Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Πρόκριση στο ρελαντί για Αστέρα Τρίπολης , νίκησε με 2-0 τον Ολυμπιακό Βόλου

Πρόκριση στο ρελαντί για Αστέρα
Με δυο γκολ στην επανάληψη, ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε με 2-0 τον Ολυμπιακό Βόλου και με συνολικό σκορ 3-1 πήρε την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.
Σκόρερ για τους Αρκάδες οι Ντε Μπλάσις (62') και Φορμίκα (77'), ενώ είχαν κι οριζόντιο δοκάρι με τον Ράγιος στο 65'. Nτεμπούτο έκανε για τους γηπεδούχους ο Κάφα, που αντικατέστησε τον Περόνε στο 80ο λεπτό.
Ανοιχτό ματς στο πρώτο τέταρτο με τις δυο ομάδες να έχουν από δυο καλές φάσεις. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 5' με τον Ράγιος να σουτάρει άουτ όντας μόνος του στο σημείο του πέναλτι και με τον Περόνε να βγαίνει στο 13' τετ α τετ, όμως ο κίπερ των «ερυθρόλευκων», Σταυρακάκης, έδιωξε.
Η ομάδα της Μαγνησίας απείλησε στο 12' και στο 13' με ισάριθμα σουτ του Κοτζαθανάση, στα οποία ο Μπαντής είχε απάντηση.
Από το 20λεπτο και μετά ο Αστέρας πήρε τα ηνία του αγώνα, έφερε το παιχνίδι στην περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Σταυράκη.
Κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε στο ημίχρονο με τους Αρκάδες να έχουν τον έλεγχο και την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά να μην καταφέρνουν να βρουν τον τρόπο για να παραβιάσουν την εστία των φιλοξενούμενων.
Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε με τους Αρκάδες να βρίσκονται και πάλι στην επίθεση ψάχνοντας το γκολ. Ο Τσιώλης μάλιστα, έκανε πιο επιθετική την ομάδα του ρίχνοντας στο ματς τον Ναβάρο αντί του Φραγκουλάκη, ενώ στο 59' μπήκε κι ο Ουσέρο αντί του Εγκον.
Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 62' με τον Ντε Μπλάσις. Ο Σταυράκης είπε «όχι» με εντυπωσιακή επέμβαση στην κεφαλιά του Σανκαρέ, διώχνοντας σε κόρνερ, το οποίο εκτελέστηκε και στην εξέλιξη της φάσης, ο Ντε Μπλάσις με εντυπωσιακή κεφαλιά έκανε το 1-0.
Ο Αντώνης Μάνδαλος έκανε διορθωτικές κινήσεις για να κάνει πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό Βόλου, ωστόσο, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 77' όταν ο Φορμίκα κινήθηκε από αριστερά, προσπάθησε να βγάλει σέντρα, όμως η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και πολύ ύψος και κατέληξε στο βάθος της εστίας του εμβρόντητου Σταυράκη, που μέχρι εκείνο το σημείο είχε πραγματοποιήσει πολύ καλές επεμβάσεις.
Το υπόλοιπο του αγώνα απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους Αρκάδες να πανηγυρίζουν την πρόκριση και να συνεχίζουν στους «8» του θεσμού και τους Βολιώτες να επικεντρώνονται στις υποχρεώσεις τους στην Football League.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Φορμίκα, Φραγκουλάκης (46' Ναβάρο), Εγκον (59' Ουσέρο), Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Περόνε (80' Κάφα)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Σταυράκης, Γκότοβος, Παλαιολόγος, Πετκάκης (59' Στουρνάρας), Γουσούλης, Τσιάτσιος, Στογιάνοφ (75' Κολημήτρας), Ανιέτε (66' Γαλάνης), Ογιαρμπίντε, Κοτζαθανάσης, Μπακαγιόκο

Από τον Αστέρα Δερβενίου στην ΑΕΚ - Διάψευση γιά Κολιμάδη

Ο Αστέρας Δερβενίου ανακοινώνει την παραχώρηση του νεαρού ποδοσφαιριστή Στέφανου Πετρόπουλου στην ομάδα Κ20 της ΠΑΕ ΑΕΚ. Τον ευχαριστούμε για όσα προσέφερε στο σύλλογο και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του.

Επίσης η διοίκηση του Αστέρα ανακοινώνει την απόκτηση του νεαρού ποδοσφαιριστή Αλέξανδρου Καραγιαννίδη (γεν. 1993) από τον Γ.Σ. Μεσσηνιακό.
Ο Καραγιαννίδης είχε τη περασμένη αγωνιστική περίοδο 29 συμμετοχές και 8 τέρματα με τη φανέλα του Μεσσηνιακού στην Α' Κατηγορία Μεσσηνίας.

Τέλος ο Αστέρας Δερβενίου διαψεύδει τα πρόσφατα δημοσιεύματα που φέρουν τον εκ των αρχηγών της ομάδας μας, Νίκο Κολιμάδη να βρίσκεται σε καθεστώς δυσμένειας και στην πόρτα της εξόδου. Τέτοια ανυπόστατα δημοσιεύματα μόνο προβλήματα δημιουργούν στο καλό κλίμα που επικρατεί στο Σύλλογο μας. Άλλωστε, είναι πάγια τακτική του Συλλόγου μας, η ενημέρωση των φιλάθλων για τις μεταβολές του έμψυχου δυναμικού της ομάδας, να γίνεται με επίσημες ανακοινώσεις κυρίως μέσω της ιστοσελίδας μας.

