Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Τέλος ο Τοροσίδης από τον Ολυμπιακό!


 Με δήλωση του στο επίσημο σάιτ του Ολυμπιακού ο Βασίλης Τοροσίδης ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει από τους “ερυθρόλευκους” μετά από έξι χρόνια για να παίξει στο εξωτερικό.
Ο Βασίλης Τοροσίδης τα είπε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στη σουίτα του δεύτερου κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον ΠΑΣ. Εκεί ο "Τόρο" ανακοίνωσε στον πρόεδρο του Ολυμπιακού την απόφασή του να μη συνεχίσει στο λιμάνι και να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό.

Αναλυτικά η δήλωση του Τοροσίδη:


"Με αφορμή τα όσα γράφονται και λέγονται για την ανανέωση ή μη του συμβολαίου μου, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα σεβόμενος τη μέχρι τώρα παρουσία μου στο μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο.
Έχω αποφασίσει να συνεχίσω την καριέρα μου στο εξωτερικό. Θέλω να τονίσω ότι ο λόγος που πήρα αυτή την απόφαση δεν είναι οικονομικός. Θέλω να ζήσω το ποδόσφαιρο στο εξωτερικό. Είχα εδώ και καιρό μια πρόταση από τον Ολυμπιακό που με καλύπτει απόλυτα και ευχαριστώ γι αυτό και τη διοίκηση και τον Πρόεδρο. Αλλά η απόφαση μου είναι να παίξω εκτός συνόρων. Στην Ελλάδα για μένα υπάρχει μόνο ο Ολυμπιακός.
"

Η βόμβα στο Mall - μήνυμα των τρομοκρατών προς την αστυνομία - "Μπορούμε να χτυπήσουμε όπου και όποτε θέλουμε"

ΣΟΚ από το χτύπημα με τη χύτρα. «Φωτογραφίζεται» η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»
Για εκρηκτικό μηχανισμό δυνατής ισχύος κάνουν λόγο οι πρώτες αναφορές της Αστυνομίας, που τον εκλαμβάνει ως μήνυμα των τρομοκρατών ότι μπορούν να κάνουν όποια ενέργεια θέλουν και όπου θέλουν.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η βόμβα περιείχε πάνω από ένα κιλό ζελατοδυναμίτιδα και πιθανόν μικρή ποσότητα ANFO, δηλαδή νιτρικής αμμωνίας με πετρέλαιο, όπως εξηγούν ειδικοί στο NewsIt.
Η βόμβα μαζί με το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας ήδη έχουν αρχίσει να δίνουν απαντήσεις σην Αστυνομία.

«Γνώριμη» βόμβα

Οι πυροτεχνουργοί ανέφεραν πως η βόμβα μέτριας ισχύος ήταν τοποθετημένη σε μικρή χύτρα ταχύτητας, η οποία κόπηκε στη μέση από την έκρηξη. Ήταν ωρολογιακή, με δύο διακόπτες on-off για την έναρξη της χρονομέτρησης πυροδότησης και άνοιγμα του κυκλώματος, και περιείχε εκρηκτική ύλη περίπου 1 κιλού, πιθανόν ζελατοδυναμίτιδα με μικρή ποσότητα ANFO, δηλαδή πρόσμιξη νιτρικού αμμωνίου και πετρελαίου. «Πρόκειται για υψηλό εκρηκτικό χαμηλής ταχύτητας» ανέφεραν οι πυροτεχνουργοί, που δεν μπορούν ακόμη να διαπιστώσουν αν πρόκειται για μικρό, μεγάλο ρολόι ή χρονοδιακόπτη. Δεν έχουν εντοπίσει ακόμη ευρήματα από τον πυροκροτητή και δεν αποκλείουν αυτός να ήταν αντίσταση ηλεκτρικού λαμπτήρα, όπως συνήθιζε να χρησιμοποιεί η «συνωμοσία».
Χύτρα ταχύτητας ή μαγειρικό σκεύος, ως φορέα βόμβας είχε χρησιμοποιήσει πολύ παλιά ο «Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας», και μετά έγινε «σφραγίδα» των βομβιστικών επιθέσεων της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς.
Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στέκονται και στη ποσότητα ANFO που πιθανότατα περιείχε η βόμβα και υπενθυμίζουν πως αυτό το υλικό είχε χρησιμοποιηθεί τόσο από τον Επαναστατικό Αγώνα όσο και από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς στις εξής επιθέσεις:

- Στο Χρηματιστήριο Αθηνών
- Στην τράπεζα City Bank στο υποκατάστημα της Κηφισιάς
- Στην τράπεζα Eurobank στο υποκατάστημα της Αργυρούπολης
- Στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Συγγρού
- Στο κτίριο του Πρωτοδικείου Αθηνών

"Δεν είναι οι ίδιοι με τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Μπορεί να υπάρχει κοινό 'αρχηγείο' ωστόσο φαίνεται να είναι άλλη ομάδα στο εμπορικό κέντρο" υποστηρίζουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας...

newsit.gr

«Έφυγε» ο Νίκος Αλιβιζάτος


alivizatos«Έφυγε» την Παρασκευή, σε ηλικία 60 ετών, μετά από μια μακρόχρονη μάχη με την επάρατο νόσο ο Νίκος Αλιβιζάτος.
Ήταν ένας από τους διακριτικούς και βαθειά καταρτισμένους δημοσιογράφους και νομικούς.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952 και σπούδασε στην Ιταλία, Νομική στο Καμερίνο και Δημοσιογραφία στο Ουρμπίνο.Εργάστηκε ως δικηγόρος και μέχρι ο τέλος της ζωής του, ήταν στέλεχος στην Νομική Υπηρεσία της Βουλής.
Παράλληλα διακρίθηκε και στην δημοσιογραφία, όπου κάλυψε τον τομέα της διεθνούς πολιτικής στην “Αυγή” και το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ στην “Μακεδονία”. Τον χαρακτήριζε η,ουσιαστική και σε βάθος,γνώση των θεμάτων. Ήταν ένας θερμός, φιλικός και χωρίς ανταγωνισμούς άνθρωπος, με πλατειές γνώσεις και απέραντη σεμνότητα.
Μετέφρασε από τα Ιταλικά, τον κλασσικό Πιραντέλο, τον νεώτερο Νικολό Αμανίτι, τον σημαντικό πολιτικό στοχαστή Φεραγιόλι, και μια σειρά εξαιρετικών δοκιμιών για την αλήθεια και το ψέμα των απαγορευμένων ουσιών.
Κατά την διάρκεια της Δικτατορίας συμμετείχε ενεργά στην Αντίσταση, μέσα από τις γραμμές του Πατριωτικού Μετώπου (ΠΑΜ) και του παράνομου τότε ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ και διώχθηκε για την αντιδικτατορική του δράση. Η κηδεία του Νίκου Αλιβιζάτου θα γίνει, την Δευτέρα 21/1, στις 4μ.μ από το Νεκροταφείο Ζωγράφου.
ysterografa.gr

