της πολιτικής σκηνής της χώρας.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιβεβαίωσε ότι ήταν το αδιαμφισβήτητο φαβορί για να παραπεμφθεί στην Προκαταρκτική Επιτροπή και μάλιστα αυτό έγινε με 265 ψήφους που προέρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα και κυρίως από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ). Να σημειωθεί ότι τα τρία κόμματα έχουν συνολικά 163 ψήφους, υπήρξαν δηλαδή και 102 επιπλέον ψήφοι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που στήριξαν την κυβερνητική πρόταση.

2. Στη περίπτωση του Ευάγγελου Βενιζέλου ουσιαστικά όλη η αντιπολίτευση ψήφισε την παραπομπή του κάτι το οποίο ήταν επίσης αναμενόμενο και φυσικά η πρόταση δεν πέρασε αφού κινήθηκε μεταξύ 104 (ΑΝΕΛ-ΧΑ) και 124 (ΣΥΡΙΖΑ). Το ενδιαφέρον είναι ότι καταμετρήθηκαν και 56 λευκά ψηφοδέλτια τα οποία είναι σχεδόν βέβαιο ότι στην συντριπτική πλειονότητα τους αν όχι όλα προέρχονται από τη ΝΔ.

3. Στην κάλπη γα τον Γιώργο Παπανδρέου βρέθηκαν 80 ψηφοδέλτια υπέρ της παραπομπής αν και οι αναμενόμενοι ψήφοι ήταν 37 (ΑΝΕΛ-ΧΑ και Νικολόπουλος). Υπήρξαν δηλαδή 43 διαρροές από τα άλλα κόμματα πιθανόν από ΝΔ και «αριστερό ρεύμα» ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα βρέθηκαν και 103 λευκά…

4. Έκπληξη και οι 63 ψήφοι παραπομπής του Λουκά Παπαδήμου, ενώ οι αναμενόμενοι ήταν 37 (ΑΝΕΛ-ΧΑ-Νικολόπουλος). Συνεπώς υπήρξαν 26 διαρροές υπέρ της πρότασης που πιθανολογείται ότι ήταν ψήφοι από βουλευτές που ανήκουν στο «αριστερό ρεύμα» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταμετρήθηκαν και 111 λευκά…

5. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο η πρόταση των ΑΝΕΛ-ΧΑ και Νικολόπουλου (37 βουλευτές) αφορούσε και τα τέσσερα πρόσωπα. Αποτελεί ίσως έτσι ένα άτυπο μέτρο σύγκρισης και κατάφερε να συγκεντρώσει 110 ψήφους για Γ. Παπακωνσταντίνου, 104 για Ε. Βενιζέλο, 80 για Γ. Παπανδρέου και 63 για Λ. Παπαδήμο. Δηλαδή 73, 67, 43 και 26 αντίστοιχα επιπλέον ψήφους!

Πως ψήφισαν τα κόμματα;

1. Η ΝΔ σύσσωμη υπερψήφισε την πρόταση κατά Γ. Παπακωνσταντίνου ωστόσο αποτυπώθηκαν 2 γραμμές, αφού τα κυβερνητικά στελέχη ψήφισαν μόνο στη μία κάλπη για τη παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών ενώ οι απλοί βουλευτές ψήφισαν και στις 4 κάλπες

2. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε τελικά με ενιαία γραμμή και στάση αφού όλοι οι βουλευτές πλην της Θεοδώρας Τζάκρη ψήφισαν μόνο στη κάλπη για τον Γ. Παπακωνσταντίνου

3. Η ΔΗΜΑΡ ψήφισε και στις 4 κάλπες και συνεπώς όπως και στη ΝΔ όλα τα εδεχόμενα ήταν ανοιχτά για τη στας των βουλευτών στις κάλπες για Βενιζέλο, Παπανδρέου και Παπαδήμο

4. Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς ψήφισε σύσσωμος την πρότασή του κατά Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου, ενώ ένα κομμάτι του υπερψήφισε σίγουρα την παραπομπή Παπανδρέου και Παπαδήμου

6. Το ΚΚΕ και για τους δύο πρώην πρωθυπουργού ψήφισε «λευκό» και υπέρ της παραπομπής των δύο πρώην υπουργών Οικονομικών

7. Η συμμαχία ΑΝΕΛ και ΧΑ υπερψήφισε προφανώς σύσσωμη την πρότασή της κατά και των 4

8. Όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης συν την ΔΗΜΑΡ ψήφισαν και στις 4 κάλπες

Όσον αφορά τους ανεξάρτητους βουλευτές:

- Οι της ΝΔ, Νικολόπουλος, Σταυρογιάννης, Σολδάτος και Κασαπίδης ψήφισαν και στις 4 κάλπες
- Οι του ΠΑΣΟΚ, 4 στήριξαν την «πασοκική» γραμμή (Σκανδαλίδης, Λοβέρδος, Κουτσούκος και Κασσής), 3 ψήφισαν και στις 4 κάλπες (Γκερέκου, Ανδρουλάκης, Μπόλαρης), ενώ 2 (Αηδόνης και Παραστατίδης) απουσίαζαν
- Οι προερχόμενοι από τη ΔΗΜΑΡ Μιχελογιαννάκης, Βουδούρης και Μουτσινάς ψήφισαν και στις 4 κάλπες στηρίζοντας μάλλον την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ
- Οι δύο από τους ΑΝΕΛ, Μαρκόπουλοςμ και Κουράκος ψήφισαν και στις κάλπες