asterasderveniou.gr

Επιχειρείν με τον Απόστολο Αποστολάκη

Focus Web Tv
epixirin_apostolakis.png
Docrtoranytime.gr, μία πρωτότυπη δωρεάν υπηρεσία αναζήτησης γιατρού με βάση την ειδικότητα και τη γεωγραφική τοποθεσία που έχει στόχο την αλλαγή του συστήματος υγείας αλλά και να διευκολύνει τη ζωή των ασθενών και των γιατρών. Ο συνιδρυτής Απόστολος Αποστολάκης, γνωστός από την επιχειρηματική του δραστηριότητα στο e-shop και στο e-food.gr παρουσιάζει την εφαρμογή, μιλά για την εμπειρία του από την επιχειρηματικότητα και επιστρέφει στις δύσκολες στιγμές του επιχειρείν της κρίσης

Σε πρώτο ενικό η Ελένη Πρέκα

Focus Web Tv
enikos_preka.png
Η Ελένη Πρέκα, δασκάλα της Hot Yoga μοιράζεται μαζί μας τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει κανείς από την
HotYoga και τις αλλαγές που θα εντοπίσει, όχι μόνο στο σώμα αλλά κυρίως στην ψυχή του. Μιλάει για τηνNτέμυΜουρ λέγοντας : « Ήρθε στο στούντιο χωρίς να πει το όνομά της και όταν συνειδητοποίησα ποια είναι έπαθα σοκ. Στην συνέχεια εντυπωσιάστηκα από την ευγένεια και τον σεβασμό που μου έδειξε και ομολογώ ότι είναι από τις καλύτερες μαθήτριες που έχω συναντήσει». Τονίζει ότι, κάνοντας μιάμιση ώρα HotYogaείναι σαν να τρέχεις 10 χιλιόμετρα , να κάνεις Υοga, βάρη και σάουνα μαζί. Τέλος,αναλύει τους λόγους που η HotYoga βοηθά σε τραυματισμούς, σε αρκετά προβλήματα υγείας , στην συγκέντρωση καθώς επίσης και στον ύπνο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τα υποκριτικά σχόλια και δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η υποκρισία πλέον ξεχειλίζει στον ΣΥΡΙΖΑ Εσωτερικού, ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει να μιλήσει για την ουσία των λεγομένων του, κατά δήλωσή του, αναρχικού βουλευτή του.
Διαμαρτύρεται δήθεν, για την παράθεση αποσπασμάτων της ομιλίας του κ. Διαμαντόπουλου, όταν αμέσως μετά η Κουμουνδούρου έκανε ακριβώς το ίδιο, δίνοντας στη δημοσιότητα 1:30 λεπτά από τα 50, αποκρύπτοντας επιμελώς:
1ον: Tην αναφορά του βουλευτή του στο Mall.
2ον: Τη στοχοποίηση επιχειρηματιών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες».
3ον: Τη, δήθεν, αθώα αναφορά στη χρήση όπλων.
4ον: Τους χαρακτηρισμούς του περί ανομίας της εκλεγμένης Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου και «νομιμότητας» της «Βίλας Αμαλία».
5ον: Το κάλεσμά του στους συντρόφους του για ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης στους δρόμους.
Περιμένουμε ξεκάθαρη καταδίκη για όλα τα παραπάνω.
Σε ό,τι αφορά την έκπληξη και τις νουθεσίες του Προέδρου της ΕΣΗΕΑ, θα περιμέναμε να δείξει την ίδια ευαισθησία και για τις δηλώσεις Παπαδημούλη και Μπαλάφα, που ψευδώς διασπείρουν ως είδηση ότι ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας, ήταν χουντικός.
Επίσης, για το video που είναι αναρτημένο στο χρηματοδοτούμενο από το ΣΥΡΙΖΑ site, Left.gr, στο οποίο στοχοποιούνται ευθέως και με φωτογραφίες δημοσιογράφοι».

Παραθέτονται τα links, τόσο του video από το Left.gr, όσο και ολόκληρης της ομιλίας του βουλευτή Καστοριάς, κ. Διαμαντόπουλου:


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=E_tkHlMN_OM#!  

----
Επίσης το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σε ανταπάντηση της ανακοίνωσης του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ Εσωτερικού μας έχει συνηθίσει σε ακραίους χαρακτηρισμούς και πρακτικές.
Ας παραδειγματιστεί τουλάχιστον από τον ΣΥΡΙΖΑ Εξωτερικού που πασχίζει να φανεί διαφορετικός.
Για την ταμπακέρα και πάλι καμία κουβέντα».

«Σκάνδαλο» ΕΛ.ΣΤΑΤ: Παπανδρέου κατά εισαγγελέων, Γεωργαντά κατά...

«Σκάνδαλο» ΕΛ.ΣΤΑΤ: Παπανδρέου κατά εισαγγελέων, Γεωργαντά κατά...Σοβαρότατες καταγγελίες σχετικά με το πώς λειτουργούσε η ΕΛ.ΣΤΑΤ. και τι ρόλο έπαιξε το διογκωμένο έλλειμμα που παρουσίασε το 2009 στη μετέπειτα εξέλιξη των πραγμάτων, έκανε η καθηγήτρια Οικονομετρίας και πρώην μέλος του δ.σ. της ΕΛ.ΣΤΑΤ., Ζωή Γεωργαντά. Μάλιστα, έκανε λόγο για «έγκλημα που ισοδυναμεί με εθνική προδοσία»! «Εφαλτήριο για να προωθηθούν τα προαποφασισμένα άγρια αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της κρίσης», αποτελεί για το ΚΚΕ το «μαγείρεμα των στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Στην αντίπερα «όχθη», την έντονη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου προκάλεσε το αίτημα που διατύπωσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη στον πρόεδρο, αλλά και στελέχη στης ΕΛ.ΣΤΑΤ. για την υπόθεση της καταγγελίας περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009. Ο κ. Παπανδρέου, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του, αναφέρει ότι...

«Ντέρμπι» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δίνει και νέα δημοσκόπηση – Με 0,2% προηγείται η ΝΔ!