To SPD μιλάει για “μεγάλη ήττα της Μέρκελ” στην Κάτω Σαξονία - Θρίλερ με τις έδρες

steinbrück gabriel
Απόλυτα ανοιχτό είναι το ποιος θα κυβερνήσει την Κάτω Σαξονία σύμφωνα με το exit poll της δημόσιας τηλεόρασης της Γερμανίας, που δίνει προβάδισμα 36% στο CDU, έναντι 32,5% του SPD. Μεγάλες απώλειες για το CDU της Angela Merkel, που όμως διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα στην εκτίμηση των εδρών (αν αθροιστεί ο αναμενόμενος σύμμαχός του, FDP) με 68 έναντι 67 (δεδομένης της συνεργασίας SPD – Πρασίνων). Μεγάλος – αναπάντεχος νικητής είναι το FDP και ο ηγέτης του Philipp Rösler,που, παρά όλες τις αντίθετες προβλέψεις, αγγίζει το διψήφιο ποσοστό. Η πίεση στο πρόσωπό του προβλέπεται ότι θα χαλαρώσει. Αναλυτικά τα ευρήματα της μέτρησης ανά κόμμα, επικεφαλής υποψήφιο, ποσοστό και εκτιμώμενες έδρες. Σημειώνεται ότι η Αριστερά και οι Πειρατές μένουν εκτός τοπικού κοινοβουλίου λαμβάνοντας κάτω από το όριο του 5%.
01CDUDavid McAllister36,4%54
02SPDStephan Weil32,6%47
03FDPStefan Birkner9,9%14
04ΠΡΑΣΙΝΟΙAnja Piel13,4%20

Τα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται το αργότερα μέχρι τα μεσάνυχτα, οπότε και θα ξεκαθαριστεί το ποιος θα κυβερνήσει την Κάτω Σαξονία και κατ’ επέκταση ποιος θα έχει το πάνω χέρι στο κρίσιμο για την ψήφιση σημαντικών νομοσχεδίων κοινοβούλιο των εκπροσώπων των κρατιδίων, δηλ. το Bundesrat.
Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση των exit polls για τις εκλογές στην Κάτω Σαξονία πραγματοποίησαν κοινή εμφάνιση ο Πρόεδρος των Σοσαλδημοκρατών Sigmar Gabriel και ο υποψήφιος του κόμματος για την καγκελαρία, Peer Steinbrück. Με τις δηλώσεις τους και παρά το γεγονός ότι κανείς ακόμα δεν είναι βέβαιος για το ποιος από τους δύο συνασπισμούς (Σοσιαλδημοκράτες – Πράσινοι ή CDU – FDP) θα κυβερνήσει το κρατίδιο, έσπευσαν να ερμηνεύσουν το αποτέλεσμα ως καθαρή ήττα της Καγκελαρίου Angela Merkel.
O Sigmar Gabriel, αφού ευχαρίστησε την τοπική οργάνωση του κόμματος στην Κάτω Σαξονία και συνεχάρη προσωπικά τον επικεφαλής του Συνδυασμού, Stephan Weil, χαρακτήρισε το προϊόν της εκλογικής αναμέτρησης μεγάλη ήττα για το CDU, αφού αυτό έχασε έξι μονάδες συγκριτικά με τις προηγούμενες εκλογές. Την αναπάντεχη επιτυχία του FDP φρόντισε εντέχνως να την υποβαθμίσει, σχολιάζοντας με χιούμορ ότι το FDP απλά δεν υφίσταται ως κόμμα. Παράλληλα, απεύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς τους ψηφοφόρους της Αριστεράς και των Πειρατών, που έμειναν εκτός τοπικού κοινοβουλίου, χαρακτηρίζοντας την ψήφο προς αυτούς ως χαμένη. Τέλος, έκλεισε το μάτι προς τους Πρασίνους καλώντας και αυτούς να σχηματίσουν μέτωπο στις εθνικές εκλογές απέναντι στην Angela Merkel.
O Peer Steinbrück από τη μεριά του, ο οποίος «έπαιζε το κεφάλι του» απόψε, συνεχάρη επίσης τον Stephan Weil για τον φανταστικό, όπως τον χαρακτήρισε, προεκλογικό αγώνα που διεξήγαγε. Σε μια ακόμα επίδειξη ειλικρίνειας, απολογήθηκε, γιατί τα προσωπικά του φτωχά δημοσκοπικά ποσοστά δεν στάθηκαν αρκετά για να δώσουν στον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών την απαραίτητη ώθηση, ώστε να εκδιώξουν με άνεση τον McAllister και το CDU από την πρωθυπουργία.
Τόσο ο ένας όσο και άλλος παρέλειψαν πάντως να επισημάνουν ότι για τους Σοσιαλδημοκράτες το αποψινό αποτέλεσμα ήταν το δεύτερο χειρότερο στην ιστορία των εκλογών στην Κάτω Σαξονία, αμέσως μετά τις αμέσως προηγούμενες…

ysterografa.gr
 

Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα σε πολιτικό

antitromokratiki
Ένα προφητικό ρεπορτάζ δημοσίευσε στη σημερινή Real News η Χριστίνα Κοραή. Η γνωστή δημοσιογράφος, επικαλούμενη πηγές από την Αστυνομία και το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, διατύπωνε την εκτίμηση ότι στις αρχές υπάρχει έντονη ανησυχία για νέο χτύπημα, μετά από την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού.
Το χτύπημα ήρθε, σήμερα το πρωί με την επίθεση στο Mall, μια περισσότερο προσεκτική ανάγνωση του ρεπορτάζ της Real News ωστόσο, δείχνει ότι η πραγματική ανησυχία των αρχών εντοπίζεται στο ενδεχόμενο να υπάρξει χτύπημα σε πολιτικό στόχο.
Για τον λόγο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας και φρούρησης δυνητικών στόχων, ενώ σχετικές οδηγίες έχουν δοθεί σε κόμματα και Βουλή.
Η ηγεσία του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη δεν κρύβει τον προβληματισμό της για την κλιμάκωση της ακραίας βίας, και το ζήτημα αναμένεται να τεθεί και πάλι στη νέα συνάντηση που θα έχουν τις επόμενες μέρες ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη.
ysterografa.gr

Ο Σόιμπλε στέλνει στην Κύπρο ελεγκτές για το ξέπλυμα!