Οι πρωθυπουργοί…
- Ο Αντώνης Σαμαράς ψήφισε μόνο στη κάλπη για τον Γ. Παπακωνσταντίνου
- Ο Κώστας Καραμανλής και στις 4 κάλπες
- Ο Γιώργος Παπανδρέου μόνο στην κάλπη για Γ. Παπακωνσταντίνου

newsit.gr

Η.. εκδίκηση της Φωτεινής Πιπιλή στον Κασιδιάρη

Ακούγεται λίγο οξύμωρο, αλλά είναι πολύ πιθανόν στην Χρυσή Αυγή να έχουν πρόβλημα με τις ξανθιές. Αυτό τουλάχιστον προέκυψε αργά το βράδυ της Πέμπτης λίγες ώρες μετά την επίθεση με υβριστικούς χαρακτηρισμούς από τον Ηλία Κασιδιάρη στην Φωτεινή Πιπιλή.
Όλα είχαν ξεκινήσει νωρίς το πρωί όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης φώναξε στην Φωτεινή Πιπιλή: "πάλι πιωμένη είσαι; Κάτσε κάτω ρε!"
Στην συνέχεια το Newsit επικοινώνησε με την κα Πιπιλή η οποία όμως δήλωσε : "δε με εκπλήσσει η χυδαία επίθεση εναντίον μου γιατί σύμφωνα με τις αρχές της Χρυσής Αυγής, η γυναίκα οφείλει να κάθεται σπίτι, να πλένει πιάτα και να κάνει παιδιά. Θα απαντούσα με πολιτικά επιχειρήματα όπως καταλαβαίνετε εάν την επίθεση την είχε κάνει κάποιος άλλος και όχι ο Κασιδιάρης".
Το βράδυ της Πέμπτης όμως, λίγο πριν αρχίσει η ψηφοφορία οι χρυσαυγίτες αποχωρώντας από την αίθουσα τα έβαλαν με την Σοφία Βούλτεψη, επίσης ξανθιά.
Τότε, η κα Πιπιλή δεν άντεξε και είπε: «Φαίνεται ότι εσείς στη Χρυσή Αυγή, έχετε πρόβλημα με τις ξανθές!»
Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο...

newsit.gr

Πήγε ψήφισε για τον πρώην συνεργάτη του και απήλθε


Μόνο θετικές εντυπώσεις δεν προκάλεσε σε βουλευτές απ' όλα τα κόμματα η στάση που κράτησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην διαδικασία που ήταν σε εξέλιξη χθες στην Βουλή.
"Όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες", έλεγε με νόημα βουλευτής σε πηγαδάκι.
Πολλοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει στην πρόταση παραπομπής του σε προανακριτική, αν όχι από το βήμα της Βουλής, έστω με ένα υπόμνημα.
Λουκάς Παπαδήμος ο οποίος δεν είχε και την ψήφο των πολιτών, έστειλε έστω ένα υπόμνημα", σχολίαζαν σε άλλο πηγαδάκι.
Όπως και να' χει ο σνομπισμός εκ μέρους του πρώην πρωθυπουργού και η απαξίωση προς τους θεσμούς ήταν ένα από τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν και συζητώνται ακόμα και σήμερα.
Αίσθηση προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι ψήφισε - άγνωστο τι - στην μοναδική κάλπη όπου παραπεμπόταν ίσως ένας από τους στενότερους συνεργάτες του. Ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου...

newsit.gr
 

Η Ελληνική τραγωδία των… στικακίων!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα
 
Τρέλα, παραζάλη και θολούρα εμφανίζουν… όσοι ατυχώς παρακολούθησαν μετά προσοχής, τη δαιδαλώδη διαδρομή της λίστας Λαγκάρντ στις οδούς της τεχνολογίας και δη της ελληνικής!

Το θέμα είναι ότι ένα αρχείο, αποθηκευμένο σε ένα στικάκι, που είναι τόσο απλό ακόμη και στον πιο αδαή να το αντιγράψει, να το κρατήσει αρχείο αλλά και να το αναπαραγάγει σε άλλα… στικάκια , στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, αποτελεί δυσεπίλυτο πρόβλημα!

Έπειτα είναι και το άλλο!

Στη χώρα μας, τελικώς διεφάνη ότι δεν υπάρχουν περίεργοι!

Κανείς μα κανείς υπάλληλος ή πολιτικός παράγων δεν είχε την περιέργεια όλο αυτό το διάστημα, να… ρίξει έστω και μία ματιά στην περιβόητη λίστα!

Η επιδίωξη της ανανδρίας μέσα στο κοινοβούλιο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ήταν βέβαιο ότι εκεί θα καταλήγαμε.

Αυτό που όλοι οι Έλληνες – οργισμένοι, απογοητευμένοι, σαστισμένοι – παρακολούθησαν χθες σε απευθείας μετάδοση από τη Βουλή είναι απλώς το ακραίο επιστέγασμα μιας καθημερινής κατάστασης, που όλοι κάνουν ότι δεν βλέπουν.

Βάζουν όλοι – συμπεριλαμβανομένων και κάποιων μέσων ενημέρωσης που έχουν μετατρέψει σε παραθυράτους αστέρες και εκθειάζουν ό,τι πιο αλλοπρόσαλλο υπάρχει και κινείται στα πέριξ – το κεφάλι μέσα στην άμμο σαν τη στρουθοκάμηλο.

Καιρό τώρα, επισημαίνουμε ότι μέσα στο κοινοβούλιο επικρατεί ο απόλυτος παραλογισμός και η επιτομή της στρεψοδικίας.

Διαφωνούν επειδή έτσι πρέπει.

Διαφωνούν μεταξύ τους, μέσα στα ίδια τους τα κόμματα.