Οριακό προβάδισμα με 0,2 ποσοστιαίες μονάδες δίνει στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ μια νέα δημοσκόπηση, επιβεβαιώνοντας έτσι το δημοσκοπικό ντέρμπι που παίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει το ξεκάθαρο (αν και μικρό) προβάδισμα που είχε.
«Ντέρμπι» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δίνει και νέα δημοσκόπηση – Με 0,2% προηγείται η ΝΔ! Τι προκύπτει από την έρευνα της Marc για τον AlphaΣυγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 22,5% των προτιμήσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,3%, η Χρυσή Αυγή 9,7%, το ΠΑΣΟΚ 5,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,6%, η ΔΗΜΑΡ 4,6% και το ΚΚΕ 4,3%. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 18-21 Ιανουαρίου.
Το αμφίρροπο ντέρμπι μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται και στην παράσταση νίκης, όπου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 44,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 44,4%. Ωστόσο, στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας το Δεκέμβριο, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ποσοστό 60,3% στην παράσταση νίκης, κάτι που σημαίνει ότι μέσα σε ένα μήνα έχει χάσει ποσοστό της τάξης του 15,9%! Αντίθετα, η ΝΔ ενισχύθηκε κατά 17,9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και πλέον το ποσοστό της διαμορφώνεται στο 62,4%.
Πάντως, από τη σύγκριση των τωρινών αποτελεσμάτων με τα αποτελέσματα της προηγούμενης δημοσκόπησης, προκύπτει και αύξηση στο ποσοστό αυτών που έχουν «μάλλον αρνητική» εικόνα για την κυβέρνηση συνεργασίας: 51,5% έναντι 49,9% τον Δεκέμβριο. «Μάλλον θετική» γνώμη για την κυβέρνηση εκφράζει το 37,2%.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Φώτης Κουβέλης συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές προτιμήσεις (48%) έναντι 47,6% του Αντώνη Σαμαρά και 37,7% του Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, ο κ. Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το 53,2% των ερωτηθέντων έναντι ποσοστού 30,9% που συγκεντρώνει ο κ. Τσίπρας.
Στην ερώτηση «αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση» το 46,4% εκτιμά ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα ενώ το 21,4% απαντά καλύτερα. Υπέρ της ολοκλήρωσης της τετραετίας για την κυβέρνηση τάσσεται το 63,7% έναντι του 32,3% που επιθυμεί πρόωρες εκλογές.
Σε ό,τι έχει να κάνει με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, το 75,9% πιστεύει πως δεν θα αποκαλυφθεί τι πραγματικά συνέβη έναντι του 20,8% που είναι αισιόδοξο. Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, ότι το 93,7% των ερωτηθέντων, πιστεύει ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την αποκάλυψη των σκανδάλων! Τέλος το 87,5% απαντά πως θα έπρεπε να είχαν παραπεμφθεί και άλλα άτομα για την υπόθεση της λίστας και μόλις το 8,8% απαντά όχι. Μάλιστα, το 58% θεωρεί ότι έπρεπε να παραπεμφθεί ο κ. Βενιζέλος και το 49,5% ο κ. Παπανδρέου.

eklogika.gr

Όταν η Τουρκία χάνει το μέτρο…

Turkey-baloon
Ένας λαός δεν κρίνεται απαραιτήτως από την ηγεσία του. Τα δεδομένα είναι… ακόμη χειρότερα: Η ηγεσία του τον χαρακτηρίζει, και μέσω εκείνης ουσιαστικά, έστω και υποσυνείδητα, αυτοπροσδιορίζεται. Ιστορικό το δίδαγμα, με ελάχιστες τις περιπτώσεις εξαιρέσεων που να προσφέρονται για… δεύτερες σκέψεις.
Η γειτονική Τουρκία αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα χώρας που τόσο η ηγεσία της, όσο και ο λαός της… μεγαλοπιάνονται. Ίσως επειδή τα βιβλία της Ιστορίας, αυτά που στην από εδώ πλευρά του Αιγαίου υφίστανται ανά περιόδους λίφτινγκ, προκειμένου να μην ενοχλούν την… απέναντι πλευρά, αποτελούν ένα διαρκές ερέθισμα για αναπόληση στα (περασμένα) μεγαλεία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Τότε δηλαδή, που η Ευρώπη, πολιτισμένη η μη, χριστιανική ή όχι, ανάλωσε πληθυντικές γενιές σε μάχες χαρακωμάτων, ώστε η Γηραιά Ήπειρος να μην γίνει… παράρτημα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Και τα κατάφερε.
Στη σύγχρονη εποχή… ωδή στην παγκοσμιοποίηση την οποία βιώνουμε, τέτοιου είδους ιστορικά προηγούμενα διατηρούν την επικαιρότητά τους. Έστω και με το να αναζητούν αφορμές για να εκδηλωθούν. Αφορμές που η Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν και των Ισλαμιστών που, όχι μόνο “κατέλυσαν” το κράτος του Κεμάλ, αλλά έβαλαν και στη φυλακή τους ένστολους θεματοφύλακές του, δεν κουράζεται να μας δίνει.
Τους τελευταίους μήνες, ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός αλλά και λοιποί εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της γειτονικής χώρας έχουν μιλήσει: Για γέφυρα που θα ενώσει τον Βόσπορο, για πυρηνικό εργοστάσιο, για αεροπλανοφόρο… Σήμερα μίλησαν και για το “μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο”.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ, θέτοντας ως χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του το 2017, και μιλώντας για 150 εκατομμύρια επιβάτες τον κόσμο. Ένα μεγαλεπίβολο σχέδιο, συνολικού κόστους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Μια Τουρκία που δεν άλλαξε, ίσως επειδή δεν μπορεί να αλλάξει. Μια Τουρκία που χάνει διαρκώς το μέτρο. Αυτήν την Τουρκία, ο Νικολά Σαρκοζί και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες ήξεραν ότι έπρεπε να κρατήσουν μακριά από την Ευρώπη του μέλλοντός μας. Για να έχει η Ευρώπη μέλλον.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Π. Κουρουμπλής: Ένοχη σιωπή της κυβέρνησης για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