European Economic and Monetary Affairs Commissioner Rehn speaks during a news conference as German Finance Minister Schaeuble listens in BerlinΣύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», το Βερολίνο αμφιβάλλει για την αποφασιστικότητα της Κύπρου να καταπολεμήσει το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Κατά τις βουλές του Υπουργού Οικονομικών Wolfgang Schäuble και Ευρωπαίων συναδέλφων του, ομάδα εμπειρογνωμόνων αναμένεται να μεταβεί στο νησί για να εξετάσει αν η χώρα συμμορφώνεται με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αντικείμενο αυτής της πραγματογνωμοσύνης θα είναι όχι αν το κυπριακό δίκαιο έχει υιοθετήσει τις διεθνείς συνθήκες για την αντιμετώπιση του «ξεπλύματος» χρήματος, μιας και την πτυχή αυτή την έχουν ήδη ερευνήσει ειδικοί και στο παρελθόν. Αυτή την φορά οι εμπειρογνώμονες θα επικεντρωθούν στην πραγματική εφαρμογή των σχετικών κανόνων.
Το σχέδιο αυτό θέλει ο Schäuble και οι γνωστοί σύμμαχοί του από την Αυστρία, την Φινλανδία και την Ολλανδία να λάβει σάρκα και οστά την επόμενη εβδομάδα κατά τη Σύνοδο του Eurogroup. Μαζί τους φαίνεται να συντάσσεται και ο Olli Rehn, ο οποίος δήλωσε επί του θέματος:
«Θεωρούμε το ζήτημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος πολύ σοβαρό», ενώ πρόσθεσε ότι οι πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές στην Κύπρο αποτελούν ένα πρώτο μόνο βήμα.
Για την βιωσιμότητα του κυπριακού χρέους αμφιβάλλει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η εκτίμησή του είναι ότι αυτό θα ανέλθει ως το 2014 στο 140% του ΑΕΠ. Όμως, αξιολογεί ως βιώσιμο κατά το τέλος του προγράμματος στήριξης μόνο ένα χρέος της τάξης του 100% και αξιώνει γι’ αυτό ένα μεγάλο «κούρεμα» των απαιτήσεων από τους πιστωτές των κυπριακών τραπεζών.
Ως γνωστόν, στην παρούσα περίοδο διεξάγονται διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Λευκωσία και Βρυξέλλες για το πακέτο βοήθειας, το οποίο φημολογείται ότι θα ανέλθει σε 17,5 περίπου δισ. ευρώ και θα καλύψει της ανάγκες του νησιού για τα επόμενα τέσσερα έτη. Όμως η εκταμίευση εμποδίζεται κυρίως από το μπλοκ των χωρών που προαναφέρθηκε.

ysterografa.gr

Άμεση σύλληψη και παραδειγμα​τική τιμωρία των τρομοκρατώ​ν

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Οι αριστεροί τρομοκράτες έδειξαν σήμερα το αληθινό δολοφονικό τους πρόσωπο, στρεφόμενοι κατά της κοινωνίας και τραυματίζοντας αθώους συμπολίτες μας. Η κυβέρνηση να αφήσει τα ευχολόγια και τις λεκτικές καταδίκες και να προβεί άμεσα στη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των τρομοκρατών.

Έπιασε… 13άρι ο Θρύλος, 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα - Ο Αντώνης πέρασε τις εξετάσεις με «Κάνιο» ( VIDEO)

djeboure10
Με γκολ των Τζιμπούρ και Αμπντούν, ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο « Γ. Καραϊσκάκης» και αύξησε την διαφορά του από τον δεύτερο ΠΑΟΚ στους 13 βαθμούς.


 
Χωρίς να αλλάξει... ταχύτητα μπήκε στην μετά-Ζαρντίμ εποχή ο Ολυμπιακός. Με τον Νικοπολίδη στον πάγκο οι ερυθρόλευκοι είχαν διάθεση και κάποιες εξάρσεις στο α' μέρος, όταν και δημιούργησαν ευκαιρίες για να σκοράρουν, αλλά ήταν άχρωμοι και δίχως ρυθμό στην μεγαλύτερη διάρκεια, φτάνοντας στη νίκη εκμεταλλευόμενοι δύο λάθη του ΠΑΣ. Αρχικά σκόραραν με τον Τζιμπούρ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου μετά από... δώρο του Ταμπάση και "καθάρισαν" το τρίποντο μετά από ασίστ του Ιμπαγάσα και γκολ του Αμπντούν στο 68'. Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός εκτόξευσε την διαφορά στους 13 βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, κάνοντας ουσιαστικά άλμα τίτλου. Από την άλλη ο ΠΑΣ στάθηκε εξαιρετικά στο Καραϊσκάκη και αν ήταν πιο προσεκτικός θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.
Η χρησιμοποίηση ενός (του Μανιάτη), αντί για δύο, αμυντικού χαφ, αλλά και η μετατόπιση του Μασάντο στα χαφ ήταν οι δύο αλλαγές στο σχήμα του Νικοπολίδη συγκριτικά με όσα συνήθιζε ο Ζαρντίμ. Ο Ολυμπιακός, που χρειάστηκε δέκα λεπτά για να... ζεστάνει τις μηχανές, είχε την κυκλοφορία και στο 10'-20' δημιούργησε τέσσερις ευκαιρίες με σημαντικότερες τα δύο χαμένα τετ α τετ των Πίνο και Τζιμπούρ. Μασάντο (με καλά μακρινά σουτ) και Γκρέκο ήταν αρκετά δραστήριοι στον άξονα, ωστόσο οι Πίνο και Αμπντούν ήταν εγκλωβισμένοι και δεν δημιούργησαν ρήγματα από τις πτέρυγες.
Ο ΠΑΣ αμυνόταν σωστά χωρίς να κλειστεί στο καβούκι του και στεκόταν πολύ καλά, προσπαθώντας να επιτεθεί με την μπάλα κάτω. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κι αυτοί τις καλές στιγμές τους, σπαταλώντας μεγάλη ευκαιρία στο 37' με τον Κοροβέση, τον οποίο σταμάτησε ο Μέγερι σε τετ α τετ. Λίγο νωρίτερα ο Τζιμπούρ είχε απολέσει και δεύτερη κλασική ευκαιρία, αλλά τελικά χρίστηκε σκόρερ στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, ανοίγοντας το σκορ (θύμισε Λιβαδειά το γκολ καθώς σημειώθηκε αφού είχε ολοκληρωθεί η καθυστέρηση). Το τέρμα του αλγερινού ήταν... δώρο του Ταμπάση, που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του σε φάουλ του Γκρέκο.
Ο Ολυμπιακός διατήρησε την κατοχή και στην επανάληψη, αλλά ο ΠΑΣ είχε κλείσει ακόμα καλύτερα και οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν, έχοντας μία φλυαρία στις κινήσεις τους. Αντίθετα, ο ΠΑΣ εκμεταλλευόταν εξαιρετικά τους κενούς χώρους στην άμυνα του Ολυμπιακού και με πρωταγωνιστή τον επικίνδυνο Ιλιτς δημιουργούσαν προβλήματα στον Μέγερι. Αυτό, που έλειπε από τους γιαννιώτες, που είχαν δύο καλά σουτ με Βίλα και Γεωργίου, ήταν η σωστή τελική πάσα.
Ενα όμως ακόμα λάθος στην άμυνα του ΠΑΣ έδωσε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να κάνει το 2-0 και να "κλειδώσει" το τρίποντο. Δημιουργός ήταν ο Ιμπαγάσα και σκόρερ ο Αμπντούν, που στο 68' σημείωσε το 4ο φετινό του γκολ. Παρά την είσοδο του αργεντίνου, αλλά και των Μήτρογλου, Φετφατζίδη ο Ολυμπιακός παρέμεινε αναποτελεσματικός και άχρωμος, δίχως να απειλεί. Κάτι, που συνεχίστηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Δασκαλόπουλου, που βρήκε τους ερυθρολεύκους να κατακτούν ένα τρίποντο, που αύξησε την διαφορά του από τον ΠΑΟΚ στους 13 βαθμούς.
Αυτή ήταν η 9η νίκη σε 9 ματς εντός έδρας για τον Ολυμπιακό που αύξησε την διαφορά του στους 13 βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.
Ολυμπιακός (Αντώνης Νικοπολίδης): Μέγιερι, Ντιακιτέ, Μανωλά, Κοντρέρας, Χολέμπας, Γκρέκο (65’ Ιμπαγάσα), Μανιάτη, Μασάντο, Πίνο (72’ Μήτρογλου), Αμπντούν (76’ Φετφατζίδης), Τζεμπούρ.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Ταμπάσης, Λίλα, Οικονόμου (55’ Ντάσιος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ίλιτς, Βίλα (81’ Γιάκος), Γεωργίου (72’ Νικλητσιώτης), Τσουκαλάς, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης.
Τα 15 γκολ έφτασε ο Τζιμπούρ στο πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας το ρεκό του στην Α' Εθνική (τόσο είχε πετύχε και με τον Πανιώνιο σε μία σεζόν).
Τηλεφώνημα για βόμβα στο γήπεδο του Ολυμπιακού
Κατά την διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακού-ΠΑΣ Γιάννενα άγνωστος ειδοποίησε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στο Στάδιο "Καραϊσκάκης".
Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε 16:50 στην αστυνομία και ο άγνωστος είπε ότι θα έσκαγε βόμβα μέσα στα επόμενα 30'. Στη συνέχεια έγινε και δεύτερο τηλεφώνημα στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" καθώς και στο ραδιοφωνικό σταθμό "Real Fm" και έδωσαν περιθώριο 50'. Στο γήπεδο έσπευσαν πυροτεχνουργοί και έκαναν έλεγχο στους χώρους, χωρίς να βρεθεί όμως κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός. Ο αγώνας πάντως ολοκληρώθηκε κανονικά.
Κατά τις πρωινές ώρες εξεράγη βόμβα στο εμπορικό κέντρο The Mall , στο Μαρούσι.

Η κόρη του Λαλιώτη στο Twitter για την έκρηξη στο Mall


Niki-Lalioti-Kostas-LaliotisΗ κόρη του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη, Νίκη, χρησιμοποιεί συχνά τα social media για να καταθέσει μια άποψη, ή να σχολιάσει ένα γεγονός.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σημερινή έκρηξη στο Mall, ως κορύφωση της έξαρσης της βίας στη χώρα μας, και κλιμάκωση στα επίπεδα της ακραίας και τυφλής τρομοκρατίας.
Ατυχέστατο κ αστοχέστατο το τρομοκρατικό χιούμορ.Κ σε οποια θεωρία συνωμοσίας κ αν πιστεύει κανείς,ο φόβος ηρθε για να μας κυριέψει”, σχολίασε στο Twitter η Νίκη Λαλιώτη, καυτηριάζοντας την προδιάθεση πολλών να αστειευτούν από το πρωί με ένα συμβάν που θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε τραγωδία, και να θρηνήσουμε ζωές.
Η Νίκη Λαλιώτη πάντως ακολουθεί εδώ και πολύ καιρό τα δικά της, αυτόνομα βήματα, καθώς με πτυχίο Επικοινωνιολόγου από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακό από το New York University, δραστηριοποιείται στον τομέα της επικοινωνίας, της διαφήμισης και των δημοσίων σχέσεων.

ysterografa.gr

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία του Ομπάμα στον Λευκό Οίκο (video)

Inaugural Swearing In Obama.JPEG-06c1d
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18.55 η ανεπίσημη ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα για μια δεύτερη θητεία στην Προεδρία των ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον Λευκό Οίκο.
Στο πλευρό του Αμερικανού Προέδρου ήταν η σύζυγός του και Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα, καθώς και οι κόρες τους Μάλια και Σάσα.
Ο Μπαράκ Ομπάμα θα ορκιστεί επισήμως αύριο, σε ειδική, μεγαλοπρεπή τελετή μπροστά από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ, στην Ουάσινγκτον.
Στη σημερινή ορκωμοσία, ο Μπαράκ Ομπάμα χρησιμοποίησε τη Βίβλο που ανήκε στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ενώ αύριο θα ορκιστεί στη Βίβλο του Αβραάμ Λίνκολν.

Video





ysterografa.gr

Το ντέρμπι της Αργολιδοκορινθίας βάφτηκε ."πράσινο" . Ο Παναργειακός 3 - 1 τον Πέλοπα Κιάτου

Παναργειακός: Πήρε Γιώργο Καραγκούνη | onsports.gr
Πρεμιέρα  σήμερα του Β’γύρου στο 7ο όμιλο του Περιφερειακού πρωταθλήματος με τους αγώνες της 11ης αγωνιστικής όπου η  πρωτοπόρος  Ένωση Ερμιονίδας νίκησε με 1 - 0 τα Λουκίσια και βρίσκεται +4 βαθμούς από τον Πανελευσινιακό που πέρασε στη δεύτερη θέση, μετά το ρεπό του Μανδραϊκού, καθώς επεβλήθηκε με 4 - 1 επί του Παρνασού Αράχωβας .
Το ντέρμπι της Αργολιδοκορινθίας ανάμεσα στον Παναργειακό και στον Πέλοπα Κιάτου, ."βάφτηκε" πράσινο καθώς οι "Λυκοι" από το Άργος επικράτησαν με 3 - 1 των "ερυθρόλευκων" του Κιάτου
Ο Παναρειακός, ισοβάθμισε την Χαλκίδα που άφησε βαθμούς στην έδρα της μετά την "λευκή" ισοπαλία με την ουραγό ομάδα του Πορτοχελιακού. Τέλος ο Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου νίκησε με 2 - 0 τον Πανναυπλιακό
Η 11η αγωνιστική
Παναργειακός-Πέλοπας Κιάτου  3 - 1
Ενωση Ερμιονίδας-Λουκισίων Α.Ο  1 - 0
Χαλκίδα-Πορτοχελιακός  0 - 0
Πανελευσινιακός-Παρνασός 4 - 1
Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου-Πανναυπλιακός  2 - 0
Ρεπό ο Μανδραϊκός

Η Βαθμολογία







"Καλπάζει" το Πανόπουλο στον 6ο όμιλο


Το πρωτοπόρο Πανόπουλο νίκησε στο ντέρμπι κορυφής με 2 - 0 τον Ατρόμητο Λάππα και του ξέφυγε με + 4 βαθμούς