Η συγκυβέρνηση εξακολουθεί να προκαλεί με την ένοχη σιωπή της στην υπόθεση του υπόδικου κ. Ανδρέα Γεωργίου. Ο πρωθυπουργός εξάλλου ακολουθεί τη λογική της επιλεκτικής μνήμης για την προεκλογική δέσμευσή του ότι θα φέρει το ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ και της υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ στη Βουλή για επανεξέταση, αμφισβητώντας τότε, με τη μη συμμετοχή της ΝΔ στη σχετική επιτροπή, τις προθέσεις του σημερινού του εταίρου.
Η συγκυβέρνηση δεν είχε το θάρρος να σχολιάσει τα κρίσιμα ζητήματα που θέτει το ΔΝΤ στην πρόσφατη έκθεσή του, όπως ότι έχει συντελεσθεί μόνο το ήμισυ της αναγκαίας εσωτερικής υποτίμησης -άρα, Θεός οίδεν τι μέτρα έρχονται- καθώς και ότι οι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές ενδέχεται να αναθεωρηθούν εκ νέου προς τα πάνω. Το ζήτημα της ομολογίας του ολέθριου λάθους του ΔΝΤ στον προσδιορισμό των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών, που σήμερα απασχολεί τον γαλλικό και τον ελληνικό Τύπο, το είχε θέσει με δήλωσή μας ο ΣΥΡΙΖΑ-EKMαπό τις 18 Οκτωβρίου 2012. Αντί να τοποθετηθεί επ’ αυτών, η συγκυβέρνηση επιχειρεί σκοπίμως, υπηρετώντας μικροκομματικά οφέλη, να αλλάξει την ατζέντα των πραγματικών κοινωνικών προβλημάτων που μαστίζουν και βιάζουν



           

Πέτρος Τατούλης : Στεκόμαστε απέναντι στην άκριτη πολιτική αφαίμαξη των δομών του κράτους από το Υπ. Οικονομικών


 
«Πιστοί στην εντολή των πολιτών για την υπεράσπιση του σήμερα και του αύριο λέμε αλήθειες και παλεύουμε μαζί με τους πολίτες. Οι ενέργειές μας τη στιγμή των αποφάσεων υπήρξαν απόλυτα ταυτισμένες με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, και την άποψη αυτή θα επαναδιατυπώσουμε και θα ξαναστείλουμε στον Υπουργό Οικονομίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης απαντώντας στην επερώτηση για το κλείσιμο της ΔΟΥ Λεωνιδίου, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 23 Ιανουαρίου 2013 του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Από την πρώτη στιγμή είμαστε σε επαφή με τον Δήμαρχο για την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαιρετίζοντας την παρουσία πολιτών του Λεωνιδίου, αλλά και τη «νηφάλια και έντιμη προσέγγιση του Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας, σε αντιδιαστολή με την θολή και ψηφοθηρική άποψη του κ. Γόντικα και της παράταξής του, η οποία δημιουργεί εκ των υστέρων ζητήματα» όπως τόνισε.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως ανέφερε ο κ. Τατούλης εδώ και καιρό με ομόφωνη απόφασή του στέκεται απέναντι στην άκριτη πολιτική του Υπουργείου Οικονομικών περιορισμού των δυνατοτήτων απομακρυσμένων περιοχών να λειτουργούν, ιδίως σε περίοδο κρίσης.
Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε, επίσης, ότι η πλειοψηφία και η μείζονα μειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου στηρίζουν την κυβερνητική προσπάθεια, όχι όμως άκριτα ως προς τις παραλείψεις της.
Πέραν τούτων ο κ. Τατούλης στάθηκε και σε ουσιαστικά και τυπικά λάθη που έχουν γίνει όσον αφορά την κατάργηση της ΔΟΥ Λεωνιδίου. Ο Δήμος, αφενός, σύμφωνα με τον Καλλικράτη έχει χαρακτηριστεί ορεινός, με ότι αυτό συνεπάγεται, και, αφετέρου, στη Συνθήκη της Λισαβόνας όσον αφορά την πολιτική συνοχής, υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τους ορεινούς Δήμους κάτι το οποίο το Υπουργείο δεν έχει λάβει υπόψη του.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και στο ζήτημα απομάκρυνσης υπαλλήλων της Περιφέρειας, τονίζοντας ότι στέκεται απέναντι σε οποιαδήποτε τέτοια λογική και ότι στηρίζει την προσπάθειά τους και «για το λόγο αυτό θα παραστώ ως μάρτυρας υπέρ των υπαλλήλων στη δίκη».
Είναι σαφής η ανάγκη για μεταρρυθμίσεις, συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης, με ξεκάθαρους όμως κανόνες και ξεκάθαρες πολιτικές, προκειμένου να αλλάξουμε την εικόνα του χθες.
«Με αφορμή την αφαίμαξη των δομών του κράτους στο Λεωνίδιο, θα ζητήσω στην επαφή μου με τον Υπουργό κ. Στουρνάρα να ξαναδεί με διαφορετικό μάτι όλες τις δομές σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης.

Χαιρέτα μου... τον Πλάτανο! Πλατανιάς - Παναθηναϊκός 1-0.

Χαιρέτα μου... τον Πλάτανο!

Ο ήρωας (Καπίνο) επί 86 λεπτά, έγινε μοιραίος στο 87' και ο Παναθηναϊκός έχασε στη ρεβάνς του Κυπέλλου από τον Πλατανιά (1-0), έμεινε (και) εκτός Κυπέλλου και σκέφτεται τα χειρότερα.