Η 11ηαγωνιστική
Πάμισος-Εθνικός Μελιγαλά  1 - 1
ΠΦΟ Πανόπουλου-Ατρόμητος Λάππα  2 - 0
Παναρκαδικός-Διαγόρας Βραχνέικων  2 - 1
Εράνη Φιλιατρών-Εθνικός Σαγέικων 2 - 1
Αχαϊκή-Δόξα Νέας Μανολάδας  0 -  2
 
Η Βαθμολογία
( Σε 10 αγώνες)
 

 

Μαζί στην κορυφή Απόλλων και Νίκη Βόλου στη FOOTBALL LEAGUE

Μαζί στην κορυφή Απόλλων και Νίκη Βόλου
Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έμεινε στο 0-0 στα Γιαννιτσά απέναντι στην τοπική Αναγέννηση και έτσι η Νίκη, που επιβλήθηκε 3-1 της Παναχαϊκής στο Βόλο έφτασε και εκείνη τους 31 βαθμούς.
Μάλιστα, η ισοβαθμία της κορυφής μπορεί να γίνει τριπλή, αν τη Δευτέρα (21/1) ο Εργοτέλης επιβληθεί στο Ηράκλειο του Παναιτωλικού, καθώς οι Κρητικοί έχουν 28 πόντους.
Μαζί τους, στην 3η θέση, είναι ο Ηρακλής Ψαχνών, μετά το 1-1 με τον Ολυμπιακό Βόλου στην Εύβοια. Σημαντική νίκη 1-0 πέτυχε η Καλλιθέα απέναντι στην Καλλονή, τέσσερις μέρες πριν τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
Σημαντική νίκη στη μάχη για την παραμονή σημείωσε ο Φωκικός (1-0 τον Βύζαντα Μεγάρων), ενώ η Δόξα βρέθηκε στο μέσον του βαθμολογικού πίνακα ύστερα από τη νίκη της με 1-0 επί του Θρασύβουλου. Στο «πάνω γκρουπ» είναι και η Λάρισα, μετά το 1-0 επί της Καβάλας, ενώ η ουραγός Αναγέννηση Επανομής έμεινε στο 0-0 με τον Πιερικό.
Το σημερινό (20/1) πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 18:30 με τον αγώνα ΠανσερραϊκόςΗρακλής.

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής

Καλλιθέα - Καλλονή 1-0
Δόξα Δράμας - Θρασύβουλος 1-0
Φωκικός - Βύζας Μεγάρων 1-0
Νίκη Βόλου - Παναχαϊκή 3-1
Λάρισα - Καβάλα 1-0
Ηρακλής Ψαχνών - Ολυμπιακός Βόλου 1-1
Αναγέννηση Επανομής - Πιερικός 0-0
Αναγέννηση Γιαννιτσών - Απόλλων 0-0
Πανσερραϊκός - Ηρακλής 18:30

Δευτέρα 21/1 
Εργοτέλης - Παναιτωλικός 19:00

Έφυγε από τη ζωή ο Παύλος Μάτεσις


Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα σε ηλικία 80 χρόνων ο σπουδαίος Έλληνας θεατρικός συγγραφέας και μυθιστοριογράφος Παύλος Μάτεσις.
Το 2010 είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο το οποίο του άφησε μόνιμες νευρολογικές βλάβες και η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί τον τελευταίο καιρό.
Γεννήθηκε το 1933 στο χωριό Δίβρη, στην Πελοπόννησο και μέχρι τα 19 του έζησε σε πολλές επαρχιακές πόλεις. Σπούδασε θέατρο (πτυχίο ηθοποιού), μουσική (πτυχίο βιολιού), ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά).
Σπούδασε θέατρο (πτυχίο ηθοποιού), μουσική (πτυχίο βιολιού), ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά). Δίδαξε υποκριτική (1963-64) στη σχολή Σταυράκου. Διετέλεσε βοηθός - δραματουργός στο Εθνικό Θέατρο (1971-1973). Έμεινε στο Λονδίνο καθ' όλη τη διάρκεια του 1969.
Έγραψε και σκηνοθέτησε δύο τηλεοπτικές σειρές (ΥΕΝΕΔ 1974-6) και έχει γράψει κείμενα για FLOOR SHOW.

Η πρώτη παρουσία του στα ελληνικά γράμματα ήταν το 1967 με το θεατρικό έργο «Η τελετή» (θέατρο Ν. Ιωνίας 1967 και Εθνικό Θέατρο 1969) Τα 11 από τα 13 θεατρικά έργα του ανέβηκαν από το Εθνικό Θέατρο.
Από τον Απρίλιο του 1967, τότε που το πρώτο από τα 13 θεατρικά του έργα, η περίφημη «Τελετή», ανέβηκε στο θέατρο της Νέας Ιωνίας από τον Γιώργο Μιχαηλίδη, ο συγγραφέας «εντάχθηκε» στις θεατρικές ομάδες και ζυμώσεις.
Είχε βραβευτεί πολλές φορές: με Κρατικό Βραβείο Θεάτρου 1966 για το έργο «Η τελετή», με το έπαθλο «Κάρολος Κουν» (1989) για το καλύτερο ελληνικό έργο της χρονιάς («Περιποιητής φυτών»), με το Βραβείο Ελληνόφωνων Κάτω Ιταλίας (1998) για το μυθιστόρημα του «Η μητέρα του σκύλου», με το Μέγα Βραβείο Κριτικών θεάτρου έτους 2000. Με το Βραβείο Acerbi (2002) για το μυθιστόρημα «Η μητέρα του σκύλου».

Είχε μεταφράσει στα ελληνικά Μρόζεκ, Τζόνσον, Αρτό, Ίψεν, Σαίξπηρ κ.ά και στα νέα ελληνικά τα έργα του Αριστοφάνη «Ειρήνη», «Πλούτος», «Βάτραχοι», «Νεφέλαι», «Όρνιθες», «Αχαρνής», «Θεσμοφοριάζουσαι», «Λυσιστράτη».
ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ
«Προς Ελευσίνα» 1995.«Εξορία» 1982.«Λύκε-Λύκε» 1984.«Διηγήματα» 1976. «Η Καθαίρεση» 1969. «Το φάντασμα του Κου Ραμόν Νοβάρο» 1973, 1997. «Περιποιητής Φυτών» Αθήνα, 1989, 1997). «Βιοχημεία» 1971, 1997.«Η Τελετή» 1997 «Η Βουή» 1997

ΠΡΟΖΑ
«Αφροδίτη» Αθήνα, 1986, 2000. «Η Μητέρα του σκύλου» 1990.«Ύλη Δάσους» 2000.«Ο Παλαιός των ημερών» 1994.«Πάντα Καλά» 1998.«Σκοτεινός οδηγός» 2002. «Πάντα καλά» 2002. «Μύρτος» 2004. Αλδεβαράν 2007. Graffito 2009.