Ο Παναθηναϊκός επέλεξε να παίξει στα Περιβόλια, στη ρεβάνς της φάσης των «16» του Κυπέλλου, με όπλο... το σκορ του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ. Όχι για να επιβληθεί, όχι για να κυριαρχήσει, όχι για να δείξει εξαρχής στον Πλατανιά ότι αυτός θέλει την πρόκριση και θα την πάρει. Και τελικά το πλήρωσε.
Οι Κρητικοί, σαφώς ανώτεροι, νίκησαν τους «πράσινους» 1-0, με γκολ του Αναστασάκου στο 87' και με δεδομένη την ήττα τους με 2-1 στο πρώτο ματς στο «Σπύρος Λούης» πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου και «ξέραναν» τον Παναθηναϊκό.
Ενας Παναθηναϊκός που έχασε το βασικό του στόχο από τα τέλη Γενάρη και πλέον μένει με την προσπάθεια να μπει στα πλέι οφ. Το «τριφύλλι» είναι στην 9η θέση με 22 βαθμούς, στο -5 από τον 5ο Λεβαδειακό αλλά και στο +6 από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Οσο για τον Πλατανιά; Επαιξε για τη νίκη, είχε την κατοχή μπάλας και την πρωτοβουλία σε όλο το ματς και τις 3 μεγάλες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο στις οποίες ο Καπίνο έγινε ήρωας. Ομως ο τερματοφύλακας των «πράσινων» ευθύνεται για το γκολ με την ασταθή απόκρουση στο σουτ του Κάλαϊτζιτς, με αποτέλεσμα ο Αναστασάκος να σκοράρει από κοντά.
Οι «πράσινοι» διαμαρτύρονται για το μη καταλογισμό πέναλτι σε μαρκάρισμα του Καστέλς στον Μαυρία στο 58' (δύσκολη φάση, φαίνεται ότι έχουν δίκιο) και οι γηπεδούχοι για κράτημα του Μπουμσόνγκ στον Τσιντί στο 77' (το ριπλέι δεν τους δικαιώνει). Στον Μάνταλο πάντως μπορεί να «καταλογιστεί» ότι δεν κράτησε τις καθυστερήσεις που έπρεπε στο τέλος (το 3λεπτο ήταν «φτωχό»).
Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό, σε αργό ρυθμό, με πολλά λάθη εκατέρωθεν και χωρίς φάσεις. Όπως, δηλαδή, ήθελε ο Παναθηναϊκός, με βάση την αγωνιστική του εικόνα. Οι «πράσινοι» επέλεξαν να μείνουν πίσω, να κλείσουν τους διαδρόμους, να δώσουν χώρους στους γηπεδούχους και να «ψάξουν» το γκολ σε αντεπιθέσεις, χωρίς να ρισκάρουν το παραμικρό.
Δική τους ήταν η μεγάλη ευκαιρία του 45λεπτου με τον Τοτσέ στο 24' (δεν βρήκε την μπάλα σχεδόν εξ' επαφής), ενώ είχαν και άλλα δύο σουτ με τους Σο (10') και Σισοκό (18') και ένα άστοχο φάουλ του Τοτσέ (35'). Στο ίδιο διάστημα, ο Πλατανιάς είχε την πρωτοβουλία και την κατοχή μπάλας, αλλά όχι τρόπο να μπει απειλητικά στην περιοχή του Καπίνο. Ετσι, περιορίστηκε σε δύο μακρινά σουτ των Αργυρόπουλου (22') και Ναζλίδη (41').
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με τον Τοτσέ (46'), ωστόσο «σφραγίστηκε» από την ανωτερότητα του Πλατανιά. Οσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι ανέβαζαν την απόδοσή τους, κέρδιζαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και ιδίως στο τελευταίο 20λεπτο πίεσαν τους «πράσινους», περιορίζοντάς τους σε παθητικό ρόλο.
Οι γηπεδούχοι έχασαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες με τους Τσιντί (49') και Μαραγκουδάκη (65' και 69'), με τον Καπίνο να πραγματοποιεί τρεις σωτήριες επεμβάσεις. Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 78' με τον Σισοκό, ζήτησε πέναλτι στο 58' σε μαρκάρισμα του Καστέλς στον Μαυρία , όπως και ο Πλατανιάς για κράτημα του Μπουμσόνγκ στον Τσιντί στο 77'.
Ο Αναστασιάδης γύρισε στο 71' το σύστημα σε 4-4-2 με την είσοδο του Αναστασάκου αντί του Μαραγκουδάκη και μετά το 80' σε 4-2-3-1 με τον Δέντσα αντί του Μιρτσέτα και είδε τους παίκτες του να εντείνουν τις προσπάθειές τους για το γκολ-πρόκρισης και το πέτυχαν στο 87' με το κοντινό πλασέ του Αναστασάκου μετά την ασταθή επέμβαση του Καπίνο σε σουτ του Κάλαϊτζιτς.
Ο Φάμπρι «φρέσκαρε» το άκρο της μεσοεπιθετικής λειτουργίας με τον Μπαρμπαρούση αντί του Μαυρία στο 80', με τον Παναθηναϊκό να έχει περισσότερους χώρους στο τέλος και να προσπαθεί να βγει μπροστά.
Ωστόσο, αυτός δέχθηκε το γκολ και στη συνέχεια... έτρεχε. Ο Φάμπρι αποβλήθηκε μετά το γκολ για διαμαρτυρίες (ζητά αλλαγή στο πλάγιο στην αρχή της φάσης του γκολ) και ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση. Όμως το μόνο που είχε να «δείξει» ήταν ένα άστοχο μακρινό σουτ του Σο.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Κουρτεσιώτης (57' Κανακούδης), Καστέλς, Ποτουρίδης, Κάλαϊτζιτς, Τετέ, Μαραγκουδάκης (71' Αναστασάκος), Μιρτσέτα (80' Δέντσας), Ναζλίδης, Τσιντί.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σο, Βιτόλο, Ζέκα, Μαυρίας (80' Μπαρμπαρούσης), Σισοκό, Τοτσέ

sentragoal.gr

Αρδίζογλου με πλάνο διετίας στο Χιλιομόδι!