Το τελευταίο του βιβλίο ήταν το «Graffito». Άλλα έργα του: «Η μητέρα του σκύλου», «Αλδεβαράν», «Έκθεσις Ιδεών», «Μύρτος», «Ενοικιάζεται φύλακας άγγελος», «Πάντα καλά», «Σκοτεινός οδηγός», «Ύλη δάσους», «Αφροδίτη», «Βιοχημεία», «Η βουή», «Η τελετή», «Περιποιητής φυτών», «Το φάντασμα του κυρίου Ραμόν Ναβάρο», «Προς Ελευσίνα»,»Λύκε- λύκε», «Εξορία», «Η καθαίρεση».

Tα μυθιστορήματά του «Η μητέρα του σκύλου» (50ή έκδοση), «O Παλαιός των Ημερών» (13η έκδοση) και «Πάντα καλά» (27η έκδοση) κυκλοφορούν σε δεκατέσσερις χώρες, ενώ θεατρικά του έργα έχουν εκδοθεί στη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία, τη Ρουμανία, τη Γαλλία, τη Φινλανδία και το Iσραήλ.
 

''Η τρομοκρατία πλέον απειλεί την κοινωνία''


Σε συνεχή επικοινωνία βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς με τον Νίκο Δένδια για την βομβιστική επίθεση στο Mall, την οποία καταγγέλουν όλα τα κόμματα.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για την έκρηξη της βόμβας στο Εμπορικό Κέντρο The Mall στο Μαρούσι, και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.
Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό το γεγονός ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα που στο συγκεκριμένο χώρο υπάρχουν παιδιά.
Η εύλογη απορία όλων είναι το εαν συνδέεται η σημερινή επίθεση με το χτύπημα στα γραφεία της Ν.Δ που παραμένει ''ορφανό'' αφού καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν το έχει αναλάβει.

Με απόλυτο τρόπο καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση και ο ΣΥΡΙΖΑ.
''Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ καταδικάζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την σημερινή εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια στο εμπορικό κέντρο THE MALL στο Μαρούσι. Αποτελεί κεκτημένο των πολιτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου η καταδίκη των τρομοκρατικών και τυφλών πράξεων βίας . Η απομόνωση τέτοιων ενεργειών χωρίς συμψηφισμούς, πολιτικές σκοπιμότητες και επικίνδυνες ερμηνείες αποτελεί την ενδεδειγμένη στάση'' .

Η ΔΗΜΑΡ εκφράζει την καταδίκη της για την επίθεση στο "The Mall", όπως και για κάθε άλλη πράξη βίας. ''Η σημερινή εγκληματική ενέργεια αποτελεί πράξη τυφλής βίας και μάλιστα σε ένα χώρο που υπήρχαν μικρά παιδιά.Η τρομοκρατία, πλέον, απειλεί την κοινωνία'' αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Άμεση σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των τρομοκρατών ζητάει με ανακοίνωση της η Χρυσή Αυγή.
''Οι αριστεροί τρομοκράτες έδειξαν σήμερα το αληθινό δολοφονικό τους πρόσωπο, στρεφόμενοι κατά της κοινωνίας και τραυματίζοντας αθώους συμπολίτες μας. Η κυβέρνηση να αφήσει τα ευχολόγια και τις λεκτικές καταδίκες και να προβεί άμεσα στη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των τρομοκρατών''.

Ανακοίνωση έβγαλε αμέσως και το ΚΚΕ που καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι. ''Είναι μια άκρως επικίνδυνη και ύποπτη ενέργεια. Εντάσσεται στο σχεδιασμό εκφοβισμού του λαού και προσφέρει υπηρεσίες σε όσους επιδιώκουν την ενδυνάμωση των μηχανισμών καταστολής και τρομοκράτησης του λαού''.

Αλλαγές στα δρομολόγια των τρένων - Τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά από και προς το σταθμό του Κιάτου έως το σταθμό της Μεταμόρφωσης


Κλειστό το τμήμα του Προαστιακού από Μεταμόρφωση έως Δ. Πλακεντίας. Τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά από και προς το σταθμό του Κιάτου έως το σταθμό της Μεταμόρφωσης και από και προς το σταθμό της Δ. Πλακεντίας έως το Αεροδρόμιο.

Κλειστός είναι και ο σταθμός του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου στη Νερατζιώτισσα και οι συρμοί κινούνται από Πειραιά μέχρι Ειρήνη.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Στατιστικά 2012-2013

Συμμετοχές και τέρματα σε πρωτάθλημα και κύπελλο
Ονοματεπώνυμο Συμμετοχές Τέρματα
Τερματοφύλακες
Κολιμάδης Νίκος 12
Φραντζής Θοδωρής 6

Αμυντικοί
Γιαννόπουλος Γιώργος 12 (1) 1
Γιαννακόπουλος Άρης 17
Λιθοξόου Δημήτρης
Μερκούρης Άγγελος 1 (8)
Μετεβελής Βασίλης 18
Νικολούλιας Δημήτρης
Ρούτσι Βαέλ 1 (2)

Μέσοι
Αναγνωστόπουλος Χρήστος 16 4
Αντωνόπουλος Σταύρος 15
Δημόπουλος Βασίλης 13 (1) 1
Καλυτέρης Νίκος
Μαστρογιαννόπουλος Χρόνης 18 2
Μελισσαρόπουλος Σπύρος
Παπαδημητρίου Νίκος 6 (8)
Στεφανάκος Παναγιώτης 0 (3)
Φωλιάς Νίκος 12 (1) 1

Επιθετικοί
Βυζάς Χρήστος 6 (4)
Κουτρούλης Χρήστος 16 (1) 3
Μυργιώτης Μάκης 16 22
Πεθαίνος Νίκος 2 (6)
Πρίφτι Βασίλης 2 (8)
Τόλιας Γιώργος 9 (3) 2

http://www.facebook.com/groups/70904016416/permalink/10151199825211417/

Χρυσή Αυγή - Όχι στο ξεπούλημα του Ταχυδρομικ​ού Ταμιευτηρί​ου

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Το ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μετά την εκχώρηση με θλιβερούς όρους της Αγροτικής Τράπεζας, σηματοδοτεί την οριστική παράδοση της συγκυβέρνησης στους μεγαλοτραπεζίτες. Το πιο υγιές οικονομικά και προσιτό στον λαό τραπεζικό ίδρυμα της χώρας πρέπει απαραιτήτως να μείνει σε κρατικά χέρια.