Αρδίζογλου με πλάνο διετίας στο Χιλιομόδι!
 
Νέα αλλαγή, τέταρτη μες τη σεζόν, στην τεχνική ηγεσία του Ατρόμητου Χιλιομοδίου, με τη διοίκηση να κάνει την έκπληξη και να ανακοινώνει την πρόσληψη του Χρήστου Αρδίζογλου!
Ο παλαίμαχος διεθνής άσος, που έγραψε ιστορία με τη φανέλα της ΑΕΚ και έχει εργαστεί στο παρελθόν ως προπονητής στις Ακαδημίες της Ένωσης, έδωσε τα χέρια με τους Φώτη Φόρτη και Δημήτρη Μπίτζιο και διαδέχεται τον Γιώργο Τσουμάνη στην τεχνική ηγεσία των "ροσονέρι".
Πλέον, απ' τη στιγμή που ο Ατρόμητος έμεινε πίσω στη μάχη του τίτλου, στόχος της διοίκησης είναι να βελτιωθεί η ομάδα στο υπόλοιπο της σεζόν και να αναδείξει κάποιους νεαρούς παίκτες.
"Αποτελεί τεράστια τιμή για το σύλλογο η συνεργασία με τον Χρήστο Αρδίζογλου, έναν θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γνωριζει άριστα το αντικείμενο και είμαστε σίγουροι πως κάναμε την καλύτερη επιλογή. Το πλάνο μας είναι διετές και με σκληρή δουλειά και υπομονή θέλουμε ο Ατρόμητος θα βρεθεί τη σεζόν 2014-15 στη νέα Γ' Ερασιτεχνική"
, δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Δημήτρης Μπίτζιος.
Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε το πόστο του τεχνικού διευθυντή αναλάμβάνει ο Νότης Ψυχογιός και γενικός αρχηγός ο Νίκος Κοντογιάννης. Διοίκηση και Αρδίζογλου συζητούν ήδη για την ενίσχυση της ομάδας και δεν αποκλείεται μες το Γενάρη να γίνουν 1-2 προσθήκες.

korinthiasports.gr

Δυνατή… ισοπαλία με Αχαρναϊκό . Ο Παναιγιάλειος έμεινε όρθιος στο Μενίδι

Αχαρναϊκός-Παναιγιάλειος: Δυνατή… ισοπαλία στο Μενίδι | onsports.gr
Εντυπωσιακά αποτελέσματα είχε η 11η αγωνιστική, στον 1ο όμιλο, όπου στο  ντέρμπι Κορυφής στο Μενίδι, παρουσία 800 φιλάθλων, ο Αχαρναϊκός και ο Παναιγιάλειος αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1.
Το σκορ άνοιξαν οι Αιγιώτες με κεφαλιά του Μπούνα στο 25΄ ενώ ισοφάρισε γιά τον Αχαρναϊκό με σουτ ο Βεστάκης στο 44΄, ύστερα από ωραία μπαλιά του Καλογερόπουλου. Ο Παναιγιάλειος διατηρήθηκε πρώτος και αήττητος (επτά νίκες, τρεις ισοπαλίες) και σε απόσταση πέντε βαθμών  ενώ ο Αχαρναϊκός απέκτησε συγκάτοικο τον Αστέρα Μαγούλας και την Επισκοπή στη δεύτερη θέση.
Αχαρναϊκός (Φώτης Θανέλλας): Παγούδης, Μαγγίνας, Αθανασόπουλος, Καλογερόπουλος (88' Μακρυγιάννης), Βεστάκης, Νιάρος (71' Ντεντόπουλος), Χριστόπουλος, Δημόπουλος, Αναστασίου, Νεόφυτος (85' Νταβαρίνος), Νιφαδόπουλος
Παναιγιάλειος (Νίκος Κουρμπανάς): Ρίζος, Σανδραβέλης, Παπαχρήστος, Τ. Παπαδόπουλος, Σούλης, Γ. Παπαδόπουλος, Γκοτσούλιας, Αργυρόπουλος (71' Ακπαρίδης), Μπούνας, Σκαρτσίλας (63' Μπουλούμπασης), Λαζανάς.

Το ματς της ημέρας όμως έγινε στη Γλυφάδα, καθώς η τοπική ομάδα προηγήθηκε τρεις φορές, αλλά ο Αστέρας Μαγούλας είχε τις… ισάριθμες απαντήσεις για το τελικό 3-3. Στο 10΄ ο Βιδάλης άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους , ενώ στο 39΄ο Χάλαρης με κεφαλιά ισοφάρισε γιά τον Αστέρα. Δύο λεπτά αργότερα η Γλυφάδα πήρε προβάδισμα στο σκορ με σουτ  του Μακαρονά που αποβλήθηκε με στο 83'. Στην επανάληψη η ομάδα της Δυτικής Αττικής πήρε την πρωτοβουλία του αγώνα και ισοφάρισε στο 67΄ με τον Δημητριάδη, ενώ στο 71΄ και παλι με κεφαλιά ο  Βιδάλης ισοφάρισε σε 2 - 2 γιά την Γλυφάδα. Καί ενώ όλα έδειχναν ότι η ομάδα των νοτίων προαστείων θα πανυγήριζε μιά μεγάλη νίκη , εκ νέου ο Δημητριάδης με κεφαλιά στο 93' "της χάλασε τα σχέδια" ισοφαρίζωντας για τον Αστέρα στο τελικό 3 - 3.
Γλυφάδα (Βαγγέλης Μάλλιος): Xώνος, Βιδάλης, Φουντουκίδης, Κολοτούρος, Καζαντζής, Τσιρογιάννης, Μουστόγιαννης (87' Σκάρος), Λημνιός, Μακαρονάς, Καρλιάμπας, Καϊμακαμούδης (74' Νικόλτσης).
Αστέρας Μαγούλας (Αντώνης Πριόνας):
Μητσέας, Χάλαρης, Στρατομήτρος, Μπιμπίρης (85' Μπούγιας), Αλεξίου (75' Παγώνης), Ιατρού, Έβερετ, Χρυσάφης, Μαρίνου, Μπεχλής (75' Μήτκας), Δημητριάδης.
Στο κρητικό ντέρμπι, ο ΑΟ Χανιά πήρε βαθμολογική ανάσα καθως επικράτησε με  2-1 , μέσα στη Γέργερη του Ρούβα. Στο 15΄ με σουτ ο Κέρι άνοιξε το σκορ γιά τους Χανιώτες για να ισοφαρίσει για τον Ρούβα στο 35' με σουτ ο Φουκαράκης, ο οποίος στο 65΄ είχε δοκάρι. Στο 56΄ ο Μποτωνάκης με σουτ πέτυχε το νικητήριο τέρμα γιά την χανιώτικη ΠΑΕ.
 Ρούβας (Γιώργος Καμπερίδης): Λυράκης, Γεωργόπουλος (58' Χατζησάββας), Ανυφαντάκης, Κορδονούρης, Τζιράκης, Κεφαλούκος, Ταβλαδωράκης, Πετράς, Έκελμανς (46' Λαζαρίδης), Φουκαράκης, Ανωγειανάκης (82' Πλουσής).
Χανιά (Μουράτ Σεροπιάν): Θεοδωρόπουλος, Κορτσινίδης, Μποχώνης, Μποτωνάκης, Ψυχουντάκης, Τσατσαρής, Κέρι, Ταταράκης (81' Δουμάνης), Ζαντριάς (58' Γωνιωτάκης), Βουρβαχάκης, Παπαζούδης.

Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Football League 2 ανέβηκε η Επισκοπή. Η ομάδα της Κρήτης, φιλοξενώντας την Προοδευτική έκανε πολύ καλή εμφάνιση επικρατώντας 1-0 και έχοντας την ευκαιρία να πάρει ακόμα μεγαλύτερη νίκη.
Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, σημειώθηκε από τον Σεληνιωτάκη στο 37ο λεπτό του παιχνιδιού το οποίο αποδείχθηκε αρκετό για να δώσει και το τρίποντο στην ομάδα του. Από εκεί και πέρα, υπήρξαν αρκετές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους, που είχαν δοκάρι στο 63’ με τον Αρυγράκη, και δεύτερο δοκάρι με τον Τριανταφύλλου, τρία λεπτά αργότερα.
Επισκοπή (Γιώτης Σταματόπουλος): Α. Κελαηδής, Τριανταφύλλου, Δημογιάννης (90+3' Βελονάκης), Ψωμάς, Ρουμπάκης, Δελήμπασης, Κοζανίδης (81' Φραντζεσκάκης), Σεληνιωτάκης, Αργυράκης, Τζέκος (73' Σουμπασάκης), Μαραθιανός.
Προοδευτική (Γιάννης Δρακωνάκης):
Ζήνωνος, Κουσουρής, Τζώρτζης (53' Μουστάκας), Δ. Χόρτσας, Παπανικόλας, Λέκκας, Γρίβας, Λαζούρας, Αντωνίου (53' Κακκαράς), Αργυρίου (73' Α. Χόρτσας), Παναγιωτόπουλος.
 
Η Κόρινθος, είχε ρεπό, ενώ ο αγώνας Πανηλειακός - Εθνικός Αστέρας δεν έγινε λόγω παραίτησης της ομάδας της Καισαριανής από το Πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE 2. Η ομάδα του Πύργου κέρδισε τον αγώνα στα "χαρτιά"
Τέλος την Δευτέρα θα διεξαχθεί ο αγώνας της Καλαμάτας με τον Φωστήρα , καθώς αύριο , Πέμπτη, η ομάδα του Ταύρου δίνει , εντός έδρας, την ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η 11η αγωνιστική
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Αχαρναϊκός-Παναιγιάλειος 1 - 1
Ρούβας-Χανιά  1 - 2
Γλυφάδα-Αστέρας Μαγούλας 3 - 3
Επισκοπή-Προοδευτική 1 - 0
Πανηλειακός – Εθνικός Αστέρας 3 – 0 α.α
Καλαμάτα - Φωστήρας στις 28/1.
Η Κόρινθος έχει ρεπό


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


1. Παναιγιάλειος
11
21-8
25
2. Αστέρας Μαγούλας
10
14-10
20
3. Επισκοπή
10
17-10
20
4. Αχαρναϊκός
11
17-9
20
5. Φωστήρας
9
13-5
18
6. Πανηλειακός
10
18-15
15
7. Χανιά
10
14-13
14
8. Κόρινθος
10
12-10
13
9. Γλυφάδα
11
17-21
13
10. Καλαμάτα
9
7-6
10
11. Προοδευτική
10
11-16
7
12. Ρουβάς
10
9-14
7
13. Εθνικός Αστέρας
11
0-33
-2



 

Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΣΤΟΝ SENTRA 103,3 «Μαγκιά του Καρνέζη»

«Μαγκιά του Καρνέζη»

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και νυν προπονητής τερματοφυλάκων της Κορίνθου Χρυσόστομος Μιχαηλίδης, παραχώρησε συνέντευξη στον Sentra 103,3 και αναφέρθηκε στην καριέρα του, κάνοντας αναδρομή στους σημαντικότερους «σταθμούς» της.
Επίσης ο 37χρονος «κίπερ» (σ.σ. τελευταία του ομάδα πέρσι ο Πανιώνιος) εκθείασε τον Ορέστη Καρνέζη, λέγοντας πως ενώ η καριέρα του τελευταίου άρχισε με αρκετές δυσκολίες, εν τέλει κατάφερε να τις ξεπεράσει και πλέον να καθιερωθεί ως ένα από τους κορυφαίους τερματοφύλακες της χώρας.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Sentra 103,3 ο Μιχαηλίδης

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ


Επιδείνωση του καιρού από το πρωί της Πέμπτης και από τα δυτικά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κατά περιόδους θυελλώδεις νοτιάδες (8 μποφόρ) στα πελάγη προβλέπει η ΕΜΥ σε έκτακτο δελτίο που εξέδωσε.
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το μεσημέρι της Τετάρτης:
1. Αύριο Πέμπτη (24-1-13) προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και από το μεσημέρι στην Ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο.
Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Στερεάς. Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα φθάσουν τα 8 μποφόρ.
2. Μεθαύριο Παρασκευή (25-1-2013) τα φαινόμενα της παραγράφου 1 θα εκδηλώνονται αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στη Νότια Πελοπόννησο, τη Δυτική Κρήτη, το Ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.
newsit.gr

Χρυσή Αυγή - Βusiness class ταξιδάκια του Τσίπρα, ενώ η χώρα καίγεται

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Τα business class ταξιδάκια του Αλέξη και οι χαλαρές διακοπές του ανά την υφήλιο - την ώρα που η χώρα καίγεται - σηματοδοτούν την οριστική μετατροπή του Σύριζα σε νέο ΠΑΣΟΚ. Ο ελληνικός λαός δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα και τα κανάλια διαφημίζουν τον Τσίπρα που είδε για τρία λεπτά τον Σόιμπλε και κάνει δημόσιες σχέσεις στις ΗΠΑ.

Παλιοί γνώριμοι οι τρομοκράτε​ς του Mall
Οι βομβιστές του Mall που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας είναι παλιοί γνώριμοι των Αρχών. Δικαιώνεται απόλυτα η Χρυσή Αυγή που έκανε εξαρχής λόγο για άτομα ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΑ, σεσημασμένα, ακόμα και καταδικασμένα για υποθέσεις τρομοκρατίας. Την ώρα που η ανίκανη κυβέρνηση και η γελοία αντιπολίτευση κοκορομαχούν στη βουλή, η κοινωνία ετοιμάζεται για ένα νέα κύκλο αίματος.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις μεταναστών στην Πάτρα - Θα οδηγηθούν στο κέντρο κράτησης στην Κόρινθο

prosagwges metanastwn
Από νωρίς το πρωί οι άνδρες της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» μετά από ελέγχους στην Πάτρα, το Αίγιο και την Kάτω Αχαΐα, έχουν προχωρήσει σε εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις μεταναστών, οι οποίοι δεν κατέχουν νόμιμα έγγραφα.
Από την επιχείρηση που αναμένεται να κρατήσει μέχρι το βράδυ, έχουν προσαχθεί περισσότεροι από 200 μετανάστες και έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 80. Σύμφωνα με την αστυνομία οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο κέντρο κράτησης στην Κόρινθο.
Οι έλεγχοι των αστυνομικών γίνονται κυρίως στη λιμενική ζώνη της Πάτρας, σε δρόμους που οδηγούν προς το λιμάνι της πόλης, αλλά και σε εγκαταλειμμένα κτίρια, όπου βρίσκουν πρόχειρο καταφύγιο οι μετανάστες. Ενώ στην Κάτω Αχαΐα και το Αίγιο οι έλεγχοι γίνονται σε αγροτικές περιοχές όπου διαμένουν οι μετανάστες.
Σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας, στην επιχείρηση μετέχουν δεκάδες αστυνομικοί από την Αχαΐα, το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδος.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ / ysterografa.gr

" Μπορώ και χωρίς ευρώ”


Ο Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός χώρος "σβούρα" διοργανώνει βιβλιοπαρουσίαση του  βιβλίου " Μπορώ και χωρίς ευρώ” του Ανδρέας Ρουμελιώτης, την Κυριακή 27/1 στις 7:00 μμ, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου (Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη)
Μπορεί κάποιος να ζήσει σήμερα στην Ελλάδα χωρίς ευρώ; Ναι απαντάει ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Ανδρέας Ρουμελιώτης.
Το πως το εξηγεί στο τελευταίο του βιβλίο στο οποίο αναφέρεται στην ανταλλακτική-αλληλέγγυα οικονομία, τις κοινωνικές τράπεζες και στα εναλλακτικά νομίσματα, ενώ παρουσιάζει και τον τρόπο που κατόρθωσε να αναταχθεί το κατεστραμμένο Βανκούβερ, να επιβιώσει η Αργεντινή με τις λέσχες Nodos, τα creditos και τους περιαστικούς λαχανόκηπους Ροσάριο, αλλά και η Βραζιλία με την Banco Palmas, που το 2008 πήρε το βραβείο «Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας» από τα Ηνωμένα Έθνη.
Ένα βιβλίο πραγματικός οδηγός επιβίωσης στην εποχή της κρίσης…
Την παρουσίαση κάνουν οι:
Χριστόφορος Κάσδαγλης (δημοσιογράφος-συγγραφέας)
Χαράλαμπος Κασίμης (Καθηγητής Αγροτικής οικονομίας στο Γεωπονικό πανεπιστήμιο)
Βαγγέλης Αβδελάς (Γεωπόνος- μέλος της ομάδας Πελίτι")
Φυσικά θα παρευρεθεί και ο δημοσιογράφος- συγγραφέας Ανδρέας Ρουμελιώτης
Για τα εγχειρήματά τους θα μιλήσουν οι:
  • Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός χώρος "σβούρα" Κόρινθος
  • Τράπεζα Χρόνου Κορίνθου
  • Δίκτυο διάθεσης βιολογικών προϊόντων "Αλλότροπον" Κόρινθος
  • Κοινωνικός χώρος "Βοτανικός κήπος" Πετρούπολης και άλλες συλλογικότητες
Μετά την παρουσίαση – συζήτηση θα ακολουθήσει πάρτυ στο φουαγιέ του θεάτρου.

Αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος "σβούρα" | Σίνα37 | Κόρινθος

http://svourakorinthos.espivblogs.net