Ασυμβίβαστο: Οι 106 υπογραφές που οδήγησαν στην άρση του

Η άρση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου για τους δημάρχους, που θεσπίστηκε με τον 3852/10 (Καλλικράτης) είναι πλέον γεγονός, καθώς, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, η συγκεκριμένη ρύθμιση περιλήφθηκε στο νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή για την κύρωση των σχετικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.
Είχε προηγηθεί το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr στις 30 Νοεμβρίου 2012 και η επίσημη ανακοινώση τρεις ημέρες αργότερα από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Η υπόθεση όμως είναι παλαιότερη, καθώς πόλλοι δήμαρχοι από την αρχή της θητείας τους την 1η Ιανουαρίου του 2011 πίεζαν ώστε να αλλάξει η συγκεκριμένη διάταξη του Καλλικράτη. Στο διάστημα αυτό των δύο ετών, μέχρι, δηλαδή, την άρση του ασυμβίβαστου, πέραν των συζητήσεων με τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Εσωτερικών, οι δήμαρχοι προχώρησαν σε συλλογή υπογραφών με αυτό ακριβώς το αίτημα.
Πρόκειται για 106 δημάρχους (σ.σ. οι αρχικές πληροφορίες ανέβαζαν τον αριθμό σε 135 με 140, ωστόσο αυτοί που υπέγραψαν ήταν τελικά 106) απ” όλους τους επαγγελματικούς κλάδους οι οποίοι με την υπογραφή τους ζητούσαν να τους δοθεί η δυνατότητα να ασκήσουν και το επαγγελμά τους.
Αναλυτικά οι 16 Δήμαρχοι της Πελοποννησου:
  1. Δήμαρχος Αιγιάλειας: Eυστάθιος Θεοδωρακόπουλος – Δικηγόρος
  2. Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης: Δημήτριος Αρβανίτης – Δικηγόρος
  3. Δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων: Διονύσιος Μπαλιούκος – Οικονομολόγος
  4. Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών: Δημήτριος Καμπόσος – Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
  5. Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας: Ευθύμιος Κοτζάς – Πολιτικός Μηχανικός
  6. Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας: Aνδρέας Παναγιωτόπουλος – Ιατρός – Καρδιολόγος
  7. Δήμαρχος Επιδαύρου: Κωνσταντίνος Γκάτζιος – Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης
  8. Δήμαρχος Ερμιονίδας: Δημήτριος Καμιζής – Ιατρός
  9. Δήμαρχος Ευρώτα: Γιάννης Γρυπιώτης – Ιατρός
  10. Δήμαρχος Καλαβρύτων: Γιώργος Λαζουράς – Δικηγόρος
  11. Δήμαρχος Μεσσήνης: Ευστάθιος Aναστασόπουλος – Χημικός 
  12. Δήμαρχος Μονεμβασιάς: Hρακλής Τριχείλης – Χημικός/ Οινολόγος
  13. Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης: Αντώνιος Κλαδούχος – Φαρμακοποιός
  14. Δήμαρχος Οιχαλίας: Φίλιππος Μπάμης – Δικηγόρος 
  15. Δήμαρχος Σπάρτης: Σταύρος Aργειτάκος – Δικηγόρος
  16. Δήμαρχος Τρίπολης: Iωάννης Σμυρνιώτης – Πολιτικός Μηχανικός

1-0 για πλάκα ο Αστέρας τον ΠΑΟΚ. Δώνη ώρα να φεύγεις σιγά σιγά


Ένας Αστέρας Τρίπολης που κυρίως στο πρώτο μέρος... κεντούσε επικράτησε δίκαια με 1-0 απέναντι στο συνήθη ΠΑΟΚ του Δώνη χάρις σε κεφαλιά του Ναβάρο και τον έφτασε σε απόσταση αναπνοής στην βαθμολογία!

κι αν στο προηγούμενο παιχνίδι ο κ.Δώνης παραπονέθηκε για το καταστροφικό αμυντικό παιχνίδι του Ατρόμητου σήμερα ο Αστέρας έκανε 15 τελικές έναντι 6 μόλις του ΠΑΟΚ και πιο δίκαιο με βάση τόσο τις ευκαιρίες αλλά και την εικόνα του αγώνα θα ήταν ένα 2-0 ή και 3-0 ακόμη.
Ένας τραγικός ΠΑΟΚ που επί 25 παιχνίδια ακούμε από τον "καλύτερο" κόουτς κατασκεύασμα των δημοσιογράφων ότι θα βελτιωθεί αλλά κυριολεκτικά δεν βλέπετε. Κι αν στα παιχνίδια του πολύ αποδυναμωμένου φέτος πρωταθλήματος κουτσά στραβά παίρνει τα αποτελέσματα όταν συναντήσει καμιά λίγο σοβαρή ομάδα (Ατρόμητος, ΠΑΟ,Αστέρας, Ολυμπιακός) τότε έχουμε ολική αποκάλυψη της ανυπαρξίας της δουλειάς(;) του κόουτς Δώνη ,αλλά και του κάκιστα σχεδιασμένου φετεινού ρόστερ.
Δεν μπορείς να βαφτίζεις παιχταράδες κάποια υπερτιμημένα παιχτάκια που θέλουν πολύ δουλειά ακόμη για να σταθούν σε επίπεδο πρωταθλητισμού και να διώχνεις παίκτες όπως ο Ίβιτς, ο Τσουκαλάς αλλά και ο Παπαζόγλου για να μην έχεις ένα χαφ να βγάλει μια κάθετη ή να πατήσει περιοχή, να γίνονται τρικ με Σταφυλίδη κεντρικό χαφ και να θες να παίξεις 4-4-2 όπως αρχικά τουλάχιστος είχε ευαγγέλιο ο κ.Δώνης διώχνοντας χωρίς αντικατάσταση το μόνο βαρύ φορ που είχε στο ρόστερ.
Αναλυτικά τόσο για το Δώνη όσο και για το σχεδιασμό της ομάδας που πρέπει να γίνει για μην πετάξει τα λεφτά του ο Ιβάν Σαββίδης σε επόμενο άρθρο σε λίγες μέρες.

Σε ότι αφορά το παιχνίδι με βάση την εικόνα που δίνει αναλυτικά το gazzetta.gr είχαμε:

Το ντεμπούτο του Νικοπολίδη - Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα (17.15) - Ο Μίτσελ φαβορί για τον Ολυμπιακό


Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή όμως ο αγώνας με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι αυτός που απασχολεί αυτήν τη στιγμή τους ανθρώπους της ομάδας.
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έφυγε, ο Αντώνης Νικοπολίδης θα κάνει το ντεμπούτο του ως προπονητής και ο κόσμος περιμένει να δει αν θα αλλάξει η εικόνα της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο.
Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να διατηρήσουν το αήττητο, έχουν την ευκαιρία με νίκη να αποσπαστούν ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία και θα προσπαθήσουν να ικανοποιήσουν τον κόσμο με την απόδοσή τους.
Ο ΠΑΣ ταξίδεψε με πολλές απουσίες στην Αθήνα, θα αγωνιστεί χωρίς άγχος και θα προσπαθήσει να πάρει θετικό αποτέλεσμα.
Το ματς θα ξεκινήσει στις 17.15 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τη NOVA ενώ θα υπάρχει και LIVE ενημέρωση από το NewsIt όπως και σε όλα τα ματς της Σούπερ Λίγκας.

Την ίδια ώρα η Ξάνθη υποδέχεται την Κέρκυρα ενώ στις 15.00 ο Ατρόμητος φιλοξενεί τον Πλατανιά.

Στο μεταξύ ο Μίτσελ που πριν λίγες ημέρες απολύθηκε από τη Σεβίλλη είναι ο επικρατέστερος για να αντικαταστήσει τον Λεονάρντο Ζαρντίμ στον πάγκο του Ολυμπιακού. Σκέψεις να παραμείνει ο Νικοπολίδης μέχρι το τέλος της σεζόν.
Οι ερυθρόλευκοι δεν βιάζονται να βρουν τον προπονητή που θα διαδεχθεί τον Λεονάρντο Ζαρντίμ. Το σίγουρο είναι ότι έχουν στραφεί στην Ισπανική αγορά, κάτι που είχαν κάνει και το καλοκαίρι πριν καταλήξουν στον Πορτογάλο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα Ισπανικά ΜΜΕ, ο Ολυμπιακός έχει μιλήσει με τον Μίτσελ και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.«Έχει ήδη στα χέρια του μια επίσημη πρόταση η οποία προέρχεται από την Ελλάδα και συγκεκριμένα τον Ολυμπιακό, τον πρωτοπόρο του ελληνικού πρωταθλήματος και αντίπαλο της Λεβάντε στο Europa League», γράφει η "estadiodeportivo.com".
Ο 49χρονος τεχνικός φέρεται να έχει ζητήσει να αναλάβει από το καλοκαίρι, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από την πλευρά του Ολυμπιακού.

Χρέη πρώτου προπονητή θα έχει ο Αντώνης Νικοπολίδης μέχρι να βρεθεί η ιδανική λύση ενώ δεν αποκλείεται οι ερυθρόλευκοι να πάνε με τον παλαίμαχο τερματοφύλακα ως το τέλος της σεζόν.

Le Monde: Παριάς που έγινε κονφερανσιέ o Γιώργος Παπανδρέου - "Η δυναστεία Παπανδρέου φαίνεται ότι τελείωσε μια για πάντα".



Παριάς που έγινε κονφερανσιέ o Γιώργος Παπανδρέου, γράφει η Le Monde στο ίσως πιο σκληρό άρθρο που έχει γραφτεί ως τώρα στο διεθνή τύπο για τον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό.
Το άρθρο, ξεκινώντας με την περιγραφή «της μακριάς σιλουέτας του πρωθυπουργού, με το παχύ μουστάκι», το άρθρο αναφέρει «Το όνομα Παπανδρέου έγινε σύμβολο του νεποτισμού μιας πολιτικής ελίτ, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για την κρίση. Η δυναστεία φαίνεται ότι τελείωσε μια για πάντα». Αναφερόμενο στην σημερινή του κατάσταση γράφει ότι από παριάς έγινε κονφερασιέ (ομιλιτής), αφού προηγουμένως έσπασε όλα τα ρεκόρ αντιδημοφιλίας και έφυγε από την κυβέρνηση το 2011.
«Έκτοτε ο Γιώργος Παπανδρέου ζει μια άλλη οδύσσεια, αυτή που ζουν πολλοί πρώην αρχηγοί κρατών, που οργώνουν τον κόσμο από διάλεξη σε διάλεξη. Το Νοέμβριο ήταν στη Νορβηγία για μια διάλεξη για τη διαφάνεια και τη φοροδιαφυγή, ενώ στην Ελλάδα κορυφωνόταν η πολεμική για τη λίίστα Λαγκάρντ. Αυτή η λίστα με τα 2.000 ονόματα δεν έγινε αντικείμενο καμιάς έρευνας από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση Παπανδρέου».
Στο άρθρο αναφέρεται επίσης αναφέρεται ότι στις διαλεξεις του υπερασπίζεται τον Αντώνη Σαμαρά. «Η κυβέρνηση όμως δεν βασίζεται στη στήριξη από μια προσωπικότητα τόσο αντιδημοφιλή. Το όνομα Παπανδρέου κατέστη το σύμβολο του νεποτισμού μιας πολιτικής ελίτ, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για την κρίση. Η δυναστεία φαίνεται ότι τελείωσε μια για πάντα».
Πηγή: iefimerida.gr

Ανατίναξη χιονοστιβάδας στα Καλάβρυτα !

Ανατίναξη χιονοστιβάδας στα Καλάβρυτα ! Δείτε φωτό
Μεγάλες ποσότητες χιονιού έπεσαν στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων τις προηγούμενες ημέρες και το χ/κ λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για να μην υπάρξουν απρόοπτα.
Σε αυτά τα πλαίσια προκάλεσε με έκρηξη τεχνητές χιονοστιβάδες αποφορτίζοντας τις επίφοβες πλαγιές.
Στα "ανεμοσούρια" οι ποσότητες χιονιού είναι πραγματικά εντυπωσιακές, το πρώτο κτίριο στην Βαθειά Λάκκα και το σπιτάκι στην αφετηρία του αναβατήρα "Θέτις"

thebest.gr

Κλειστή η παλαιά Ε.Ο. Πατρών-Κορίνθου , στον Πλάτανο, από πτώση βράχου

Αχαΐα: Kλειστή η Παλιά Εθνική Οδός Πατρών - Κορίνθου στον Πλάτανο, λόγω κατολίσθησης Κλειστά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας λόγω πτώσης βράχου

Κλειστά είναι από χθες και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της παλιάς Εθνικής Οδού Πατρών - Κορίνθου στο ύψος του Πλατάνου, λόγω της πτώσης τεράστιου βράχου.

Ο βράχος δεν έχει απομακρυνθεί, με αποτέλεσμα να γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος του κόμβου της Πούντας, ενώ στο ρεύμα προς Πάτρα στο ύψος του κόμβου Ακράτας.

Ρουπακιώτης: Οι αγχόνες, το Γουδή και η τρομοκρατία

Antonis-Roupakiotis
Με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στον “Τύπο της Κυριακής”, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης καταθέτει τη δική του άποψη για την έξαρση κρουσμάτων βίας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, ενώ αναφέρεται και στο σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την επικαιρότητα.
Οι απειλές για αγχόνες και Γουδή, παρότι είναι ανιστόρητες και φαιδρές, φωλιάζουν στη σκέψη κάποιων, και οδηγούν σε συμπεριφορές όπως αυτές που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες. Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, όσοι τις προβάλλουν”, τονίζει με νόημα ο Αντώνης Ρουπακιώτης.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, που συζητείται ακόμη και για υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά τη λήξη της θητείας του Κάρολου Παπούλια, ως πρόσωπο κοινής αποδοχής μεταξύ Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς, επισημαίνει την ανάγκη να συνεχιστεί, χωρίς κομματικές σκοπιμότητες, η κάθαρση, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει ότι “το πολιτικό σύστημα δεν ξεχρεώνει μόνο με τη λίστα Λαγκάρντ”.
Αναφορικά με τις προτεραιότητες… καθημερινότητας που έχει μπροστά του υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Αντώνης Ρουπακιώτης παραδέχτηκε ότι και οι δικαστικοί ευθύνονται για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στις δίκες, ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ο υπερπληθωρισμός στα καταστήματα κράτησης.

ysterografa.gr